Informationsfolder Tornemark Dagskole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Informationsfolder Tornemark Dagskole"

Transkript

1 Informationsfolder Tornemark Dagskole I informationsfolderen finder du oplysninger om Tornemark Dagskole og skolens formål. Sidst i folderen findes information om skolens navn, adresse, telefonnummer osv. Tornemark Dagskole er et skole- behandlingstilbud der har til huse i Tornemarks gamle kommuneskole, beliggende mellem Næstved og Skælskør. Vi har overenskomst med Næstved Kommune og Skolen tilbyder specialundervisning og pædagogiskbehandling, der lever op til lovgivningen for specialskoleområdet. Næstved kommune fører tilsyn med Tornemark dagskole. Skolen er normeret til 35 børn i alderen 8 17 år. Vi håber på et rigtig godt samarbejde samt et godt skoleforløb. Med venlig hilsen Kim Lyngemark Skoleleder

2 Hvad er Tornemark Dagskole Tornemark Dagskole er et særligt undervisningsmæssigt og socialpædagogisk dagbehandlingstilbud til børn, der af faglige og/eller sociale årsager har store problemer. Skolen satser på i samarbejde med forældrene/opholdsstedet at skabe et pædagogisk udviklende miljø, der supplerer hjemmets opdragelse af barnet og skaber helhed i barnets hverdag. Skolens børn er som følge af deres situation i højere grad end andre afhængige af det rigtige tilbud på det rigtige tidspunkt. Deres udbytte af skolen er en del af den opsparing, der gør det muligt for dem at lære resten af livet. Skolen sigter mod at gøre disse elever undervisningsparate - og sideløbende at give dem de faglige og sociale kompetencer, som er nødvendige for, at de kan begå sig i sociale sammenhæng Der lægges vægt på intensiv målrettet socialpædagogisk og behandlingsmæssig indsats, kombineret med fagligt kvalificerede undervisere, der som udgangspunktet sikrer en differentieret, varieret og fleksibel undervisning, som øger det enkelte barns lyst og motivation til yderligere indlæring. Psykologdækningen på Tornemark Dagskole varetages af psykolog Kristoffer Munk. Kristoffer har privat praksis i Næstved og arbejder med børn, forældremyndighed, forældrekompetence og som konsulent i Ankestyrelsen, ud over sit arbejde på Tornemark Dagskole. Efter forudgående aftale med skolens ledelse kan psykologen udføre følgende opgaver: Psykologsamtaler Psykologiske undersøgelser Rådgivning og supervision af lærere Deltagelse i visitations og revisitationsmøder. Hvis der gennemføres samtaler eller undersøgelser af skolens elever sker dette efter udfyldelse af henvisningsskema, herunder med underskrift fra forældremyndighedsindehaver eller værge. I samarbejde med skolens ledelse planlægges de overordnede linjer for psykologarbejdet, således at der søges skabt en rød tråd i indsatsen omkring det enkelte barn. Der laves standpunktstest på alle børn ca. 2 gange om året. Skolen lægger stor vægt på tryghed, nærvær, forudsigelighed samt konsekvens og generelle principper for almindelig opførsel både fagligt og socialt. Vi er et team på 17 voksne fordelt på lærere, pædagoger, pedel, madmor m.v. På skolen er der pt. 25 elever, fordelt med 19 i selve skolebygningen og 6 elever i den gamle lærerbolig, beliggende på nabogrunden (Slusen). Der er ca. 6 børn i hver klasse, hvortil der er tilknyttet 2 voksne i alle undervisningstimerne. Eleverne bliver dagligt transporteret til og fra skole. Såfremt eleven bor inden for cykelafstand aftales transport i hvert enkelt tilfælde.

3 Visitation Henvisninger af elever til Tornemark Dagskole sker på baggrund af beslutninger fra de sociale myndigheder/ppr/skoleleder i elevens primærkommune. Ved henvendelse fra en anbringende myndighed om skoleplacering af en elev er det en betingelse for indskrivning, at eleven er velbeskrevet og kan indplaceres i skolens målgruppe. Aktuelle pædagogisk-psykologiske undersøgelser og vurderinger. Beskrivelse af faglig udvikling og standpunkter. Beskrivelse og vurderinger af den hidtidige indsats. Andet relevant materiale som f.eks. test, undervisnings- og (be)handlingsplaner. Såfremt de ikke foreligger, må indstillende kommune fremskaffe dem. Revisitation Mindst en gang om året skal der tages stilling til, om specialundervisningen skal fortsætte, ændres eller ophøre. Dette gøres i marts måned med deltagelse af sagsbehandler fra anbringende kommune, skoleleder fra distriktsskole, psykolog, Tornemark Dagskole og skolekonsulent fra Næstved kommune. Målgruppe Eleverne på Tornemark Dagskole har af faglige eller sociale grunde brug for at gå på en specialskole, og de kommer fra hele Sjælland. Vi optager elever fra 7-års alderen, og de kan gå her, helt til de afslutter folkeskolens afgangsprøve. Vi modtager elever med følgende diagnoser: ADHD Asberger Tourette Autisme De kan bl.a. kendetegnes ved en af følgende problemstillinger: Afvigende adfærd og normalopfattelse Sociale problemer Det faglige niveau er lavt Emotionelle problemstillinger Konflikter med omverdenen Nederlagspræget De fleste kommer direkte fra folkeskolen og har ofte en del nederlag i bagagen, når de begynder her. Derfor har mange et lavt selvværd, et lavt fagligt niveau og har ofte konflikter med deres omgivelser.

4 Vi lærer dem, at det også er sjovt at gå i skole, og at vi rigtig gerne vil være sammen med dem. Målet er, at flest mulige elever slutter deres skolegang af med folkeskolens afgangsprøve. Et mål der kræver blod, sved og tårer for mange, men som størstedelen når. Efter Tornemark Dagskole fortsætter eleverne typisk I 10. klasse På håndværkeruddannelser På produktionsskoler På erhvervsskoler På Social og Sundhedsskolen På efterskolen En typisk skoledag: En skoledag varer fra 8.30 til og fredag til Skolens pædagoger henter og bringer alle skolens elever hver dag. På skolen er der hver morgen valgfri mulighed for morgenmad bestående af sund og varieret kost. Dette giver børnegruppen et godt fælles udgangspunkt for dagen og det giver en mærkbar forøgelse af koncentrationen og det ressourcemæssige overskud i den efterfølgende undervisning. Ligeledes er der fælles frokost kl Undervisningen starter med 30 min. læsning. Vi underviser i fuld fagrække. Hele skolen afslutter inden sommerferien med en fællestur til Hansapark i Tyskland fra onsdag til fredag, hvor der bliver sagt god sommerferie til hinanden på en hyggelig måde. Endvidere er der en årlig lejrtur med eleverne, som regel opdelt aldersmæssigt. Skolen lægger stor vægt på tryghed, nærvær, forudsigelighed samt konsekvens og generelle principper for almindelig opførsel både fagligt og socialt. Målsætning Vores målsætning er I samarbejde med forældrene/opholdssteder at skabe et pædagogisk udviklende miljø, der supplerer hjemmets opdragelse og skaber helhed i barnets hverdag. Tornemark Dagskoles grundlæggende opgaver er at yde et særligt undervisningsmæssigt og socialpædagogisk dagbehandlingstilbud til børn, der af faglige og/eller sociale årsager er stemplet som værende uunderviselige og uanbringelige. Skolens mål er i første omgang at gøre disse børn undervisningsparate og sideløbende tilføre dem de faglige og sociale kvalifikationer de bør besidde, samt at motivere eleverne til at modtage undervisning koordineret med den social-pædagogiske indsats, alt efter den enkelte elevs behov. Det tilstræbes at stimulere det enkelte barn til at udvikle sig til et åbent og selvstændigt menneske, der har vilje og evne til at samarbejde, og som søger at anvende sin viden til at forbedre egne og andres levevilkår.

5 At kunne tilbyde børnene tryghed og sikkerhed, samt at give dem muligheder for oplevelser/aktiviteter, der stimulere deres trang til at udforske omgivelserne, således at deres erfaringsområde udvikles, og deres aktiviteter fremmes. Denne opgave må søges fremmet under hensynstagen til børnenes forskellige alders- og udviklingstrin. At barnet via en forpligtende struktureret hverdag udvikler selvindsigt og selv-værd samt sociale kompetencer, der udmunder i en mindre konfliktfyldt hverdag. Undervisningen på Tornemark Dagskole. I vores undervisningsarbejde på Tornemark Dagskole, arbejder vi efter Folkeskoleloven. Undervisningen foregår i et lille miljø, der er præget af overskuelighed, tryghed, sikkerhed, men også krav. Udgangspunktet er rent undervisningsmæssigt at møde barnet på dets niveau, understøtte og stimulere barnet til øget evne/lyst til yderligere undervisning. Vi modtager elever i den skolepligtige alder det vil sige, elever fra 0. klasse til og med 11. klassetrin. Skolen har 6 klasser. Der er som udgangspunkt har en lærer og en pædagog i hver klasse. A Klassen: klassetrin. B klassen: klassetrin. C klassen: klassetrin uden afgangsprøve. D klassen: klassetrin med forventet hel eller delvis afgangsprøve. 10 klasse: Erhvervsklasse/10 klasse (Se bilag på skolens hjemmeside Skole Erhvervsklasse 2012) Som udgangspunkt tilbyder vi folkeskolens fagrække, men vurderer i samråd med hjem og psykologudtalelser, hvilke særlige hensyn der evt. kan tages. Skolen tager også prøverne i de nationale test, med de evt. fritagelser der kan være nødvendige. Eleverne har mulighed for at tage FSA prøver i alle fag. Vores fysikundervisning foregår på Hjortholm Kostskole i godkendt fysiklokale og med en uddannet fysiklærer. Desuden udarbejder eleverne projektopgave i både 8. og 9. klasse. Projektopgaven er en tværfaglig opgave, der tager afsæt i fagenes mål. I 9. kl. foregår fremlæggelsen i klassen med både lærer og en leder, som sammen vurderer karakteren. Det er for os vigtigt, at møde eleven på dets niveau, understøtte og stimulere eleven til yderligere lyst for læring. I samråd med skolens interne psykolog lægges der planer for skolegangen hos os. I forbindelse med hver enkelt elev, udarbejdes en undervisningsmæssig elevplan, hvor der indgår konkrete mål for alle fag. Timefordelingsplanen er udarbejdet efter gældende Vejledning om undervisningstimetal i folkeskolen. Endvidere tagets der højde for, at undervisningen - så vidt det er muligt - lever op til de målbeskrivelser, der er fastsat i bekendtgørelsen om Fælles mål. Elevens kompetenceområder undersøges og sættes op i skema. Herved synliggør vi elevens færdigheder. Vi arbejder i undervisningen med en anerkendende tilgang til deres arbejde med stor støtte fra de voksne.

6 Når eleven starter, vil det ofte være med meget individuelt undervisning, som langsomt vil blive ændret i takt med elevens voksende tryghed og sikkerhed i klassen. Lærerne laver i samråd med eleven individuelle undervisningsplaner og årsplaner i alle fag. Når der er fællesfag på skemaet, arbejder eleverne på tværs af klasserne. I disse sammenhængen er det afhængig af, om eleven skal til FSA prøver eller ej. Eks på skema: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad Temalæsning Temalæsning Temalæsning Temalæsning Fællesfag Dansk Matematik Dansk Matematik Pause Pause Pause Pause Matematik Dansk Matematik Dansk Frokost Frokost Frokost Frokost Frokost Fællesfag Fællesfag Fællesfag Fysik I fællesfag er følgende fag repræsenteret. Engelsk, Natur/teknik, Samfundsfag, Biologi, historie, kristendom, Håndarbejde/sløjd/hjemkundskab, musik Tornemark Dagskole 10.kl/Erhvervsklassen Et Tilbud om at komme på ret køl igen!!! For demotiverede skoletrætte unge der har behov for en for dem praktisk, meningsfuld hverdag i en kombination af Undervisning/socialtræning & uddannelse. Unge der ikke længere er undervisnings pligtige, men som har behov for et modningsår i 10/11 klasse. Målsætning Styrke elevernes faglige kompetencer i dansk, matematik og engelsk, således at de kan tilbydes at afslutte skoleåret med en 10 klasses prøve eller FSA, hvis de har kompetencerne inden for fagene. Give eleverne viden om samfundet Give eleverne viden om sundhed og sociale forhold Give eleverne viden om uddannelses muligheder, således at de bliver i stand til at udarbejde en uddannelsesplan. Kvalificerer eleverne til efterfølgende at gennemføre en ungdomsuddannelse på minimum EGU-niveau. Arbejdsprøve eleverne, så de bliver bevidste om deres kompetencer og begrænsninger.

7 Teamsamarbejde: A og B klasse, C og D klasse samt erhvervsklasse. Ved sammensætning af det enkelte team er det vigtigt der sikres en bred faglighed. Teamet skal i fællesskab tilrettelægge og gennemføre, såvel den teoretiske som den praktiske undervisning. Dette sikrer, at undervisningen rummer udfordringer til alle elever. Teamet tager udgangspunkt I den enkelte elevs udvikling, behov, trivsel, kompetencer og kvalifikationer samt sociale funktionsdygtighed. I forbindelse hermed diskuteres hvilke områder det undervisningsfaglige omdrejningspunkt bør tage, for at støtte barnets generelle positive menneskelige udvikling. Teamet varetager endvidere følgende opgaver: Pædagogisk Indsats Drøftelse af undervisningsplaner og behandlingsplaner. Formulere målsætning for undervisningen Planlægge og udvikle undervisningens indhold. Udarbejde undervisningsforløb / behandling. Evaluering af elever og samarbejdsrelationer. Udgangspunktet for den pædagogiske praksis på Tornemark Dagskole, tager udgangspunkt i den enkelte elev. Det betyder derfor også, at vi på skolen ikke tager udgangspunkt i en enkelt teoretiker eller terapeutisk form. Skolen lægger stor vægt på det enkelte individ, og tilpasser derfor behandlingen ud fra, hvilket behov der er brug for hos den enkelte elev, både i forbindelse med aktuelle problemstillinger, men også langsigtede mål. Pædagogikken på skolen bygger i høj grad på: anerkendende, relations- og konsekvenspædagogik. Elever med sociale, faglige eller følelsesmæssige problemstillinger kræver forskellige tilgange. Overordnet kan man dog sige, at de alle profiterer af: ro, struktur og forudsigelighed. De fleste elever der bliver indskrevet på skolen er ofte nederlagspræget og blevet mobbet i andre skoleregi. Dette gør at disse elever oftest lider af lavt selvværd og manglende selvtillid. Det er derfor vigtigt for skolen, at elever der bliver indskrevet, også oplever nogle voksne der er rummelige, tydelige og gerne vil hjælpe dem. Derfor er udgangspunktet også, at skoledagen skal bygge på meningsfuldhed og succesoplevelser samt det at blive set og hørt. KRAP er meget udbredt inden for den pædagogiske verden og til dels i det psykiatriske behandlingssystem.

8 Kognitiv vil sige, at vores individuelle måde at fortolke og vurdere en situation på afhænger af hvilke tanker, følelser og sanser, der aktiveres. Dette motiverer så vores handlinger. Ofte har to mennesker vidt forskellige opfattelser af den samme her og nu situation, afhængig af erfaringer og tidligere oplevelser, samt hvilke forventninger vi har fremadrettet. Ressourcefokuseret handler om, at alle mennesker indeholder ressourcer. Al adfærd og måder at være sammen med andre mennesker på, handler om at vi dybest set altid gør det bedste vi kan i en given situation, med de mennesker og de udfoldelsesmuligheder, der er til stede. Velvidende at ikke alle strategier er hensigtsmæssige, hverken på kort eller lang sigt, så ses de som værende det bedste bud. Anerkendende betyder, at vi må vise interesse for at kende noget til det andet menneske for at vi kan møde vedkommende og validere det netop der, hvor vedkommende er i sit liv. Anerkendelse af sig selv er fundamentet for at vi kan indgå i anerkendende relationer til andre. At blive mødt med anerkendelse er forudsætningen for dannelsen af et sundt selvværd, interesse for andre mennesker og tillid til, at én selv og andre er betydningsfulde. Pædagogik er relateret til praksis. Det er en pædagogisk metode, der kan anvendes i processen med at gøre en hensigt til handling. KRAP er en pædagogisk metode, der bygger på en bred vifte af teorier, hentet fra blandt andet de kognitive behandlingsformer, den positive psykologi herunder A.I. Appreciative Inquiry, systemisk og narrativ psykologi, almen udviklingspsykologi, der bidrager med viden om beskyttelses- og risikofaktorers betydning for et menneskes personlighedsdannelse og hverdagshandlinger. Ligeledes viden fra organisationspsykologien om, hvad der fremmer trivsel og arbejdsglæde. Hensigten med KRAP er at støtte lærerne og pædagogerne i at bibringe de elever, de til dagligt arbejder med, en større personlig og social kompetence, så de bedre kan udfolde sig socialt og samfundsmæssigt og herigennem opnå en højere livskvalitet. Et vigtigt element i KRAP er at sætte et positivt og anerkendende fokus på menneskers ressourcer - uden at benægte at der også kan være tale om svære belastninger og særlige behov. Da vi på skolen ikke tror på, at man i dag kan nøjes med 1 eller 2 teorier, og herudfra forholde sig til alt der har med behandlingen og den pædagogiske indsats at gøre, har vi påbegyndt implementeringen af KRAP, der er inspireret af en række andre vigtige teorier, principper og metoder, som sammen med de kognitive behandlingsformer og det ressourcefocuserede menneske- og behandlingssyn udgør et solidt teoretisk og metodisk grundlag for en pædagogisk og social praksis.

9 Skole/hjem samarbejde - Forældre og bosted inddrages Personalet på Tornemark Dagskole henter eleverne hver morgen og kører dem tilbage igen, når de har fået fri. På den måde sikrer vi både en ensartet dag for eleverne, og at skiftene i løbet af dagen sker glidende samt at fravær stort set ikke forekommer. Det gør også, at personalet og forældre/bosted har en regelmæssig kontakt og lettere kan tale om det, hvis en elev har brug for særlig omsorg. Hvis dit barn ikke bor hos dig, har du selvfølgelig de samme muligheder for at deltage i møder og aktiviteter som andre forældre, ligesom du til hver en tid kan ringe, hvis du har nogle spørgsmål. Hvert år i september inviterer vi til grill og hygge for elever, forældre og personale. Det giver nye forældre mulighed for at se stedet og møde personalet og de andre forældre. I løbet af skoleåret holder vi to skole-hjem samtaler, hvor pædagoger og lærere omkring barnet deltager. Som regel er eleverne også med til disse møder, og hvis eleven bor på et opholdssted, deltager en repræsentant fra opholdsstedet også. Hvert år skriver vi en statusrapport om hver elev, som forældrene selvfølgelig også får mulighed for at læse. Denne bliver sendt ud ved statusmøder. Alle eleverne har en primærpædagog, der har kontakten til forældrene. Vi lægger vægt på et tæt samarbejde med hjemmet/opholdsstedet, da det er skolens opfattelse, at barnet bedst hjælpes, hvis det oplever en fælles koordinerende indsats - hjemmet og skolen imellem. Derfor er orienteringen fra skole til hjem/opholdsted og omvendt, meget nødvendig. Principper / Regler på Tornemark Dagskole Eleverne skal på skolen vise hensynsfuld adfærd og rette sig efter personalets / skolens anvisninger. Ingen elever må forlade skolens område uden indhentet tilladelse. Al handel på skolen eleverne imellem er forbudt. Eleven kan komme til at erstatte de ting, denne selv har ødelagt, både skolens inventar og andre ting. Eleverne gøres opmærksomme på at skolens bøger og andre materialer som er skolens ejendom, skal behandles hensynsfuldt. Bøger skal indbindes og holdes rene. Alle klasser deltager aktivt i oprydning i egen klasse, herunder fejning af gulvet. Skolen er ikke ansvarlig for penge og værdigenstande, som eleverne medbringer på skolen. Enhver form for spil om penge er ikke tilladt. Ved fravær fra skolen skal skolen underrettes om grunden hertil. Når eleven møder på ny, skal der ringes til skolen eller skoleleder, og gives en raskmelding. Eleverne må ikke indtage alkohol eller andre rusmidler i skoletiden og på skolens område. Eleverne må ikke have overtøj på i undervisningstimerne. Der må ikke bæres kasket eller lignende hovedbeklædning indendørs. Man må ikke fremtræde klædt så man symbolisere grupper eller lignende. Mobiltelefoner og andet elektronisk udstyr skal blive i bussen.(skal afleveres til chaufføren) Skolen forbeholder sig ret til at bringe billeder af eleverne på hjemmesiden. Der sendes tilbud om køb af skolefoto til forældrenes adresse.

10 Husk Det skal altid meddeles såfremt barnet af en eller anden grund ikke vil være tilstedet på skolen. Er barnet syg bedes det straks meddelt til chaufføren. Kan I af en eller anden grund ikke træffe chaufføren det meddelt til Kim Lyngemark, inden barnet normalt skulle være afhentet. Bruger barnet medicin som vi skal passe på og udlevere bedes dette aftalt endeligt med kontoret, og det er Jeres ansvar at sørge for nye forsyninger. Husk at eleverne skal medbringe skoletaske samt et velassorteret penalhus. I er endvidere altid velkommen til at kontakte skolen såfremt der måtte være problemer eller spørgsmål omkring barnet. Hellere en gang for meget end en gang for lidt. Information Institutionens navn: Tornemark Dagskole Adresse: Hovedgaden 40, 4262 Sandved Hjemmeside: kontor@tornemarkdagskole.dk Åbningstider: mandag til torsdag 8-15 fredag 8-14 Kontaktpersoner: Skoleleder Kim Lyngemark tlf Charlottte Geertsen tlf Henrik Zarp tlf Skolens kontor, Heidi tlf Rigtig hjertelig velkommen til Tornemark Dagskole

11

For at opnå så succesfuldt og udbytterigt et skoleforløb på Trivselscenter Ulvedal som muligt, arbejder vi ud fra denne pædagogiske grundholdning:

For at opnå så succesfuldt og udbytterigt et skoleforløb på Trivselscenter Ulvedal som muligt, arbejder vi ud fra denne pædagogiske grundholdning: Trivselscenter Ulvedals pædagogik Pædagogisk grundholdning Nystartede elever på Trivselscenter Ulvedal kæmper erfaringsmæssigt med et lavt selvværd med manglende tro på egne evner i både sociale og faglige

Læs mere

Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for C afdelingen:

Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for C afdelingen: Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for C afdelingen: at eleverne undervises i folkeskolens fagrække og at de, i den udstrækningen de har forudsætningerne, kan gå til Folkeskolens

Læs mere

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Tema Organisering Grundoplysninger I skoleåret 2012-13 har vi på Viby Skole fem specialklasser. 3 klasser for elever med specifikke vanskeligheder

Læs mere

Skolens kontakt informationer

Skolens kontakt informationer AKT2 på Aars Skole Skolens kontakt informationer Aars skole AKT-afdelingen Kirkegade 4 Tlf.: 99 66 88 00 AKT2: 20121580 Pædagogisk leder for AKT-afdelingen: Helle Stender Tlf.: 99 66 88 02 E mail:hst@vesthimmerland.dk

Læs mere

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Tema Organisering Grundoplysninger Hasle Skole har to specialklasser. Begge begyndt som børnehaveklasse i henholdsvis 2010 og 2011. Klasserne har

Læs mere

Arbejdsgrundlag. for Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen. Inddeling og målgruppe

Arbejdsgrundlag. for Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen. Inddeling og målgruppe Arbejdsgrundlag for Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen Inddeling og målgruppe Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen er et specialundervisningstilbud til børn i Hvidovre Kommune. Målgruppen er

Læs mere

Skolens kontakt informationer

Skolens kontakt informationer AKT2 på Aars Skole Skolens kontakt informationer Aars skole AKT-afdelingen Kirkegade 4 Tlf: 99 66 88 00 AKT2: 20121580 Viceskoleleder for AKT-afdelingen: Helle Stender Tlf: 99668802 E mail:hst@vesthimmerland.dk

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Der er fra skoleåret 2019-2020

Læs mere

Sorø Kommune har etableret 4 særlige specialundervisningstilbud, kaldet Supercentre, som er oprettet efter Folkeskolelovens 20 stk. 2.

Sorø Kommune har etableret 4 særlige specialundervisningstilbud, kaldet Supercentre, som er oprettet efter Folkeskolelovens 20 stk. 2. Sorø Kommune Supercenter Smilehullet, Holbergskolen Holbergsvej 42 4293 Dianalund Tlf.:58264810 smilehullet@soroe.dk Sorø Kommune har etableret 4 særlige specialundervisningstilbud, kaldet Supercentre,

Læs mere

G-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

G-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune G-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag med at tage hånd om alle

Læs mere

Gårdskolen. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

Gårdskolen. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Gårdskolen - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af Gårdskolen. Hvis du ønsker at vide mere, er du velkommen til at kontakte Nørholm skole.

Læs mere

Supercenter Sorø Borgerskole. Komplekse indlæringsvanskeligheder

Supercenter Sorø Borgerskole. Komplekse indlæringsvanskeligheder Supercenter Sorø Borgerskole Komplekse indlæringsvanskeligheder Sorø Kommune har etableret 4 særlige specialundervisningstilbud, kaldet Supercentre, som er oprettet efter Folkeskolelovens 20 stk. 2. Supercentrene

Læs mere

Inkluderende tiltag på. Dronninggårdskolen. Dronninggårdskolen. Grænsen for inklusion finder vi hos os, de voksne, der er omkring barnet.

Inkluderende tiltag på. Dronninggårdskolen. Dronninggårdskolen. Grænsen for inklusion finder vi hos os, de voksne, der er omkring barnet. Inkluderende tiltag på Dronninggårdskolen Grænsen for inklusion finder vi hos os, de voksne, der er omkring barnet. Jørn Nielsen Dronninggårdskolen Rønnebærvej 33 2840 Holte Tlf.: 4611 4500 Dronninggaardskolen@rudersdal.dk

Læs mere

Folkeskolerne i Lolland Kommune

Folkeskolerne i Lolland Kommune Lolland Kommune Skolesektoren Jernbanegade 7 4930 Maribo Telefon: 54676767 lolland@lolland.dk www.lolland.dk Folkeskolerne i Lolland Kommune - en pjece specielt henvendt til forældre til børn med et andet

Læs mere

Lautrupgårdskolen. Vores målsætning: Alle på Lautrupgårdskolen er ligeværdige og skal respekteres som hele mennesker.

Lautrupgårdskolen. Vores målsætning: Alle på Lautrupgårdskolen er ligeværdige og skal respekteres som hele mennesker. Lautrupgårdskolen. Lautrupgårdskolen er en specialskole inden for rammerne af folkeskoleloven, hvor der er afsat ekstra ressourcer til eleverne. Vi arbejder med et anerkendende børnesyn i en tillids skabende

Læs mere

M-klasse på mellemtrinnet på Jyllinge skole

M-klasse på mellemtrinnet på Jyllinge skole Tilbudsbeskrivelse M-klasse på mellemtrinnet på Jyllinge skole Formål: Det overordnede formål med M-klassen er at tilgodese intentionerne bag Roskilde Kommunes målsætning om den inkluderende skole og at

Læs mere

Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion

Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion Specialcenter Kongehøj er et af Aabenraa Kommunes tilbud til elever, der har særlige behov. Specialcenteret er en selvstændig afdeling af Kongehøjskolen.

Læs mere

Det gode samarbejde. Godt samarbejde mellem borger, pårørende og professionelle på handicapområdet i Haderslev Kommune.

Det gode samarbejde. Godt samarbejde mellem borger, pårørende og professionelle på handicapområdet i Haderslev Kommune. Det gode samarbejde Godt samarbejde mellem borger, pårørende og professionelle på handicapområdet i Haderslev Kommune. 0 Kære borger, pårørende og professionelle. Denne folder er udarbejdet i det fælles

Læs mere

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune SK-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag med at tage hånd om alle

Læs mere

FleXklassen - indhold

FleXklassen - indhold FleXklassen er en ny begyndelse på skolelivet for elever i 8. og 9. klasse. Vi har den nødvendige tid og mulighed for at bygge relationer ved en praktisk tilgang til undervisningen. FleXklassen FleXklassen

Læs mere

Specialtillbuddet Kridthuset. Assens Skole

Specialtillbuddet Kridthuset. Assens Skole Specialtillbuddet Kridthuset Assens Skole 1 Målgruppebeskrivelse Kridthuset er et specialpædagogisk og tidsbegrænset skole- og fritidstilbud med en fælles pædagogisk målsætning til elever i den undervisningspligtige

Læs mere

Holme skoles specialklasser. - en naturlig del af skolen

Holme skoles specialklasser. - en naturlig del af skolen Holme skoles specialklasser - en naturlig del af skolen Profil for Holme Skoles specialklasser Kære forældre I denne pjece kan du læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn

Læs mere

Specialklasserne på Beder Skole

Specialklasserne på Beder Skole Specialklasserne på Beder Skole Det vigtige er ikke det vi er men det vi godt kunne være kan være ikke kan være endnu men kan og skal blive engang være engang Inger Christensen. Det Beder skoles værdigrundlag

Læs mere

Anerkendelse fællesskab lyst til at lære SPECIALKLASSEN

Anerkendelse fællesskab lyst til at lære SPECIALKLASSEN Anerkendelse fællesskab lyst til at lære SPECIALKLASSEN Profil for specialklasserne på Specialklasserne på Haldum-Hinnerup er fortrinsvist et skoletilbud for børn og unge med generelle indlæringsvanskeligheder.

Læs mere

Plan over tilsyn skoleåret 2013/14 Den Alternative Skole

Plan over tilsyn skoleåret 2013/14 Den Alternative Skole Plan over tilsyn skoleåret 2013/14 Den Alternative Skole Dato Tid Indhold Onsdag d. 20.-11 9.00 14.00 Deltage i undervisningen: Fremlæggelse på afgangsholdet om deres studietur til Montenegro og besøg

Læs mere

Et tilbud om undervisning, social udvikling og et tæt familiesamarbejde

Et tilbud om undervisning, social udvikling og et tæt familiesamarbejde T O P S H Ø J Et tilbud om undervisning, social udvikling og et tæt familiesamarbejde T O P S H Ø J Familieinstitutionen Topshøj ApS. Topshøjvej 60. DK-4180 Sorø Tlf.: 57 83 12 21. topshoj@topshoj.dk.

Læs mere

E klasserne på Vildbjerg Skole

E klasserne på Vildbjerg Skole VILDBJERG SKOLE - EN SKOLE I BEVÆGELSE BJØRNKÆRVEJ 2 7480 VILDBJERG E klasserne på Vildbjerg Skole Specialklasserækken består af flg.: 2. E med elever fortrinsvis fra 0. kl. til 3. kl. 5. E med elever

Læs mere

Pindstrupskolen Specialcenter Syddjurs

Pindstrupskolen Specialcenter Syddjurs Pindstrupskolen Specialcenter Syddjurs Pindstrupskolen er kommunens specialskoletilbud til børn, hvis behov for særlig støtte ikke kan tilgodeses i den almindelige folkeskole. Pindstrupskolen har som udgangspunkt

Læs mere

Velkommen til SkoleGården

Velkommen til SkoleGården Velkommen til SkoleGården 1 10:48:37 Velkommen til SkoleGården SkoleGården er et alternativt tilbud til elever, hvis udvikling kræver hensyn og støtte, som den almindelige folkeskole ikke kan give. Det

Læs mere

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Skole- og Børneforvaltningen Ringstedgade 16 4000 Roskilde Kommune

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Skole- og Børneforvaltningen Ringstedgade 16 4000 Roskilde Kommune Undervisningsoverenskomst mellem Roskilde Kommune Skole- og Børneforvaltningen Ringstedgade 16 4000 Roskilde Kommune og Dagskolen i Boserup Boserupvej 100 4000 Roskilde Undervisningsoverenskomsten er udarbejdet

Læs mere

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Herlev Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Telefon 44 52 70 00 Telefax 44 91 06 33 Direkte telefon 44 52 55 28 Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Dato Journal nr. 15.3.04 17.01.10P22 Visionen

Læs mere

K-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

K-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune K-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag med at tage hånd om alle

Læs mere

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2013 skolekode 183008

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2013 skolekode 183008 1. Indledning Denne tilsynserklæring er udarbejdet af tilsynsførende Lisbet Lentz, der er certificeret til at føre tilsyn med frie grundskoler. Vurderingerne i erklæringen bygger både på data, som jeg

Læs mere

Kvalitetsstandard. For Heltidsundervisningen i Ungnorddjurs

Kvalitetsstandard. For Heltidsundervisningen i Ungnorddjurs Kvalitetsstandard For Heltidsundervisningen i Ungnorddjurs Ungnorddjurs Åboulevarden 64 8500 Grenaa tlf : 89 59 25 50 www.ungnorddjurs.dk ung@ungnorddjurs.dk Heltidsundervisning i Ungnorddjurs Vision Heltidsundervisningen

Læs mere

Kontaktklasserne. Arden Skole

Kontaktklasserne. Arden Skole Kontaktklasserne Arden Skole 1 Målgruppe Kontaktklasserne med tilhørende SFO er en del af Mariagerfjord Kommunes undervisningstilbud til elever med vanskeligheder indenfor Autismespektret og tilgrænsende

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Vi håber, at vi på denne måde

Læs mere

Værdigrundlag. Respekt. Relationsskabelse. Ligeværdighed. Professionalitet. Frihed og ansvar Anerkendelse. Mangfoldighed og accept

Værdigrundlag. Respekt. Relationsskabelse. Ligeværdighed. Professionalitet. Frihed og ansvar Anerkendelse. Mangfoldighed og accept Værdigrundlag Redigeret juni 2017 Relationsskabelse Positive rollemodeller Ligeværdighed Frihed og ansvar Anerkendelse Mangfoldighed og accept Positiv, humoristisk ånd Respekt Åbenhed og troværdighed Professionalitet

Læs mere

Skolestart på Skovbakkeskolen

Skolestart på Skovbakkeskolen SKOLESTART Skolestart på Skovbakkeskolen Sag 727-2010-19130 Dok. nr. 727-2010-129163 Indskrivning Skoleindskrivningen nærmer sig. Indskrivningen finder sted på distriktsskolen i uge 49 2010. På Skovbakkeskolen

Læs mere

Pædagogik med fokus på udvikling og livskvalitet

Pædagogik med fokus på udvikling og livskvalitet Opholdsstedet Sundbylillevej Pædagogik med fokus på udvikling og livskvalitet Team Cura Team Cura er et socialpædagogisk tilbud, som består af et tværfagligt samarbejde mellem psykologer, pædagoger og

Læs mere

GÅ GLAD I SKOLE - GÅ GLAD HJEM

GÅ GLAD I SKOLE - GÅ GLAD HJEM Velkommen til Sproghuset, Søndre Skole og MF10 side 2 Undervisningen side 3 Brobygning og Praktik side 4 UU-vejleder og mentor side 4 Ungdomsskolen side 4 Gensidige forventninger side 6 Samarbejde mellem

Læs mere

Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet

Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet Helsehjemmet (herefter kaldet institutionen) er en selvejende institution med hjemsted

Læs mere

Lille Tjørnegård. en ny start

Lille Tjørnegård. en ny start Lille Tjørnegård en ny start Velkommen til Lille Tjørnegård Målgruppen Lille Tjørnegård er et heldagstilbud til normalt begavede børn med adfærdsproblemer, og til elever, hvis udvikling er så truet, at

Læs mere

Nordvestskolens værdigrundlag

Nordvestskolens værdigrundlag Nordvestskolens værdigrundlag Forord: Skolens værdigrundlag er Nordvestskolens fundament. Nordvestskolen vil grundlæggende gøre eleverne livsduelige ved at være en udviklingsorienteret skole, der lægger

Læs mere

Djurslandsskolen. Indskolingen på Djursvej. En kommunal specialskole

Djurslandsskolen. Indskolingen på Djursvej. En kommunal specialskole Djurslandsskolen Indskolingen på Djursvej En kommunal specialskole Indskolingen på Djursvej Djurslandsskolen er placeret på tre adresser: Djursvej i Ørum Djurs, hvor indskoling og mellemtrin samt administration

Læs mere

Ledelse: Skoleleder / aftaleholder Afdelingsleder med ansvar for administrativ og pædagogisk ledelse af specialklasserne Viceskoleleder

Ledelse: Skoleleder / aftaleholder Afdelingsleder med ansvar for administrativ og pædagogisk ledelse af specialklasserne Viceskoleleder Specialklasserække på Ådalsskolen Ådalsskolen er en kommunal folkeskole med ca. 350 elever beliggende i den vestlige del af Syddjurs kommune. På Ådalsskolen er der desuden en specialklasserække, der er

Læs mere

Tilbud til elever i læsevanskeligheder

Tilbud til elever i læsevanskeligheder Tilbud til elever i læsevanskeligheder Tilbud til elever i læsevanskeligheder i Faaborg-Midtfyn Kommune - en beskrivelse Faaborg-Midtfyn Kommune opretter pr. 1. august 2014 et tilbud til elever i vanskeligheder

Læs mere

Virksomhedsgrundlag. Heldagshuset. Oktober 2013

Virksomhedsgrundlag. Heldagshuset. Oktober 2013 Virksomhedsgrundlag Heldagshuset Oktober 2013 1 Målgruppe Målgruppen er normaltbegavede elever, der er præget af adfærdsmæssige, følelsesmæssige eller sociale problematikker; AKT-problematikker. Der er

Læs mere

Skolens kontakt informationer

Skolens kontakt informationer AKT5 på Aars Skole Skolens kontakt informationer Aars skole AKT-afdelingen Kirkegade 4 Tlf: 99 66 88 00 AKT-5 tlf. 40426381 Pædagogisk leder for AKT-afdelingen: Helle Mejdahl Stender Tlf: 99668802 E mail:hmst@vesthimmerland.dk

Læs mere

Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever

Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever LERBJERGSKOLEN Skolebestyrelsen Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever Maj 2010 Indledning Skolebestyrelsens vision er, at Lerbjergskolen er attraktiv for lokalområdet, dvs. at Lerbjergskolen

Læs mere

Stoppestedet. Trivsel en forudsætning for læring.

Stoppestedet. Trivsel en forudsætning for læring. Stoppestedet Trivsel en forudsætning for læring. Stoppestedet - Et undervisningstilbud på Broskolen afd. Bøgehøj. - Formål Hvis en elev i en periode har brug for særlig opmærksomhed og støtte, er der mulighed

Læs mere

Servicedeklaration for Børneskolen, Filadelfia 2015

Servicedeklaration for Børneskolen, Filadelfia 2015 Praktiske oplysninger Dr. Sellsvej 23, 4293 Dianalund Tlf.: 58 27 12 30 Daglig leder: Jesper Thor Olsen Hjemmeside: www.boerneskolen.dk E-mail: boerneskolen@filadelfia.dk Servicedeklaration for Børneskolen,

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ringe Kost- og Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ringe Kost- og Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ringe Kost- og Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 473014 Skolens navn: Ringe Kost- og Realskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen

Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen 1 Parter og lovgivning Nærværende overenskomst er indgået mellem skole, Søstjerneskolen

Læs mere

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER Skolen ved Sorte Hest er et selvejende skole og dagbehandlingstilbud for børn i den skolepligtige

Læs mere

Værdiregelsæt på Holmebækskolen

Værdiregelsæt på Holmebækskolen Værdiregelsæt på Holmebækskolen Formål med værdiregelsæt Formelt set stilles der krav om, at alle folkeskoler skal udarbejde et værdiregelsæt jf. Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen. Ifølge

Læs mere

Bækkegårdsskolen. Skole, elever og forældre - hvad kan vi forvente af hinanden?

Bækkegårdsskolen. Skole, elever og forældre - hvad kan vi forvente af hinanden? Bækkegårdsskolen Den 18.12.2007 Skole, elever og forældre - hvad kan vi forvente af hinanden? Bækkegårdsskolen Bækkegårds Plads 2 3650 Ølstykke Vi ønsker alle, at vores børn får en positiv og udviklende

Læs mere

Kvalitetsrapport 2008/2009. Moltrup Skole Haderslev Kommune. Godkendt af bestyrelsen november 2009.

Kvalitetsrapport 2008/2009. Moltrup Skole Haderslev Kommune. Godkendt af bestyrelsen november 2009. Kvalitetsrapport 2008/2009 Moltrup Skole Haderslev Kommune Godkendt af bestyrelsen november 2009. 1 Indholdsfortegnelse Kap. 1: Resumé med konklusioner side 3 Kap. 2: Tal og tabeller side 4 Kap. 3: Fagligt

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

Nordbyskolens evalueringsplan

Nordbyskolens evalueringsplan Nordbyskolens evalueringsplan Evalueringsform Beskrivelse Ansvarlig Hvornår Årsplaner Årsplanen tager udgangspunkt i fagenes fælles mål (http://ffm.emu.dk/) Lærere Årsplanen er tilgængelig i personale-

Læs mere

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 L 96 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012 Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Krav til minimumsstørrelsen

Læs mere

Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for Kompetencen:

Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for Kompetencen: Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for Kompetencen: at genskabe troen, selvværdet og selvtilliden, så de over tid kan få en uddannelse eller arbejde. at de unge lærer at

Læs mere

B. Tilsynsførende, navn og myndighed: C. Pædagogisk-psykologisk rådgivning:

B. Tilsynsførende, navn og myndighed: C. Pædagogisk-psykologisk rådgivning: Tilsyn med Tilsynet er gennemført med baggrund i nedenstående lovgivning og vejledning: Folkeskoleloven Bekendtgørelser om specialundervisning Overenskomsten med Odsherred Kommune Tilsynet med specialundervisning

Læs mere

Forventningsbrev for Vanløse Privatskole

Forventningsbrev for Vanløse Privatskole Forventningsbrev for Vanløse Privatskole Skolens grundholdninger Vanløse Privatskole er en mindre, lokal skole med et overskueligt skolemiljø. Skolens og skolefritidsordningens pædagogiske virksomhed bygger

Læs mere

Grundlag for Roskilde kommunes specialklasser og tilhørende fritidstilbud for børn med generelle indlæringsvanskeligheder Udarbejdet i samarbejde mell

Grundlag for Roskilde kommunes specialklasser og tilhørende fritidstilbud for børn med generelle indlæringsvanskeligheder Udarbejdet i samarbejde mell Grundlag for Roskilde kommunes specialklasser og tilhørende fritidstilbud for børn med generelle indlæringsvanskeligheder Udarbejdet i samarbejde mellem Tjørnegårdskolen og PPR Formål med specialklasserne

Læs mere

Sankt Helene Skole. SkoIestart og indskoling

Sankt Helene Skole. SkoIestart og indskoling Sankt Helene Skole SkoIestart og indskoling På Sankt Helene Skole har vi rullende skolestart og aldersblandet undervisning i indskolingen. Formålet er, at skabe bedre læring og trivsel. Indskolingen omfatter

Læs mere

Velkommen til Dr. Alexandrines Børnehave

Velkommen til Dr. Alexandrines Børnehave Velkommen til Dr. Alexandrines Børnehave Dr. Alexandrines Børnehave er en af de institutioner i Aarhus kommune som varetager opgaven med inklusion af børn med handicap. Med denne folder ønsker vi, at byde

Læs mere

Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse. Vi skal lære af fremtiden mens den opstår

Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse. Vi skal lære af fremtiden mens den opstår Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse Vi skal lære af fremtiden mens den opstår Sind har det som faldskærme de virker kun, når de er åbne Skolereform læringsreform

Læs mere

Pædagogisk og økonomisk tilsyn med interne skoler i Holstebro Kommune

Pædagogisk og økonomisk tilsyn med interne skoler i Holstebro Kommune Pædagogisk og økonomisk tilsyn med interne skoler i Holstebro Kommune 1. Tilsyn med interne skoler Skoleafdelingen fører tilsyn med undervisningen og økonomien på de interne skoler i Holstebro Kommune.

Læs mere

I det følgende vil vi beskrive vores værdier samt hvordan de kommer til udtryk i praksis. Vi arbejder ud fra en tretrinsmodel.

I det følgende vil vi beskrive vores værdier samt hvordan de kommer til udtryk i praksis. Vi arbejder ud fra en tretrinsmodel. Ulvskovs værdigrundlag Menneskesyn Vi opfatter den unge som værende en aktiv medspiller i sit eget liv. Den unge besidder en indre drivkraft til at ændre sit liv (i en positiv retning). Den unge er som

Læs mere

Skovbærskolen. Virksomhedsoplysninger Indledning. 3. Formål. 3. Beliggenhed. 3. Målgruppe. 4. Visitation. 4. Pædagogik og metode 4

Skovbærskolen. Virksomhedsoplysninger Indledning. 3. Formål. 3. Beliggenhed. 3. Målgruppe. 4. Visitation. 4. Pædagogik og metode 4 Indholdsfortegnelse Virksomhedsoplysninger... 2 Indledning. 3 Formål. 3 Beliggenhed. 3 Målgruppe. 4 Visitation. 4 Pædagogik og metode 4 Undervisningen. 5 Rammerne.. 5 Grupper.. 6 Grundskema 2017/2018.

Læs mere

Hyblerne, Børn og Unge

Hyblerne, Børn og Unge Hyblerne, Børn og Unge Baggrund I Tønder Kommune er der et behov for at udvide de eksisterende tilbud til unge med særlige familiemæssige udfordringer i alderen 15-18 år, hvorfor den eksisterende tilbudsvifte

Læs mere

Børne- og Undervisningsforvaltningen/SH + ÅB + LFB November 2008. Brøndagerskolen

Børne- og Undervisningsforvaltningen/SH + ÅB + LFB November 2008. Brøndagerskolen Børne- og Undervisningsforvaltningen/SH + ÅB + LFB November 2008 Brøndagerskolen Generelt om Brøndagerskolen Brøndagerskolen er en kommunal specialskole for børn og unge med autisme og generelle indlæringsvanskeligheder.

Læs mere

Åbne KRAP kurser 8 dage i Ålborg og Middelfart, efteråret 2012

Åbne KRAP kurser 8 dage i Ålborg og Middelfart, efteråret 2012 Åbne KRAP kurser 8 dage i Ålborg og Middelfart, efteråret 2012 Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik for fagfolk, der arbejder med udsatte børn og unge KRAP er udviklet som et integreret

Læs mere

UDSKOLINGEN 7. 9. årgang

UDSKOLINGEN 7. 9. årgang UDSKOLINGEN 7. 9. årgang Kære elever og forældre. Velkommen til Bryrup Skole. Skolen er inddelt i tre områder indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen. Skolens lærere har valgt hvilket alderstrin af

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Indledning... 2 Skolens drift... 3 1. Undervisningens organisering... 3 2. Dækning af undervisning ved undervisers fravær... 3 3. Skolens arbejde med elevernes læringsmål... 4 4. SFO og Puk... 4 5. Arbejdets

Læs mere

Politik for folkeskolen. Blåvandshuk Kommune

Politik for folkeskolen. Blåvandshuk Kommune Politik for folkeskolen Blåvandshuk Kommune Januar 2001 Blåvandshuk Kommune: Politik for folkeskoleområdet 2001 2002 1. Generelle principper og målsætninger: Folkeskolen i Blåvandshuk Kommune skal indrettes

Læs mere

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune SK-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af kommunens SK-klasser. Hvis du ønsker at vide mere, er du velkommen til at kontakte

Læs mere

TILSYNSNOTAT. Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 1. december 2011. Den interne skole på behandlingshjemmet Holmstrupgård

TILSYNSNOTAT. Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 1. december 2011. Den interne skole på behandlingshjemmet Holmstrupgård BH Side 1 TILSYNSNOTAT Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 1. december 2011 Tilbudstype Navn på den interne skole Adresse Intern skole på behandlingshjem Den interne skole på behandlingshjemmet

Læs mere

Pædagogisk profil. for Myrens Fritidstilbud. Mål og indholdsbeskrivelse. Fritidstilbuddet skal skabe en mere sammenhængende

Pædagogisk profil. for Myrens Fritidstilbud. Mål og indholdsbeskrivelse. Fritidstilbuddet skal skabe en mere sammenhængende Mål og indholdsbeskrivelse Det betyder i Myren. I samarbejde med skolen bruger vi her LP-modellen. Her vægtes relationen mellem barn-barn og barn-voksen. Derfor er det vigtigt at vi med vores forskelligheder,

Læs mere

Specialafdeling Egely

Specialafdeling Egely Specialafdeling Egely Specialafdeling Egely henvender sig til elever, der har brug for vidtgående specialundervisning samt en specialpædagogisk tilgang, der kan imødekomme de udfordringer eleverne kommer

Læs mere

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER Farmen Dagskole Dato: 27. april 2012 Sagsb.: Preben Gajhede Sagsnr.: Dir.tlf.: 7236 5103 E-mail: preben.gajhede@mail.dk Tilsyn på Farmen Dagskole torsdag den 19. januar 2012 Tilsynets formål Opfølgning

Læs mere

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Vore værdier Med eleven i centrum sætter vi fokus på samarbejdet mellem skole og hjem, på Funder og Kragelund skoler.

Læs mere

U&B-afdelingen Undervisnings- og behandlingstilbud

U&B-afdelingen Undervisnings- og behandlingstilbud U&B-afdelingen Undervisnings- og behandlingstilbud Beskrivelse af målgruppen: Til U&B-afdelingen visiteres normaltbegavede elever med svære personligheds- og kontaktmæssige vanskeligheder, som kræver længerevarende

Læs mere

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE Grundlæggende holdninger. Folkeskolen er et forpligtende fællesskab for både børn, forældre og personale. Det betyder, at alle parter på hver

Læs mere

Kirsebærhavens Skole

Kirsebærhavens Skole Kirsebærhavens Skole Mit barn skal i skole Information til kommende forældre www.kir.kk.dk Kirsebærhavens Skole din lokale folkeskole dit sikre valg På Kirsebærhavens Skole arbejder vi bevidst og målrettet

Læs mere

Kære forældre på Spurvelundskolen

Kære forældre på Spurvelundskolen Kære forældre på Spurvelundskolen Så er Spurvelundskolen klar til Den Sammenhængende Skoledag pr. 1. august 2013. Derfor har vi sammensat denne skrivelse, hvori vi vil fortælle jer, hvordan jeres barns

Læs mere

Åparkens Børnehave. Velkommen

Åparkens Børnehave. Velkommen Åparkens Børnehave Velkommen Åparkens børnehave er et levende sted, hvor børnenes leg, fantasi og kreativitet er i højsædet. Vi tilbyder børnene alsidige rammer og aktiviteter, som tilgodeser børnenes

Læs mere

Norddjurs Familieundervisning Kvalitetsstandard

Norddjurs Familieundervisning Kvalitetsstandard Norddjurs Familieundervisning Kvalitetsstandard 26. marts 2013 1 Norddjurs Familieundervisning Det overordnede formål med Norddjurs Familieundervisning er - i et aktivt samarbejde med forældre og skole

Læs mere

HARLØSE SKOLE KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE

HARLØSE SKOLE KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE HARLØSE SKOLE 2017-2018 KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE Børn med særlige behov har brug for voksne med særlig viden Harløse Skole i Hillerød kommune er en specialskole for

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Skolebestyrelsens principper Indhold Indledning... 3 Skolens drift... 3 1. Undervisningens organisering... 3 2. Dækning af undervisning ved undervisers fravær... 4 3. Skolens arbejde med elevernes læringsmål...

Læs mere

Jammerbugt Ungdomsskole LÆRINGSCAMP 2019

Jammerbugt Ungdomsskole LÆRINGSCAMP 2019 Jammerbugt Ungdomsskole LÆRINGSCAMP 2019 LÆRINGSCAMP 2019 Jammerbugt Ungdomsskole LæringsCampen er et intensivt læringsforløb med Jammerbugt Ungdomsskole. Campen afvikles lokalt i Jammerbugt i et samarbejde

Læs mere

HARLØSE SKOLE KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE

HARLØSE SKOLE KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE HARLØSE SKOLE 2018-2019 KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE Børn med særlige behov har brug for voksne med særlig viden Harløse Skole i Hillerød kommune er en specialskole for

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for, at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Børne- og Kulturområdet Køgevej Roskilde Kommune

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Børne- og Kulturområdet Køgevej Roskilde Kommune Undervisningsoverenskomst mellem Roskilde Kommune Børne- og Kulturområdet Køgevej 80 4000 Roskilde Kommune og Roskilde Friskole Boserupvej 100 4000 Roskilde Undervisningsoverenskomsten er udarbejdet i

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE UNGETEAMET. sammen møder vi udfordringerne. YDELSESKATALOG 2010/2011 til socialrådgivere og andre samarbejdspartnere

HOLSTEBRO KOMMUNE UNGETEAMET. sammen møder vi udfordringerne. YDELSESKATALOG 2010/2011 til socialrådgivere og andre samarbejdspartnere HOLSTEBRO KOMMUNE UNGETEAMET sammen møder vi udfordringerne YDELSESKATALOG 2010/2011 til socialrådgivere og andre samarbejdspartnere INDHOLDSFORTEGNELSE: Introduktion... 3 Ungeteamets kerneydelse... 3

Læs mere

Skole-hjem kommunikation. Udskoling på Malling Skole

Skole-hjem kommunikation. Udskoling på Malling Skole Skole-hjem kommunikation Udskoling på Malling Skole Skolen ønsker en tæt og åben dialog med forældrene. Derfor inviterer vi til samtaler og forældremøder i løbet af skoleåret. Kommunikationen foregår fortrinsvist

Læs mere

Glamsbjergskolen sammen om at lære. Det betyder, at vi vil være:

Glamsbjergskolen sammen om at lære. Det betyder, at vi vil være: Glamsbjergskolen sammen om at lære Med udgangspunkt i folkeskoleloven og de overordnede visioner der gælder for Assens Kommune ønsker vi at give vores elever de bedst mulige forudsætninger for at klare

Læs mere

Randers Kommunes tilsyn med specialundervisningen på private dagbehandlingstilbud

Randers Kommunes tilsyn med specialundervisningen på private dagbehandlingstilbud Randers Kommunes tilsyn med specialundervisningen på private dagbehandlingstilbud 1 Tilsyn på anbringelsesinstitutionen Mellerup Skolehjem s interne skole Formål samt lovgrundlag Formålet med tilsynet

Læs mere

Visitationsprocedurer Vejen Kommune

Visitationsprocedurer Vejen Kommune Visitationsprocedurer Vejen Kommune Hvem kan visiteres til et specialtilbud?... 2 Hvad skal skolen gøre, når en elev skal visiteres til et specialtilbud?... 2 Visitationsproceduren i Dagtilbud & Skoleafdelingen...

Læs mere

15/16. Sparkær Skole & SFO/Klub. Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg. Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk

15/16. Sparkær Skole & SFO/Klub. Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg. Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk 15/16 Sparkær Skole & SFO/Klub Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk Velkommen til Sparkær skole og SFO/Klub Vi vil med denne lille folder give jer

Læs mere