Dimittendundersøgelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dimittendundersøgelse"

Transkript

1 Dimittendundersøgelse 2016 VIA Ernæring og Sundhedsuddannelsen

2 1. Om ES dimittendundersøgelsen 2016 Dimittendundersøgelsen blev gennemført i foråret/sommeren Undersøgelsen er målrettet dimittender, der afsluttede deres uddannelse i januar Der var i alt 70 potentielle respondenter, hvoraf 56 svarede. Dermed har undersøgelsen en samlet svarprocent på 80 % Baggrundsviden: Hvornår dimitterede du?: Hvilken studieretning har du taget?: 2. Beskæftigelsessituationen Er du pt. i arbejde? Besvarelse for studieretningen SFF:

3 De respondenter, der både har professionsrelateret arbejde og er ved at videreuddanne sig, er i gang med følgende kandidatuddannelser: Kandidat i Folkesundhedsvidenskab Folkesundhedsvidenskab Besvarelse for studieretningen LFS: Besvarelse for studieretningen KD:

4 Samlet besvarelse for alle studieretninger: 5 er i arbejde, dog uden professionsrelation. Begrundelse for, hvorfor de er i arbejde uden professionsrelation er følgende: En udfordring af finde et lønnet relevant job. Har selv pga. interesse valgt arbejde ved VIP Privat jet stewardesse. Arbejdet består i at bestille mad til flyruterne, service og planlægning af flyture med private kunder rundt i verden. Har fortsat i sit studiejob, da det er svært at finde lønnet fuldtidsarbejde. Var ledig i 8 måneder og valgte derfor et job uden professionsrelation. Jobbet er på hospitalsapoteket på Aarhus Universitetshospital som servicemedarbejder. 3. Stillingsbetegnelse, ansættelse, arbejdsområde Hvilken slags ansættelse har du? 50 % har fast ansættelse, 25 % har et vikariat, 7 % har en midlertidig projektansættelse, 4 % er i aktivering eller job med løntilskud og 29 % har svaret andet typisk selvstændigt virke eller tidsbegrænset ansættelse. Besvarelse for studieretningen SFF:

5 Andet: Selvstændig Studentermedhjælper Selvstændig Timelønnet Tidsbegrænset ansættelse Selvstændig Besvarelse for studieretningen LFS: Andet: Selvstændig Besvarelse for studieretningen KD: Andet: Tidsbegrænset ansat Samlet besvarelse for alle studieretninger:

6 Hvor er du pt. beskæftiget og hvad er din stillingsbetegnelse? Besvarelse for studieretningen SFF: Tabellen samler arbejdsplads og stillingsbetegnelse i kategorier. Antal Arbejdsplads Stillingsbetegnelse Primære arbejdsopgaver 1 Privat virksomhed Personlig træner Undervisning i fysisk træning, ind. kostvejl. Og 2 Restauratørvirksomhed Køkkenassistent med ledende opgaver 3 Kommunalt sundhedscenter Sundhedskonsulent/ projektmedarbejder motiverende samtaler Madanretninger, udregner mængder, tjek for allergener, Helbredstjek, undervisning på Sund Livsstil hold, evaluering af indsatser for at øge børn og unges mentale sundhed og trivsel 1 Privat virksomhed Selvstændig Vejledning til børn, voksne og familier samlet med en praksis tilgang gennem madlavning 1 Uddannelsescenter Holstebro Faglærer Undervisning 1 Fysiocenter Kostvejleder Kostvejledning 2 Fitnesscenter Kostvejleder/coach/ personlig træner Kostvejledning, livsstilscoach, personlig træner 1 Folkeskole Lærer Undervisning i madkundskab, idræt, svømning og natur og teknologi 1 Økologisk fjerkræproduktion mv. Event Manager Igangsætte events, foredrag og øvrige aktiviteter, der kan sætte fokus på økologi og virksomheden. Projektledelse 1 Højskole Højskolelærer Undervisning på sundhedsfaglige fag, fag med praktisk madlavning om sociale relationer og robusthed. Kontaktlærerfunktion og udvikling og afvikling af projekter Ugentlig arbejdstid:

7 Besvarelse for studieretningen LFS: Tabellen samler arbejdsplads og stillingsbetegnelse i kategorier. Antal Arbejdsplads Stillingsbetegnelse Primære arbejdsopgaver 1 Efterskole Køkkenleder Madlavning, menuplanlægning, rengøring, ledelse af andet personale, undervisning på 2 Fødevarevirksomhed Lovgivningsansvarlig, Projektleder kokkelinje Kontrollere at forskellige produkter overholder gældende lovgivning og kundekrav. Godkende og lave deklarationer til produkter. Sikre at al dokumentation i forbindelse med produkterne er samlet og bliver styret i forhold til lovgivning, forskellige certificeringer og kundekrav Udvikling af nye produkter, styring af projekter, daglig drift herunder bl.a. dokumentation, egenkontrol, produktion og intern/ekstern kommunikation 1 Rådgivningsvirksomhed Projektmedarbejder Opsætning af Master cater system Test af ernæringsprogrammer Udviklings arbejde af nye systemer 1 Offentlig institution Kostansvarlig Madlavning, produktionsplanlægning, varebestilling mv. 1 Privat virksomhed Selvstændig Kommunikation, formidling, fotografering Ugentlig arbejdstid:

8 Besvarelse for studieretningen KD: Tabellen samler arbejdsplads og stillingsbetegnelse i kategorier. Antal Arbejdsplads Stillingsbetegnelse Primære arbejdsopgaver 1 Kommunal sundhedsafdeling Sundhedsmedarbejder/klinisk diætist Revidering af kommunens kostpolitik, undervisning af livsstilshold 1 Privat virksomhed Klinisk diætist Kost- og diætvejledning inden for en bred vifte af ernæringsspecialler bl.a. adipositas, spiseforstyrrelser, mavetarm, allergier m.fl. Eksterne opgaver bl.a. hos en børnelæge ift. diætvejledning til forskellige ernæringsmæssige problemstillinger. 2 Kommunalt køkkenområde Kostfaglig vejleder/klinisk diætist Diætvejledning af beboere på kommunens ældrecentre samt brugere af madservice i eget hjem. Rådgivning om kosttype. Kvalitetssikring 1 Privat klinik Klinisk diætist Diætbehandling af patienter med livsstilssygdomme, nyre- og mave-tarm sygdomme samt adipositas. 1 Kommunalt sundhedscenter Klinisk diætist Individuelle diætvejledninger med borgere i ressourceforløb gruppeforløb (tværfagligt med fysioterapeut) for borgere i ressourceforløb diætvejledninger og - behandling af borgere henvist fra rehabiliteringsenheden, herunder borgere med KOL, DM2, adipositas og cancer. Undervisning på diabetes, kol- og ryghold Undervisning på livsstilshold på Sundhedshøjskolen, udviklingsarbejde ift. kommende projekter 1 Sygehus Klinisk diætist Diætvejledning og ernæringsterapi til medicinske og kirurgiske gastroenterologiske patienter. 1 Efterskole Køkkenassistent Praktisk pædagogisk køkken arbejde

9 Ugentlig arbejdstid: Af de 32 % som ikke er i arbejde, er 8 % ikke arbejde, fordi de er ved at videreuddanne sig. Af de 24 % som ikke er i arbejde har 58 % dog haft et arbejde på et tidspunkt efter dimissionen: Har du på noget tidspunkt været i arbejde siden du dimitterede? De 58 % som har været i arbejde har haft følgende arbejde: Antal Arbejdsplads Stillingsbetegnelse Primære arbejdsopgaver 1 Regionalt køkken Privat virksomhed Statsligt køkken/kantine Folkeskole Lærervikar - 1 Privat virksomhed Privat virksomhed Selvstændig Opskriftsudvikling, kostvejledning, foredrag, freelance som konsulent Hvilken slags ansættelse var det?

10 Andet: Virksomhedspraktik Tilkaldevikar Selvstændig Hvorfor er du ikke ansat længere? Der var ikke umiddelbart flere projekter der skulle igangsættes i forlængelse af løntilskuddet. Valgte selv at sige op pga. flytning Blev opsagt Da de ikke længere havde brug for vikardækningen for de pågældende undervisere. Desuden ønsker de, når det er muligt, at gøre brug af læreruddannede. Tidsbegrænset stilling Sæsonpræget med en kontrakt der udløb 31. oktober (0.5 års kontrakt) Pga. barsel. Fortsætter dog som selvstændig efter barsel. Hvor mange stillinger har du søgt indtil videre? Ca.: i ugen siden januar Af de 24 %, som ikke er i arbejde og heller ikke har været det på noget tidspunkt siden dimissionen, angiver 33 % at ledigheden skyldes barsel og 17 % at der ikke er job at søge: Hvad skyldes ledigheden?

11 Andet: Utilstrækkelige kompetencer/erfaringer Sygemeldt Både 2 og 3 En kombination af, at der er få jobs, og vi er mange ansøgere Sygemelding Type stillinger, som de ledige primært har søgt: Køkkenmedarbejder. Projektmedarbejder. Administrative-/økonomi-medarbejderstillinger. Sundhedskonsulent. Kantineleder. Ernæringsassistent Kostkonsulent Kok Cafearbejde Projektmedarbejder, koordinator, udviklingskonsulent, "blæksprutte/ildsjæl"-jobs, Diætiststillinger Alt der har en snert af noget professionsrelevant - kantinelederjobs, projektlederstillinger m.m. Men er begyndt at søge ALT der bare har interesse! Er kun lige blevet meldt ledig efter barsel, så der er endnu ingen tendens Kostvejleder, køkkenmedhjælper, kostvejleder/træningscoach til løb (Har taget DGI UDDANNELSE EFTERFØLGENDE) Ingen Klinisk diætist Pædagogmedhjælper Rengøringsassistent Har søgt professionsrelaterede stillinger. Men efter alt at dømme, er der mange ansøgere om få stillinger. Har derfor også måtte søge alt fra rengøringsjob til kassemedarbejder. Overvejer du at søge stillinger, som ligger uden for dit professionsområde? Ja. Hvilke: Kommunikation, branding, koordinator, Alt der har interessse, så søger bredt. Projektleder, markedsførings konsulent (har haft lidt hos Wauw is) Alle de ufaglærte, jeg har mulighed for at varetage, fx pædagogmedhjælper/rengøring Overvejer du at videreuddanne dig (dvs. tage en master, kandidat eller diplomuddannelse)?

12 Ja. Hvilken uddannelse: Folkesundhedsvidenskab. Integrated Foodstudies. Integrated foodstudies ved ikke Folkesundhedsvidenskab Cand.mag. i journalistik Psykoterapeut 4. Dimittender i videreuddannelse 12 % af respondenterne er i videreuddannelse (kandidatuddannelse): Kandidatuddannelse Folkesundhedsvidenskab, AAU Folkesundhedsvidenskab, AAU Folkesundhedsvidenskab Klinisk Ernæring, KU Folkesundhedsvidenskab Folkesundhedsvidenskab Studieretning SFF SFF SFF KD SFF SFF Hvorfor har du valgt at videreuddanne dig? Fordi jeg havde lyst til at få en kandidat. Fordi jeg gerne ville have en kandidatuddannelse. Fordi det giver mig flere muligheder for det, jeg gerne vil Jeg havde endnu lysten til at lære mere, gå mere i dybden i den kliniske ernæring, få forskningserfaring, øge mine muligheder på jobmarkedet Hvilke job ønsker du at få i kraft af din videreuddannelse? I en privat eller offentlig virksomhed indenfor feltet, som har at gøre med folkesundhed. Evt. sundhedsstrategisk medarbejder i en kommune. Forskning, ledende stillinger, jobs i det private såvel som det offentlige 5. Dimittendernes kompetencer på arbejdsmarkedet Følgende er kun besvaret af de respondenter, som er i arbejde: I hvilken grad vurderer du, at uddannelsen pb i ernæring og sundhed har givet dig de rette kompetencer til at kunne gennemføre din videreuddannelse?

13 Uddyb gerne: Jeg har haft vældige udfordringer med fysiologi, niveauet på bacheloren er for lavt efter min opfattelse. Det er svært at forstå det store diætetiske billede hvis man ikke forstår de grundlæggende fysiologiske principper fx ift. omsætning, metabolisme, organers funktioner osv. I hvilken grad vurderer du, at dine faglige kompetencer som pb i ernæring og sundhed er relevante i forhold til den funktion, du udfører? Kan du give eksempler på, hvor du i dit arbejde har været specielt godt rustet?: Undervisning af livsstilshold for personer med svær overvægt. Revidering at kommunens kostpolitik. Ift. individuel kostvejledning og motivationssamtaler, til at hjælpe klienter med at nå sine mål. Madlavning, ledelse, menuplanlægning, opskriftsudvikling Til at arbejde med motivation og vaner på livsstilshold og til at tale med mennesker under helbredstjek. Viden vedr. ernæring indenfor en bred vifte af specialer Diætprincipper ift. den enkeltes behov. I forhold til formidling, pædagogik, psykologi og viden om sundhedstilstand, forbruger adfærd, tendenser mm. Projektledelse samt viden om dokumentation/kontrol og ernæringsfaglig viden. Ernæringslærer og fysisk aktivitet ift. den nye reform I forhold til psykologi Den sundhedspædagogiske tilgang til sundhed er noget af det jeg bruger rigtig meget og føler mig godt rustet i.

14 Det er svært da jeg endnu ikke er kommet i gang, men jeg er valgt til at udbyde sund livsstil hold samt individuel kostvejledning / coaching på baggrund af min brede ernæringsfaglige viden og en coaching uddannelse, som jeg er færdig med til april. NCP og den motiverende samtale + sygdomslære Fra studiet har jeg fx. god sundhedsfaglig viden med mig og viden om formidling. Viden om fødevarer, ledelse og forskellige faggrupper i fødevarebranchen I forhold til alternativer til allgener og vegatarkost. Sammensætning af nærende og sunde menuer Modul 11 med projektledelse har givet mig rigtig mange gavnlige redskaber, som jeg kan bruge i mit nuværende virke. Derudover bruger jeg formidling - og generelt sundhed i et bredt perspektiv. Bruger også viden og interessepunkter omkring almen sundhed i min tankegang, når jeg skal sætte nye tiltag og events i gang. Min faglige viden om kost og sundhed Organisering/planlægning af produktionen. Jeg føler jeg har været meget godt rustet rent sundhedspædagogisk og formidlingsmæssigt samt ift. de enkelte diagnoser, ift. det at arbejde tværfagligt og projektorienteret. Dette både pba. min uddannelse som KD men naturligvis også qua mit arbejdsliv forud for uddannelsen Jeg har generelt følt mig godt klædt på ift. basal viden på området og har kunnet tilegne mig det øvrige med redskaber fra uddannelsen. Sundhedspædagogisk Den anderkendende tilgang og at tage udgangspunkt i den enkelte. Kan du give eksempler på områder, hvor du ikke har følt dig godt rustet?: Marketing Ledelse, storkøkkenarbejde, madlavning i så store mængder, metoder i et storkøkken Manglede særligt kendskab til blodtryk, kolesterol mm. som diætisterne Har manglet at der blev gennemgået cases ift. mulige måder at håndter de forskellige ernæringsspecialer i selve vejledningssituationen (trods ingen vejledning er ens). Jeg kunne godt have brugt mere undervisning ift. ældre og vejledning af personale om vedkommende samt ift. demens og ernæring. På det kommunale/politiske plan. Hvordan man baner vej ind og hvordan kommunen ser på samarbejde osv. Alt hvad der har med økonomiske forhold at gøre, er selvlært. Ifht fysiologi Jeg synes det har været svært at finde arbejde, fordi ingen rigtig kender til uddannelsen - super irriterende. Jeg tror på at længere og mere velovervejede praktikforløb kunne have givet et bredere kendskab til uddannelsen samt mere praksiserfaring og dermed større sandsynlighed for et arbejde efter endt uddannelse. Master cater systemet Kommunikation og marketing. Grundig viden om alle områder. I min nuværende stilling har jeg ikke manglet viden, som dækker ind under vores uddannelse. En konkret vejledningsmanual, som jeg har fået på vanecoach uddannelsen kunne have været god. Manglende erfaring med opskalering af opskrifter/mængdeberegning, samt egenkontrol i praksis. Der har været situationer med psykisk handicappede borgere, og borgere med mentale diagnoser, eks. Borderline, hvor jeg har været meget på udebane. Håndtering af sorgramte og kriseramte patienter. Ingen Sundhedspædagogik ift. ældre (demente) og psykisk handikappede

15 6. Dimittendernes overordnede tilfredshed med uddannelsen 70 % af respondenterne er i høj grad eller i nogen grad tilfredse med uddannelsen: I hvilken grad var du overordnet set tilfreds med uddannelsen til professionsbachelor i ernæring og sundhed? Uddyb gerne: Bred uddannelse, mange medstuderende er ikke i job og overvejer andre veje for at få job Den har givet en god basis viden i lidt om alting. Jeg har selv nørdet videre og vel også det man skal.. Jeg har suppleret med en uddannelse på et halvt år, som var en personlig udviklingsrejse, men alle coaching redskaberne har jeg taget med og bruger på mine klienter i dag. Jeg havde brug for at få et mere holistisk syn på mennesket og kroppen og det fik jeg gennem den uddannelse. Så det ernæring og sundhed måske mangler er endnu mere kobling mellem skolebænken /evidensen og så den virkelige verden. Generelt er jeg tilfreds med uddannelsen og de kompetencer den har givet mig. Og selvom jobmuligheder er mange, er vi begrænset af stor konkurrence. Det er ærgerligt, at uddannelsen ikke giver direkte adgang til flere kandidatuddannelser, da mange ender i en blindgyde af enten ledighed eller føler sig nødsaget til, at gå i en helt anden retning for at finde job. Jeg var rigtig glad for at læse og lære mange ting og blive dygtig til forskellige ting. Praktikkerne har styrket mig fagligt men er glad for jeg havde en stor praktisk erfaring i form af erhvervsarbejde siden ungdommen. Men ude i den virkelige verden ved folk ikke hvad de skal bruge os til og der er ikke sat penge af til det. Så man skal virkelig sælge sig selv eller starte egen virksomhed. Mangler konkrete værktøjer at kunne arbejde med i praksis. For lidt praksisrelatering. For lidt "specialisering". Højere fagligt niveau ønsket. Dygtige undervisere, dejlige medstuderende, godt studiemiljø Der er umiddelbart for få jobs at søge indenfor faget. Jeg har lært en masse om kroppen, ernæring, psykologi osv. men jeg synes at der har manglet længere og mere velovervejede praktikforløb (evt. hvor skolen finder / hjælper med at finde steder til os, der kunne blive potentielle arbejdspladser efter endt uddannelse) Jeg tænker at traditionelle PB i ES står overfor et paradigmeskifte ligesom resten af samfundet, når det kommer til kost og livsstil. Faget kan vælge at gå 2 veje: Vi kan vælge at akademisere faget yderligere eller øge "professions" delen, og derved omfavne det levede liv, og nedtone den konservatisme som præget faget. Jeg synes det er en spændende uddannelse. Men det er som om, at den ikke rigtig giver mening i forhold til jobmarkedet. Interessen er der, men det bliver ikke prioriteret økonomisk så der er lang vej til et job. Synes generelt det er svært at finde en fast stilling i undervisningsøjemed. Rigtig spændende og relevant uddannelse - MEN! Men uddannelsen er simpelthen ikke målrettet arbejdsmarkedet. Der er ikke overensstemmelse mellem udbud og efterspørgsel. Så står med en spændende uddannelse, som er svær at placerer på det arbejdsmarked der er virkeligheden! Jeg

16 synes det er rigtig svært at sælge det jeg kan, fordi jeg på en eller anden måde føler at jeg kan alt og ingenting! Jeg syntes måske at der manglede lidt på det kostvidenskabelige Jeg har skrevet med en del på vores fælles facebook side samt tidligere studerende og kan se en tendens til intet arbejde, for mange om buddet og primært gratis arbejde eller ringe løn. Jeg var stolt af denne uddannelse og så frem til at arbejde med den, men det må nu blive min fritidsinteresse, da jeg ikke gider at gå jobsøgende længere eller arbejde gratis. Rigtig fin "grunduddannelse" - men jeg oplever generelt at møde "muren", hvor uddannelsen ikke er tilstrækkelig. Den er måske for bred - hvor vi rigtig gerne vil rigtig meget, men det betyder desværre også, at det er svært at komme ud, og konkret fortælle hvad det netop er vi er stærke i. Jeg er ok tilfreds med uddannelsen i sin helhed, men jeg synes, at den er svær at finde fuldtidsjob med. Derfor har jeg også søgt ind på pædagogstudiet til september. Studiet er spændende og vigtigt, men det er målrettet jobs der findes i et MEGET begrænset omgang, på den anden side af studiet. Uddannelsen er rigtig spændende, mens man er studerende, men jeg synes ikke at vores kompetencer matcher efterspørgslen fra virksomhederne. Jeg oplever at størstedelen arbejder som madmor i en institution eller videreuddanner sig i en anden retning. Uddannelsen er rigtig fin, det er bare ærgerligt at blive uddannet til ledighed/ufaglært arbejde og spilde sine kompetencer. Jeg synes fagligheden og ambitionerne for uddannelsen bør højnes. Kravene til de studerende kunne efter min overbevisningen sagtens øges. Større pensum og sværere pensum, dette synes jeg også at høre fra mine medstuderende. Man bør i højere grad opfordre folk til at stå sammen i studiearbejdet. Drage nytte af hinandens kompetencer - sociale, faglige og i højere grad menneskelige. Man oplever grupperinger af dygtige studerende som kommer til at sætte dagsordenen for, hvad målet for uddannelsen er 12-taller. Dette kan efterlade en gruppe af mennesker, som i større grad tager uddannelsen baseret på dybereliggende menneskelige værdier - og ikke jagten på et flot karakterblad og cv, med en følelse af ikke at slå til. Desuden virker det bestemt ikke til, at der er jobs... og det gælder for alle 3 linjer.

Dimittendundersøgelse for professionsbachelorer i ernæring og sundhed

Dimittendundersøgelse for professionsbachelorer i ernæring og sundhed Dimittendundersøgelse for professionsbachelorer i ernæring og sundhed Dimissionsår: 2012, svarprocenten for hele undersøgelsen: 63 % Rapport for studieretningen ernæring og fysisk aktivitet: Antal respondenter:

Læs mere

Dimittendundersøgelse PB i Ernæring og Sundhed

Dimittendundersøgelse PB i Ernæring og Sundhed Dimittendundersøgelse 0 PB i Ernæring og Sundhed Indhold.0 Indledning.0 Dimittendernes jobsituation.0 Overordnet tilfredshed med uddannelse 4 4.0 Arbejdsbelastningen på uddannelsen 5 5.0 Fastholdelse 8

Læs mere

Dimittendundersøgelse for professionsbacheloruddannelsen i ernæring og sundhed, VIA University College, 2014

Dimittendundersøgelse for professionsbacheloruddannelsen i ernæring og sundhed, VIA University College, 2014 Dimittendundersøgelse for professionsbacheloruddannelsen i ernæring og sundhed, VIA University College, 2014 Dimissionsår: 2013. Svarprocent for hele undersøgelsen: 67 % Rapport for studieretningen: Human

Læs mere

Dimittendundersøgelse for professionsbachelorer i ernæring og sundhed

Dimittendundersøgelse for professionsbachelorer i ernæring og sundhed Dimittendundersøgelse for professionsbachelorer i ernæring og sundhed (undersøgelse gennemført juni 2010) Dimissionsår: 2009 Optagelsesår: 2005 Grundlaget for undersøgelsen: Undersøgelsen er baseret på

Læs mere

ERNÆRING OG SUNDHED. Januar 2017 UC SYD

ERNÆRING OG SUNDHED. Januar 2017 UC SYD ERNÆRING OG SUNDHED Januar 2017 UC SYD Dimittendundersøgelse, januar 2017 side 2 Beskæftigelsesundersøgelse januar 2017 (dimittender fra januar 2016) side 11 Marts 2017 Dimittendundersøgelse, Ernæring

Læs mere

Dimittendundersøgelse for professionsbachelorer i ernæring og sundhed

Dimittendundersøgelse for professionsbachelorer i ernæring og sundhed Dimittendundersøgelse for professionsbachelorer i ernæring og sundhed (foretaget december 2008) Dimissionsår: 2008 Optagelsesår: 2004 Grundlaget for undersøgelsen: Undersøgelsen er baseret på et spørgeskema,

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2014

Dimittendundersøgelse 2014 Dimittendundersøgelse 2014 Fysioterapeutuddannelsen i Aarhus Maj 2014 Indhold 1. Om undersøgelsen... 1 2. Dataindsamlingen... 1 3. Spørgeskemaet... 1 4. Dimittendernes beskæftigelsessituation... 2 5. Dimittendernes

Læs mere

Dimittendundersøgelse Idræt & Sundhed 2016

Dimittendundersøgelse Idræt & Sundhed 2016 Dimittendundersøgelse Idræt & Sundhed 2016 Uddannelse & Kvalitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dimittendundersøgelsen er gennemfør i december-januar og omhandler i alt 129 respondenter, der alle

Læs mere

Dimittendundersøgelse Socialrådgiveruddannelsen

Dimittendundersøgelse Socialrådgiveruddannelsen Dimittendundersøgelse 2013 Socialrådgiveruddannelsen Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Dimittendernes jobsituation 3 3.0 Overordnet tilfredshed med uddannelse 4 4.0 Arbejdsbelastningen på uddannelsen 4 5.0

Læs mere

Human Ernæring, (i alt 31 dimittender):

Human Ernæring, (i alt 31 dimittender): Dimittendundersøgelse for Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed. (Foretaget november 2007) Dimissionsår: 2007. Optagelsesår: 2003. For alle dimittender: Grundlaget for undersøgelsen: Undersøgelsen

Læs mere

Sammenstilling af kandidatundersøgelser for kandidatuddannelserne i Idræt og Idrætsteknologi 2013, 2014 og 2015

Sammenstilling af kandidatundersøgelser for kandidatuddannelserne i Idræt og Idrætsteknologi 2013, 2014 og 2015 School of Medicine and Health LMJ 18. September Sammensling af kandidatundersøgelser for kandidatuddannelserne i Idræt og Idrætsteknologi, og Indledning Som led i arbejdet med at kvalitetssikre og -udvikle

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Global Management and Manufacturing

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Global Management and Manufacturing 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser. Undersøgelsen er rettet mod dimittender fra perioden 1. januar

Læs mere

10 respondenter (52,6 %) er kvinder, 9 er mænd og de har en gennemsnitsalder på 28 år.

10 respondenter (52,6 %) er kvinder, 9 er mænd og de har en gennemsnitsalder på 28 år. Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i produktionsteknik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET

DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET DIMITTENDUNDERSØGELSE 2014 DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Rapport for KANDIDATUDDANNELSEN I KLINISK VIDENSKAB OG TEKNOLOGI AAU AALBORG UDARBEJDET AF FORORD Baggrund og formål Som et led i den kontinuerlige

Læs mere

Global Nutrition and Health. Dimittendundersøgelse 2016

Global Nutrition and Health. Dimittendundersøgelse 2016 Global Nutrition and Health Dimittendundersøgelse 2016 August 2017 Kolofon Dato 23. august 2017 Dimittendundersøgelse på grunduddannelserne 2016 Ledelses- og Kommunikationssekretariatet Professionshøjskolen

Læs mere

Kompetenceprofiler. Sammensætning af køkkenteam

Kompetenceprofiler. Sammensætning af køkkenteam Kompetenceprofiler Københavns Madhus har udarbejdet 3 kompetenceprofiler, som kan benyttes af daginstitutionsledere, og andre der rekrutterer køkkenpersonale til produktionskøkkener i daginstitutioner.

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87B d. 13. marts 2017 Punkt 5b. Bilag 1. Bestyrelsen

Bestyrelsesmøde nr. 87B d. 13. marts 2017 Punkt 5b. Bilag 1. Bestyrelsen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bestyrelsesmøde nr. 87B d. 13. marts 2017 Punkt 5b. Bilag 1 Bestyrelsen S A G S N O T A T 23. FEBRUAR 2017 Vedr. Forsknings- og Uddannelsesstyrelsens undersøgelser

Læs mere

Fysioterapeutuddannelsen. Dimittendundersøgelse 2016

Fysioterapeutuddannelsen. Dimittendundersøgelse 2016 Fysioterapeutuddannelsen Dimittendundersøgelse 2016 Februar 2017 Kolofon Dato 9. februar 2017 Dimittendundersøgelse på grunduddannelserne 2016 Ledelses- og Kommunikationssekretariatet Professionshøjskolen

Læs mere

Praktikbeskrivelse, KD

Praktikbeskrivelse, KD Praktikbeskrivelse, KD 4. og 5. semesters praktik: Klinisk diætetik 4. og 5. semester, 2018 Placering: Praktikken er en 9 ugers praktik (16,5 ECTS) og strækker sig over 1 uge på 4. semester og 8 uger på

Læs mere

ERGOTERAPEUTUDDANNELSEN. Januar 2017 UC SYD

ERGOTERAPEUTUDDANNELSEN. Januar 2017 UC SYD ERGOTERAPEUTUDDANNELSEN Januar 2017 UC SYD Dimittendundersøgelse, januar 2017 side 2 Beskæftigelsesundersøgelse januar 2017 (dimittender fra januar 2016) side 10 Marts 2017 Dimittendundersøgelse, Ergoterapeutuddannelsen,

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen UC Diakonissestiftelsen. Dimittendundersøgelse 2016

Sygeplejerskeuddannelsen UC Diakonissestiftelsen. Dimittendundersøgelse 2016 Sygeplejerskeuddannelsen UC Diakonissestiftelsen Dimittendundersøgelse 2016 Februar 2017 Kolofon Dato 27. februar 2017 Dimittendundersøgelse på grunduddannelserne 2016 Ledelses- og Kommunikationssekretariatet

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse University College Syddanmark Dimittender januar 2014 og juni Studenter Fokus August 2015

Beskæftigelsesundersøgelse University College Syddanmark Dimittender januar 2014 og juni Studenter Fokus August 2015 Beskæftigelsesundersøgelse University College Syddanmark Dimittender januar 2014 og juni 2014 Studenter Fokus August 2015 Beskæftigelsesundersøgelsen 2015 Metode... 3 Svarprocent... 4 Undersøgelsernes

Læs mere

Dimittendundersøgelse Sygeplejerskeuddannelsen

Dimittendundersøgelse Sygeplejerskeuddannelsen Dimittendundersøgelse 2013 Sygeplejerskeuddannelsen Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Dimittendernes jobsituation 3 3.0 Overordnet tilfredshed med uddannelse 4 4.0 Arbejdsbelastningen på uddannelsen 4 5.0 Fastholdelse

Læs mere

IDRÆT OG IDRÆTSTEKNOLOGI

IDRÆT OG IDRÆTSTEKNOLOGI Rapport for IDRÆT OG IDRÆTSTEKNOLOGI Udarbejdet af FORORD Kandidatundersøgelsen for Idræt og Idrætsteknologi 2014 blev foretaget af Karrierecentret ved Aalborg Universitet i samarbejde med School of Medicine

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse

Beskæftigelsesundersøgelse Beskæftigelsesundersøgelse 2016 Respondenter er dimittender fra januar 2015 og juni 2015 August 2016 Beskæftigelsesundersøgelsen 2016 Metode... 3 Svarprocent... 4 Undersøgelsernes resultater... 4 Arbejdsmarkedet...

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Kandidatuddannelsen i kemi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Kandidatuddannelsen i kemi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Kandidatuddannelsen i kemi 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser. Undersøgelsen

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2013 Diplomingeniøruddannelsen i Kemiteknik

Dimittendundersøgelse 2013 Diplomingeniøruddannelsen i Kemiteknik Indledning Det Tekniske Fakultet udarbejder fra 2012 uddannelsesspecifikke dimittendundersøgelser på alle uddannelsesretninger. Undersøgelserne vil omfatte de seneste tre årgange, der er dimitteret fra

Læs mere

Dimittendundersøgelse

Dimittendundersøgelse 1. Hvornår dimitterede du fra KSA? År Måned Dimittendundersøgelse 2. Hvor lang tid gik der fra dimission fra Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde til du fik dit første job? Jeg fik job før jeg var færdig

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2013 Administrationsøkonomuddannelsen. En kvalitativ undersøgelse

Dimittendundersøgelse 2013 Administrationsøkonomuddannelsen. En kvalitativ undersøgelse Dimittendundersøgelse 2013 Administrationsøkonomuddannelsen En kvalitativ undersøgelse Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Dimittendens jobsituation 3 3.0 Overordnet tilfredshed med uddannelsen 4 4.0 Arbejdsbelastning

Læs mere

Socialrådgiveruddannelsen. Dimittendundersøgelse 2016

Socialrådgiveruddannelsen. Dimittendundersøgelse 2016 Socialrådgiveruddannelsen Dimittendundersøgelse 2016 Februar 2017 Kolofon Dato 10. februar 2017 Dimittendundersøgelse på grunduddannelserne 2016 Ledelses- og Kommunikationssekretariatet Professionshøjskolen

Læs mere

DIMITTENDUNDERSØGELSE 2014 DET TEKNISK-NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET

DIMITTENDUNDERSØGELSE 2014 DET TEKNISK-NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET DIMITTENDUNDERSØGELSE 2014 DET TEKNISK-NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET Rapport for DIPLOMINGENIØRUDDANNELSEN I BYGGERI OG ANLÆG AAU AALBORG UDARBEJDET AF FORORD Baggrund og formål Som et led i den kontinuerlige

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen. Dimittendundersøgelse 2016

Sygeplejerskeuddannelsen. Dimittendundersøgelse 2016 Sygeplejerskeuddannelsen Dimittendundersøgelse 2016 Februar 2017 Kolofon Dato 10. februar 2017 Dimittendundersøgelse på grunduddannelserne 2016 Ledelses- og Kommunikationssekretariatet Professionshøjskolen

Læs mere

Dimittendundersøgelsen (2015)

Dimittendundersøgelsen (2015) Dimittendundersøgelsen (2015) Innovation and Business 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser. Undersøgelsen

Læs mere

Professionsbachelor i Kristendom, Kultur og Kommunikation UC Diakonissestiftelsen. Dimittendundersøgelse 2016

Professionsbachelor i Kristendom, Kultur og Kommunikation UC Diakonissestiftelsen. Dimittendundersøgelse 2016 Professionsbachelor i Kristendom, Kultur og Kommunikation UC Diakonissestiftelsen Dimittendundersøgelse 2016 Februar 2017 Kolofon Dato 27. februar 2017 Dimittendundersøgelse på grunduddannelserne 2016

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2017

Dimittendundersøgelse 2017 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Dimittendundersøgelse 2017 Akademiuddannelsen i Odontologisk Praksis Jasmin Maria Christiansen

Læs mere

K A N D I D ATundersøgelsen

K A N D I D ATundersøgelsen K A N D I D ATundersøgelsen 2007 TYSK ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Kandidaternes første job...3 2. Kandidaternes forsatte karriere...7 3. Kandidaternes vej til første job...10 4. Kandidaternes studietid...15

Læs mere

Opsamling på kandidatundersøgelsen for Kandidatuddannelsen i Folkesundhedsvidenskab

Opsamling på kandidatundersøgelsen for Kandidatuddannelsen i Folkesundhedsvidenskab School of Medicine and Health LMJ 21. september Opsamling på kandidatundersøgelsen for Kandidatuddannelsen i Folkesundhedsvidenskab Indledning Som led i arbejdet med at kvalitetssikre og -udvikle uddannelser

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2016

Beskæftigelsesundersøgelse 2016 Beskæftigelsesundersøgelse 2016 Opsummering af årets resultater Februar 2017 For 2016 findes separate rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Mekatronik. 1. Indledning

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Mekatronik. 1. Indledning Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Mekatronik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING. på Syddansk Universitet

KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING. på Syddansk Universitet KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING på Syddansk Universitet GRAFISK DESIGN: PRINT & SIGN, SDU 1 Kandidatuddannelse i Folkesundhedsvidenskab med specialisering

Læs mere

Dimittend 2. opfølgning. Besvarelsesprocent 52% Hold: E05A. Dato: 24.08.2010

Dimittend 2. opfølgning. Besvarelsesprocent 52% Hold: E05A. Dato: 24.08.2010 Dimittend 2. opfølgning Besvarelsesprocent 52 Hold: E05A Dato: 24.08.2010 Evaluering foretaget af: Anette J. Madsen Udarbejdelse af rapport: Karina M. Nielsen 0 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Sundhedskursus. For borgere med diabetes, hjertesygdom, KOL, kræft, depression og for borgere som er midlertidigt sygemeldt fra arbejdsmarkedet.

Sundhedskursus. For borgere med diabetes, hjertesygdom, KOL, kræft, depression og for borgere som er midlertidigt sygemeldt fra arbejdsmarkedet. Sundhedskursus For borgere med diabetes, hjertesygdom, KOL, kræft, depression og for borgere som er midlertidigt sygemeldt fra arbejdsmarkedet. Sundhedskursus Sundhedskursus Vi tilbyder forløb med holdundervisning,

Læs mere

Dimittendundersøgelse Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Aarhus Universitet Vinter 2011

Dimittendundersøgelse Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Aarhus Universitet Vinter 2011 AARHUS UNIVERSITET HEALTH Dimittendundersøgelse Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Aarhus Universitet Vinter 2011 Dimittendundersøgelsen er udarbejdet af: Svend Sabroe, Professor, Studieleder for Den

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2014

Beskæftigelsesundersøgelse 2014 Beskæftigelsesundersøgelse 2014 Opsummering af årets resultater Maj 2015 For 2014 findes separate rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Elektronik og Datateknik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Elektronik og Datateknik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Elektronik og Datateknik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2013

Beskæftigelsesundersøgelse 2013 Beskæftigelsesundersøgelse 2013 Opsummering af årets resultater Marts 2014 For 2013 findes separate rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2012

Beskæftigelsesundersøgelse 2012 Beskæftigelsesundersøgelse 2012 Opsummering af årets resultater Maj 2013 Version 6. maj 2013 For 2012 findes separate rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. AU Beskæftigelsesundersøgelsen

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen. Dimittendundersøgelse 2016

Ergoterapeutuddannelsen. Dimittendundersøgelse 2016 Ergoterapeutuddannelsen Dimittendundersøgelse 2016 Februar 2017 Kolofon Dato 9. februar 2017 Dimittendundersøgelse på grunduddannelserne 2016 Ledelses- og Kommunikationssekretariatet Professionshøjskolen

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i robotteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i robotteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i robotteknologi 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Dimittendundersøgelse

Dimittendundersøgelse Dimittendundersøgelse 2016 Fysioterapeutuddannelsen i Aarhus Marts 2016 INDHOLD 1. Om FIA dimittendundersøgelse 2016... 1 1.1 Dataindsamlingen... 1 1.2 Spørgeskemaet og afrapporteringen... 2 2. Dimittendernes

Læs mere

DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET

DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET DIMITTENDUNDERSØGELSE 2015 DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Rapport for KANDIDATUDDANNELSEN I IDRÆT AAU AALBORG UDARBEJDET AF FORORD Baggrund og formål Som et led i den kontinuerlige kvalitetssikring

Læs mere

Professionsbachelor i Laboratorieteknologi. Dimittendundersøgelse 2016

Professionsbachelor i Laboratorieteknologi. Dimittendundersøgelse 2016 Professionsbachelor i Laboratorieteknologi Dimittendundersøgelse 2016 Februar 2017 Kolofon Dato 22. februar 2017 Dimittendundersøgelse på grunduddannelserne 2016 Ledelses- og Kommunikationssekretariatet

Læs mere

Dimittend F06 A/D. Udarbejdelse: Det lokale evaluringsudvalg: Janne Skov, Lene Lønnerup, Ulla Mulbjerg og Steffen Bader. 11.

Dimittend F06 A/D. Udarbejdelse: Det lokale evaluringsudvalg: Janne Skov, Lene Lønnerup, Ulla Mulbjerg og Steffen Bader. 11. Dimittend F06 A/D 11 august 2009 Udarbejdelse: Det lokale evaluringsudvalg: Janne Skov, Lene Lønnerup, Ulla Mulbjerg og Steffen Bader Bearbejdning af data og udfærdigelse af rapport: Søren Ebsen Futtrup

Læs mere

Dimittendundersøgelse for UCN s Fysioterapeutuddannelse 2015

Dimittendundersøgelse for UCN s Fysioterapeutuddannelse 2015 Dimittendundersøgelse for UCN s Fysioterapeutuddannelse 2015 Indhold Indledning... 2 Lidt om dimittenderne... 2 Beskæftigelsessituation... 3 Dimittender i ansættelsesforhold... 3 Selvstændige/iværksætter...

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i mekatronik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i mekatronik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i mekatronik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Kandidatundersøgelsen 2015

Kandidatundersøgelsen 2015 Kandidatundersøgelsen 2015 Kandidatundersøgelsen er fra i november/december 2015. Undersøgelsen er udelukkende udført blandt kandidater, der er dimitteret fra Designskolen Kolding juni 2015. Undersøgelsen

Læs mere

DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET

DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET DIMITTENDUNDERSØGELSE 2015 DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Rapport for KANDIDATUDDANNELSEN I IDRÆTSTEKNOLOGI AAU AALBORG UDARBEJDET AF Baggrund og formål Som et led i den kontinuerlige kvalitetssikring

Læs mere

UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS

UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS Gennem mange års erfaring indenfor beskæftigelsesrettede forløb, har vi udviklet en række forskellige forløb for borgere visiteret til fleksjob, aktivitets-

Læs mere

DIMITTENDUNDERSØGELSE 2014 DET TEKNISK-NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET

DIMITTENDUNDERSØGELSE 2014 DET TEKNISK-NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET DIMITTENDUNDERSØGELSE 2014 DET TEKNISK-NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET Rapport for KANDIDATUDDANNELSEN I LANDINSPEKTØRVIDENSKAB AAU KØBENHAVN UDARBEJDET AF FORORD Baggrund og formål Som et led i den kontinuerlige

Læs mere

Professionsbachelor i Beredskab, Katastrofeog Risikomanagement. Dimittendundersøgelse 2016

Professionsbachelor i Beredskab, Katastrofeog Risikomanagement. Dimittendundersøgelse 2016 Professionsbachelor i Beredskab, Katastrofeog Risikomanagement Dimittendundersøgelse 2016 Februar 2017 Kolofon Dato 10. februar 2017 Dimittendundersøgelse på grunduddannelserne 2016 Ledelses- og Kommunikationssekretariatet

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2013 PB i Laboratorieteknologi

Dimittendundersøgelse 2013 PB i Laboratorieteknologi Dimittendundersøgelse 0 PB i Laboratorieteknologi Indhold.0 Indledning.0 Dimittendernes jobsituation.0 Overordnet tilfredshed med uddannelsen.0 Arbejdsbelastningen på uddannelsen 5.0 Fastholdelse 6 6.0

Læs mere

Professionshøjskolen Metropol. Dimittendundersøgelse 2016

Professionshøjskolen Metropol. Dimittendundersøgelse 2016 Professionshøjskolen Metropol Dimittendundersøgelse 2016 Februar 2017 Kolofon Dato 10. marts 2017 Dimittendundersøgelse på grunduddannelserne 2016 Ledelses- og Kommunikationssekretariatet Professionshøjskolen

Læs mere

Slutevaluering af projekt Styrket indsats på kost- og motionsområdet

Slutevaluering af projekt Styrket indsats på kost- og motionsområdet Slutevaluering af projekt Styrket indsats på kost- og motionsområdet Evaluering udarbejdet af sundhedskonsulenterne Julie Dalgaard Guldager samt Lene Schramm Petersen marts 2015. 1 I projekt Styrket indsats

Læs mere

Kost & Ernæringsforbundets strategiske indsatsområder 2010-2013

Kost & Ernæringsforbundets strategiske indsatsområder 2010-2013 Kost & Ernæringsforbundets strategiske indsatsområder 2010-2013 2013 Indledning Kost- og ernæringsfaglige spiller en afgørende rolle i velfærdssamfundet både for den enkelte borgers sundhed, trivsel og

Læs mere

Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning

Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning Denne vejledning er en hjælp til dig, som skal skrive en motiveret ansøgning i forbindelse med ansøgning om optagelse på IT-Universitetets kandidat- master

Læs mere

Arbejde og Sundhed hånd i hånd Sundhedsteamet og Jobcenter Syddjurs Kommune

Arbejde og Sundhed hånd i hånd Sundhedsteamet og Jobcenter Syddjurs Kommune Arbejde og Sundhed hånd i hånd Sundhedsteamet og Jobcenter Syddjurs Kommune Projektleder Jonna Winther, Sundhedsteamet Temagruppemøde Sund By Netværket 11. April 2013 Arbejde og Sundhed hånd i hånd Projektet

Læs mere

IDRÆT OG IDRÆTSTEKNOLOGI

IDRÆT OG IDRÆTSTEKNOLOGI Rapport for IDRÆT OG IDRÆTSTEKNOLOGI Udarbejdet af FORORD Kandidatundersøgelsen for Idræt og Idrætsteknologi 2013 blev foretaget af Karrierecentret ved Aalborg Universitet i samarbejde med School of Medicine

Læs mere

Læreruddannelsen på Fyns relevans

Læreruddannelsen på Fyns relevans UDARBEJDET JANUAR 2018 Læreruddannelsen på Fyns relevans Aftager- og dimittendundersøgelser 2017 Kontaktperson: Ulrich Storgaard Andersen Indhold 1. Introduktion... 3 2. Præsentation af dimittenderne og

Læs mere

Læreruddannelsen. Dimittendundersøgelse 2016

Læreruddannelsen. Dimittendundersøgelse 2016 Læreruddannelsen Dimittendundersøgelse 2016 Februar 2017 Kolofon Dato 10. februar 2017 Dimittendundersøgelse på grunduddannelserne 2016 Ledelses- og Kommunikationssekretariatet Professionshøjskolen Metropol

Læs mere

Bioanalytiker- uddannelsen. Dimittendundersøgelse 2016

Bioanalytiker- uddannelsen. Dimittendundersøgelse 2016 Bioanalytiker- uddannelsen Dimittendundersøgelse 2016 Februar 2016 Kolofon Dato 13. februar 2017 Dimittendundersøgelse på grunduddannelserne 2016 Ledelses- og Kommunikationssekretariatet Professionshøjskolen

Læs mere

UDDANNELSER KOST-, ERNÆRINGS- OG SUNDHEDSFAGLIGE ERNÆRINGSASSISTENT ERNÆRINGSTEKNOLOG PROFESSIONSBACHELOR I ERNÆRING OG SUNDHED KANDIDAT

UDDANNELSER KOST-, ERNÆRINGS- OG SUNDHEDSFAGLIGE ERNÆRINGSASSISTENT ERNÆRINGSTEKNOLOG PROFESSIONSBACHELOR I ERNÆRING OG SUNDHED KANDIDAT UDDANNELSER KOST-, ERNÆRINGS- OG SUNDHEDSFAGLIGE ERNÆRINGSASSISTENT ERNÆRINGSTEKNOLOG PROFESSIONSBACHELOR I ERNÆRING OG SUNDHED KANDIDAT Overblik over uddannelsessystemet Det ordinære uddannelsessystem

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i Konstruktionsteknik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i Konstruktionsteknik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i Konstruktionsteknik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Kandidatuddannelsen i folkesundhed. Adjunkt Charlotte Overgaard Institut for Sundhedsvidenskab og teknologi Åbent hus, 7.

Kandidatuddannelsen i folkesundhed. Adjunkt Charlotte Overgaard Institut for Sundhedsvidenskab og teknologi Åbent hus, 7. Kandidatuddannelsen i folkesundhed Adjunkt Charlotte Overgaard Institut for Sundhedsvidenskab og teknologi Åbent hus, 7. marts 2012 Kandidatuddannelsen i folkesundhed ved AAU Et flervidenskabeligt og tværfagligt

Læs mere

Uddannelser. Ernæringsassistent Ernæringsteknolog Professionsbachelor i ernæring og sundhed Kandidat

Uddannelser. Ernæringsassistent Ernæringsteknolog Professionsbachelor i ernæring og sundhed Kandidat Uddannelser Ernæringsassistent Ernæringsteknolog Professionsbachelor i ernæring og sundhed Kandidat udannelsespjece nytdesign.indd 1 28-11-2018 09:55:25 Sundhed er en ret Som ansat i den kost-, ernærings-

Læs mere

Kontakt dit nærmeste Center for Sundhed og Livsstil for yderligere oplysninger samt aftale

Kontakt dit nærmeste Center for Sundhed og Livsstil for yderligere oplysninger samt aftale sfortegnelse Sundhedsprofil Motion i en travl hverdag Sund kost i en travl hverdag Ny livsstil - ny vægt Stresshåndtering Sundhed i 4D Food for Brains - Hjernemad Kostvejledning Individuel coaching Sundhedsambassadør

Læs mere

Velkommen til Uddannelseszooms dimittendundersøgelse. Vi sætter stor pris på din besvarelse. {Starttekst indsættes}

Velkommen til Uddannelseszooms dimittendundersøgelse. Vi sætter stor pris på din besvarelse. {Starttekst indsættes} Velkommen til Uddannelseszooms dimittendundersøgelse. Vi sætter stor pris på din besvarelse. {Starttekst indsættes} Beskæftigelsesstatus 1) Er du eller har du været i job, efter du fuldførte din videregående

Læs mere

Fysioterapeutuddannelsens relevans

Fysioterapeutuddannelsens relevans UDARBEJDET DECEMBER 2017 Fysioterapeutuddannelsens relevans Aftager- og dimittendundersøgelser 2017 Kontaktperson: Ulrich Storgaard Andersen Indhold 1. Introduktion... 3 2. Præsentation af dimittenderne

Læs mere

Guide til jobsamtale som dimittend.

Guide til jobsamtale som dimittend. Guide til jobsamtale som dimittend. Tema Ansøger Arbejdsgiver Ankomst X: Ankommer til virksomheden i god tid og melder sin ankomst. Receptionist: Beder X vente i receptionen indtil, at Y og hans kollegaer

Læs mere

Det vil tage cirka 10 minutter at besvare spørgsmålene. Du kommer i gang med spørgeskemaet ved at klikke næste nederst på siden.

Det vil tage cirka 10 minutter at besvare spørgsmålene. Du kommer i gang med spørgeskemaet ved at klikke næste nederst på siden. DIMITTENDUNDERSØGELSE 2017 Velkommen til dimittendundersøgelsen for akademiuddannelsen i Odontologisk Praksis Kære dimittend, Som studieleder på din akademiuddannelse fremsender jeg hermed en dimittendundersøgelse,

Læs mere

Konference om Fremtidens sygepleje i kommunerne. At være sygeplejerske i en kommunal rehabiliteringsenhed. Oktober 2011

Konference om Fremtidens sygepleje i kommunerne. At være sygeplejerske i en kommunal rehabiliteringsenhed. Oktober 2011 Konference om Fremtidens sygepleje i kommunerne At være sygeplejerske i en kommunal rehabiliteringsenhed. Oktober 2011 Præsentation Oplægsholder Annette Mark Andersen Sygeplejerske 21 års erfaring fra

Læs mere

Aftagerundersøgelsen 2012 i Metropol

Aftagerundersøgelsen 2012 i Metropol Ledelsessekretariatet\Bestyrelsen\Bestyrelsesmøder 2013\20130321\Bilag 5. 2.2 Orientering om Aftagerundersøgelsen 2012.docx Bilag 7.3.2 Dato 26. februar 2013 Initialer Aftagerundersøgelsen 2012 i Metropol

Læs mere

BESTÅELSESPROCENT OG KARAKTERGENNEMSNIT - VIA UNIVERSITY COLLEGE - STUDIEÅR 2016/17 VIA SUNDHED

BESTÅELSESPROCENT OG KARAKTERGENNEMSNIT - VIA UNIVERSITY COLLEGE - STUDIEÅR 2016/17 VIA SUNDHED BESTÅELSESPROCENT OG KARAKTERGENNEMSNIT - VIA UNIVERSITY COLLEGE - STUDIEÅR 2016/17 VIA SUNDHED Sygeplejerske Holstebro 1. semester 95 83 87% 95 6,25 2. semester 37 35 95% 37 7,65 Modul 10: Akut og kritisk

Læs mere

Statusrapport på aktiviteter Center for Sundhedsfremme i Varde Kommune 2013

Statusrapport på aktiviteter Center for Sundhedsfremme i Varde Kommune 2013 Statusrapport på aktiviteter Center for Sundhedsfremme i Varde Kommune 2013 1.0. Indledning Denne korte statusrapport giver et overblik over aktiviteter i Center for Sundhedsfremme i 2013. I denne rapport

Læs mere

Rapporten i oversigt. Studieundersøgelse 2012

Rapporten i oversigt. Studieundersøgelse 2012 2012 Dimittendernes arbejdsmarked De blev færdige med deres uddannelse i 2011. Vi har spurgt de dimittender, der er kommet i job om deres vej til arbejdsmarkedet. Læs her om deres jobsøgning, forventninger

Læs mere

DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET

DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET DIMITTENDUNDERSØGELSE 2015 DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Rapport for BACHELORUDDANNELSEN I IDRÆT AAU AALBORG UDARBEJDET AF FORORD Baggrund og formål Som et led i den kontinuerlige kvalitetssikring

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2011

Beskæftigelsesundersøgelse 2011 Beskæftigelsesundersøgelse 2011 Opsummering af årets resultater Januar 2012 For 2011 findes separate rapporter for bachelordimittender, kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. AU Beskæftigelsesundersøgelsen

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2017 Det Jyske Musikkonservatorium

Dimittendundersøgelse 2017 Det Jyske Musikkonservatorium Dimittendundersøgelse 2017 Det Jyske Musikkonservatorium Indholdsfortegnelse Læsevejledning... 3 Datagrundlag... 4 Dataindsamling... 4 Dimittendernes uddannelse... 5 Dimittendernes lønnede arbejde/job...

Læs mere

Projekt Skejby verdens sundeste erhvervsområde

Projekt Skejby verdens sundeste erhvervsområde Baggrund Skejby erhvervsområde har i løbet af få år ca. 25.000 vidensmedarbejdere og studerende på et relativt lille geografisk område. Som uddannelsesinstitution med beliggenhed midt i dette område giver

Læs mere

Besvarelser af elektronisk modulevaluering Efterår Diplomuddannelsen i Erhvervspædagogik

Besvarelser af elektronisk modulevaluering Efterår Diplomuddannelsen i Erhvervspædagogik Besvarelser af elektronisk modulevaluering Efterår 2016 Diplomuddannelsen i Erhvervspædagogik Kolofon Maj 2017 Besvarelser af elektronisk modulevaluering efteråret 2016 Diplomuddannelsen i Erhvervspædagogik

Læs mere

Tak fordi du vil deltage i Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse for bachelorer.

Tak fordi du vil deltage i Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse for bachelorer. Kære bachelor fra Aarhus Universitet, Tak fordi du vil deltage i Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse for bachelorer. Undersøgelsen skal kortlægge beskæftigelsessituationen for bachelorer, der

Læs mere

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Modul/ semester: Semester 3 BSE17 Dato for evaluering: 12. februar 2019 Modul/semesteransvarlig: PKN Antal studerende/mulige der har svaret samt

Læs mere

Sammenstilling af kandidatundersøgelser for Kandidatuddannelsen i Medicin med Industriel specialisering (MedIS) - 2012, 2013, 2014 og 2015

Sammenstilling af kandidatundersøgelser for Kandidatuddannelsen i Medicin med Industriel specialisering (MedIS) - 2012, 2013, 2014 og 2015 School of Medicine and Health LMJ 15. september Sammensling af kandidatundersøgelser for Kandidatuddannelsen i Medicin med Industriel specialisering (MedIS) -,, og Indledning Som led i arbejdet med at

Læs mere

Nyuddannet sygeplejerske, et år efter

Nyuddannet sygeplejerske, et år efter Nyuddannet sygeplejerske, et år efter -en undersøgelse af sygeplejerskers oplevelser af, hvordan grunduddannelsen har rustet dem til arbejdet som sygeplejerske Udarbejdet af studieleder Jytte Gravenhorst

Læs mere

områder, som selvfølgelig er fremadrettet Virksomhedsplan 2014-2015

områder, som selvfølgelig er fremadrettet Virksomhedsplan 2014-2015 områder, som selvfølgelig er fremadrettet Virksomhedsplan 2014-2015 41 42 43 S Strategiarbejde Indsats navn Fysioterapi til personer med psykisk sygdom Hovedansvarlig Fysioterapeut Helen Andersen Strategitema

Læs mere

Juli 2006 - nr. 3. Baggrund:

Juli 2006 - nr. 3. Baggrund: Juli 2006 - nr. 3 Baggrund: Resume: Konklusion: Uddannelse og ansættelse 2006 Der vil i stigende grad blive efterspørgsel på it-uddannede de kommende år. Derfor er det højaktuelt, hvorledes it-cheferne

Læs mere

Dette er en introduktion til dimittendundersøgelser i UCC samt en analyse af dimittendundersøgelsen på Tegnsprogstolkeuddannelsen.

Dette er en introduktion til dimittendundersøgelser i UCC samt en analyse af dimittendundersøgelsen på Tegnsprogstolkeuddannelsen. Dimittendundersøgelse på Tegnsprogstolkeuddannelsen UCC 2013 Enheden for kvalitetsudvikling 20. juni 2012 Dimittendundersøgelse på Tegnsprogstolkeuddannelsen UCC Forår 2013 (2) Introduktion Dette er en

Læs mere

Statusrapport på aktiviteter Center for Sundhedsfremme i Varde Kommune. 1. januar 2013 30. juni 2013

Statusrapport på aktiviteter Center for Sundhedsfremme i Varde Kommune. 1. januar 2013 30. juni 2013 Statusrapport på aktiviteter Center for Sundhedsfremme i Varde Kommune 1. januar 2013 30. juni 2013 1.0. Indledning Denne korte statusrapport giver et overblik over aktiviteter i Center for Sundhedsfremme

Læs mere

KANDIDATUNDERSØGELSEN 2014

KANDIDATUNDERSØGELSEN 2014 Rapport for MEDICIN MED INDUSTRIEL SPECIALISERING (MEDIS) Udarbejdet af FORORD Kandidatundersøgelsen for Medicin med Industriel Specialisering 2014 blev foretaget af Karrierecentret ved Aalborg Universitet

Læs mere

Karrierebarometer 2016

Karrierebarometer 2016 Karrierebarometer 2016 Denne survey er lavet i februar 2016 blandt 3.460 CA-medlemmer - dimittender og lønmodtagere - som er kommet i job i løbet af 2015. Af disse har 1.012 deltaget i undersøgelsen, hvilket

Læs mere