Service - og kanalstrategi. Definition

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Service - og kanalstrategi. Definition"

Transkript

1

2 Side 2 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Service - og kanalstrategi Definition En service- og kanalstrategi skal sikre en tilgængelig og kvalificeret borgerbetjening ved at udnytte de servicemuligheder, som teknologier og henvendelseskanaler stiller til rådighed. Gennem en strategisk vægtning af borgernes henvendelser for eksempel pr. telefon, , digitale selvbetjeningsløsninger og personligt fremmøde bidrager en service- og kanalstrategi til den mest effektive udnyttelse af de ressourcer, der anvendes på borgerbetjeningen.

3 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Side 3 Nuværende kanalstrategi Forord Den foreslåede Service- og kanalstrategi for er en opdatering af den nuværende kanalstrategi for Denne kanalstrategi blev vedtaget af Borgerrepræsentationen 8. februar 2007 (BR 57/07) og var den første samlede kanalstrategi for Københavns Kommune. Strategien indeholdt to hovedelementer: Dels etablering af et fælles kontaktcenter. Dels en prioriteret rækkefølge på, hvordan kommunen vil behandle henvendelser kendetegnet ved information og vejledning, ekspeditionssager samt lettere sagsbehandling. Strategiens kanalprioritering er uafhængig af den ydelse, henvendelsen omhandler: Selvbetjening (hvis muligt), telefonisk (via kontaktcentret) personligt fremmøde (i Københavns Borgerservice), eller kontakt med ekspert i fagforvaltningen, hvis henvendelsen vedrører sagsbehandling eller myndighedsafgørelser med væsentlige skøn. Den gældende kanalstrategi tager udgangspunkt i den eksisterende vision for Københavns Kommunes borgerbetjening, som blev godkendt af Borgerrepræsentationen 15. december 2005 (BR 748/05). Visionen har fokus på at skabe en mere tilgængelig og sammenhængende borgerbetjening, hvor borgerne møder et fælles servicekoncept med udgangspunkt i respekt, ligeværdighed, dialog og tillid.

4 Side 4 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Beslutningsresumé Service- og kanalstrategien indeholder følgende aktiviteter, som vil være styrende for planlagte og kommende Citizen.2012-initiativer. Vision, pejlemærker og strategiske mål (s. 12) Service- og kanalstrategiens vision og pejlemærker for fremtidens borgerbetjening er styrende for de konkrete aktiviteter og for de strategiske mål, strategien skal opfylde. Principper (s. 11) Service- og kanalstrategiens principper skal dels sikre en prioritering af servicekanalerne, som tager udgangspunkt i ydelserne og de borgere, som ydelserne berører. Dels skal de sikre en ensartet og konsekvent linje i kommunens kommunikation med borgerne omkring de service- og kanalstrategiske prioriteringer. Præmisser (s. 19) Realiseringen af strategiens potentiale og mål forudsætter, at en række rammebetingelser for organiseringen er opfyldt: Fælles projektråd for borgerbetjeningen: Skal sikre forankring og opfølgning i forhold til Service- og kanalstrategiens aktiviteter Programkontor for strategiens planlagte og kommende aktiviteter: Skal sikre central koordinering af tværgående aktiviteter, kanalstrategisk rådgivning og fælles projektmodeller. Klare mål Skal sikre realiseringen af strategiens vision og pejlemærker.

5 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Side 5 Indholdsfortegnelse 1. Hvordan betjener vi københavnerne i dag? Baggrund... side 6 2. Hvor vil vi gerne hen? Vision for Citizen side Hvordan gør vi det? Strategi...side Hvordan sikrer vi det? Præmisser...side Hvad gør vi? Handlingsplan...side 20

6 Side 6 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Hvordan betjener vi københavnerne i dag? Resultater fra Administrationsanalysen 2009 Borgerbetjening er Københavns Kommunes primære ydelse og udgør både en helt central og meget stor andel af kommunens samlede forretning. I forbindelse med administrationsanalysen i 2009 er der sat fokus på, hvordan borgerne henvender sig til Københavns Kommune, og der er opnået en indsigt i, hvad der kendetegner borgerbetjeningen i Københavns Kommune i dag. Nedenstående tabel viser, at kommunen håndterer en stor mængde henvendelser, der angår en betydelig og kompleks mængde ydelser. For eksempel henvender københavnerne sig 13 millioner gange om året til kommunen. Henvendelserne fordeler sig på forskellige servicekanaler og på et stort antal fysiske indgange. Nøgletal for borgerbetjeningen i Københavns Kommune Antal borgerbetjeningsindgange 54 Personlige henvendelser pr. år T elefoniske henvendelser pr. år Skriftlige henvendelser pr. år Digitale henvendelser pr. år Antal samlede henvendelser pr. år Opgjort af Deloitte, 2009 Opgørelse af digitale henvendelser opgjort af ØKF, 2009 Note 1: Inklusiv ca. 3,8 mio. biblioteksbesøg Note 2: Henvendelser på kk.dk vedrørende kommunens serviceydelser. Bibliotekernes hjemmeside er ikke talt med. I et service- og kanalstrategisk perspektiv viser tabellen, at borgerbetjeningsområdet, på grund af det høje antal henvendelser og store antal indgange, udgør et væsentligt potentiale i forhold til at skabe en mere tilgængelig borgerbetjening og mere effektiv udnyttelse af ressourcerne på området. Service- og kanalstrategien for er rettet mod at realisere dette potentiale gennem tre overordnede indsatser: Omorganisering Kanalprioritering Digitalisering

7 Side 7 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Omorganisering af borgerbetjeningen Organiseringen af indgangene til Københavns Kommune er uoverskuelig for borgeren. Ansøgning om barselsdagpenge Ydelsesservice BIF Parkeringslicens Center for Parkering TMF Flytning, børnetilskud Borgerservice ØKF Boligstøtte Socialcenter/ Borgerservice (fra 2010) ØKF Opskrivning til institution Pladsanvisningen BUF Byggetilladelse Kundecenter TMF I dag varetager 54 omkostningstunge, fysiske indgange cirka fem millioner personlige henvendelser. Borgerservice Bibliotek Øvrige enheder

8 Side 8 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Kanalprioritering - sådan bruger københavnerne kanalstrukturen i dag Fordeling af henvendelser 1 Fordeling af udgifter Digital henvendels e (19%) T elefonis k henvendels e (36 %) 3 kr. / henvendelse 40 kr. / henvendelse Digital henvendels e (1%) T elefonisk henvendels e (24 %) P ers onlig henvendels e (18%) 80 kr. / henvendelse P ers onlig henvendels e (24 %) S kriftlig henvendels e (27%) 110 kr. / henvendelse S kriftlig henvendels e (51 %) I stort set alle kommunens serviceydelser indgår information og vejledning som en del af sagsforløbet. Priserne afspejler den udgift, Københavns Kommune typisk har til vejledning og information, hver gang en borger henvender sig i en af ovenstående kanaler. Note 1: De ca. 3,8 mio. biblioteksbesøg er ikke talt med her. Borgerne tilbydes en nem adgang via den mest egnede servicekanal. Prioriteringen af den mest egnede kanal defineres i forhold til ydelsen og dennes primære modtagergruppe.

9 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Side 9 Digitalisering - så digitale er københavnerne! Mindre end én procent af alle henvendelser foregår ved brug af digitale selvbetjeningsløsninger. Hver anden borger anvender digitale ydelser, og størstedelen har denne kanal som deres første prioritet. ca. 9,3 mio. henvendelser i alt 100% S elvbetjening på Anvendelsesgrad 50% 0% % 1,8 mio. henvendelser på mio s elvbetjeninger på Foretrukne kanal 50% 100% S elvbetjening + info-søgning Borgerservice Note: Repræsentativ undersøgelse om borgernes henvendelsesmønster, Gallup 2008 Kommunen investerer i nye selvbetjeningsløsninger, der gør den digitale kanal attraktiv og nem at gå til for borgerne. Samtidig uddannes kommunens frontmedarbejdere i at hjælpe borgere til at betjene sig selv på nettet.

10 Side 10 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune

11 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Side Hvor vil vi gerne hen? Principper for service- og kanalstrategien Service- og kanalstrategien for 2010 er en videreudvikling af den nuværende kanalstrategi og vision for borgerbetjeningen. Service- og kanalstrategien baserer sig på følgende principper: Ydelsesbaseret kanalprioritering Service- og kanalstrategien fastlægger kanalprioritering med udgangspunkt i det enkelte ydelsesområde, herunder ydelsens volumen, kompleksitet og ydelsens primære modtagergruppe. Det betyder, at der for det enkelte ydelsesområde skal fastlægges en kanalprioritering, som vil slå igennem i borgernes møde med kommunen. Afhængig af ydelsen kan den personlige kanal være første prioritet. Tydelig og konsekvent kanalstrategisk kommunikation med borgerne Service- og kanalstrategien arbejder aktivt for at påvirke og ændre borgerens henvendelsesadfærd. Det indebærer, at der skabes incitamenter for borgernes kanalvalg, så borgerne vænner sig til at bruge nye kanaler i deres kontakt med kommunen. Frontpersonale som digitale frontløbere Service- og kanalstrategien investerer i, at medarbejdere i borgerbetjeningsindgange aktivt bidrager til at hjælpe borgerne med at bruge den digitale kanal, for eksempel ved at indføre obligatorisk digital medbetjening på egnede ydelser. Tilslutning til fælles nationale initiativer og målsætninger Service- og kanalstrategien sikrer, at Københavns Kommune lever op til de fælles nationale målsætninger om digitalisering, herunder KL s e2012 vision. Operationalisering og opfølgning Service- og kanalstrategien indeholder en handlingsplan med 26 konkrete forslag, samt en organisering af implementering og opfølgning på initiativerne, som skal sikre, at gevinsterne realiseres. Potentialedrevet udvikling. Service- og kanalstrategiens planlagte og kommende initiativer er baseret på business cases således, at ressourcer og indsatser fokuseres der, hvor potentialet er størst.

12 Side 12 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Visionen for Citizen.2012 Vision for Citizen 2012 Københavns Kommune leverer service med respekt for borgernes tid, penge og behov Service med respekt for borgernes tid Service med respekt for borgernes penge Service med respekt for borgernes behov Service- og kanalstrategi ( ) Strategiske pejlemærker A V i giver borgerne en nem adgang i den mest egnede servicekanal B Vi leverer hurtige og forståelige afgørelser C Vi samler kommunens ydelser i overskuelige indgange D Vi kender borgeren og bruger den viden aktivt E Vi laver ikke noget manuelt, som teknologien kan gøre mere effektivt Visionens pejlemærker A Vi giver borgerne en nem adgang i den mest egnede servicekanal Service- og kanalstrategien styrker medarbejdernes digitale kompetencer, således at frontpersonalet aktivt kan bidrage til at borgere betjener sig selv på nettet. Der er også afsat midler til nye selvbetjeningsløsninger, for eksempel en løsning hvor borgerne selv kan booke møder med sagsbehandlere og konsulenter i jobcentrene. B Vi leverer hurtige og forståelige beslutninger Service- og kanalstrategien indeholder en tværgående indsats for at reducere den store mængde af mailhenvendelser fra borgerne. I den nuværende form er mail i mange tilfælde en langsom og dyr kommunikationsform. Et andet initiativ er at øge andelen af straksafklaringer i de telefoniske henvendelser, så borgeren undgår viderestilling og ventetider. C Vi samler kommunen i overskuelige indgange Service- og kanalstrategien har som et hovedfokusområde at samle borgerbetjeningen og den tilhørende sagsbehandling i færre og større enheder. En mere samlet borgerbetjening vil gøre kommunen mere overskuelig og vil reducere udgifterne forbundet med at holde enheder åbne. Et eksempel er forslaget om at sammenlægge ydelsesområder i Kultur- og fritidsforvaltningen og Økonomiforvaltningen.

13 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Side 13 D Vi kender borgeren og bruger den viden aktivt Service- og kanalstrategien indeholder forslag om at implementere en personaliseret indgang på nettet, hvor borgeren kan finde hverdagsrelevant information og målrettede ydelser. Forslaget om at påminde borgerne om mødeaftaler ved brug af sms-påmindelser er et andet eksempel på, at kommunen kan kombinere god og effektiv borgerservice. E Vi laver ikke noget manuelt, som teknologien kan gøre for os Service- og kanalstrategien indeholder forslag om en række investeringer i nye digitale selvbetjeningsløsninger til borgerne samt digitalisering af bagvedliggende processer. Objektiv sagsbehandling og ægte selvbetjeningsløsninger kan spare kommunen for tastearbejde og validering af de informationer, borgerne sender ind.

14 Side 14 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune hvordan gør vi det? 23 forslag med service- og kanalstrategisk effekt Strategiske mål for: - Organisering: Antal indgange: 31 stk. - Kanalprioritering (henvendelser): - Digital: 40 % - Telefonisk: 35 % - Personlig: 15 % - Skriftlig: 10 % A Vi giver borgerne en nem adgang i den mest egnede kanal B Vi leverer hurtige og forståelige afgørelser - Digitalisering: Digitale henvendelser: 3,8 mio. Nye løsninger: 13 stk. Konvertering: 70 % Strategiske mål for: - Organisering: - Antal centre: 40 stk. - Digitalisering: Digitale henvendelser: 3,2 mio. Nye løsninger: 11 stk. Konvertering: 60 % Strategiske mål for: - Organisering: Antal indgange: 44 stk. - Digitalisering : Digitale henvendelser: 2,5 mio. Nye løsninger 5 stk. Konvertering: 55 % Borgerbetjeningen i dag: - Organisering: Antal indgange: 54 - Kanalprioritering (henvendelser): - Digital: 20 % - Telefonisk: 36 % - Personlig: 17 % - Skriftlig: 27 % - Digitalisering: Digital henvendelser: 1,8 mio. Konvertering: 50 % A3 A10 A1 KK I dag A9 A21 A6 D23 A12 B4 C2 B 20 C17 D5 B 16 C19 B 15 D22 E 11 C18 C13 C Fase 1 Fase 2 Fase 3 C E7 Vi samler kommunens ydelser i overskuelige indgange E8 D Vi kender borgeren og bruger den viden aktivt E Vi laver ikke noget manuelt som teknologien kan gøre for os E ffektivis eringsfors lag fra adminis trations analys en Øvrige tvæ rgående tiltag A Vi giver borgerne en nem adgang i den mest egnede servicekanal K analprioritering i ydelsesservice (BIF) Kanalprioritering i kontaktcenter (Ø K F) Digital selvbetjening til mødebooking (BIF) Digital selvbetjening til indskrivning i folkeskole (BUF) Digital selvbetjening til ansøgning om tilladelser i C enter for veje (T MF) Digital selvbetjening til udrejse (Ø K F) K ompetenceudvikling af frontmedarbejdere (Ø KF- tværgående) B Vi leverer hurtige og forståelige afgørelser Færre mailhenvendelser (tværgående) Effektiv håndtering af og reduktion i antallet af telefoniske henvendelser vedr. byggesager (T MF) Effektivisering og digital selvbetjening af opgaver i Affaldsservice (T MF) Flere straksafklaringer i Kontaktcentret (Ø K F)

15 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Side 15 C Vi samler kommunens ydelser i overskuelige indgange Udvidet brug af digitale løsninger i Borgerservice (Ø K F) Lukning af Pladsanvisningen og Forældrebetalingen som selvstændig fysisk indgang koblet med øget digital selvbetjening (BUF) Lukning af P/O kontorer som selvstændig fysisk indgang koblet med øget digital selvbetjening (SUF) Lukning af Center for Parkering som selvstændig fysisk indgang koblet med øget digital selvbetjening (T MF) Reduktion i antallet af mindre biblioteker og effektiv kanalprioritering (K FF) Sammenlægning af bor ger ser vice i Ø K F og KFF (K FF) D Vi kender borgerne og bruger den viden aktivt Færre udeblivelser ved brug af sms-reminder (BIF) Min digitale borgerservice (Ø K F tværgående) Udvikling af digital borgerbetjening på kk.dk (Ø K F) E Vi laver ikke noget manuelt, som teknologien kan gøre for os Digital selvbetjening af sygedagpengeansøgninger ( BIF) Digital selvbetjening til refusionsanmodning for sygedagpenge Digitalisering af flyttemeddelelser samt fuldautomatisering af opfølgning (tværgående)

16 Side 16 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Et bud på fremtidens organisering af borgerbetjeningen Mulighederne for en god og effektiv borgerbetjening fremkommer ved at omorganisere indgangene, opprioritere billige kanaler og tilbyde nye digitale løsninger på udvalgte ydelser. Høj Udgifter Telefonisk indgang Personlig indgang Administrationsanalysen peger på et samlet besparelsespotentiale i 2012: ca. 47 mio. kr. (netto) Lav Digital indgang Info-søgning -> Vejledning -> Myndighedsbehandling Back office enheder Borgerens behov

17 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Side 17 Borgernes henvendelsesadfærd ændres På grund af befolkningstilvæksten vil kommunen i 2012 modtage flere henvendelser end i dag. Hvis andelen af borgere, der benytter de digitale muligheder, øges, vil der kunne håndteres flere henvendelser med færre ressourcer, end der bruges i dag. Fordeling af henvendelser Fordeling af udgifter Fordeling af henvendelser Fordeling af udgifter Digital henvendelse (19%) Digital henvendelse (1 %) T elefonisk henvendelse (24 %) Digital henvendelse (40 %) Digital henvendelse (2 %) T elefonis k henvendelse (36 %) P ers onlig henvendels e (18%) S kriftlig henvendelse (27%) P ers onlig henvendels e (24 %) S kriftlig henvendelse (51 %) T elefonis k henvendels e (35 %) Personlige henvendelse (15 %) Skriftlig henvendelse (10 %) T elefonisk henvendelse (37 %) P ers onlig henvendels e (31 %) S kriftlig henvendelse (29 %) I dag 2012

18 Side 18 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Hvordan sikrer vi det? Vision, strategi - og klare mål De foreslåede strategiske mål for omorganisering, kanalprioritering og digitalisering muliggør en løbende opfølgningsindsats og evaluering i forhold til forslagene i handlingsplanen. Det vurderes, at de opstillede mål vil kunne realiseres på baggrund af implementering af handlingsplanens forslag. Realisering af de strategiske mål og besparelsespotentialet forudsætter en central koordinering og styring. Vision for Citizen 2012 Københavns Kommune leverer service med respekt for borgernes tid, penge og behov Service med respekt for borgernes tid Service med respekt for borgernes penge Service med respekt for borgernes behov Service- og kanalstrategi ( ) Strategiske pejlemærker V i giver borgerne en nem adgang i den mest egnede servicekanal Vi leverer hurtige og forståelige afgørelser Vi laver ikke noget manuelt som teknologien kan gøre mere effektivt Vi samler kommunens ydelser i overskuelige indgange Vi kender borgeren og bruger den viden aktivt Strategiske mål for Organis ering K analprioritering Digitalis ering I dag 54 indgange Digital 19% Telefonisk 36% P ers onlig 18% S kriftlig 27% 13 digitale løs ninger Andel påbegyndte selvbetjeninger som gennemføres: 50 % indgange Digital 40% Telefonisk 35% P ers onlig 15% S kriftlig 10% 26 digitale løs ninger 70 % Besparelsespotentiale i 2012 = ca. 47 mio. kr. (netto)

19 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Side 19 Organisering af strategiens initiativer Fælles projektråd for borgerbetjeningen Opfølgningsindsatsen forankres i et fælles projektråd for borgerbetjeningen. HVEM: Alle forvaltninger Deltagelse på direktionsniveau, udpeges via 7-dir.-kredsen. HVAD: Projektråd for det videre arbejde med effektiviseringsforslag og koncernanalyse. Prioritering og styring af planlagte og kommende Citizen.2012-aktiviteter Opfølgning på realisering af gevinster. Projektrådet har som ansvar at følge op på de enkelte effektiviseringsforslag med henblik på at sikre, at de strategiske mål realiseres. Sekretariatsbetjenes af Økonomiforvaltningen, som kan rådgive og indstille om overholdelse af de service- og kanalstrategiske principper. Programkontor til styring af de planlagte og igangsatte projekter Koordineringen af strategiens aktiviteter forankres i et programkontor. HVEM: Økonomiforvaltningen leverer i udgangspunktet ressourcer til programkontoret. HVAD: Programkontoret leverer en central og tværgående koordinering af alle planlagte og igangsatte projekter. Programkontoret har ansvar for at indhente fremdriftsstatus om projekterne og vidererapporterer denne til det fælles projektråd. Programkontoret stiller, afhængig af projektets karakter, ressourcer i form af projektledelse og rådgivning til rådighed samt identificerer ressourcer til bemanding af projekterne. Programkontorer stiller forslag om nye projekter i samarbejde med forvaltningerne. Service- og kanalstrategiens projektportefølje følger samme projektskabelon og model Midler afsat til tværgående aktiviteter under de enkelte forslag, for eksempel kompetenceudvikling og markedsføring, placeres som udgangspunkt i Økonomiforvaltningen.

20 Side 20 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Hvad gør vi? Service- og kanalstrategiens handlingsplan Administrationsanalysens effektiviseringsforslag Forslagene er identificeret og udarbejdet af Deloitte, som i forbindelse med Administrationsanalysens fase 2 i 2009 har udarbejdet forslag til effektivisering af borgerbetjeningen. En beskrivelse af forslagene findes i bilag 3 Deloittes anbefalinger og effektiviseringsforslag. Nedenfor er en oversigt over forslagene. Forslag 1. Kanalprioritering i Ydelsesservice (BIF) Forslag 2. Udvidet brug af eksisterende digitale løsninger i Borgerservice (ØKF) Forslag 3. Kanalprioritering i Kontaktcentret (ØKF) Forslag 4. Reduktion i antallet af mail-henvendelser fra borgere (tværgående) Forslag 5. Færre udeblivelser fra samtaler i jobcentrene ved brug af sms-reminder (BIF) Forslag 6. Digital selvbetjening til mødebooking i jobcentre (BIF) Forslag 7. Digital selvbetjening til ansøgninger om sygedagpenge (BIF) Forslag 8. Digital selvbetjening til refusionsanmodning for sygedagpenge (BIF) Forslag 9. Digital selvbetjening til indskrivning i folkeskole (BUF) Forslag 10. Digital selvbetjening til ansøgninger om tilladelser i Center for Veje (TMF) Forslag 11. Digitalisering af flyttemeddelelser samt fuldautomatisering af administrativ opfølgning (ØKF) Forslag 12. Selvbetjeningsløsning til håndtering af udrejsehenvendelser (ØKF) Forslag 13. Lukning af Pladsanvisningen og Forældrebetalingen som selvstændig fysisk indgang koblet med øget digital selvbetjening (BUF) Forslag 14. Lukning af Pensions- og Omsorgskontorer som selvstændig fysisk indgang koblet med øget digital selvbetjening (SUF) Forslag 15. Effektiv håndtering af og reduktion i antallet af telefoniske henvendelser vedrørende byggesager (TMF) Forslag 16. Effektivisering og digital selvbetjening af opgaver i Affaldsservice (TMF) Forslag 17. Lukning af Center for Parkering som selvstændig fysisk indgang koblet med øget digital selvbetjening (TMF) Forslag 18. Reduktion i antallet af mindre biblioteker og effektiv kanalprioritering (KFF) Forslag 19. Sammenlægning af borgerservice i ØKF og KFF (KFF) Forslag 20. Flere straksafklaringer gennem omorganisering i Kontaktcentret (ØKF). Støtteprojekter Støtteprojekterne er formuleret af Økonomiforvaltningen og er karakteriseret ved at være tværgående. De udgør en væsentlig forudsætning for at opnå effekten af effektiviseringsforslagene herunder især de kanalstrategiske målsætninger. Støtteprojekterne er i dette bilag beskrevet som forslag 21, 22 og 23: Forslag 21. Kompetenceudvikling af ledere og medarbejdere i alle forvaltninger (ØKF) Forslag 22. Min digitale borgerservice (ØKF) Forslag 23. Udvikling af digital borgerservice på kk.dk (forløber for Min digitale borgerservice) (ØKF)

21 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Side 21 Forslag 21. Kompetenceudvikling af ledere og medarbejderne i forvaltningerne (ØKF tværgående) Forslag Kompetenceudvikling af ledere og medarbejdere i kommunens borgerbetjening Bevilling Økonomiforvaltningen Styringsområde Rammebelagt drift Økonomiske konsekvenser kr PL Forslag Funktion Samlet nettoændring Personalemæssige konsekvenser Beskrivelse af forslaget Forvaltning: ØKF Service- og kanalstrategiens målsætninger om en øget anvendelse af den digitale kanal, forudsætter et aktivt engagement hos frontmedarbejderne i at hjælpe borgere og markedsføre digitale løsninger. Medarbejderens rolle og funktion i forhold til at være vejleder og ambassadør for den digitale borgerservice er centralt placeret i KL s e2012 Vision for digital kommunikation med borgerne. Der er flere forhold der peger i retningen af, at en investering i digitale kompetencer hos medarbejder med direkte borgerbetjening kan være en væsentlig faktor i realiseringen af de strategiske målsætninger for øget anvendelse af den digitale kanal. Københavns Kommune har allerede positive erfaringer med at yde digital medbetjening i to af borgerservicecentrene. Digital medbetjening er et koncept hvor medarbejderne hjælpe borgeren med at anvende digital selvbetjening på udvalgte ydelser. I evalueringen af pilotprojektet har både medarbejdere og borgere udtrykt sig meget positivt om konceptet. En i mindre spørgeskemaundersøgelse har borgerne givet udtryk for, at de gerne vil betjene sig på nettet og at den digitale medbetjening var en god starthjælp og positiv oplevelse af at elektronisk selvbetjening er nemt. De foreløbige erfaringer i borgerservicecentrene peger på: At hvis digital medbetjening skal påvirke og ændre borgernes adfærd, skal konceptet udvides og udbredes til alle relevante borgerbetjeningsindgange og Kontaktcenteret. At medarbejderne skal have et kompetenceløft i forhold til generel og specifik viden om offentlige digitale løsninger og digital forvaltning. På den måde vil de kunne agere fagligt og professionelt overfor borgerne, og foruden den specifikke vejledning på ydelser også kunne besvare spørgsmål i relation til anvendelsen af digitale løsninger (fx viden om sikkerhed, digital signatur m.m.) At digital medbetjening markedsføres og herunder også muligheden for udstedelse af digital signatur på lokationen. Investeringsbehovet for dette initiativ er indarbejdet i de konkrete forslag i handlingsplanen, hvor det er relevant at medarbejderne aktivt medvirker til realiseringen af en øget anvendelsesgrad på digital selvbetjening. Det vurderes hensigtsmæssigt, at disse midler samles for at sikre en fælles koordinering af initiativer herunder sikre ensartethed i kompetenceudviklingen på tværs af forvaltninger. Hvilke konsekvenser indebærer forslaget for medarbejdertilfredshed, brugertilfredshed og kvalitet? Nøgletal, herunder sammenligning med 6-byerne: Ikke relevant Samlet budget for området

22 Side 22 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Forslag 22. Min Digitale Borgerservice (ØKF tværgående) Forslag Min digitale borgerservice Bevilling Styringsområde Økonomiforvaltningen tværgående Rammebelagt drift og anlæg Økonomiske konsekvenser kr PL Forslag Funktion Min side implementering Min side drift Vedtaget model for opkrævning af midler til videreudvikling og forbedring af ESB BUF KFF SOF SUF TMF ØKF Midler til videreudvikling og vedligeholdelse af ESB herunder Min Digitale Borgerservice Samlet nettoændring Personalemæssige konsekvenser Beskrivelse af forslaget Forvaltning: ØKF tværgående Forslaget Min digitale borgerservice er en ny måde at levere digital borgerbetjening i KK. Min digitale borgerservice er en side på kk.dk, der samler borgerens personlige data, leverer hverdagsinformationer (fx beskeder fra skolen, daginstitutioner, biblioteket m.m.), præsenterer ydelsesinformation og elektroniske selvbetjeningsløsninger som er relevante ved at de tager udgangspunkt i borgerens livssituation. Min digitale borgerservice skal være rammen om den digitale borgerservice og et bærende element i borgerens incitament for at anvende den digitale kanal. Der investeres derfor i implementering af en portalløsning, som indeholder væsentlige oplysninger for borgerne: Oplysninger baseret på borgerens livssituation (fx beskeder fra skolen, biblioteket m.m.) Nem indgang til informationer, selvbetjening samt kommunale tilbud og arrangementer samlet ét sted Nem indgang hvor medarbejdere kan hjælpe borgeren via medbetjening på selvbetjeningsløsningerne Portalen anvendes til at lancere nye digitale løsninger, målrettet borgeren

23 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Side 23 Mange borgere skifter fra den digitale kanal til telefon og personlig henvendelse, fordi de oplever, at den digitale kanal ikke er tilstrækkelig. Der er derfor et stort potentiale i at fastholde borgere, der vælger den digitale kanal. Erfaringer viser også, at en afledt effekt af den øgede trafik er, at borgeren i stigende grad bruger nettet til selvbetjening. Højere anvendelsesgrad vil på sigt åbne op for at udvalgte ydelser bliver obligatoriske på nettet. Implementeringen og opbygningen af portalløsningen er forbundet med et større investeringsbehov. I forbindelse med udviklingen og implementeringen af løsningen vil forvaltningerne skulle involveres i forhold til at definere snitflader i de lokale fagsystemer (fx skole- og insitutionssystemer) og sikre datakvaliteten. Udgiften til udviklingen af løsningen finansieres af det eksisterende budget til udvikling og drift af fælles digital selvbetjening af de kommende 2-3 år. Driften vil delvist kunne dækkes gennem besparelser opnået gennem øget anvendelse af digital selvbetjening. Min digitale borgerservice er væsentlig i forhold til at kunne implementere de kanalstrategiske prioriteringer og derigennem indhente de forventede effektiviseringsgevinster ved øget anvendelse af digital selvbetjening. Borgere, der som en konsekvens af kanalstrategiske prioriteringer, vælger den digitale kanal skal opleve, at der leveres god og serviceorienteret borgerservice på nettet. Det sikres ved at servicen er tilrettelagt og præsenteres med udgangspunkt i borgeren. Min digitale borgerservice er koblet til de tværoffentlige initiativer KL s e2012, Borger.dk, Dokumentboks og Nem sms. Københavns Kommune implementerer på mange områder projekter med tilknytning til de tværoffentlige initiativer og målsætninger: Fra 2010 kan borgerne modtage flere digitale breve via e-boks, som fra 2011 kan afløses af den fællesoffentlige Dokumentboks. Forvaltningerne har en række selvstændige forsøg med sms-beskeder til borgerne, og Deloitte har i deres effektivisieringsforslag (nr. 5) beregnet et potentiale på anvendelsen af sms-beskeder i Ydelsesservice (BIF), der vil reducerer antallet af udeblivelser fra samtaler i jobcentrene. Disse forsøg vil på sigt kunne indgå i det fælles offentlige initiativ Nem sms. På det grundlag kan kommunen høste erfaringer med teknologien, nye digitale kommunikationsformer og ændrede arbejdsgange for på den baggrund at kunne foretage en samlet vurdering af de økonomiske og servicemæssige konsekvenser. Dette skal skabe grundlaget for en beregning af potentialerne ved at udvide forsøgene og herunder gevinsterne ved at tilslutte sig de tværoffentlige systemer. Forslaget indebærer en væsentlig investering både hvad angår implementering og udvikling, samt løbende drift. Det er dog vurderingen, at koblet med handlingsplanens øvrige effektiviseringsforslag vil forslaget være en gevinst, idet den konkrete løsning vil skabe øget digital selvbetjening ved at tilbyde en bedre service på nettet for københavnerne og derigennem fungere som en afgørende forudsætning for at høste effektiviseringsgevinster. Med forslaget foretages desuden en budgetmæssig omplacering af allerede afsatte midler i forvaltningerne til udvikling og forbedring af kommunens selvbetjeningsløsninger. Reguleringen er baseret på den af Borgerrepræsentationen vedtagne model for opkrævning til finansiering af drift og udvikling af kommunens elektroniske selvbetjeningsløsninger (BR 132/04). Midlerne opkræves i dag årligt sammen med opkrævning for løbende driftsudgifter til eksisterende ESB løsninger. Med forslaget herunder overførslen af de decentralt placerede midler til et centralt budget i regi af ØKF og det fælles projektråd for borgerbetjeningen skabes sikkerhed for at midlerne anvendes til en for kommunen samlet strategisk og prioriteret indsats, som understøtter service- og kanalstrategiens målsætninger, i form af videreudvikling og vedligeholdelse af den digitale selvbetjening. Det indebærer blandt andet finansiering af Min Digitale Borgerservice, og samtlige selvbetjeningsløsninger for kommunen. Der er tidligere opkrævet årligt ca. 4,5 mio. kr. (2008 p/l) i henholdsvis 2007 og 2008 til drift og udvikling. Hvilke konsekvenser indebærer forslaget for medarbejdertilfredshed, brugertilfredshed og kvalitet For de ca. 50 % af borgerne, som fortrækker at benytte den digitale kanal, er Min digitale borgerservice en forbedring. Samtidig vil det øge medarbejdertilfredsheden, da Min Side er et redskab som gør det muligt for medarbejderne at assistere borger, der ønsker at benytte den digitale kanal og har behov for hjælp. Mange medarbejdere oplever i dag at de mangler redskaber til at løfte den opgave.

24 Side 24 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune Forslag 23. Udvikling af digital borgerservice på kk.dk (forløber for Min digitale borgerservice) (ØKF tværgående) Forslag Bevilling Udvikling af digital borgerservice på kk.dk Økonomiforvaltningen Styringsområde Rammebelagt drift Økonomiske konsekvenser kr PL Forslag Funktion Samlet nettoændring Personalemæssige konsekvenser Beskrivelse af forslaget Mange borgere oplever at det er svært at finde og anvende digitale information og selvbetjening på Det vurderes, at den fremtidige digitale borgerservice bør være kendetegnet ved: At det er nemt og intuitivt at finde informationer og selvbetjeningsløsninger At tekster er formidlet i et let og forståeligt sprog At tekster er korrekte og løsningerne opdateret At er der skabt sammenhæng mellem informationer og vejledning om ydelser og de elektroniske ansøgninger At borgeren hurtigt kan få hjælp hvis der opstår tvivl eller spørgsmål Et første skridt i udviklingen af en digital borgerservice er en ensartet informationsstruktur, som skal sikre, at borgeren oplever en ensartet sammenhæng mellem vejledning og digitale selvbetjeningsydelser på tværs af forvaltningernes præsentation og formidling af deres ydelser. Forslaget har til formål: At øge antallet af borgere, som selv henter information og vejledning på nettet At øge antallet af borgere som gennemfører digitale selvbetjeningsløsninger Forslaget finansieres gennem det eksisterende budget til udvikling og drift af fælles digital selvbetjening. Der er tale om en engangsinvestering. Vedligeholdelse sker gennem den almindelige drift af hjemmesiden, som varetages af webredaktørerne på tværs af forvaltningerne og koordineres af Kommunikation i ØKF. Hvilke konsekvenser indebærer forslaget for medarbejdertilfredshed, brugertilfredshed og kvalitet Hvilke konsekvenser indebærer forslaget for medarbejdertilfredshed, brugertilfredshed og kvalitet? Forslaget vil have en positiv effekt på de borgere, der anvender kk.dk. For medarbejderne vil forslaget betyde færre henvendelser om ydelser og informationer, som er tilgængelige på kk.dk. Nøgletal, herunder sammenligning med 6-byerne: Der foreligger ikke relevante nøgletal på området. Samlet budget for området:

25 Side 25 Citizen.2012 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2013-2017

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2013-2017 Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2013-2017 Aarhus Kommune November 2013 Indhold Formål...3 Visionen...3 Tværgående mål...3 A. Digitalisering... 3 B. Organisering... 4 C. Dokumentation og ledelsesinformation...

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2014

Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Indholdsfortegnelse: Hørsholm Kommune vil være en digital kommune...3 Hvor skal vi hen...3 Mål for digitalisering...5 Strategiske spor...6 A. Alle ledere og medarbejdere

Læs mere

CITIZEN.2015 SERVICE- & KANALSTRATEGI FOR KØBENHAVNS KOMMUNE 2013-2015. Fotos: Søren Osgood, Colourbox og KBS

CITIZEN.2015 SERVICE- & KANALSTRATEGI FOR KØBENHAVNS KOMMUNE 2013-2015. Fotos: Søren Osgood, Colourbox og KBS CITIZEN.2015 SERVICE- & KANALSTRATEGI FOR KØBENHAVNS KOMMUNE 2013-2015 Fotos: Søren Osgood, Colourbox og KBS Side 2 Citizen.2015 Service- og kanalstrategi for Københavns Kommune 2013-2015 Service - og

Læs mere

Overordnet kanalstrategi for Jammerbugt Kommune

Overordnet kanalstrategi for Jammerbugt Kommune Overordnet kanalstrategi for Jammerbugt Kommune Baggrund Store grupper af borgere ønsker i stadig større grad at anvende digitale medier som indgang til det offentlige. Mens de yngre generationer ligefrem

Læs mere

Borgerkommunikation i Silkeborg Kommune. - Service- og kanalstrategi 2010-2015

Borgerkommunikation i Silkeborg Kommune. - Service- og kanalstrategi 2010-2015 Borgerkommunikation i Silkeborg Kommune - Service- og kanalstrategi 2010-2015 Indholdsfortegnelse Indledning Indledning... 3 Definition og afgrænsning... 4 Vision, pejlemærker og mål... 6 Hvad er strategien,

Læs mere

Kanalstrategi for Glostrup Kommunes administrative område

Kanalstrategi for Glostrup Kommunes administrative område Kanalstrategi for Glostrup Kommunes administrative område 2011-2013 Glostrup Kommune 13. april 2011 Nærværende strategi er udarbejdet i samarbejde mellem KMD og Glostrup Kommune. Samarbejdet har dels bestået

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi 2010-2014 Indledning Staten, regionerne og kommunerne udarbejdede i 2007 en fællesoffentlig digitaliseringsstrategi, der på væsentlige områder indeholder forpligtende initiativer

Læs mere

Kanalstrategi 2012-2015

Kanalstrategi 2012-2015 Kanalstrategi 2012-2015 Den Fælleskommunale Digitaliseringsstrategi 2011-2015 giver retningen for arbejdet med digitalisering i de kommende år. Målene i strategien er høje, og der ligger store udfordringer

Læs mere

Kanalstrategien 2013-2015. Kanalstrategien 1

Kanalstrategien 2013-2015. Kanalstrategien 1 Kanalstrategien 2013-2015 Kanalstrategien 1 1. Baggrunden for Varde Kommunes kanalstrategi...4 Hvad er en kanalstrategi?... 4 Hvorfor skal Varde Kommune have en kanalstrategi?... 4 Hvem gælder kanalstrategien

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.2: Effektiv digital selvbetjening KL, September 2011 Baggrund Hvert år håndterer kommunerne mange millioner ind- og udgående henvendelser. Håndtering

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.3: Kanalstrategi, dokumentation og kompetenceudvikling KL, September 2011 Baggrund Kommunerne står midt i en stor opgave med at flytte kommunikationen

Læs mere

KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1

KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1 KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1 1. Formål og baggrund Fredensborg Kommunes kanalstrategi er en tværgående strategi, der angiver målsætninger for, hvilke kanaler 1 vi benytter og hvordan vi

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.1: Obligatorisk digital service KL, September 2011 Baggrund Hvert år håndterer kommunerne mange millioner ind- og udgående henvendelser. Håndtering

Læs mere

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 5 3 VISION 6 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 8 4.1 TEKNOLOGI 8 4.1.1 Principper 8 4.2 KOMMUNIKATION 9 4.2.1

Læs mere

Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012. Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 1

Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012. Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 1 Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 1 Indhold Forord... 3 Vision... 4 Principper... 5 Tværgående mål.... 6 Kanaler... 8 Effektivisering... 10 Implementering...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Definition og afgrænsning 3 3. Borgere og virksomheders brug af kommunikationskanaler 4 4. Hvad er strategien, og hvad betyder det for borgere og virksomheder? 5

Læs mere

KANALSTRATEGI OG HANDLEPLAN DRAGØR KOMMUNE

KANALSTRATEGI OG HANDLEPLAN DRAGØR KOMMUNE KANALSTRATEGI OG HANDLEPLAN DRAGØR KOMMUNE 2012-2015 1 INDHOLD Indhold...2 Hvad er en kanalstrategi?...3 Hvorfor skal Dragør Kommune have en kanalstrategi?...3 Vision...3 Principper...4 Mål...5 Tværgående

Læs mere

Borgerbetjenings- og kanalstrategi

Borgerbetjenings- og kanalstrategi Borgerbetjenings- og kanalstrategi Stevns Kommune 2012-2015 Indledning Borgerbetjenings- og kanalstrategi 2012-15 sætter retning for borgerbetjeningen og de kommunikationskanaler Stevns Kommunes kunder

Læs mere

Kanalstrategi for Århus Kommune 2010 2012

Kanalstrategi for Århus Kommune 2010 2012 Kanalstrategi for Århus Kommune 2010 2012 version 02.11. 2010 Århus Kommune Kultur og Borgerservice Borgerservice og Biblioteker Staben november 2010 Indhold 1. En kanalstrategi for Århus Kommune baggrunden

Læs mere

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 17-01-2013 Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering Som opfølgning på Strukturudvalgets rapport fra 2. halvår 2012 besluttede

Læs mere

Henvendelsesstrategi for Næstved Kommune

Henvendelsesstrategi for Næstved Kommune Version 21.2.2012 Henvendelsesstrategi for Næstved Kommune 2012 2015 Hvorfor skal vi have en strategi for henvendelser? Næstved Kommune har i de seneste år haft fokus på, hvordan den administrative borgerbetjening

Læs mere

STRATEGIENS SAMMENHÆNG

STRATEGIENS SAMMENHÆNG Godkendt af kommunalbestyrelsen den. 18.april 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING 3 Modernisering og effektivisering af den kommunale service 3 2. STRATEGIENS SAMMENHÆNG 4 3. STRATEGISKE INDSATSER

Læs mere

Statistik for 2., 3. og 4. kvartal 2017

Statistik for 2., 3. og 4. kvartal 2017 Statistik for 2., 3. og 4. kvartal 2017 Borgerrådgiveren modtager skriftlige, personlige og telefoniske henvendelser fra borgerne i Københavns Kommune og er dagligt i kontakt med forvaltningernes medarbejdere

Læs mere

Kanalstrategi for Aarhus Kommune Kanalstrategi for Aarhus Kommune

Kanalstrategi for Aarhus Kommune Kanalstrategi for Aarhus Kommune Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 1 Indhold Forord... 3 Vision... 4 Principper... 5 Tværgående mål.... 6 Kanaler... 8 Effektivisering... 10 Implementering...

Læs mere

Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden

Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden IDÉBESKRIVELSE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Fremstillende forvaltning: Projektejer

Læs mere

BILAG 3. AUTOMATISERET POSTSORTERING

BILAG 3. AUTOMATISERET POSTSORTERING BILAG 3. AUTOMATISERET POSTSORTERING Forslagets titel: Kort resumé: Der søges om midler fra: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Automatiseret postsortering I Økonomiforvaltningen modtages

Læs mere

Solrød Kommunes Digitale Rådhus

Solrød Kommunes Digitale Rådhus SOLRØD KOMMUNE Solrød Kommunes Digitale Rådhus Service- og kanalstrategi for Solrød Kommune November 2010 Formål og afgrænsning Solrød Kommunes service- og kanalstrategi skal sikre en tilgængelig og kvalificeret

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018

Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018 Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018 Forord Hillerød Kommunes Kanal- og Servicestrategi er en samlet strategi for kommunikation mellem kommune og borgere, virksomheder og foreninger. Service over

Læs mere

I det følgende er der omtalt nogle emner, der også kan indgå i kommunens politiske drøftelse af strategien.

I det følgende er der omtalt nogle emner, der også kan indgå i kommunens politiske drøftelse af strategien. N OT AT Høring Kommunernes fælles digitaliseringsstrategi Repræsentanter fra en lang række kommuner har sammen med KL udarbejdet et udkast til en fælleskommunal digitaliseringsstrategi, der nu er sendt

Læs mere

Bilag 3 Økonomiudvalgets handleplan for handicappolitikken revideret version

Bilag 3 Økonomiudvalgets handleplan for handicappolitikken revideret version Bilag 3 Økonomiudvalgets handleplan for handicappolitikken revideret version 2013-2014 3.1.6 Tilgængelighed 3.1.6. Tilgængelighed (Kanalstrategi) København vil sikre, at kommunens trestrengede kanalstrategi

Læs mere

B U S I N E S S C AS E : K OM M U N AL E H J E M M E S I D E R B R U G E R T E K ST E R FR A B O R G E R. D K

B U S I N E S S C AS E : K OM M U N AL E H J E M M E S I D E R B R U G E R T E K ST E R FR A B O R G E R. D K B U S I N E S S C AS E : K OM M U N AL E H J E M M E S I D E R B R U G E R T E K ST E R FR A B O R G E R. D K 1. Ledelsesresumé Projekt understøtter ambitionerne for digital kommunikation mellem borger

Læs mere

Indhold... 1. 1 Indledning... 2. 2 Formål med kanalstrategien... 2. 2.1 Vision... 3. 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4

Indhold... 1. 1 Indledning... 2. 2 Formål med kanalstrategien... 2. 2.1 Vision... 3. 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4 Kanal st r at egi Vest hi mmer l andskommune2014-2015 Indhold Indhold... 1 1 Indledning... 2 2 Formål med kanalstrategien... 2 2.1 Vision... 3 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4 3.1 Henvendelsestyper...

Læs mere

Kanalstrategi. Ikast-Brande Kommune 2013-2015

Kanalstrategi. Ikast-Brande Kommune 2013-2015 Kanalstrategi Ikast-Brande Kommune 2013-2015 Godkendt i byrådet den 16.09.2013 Indhold Forord og formål... 3 Hvad er en kanalstrategi?... 3 Hvordan skal vi arbejde med en kanalstrategi i Ikast-Brande Kommune?...

Læs mere

Debatmøde 7 Hvordan høstes gevinsterne ved borgernes digitale selvbetjening

Debatmøde 7 Hvordan høstes gevinsterne ved borgernes digitale selvbetjening Debatmøde 7 Hvordan høstes gevinsterne ved borgernes digitale selvbetjening fredag den 11. januar 2013 Kommunaløkonomisk Forum 2013 10. & 11. januar 2013 I Aalborg Kongres & Kultur Center Konkret i Gribskov

Læs mere

Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014. Layout ITK Design, Jan Thomassen

Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014. Layout ITK Design, Jan Thomassen KANALSTRATEGI 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 1 Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014 Layout ITK Design, Jan Thomassen Tryk og oplag LaserTryk.dk A/S 1.000

Læs mere

Den gode kanalstrategi

Den gode kanalstrategi Den gode kanalstrategi altid på vej. v/birgitte Hjelm Paulsen e2015-projektleder Odense Kommune 1 Tidligere var alle kanaler åbne det er (muligvis) god service men er det effektivt? Digital informationssøgning

Læs mere

Kanalstrategi

Kanalstrategi Kanalstrategi 2016-2018 Hjørring Kommune 1 Kanalstrategi 2016-2018 Formål Kanalstrategien skal hjælpe os til at udnytte vores ressourcer bedre og bevare borgernes oplevelse af kvalitet, når de bliver betjent

Læs mere

Furesø Kommune. Omstilling med omtanke Service- og kanalstrategi

Furesø Kommune. Omstilling med omtanke Service- og kanalstrategi Furesø Kommune Omstilling med omtanke Service- og kanalstrategi 2014-2017 1. INDLEDNING God service og effektivitet skal forenes. Det er hovedmålet for Furesø Kommunes administrative borgerbetjening jf.

Læs mere

Digitale services til københavnerne

Digitale services til københavnerne Digitale services til københavnerne Sidsel Kjær Scheibel, Udviklingschef Kultur- og Fritidsforvaltningen, Københavns Kommune Den 20. september 2018 VIDSTE I, AT DANMARK BLEV KÅRET SOM VI HAR MEGET AT LEVE

Læs mere

Kanalstrategi for Ballerup Kommune

Kanalstrategi for Ballerup Kommune BORGERSERVICE Dato: 26. november 2012 Tlf. dir.: 4477 2875 E-mail: hkb@balk.dk Kontakt: Hanne K. Bahnsen Sagsnr.: 2012-13478 Dok. nr.: 2012-206147 Kanalstrategi for Ballerup Kommune Strategi for effektiv

Læs mere

Handlingsplan for området digital borgerbetjening.

Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Indledning Den ny handlingsplan for (2011-2015) samt en ny fællesoffentlig (2011-2015) indeholder over 20 projekter på området for digital borgerbetjening.

Læs mere

KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG SERVICESTRATEGI KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG

KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG SERVICESTRATEGI KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG 2011-2015 KANAL- OG SERVICESTRATEGI KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG SERVICESTRATEGI KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG KANAL- OG SERVICESTRATEGI

Læs mere

27-11-2006. Bilag 2 - Koncept for Fælles Borgerservice

27-11-2006. Bilag 2 - Koncept for Fælles Borgerservice NOTAT MED INDSTILLING Bilag 2 - Koncept for Fælles Borgerservice I forbindelse med budgetforliget for 2007 blev det besluttet, at samle borgerbetjeningen i lokalområdet på en adresse. Visionen er at skabe

Læs mere

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN 2014-17 Visionen Visionen for politikken er: DETTE ER EN KORT GENNEMGANG AF DIGITALISERINGSPOLITIKKENS FORMÅL, OPBYGNING OG INDHOLD, SOM SKAL ANSES SOM ET SUPPLEMENT

Læs mere

R E S U L T AT E R F R A D E T D I G IT AL E L AN D K O R T

R E S U L T AT E R F R A D E T D I G IT AL E L AN D K O R T R E S U L T AT E R F R A D E T D I G IT AL E L AN D K O R T Indledning hvilken metode ligger bag resultaterne 73 kommuner har indtastet data om henvendelsestal på KL s Digitale Landkort. 83 har besvaret

Læs mere

Kanal Strategien Herning Kommune 2013-2015

Kanal Strategien Herning Kommune 2013-2015 Kanal Strategien Herning Kommune 2013-2015 INDHOLD FORORD 3 BAGGRUND 4 OVERORDNEDE MÅL 5 TVÆRGÅENDE INDSATSER OG DELMÅL 6 SERVICEUNDERSTØTTELSE 8 KANALER 9 PRINCIPPER 10 IMPLEMENTERING 11 FORORD Herning

Læs mere

Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. 03-09-2010. Sagsnr. 2010-55058

Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. 03-09-2010. Sagsnr. 2010-55058 Økonomiforvaltningen Center for økonomi & HR NOTAT Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. Baggrund Københavns Kommune vil i de kommende år stå overfor en række

Læs mere

Bilag D Den fælleskommunale digitaliseringsstrategis projekter i Københavns Kommune

Bilag D Den fælleskommunale digitaliseringsstrategis projekter i Københavns Kommune Bilag D Den fælleskommunale digitaliseringsstrategis projekter i Københavns Kommune Nr. Fælleskommunalt projektnavn KK-projektnavn Ansvarlig forvaltning Status KL gevinstestimat for KK 1 KK s gevinstestimat

Læs mere

Forslag til prioritering af fast gennemgående projektledelse, samt indhold af opgaven.

Forslag til prioritering af fast gennemgående projektledelse, samt indhold af opgaven. Bilag 3 og 4 vedr. gennemførelse af effektiviserings og digitaliseringsopgaven 2012 til og med Forslag til prioritering af fast gennemgående projektledelse, samt indhold af opgaven. Dette bilag indeholder

Læs mere

Tønder Kommunes Borgerserviceog Kanalstrategi 2013 2016

Tønder Kommunes Borgerserviceog Kanalstrategi 2013 2016 Tønder Kommunes Borgerserviceog Kanalstrategi 2013 2016 Indgår som et særligt indsatsområder i Tønder Kommunes Strategiplan 2013-2016 1 Indhold Borgerservicestrategien 2013-2016... 3 Vision... 4 Formål...

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 5. september 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 5. september 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 5. september 2014 Kanalstrategi 2.0 Kanalstrategien skal sikre at kommunen anvender de billigste og

Læs mere

Yderligere forslag til effektiviseringer

Yderligere forslag til effektiviseringer Yderligere forslag til effektiviseringer Nedlæggelse af to vicedirektørstillinger og ændring af lønniveau... 2 Udlejning i Kødbyen øget indsats... 5 Tilskud til det Kongelige Teater ingen prisfremskrivning...

Læs mere

Min digitale Byggesag (MDB)

Min digitale Byggesag (MDB) R E SULTATKONTRAKT Min digitale Byggesag (MDB) Projekt 5.1 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Resume: Projektet om digital byggeansøgning og sagsbehandling, Min digitale

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi

Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi 2016-2020 Godkendt af byrådet den 13.03.2017 Indhold Indledning... 3 Vision... 3 Strategiske fokuspunkter Digital kultur, kompetence

Læs mere

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune v. 1.0 22032017 Godkendt i Økonomiudvalget Dette dokument beskriver Brønderslev kommunes 5 overordnede digitaliseringsprincipper: 1.

Læs mere

Kommissorium for Domænebestyrelsen for Bygninger, Boliger og Forsyning

Kommissorium for Domænebestyrelsen for Bygninger, Boliger og Forsyning Kommissorium for Domænebestyrelsen for Bygninger, Boliger og Forsyning Introduktion Besluttet af Styregruppen for Tværoffentligt Samarbejde, marts 2008 I forlængelse af den fællesoffentlige strategi for

Læs mere

Styrk borgerne er en samlet plan for udviklingen af biblioteker og borgerservice, der kan give københavnerne:

Styrk borgerne er en samlet plan for udviklingen af biblioteker og borgerservice, der kan give københavnerne: STYRK BORGERNE - gennem mere målrettet betjening, digitalisering og inddragelse i fremtidens biblioteker og borgerserviceindgange. (sagsnummer: 2014-0116363) Plan for implementering af længere åbningstider,

Læs mere

Bilag 2 Effektiviseringsstrategi 2017

Bilag 2 Effektiviseringsstrategi 2017 Bilag 2 Effektiviseringsstrategi 2017 Borgerrepræsentationen besluttede med budget 2016 at videreføre den flerårige effektiviseringsstrategi. I forbindelse med Økonomiudvalgets behandling af Indkaldelsescirkulæret

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR GULDBORGSUND.DK - DET BLIVER RIGTIG GODT VERSION 1.0

RETNINGSLINJER FOR GULDBORGSUND.DK - DET BLIVER RIGTIG GODT VERSION 1.0 RETNINGSLINJER FOR GULDBORGSUND.DK - DET BLIVER RIGTIG GODT... - 2015-2017 - VERSION 1.0 GULDBORGSUND KOMMUNE NOVEMBER 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen...... 3 Vision og indsatser... 4 Visionen for hjemmesiden...

Læs mere

Allerød Byråd vedtog den første digitaliseringsstrategi i juni 2011 og afsatte midler til området med budgettet for

Allerød Byråd vedtog den første digitaliseringsstrategi i juni 2011 og afsatte midler til området med budgettet for NOTAT Allerød Kommune Økonomi Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Digitaliseringsstrategi 2: 2012-15 Dato: 6. juni 2012 Allerød Byråd vedtog den

Læs mere

Udskrift af protokol Lukket Direktørkredsen Tirsdag den kl. 12:30

Udskrift af protokol Lukket Direktørkredsen Tirsdag den kl. 12:30 Udskrift af protokol Lukket Direktørkredsen Tirsdag den 13.09.2016 kl. 12:30 Punkt nr: 1 Fremtidig borgerservicebetjening i Gladsaxe Kommune Beslutning Morten Just og Mark Korshøj Jensen orienterede om

Læs mere

Svendborg Kommune Digitaliseringsstrategi 2012 2015

Svendborg Kommune Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Svendborg Kommune Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Digitaliseringsstrategi hvorfor gør vi det I dag er de mobile platforme en naturlig del af vores hverdag. Tablets, smartphones, bærbare pc er er med

Læs mere

Nyt kapitel Digitalisering og velfærdsteknologi

Nyt kapitel Digitalisering og velfærdsteknologi Nyt kapitel Digitalisering og velfærdsteknologi Som led i realiseringen af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi er der enighed om det videre arbejde med en række konkrete digitaliseringsinitiativer.

Læs mere

Digitaliseringsstrategi for Nordfyns Kommune for årene 2011-2015

Digitaliseringsstrategi for Nordfyns Kommune for årene 2011-2015 Digitaliseringsstrategi for Nordfyns Kommune for årene 2011-2015 Sagsnummer: 480-2011-10070 Dokumentnummer: 480-2011-163055 Afdeling: Borgmesterkontoret Udarbejdet af: Gunner Andersen 1 Indhold 2 Indledning

Læs mere

Borger- og Erhvervsudvalget

Borger- og Erhvervsudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetid: 17:00-17:50 Mødelokale: Mødelokale B101 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Hugo Hammel (A), Jesper Kirkegaard (C), Kemal Bektas (A), Laurids Christensen (C), Marjan

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Godkendt i xx den xx.xx.2010 Digitalisering i Viborg Kommune skal understøtte en helhedsorienteret og effektiv service over for borgere og virksomheder effektivisere de kommunale

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06 RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 4/05 om digitale løsninger i staten

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 27 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kanalstrategi Fællessekretariat, Borgerservice og IT-Stab Strategi for omstilling, effektivisering og innovation

Læs mere

Bilag til KFU indstilling om KFF s kontrolindsats: Status for første halvår af 2014

Bilag til KFU indstilling om KFF s kontrolindsats: Status for første halvår af 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Københavns Borgerservice Center for Opkrævning og Kontrol NOTAT 21082014 Bilag til KFU indstilling om KFF s kontrolindsats: Status for første halvår af 2014 Betaling & Kontrol fastholder

Læs mere

Bilag 4 Effektiviseringsstrategi 2017 Overblik

Bilag 4 Effektiviseringsstrategi 2017 Overblik Bilag 4 Effektiviseringsstrategi 2017 Overblik Borgerrepræsentationen besluttede med budget 2016 at videreføre den flerårige effektiviseringsstrategi. I forbindelse med Økonomiudvalgets behandling af Indkaldelsescirkulæret

Læs mere

Projektbeskrivelse: Optimering af kommunernes hjemmesider

Projektbeskrivelse: Optimering af kommunernes hjemmesider Projektbeskrivelse: Optimering af kommunernes hjemmesider KL, oktober 2011 Baggrund Flere borgere skal bruge digital selvbetjening, når de henvender sig til deres kommune. Det er en politisk målsætning,

Læs mere

Holbæk Kommune. Digitaliseringsstrategi Version 2.0 (bemærkninger fra Strategi & Analyse)

Holbæk Kommune. Digitaliseringsstrategi Version 2.0 (bemærkninger fra Strategi & Analyse) Holbæk Kommune Digitaliseringsstrategi 2014-2018 Version 2.0 (bemærkninger fra Strategi & Analyse) Indhold 1. Baggrund... 3 2. Opbygning... 3 3. Forretningsmæssige målsætninger... 4 4. Vision, pejlemærker

Læs mere

Oversigt effektiviseringsforslag Plan- og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag - budget 2014

Oversigt effektiviseringsforslag Plan- og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag - budget 2014 Oversigt effektiviseringsforslag Plan og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag budget 2014 Effektiviseringsforslag (1.000 kr. ) Nr. Forslag 201 4 1 Borgerinddragelse Digitalisering ifm. Lokal og kommuneplaner

Læs mere

KFF s årsberetning 2014 om kontrolindsatsen, målsætninger og forbedringer

KFF s årsberetning 2014 om kontrolindsatsen, målsætninger og forbedringer KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Betaling & Kontrol NOTAT Til KFU KFF s årsberetning 2014 om kontrolindsatsen, målsætninger og forbedringer Baggrund Efter CPR-lovens 6, stk. 1, skal kommunalbestyrelsen

Læs mere

Digitaliserings- og Kanalstrategi

Digitaliserings- og Kanalstrategi Direktionssekretariatet Digitaliserings- og Kanalstrategi Oktober 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund... 2 1.1 ROLLER OG OPGAVEFORDELING... 2 1.2 DIGITAL POST OG OBLIGATORISK SELVBETJENING...

Læs mere

Børne- og Ungdomsforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Børne- og Ungdomsforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Der søges om midler fra: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Udvidelse af Asta - den digitale sagsassistent Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Læs mere

07-06-2012. Til Økonomiudvalget. Sagsnr. 2012-73032. Foranalyse om nyt økonomisystem. Dokumentnr. 2012-442302

07-06-2012. Til Økonomiudvalget. Sagsnr. 2012-73032. Foranalyse om nyt økonomisystem. Dokumentnr. 2012-442302 Koncernservice Koncernadministration NOTAT Til Økonomiudvalget Foranalyse om nyt økonomisystem I det følgende gives en status på foranalysen vedrørende nyt økonomisystem. Foranalysen er gennemført i foråret

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Stevns Kommune 2011-2015 Indledning Denne digitaliseringsstrategi har til formål at sætte retning på digitaliseringen i Stevns Kommune 2011-15. Strategien består af en vision og

Læs mere

DIGITAL KOMMUNIKATION OG BORGERBETJENING

DIGITAL KOMMUNIKATION OG BORGERBETJENING BORGERBETJENING BORGERBETJENING DIGITAL KOMMUNIKATION OG BORGERBETJENING Marianne Mortensen (mjt@kl.dk) og Flemming Engstrøm (flen@kl.dk) STRATEGIEN STRATEGIEN Hvad kan I forvente i dag? Overblik over

Læs mere

Holbæk Kommune. Digitaliseringsstrategi Version 1.0

Holbæk Kommune. Digitaliseringsstrategi Version 1.0 Holbæk Kommune Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Version 1.0 Indhold 1. Baggrund og resume... 3 2. Forretningsmæssige målsætninger... 5 3. Vision, pejlemærker, principper og målsætninger... 5 3.1 Vision...

Læs mere

FICS brevid. 3306973 1

FICS brevid. 3306973 1 FICS brevid. 3306973 1 Politik for digitalisering i Lolland Kommune 1. Baggrund Byrådet i Lolland Kommune ønsker at borgere og virksomheder bosiddende i kommunen altid oplever kommunen som en partner der

Læs mere

Bilag 1.7 Forvaltningsspecifikke effektiviseringer

Bilag 1.7 Forvaltningsspecifikke effektiviseringer Bilag 1.7 Forvaltningsspecifikke effektiviseringer Effektiviseringsforslag 2011 2012 2013 2014 Beskrivelse Teknik- og Miljøforvaltningen Forvaltningsspecifikke effektiviseringsforslag 2011 Vintertjeneste

Læs mere

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012 April 2012 Effektiv digitalisering - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015 Baggrund Danmark står med væsentlige økonomiske udfordringer og en demografi, der betyder færre på arbejdsmarkedet til

Læs mere

Organisatorisk forankring og proces

Organisatorisk forankring og proces Organisatorisk forankring og proces Effektivisering gennem digitalisering E2012-projektet Odense Kommune 4 strategi forretning teknik Vandfaldsmodel udrulning S P O R Parallelspor strategisk spor forretningsspor

Læs mere

Samlet varig ændring Service Samlet økonomisk påvirkning

Samlet varig ændring Service Samlet økonomisk påvirkning INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Der søges om midler fra: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Etablering af borgervendt løsning i Børnetandplejen Det foreslås at etablere

Læs mere

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2014-2017

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2014-2017 Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Aarhus Kommune, Styregruppen for borgerservice Juni 2014 Indhold Formål...3 Visionen...3 Mål og indsatser i Aarhus Kommunes kanalstrategi...3 1. Send al post

Læs mere

Balanceret digital udvikling

Balanceret digital udvikling Balanceret digital udvikling Opfølgning på Rudersdal Kommunes digitaliseringsstrategi I 2009 fik Rudersdal Kommune en ny digital strategi Digitalisering fra vision til virkelighed, som satte rammerne for

Læs mere

Borgerservices rolle i det offentlige Danmark. v/ Eva Freidahl Graae Formand for Borgerservice Danmark & Borgerservicechef i Herning Kommune

Borgerservices rolle i det offentlige Danmark. v/ Eva Freidahl Graae Formand for Borgerservice Danmark & Borgerservicechef i Herning Kommune Borgerservices rolle i det offentlige Danmark v/ Eva Freidahl Graae Formand for Borgerservice Danmark & Borgerservicechef i Herning Kommune Borgerservicecentrene er konstant under forandring Kommunesammenlægningen

Læs mere

F remtidens Digital Post

F remtidens Digital Post F remtidens Digital Post Kommunale input til videreudvikling af Digital Post Anvendelse af Digital Post er en central del af udviklingen af den offentlige service. Derfor er det vigtigt, at kravene til

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen. Service Anlæg

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen. Service Anlæg BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: Øget produktivitet i håndtering af borgerhenvendelser Mere optimal

Læs mere

Implementering af straxen i Sorø Kommunes Borgerservicecenter

Implementering af straxen i Sorø Kommunes Borgerservicecenter Implementering af straxen i Sorø Kommunes Borgerservicecenter v/bodil Thomsen, Borgerservice & IT chef, KTCs årsmøde Fredag den 21. september 2012 Udgangspunktet s Borgerservicecenter efteråret 2009 Kontanthjælp

Læs mere

Notat til Kanalstrategi for Kerteminde Kommune 23. oktober 2012

Notat til Kanalstrategi for Kerteminde Kommune 23. oktober 2012 IKT-afdelingen Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf.: 65 15 xx xx Fax: 65 15 15 25 xxx@kerteminde.dk www.kerteminde.dk Notat til Kanalstrategi for Kerteminde Kommune 23. oktober 2012 Kerteminde Kommunes

Læs mere

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi samler hele ATP Koncernen om en række initiativer og pejlemærker for digitalisering i ATP. Den støtter op om ATP Koncernens målsætning

Læs mere

LOKAL OG DIGITAL - ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK

LOKAL OG DIGITAL - ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK V. PIA FÆRCH (PAH@KL.DK) KONTORCHEF, KL 1 FÆLLESKOMMUNAL DIGITALISERINGSSTRATEGI 2016-2020 UDGANGSPUNKT FOR DEN NYE STRATEGI Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi 2011-2015 Fælles beslutnings- og

Læs mere

ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger

ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger Kammeradvokaten 8. november 2013 ATP Koncernens visioner Vi er her for at sikre hele Danmark økonomisk grundtryghed.

Læs mere