Vejledning til Pejling af en boring

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til Pejling af en boring"

Transkript

1 Vejledning til Pejling af en boring Hvad er en pejling? En pejling er en måling af, hvor langt der er fra et fast målepunkt og ned til grundvandet. Afstanden fra målepunktet til grundvandet kaldes nedstikket. Hvorfor skal der pejles? Pejlingerne benyttes af både staten, kommunen og af vandværkerne/boringsejerne. Staten bruger pejlingerne i forbindelse med grundvandskortlægning og grundvandsovervågning. Pejlingerne bruges bl.a. til at kalibrere grundvandsmodeller, og er i den sammenhæng en meget vigtig parameter. Jo flere pejlinger der er, des bedre beskriver modellen virkeligheden og de variationer, der forekommer i løbet af et år. Grundvandsmodeller bruges efterfølgende til at give svar på, hvordan et områdes vandbalance ser ud, hvor en borings indvindingsopland ligger, hvor grundvandet overvejende dannes og hvilken vej vandet strømmer i forskellige grundvandsmagasiner. Kommunen arbejder videre med grundvandsmodeller og potentialekort, som er et resultat af grundvandskortlægningen, som staten leverer til kommunerne. Pejlingerne benyttes, når kommunen skal give en indvindingstilladelse (vurdering af ressource og påvirkning af andre boringer/overfladevand i området), i forbindelse med indsatsplanerne, og når der foretages risikovurderinger i forhold til drikkevandsboringer. Vandværkerne/boringsejerne har ligeledes selv brug for pejlingerne. Pejlingerne viser, hvordan udviklingen af grundvandsspejlet ændres over tid. Oplysningerne kan bl.a. bruges til at vurdere, om ydelsen i en boring falder, og om den bør regenereres. Et faldende vandspejl kan også skyldes, at man pumper for hårdt på en boring, så risikoen for at vandtypen ændres og eventuelle forureningsparametre trækkes med ned stiger. Hvor ofte skal der pejles? Grundvandsspejlet varierer over året. Det kan skyldes klimabetingede variationer eller indvinding. De klimabetingede variationer skyldes forskel på nedbørsmængde og fordampning over året. Grundvandsstanden vil stå højest om foråret og lavest om efteråret. Grundvandsspejlets beliggenhed påvirkes ligeledes af variationer i oppumpning over året specielt i sommerhusområder og i områder med meget markvanding. Jo flere pejlinger der foretages, jo bedre beskrives grundvandsspejlets årlige variationer. En boring skal derfor som minimum pejles 4 gange årligt (gerne flere), for at årstidsvariationerne kan fastlægges. Jo bedre et datagrundlag stat, kommune og vandværker/boringsejere har, des bedre data vil ligger til grund for kommunens arbejde og de beslutninger, der tages. I de gamle indvindingstilladelser var pejlefrekvensen ofte fastlagt til 1 gang årligt. Den er nu sat op til 4 gange årligt, da pejlingerne i dag benyttes i grundvandsmodeller, hvor de årlige variationer i grundvandsspejlet skal beskrives.

2 Hvem skal pejle? Alle vandværker og alle store erhvervsindvindere skal pejle grundvandsspejlet, hvilket vil fremgå af den gældende indvindingstilladelse. Målepunkt Når grundvandsspejlet pejles, skal det ske fra samme målepunkt hver gang. Hvis boringen har flere indtag, skal der være et fast målepunkt til hvert indtag. Målepunktet kan dog godt være det samme fysiske punkt fx flanchen (boringsafslutningen). Ofte vil man vælge målepunktet til at være overkanten af et forerør, overkanten af en flanche eller en pejlestuds. Kolding Kommune har indmålt koten på flanchen i hovedparten af alle vandværksboringerne i Kommunen. Det er derfor det punkt, der skal benyttes som målepunkt. Målepunktet skal altid være markeret på boringen. Det kan fx være med en farvemarkering eller en indgravering. Repareres boringen, så målepunktet ændres, skal det indmåles ingen og indberettes sammen med dato for ændringen til Kolding Kommune. Boringer med overløb Hvis grundvandets trykniveau ligger over forerørets overkant, kan forerøret i nogle tilfælde forlænges med et rør eller en slange. Hvordan pejles grundvandsspejlet? Der er flere muligheder for at måle grundvandsspejlets beliggenhed. Det kan ske med fx en manuel pejler/håndpejl eller en datalogger/diver. Figur 1 Pejler Manuel pejling Ved en manuel pejling bruges en pejler/håndpejl. Figur 1 viser et eksempel på, hvordan en manuel pejler ser ud. Der findes forskellige typer, som oftest er udstyret med lyd og/eller lys.

3 Et pejler består af en sonde, som er forbundet til et målebånd. Når sonden når vandspejlet vil der løbe en strøm mellem to elektroder i pejlets spids. Strømmen får håndpejlet til at hyle eller lyse. Afstanden fra det faste målepunkt til grundvandet aflæses derefter på målebåndet med 1 cm s nøjagtighed. Denne afstand kaldes nedstikket. På figur 2 og 3 vises nedstikket i en boring med tørbrønd og i en terrænliggende boring. Pejlingen udføres ved at sænke en pejler ned i forerøret enten gennem en pejlestuds eller direkte ned i et åbent forerør. I nogle boringer er der behov for et særligt tyndt pejl, idet dimensionerne på rørene vanskeliggør brug af standardudstyr. Målebåndet, der er forbundet til pejleren kan endvidere fås i forskellige længder. Standardlængder går op til 100 meter. Har man behov for et længere målebånd, kan de ved nogle producenter bestilles efter aftale. Figur 2 Nedstik i en tørbrønd Automatisk pejling Til automatisk pejling anvendes en datalogger. Benytter man en datalogger, skal man være opmærksom på, at nogle typer kræver en korrektion af det atmosfæriske tryk med en separat tryktransducer. Benytter man en af disse typer, er det vigtigt, at det er den korrigerede værdi,

4 der indrapporteres til Kolding Kommune. Vær endvidere opmærksom på, at der før tapning af en datalogger skal udføres manuelle pejlinger til korrektion af vandspejlet. For yderligere oplysninger om dataloggere henvises til GEUS tekniske anvisning om Pejlinger af grundvandsstanden i felten. Figur 3 Nedstik i en terrænliggende boring. Hvornår skal der pejles? De 4 årlige pejlinger fordeles over året med en pejling i hvert kvartal. Det er lettest at sammenligne pejlingerne fra år til år, hvis det er ca. samme tidspunkt, der pejles på i hvert kvartal. Der skal både foretages rovandspejlinger og driftspejlinger. Rovandsspejlspejlinger En rovandsspejlpejling viser grundvandsspejlet placering, når der ikke indvindes grundvand fra en boring/et kildefelt. Alle pumper skal derfor være i ro, når der foretages rovandsspejlspejlinger.

5 Hvor lang tid der skal gå fra pumpestop til der pejles er forskelligt fra boring til boring. Jo større indvindingen er, jo længere tid bør pumpen være slukket, før pejlingen foretages. Som hovedregel bør pumperne være stoppet i mindst 2-4 timer (eller så længe det er muligt) før vandspejlet pejles. Vil man være helt sikker på længden, kan der foretages en tilbagepejling af boringen (de foretages nogle gange i forbindelse med etablering af en boring). Det er bedst at pumperne har været stoppet i samme tidsrum ved hver pejling, så data er sammenlignelige. Driftspejlinger En driftspejling viser, hvor meget grundvandet sænkes, når der indvindes fra boringen. Ved at udføre jævnlige driftspejlinger kan vandværket følge med i boringens fysiske tilstand. Hvis afstanden til grundvandsspejlet bliver gradvist større, kan det være et udtryk for at ydelsen bliver mindre og boringen skal regenereres. Ved at foretage regelmæssige driftspejlinger kan sådanne problemer opdages i god tid, og boringen kan som oftest få en god ydelse igen. Opdages det for sent er muligheden for regenerering af en boring ikke altid til stede. Indberetning af pejledata Vælger man at pejle boringerne manuelt, vil det være en fordel, at skrive pejlingerne ind i et pejleskema, så alle årets pejlinger er samlet et sted. Hver boring skal have sit eget pejleskema. Kolding Kommunes pejleskemaet kan evt. benyttes. Vælger man at pejle med en datalogger, udvælges der minimum 4 repræsentative pejlinger (1 fra hvert kvartal, der indberettes. Data indberettes en gang årligt til Kolding Kommune via web-indberetningen. Praktiske oplysninger før du begynder at pejle Før du starter med at pejle dine boringer første gang, er det en god ide, at tagen en snak med den person eller det firma, der tilser dine boringer. På den måde kan du få afklaret, om der vil være forhold, som vil vanskeliggøre pejlingen. Nogle boringer er ikke umiddelbart pejlbare, men kan forholdsvis let gøres pejlbare af en brøndborer, smed eller VVS er. Spørg endvidere om, hvilken dimension din pejler maksimalt kan have, og hvor langt målebåndet skal være. Afstanden til vandspejlet kan evt. ses i GEUS s Jupiterdatabasen, eller oplyses af Kolding Kommune, hvis der tidligere er lavet en pejling. Vær endvidere forsigtig, når du trækker pejlet tilbage, da der kan være risiko for, at det sætter sig fast og ødelægge noget. Det kan af og til rystes løst, hvis pumpen tændes, men diskuter det med din brøndborer eller smed først. Tjek evt. din pejler under vandhanen før du pejler, for at sikre dig, at den virker.

6 Hvis pejleren ikke virker Hvis din pejler ikke lyser og hyler, når sonden kommer i berøring med vand, kan det skyldes følgende: Manglende batteri Pejleren er i stykker Ledningsevnen er meget lav Prøv at tørre sondens spids af og forsøg igen Hvis grundvandet er meget saltholdigt, kan man risikere, at pejleren hyler allerede inden den når vandet. Tag den da op, skyl sonden, og prøv igen. Denne mulighed afprøves, hvis man ved, at grundvandet i området er meget saltholdigt, og hvis pejlingen (afstanden fra målepunkt til grundvand) afviger markant fra tidligere pejlinger. Hvis Pejleren ikke begynder at hyle eller lyse, når hele målebåndet er rullet ud, kan det skyldes, at målebåndet ikke er langt nok, så pejleren (sonden) ikke når vandspejlet. Vedligeholdelse af pejleudstyr Når en pejler har været benyttet i en boring, anbefales det, at pejlet skylles med rent vand (drikkevandskvalitet eller demineraliseret vand). Har man en boring, hvor der er konstateret en forurening af grundvandet, bør samme pejler ikke benyttes i de andre boringer. I disse tilfælde bør man have 2 eller flere pejlere.

Vejledning i indberetning af pejledata

Vejledning i indberetning af pejledata Vejledning i indberetning af pejledata Formålet med denne vejledning er at give overblik over, hvordan pejledata indberettes, således at der kommer de bedst mulige resultater ud af indsatsen med at indsamle

Læs mere

3 Forslag til afrapportering 5 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

3 Forslag til afrapportering 5 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT HOFOR A/S HOFORS PEJLEPROGRAM OG FORSLAG TIL PEJLEKRAV I FORBINDELSE MED INDVINDINGSTILLADELSERNE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

3 Forslag til afrapportering 6 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

3 Forslag til afrapportering 6 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT HOFOR A/S HOFORS PEJLEPROGRAM OG FORSLAG TIL PEJLEKRAV I FORBINDELSE MED INDVINDINGSTILLADELSERNE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Grundvandsressourcen *UXQGYDQGVSRWHQWLDOH

Grundvandsressourcen *UXQGYDQGVSRWHQWLDOH Grundvandsressourcen *UXQGYDQGVSRWHQWLDOH En mulighed for at vurdere ændringer i mængden af grundvand er ved hjælp af regelmæssige pejlinger af grundvandsstanden. Variation i nedbør og fordampning hen

Læs mere

www.ikast-brande.dk Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015

www.ikast-brande.dk Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015 Tilladelse til at etablere og prøvepumpe ny haveboring på Sdr Karstoftvej 9

Læs mere

skal tilbagepejles flere gange de første 10 minutter og herefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet er genetableret.

skal tilbagepejles flere gange de første 10 minutter og herefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet er genetableret. BESTSELLER A/S Fredskovvej 5 7330 Brande 3. november 2014 Tilladelse til at etablere og prøvepumpning ny boring Fredskovvej 20, 7330 Brande Boringens beliggenhed Fredskovvej 20, 7330 Brande (se bilag 2)

Læs mere

Vandforsyningen Brovst & Omegn

Vandforsyningen Brovst & Omegn Undersøgelsesrapport 20 Vandforsyningen Brovst & Omegn Nyt kildefelt 2 nye indvindingsboringer Resultater, tolkninger og anbefalinger. 1. Baggrund 2. Kort beskrivelse af projekt. 3. Resultater fra de udførte

Læs mere

Web-indberetning af indvundne vandmængder og pejlinger

Web-indberetning af indvundne vandmængder og pejlinger Web-indberetning af indvundne vandmængder og pejlinger 1. Gå ind på følgende hjemmeside: http://indberetning-vandforsyning.kolding.dk 2. Der logges ind ved at indtaste fremsendte brugernavn og adgangskode,

Læs mere

Grundvandsdannelse og udnyttelse af grundvandet

Grundvandsdannelse og udnyttelse af grundvandet Grundvandsdannelse og udnyttelse af grundvandet I vandplanerne er målet at 35 % af det dannede grundvand kan gå til vandindvinding. Det svarer til at lidt under 1.000 m 3 /ha/år af den årlige nedbør kan

Læs mere

skal tilbagepejles flere gange de første 10 minutter og herefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet er genetableret.

skal tilbagepejles flere gange de første 10 minutter og herefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet er genetableret. Louise Theilgaard Nikolajsen Ny Sandfeldvej 106 7330 Brande 23. juni 2015 Tilladelse til at etablere og prøvepumpning ny boring Ny Sandfeldtvej 106, 7330 Brande Boringens beliggenhed Ny Sandfeldtvej 106,

Læs mere

Titel: Pejlinger af grundvandsstanden i felten

Titel: Pejlinger af grundvandsstanden i felten Titel: Pejlinger af grundvandsstanden i felten Dokumenttype: Teknisk anvisning ISBN: 978-87-7871-331-5 Forfattere: Lærke Thorling og Carsten Langtofte, GEUS; TA henvisninger TA. nr.: G03 Version: 1 Oprettet:

Læs mere

skal tilbagepejles flere gange de første 10 minutter og herefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet er genetableret.

skal tilbagepejles flere gange de første 10 minutter og herefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet er genetableret. Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Kristian Sørensen Christianshedevej 21 7441 Bording 25. august 2014 Tilladelse til at etablere og prøvepumpning ny boring Christianshedevej 23, 7441 Bording

Læs mere

skal tilbagepejles efter pumpestart, flere gange de første 10 minutter og derefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet

skal tilbagepejles efter pumpestart, flere gange de første 10 minutter og derefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Jens Studsgaard Jensen Vejlevej 54 7330 Brande 1. april 2014 Tilladelse til at etablere og prøvepumpe en ny boring - Vejlevej 54, Brande Boringens beliggenhed

Læs mere

BILAG 1 - NOTAT SOLRØD VANDVÆRK. 1. Naturudtalelse til vandindvindingstilladelse. 1.1 Baggrund

BILAG 1 - NOTAT SOLRØD VANDVÆRK. 1. Naturudtalelse til vandindvindingstilladelse. 1.1 Baggrund BILAG 1 - NOTAT Projekt Solrød Vandværk Kunde Solrød Kommune Notat nr. 1 Dato 2016-05-13 Til Fra Solrød Kommune Rambøll SOLRØD VANDVÆRK Dato2016-05-26 1. Naturudtalelse til vandindvindingstilladelse 1.1

Læs mere

Bilag 4. Analyse af højtstående grundvand

Bilag 4. Analyse af højtstående grundvand Bilag 4 Analyse af højtstående grundvand Notat Varde Kommune ANALYSE AF HØJTSTÅENDE GRUNDVAND I VARDE KOMMUNE INDHOLD 13. juni 2014 Projekt nr. 217684 Dokument nr. 1211729289 Version 1 Udarbejdet af JSJ

Læs mere

Hvilke data bør indgå ved revurdering af pump & treat anlæg og hvordan måles effekten af indsatsen

Hvilke data bør indgå ved revurdering af pump & treat anlæg og hvordan måles effekten af indsatsen Hvilke data bør indgå ved revurdering af pump & treat anlæg og hvordan måles effekten af indsatsen Workshop Vintermøde 2019, tirsdag den 5. marts Bertil Ben Carlson, Orbicon 1 Indhold Hvilke data er relevante

Læs mere

Boringsejer skal indsende borerapport og vandanalyse (forenklet boringskontrol) til kommunen senest 3 måneder efter denne tilladelse

Boringsejer skal indsende borerapport og vandanalyse (forenklet boringskontrol) til kommunen senest 3 måneder efter denne tilladelse Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Michael Damkjær Pedersen Hjortsvangen 80 B 7323 Give 14. december 2015 Tilladelse til etablering af ny boring til vandindvinding - Risbankevej 54 Ikast-Brande

Læs mere

GRØNT TEMA. Fra nedbør til råvand

GRØNT TEMA. Fra nedbør til råvand GRØNT TEMA Fra nedbør til råvand Her findes temaer om grundvand, kildeplads, indsatsplanlægning (grundvandsbeskyttelse), boringer, undersøgelser og oversigt over støtteordninger, landbrugets indsats m.m.

Læs mere

Tårs Vandværk. Resultater, tolkninger og anbefalinger. Indhold

Tårs Vandværk. Resultater, tolkninger og anbefalinger. Indhold Undersøgelsesrapport Tårs Vandværk Undersøgelse af kildeplads og ny indvindingsboring Resultater, tolkninger og anbefalinger. Indhold. Baggrund side. Konklusioner, anbefalinger, videre forløb side - 3.

Læs mere

NorthPestClean. Notat. Dræning og tæthedsprøvning af testceller 22-11-2011. Projekt nr.: Life09/ENV/DK368

NorthPestClean. Notat. Dræning og tæthedsprøvning af testceller 22-11-2011. Projekt nr.: Life09/ENV/DK368 NorthPestClean Notat Dræning og tæthedsprøvning af testceller 22-11-2011 Projekt nr.: Life/ENV/DK368 Dræning og tæthedsprøvning af testceller Indholdsfortegnelse 1 Indledning...2 2 Testcelle 1...3 2.1

Læs mere

Vandforsyningen Brovst & Omegn

Vandforsyningen Brovst & Omegn Vandforsyningen Brovst & Omegn Forprojekt Nyt kildefelt Katrinelyst Kontrolboring og evt. nyt kildefelt Katrinelyst? 1. Baggrund og resumé 2. Erfaringer fra de nærmeste boringer 3. Kildefelt og lodsejer

Læs mere

Struer Kommune Natur og Miljøafdelingen. Vejledning. Til indretning af boringer

Struer Kommune Natur og Miljøafdelingen. Vejledning. Til indretning af boringer Vejledning Til indretning af boringer Januar 2010 Forord Det er vigtigt, at du som ejer af en boring er med til at beskytte grundvandet mod forurening fra aktiviteter på jordoverfladen. Dette kan du gøre

Læs mere

Umiddelbart nord for Grydebanke, er der et lavtliggende område hvor Studsdal Vig går ind. Et mindre vandløb afvander til Studsdal Vig.

Umiddelbart nord for Grydebanke, er der et lavtliggende område hvor Studsdal Vig går ind. Et mindre vandløb afvander til Studsdal Vig. Notat NIRAS A/S Buchwaldsgade 35, 3. sal DK-5000 Odense C DONG Energy Skærbækværket VURDERING AF FORØGET INDVINDING AF GRUNDVAND Telefon 6312 1581 Fax 6312 1481 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728 Tilsluttet

Læs mere

Ørum Djurs Vandværk KUV - Ledelsessystem 2014

Ørum Djurs Vandværk KUV - Ledelsessystem 2014 Boring anvendes til: Indvinding DGU nr. / lokal nr.: 70.206 / boring 1 Etableret år: 17/10-1984 Brøndborer: Per Smed Sørensen, Randers Borejournal foreligger (ja/nej): ja Mærkning DGU nr.: 70.206 Terrænkote

Læs mere

Jonas Tang Meineche Granbakken Brande 3. maj 2016

Jonas Tang Meineche Granbakken Brande 3. maj 2016 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Jonas Tang Meineche Granbakken 10 7330 Brande 3. maj 2016 Tilladelse til at etablere og prøvepumpning ny boring Fyrrevænget 39, 7330 Brande Ikast-Brande

Læs mere

Grundvandsressourcen. Nettonedbør

Grundvandsressourcen. Nettonedbør Grundvandsressourcen En vurdering af grundvandsressourcens størrelse samt påvirkninger af ressourcen som følge af ændringer i eksempelvis klimaforhold og arealanvendelse har stor betydning for planlægningen

Læs mere

As Vandværk og Palsgård Industri

As Vandværk og Palsgård Industri og Palsgård Industri ligger i det åbne land i den østlige del af Overby. Vandværket har 2 indvindingsboringer beliggende tæt ved hinanden, ca. 10 meter fra vandværket, se figur 2. Vandværket har en indvindingstilladelse

Læs mere

med en ydelse på mindst 80 m 3 /t.

med en ydelse på mindst 80 m 3 /t. Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Leif Søndergaard Adr. Baldershave Førstballevej 45 Lindeballe 7321 Gadbjerg 10. marts 2014 Tilladelse til at etablere og prøvepumpe en ny boring Boringens

Læs mere

Grundvandskortlægning Nord- og Midtfalster Trin 1

Grundvandskortlægning Nord- og Midtfalster Trin 1 Miljøcenter Nykøbing Falster Grundvandskortlægning Nord- og Midtfalster Trin 1 Resumé November 2009 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Miljøcenter

Læs mere

BÆREDYGTIG VANDINDVINDING SOM GEVINST AF KILDEPLADS- OG VANDLØBSMONITERING. Ole Silkjær, Geolog

BÆREDYGTIG VANDINDVINDING SOM GEVINST AF KILDEPLADS- OG VANDLØBSMONITERING. Ole Silkjær, Geolog BÆREDYGTIG VANDINDVINDING SOM GEVINST AF KILDEPLADS- OG VANDLØBSMONITERING. Ole Silkjær, Geolog Søndre Kildeplads, Kolding Bæredygtig vandindvinding i denne undersøgelse Beskyttelse af økosystemers levedygtighed

Læs mere

Vandindvindingstilladelse efter vandforsyningsloven gældende indtil den 26. november 2043.

Vandindvindingstilladelse efter vandforsyningsloven gældende indtil den 26. november 2043. TEKNIK OG MILJØ GLADE GROENSAGER A/S Søndergade 61 5450 Otterup Sendt pr. mail: mk@gladegroensager.dk Dato: 4. december 2013 Sagsnr. 480-2013-12130 Dok.nr. 480-2013-165935 8217 Indvinding af grundvand

Læs mere

Indvinding af grundvand til vanding på ejendommen, matr. nr. 33b Hårslev By, Hårslev 5471 Søndersø - Anlæg nr

Indvinding af grundvand til vanding på ejendommen, matr. nr. 33b Hårslev By, Hårslev 5471 Søndersø - Anlæg nr CVR nr.: 30 90 65 51 HJORTEBJERG REAL ESTATE A/S Hjortebjergvej 26 5471 Søndersø Teknik og Miljø 10. maj 2016 Sagsnummer 480-2015-105950 Dokument nr. 480-2016-125218 Cpr.-/CVR-nr./Ejd.nr. 12456 Nordfyns

Læs mere

Med hjemmel i vandforsyningslovens 20 meddeler Nordfyns Kommune hermed endelig tilladelse til at indvinde grundvand.

Med hjemmel i vandforsyningslovens 20 meddeler Nordfyns Kommune hermed endelig tilladelse til at indvinde grundvand. Anders Hansen Bladstrupvej 60 Grindløse 5400 Bogense Teknik og Miljø 5. januar 2016 Sagsnummer 480-2011-55321 Dokument nr. 480-2015-377333 Cpr.-/CVR-nr./Ejd.nr. 677 Indvinding af grundvand til vanding

Læs mere

Kvalitetssikring af hydrologiske modeller

Kvalitetssikring af hydrologiske modeller Projekt: Opgavebeskrivelse Titel: Kvalitetssikring af hydrologiske modeller Udarbejdet af: Rambøll Kvalitetssikret af: SVANA Godkendt af: JEHAN Dato: 12-09-2016 Version: 1 Kvalitetssikring af hydrologiske

Læs mere

SKANDERBORG KOMMUNE Natur og Miljø. Geolog Carsten Vigen Hansen

SKANDERBORG KOMMUNE Natur og Miljø. Geolog Carsten Vigen Hansen SKANDERBORG KOMMUNE Natur og Miljø Geolog Carsten Vigen Hansen SKANDERBORG KOMMUNE Natur og Miljø Følgegruppemøde Disposition: 1. Præsentation af Natur og Miljø 2. Kommunes rolle Aktiv deltager i følgegrupper

Læs mere

Indtagsbegrebet. Eks. på boring i kalk.

Indtagsbegrebet. Eks. på boring i kalk. Indtagsbegrebet Indtag er et stykke af boringen, som indeholder et eller flere filtre. Det er det sted hvor vandet løber til/ind i boringen og/eller det sted, hvorfra der bliver taget vandprøver. Et indtag

Læs mere

Vejledning til digital indberetning af oppumpede vandmængder og pejlinger. Markvandere mv.

Vejledning til digital indberetning af oppumpede vandmængder og pejlinger. Markvandere mv. Vejledning til digital indberetning af oppumpede vandmængder og pejlinger Markvandere mv. Syddjurs Kommune - Grundvandsgruppen 2016 Vejledning til digital indberetning af oppumpede vandmængder og pejlinger

Læs mere

skal tilbagepejles flere gange de første 10 minutter og herefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet er genetableret.

skal tilbagepejles flere gange de første 10 minutter og herefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet er genetableret. Klaus Borggreen Nellemann Ilskovvej 31 7430 Ikast 25. juni 2014 Tilladelse til at etablere og prøvepumpe en ny boring Boringens beliggenhed Ilskovvej 31, 7430 Ikast Matr. nr. 3m, Tulstrup By, Ikast Boring

Læs mere

Supplement til vandindvindingstilladelse

Supplement til vandindvindingstilladelse Natur og miljø Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge Klemensker Vandværk Fabriksvej 15 3782 Klemensker CVR: 44590212 Bornholms Regionskommune Center for Natur, Miljø og Fritid Natur og miljø nm@brk.dk www.brk.dk

Læs mere

Endelig tilladelse til indvinding af m³ grundvand pr. år til vanding af gartneriafgrøder og fyldning af marksprøjte for:

Endelig tilladelse til indvinding af m³ grundvand pr. år til vanding af gartneriafgrøder og fyldning af marksprøjte for: Endelig tilladelse til indvinding af 25.000 m³ grundvand pr. år til vanding af gartneriafgrøder og fyldning af marksprøjte for: Oreby Gods Orebygaard 16 4990 Sakskøbing Sags id. 17/20267 Gyldighedsperiode:

Læs mere

Regulering af vandindvindingstilladelse til 170.000 m 3 grundvand årligt fra Skodborg Vandværks kildefelt, matr. nr. 1133, Skodborg Ejerlav, Skodborg.

Regulering af vandindvindingstilladelse til 170.000 m 3 grundvand årligt fra Skodborg Vandværks kildefelt, matr. nr. 1133, Skodborg Ejerlav, Skodborg. Dato: 23-11-2015 Sagsnr.: 09/21960 Kontaktperson: Iben Nilsson E-mail: teknik@vejen.dk Skodborg Vandværk Gejlager 6A 6630 Rødding Sendt pr. mail til: post@skodborgvandvaerk.dk Regulering af vandindvindingstilladelse

Læs mere

Indvindingstilladelser så let kan det gøres

Indvindingstilladelser så let kan det gøres Indvindingstilladelser så let kan det gøres Så enkelt kan en vandindvindingstilladelse til enkeltindvinder laves! Hvem behøver tilladelse? Hvor få vilkår er nok? Område Enkeltindvinding = En brønd eller

Læs mere

Rårup Vandværk er beliggende i Rårup by, mens de to indvindingsboringer er beliggende i det åbne land nord for byen.

Rårup Vandværk er beliggende i Rårup by, mens de to indvindingsboringer er beliggende i det åbne land nord for byen. er beliggende i Rårup by, mens de to indvindingsboringer er beliggende i det åbne land nord for byen. Vandværket har en indvindingstilladelse på 77.000 m 3 og indvandt i 2013 58.000 m 3. Indvindingen har

Læs mere

Vandværket har en indvindingstilladelse på m 3 og indvandt i 2013 omkring m 3.

Vandværket har en indvindingstilladelse på m 3 og indvandt i 2013 omkring m 3. Vandværket er beliggende i det åbne land. Vandværket har 3 indvindingsboringer, som er beliggende tæt ved hinanden i en mindre skov ca. 100 m fra vandværket. Vandværket har en indvindingstilladelse på

Læs mere

Notat. Hillerød Forsyning A/S NYE KILDEPLADSER VED FREERSLEV OG BRØDESKOV Modelberegninger baseret på prøvepumpninger december 2016/januar 2017

Notat. Hillerød Forsyning A/S NYE KILDEPLADSER VED FREERSLEV OG BRØDESKOV Modelberegninger baseret på prøvepumpninger december 2016/januar 2017 Notat Hillerød Forsyning A/S NYE KILDEPLADSER VED FREERSLEV OG BRØDESKOV Modelberegninger baseret på prøvepumpninger december 2016/januar 2017 24. april 2017 Projekt nr. 227678 Dokument nr. 1223154487

Læs mere

Strømningsfordeling i mættet zone

Strømningsfordeling i mættet zone Strømningsfordeling i mættet zone Definition af strømningsfordeling i mættet zone På grund af variationer i jordlagenes hydrauliske ledningsvene kan der være store forskelle i grundvandets vertikale strømningsfordeling

Læs mere

VEJLEDNING I REGISTRERING MED BORINGSFIKS- OG PEJLEPUNKTER

VEJLEDNING I REGISTRERING MED BORINGSFIKS- OG PEJLEPUNKTER VEJLEDNING I REGISTRERING MED BORINGSFIKS- OG PEJLEPUNKTER Formål Denne vejledning har til formål at beskrive, hvordan boringsfikspunkter, terrænkoter, pejlepunkter og andre afledede højdedata registreres

Læs mere

Haraldsborg Vandværk ny strategi til undersøgelse af effekter på grundvandet, jan/marts 2018

Haraldsborg Vandværk ny strategi til undersøgelse af effekter på grundvandet, jan/marts 2018 Haraldsborg Vandværk ny strategi til undersøgelse af effekter på grundvandet, jan/marts 2018 Som opfølgning på møder mellem FORS og Vandgruppen den 3. august og 16. oktober 2017, hvor en mulig Rambøll

Læs mere

Syddjurs Kommune 19. November 2014

Syddjurs Kommune 19. November 2014 Møde mellem Ikke almene vandværker og Syddjurs Kommune 19. November 2014 Steen S. Wengel Anna Okkerlund Brahe Anne-Mette Randrup Rasmussen Velkomst: v/ Steen S. Wengel Dagsorden: 1. Ikke almene vandværker

Læs mere

DEN NATIONALE GRUNDVANDSKORTLÆGNING HVAD NU!

DEN NATIONALE GRUNDVANDSKORTLÆGNING HVAD NU! DEN NATIONALE GRUNDVANDSKORTLÆGNING HVAD NU! Kan og skal disse data bruges i fremtiden? Christina Hansen Projektchef Rambøll NATIONALE GRUNDVANDSKORTLÆGNING! Igennem de sidste 15 år er der brugt mellem

Læs mere

Bilag 1 Båstrup-Gl.Sole Vandværk

Bilag 1 Båstrup-Gl.Sole Vandværk er beliggende mellem Øster Snede og Gammel Sole by ved en landbrugsejendom. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 47.000 m 3 og indvandt i 2016 31.982 m 3. Udviklingen

Læs mere

HVAD BETYDER EN LOKALISERING FOR BRUGEN AF BOREDATA?

HVAD BETYDER EN LOKALISERING FOR BRUGEN AF BOREDATA? FORMÅLET MED LOKALISERING Formålet med en lokalisering er at få en entydig beskrivelse af boringens beliggenhed i terrænet, en beskrivelse af dens tekniske indretning og en beskrivelse af den praktiske

Læs mere

? 2,643 0,511 2,646 (20,851 1) ) Vestsjælland 20,700 13,000 0,200? 1,400 0,800 0,200

? 2,643 0,511 2,646 (20,851 1) ) Vestsjælland 20,700 13,000 0,200? 1,400 0,800 0,200 Grundvandsressourcer *UXQGYDQGVLQGYLQGLQJL Vandindvindingen i Danmark er altovervejende baseret på grundvand, mere end 98% af vandet hentes fra grundvandsmagasiner. Enkelte steder anvendes også en beskeden

Læs mere

Borgermøde om lukning af Taastrup Valby Kildeplads. Høje-Taastrup Kommune den 26. juni 2018

Borgermøde om lukning af Taastrup Valby Kildeplads. Høje-Taastrup Kommune den 26. juni 2018 Borgermøde om lukning af Taastrup Valby Kildeplads Høje-Taastrup Kommune den 26. juni 2018 Hvor er vi? 207.72 Boringer der måler afstanden ned til grundvandet Om Taastrup Valby Kildeplads Taastrup Valby

Læs mere

Kursus om Indsatsplanlægning. I samarbejde med VfL

Kursus om Indsatsplanlægning. I samarbejde med VfL Kursus om Indsatsplanlægning I samarbejde med VfL 1 Indsatsplanlægning, BNBO med fokus på indvindingsboringernes og anlæggets kvalitet. Kort præsentation, se udleverede noter og dias. Hvordan påvirker

Læs mere

FORORD INDHOLDSFORTEGNELSE

FORORD INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD Denne folder henvender sig til ejere og brugere af enkeltanlæg til indvinding af vand fra boringer. Den indeholder en række retningslinier, der er lavet for at beskytte grundvandet og sikre boringerne

Læs mere

Bilag 1 Kragelund Vandværk

Bilag 1 Kragelund Vandværk ligger i den sydlige del af Kragelund by. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 70.000 m 3 og indvandt i 2016 55.362 m 3. Udviklingen i vandværkets indvinding fremgår

Læs mere

Bøgevej 4, 7361 Ejstrupholm. Matrikel 7cø, Ejstrup By, Ejstrup.

Bøgevej 4, 7361 Ejstrupholm. Matrikel 7cø, Ejstrup By, Ejstrup. Else Søndervang Cramer Bøgevej 4 7361 Ejstrupholm 4. juli 2019 Tilladelse til at etablere og prøvepumpe en ny boring Bøgevej 4, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune giver hermed tilladelse til at etablere

Læs mere

Bilag 1 Hedensted Vandværk

Bilag 1 Hedensted Vandværk ligger nordvest for Hedensted. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 600.000 m 3 og indvandt i 2015 492.727 m 3. Udviklingen i vandværkets indvinding fremgår af figur

Læs mere

Indvindingstilladelse til HOFOR Vand København A/S Vedrørende Kilde XI.

Indvindingstilladelse til HOFOR Vand København A/S Vedrørende Kilde XI. HOFOR København A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S BY, ERHVERV OG MILJØ Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 29. november 2016 Tlf. dir.: 41750133 E-mail: mt-miljo@balk.dk

Læs mere

Hallumgade Farming ApS Kvongvej 511 Kvong 6800 Varde

Hallumgade Farming ApS Kvongvej 511 Kvong 6800 Varde Hallumgade Farming ApS Kvongvej 511 Kvong 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947460 Tilladelse til ny markvandingsboring. Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse til etablering af en

Læs mere

Risikovurdering af indvindingsoplandet til. Ø. Hornum Vandværk

Risikovurdering af indvindingsoplandet til. Ø. Hornum Vandværk Risikovurdering af indvindingsoplandet til Ø. Hornum Vandværk Risikovurdering er udarbejdet af : Jørgen Krogh Andersen, Hydrogeolog, DVN - tlf. 98 66 66 66 Kvalitetssikring : Dorthe Michelsen, Teknisk

Læs mere

Gårdejer Thomas Hansen Ølgodvej 107 Dejgaard 6800 Varde

Gårdejer Thomas Hansen Ølgodvej 107 Dejgaard 6800 Varde Gårdejer Thomas Hansen Ølgodvej 107 Dejgaard 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947460 Tilladelse til ny markvandingsboring. Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse til etablering af

Læs mere

Alex Bandsberg Thomsen St Hebovej Janderup Vestj

Alex Bandsberg Thomsen St Hebovej Janderup Vestj Alex Bandsberg Thomsen St Hebovej 17 6851 Janderup Vestj Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 Tilladelse til ny markvandingsboring. Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse til etablering

Læs mere

Nødbjerggård Agerbrug Viggo Conradsen Debelvej 58B 6753 Agerbæk. Tilladelse til erstatningsboring.

Nødbjerggård Agerbrug Viggo Conradsen Debelvej 58B 6753 Agerbæk. Tilladelse til erstatningsboring. Nødbjerggård Agerbrug Viggo Conradsen Debelvej 58B 6753 Agerbæk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 Tilladelse til erstatningsboring. Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse til etablering

Læs mere

1. udkast Tilstandsrapport med forslag til handlingsplan Maj 2010. Lerbjerg Svejstrup Vandværk

1. udkast Tilstandsrapport med forslag til handlingsplan Maj 2010. Lerbjerg Svejstrup Vandværk 1. udkast Tilstandsrapport med forslag til handlingsplan Maj 2010 Lerbjerg Svejstrup Vandværk 1. Del Tilstandsrapport og handlingsplan 2. Del Egenkontrolprogram ( afventer bestyrelsens beslutning) 3. Del

Læs mere

Indvinding af grundvand vanding på ejendommen Matr. nr. 25b, Skovby Nymark, Skovby, Nordfyns Kommune - Anlæg nr

Indvinding af grundvand vanding på ejendommen Matr. nr. 25b, Skovby Nymark, Skovby, Nordfyns Kommune - Anlæg nr Johan Kjærbye Gregersen Huggetvej 116 Skovby Nymark 5400 Bogense Teknik og Miljø 19. juni 2019 Sagsnummer 480-2018-4251 Dokument nr. 480-2018-238011 Indvinding af grundvand vanding på ejendommen Matr.

Læs mere

Bilag 1. Naturvurdering af vandindvindingstilladelse, Bjæverskov vandværk

Bilag 1. Naturvurdering af vandindvindingstilladelse, Bjæverskov vandværk Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Bilag 1 Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen 16. maj 2018 2009-29443-6 Naturvurdering af vandindvindingstilladelse, Bjæverskov

Læs mere

Torsten Delcomyn Hansen Bjødstrupmarken 4 Hammerum 7400 Herning 8. april 2014

Torsten Delcomyn Hansen Bjødstrupmarken 4 Hammerum 7400 Herning 8. april 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Torsten Delcomyn Hansen Bjødstrupmarken 4 Hammerum 7400 Herning 8. april 2014 Tilladelse til at indvinde grundvand til markvanding fra DGU-nr. 85.1915

Læs mere

AXEL MÅNSSON EJENDOMME ApS Grarupvej Brande 29. marts 2017

AXEL MÅNSSON EJENDOMME ApS Grarupvej Brande 29. marts 2017 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande AXEL MÅNSSON EJENDOMME ApS Grarupvej 15 7330 Brande 29. marts 2017 Tilladelse til at etablere og prøvepumpe en ny boring Langkærvej 3, 7330 Brande Ikast-Brande

Læs mere

21. OKTOBER 2014 TRYK OG TRYKKOTER. En kort forklaring om begreberne meter vandsøjle og meter over havet. Lejre Vandråd

21. OKTOBER 2014 TRYK OG TRYKKOTER. En kort forklaring om begreberne meter vandsøjle og meter over havet. Lejre Vandråd 21. OKTOBER 2014 TRYK OG TRYKKOTER En kort forklaring om begreberne meter vandsøjle og meter over havet Lejre Vandråd Indholdsfortegnelse 1. Tryk og trykkoter i et vandforsyningssystem... 3 1.1 Tryk og

Læs mere

Bilag 1 Øster Snede Vandværk

Bilag 1 Øster Snede Vandværk Bilag 1 ligger i den sydvestlige del af Øster Snede by. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 46.000 m 3 og indvandt i 2016 34.832 m 3. Udviklingen i vandværkets

Læs mere

Vejledning. Til indretning af boringer. September 2014. TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR Side 1 af 8

Vejledning. Til indretning af boringer. September 2014. TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR Side 1 af 8 POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Vejledning Til indretning af boringer September 2014 TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR Side 1

Læs mere

Struer Kommune Natur og Miljøafdelingen. Vejledning. Til sløjfning af brønde og boringer

Struer Kommune Natur og Miljøafdelingen. Vejledning. Til sløjfning af brønde og boringer Vejledning Til sløjfning af brønde og boringer Januar 2010 Forord Brønde og boringer der ikke benyttes mere kan medføre en sundhedsrisiko samt en forurening af grundvandet på længere sigt. Det er derfor

Læs mere

Bore- og indvindingstilladelse til en drikkevandsboring på Gl. Tingvej 10, 7300 Jelling

Bore- og indvindingstilladelse til en drikkevandsboring på Gl. Tingvej 10, 7300 Jelling ST. BALLEGAARD ApS Hvejselvej 10 7300 Jelling Sendt på mail: sigtenbjerggaard@mail.dk 06-04-2017 Bore- og indvindingstilladelse til en drikkevandsboring på Gl. Tingvej 10, 7300 Jelling Du har den 6. april

Læs mere

Fornyelse af vandindvindingstilladelse efter vandforsyningsloven gældende indtil den 17. november 2045.

Fornyelse af vandindvindingstilladelse efter vandforsyningsloven gældende indtil den 17. november 2045. Gartneriet Lindebo I/S Att: Bo Linde Jørgensen Nørreløkke 65 5400 Bogense Teknik og Miljø 17 novemberi 2015 Sagsnummer 480-2015-104281 Dokument nr. 480-2014-77404 Cpr.-/CVR-nr./Ejd.nr. 13344 Nordfyns Kommune

Læs mere

TERRÆNNÆRT GRUNDVAND? PROBLEMSTILLINGER OG UDFORDRINGER TERRÆNNÆRT GRUNDVAND - PROBLEMSTILLINGER OG UDFORDRINGER

TERRÆNNÆRT GRUNDVAND? PROBLEMSTILLINGER OG UDFORDRINGER TERRÆNNÆRT GRUNDVAND - PROBLEMSTILLINGER OG UDFORDRINGER TERRÆNNÆRT GRUNDVAND? PROBLEMSTILLINGER OG UDFORDRINGER ÅRSAGER REDUCERET OPPUMPNING AF GRUNDVAND Reduceret grundvandsoppumpning, som følge af Faldende vandforbrug Flytning af kildepladser Lukning af boringer/kildepladser

Læs mere

SHT Råstoffer A/S Jættevej Ringsted. Tilladelse til indvinding af overfladevand til støvbekæmpelse

SHT Råstoffer A/S Jættevej Ringsted. Tilladelse til indvinding af overfladevand til støvbekæmpelse SHT Råstoffer A/S Jættevej 13 4100 Ringsted By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til indvinding af overfladevand til støvbekæmpelse

Læs mere

Bilag 1. Nabovarmeprojekt i Solrød Geologisk Undersøgelse. Paul Thorn (RUC).

Bilag 1. Nabovarmeprojekt i Solrød Geologisk Undersøgelse. Paul Thorn (RUC). Opstartsrapport ForskEl projekt nr. 10688 Oktober 2011 Nabovarme med varmepumpe i Solrød Kommune - Bilag 1 Bilag 1. Nabovarmeprojekt i Solrød Geologisk Undersøgelse. Paul Thorn (RUC). Som en del af det

Læs mere

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse til Stenlien Vandværk på m 3 pr. år. Projektbeskrivelse

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse til Stenlien Vandværk på m 3 pr. år. Projektbeskrivelse Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse til Stenlien Vandværk på 250.000 m 3 pr. år. Projektbeskrivelse Ansøger Stenlien Vandværk a.m.b.a. Anlæg Drikkevandsboringer 200.3388 og

Læs mere

STORE BREDLUND, UDLÆG TIL RÅSTOFPLAN 2016 Råstofindvindingens påvirkning på grundvand 1 POTENTIALEFORHOLD VED STORE BREDLUND

STORE BREDLUND, UDLÆG TIL RÅSTOFPLAN 2016 Råstofindvindingens påvirkning på grundvand 1 POTENTIALEFORHOLD VED STORE BREDLUND Notat STORE BREDLUND, UDLÆG TIL RÅSTOFPLAN 2016 Råstofindvindingens påvirkning på grundvand INDHOLD 25. marts 2015 Projekt nr. 220227 Dokument nr. 1215365374 Version 1 Udarbejdet af MDO Kontrolleret af

Læs mere

Ole Hansen Varde Landevej 62 Skonager 6800 Varde. Tilladelse til erstatningsboring.

Ole Hansen Varde Landevej 62 Skonager 6800 Varde. Tilladelse til erstatningsboring. Ole Hansen Varde Landevej 62 Skonager 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 52548 JUP Tilladelse til erstatningsboring. Varde Kommune giver tilladelse til etablering af en ny markvandingsboring

Læs mere

Vandværket. Andet erhverv 4 1.548 Institutioner 3 3.823 Hotel/camping 1 182. Datakilder Vandværket sept. 2011. 30.8057.01/MPH/Februar 2013 Side 1

Vandværket. Andet erhverv 4 1.548 Institutioner 3 3.823 Hotel/camping 1 182. Datakilder Vandværket sept. 2011. 30.8057.01/MPH/Februar 2013 Side 1 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 531-V02-20-0014 / 118050 Navn: Rejsby Vandværk Adresse: Horsbølvej 56 Kontaktperson: Niels Peter Brodersen, Kogsvej 69, 6780 Skærbæk Dato for besigtigelse:

Læs mere

Frederikshavn Vand A/S. Januar 2012 KONSEKVENSANALYSE AF REDUCERET INDVINDING PÅ SKAGEN VANDVÆRK

Frederikshavn Vand A/S. Januar 2012 KONSEKVENSANALYSE AF REDUCERET INDVINDING PÅ SKAGEN VANDVÆRK Frederikshavn Vand A/S Januar 2012 KONSEKVENSANALYSE AF REDUCERET INDVINDING PÅ SKAGEN VANDVÆRK PROJEKT Konsekvensanalyse af reduktion af indvinding på Skagen Kildeplads Frederikshavn Vand A/S Projekt

Læs mere

VANDSPEJLSMÅLINGER VED PER B. LAURSEN VANDSPEJLSMÅLINGER

VANDSPEJLSMÅLINGER VED PER B. LAURSEN VANDSPEJLSMÅLINGER VED PER B. LAURSEN Forudsætninger: - Ro vandspejl (hvordan verificeres) - Korrekt filtersætning I aktuelt magasin - Kotering af top pejlerør Metoder - Enkelt pejlinger (måske 3 stk pejlinger over 8 måneder)

Læs mere

Trehøjegaard v/dennis Lauridsen c/o Dennis Lauridsen Frøstrupvej Varde. Tilladelse til erstatningsboring.

Trehøjegaard v/dennis Lauridsen c/o Dennis Lauridsen Frøstrupvej Varde. Tilladelse til erstatningsboring. Trehøjegaard v/dennis Lauridsen c/o Dennis Lauridsen Frøstrupvej 351 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 Tilladelse til erstatningsboring. Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse

Læs mere

Ansøgning om 1 prøveboring og midlertidig udledning

Ansøgning om 1 prøveboring og midlertidig udledning Lyngby-Taarbæk Kommune Lyngby Rådhus Lyngby Torv 17 2800 Kgs. Lyngby 2013-06-13 Ansøgning om 1 prøveboring og midlertidig udledning af vand. GEO ønsker at undersøge muligheden for at erstatte den eksisterende

Læs mere

VIBORG KOMMUNE Teknik og Miljø Prinsens Alle Viborg

VIBORG KOMMUNE Teknik og Miljø Prinsens Alle Viborg Udarbejdet 2003 af Viborg Amt rev. september 2015 af Viborg Kommune VIBORG KOMMUNE Teknik og Miljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg Email: naturogvand@viborg.dk SLØJFNING AF BORINGER Sløjfning af boringer skal

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune giver hermed tilladelse til at etablere en boring til markvanding på Tingvej 81, 9640 Farsø.

Vesthimmerlands Kommune giver hermed tilladelse til at etablere en boring til markvanding på Tingvej 81, 9640 Farsø. Jakob Hørbye Skov Hestbækvej 54 9640 Farsø Dato: 25. juni 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 13.02.00-P20-2-18 Bastian Egede Jensen Telefon: 99 66 71 08 Mail:

Læs mere

grundvand markvanding.

grundvand markvanding. Midlertidig tilladelse til Udvidet indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62673 i perioden 25.07.2018 31.12.2018 Vilkår for tilladelsen fremgår af afsnit 3. Tilladelsen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Resendalvej - Skitseprojekt. Silkeborg Kommune. Grundvandsmodel for infiltrationsområde ved Resendalvej.

Indholdsfortegnelse. Resendalvej - Skitseprojekt. Silkeborg Kommune. Grundvandsmodel for infiltrationsområde ved Resendalvej. Silkeborg Kommune Resendalvej - Skitseprojekt Grundvandsmodel for infiltrationsområde ved Resendalvej COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Det vandede areal udgør ca. 20 ha. boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen.

Det vandede areal udgør ca. 20 ha. boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Simon Felthaus Fyhn Engebækvej 79 7330 Brande 10. september 2014 Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding fra DGU-nr. 104.1774 Boringens beliggenhed Engebækvej 79, 7330 Brande (Se bilag 2)

Læs mere

GeoEnergi projektet opgaver der berører sagsbehandlingen

GeoEnergi projektet opgaver der berører sagsbehandlingen GeoEnergi projektet opgaver der berører sagsbehandlingen Disposition Introduktion til projektet Status for etablering af jordvarmeboringer i Danmark Geologi og jordvarmeboringer Hvordan kan en jordvarmeboring

Læs mere

6aa, Attrup by, Torslev - Kokkedalsvej 62, 9460 Brovst

6aa, Attrup by, Torslev - Kokkedalsvej 62, 9460 Brovst ATTRUP VANDVÆRK Fyrrebakken 6 9460 Brovst Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen Direkte 7257

Læs mere

Adresse: Arrild Ferieby 21 Driftsansvarlig: Kaj Mamsen, Højbjergvej 1, Arrild, 6520 Toftlund Dato for besigtigelse: 17.

Adresse: Arrild Ferieby 21 Driftsansvarlig: Kaj Mamsen, Højbjergvej 1, Arrild, 6520 Toftlund Dato for besigtigelse: 17. Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 525-V02-20-0008 / 116925 Navn: Adresse: Arrild Ferieby 21 Kontaktperson: Driftsansvarlig: Kaj Mamsen, Højbjergvej 1, Arrild, 6520 Toftlund Dato for besigtigelse:

Læs mere

Jeg vil igen i år takke alle dem som har hjulpet Gadstrup vandværk a.m.b.a. med at få et godt driftsår. En særlig tak til VVS firma Finn Olsen.

Jeg vil igen i år takke alle dem som har hjulpet Gadstrup vandværk a.m.b.a. med at få et godt driftsår. En særlig tak til VVS firma Finn Olsen. GENERALFORSAMLING. 2019 Formandens beretning om driftsåret 2018 Driftsåret: 2018 Godt nytår til alle. Jeg vil igen i år takke alle dem som har hjulpet Gadstrup vandværk a.m.b.a. med at få et godt driftsår.

Læs mere

UNDERSØGELSESMETODER I UHÆRDET SKRIVEKRIDT

UNDERSØGELSESMETODER I UHÆRDET SKRIVEKRIDT UNDERSØGELSESMETODER I UHÆRDET SKRIVEKRIDT - udfordringer ved Platanvej, Nykøbing Falster Ekspertisechef Charlotte Riis, NIRAS Gro Lilbæk, Anders G Christensen, Peter Tyge, Mikael Jørgensen, NIRAS Martin

Læs mere

Vandindvindingstilladelse til vanding af spiselige afgrøder

Vandindvindingstilladelse til vanding af spiselige afgrøder Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Søren Thorsen Ventegodtgaard I/S CVR nr. 82684913 Naurbjergvej 26 4623 Ll. Skensved Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Vandindvindingstilladelse

Læs mere

Endelig tilladelse til indvinding af m³ grundvand pr. år til vanding af juletræer for:

Endelig tilladelse til indvinding af m³ grundvand pr. år til vanding af juletræer for: Endelig tilladelse til indvinding af 70.000 m³ grundvand pr. år til vanding af juletræer for: Gl. Kirstineberg Planteskole A/S Hulemosevej 23 4800 Nykøbing F. Sags nr. 13/21989 Gyldighedsperiode: 23-05-2013

Læs mere

Det vandede areal udgør ca. 20 ha. boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen.

Det vandede areal udgør ca. 20 ha. boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Anders Hornbech Mortensen Fløvej 8 7330 Brande 28. januar 2015 Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding fra DGU. Nr. 95.1748 Boringens beliggenhed

Læs mere