NOTAT. Udkast til lovforslaget blev udsendt i ekstern høring med brev af 18. december Høringsfristen udløb den 19. februar 2007.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT. Udkast til lovforslaget blev udsendt i ekstern høring med brev af 18. december 2006. Høringsfristen udløb den 19. februar 2007."

Transkript

1 1 2. marts 2007 NOTAT vedrørende høringssvar til Forslag til landsplandirektiv for 14 sommerhusområder i kystnærhedszonen i Region Nordjylland Udkast til lovforslaget blev udsendt i ekstern høring med brev af 18. december Høringsfristen udløb den 19. februar Forslaget til landsplandirektiv blev sendt i høring hos 52 myndigheder, organisationer og foreninger. Miljøministeriet har modtaget i alt 13 høringssvar. Høringssvarene er kun gengivet i hovedtræk. Ønskes detaljerede oplysninger om høringssvarenes indhold, henvises til de fremsendte høringssvar. Høringssvarene har især berørt følgende punkter: Generelle bemærkninger om: 1) Økologiske korridorer 2) Kulturmiljø 3) Grund- og sommerhusstørrelser 4) Områder omfattet af naturbeskyttelseslovens 3 5) Specificering af retningsliniekort 6) Anlæg af infrastruktur og trafikale problemer 7) Udlæg af sommerhusgrunde i kystnærhedszonen Specifikke bemærkninger til følgende af de foreslåede områder: 8) Skallerup 9) Lønstrup 1 10) Tornby 11) Lodskovvad 1 12) Lodskovvad 2 13) Aalbæk Syd 14) Aalbæk Nord 15) Vesterøhavn 16) Sillerslev 17) Grønhøj 18) Lovns 19) Trend Syd Region Nordjylland, Hjørring Kommune samt Indenrigs- og Sundhedsministeriet har meddelt, at de ikke har bemærkninger til forslaget.

2 2 Generelle bemærkninger 1. Økologiske korridorer Generelt peger Danmarks Naturfredningsforening (DN) på, at økologiske korridorer bør udgå af arealudpegningerne. Den gældende regionplan for Nordjyllands Amt indeholder en retningslinie om økologiske forbindelser, som siger, at planlægning og administration i de økologiske forbindelser kun må finde sted, hvis det forbedrer områdets tilstand herunder spredningsmuligheder for dyr og planter. DN påpeger, at selvom landsplandirektivet med retningslinjer friholder forbindelserne for byggeri, og lader dem indgå som friarealer/grønne områder, så vil de gennem inddragelse i planlægningen til sommerhusformål blive påført øget færdsel og slid, helt i modstrid med intentionerne. Derfor er DN af den opfattelse, at de økologiske forbindelser helt bør udgå af arealudpegningerne. Skov- og Naturstyrelsen har i dialog med Nordjyllands og Viborg Amter fundet, at der med friholdelsen af de i regionplanen udpegede økologiske forbindelser er truffet tilstrækkelige beskyttelsesforanstaltninger. Det er erfaringen, at dyrelivet fortsat gerne benytter sommerhusområder som spredningsveje, hvis blot grundene er tilstrækkelig store og bebyggelsen dermed ligger tilstrækkeligt spredt. I de foreslåede sommerhusområder i landsplandirektivet er der med specifikke retningslinier stillet krav om at friholde de økologiske forbindelser helt for bebyggelse. Det giver mulighed for at udlægge nogle mere helstøbte, sammenhængende og attraktive sommerhusområder, end hvis de økologiske forbindelser var taget helt ud af områderne. Det vurderes, at færdslen på områderne udpeget som økologiske forbindelser vil være omtrent den samme, uanset om området indgår som fælles friareal i sommerhusområdet, eller om området ligger i umiddelbar tilknytning til sommerhusområdet men altså uden sommerhuszonestatus. Sammenfattende har Skov- og Naturstyrelsen i dialog med Nordjyllands og Viborg Amter vurderet, at der er fundet en god balance mellem benyttelse og beskyttelse i de foreslåede sommerhusområder. 2. Kulturmiljø DN peger på, at formuleringen af landsplandirektivets retningslinjer for beskyttede diger bør strammes op, således at det tydeligt fremgår af retningslinjerne hvilke hensyn, der skal tages. Bemærkningen giver anledning til, at formuleringen af retningslinjerne for beskyttede diger præciseres til: De efter museumslovens 29a beskyttede jord- og stendiger skal sikres mod bebyggelse, beplantning og øvrig anvendelse, der kan ændre tilstanden. DN peger desuden på, at der ikke blot af hensyn indsyn/udsyn til gravhøje, men også af hensyn til de fundførende lag, bør fremgå af landsplandirektivets retningslinjer, at beskyttelseslinjerne omkring gravhøje skal respekteres.

3 3 Der henvises til de generelle retningslinjer indledningsvis om områder omfattet af naturbeskyttelseslovens bygge- og beskyttelseslinjer. 3. Grund- og sommerhusstørrelser Fritidshusejernes Landsforening finder, at man i forslaget har fundet en nogenlunde balance mellem beskyttelse og benyttelse i kystnærhedszonen samt til de allerede eksisterende sommerhusområder. I store træk ønsker landsforeningen, at de nye udstykninger ikke bliver under 2000 m 2, så man ikke får ødelagt naturen, og at eksisterende levende hegn og vådområder bevares. Omvendt mener landsforeningen også, at nogle af grundstørrelserne er så store, at det med den tilladte bebyggelsesprocent kan give mulighed for nogle meget store sommerhuse. Landsforeningen tilråder, at sommerhusene bliver på maks. 160 m 2, og at der indføres en klausul på grundene, så der ikke senere kan udstykkes til flere grunde. Det fremgår længere nede i høringsnotatet under specifikke bemærkninger til hvilke områder, landsforeningen har haft konkrete bemærkninger for så vidt angår grund- og husstørrelserne. DN fremfører, at det giver god mening at planlægge for grundstørrelser, der matcher de eksisterende grundstørrelser i området. Det bør dog overvejes, om ikke gennemsnitlige grundstørrelser på omkring 5000 m 2 og der over nærmere har karakter af spredt bebyggelse i det åbne land end egentlig sommerhusområde. Når der samtidig kun er tale om et begrænset antal sommerhuse i områderne, bør det overvejes, om sommerhusene ikke kan placeres bedre andetsteds i kommunen (se også de specifikke bemærkninger til Lodskovvad 1 + 2) Hvis man ser på størrelsen af de foreslåede arealudlæg sammenholdt med antallet af nye sommerhusgrunde, giver det en omtrentlig grundstørrelse for langt hovedparten af de foreslåede områder på mellem m 2. Kun 3 områder afviger herfra (se de specifikke bemærkninger til hhv. Lovns og Lodskovvad 1 +2). Herfra skal trækkes friarealer til fællesarealer, økologiske forbindelser, områder beskyttet efter naturbeskyttelseslovens 3 mv., så grundstørrelserne reelt bliver mindre. Områdernes størrelse og antallet af sommerhusgrunde er fastsat dels i forhold til naturbeskyttelsesog landskabshensyn, dels i forhold til grundstørrelserne i de eksisterende sommerhusområder. Grundstørrelserne, størrelsen på fællesareal samt nærmere bestemmelser om bebyggelsens omfang og udformning fastsættes endeligt i lokalplanen for de enkelte områder. 4. Områder omfattet af naturbeskyttelseslovens 3 DN ønsker, at områder omfattet af naturbeskyttelseslovens 3 ikke blot friholdes for bebyggelse, som det fremgår af landsplandirektivets retningslinjer, men helt udtages af planlægningen, da en inddragelse må forventes at medføre yderligere færdsel og slid på arealerne. I det omfang områderne ikke kan udtages af planlægningen, bør det fremgå af retningslinjerne, at også en mindre bufferzone omkring de beskyttede områder bør friholdes for bebyggelse.

4 4 I de foreslåede sommerhusområder i landsplandirektivet friholdes de 3-beskyttede områder for bebyggelse. Det giver mulighed for at udlægge nogle mere helstøbte, sammenhængende og attraktive sommerhusområder, end hvis de beskyttede områder var taget helt ud af områderne. Det vurderes, at færdslen på de beskyttede områder vil være omtrent den samme, uanset om området indgår som fælles friareal i sommerhusområdet, eller om området ligger i umiddelbar tilknytning til sommerhusområdet, men altså uden sommerhuszonestatus. Der henvises til de generelle retningslinjer for landsplandirektivet indledningsvis, at der ikke må ske ændringer i tilstanden af arealer, der er omfattet af naturbeskyttelseslovens 3 om beskyttelse af naturtyper og en omkringliggende bræmme på mindst 5 m. Sammenfattende har Skov- og Naturstyrelsen i dialog med Nordjyllands og Viborg Amter vurderet, at der er fundet en god balance mellem benyttelse og beskyttelse i de foreslåede sommerhusområder. 5. Specificering af retningsliniekort DN anfører, at landsplandirektivets kort over de 14 arealudlæg også bør angive den nærmere afgrænsning og udbredelse af økologiske korridorer, 3-områder, grønne kiler og øvrige områder, der jf. retningslinjerne for de respektive områder skal friholdes for bebyggelse. Jf. de øvrige landsplandirektiver for sommerhuse i kystnærhedszonen er økologiske korridorer, 3-områder, grønne kiler mv. ikke angivet med nærmere afgrænsning på kortene. Disse områder er udpeget og afgrænset i regionplanen. Det er fundet tilstrækkeligt, at der i landsplandirektivets specifikke retningslinjer for de respektive områder er stillet krav om, at områderne skal friholdes for bebyggelse. I forbindelse med udarbejdelsen af de enkelte lokalplanforslag vil Miljøcentrene efterse, om friholdelsen overholdes. Kun i de tilfælde, hvor der er truffet beslutning om at en del af sommerhusområdet skal friholdes for bebyggelse af landskabelige hensyn (hvilket ikke vil kunne genfindes i de gældende regionplaner), er der fundet behov for at afmærke afgrænsningen af området på landsplandirektivets kort. 6. Anlæg af infrastruktur og trafikale problemer Fritidshusejernes Landsforening, Grundejerforeningen Øksenbæk, Grundejerforeningen Fløche Klit samt individuelle sommerhusejere, som vil blive berørt af det nye sommerhusområde Skallerup peger alle på den generelle problemstilling, at der i forbindelse med etablering af lokal infrastruktur skal lægges særlig vægt på hensynet til ejerne og beboerne i de eksisterende sommerhusområder, således at disse områder i videst muligt omfang friholdes for gener og ulemper i forbindelse med udstykning af de nye sommerhusområder. Fritidshusejerne Landsforening påpeger i den sammenhæng, at der skal være klare retningslinier med hensyn til vejadgang gennem de eksisterende sommerhusområder eller, om der skal anlægges nye veje. De eksisterende områder vil blive belastet, og her er det af afgørende vigtighed, at man får klare bestemmelser om økonomi og vedligeholdelsespligt.

5 5 Bestemmelser om nye vejanlæg, økonomi og vedligeholdelsespligt er ikke forhold, som skal reguleres af landsplandirektivet, jf. de generelle retningslinjer for landsplandirektivet indledningsvis. Disse forhold vil blive reguleret i lokalplanlægningen for de enkelte områder. Der henvises til afsnit F i miljøvurderingen af forslaget til landsplandirektiv: En følge af udvidelserne vil fx være anlæg af lokal infrastruktur til og i områderne (forsyning, veje mv.), og en forøget lokal trafik kan forventes især i ferieperioder. Disse forhold skal inddrages af kommunerne i den videre planlægning. Grundejerforeninger og sommerhusejere opfordres til at tage kontakt til de respektive kommuner med henblik på aktiv deltagelse i den offentlige debat om lokalplanlægningen for de enkelte områder. 7. Udlæg af sommerhusgrunde i kystnærhedszonen Friluftsrådet stiller sig uforstående over for, at der påtænkes udlæggelse af sommerhusgrunde i kystnærhedszonen, når der jævnfør Regionplanudvalgets delbetænkning fra juni 2003 er op mod allerede udlagte og stadig ubebyggede sommerhusgrunde i Danmark. Det gælder især i Nordjylland. Mulighed for udlægning af de nye sommerhusgrunde i kystnærhedszonen er lovbestemt. Folketinget vedtog i juni 2004 en ændring af planloven, som bemyndiger miljøministeren til at udvide eksisterende sommerhusområder med op til 8000 nye sommerhusgrunde inden for kystnærhedszonen, jf. lov nr. 455 af 9. juni Specifikke bemærkninger 8. Skallerup Grundejerforeningen Fløche Klit samt en række private sommerhusejere i det eksisterende sommerhusområde (Advokatfirmaet Tove Bastholm på vegne af Elin B. Christiansen, Ulla Brix, Steen Folsted Andersen, Peter Jürgensen og Lydia Holmegaard) har haft bemærkninger til det foreslåede område Skallerup i Hjørring Kommune. Grundejerforeningen Fløche Klit og advokat Tove Bastholm ønsker, at hvis der gennemføres en udstykning af området, skal det være med store grundstørrelser og fællesarealer og dermed færre grunde, end forslaget indebærer for at sikre, at det oprindelige præg bevares. Det fremgår af høringssvarene, at der i byplanvedtægten for det eksisterende sommerhusområde er krav om grundstørrelser på min 5000 m 2. Det fremføres, at den påtænkte udstykning er placeret for tæt på en i forvejen stor koncentration af sommerhuse Skallerup Klit og Grønne Klit og som følge af udbygningen af Skallerup Klit Feriecenter A/S vil være med til yderligere at ødelægge den eksisterende natur og fred. Det bemærkes i den forbindelse, at det fredede areal, der ligger mellem den foreslåede udstykning og havet, i forvejen er belastet af de mange besøgende i området.

6 6 Da grundene er meget store, tilråder Fritidshusejernes Landsforening, at sommerhusene bliver max 160 m 2, og at der indføres en klausul på grundene, så der ikke senere kan udstykkes til flere grunde. Områdernes størrelse og antallet af sommerhuse er fastsat dels i forhold til naturbeskyttelses- og landskabshensyn, dels i forhold til grundstørrelserne i de eksisterende sommerhusområder. Størrelsen på det foreslåede arealudlæg sammenholdt med antallet af nye sommerhusgrunde giver en omtrentlig grundstørrelse på 4640 m 2 (herfra skal trækkes friarealer til fællesarealer). Der er således god overensstemmelse mellem grundstørrelsen i hhv. det eksisterende og foreslåede sommerhusområde. Grundstørrelserne, størrelsen på fællesareal samt nærmere bestemmelser om bebyggelsens omfang og udformning fastsættes endeligt i lokalplanen for de enkelte områder. Skov- og Naturstyrelsen finder ikke, at den maksimale størrelse på de nye sommerhuse skal reguleres i landsplandirektivet. Som det fremgår af miljøministerens forord, skal der være mulighed for udbygning af såvel traditionelle luksussommerhuse med spa og sauna, såvel som for mindre og billigere sommerhuse, der giver andre former for oplevelser. Beslutningen må bero på en lokal udviklingsstrategi og træffes af kommunerne. Sammenfattende har Skov- og Naturstyrelsen i dialog med Nordjyllands og Viborg Amter vurderet, at der er fundet en god balance mellem benyttelse og beskyttelse i det foreslåede sommerhusområde. Grundejerforeningen Fløche Klit, advokat Tove Bastholm, Steen Folsted Andersen, Peter Jürgensen og Lydia Holmegaard er alle utilfredse med kommunens forslag til den nye adgangsvej til det nye sommerhusområde. Grundejerforeningen og de private sommerhusejere ønsker alle at begrænse uønsket biltrafik og deraf afledte støj og støvgener både i det eksisterende sommerhusområde og i den planlagte udstykning. Flere anfører forslag til alternative vejføringer og vejbeplantninger Bestemmelser om nye vejanlæg, økonomi og vedligeholdelsespligt er ikke forhold, som skal reguleres af landsplandirektivet, jf. de generelle retningslinjer for landsplandirektivet indledningsvis. Disse forhold vil blive reguleret i lokalplanlægningen for de enkelte områder. Der henvises til afsnit F i miljøvurderingen af forslaget til landsplandirektiv: En følge af udvidelserne vil fx være anlæg af lokal infrastruktur til og i områderne (forsyning, veje mv.), og en forøget lokal trafik kan forventes især i ferieperioder. Disse forhold skal inddrages af kommunerne i den videre planlægning. Grundejerforeningen og øvrige sommerhusejere opfordres til at tage kontakt til kommunen i forbindelse med den offentlige høring af lokalplanforslaget med henblik på positive input for så vidt angår de nye vej- og stianlæg og brugen af de eksisterende.

7 7 9. Lønstrup 1 Da grundene er meget store, tilråder Fritidshusejernes Landsforening, at sommerhusene bliver max 160 m 2, og at der indføres en klausul på grundene, så der ikke senere kan udstykkes til flere grunde. Grundstørrelserne, størrelsen på fællesareal samt nærmere bestemmelser om bebyggelsens omfang og udformning fastsættes endeligt i lokalplanen for de enkelte områder. Skov- og Naturstyrelsen finder ikke, at den maksimale størrelse på de nye sommerhuse skal reguleres i landsplandirektivet. Som det fremgår af miljøministerens forord, skal der være mulighed for udbygning af såvel traditionelle luksussommerhuse med spa og sauna, såvel som for mindre og billigere sommerhuse, der giver andre former for oplevelser. Beslutningen må bero på en lokal udviklingsstrategi og træffes af kommunerne. 10. Tornby Advokatfirmaet Kromann Reumert anbefaler på vegne af Grundejerforeningen Øksenbæk, at der i landsplandirektivet fastsættes egentlige bindinger for anlæg af lokal infrastruktur for det foreslåede område. Det skyldes, at Grundejerforeningen frygter anlæg af vejføring til det foreslåede område, som vil være til gene for beboerne i Øksenbækområdet og problematisk i forhold til den økologiske forbindelse i det nye områdes vestlige del. Det frarådes stærkt at etablere en vejforbindelse til Øksenbækvej, som vil nødvendiggøre inddragelse af arealer fra en eller flere af de eksisterende parceller i Øksenbækområdet. Bestemmelser om nye vejanlæg, økonomi og vedligeholdelsespligt er ikke forhold, som konkret skal reguleres af landsplandirektivet, jf. de generelle retningslinjer for landsplandirektivet indledningsvis. Disse forhold vil blive reguleret i lokalplanlægningen for de enkelte områder. Ved friholdelsen af den økologiske korridor for bebyggelse har Skov- og Naturstyrelsen og Nordjyllands Amt vurderet, at der umiddelbart er truffet tilstrækkelige beskyttelseskrav. Grundejerforeningen opfordres til at tage kontakt til kommunen i forbindelse med den offentlige høring af lokalplanforslaget med henblik på positive input for så vidt angår de nye vej- og stianlæg og brugen af de eksisterende. 11. Lodskovvad 1 DN mener, at Lodskovvad 1 bør udtages af landsplandirektivet, da det er landskabeligt uheldigt, da den lokaløkonomiske gevinst er begrænset, og da arealudlægget inddrager et relativt stort areal i det åbne land i forhold til de 11 sommerhuse, der planlægges bygget spredt rundt i området. Det foreslåede område er blevet besigtiget af Nordjyllands Amt, Skagen Kommune og Skov- og Naturstyrelsen, som i fællesskab har vurderet, at udlægget er uproblematisk i forhold til natur- og landskabshensyn. Området grænser op til et større, eksisterende sommerhusområdet og vil afrunde dette. Området ligger skjult bag et nåletræshegn fra vejen.

8 8 I forhold til regional- og lokaløkonomiske effekter vurderes området som en helhed sammen med Lodskovvad II. Det giver et grundlag på i alt 29 sommerhuse, som i antal og forventet lokaløkonomisk effekt fuldt ud er på højde med adskillige af de øvrige, foreslåede områder. Hvis man ser på størrelsen af det udlagte område og antallet af sommerhuse giver det en omtrentlig grundstørrelse på 5450 m 2. Herfra skal trækkes friarealer til fællesarealer samt til den økologiske korridor og indlandsklitterne, som skal friholdes for bebyggelse. Dermed bliver grundstørrelserne mindre. Grundstørrelserne vurderes at være landet på en god balance mellem benyttelse og beskyttelse. 12. Lodskovvad 2 DN bemærker, at Lodskovvad 2, med landsplandirektivets største gennemsnitlige grundstørrelser på 6500 m 2, ligger i umiddelbar nærhed af Lodskovvad 1. Det kan derfor med fordel undersøges nærmere, om en fortætning og dermed en stigning i antallet af sommerhuse i Lodskovvad 2, er mulig, for på denne baggrund at udtage Lodskovvad 1 af landsplandirektivet. Da grundene er meget store, tilråder Fritidshusejernes Landsforening, at sommerhusene bliver max 160 m 2, og at der indføres en klausul på grundene, så der ikke senere kan udstykkes til flere grunde. Hvis man ser på størrelsen af det udlagte område og antallet af sommerhuse giver det en omtrentlig grundstørrelse på 6670 m 2. Herfra skal trækkes friareal til fællesarealet samt til den økologiske korridor, som skal friholdes for bebyggelse. Den økologiske korridor udgør ca. 1/3 af det udlagte område. Dermed bliver grundstørrelserne væsentligt mindre. Grundstørrelserne vurderes at være landet på en god balance mellem benyttelse og beskyttelse. Grundstørrelserne, størrelsen på fællesareal samt nærmere bestemmelser om bebyggelsens omfang og udformning fastsættes endeligt i lokalplanen for de enkelte områder. Skov- og Naturstyrelsen finder ikke, at den maksimale størrelse på de nye sommerhuse skal reguleres i landsplandirektivet. Som det fremgår af miljøministerens forord, skal der være mulighed for udbygning af såvel traditionelle luksussommerhuse med spa og sauna, såvel som for mindre og billigere sommerhuse, der giver andre former for oplevelser. Beslutningen må bero på en lokal udviklingsstrategi og træffes af kommunerne. 13. Aalbæk Syd DN anfører, at det fremgår af oplysninger på Danmarks Miljøportal, at ca. halvdelen af området er omfattet af skovbyggelinje. DN er desuden af den opfattelse, at flere sommerhuse i området vil påvirke landskabsoplevelsen negativt og belaste eksisterende, værdifulde plantesamfund i de tilstødende engstrøg og klitter. Derfor bør antallet af sommerhuse begrænses, så der i højere grad bliver tale om en mindre afrunding af de eksisterende sommerhusområder.

9 9 Det fremgår af de generelle retningslinjer for landsplandirektivet indledningsvis, at det i forbindelse med lokalplanlægningen vil blive afklaret, i hvilket omfang skovbyggelinjen vil kunne fraviges, og om det skal ske ved konkret dispensation eller ved, at linjen indskrænkes. Det foreslåede område er blevet besigtiget af Nordjyllands Amt, Skagen Kommune og Skov- og Naturstyrelsen, som i fællesskab har vurderet, at udlægget vil være uproblematisk i forhold til naturog landskabshensyn, når de 3 beskyttede eng- og moseområder sikres mod bebyggelse, beplantning og øvrig anvendelse, der kan ændre tilstanden. 14. Aalbæk Nord Frede Gaardlund fremfører på vegne af fire lodsejere i Aalbæk Nord, at nærheden til erhvervsområdet vest for Skagensvej ikke bør være eneste målestok for, at området ikke er medtaget som forslag til et nyt område i landsplandirektivet. Frede Gaardlund peger på, at helårsboligerne mellem Aalbæk Nord og erhvervsområdet samt de planlagte miljøforanstaltninger med beplantning og jordvolde vil dæmpe partikel- og støjgener. Frede Gaardlund fremhæver desuden en række positive faktorer ved udlæg af Aalbæk Nord som nyt sommerhusområde. Det foreslåede område berøres af byggelinje i forhold til trafikken på Skagensvej (85 m fra vej) og en miljøkonsekvenszone på 200 m rundt om det egentlige erhvervsområde vest for Skagensvej. Erhvervsområdet indeholder tung industri i form af metal- og fiskeindustri og det kommunale rensningsanlæg. Konsekvenszonen berører en meget stor del af det foreslåede område. Hvis der udlægges et nyt sommerhusområde i Aalbæk Nord, vil det dels blive belastet af støv og emissioner fra erhvervsområdet, dels vil et nyt sommerhusområde lægge stærke begrænsninger på fremtidige udbygnings- og udnyttelsesmuligheder af erhvervsområdet. I den samlede prioritering af udlægningen af op til 500 nye sommerhusgrunde er det på den baggrund vurderet, at Aalbæk Nord ikke opfylder samme kvaliteter for nye sommerhuse, som de øvrige foreslåede områder. 15. Vesterøhavn DN pointerer, at det skal sikres, at udlæg af sommerhuse ikke påvirker den nord for liggende hede og hedemose. Afgrænsningen af det foreslåede område er netop et udtryk for en vurdering af, at den nord for liggende hede og hedemose helt skal friholdes. 16. Sillerslev DN påpeger, at området skyder sig frem som en tunge i lavbundsområdet, og at sommerhusbebyggelsen vil være synlig over store afstande. Samtidigt skal arealudlægget kompensere for, at kun halvdelen af det eksisterende sommerhusområde kan bebygges, fordi det er vandlidende. DN mener, at der bør stilles store krav til planlægningen for området, hvis det skal undgås, at der tilsidesættes væsentlige landskabelige interesser.

10 10 Landsplandirektivets retningslinjer for det foreslåede område indeholder særlige krav til bebyggelsen netop af landskabelige hensyn. Da grundene er meget store, tilråder Fritidshusejernes Landsforening, at sommerhusene bliver max 160 m 2, og at der indføres en klausul på grundene, så der ikke senere kan udstykkes til flere grunde. Grundstørrelserne, størrelsen på fællesareal samt nærmere bestemmelser om bebyggelsens omfang og udformning fastsættes endeligt i lokalplanen for de enkelte områder. Skov- og Naturstyrelsen finder ikke, at den maksimale størrelse på de nye sommerhuse skal reguleres i landsplandirektivet. Som det fremgår af miljøministerens forord, skal der være mulighed for udbygning af såvel traditionelle luksussommerhuse med spa og sauna, såvel som for mindre og billigere sommerhuse, der giver andre former for oplevelser. Beslutningen må bero på en lokal udviklingsstrategi og træffes af kommunerne. 17. Grønhøj DN mener, at grundstørrelserne giver anledning til, at man kan opfatte det ny sommerhusområde som spredt bebyggelse i det åbne land. DN påpeger desuden, at det bør specificeres nærmere i retningslinjerne, hvilke konkrete, omfattende hensyn, der skal tages til grundvandsbeskyttelsen i området. Det nye sommerhusområde skal af hensyn til at skabe bedre helhed i planlægningen - ses som en afrunding et nyt sommerhusområde (under opførelse) lige bag kystnærhedszonen. Områdernes størrelse og antallet af sommerhuse er fastsat dels i forhold til naturbeskyttelses- og landskabshensyn, dels i forhold til grundstørrelserne i de eksisterende sommerhusområder. Hvis man ser på størrelsen af det udlagte område og antallet af sommerhuse giver det en omtrentlig grundstørrelse på 5000 m 2. Herfra skal trækkes friareal til fællesarealer, hvorved den reelle grundstørrelse bliver mindre. Grundstørrelserne, størrelsen på fællesareal mv. fastsættes endeligt i lokalplanens bebyggelsesplan. Jf. retningslinjerne indledningsvis vil hensynet til vandindvindings- og drikkevandsinteresser indgå i lokalplanlægningen. 18. Lovns Fritidshusejernes Landsforening henstiller, at der kun udstykkes ca. 25 grunde. Hvis man ser på størrelsen af det udlagte område og de foreslåede 46 nye sommerhuse giver det en omtrentlig grundstørrelse på 1600 m 2. Herfra skal trækkes friareal til fællesområder. Denne omtrentlige grundstørrelse er vurderet rimelig dels i forhold til naturbeskyttelses- og

11 11 landskabshensyn, dels i forhold til grundstørrelserne i det eksisterende sommerhusområde. Grundstørrelserne, størrelsen på fællesareal mv. fastsættes endeligt i lokalplanens bebyggelsesplan. 19. Trend Syd Fritidshusejernes Landsforening vil stærkt fraråde, at området udlægges til sommerhusområde. Anbringelse af sommerhusene på den let bløde bakke vil komme til at skæmme området meget og komme til at dominere området. Det foreslåede område er blevet besigtiget af Nordjyllands og Viborg Amter, Løgstør Kommune og Skov- og Naturstyrelsen, som i fællesskab har vurderet, at udlægget vil være uproblematisk i forhold til natur- og landskabshensyn. Selvom det nye sommerhusområde vil være synligt fra vejen, er det ikke vurderet, at det eksisterende landbrugslandskab er af en sådan værdi, at det vil blive skæmmet uacceptabelt.

Landsplandirektiv for sommerhusgrunde i kystnærhedszonen i Syddjurs Kommune, Egsmark. November 2010

Landsplandirektiv for sommerhusgrunde i kystnærhedszonen i Syddjurs Kommune, Egsmark. November 2010 Landsplandirektiv for sommerhusgrunde i kystnærhedszonen i Syddjurs Kommune, Egsmark November 2010 Indhold 1 Indledning... 2 2 Generelle retningslinjer... 4 3 Syddjurs Kommune, Egsmark... 6 1. Indledning

Læs mere

Forslag til landsplandirektiv for 14 sommerhusområder i kystnærhedszonen i Region Nordjylland. December 2006

Forslag til landsplandirektiv for 14 sommerhusområder i kystnærhedszonen i Region Nordjylland. December 2006 Forslag til landsplandirektiv for 14 sommerhusområder i kystnærhedszonen i Region Nordjylland December 2006 Indhold Forord... 3 Indledning... 4 Generelle retningslinjer... 6 Farsø Kommune - Lovns... 9

Læs mere

Landsplandirektiv for 14 sommerhusområder i kystnærhedszonen i Region Nordjylland. Marts 2007

Landsplandirektiv for 14 sommerhusområder i kystnærhedszonen i Region Nordjylland. Marts 2007 for 14 sommerhusområder i kystnærhedszonen i Region Nordjylland Marts 2007 Indhold Offentliggørelse af landsplandirektiv... 3 1... 4 2 Generelle retningslinjer... 7 3 Det nordjyske område... 9 4 Vesthimmerlands

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Til Skov- og Naturstyrelsen.

Til Skov- og Naturstyrelsen. Til Skov- og Naturstyrelsen. 6. dec. 2006 Indsigelse mod forslag til landsplandirektiv for 12 sommerhusområder i kystnærhedszonen i Sønderjylland. Der foreslås i landsplandirektivet et nyt sommerhusområde

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Kalundborg Kommuneplan 2009-2021

Tillæg nr. 4 til Kalundborg Kommuneplan 2009-2021 PLAN, BYG OG MILJØ Tillæg nr. 4 til Kalundborg Kommuneplan 2009-2021 For et nyt sommerhusområde øst for Bjerge Nordstrand KALUNDBORG KOMMUNE Plan, Byg & Miljø Tillæg nr. 4 til Kalundborg Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

Bilag 4. Skema med resumé af høringssvar og forvaltningens bemærkninger

Bilag 4. Skema med resumé af høringssvar og forvaltningens bemærkninger Bilag 4. Skema med resumé af høringssvar og forvaltningens bemærkninger 1 Jo Klan & Michael Krøijer Svanevej 32 Der bør tages hensyn til primært naturen. I gældende lokalplan er der ikke mulighed for at

Læs mere

Lokalplan nr. 7.25 Område til sommerhuse v. Skovsgårdsvej/ Sydvestvej

Lokalplan nr. 7.25 Område til sommerhuse v. Skovsgårdsvej/ Sydvestvej Lokalplan nr. 7.25 Område til sommerhuse v. Skovsgårdsvej/ Sydvestvej SKOVSGÅRSVEJ BRENELSIG Fremlagt fra den 10.11.2004 til den 05.01.2005 Endelig vedtaget den 02.02.2005 Hals Kommune :: 7.25 http://www.halskom.dk/dk/planer_visioner/find_planen/lokalplaner/725.htm?mode=...

Læs mere

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 17. september 2008 NKN-33-01466 sni Afgørelse i sagen om lokalplan

Læs mere

Randers - Neder Hornbæk

Randers - Neder Hornbæk Randers - Neder Hornbæk Opsummering af høringssvar 5) Det foreslås at matr. 5e, Neder Hornbæk ændrer anvendelse til boligområde i kommuneplanen. (se kort) 18) Det foreslås at den vestlige del af matr.

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende

Høringsnotat. vedrørende Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 L 83 Bilag 1 Offentligt Notat SKOV- OG NATURSTYRELSEN Natur og Skov J.nr. SNS-500-00005 Ref. suwor november 2009 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om udstykning

Læs mere

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Forslag til lokalplan nr. 435 har været i offentlig høring fra den 8. maj til

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Juni 2017 2 Miljørapport, Sammenfattende redegørelse I 1. I 4 2. M 5 3.

Læs mere

Behandling af indkomne indsigelser til Forslag til lokalplan nr. 70 Sommerhusområde ved Skarrev.

Behandling af indkomne indsigelser til Forslag til lokalplan nr. 70 Sommerhusområde ved Skarrev. Kultur, Miljø & Erhverv Kultur, Plan & Fritid Dato: 24/04/2014 Sagsnr.: 13/16702 Dokumentnr.: 74 Sagsbehandler: AJJ Indsigelsesnotat Behandling af indkomne indsigelser til Forslag til lokalplan nr. 70

Læs mere

Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den

Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den 30.10.2018 EKU 24. august 2015 PKU 23. januar 2018 Nyt areal 69,5 ha 83 ha 32 ha Udgået Høringssvar Idefase I alt 9 høringssvar Emner: den visuelle

Læs mere

TIL VEJLE KOMMUNEPLAN PLAN2012 VEJLE KOMMUNEPLAN PLAN2012

TIL VEJLE KOMMUNEPLAN PLAN2012 VEJLE KOMMUNEPLAN PLAN2012 K O M M U N E P L A N T I L L Æ G N R.21 TIL PLAN PLAN2012 V E J L E K O M M U N E PLAN PLAN2012 Endelig godkendt d. 10.10.2007 Offentliggjort d. 20.10.2007 BAGGRUND PLAN 2012-TILLÆG NR.21 I LOKALPLAN

Læs mere

Forslag til lokalplan Korrektur eksemplar

Forslag til lokalplan Korrektur eksemplar Forslag til lokalplan 1.38.1 Boligbebyggelsen Vejleåparken Korrektur eksemplar Ishøj Kommune LOKALLANFORSLAG Indholdsfortegnelse: Lokalplanområdet...3 Baggrund for lokalplanen...3 Lokalplanens indhold...3

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning.

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 13 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra den 16. marts 2010 til den 12. maj 2010. Med kommuneplantillægget

Læs mere

Jeg er derfor forpligtiget til at udarbejde et forslag til landsplandirektiv på baggrund af ansøgninger fra kommuner og regionplanmyndigheder.

Jeg er derfor forpligtiget til at udarbejde et forslag til landsplandirektiv på baggrund af ansøgninger fra kommuner og regionplanmyndigheder. Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 144 Offentlig S A M R Å D S N O T I T S DEPARTEMENTET J.nr. SN 2001-101- 0894 Den 8. december 2004 Notits til brug for miljøministerens besvarelse af

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 404 Offentligt

Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 404 Offentligt Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 404 Offentligt Folketings Miljø- og Planlægningsudvalg J.nr. SNS-145-00041 Den 19. maj 2006 Redegørelse for anvendelsen af planlovens bestemmelser om

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 20 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra

Læs mere

Notat vedrørende Lokalplan 4.112 Horne Sommerland

Notat vedrørende Lokalplan 4.112 Horne Sommerland Notat vedrørende Lokalplan 4.112 Horne Sommerland Lokalplan 4.112 Horne Sommerland blev udarbejdet efter at staten med et landsplandirektiv i 2005 havde åbnet op for udvidelse af de eksisterende sommerhusområder.

Læs mere

KOMMUNEPLAN 1998-2008 Gl. Blåvandshuk Kommune Tillæg 17

KOMMUNEPLAN 1998-2008 Gl. Blåvandshuk Kommune Tillæg 17 KOMMUNEPLAN 1998-2008 Gl. Blåvandshuk Kommune Tillæg 17 Varde Kommune Juni 2008 Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 1998-2008, Gl. Blåvandshuk Kommune Baggrund Baggrunden for kommuneplantillægget er et ønske

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget L 81 Bilag 1 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget L 81 Bilag 1 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2017-18 L 81 Bilag 1 Offentligt Naturforvaltning J.nr. 020-00248 (tidl. 001-17825) Ref. LIM Den 11. oktober 2017 Høringsnotat forslag til lov om ændring af lov om naturbeskyttelse

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter rammerne for al lokalplanlægning. Hvis Byrådet ønsker at gennemføre

Læs mere

KURSUSCENTER, ARVAD MØLLEVEJ, BRANDE. FORSLAG til tillæg nr. 24 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021. Arvad Møllevej. Elværkssøen. Skjern Å.

KURSUSCENTER, ARVAD MØLLEVEJ, BRANDE. FORSLAG til tillæg nr. 24 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021. Arvad Møllevej. Elværkssøen. Skjern Å. Arvad Møllevej Elværkssøen Jernbane Skjern Å 1:5.000 KURSUSCENTER, ARVAD MØLLEVEJ, BRANDE FORSLAG til tillæg nr. 24 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Høringsperiode: 21. september til 16. november 2011

Læs mere

Høringssvar Indsigelse og bemærkninger Forvaltningens bemærkninger Ændringer. De udlagte trampestier Samsøvej th samt 91. udlagte skovområder.

Høringssvar Indsigelse og bemærkninger Forvaltningens bemærkninger Ændringer. De udlagte trampestier Samsøvej th samt 91. udlagte skovområder. Høringssvar Indsigelse og bemærkninger Forvaltningens bemærkninger Ændringer Lis og Hans Nørregaard, Skovarealet bliver reduceret til læhegn. Det foreslås, at stierne tages ud af de De udlagte trampestier

Læs mere

Tillæg nr. 54. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 54. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork. Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 54 til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork Ortofoto Ringkøbing- Ortofoto@Ringkøbing- Ringkøbing- 3. november 2015 FORORD TIL

Læs mere

Miljørapport for Tillæg til Planstrategi Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen

Miljørapport for Tillæg til Planstrategi Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Byrådet Kopi til Direktionen i BLF og Direktørgruppen Fra Mette Kristoffersen Sagsnr./Dok.nr. 2017-028176 / 2017-028176-1 Oplandsbyer og

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Arvad Mølle. Elværkssøen 1:5.000 KURSUSCENTER, ARVAD MØLLEVEJ, BRANDE. Tillæg nr. 24 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021

Arvad Mølle. Elværkssøen 1:5.000 KURSUSCENTER, ARVAD MØLLEVEJ, BRANDE. Tillæg nr. 24 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Arvad Mølle vej Elværkssøen e ban Jern n r je Sk Å 1:5.000 KURSUSCENTER, ARVAD MØLLEVEJ, BRANDE Tillæg nr. 24 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 30. januar 2012 Offentliggjort den

Læs mere

LOKALPLAN NR. 47. For et område ved Vemmingbundstrandvej (den tidligere campingplads)

LOKALPLAN NR. 47. For et område ved Vemmingbundstrandvej (den tidligere campingplads) LOKALPLAN NR. 47 For et område ved Vemmingbundstrandvej (den tidligere campingplads) 1 INDHOLD: SIDE: Hvad er en lokalplan og hvorfor udarbejde en lokalplan 2 Hvilke virkninger har lokalplanen 2 Lokalplanens

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

Konferencen på Rådhuset i Ebeltoft, tirsdag den 14. august 2012, kl

Konferencen på Rådhuset i Ebeltoft, tirsdag den 14. august 2012, kl Offentligt borgermøde - Velkomst v. formand for Udvalget For Plan, udvikling og kultur, Jesper Mathisen (S) - Gennemgang af planforslag v. Planlægger, Thomas D. Secher - Pause - Spørgsmål og debat. Kystbeskyttelse

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Grønt Danmarkskort og potentiel natur Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter

Læs mere

Kelleris, Espergærde. Espergærde SV mellem Kelleris Hegn og Grydemoseområdet.

Kelleris, Espergærde. Espergærde SV mellem Kelleris Hegn og Grydemoseområdet. Indhold Kelleris, Espergærde...2 Hornebyvej 71, Hornbæk...4 Harboesvej, Hornbæk...6 Ørsholtvej 25, Gurre...8 Birkehegnet, Ålsgårde...10 RIKA Plast, Saunte Bygade...12 1 Kelleris, Espergærde Lokalitet Espergærde

Læs mere

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til denne lokalplan har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra den

Læs mere

Høringsnotat. Udkast til lovforslag blev sendt i ekstern høring den 2. juli 2013. Høringsfristen for lovforslaget udløb den 13. september.

Høringsnotat. Udkast til lovforslag blev sendt i ekstern høring den 2. juli 2013. Høringsfristen for lovforslaget udløb den 13. september. Miljøudvalget 2013-14 L 62 Bilag 1 Offentligt NOTAT Jura J.nr. 020-00102 Ref. metbr Den 5. november 2013 Høringsnotat vedrørende Forslag til lov om ændring af lov om Natur- og Miljøklagenævnet og forskellige

Læs mere

Der er indkommet 6 indsigelser og bemærkninger til lokalplanforslaget under den offentlige høring. De kommer fra:

Der er indkommet 6 indsigelser og bemærkninger til lokalplanforslaget under den offentlige høring. De kommer fra: Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 13. november 2014 Behandling af indsigelser til lokalplanforslag 06-030-0002, Marbæk, Udstykning af sommerhusgrunde i Sjelborg Der er indkommet 6 indsigelser og bemærkninger

Læs mere

Tillæg 20: Hjortespringet, Virklund

Tillæg 20: Hjortespringet, Virklund Tillæg 20: Hjortespringet, Virklund Silkeborg Byråd har 29. april 2019 besluttet at sende forslag til tillæg 20 til Silkeborg Kommuneplan 2017-2028 i offentlig høring. Kommuneplantillægget er i forslag

Læs mere

Regionplan TILLÆG 8. Anlægsområde øst for Nykøbing Havn, Nykøbing-Rørvig Kommune og. BYOMRÅDE øst for Havnebyen, Trundholm Kommune

Regionplan TILLÆG 8. Anlægsområde øst for Nykøbing Havn, Nykøbing-Rørvig Kommune og. BYOMRÅDE øst for Havnebyen, Trundholm Kommune Regionplan 2001-2012 TILLÆG 8 Anlægsområde øst for Nykøbing Havn, Nykøbing-Rørvig Kommune og BYOMRÅDE øst for Havnebyen, Trundholm Kommune August 2003 1 Regionplan 2001-2012 TILLÆG LÆG 8 Anlægsområde øst

Læs mere

Notat. 3. fase om udlæg af nye sommerhusområder i kystnærhedszonen

Notat. 3. fase om udlæg af nye sommerhusområder i kystnærhedszonen Notat Landsplanområdet J.nr. SNS-145-00140/ SNS- 145-00139 Ref. JKA/TAH Den 6. juni 2007 3. fase om udlæg af nye sommerhusområder i kystnærhedszonen Folketinget vedtog i 2004 en ændring af planloven, der

Læs mere

FOROFFENTLIGHED. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for et boligområde ved Fjordgården, Røsnæsvej 167, Kalundborg vest KORT LUFTFOTO

FOROFFENTLIGHED. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for et boligområde ved Fjordgården, Røsnæsvej 167, Kalundborg vest KORT LUFTFOTO TEKNIK OG MILJØ FOROFFENTLIGHED Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for et boligområde ved Fjordgården, Røsnæsvej 167, Kalundborg vest KORT LUFTFOTO Ideer og kommentarer skal være Kalundborg

Læs mere

Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder

Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen Tillæg til Planstrategi 2016 Den moderniserede planlov giver nye muligheder for udpegning af udviklingsområder

Læs mere

11- punktprogram for lokalplan 658

11- punktprogram for lokalplan 658 11- punktprogram for lokalplan 658 1. Lokalplanens baggrund I Roskilde Kommune er der mangel på brugbare arealer til mindre industri-, håndværks-, og lagervirksomheder. De fleste arealer, der er udlagt

Læs mere

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9 FORSLAG Gilleleje Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013-25 1/9 Generel orientering Dette planforslag er udarbejdet af Gribskov Kommune. Planforslaget er godkendt til offentlig fremlæggelse

Læs mere

LANDZONETILLADELSE og DISPENSATION

LANDZONETILLADELSE og DISPENSATION Kullegaard Dato: 22-10-2015 Kanalstræde 10, 2.sal Sagsb.: Lov 4300 Holbæk Sagsnr.: 33842 Dir.tlf.: 72 36 41 50 Att. Lotte Petersen E-mail: landzone@holb.dk LANDZONETILLADELSE og DISPENSATION Du har søgt

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 15 og lokalplanforslag nr. 629 Planens indhold Den eksisterende lokalplan, nr. 58 Gadstrup Erhvervspark,

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af sommerhus i Hals Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af sommerhus i Hals Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 11. april 2005 J.nr.: 03-31/800-0121 KBP Afgørelse i sagen om

Læs mere

Forslag til Ændring 2014.06. Vester Vedsted By, Vadehavscenter i Vester Vedsted. Februar 2015

Forslag til Ændring 2014.06. Vester Vedsted By, Vadehavscenter i Vester Vedsted. Februar 2015 Forslag til Ændring 2014.06 Vester Vedsted By, Vadehavscenter i Vester Vedsted Februar 2015 Forslag til Ændring 2014.06 side 2 Kommuneplan 2014-2026 Forslag til Ændring 2014.06 Baggrund Esbjerg Byråd vedtog

Læs mere

Notat. Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye. Til Byrådet. Planlægning og Byggeri. Den 25. marts Indledning

Notat. Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye. Til Byrådet. Planlægning og Byggeri. Den 25. marts Indledning Notat Til Byrådet Den 25. marts 2011 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye Indledning I forbindelse med byrådsdebatten den 16. marts 2011

Læs mere

Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand

Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Silkeborg, den 6. juni 2007 Vedr.: Ansøgning om udvidelse af overnatningskapacitet i et kommende feriecenter ved Fjellerup

Læs mere

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 17 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

KAPITEL 9 FORSLAG TIL ÆNDRING AF PLANLOV

KAPITEL 9 FORSLAG TIL ÆNDRING AF PLANLOV Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Plan Dato 8. februar 2017 Sagsnr. 15/15187 Notat om forventede planlovsændringer Nedenstående er uddrag gengivet fra Kommuneplan 2017-2029 for Trekantområdet.

Læs mere

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet.

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Offentlig bekendtgørelse den 10. marts 2015 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer

Miljøvurdering af planer og programmer Miljøvurdering af planer og programmer Forslag til Lokalplan 90 Et bevaringsværdigt sommerhusområde ved Sønderklit, Fanø Bad Fanø Kommune Udført efter lov nr. 316 af 5. maj 2004 om Miljøvurdering af planer

Læs mere

Daginstitution ved Gl. Vardevej 97

Daginstitution ved Gl. Vardevej 97 Ændring 2012.39 i Kommuneplan 2010-2022 Daginstitution ved Gl. Vardevej 97 December 2012 Esbjerg Kommune Ændring 2012.39 side 2 Kommuneplan 2010-2022 Ændring 2012.39 Baggrund Esbjerg Byråd offentliggjorde

Læs mere

Notat vedr. indsigelser og høringssvar til forslag til kommuneplantillæg 17 og forslag til lokalplan 292, Boligområdet, Kronhjorten, Støvring Ådale.

Notat vedr. indsigelser og høringssvar til forslag til kommuneplantillæg 17 og forslag til lokalplan 292, Boligområdet, Kronhjorten, Støvring Ådale. Notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 01.02.05P16115 Dato: 01122015 Notat vedr. indsigelser og høringssvar til forslag til kommuneplantillæg 17 og forslag til lokalplan 292, Boligområdet, Kronhjorten,

Læs mere

Notatets opbygning Indsigelserne og bemærkninger er inddelt og behandlet under følgende tværgående emner:

Notatets opbygning Indsigelserne og bemærkninger er inddelt og behandlet under følgende tværgående emner: Bilag 3 Notat med behandling af høringssvar til lokalplan nr. 333 for et boligområde og et hestecenter ved Hedemøllevej i Bjerringbro samt tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2001-2012 for Bjerringbro Kommune

Læs mere

LOKALPLAN NR. 40 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 40 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE 35 Sommerhusområde Vejlby Klit Syd LOKALPLAN NR. 40 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE Thyborøn-Harboøre kommune LOKALPLAN NR. 40 Sommerhusområde Vejlby Syd Indholdsfortegnelse: Side REDEGØRELSE:... 2 Oversigtskort

Læs mere

Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab

Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab Ansøgning LandSyd har på foranledning af lodsejer anmodet om ændring af plangrundlaget for ejendommene 5gb, 5cæ og 5ga Lønne Præstegård, Lønne beliggende

Læs mere

Silkeborg Kommune. Del af Hesselhusområdet LOKALPLAN 61.01

Silkeborg Kommune. Del af Hesselhusområdet LOKALPLAN 61.01 Silkeborg Kommune Del af Hesselhusområdet LOKALPLAN 61.01 Matr. nr. 3 b m.fl. Tollund, Abiidskov og Hesselhus, Funder sogn Stpl. 25,- kr. Akt :Skab! nr. % 19250 Silkeborg kommune Anmelder : Stadsingenisren

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens

Læs mere

Ændring Vester Vedsted By, Vadehavscenter i Vester Vedsted. Maj 2015

Ændring Vester Vedsted By, Vadehavscenter i Vester Vedsted. Maj 2015 Ændring 2014.06 Vester Vedsted By, Vadehavscenter i Vester Vedsted Maj 2015 Ændring 2014.06 side 2 Kommuneplan 2014-2026 Ændring 2014.06 Baggrund Esbjerg Byråd offentliggjorde den 19-02-2015 Forslag til

Læs mere

Mogens B. Andersen Kirkegårdskonsulent Vibevej 6 9000 Aalborg

Mogens B. Andersen Kirkegårdskonsulent Vibevej 6 9000 Aalborg Mogens B. Andersen Kirkegårdskonsulent Vibevej 6 9000 Aalborg Tlf. 9816 5964 Træffes bedst efter kl. 17 E-mail: Arkitekt@MBAndersen.dk 26. oktober 2009 Viborg Stiftsøvrighed Ref. løbe nr. 620902/09 Stiftsøvrigheden

Læs mere

KORT FORTALT. Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Odder. Saksild. Ørting. Hov. Hundslund. Gylling. Tunø

KORT FORTALT. Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Odder. Saksild. Ørting. Hov. Hundslund. Gylling. Tunø KORT FORTALT Odder Saksild Ørting Hundslund Hov Gylling Tunø forslag til Odder Kommuneplan 2009-2021 Tales vi ved? Du sidder nu med debatoplæg til Byrådets Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Forslag til

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Blandet bolig og erhverv ved Roholte - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 1529 af 15. november

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 11.04 2017 Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 305 - Boligområde ved Eskerodvej og Degnevænget i Hornslet og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Lokalplanområdet er beliggende i

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 Ikast-Brande Kommuneplan Boligområde, Engtoften, Brande FORSLAG

Kommuneplantillæg nr. 4 Ikast-Brande Kommuneplan Boligområde, Engtoften, Brande FORSLAG Boligområde, Engtoften, Brande FORSLAG Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast Brande Nørre

Læs mere

Kongens Vænge Hillerød

Kongens Vænge Hillerød Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød 5. oktober 2018 Bemærkninger til debatoplæg til Råstofplan 2020 Region Hovedstaden har offentliggjort et debatoplæg til Råstofplan 2020, hvor regionen indkalder

Læs mere

AFGØRELSE i sag om dispensation til byggeri inden for den reducerede åbeskyttelseslinje ved Nebel- Lønne Bæk i Varde Kommune.

AFGØRELSE i sag om dispensation til byggeri inden for den reducerede åbeskyttelseslinje ved Nebel- Lønne Bæk i Varde Kommune. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 06. maj 2013 J.nr.: NMK-501-00086 Ref.: mtj AFGØRELSE i sag om dispensation til byggeri inden for den reducerede åbeskyttelseslinje

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 23

Forslag til kommuneplantillæg nr. 23 Version 22.10.2015 6.14.O2 6.10.BE4 Forslag til kommuneplantillæg nr. 23 til Syddjurs Kommuneplan 2013 For blandet bolig- og erhvervsområde i Koed Yderligere information kan fås hos: HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?

Læs mere

Screening. Rømø. Lokalplanforslag 054-710, Mindre område til fritidshuse ved Lyngvejen

Screening. Rømø. Lokalplanforslag 054-710, Mindre område til fritidshuse ved Lyngvejen FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Screening Lokalplanforslag 054-710, Mindre område til fritidshuse

Læs mere

Indsigerne stiller spørgsmål i forhold til kommunens hidtidige tilbagemelding om, at arealet ikke lever op til statens kriterier for udpegning.

Indsigerne stiller spørgsmål i forhold til kommunens hidtidige tilbagemelding om, at arealet ikke lever op til statens kriterier for udpegning. Bilag 3 Behandling af høringssvar vedr. nye sommerhuse Høringssvar nr. 1 Birgit og Rune Nilsson Indsigerne foreslår, at et areal på ca. 1,2 ha på sydsiden af Lyngbyvej og Granvej i Nr. Lyngby udpeges til

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

jujuw & bhjer 31. maj P Indledende screening Ja Nej Bemærkninger Planen er omfattet af lovens bilag 1 eller 2, jf 8 stk. 1 nr.

jujuw & bhjer 31. maj P Indledende screening Ja Nej Bemærkninger Planen er omfattet af lovens bilag 1 eller 2, jf 8 stk. 1 nr. sskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete programmer (lov nr. 425 af 18. maj 2016) Tillæg til Udviklingsstrategi 2015 Udført af: Dato: Sagsnr.: jujuw & bhjer 31. maj 2017 01.02.03-P15-1-17

Læs mere

Tillæg nr. 23 til Kommuneplan 2013

Tillæg nr. 23 til Kommuneplan 2013 Tillæg nr. 23 til Kommuneplan 2013 Teknisk anlæg ved Højrupvej i Højrup Tillæg nr 23 til Kommuneplan 2013 - Forslag august 2017 1 Offentlighedsperiode FORNYET OFFENTLIG HØRING Da området er ændret som

Læs mere

I den gældende kommuneplan for området (S.6.3) er der under overskriften Faldsled Rammer for lokalplanlægningen bl.a. anført :

I den gældende kommuneplan for området (S.6.3) er der under overskriften Faldsled Rammer for lokalplanlægningen bl.a. anført : Faaborg-Midtfyn Kommune Jens Peter Ohlsen Nørregade 4 5750 Ringe Mads Kobberø Advokat J.nr. 038704-0005 mko/lf T +45 72 27 35 12 mko@bechbruun.com 13. august 2008 Vedr. Planforhold - sommerhus 1. Indledning

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervsområde, Fabriksvej, Bording FORSLAG

Kommuneplantillæg nr. 3 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervsområde, Fabriksvej, Bording FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 3 Erhvervsområde, Fabriksvej, Bording FORSLAG Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene

Læs mere

LOKALPLAN FIELLES FRIAREAL SYD FOR HASSELVEJ, GISTRUP AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2.AFDELING MAR 1984

LOKALPLAN FIELLES FRIAREAL SYD FOR HASSELVEJ, GISTRUP AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2.AFDELING MAR 1984 LOKALPLAN 03-011 FIELLES FRIAREAL SYD FOR HASSELVEJ, GISTRUP AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS AFDELING MAR 1984.......,.....:.:.:.:.:.:.:.:.:..:.:.:.:.:.:.~:.: :.:.:.:.~...........*... *...*.*.*.-.*.*.*.*.*.*.*.-...-...-...................................................................

Læs mere

Alle omkostninger i forbindelse med arkæologiske undersøgelser afholdes af bygherre.

Alle omkostninger i forbindelse med arkæologiske undersøgelser afholdes af bygherre. Plan og Kultur Assens Spildevand Skovvej 2B 5610 Assens 21-08-2018 Sags id: 2018-0446 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassin 3 som ansøgt på ejendommen

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde i Overmarken, Tommerup Hvad er et kommuneplantillæg Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere anvendelsen af

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 199 : Oversigt over indsigelser

Forslag til lokalplan nr. 199 : Oversigt over indsigelser Forslag til lokalplan nr. 199 : Oversigt over indsigelser Indsigelse (Brevnr. ) Nr. 1 (brevnr. 39) Navn/adresse Indsigers bemærkninger Administrationens bemærkninger Susanne Lindenhann, Remmerstrandvej

Læs mere

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011.

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011. Bilag nr. 3: Behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 317 for et erhvervsområde ved Herningvej og Åhusevej i Karup samt forslag til tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009 2021 for Viborg Kommune

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern Forslag til Tillæg nr. 74 til, for et område til centerformål, Nygade, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 28. september 2016 1 Forord Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

Udkast. Forslag. til. 6. Loven træder i kraft dagen efter offentliggørelsen i Lovtidende.

Udkast. Forslag. til. 6. Loven træder i kraft dagen efter offentliggørelsen i Lovtidende. Udkast Forslag til Lov om udstykning og salg af statens arealer, som er udlejet som sommerhusgrunde i Rødhus Klit, Blokhus Klitplantage, Bjerghuse ved Fjand og Tranum Ejstrup Strand 1. Loven gælder for

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Tillæg nr. 14 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 14 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 14 til Rammeområde 14.E5 og 14.R3 Erhvervsområde og rekreativt område ved Teglvænget i Herning Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort

Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort Notatark Sagsnr. 01.02.15-P16-1-18 Sagsbehandler Lene Kofoed 8.11.2018 Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort Notat over bemærkninger fra Naturråd

Læs mere

Kommentarer til forslag til lokalplan 1120, boligområde ved Stjærvej i Stjær

Kommentarer til forslag til lokalplan 1120, boligområde ved Stjærvej i Stjær Kommentarer til forslag til lokalplan 1120, boligområde ved Stjærvej i Stjær Generelt: Vi vil gerne have byudvikling i Stjær, men det skal være inden for kommuneplanens rammer, så vi bevarer det karakteristiske

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 43. Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 43. Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 43 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 2. november til 28. december 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 43 til Kommuneplan 2013-2025

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 41 Ikast-Brande Kommuneplan Område til offentlige formål, Herningvej, Brande

Kommuneplantillæg nr. 41 Ikast-Brande Kommuneplan Område til offentlige formål, Herningvej, Brande Område til offentlige formål, Herningvej, Brande Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. 11. november 2008.

Kommuneplantillæg 14 Ringe Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. 11. november 2008. Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe 11. november 2008 Gestelevvej Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger og rekreativt område, Gaias Alle, Gug (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger og rekreativt område, Gaias Alle, Gug (2. forelæggelse) Punkt 4. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.039 og Lokalplan 4-3-103 Boliger og rekreativt område, Gaias Alle, Gug (2. forelæggelse) 2014-18982 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere