VVM-screening af vådområde ved Urup Dam - delområde vest.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VVM-screening af vådområde ved Urup Dam - delområde vest."

Transkript

1 Miljø- og Kulturforvaltning Hans Schacksvej Kerteminde Tlf.: Fax: sby@kerteminde.dk VVM-screening af vådområde ved Urup Dam - delområde vest. Kerteminde Kommune ønsker at etablere to kvælstofomsættende vådområder beliggende ca. 1,5 km nord for Langeskov. Der er tale om to vådområdeprojekter, et østligt og et vestligt. Denne vvm-screening omhandler udelukkende det vestlige vådområdeprojekt. Vådområdet er beliggende vest for Geels Å samt på begge sider af Brabæksvej. Sagsnr Dokument-id Vådområdet etableres under vådområdeordningen under Grøn vækst aftalen. For anlæg nævnt i bilag 2 i VVM-bekendtgørelsen 1 gælder, at kommunen skal vurdere, om anlægget er omfattet af VVM-pligt. Baggrund for Screeningen Screeningen skal afklare, om projektet medfører væsentlige miljøpåvirkninger. Screeningen er gennemført i overensstemmelse med de kriterier, der er anført i bilag 3 i VVM-bekendtgørelsen. Vådområdeprojektet ved Urup Dam delområde vest er omfattet af VVM-bekendtgørelsen, idet regulering af vandløb, som indgår i projektet som et tiltag, er medtaget i bilag 2, pkt. 11.: Anlæg af vandveje og kanalbygning udenfor søterritoriet samt regulering af vandløb. Anlæg nævnt i bilag 2 er kun omfattet af VVM-pligten, hvis de af kommunen skønnes at kunne påvirke miljøet væsentligt herunder revurdering af godkendelser, hvor der stilles nye driftsvilkår. Afgørelse om VVM-pligt Kerteminde Kommune har truffet afgørelse om, at anlæg af Vådområde- 1 Miljøministeriets bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning, nr af 6. december 2006.

2 projekt ved Urup Dam delområde vest ved Brabæksvej, igennem en vandløbsregulering ikke forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet. Vådområdeprojektet er således ikke omfattet af bestemmelserne om VVM-pligt efter 3, stk. 2 i VVM-bekendtgørelsen. Kommunens afgørelse om VVM-pligt vil blive offentliggjort i den Kerteminde Ugeavis og på kommunens hjemmeside den 3. juli 2012, og afgørelsen kan påklages til Natur og Miljøklagenævnet, jf. klagevejledning. Hvis projektet ikke gennemføres inden 3 år bortfalder denne afgørelse, og derfor vil en ny VVM-screening være nødvendig, hvis projektet ønskes fortsat. Redegørelse for projektet Vådområdeprojekt ved Urup Dam delområde vest Lokalitet: Projektområdet er beliggende umiddelbart øst for Brabæk Huse og afgrænses mod øst af Geels Å. Området betegnes som vådområde Urup Dam vest. Området afvandes via Geels Å til Odense Fjord. Projektområdet er vist på vedlagte kortbilag. Formål: Formålet med projektet er at skabe et vådområde med et samlet areal på ca. 6,5 ha bestående af åbne vandflader, der er omgivet af enge med varierende fugtighedsforhold. Projektet vil dels sikre en betydelig udbygning og sikring af områdets naturværdier og dels bidrage til reduceret udledning af kvælstof til Odense Fjord. Projektet vil videre understøtte naturværdierne i det internationale naturbeskyttelsesområde Urup Dam, der grænser op til projektområdet. Projektet Kerteminde Kommune har fremlagt et projektforslag med henblik på at etablere et vådområde omgivet af enge med varierende fugtighedsgrad, som indebærer følgende tekniske ændringer i området: 1. Afbrydelse og omlægning af dræn fra direkte opland til overrisling 2. Terrænreguleringer til etablering af overrislingsområder 3. Omlægning af dræn på naboarealer 4. Terrænreguleringer på naboarealer 5. Afløb fra projektområdet 6. Afskærende grøft. Projektforslaget for Urup Dam Vest er vist på kortet.

3 Ad 1. De eksisterende dræn i området afbrydes. Det gøres ved, at de over en kortere strækning på ca. 2 m graves op, og der fyldes lerholdigt opfyldnings jord i, således at drænene ikke længere fungerer. Lidt nord for projektområdet er registreret et drænsystem, der afvander på tværs af et topografisk oplandsskel. Ved at omlægge dette dræn mod syd kan projektområdet tilføres drænvand fra et større afstrømningsopland. Der anlægges således en ny drænledning med en længde på ca. 210 m frem til overrislingsområdet (jf. ad2) svarende den til eksisterende dimension på ø100 mm. Hovedledningen, der er beliggende inden for projektområdet, blokeres inden underføringen ved Brabæksvej. Det gøres ved at frigrave røret over et par meter og blokerer det med lerholdig jordopfyld. Ad 2. På grænsen mellem matr. nr. 2a og 20l, Birkende By, Birkende anlægges et overrislingsområde med vandspejl i kote 10,20 m. Overrislingsområdet modtager drænvand fra det tilhørende direkte opland. For at kunne etablere overrislingsområdet afgraves jord fra et område på cirka m2. Overrislingsområdet vil fremstå som en lavvandet sø i terrænet. På matr.nr. 20l udnyttes eksisterende lavninger til overrisling. Der sikres overrislingsområder i kote 10,20 m ved mindre jordafrømninger. Øst for Brabæksvej etableres en afløbsledning fra den eksisterende grøft. Ledningen (PVC rør) skal have samme dimension som den eksisterende ledning. Dimensionen klarlægges ved frigravning af det eksisterende system. Den nye ledning skal forsyne det østlige overrislingsområde med vand. Der etableres i alt 1,51 ha. overrislingsområder fordelt på 4 mindre områder. De 3 vestligste områder sammenkædes med mindre terrænregulerede kiler, som etableres i kote 10,25 m. Overskydende jord fra arbejderne, som er beskrevet ovenfor, anvendes til terrænreguleringer udenfor projektområdet på matr. nr. 2a, jf. ad. 4. Ad. 3 Udgangspunktet er, at den tekniske dræningsdybde i fremtiden på dyrkningsarealer skal være over 1 m efter terrænreguleringen. Samtidig kan det ikke udelukkes, at der bliver behov for, at eksisterende drænledninger skal omlægges med et andet fald. Ad 4. Med henblik på at opretholde dyrkningsmulighederne på matr. nr. 2a, anvendes det afgravede jord fra ovenstående arbejder til terrænreguleringer på i alt 1,77 ha., hvor terrænet hæves til minimum kote 11,25 m, således at det ikke vil være påvirket af projektet.

4 Der kan også opstå mulighed for at ovennævnte terrænreguleringer udelades, således at arealerne i stedet inddrages i projektet med vådområdedeklaration. Det vil i sidste ende afhænge af pågældende ejers ønsker hertil samt en endelig beslutning herom fra de bevilligende myndigheder (Naturstyrelsen og NaturErhvervsstyrelsen). Ad. 5. På vestsiden af Brabæksvej etableres en afløbsbrønd ø 500 mm i kote 10,15 m. Afløbsbrønden monteres på eksisterende afløbsledning under Brabæksvej. Afhængig af resultatet af lodsejerforhandlingerne vil det også være muligt at sænke koten for afløbet med 5-10 cm, uden at det får nævneværdig indflydelse på projektets samlede kvælstofomsætning. Ad. 6. Ved projektets vestlige grænse findes en mindre fredsskov. Denne skov kan eventuelt sikres yderligere imod en vandpåvirkning fra projektet gennem etablering af en grøft, der løber parallelt med skoven og projektområdet. Grøften kan afvande til projektområdet eller afløbsbrønden. Beslutning om VVM-behandling På bilag A ses de kriterier, der er anvendt ved vurderingen af, om aktiviteten kan få væsentlig indvirkning på miljøet. Kerteminde Kommune vurderer på baggrund af screeningen, at projektet ikke vil medføre en væsentlig påvirkning af miljøet, og at der derfor ikke er VVM-pligt med udarbejdelse af en VVM-redegørelse inden anlægsarbejderne igangsættes. Dette begrundes med, følgende: Formålet med projektet er at øge biodiversiteten i området samt at fjerne kvælstof og fosfor fra sårbare vandområder som Odense Fjord. Natura 2000 områder og Bilag IV arter Projektet påvirker ikke internationale naturbeskyttelsesområder eller arter negativt. Generelt set vil projektet forbedre naturkvaliteterne i området ved at området bliver mere fugtigt. En af de største trusler mod det nærliggende Natura 2000-område nr. 113 Urup Dam, Brabæk Mose, Birkende Mose og Illemose er den direkte påvirkning fra den omgivende landbrugsdrift. En del af de arealer, som udlægges til vådområde, grænser direkte op til Urup Dam, som er den del af Natura 2000-området, som har den højeste botaniske værdi med bl.a. forekomst af orkideen mygblomst. Det forventes derfor, at projektet vil medvirke til at sikre og forbedre naturværdierne i Natura 2000-området, i det næringsstof- og pesticidbelastningen fra de nærliggende landbrugsarealer bremses. Ved ekstensivering af landbrugsarealerne skabes der mulighed for udvikling af

5 naturområder med større biodiversitet end i dag. Den høje botaniske diversitet, øger desuden mulighederne for, at dele af projektområderne kan udvikle en rig flora. Afgørelsen er truffet på grundlag af projektmaterialet, der foreligger. Vi gør opmærksom på, at væsentlige ændringer af projektet betyder, at vi skal have lejlighed til at revurdere spørgsmålet om VVM-pligt. Øvrige forhold Der vil umiddelbart efter klageperiodens udløb blive sendt besked fra Natur- og Miljøklagenævnet, såfremt der er indkommet klager. Henvendelse vedr. klager skal ske til Natur- og Miljøklagenævnet. Såfremt der ikke er indkommet klager og øvrige tilladelser er indhentet kan afgørelsen udnyttes. Klagevejledning Vedr. afgørelser om VVM-pligt Forhold der kan påklages: Kommunens afgørelser vedrørende forhold, der er omfattet af planloven, kan for så vidt angår retlige spørgsmål påklages (jf. planlovens 58). Heri ligger, at der ikke kan klages over de skøn, som kommunen har udøvet. Derimod kan der klages, hvis du mener, at regler er fortolket forkert, eller at kompetence-/procedureregler ikke er overholdt. For at kunne klage skal man have en retlig interesse i sagens udfald. Klagemyndighed: Klage i forbindelse med planloven skal indsendes til: Natur- og Miljøklagenævnet, Rentemestervej 8, 2400 København NV, nmkn@nmkn.dk Klagefrist: Klagen skal være indgivet skriftligt inden 4 uger fra den dag afgørelsen er meddelt. Hvis afgørelsen er offentliggjort, regnes fristen fra offentliggørelsen. Opsættende virkning: Medmindre klageinstansen bestemmer andet, skal en afgørelse efterleves, selv om den påklages. Domstolsprøvelse: Hvis kommunens eller klagemyndighedens afgørelse ønskes indbragt for en domstol, skal dette ske senest 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt. Gebyr: Det er en betingelse for Natur- og Miljøklagenævnet behandling af klagen, at du indbetaler et gebyr på kr Nævnet vil efter modtagelse af klagen sende en opkrævning på gebyret. Natur- og Miljøklagenævnet

6 vil ikke påbegynde behandling af sagen, før gebyret er modtaget. Vejledning om gebyrordningen kan findes på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside Gebyret tilbagebetales, hvis du får helt eller delvis medhold i din klage. Venlig hilsen Søren Bay Biolog Kopi til - Danmarks Naturfredningsforening, Masnedøgade 20, 2100 København Ø (dn@dn.dk, kerteminde@dn.dk) - Dansk Ornitologisk Forening, Vesterbrogade 140, 1620 København V (natur@dof.dk, kerteminde@dof.dk) - Danmarks Sportsfiskerforbund, Skyttevej 4, 7182 Bredsten (post@sportsfisekrforbundet.dk, frodethorhauge@stofanet.dk) - Naturstyrelsen Odense, C. F. Tietgens Boulevard 40, 5220 Odense SØ (ode@nst.dk)

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose Silkeborg Kommune Natur- og Miljøsektionen Sendt med mail til: natur@silkeborg.dk 17. juni 2015 Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose Silkeborg Kommune, Natur

Læs mere

Realiseringen af projektet forudsætter godkendelse efter vandløbslovens 16 om regulering af vandløb jf. vandløbslovens 17.

Realiseringen af projektet forudsætter godkendelse efter vandløbslovens 16 om regulering af vandløb jf. vandløbslovens 17. Tarup Davinde I/S Nørregade 36-38 5000 Odense C Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Dato: 29-09-2015 Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Billund Lufthavn A/S Postboks Billund. Ikke VVM-pligt for etablering af en ny materielhal på Billund Lufthavn på Eksportvej 16, 7190 Billund

Billund Lufthavn A/S Postboks Billund. Ikke VVM-pligt for etablering af en ny materielhal på Billund Lufthavn på Eksportvej 16, 7190 Billund Billund Lufthavn A/S Postboks 10 7190 Billund Dato: 14. september 2015 Ikke VVM-pligt for etablering af en ny materielhal på Billund Lufthavn på Eksportvej 16, 7190 Billund Billund Lufthavn A/S har den

Læs mere

Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé Hillerød

Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé Hillerød Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé 27 3400 Hillerød Høring af forslag til reguleringstilladelse af 3 rørlagte vandløb beliggende ved Overdrevsvejen og Hestehavevej i Hillerød Høring

Læs mere

Miljø og Natur. VVM Der er foretaget en VVM-screening af projektet se vedhæftede screeningsskema.

Miljø og Natur. VVM Der er foretaget en VVM-screening af projektet se vedhæftede screeningsskema. Lisbeth og Henrik Askholm Strandby Skov 15 5683 Haarby Godkendelse vedr. åbning af et privat rørlagt vandløb ved Strandby Skov, Haarby Assens Kommune meddeler hermed godkendelse jf. 16 & 17 i bekendtgørelse

Læs mere

Projektet er omfattet af VVM-bekendtgørelsens bilag 2, pkt. d Nyplantning og rydning af skov med henblik på omlægning til anden arealudnyttelse.

Projektet er omfattet af VVM-bekendtgørelsens bilag 2, pkt. d Nyplantning og rydning af skov med henblik på omlægning til anden arealudnyttelse. Johannes Bitsch Dejehøjvej 3 Thostrup 8860 Ulstrup Favrskov Kommune Teknik og Miljø Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Afgørelse om ikke VVM-pligt af skovrejsning

Læs mere

Tilladelsen bortfalder automatisk hvis tilladelsen ikke er udnyttet senest 3 år fra d.d., jfr. Planlovens 56.

Tilladelsen bortfalder automatisk hvis tilladelsen ikke er udnyttet senest 3 år fra d.d., jfr. Planlovens 56. NATUR OG MILJØ Eva Gam Grydhøjvej 21 7950 Erslev Landzonetilladelse Tilladelsesdato 23-09-2016 Sags nr. 20160260 Ejendoms nr. 34222 Sagsbehandler Ketty Overgaard Direkte tlf. 9970 7055 E.mail kdo@morsoe.dk

Læs mere

Sweco Danmark A/S på vegne af Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park

Sweco Danmark A/S på vegne af Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Sweco Danmark A/S på vegne af Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Tilladelse til regulering af 3 rørlagte vandløb beliggende ved Overdrevsvejen og Hestehavevej i Hillerød Hillerød Kommunes afgørelse I

Læs mere

Tilladelsen bortfalder automatisk hvis tilladelsen ikke er udnyttet senest 3 år fra d.d., jfr. Planlovens 56.

Tilladelsen bortfalder automatisk hvis tilladelsen ikke er udnyttet senest 3 år fra d.d., jfr. Planlovens 56. TEKNIK OG MILJØ Ejgil Odgaard Christensen Mårbækvej 10 7900 Nykøbing M Landzonetilladelse Tilladelsesdato 07-12-2016 Sags nr. 20160331 Ejendoms nr. 61971 Sagsbehandler Ketty Overgaard Direkte tlf. 9970

Læs mere

Du har søgt om tilladelse til etablering af tre vandhuller på ejendommen Rugårdsvej 793, 5462 Morud.

Du har søgt om tilladelse til etablering af tre vandhuller på ejendommen Rugårdsvej 793, 5462 Morud. TEKNIK OG MILJØ PC OFFSHORE ApS Bårdesøvej 104 Bårdesø 5450 Otterup Dato: 9. januar 2013 Sagsnr. 480-2012-104980 Dok.nr. 480-2013-33558 13822 Landzonetilladelse til etablering af tre vandhuller Du har

Læs mere

Thomas Søren Ingemansen & Stephanie Greve Ingemansen Åbyvej 46

Thomas Søren Ingemansen & Stephanie Greve Ingemansen Åbyvej 46 Thomas Søren Ingemansen & Stephanie Greve Ingemansen Åbyvej 46 5762 Vester Skerninge Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. +45 62 23 30 00 Anne.J@svendborg.dk

Læs mere

Gaia Wind kw husstandsmølle Godkendelses nr. Risø DTU TC, mølle på gittermast, totalhøjde 25 meter

Gaia Wind kw husstandsmølle Godkendelses nr. Risø DTU TC, mølle på gittermast, totalhøjde 25 meter NATUR OG MILJØ Cirke Energi c/o Probus Aps John Nielsen Farvervej 35 8800 Viborg jni@cirkelenergi.dk På ejendommen: Dato: 27-05-2016 Sagsnr.: 20150355 Ejendoms nr. 39526 Navn: Ketty Overgaard Direkte tlf.nr.:

Læs mere

Byggearbejdets art og omfang: Opstilling af husstandsvindmølle Thymøllen 10 kw - 21 m gittermast og 7,13 m rotordiameter

Byggearbejdets art og omfang: Opstilling af husstandsvindmølle Thymøllen 10 kw - 21 m gittermast og 7,13 m rotordiameter NATUR OG MILJØ Thymøllen Att. Leif Pinholt pinholtbak@gmail.com På ejendommen: Dato: 04-11-2016 Sagsnr.: 20160077 Ejendoms nr. 38821 Navn: Ketty Overgaard Direkte tlf.nr.: 9970 7055 E-mail kdo@morsoe.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.v., BEK nr. 834 af 27 juni

Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.v., BEK nr. 834 af 27 juni Høring af udkast til reguleringstilladelse af rørlagt privat vandløb ved Uvelse Nord Høring Hillerød Kommune ønsker at fremme projektet om regulering af et rørlagt privat vandløb, og sender hermed projektansøgning

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Sendt med mail til: ma@silkeborg.dk 19. juni 2017 Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø Silkeborg Kommune, Natur og Miljø har

Læs mere

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet 8900 Randers Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 18-03-2019

Læs mere

Thymøllen TWP kw. Godkendelse nr. SO-DV13010, mølle på gittermast, totalhøjde 25 meter.

Thymøllen TWP kw. Godkendelse nr. SO-DV13010, mølle på gittermast, totalhøjde 25 meter. NATUR OG MILJØ Thy møllen v. Leif Pinholt cvr.20617748 Oddesundvej 183 7755 Bedsted pinholt@karby.dk På ejendommen: Dato: 19-08-2016 Sagsnr.: 20150365 Ejendoms nr. 67740 Navn: Ketty Overgaard Direkte tlf.nr.:

Læs mere

Godkendelse af regulering af 3 rørlagte vandløb fra Koster Land til Stege Bugt

Godkendelse af regulering af 3 rørlagte vandløb fra Koster Land til Stege Bugt Vejdirektoratet Gladsaxe Ringvej 51 2730 Herlev Att.: Lars Pedersen Sendt til lapd@vd.dk Rådhuset Postboks 200 4760 Vordingborg T. 55 36 36 36 F. 55 36 25 00 www.vordingborg.dk Journalnr. 2012-12800 Godkendelse

Læs mere

Miljø og Natur. Carsten Flædekær Langegyde Ebberup. Godkendelse vedr. etablering af rørbro i Kærum Å st

Miljø og Natur. Carsten Flædekær Langegyde Ebberup. Godkendelse vedr. etablering af rørbro i Kærum Å st Carsten Flædekær Langegyde 16 5631 Ebberup Godkendelse vedr. etablering af rørbro i Kærum Å st. 5030-5036. Assens kommune har valgt at fremme en tilladelse om etablering af en ny rørbro i Kærum Å. Rørbroen

Læs mere

Vandløbsrestaurering i Holme Bæk. Nordfyns Kommune har udarbejdet et projekt til forbedring af de fysiske forhold i Holme Bæk.

Vandløbsrestaurering i Holme Bæk. Nordfyns Kommune har udarbejdet et projekt til forbedring af de fysiske forhold i Holme Bæk. Nordfyns Kommune Natur og Miljø Rådhuspladsen 2 5450 Otterup TEKNIK OG MILJØ Dato: 05. november 2012 Sagsnr. 480-2012-104456 Dok.nr. 480-2012-202911 Vandløbsrestaurering i Holme Bæk Nordfyns Kommune har

Læs mere

Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15

Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15 Dato 1. juni 2015 Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15 BYGGERI OG NATUR Tilladelse til omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge Frederikssund

Læs mere

Thymøllen TWP kw. Godkendelse nr. SO-DV13010, mølle på gittermast, totalhøjde 25 meter.

Thymøllen TWP kw. Godkendelse nr. SO-DV13010, mølle på gittermast, totalhøjde 25 meter. NATUR OG MILJØ Thy møllen v. Leif Pinholt cvr.20617748 Oddesundvej 183 7755 Bedsted pinholt@karby.dk På ejendommen: Matr. Nr.: Beliggende: Tilhørende Dato: 27-05-2016 Sagsnr.: 20150359 Ejendoms nr. 78300

Læs mere

Tilladelsen bortfalder automatisk hvis tilladelsen ikke er udnyttet senest 3 år fra d.d., jfr. Planlovens 56.

Tilladelsen bortfalder automatisk hvis tilladelsen ikke er udnyttet senest 3 år fra d.d., jfr. Planlovens 56. TEKNIK OG MILJØ Oluf Jakobsen Park Alle 23 7900 Nykøbing M Landzonetilladelse Tilladelsesdato 05-12-2016 Sags nr. 20160318 Ejendoms nr. 74852 Sagsbehandler Ketty Overgaard Direkte tlf. 9970 7055 E.mail

Læs mere

13-12-2010 10/43032. Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad

13-12-2010 10/43032. Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad 13-12-2010 10/43032 Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad Dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinjen samt landzonetilladelse til etablering af 4 vandhuller samt ændring i terrænet

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Til berørte lodsejere Dato 7. januar 2016 Sagsnr. 06.02.03-P19-2-15 BYGGERI OG NATUR Tilladelse til nedlæggelse af gamle dræn og etablering af nye dræn i forbindelse med etablering af Vinge Stationsby

Læs mere

KIRKBI Invest A/S Koldingvej Billund. Billund Lufthavn A/S Postboks Billund

KIRKBI Invest A/S Koldingvej Billund. Billund Lufthavn A/S Postboks Billund KIRKBI Invest A/S Koldingvej 2 7190 Billund Billund Lufthavn A/S Postboks 10 7190 Billund Dato: 19.08 2016 Ikke VVM-pligt for etablering af en ny hangar for KIRKBI Invest A/S i tilknytning til Billund

Læs mere

Banedanmark Amerika Plads København Ø. Att.: Mette Mejsen Westergaard, Atkins Arne Jacobsens Allé 17, 2300 København S

Banedanmark Amerika Plads København Ø. Att.: Mette Mejsen Westergaard, Atkins Arne Jacobsens Allé 17, 2300 København S Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø Att.: Mette Mejsen Westergaard, Atkins Arne Jacobsens Allé 17, 2300 København S Teknisk forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Screening for VVM pligt jævnfør

Læs mere

Sten Nielsen Sparkærvej 33 6040 Egtved. Landzonetilladelse til ny bolig, carport og ombygning af eksisterende bolig til værksted

Sten Nielsen Sparkærvej 33 6040 Egtved. Landzonetilladelse til ny bolig, carport og ombygning af eksisterende bolig til værksted Sten Nielsen Sparkærvej 33 6040 Egtved By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 75 50 15 00 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310051 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk Landzonetilladelse

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted. Thomas Lund Brogårdsvej 3 7755 Bedsted Thy Plan- og Miljøafdelingen 7. august 2017 BrevID.: 2623148 Medarbejder: KKN Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Læs mere

Dispensationen indebærer, at der gives tilladelse til, at der på ejendommen Pirupvejen 1, Blokhus indrettes butik og kontor.

Dispensationen indebærer, at der gives tilladelse til, at der på ejendommen Pirupvejen 1, Blokhus indrettes butik og kontor. Jonna Gerner Meyer Nielsen Engvejen 61 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle kontakt@regionsyddanmark.dk. 18. november 2013

Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle kontakt@regionsyddanmark.dk. 18. november 2013 Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle kontakt@regionsyddanmark.dk Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 Fax. mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse efter vandløbsloven

Læs mere

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail:

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail: Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft Skovvej 20 8382 Hinnerup Sendt pr. mail: mtof@favrskov.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Lars Ellegaard Maul Torvegade 57 7160 Tørring

Lars Ellegaard Maul Torvegade 57 7160 Tørring Lars Ellegaard Maul Torvegade 57 7160 Tørring Plan og Byg T: 79755000 Dir: 79755698 Mob: e-mail: Sidse.Malling @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-137-14 26.9.2014 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften Hinnerup. Fremsendt pr. mail:

Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften Hinnerup. Fremsendt pr. mail: Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Fremsendt pr. mail: ar@arconsulting.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Terrænregulering på Skydebanevej 14, Esbjerg Forlængelse af tidsfrist

Terrænregulering på Skydebanevej 14, Esbjerg Forlængelse af tidsfrist Selskabet Skydebanevej 14 ApS Vrenderupvej 38 6818 Årre. Sendt til virksomhedens digitale postkasse og pr. hv@sb-thomsen.dk Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 8. maj 2014 Sagsbehandler Bodil Damsgaard Kristensen

Læs mere

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb Til myndigheder og interesseorganisationer Infrastruktur Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato: 18-07-2016 J. nr.:

Læs mere

Byggearbejdets art og omfang: Opsætning af en 10kW husstandsvindmølle på 18 meter tårn, ZA10-18 fra Zenia Energy

Byggearbejdets art og omfang: Opsætning af en 10kW husstandsvindmølle på 18 meter tårn, ZA10-18 fra Zenia Energy NATUR OG MILJØ Torben Olesen to@zenia-energy.dk På ejendommen: Dato: 03-06-2016 Sagsnr.: 20150383 Ejendoms nr. 86575 Navn: Ketty Overgaard Direkte tlf.nr.: 9970 7055 E-mail kdo@morsoe.dk Landzonetilladelse

Læs mere

Svendborg Kommune Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5700 Svendborg mt@svendborg.dk. 17. juli 2013

Svendborg Kommune Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5700 Svendborg mt@svendborg.dk. 17. juli 2013 Svendborg Kommune Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5700 Svendborg mt@svendborg.dk Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 88 10 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Afgørelse om ingen VVM-pligt i forbindelse med etablering af minivådområde - Brølbæk 32, 7150 Barrit

Afgørelse om ingen VVM-pligt i forbindelse med etablering af minivådområde - Brølbæk 32, 7150 Barrit Preben Thomas Rasmussen Brølbæk 32 7150 Barrit Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Sune Mikkelsen Dir: +4579755669 Mob: e-mail: Sune.Mikkelsen @Hedensted.dk Sagsnr. 06.02.03-P19-3-18 5.12.2018 Afgørelse

Læs mere

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af ca. 375 meter vandløb på matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup, ikke er VVM-pligtig.

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af ca. 375 meter vandløb på matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup, ikke er VVM-pligtig. Beboerne Gl. Silkeborgvej 2 8920 Randers NV Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 16-03-2018 / 06.02.03-G01-5-13

Læs mere

Jens Bjerregaard Filskovvej Brande. 11. juli Godkendelse af anmeldelse af etablering af skov Filskovvej 66, 7330 Brande

Jens Bjerregaard Filskovvej Brande. 11. juli Godkendelse af anmeldelse af etablering af skov Filskovvej 66, 7330 Brande Jens Bjerregaard Filskovvej 66 7330 Brande 11. juli 2019 Godkendelse af anmeldelse af etablering af skov Filskovvej 66, 7330 Brande Du har den 27. maj 2019 anmeldt skovrejsning på matrikel nr. 1af, Hallundbæk

Læs mere

Tilladelse efter vandløbslovens 17 og 47 til etablering af overkørsel over grøft, matr. 5t og 6u, Harring By, Harring.

Tilladelse efter vandløbslovens 17 og 47 til etablering af overkørsel over grøft, matr. 5t og 6u, Harring By, Harring. Afsender: Thisted Kommune Jon Dalbøl Pedersen Tøvlingvej 5 7752 Snedsted Thisted Kommune Plan- og Miljøafdelingen 19. august 2014 CPR/CVR: BrevID.: 1731782 Medarbejder: KKN Tilladelse efter vandløbslovens

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan 236, delområde 2, 9.3 må solfangere udelukkende etableres på tagflader og i maks. 5,00 m².

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan 236, delområde 2, 9.3 må solfangere udelukkende etableres på tagflader og i maks. 5,00 m². Birte Svop og Martin Boisen Endrup Have 16 3480 Fredensborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Tilladelse til regulering efter vandløbsloven- forlægning af Maglemoserenden ved Løkkeby sommerhusområde på en strækning af ca. 100 m.

Tilladelse til regulering efter vandløbsloven- forlægning af Maglemoserenden ved Løkkeby sommerhusområde på en strækning af ca. 100 m. Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Tlf. 63 51 60 42 direkte Fax 63 51 60 01 E-mail: annjen@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 12-12-2013

Læs mere

VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby Kirkevej 17, 7140 Stouby

VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby Kirkevej 17, 7140 Stouby Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Justyna S. Hansen Dir: +4579755698 Mob: e-mail: Justyna.Hansen @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-19-16 25.5.2016 VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby

Læs mere

Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård

Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård Plan og Byg Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Merete Garic Dir: +4579755689 Mob: e-mail: Merete.Garic @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-112-13 27.11.2014

Læs mere

Tilladelsen bortfalder automatisk hvis tilladelsen ikke er udnyttet senest 3 år fra d.d., jfr. Planlovens 56.

Tilladelsen bortfalder automatisk hvis tilladelsen ikke er udnyttet senest 3 år fra d.d., jfr. Planlovens 56. NATUR OG MILJØ Ove Brink Olsen Bygningskontor Nord obr@bk.nord.dk Landzonetilladelse Tilladelsesdato 14-10-2016 Sags nr. 20150410 Ejendoms nr. 36047 Sagsbehandler Ketty Overgaard Direkte tlf. 9970 7055

Læs mere

Tilladelsen til udførelsen af anlægsarbejdet er gældende i 3 år fra den dato den endelige tilladelse offentliggøres.

Tilladelsen til udførelsen af anlægsarbejdet er gældende i 3 år fra den dato den endelige tilladelse offentliggøres. Natur og Miljø Sejerslev Bæk Dato: 31-05-2016 Sagsnr.: 773-2016-781 Tilladelse til regulering af Sejerslev Bæk, samt nedlæggelse af Hundsø Pumpelag Navn: Anja Sørensen Direkte tlf.nr.: 9970 7061 E-mail

Læs mere

Tilladelsen bortfalder automatisk hvis tilladelsen ikke er udnyttet senest 3 år fra d.d., jfr. Planlovens 56.

Tilladelsen bortfalder automatisk hvis tilladelsen ikke er udnyttet senest 3 år fra d.d., jfr. Planlovens 56. NATUR OG MILJØ Ole Hansesgaard Olsen Holmgårdsvej 9 Elsø 7900 Nykøbing M Landzonetilladelse Tilladelsesdato 22-08-2016 Sags nr. 20160005 Ejendoms nr. 39356 Sagsbehandler Ketty Overgaard Direkte tlf. 9970

Læs mere

Banedanmark Amerika Plads København Ø. Att.: Mette Mejsen Westergaard, Atkins, Arne Jacobsens Allé 17, 2300 København S

Banedanmark Amerika Plads København Ø. Att.: Mette Mejsen Westergaard, Atkins, Arne Jacobsens Allé 17, 2300 København S Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø Att.: Mette Mejsen Westergaard, Atkins, Arne Jacobsens Allé 17, 2300 København S Teknisk forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Tilladelse efter vandløbslovens

Læs mere

Projektet sendes i offentlig høring og fremlæggelsen sker i henhold til 15 i

Projektet sendes i offentlig høring og fremlæggelsen sker i henhold til 15 i HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for rørlægning af en åben grøft Faaborg-Midtfyn Kommune søger på vejene af Tarup Davinde I/S, godkendelse til, at rørlægge ca. 40 m af en drængrøft.

Læs mere

Zonetilladelse samt dispensation fra NBL 17 og 18, Lillebæltsvej 57, Kjersing Skov, 17 ax, Gjesing.

Zonetilladelse samt dispensation fra NBL 17 og 18, Lillebæltsvej 57, Kjersing Skov, 17 ax, Gjesing. Esbjerg Kommune Vej og Park Frodesgade 30 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 12. april 2011 Sagsbehandler Steen Hein Donner Telefon direkte 76 16 13 47 Sags id 2011-4713 E-mail std@esbjergkommune.dk

Læs mere

Sagsbehandler BLMOG. Sagsnr

Sagsbehandler BLMOG. Sagsnr Neder Dråby Digelaug v. Tina Larsen Vængetvej 30 3630 Jægerspris arnelarsen@mail.dk Dato 3. december 2014 Sagsbehandler BLMOG Sagsnr. 021773-2014 BYGGERI OG NATUR Torvet 2 3600 Frederikssund Tilladelse

Læs mere

Afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal igennem en VVM-proces.

Afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal igennem en VVM-proces. Virksomhedsmiljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg virksomhedsmiljoe@viborg.dk HMN Naturgas I/S Vognmagervej 14 8800 Viborg Att: Kurt B. Jensen Email: projekt8800@naturgas.dk Afgørelse om at der ikke er VVM-pligt

Læs mere

Landinspektør Per Sørensen ApS 9670 Løgstør

Landinspektør Per Sørensen ApS 9670 Løgstør Landinspektør Per Sørensen ApS 9670 Løgstør Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk 11-07-2012

Læs mere

8382 Hinnerup Tlf

8382 Hinnerup Tlf Peter Møller Skanderborgvej 156 8382 Hinnerup Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse til regulering af vandløb på matriklel

Læs mere

Naturstyrelsen Sollerupvej 24 Sollerup 5600 Faaborg Att.: Annita Svendsen. (Sendt pr. til LANDZONETILLADELSE

Naturstyrelsen Sollerupvej 24 Sollerup 5600 Faaborg Att.: Annita Svendsen. (Sendt pr.  til LANDZONETILLADELSE Naturstyrelsen Sollerupvej 24 Sollerup 5600 Faaborg Att.: Annita Svendsen (Sendt pr. E-mail til ansve@nst.dk) Byg, Plan og Erhverv Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 byg@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til opstilling af 36 meter antennemast til amatørradio. Sænkbar til 10 meter.

Landzonetilladelse til opstilling af 36 meter antennemast til amatørradio. Sænkbar til 10 meter. Ketty Ebdrup og Harald Kjøde Skovrupvej 21 6070 Christiansfeld By- og Udviklingsforvaltningen Plan Landzonetilladelse til opstilling af 36 meter antennemast til amatørradio. Sænkbar til 10 meter. Kolding

Læs mere

Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej Hurup Thy Att. Tobias Geertsen

Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej Hurup Thy Att. Tobias Geertsen Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Att. Tobias Geertsen Teknisk forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Tilladelse efter vandløbsloven til forlængelse af eksisterende

Læs mere

Viborg Sportsfiskerforening /v Jørgen Buch. Afgørelse om ikke vvm og fremlæggelse af projekt efter vandløbslovens bestemmelser.

Viborg Sportsfiskerforening /v Jørgen Buch. Afgørelse om ikke vvm og fremlæggelse af projekt efter vandløbslovens bestemmelser. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Sportsfiskerforening /v Jørgen Buch naturogvand@viborg.dk Viborg.dk Afgørelse om ikke vvm og fremlæggelse af projekt efter

Læs mere

Anlæggende placeres på to stativer i umiddelbar tilknytning til både de nuværende bygninger på Husmandsvej 28 og til det nye stuehus på ejendommen.

Anlæggende placeres på to stativer i umiddelbar tilknytning til både de nuværende bygninger på Husmandsvej 28 og til det nye stuehus på ejendommen. Johannes Nielsen Husmandsvej 28 9430 Vadum jn@norhalne-vvs.dk Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367

Læs mere

VVM screening af vandindvindingsboring og afgørelse om VVM-pligt

VVM screening af vandindvindingsboring og afgørelse om VVM-pligt Peder Dalgas Nissen Hesteløkken 5A Øster Gejl 6340 Kruså Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 09-12-2014 Sagsnr.: 14/34755 Dok.løbenr.: 341195/14 Kontakt: Gitte Bojesen Lund Direkte tlf.:

Læs mere

Afgørelse om ændring af dyrehold på eksisterende husdyrbrug på Ribevej 84, 6630 Rødding

Afgørelse om ændring af dyrehold på eksisterende husdyrbrug på Ribevej 84, 6630 Rødding TEKNIK OG MILJØ TEAM ERHVERVSMILJØ Dato: 17-06-2015 Sagsnr.: 15/17029 Hans Skøtt Warming Ribevej 84 6630 Rødding Kontaktperson: Majbrit Holst Nielsen Dir. tlf.: 7996 6268 E-mail: mhni@vejen.dk Afgørelse

Læs mere

Jan Volmar Skærlund Skolevej Brande. 3. oktober 2012

Jan Volmar Skærlund Skolevej Brande. 3. oktober 2012 Jan Volmar Skærlund Skolevej 20 7330 Brande 3. oktober 2012 Tilladelse efter planloven til etablering af fladvandede søer i forbindelse med vådområdeprojekt Der er søgt om tilladelse til etablering af

Læs mere

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Miljø og Natur Assens Forsyning A/S Skovvej 2b 5610 Assens Kommune Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Afgørelse om ikke VVM-pligt. Etablering af ledninger og regnvandsbassiner

Læs mere

Forudgående høring Der er foretaget 14 dages forudgående høring hos naboer i nærområdet. Der er i høringsperioden ikke indkommet bemærkninger.

Forudgående høring Der er foretaget 14 dages forudgående høring hos naboer i nærområdet. Der er i høringsperioden ikke indkommet bemærkninger. BM KILDEDAL HOLDING ApS Kildedalen 13 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til opsætning af solcelleanlæg på terræn

Landzonetilladelse til opsætning af solcelleanlæg på terræn Erling Thomsen Vejstruprødvej 10 6093 Sjølund By- og Udviklingsforvaltningen Landzonetilladelse til opsætning af solcelleanlæg på terræn Kolding Kommune har den 26. september 2013 modtaget din ansøgning

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 151 ang. eksisterende læhegn på ejendommen matr. nr. 41f Hune By, Hune, beliggende Peder Nielsensvej 2, 9492 Blokhus.

Dispensation fra Lokalplan 151 ang. eksisterende læhegn på ejendommen matr. nr. 41f Hune By, Hune, beliggende Peder Nielsensvej 2, 9492 Blokhus. Hugo Skjødt Pr. mail - se liste Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Malene Stentoft Sørensen Direkte 7257 7365 mss@jammerbugt.dk 21-12-2011

Læs mere

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres Lars Sommer Hansen Lyngvejen 6 4330 Hvalsø Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø F 4646 4615 H www.lejre.dk Anne-Marie Geert Kristensen Byg & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Billund Motocross Klub Elkjærhøjevej 3A 7190 Billund. Ikke VVM-pligt for udvidelse af Billund Motocross Bane

Billund Motocross Klub Elkjærhøjevej 3A 7190 Billund. Ikke VVM-pligt for udvidelse af Billund Motocross Bane Billund Motocross Klub Elkjærhøjevej 3A 7190 Billund Dato: 28. april 2017 Ikke VVM-pligt for udvidelse af Billund Motocross Bane Dansk Miljørådgivning A/S har på vegne af Billund Motocross Klub den 7.

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation til naturbeskyttelsesloven til projektet: Etablering af dræn ved Lervangsvej 2, 5750 Ringe

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation til naturbeskyttelsesloven til projektet: Etablering af dræn ved Lervangsvej 2, 5750 Ringe NIRAS Att. Jørgen Vineke Pedersen E-mail: jvp@niras.dk Plan og kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation

Læs mere

Keld Frederiksen Skotte Åbyskovvej 22 A 5881 Skårup Fyn LANDZONETILLADELSE: BRÆNDESKOVVEJ 122 C INDRETNING AF EKSTRA BOLIG

Keld Frederiksen Skotte Åbyskovvej 22 A 5881 Skårup Fyn LANDZONETILLADELSE: BRÆNDESKOVVEJ 122 C INDRETNING AF EKSTRA BOLIG Keld Frederiksen Skotte Åbyskovvej 22 A 5881 Skårup Fyn Byg, Plan og Erhverv Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 LANDZONETILLADELSE: BRÆNDESKOVVEJ 122 C INDRETNING AF EKSTRA BOLIG Sagsnr.: 2015-0407

Læs mere

Realiseringen af projektet forudsætter godkendelse efter vandløbslovens 16 om regulering af vandløb jf. vandløbslovens 17

Realiseringen af projektet forudsætter godkendelse efter vandløbslovens 16 om regulering af vandløb jf. vandløbslovens 17 SEGES Att: Frank Bondgaard Center for By, Land og Kultur Nørregade 4, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Dato: 08-06-2018 Godkendelse efter vandløbsloven til omlægning

Læs mere

Til interessenter/klageberettigede. Tilladelse til restaurering af Gamby Å. Baggrund:

Til interessenter/klageberettigede. Tilladelse til restaurering af Gamby Å. Baggrund: Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur 5. januar 2015 Sagsnummer 480-2014-147831 Dokument nr. 480-2014-998005 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Nordfyns Kommune Østergade 23 5400 Bogense Tlf.

Læs mere

For anlæg nævnt i bilag 2 i VVM-bekendtgørelsen gælder, at kommunen skal vurdere om anlægget er omfattet af VVM-pligt.

For anlæg nævnt i bilag 2 i VVM-bekendtgørelsen gælder, at kommunen skal vurdere om anlægget er omfattet af VVM-pligt. Kolding Kommune Att.: Projektleder Torben Gade By- og Udviklingsforvaltningen togad@kolding.dk VVM-screening af Marina City lystbådehavn og ny bydel. Kolding Kommune har den 20. december 2016 i henhold

Læs mere

Begrundelsen for opgravningen af den rørlagte strækning er hyppig tilstopning af det lille rør, formodentlig pga. rødder.

Begrundelsen for opgravningen af den rørlagte strækning er hyppig tilstopning af det lille rør, formodentlig pga. rødder. Svendborg Kommune Trafik og Infrastruktur Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Kultur, Erhverv og Udvikling Vand og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62233000 mette.serup@svendborg.dk

Læs mere

VVM-screeningen ledsager Jammerbugt Kommunes tilladelse efter vandforsyningslovens 20 til vandindvindingen på m 3 /år.

VVM-screeningen ledsager Jammerbugt Kommunes tilladelse efter vandforsyningslovens 20 til vandindvindingen på m 3 /år. Svinkløv Vandværk Att. Karl Albrektsen Gl. Hvarrevej 39 9690 Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fa: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte

Læs mere

Tilladelsen er givet på betingelse af, udhuset ikke opføres i større afstand en 20 m fra ejendommens bestående bygninger.

Tilladelsen er givet på betingelse af, udhuset ikke opføres i større afstand en 20 m fra ejendommens bestående bygninger. #BREVFLE Henrik Jensen Aalborgvej 88 9370 Hals 17. november 2014 Landzonetilladelse Aalborgvej 88, 9370 Hals - Opførelse af nyt udhus på 160 m 2, til erstatning for 60 m 2 udhus der nedrives. Aalborg Kommune

Læs mere

Ib Ulnits Mosebakken 12 Harte 6000 Kolding. Landzonetilladelse til lovliggørelse af udhuse

Ib Ulnits Mosebakken 12 Harte 6000 Kolding. Landzonetilladelse til lovliggørelse af udhuse Ib Ulnits Mosebakken 12 Harte Landzonetilladelse til lovliggørelse af udhuse Kolding Kommune har den 31. december 2011 modtaget din ansøgning om lovliggørelse af 3 udhuse. Ejendommen ligger i landzone

Læs mere

Kort 1. Rørbroens placering. Pink streg er åbent offentligt vandløb. Blå streg er privat vandløb. Grøn streg er broer eller rørlægninger.

Kort 1. Rørbroens placering. Pink streg er åbent offentligt vandløb. Blå streg er privat vandløb. Grøn streg er broer eller rørlægninger. Hanne Britta Jensen Østerballevej 54 5450 Otterup Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse

Læs mere

VVM-Screeningsafgørelse i forbindelse med Miljøgodkendelse af Lerkenfeld Dambrug

VVM-Screeningsafgørelse i forbindelse med Miljøgodkendelse af Lerkenfeld Dambrug Lerkenfeld Dambrug V/AquaPri Denmark A/S Durupvej 44 7870 Glyngøre Att.: Gitte Nielsen: gitte@aquapri.dk Dato: 5. december 2017 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2017-28882

Læs mere

Holstebro Kommune har modtaget din ansøgning om tilladelse til at etablere en sø på op til 500 m 2 på ejendommen matr. nr. 11a Vemb By, Vemb.

Holstebro Kommune har modtaget din ansøgning om tilladelse til at etablere en sø på op til 500 m 2 på ejendommen matr. nr. 11a Vemb By, Vemb. Side 1/5 Gert Ørskov Jensen Sdr Hedegårdsvej 9 7570 Vemb Dato: 06-08-2014 Sagsnr.: 01.03.03-P19-82-14 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.:9611 7500 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Martin Hansen, HedeDanmark har på vegne af Hans Jørgen Kruuse den 29. juni 2012 bedt Esbjerg Kommune om en VVM-screening for etablering af 5 ha skov.

Martin Hansen, HedeDanmark har på vegne af Hans Jørgen Kruuse den 29. juni 2012 bedt Esbjerg Kommune om en VVM-screening for etablering af 5 ha skov. HANS JØRGEN KRUSE Vestergårds Alle 7 6731 Tjæreborg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 9. oktober 2012 Ikke VVM-pligt for Martin Hansen, HedeDanmark har på vegne af Hans Jørgen Kruuse den 29. juni 2012 bedt

Læs mere

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af 270 m af Dalbyneder Bæk, ikke er omfattet krav om miljøvurdering.

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af 270 m af Dalbyneder Bæk, ikke er omfattet krav om miljøvurdering. Ejer af matrikel 13b Dalbyneder by, Dalbyneder Udvikling, Miljø og Teknik Miljø Natur og Landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 Esben.Husted.Kjaer@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted

Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted A/S Østbirk Bygningsindustri Ryvej 21 8752 Østbirk Dato: 12.03. 2018 Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted A/S Østbirk Bygningsindustri har den 20. september

Læs mere

Per Pedersen Højensvej Svendborg. Dato 4. oktober 2013

Per Pedersen Højensvej Svendborg. Dato 4. oktober 2013 Per Pedersen Højensvej 197 5700 Svendborg Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 88 10 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse efter vandløbsloven til omlægning

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning af sommerhus

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning af sommerhus Marianne og Morten Gade Birkmosevej 120 9740 Jerslev Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Klage skal være indgået til Jammerbugt Kommune senest den 22. oktober 2013.

Klage skal være indgået til Jammerbugt Kommune senest den 22. oktober 2013. NAPKÆR HOLDING v. Agesen El Aps Napkærvej 12, Klim 9690 Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Iben Hammeleff Direkte 7257 7323

Læs mere

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge Tilladelse til regulering af vandløb Matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Dora Friis Godtfred-Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup

Dora Friis Godtfred-Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Afgørelse Dora Friis Godtfred-Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Postadresse: Teknik og Miljø Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Afgørelse om ikke-vvm

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt. Pia Surlykke Vosny Preben Vosny Kelstrupgårdvej 5 6340 Kruså!" # Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 15. december 2014 Sagsnr.: 14/35588 Ejendomsnr.: 1636 Kontakt: Peter Mumm Direkte tlf.:

Læs mere

Miljø og Natur. Assens Kommune. Rådhus Allé Assens

Miljø og Natur. Assens Kommune. Rådhus Allé Assens Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens Godkendelse vedr. etablering af to stk. vandløbsbroer i Magtenbølleafløbet ved hhv. st. 4045 og 4128. Assens Kommune ønsker, at retablere to vandløbsbroer i Magtenbølleafløbet

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til byggeri på Guldagervej 45, 9493 Saltum

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til byggeri på Guldagervej 45, 9493 Saltum Karin og Niels Guldager Guldagervej 45 Ejersted 9493 Saltum Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

SKOVDYRKERFORENINGEN SYD A.M.B.A. Brejning Søndergade Børkop. 13. maj 2019

SKOVDYRKERFORENINGEN SYD A.M.B.A. Brejning Søndergade Børkop. 13. maj 2019 SKOVDYRKERFORENINGEN SYD A.M.B.A. Brejning Søndergade 26 7080 Børkop 13. maj 2019 Godkendelse af anmeldelse af etablering af skov Hampenbjergvej 7A, 7362 Hampen Du har den 27. marts 2019 anmeldt, at du

Læs mere

VVM-screening efter planloven 1 af retablering af sø i voldgrav ved Søbygård, 5985 Søby

VVM-screening efter planloven 1 af retablering af sø i voldgrav ved Søbygård, 5985 Søby Peder Pedersen, Form. for Den Selvejende Institution Søbygård Søbygårdsvej 2 5985 Søby Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til udvidelse af antal husdyr i eksisterende stald på Sentvedvej 20B, 5853 Ørbæk, cvr-nr.

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til udvidelse af antal husdyr i eksisterende stald på Sentvedvej 20B, 5853 Ørbæk, cvr-nr. Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Kaj Andersen Sentvedvej 20A 5853 Ørbæk Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Bo Clausen Tlf. 6333 7159 E-mail: bcl@nyborg.dk

Læs mere

Afgørelse. Kort beskrivelse af projektet

Afgørelse. Kort beskrivelse af projektet Afgørelse Afgørelse om, at projekt om regulering af vandløb (dræn) nord for Alfa 6 i Hinnerup ikke er VVM pligtigt (Vurdering af Virkninger på Miljøet) Kort beskrivelse af projektet Vandløbsmyndigheden

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra Lokalplan nr. 230

Landzonetilladelse og dispensation fra Lokalplan nr. 230 Anders Boysen Jepsen Spergelvej 19 9490 Pandrup Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

1. Det er en forudsætning for udnyttelse af nærværende tilladelse at arealoverførelsen

1. Det er en forudsætning for udnyttelse af nærværende tilladelse at arealoverførelsen Kurt Winther Vestergaard Lans Banen 10 Thorup 8860 Ulstrup Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Landzonetilladelse Afgørelse Favrskov Kommune meddeler

Læs mere