Appendix 24. User interviews

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Appendix 24. User interviews"

Transkript

1 Appendix 24 User interviews User interview: Anja Svendsen Date: 23 June 2011 Duration: 35:13 minutes I: Interviewer A: Anja Svendsen Age: 29 City/residence: Hørsholm Occupation: Student and waitress at Humlebæk Kro I: Hvorfor er du medlem af en fanpage på Facebook? A: Jeg er medlem af en fanside på Facebook for at få information om især forskellige events Fx har Distortion lige været der, så der har jeg været inde og blive fan for at få information om forskellige begivenheder og fester. Det er meget mere specifikt i forhold til, hvad man selv kan lide, og de interesser, som man nu har. Det er derfor, jeg har gået ind og liket. I: Kan du huske alle sider du er fan af? A: Nok de fleste, men nok ikke dem alle I: Hvad synes du, at en fanpage skal indeholde, for at du har lyst til at besøge den igen og igen? (Nævn gerne flere parametre) A: Jamen, de skal være gode til at sende information ud om nye tiltag eller arrangementer, for det er ikke særlig ofte, jeg går ind og kigger på den pågældende side med mindre, at der er lejlighed, der er aktuel. Jeg har ikke nogen sider, jeg går ind og tjekker dagligt. I: Lægger du så mærke til alle de informationer, der kommer op på din News Feed? A: Ja, jeg læser min News Feed, og hvis der er noget, jeg synes, der er interessant, så kan jeg godt finde på at gå ind på siden for at læse mere i dybden. Men ellers synes jeg, jeg får tilfredsstillet mit behov ved at få informationer i min News Feed. I: Er der nogen, der opdaterer for meget, så det bliver på grænsen til spam? A: Ja, der er nogen, og så går jeg ind og disliker, for så er det heller ikke mere interessant. Nogle gange liker man jo også, fordi ens venner har liket, og så er det ligesom for at være med på bølgen. I: Nu nævner jeg 5 parametre, hvor du skal vægte dem fra 1-5 efter, alt efter hvor vigtig du synes de er for en facebook fanpage (1: Vigtigst) Aktiv deltagelse, information, underholdning, social status i dit netværk, dialog.

2 A: 1 = Social status i dit netværk, 2 = Information, 3 = Underholdning, 4 = Dialog, 5 = Aktiv deltagelse I: Er der andre parameter, der danner grundlag for, at du liker en side? A: Nej, jeg synes, det er rimelig godt dækket ind I: Hvad synes du generelt om, at virksomheder er på Facebook? A: Det, synes jeg, er fint, hvis man kan formå at bruge det rigtig. Hvis man kan ramme det publikum, man gerne vil, og man formår at udnytte Facebooks muligheder. Man rammer langt bredere, det er nemmere at komme ud til folk. I: Føler du, du får et stærkere forhold til virksomheden ved at være fan af deres side? A: Altså de er en årsag til, man går ind og like en side, hvis man gerne vil benytte sig af det pågældende produkt eller de aktuelle tilbud, der nu måtte være. Eller de informationer man nu får. Nu er jeg så rimelig glad for begivenheder og events, så det benytter jeg mig selvfølgelig af, så på den måde får man da et forhold til de sider, man er fan af, fordi man får tilfredsstillet et behov, man umiddelbart har. I: Går du nogensinde ind på de sider, du er fan af? A: Kun hvis det er noget aktuelt, som fx Distortion. Ellers er det løbende restauranter, FashionForum, modeblade jeg tjekker det er en meget god måde at være up-to-date. I: Deltager du aktivt på en Facebook fanpage? (Skrive kommentarer, deltage debatter, osv) A: Nej, det gør jeg ikke. I: Hvorfor ikke? A: Det er, fordi jeg synes, det er tidskrævende. Og selvom Facebook er en tidsrøver, og man tager sig selv i bare at klikke rundt, så kunne man jo i princippet godt være mere aktiv på de her fansider. Jeg har det fint med bare at være anonym og være passiv deltager. Jeg har ikke behov for at give min mening til kende på en fanside, når det egentlig ikke rigtig har nogen effekt på noget. I: Er det vigtigt for dig, at andre brugere deltager i debatter/diskussioner på fansiden (deltagelse), for at du synes at fanpagen er interessant? A: Det er selvfølgelig sjovere, for jo flere, der deltager aktiv på en Facebookside, jo mere sker der også. Og jo større udvikling er der jo også fra indehaverens side, hvor de kan se, om der er nogle behov, mangler, eller ting, der skal forbedres eller tilføjes. På den måde er det til stor gavn, der er stor aktivitet på Facebooksiden. I: Hvad vil du gerne blive informeret om på en Facebookside? A: Det afhænger jo meget af, hvilen side man er fan af. Så længe de kommer med den information, der er passende for dem, som de mener bidrager til en kontinuerlig information om, hvem de er, så man konstant bliver fanget. Specifik hvilken type information er svært at sige, men så længe de hele tiden formår at forny sig selv, så er det jo man bliver ved med at være der. I: Også hvis det er informationer, der ikke har din interesse?

3 A: Alt kan jo ikke have ens interesse, men så længe størstedelen af deres opdateringer fanger mig, så er det fint. I: Vil information om branchen generelt være interessant læsning for dig? A: Gerne en kombination, for brandet er jo en del af en branche, og det kunne være fedt at se information om både det individuelle brand, hvordan de klarer sig individuelt, men også hvordan de klar sig i branchen i forhold til konkurrenter. Det er helt okay at læse noget generelt om branchen på Facebook, for det er svært at tage sig sammen til at læse en avis og tænke, at nu skal jeg gå ind og læse, hvordan lige netop denne branche har det. Så er det bedre at få det serveret i forbindelse med det brand, man nu er fan af. Det gør det også langt mere tilgængeligt og interessant, fordi det ikke er så uoverskueligt. I: Kan man sige noget om, hvornår der bliver oploadet for mange informationer? A: Altså hvis de konstant hver anden time oploader nåh nu har vi lavet det, nu har vi lavet det altså der skal være en jævnt flow i den information, der oploades. Måske max. et par gange om dagen, og ikke nødvendigvis et par gange om dagen. Hvis der sker noget nyt, skal der selvfølgelig postes en update. Det er en svær balance, for på den ene side skal man opdatere løbende for at fastholde sine fans og på den anden side skal man heller ikke poste noget irrelevant, for så mister man også meget hurtigt sine fans. Man skal være omhyggelig med det, man poster og være ekstrem målrettet. Hvis man opdaterer hver anden eller tredje dag, jamen så synes fok jo også det er spændende. I: Hvad er god underholdning for dig på en Facebook fanpage? A: Det er, når er er blevet gjort noget ud af stemningsbilleder i forhold til fx arrangementer. At der er humor ind over, så det ikke kun er information. At man er varieret i det indhold, man lægger ud på sin Facebookside. I: Er det vigtigt for dig, at der er underholdning på Facebook fanpagen (konkurrencer, videoer, sjove links)? A: Nej, jeg synes ikke, det er det afgørende. Så der er noget information, som er relevant for mig, så er det fint. I: Men synes du, at alle brands og brancher kan lægge underholdning på en side? A: Det afhænger meget af, i hvilken sammenhæng det bliver gjort, fordi en bank er jo forholdsvis tør, men de vil jo også gerne promovere sig selv som værende ikke tørre. Ligesom man ser nykredit prøve at opforme deres image. Det samme har Danske Bank jo gjort for at gøre det mere user-friendly. I: Har du nogensinde haft en dialog med virksomheden på en af de fansider, du er medlem af? A: Nej I: Er det vigtigt for dig at kunne have en dialog med virksomheden på Facebook fanpagen?

4 A: Nej, jeg vil nok kontakte dem direkte via deres officielle website i stedet. Men mange synes nok, det er mere personligt at kunne gøre det over Facebook, fordi det kan være lidt opstyltet at skulle kontakte en stor virksomhed. I: Opfatter du virksomheden mere eller mindre troværdig, når du kan have en dialog med dem på Facebook? A: Nej, jeg synes, de er lettere tilgængelige. De er ikke nødvendigvis mere eller mindre utroværdige, men bare nemmere at komme i kontakt med. I: Kunne du finde at sige like til en virksomhed for at vise omverden, at du liker det, men måske egentlig ikke personlig har din interesse? A: Ja, der er flere sider, især inden for underholdnings- og restaurationsbranchen, fordi mine venner også har liket det. Nogle gange er det også, hvis nogen har sagt Støt lige op om det her, så går man lige ind og liker for at hjælpe med at genere en større fanskare. Jo større fanskare en virksomhed har, jo større gennemslagskraft har de også, og jo flere fans genere det. I: Har det nogen indflydelse at du er fan af en virksomheds facebookside når du skal købe i den produktkategori? A: Nej, det synes jeg absolut ikke, det har, for hvis jeg har interesse i at købe noget, så er det højst sandsynligt kommet ud fra, hvad man har talt med ens veninder om, set i TV eller blade, eller set på gaden. Mit behov er aldrig opstået fra Facebook, når det er ting, der skal købes, men er det restauranter eller barer, som skal prøves af, så kan jeg få lyst til at prøve det efter at have set noget på Facebook. I: Hvis nej: Så du vælger ikke nødvendigvis det brand, du er fan af på Facebook? A: Nej, det gør jeg ikke. I: Har din opfattelse af en virksomhed ændret sig efter du er blevet fan af siden (hvis ja/nej hvordan?) A: Nej, det er det samme. I: Er du fan af flere virksomheders fanpage inden for samme produktkategori på Facebook? (Fx. Sticks n Sushi og Letz Sushi eller Baresso og Riccos Kaffebar) A: Ja, inden for restaurationsbranchen eller natklubber. Jeg tænker slet ikke på at jeg liker et konkurrerende produkt, men mere at jeg udvider min egen horisont og egen produktrække i forhold til, hvad der imødekommer mit behov i forhold til den information, jeg gerne vil have inden for den pågældende branche. I: Nu vil jeg til at stille dig nogle spørgsmål om Facebook Places. Hvorfor bruger du Facebook Places? A: Fordi jeg synes, det er sjov engang i mellem at gøre opmærksom på, hvor jeg er. Jeg bruger det ikke særlig meget. Det afhænger af, hvem jeg er sammen med, hvor jeg er osv. Og så se folks reaktioner på det og få lidt kommentarer. Men det er ligeså meget også for at mødes med folk, der er i nærheden.

5 I: Lægger du mærke til, hvor dine venner checker ind henne på Facebook? A: Ja, det gør jeg da, men det er irriterende, når folk checker ind de samme steder kontant og overalt. I: Hvordan har disse check-ins indflydelse på dig? A: Det har ikke rigtig nogen indflydelse udover at man bliver lidt nysgerrig hvorfor er du der?, hvorfor er du sammen med dem?. De steder folk checker ind, kender man jo i forvejen, så det opbygger ikke et behov i mig til at besøge det sted noget oftere. I: Tænker du over, hvordan de steder du checker ind opfattes af dit netværk? A: Ja, det gør jeg lidt, for det kan man ikke lade være med. For hvis man checker ind et sted, som ikke rigtig stemmer overens med de steder, man normalt kommer, så tror jeg folk vil undre sig. Så jeg prøver at tilpasse mine check-ins med den person, jeg gerne vil fremstå udadtil. Men tænker i lige så høj grad på, om det er smart at checke ind, for så ved folk, man ikke er hjemme, så jeg er meget omhyggelig med mine check-ins. I: Hvor checker du oftest ind? A: Det er oftest restauranter for at fortælle, at nu er jeg ude og spise med den og den. Eller en event, jeg har være til, fordi det var super sjovt. Eller træningscentret for at genere positiv snak og tale omkring de steder, man nu er. I: Hvilket signal vil du gerne sende til din omverden på Facebook? A: Den er svær, for jeg checker jo ikke ind ret meget og gør det kun på steder, som jeg synes, der er noget ved. Prøver ikke at sende et specifikt signal. I: Hvad vil det betyde for dig, hvis en virksomhed vil kunne tilbyde dig rabatter, hver gang du checker ind? A: Jamen, det er jo noget helt andet, for det skaber et incitament for at bruge det noget mere. Så synes man lige pludselig, der er noget ved at checke ind det pågældende sted. I: Ville du handle mere hos den virksomhed? A: Måske, kommer an på hvilken butik, det er. I: Har du hørt om Facebook Deals? A: Nej I: Facebook Places lancerer snart Facebook deals i Danmark. På din smartphone vil du kunne se hvilke tilbud (Deals) du kan benytte dig af i dit nærområde når du tjekker ind gennem Facebook Places. Ønsker du at benytte dig af et tilbud skal du blot tjekke ind på udbyders lokation. Tilbuddene kan fx være Check ind og få et gratis stykke kage ved køb af kaffe eller Check ind og få 20% på dit næste køb. Facebook Deals tilbyder 4 forskellige deals: Individual Deal: Du opnår rabat, når du checker ind hos virksomheden, Friend Deal: Du opnår rabat, når du og dine venner (max. 8) tjekker ind sammen hos virksomheden, Loyalty Deal:

6 Du får noget gratis ved x antal check-ins, Charity Deal: Du donerer x % af dit køb til et godtgørende formal ved køb hos virksomheden. I: Vil du benytte dig af disse deals? A: Ja, det vil jeg helt klart. I: Hvilken deal tror du, du vil benytte dig mest af? A: Jeg vil helt klart benytte one-to-one deal og nok også dealen med grupperabatten, fordi det er noget, man får noget ud af med det samme her og nu. Jeg vil nok også loyalty dealen, for det gør, at man har lyst til at komme tilbage til stedet. I: Vil du hive dine venner med hen hvor som helst, hvis der var en god deal, eller tænker du over de steder afspejler dig, og du indtager rollen som en slags markedsføringskanal for virksomheden? A: Det kommer an på, hvad det er for et sted. Hvis det ikke er noget, der tiltaler mig, bare fordi det er en god deal, jamen så gider jeg ikke gå derhen. Det skal være noget, som også kan gavne mig. Jeg kan fx rigtig gode lide god mad, så det skal være et sted, som i forvejen serverer god mad. Hvis jeg er et sted med mine venner, hvor de har en god deal, men stedet måske ikke passer til mit image, så vil jeg være ligeglad med at checke ind og mit netværk ser det. Hvis dealen er god, så har jeg ikke noget mod at checke ind. I: Kunne du finde på at anbefale disse deals, fx. Via Facebook, til andre? A: Jeg vil anbefale de tre, jeg nævnte. I: Vil du i højere grad vælge at benytte dig af en deal fra et brand du er fan af på facebook eller vil du blot benytte dig af den deal med det bedste tilbud? A: Hvis den butik, jeg ikke er fan af, har et rigtig godt tilbud, men det er en butik jeg rigtig godt kan lide, jamen så går jeg efter det. Så det har absolut ingen indflydelse, om jeg er fan eller ej. I: Hvis: fan af : Så du vil vælge bevidst at være loyal mod det brand du er fan af på Facebook? A: Nej, ikke personligt. I: Har du noget imod at vise dit netværk, at du benytter dig af tilbud og kuponer (fx Downtown, Sweetdeal)? A: Jeg prøver for så vidt muligt at lade være, for synes ikke det er fedt at bruge kuponer I: Har du noget imod, at der vil blive postet på din Facebook wall, at du har checket ind et sted for at benytte dig af et tilbud? Fx Anja har lige checket ind på Baresso for at få 10% på sin kaffe? A: Jeg ville nok checke ind, men gå ind og slette det bagefter. I: Hvad synes du om, at DK bliver ligeså meget en kupon kultur som de er i USA i dag? A: Jeg gider ikke gå rundt med 100 kuponer i min pung det bliver simpelthen for discount-agtig

7 I: Det var alt, tusind tak for din tid User interview: Christina Holm Date: 1 June 2011 Duration: 36:22 minutes I: Interviewer C: Christina Holm Age: 19 City/residence: Copenhagen Occupation: Sales Assistent & Buyer I: Hvorfor er du medlem af en fanpage på Facebook? C: Jeg tror ikke jeg kan nævne alle de sider jeg er blevet fan af. Men for det første er der nok lidt status idet, hvis man er medlem af nogen af de kendte fansider, fx, AnyWho eller agnes cupcakes, men selvfølgelig også fordi jeg har interesse i det. Nogle gange kommer det an på brandet. Ellers er jeg medlem for at få news updates, eller hvis de åbner noget nyt, lancerer noget nyt, eller har fået nye varer. Jeg tror ikke jeg kan nævne alle de sider jeg er blevet fan af. I: Hvad synes du, at en fanpage skal indeholde, for at du har lyst til at besøge den igen og igen? (Nævn gerne flere parametre) C: Der skal i hvert fald være updates en gang om måneden eller hver uge. Hvis det er rigtig spændende updates så hver dag, for man er jo på Facebook hver dag. Så fanger det én, og man bliver afhængig af det, ligesom ved blogs. I: Hvad hvis det kommer en news update up hver dag, som ikke har din interesse? C: Så vil jeg bare vælge at skimme den og overse det, men selvfølgelig skal virksomhederne heller ikke bombardere én. Hvis de poster noget nogle gange om ugen, skal det også være vigtigt, for at jeg gider læse det. Jeg har én gang været inde og dislike en side, fordi der simpelthen kom for mange updates. Det var irrelevant for mig og overdækkede hele min News Feed. I: Andre ting en fanside skal indeholde? C: Hvis man fx kender dem, som står bag brandet, så kigger man jo ekstra meget på det for at støtte det og for at give det videre. I: Nu nævner jeg 5 parametre, hvor du skal vægte dem fra 1-5 efter, alt efter hvor vigtig du synes de er for en facebook fanpage (1: Vigtigst) Aktiv deltagelse, information, underholdning, social status i dit netværk, dialog

8 C: 1= Aktiv deltagelse, 2= Information, 3= Dialog, 4= Underholdning, 5= Social status i dit netværk. Åh, det er svært. Det kommer også an på, hvilken side det er. Er det Sticks n Sushi er det mere information og dialog, der er vigtigt, og er det et tøjbrand eller det måske mere social status. I: Hvad synes du generelt om, at virksomheder er på Facebook? C: Jeg synes, det er OK, de er på Facebook, hvis de har noget at kunne tilbyde. Jeg synes ikke, det er alle virksomheder, der kan være på Facebook. De skal kunne sælge et eller andet, for at man kan bruge det rigtig. I: Er der nogle brancher, som du synes, passer bedre at være på Facebook end andre? C: Ja, jeg vil helt klart sige, at restaurantbranchen, tøjbranchen, sport og events, og musikbranchen har en del at tilbyde. De mere triste virksomheder som banker, kommuner, fagforeninger synes jeg slet ikke passer til det forum. De virksomheder vil jeg hellere bare kontakte direkte, for det virker mere seriøst. Der kan det godt virke utroværdigt at være på Facebook. I: Går du nogensinde ind på de sider, du er fan af? C: Ja, jeg har nogle bestemte, jeg går ind på. Der er nogle bestemte tøjmærker, jeg følger med i, og ellers er jeg hver uge inde på Kennelklubben (Bomuldsklubben), som skriver om Coton hunde. Det er faktisk en rigtig gode fanside, for der kan man stille spørgsmål, hvad de koster, hvor gamle de er, og de svarer med det samme. Det er super gode billeder, de lægger op, rigtig nuttet. De er nede på jorden med deres svar, så derfor tror jeg, at de fanger mig. De poster ikke updates eller billeder særlig tit, men når de så gør det, så er det interessant for mig. Ellers støtter jeg selvfølgelig den tøjbutik, hvor jeg arbejder, for der er vores kunder meget aktive på vores fanside. Så der følger jeg også med i, hvilke billeder og nyheder vi lægger ud. I: Deltager du aktivt på en Facebook fanpage? (Skrive kommentarer, deltage debatter, osv) C: Nej, det gør jeg ikke. I: Hvorfor ikke? C: Det har jeg bare ikke haft behov for. Jeg kunne sagtens gøre det, og det generer mig ikke, at andre kan se, hvad jeg skriver. Hvis jeg har et spørgsmål, foretrækker jeg hellere at skrive et brev for at få den mere direkte kontakt. Jeg bruger mere Facebook som underholdning for mig selv, for at få information, men jeg deltager ikke. Jeg observerer bare. I: Er det vigtigt for dig, at andre brugere deltager i debatter/diskussioner på fansiden (deltagelse), for at du synes at fanpagen er interessant? C: Ja, det er da interessant, at nogen stiller spørgsmål, for det kan da godt være, at man sad med nogle af de samme tanker, og egentlig også selv kunne stille de spørgsmål. Nogle gange er det selvfølgelig også irrelevant. Det gør selvfølgelig også siden mere interessant, når jeg ved, at der er flere, der kigger på siden og deltager aktivt derinde. I: Hvad vil du gerne blive informeret om på en Facebook fanpage?

9 C: Hvis det er en restaurant, vil jeg da gerne modtage nyheder om evt. nye menuer, rabatkort eller sådan noget, der fanger. Eller hvis der er åbnet en ny restaurant, man gerne vil prøve. I: Vil information om branchen generelt være interessant læsning for dig? C: Altså det skal være noget, man kan forholde sig til, og sige Det kender jeg! ellers bliver det for uinteressant og flyvsk. I: Det, at der jævnligt bliver uploaded informationer og nyheder på Facebook fanpagen, gør det, at du synes, det er en interessant fanpage. C: Ja, det gør den da klart endnu mere interessant, hvis de prøver at fange dig med nyheder. I: Hvad er god underholdning for dig på en Facebook fanpage? C: Det er videoer eller sjove billeder. Eller sjove kommentarer. I: Er det vigtigt for dig, at der er underholdning på Facebook fanpagen (konkurrencer, videoer, sjove links)? C: Der skal i hvert fald være en form for billedværk, for at jeg synes, det er interessant. Det fanger én lidt mere, som gør, at man har lyst til at gå ind på siden. I: Men synes du, at alle brands skal lægge underholdning på en side? C: Nej, ikke altid. Det kommer helt an på, hvilket koncept man har. Det er ikke særlig mange brands, som kan bære at lave underholdning på Facebook. Fx tøjbranchen passer det ikke til. Det er mere seriøst. Det er mere events, sport og musik, og måske også lidt barer, hvor det passer at lægge underholdning op på deres side. Det kommer helt an på brand og branche. I: Har du nogensinde haft en dialog med virksomheden på en af de fansider, du er medlem af? C: Nej, aldrig. I: Er det vigtigt for dig at kunne have en dialog med virksomheden på Facebook fanpagen? C: Det er fedt at have mulighed for det, hvis de svarer tilbage. I: Hvor hurtigt skal de svare tilbage? C: Der må max. gå en dag. Når man tjekker sin Facebook dagen efter, forventer man, at de har svaret. Alt går så hurtigt derinde, så man glemmer hurtigt, at man har stillet et spørgsmål. I: Opfatter du virksomheden mere eller mindre troværdig, når du kan have en dialog med dem på Facebook? C: Det virker lidt mere troværdigt, at der sidder én på den anden side og svarer tilbage. Men jeg ser ikke Facebook som noget seriøst medie, men mere en bonus for virksomheden. I: Kunne du finde at sige like til en virksomhed for at vise omverden, at du liker det, men måske egentlig ikke personlig har din interesse?

10 C: Ja, det har jeg også gjort. Der er nok en del af de sider, jeg er medlem af, især alle de tøjbrands og mærker, som jeg bare har liket. I: Hvorfor/hvorfor ikke? C: Jamen lige pludselig så popper brandet op, så har man ikke rigtig nogen holdning til det, men det er da meget fint, og så liker man bare. I: Styrker det så dit image? C: Ja, så er det brand lige oppe og køre, og så skal man da lige ind og være en del af det. Så viser jeg mit netværk, at jeg også kender det. Så skal man fx pludselig være fan af Alexander Wang, selvom hans tøj egentlig ikke siger mig noget. I: Har det nogen indflydelse at du er fan af en virksomheds facebookside når du skal købe i den produktkategori? C: Nej, jeg tror lidt, jeg glemmer, jeg er medlem af de fansider. Der er nemlig så mange. I: Hvis nej: Så du vælger ikke nødvendigvis det brand, du er fan af på Facebook? C: Nej, overhovedet ikke. I: Har din opfattelse af en virksomhed ændret sig efter du er blevet fan af siden (hvis ja/nej hvordan?) C: Det er måske blevet lidt bedre, for de virker lidt mere nede på jorden og sammen med de unge, når de er på Facebook. Facebook er jo lidt mere hipt. I: Er du fan af flere virksomheders fanpage inden for samme produktkategori på Facebook? (Fx. Sticks n Sushi og Letz Sushi eller Baresso og Riccos Kaffebar) C: Ja, det er jeg for at holde mig opdateret og sammenligne, om de har samme varer, menuer osv. Samtidig også hvor aktive de er, hvilke konkurrencer de har kørende og de nyheder, de kommer med. På den måde bruger jeg Facebook til at se, om jeg har flere muligheder for at finde den vare, jeg søger. Specielt hvis virksomheden lægger nogle gode billeder op på Facebook, kan jeg sagtens finde på at gå derhen først. I: Er du begyndt at købe mere hos en bestemt forhandler efter du er blevet fan af siden? C: Nej, det er jeg ikke. I: Nu vil jeg til at stille dig nogle spørgsmål om Facebook Places. Hvorfor bruger du Facebook Places? C: Det gør jeg for at vise mine venner, hvor jeg er, så vi kan mødes, hvis de er i nærheden. Jeg gjorde det meget i en periode, men nu er det stoppet lidt. I: Lægger du mærke til, hvor dine venner checker ind henne på Facebook? C: Ja, det gør jeg. Det er sjovt at se, hvor mine venner er. I: Hvordan har disse check-ins indflydelse på dig?

11 C: Nej, det har ikke på den måde nogen effekt på mig, udover at jeg læser hvor de henne. Selvfølgelig bliver man nysgerrig, hvis det er et nyt sted, som jeg ikke selv kender eller har været. Så kan jeg godt finde på at sende dem en besked, om de stadig er der, hvis jeg er lige i området. Fx er der mange, som checker ind på den nye bar FUGU, og så får man da lyst til at komme der mere, fordi man ved, at der er nogle, man kender. I: Så det kommer an på, hvem af dine venner der checker ind? C: Ja, det skal være nogen af dem, som er mine typer. Det er jo dem, man associerer sig med. Man ved jo selvfølgelig godt, hvilke af ens venner, som tager hen de forskellige steder. I: Tænker du over, hvordan de steder du checker ind opfattes af dit netværk? C: Ja, det gør jeg da. Jeg checkede jo også ind, da jeg var i Paris lufthavn for at vise mine venner, at Ha, jeg er i Paris. Det er jo smart at være ude og rejse. Kan jo lige så godt være ærlig, der er jo en grund til, man checker ind. I: Hvilket signal vil du gerne sende til dit netværk, når du tjekker ind? C: Ja, jeg ville nok aldrig checke ind, hvis jeg var i bageren. Jeg tænker selvfølgelig over, hvor jeg checker. Jeg vil jo kun checke ind fede steder. Man har jo en grund til at vise, man er checket ind her. Målet er jo at få nogle likes, og folk siger Fedt du er der. I: Er der så nogen steder, du bevidst ikke vil tjekke ind? C: Jeg vil aldrig checke ind i butikker. Eller hvis jeg fx bare var hjemme eller hos mine forældre, for det er ikke interessant for andre at læse. Jeg checker ikke ind private steder, for folk skal da ikke vide det. Jeg bruger det mere til at hjælpe hinanden og få det sociale ud af det. Det er nok mest barer, cafeer, eller hvis jeg er på arbejde. Fx optakten til man skal i byen, så kan man lige finde ud af, hvor folk er henne. I: Hvad vil det betyde for dig, hvis en virksomhed vil kunne tilbyde dig rabatter, hver gang du checker ind? C: Det ville betyde helt vildt meget. Hvis jeg var i nærheden eller på cafeen, er det helt klart noget jeg vil bruge. I: Hvad hvis du sidder på café, som du i princippet ikke synes er særlig sej, men de har en god rabat. Vil du da checke ind og være ligeglad med, hvad dit netværk tænker om dig? C: Ja, det ville jeg nok. Hvis alle gør det, så er man ligeglad. Jeg vil nok ikke gøre det som ene høne. I: Ville du handle mere hos den virksomhed? C: Ja, måske. I: Har du hørt om Facebook Deals? C: Nej I: Facebook Places lancerer snart Facebook deals i Danmark. På din smartphone vil du kunne se hvilke tilbud (Deals) du kan benytte dig af i dit nærområde når du tjekker ind

12 gennem Facebook Places. Ønsker du at benytte dig af et tilbud skal du blot tjekke ind på udbyders lokation. Tilbuddene kan fx være Check ind og få et gratis stykke kage ved køb af kaffe eller Check ind og få 20% på dit næste køb. Facebook Deals tilbyder 4 forskellige deals: Individual Deal: Du opnår rabat, når du checker ind hos virksomheden, Friend Deal: Du opnår rabat, når du og dine venner (max. 8) tjekker ind sammen hos virksomheden, Loyalty Deal: Du får noget gratis ved x antal check-ins, Charity Deal: Du donerer x % af dit køb til et godtgørende formal ved køb hos virksomheden. I: Vil du benytte dig af disse deals? C: Jeg vil nok benytte mig af alle deals, men selvfølgelig vil man nok være mest aktiv dér hvor man får rabat, selvom det også er godt at donere noget. Man glemmer måske lidt at checke ind, hvis det ikke har indflydelse på én selv. Det kommer også an på, hvem der udbyder dealen. Står jeg fx på apoteket eller i supermarkedet synes jeg, det er privat og har ikke lyst til fortælle mit netværk om det. Der skal være en vis afstand, så det ikke bliver for personligt. I: Hvilken deal tror du, du vil benytte dig mest af? C: Nok mest den individuelle deal og loyalty. I: Kunne du finde på at anbefale disse deals, fx. Via Facebook, til andre? C: Ja, det kunne jeg sagtens. Især den der Friend deal vil jeg bruge, hvis man bare er 3-4 stk., som skal ned og have et eller andet. Eller hvis jeg har fået en god deal i en butik, kunne jeg sagtens finde på at sige det videre til mine veninder måske endda skrive det på Facebook. I: Vil du i højere grad vælge at benytte dig af en deal fra et brand du er fan af på facebook eller vil du blot benytte dig af den deal med det bedste tilbud? C: Ja, hvis det er gode restauranter, barer eller butikker, jeg er fan af, så vil jeg nok gøre det. I: Hvis: fan af : Så du vil vælge bevidst at være loyal mod det brand du er fan af på Facebook? C: Det kommer an, hvor jeg er, og hvilken deal de tilbyder. I: Har du noget imod at vise dit netværk, at du benytter dig af tilbud og kuponer (fx Downtown, Sweetdeal)? C: Nej, det har jeg ikke noget imod. Alle bruger det jo I: Har du noget imod, at der vil blive postet på din Facebook wall, at du har checket ind et sted for at benytte dig af et tilbud? Fx Henriette har lige checket ind på Baresso for at få 10% på sin kaffe? C: Hmm Det synes jeg OK, men tror også det kommer an på, hvem det er. Når man er ung eller studerende, er man nok ligeglad, men når man bliver ældre og får et godt job, så tror jeg ikke, jeg ville gide at checke ind for at få 10% rabat. I: Hvad synes du om, at DK bliver ligeså meget en kupon kultur som de er i USA i dag? C: Det har jeg ikke noget imod

13 I: Det var alt, tusind tak for din tid User interview: Clara Christiansen Date: 15 June 2011 Duration: 37:28 minutes I: Interviewer C: Clara Christiansen Age: 23 City/residence: Copenhagen Occupation: Student I: Hvorfor er du medlem af en fanpage på Facebook? C: Fordi jeg godt vil have, at folk skal vide, hvad jeg godt kan lide. Det er min måde at lade folk vide noget om mig. Det er en måde at skabe min identitet, uden at det behøver vildt deltaljeret at beskrive, hvilke sider jeg godt kan lide, hvilke TV-serier jeg ser. Så er det nemmere at sige like til en fanside i stedet for at skrive, hvad jeg godt kan lide. Jeg tror jeg er fan af en del efterhånden, kan nok bare ikke huske dem alle. I: Hvad med selve indholdet på en fanside? Er det noget, du går ind og læser? C: Nej, ikke efter at jeg har liket det. Det er meget sjældent, men så får jeg jo også de der opdateringer i min News Feed, og det kigger jeg på engang i mellem, men altså udover det så gør jeg ikke. I: Hvad synes du, at en fanpage skal indeholde, for at du har lyst til at besøge den igen og igen? (Nævn gerne flere parametre) C: Det skal være en side, hvor jeg kan få noget ud af at være aktiv, hvor jeg fx kan vinde noget. Jeg gider ikke bruge min tid på at tale med folk om, hvorvidt Carlsberg er super godt. Jeg går slet ikke ind på siderne og bare observerer. Det gider jeg ikke. I: Nu nævner jeg 5 parametre, hvor du skal vægte dem fra 1-5 efter, alt efter hvor vigtig du synes de er for en facebook fanpage (1: Vigtigst) Aktiv deltagelse, information, underholdning, social status i dit netværk, dialog. C: 1 = Social status i dit netværk, 2 = Information, 3 = Dialog, 4 = Underholdning, 5 = Aktiv deltagelse I: Er der andre parametre, som gør, at du bliver fan af en Facebookside?

14 C: Ja, som jeg nævnte før, hvis jeg fx. kan vinde noget. En form for økonomisk fordel ved at blive fan. I: Hvad synes du generelt om, at virksomheder er på Facebook? C: Jeg synes, det er okay. Man kan jo bare lade være med at like det, hvis man ikke gider have noget med dem at gøre. Så jeg synes, det er fint. Men jeg får ikke mere lyst til at købe, bare fordi de har en Facebookside, så på den måde virker deres reklame nok ikke på mig. Jeg kan godt forstå, de bruger det. Det er jo en gratis reklamesølje. Det er ikke det samme, som de banner-annoncer, der er ude i siden på Facebook. Dem kan jeg godt finde på at trykke på nogle gange og tjekke ud. Men jeg ville ikke gå ind på en virksomheds fanside. I: Hvad er forskellen på at virksomheden lægger et banner ude i siden og på at de poster det på din News Feed? C: Jeg lægger mere mærke til dem, og det faktisk er en reklame for et produkt og ikke bare løbende information, fordi der er så mange news feeds, fordi man er medlem af mange ting. Så man gør sig lidt blind på de informationer, der kommer i sin News Feed. Så jeg synes, det vil være mere effektivt for virksomheder at annoncere i form af bannere i stedet, uden tvivl. I: Deltager du aktivt på en Facebook fanpage? (Skrive kommentarer, deltage debatter, osv) C: Nej, det gør jeg ikke I: Hvorfor ikke? C: Jeg tror ikke rigtig, det gør nogen stor forskel. Det kommer et eller andet sted ikke mig til gavn, hvad jeg skriver på fansiden. I: Hvilken slags sider er du primært medlem af på Facebook? C: Det er primært tøjmærker, fx Scotch & Soda, og brancher såsom design, indoor interiør, I: Er det vigtigt for dig, at andre brugere deltager i debatter/diskussioner på fansiden (deltagelse), for at du synes at fanpagen er interessant? C: Nej, det er jeg ret ligeglad med, i og med jeg heller ikke går ind på de forskellige sider. I: Hvad vil du gerne blive informeret om på en Facebook fanpage? C: En henvisning til en adresse eller en hjemmeside er nok det, jeg vil bruge mest på en fanside. Måske også hvis de har nogle produkter, men så synes jeg, det vil være mere oplagt at poste det på deres hjemmeside. Jeg vil ikke gå oftere derind pga. deres opdateringer. I: Vil information om branchen generelt være interessant læsning for dig? C: Nej, det vil jeg være ret ligeglad med. Hvis jeg har brug for informationer skal det være om det enkelte produkt, ellers vil jeg ikke gå derind. Der er en grund til, man er fan af lige præcis det produkt. I: Det, at der jævnligt bliver uploaded informationer og nyheder på Facebook fanpagen, gør det, at du synes, det er en interessant fanpage.

15 C: Altså den er klart mere interessant, end hvis der ikke var nogen opdateringer. Hvis jeg gik derind, og der ikke var noget andet, så ville jeg nok tænke, at det var lidt mærkeligt. At siden måske var lukket ned eller lign. I: Påvirker det dig overhovedet, at du er fan af en virksomhed på Facebook? C: Nej, det gør det ikke mere interessant for mig. Det er jo primært kun for at vise folk, at jeg godt kan lidt forskellige ting, fx en eller anden øl eller et tøjmærke. Det er ikke sådan, at jeg tænker, at folk skal vide det her, det er i lige så høj grad for at støtte det mærke, som jeg nu er fan af. Jeg forventer heller ikke at få nogen kommentarer på det, jeg liker. I: Hvis nogle af de sider, du er fan af, sender for mange informationer ud i forhold til, hvad du synes er passende, kan du da finde på at melde dig ud af fangruppen? C: Ja, det har jeg gjort, men så har det ikke været en decideret firma, men mere TV-serier eller lign. Men jeg har overvejet det mange gange, fordi jeg synes, at det også kan irriterende med alt for mange updates. I: Hvad er god underholdning for dig på en Facebook fanpage? C: God underholdning for mig er sjove videoer eller konkurrencer, hvor jeg kan vinde noget. Nu går jeg ikke særlig meget op i, hvad der ligger på de forskellige sider, men jeg kan få lidt indflydelse, fx via afstemninger, så synes jeg det er meget sjovt at give sin stemme. Men det er jo heller ikke alle fansider, som skal fokusere på at bruge underholdning. Det skal jo passe til virksomhedens image. I: Er det vigtigt for dig, at der er underholdning på Facebook fanpagen (konkurrencer, videoer, sjove links)? C: Nej, ikke umiddelbart for jeg bruger jo ikke rigtig siderne til noget efter jeg har liket dem, men jeg kan da godt deltage i en konkurrence for at vinde noget. For nylig vandt jeg et anlæg i en konkurrence det var godt nok uden for Facebook men når der er noget man kan vinde, så synes jeg det er meget sjovt at deltage på siden. I: Har du nogensinde haft en dialog med virksomheden på en af de fansider, du er medlem af? C: Nej, aldrig. I: Er det vigtigt for dig at kunne have en dialog med virksomheden på Facebook fanpagen? C: Nej, hvis jeg vil i kontakt med virksomheden, vil jeg nok kontakte dem direkte. Jeg vil måske søge deres kontaktoplysninger på Facebook, men ikke skrive på deres wall, hvis jeg har et spørgsmål eller en ordre. Så nej, det er ikke så vigtig. I: Opfatter du virksomheden mere eller mindre troværdig, når du kan have en dialog med dem på Facebook? C: Jeg vil sige, at det ændrer ikke rigtig mit billede af en virksomhed, om de er mere eller mindre utroværdige. Der er selvfølgelig nogle virksomheder, som egner sig bedre til at være på Facebook end andre, men nu bliver det også bare så almindeligt at alle skal have en Facebookside, selv banker, fagforeninger osv.

16 I: Kunne du finde at sige like til en virksomhed for at vise omverden, at du liker det, men måske egentlig ikke personlig har din interesse? C: Nej, det kunne jeg ikke finde på. I: Hvorfor/hvorfor ikke? C: Fordi det er alligevel et produkt eller virksomhed, jeg skal kunne stå inden for at vise mit netværk, at jeg godt kan lide dem. I: Har det nogen indflydelse at du er fan af en virksomheds facebookside når du skal købe i den produktkategori? C: Nej, jeg tror i højere grad, det er den anden vej rundt. At hvis jeg køber produktet og er tilfreds, så vil jeg blive fan frem for at blive fan og derved købe produktet. Jeg bruger Facebook til at bekræfte, at jeg godt kan lide produkter, jeg køber frem for at blive gjort opmærksom på nye produkter derinde. Det er derfor, jeg synes reklameværdien falder, fordi det ikke får mig til at købe mere. Med mindre at jeg bliver gjort opmærksom på, at de har en ny bluse eller aktuelt tilbud, som gør, at jeg bare må købe den. I: Hvis nej: Så du vælger ikke nødvendigvis det brand, du er fan af på Facebook? C: Nej, det tænker jeg slet ikke på, når jeg skal til at købe noget. I: Har din opfattelse af en virksomhed ændret sig efter du er blevet fan af siden (hvis ja/nej hvordan?) C: Nej, men nu følger jeg jo heller ikke med på, hvad der sker på siderne udover i min egen News Feed, så jeg ved jo ikke rigtig, hvad de skriver derinde. I: Er du fan af flere virksomheders fanpage inden for samme produktkategori på Facebook? (Fx. Sticks n Sushi og Letz Sushi eller Baresso og Riccos Kaffebar) C: Ja, der er specielt flere brugskunstforretninger, som er fan af, og de er vel konkurrenter. Altså det er ikke to brands under samme navn, men to selvstændige konkurrerende firmaer. Jeg er ikke sikker på, hvilke virksomheder, jeg er fan af. I: Har du nogen fornemmelse af, hvor mange sider du er fan af? C: Overhovedet ikke, og lige på stående fod kan jeg ikke engang nævne dem, jeg er fan af. I: Er du begyndt at købe mere hos en bestemt forhandler efter du er blevet fan af siden? C: Nej, det har noget med hinanden at gøre for mit vedkommende. I: Nu vil jeg til at stille dig nogle spørgsmål om Facebook Places. Hvorfor bruger du Facebook Places? C: Det er også for at folk skal vide, hvad jeg foretager mig. Det er bare i stedet for en statusopdatering. Så laver jeg bare en statusopdatering, hvor der er et kort på. Men nu bruger jeg det ikke ret meget mere, for jeg tør ikke. Jeg fandt ud af, at medierne snakkede, om indbrudstyvene kiggede med på, hvor man var henne, og det syntes jeg ikke var specielt rart, så jeg har faktisk kun brugt det en gang siden. Jeg ville rigtig gerne bruge det noget mere, for jeg synes, det er rigtig fedt,

17 og jeg er egentlig ret ligeglad med, om folk ved, hvor jeg er henne. Jeg er bare bange for, at folk misbruger det. Jeg havde set i Politiken, at Politiet havde udtalt sig, at man skal tænke over, hvor man checker ind og vise sin geografiske opdatering. Specielt hvis man ikke kan stole på ens venner. I: Lægger du mærke til, hvor dine venner checker ind henne på Facebook? C: Ja, det gør jeg. I: Hvordan har disse check-ins indflydelse på dig? C: Ja, lidt. Altså der er i hvert fald flere, som checkede ind til Distortion via Places, så det overvejede jeg da, om jeg skulle tage derhen og kontakte dem, som jeg kunne se, var der. I: Tænker du over, hvordan de steder du checker ind opfattes af dit netværk? C: Nej, men jeg vil nok ikke checke ind et sted, som var lidt ligegyldigt, fx hvis jeg var i Matas. Hvis det var et eller andet fedt, vil jeg nok checke ind, så jeg tænker nok lidt over, hvordan mine lokationsopdateringer opfattes af mit netærk. Jeg overvejer alligevel, om det her er en interessant opdatering for mine venner eller ej. I: Hvilket signal vil du gerne sende til dit netværk, når du tjekker ind? C: Sådan en aktiv person, som er all around. I: Er der så nogen steder, du bevidst ikke vil tjekke ind? C: Altså hvis jeg var et virkelig kikset sted, som fx Crazy Daisy vil jeg aldrig checke ind. Eller hvis jeg bare var hjemme, ude og handle, på apoteket eller lign, så ville jeg nok ikke gøre det. Men hvis det var i mere familiære sammenhænge, som fx at jeg var hjemme hos min mormor, så ville jeg måske gøre det, fordi så ved folk, at jeg foretager mig noget med min familie, og at det er hyggeligt. I forhold til hvis jeg var i SuperBest, så ville det bare fortælle, at jeg ikke har købt ind i 3 dage. I: Hvad vil det betyde for dig, hvis en virksomhed vil kunne tilbyde dig rabatter, hver gang du checker ind? C: Så vil jeg nok checke ind noget oftere. Det er jeg helt sikker på. I: Vil du handle mere hos den virksomhed? C: Det kommer an på, hvilken virksomhed det er, der tilbyder rabatter I: Har du hørt om Facebook Deals? C: Nej I: Facebook Places lancerer snart Facebook deals i Danmark. På din smartphone vil du kunne se hvilke tilbud (Deals) du kan benytte dig af i dit nærområde når du tjekker ind gennem Facebook Places. Ønsker du at benytte dig af et tilbud skal du blot tjekke ind på udbyders lokation. Tilbuddene kan fx være Check ind og få et gratis stykke kage ved køb af kaffe eller Check ind og få 20% på dit næste køb. Facebook Deals tilbyder 4 forskellige deals: Individual Deal: Du opnår rabat, når du checker ind hos virksomheden, Friend Deal: Du opnår rabat, når du og dine venner (max. 8) tjekker ind sammen hos virksomheden, Loyalty Deal:

18 Du får noget gratis ved x antal check-ins, Charity Deal: Du donerer x % af dit køb til et godtgørende formal ved køb hos virksomheden. I: Vil du benytte dig af disse deals? C: Helt sikkert. Jeg vil benytte mig af dem alle sammen. I: Hvilken deal tror du, du vil benytte dig mest af? C: Den individuelle deal, fordi det er det, jeg får mest ud af. Det vil helt klart være de første eller den sidste. Bare fordi jeg ikke selv får noget økonomisk ud af det, vil jeg da have godt med at gøre noget for andre ved bare at checke ind. I: Ved at der tilbydes rabatter, vil det gøre, at du handler mere hos den virksomhed? C: Ja, det ville jeg nok. I: Kunne du finde på at anbefale disse deals, fx. Via Facebook, til andre? C: Nej, det tror jeg ikke. Det kan godt være jeg vil anbefale dealen til andre, men selskabet vil jeg nok ikke. Det vil mere være det, at man kan få en gratis kage på Baresso, som jeg vil fortælle videre. Det er mere selve tilbuddet end virksomheden. I: Vil du i højere grad vælge at benytte dig af en deal fra et brand du er fan af på Facebook eller vil du blot benytte dig af den deal med det bedste tilbud? C: Altså på et eller andet plan vil jeg nok tage den, jeg var fan af, for der er jo nok en grund til, at jeg er fan af det, fordi jeg kan lide produktet eller har været der, så chancen for at jeg får brugt de deals, hvis de ikke kan fås på de steder, jeg godt kan lide, er ret lille. I: Hvis: fan af : Så du vil vælge bevidst at være loyal mod det brand du er fan af på Facebook? C: Ja, det kan du sige. I: Har du noget imod at vise dit netværk, at du benytter dig af tilbud og kuponer (fx Downtown, Sweetdeal)? C: Ja, jeg synes, det er pinligt, når man står og betaler med de er 2-for1 kuponer, for føler jeg er så nærig over for tjeneren fx I: Har du noget imod, at der vil blive postet på din Facebook wall, at du har checket ind et sted for at benytte dig af et tilbud? Fx Clara har lige checket ind på Baresso for at få 10% på sin kaffe? C: Ja, det ville jeg ikke synes var fedt. Jeg gider ikke være en omvandrende reklamesølje. I: Hvad synes du om, at DK bliver ligeså meget en kupon kultur som de er i USA i dag? C: Det er fint med mig, men jeg kommer nok ikke til at bruge det. I: Det var alt, tusind tak for din tid

19 User interview: Frederik Birkedal Date: 16 June 2011 Duration: 49:35 minutes I: Interviewer F: Frederik Birkedal Age: 24 City/residence: Copenhagen Occupation: Student and works at Codan I: Hvorfor er du medlem af en fanpage på Facebook? F: Jeg skal kunne lide produktet, og fordi der skal ske noget på den fanpage for at jeg gider være medlem af det. Ved det mener jeg, at hvis der bare er en fanpage, som hedder Jeg kan lide Gucci, så gider jeg ikke bare klikke like, så folk kan se, at jeg kan lide Gucci. Der skal simpelthen være en grund til, at jeg skal trykke like. Altså enten skal jeg virkelig godt kunne lide produktet i forvejen, eller også skal der ligesom ske et eller andet. Fx har jeg lige tilmeldt Oddsets fanside, fordi de har den afstemning om Oddet-pigerne, og man kunne ikke se afstemningen, med mindre man var fan af siden. Så derfor var jeg nødt til at like siden for at se det, selvom jeg egentlig er helt ligeglad med Oddset. Nu begynder jeg så at få alle de her spammails fra det, så nu logger jeg mig nok af igen. I: Kan du huske alle de sider du er fan af? F: Ja det vil jeg mene I: Hvad synes du, at en fanpage skal indeholde, for at du har lyst til at besøge den igen og igen? (Nævn gerne flere parametre) F: Der skal være en eller anden form for interaktion. Jeg vil sige, at jeg besøger generelt aldrig de her fanpages igen. Altså man klikker på det, hvis der er noget man vil se, og jeg liker, hvis man skal like for at have adgang til at se det, og derefter vil jeg sige, at jeg stort set aldrig kigger på det igen. I: Når du har liket, vil du automatisk modtage updates fra dem i din News Feed. Lægger du mærke til det? F: Ja, men det er specielt fordi jeg har et MSN program, der også kører Facebook. Det vil sige, alle statusupdates, det får jeg pop-up nede i hjørnet. Det vil sige, at jeg kan egentlig følge med i alle fanpages statusupdates uden at besøge dem. Hvis jeg ikke havde det, ville jeg nok stadig ikke gå ind og tjekke det aktivt.

20 I: Nu nævner jeg 5 parametre, hvor du skal vægte dem fra 1-5 efter, alt efter hvor vigtig du synes de er for en facebook fanpage (1: Vigtigst) Aktiv deltagelse, information, underholdning, social status i dit netværk, dialog. F: 1= Aktiv deltagelse, 2= Underholdning, 3= Information, 4= Dialog,5= Social status i dit netværk I: Er der andre parametre, som gør, at du vælger t blive fan af en virksomheds Facebookside? F: Ja, hvis jeg fx. får en økonomisk fortjeneste ud af det. Nogle virksomheder locker med en konkurrence, hvor man kan vinde ipads, hvis man liker deres side. I: Hvad synes du generelt om, at virksomheder er på Facebook? F: Jeg synes godt, det kan være lidt useriøst nogle gange. Jeg kan godt forstå, at virksomheder er på Facebook, og nu kan det næsten ikke betale sig ikke at være på det, men på anden side er det ret useriøst. Det kommer meget an på imaget. Hvis du vil være lidt eksklusiv og lidt hip, og så har man en Facebook side hvor Gud og hver en mand kan klikke på, så synes jeg, at der ryger noget, hvis det er eksklusivitet, man går efter. I: Er der nogle brancher, som du synes, passer bedre at være på Facebook end andre? F: Ja, altså jeg synes, der skal være et klart formål med det. Et revisionsselskab skal aldrig nogensinde være på Facebook. Jeg kan ikke se, hvad de kan få ud af det. Selvfølgelig skriver man nu på Facebook, hvad ens stillingsbetegnelse er og i hvilket firma, og så skal man have mulighed for at klikke på det firma, men så skal der heller ikke være mere. Altså hvis Deloitte gik på Facebook og begyndte at lave konkurrencer, så ville jeg straks tænke, hvor er jeres fokus henne? Sådan en type virksomheder, som selvfølgelig er meget business-to-business, synes jeg ikke skal være der udover at være markeret med navnet. Selv hvis min bank pludselig gik på Facebook, ville jeg have det underligt med at modtage pop-ups om, at jeg kan lægge min pension om. Jeg vil sige, at det er sådan en vigtighed, at hvis det virkelig var nødvendigt, så skal virksomheden tage kontakt til mig. Det er det, jeg betaler dem for. Hvis de skrev på Facebook Nu har vi en ny lånetype tjek den ud så ville jeg straks tænke, om det er bondefangeri eller hvad. Det bliver så nemt og så billigt at smide statusopdateringer op, at man begynder at betvivle kraften bag det, de egentlig siger. Hvis fx PFA poppede op med dagens tilbud ala. MyToday om et renteswop, ville jeg tænke, at det kan de ikke mene, at de vil pitche til mig over Facebook. Så vil jeg hellere sige, at de skal betale for at lave reklamer på Facebook Vi sælger det og det kom ind og lær mere om det og kontakt os. Det bliver for distanceret og overfladisk. I: Går du nogensinde ind på de sider, du er fan af? F: Ja, kun dem hvor jeg føler, der er en grund til at jeg skal ind og kigge på den hver dag. I: Deltager du aktivt på en Facebook fanpage? (Skrive kommentarer, deltage debatter, osv) F: Ja, jeg har deltaget i det der Oddet pigeafstemning. Jeg deltager aktivt på Crossfits fanpage, for der oploader de dagligt billeder fra træning, hvor jeg er med på billederne nogle gange, så der liker jeg eller skriver kommentarer til dagens træning. Eller skriver på nogle billeder, hvor er der nogen på, som jeg har en eller anden form for forhold til. I: Hvorfor deltager du?

21 F: På Oddset var det faktisk mere for at hjælpe en ven, fordi jeg har en ven som arbejder inden for Oddset. Så jeg ved, at hvis de promoverer det her, skal de sikkert have et vis antal klik. Jeg gør så tit det, at jeg går ind og sletter, hvad der kommer på min væg. Er jeg fx blevet tagget i nogle billeder, går jeg ind og sletter det, så folk ikke kan se det på min væg. Da jeg stemte på Oddset pigen kom det også frem på min væg, og det slettede jeg, for har jeg lyst til at alle skal se, hvem min type pige er? Jeg er en af dem, som aktivt går ind og læser på siden og kommenterer, jeg er bare ikke én af dem, som spreder det videre. Men igen, det kommer an på produktet. I: Er det vigtigt for dig, at andre brugere deltager i debatter/diskussioner på fansiden (deltagelse), for at du synes at fanpagen er interessant? F: Ja, det er det. Ikke sagt, at jeg ikke er den første, den gør det. Men der skal ligesom være på kultur på siden, som lægger op til interaktion med andre brugere. Går jeg ind på fansiden og kigger nogle billeder igennem, og der ikke er nogen kommentarer fra andre brugere, så ville jeg aldrig selv skrive en. I: Bliver siden mere attraktiv jo flere, der deltager? F: Nej, nok ikke mere attraktiv, men den opfordrer til aktiv deltagelse. På den måde vil man nok tjekke den mere. Men igen, der skal ske noget på siden, for vi forbrugere i dag er meget egoistiske og har en korttidshukommelse på 3 sekunder. Fx på Crossfits hjemmeside, hvis der ikke bliver lagt billeder op hver dag, så mister jeg interessen. I: Hvad hvis virksomheder oploader billeder eller nyheder dagligt, men det ikke har din interesse? F: Jamen, så må man gå ind og dislike. Det har jeg gjort mange gange før. Lige nu overvejer jeg stærkt at gøre det med Faxe Kondi, fordi de oploader ret meget, men nu er jeg ret stor fan af Faxe Kondi. Den information, de poster, er ikke synderlig interessant, men jeg kan rigtig godt lide produktet, så den er den opvejelse, om man vil deltage på siden eller blot vise, man er fan at et mindre dansk sodavandsfirma i forhold til Carlsberg og Tuborg, som laver OnSide sportsvand og gør alt hvad de kan for at konkurrere dem ud, og ligegyldigt hvad, så vinder Faxe Kondi hver gang. I: Så det er lige så meget for at støtte dem? F: Ja, eller sige, at man holder til den side - over for sig selv og i sidste ende nok over for netværket. Men hvem ser også det? Jeg går aldrig ind og ser, hvad andre folk er fan af. Det er kun første gang man møder nogen, og man overvejer, om man skal være venner med dem. Så kan man se, om de er komplet idioter. Jeg går heller aldrig ind og søger specifikt på fanpages. Det er kun hvis de popper op via mine venners opdateringer. I: Har det nogen effekt på dig, når du ser, hvad andre er blevet fan af? F: Du tænker på at vælge det? Nej, jeg får ikke lyst til at blive fan, men jeg bliver gjort opmærksom på, at det eksisterer. Jeg går aldrig selv ind og søger på sider, jeg gerne vil være fan af, men popper de op på min News Feed, fordi én af mine venner lige er blevet fan af noget, så kan jeg godt tænke, Nårh ja, det kan jeg jo egentlig også godt lide og så like det. Derfor mener jeg, det er vigtigt, at det popper op i statusopdateringer og bliver promoveret den vej ud. I: Hvad vil du gerne blive informeret om på en Facebook fanpage?

Fordi jeg godt vil have, at folk skal vide, hvad jeg godt kan lide. Det er min måde at lade folk vide noget om mig.

Fordi jeg godt vil have, at folk skal vide, hvad jeg godt kan lide. Det er min måde at lade folk vide noget om mig. Interviews Henriette Frederik Birkedal Clara Christiansen Christina Holm Anja Svendsen Tim Andreasen Jacobsen Age 28 24 23 19 29 28 Residence / city Hillerød København København København Hørsholm København

Læs mere

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Kasper BM: okay, jeg skal først lige bede om dit navn, og din alder, og hvad du læser?

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Bruger Facebook rigtig meget Kigger lidt på Instagram Elsker at bruge

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

BM: jeg sætter lige mikrofonen til her (skratter). Super, øhm, jamen øh først skal jeg lige have dit navn og alder?

BM: jeg sætter lige mikrofonen til her (skratter). Super, øhm, jamen øh først skal jeg lige have dit navn og alder? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskribering af interview, Christina BM: jeg sætter lige mikrofonen til her (skratter). Super, øhm, jamen øh først

Læs mere

Interviews Peter Brandt Christoffer Nielsen Maria Rasmussen Frederik Winther Siw Andersen Nanna Berg

Interviews Peter Brandt Christoffer Nielsen Maria Rasmussen Frederik Winther Siw Andersen Nanna Berg Interviews Peter Brandt Christoffer Nielsen Maria Rasmussen Frederik Winther Siw Andersen Nanna Berg Age 30 25 32 24 18 18 Residence / city Hillerød Hørsholm København Hillerød Hillerød Hørsholm Reason

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter M: Så begynder vi så småt, det er egentligt bare nogle spørgsmål hvor du skal tage en stillingtagen, måske en kort refleksion vil nogle af dem kræve selvfølgelig og det gør ikke noget du tænker lidt ud

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

Jeppe: Øhm, jeg hedder Jeppe, og jeg er 27, og jeg læser HD afsætning på Handelshøjskolen i Aarhus

Jeppe: Øhm, jeg hedder Jeppe, og jeg er 27, og jeg læser HD afsætning på Handelshøjskolen i Aarhus 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Jeppe BM: først så skal jeg lige bede om dit navn og din alder og hvad du læser? Jeppe:

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Bilag 13: Transskription af interview med Marc

Bilag 13: Transskription af interview med Marc 13: Transskription af interview med Marc I denne transskription vil Interviewer blive refereret til som Int og respondenten vil blive refereret til som Marc. Spørgsmål vil være i fed og svar vil være i

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Dato for interview: 26. juli 2016 Lokation: København Varighed: 13 min Transskriberingen bygger på Steinar Kvales teori om grov transskribering, hvor tænkepauser,

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

Hvem behøver en Fan side?

Hvem behøver en Fan side? Facebook Fan sider er en fantastisk måde at promovere en virksomhed på, og en vigtig del af enhver social media marketing plan. Oprettelse af en grundlæggende side er ikke så kompliceret, men at skabe

Læs mere

Transskribering af interview 5

Transskribering af interview 5 Transskribering af interview Interviewguiden er udarbejdet med udgangspunkt i de af Bryman (0) opstillede guidelines til kvalitative semistrukturerede dybdeinterviews. Spørgsmålene i interviewguiden inddeles

Læs mere

Du har fået en fin ny hjemmeside. Alt er perfekt. Teksten er finpudset. Billederne spiller. Vennerne siger tillykke. Og lige om lidt, så sker der

Du har fået en fin ny hjemmeside. Alt er perfekt. Teksten er finpudset. Billederne spiller. Vennerne siger tillykke. Og lige om lidt, så sker der Kender du det her Du har fået en fin ny hjemmeside. Alt er perfekt. Teksten er finpudset. Billederne spiller. Vennerne siger tillykke. Og lige om lidt, så sker der INTET. Ingen trafik ingen salg ingen

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon)

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) hallo det er Rasmus INTERVIEWER1: Goddag Rasmus, vi fik lov til at ringe til

Læs mere

Bilag 5, Interview med Lisa

Bilag 5, Interview med Lisa Bilag 5, Interview med Lisa 20 år Bosiddende i Vangede Ansat som kasseassistent i Superbest Interviewer: Hvor ofte handler du i H&M? Respondent: Ofte. Det er i hvert fald mest der, jeg handler. 3 gange

Læs mere

Interview med eleven Cathrine I = interviewer (Anders), C = informant (Cathrine)

Interview med eleven Cathrine I = interviewer (Anders), C = informant (Cathrine) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Ja, mit det navn det er selvfølgelig Anders, og du hedder? athrine. Yes. Og du går i? 3.e. 3.e. Og lige nu har crossfit.

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

Interview med LCK s videpræsident

Interview med LCK s videpræsident Interview med LCK s videpræsident 0.09-0.12 Interviewer 1: Kan du starte med at fortælle om hvad din rolle i LEO er? 0.15-0.44 Brødreskift: Altså jeg har jo været med at starte det op med Zenia. Og jeg

Læs mere

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university I: Interviewer ST: Respondent

Læs mere

10 trin til en succesfuld Facebook side

10 trin til en succesfuld Facebook side 10 trin til en succesfuld Facebook side Allerførst vil jeg gerne fortælle dig, hvor fedt jeg synes, det er, at du har downloadet denne E-bog. Det lyder måske lidt selvhøjtideligt, men jeg elsker at dele

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

TJEN PENGE PÅ NETTET

TJEN PENGE PÅ NETTET TJEN PENGE PÅ NETTET [Skriv tekst] Side 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Hvilke fordele er der ved at tjene penge på nettet?... 1 Måder du kan tjene penge på nettet... 2 Din egen blog... 2 Produktanmeldelser...

Læs mere

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk Kan du heller ikke finde rundt i alle de slankekure, du bliver bombaderet med i ugeblade, aviser og tv så se med på min blog, hvor jeg foreløbig har samlet 23 slankekure her kan du finde lige den, der

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Bilag 8, Interview med Amalie

Bilag 8, Interview med Amalie 1 Bilag 8, Interview med Amalie 21 år Bosiddende i Hvidovre Studerende: HA i IT på CBS Interviewer: Hvor ofte handler du i H&M? Respondent: Jeg skal faktisk derind i dag. Rimelig ofte synes jeg. Det er

Læs mere

Bilag 5 Interview og user tests med tre studerende

Bilag 5 Interview og user tests med tre studerende Bilag 5 Interview og user tests med tre studerende Vi interviewer tre studerende den 22. og 23. april 2014 efter aftale. Vores formål er efter user tests med hver af de studerende at få kendskab til deres

Læs mere

BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC

BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC 27.04.2015 Interviewer 1 (I1) Interviewer 2 (I2) Respondent (R) I1: Ja, vi vil jo lave en app, som skal vejlede den studerende igennem sit studieforløb.

Læs mere

Interview med eleven Asta I = interviewer (Anders), A = informant (Asta)

Interview med eleven Asta I = interviewer (Anders), A = informant (Asta) nterview med eleven sta = interviewer (nders), = informant (sta) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Yes, jamen mit navn det er nders, og du hedder? Jeg

Læs mere

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie 15: Transskription af interview med Stephanie I denne transskription vil Interviewer blive refereret til som Int og respondenten vil blive refereret til som Stephanie. Spørgsmål vil være i fed og svar

Læs mere

Interview med butikschef i Companys Original

Interview med butikschef i Companys Original Interview med butikschef i Companys Original Interviewer 1: Amanda Interviewer 2: Regitze Butikschef: Lene Interviewer 1: Ja, det er bare, som sagt, til os selv, så vi selv kan analysere på det, men vi

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Alternativ markedsføring

Alternativ markedsføring Alternativ markedsføring Kom/IT Projekt HTX Roskilde Joachim K. Bodholdt 05-05-2009 Indholdsfortegnelse Alternativ markedsføring online.... 3 Projekt beskrivelse:... 3 Case: Projekt 'Mørk & Juhl'... 4

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

Bilag 8. Interview med Simon

Bilag 8. Interview med Simon Interview med Simon 5 10 15 20 25 30 Simon: Det er Simon. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Simon: Hej. Cecilia: Hej. Tak fordi du havde tid til at snakke. Simon: Jamen ingen problem, ingen problem. Cecilia:

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag H - Søren 00.06 Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.11 Søren: En ganske almindelig hverdag? 0014

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Bilag D: Transskription af interview med kunde 3 Eric Wanscher

Bilag D: Transskription af interview med kunde 3 Eric Wanscher Bilag D: Transskription af interview med kunde 3 Eric Wanscher Han arbejder hos Deloitte, Viborg og står for at afholde kurser og andre events for medarbejderne. Ligeledes har han sit eget konsulentfirma

Læs mere

Nu har I haft jeres YouTube-panel. Hvad tænker I om gæsternes reaktioner? Kan I sætte nogen ord på dem?

Nu har I haft jeres YouTube-panel. Hvad tænker I om gæsternes reaktioner? Kan I sætte nogen ord på dem? Efter deres panel om lørdagen fangede pressefrivillig Louise Borum Bech YouTuberne LasseMedHatten, SofiNekoDesu og Son-Michael til et interview omkring at lave YouTubevideoer, passion og at møde følgere.

Læs mere

G R A T I S T J E K L I S T E F R A O N L I N E A K A D E M I E T W W W. O N L I N E A K A D E M I E T. D K

G R A T I S T J E K L I S T E F R A O N L I N E A K A D E M I E T W W W. O N L I N E A K A D E M I E T. D K E N H E L T A L M I N D E L I G F A C E B O O K S T R A T E G I der skader dig G R A T I S T J E K L I S T E F R A O N L I N E A K A D E M I E T W W W. O N L I N E A K A D E M I E T. D K EN FACEBOOK STRATEGI,

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Nogle af de absolut skarpeste bloggere tjener over 100.000 i måneden, men det er typisk på den internationale scene, men her i Danmark har vi

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Markedsføringskanaler

Markedsføringskanaler Markedsføringskanaler Der findes et hav af markedsføringskanaler, som du kan bruge til at promovere og køre din forretning igennem, men vi har her udvalgt 3 digitale kanaler, som er stærke og effektive

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Gør jeg det godt nok?

Gør jeg det godt nok? Gør jeg det godt nok? Mette, som er butiksassistent, bliver tit overset eller forstyrret af sin kollega, som overtager hendes kunder eller irettesætter hende, mens der er kunder i butikken. Det får Mette

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog OPRINDELSE Ordet blog har sin oprindelse i Weblog OPRINDELSE blog: a website that contains an online personal journal with reflections, comments and often hyperlinks provided by the writer - Merriam-Webster

Læs mere

Bilag 1 b Fokusgruppeinterview 9. klasse

Bilag 1 b Fokusgruppeinterview 9. klasse 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Interview med 9 klasserne. Børnene vi har interviewet går i forskellige

Læs mere

SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE. JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund

SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE. JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund Indholdsfortegnelse FÅ DIT PROJEKT I MÅL - CHECKLISTE... 2 TO MÅNEDER FØR LANCERING:... 2 EN MÅNED FØR LANCERING:...

Læs mere

Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole

Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole Informanterne er benævnt med deres egne fornavne. Da der medvirkede to, som begge hed Caroline, er de benævnt

Læs mere

Bilagsamling 2-4 Bilag 2: Interviewguide til fokusgruppeinterview

Bilagsamling 2-4 Bilag 2: Interviewguide til fokusgruppeinterview Bilagsamling 2-4 Bilag 2: Interviewguide til fokusgruppeinterview INTRO: Velkommen til. Formålet med dette fokusgruppeinterview, er at indsamle date vedrørende kendskab til Primark og generelle opfattelser

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år

Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger kun YouTube til at se videoer

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic

Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic Interviewlængde: 40 min. Interviewer: Shillan Saifouri Interviewperson: Helen Torkashvand ejer af Indenta Clinic Interviewet er foretaget d. 18 maj,

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan Bilag 7. Transskription af interview. Interview gennemført d. 8. Maj 2014, via Skype Beskrivelse af interview med Jonathan Interviewet med Jonathan blev udført den 09. Maj 2014, som et Skype-interview.

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing.

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. 5 Først må du gerne lige fortælle dig navn, din alder, hvilken klasse du går i, og hvor du bor. Ja. Jeg hedder Line, og

Læs mere

Interview af Majse Neve (M) d. 11/5-15 Interviewer 1: Anna (A) Interviewer 2: Emilie (E)

Interview af Majse Neve (M) d. 11/5-15 Interviewer 1: Anna (A) Interviewer 2: Emilie (E) Interview af Majse Neve (M) d. 11/5-15 Interviewer 1: Anna (A) Interviewer 2: Emilie (E) 5 10 15 20 25 30 35 40 45 A: Min er i gang nu E: Sådan dér A: Super! A: Yesshh, øhm Hvordan benytter du, eller hvorfor

Læs mere

Problemformulering Hvorfor leder det senmoderne menneske efter subkulturelle fællesskaber?

Problemformulering Hvorfor leder det senmoderne menneske efter subkulturelle fællesskaber? Problemformulering Hvorfor leder det senmoderne menneske efter subkulturelle fællesskaber? Tendenser (arbejdsspørgsmål): 1. At kunne forstå hvad der gør, at det senmoderne menneske søger ud i et subkulturelt

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Bilag 6. Interview med Emil

Bilag 6. Interview med Emil Interview med Emil 5 10 15 20 25 30 Emil: Østjyllands Politi, det er Emil. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Emil: Ja hej. Cecilia: Hej. Nåmen tak fordi du lige havde tid til at snakke. Emil: Jamen selvfølgelig.

Læs mere

Communication 12.05.2014 BA-project Interview, focus group 1

Communication 12.05.2014 BA-project Interview, focus group 1 Scenario of focus group 1: Issac, 13 years old and Oskar, 14 years old Two young boys, recruited at Game practicing basketball together at the court. The interview was conducted in Danish, as they felt

Læs mere

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause BILAG 4 Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014 L: Lars.. = mindre pause I = Ida (Interviewer 1)... = lang pause J = Jakob (Interviewer 2) [] = markerer lyde og andet

Læs mere

1. Interview. Din holdning til cykelhjelme BILAG 6. TRANSSKRIBERET INTERVIEWS. Interviewperson: Anna Kirkfelt Alder:13 år Klasse 7.

1. Interview. Din holdning til cykelhjelme BILAG 6. TRANSSKRIBERET INTERVIEWS. Interviewperson: Anna Kirkfelt Alder:13 år Klasse 7. BILAG 6. TRANSSKRIBERET INTERVIEWS 1. Interview Interviewperson: Anna Kirkfelt Alder:13 år Klasse 7. Din holdning til cykelhjelme PD Okay Anne så går vi i gang. A Ja PD Når jeg siger Cykelhjelm hvad er

Læs mere

It-sikkerhed Kommunikation&IT

It-sikkerhed Kommunikation&IT It-sikkerhed Kommunikation&IT Dette projekt handler om IT-sikkerhed. Gruppen har derfor valgt at have om Facebook, hvor vi vil hjælpe folk med at færdes rigtigt på nettet. Dette vil gøre ved hjælp af at

Læs mere

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014 1 Kontaktpersonens navn: Den unges navn: Dato: 2 Boligforhold Profil 1: Jeg er meget tilfreds med at bo på Rismøllegården og har det godt med de andre beboere og personalet. Profil 2: Jeg er hovedsagligt

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

SocialTime. Du kan gøre opmærksom på din nye Facebook-side eller app uden at bruge penge på reklamer. Gratis markedsføring START I DAG

SocialTime. Du kan gøre opmærksom på din nye Facebook-side eller app uden at bruge penge på reklamer. Gratis markedsføring START I DAG S O M M E R 2 0 1 3 SocialTime Skab din forretning på Facebook Gratis markedsføring Du tror allerede på værdien af Facebook markedsføring - det er derfor du læser dette nu, ikke? Du kan gøre opmærksom

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og 1. Jeg kører sådan rimelig ofte Katrine: Skal du lave noget i weekenden? Birgitte: Ja, jeg skal faktisk til Fyn altså her den 14. Katrine: Ja. Hvordan kommer du derhen? Birgitte: Jeg skal køre i bil. Katrine:

Læs mere

Lidt om, hvad bogen (ikke) er for en bog

Lidt om, hvad bogen (ikke) er for en bog forord Lidt om, hvad bogen (ikke) er for en bog Hvis du har købt den her bog på grund af dens titel, så bliver jeg nødt til at indrømme helt fra starten, at du er blevet snydt. Det er nemlig ikke en troslære.

Læs mere

Hvor ofte går du på McDonald's? Oplever du, at McDonald's kommunikerer om ansvarlighed?

Hvor ofte går du på McDonald's? Oplever du, at McDonald's kommunikerer om ansvarlighed? Hvor ofte går du på McDonald's? Oplever du, at McDonald's kommunikerer om ansvarlighed? Hvor vil du foretrække at høre om McDonald's ansvarlighed?vælg gerne flere steder Hvor vil du foretrække at høre

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evalueringen er udarbejdet af Matematiklærerne i 9.klasse Evalueringen af layoutet og redigeret

Læs mere

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson.

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson. Interview 0 0 0 0 Interviewet indledes. I: For det første, prøv at beskrive hvad en god, ung instruktør er ifølge dig? A: Jamen, for mig er en god instruktør én, der tør tage ansvar, og én, der især melder

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

Superbrand: Anders Samuelsen.

Superbrand: Anders Samuelsen. Superbrand: Anders Samuelsen. Patrick, Mathias og Rolf. 2.q Charlotte Waltz, Jeppe Westengaard guldagger Intro til opgave 1 Da vores opgave går ud på at analyserer Anders Samuelsen. Altså en selvvalgt

Læs mere

De 7 trin til en LinkedIn Virksomhedsside, der skaber resultater

De 7 trin til en LinkedIn Virksomhedsside, der skaber resultater De 7 trin til en LinkedIn Virksomhedsside, der skaber resultater Tak fordi du har downloadet denne guide! Du er nu allerede godt på vej til at skabe bedre resultater med din Virksomhedsside på LinkedIn.

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering

Strategi for brugerinvolvering Strategi for brugerinvolvering Vores Genbrugshjem Gruppe 7: Lasse Lund, Simone Drechsler, Louise Bossen og Kirstine Jacobsen Valg af TV-program og begrundelse Vores genbrugshjem på TV2, produceret af Nordisk

Læs mere