Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 13. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30. Bemærkninger:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 13. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30. Bemærkninger:"

Transkript

1 Referat Udsatterådet Mødedato: Tirsdag den 13. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Lotte Kragelund Marianne Kierkegaard Anette Lauritsen Bente Borg Donkin (SF) Gitte Kondrup (S) Dennis Jæger Nielsen Jan Kartin Anne Josephsen Susanne Schiffer Jesper Iversen Stephan Nielsen Deltagere: Fraværende: Marianne Kierkegaard Anette Lauritsen Dennis Jæger Nielsen Jan Kartin Jesper Iversen Stephan Nielsen Sagsoversigt Side 01. Godkendelse af dagsordenen Besøg fra Hjemløsningen og præsentation Formanden for Udsatterådet, Bente Borg Donkin orienterer Kort orientering om de skæve boliger og resultaterne fra Housing first Orienteringssag: Evaluering af Frelsens Hærs natvarmestue i Helsingør 2015/ Præsentation af logo og tekst til hættetrøjer mv. ved Didda fra Center for Rusmidler Eventuelt...10 Bilagsliste...11

2 Udsatterådet Mødedato Side Godkendelse af dagsordenen Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: Udsatterådet Indstilling Center for Særlig Social Indsats indstiller At Udsatterådet godkender dagsordenen Beslutninger Udsatterådet den Ikke til stede: Marianne Kierkegaard, Anette Lauritsen, Dennis Jæger Nielsen, Jan Kartin, Jesper Iversen, Stephan Nielsen Dagsorden godkendt

3 Udsatterådet Mødedato Side Besøg fra Hjemløsningen og præsentation Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: Udsatterådet Sagsfremstilling Vi får besøg af medarbejdere fra Hjemløsningen, der vil fortælle om deres tilbud. Indstilling Center for Særlig Social Indsats indstiller At orientering foretages Beslutninger Udsatterådet den Ikke til stede: Marianne Kierkegaard, Anette Lauritsen, Dennis Jæger Nielsen, Jan Kartin, Jesper Iversen, Stephan Nielsen Pernille Køng fra Hjemløsningen fortæller om tilbuddet. Målet med Hjemløsningen er at skabe et hjem. Når en borger har fået en bolig, følger der ikke møbler/inventar med. Hjemløsningen hjælper med at skabe et hjem ved at samle overskydende møbler ind og donere til udsatte borgere. Hjemløsningen har en sponsoreret bil, som de bruger til at hente/aflevere møbler og inventar. Pt. har Hjemløsningen fyldte lagre, men mangler kontakter i hjemløsemiljøet. Der er en række aktiviteter, som Hjemløsningen ligeledes arrangerer: bl.a. sommerfest og julefrokost, og de arbejder løbende med nye ideer til arrangementer og indsatser. Hjemløsningen er en frivillig forening. Medlemskab koster 25,- kr. årligt. Kendskabet skal udbredes. Målgruppen er hjemløse, men også andre udsatte borgere, der har brug for hjælp. En brugerrepræsentant i Udsatterådet kommer med forslag til, at man kunne lave en pakke med soveposer/varmt tøj mv. til de kolde vintermåneder, som man kunne give de mennesker, der evt. bliver afvist på herbergerne pga. pladsmangel. Hjemløsningen tager forslaget til efterretning. De aftales, at Hjemløsningen skal deltage på et CROS-møde og her møde de medarbejdere, der har direkte kontakt til målgruppen.

4 Udsatterådet Mødedato Side Formanden for Udsatterådet, Bente Borg Donkin orienterer Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: Udsatterådet Indstilling Center for Særlig Social Indsats indstiller at orientering foretages. Beslutninger Udsatterådet den Ikke til stede: Marianne Kierkegaard, Anette Lauritsen, Dennis Jæger Nielsen, Jan Kartin, Jesper Iversen, Stephan Nielsen Orientering vedr. Jesper: Jesper er pga. en personsag er udtrådt af Udsatterådet. Store livsglædedag: Formanden orienterer om Stor Livsglædedag, et arrangement i Klubben d. 8. september Arrangementet gik rigtig godt, og der er kommet en god artikel i dagbladet. Flygtningeproblematik: Formanden fortæller, at Socialudvalget er blevet orienteret om, at der har været en forståelse af, at flygtninge kom forrest i køen til etværelses lejligheder. Men det er blevet undersøgt, og det viser sig, at flygtninge ikke kommer foran i køen. Der er fundet andre løsninger til denne målgruppe. En brugerrepræsentant i Udsatterådet fortæller, at hun har kendskab til fem borgere uden bolig, der bor i telte i kommunen og ønsker en samtale. Leder af CROS, Lotte Kragelund tager det til efterretning og laver en plan for at komme ud og møde borgerne.

5 Udsatterådet Mødedato Side Kort orientering om de skæve boliger og resultaterne fra Housing first Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: Udsatterådet Indstilling Center for Særlig Social Indsats indstiller At orientering foretages Beslutninger Udsatterådet den Ikke til stede: Marianne Kierkegaard, Anette Lauritsen, Dennis Jæger Nielsen, Jan Kartin, Jesper Iversen, Stephan Nielsen Formanden fortæller, at de skæve boliger forventes at være klar april Leder af CROS, Lotte Kragelund orienterer om, at der kommer en endelig evalueringsrapport fra Housing First projektet i september/oktober Rapporten kommer på et af de næste møder.

6 Udsatterådet Mødedato Side Orienteringssag: Evaluering af Frelsens Hærs natvarmestue i Helsingør 2015/2016 Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/11511 Socialudvalget Evaluering herberg 2016 Indledning/Baggrund Frelsens Hær har de sidste 2 år modtaget tilskud fra Helsingør Kommune til at drive natvarmestue og aftencafe i lokalerne i Strandgade 60 i vintermånederne fra den 15. december til 31. marts. Frelsens Hær har lavet en evaluering af perioden den 15. december 2015 til 31. marts I dette dagsordenspunkt orienterer Center for Særlig Social Indsats om denne evaluering. Frelsens Hær har desuden sendt en ansøgning om økonomisk støtte til at drive natvarmestue og aftencafe i vinteren Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling Generelt har natvarmestuen fungeret godt og givet husly til 25 forskellige brugere. Natvarmestuen har i alt haft 37 brugere, hvoraf 12 personer ikke har overnattet. Herunder er en tabel, der viser det gennemsnitlige antal sovende i de uger, natvarmestuen har holdt åben. Ugenummer Gennemsnit antal sovende 51 0, , ,71 1 2,71 2 1,29 3 1,71 4 1,86 5 3,71 6 5,43 7 4,43 8 5,57 9 4, , , , ,75 Frelsens Hær har, foruden antal borgere, forsøgt at registrere, hvilken kommune borgerne kommer fra. Det har dog været udfordrende, da mange borgere ikke ønsker at oplyse, hvor de kommer fra. Ud af de 9 borgere, der har oplyst hjemkommune, er 8 borgere fra Helsingør Kommune. Målgruppen er borgere med mange forskellige problemstillinger og behov. Frelsens Hær

7 Udsatterådet Mødedato Side 7 oplever, at borgergruppen har været mere udsatte i denne sæson i forhold til den forrige. Det er en gruppe med blandt andet store misbrugsproblematikker og psykiatriske lidelser. Det er derfor afgørende, at tilbuddet har uddannede personaleressourcer, der kender til arbejdet med netop denne målgruppe. Frelsens Hær arbejder målrettet med at give ro og tryghed, blandt andet ved at fremstå som et enigt og tydeligt personaleteam. 1. Aftencafé Udover natherberget driver Frelsens Hær en aftencafé. Caféen er åben fra kl for alle, der har brug for en kop kaffe eller the, socialt samvær eller en samtale. Cafeen tilbyder udover det, et måltid for eksempel varm suppe. Der kommer gennemsnitligt 3-4 brugere pr. aften. 2. Opmærksomhedspunkter Frelsens Hær rejser en bekymring i forhold til gruppen af yngre mænd (ca år). Gruppen har behov for massiv støtte og de peger på, at en kontaktperson hos Helsingør Kommune for natvarmestuen kunne være med til at skabe større kontinuitet i efterværn og opfølgning. Natvarmestuen åbnede den 15. december, hvilket er sent. Frelsens Hær kunne godt stille lokalerne til rådighed op til en måned før, men har brug for finansiering. 3. Udvikling Frelsens Hær vil bestræbe sig på at være endnu mere tydelige og synlige i rammerne overfor borgerne ved at lave opslag og en præsentationsfolder. Økonomi/Personaleforhold Frelsens Hær har sendt en ansøgning om økonomisk støtte til at drive natvarmestue og aftencafe i vinteren Kommunikation/Høring Sagen afgøres i Socialudvalget Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Særlig Social Indsats indstiller, at orientering foretages. Beslutninger Socialudvalget den Ikke til stede: Michael Mathiesen Philip Læborg (C) var mødt som stedfortræder for Michael Mathiesen (C). Orientering foretaget. Beslutninger Udsatterådet den Ikke til stede: Marianne Kierkegaard, Anette Lauritsen, Dennis Jæger Nielsen, Jan Kartin, Jesper Iversen, Stephan Nielsen Orientering foretaget.

8 Udsatterådet Mødedato Side Præsentation af logo og tekst til hættetrøjer mv. ved Didda fra Center for Rusmidler Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: Udsatterådet Indledning/Baggrund Vi aftalte på sidste møde i Udsatterådet, at der skulle laves trøjer med et Udsatterådslogo. Didda fra Center for Rusmidler, Omsorg og Støtte har lavet et forslag, som hun kommer og præsenterer. Indstilling Center for Særlig Social Indsats indstiller at præsentation og orientering foretages. Beslutninger Udsatterådet den Ikke til stede: Marianne Kierkegaard, Anette Lauritsen, Dennis Jæger Nielsen, Jan Kartin, Jesper Iversen, Stephan Nielsen Didda Larsen fra CROS fremviser udkast til logo, hættetrøje og folder, og forskellige rettelser drøftes (logoet skal tilrettes lidt, farven på trøjen skal være blå og et par sproglige rettelser til folderen). Didda sørger for rettelser og sender et nyt bud. Rettelser til folder: Kontaktoplysninger: mailadresse til SSI og formand, Bente Borg Donkins mail Der skal være en kort beskrivelse af formanden. Bente Borg Donkin udarbejder og sender til Gry Espe Dalsgaard fra SSI.

9 Udsatterådet Mødedato Side Eventuelt Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: Udsatterådet Beslutninger Udsatterådet den Ikke til stede: Marianne Kierkegaard, Anette Lauritsen, Dennis Jæger Nielsen, Jan Kartin, Jesper Iversen, Stephan Nielsen Leder af CROS, Lotte Kragelund beretter, at der er stor frustration hos medarbejdere pga. udvikling i forhold til ydelser (Integrationsydelse/kontanthjælpsloft). Det er beslutninger, der træffes på nationalt plan, men det er vigtigt at gøre opmærksom på konsekvenserne kommunalt. De regneeksempler, der er fremme i medierne, er ofte enlige med børn. Men enlige bliver også hårdt ramt. Lotte Kragelund har lavet et regneeksempel. En enlig har 1700 kr. om måneden, når huslejen er betalt. Til alle andre udgifter.

10 Udsatterådet Mødedato Side 10 Bilagsliste 5. Orienteringssag: Evaluering af Frelsens Hærs natvarmestue i Helsingør 2015/ Evaluering herberg 2016 (158793/16)

11 Bilag: 5.1. Evaluering herberg 2016 Udvalg: Udsatterådet Mødedato: 13. september Kl. 9:30 Adgang: Åben Bilagsnr: /16

12 EVALUERINGSRAPPORT Frelsens Hærs natherberg i Helsingør sæson 2015/2016

13 Indhold Indledning... 3 Opstart... 3 Samlet vurdering... 3 Målgruppen... 4 De unge, 18 ca. 35 år:... 4 De ældre, år... 5 Generelt for brugerne... 5 Casebeskrivelse:... 6 Aftencaféen... 7 Statistik... 7 Natten... 8 Logbog... 8 Statistik... 9 Effekt Socialpædagogisk Udfordringer Styregruppen og samarbejde med Helsingør Kommune Økonomi Fremtid Afslutning Bilag 1: Detaljeret statistik Evalueringsrapport 2015/2016 Side 2 Frelsens Hær i Helsingør

14 Indledning Vi ønsker med denne evalueringsrapport at beskrive de erfaringer vi har gjort os i forbindelse med at drive natherberget i vinteren 2015/2016, men også i arbejdet med hjemløse som målgruppe. Opstart Frelsens Hær indgik for 2 år siden i et samarbejdede med Helsingør kommune om at drive et natherberg i lokalerne i Strandgade 60. Perioden denne vinter har været fra d Med baggrund i sidste års erfaringer, blev koordinatoren for herberget ansat 1 uge inden opstart, til forberedelser og indkøb, og teamet som bestod af to medarbejdere og 1 koordinator fik afholdt et personalemøde hvor man fastlagde dagligdagens gang, samt hvilke husregler der skulle gælde. Rammer for brug og adfærd, gældende for café-tiden og natten. - At man skal respektere de forhold der gør sig gældende - At personalet har styringen - At brugerne respekterer hinanden og ikke skaber konflikter - At alkohol og stoffer ikke må medbringes eller benyttes i lokalet - At man kan få advarsler og evt. karantæne hvis reglerne ikke overholdes. Det blev en stille start med kun nogle få brugere, og en del kontroverser omkring at hunde ikke mere var tilladt. Erfaringen fra sidste år, hvor det var tilladt at medbringe hunde, var at det ikke fungerede, idet hundene ikke havde været renlige og ofte havde besørget i lokalet. Dette er ikke foreneligt med de hygiejniske forhold som fødevarestyrelsen kræver, da der ofte bliver lavet mad på stedet. Det blev derfor besluttet at forsøge med en henvisning af hunde til den lukkede port, ved indgangen til FH. Hertil blev indkøbt hundetæpper. Det har ikke været aktuelt at afprøve muligheden, da herberget i år ikke har haft brugere med hunde. Samlet vurdering Generelt har natherberget fungeret fint og givet husly til 25 forskellige brugere. En stor del af aftencafé - tiden er blevet brugt til at skabe rum for socialt samvær, at lytte med empati og forståelse for brugerne, og evt. vejlede til instanser, som kunne være medvirkeende til at forandre brugernes vilkår. Samtidig kan vi konstatere at flere af især de unge brugere, allerede er eller har været i systemet på en eller anden måde Evalueringsrapport 2015/2016 Side 3 Frelsens Hær i Helsingør

15 Det er vores erfaring majoriteten af brugerne benytter Klubben eller Stubben i dagtimerne, men det er uklart for os, hvorvidt de har en vejleder/ konsulent og hvordan det bliver fulgt op i deres sager. Det blev derfor foreslået ved det seneste styregruppemøde, hvor kommunen er repræsenteret, at det vil være godt til næste sæson, hvis det kunne etableres en specifik kontaktperson, som kan være tovholder for henvendelser fra herberget. Brugernes tolerance med hinandens snorken, lyde og andre ritualer er ofte ikke særlig stor, hvilket hurtigt skaber små og store konflikter. Målgruppen Målgruppen er reelt hjemløse og teknisk hjemløse. I denne sæson har vi haft nogle gennemgående personer, som betragtes som teknisk hjemløse, hvilket betyder at de er registreret med en bolig, og har enten kontanthjælp, pension eller anden indkomst, men at de ikke finder sig godt tilrette i sin bolig. For de teknisk hjemløse gælder det, at herbergets pladser primært er for reelt hjemløse, men er der plads, er de velkomne. Herberget har i alt haft 37 brugere, hvoraf 12 pers. Ikke har overnattet. Dvs. gennem hele perioden har natherberget haft 25 overnattende brugere. Vi har ikke set lige så mange unge brugere som sidste år, men efter kontakt til Klubben og Stubben, blev nogle nye unge henvist til herberget. Flere i gruppen benyttede herefter herberget indtil sæsonafslutningen. De unge, 18 ca. 35 år: En gruppe yngre danske mænd, mellem 7-12 prs. Typisk blandings misbrugere, arbejdsløse, flere har yderligere været i misbrugsbehandling. Det er vores indtryk at denne gruppe har stort behov for støtte til at komme ud af den situation de er havnet i og at flere af dem er faldet tilbage i negative mønstre efter endt misbrugsbehandling. Vi håber på, at hvis man vil kunne udpege en generel kontaktperson hos kommunen for natherberget, så vil vi lettere kunne hjælpe denne gruppe og være med til at skabe større kontinuitet i efterværn og opfølgning Evalueringsrapport 2015/2016 Side 4 Frelsens Hær i Helsingør

16 De ældre, år Den største gruppe på personer hvoraf ca. halvdelen er danskere og resten fra 7 forskellige andre nationaliteter. Omkring ca. 14 personer i gruppen er misbrugende i større eller mindre grad. Selvom denne gruppe indeholder flere af de faste brugere, så er der også mange i gruppen der benytter herberget i mere sporadisk grad, især i forhold til vejret. Flere af de udenlandske var aktive arbejdsøgende af privat karakter, og flere var rejsende rundt i landet. Generelt for brugerne Det har været en uhomogen gruppe med meget forskellige problemstillinger og behov, men primært mænd. De ældre i gruppen er typisk alkoholiserede med stærk antipati for stofmisbrugere, hvilket har givet yderligere anledning til konflikter. Flere af brugerne har meget lidt overskud til tolerance og forståelse for andre, og det har været nødvendigt at indskærpe rammerne omkring gensidig respekt, såvel som overholdelse af de givne regler. Til gengæld har brugerne taget advarsler til sig og forsøgt at ændre adfærd. Det er vores erfaring det giver størst ro og tryghed for alle, når et enigt personaleteam fremstår tydeligt i forhold til rammerne. I vores rammesætning for adfærd har det været nødvendigt at give advarsler og i få tilfælde karantæne. I forhold til sidste vinter har vi oplevet at nogle af brugerne har været mere udfarende, og forsøgt at danne grupperinger imod ting de var utilfredse med, som f.eks. forbuddet mod hunde, andre regler, forplejningen eller stedet generelt. Umiddelbart tror vi at dette primært skyldes to forhold: 1: De brugere der også var der sidste år føler nu på både godt og ondt at det er deres sted, hvilket bevirker at de mere fremkommer med deres holdninger. 2: Vi har forsøgt at stramme op på nogle ting, og herunder gjort mere ud af ikke at behandle enkelte brugere specielt, hvilket desværre har medført at de måske har følt at de har mistet privilegier de havde sidste år. Vi vil til næste sæson være endnu tydeligere og mere synlig med rammerne med hjælp af opslag og præsentationsfolder Evalueringsrapport 2015/2016 Side 5 Frelsens Hær i Helsingør

17 Casebeskrivelse: - En ældre kvinde 50+ som er lettere forvirret og med svingende i humør. Hun går rundt med en kanin i en katte -transportkasse. Hun fortæller at hun bliver chikaneret af mange borgere i Helsingør. Hun klager over tandproblemer, og vil gerne til en sagsbehandler i kommunen, men kan ikke finde ud af hvordan hun skal gribe situationen an. Vi var i gang med at skabe kontakt til en sagsbehandler, da hun stoppede med at komme i herberget. Vi så hende ikke resten af sæsonen. - En ung mand på knap 30 år, uddannet håndværker, som har lejlighed, men kan ikke overskue at være alene. Han hører stemmer og giver udtryk for at være familiens sorte får. Han er ikke i kontakt med familien. Han er blandingsmisbruger og siger, og har været flere gange i behandling, men efter misbrugsbehandling er han landet i miljøet igen. Han er bevidst om sin situation, men kan ikke se sig ud af den. Han vil have gavn af en ny misbrugsbehandling med et stærkt efterværn. Han har talt en del med os, været åben og selverkendende om sin situation, og har talt med en konsulent i klubben. - En mand på 58, som også var fast bruger sidste år. Han kom til landet for mange år siden og havde en restaurant sammen med sin far. Efter faderens død flyttede han hjem til sin landsby i Sardinien, men kom ud i en situation hvor han var nødt til at "flygte" til Holland, hvor han senere blev ringet op af en gammel bekendt fra Danmark der spurgte om han ikke kom her op og arbejde for ham. Dette gjorde han, og sammen med sit nye job blev der stilet et værelse til rådighed. Da denne gamle bekendte dør mister han både job og hjem og har gået på gaden lige siden. Faktisk oplevede vi denne bruger som mere ude af balance end sidste vinter, og sådanne tilfælde kunne det være godt med en kontakt til en person hos kommunen, der eventuelt kunne fortælle os lidt om var der er sket i den forløbne tid. - En pensioneret mand på 70 år. Han bor i sin sejlbåd, der ligger i Helsingør havn. Han venter på en lejlighed gennem Helsingør sociale boligbyggeri. Om vinteren er det barsk at bo i båden, især når det blæser. Han har derfor søgt overnatning i herberget. Han ved han er teknisk hjemløs og derfor må vige pladsen, hvis der er flere end 10 brugere til overnatning. Han har været bruger i en stor del af sæsonen Evalueringsrapport 2015/2016 Side 6 Frelsens Hær i Helsingør

18 Aftencaféen Caféen er åben fra kl for alle der har brug for en kop kaffe eller the, socialt samvær eller en samtale. Man tilbydes udover det, et måltid f. eks. varm suppe. I denne sæson har vi lagt vægt på en varieret kost med grønsager og frugt. Dette er blevet meget positivt modtaget Statistik Antal aftener 108 Antal besøgende 404 Gennemsnit 3,74 Antal cafebrugere Antal aftener i perioden Hovedtotal 108 Ugenr. Gennemsnit antal besøgende 51 2, , ,43 1 3,71 2 3,14 3 2,00 4 2,57 5 4,43 6 6,43 7 4,86 8 6,14 9 5, , , , , Evalueringsrapport 2015/2016 Side 7 Frelsens Hær i Helsingør

19 Natten Fra kl Der hentes madrasser, soveposer mm. fra 1. sal og vi hjælpes ad med at gøre plads i lokalet, ved at flytte borde og stole så alle kan være der. Det har fungeret fint med opredning og oprydningen. Brugerne vækkes kl. 6.45, sovepladserne ryddes og borde og stole sættes på plads og vi serverer morgenmad. Der har enkelte gange været nogle der vil ud midt i natten, hvilket har skabt meget uro. Ligeså har der kommet nogle for sent, og der er det vigtig at man som personale holder fast i reglerne, da det ellers skaber for meget uro. Logbog Som noget nyt har vort personale i år ført logbog, hvori det blev beskrevet hvordan aftenen og natten var forløbet, med bemærkninger om evt. konflikter, advarsler og pædagogiske overvejelser. I vores opstartsfase kunne vi konstatere en stor utilfredshed over at hunde ikke var tilladt i lokalet. Det afstedkom sladder og konspiration, som påvirkede brugergruppen, og som var vanskelig at gennemskue for teamet. Vi har oplevet nedsættende og generende adfærd mellem brugerne såvel som optræk til konflikter. Det har derfor været til stor gavn, at vi har ført logbog og statistik ved hver vagt Evalueringsrapport 2015/2016 Side 8 Frelsens Hær i Helsingør

20 Statistik Antal aftener 108 Antal besøgende 404 Gennemsnit 3,74 Antal sovende Antal aftener i perioden Hovedtotal 108 Ugenr. Gennemsnit antal sovende 51 0, , ,71 1 2,71 2 1,29 3 1,71 4 1,86 5 3,71 6 5,43 7 4,43 8 5,57 9 4, , , , , Evalueringsrapport 2015/2016 Side 9 Frelsens Hær i Helsingør

21 Effekt Socialpædagogisk En naturlig del af arbejdet har været at lytte og afdække hvilke behov brugerne har. Hvorfor er de hjemløse? Er det eget valg, eller hvilke omstændigheder gør sig gældende? Er der interesse og muligheder for at hjælpe videre i systemet? Er der kontakt til sagsbehandlere eller misbrugskonsulenter? Vi havde derfor besøg af det opsøgende team og fremskudt sagsbehandling i café tiden. Vi forberedte brugerne og opfordrede til at deltage ved aftnerne, men vi bemærkede en vis afstand (usikkerhed), som for en del handlede om frygt for registrering og kontrol. I næste sæson kunne det eventuelt være godt med flere møder mellem herbergets personale og det opsøgende team for at kunne styrke et opfølgningsarbejde. Vi har flere gange haft brug for at komme i kontakt med sagsbehandlere, men det har været svært at vide hvordan vi skulle gribe det an. Det vil derfor være godt, som tidligere er nævnt med 1 kontaktperson på Helsingør kommune, som herbergets personale kunne benytte sig af. Udfordringer Flere af brugerne synes at det var sent dvs. d. 15 dec. at vi åbnede. Frelsens Hær vil godt kunne stille sit lokale til rådighed 14 dage 1 måned tidligere, hvis Helsingør kommune finder midlerne til det. Styregruppen og samarbejde med Helsingør Kommune I forbindelse med opstarten af værestedet blev der, ligesom sidste år, nedsat en styregruppe med repræsentanter fra Frelsens Hær i Helsingør, Frelsens Hærs nødherberg i København og Helsingør kommune. Herudover har den daglige leder af natherberget deltaget i styregruppen. Vi mener at styregruppen er et meget vigtigt element i samarbejdet mellem Frelsens Hær og kommunen, også da vi oplever at nogle brugere i større grad end sidste år selv henvender sig direkte til kommunen med ting de er utilfredse med. I sådanne tilfælde er det godt at have et forum hvor vi har mulighed for at begge parter får hele historien med. Generelt har vi oplevet samarbejdet med Helsingør kommune som meget positivt, og vi oplever at Charlotte Aagaard, som er vores direkte kontakt, altid vender hurtigt tilbage med svar på vore spørgsmål og problemstillinger, og herudover også aktivt tager del i ideer til forbedringer for brugerne, og samarbejdet generelt. Økonomi Regnskabet for natherberget er ikke afsluttet endnu, men det vil tilgå kommunen så snart det er klart Evalueringsrapport 2015/2016 Side 10 Frelsens Hær i Helsingør

22 Fremtid Generelt har natherberget fungeret efter hensigten, og vi er igen meget villige til at indgå i drøftelser omkring et lignende tilbud til næste vinter. Vi har ligesom sidste år foræret brugerne i natherberget spisebilletter til Regnbuen, så de kunne få et gratis måltid varm mad. Det er dog langt fra alle brugere der har valgt at benytte dette tilbud, hvilket viser os at der stadig er langt fra natherberget til værestedet rent følelsesmæssigt. Vi har dog også valgt at højne maden i natherberget, hvilket også kan have haft en indflydelse på dette. Frelsens Hær ligger meget centralt i byen, hvilket gør at man nemt at komme hertil og lokalet er varmt, imødekommende og med et fuldt udrustet køkken. Det gjorde igen i år meget ondt i hjertet på vore engagerede medarbejdere, da vi drejede nøglen om d. 31. marts. Vi håber på at hvis vi via kommunen kan få en fast kontaktperson, så vil personalet også bedre kunne forholde sig til at nu er der andre der tager over. Afslutning Vi synes generelt at forløbet med natherberget har fungeret godt, selvfølgelig har der også i år været udfordringer, men der har været flere brugere end sidste vinter, og stemningen har også generelt været god. Bilag 1: Detaljeret statistik Den detaljerede statistik er sendt til kommunen som et excel ark Evalueringsrapport 2015/2016 Side 11 Frelsens Hær i Helsingør

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 13. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30. Bemærkninger:

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 13. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30. Bemærkninger: Referat : Tirsdag den 13. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Lotte Kragelund Marianne Kierkegaard Anette Lauritsen Bente

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT Frelsens Hærs natherberg i Helsingør sæson 2015/2016

EVALUERINGSRAPPORT Frelsens Hærs natherberg i Helsingør sæson 2015/2016 EVALUERINGSRAPPORT Frelsens Hærs natherberg i Helsingør sæson 2015/2016 Indhold Indledning... 3 Opstart... 3 Samlet vurdering... 3 Målgruppen... 4 De unge, 18 ca. 35 år:... 4 De ældre, 35-70 år... 5 Generelt

Læs mere

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 16. juni 2015 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30. Bemærkninger:

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 16. juni 2015 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30. Bemærkninger: Referat : Tirsdag den 16. juni 2015 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Mødested: Orange 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Lotte Kragelund Marianne Kierkegaard Anette Lauritsen "Junior"

Læs mere

Referat for ekstraordinært Udsatterådsmøde Udsatterådet

Referat for ekstraordinært Udsatterådsmøde Udsatterådet Referat for ekstraordinært Udsatterådsmøde Udsatterådet : Torsdag den 02. juni 2016 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Lotte Kragelund

Læs mere

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 09. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 09. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Referat : Tirsdag den 09. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Mødested: Orange 3, Prøvestenen Bemærkninger: Mødet afholdes på Prøvestenen, Værelse Orange 3. Medlemmer: Lotte

Læs mere

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 15. december 2015 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30. Bemærkninger:

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 15. december 2015 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30. Bemærkninger: Referat Udsatterådet : Tirsdag den 15. december 2015 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Mødested: Pensionatet i Hornbæk Bemærkninger: Medlemmer: Lotte Kragelund Marianne Kierkegaard Anette

Læs mere

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet Referat Fællesmøde - Socialudvalget og : Tirsdag den 08. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:50 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Ib Kirkegaard

Læs mere

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet Referat Fællesmøde - Socialudvalget og : Tirsdag den 05. april 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Marlene Harpsøe (O) Deltagere:

Læs mere

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 08. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30. Bemærkninger:

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 08. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30. Bemærkninger: Referat Udsatterådet Mødedato: Tirsdag den 08. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Mødested: Kulturværftet Bemærkninger: Medlemmer: Lotte Kragelund Marianne Kierkegaard Anette

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget

Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget : Tirsdag den 22. november 2016 Mødetidspunkt: Kl. 17:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Allan Berg

Læs mere

Med venlig hilsen Gert Pedersen Frelsens Hær Helsingør Mobil:

Med venlig hilsen Gert Pedersen Frelsens Hær Helsingør   Mobil: Anmodning om økonomisk støtte fra Frelsens Hær Helsingør: Frelsens Hær (FH) tillader sig hermed at fremsende en ansøgning om økonomisk støtte til vort sociale arbejde i Helsingør for næste budget år 2017

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget

Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget : Tirsdag den 22. november 2016 Mødetidspunkt: Kl. 17:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Allan Berg

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget : Mandag den 23. marts 2015 Mødetidspunkt: Kl. 20:35 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget 2014-2017 : Torsdag den 07. august 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen)

Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen) Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen) Mødedato: Mandag den 31. marts 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Pyramiden, Prøvestenen, Birkedalsvej 27 Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg C Uanmeldt tilsynsbesøg aflagt 19.09.12 kl.16.50. Hvem har aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Den 12. maj 2012. Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Tilbudstype og form Adresse Telefonnummer E-mail adresse

Læs mere

Referat Handicaprådet

Referat Handicaprådet Referat : Mandag den 27. januar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:15 Sluttidspunkt: Kl. 11:15 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Per Christensen (A) Morten Westergaard (C) Henrik Møller (A)

Læs mere

Vil_modtage_praktikanter: Ja > Antal_praktikpladser: 2 > Institution: Perron 4 > Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers > Afdeling: Center for misbrug

Vil_modtage_praktikanter: Ja > Antal_praktikpladser: 2 > Institution: Perron 4 > Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers > Afdeling: Center for misbrug Vil_modtage_praktikanter: Ja Antal_praktikpladser: 2 Institution: Perron 4 Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers Afdeling: Center for misbrug og forebyggelse Praktikvejledernavn: Per K. Rasmussen Praktikvejlederstilling:

Læs mere

Referat Udsatterådet. Mødedato: Mandag den 23. juni 2014 Mødetidspunkt: Kl. 12:00 Sluttidspunkt: Kl. 14:00

Referat Udsatterådet. Mødedato: Mandag den 23. juni 2014 Mødetidspunkt: Kl. 12:00 Sluttidspunkt: Kl. 14:00 Referat : Mandag den 23. juni 2014 Mødetidspunkt: Kl. 12:00 Sluttidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Lotte Kragelund Marianne Kierkegaard Anette Lauritsen "Junior" - Lars Klesson Bo

Læs mere

Mødedato Mødested Møde start/slut

Mødedato Mødested Møde start/slut Senior- og Socialforvaltningen Stab for socialområdet Referat Der indkaldes til møde om Møde nr. Dato 18.06. 2015 Udsendt af Lene Kristin Kamp Kolding Kommunes Udsatteråd Mødedato Mødested Møde start/slut

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet

Referat for ekstraordinært møde Byrådet Referat for ekstraordinært møde : Mandag den 04. januar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Mødested: Byrådssalen, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Betina Svinggaard (A) Duygu A. Ngotho

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden : Tirsdag den 20. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Villa Fem Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Tawfik J. Tawfik (Direkte valgt - formand) Carol Pimer Krogstrup (Direkte valgt

Læs mere

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet Referat Fællesmøde - Socialudvalget og : Tirsdag den 05. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Ib Kirkegaard (O) Duygu

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Herbergscentret. Formålet

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Hjemløse og hjemløsetælling 2013

Hjemløse og hjemløsetælling 2013 Hjemløse og hjemløsetælling 2013 for.net 3.5 Client Profile 5.2.0.0. 2004-2011 Aspose Pty Ltd. Lotte Kragelund Tilbudsleder Center for Rusmidler, Omsorg og Støtte, Center for Psykiatri og Handicap Sted:

Læs mere

Møde i Udsatterådet 31. august 2016

Møde i Udsatterådet 31. august 2016 Næstved Kommune Team Fagcentersekretariat www.naestved.dk Møde i Udsatterådet 31. august 2016 Mødedato 31. august 2016 Tid 13:00 Sted Mødelokale 4, Rådmandshaven Mødedeltagere Dusan Jovanovic Kirsten Devantier

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet 2014-2017

Referat for ekstraordinært møde Byrådet 2014-2017 Referat for ekstraordinært møde : Onsdag den 13. august 2014 Mødetidspunkt: Kl. 18:30 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær (C) Betina Svinggaard (A) Duygu A. Ngotho

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden Integrationsrådet : Tirsdag den 01. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Azubuike Ukumadu (Direkte valgt) Carol Pimer

Læs mere

Udsatterådet. Referat

Udsatterådet. Referat Referat Mødedato: Torsdag den 6. september 2018 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: Bemærkninger: Forsorgscenter Viborg Rørsangervej 5 8800 Viborg Inger Bonde Christensen,

Læs mere

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4)

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4) Referat Udvalg for Tryghed og : Fredag den 20. marts 2015 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Helsingør Gymnasium Mødet holdes på Helsingør Gymnasium - gå

Læs mere

Bedre hjælp til hjemløse. Ingen skal være tvunget til at sove på gaden

Bedre hjælp til hjemløse. Ingen skal være tvunget til at sove på gaden Bedre hjælp til hjemløse Ingen skal være tvunget til at sove på gaden Udgave: 26. marts 2015 1 Forslaget kort fortalt I Danmark hjælper vi ikke vores hjemløse godt nok. Der er ikke noget odiøst i, at nogen

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet

Referat for ekstraordinært møde Byrådet Referat for ekstraordinært møde Byrådet : Mandag den 04. december 2017 Mødetidspunkt: Kl. 16:50 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Byrådssalen, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær (C) Betina

Læs mere

Åben Tillægsdagsorden. til. Udvalget for Kultur og Fritid

Åben Tillægsdagsorden. til. Udvalget for Kultur og Fritid Varde Kommune Åben Tillægsdagsorden til Udvalget for Kultur og Fritid Mødedato: Tirsdag den 21. april 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Dronningeværelset - det gamle

Læs mere

Åbningstider mandag til fredag har vi åbent Fremmøde gennemsnitligt pr. dag: 35-45

Åbningstider mandag til fredag har vi åbent Fremmøde gennemsnitligt pr. dag: 35-45 Dialogskema halvårlig evaluering af Cafe Dagmar Dato: 21. november 2018 Deltagere: Daglig leder Mikkel Benzner, Kirkens Korshær Ringsted og frivillighedskonsulent Trine Testmann, Ringsted Kommune Cafeen/Varmestuen:

Læs mere

Ad 2. Kokpit, som ungdomsklubben tidligere hed, åbner op igen under navnet Kokkedal Ungdomsklub i oktober måned uge 41 eller 42.

Ad 2. Kokpit, som ungdomsklubben tidligere hed, åbner op igen under navnet Kokkedal Ungdomsklub i oktober måned uge 41 eller 42. Styregruppemøde REFERAT Onsdag 18. sep. 2013 kl. 17.00-19.00 - i s mødelokale, Egedalsvænge 37 st.tv. Tilstede fra styregruppen: Susanne Hjælm Nørregaard Afd. formand i Skovengen Birte Vestergaard Næstformand

Læs mere

Til Socialministeriet. Sagsnr Ansøgning om brug af strategimidler i 2013

Til Socialministeriet. Sagsnr Ansøgning om brug af strategimidler i 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for mål og rammer Til Socialministeriet Ansøgning om brug af strategimidler i 2013 Københavns Kommune og Socialministeriet drøftede på et møde d. 11. april

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Uddannelsesudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Uddannelsesudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Uddannelsesudvalget : Mandag den 09. oktober 2017 Mødetidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune. Mandag den 12. april 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune. Mandag den 12. april 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune Mandag den 12. april 2010 fra kl. 16.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg i E- huset. Formålet med tilsynet

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget

Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget : Mandag den 14. december 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Blå Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Allan

Læs mere

Hjemløsekoordinationsskemaet

Hjemløsekoordinationsskemaet Projekt Bedre kvalitet i arbejdet med hjemløse Hjemløsekoordinationsskemaet Denne udgave af hjemløsekoordinationsskemaet blev udviklet under projektet, men blev ikke taget i brug, da det blev besluttet

Læs mere

Referat fra brugerrådsmøde d

Referat fra brugerrådsmøde d 1. Valg af ordstyrer og referent: Ordstyrer: Steen Referanter: Johnny og Tanja 2. Tilstede: Steen, Linda, Johnny Lund, Johnny Jepsen og Tanja 3. Godkendelse af referat fra sidst: Godkendt 4. Orientering

Læs mere

ARBEJDET MED SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE I DANMARK

ARBEJDET MED SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE I DANMARK ARBEJDET MED SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE I DANMARK til handling fra fratanke tanke til handling I DANMARK BOR 10-12.000 GRØNLÆNDERE. Ud af dem er der 7-900 mennesker, som befinder sig på samfundets bund.

Læs mere

Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn Krisecentret i Randers

Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn Krisecentret i Randers Randers Kommune - Familieafdelingen Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Krisecentret i Randers 2008 November 2008 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED TILSYN...3 2. METODE...3 3. TILSYNSBESØG PÅ KRISECENTRET...3

Læs mere

Åbningstider mandag til fredag har vi åbent Fremmøde gennemsnitligt pr. dag: 24-42

Åbningstider mandag til fredag har vi åbent Fremmøde gennemsnitligt pr. dag: 24-42 Dialogskema halvårlig evaluering af Cafe Dagmar Dato: 3. juli 2018 Deltagere: Daglig leder Mikkel Benzner, Kirkens Korshær Ringsted og frivillighedskonsulent Trine Testmann, Ringsted Kommune Cafeen/Varmestuen:

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden : Tirsdag den 01. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Azubuike Ukumadu (Direkte valgt) Carol Pimer Krogstrup (Direkte

Læs mere

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015.

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Interviewer: Hej! Luna: Hej! Interviewer: Vil du præsentere dig selv? Tale lidt om hvad du er for én? Luna: Jeg hedder Luna og jeg er i midten

Læs mere

Mødereferat. Referat fra møde i Udsatterådet den Emne Udsatterådsmøde

Mødereferat. Referat fra møde i Udsatterådet den Emne Udsatterådsmøde Senior- og Socialforvaltningen Stab for socialområdet Mødereferat Møde mellem/i Referat fra møde i Udsatterådet den 19.5.16 Møde nr. Dato 19. maj 2016 Sagsnr. 15/21584 Løbenr. 96506/16 Referent Lene Kristin

Læs mere

Evalueringsrapport af Forbrugerrådet Tænks Gældsrådgining i Ringsted Et samarbejde mellem Ringsted Kommune og Forbrugerrådet Tænk

Evalueringsrapport af Forbrugerrådet Tænks Gældsrådgining i Ringsted Et samarbejde mellem Ringsted Kommune og Forbrugerrådet Tænk Evalueringsrapport af Forbrugerrådet Tænks Gældsrådgining i Ringsted Et samarbejde mellem Ringsted Kommune og Forbrugerrådet Tænk Ringsted Kommune og Forbrugerrådet Tænk indgik i december 2014 en samarbejdsaftale

Læs mere

www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Botilbud Broen Uanmeldt tilsyn Den 13. december 2012

www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Botilbud Broen Uanmeldt tilsyn Den 13. december 2012 www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Botilbud Broen Uanmeldt tilsyn Den 13. december 2012 Indholdsfortegnelse Formalia... 3 Ledelsesrepræsentanter...3 Medarbejderrepræsentanter...3 Beboerrepræsentanter...3

Læs mere

Orientering om landsdækkende kortlægning af hjemløshed i Danmark 2019

Orientering om landsdækkende kortlægning af hjemløshed i Danmark 2019 Punkt 5. Orientering om landsdækkende kortlægning af hjemløshed i Danmark 2019 2019-073558 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering, Statusnotat vedr. Byens rum og socialt udsatte,

Læs mere

Mødereferat. Udsatterådet. Emne Udsatterådsmøde Mødedato Mødested Møde start/slut Havestuen, Rådhuset 15.00/18.

Mødereferat. Udsatterådet. Emne Udsatterådsmøde Mødedato Mødested Møde start/slut Havestuen, Rådhuset 15.00/18. Senior- og Socialforvaltningen Stab for socialområdet Mødereferat Møde mellem/i Udsatterådet Møde nr. Dato 12. januar 2017 Sagsnr. 15/5488 Løbenr. 8366/17 Referent Lene Kristin Kamp Direkte telefon 928

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Bofællesskaber Vest, Københavns Kommune. den 13.april 2010 fra kl. 14.30 Vinhaven nr.30 og nr.48

Uanmeldt tilsyn på Bofællesskaber Vest, Københavns Kommune. den 13.april 2010 fra kl. 14.30 Vinhaven nr.30 og nr.48 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Bofællesskaber Vest, Københavns Kommune den 13.april 2010 fra kl. 14.30 Vinhaven nr.30 og nr.48 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg hos

Læs mere

Bilag 2: Uddybende beskrivelse af indsatserne under Frederiksberg Kommunes hjemløseplan

Bilag 2: Uddybende beskrivelse af indsatserne under Frederiksberg Kommunes hjemløseplan Bilag 2: Uddybende beskrivelse af indsatserne under Frederiksberg Kommunes hjemløseplan Nedenstående er en uddybende beskrivelse af forløb for de hjemløse, der har taget ophold i boliger etableret under

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

Notat. Kirkens Korshær Natvarmestue i Odense Projekt 118. Projekt nr Maja Sylow Pedersen. Dato for afholdelse. 22.

Notat. Kirkens Korshær Natvarmestue i Odense Projekt 118. Projekt nr Maja Sylow Pedersen. Dato for afholdelse. 22. Notat Projekt nr. 118 Konsulent Referent Dato for afholdelse Jørgen Anker Maja Sylow Pedersen 22.november 2007 Godkendt d. 11.december 2007 Rambøll Management Nørregade 7A DK-1165 København K Denmark Tlf:

Læs mere

Bilag 2 Resultater af borgerundersøgelse

Bilag 2 Resultater af borgerundersøgelse Bilag 2 Resultater af borgerundersøgelse Besvaret af borgere, der har haft en sag på rehabiliteringsteammødet. Spørgeskemaet er udfyldt umiddelbart efter endt møde. 77 svar ud af 107, svarprocent 72 %

Læs mere

PLADS til alle POLITIK FOR SOCIALT UDSATTE BORGERE

PLADS til alle POLITIK FOR SOCIALT UDSATTE BORGERE PLADS til alle POLITIK FOR SOCIALT UDSATTE BORGERE /2 Vi vil samarbejdet med de socialt udsatte Den første politik for socialt udsatte borgere udkom i 2009. Den politik var og er vi stadig stolte over.

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget : Mandag den 23. marts 2015 Mødetidspunkt: Kl. 20:35 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær

Læs mere

Spisevenner og madborgerskab

Spisevenner og madborgerskab Spisevenner og madborgerskab - Fællesskaber gennem måltider Inspirationskatalog Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune 2015 Indhold Forord ved Anne Hjernøe tv-vært, madskribent og styregruppemedlem 3 Hvad er

Læs mere

Rapport fra. Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Sophienborg 22. november 2011

Rapport fra. Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Sophienborg 22. november 2011 Job, Social og Sundhed Ældre og Sundhed Rapport fra Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Sophienborg 22. november 2011 Tilsynsførende: Afdelingschef Inge Ketelsen Specialkonsulent Christian Blaase Johansen

Læs mere

Midlertidig husly, uden egen lejekontrakt

Midlertidig husly, uden egen lejekontrakt Housing First Midlertidig husly, uden egen lejekontrakt Forsorgshjem Hjemløsinstitution med fokus på udredning og botræning Gennemgangsboliger/Skurvogne Er en del af tilbudene i Psykiatri indsatsen. Housing

Læs mere

Dagsorden Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet

Dagsorden Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet Dagsorden Fællesmøde - Socialudvalget og : Tirsdag den 05. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Ib Kirkegaard (O) Duygu A. Ngotho (A) Gitte

Læs mere

Status på belægning og køb/salg af pladser på hjemløse- og krisecenterområdet

Status på belægning og køb/salg af pladser på hjemløse- og krisecenterområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT Til Socialudvalget Status på belægning og køb/salg af pladser på hjemløse- og krisecenterområdet Følgende er en oversigt over

Læs mere

Fokusgruppeinterview. Strandvejen, Bybjerggård og Løntoften

Fokusgruppeinterview. Strandvejen, Bybjerggård og Løntoften Fokusgruppeinterview Strandvejen, Bybjerggård og Løntoften 28.juni 2012 Tilsynet er udført af: Anette Lund og Tina Knop FFA Familie, Forebyggelse & Anbringelse (erhvervsdrivende fond) Kongevejen 47 3480

Læs mere

ENLIG ELLER SAMLEVENDE?

ENLIG ELLER SAMLEVENDE? ENLIG ELLER SAMLEVENDE? Vejledning til enlige forsørgere, der modtager børnetilskud eller økonomisk fripladstilskud HVAD VIL DET SIGE AT VÆRE ENLIG SOM MOD- TAGER AF BØRNETILSKUD ELLER ØKONOMISK FRIPLADSTILSKUD?

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Basen, Københavns Kommune. Onsdag den 11. juli 2012 fra kl. 8.30, ingen hjemme på ferie i Rødby,

Uanmeldt tilsyn på Basen, Københavns Kommune. Onsdag den 11. juli 2012 fra kl. 8.30, ingen hjemme på ferie i Rødby, TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Basen, Københavns Kommune Onsdag den 11. juli 2012 fra kl. 8.30, ingen hjemme på ferie i Rødby, Torsdag den 12. juli 2012 kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns

Læs mere

Referat. A. Temadrøftelser. Forum: Udsatterådet Tid: 14. juni 2018 kl Sted: Mødelokale 129, Blok A, stueetagen

Referat. A. Temadrøftelser. Forum: Udsatterådet Tid: 14. juni 2018 kl Sted: Mødelokale 129, Blok A, stueetagen Referat Forum: Udsatterådet Tid: 14. juni 2018 kl. 16.00 18.00 Sted: Mødelokale 129, Blok A, stueetagen Deltagere: Jette Nyboe, Nina Gustavussen, Søren Mogensen, Kirsten Mogensen, Matthias Lemvig Petersen,

Læs mere

Notat. Café Parasollen - Projekt 64. Projekt nr. 64. Mads Sinding Jørgensen. Dato for afholdelse. 13.september Godkendt d.

Notat. Café Parasollen - Projekt 64. Projekt nr. 64. Mads Sinding Jørgensen. Dato for afholdelse. 13.september Godkendt d. Notat Projekt nr. 64 Rambøll Management Konsulent Referent Dato for afholdelse Godkendt d. Lene M. Thomsen Mads Sinding Jørgensen 13.september 2007 Nørregade 7A DK-1165 København K Denmark Tlf: 3397 8200

Læs mere

Åbningstider 8:30 13:30. Antal frivillige involveret 2 i køkken. Fremmøde i gennemsnit pr. dag: Antal frivillige involveret 2-3 dagligt.

Åbningstider 8:30 13:30. Antal frivillige involveret 2 i køkken. Fremmøde i gennemsnit pr. dag: Antal frivillige involveret 2-3 dagligt. Dialogskema halvårlig evaluering af Cafe Dagmar Dato: 25. oktober 2017 Deltagere: Daglig leder Mikkel Benzner, Kirkens Korshær Ringsted og frivillighedskonsulent Trine Testmann, Ringsted Kommune Cafeen/Varmestuen:

Læs mere

Social- og Handicapcentret Referat fra møde i Udsatterådet mandag den 20. marts 2017 kl på Rådhuset

Social- og Handicapcentret Referat fra møde i Udsatterådet mandag den 20. marts 2017 kl på Rådhuset REFERAT Social- og Handicapcentret 19-04-2017 Referat fra møde i Udsatterådet mandag den 20. marts 2017 kl. 10.00 12.00 på Rådhuset Tilstede: Ole Hjuler, Hans Behrendt, Annette Johansen, Anders Elman Hansen,

Læs mere

Tjekliste og anbefalinger ved etablering af socialpsykiatrisk akuttilbud. Socialstyrelsen

Tjekliste og anbefalinger ved etablering af socialpsykiatrisk akuttilbud. Socialstyrelsen Tjekliste og anbefalinger ved etablering af socialpsykiatrisk akuttilbud Socialstyrelsen Februar 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 01 Indledning 3 02 Planlægningsfasen 3 03 Opstartsfasen 5 04 Driftsfasen 7 01 Indledning

Læs mere

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Afbud: Kaj Bundgaard Pkt. Tekst Side 36 Budget / Regnskab 1 37 Store Gå Dag 1 38 Struer Fjerkræklub 2 39 Lokalforeningen

Læs mere

Socialt udsatte i udkantskommuner - resultater fra interviewundersøgelsen. Konference i Slagelse 13. december 2017 Pernille Loumann

Socialt udsatte i udkantskommuner - resultater fra interviewundersøgelsen. Konference i Slagelse 13. december 2017 Pernille Loumann Socialt udsatte i udkantskommuner - resultater fra interviewundersøgelsen Konference i Slagelse 13. december 2017 Pernille Loumann Overordnede undersøgelsesspørgsmål Hvordan oplever socialt udsatte tilværelsen

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Den 5. juli 2012. Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Tilbudstype og form Adresse Telefonnummer E-mail adresse

Læs mere

Tilsynsrapport. Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier. piger i alderen 15 22 år med psykosociale problemer, som har medført stofmisbrug.

Tilsynsrapport. Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier. piger i alderen 15 22 år med psykosociale problemer, som har medført stofmisbrug. Tilsynsrapport Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier Tilbuddets navn og målgruppe Opholdsstedet Bjerget, godkendt til 7 unge piger i alderen 15 22 år med psykosociale problemer, som har medført

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Århus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Den 21. februar 2012. Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Boform Kragelund Tilbudstype og form Et botilbud efter

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Dagsorden Dato 29. august 2018 Mødetidspunkt 16:00 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 2, Vordingborg Rådhus Valdemarsgade 43 Vordingborg Pia Westergaard (formand), Birthe Helth, Lene

Læs mere

Café Stevnen Algade 33, 4660 St. Heddinge Tlf Facebook: Stevnen

Café Stevnen Algade 33, 4660 St. Heddinge Tlf Facebook: Stevnen Café Stevnen Algade 33, 4660 St. Heddinge Tlf. 2115 1547 Facebook: Stevnen årsrapport for 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE Formål målgruppe 1 Brugere 3 Frivillige 3 Aktiviteter 5 Bidragsydere 6 Resultat opgørelse

Læs mere

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening.

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Kerteminde den 15.08.2016 Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Der var ikke nogen dagsorden, men aftenen forløb

Læs mere

DEBATKORT. om det gode værtskab

DEBATKORT. om det gode værtskab 20 DEBATKORT om det gode værtskab Hvad er debatkort? Debatkortene er et værktøj til at skabe dialog og refleksion. Udfordringerne på kortene er oplæg til samtale om det gode værtskab, der giver forståelse

Læs mere

Mødetidspunkt. Mødedato. Mødested. Kl Mandag d Vejle Center Hotel. Deltagere Medlem Suppleant. Observatør.

Mødetidspunkt. Mødedato. Mødested. Kl Mandag d Vejle Center Hotel. Deltagere Medlem Suppleant. Observatør. REFERAT FOR MØDE I FRIVILLIGRÅDET D. 10.12.18 KL. 16.00 ca. 20.30 STED: Vejle Center Hotel, Willy Sørensens Pl. 3, Vejle Tilmelding til Susanne Clausen på mail susanne@broenvejle.dk Mødedato Mandag d.

Læs mere

Koordinerende indsatsplaner for mennesker med psykiske lidelser og samtidigt misbrug

Koordinerende indsatsplaner for mennesker med psykiske lidelser og samtidigt misbrug Koordinerende indsatsplaner for mennesker med psykiske lidelser og samtidigt misbrug - National Alkoholkonference 2017 Sara Lindhardt, Socialstyrelsen - Baggrund En delt opgave svært at navigere Alkoholafhængigheds-

Læs mere

Undersøgelse af hjemløse i Åbenrå Kommune

Undersøgelse af hjemløse i Åbenrå Kommune Undersøgelse af hjemløse i Åbenrå Kommune Alternative overnatningsformer - 110 Opgørelse over køn, alder for den gruppe af Aabenraa borgere, som har opholdt sig mere end 30 dage på 110 bosted. Periode

Læs mere

Casebeskrivelser, Interviews og logbog

Casebeskrivelser, Interviews og logbog Juni 2016/CN/SIV Holstebro Casebeskrivelser, Interviews og logbog - lokal dataindsamling i forbindelse med Projekt SIV Holstebro Kommune Casebeskrivelserne er udarbejdet i samarbejde med det kommunale

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Handicaprådet

Referat for ekstraordinært møde Handicaprådet Referat for ekstraordinært møde Handicaprådet : Mandag den 05. januar 2015 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 8:30 Mødested: Bemyndiget Bemærkninger: Høring gennemført uden fysisk møde Medlemmer:

Læs mere

Referat fra Brugerrådsmøde den 19/ kl

Referat fra Brugerrådsmøde den 19/ kl 1. Valg af ordstyrer og referent Peter er ordstyrer, Tanja er referent 2. Godkendelse af referat fra sidst Godkendt 3. Opfølgning på tidligere punkter. 1. Personalet være mere oplyst på mandagsmorgenmødet

Læs mere

Sammenfatning af kortlægning om unge hjemløse i Aarhus Kommune.

Sammenfatning af kortlægning om unge hjemløse i Aarhus Kommune. Sammenfatning af kortlægning om unge hjemløse i Aarhus Kommune. Indledning Denne undersøgelse har til formål at give en kort sammenfatning af kortlægningen omhandlende unge hjemløse i alderen 17-24 år

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn ved Fonden Bethesda

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn ved Fonden Bethesda Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn ved Fonden Bethesda 10. september 2013 Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Fonden Bethesda Tilbudstype og form

Læs mere

Kvalitetsstandard for kvindekrisecentre efter 109 i Lov om Social Service i Horsens Kommune

Kvalitetsstandard for kvindekrisecentre efter 109 i Lov om Social Service i Horsens Kommune Sundhed og Socialservice Handicap, Psykiatri, Socialt Udsatte Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76 29 29 29 sundhedogsocialservice@horsens.dk www.horsenskom.dk Sagsnr: 2012-010002 CHK/SR 13. september

Læs mere

BESKRIVELSE AF DE VOKSNE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN

BESKRIVELSE AF DE VOKSNE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN MÅLGRUPPE: De voksne BESKRIVELSE AF DE VOKSNE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN Ved IS IT A BIRD 20. februar, 2015 Annika Porsborg Nielsen annika@isitabird.dk Hvem er de voksne? De voksne kæmper for at genskabe

Læs mere

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 18. februar 2019 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 16:00-19:00 Medlemmer: Formand: Christian Jørgensen (V) Bente Ankersen

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Århus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Den 1. juni 2011 Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Den Grønne Elevator Tilbudstype og form Et dagtilbud efter

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo 1. Bemærkninger til referat den 12. august 2014? Nej

Læs mere

Udkast - maj Politik for voksne med særlige behov

Udkast - maj Politik for voksne med særlige behov Udkast - maj 2013 Politik for voksne med særlige behov 2013 Vision Omsorgskommunen Ringsted Politik for voksne med særlige behov sætter rammen og afstikker retningen for indsatser og initiativer på området

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Sølund, Boenhed 8, Skanderborg Kommune. Tirsdag den 21. september 2010 fra kl. 14.00

Anmeldt tilsyn på Sølund, Boenhed 8, Skanderborg Kommune. Tirsdag den 21. september 2010 fra kl. 14.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Sølund, Boenhed 8, Skanderborg Kommune Tirsdag den 21. september 2010 fra kl. 14.00 Indledning Vi har på vegne af Skanderborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Sølund Boenhed

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden Integrationsrådet : Torsdag den 28. april 2016 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Snekkersten Idrætsanlæg, mødelokale Bemærkninger: OBS: Mødet holdes i Snekkersten Idrætscenter, Agnetevej 1 Medlemmer:

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Socialfaglige tilsyn Kontaktsted Solsikken

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Socialfaglige tilsyn Kontaktsted Solsikken Tilsynsrapport Viborg Kommune Socialfaglige tilsyn Kontaktsted Solsikken Uanmeldt tilsyn August 2017 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING BDO har på vegne af Viborg Kommune foretaget et uanmeldt socialfagligt

Læs mere