Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr Licitationsresultat og bevillingsansøgning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr Licitationsresultat og bevillingsansøgning"

Transkript

1 Pkt.nr. 8 Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr Licitationsresultat og bevillingsansøgning Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget og Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, 1. at tage licitationsresultatet til efterretning, 2. at godkende projekt til indretning af disponible lokaler på 1. sal samt udvidelse af legeplads, 3. at der for hver af de udbudte storentrepriser indledes forhandlinger om overdragelse af de til storentrepriserne hørende arbejder med de storentreprenører, som har afgivet laveste bud, 4. at der til projekt nr. 5336, etablering af daginstitution i Avedøre, gives tillæg til anlægsbevilling på kr På forslag til investeringsoversigt i forslag til budget 2003 m.v. er der på projekt nr afsat rådighedsbeløb på kr i Bliver forslaget vedtaget, vil det samlede rådighedsbeløb udgøre i alt kr , svarende til anlægsbevillingen. 5. at der til Ejendoms- og Arealudvalgets driftsbudget fra år 2003 overføres kr pr. år fra Socialudvalgets område, konto 05.25, institutioner for 0-6 årige. Politisk beslutning: Økonomiudvalgets møde 21. oktober 2002 Punkt 15: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen. Liste H stemte imod og fastholder bemærkningerne. Gruppe V stemmer imod, idet der ikke er påvist et behov for institutionen. Kommunalbestyrelsens møde 29. oktober 2002 Punkt 8: Godkendt, idet grupperne A, F, C og Liste T stemte for. Imod stemte grupperne O, V og Liste H. Liste H og Grupperne V og O stemte imod og fastholdt bemærkningerne. Gruppe C finder at indhegning af området bør udføres med størst mulig hensyntagen til reglerne for Avedørelejrens område om åbne og frie arealer mellem alle bygningerne. List T fastholdt bemærkningerne vedr. legeplads, hvilket gruppe F tilslutter sig. Socialudvalgets møde 01. oktober 2002 Punkt 1: Indstillingerne tiltrådt, idet udvalgene senere vil få forelagt alternative muligheder for placering af liggehal og renovation. Gruppe V er i tvivl om behovet for institution i lokalområdet. Gruppe H stemmer imod. Vi havde gerne set et eventuelt byggeri sammenholdt med pasningsgarantien. Vi oplever ikke, at mangelen på daginstitutionspladser er større i Avedøre.

2 Ejendoms- og Arealudvalgets møde 01. oktober 2002 Punkt 1: Tiltrådt, idet udvalgene senere vil få forelagt alternative muligheder for placeringer af liggehal og renovation. V er i tvivl om behovet for en institution i lokalområdet. Liste T ønsker, at legepladsen udvides yderligere ud over det skitserede. Sagsfremstilling: Til Ejendoms- og Arealudvalgets møde den 31. maj 2001, punkt 3, og Socialudvalgets møde den 31. maj 2001, punkt 1, forelå følgende indstilling: 1. at godkende, at ny institution i Avedøre opføres på byggefelt M i Avedørelejren i 1½ etage, 2. at Frederiksen & Knudsen A/S, Arkitekter PAR ansættes som totalrådgiver i forbindelse med nyt projekt nr. 5336, Etablering af daginstitution i Avedøre, 3. at der til nyt projekt nr. 5336, Etablering af daginstitution i Avedøre, gives rådighedsbeløb på kr i 2001 og anlægsbevilling på kr at rådighedsbeløbet i 2001 finansieres af projekt nr. 5011, Rammekonto vedr. nye daginstitutioner, hvor der i 2001 er afsat rådighedsbeløb på kr Ejendoms- og Arealudvalgets møde 31. maj 2001 Punkt 3: Sagen oversendes til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen til stillingtagen, idet der udarbejdes et supplerende materiale, der også beskriver en placering af en 0-6 års institution på Cirkusgrunden, samt konsekvenserne (børnetal, økonomi m.v.) ved en placering af de børnerettede faciliteter alene i stueetagen ved Avedørelejr-placeringen. Socialudvalgets møde 31. maj 2001 Punkt 1: Sagen oversendes til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen til stillingtagen, idet der udarbejdes et supplerende materiale, der også beskriver en placering af en 0-6 års institution på Cirkusgrunden, samt konsekvenserne (børnetal, økonomi m.v.) ved en placering af de børnerettede faciliteter i alene stueetagen ved Avedørelejr-placeringen. Liste T og gruppe F finder, at personalefaciliteterne væk fra børnene er uhensigtsmæssige. Økonomiudvalgets møde 11. juni 2001 Punkt 20: Fremsendes Kommunalbestyrelsen med anbefaling af godkendelse, idet grupperne A, V og C kan tiltræde eksempel 3. Gruppe F afventer stillingtagen til Kommunalbestyrelsen. Kommunalbestyrelsens møde 19. juni 2001 Punkt 6: Grupperne F og T foreslog: at der placeres en 0-6 års institution på Cirkusgrunden, idet der her er mulighed for etablering i 1 plan samt for store udearealer. Det vil også give mulighed for en evt. fremtidig dagbehandlings- børneinstitution. For forslaget stemte grupperne F (1) og T. Imod stemte gruppe A, Hans-Jørgen Lundbye, grupperne V, O og C. For Økonomiudvalgets indstilling stemte gruppe A, Hans-Jørgen Lundbye, grupperne V, O og C.

3 Gruppe F (1) og liste T undlod at stemme under henvisning til eget forslag Til Ejendoms- og Arealudvalgets møde den 27. november 2001, pkt. 1, og 29. november 2001, pkt. 7, og Socialudvalgets , pkt. 1, forelå følgende indstilling: 1. at godkende projektforslaget til ny 0-6 års daginstitution i Avedøre, som opføres på byggefelt M i Avedørelejren i 1½ etage. Endvidere indstilles det at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, 2. at den del af det afsatte rådighedsbeløb i 2001, kr , hvortil der ikke er givet anlægsbevilling, overføres til Ejendoms- og Arealudvalgets møde 27. november 2001 Punkt 1: Ingen beslutning, da udvalget ikke er beslutningsdygtigt. På mødet uddeltes Teknisk Forvaltnings notat af med supplerende bemærkninger til arealopgørelser i mødearket. Socialudvalgets møde 27. november 2001 Punkt 1: På mødet uddelte Teknisk forvaltning notat af med supplerende bemærkninger til arealopgørelser i mødearket. Projektforslag blev godkendt, dog ønskede socialudvalget, at der etableres et vindue på 1. sal med udsyn til alrummet, og at anvendelsen af lokalerne på 1. sal til kontor og personalerum byttes om med henblik på bedre kontakt mellem børn og voksne. Ejendoms- og Arealudvalgets møde 29. november 2001 Punkt 7: Tiltrådt med de af Socialudvalget på mødet den fremsatte ønsker om, at der etableres et vindue på 1. sal med udsyn til alrummet, og at anvendelsen af lokalerne på 1. sal til kontor og personalerum byttes om med henblik på bedre kontakt mellem børn og voksne. Udvalget anmoder om at få undersøgt muligheden for en fjerde kvist med fransk altan i den sydvendte tagflade til betjening af det disponible rum Til Ejendoms- og Arealudvalgets møde den 23. maj 2002, pkt. 10, forelå følgende indstilling: 1. at godkende listen over entreprenører, som foreslås indbudt til at give tilbud, udarbejdet af Frederiksen & Knudsen A/S, Arkitekter PAR, i samarbejde med Teknisk Forvaltning. Ejendoms- og Arealudvalgets møde 23. maj 2002 Punkt 10: Godkendte listen over entreprenører, som foreslås indbudt til at give tilbud, udarbejdet af Frederiksen & Knudsen A/S, Arkitekter PAR, i samarbejde med Teknisk Forvaltning. Det foreslås, at projektet udbydes i 4 storentrepriser i indbudt licitation. Hver storentreprise udbydes til i alt 5 entreprenører Udbudsmaterialet er udsendt til de bydende i 4 storentrepriser den 1. august 2002, og der er afholdt licitation fredag den 23. august Licitationsresultatet fremgår af vedlagte skema med licitationsresultat, dateret 23. august 2002.

4 I notat af 12. september 2002 vedrørende licitationsresultatet har Frederiksen & Knudsen A/S vurderet tilbudene, herunder anbefalet den lavest bydende for hver af de 4 storentrepriser. Det laveste samlede tilbud ved licitationen er på i alt kr Heri er indregnet variable ydelser (enhedspriser) kr Licitationsresultat minus variable ydelser kr Besparelsesforslag af kviste, pergola og inddragelse af skov kr Licitationsresultat herefter kr Der er i udbudet regnet med den rektangulære bygning til krybberum. Udgifter til jordforurening er indeholdt i licitationsresultatet. I udbudsprojektet er der en ændring i forhold til projektforslaget. Barkflis imellem træer er erstattet af 20 cm ren muld lagt oven på markeringsnet. 1 meter ud fra træer lægges der stadig 20 cm rent flis. Derved sikres både, at træerne ikke går ud, og at skovbunden på kort tid vil blive grøn af plantevækst. Ved at vælge at udføre arbejderne, der var foreslået i besparelsesforslaget, d.v.s. opførelse af pergola og ekstra kvist, samt ved at indrette de disponible lokaler på 1. sal til et grupperum med tilstødende toiletfunktioner, kan der blive plads til yderligere 15 børnehavebørn. Dette indebærer, at der skal etableres et rytterlys, som i det dobbelthøje rum, samt yderligere skabs-/ depotplads og legeredskaber. Udearealerne til institutionen på byggefelt M er begrænset til et minimum, idet udearealerne ved de foreslåede børneinstitutioner i bygning 9 og 10 indgik i planerne om et stort fælles udeareal. Forslagene til børneinstitution i bygning 9 og 10 er siden blevet henlagt. Derfor er der i det nye overslag regnet med at inddrage et areal syd for bygning 10. Der har ikke i projektet været regnet med andre legeredskaber end en sandkasse. Udgangspunktet har været, at børnene skulle lege og bygge huler i skoven, samt at der kom legeredskaber i forbindelse med indretning af bygning 9 og 10. På grund af den forurenede jord, samt børneinstitutionen i bygning 9 og 10 er henlagt, er dette nu ikke muligt. Det foreslås derfor, at der på udearealerne etableres yderligere en sandkasse, et legelandskab med klatremuligheder samt gynger og rutchebaner. Derudover ønskes pilehytter samt borde og bænke. De samlede projektudgifter vil herefter se således ud: Håndværkerudgifter iflg. licitationsresultat incl. forurenet jord. kr Møblering og indkøb af legeredskaber til i alt 65 børn, ca. kr Indretning af disponible loftarealer til yderligere 15 børn kr Indretning af legeplads med legelandskab, pilehytter, borde og bænke, ca. kr Udvidelse af legeareal kr

5 Bygningsarbejder i alt kr Uforudseelige udgifter 10% kr Omkostninger 6% kr Teknisk rådgivning kr Samlet projektudgifter kr Der er i projektudgifterne regnet med det rektangulære krybberum. Det ovale krybberum vil andrage en merudgift på kr Økonomiske konsekvenser: På Kommunalbestyrelsens møde 19. juni 2001, punkt 6, blev der til nyt projekt nr. 5336, etablering af daginstitution i Avedøre, afsat rådighedsbeløb i 2001 på kr og givet anlægsbevilling på kr Rådighedsbeløbet i 2001 finansieredes af projekt nr. 5011, rammekonto vedrørende nye daginstitutioner, hvortil der var afsat rådighedsbeløb i 2001 på kr Kommunalbestyrelsen godkendt den 18. december 2001, punkt 5, at den del af det afsatte rådighedsbeløb i 2001, kr , hvortil der ikke er givet anlægsbevilling, overføres til Økonomisk opstilling: Rådighedsbeløb Anlægsbevilling Forbrug før Rådighedsbeløb Rådighedsbeløb 2003 på forslag til investeringsoversigten i forslag til budget for 2003 m.v I alt Ved 1. behandling af budgetforslag , blev afledt drift til Avedøreinstitutionen godkendt ved overførsel af beløb fra Bredalsparken II. Ejendoms- og Arealudvalgets andel, som omfatter bygnings- og teknisk vedligeholdelse, el, varme og tyverisikring udgør i alt kr pr. år. Heraf er fra socialudvalget overført kr , resterende beløb kr anbefales overført fra socialudvalgets konto 05.25, institutioner for 0-6 årige i forbindelse med budgetvedtagelsen. Økonomisk Forvaltnings bemærkninger: Økonomisk Forvaltning har ingen bemærkninger. Personalemæssige konsekvenser: - Miljømæssige konsekvenser: - Andre konsekvenser: - Bilag: Skema med licitationsresultat, dateret 23. august Notat af 12. september 2002 vedrørende licitationsresultat. Situationsplan, nedfotograferet, dateret september sals plan, nedfotograferet, dateret september 2002.

6

Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt Licitationsresultat

Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt Licitationsresultat Pkt.nr. 2 Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt 5338. Licitationsresultat. 378374 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, og Teknisk Forvaltning

Læs mere

Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning.

Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning. Pkt.nr. 11 Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr. 0768. Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning. 384729 Indstilling: Kultur og Fritidsforvaltningen indstiller

Læs mere

Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473

Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473 Pkt.nr. 18 Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og Arealudvalget, at anbefale

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: Pkt.nr. 18 Krogstenshave, om- og udbygning. Ansøgning om tillægsbevilling Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

tillægsbevilling til afledt drift til rengøring på kr i budget 2000 og overslagsårene

tillægsbevilling til afledt drift til rengøring på kr i budget 2000 og overslagsårene Pkt.nr. 7 Flytning og indretning af PPR i fritidshjemmet Hjørnets bygning. 263445 Indstilling: Skoleudvalget overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler, der gives tillægsbevilling til rådighedsbeløb

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 1. september 2005 Kl. 16.00 Hals Kommune på administrationsbygningen. (Mødelokalet mellem kommunaldirektør

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen,

Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, Pkt.nr. 7 Beslutning om bygningsfornyelse for ejendommen matr.nr. 48, Hvidovre By, Hvidovre, beliggende Hvidovrevej 138. Projekt 0783. Bevillingsansøgning. 290301 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller

Læs mere

Ejendoms- og Arealudvalget vedtog på mødet den at antage rådgivende ingeniørfirma Erik K. Jørgensen til projekteringen.

Ejendoms- og Arealudvalget vedtog på mødet den at antage rådgivende ingeniørfirma Erik K. Jørgensen til projekteringen. Pkt.nr: 5 Medborgerhuset, indeklima. Projekt nr. 3120. 141392 Indstilling: at forslag til entreprenørliste godkendes. Formål med indstilling: At få den fremlagte liste over fagentreprenører godkendt med

Læs mere

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998,

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr. 31.07.98 på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, 204152 Indstilling: at Socialudvalget oversender resultatet af økonomirapporteringen

Læs mere

Adam Kanalholmen 31-33 2650 Hvidovre. Bryde & Sønner A/S Meterbuen 20-22 2740 Skovlunde

Adam Kanalholmen 31-33 2650 Hvidovre. Bryde & Sønner A/S Meterbuen 20-22 2740 Skovlunde Pkt.nr: 18 Enghøjskolens renovering. Bevillingsansøgning. 141536 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget der forhandles og indgås kontrakt med Hosby Internional A/S for

Læs mere

Følgende anlægsregnskaber har været udsendt som bilag til de enkelte fagudvalg:

Følgende anlægsregnskaber har været udsendt som bilag til de enkelte fagudvalg: Pkt.nr. 4 Aflæggelse af anlægsregnskaber, regnskabsår 2004 470949 Indstilling: Det indstilles til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at godkende anlægsregnskaberne for regnskab 2004 Politisk beslutning:

Læs mere

Center for Høretab. resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium. samt bæredygtighedsvurdering

Center for Høretab. resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium. samt bæredygtighedsvurdering Center for Høretab resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 23. november 2009 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan Pkt.nr. 34 Krogstenshave, om og udbygning. Projekt nr. 5343 og 5344. Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan 577699 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og

Læs mere

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C Pkt.nr. 18 Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden skema C. 436998 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus

REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus REFERAT for Økonomiudvalgets møde den, Kl. 16.15 i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 10... 1 Årsberetning... 1 Pkt.nr. 11... 2 Avedørelejren udlejning... 2 Pkt.nr. 12... 3 Forbrug

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Referat mandag den 20. september 2010 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Til orientering...2 3. TM - Cykelsti Kr. Sonnerup - Dyvelslyst...3

Læs mere

Indstilling. 48 plejeboliger m.m. på Thorsvej i Åbyhøj - støttetilsagn. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 25.

Indstilling. 48 plejeboliger m.m. på Thorsvej i Åbyhøj - støttetilsagn. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 25. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Denne indstilling vedrører projekt for 48 plejeboliger m.m.

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 26-03-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Kultur- og Medborgerhuset Kig Ind, Nørager

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 26-03-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Kultur- og Medborgerhuset Kig Ind, Nørager REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Kultur- og Medborgerhuset Kig Ind, Nørager Møde slut: 16:30 Indholdsfortegnelse Side 1. Sortebakkehallen - udvidelse af anlægsprojekt 209 Underskriftsside

Læs mere

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder Referat Økonomiudvalget 30-04-2014 Dato 30. april 2014 Tid 16:15 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit S. Hansen (A) - Formand Lars Møller (V) Bjarne Kvist (A)

Læs mere

Pkt.nr: 7 Ansøgning om finansiering af udvidelsen af dagplejen ved at anvende driftsmidler afsat til udvidelse af pladsantallet.

Pkt.nr: 7 Ansøgning om finansiering af udvidelsen af dagplejen ved at anvende driftsmidler afsat til udvidelse af pladsantallet. Pkt.nr: 7 Ansøgning om finansiering af udvidelsen af dagplejen ved at anvende driftsmidler afsat til udvidelse af pladsantallet. 144121 Indstilling: at sagen oversendes til Økonomisk Udvalg med ansøgning

Læs mere

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen. Byrådet godkendte den 25. maj 2011 et program for områdefornyelse i Felsted. Socialministeriet har givet tilsagn om støtte. Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 14. maj 2014. Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 14. maj 2014. Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 14. maj 2014 Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Kunstgræsbane i Hvalsø - Frigivelse af midler...2 3. KF - Eventuelt...5

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 27-02-2017 Økonomiudvalget - 27-02-2017 27.02.2017 kl. 16:00 Mødecenter C - Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, hekn02@frederiksberg.dk By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade 1 2000 Frederiksberg 29. marts 2019 khs KAB Vester Voldgade 17 1552 København

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 11. december 23 via Magistraten Tlf. nr.: 8949 3534 Jour. nr.: 82.6.17M1/2/6511

Læs mere

Endelig vedtagelse af Lokalplan 127 - Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej 15-61 og 24-70 634071

Endelig vedtagelse af Lokalplan 127 - Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej 15-61 og 24-70 634071 Pkt.nr. 7 Endelig vedtagelse af Lokalplan 127 Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej 1561 og 2470 634071 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget, at anbefale

Læs mere

Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet.

Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet. Pkt. 353 Køb af aktiver Sagsnr. 99676 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet. Beslutningskompetence

Læs mere

FJORDSKOLEN EN SAMLET SKOLE

FJORDSKOLEN EN SAMLET SKOLE FJORDSKOLEN EN SAMLET SKOLE Forslag til flytning af Fjordskolen nuværende afdelinger til Åbjerg 8b i Kruså Fjordskolen er Aabenraa Kommunes skole for børn i folkeskolealderen med behov for vidtgående specialundervisning,

Læs mere

Møde nr.: 13 Mødedato: 28. juni 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 2

Møde nr.: 13 Mødedato: 28. juni 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 2 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 13 Mødedato: 28. juni 2011 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Sdr. Vissing vej 26, Sdr Vissing skole - ombygning 2011 Side

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur-

Læs mere

samt bæredygtighedsvurdering

samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram vedr. tilbygning på Heden 7-11 med henblik på samling af alle Center for Rehabilitering og Specialrådgivning s aktiviteter på én adresse samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Byrådet ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af den til budgettet

Læs mere

Referat til Økonomiudvalget

Referat til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 12. juni 2013 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Brian Franklin, Carsten Fuhr, Elise Andersen,

Læs mere

Forebyggende vedligeholdelse af kommunens bygninger Projekt nr Frigivelse af projekter

Forebyggende vedligeholdelse af kommunens bygninger Projekt nr Frigivelse af projekter Pkt.nr. 4 Forebyggende vedligeholdelse af. Projekt nr. 0950. Frigivelse af projekter 478623 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og Arealudvalget: 1. at der under Projekt nr. 0950,

Læs mere

Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring

Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring. 223933 Indstilling: at Skoleudvalget oversender sagen til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen med anbefaling

Læs mere

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger.

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger

Læs mere

at Socialudvalget drøfter mulighederne for fortsættelse af Den åbne rådgivning.

at Socialudvalget drøfter mulighederne for fortsættelse af Den åbne rådgivning. Pkt.nr: 16 Poppelgården Familiecenter Den åbne rådgivning 233229 Indstilling: at Socialudvalget drøfter mulighederne for fortsættelse af Den åbne rådgivning. Formål med indstilling: At orientere Socialudvalget

Læs mere

Indstilling vedr. licitationsresultat/ Udbudspakke 04/ E800/ Byggeplads Nyt Aalborg Universitetshospital/ /. Version 2,

Indstilling vedr. licitationsresultat/ Udbudspakke 04/ E800/ Byggeplads Nyt Aalborg Universitetshospital/ /. Version 2, Indstilling vedr. licitationsresultat/ Udbudspakke 04/ E800/04-1900 Byggeplads Nyt Aalborg Universitetshospital/ 2015-06-01/. Version 2, 2015-06-03 Nyt Aalborg Universitetshospital/ Region Nordjylland/

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 7 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 22. februar 2005 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Krarup Olesen med afbud. Bemærkninger Knud Hjørnholm

Læs mere

Indstilling. 36 plejeboliger m.m. i Hasle anlægsbevilling til gennemførelse af byggeri. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. 36 plejeboliger m.m. i Hasle anlægsbevilling til gennemførelse af byggeri. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 8. februar 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 36 plejeboliger m.m. i Hasle anlægsbevilling til gennemførelse af byggeri

Læs mere

at Socialudvalget tager lovændring om privat børnepasning til efterretning.

at Socialudvalget tager lovændring om privat børnepasning til efterretning. Pkt.nr: 13 Tilskud til privat børnepasning 230407 Indstilling: at Socialudvalget tager lovændring om privat børnepasning til efterretning. Formål med indstilling: At orientere om lovændring vedrørende

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. maj 24 via Magistraten Tlf. nr.: 894 3534 Jour. nr.: 82.6.A.M1/22/2222 Ref.:

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Region Midtjylland Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Bilag til Underudvalget vedr. generelle sager møde den 15. august 2006 Punkt

Læs mere

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S Pkt.nr. 8 Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S 442457 Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget 1. at godkende Bysted A/S'

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 9 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 13. oktober 2004 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Opgørelse dagplejen Åben sag 2. Renovering af

Læs mere

4. at godkende, at forældrebestyrelserne alene kan fravælge frokostordningen hvert andet år

4. at godkende, at forældrebestyrelserne alene kan fravælge frokostordningen hvert andet år Pkt.nr. 8 Fleksibel frokostordning for kommunale og selvejende dagtilbud Sagsnr.: Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Social- og Sundhedsudvalget, at udvalget over for Økonomiudvalget

Læs mere

Opførelse af nyt rådhus - Godkendelse af projektforslag, udbudsform og entrepriseopdeling samt ændring af hovedtidsplan (bevillingssag)

Opførelse af nyt rådhus - Godkendelse af projektforslag, udbudsform og entrepriseopdeling samt ændring af hovedtidsplan (bevillingssag) Mødedo: 17. december 2008 Opførelse af nyt rådhus - Godkendelse af projektforslag, udbudsform og entrepriseopdeling samt ændring af hovedtidsplan (bevillingssag) Økonomiudvalget behandlede på mødet den

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget onsdag den 27. april 2011 kl. 17.00 i Borgmesterens kontor Mødet sluttede kl. 17.50 Mødedeltagere: Ole Find Jensen (A) John Schmidt Andersen (V) Kim Rockhill

Læs mere

Platanbo. resumé af byggeprogram vedr. om- og tilbygning samt bæredygtighedsvurdering

Platanbo. resumé af byggeprogram vedr. om- og tilbygning samt bæredygtighedsvurdering Platanbo resumé af byggeprogram vedr. om- og tilbygning samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 23. september 2009 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er

Læs mere

Pkt.nr. 7. Hvidovre Torv - nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913. Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget,

Pkt.nr. 7. Hvidovre Torv - nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913. Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, Pkt.nr. 7 Hvidovre Torv nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget, 1. at skitseprojekt til nye fliser og ny belysning på Hvidovre

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. juli 24 via Magistraten Tlf. nr.:894 6662 Jour. nr.:m3/22/532-22 Ref.: Jesper Dahlsen-Jensen

Læs mere

Dagsorden - ekstraordinært Børne- og Kulturudvalget

Dagsorden - ekstraordinært Børne- og Kulturudvalget Dagsorden - ekstraordinært Børne- og Kulturudvalget Dato: 20. juni 2017 Starttidspunkt: 15:30 Sted: A.1.20 Medlemmer: Klara Lyskjær Noer, Kris Jensen Skriver, Lars Hansen, Kristian Nørgaard Nielsen, Allan

Læs mere

KOMBIBIBLIOTEK OG INDSKOLINGSAFSNIT POP ØST VED HARESKOV SKOLE. Skitseforslag september 2005

KOMBIBIBLIOTEK OG INDSKOLINGSAFSNIT POP ØST VED HARESKOV SKOLE. Skitseforslag september 2005 KOMBIBIBLIOTEK OG INDSKOLINGSAFSNIT POP ØST VED HARESKOV SKOLE Skitseforslag september 2005 Indhold: Kombibibliotek - situationsplan s. 3 Kombibibliotek - parterreplan og stueplan s. 4 Perspektiv sammenbygning

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 26. marts 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Firkløverskolens fremtidige placering...2 3. ØU - Udlejning og bebyggelse

Læs mere

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. april 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3764 Jour. nr.: Ref.: HHH

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. april 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3764 Jour. nr.: Ref.: HHH ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. april 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3764 Jour. nr.: Ref.: HHH Etablering af erstatningslokaler til fritidshjemmet Højvang,

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Dagsorden åben Mødedato 14. januar 2013 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse B. Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003

FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003 FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003 Mødedato: 16-01-2003 Mødetidspunkt: kl. 15.00-18.00 Mødested: Lokalet ved kantinen Fraværende: Jørgen Steengaard, Cai Møller

Læs mere

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.:

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 1 1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 219-2015-45098 Sagsfremstilling Formålet med denne sag er at udarbejde ny sagsfremstilling for de punkter, som Byrådet ikke godkendte i mødet den 30.

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden Kultur- og Fritidsudvalget Ekstraordinært møde Dato 30. april 2014 Tid 16:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Frode Thule Jensen Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Bjarne

Læs mere

Sagen er lukket, da den vedrører salg af fast ejendom. Den kan åbnes, når alle grundene på vejen Ageren er solgt.

Sagen er lukket, da den vedrører salg af fast ejendom. Den kan åbnes, når alle grundene på vejen Ageren er solgt. Pkt. 163 Salg af grunde Sagsnr. 250011 Byrådet Lukket punkt Resume De 2 sidste storparceller på Ageren i Trekroner forslås udstykket i 12 mindre grunde og sælges individuelt til tæt lavt byggeri. I bekræftende

Læs mere

Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde mandag d. 29. april 2013 kl. 19.00 i selskabslokalet Bodenhoffs Plads 5. Dagsorden

Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde mandag d. 29. april 2013 kl. 19.00 i selskabslokalet Bodenhoffs Plads 5. Dagsorden Lejerbo afd. 204 d. 10. april 2013 Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde mandag d. 29. april 2013 kl. 19.00 i selskabslokalet Bodenhoffs Plads 5 Dagsorden 1. Valg af dirigent, referent og stemmeudvalg

Læs mere

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 3. Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 3. Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012 Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 3 Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012 Mødetidspunkt Kl. 16.00 Medlemmer Fra forvaltningen Jens Bruhn (A), Thomas Lesly Rasmussen (V), Anne

Læs mere

Avedørelejren - Byggefelt N, O, P og Q - Fægtegården - Matr.nr. 2cv, 2cx, 2cy og 2cz, alle Avedøre - Dispensationer fra Lokalplan 430 402718

Avedørelejren - Byggefelt N, O, P og Q - Fægtegården - Matr.nr. 2cv, 2cx, 2cy og 2cz, alle Avedøre - Dispensationer fra Lokalplan 430 402718 Pkt.nr. 10 Avedørelejren Byggefelt N, O, P og Q Fægtegården Matr.nr. 2cv, 2cx, 2cy og 2cz, alle Avedøre Dispensationer fra Lokalplan 430 402718 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og

Læs mere

Bilag til Økonomiregulativ

Bilag til Økonomiregulativ Bilag til Center for Økonomi og Personale Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Telefon: 4477 2000 balkom@balk.dk www.ballerup.dk Godkendt den 20-05-2014 1 Indhold 1.... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Baggrund... 3 1.3.

Læs mere

Indstilling. Etablering af 2 fælleslokaler i eksisterende bygninger på Gammelgårdskolen. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Etablering af 2 fælleslokaler i eksisterende bygninger på Gammelgårdskolen. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 25. april 2008 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Etablering af 2 fælleslokaler i eksisterende bygninger på Gammelgårdskolen.

Læs mere

EKSTRAORDINÆR DAGSORDEN

EKSTRAORDINÆR DAGSORDEN EKSTRAORDINÆR DAGSORDEN Udvalget for Børn og Familier Mødedato: Tirsdag den 26. november 2013 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Ingen Bemærkninger: Mødet påbegyndes umiddelbart efter byrådsmødets

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Fællesforvaltningen Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 12-01-2010 Dato: 18-12-2009 Sag nr.: ØU 10 Sagsbehandler: Esben Maasbøl Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Generalforsamling d. 9/12 kl. 19-21. i Ejby fodboldklub

Generalforsamling d. 9/12 kl. 19-21. i Ejby fodboldklub Generalforsamling d. 9/12 kl. 19-21 i Ejby fodboldklub Dagsorden: Vedtægtsændringer (se nedenfor). Afstemning vedr. Fællesareal (se bilag) Evt. Der vil være gløgg og æbleskiver til mødet NBNBNB: Denne

Læs mere

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at det over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefales,

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at det over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefales, Pkt.nr. 7 Økonomiske konsekvenser af lovændring for fripladser, dagpasning 460267 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at det over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Indstilling vedr. licitationsresultat/ Udbudspakke 04/ E500/ Råhus Nyt Aalborg Universitetshospital/ /. Version 1,

Indstilling vedr. licitationsresultat/ Udbudspakke 04/ E500/ Råhus Nyt Aalborg Universitetshospital/ /. Version 1, Indstilling vedr. licitationsresultat/ Udbudspakke 04/ E500/04-900 Råhus Nyt Aalborg Universitetshospital/ 2015-06-01/. Version 1, 2015-06-03 Nyt Aalborg Universitetshospital/ Region Nordjylland/ Indigo

Læs mere

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår punkterne 1. 4. at, og byrådet for så vidt 5. 6. at

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår punkterne 1. 4. at, og byrådet for så vidt 5. 6. at Pkt. 110 Mageskifte Sagsnr. 50884 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til, om Roskilde Kommune vil indgå på et mageskifte med Den selvejende Institution Viby Friskole, hvorefter skolen

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget, 25. august 2014, Medlemsforslag om altaner i nybyggeri

Teknik- og Miljøudvalget, 25. august 2014, Medlemsforslag om altaner i nybyggeri KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 18. januar 2018 Sagsnr. 2018-0014521 Dokumentnr. 2018-0014521-2 Bilag 1 Oversigt over den politiske behandling Teknik- og Miljøudvalget,

Læs mere

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal BORGERREPRÆSENTATIONEN REFERAT for mødet den 15.06.2011, kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal 52. Anlægsbevilling til 10 gruppers daginstitution ved Emdrup Vænge (2011-52338) 1 BORGERREPRÆSENTATIONEN

Læs mere

Det foreslås, at der i første omgang meddeles en bevilling til de indledende arbejder, der vil beløbe sig til 1,2 mio. kr. inkl. moms.

Det foreslås, at der i første omgang meddeles en bevilling til de indledende arbejder, der vil beløbe sig til 1,2 mio. kr. inkl. moms. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 25. februar 2016 Anlægsbevilling til indledende arbejder til og med licitation vedrørende opførelse af 28 almene boliger

Læs mere

Allerød Kommune. Handlemuligheder for kapacitetsudvidelse på dagtilbudsområdet. Sekretariat

Allerød Kommune. Handlemuligheder for kapacitetsudvidelse på dagtilbudsområdet. Sekretariat Handlemuligheder for kapacitetsudvidelse på dagtilbudsområdet Notat Som følge af den i sagsfremstillingen beskrevne situation skal kapaciteten udvides yderligere i de kommende måneder for at pasningsgarantien

Læs mere

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg 12. oktober 2015 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Anlægsbevillinger Forbrug Afvigelse 999 Ikke autoriseret område 000 Rådighedsbeløb kr

Anlægsbevillinger Forbrug Afvigelse 999 Ikke autoriseret område 000 Rådighedsbeløb kr Side 1 (i hele ) Pulje Omkostningssted: 551083 00 09 10 2006 01 01 2006 2.500.000 08 10 2007 01 01 2007 2.600.000 12 11 2007 01 01 2007 500.000 06 10 2008 01 01 2008 1.500.000 15 06 2009 01 01 2009 1.030.000

Læs mere

Indstilling. 24 Plejeboliger med serviceareal, Jasminvej Risskov - anlægsbevilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. 24 Plejeboliger med serviceareal, Jasminvej Risskov - anlægsbevilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 6. august 2008 24 Plejeboliger med serviceareal, Jasminvej Risskov - anlægsbevilling til byggeri Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed

Læs mere

Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune

Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune Kronologisk overblik Situationen 1.6. 2014 11. august 2009 Plan og Teknikudvalget meddeler dispensation til byggeri på Kystvejen 112.

Læs mere

Økonomiudvalget 9. december 2015

Økonomiudvalget 9. december 2015 378 Forsøgsprojekt med levering af varmholdig mad til ældrecentrene Sagsnr: 82.20.00-P20-3-15 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i: Byrådet Byrådet vedtog den 8. oktober 2015 en budgetaftale for

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 26-02-2009. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 26-02-2009. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 15:00 Fraværende: Søren Munk REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Sortebakkehallen - Licitationsresultat 120 Underskriftsside

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 15. august Budget Økonomiudvalgets område 2. Flytning af Vinderup Bibliotek

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 15. august Budget Økonomiudvalgets område 2. Flytning af Vinderup Bibliotek Side 1 af 7 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 15. august 2007 ÅBEN DEL 1. Budget 2008-2011 - Økonomiudvalgets område 2. Flytning af Vinderup Bibliotek LUKKET DEL 3. Indkøb Side 2 af 7 Økonomiudvalget

Læs mere

Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen. Referat. Mødedato: 8. oktober Sport og Fritidscenter. Starttidspunkt for møde: 19:00.

Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen. Referat. Mødedato: 8. oktober Sport og Fritidscenter. Starttidspunkt for møde: 19:00. Mødedo: 8. oktober 2015 Mødelokale: Multisalen, Tønder Sport og Fritidscenter Starttidspunkt for møde: 19:00 Fraværende: 8. oktober 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenspunkter 1 Kirkelig

Læs mere

Indstilling. Anlægsbevilling til ombygning af beskyttede boliger til plejeboliger ved Lokalcenter Sabro. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Anlægsbevilling til ombygning af beskyttede boliger til plejeboliger ved Lokalcenter Sabro. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Anlægsbevilling til ombygning af beskyttede boliger til plejeboliger

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. maj 2019 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan Jakobsen,

Læs mere

at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 0-6 års-daginstitutioner.

at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 0-6 års-daginstitutioner. Pkt.nr: 7 Målsætninger på 06 årsområdet visionsdelen 198747 Indstilling: at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 06 årsdaginstitutioner. Formål med indstilling: At Socialudvalget drøfter

Læs mere

I dette bilag beskrives de to typer af byggeprocesser nærmere.

I dette bilag beskrives de to typer af byggeprocesser nærmere. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Boligkontoret NOTAT Til Socialudvalget Bilag 1: i byggeproces I dette bilag beskrives de to typer af byggeprocesser nærmere. For de almene byggerier er der anvendt

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere