Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov"

Transkript

1 side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen

2 side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 445. Sager og skrivelser til orientering Trivselsundersøgelse i Hjemmeplejen Fokusområder opfølgning pr. 30. november 2010 på Ældre- og Handicapudvalgets budgetområde Vedtægter for Bruger- og Pårørenderåd Status på det specialiserede socialområde for voksne... 7 Indstilling: Botilbud til psykisk udviklingshæmmede Lokalpolitisk Handleplan, UTA Eventuelt Punkter på lukket møde: 453. Kertemindelegatet 2010

3 side Sager og skrivelser til orientering A50 sagsnr Følgende forelægges til orientering for Ældre- og Handicapudvalget: a) Referat af Ældrerådets møde den 8. november b) Referat af Bruger- og Pårørenderådet på Birkelund Plejecenters møde den 9. november c) Referat af Styregruppen i Rosendalen et aktivitets og samværstilbuds møde den 8. oktober d) Åbent Hus i Hjemmeplejen den 13. december 2010 kl e) Tilsynsrapporter 2010 fra Embedslægerne Syddanmark for: 1. Lindhøj Plejecenter 2. Fjordly Plejecenter 3. Birkelund Plejecenter. f) Projekter i Hjemmeplejen: 1. Alkoholprojekt 2. Online Omsorg. g) Indkomne love, cirkulærer og bekendtgørelser. Orientering fra formanden. Bilag: Liste over indkomne love, cirkulærer og bekendtgørelser Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 445: Sager og skrivelser blev taget til efterretning.

4 side Trivselsundersøgelse i Hjemmeplejen P05 sagsnr Trivsel på arbejdspladsen hænger sammen med et godt arbejdsmiljø. Kerteminde Kommune har gennemført en trivselsmåling for alle medarbejdere med minimum 3 måneders ansættelser i efteråret Hjemmeplejen har gennemført målingen blandt medarbejderne i uge 37 og 38 samtidig med, at der også er udfyldt medarbejder APV skemaer og APV skemaer i borgernes hjem. Faste nattevagter har desuden fået tilbudt den to årige helbredskontrol i samarbejde med COWI. Resultaterne af trivselsundersøgelsen er efterfølgende fremlagt for MED-udvalget i Hjemmeplejen og Hjemmeplejens medarbejdere således at der via dialog med medarbejderne kan udarbejdes en samlet handleplan med henblik på at sikre en fortsat udvikling af trivsel og arbejdsmiljø. Trivselsundersøgelsen i Hjemmeplejen viser følgende: Svarprocent på 94,3 %, hvilket svarer til at 414 ud af 440 medarbejdere har deltaget 86 % er i høj grad til meget høj grad tilfredse med samarbejdet mellem personalet 58 % af personalet oplever i meget høj grad arbejdsmiljøet som værende tilfredsstillende og 9 % er utilfredse i en eller anden grad 90 % af medarbejderne vurderer at deres helbred er godt, vældig godt eller fremragende og 10 % vurderer at det er mindre godt 79 % kender den kommunale motionsordning, men kun 24 % benytter sig af den 36 % vurderer at de i høj grad eller meget høj grad har gode muligheder for efter- og videreuddannelse 12 % er ikke helt tilfredse med måden deres evner bliver anvendt på i deres arbejde. Voksenforvaltningen orienterer Ældre- og Handicapudvalget om trivselsundersøgelsen i Hjemmeplejen. Sundhed/forebyggelse: Trivselsundersøgelsen afspejler medarbejdernes trivsel i Hjemmeplejen og er et redskab til at iværksætte målrettede initiativer med henblik på at forbedre medarbejdertrivslen og arbejdsmiljøet samt at nedbringe sygefraværet. Indstilling: Voksenforvaltningen indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget tager orienteringen til efterretning. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 446: Gennemgangen blev taget til efterretning.

5 side Fokusområder opfølgning pr. 30. november 2010 på Ældre- og Handicapudvalgets budgetområde P07 sagsnr Opfølgning pr. 30. november 2010 på fokusområder forelægges Ældre- og Handicapudvalget: Fokusområder: Forbrug pr i netto kr.: Forventet regnskab 2010 netto kr.: Forventet afvigelse netto kr.: 5.32 Pleje og omsorg for ældre Hjælpemidler mv Botilbud (forsorgshjem) og 5.52 Botilbud Førtidspensioner I alt 0 Der kan i øvrigt henvises til udarbejdede notat Bemærkninger til fokusopfølgning pr. 30. november 2010 på Ældre- og handicapudvalgets budgetområde. Herudover er der udarbejdet forslag til budgetomplacering for 4. kvartal 2010 vedrørende projekt livskraft i seniorlivet. Beløbet udgør kr og budgetomplaceres fra kontoområde 5.32 med kr (Serviceområde) og fra kontoområde 5.72 Sociale formål med netto kr (overførselsindkomst). Indstilling: Fokusopfølgning pr. 30. november 2010 indstilles til Ældre- og handicapudvalgets godkendelse og videre anbefaling til Økonomiudvalg. Herudover indstilles til godkendelse af ovenstående budgetomplaceringer. Bilag: Bemærkninger til fokusopfølgning pr. 30. november 2010 på Ældre- og Handicapudvalgets budgetområde. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 447: Fokusopfølgningen oversendes med anbefaling. Budgettet forventes at holde. Udvalget ønsker de samme fokuspunkter for Oversigt over sygefravær blev udleveret.

6 side Vedtægter for Bruger- og Pårørenderåd A16 sagsnr Folketinget har med lovændring af lov om social service i juni 2010 gjort det frivilligt for kommunerne, at oprette bruger- og pårørenderåd. Ældre- og Handicapudvalget har tilkendegivet, at de fortsat ønsker bruger- og pårørenderåd på kommunernes plejecentre. Voksenforvaltningen har revideret vedtægter for bruger- og pårørenderåd på plejecentre i Kerteminde Kommune. Efter behandling i Ældre- og Handicapudvalget sendes vedtægterne til høring i Ældrerådet. Sundhed/forebyggelse: Ingen Indstilling: Voksenforvaltningen indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget godkender de reviderede vedtægter for bruger- og pårørenderåd på plejecentre i Kerteminde Kommune. Bilag: Vedtægter for Bruger- og Pårørenderåd 2010.doc Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 448: Vedtægterne sendes i høring.

7 side Status på det specialiserede socialområde for voksne P27 sagsnr Området har været under stærkt pres på flere fronter i Antallet af voksne, som har brug for individuelle foranstaltninger i egen bolig eller i institution har været stigende, samtidig er der sket en total omlægning af den tidligere indsats på området, som vurderes at have højnet den organisatoriske, den faglige og den borgeroplevede kvalitet. Myndighedsafdelingen har i 2010 gennemført følgende målsætninger: Alle aktive sager er gennemgået fagligt og økonomisk i 1. kvartal 2010 og følges tæt fremover med mål og handleplaner Alle bevillinger med økonomisk konsekvens ud over 2010 forelægges Myndighedschef på teammøde, som afholdes 1 gang ugentligt Myndighedschef, handicapkoordinator og sagsbehandler gennemgår de sager, hvor borger modtager sociale ydelser i anden kommune, men hvor Kerteminde kommune er betalingskommune og fra 1. januar 2011 også er handlekommune (Lovændring). Alle voksne borgere og unge i overgangsfase til voksenlivet, som er anbragt udenfor kommunen og forventes aktive fremover i Myndighedsafdelingen, besøges og revurderes af sagsbehandler og Myndighedschef Fokus på grupper af borgere med særlige behov - evt. tilbydes alternativt tilbud lokalt Forebygge at borgere får brug for særligt dyre foranstaltninger ved at intensivere opfølgning på den iværksatte indsats Proaktiv i forhold til institutioner, som vi samarbejder med og som ikke leverer den forventede opgaveløsning: Afklaring af botilbud og fremtidige forsørgelsesmuligheder, herunder også fokus på de manglende udslusningsforløb Nuværende bofællesskaber skal fremover kunne tilbyde pædagogisk støtte og botilbud til mere specialiseret målgrupper af udviklingshæmmede Etablering af matrikelløst bofællesskab til udviklingshæmmede Etablering af aktivitets- og samværstilbud for yngre udviklingshæmmede og senhjerneskadede Alle nye tiltag, som ikke omfatter anlæg skal finansieres som alternative udgifter til bosteder og beskæftigelsestilbud udenfor Kerteminde Kommune Særlige vigtige fokusområder indenfor Handicap og Psykiatri: Paletten et aktivitets- og værested for udviklingshæmmede og senhjerneskadede, oprettet i 2010 Briggen et matrikelløst bofællesskab / støttecenter for udviklingshæmmede, oprettet i 2010 Solbakken psykiatrisk bofællesskab, oprettet i 2009 Specialundervisning for voksne, hjemtaget i 2010 Socialpsykiatri og støttecentre Venteliste til bofællesskaber for nuværende 16 personer Myndighedschef Dorte Dabelsteen vil på mødet give en status på ovenstående indsatser set i et fagligt og økonomisk perspektiv.

8 side 8 Forebyggelse/Sundhedsfremme: Rettidig omhu i sagsbehandling vil medføre at flere borgere med handicaps kan forblive i egen bolig lokalt og bevare kontakt til familie og venner med samme eller forbedret faglig indsats Indstilling: At Ældre- og Handicapudvalget tager orienteringen til efterretning Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 449: Blev taget til efterretning Botilbud til psykisk udviklingshæmmede G01 sagsnr Kerteminde Kommune har 6 bofællesskaber til psykisk udviklingshæmmede, som er forskellige med hensyn til antal pladser. Bofællesskaberne er indrettet til at tilbyde en bolig med fagligt personale, som kan yde socialpædagogisk støtte og omsorg i dele af døgnet. Bofællesskaberne er normeret og indrettet til at kunne give støtte til borgere med behov for moderat til massiv støtte alle ugens dage (15 30 timer pr uge). Et enkelt bofællesskab, Briggen, adskiller sig fra de andre steder ved at have personale hele døgnet, men målgruppen er stadig den samme. Dog kan alder og baggrundsdiagnoser veksle fra sted til sted. Borgere i bofællesskaber for psykisk udviklingshæmmede er stabile lejere og flytter sjældent fra boligerne. I forbindelse med intensivering af sagsbehandlingen på Handicap og Psykiatriområdet i 2010 herunder opfølgning på sager, hvor borgere modtager sociale tilbud udenfor Kerteminde Kommune, har Myndighedsafdelingen erfaret, at flere borgere ønsker at flytte hjem til Kommunen, hvis der skabes mulighed derfor. Disse borgere er karakteriseret ved, at have behov for bolig med massiv støtte / særlig støtte hele døgnet svarende til mere end 30 timer pr. uge.

9 side 9 Myndighedsafdelingen har opgjort venteliste 1. december 2010 på allerede kendte i Voksenforvaltningen: Kategori Antal Aktuelt ophold Dato behov Bofællesskab 1 (18-9 personer (2 piger, 4 hjemmeboende 4 har behovet nu 30 t pr. uge 7 drenge) 4 på institution 3 forår 2011 Bofællesskab 2 (>30 t pr. uge) 7 personer (5 drenge, 2 piger) 1 egen bolig 5 hjemmeboende 2 på institution 2? (hjemmeboende) 2 har behovet nu 5 indenfor 1-2 år Kategori: Bofællesskaber kategori 1 (18-30 t / uge) Myndighedsafdelingen har mulighed for at udbygge bofællesskaber med passende boliger i lokalområderne i mindre omfang finansieret af den alternative udgift, som det vil koste at tilbyde disse borgere bolig i anden kommune. Der forventes ikke behov for nybyggeri til borgere med behov for moderat til massiv støtte under 30 timer om ugen, da det endnu er lykkedes at finde egnede lejligheder (størrelse, pris). En udvidelse af hjemmevejlederstaben bliver nødvendig for at dække støttebehovet til denne målgruppe. Myndighedsafdelingen har gjort følgende overvejelser: I Munkebo er der mulighed for at tilknytte hjemmeboende borgere til Paletten, som har mulighed for at skabe ramme som støttecenter med socialpædagogisk støtte og fællesspisning. Hjemmevejledere har kontor der. I Kerteminde har det vist sig svært at få adgang til at leje boliger til psykisk udviklingshæmmede borgere omkring et kommunalt eget / lejet fælleshus. Der vil være behov for udbygning af tilbud i Kerteminde By indenfor det næste år. I Langeskov har behovet ikke været helt så stort, da det nye bofællesskab har imødekommet det lokale behov, men for nuværende ønsker 4 borgere bolig i Langeskov, så også her vil der være behov for udbygning af antallet af boliger. Kategori: Bofællesskaber kategori 2 (> 30 t / uge) Der vil være behov for at etablere mulighed for, at psykisk udviklingshæmmede borgere, som har behov for massiv støtte / særlig støtte på mere end 30 timer om ugen kan forblive boende i Kerteminde Kommune. Det er et udtalt ønske fra forældrene til disse unge handicappede borgere, at de ønsker, at de unge kan blive i nærområdet og stadig være en del af familien. Flere af de unge har ventet længe på tilbud om institutionsplads, da der også i Regionen er ventetider på egnet bolig. Myndighedsafdelingen har gjort følgende overvejelser: Kerteminde Kommune har i februar 2010 deltaget i drøftelser med Region Syddanmark omkring erstatningsbyggeri for Østerhuses boliger i Kerteminde. Kerteminde Kommune havde med afsæt i disse drøftelser - et begrundet håb om, at der blev ledige boliger i dette byggeri, som kunne rumme flere af disse behovskrævende borgere, som nu er på venteliste. Efter en fornyet drøftelse herom mellem Kerteminde Kommune og Region Syddanmark i november 2010, erfarer Myndighedsafdelingen, at Regionen i første omgang kun bygger til det antal borgere, som udflytter fra Østerhuse og Strandvænget. Det betyder, at der ikke kalkuleres med ledige boliger i Regionens nybyggeri i Kerteminde, som kan udlejes til borgere fra Kerteminde Kommune. Regionens Sekretariat for det Sociale område oplyser dog, at det måske vil være muligt at udvide byggeriet med et antal pladser (ca. 4 pladser), som Kerteminde Kommune finansierer anlægsudgifterne til. Hvis et sådant ønske skal nyde fremme, skal Kerteminde Kommune give tilsagn herom snarest, hvorefter ønsket skal politisk vurderes i Regionen. Regionen har for nuværende ikke et økonomisk overblik over byggeriets anlægssum og således heller ikke mulighed for at oplyse prisen pr. bolig. Ældre- og Handicapudvalget bør - med afsæt i denne ny viden om målgruppe for Regionens byggeri og den ovenfor nævnte venteliste på lokale borgere med behov for bolig overveje

10 side 10 om et alternativt forslag til etablering af boliger til denne målgruppe skal undersøges nærmere. Forslag: Voksenforvaltningen undersøger mulighed for, om et kommunalt eget hus med tilhørende jordstykke kan danne grundlag for et samarbejde med et Boligselskab, som vil medvirke til at bygge 12 egnede boliger. Den kommunale bolig tænkes at kunne fungere som fællesarealer til boligerne og jordstykket vil ved salg til Boligselskab frigøre den økonomiske sum, som skal indskydes i Landsbyggefonden. Ved anvendelse af denne model, vil det være muligt at minimere den kommunale anlægssum til byggeriet betydeligt. Den fremtidige drift til et sådant botilbud vil kunne finansieres af den udgift, som de samme personer alternativt vil koste i et eksternt tilbud. Forventet driftsudgift til 12 boliger forventes ved denne model: ca. 4,5 mill. kr. årligt, hvilket er 50 % af den kendte udgift for samme målgruppe i udenbys institutioner med samme faglige indhold. Der er således 3 muligheder for at imødegå psykisk udviklingshæmmedes boligbehov på: Fortsætte tidligere praksis med at købe botilbud i andre kommuner eller regioner Forespørge Regionen om et muligt samarbejde om kommende byggeri, hvorved Kerteminde Kommune tilbyder at finansierer et antal pladser Undersøge Kerteminde Kommunes muligheder for i samarbejde med boligselskab at opføre bofællesskab til 12 personer Sundhed/forebyggelse: Når flere borgere kan forblive i lokale tilbud, har de mulighed for at bevare kontakt til familie og øvrige sociale netværk. Lokalområdet bliver mere rummeligt i forhold til svage grupper. Indstilling Voksenforvaltningen anbefaler en politisk drøftelse af ovenstående venteliste og de mulige løsningsforslag med henblik på at afklare hvilke forslag, som Ældre- og Handicapudvalget ønsker skal nyde fremme. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 450: Udvalget er positive over for muligheden for at opføre et bofællesskab for 12 personer. Forvaltningen arbejder videre.

11 side Lokalpolitisk Handleplan, UTA A00 sagsnr Kerteminde Kommune indgik d. 18. juni 2008 i et forpligtende projektsamarbejde Uddannelse til Alle (UTA) med KL, Undervisningsministeriet og en række andre kommuner. Formålet med projektsamarbejdet var at udvikle samarbejdsmodeller, der skal føre til opfyldelse af den nationale målsætning om, at 95 % af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse i 2015 og at 50 % af disse gennemfører en videregående uddannelse. Som led i opnåelsen af de nationale målsætninger er en lokalpolitisk handleplan udarbejdet, der har til formål at sætte en fælles retningen for kommunens unge-indsatser under visionen: Alle unge i Kerteminde Kommune skal have muligheder for at gennemfører en ungdomsuddannelse i bestræbelserne på at blive dygtige og livsduelige mennesker. Handleplanen er gældende for alle årige unge, men den primære målgruppe for handleplanens indsatser er de årige unge i Kerteminde Kommune, som ikke er i gang med en ungdomsuddannelse eller er frafaldstruede i forhold til gennemførelse af en ungdomsuddannelse. Handleplanen forpligtiger tværgående i forhold til lovgivning og forvaltningsorganisering på ungeområdet. Ungepakke 2 og det tværsektorielle samarbejde er særligt i fokus i handleplanen. Flere af indsatserne i den lokalpolitiske handleplan er allerede igangsat. Den administrative UTA-styregruppe i Kerteminde Kommune, som blev etableret i 2008, nedlægges pr. 31. december Herefter overgår stafetten til en nedsat tværsektorielle gruppe, som skal fortsætte udviklingen af samarbejdet på tværs af forvaltninger og institutioner og forestå implementeringen af Unge-pakke 2. Sundhed/forebyggelse: Ej relevant. Indstilling: Til drøftelse og godkendelse. Bilag: Udkast til Lokal Politisk Handleplan UTA Kerteminde Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 451: Udkast til Lokalpolitisk Handleplan oversendes med anbefaling.

12 side Eventuelt A50 sagsnr Eventuelt. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 452: Orientering om konkrete sager blev givet. Mødet slut kl

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 15:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 15:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 05.03.2009 kl. 15:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 194. Sager og skrivelser til orientering... 3

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 06.02.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Jørgen Schou deltog ikke under punkterne 579, 587, 588,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. februar 2007 Kl. 16.00 Munkebo Rådhus, Kantinen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Jan Johansen og Lykke Krapalis ankom kl. 16.50

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 10.10.2011 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Jørgen Schou fraværende under punkt 546. Indholdsfortegnelse: 546.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 04.02.2013 kl. 16:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 691. Organisationsændring i Sundhed og Pleje...

Læs mere

Blad nr.: Ældrerådet. Referat. Ældrerådets mandag den 11. januar 2010 kl på Munkebo Rådhus, mødelokale 2

Blad nr.: Ældrerådet. Referat. Ældrerådets mandag den 11. januar 2010 kl på Munkebo Rådhus, mødelokale 2 1 Deltagere: Knud Clausen (KC) Erik Duerlund (ED) Flemming Jensen (FJ) Anna Jørgensen (AJ) Doris Sørensen (DS) Harry Skjoldemose (HAS) Leo Mortensen (LM) Inge Weisdal (IW) Bjarne Dambro (BD) Referat af

Læs mere

Årsberetning. Magtanvendelse

Årsberetning. Magtanvendelse Årsberetning Magtanvendelse 2015 Servicelovens kap. 24 Voksne Side 1 af 7 Indhold 1.0 Indledning...3 2.0 Tilrettelæggelsen inden for ældre- og handicap & psykiatriområdet...3 2.1 Beslutningskompetence...3

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 07.05.2009 kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Jan Johansen deltog ikke i punkt 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede. Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag og driftsudgifterne for Tryghedsplan II.

Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede. Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag og driftsudgifterne for Tryghedsplan II. Bilag vedr. handicappede Dato: 24-05-2007 Sagsnr.: 2006-2915 Dok.nr.: 2006-25231 Tryghedsplan II Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag

Læs mere

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 29.10.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 51. Sager og skrivelser til

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 05.12.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 496. Sager og skrivelser til orientering

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:rudersdal kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : 26.08.2009 Skrevet af : viga /3864 N O T A T om Kvalitetsstandard for Servicelovens 108 - botilbud Indledning

Læs mere

Mål 2012 Opfølgning regnskab. Tværgående. Socialforvaltningen I Aarhus Kommune

Mål 2012 Opfølgning regnskab. Tværgående. Socialforvaltningen I Aarhus Kommune Mål Opfølgning regnskab Tværgående Socialforvaltningen I Aarhus Kommune Bærende principper I forlængelse af Servicelovens formålsbestemmelser arbejder Socialforvaltningen ud fra det bærende princip, at

Læs mere

Åbent. 7. Første udkast til udbygningsplan på det sociale område. Sagsprocedure. Resume. Indstilling. Sagsbeskrivelse

Åbent. 7. Første udkast til udbygningsplan på det sociale område. Sagsprocedure. Resume. Indstilling. Sagsbeskrivelse 7. Første udkast til udbygningsplan 2019-2025 på det sociale område Sagsnr.: 253-2018-11352 Dok.nr.: 253-2019-19140 Åbent Sagsprocedure Social-, Sundheds- og Psykiatriudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.

Læs mere

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet.

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. Dato 24.4.2013 Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. 1. Indledning Kvalitetsstandarder på området for voksenhandicap og socialpsykiatri i Tårnby Kommune

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallens mødelokale 1 Mødenr.: 4 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser fra formanden 40 27 Orientering om Viborg

Læs mere

1. Økonomi- og aktivitetsrapportering 2014 Social og Specialundervisning Sammenfatning

1. Økonomi- og aktivitetsrapportering 2014 Social og Specialundervisning Sammenfatning 1. Økonomi- og aktivitetsrapportering 2014 Social og Specialundervisning Sammenfatning Ved 1. rapportering forventes en underbelægning på 2 procentpoint. Aktivitet Prognoser for belægning er uddybet i

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

NOTAT. Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017

NOTAT. Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017 NOTAT Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017 Børn og Velfærd vil hvert kvartal i en periode fremover fremlægge en status over det specialiserede

Læs mere

Formålet med indsatsen

Formålet med indsatsen Kvalitetsstandard Overskrift Modtagere Botilbud i almene boliger til borgere med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne Handicap, psykiatri og socialt udsatte Lov om almene boliger

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Centervej 18 20 i Auning. den 20. februar 2013.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Centervej 18 20 i Auning. den 20. februar 2013. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Centervej 18 20 i Auning den 20. februar 2013. Marts 2013 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Årsberetning 2016 Magtanvendelse, voksne

Årsberetning 2016 Magtanvendelse, voksne Årsberetning 2016 Magtanvendelse, voksne ÅRSBERETNING 2016 MAGTANVENDELSE, VOKSNE Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Tilrettelæggelsen inden for ældre- og psykiatri & handicap 3 2.1 Beslutningskompetence 3 2.2

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 15. JANUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 15. januar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Indstilling. Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. 1. Resume

Indstilling. Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. 1. Resume Indstilling Til Aarhus byråd via Magistraten Den 1. juni 2011 Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 14:00 Den gl. byrådssal - Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 14:00 Den gl. byrådssal - Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 30.11.2010 kl. 14:00 Den gl. byrådssal - Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 172. Drøftelse af erhverv og turisme i planstrategien...

Læs mere

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre.

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre. Faktabeskrivelse På handicap- og psykiatriområdet varetages kommunens opgaver i forhold til voksne med betydeligt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer. Det vil siger

Læs mere

Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste

Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste BILAG 5 Dato: 27. april 2007, PLA Sagsnr.: 2007-895 Dok.nr.: 2007-86698 Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste Socialudvalget har til budgetforslag 2008 udarbejdet i alt 47 ønskeforslag.

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:københavns kommune, Socialforvaltningen Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Københavns kommune, Socialforvaltningen Kontaktperson Solvejg Aaberg Sørensen Tlf. nr. 33 17 37

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TORSDAG DEN 16. APRIL 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 16. april 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 08.10.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 651. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Esbjerg Kommunes ventetider for voksne med handicap til botilbud (sagsid. 17/11532)

Esbjerg Kommunes ventetider for voksne med handicap til botilbud (sagsid. 17/11532) Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Esbjerg Kommunes ventetider for voksne med handicap til botilbud (sagsid. 17/11532) 14. maj 2018 Ankestyrelsen vender hermed tilbage i sagen om Esbjerg Kommunes

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 2. april 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Bodil Boesgaard Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/31305 Introduktion

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise

Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise Etablere og formulere bedredskab / politik for sorg og krise i forbindelse med dødsfald, alvorlig sygdom samt ulykker. Målgruppe:... Børn og unge anbragt i Børnehusene.

Læs mere

Sagsnr Til Socialudvalget. Dokumentnr

Sagsnr Til Socialudvalget. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Status på omstillingsplanen Socialudvalget besluttede den 30. november 2016, at Socialforvaltningen skal arbejde videre

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 31.01.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 77. Sager og skrivelser til orientering... 3 78.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 16.10.2008 kl. 16:15 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Michael Gammelgaard Indholdsfortegnelse: 82. Sundhedsberedskabsplan... 3 83.

Læs mere

Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet

Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet FREDERIKSHAVN KOMMUNE Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet Kvalitetsstandard for botilbud til voksne i henhold til Servicelovens 107 og 108 samt Almenboliglovens

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rudersdal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rudersdal kommune 1 af 11 sider. Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om rammeaftaler m.v. på

Læs mere

Socialudvalgets samlede udgifter. Socialudvalgets udfordringer de kommende år Udfordringerne på Socialudvalgets område kan inddeles i 4 hovedområder:

Socialudvalgets samlede udgifter. Socialudvalgets udfordringer de kommende år Udfordringerne på Socialudvalgets område kan inddeles i 4 hovedområder: FORSLAG TIL BUDGET 2014 SOCIALUDVALGET Socialudvalgets opgaver Udvalgets mission er At bidrage til, at Socialforvaltningens brugere får mulighed for at udvikle og udnytte egne ressourcer til at realisere

Læs mere

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Børne- og Velfærdsforvaltningen Staben for Børne- og Velfærdsforvaltningen Bilag 3: beskrivelse af nuværende tilbud Kommunalbestyrelsen har besluttet at samle tilbuddene til de

Læs mere

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde Beskrivelse af brugere Beskrivelse af opgaver Hovedparten af opgaverne på det specialiserede voksen socialområde varetages i Ikast-Brande

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 12.04.2012 kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 603. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal én gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal én gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger Dagsordenpunkt Magtanvendelsesforanstaltninger 2013 Åbent - 2014/137773 SAGSRESUMÉ Odense Kommune skal én gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger i Ældre- og Handicapforvaltningen

Læs mere

Høringsmateriale. Forslag om afvikling af Blåkærgård, Specialområde Socialpsykiatri Voksne

Høringsmateriale. Forslag om afvikling af Blåkærgård, Specialområde Socialpsykiatri Voksne Psykiatri og Social Høringsmateriale Socialplanlægning Tingvej 15B, 3. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Forslag om afvikling af Blåkærgård, Specialområde

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4.

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4. Regnskab Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2010/04167 Dato: 5. februar 2013 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet

Læs mere

Den overordnede. specialiserede socialområde. høje faglige niveau, samtidig med at det skal drives på et lavere omkostningsniveau.

Den overordnede. specialiserede socialområde. høje faglige niveau, samtidig med at det skal drives på et lavere omkostningsniveau. Oversigt over de fem udviklingsstrategier for social- og specialundervisningsområdet Overordnede tendenser/visioner Der vurderes ikke aktuelt at være behov for i 2015 at indgå tværkommunale aftaler og/eller

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TORSDAG DEN 28. AUGUST 2008, KL. 14.30 PÅ OTTERUPGÅRDEN, FABRIKSVEJ 7, OTTERUP Social- og Sundhedsudvalget 28. august 2008 Side:

Læs mere

Internt notatark. Emne: Efterværn i praksis i Kolding Kommune

Internt notatark. Emne: Efterværn i praksis i Kolding Kommune Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Stab for rådgivningsområdet Dato 25. november 2014 Sagsnr. 14/19330 Løbenr. 201133/14 Sagsbehandler René Hansen Direkte telefon 79 79 29 04 E-mail reha@kolding.dk

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Serviceniveau. for Voksen / Handicap

Serviceniveau. for Voksen / Handicap Serviceniveau for Voksen / Handicap Ældre- og Handicapforvaltningen 2012 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 FORORD... 2 PRINCIPPER FOR INDSATSEN... 3 STØTTE TIL MESTRING AF EGET LIV 3 EN SAMMENHÆNGENDE

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Indholdsfortegnelse 048. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 25. august 2011 100 049.

Læs mere

Byggeprojekter: fx Erstatningsbyggeri for Hedevænget, Kildevænget og Kærsangervej.

Byggeprojekter: fx Erstatningsbyggeri for Hedevænget, Kildevænget og Kærsangervej. Bilag 2: Oversigt over implementering af sektorpolitikken på voksenhandicapområdet Boliger at behovet for boliger til enhver tid kan opfyldes at boligbehovet så vidt muligt kan opfyldes i egne botilbud

Læs mere

anette holm tlf

anette holm tlf 0% 1% 100% 1 af 67. Skabelon for Børn- og ungeområde (Alle -henvisninger er til Serviceloven, Lovbekendtgørelse nr 1117 af 26/09/2007): Ét svar i hver linje Kommunenavn: Kontaktpersonens navn og direkte

Læs mere

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere

Psykiatri- og Handicapudvalget

Psykiatri- og Handicapudvalget GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Stab og sekretariat PHU resultatkrav 2007 NOTAT Dato: 02.05.2007 Af: Rasmus Bækgaard PSYKIATRI- OG HANDICAPUDVALGET varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Lovgrundlag: Ydelser indenfor socialpædagogisk støtte 85 i Lov om Social Service (LSS). Hjælp til varetagelse af personlig hygiejne Strukturering af opgaver

Læs mere

Servicedeklaration for Bo og Naboskab Sydlolland 2015

Servicedeklaration for Bo og Naboskab Sydlolland 2015 Servicedeklaration for Bo og Naboskab Sydlolland 2015 Praktiske oplysninger K.H. Kofoedsvej 16, 4970 Rødby Tlf. 24 82 68 82 Forstander: Kjeld Saul Hjemmeside: bnsydlolland.blogspot.com E-mail: bnsydlolland@regionsjaelland.dk

Læs mere

Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015

Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015 Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015 1. Lovgrundlag Servicelovens 107 2. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen kan jf. Serviceloven

Læs mere

Til de politiske udvalg i Skanderborg Kommune.

Til de politiske udvalg i Skanderborg Kommune. Jacob Gewitz og Jens Sønderskov fik ved sidste møde i handicaprådet til opgave at se på følgende punkter i den eksisterende handicappolitik: Bolig efter behov Uddannelse og undervisning Arbejdsliv Efter

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Indholdsfortegnelse 021. Meddelelser 45 022. Analyse sygepleje og hjemmepleje - konsulentfirmaet Incitare

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 09.08.2010 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 399. Sager og skrivelser til orientering... 3

Læs mere

Bilag 2: Mål i Socialforvaltningen, status pr. april 2011

Bilag 2: Mål i Socialforvaltningen, status pr. april 2011 Socialforvaltningen NOTAT Bilag 2: Mål i Socialforvaltningen, status pr. 2011 1. Indledning...2 2. Børnefamilier med særlige behov...3 3. Hjemmepleje...3 4. Voksne med særlige behov...4 5. Stofafhængige...4

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2012.

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2012. Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2012. Opholdsstedets navn: Egedal Dato for tilsynet: 6. december 2012 Opholdsstedet repræsenteret ved: Ledende miljøterapeut Gurli Laustsen Tilsynet gennemført af: Tilsynskonsulent

Læs mere

Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal.

Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal. Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal. Udarbejdet af: Sundhed og Handicap Dato: Oktober 13 Sagsid.: Tone Version nr.: 2 Kvalitetsstandard

Læs mere

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 på Gedskovvej 66 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 på Gedskovvej 66 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 10.11.2010 kl. 16:00 på Gedskovvej 66 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 282. Sager og skrivelser til orientering... 3 283. Drøftelse af

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Allerød Kommune. Botilbudsanalyse

Allerød Kommune. Botilbudsanalyse Allerød Kommune Botilbudsanalyse Senest opdateret: maj 2018 Indledning Børn- og Skoleudvalget, Sundheds- og Velfærdsudvalget og byrådet godkendte i marts 201 analyserne på de specialiserede områder. Endvidere

Læs mere

Afsluttede fokusområder

Afsluttede fokusområder Bilag 5 Fokusområder der er afsluttet i foråret 2008, igangværende fokusområder samt input til rammeaftaleprocessen fra de faglige netværk i Syddanmark Fokusområder I Rammeaftale 2008 er der aftalt 8 fokusområder

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 08.02.2010 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 08.02.2010 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 08.02.2010 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 335. Valg af næstformand for Ældre- og Handicapudvalget...

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune Kontaktperson Karina Paludan Meyer Mette Hammer Sørensen Tlf. nr. 72 35 5604 72 35 4814 Mail.: kpm@furesoe.dk mhs@furesoe.dk Skemaet er tænkt som et værktøj

Læs mere

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre Politikområdet omfatter tilbud efter en række love indenfor det sociale område. Borgerne modtager botilbud og forebyggende foranstaltninger, samt rådgivning og vejledning på områderne: Mål Kompenserende

Læs mere

PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG. Tirsdag den 24. april Kl til på Regionsgården i H 6. Møde nr. 4

PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG. Tirsdag den 24. april Kl til på Regionsgården i H 6. Møde nr. 4 K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG Tirsdag den 24. april 2012 Kl. 17.00 til 19.00 på Regionsgården i H 6 Møde nr. 4 Medlemmer: Arly Eskildsen (formand) (F) Hanne Andersen

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken 4. marts 2015

Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken 4. marts 2015 Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken Leverandør Frederikshavn Kommune Botilbuddet Koktvedparken Koktvedparken 3-11 9900 Frederikshavn Leder: Gitte Hviid Christiansen Faglig funktionsleder: Jens

Læs mere

Anbefalinger fra arbejdsgruppen vedr. Botilbud på psykiatriområdet uden døgndækning

Anbefalinger fra arbejdsgruppen vedr. Botilbud på psykiatriområdet uden døgndækning Anbefalinger fra arbejdsgruppen vedr. Botilbud på psykiatriområdet uden døgndækning Anbefaling: Det anbefales at alle botilbud i socialpsykiatrien uden døgndækning samles under 1 ledelse, idet der vil

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Vejledende serviceniveau for ophold i midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau for midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet.

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 26 TIRSDAG DEN 3. FEBRUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 3. februar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Byrådssalen, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Byrådssalen, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 03.09.2012 kl. 16:00 Byrådssalen, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 641. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Regnskab 2014 Sundheds- og Psykiatriudvalget Politikområde Psykiatri og handicap. Korr. budget. Øvrige udvalgsrammer 139.803 149.375 148.008-1.

Regnskab 2014 Sundheds- og Psykiatriudvalget Politikområde Psykiatri og handicap. Korr. budget. Øvrige udvalgsrammer 139.803 149.375 148.008-1. Resultat på drift Psykiatri og Handicap (tal i 1.000 kr.) Samlet resultat: Note Opr. Budget Korr. Regnskab 2014 Mer-/mindre forbrug (i f.t. korr. ) 145.595 150.698 146.029-4.669 Budgetramme 1 1 149.535

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn i. Bofællesskaberne. Åparken og Kornvænget. den 10. december 2012.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn i. Bofællesskaberne. Åparken og Kornvænget. den 10. december 2012. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende anmeldt kommunalt tilsyn i Bofællesskaberne Åparken og Kornvænget den 10. december 2012. December 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10

Læs mere

Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer.

Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer. Side 1 af 11 Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hillerød kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem

Læs mere

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal en gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal en gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger Dagsordenpunkt Magtanvendelsesforanstaltninger Åbent - 2015/058131 SAGSRESUMÉ Odense Kommune skal en gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger i Ældre- og Handicapforvaltningen

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: (USS/UBE/KFI) Afrapportering på arbejdsprogrammet Fortsat Fremgang for Furesø, Punkt 2.4: Gode bo-, aktivitets-, beskæftigelses- og fritidstilbud for mennesker med handicap Sagsnr. i ESDH:

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen

Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen Side 1 Generelle forhold... 3 Kvalitetsstandarder... 3 Sagsbehandling... 3 Visitation og bevilling... 3 Handleplan... 3 Samarbejdsplan...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde

Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde Social- og Borgerservice Voksenafdelingen, Handicap og Psykiatri Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde for voksne September 2012 INDHOLD

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk fastsatte

Læs mere

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Notat Sagsnr.: 2011/04323 Dato: 23. januar 2012 Sag: 2011 - Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Sagsbehandler: Hanne Astrid Jørgensen Økonomi og analysekonsulent

Læs mere