Inspektion af Bo- og Aktivitetscenter Skovlund den 6. november 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Inspektion af Bo- og Aktivitetscenter Skovlund den 6. november 2009"

Transkript

1 Den 2. januar 2012 Inspektion af Bo- og Aktivitetscenter Skovlund den 6. november 2009 OPFØLGNING J.nr /CBR

2 1/12 Indholdsfortegnelse Ad 3.1. Fællesområde... 2 Ad 4.2. Medicin og læge mv Ad Opbevaring og medicinhåndtering mv Ad Restmedicin... 3 Ad Psykiatrisk tilsyn... 4 Ad 4.5. Beboernes økonomiske forhold... 4 Ad Vold... 5 Ad Beboerindflydelse og pårørendekontakt... 5 Ad 5.3. Generelt om indgreb... 7 Ad 5.4. Modtagne sager... 7 Ad 6.1. Normeringer og sammensætninger... 9 Ad 6.2. Vikarer og sygdom Ad 7.3. Konkrete tilsyn på Skovlund Opfølgning Underretning... 12

3 2/12 Den 24. marts 2011 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 6. november 2009 af Bo- og Aktivitetscenter Skovlund. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold. I den anledning har jeg modtaget en fælles udtalelse af 2. november 2011 med bilag fra Centerledelsen på Bocenter Nord, som Bo- og Aktivitetscenter Skovlund er en del af, og Aarhus Kommune. Jeg skal herefter meddele følgende: Ad 3.1. Fællesområde I min endelige rapport bad jeg om oplysninger om status for planerne med den ombygning som i hvert fald ville omfatte administrationen, og herunder om den eventuelle betydning af projektet for beboernes forhold. Jeg har ikke modtaget nogen oplysninger om status for ombygningsplanerne. Jeg gentager derfor min anmodning, idet jeg går ud fra at ombygningen nu eventuelt er afsluttet. Ad 4.2. Medicin og læge mv. Jeg bad ledelsen på Skovlund om at sende mig en kopi af de instrukser om medicinhåndtering som måtte være gældende på Skovlund, jf. kravet herom i Sundhedsstyrelsens medicinhåndteringsvejledning. Skovlund har vedlagt Procedure for medicin. Jeg har modtaget Skovlunds procedure for medicinhåndtering og foretager mig ikke mere på dette punkt.

4 3/12 Ad Opbevaring og medicinhåndtering mv. Ledelsen på Skovlund oplyste at medicin opbevares i aflåste skabe, og at der er én medicinansvarlig på Skovlund. Jeg gik ud fra at medicinskabene både er placeret i boligerne og i ledelsens kontorer. Jeg bad om oplysninger om hvem der har adgang til medicinskabene. Jeg henviser til pkt. 4.2 og foretager mig ikke mere på dette punkt. Jeg bad om oplysninger om uddannelse/oplæring af det personale der håndterer medicin, jf. Sundhedsstyrelsens medicinhåndteringsvejledning pkt. 3.2 og 5.1. Skovlund har oplyst at uddannelse og oplæring sker ved ansættelse og omfatter korrekt håndtering såvel som opbevaring af medicinen. Jeg gik ud fra at Skovlund for hver enkelt beboer udarbejder et medicinskema med oplysninger om håndteringen. Skovlund har oplyst at beboernes medicin leveres i færdigpakkede ruller med tydelig mærkning af indhold og udleveringstidspunkt. Ad Restmedicin Jeg bad i rapporten af 24. marts 2011 Skovlund oplyse om man har fået etableret en ordning med kvittering for restmedicin der afleveres retur til apoteket. Skovlund har vedlagt Kvittering for aflevering af ubrugt medicin fra Skovlund. Det skema jeg har modtaget, indeholder 3 kolonner benævnt henholdsvis Medicin art, Medarbejder og Apoteks kvittering. Jeg har noteret mig at der nu kvitteres for restmedicin på apoteket. Jeg anbefaler at der også noteres mængden af restmedicinen og foretager mig ikke mere på dette punkt.

5 4/12 Ad Psykiatrisk tilsyn Idet jeg henviste til min rapport om Skelbæk Centret i 2007, bad jeg Skovlund om oplysninger om et eventuelt regelmæssigt psykiatrisk tilsyn med beboerne på Skovlund. Skovlund har hertil oplyst at Skovlund har et velfungerede samarbejde med en psykiater som kan kontaktes direkte ved behov, men at der ikke foreligger nogen aftale om et regelmæssigt psykiatrisk tilsyn med beboerne på Skovlund. Jeg forstår at Skovlund mener at det er en tilfredsstillende ordning at psykiateren kontaktes af Skovlund efter behov. Jeg gentager min henvisning til det som jeg tidligere har anført i pkt. 4.2 i rapporten om min inspektion af botilbuddet Skelbæk Centret. Jeg må på ny fremhæve at det for at sikre en optimal lægelig behandling og deraf følgende trivsel for den enkelte, herunder for at undgå fejlmedicinering eller i værste fald at nogen glemmes, er en sikkerhed med et regelmæssigt psykiatrisk tilsynsbesøg. Efter min opfattelse er det således ikke optimalt at en tilknyttet psykiater som udgangspunkt kun kommer på botilbuddet når vedkommende bliver tilkaldt af personalet som har iagttaget en ændring i en beboers adfærd. Man kan heller ikke forvente at personalet konstant kan være opdateret på om der er kommet et nyt medikament på markedet som eventuelt vil kunne forbedre en beboers tilstand/livsindhold, Jeg går ud fra at Skovlund og kommunen vil genoverveje spørgsmålet i lyset af det anførte. Ad 4.5. Beboernes økonomiske forhold Jeg bad om at modtage Aarhus Kommunes retningslinjer vedrørende beboernes midler mv. Kommunen har vedlagt Forholdsregler vedr. brugernes betalings- og hævekort samt Instruktion vedr. håndtering af brugernes midler. Jeg har modtaget kommunens retningslinjer. Under inspektionen noterede jeg mig det oplyste om regnskaber for udflugter til f.eks. et sommerhus og/eller individuelle rejser med ledsager. Jeg bad om at modtage retningslinjerne om dette.

6 5/12 Skovlund har oplyst at det faste personale efter behov kan udlevere et rådighedsbeløb til beboeren/ledsageren til dækning af beboerens eventuelle udgifter i forbindelse med udflugten. Det udleverede beløb registreres, og medarbejderen skriver under på at beløbet er udbetalt. Efter udflugten aflægges regnskab for det udleverede beløb, og to medarbejdere godkender regnskabet. Et evt. restbeløb indsættes på beboerens konto. Ad Vold Jeg havde noteret mig at Aarhus Kommune i forbindelse med tilsyn kan blive bekendt med voldsepisoder mv. på Skovlund, men dette gik jeg ud fra kun kunne være generelt. Jeg bad om oplysninger om hvorvidt der også sker systematiske indberetninger af konkrete voldsepisoder mv. til kommunen og om der i så fald er retningslinjer om disse indberetninger. På baggrund af det ovennævnte bad jeg også om oplysninger om i hvilket omfang der er fastsat regler om politianmeldelse. Kommunen har oplyst at al vold som udgangspunkt anmeldes til politiet, og at der er mulighed for akut psykologbistand til medarbejderne. Kommunen har vedlagt fem bilag, herunder Procedure for håndtering af episoder med vold og trusler om vold, Handlingsplan ved helt ekstraordinære situationer og Procedurer for anmeldelser til politiet. Af disse bilag fremgår det bl.a. at [a]lle episoder med vold og trusler om vold mod ansatte skal ( ) indberettes til den elektroniske voldsdatabase eller andre dertil indrettede registreringssystemer. Jeg har modtaget de ovennævnte retningslinjer for håndtering af episoder med vold, herunder anmeldelse til politiet. Ad Beboerindflydelse og pårørendekontakt I min endelige rapport bad jeg Skovlund om at oplyse om der er et beboerråd på Skovlund og i benægtende fald hvordan man på Skovlund arbejder med brugerinddragelse.

7 6/12 Jeg bad i forlængelse heraf Aarhus Kommune om at sende mig kommunens retningslinjer om brugerinddragelse. Skovlund har oplyst at der er etableret et beboerråd i det hus hvor beboerne magter et sådant. I de øvrige huse understøttes beboerinddragelse på anden vis, f.eks. gennem individuelle handleplaner. Kommunen har oplyst at medborgerskab og social inklusion er to hovedelementer i socialforvaltningens værdigrundlag. Brugerinddragelsen sker på decentralt niveau, og omfanget af inddragelsen afhænger af den enkelte borger/beboers funktionsniveau. Byrådet har endvidere vedtaget at der på det sociale område skal gennemføres brugertilfredshedsundersøgelser hvert andet år. Kommunen har vedlagt socialforvaltningens Virksomhedsplan og gør opmærksom på at der heri findes uddybende information om inddragelse og medborgerskab. Jeg har modtaget det nævnte materiale og noteret mig det som Skovlund og kommunen har oplyst vedrørende brugerinddragelse. Under inspektionen forstod jeg at der ikke var et egentligt pårørenderåd tilknyttet Skovlund. Som anført i min endelige rapport har Skovlund efter inspektionen oplyst at der siden er vedtaget en pårørendepolitik og etableret et pårørenderåd. Jeg bad Skovlund om at sende mig en kopi af den endelige pårørendepolitik som jeg tidligere havde modtaget udkast til, og som er vedtaget efter min inspektion. Skovlund har vedlagt Pårørendepolitik på Bocenter Nord dateret februar Skovlund har endvidere vedlagt indkaldelse til det første møde i pårørenderådet, som skulle afholdes den 19. maj 2010 på Skovlund, samt referatet af dette møde. Jeg har noteret mig at Skovlund har vedtaget en pårørendepolitik, som jeg har modtaget, og etableret et pårørenderåd.

8 7/12 Ad 5.3. Generelt om indgreb Jeg bad om at få oplyst antallet af magtanvendelser på Skovlund i 2010 og Aarhus Kommune har i udtalelsen oplyst at Skovlund allerede har fremsendt en med antallet af magtanvendelser i Jeg kan ikke se at have modtaget nævnte mail. Jeg beder på ny om at få oplyst antallet af magtanvendelser på Skovlund i 2010 og Jeg bad også om at modtage eventuelle interne retningslinjer om håndteringen af sager om magtanvendelse. Endelig bad jeg om oplysninger om undervisning af personalet i reglerne om magtanvendelse. Kommunen har oplyst at samtlige magtanvendelser registreres centralt i socialforvaltningen. For så vidt angår undervisning af personalet i reglerne om magtanvendelse er det ledelsen på tilbuddene som vurderer om der er behov herfor. Hvis der er behov for undervisning, har socialforvaltningen en jurist som kan bistå til formålet. Juristen kan også på eget initiativ opfordre til undervisning, f.eks. hvis der kommer nye regler på området eller ved særligt problematiske sager om magtanvendelse eller lignende. Jeg må forstå at der for Skovlund ikke er interne retningslinjer om magtanvendelse. Det beder jeg om bemærkninger til. Ad 5.4. Modtagne sager Jeg var ikke klar over hvorvidt oplysningen i tilsynsrapporten af 14. oktober 2009 om at der var 5 sager om magtanvendelse i 2008, beroede på en skrivefejl, og om der skulle have stået i rapporten af 14. oktober 2009 at der var 5 sager om magtanvendelse i 2009 således at rapporten af 14. oktober 2009 dækker perioden fra sidste tilsyn den 3. november Jeg gik ud fra at dette var tilfældet, men bad om oplysninger om hvorvidt min antagelse var korrekt. Kommunen har bekræftet at min antagelse er korrekt.

9 8/12 Dette har jeg noteret mig. I min endelige rapport skrev jeg følgende: I forlængelse heraf beder jeg også om oplysning om hvorvidt der er tale om en skrivefejl på s. 8 i tilsynsrapporten af 25. november 2008 når der fremgår at der ikke dengang havde været magtanvendelser mv. siden seneste tilsyn i 2008 (som var den 3. november 2008). Jeg går ud fra at der i tilsynsrapporten af 25. november 2008 skulle have stået at der ikke var sager om magtanvendelse siden sidste tilsyn i 2007, jf. også ovenfor om 1 sag om magtanvendelse i 2008 (som jeg som nævnt ovenfor har modtaget). Jeg henviser til det ovenfor anførte og foretager mig ikke mere på dette punkt. I fortsættelse af min antagelse for så vidt angår 126, stk. 1, i sagen om magtanvendelsen den 18. december 2008, er kommunen kommet med bemærkninger til servicelovens 125, 127 og 128: Jeg går ud fra at (Skovlund og) Aarhus Kommune normalt henviser til den konkrete bestemmelse i serviceloven som magtanvendelsen vedrører. I min rapport gengav jeg en episode fra den 11. juni 2009 kl der drejede sig om en ansat der holdt døren til et lokale i et nærmere angivet tidsrum så beboeren ikke kunne komme ud. Ud fra beskrivelsen af sagen i indberetningsskemaet var jeg opmærksom på at der var tale om en særlig situation. Jeg havde derfor naturligvis forståelse for at personalet måtte reagere. På baggrund af det nævnte om den retlige vurdering af en situation hvor man holder fast i en dør i mere end kort tid, bad jeg om yderligere bemærkninger til sagen. Kommunen har oplyst at der i dag ikke opstår nogen særlige situationer hvor det er nødvendigt at holde fast i en dør i mere end kort tid.

10 9/12 Jeg har noteret mig det oplyste, men beder fortsat på baggrund af det som jeg anførte i min rapport om sagen, om bemærkninger til sagen den 11. juni I ingen af sagerne var der svaret på de fortrykte spørgsmål om tidligere foranstaltninger efter servicelovens 125, 127 og 128 over for den pågældende borger. Dette bad jeg om bemærkninger til. Jeg har ikke modtaget kommunens eller Skovlunds bemærkninger hertil, og jeg gentager derfor min anmodning. I ingen af sagerne var skemaets felt til borgerens forklaring (hvis det er muligt) udfyldt. Jeg anbefalede at Skovlund tilføjede en kort bemærkning i feltet til borgerens bemærkninger også i tilfælde af at der ingen kommentarer er. Skovlund har oplyst at denne anbefaling er taget til efterretning. Dette har jeg noteret mig. Ad 6.1. Normeringer og sammensætninger Jeg gengav i min rapport nogle bemærkninger om personalesituationen, specielt i Hus 29 og Hus 31. Det var mit indtryk at Skovlund viste forståelse for at udskiftning blandt personalet kan skabe noget uro. Jeg bad om yderligere bemærkninger til det anførte om udskiftning af personale og om oplysninger om hvorvidt dette spørgsmål fortsat gav anledning til problemer. Kommunen har oplyst at der i dag er stabilitet i personalegruppen, og at spørgsmålet derfor ikke længere giver anledning til problemer.

11 10/12 Endvidere bad jeg om underretning om resultatet af evalueringen af personalesammenlægningen i Hus 29 og Hus 31. Kommunen har oplyst at evalueringen af personalesammenlægningen i Hus 29 og Hus 31 har vist at netop det øgede fokus på stabilitet havde været en god og givtig proces som har givet personalet et større kendskab til alle beboerne og en større udnyttelse af fagligheden. Det havde tilmed haft den virkning at alle medarbejdere nu i det daglige kan træde til i alle funktioner. Endelig bad jeg Aarhus Kommune oplyse om der er fulgt op på spørgsmålet om personale efter dokumentet af 23. november 2009 med Uddrag fra dialogmøde med brugere og pårørende ved Bocenter Nord 9. september 2009 om de pårørendes kritik af personalesituationen. Kommunen har hertil oplyst følgende: Hvad angår de pårørendes kritik af personalesituationen (dokument af 23. november 2009), fungerer det generelt på den måde, at der sker løbende dialog med beboerne om personaleforholdene. Pårørende orienteres om relevante personaleforhold afhængig af den enkelte beboers ønsker og behov. Pårørende betragtes som en vigtig ressource i forhold til identifikation og udredning af personaleforhold som har betydning for den enkelte beboer. Der er vedlagt referat fra personalemøde den 1. november 2010 som dokumentation for opfølgningen på spørgsmålet om personalesituationen Jeg foretager mig ikke mere på dette punkt. Ad 6.2. Vikarer og sygdom Jeg bad om oplysninger om brugen af vikarer i 2009 og Samtidig bad jeg ledelsen uddybe i hvilket omfang brugen af vikarer skyldes sygdom eller manglende ansættelse af fastansatte, herunder eventuelle rekrutteringsproblemer. Skovlund har hertil oplyst at vikarforbruget i 2009 lå på et lidt højere niveau end ønskeligt grundet en midlertidig fastfrysning af faste stillinger.

12 11/12 Det samme var tilfældet i 2010, hvor besparelser medførte fortsat fastfrysning af faste stillinger indtil besparelseskravet var efterkommet. Endelig har Skovlund oplyst at Skovlund aldrig har haft og fortsat ikke har rekrutteringsproblemer. På inspektionstidspunktet var introduktionsprogrammet for vikarer på 24 timer, fordelt over 4 vagter. Dette var efterfølgende blevet skåret ned til 12 timer. Jeg bad om oplysninger om hvad introduktionsprogrammet indebærer og om der er fastsat overordnede retningslinjer for hvilke krav der kan stilles til vikarpersonale. Skovlund har hertil oplyst at introduktionsprogrammet omfatter to vagter, typisk en morgenvagt og en aftenvagt, under instruktion af fastansat personale. Instruktionen fokuserer på det direkte arbejde med beboerne. Efterfølgende skal vikarerne krydse af på en tjekliste om de har fået den fornødne instruktion og orientering. Vikarerne lærer ikke førstehjælp. Jeg bad ledelsen om at oplyse hvorvidt det faste personale får kurser i førstehjælp og i bekræftende fald i hvilket omfang. Endvidere bad jeg om oplysninger om hvorvidt Skovlund har overvejet at give vikarer kursus i førstehjælp. Skovlund har oplyst at en stor del af personalet har gennemført kurser i førstehjælp, men at det ikke p.t. er planlagt at tilbyde dette til vikarer. Skovlund har endvidere i udtalelsen af 2. november 2011 oplyst at der ikke i perioden siden inspektionen den 6. november 2009 har været tilbudt kursus i førstehjælp til den fastansatte personalegruppe. Jeg foretager mig ikke mere på dette punkt.

13 12/12 Ad 7.3. Konkrete tilsyn på Skovlund Skovlund havde i af 15. marts 2011 oplyst at der var tilsyn på Skovlund den 6. december 2010, og at tilsynsrapporten var udsendt. Jeg bemærkede at rapporten om tilsynet den 6. december 2010 ikke umiddelbart (pr. 22. marts 2011) var at finde på hjemmesiden. Kommunen har bekræftet at der blev foretaget tilsyn på Skovlund den 6. december Jeg har noteret mig at der har været tilsyn på Skovlund i december 2010, og jeg har hentet tilsynsrapporten på Aarhus Kommunes hjemmeside. Opfølgning Som det fremgår af de enkelte punkter ovenfor, har jeg bedt botilbuddet Skovlund og/eller Aarhus Kommune om nærmere oplysninger mv. om forskellige forhold. Jeg beder om at oplysningerne mv. fra Skovlund sendes gennem Aarhus Kommune for at kommunen kan få lejlighed til at kommentere det som Skovlund anfører. Underretning Denne rapport sendes til botilbuddet Skovlund, Aarhus Kommune, Folketingets Retsudvalg samt Skovlunds beboere og pårørende. Lennart Frandsen Inspektionschef

Inspektion af det socialpsykiatriske botilbud Skovsbovej den 3. december 2009

Inspektion af det socialpsykiatriske botilbud Skovsbovej den 3. december 2009 16. januar 2012 Inspektion af det socialpsykiatriske botilbud Skovsbovej den 3. december 2009 OPFØLGNING NR. 2 J.nr. 2009-3790-062/CBR 1/7 Den 14. oktober 2011 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion

Læs mere

Inspektion af Skelbæk Centret den 1. oktober 2007

Inspektion af Skelbæk Centret den 1. oktober 2007 18. november 2010 Inspektion af Skelbæk Centret den 1. oktober 2007 OPFØLGNING NR. 3 J.nr. 2007-2414-062/PH 1/9 Indholdsfortegnelse Ad punkt 3.1.5. Øvrige rum... 2 Ad punkt 4.2. Medicin, læge mv.... 2

Læs mere

Inspektion af det socialpsykiatriske botilbud Skovsbovej den 3. december 2009

Inspektion af det socialpsykiatriske botilbud Skovsbovej den 3. december 2009 Den 14. oktober 2011 Inspektion af det socialpsykiatriske botilbud Skovsbovej den 3. december 2009 OPFØLGNING J.nr. 2009-3790-062/CBR 1/12 Indholdsfortegnelse 4. Beboerne... 2 4.2.1. Medicininstruks mv....

Læs mere

Inspektion af Juvelhuset den 12. oktober 2010

Inspektion af Juvelhuset den 12. oktober 2010 Inspektion af Juvelhuset den 12. oktober 2010 OPFØLGNING NR. 2 Dok.nr. 12/00139-1/PK 2/7 Den 14. december 2011 afgav Folketingets Ombudsmand en opfølgningsrapport om inspektionen den 12. oktober 2010 af

Læs mere

Sønderjyllands Amt og Område Midt Bo og Beskæftigelse har om dette spørgsmål skrevet således i udtalelsen:

Sønderjyllands Amt og Område Midt Bo og Beskæftigelse har om dette spørgsmål skrevet således i udtalelsen: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. februar 2005 afgav jeg endelig rapport om min inspektion af boenhederne Skovbo og Rhedersborg og dagbeskæftigelsen Skovbogård den 20. oktober 2004. I rapporten anmodede

Læs mere

Jeg modtog i den anledning en udtalelse af 13. juni 2006 fra Frederiksberg Kommune.

Jeg modtog i den anledning en udtalelse af 13. juni 2006 fra Frederiksberg Kommune. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. marts 2006 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion af bostederne Huset Lindevej og Huset Dronningensvej den 12. december 2005. I rapporten anmodede jeg om nærmere

Læs mere

Inspektion af døgninstitution for børn og unge Behandlingshjemmet Egevang den 10. december 2007

Inspektion af døgninstitution for børn og unge Behandlingshjemmet Egevang den 10. december 2007 Den 9. november 2010 Inspektion af døgninstitution for børn og unge Behandlingshjemmet Egevang den 10. december 2007 OPFØLGNING J.nr. 2007-3627-061/KV/PH 1/9 Den 25. september 2009 afgav jeg en endelig

Læs mere

Jeg modtog i den anledning en udtalelse af 13. juni 2006 fra Frederiksberg Kommune.

Jeg modtog i den anledning en udtalelse af 13. juni 2006 fra Frederiksberg Kommune. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. marts 2006 afgav jeg endelig rapport om min inspektion af bostederne Huset Lindevej og Huset Dronningensvej den 12. december 2005. I rapporten anmodede jeg om nærmere oplysninger

Læs mere

Ungdomshøjskolen har oplyst at værelserne varierer i størrelse fra 14 til 17 m2.

Ungdomshøjskolen har oplyst at værelserne varierer i størrelse fra 14 til 17 m2. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 31. maj 2007 afgav jeg endelig rapport om min inspektion af Ungdomshøjskolen den 12. december 2006. I rapporten anmodede jeg om nærmere oplysninger mv. vedrørende forskellige

Læs mere

Inspektion af Bostedet Røbo den 16. april 2007

Inspektion af Bostedet Røbo den 16. april 2007 Den 10. oktober 2008 Inspektion af Bostedet Røbo den 16. april 2007 OPFØLGNING NR. 2 J.nr. 2007-0871-062 1/7 Den 21. april 2008 afgav jeg min opfølgningsrapport (nr. 1) vedrørende min inspektion den 16.

Læs mere

Inspektion af Parkvænget den 20. november 2007

Inspektion af Parkvænget den 20. november 2007 6. maj 2011 Inspektion af Parkvænget den 20. november 2007 OPFØLGNING NR. 2 J.nr. 2007-3164-062/CBR 1/6 Den 5. marts 2009 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. november 2007 af Parkvænget.

Læs mere

I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende nærmere angivne forhold. Jeg anmodede endvidere om udtalelser og oplysninger vedrørende bestemte forhold.

I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende nærmere angivne forhold. Jeg anmodede endvidere om udtalelser og oplysninger vedrørende bestemte forhold. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. februar 2005 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 20. oktober 2004 af boenhederne Skovbo og Rhedersborg samt dagbeskæftigelsen Skovbogård. I rapporten

Læs mere

Inspektion af døgninstitution for børn og unge Skole- Behandlingshjemmet Undløse den 25. september 2008

Inspektion af døgninstitution for børn og unge Skole- Behandlingshjemmet Undløse den 25. september 2008 11. marts 2011 Inspektion af døgninstitution for børn og unge Skole- Behandlingshjemmet Undløse den 25. september 2008 OPFØLGNING NR. 2 J.nr. 2008-2742-061/LF 1/10 Indholdsfortegnelse Ad 3.1.3. Værelser

Læs mere

Amtet har oplyst at erstatningsbyggeriet blev godkendt den 24. august 2006.

Amtet har oplyst at erstatningsbyggeriet blev godkendt den 24. august 2006. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 6. september 2006 afgav jeg endelig rapport om min inspektion af bostedet Spurvetoften den 1. marts 2006. I rapporten anmodede jeg om nærmere oplysninger mv. vedrørende forskellige

Læs mere

Inspektion af Skelbæk Centret den 1. oktober 2007

Inspektion af Skelbæk Centret den 1. oktober 2007 Den 28. maj 2010 Inspektion af Skelbæk Centret den 1. oktober 2007 OPFØLGNING NR. 2 J.nr. 2007-2414-062/PH 1/14 Indholdsfortegnelse Ad punkt 3.1.5. Øvrige rum... 2 Ad punkt 4.2. Medicin, læge mv.... 3

Læs mere

Region Hovedstadens Psykiatri Kristineberg København Ø J.nr inspektion af Psykiatrisk Center Glostrup

Region Hovedstadens Psykiatri Kristineberg København Ø J.nr inspektion af Psykiatrisk Center Glostrup Region Hovedstadens Psykiatri Kristineberg 3 2100 København Ø Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Jeg bad samtidig om at modtage kopi af Kildebakkens interne, reviderede retningslinjer vedrørende medicin når disse forelå.

Jeg bad samtidig om at modtage kopi af Kildebakkens interne, reviderede retningslinjer vedrørende medicin når disse forelå. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 29. marts 2005 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) vedrørende min inspektion den 17. maj 2004 af Boligerne Kildebakken. I rapporten anmodede jeg om underretning mv. vedrørende

Læs mere

Inspektion af døgninstitution for børn og unge Behandlingshjemmet Egevang den 10. december 2007

Inspektion af døgninstitution for børn og unge Behandlingshjemmet Egevang den 10. december 2007 Den 10. april 2012 Inspektion af døgninstitution for børn og unge Behandlingshjemmet Egevang den 10. december 2007 OPFØLGNING NR. 3 J.nr. 2007-3627-061/PH 1/15 Indholdsfortegnelse Ad 4.3. Handleplaner...

Læs mere

Inspektion af Juvelhuset den 12. oktober 2010

Inspektion af Juvelhuset den 12. oktober 2010 Den 14. december 2011 Inspektion af Juvelhuset den 12. oktober 2010 OPFØLGNING J.nr. 2010-3444-4248/PK3 1/17 Indholdsfortegnelse Ad 3 Bygningsmæssige forhold... 2 Ad 3.5 Cykelskur... 3 Ad 4.1 Funktionsniveau

Læs mere

Jeg modtog herefter en udtalelse af 5. september 2003 fra Vestsjællands Amt.

Jeg modtog herefter en udtalelse af 5. september 2003 fra Vestsjællands Amt. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. august 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 28. februar 2002 af Bostedet Halsebyvænget. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Psykiatrien Region Sjælland, Psykiatrihuset Nørregade Ringsted. Sagsnummer 001/0002/07 inspektion af Sikringsafdelingen 30.

Psykiatrien Region Sjælland, Psykiatrihuset Nørregade Ringsted. Sagsnummer 001/0002/07 inspektion af Sikringsafdelingen 30. Psykiatrien Region Sjælland, Psykiatrihuset Nørregade 54 4100 Ringsted Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. december 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport nr. 2 om min inspektion den 9. december 2002 af den sikrede institution Stevnsfortet. I rapporten bad jeg Stevnsfortet om

Læs mere

Region Hovedstadens Psykiatri Kristineberg 3 2100 København Ø 07-03-2013. Sag 200717966 inspektion af Skovvænget den 18.

Region Hovedstadens Psykiatri Kristineberg 3 2100 København Ø 07-03-2013. Sag 200717966 inspektion af Skovvænget den 18. Region Hovedstadens Psykiatri Kristineberg 3 2100 København Ø Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Inspektion af Stokholtbuen den 26. juni 2008

Inspektion af Stokholtbuen den 26. juni 2008 Den 23. november 2011 Inspektion af Stokholtbuen den 26. juni 2008 OPFØLGNING NR. 3 J.nr. 2008-1405-062/PH 1/10 Indholdsfortegnelse Ad 3.1. Boenhederne... 2 Ad 3.2. Beboernes boliger... 3 Ad 4.2. Medicin,

Læs mere

Inspektion af døgninstitution for børn og unge Behandlingshjemmet Egevang den 10. december 2007

Inspektion af døgninstitution for børn og unge Behandlingshjemmet Egevang den 10. december 2007 15. august 2011 Inspektion af døgninstitution for børn og unge Behandlingshjemmet Egevang den 10. december 2007 OPFØLGNING NR. 2 J.nr. 2007-3627-061/PH 1/15 Indholdsfortegnelse Ad 3. Bygningsmæssige forhold...

Læs mere

Inspektion af Bo og Naboskab Sydlolland den 12. marts 2008

Inspektion af Bo og Naboskab Sydlolland den 12. marts 2008 20. december 2010 Inspektion af Bo og Naboskab Sydlolland den 12. marts 2008 OPFØLGNING NR. 2 J.nr. 2008-0462-062/PH 1/9 Indholdsfortegnelse Ad punkt 3.1.5. Havebyvej 3... 2 Ad punkt 4.2. Medicin, læge

Læs mere

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. marts 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 8. februar 2000 af detentionen i Esbjerg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. fra Politimesteren i

Læs mere

Uanmeldt tilsyn den 1. oktober 2010 på Solhjem. I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af:

Uanmeldt tilsyn den 1. oktober 2010 på Solhjem. I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Uanmeldt tilsyn den. oktober 200 på Solhjem I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Personlig hjælp og pleje samt genoptræning og

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2011.

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2011. Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2011. Opholdsstedets navn: Opholdsstedet Skovbærgården Dato for tilsynet: Torsdag den 24. november 2011 kl. 15:30-17:00 Opholdsstedet repræsenteret ved: Medhjælper, som

Læs mere

Ved brev af 4. marts 2008 stillede jeg en række spørgsmål til Socialforvaltningen vedrørende døgninstitutionen Svanehuset.

Ved brev af 4. marts 2008 stillede jeg en række spørgsmål til Socialforvaltningen vedrørende døgninstitutionen Svanehuset. Borgerrådgiveren Socialforvaltningen 22-04-2008 Direktionen Sagsnr. 2008-26973 Sendt pr. e-mail: Socialforvaltningen (SOFSekretariatet@sof.kk.dk, SOFFaellespost@sof.kk.dk) Direktionen (anettelaigaard@sof.kk.dk)

Læs mere

Der er gode fælles arealer. 1. Får den hjælp, der er brug for, mulighed for at deltage i gymnastik i husene og i storstuen.

Der er gode fælles arealer. 1. Får den hjælp, der er brug for, mulighed for at deltage i gymnastik i husene og i storstuen. Uanmeldt tilsyn d. 23. juni 2009 på Fjordglimt I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne Synes der er gode pladsforhold, og at der er den

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ad punkt 1. Detentionslokalerne...3

Indholdsfortegnelse. Ad punkt 1. Detentionslokalerne...3 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse Ad punkt 1. Detentionslokalerne...3 Ad punkt 2.2. Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv....3 Ad punkt 2.3. Grundlaget

Læs mere

Inspektion af botilbuddet Lindegården den 27. oktober 2011

Inspektion af botilbuddet Lindegården den 27. oktober 2011 Inspektion af botilbuddet Lindegården den 27. oktober 2011 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00347-18/LF 2/16 Indholdsfortegnelse Ad 3.1. Hovedbygningen... 3 Ad 4.2. Medicin og læge mv.... 4 Ad 4.2.1. Medicinhåndtering

Læs mere

Inspektion af Socialpsykiatrisk Boform Visborggaard den 14. juni 2007

Inspektion af Socialpsykiatrisk Boform Visborggaard den 14. juni 2007 Den 1. september 2009 Inspektion af Socialpsykiatrisk Boform Visborggaard den 14. juni 2007 OPFØLGNINGS- RAPPORT NR. 2 J.nr. 2007-1473-062/PH 1/9 Indholdsfortegnelse Ad punkt 3. Bygningsmæssige forhold...

Læs mere

Inspektion af den sikrede institution Sønderbro den 19. november 2009

Inspektion af den sikrede institution Sønderbro den 19. november 2009 Inspektion af den sikrede institution Sønderbro den 19. november 2009 OPFØLGNING NR. 2 Dok.nr. 12/00076-1/ATG3 2/11 Indholdsfortegnelse Ad 3.6. Samlet bedømmelse af de bygningsmæssige forhold... 3 Ad 5.

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 1. november 2011 på Vibedal

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 1. november 2011 på Vibedal Uanmeldt plejehjemstilsyn d.. november 20 på Vibedal I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Personlig hjælp og pleje samt genoptræning

Læs mere

Inspektion af Bo- og Aktivitetscenter Skovlund den 6. november 2009

Inspektion af Bo- og Aktivitetscenter Skovlund den 6. november 2009 Den 24. marts 2011 Inspektion af Bo- og Aktivitetscenter Skovlund den 6. november 2009 ENDELIG J.nr. 2009-3500-062/CBR 1/40 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Generelt om Skovlund... 5 3. Bygningsmæssige

Læs mere

Ad punkt 2. Afdelingens organisation mv.

Ad punkt 2. Afdelingens organisation mv. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. februar 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 8. december 2004 af Psykiatrisk Afdeling, Hvidovre Hospital. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

Referat fra uanmeldt tilsynsbesøg:

Referat fra uanmeldt tilsynsbesøg: RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE Tilsyn med private opholdssteder og botilbud Møde med: Ganerbo Klostervej 108 6900 Skjern Mødedato: Torsdag den 18. december 2014 Mødedeltagere: Fra Ganerbo: Pædagog Karen ansat

Læs mere

Ad pkt. 2.2. Den anvendte lokale blanket/rapport, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv.

Ad pkt. 2.2. Den anvendte lokale blanket/rapport, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 9. november 2005 afgav jeg den endelige rapport om inspektionen den 15. marts 2005 af detentionen i Tårnby. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende nærmere angivne

Læs mere

Den 31. maj 2007 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion af Ungdomshøjskolen

Den 31. maj 2007 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion af Ungdomshøjskolen FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 31. maj 2007 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion af Ungdomshøjskolen den 12. december 2006. I rapporten anmodede jeg om nærmere oplysninger vedrørende forskellige

Læs mere

Ad punkt 2. Ad punkt 2.2.

Ad punkt 2. Ad punkt 2.2. Den 3. januar 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 21. november 2000 af detentionen i Kalundborg. I rapporten anmodede jeg om en udtalelse mv. vedrørende nærmere angivne forhold.

Læs mere

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 15/12 2008 på Områdecentret Kristianslyst

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 15/12 2008 på Områdecentret Kristianslyst Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 15/12 2008 på Områdecentret Kristianslyst Tilsynsskemaet følger de områder, der ifølge bekendtgørelsen som minimum skal afdækkes ved tilsynet. Beboerne Bemærkninger

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Bo- og aflastningstilbuddet Pallesvej 20 og Bofællesskabet Pallesvej 74-76. Københavns Kommune

Uanmeldt tilsyn på Bo- og aflastningstilbuddet Pallesvej 20 og Bofællesskabet Pallesvej 74-76. Københavns Kommune TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Bo- og aflastningstilbuddet Pallesvej 20 og Bofællesskabet Pallesvej 74-76 Københavns Kommune Søndag den 10. marts 2013 fra kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Københavns

Læs mere

Inspektion af Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Hillerød den 3. november 2011

Inspektion af Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Hillerød den 3. november 2011 Inspektion af Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Hillerød den 3. november 2011 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00363-17/PH 2/9 Indholdsfortegnelse Ad 5.4. Behandlingsplaner... 3 Ad 5.7. Aflåsning, forholdene for

Læs mere

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 22/ på Områdecentret Trye

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 22/ på Områdecentret Trye Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 22/10 2008 på Områdecentret Trye Tilsynsskemaet følger de områder, der ifølge bekendtgørelsen som minimum skal afdækkes ved tilsynet. Beboerne Bemærkninger Tilsynet

Læs mere

Furesø Kommune Ældreområdet. Notat fra kommunalt anmeldte tilsyn. Plejecentret Solbjerghaven Solbjerghaven Værløse

Furesø Kommune Ældreområdet. Notat fra kommunalt anmeldte tilsyn. Plejecentret Solbjerghaven Solbjerghaven Værløse Furesø Kommune Ældreområdet Notat fra kommunalt anmeldte tilsyn Plejecentret Solbjerghaven Solbjerghaven 6 3500 Værløse Tilsynsbesøg den 7. april 2011 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund, mål og metode for

Læs mere

Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 1.

Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 1. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 12. marts 2003 afgav jeg den endelige rapport om min inspektion den 7. december 2001 af den sikrede institution Koglen. Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr.

Læs mere

Handleplan for opfølgning på tilsynsrapport for Kuben 2011

Handleplan for opfølgning på tilsynsrapport for Kuben 2011 Handleplan for opfølgning på tilsynsrapport for Kuben 2011 Tilbuddets navn: Bostedet Kuben Drifts- og udviklingskontoret for Handicap og psykiatri Dato for handleplan: 18. november 2011 Baggrund for handleplan

Læs mere

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 13/ på Områdecentret Kastaniegården

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 13/ på Områdecentret Kastaniegården Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 13/11 2008 på Områdecentret Kastaniegården Tilsynsskemaet følger de områder, der ifølge bekendtgørelsen som minimum skal afdækkes ved tilsynet. Beboerne Tilsynet

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Centervej 18 20 i Auning. den 20. februar 2013.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Centervej 18 20 i Auning. den 20. februar 2013. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Centervej 18 20 i Auning den 20. februar 2013. Marts 2013 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Jeg skal herefter udtale følgende:

Jeg skal herefter udtale følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. august 2004 afgav jeg endelig rapport om min inspektion af Boligerne Kildebakken den 17. maj 2004. I rapporten anmodede jeg om nærmere oplysninger mv. vedrørende forskellige

Læs mere

Direktoratet har ikke omtalt dette spørgsmål i sin udtalelse af 4. februar 2003.

Direktoratet har ikke omtalt dette spørgsmål i sin udtalelse af 4. februar 2003. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. november 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 24. oktober 2001 af Arresthuset i Slagelse. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Den 22. marts 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. april 2005 af Psykiatrisk Afdeling P, Universitetsafdeling Odense.

Den 22. marts 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. april 2005 af Psykiatrisk Afdeling P, Universitetsafdeling Odense. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. marts 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. april 2005 af Psykiatrisk Afdeling P, Universitetsafdeling Odense. I rapporten anførte jeg at jeg

Læs mere

Inspektion af detentionen i Holstebro den 6. marts 2008

Inspektion af detentionen i Holstebro den 6. marts 2008 Den 21. september 2009 Inspektion af detentionen i Holstebro den 6. marts 2008 OPFØLGNING J.nr. 2008-0247-618/PK3 1/7 Den 1. oktober 2008 afgav jeg en endelig rapport om inspektionen den 6. marts 2008

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Vestergårdsvej 14, Københavns Kommune. Mandag den 1. august 2011 fra kl

Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Vestergårdsvej 14, Københavns Kommune. Mandag den 1. august 2011 fra kl TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Vestergårdsvej 14, Københavns Kommune Mandag den 1. august 2011 fra kl. 13.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Botilbuddet

Læs mere

Orientering om Arbejdsmiljøklagenævnets afgørelse af 3. november 2014 om 3 strakspåbud på botilbuddet Ringbo

Orientering om Arbejdsmiljøklagenævnets afgørelse af 3. november 2014 om 3 strakspåbud på botilbuddet Ringbo KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Arbejdsmiljøklagenævnets afgørelse af 3. november 2014 om 3 strakspåbud på botilbuddet Ringbo 06-11-2014

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 6. marts og 10. april 2013.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 6. marts og 10. april 2013. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Bostedet Skovstjernen den 6. marts og 10. april 2013. Maj 2013 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2009 Røde kors, Dagcenter og inderhuset Sjællandsvej 3-7, 6000 Kolding.

Uanmeldt tilsyn 2009 Røde kors, Dagcenter og inderhuset Sjællandsvej 3-7, 6000 Kolding. Det sociale område Handicap- og socialpsykiatriafdelingen 16. februar 2009 09/2464 Side 1 / 5 Uanmeldt tilsyn 2009 Røde kors, Dagcenter og inderhuset Sjællandsvej 3-7, 6000 Kolding. Uanmeldt tilsyn foretaget

Læs mere

Inspektion af Behandlingshjemmet Sølyst den 9. juni 2009

Inspektion af Behandlingshjemmet Sølyst den 9. juni 2009 Den 25. januar 2011 Inspektion af Behandlingshjemmet Sølyst den 9. juni 2009 OPFØLGNING J.nr. 2009-1471-061/ATG 1/11 Indholdsfortegnelse Ad 3.4. Udendørsarealer... 2 Ad 3.5. Skolen... 2 Ad 4.2. Visitering...

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 19. november 2002 med bilag og 20. december 2002 fra henholdsvis Politimesteren i Sønderborg og Justitsministeriet.

Jeg modtog herefter udtalelser af 19. november 2002 med bilag og 20. december 2002 fra henholdsvis Politimesteren i Sønderborg og Justitsministeriet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. august 2002 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 7. marts 2002 af detentionen i Sønderborg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende

Læs mere

Psykiatrisk sygehus og Psykiatriudvalget, Frederiksborg Amt, afgav ved breve af henholdsvis 7. februar 2003 og 6. marts 2003 udtalelser i sagen.

Psykiatrisk sygehus og Psykiatriudvalget, Frederiksborg Amt, afgav ved breve af henholdsvis 7. februar 2003 og 6. marts 2003 udtalelser i sagen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. januar 2003 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 28. januar 2002 af Psykiatrisk Sygehus, Frederiksborg Amt. I rapporten udtalte jeg kritik og afgav henstilling

Læs mere

Handleplan for opfølgning på tilsynsrapport

Handleplan for opfølgning på tilsynsrapport KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for ældre med handicap NOTAT 22-08-2013 Sagsnr. 2013-21936 Handleplan for opfølgning på det sundhedsfaglige tilsyn på Grøndalsvænge 2013 Dokumentnr. 2013-21936-3

Læs mere

Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende.

Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende. Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende. Det dialogbaserede tilsynsbesøg sker med udgangspunkt i følgende lovgivning:

Læs mere

TILSYNSRAPPORT: Bofællesskabet Løntoften, fra besøg den , kl

TILSYNSRAPPORT: Bofællesskabet Løntoften, fra besøg den , kl Center for Psykiatri og Handicap Dato: 15.april, 2011 Acadre nr.: 11/ 9892 TILSYNSRAPPORT: Bofællesskabet Løntoften, fra besøg den 7.4.2011, kl. 15-17.15 Tilbuddets navn SPUC Kronborgvej 1C 3000 Helsingør

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. november 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 14. januar 2004 af Arrestafdelingen i Horsens. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

Den 27. maj 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 23. februar 2004 af Psykiatrisk Afdeling på Horsens Sygehus.

Den 27. maj 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 23. februar 2004 af Psykiatrisk Afdeling på Horsens Sygehus. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. maj 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 23. februar 2004 af Psykiatrisk Afdeling på Horsens Sygehus. I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende nærmere

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 4. januar 2005 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 2. og 3. december 2003 af Statsfængslet ved Horserød. I rapporten bad jeg om underretning mv.

Læs mere

Ad pkt. 3.1 Bygninger...2

Ad pkt. 3.1 Bygninger...2 OPFØLGNING NR. 1 1/22 Indholdsfortegnelse Ad pkt. 3.1 Bygninger...2 Ad pkt. 4.2 Medicin, læge mv....2 Ad pkt. 4.4 Beboernes økonomiske forhold...5 Ad pkt. 4.7 Rygepolitik...7 Ad pkt. 4.8 Alkohol mv...7

Læs mere

Jeg har noteret mig Justitsministeriets tilslutning af mine kritikker disse steder. Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg har noteret mig Justitsministeriets tilslutning af mine kritikker disse steder. Jeg skal herefter meddele følgende: 1/1 Den 18. september 2007 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 6. februar 2007 inspektion af detentionen på politistationen i Vordingborg. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. marts 2002 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 24. oktober 2001 af detentionen i Slagelse. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. om nærmere

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt anmeldt tilsyn på Søndervang Plejecenter den 22. maj 2013

Rapport fra lovpligtigt anmeldt tilsyn på Søndervang Plejecenter den 22. maj 2013 Rapport fra lovpligtigt anmeldt tilsyn på Søndervang Plejecenter den 22. maj 2013 Centerleder Lennart Christiansen Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern sygeplejefaglig konsulent Grethe

Læs mere

Ad punkt 2.2. Jeg skal herefter meddele følgende:

Ad punkt 2.2. Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. april 2001 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 1) om min inspektion den 21. marts 2000 af detentionen i Roskilde. I rapporten bad jeg Politimesteren i Roskilde og Justitsministeriet

Læs mere

Der tilbydes aflastning. Ruth Klostergård Sven Løwe Dorthe Noesgaard,ergoterapeut Joan Dahl Nørgaard, adm. Tilsynsførende.

Der tilbydes aflastning. Ruth Klostergård Sven Løwe Dorthe Noesgaard,ergoterapeut Joan Dahl Nørgaard, adm. Tilsynsførende. Uanmeldt tilsyn Kannikegården d.10.11.2012 1 Tilbuddets navn og adresse Tilbuddets målgruppe Tilbuddets leder Tilsynsførende Dato for tilsyn Kannikegaarden, Linåvej 52, 8600 Silkeborg Bøn i alderen 0-18

Læs mere

Ad punkt 1. Detentionslokalerne

Ad punkt 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. august 2002 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 11. december 2001 af detentionen i Kolding. I rapporten anmodede jeg om udtalelser m.v. om nærmere angivne

Læs mere

Ad punkt 2.2. Cellerne

Ad punkt 2.2. Cellerne Folketingets Ombudsmand 1 Den 23. januar 2001 sendte jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 2. marts 1999 af Arresthuset i Århus. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Demensafsnit har et værelses lejlighed kunne godt ønske at soveværelse og stue var i hver sit rum. Bruger fællesområdet.

Demensafsnit har et værelses lejlighed kunne godt ønske at soveværelse og stue var i hver sit rum. Bruger fællesområdet. Uanmeldt tilsyn den 20. december 200 på Fjordglimt I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne Er godt tilfreds med lejligheden er glad for

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskaberne Glesborg, Valmuevej 21 i Glesborg

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskaberne Glesborg, Valmuevej 21 i Glesborg SOCIALAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Bofællesskaberne Glesborg, Valmuevej 21 i Glesborg den 17. juni 2010. Juli 2010 Adresse: Telefon: 89 59

Læs mere

Rapport fra kommunalt uanmeldt tilsyn

Rapport fra kommunalt uanmeldt tilsyn Furesø Kommune Ældre, sundhed og voksen-handicap. Rapport fra kommunalt uanmeldt tilsyn Plejehjemmet Ryetbo Tilsynsbesøg den 14. december 2010 og den 16. februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund, mål

Læs mere

Tilsynsenheden. Foreløbig. Afrapportering Uanmeldt/Anmeldt tilsyn d.d Heksekedlen Tussevej Bloksbjerg Leder: Heksmutter

Tilsynsenheden. Foreløbig. Afrapportering Uanmeldt/Anmeldt tilsyn d.d Heksekedlen Tussevej Bloksbjerg Leder: Heksmutter Tilsynsenheden Foreløbig Afrapportering Uanmeldt/Anmeldt tilsyn d.d. 2011 Heksekedlen Tussevej 2 1313 Bloksbjerg Leder: Heksmutter Tilsynsførende Tilsynsførende Heksekedlen er et bofællesskab med 14 visiterede

Læs mere

Ad pkt Patientmøder

Ad pkt Patientmøder Den 6. februar 2001 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion af Psykiatrisk afdeling på Holstebro Centralsygehus den 14. januar 1999. Jeg har herefter modtaget et brev af 15. marts 2001 fra

Læs mere

Handleplan for opfølgning på tilsynsrapport

Handleplan for opfølgning på tilsynsrapport Socialforvaltningen Handleplan for opfølgning på tilsynsrapport Tilbuddets navn: Grøndalsvænge Drifts- og udviklingskontor for borgere med handicap Dato for handleplan: 13.9. 2012 Baggrund for handleplan

Læs mere

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet.

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet. 1 Den 11. februar 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 23. august 1999 af Arresten/detentionen i Aasiaat. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren

Læs mere

Evaluering af den medicinske behandling i botilbud til sindslidende

Evaluering af den medicinske behandling i botilbud til sindslidende Evaluering af den medicinske behandling i botilbud til sindslidende Delrapport Resumé Regionshuset Århus Center for Kvalitetsudvikling Evaluering af den medicinske behandling i botilbud til sindslidende

Læs mere

Den 19. december 2001 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 27. februar 2001 af Psykiatrisk Afdeling på Frederiksberg Hospital.

Den 19. december 2001 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 27. februar 2001 af Psykiatrisk Afdeling på Frederiksberg Hospital. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 19. december 2001 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 27. februar 2001 af Psykiatrisk Afdeling på Frederiksberg Hospital. I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende

Læs mere

Behandlingscentret Østerskovens Lokale instruks vedr. standarden 1,5 Magtanvendelse på Børneområdet.

Behandlingscentret Østerskovens Lokale instruks vedr. standarden 1,5 Magtanvendelse på Børneområdet. Behandlingscentret Østerskovens Lokale instruks vedr. standarden 1,5 Magtanvendelse på Børneområdet. Gældende for Behandlingscentrets borgere under 18 år. -Der arbejdes kontinuerligt og systematisk med

Læs mere

Xclass [VOLDSPOLITIK] Willemoesvej 2b, 4200 Slagelse

Xclass [VOLDSPOLITIK] Willemoesvej 2b, 4200 Slagelse Xclass Willemoesvej 2b, 4200 Slagelse [VOLDSPOLITIK] Xclass værdier i forhold til vold, definition af vold, målsætning, handleplaner og psykisk førstehjælp samt liste over kontaktpersoner i tilfælde af

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Kløvermarken

Tilsynsrapport 2009 Kløvermarken J. nr.: 1-17-60/4 P nr.: 1003371723 Tilsynsrapport 2009 Kløvermarken Adresse: Solsikkevej 43, Koldby, 7752 Snedsted Kommune: Thisted Leder: Områdeleder/sygeplejerske Winnie Halkjær Dato for tilsynet: 27.

Læs mere

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention 1 Den 8. juni 1999 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion af detentionen i Vejle. I rapporten bad jeg om udtalelser mv. fra Politimesteren i Vejle og Justitsministeriet. Jeg modtog herefter breve

Læs mere

Inspektion af døgninstitution for børn og unge Skole- Behandlingshjemmet Undløse den 25. september 2008

Inspektion af døgninstitution for børn og unge Skole- Behandlingshjemmet Undløse den 25. september 2008 17. december 2010 Inspektion af døgninstitution for børn og unge Skole- Behandlingshjemmet Undløse den 25. september 2008 OPFØLGNING J.nr. 2008-2742-061 1/17 Indholdsfortegnelse Ad pkt. 3.1.3. Værelser

Læs mere

Inspektion af Sikringsafdelingen den 24. januar 2008

Inspektion af Sikringsafdelingen den 24. januar 2008 Den 22. februar 2011 Inspektion af Sikringsafdelingen den 24. januar 2008 OPFØLGNING NR. 4 J.nr. 2007-4191-424/PH 1/11 Indholdsfortegnelse Ad pkt. 5.5. Medicin... 2 Ad pkt. 5.6. Forplejning... 3 Ad pkt.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2008 Børnehusene, Billeshavevej 49, 5500 Middelfart

Uanmeldt tilsyn 2008 Børnehusene, Billeshavevej 49, 5500 Middelfart Det sociale område Handicap- og socialpsykiatriafdelingen 15. august 2008 08/7288 Side 1 / 5 Uanmeldt tilsyn foretaget den 12.8.2008. Uanmeldt tilsyn 2008 Børnehusene, Billeshavevej 49, 5500 Middelfart

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 24. september 2014 på Stenhøj I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af:

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 24. september 2014 på Stenhøj I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 24. september 2014 på Stenhøj I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Beboerne Synspunkter fra deltagerne 1) Boligforhold Er næsten lige flyttet ind.

Læs mere

Frederiksberg kommune, voksenområdet. Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud

Frederiksberg kommune, voksenområdet. Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud Frederiksberg kommune, voksenområdet Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud Tilbuddets navn og adresse: Bakkegården Bakkegårdens Allé 18 1804 Frederiksberg - 38 21 39 60 gith01@frederiksberg.dk

Læs mere

Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 1.

Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 1. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 12. marts 2003 afgav jeg den endelige rapport om min inspektion den 7. december 2001 af den sikrede institution Koglen. Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr.

Læs mere

Arrestforvareren har vedlagt en kopi af den reviderede husorden (der er dateret 10. maj 2008).

Arrestforvareren har vedlagt en kopi af den reviderede husorden (der er dateret 10. maj 2008). 1/5 Den 11. januar 2008 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. september 2006 af Arresthuset i Viborg. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede oplysninger om et enkelt forhold og underretning

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. marts og 21. juli 2003 med bilag fra Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. marts og 21. juli 2003 med bilag fra Direktoratet for Kriminalforsorgen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 14. oktober 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 10. august 2001 af Arresthuset i Tórshavn. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede underretning

Læs mere

Jeg skal meddele følgende:

Jeg skal meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. juli 2002 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 29. oktober 2001 af detentionen i Hillerød. I rapporten bad jeg Politimesteren i Hillerød og Justitsministeriet

Læs mere

KB indleder med kort information om, hvorfor vi er her.

KB indleder med kort information om, hvorfor vi er her. Anmeldt tilsyn på Åbakken i Thisted Kommune, 29. sept 2009. I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold KB indleder med kort information om, hvorfor vi er her. Hvordan

Læs mere

Inspektion af Den sikrede institution Bakkegården den 6. oktober 2005

Inspektion af Den sikrede institution Bakkegården den 6. oktober 2005 Den 8. september 2010 Inspektion af Den sikrede institution Bakkegården den 6. oktober 2005 OPFØLGNING NR. 3 J.nr. 2005-3035-628 1/8 Den 13. maj 2009 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 2 om inspektionen

Læs mere