Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde tirsdag den 11. marts 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde tirsdag den 11. marts 2014"

Transkript

1 Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde tirsdag den 11. marts 2014 Til stede: Dion Madsen (KAB/Øbro 95), Søren Holm, Claus Valentiner, Henriette Pedersen og Steen Hartvig Jacobsen (ref.) fra bestyrelsen. Afbud: Benedikte Pio Ad 1.a: Projekt 2015 For at kunne fastlægge de økonomiske forudsætninger for de enkelte delprojekter og identificere de besparelser, der kan opnås ved at anvende stilladser til flere tidsmæssigt sammenfaldende opgaver, er det nødvendigt at bede arkitekt Niels Herskind fra Byens Tegnestue om at anslå de samlede udgifter til stillads, hvis alle de planlagte opgaver udføres samtidig. Disse stilladsaktiviteter omfatter følgende: Stillads til udskiftning af tag på gårdsiden ved felterne 1-4, hvor der tænkes placeret solcellemoduler på nyt undertag. Det er bestyrelsens opfattelse, at tagoverdækningen forudsætter, at der opsættes stillads på både gade- og gårdsiden de relevante steder, dvs. at der skal beregnes omkostninger til at opstille bærende stillads på gadesiden samt opstille arbejdsstillads til fjernelse af tagsten og etablering af nyt undertag samt solcellemoduler. Desuden skal der opgøres stilladsudgifter på gårdsiden mod Urbansgade til udskiftning af taghætter (som supplement/alternativ kan der opgives en pris på anvendelse af lift til denne del af taghætte-udskiftningen) samt til kontrolprøver for evt. rådskader på denne del af gårdtaget. Videre skal der anslås udgifter til stillads på gadesiden i Urbansgade, hvorfra der skal etableres solceller. Som sidste punkt i beregningen af stilladsudgifter ønskes en særskilt pris for tilpasning af alle stilladser på gadesiden, så de ikke kun kan anvendes som støtte for tagoverdækning og etablering af solcellemoduler, men også gøres egnet til malerarbejde, renovering af kviste m.v. Når disse skønnede udgifter foreligger, vil Steen via kontakt til Gaia Solar indhente oplysninger om, hvor stor en del af det tidligere fremsatte tilbud på solceller, der omfatter stilladsudgifter. Der var i bestyrelsen enighed om, at det er afgørende for en konstruktiv diskussion på beboermødet i maj, at der bliver opstillet nogle økonomisk klare fremtidsbilleder, hvor de huslejemæssige konsekvenser af at vælge forskellige løsninger bliver tydeliggjort. De tre delprojekter omfatter følgende: A. Maling af vinduer, renovering af kviste m.v. på gadesiden fremrykkes fra 2016 til 2015 for at skabe synergi med det planlagte projekt for solceller. Dette facadeprojekt omfatter følgende delopgaver: Maling af vinduer som beskrevet i langtidsplanen mu 11 Følgearbejder ved udskiftning af zink/bly på kviste mu 12 Eftergang tegl og overstrygning på gadesiden tø 09 Efterisolering af eks. kviste til gadesiden tø 10 Underlag for kvistbeklædninger bl 02 Ny zinkbeklædning på altankviste bl 03 Nye tagbeklædninger til altankviste bl 06 Store zinkhætter fornyes (på gårdsiden) kr kr kr kr kr kr kr kr.

2 bl 07 Tagrender til gadesiden bp 01 Byggeplads til maling m.v. bp 04 Tillægspris for stillads til maling af vinduer mod gadesiden kr kr kr. Samlede forventede håndværkerudgifter til gade-facaderenovering (afrundet) kr. Udgifter til rådgivning og uforudsete udgifter (23 % af kr.) Samlede udgifter ekskl. moms kr kr. 25 % moms kr. Samlede udgifter, ekskl. administration og finansieringsudgifter (afrundet) Administration og finansiering Udgifter til realkreditfinansiering Årlig ydelse ved 30-årigt lån (ca. 6 % ydelse) Besparelser på konto 120 (henlæggelser til langtidsplanen) Nettoforhøjelse af huslejen fra 1. januar kr kr kr kr kr kr. Der er i denne beregning ikke medtaget udgifterne på kr. ekskl. rådgivning, uforudsete og moms under mu 10 Altan renovering med nyt afløb og tilkoblinger til nedløbsrør ført skjult i murværk. Dion må afklare, om denne opgave skal indarbejdes i facaderenoveringsprojektet, eller om der skal finansieres særskilt over langtidsplanen. B. Solcelleprojekt med udskiftning af gårdtaget på 4 felter og etablering af nyt undertag disse steder. Dette projekt omfatter følgende delopgaver (prissætningen har taget udgangspunkt i budgetposter til felt 1 (257,7 m2) og efter sammentælling oprundet til det samlede areal på gårdtaget (436,7 m2)): mu 01 Nye tagsten på gårdside mu 03 Ryg og gratter tø 01 Nedrivning af eks. tag m.v. tø 04 Etablering af nyt undertag, inkl. spær-forstærkning tø Efterisolering på gårdsiden bl 04 Omlægninger af gårdkviste bl 05 Tilpasning af gårdkviste bl 08 Tagrender tilpasses til nyt undertag bl 09 Zink-løskant kr kr kr kr kr kr kr kr kr.

3 bl 10 Flytning af udluftningshætter m.v. bl 11 Nye inddækningskanter el 01 Omlæsning af diverse svagstrømskabler el 02 Opgradering af belysning i loftsrum bp 01 Solcelleprojektet andel af byggeplads bp 03 Stillads til overdækning af tagflader bp Diverse (skønnet andel på ca. en tredjedel) Samlede forventede håndværkerudgifter Rådgivning og uforudsete (23%) kr kr kr kr kr kr kr kr kr. 25 % moms af samlede udgifter kr. I alt inkl. moms Afrundet for solcellefelt 1 (257,7 m2) Beregnet udgift for tagfelt 2-4 (179 m2, svarende til 72 % af 257,7 m2) Forventede udgifter til ekstra tagudskiftning i felt kr kr kr kr. I alt udgifter til nyt undertag med følgearbejder og særligt stillads (afrundet) kr. Øvrige udgifter til solcelle/nyt tag-projektet: Tilbud fra Gaia Solar på solceller til både gård og gade i alt Installering af timeaflæste målere og power readers Rådgivning (ekskl. nyt undertag, men inkl. afholdte udgifter Administration (KAB, Byggeskadefond m.v.) Samlede forventede bruttoudgifter (solceller og nyt undertag) (afrundet) Forventet BLF-tilskud ( kr. bevilget + 1 mio. kr. nyt tilskud) Rest til egenfinansiering Årlig ydelse på 30-årigt realkreditlån (6%) afrundet Besparelse på solcelleanlæggets elproduktion ( kwh a 2,25 kr.) Årligt overskud på 30-årig finansiering kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr.

4 Der er ikke indregnet udgifter til forstærkning af spær (sc 01) og udvekslinger for paneler (sc 02) på i alt kr. (ekskl. rådgivning, uforudsete udgifter og moms), da opgørelsen af disse budgetposter forudsætter opklarende drøftelser med COWI og Gaia Solar. NB! Både facaderenoveringen og solcelleprojektet kan først beregnes mere præcist, når vi kender Niels Herskinds overslag over de samlede stilladsudgifter og disse udgifters fordeling på de to delprojekter. C. Vandprojektet går ud på at forny det samlede fordelingssystem for koldt og varmt brugsvand (stigstrenge, hovedstrenge (med størst mulig isolering), køkken- og toiletfaldstammer og nye armaturer, men ikke nye badeværelses-faldstammer. Det skal over for beboerne præciseres i beretning og oplæg til beboermødet i maj, at de beboere, der har disse rørføringer som skjulte rør, selv kommer til at bekoste retablering af inddækninger, f.eks. betalt over den indvendige vedligeholdelseskonto På grundlag af Niels Herskinds økonomiske opstilling fra kan håndværkerudgifter, rådgivning og uforudsete udgifter til vandprojektet, inkl. nye armaturer opgøres til ca. 10 mio. kr. Det forventes, at der i kraft af de varme- og vandbesparende elementer i vandprojektet kan opnås tilskud fra afdelingens egne BLF-trækningsretsmidler, der kan opgøres til ca. 1,25 mio. kr., når vi trækker på de næste 5 års midler. Med forventede udgifter til byggeadministration og lånefinansiering på kr. kan de samlede udgifter, der skal realkreditfinansieres opgøres til 9,6 mio. kr. Med et 30-årigt lån vil de årlige ydelser blive kr. Forventede besparelser på konto 120 (henlæggelser til langtidsplanen) Forventede årlige besparelser på vand-vedligeholdelse (konto ) Forventede vandbesparelser 10 %(en tredjedel af leverandørens vurdering) Forventede varmebesparelser 5 %(forsigtigt anslået) Samlede forventede besparelser Forventet overskud på driftsbudgettet fra 1. januar kr kr kr kr kr kr. Opsummering af de foreløbige og usikre beregninger på de huslejemæssige konsekvenser: Facaderenoveringsprojektet (merudgift) Solcelleprojekt med nyt undertag (mindre udgift) Vandprojektet (mindre udgift) Forventede driftsbesparelser Forventet resultat af de 3 delprojekter som samlet projekt i 2015: kr kr kr kr kr. Foruden disse 3 delprojekter udestår en opgørelse af udgifterne til udbedring af rådskaderne, der indtil videre er holdt ude af gårdrenoveringsprojektet fra Disse udgifter kan foreløbig opgøres til følgende:

5 Rådgivning v/arkitekt Niels Herskind fra Byens Tegnestue (jfr. regnskabsudkast) moms) Håndværkerudgifter afholdt i 2013 moms) kr. (inkl kr. (inkl. Udbedring af rådskader i modsat ende af JEG-gårdtaget Ommuringer af murkrone ved rådskader Kontrolåbninger tagfod for råd I alt, inkl. rådgivning, uforudsete udgifter og moms Samlede afholdte og forventede fremtidige udgifter til rådskader Forventede udgifter til administration og lånefinansiering (ca. 8,5 %) I alt til realkreditfinansiering i kombination med gade-facaderen. Årlig forøgelse af låneydelse ved 30-årigt realkreditlån Besparelse på de 3 delprojekter Samlet forventet nettoeffekt på huslejen pr. 1. januar kr. (ekskl. moms) kr. (ekskl. moms) kr. (ekskl. moms) kr kr. (afrundet) kr. (afrundet) kr kr kr kr. Svarende til en ekstra huslejeforhøjelse på ca. 1,3 % i forhold til 2014-huslejeniveauet. Det skal dog siges, at en del af de forventede indtægter fra solcelleanlæggets elproduktion ikke kommer det fælles driftsbudget til gode, men bliver en besparelse på beboernes private elregninger. Endelig skal det tages i betragtning, at vi ved at etablere nyt undertag på de 4 felter, hvor der placeres solcellemoduler på taget mod gården på forhånd finansierer en væsentlig del af udgifterne til renovering af denne del af taget, der formentlig skal gennemføres inden for de næste 10 år og derfor bør optages i den langtidsplan,d er skal udarbejdes i forbindelse med Budget Hvis omkostningerne til finansiering, dvs. de samlede bruttoudgifter fratrukket forventede tilskud fra Landsbyggefonden, på i alt kr. som alternativ bliver finansieret med 20-årige realkreditlån, kan den årlige ydelse opgøres til kr. (8,5 %). Med fradrag af forventede besparelser indebærer det en nettoforøgelse af driftsbudgettet på kr., svarende til en stigning på knap 9,6 %. Herudover står fortsat tilbage at regne på alternativet, nemlig ikke at ændre strategien, dvs. afskrive udgifterne til rådskader, fortsætte med at reparere på vandsystemet, gennemføre facaderenoveringen i 2016 og afskrive de foreløbige udgifter til solcelleprojektet helt eller delvis (afhængig af om AKB Københavns organisationsbestyrelse mener, at forudsætningerne for solcelleprojektet er ændret så dramatisk, at vi der berettiget til et tilskud fra dispositionsfonden. Ad 1.b: Foreløbige spørgsmål til 2013-regnskabet: På baggrund af en meget hurtig gennemgang af det foreløbige udkast til regnskab for 2013 ønskede bestyrelsen at få KAB s økonomiafdeling til at kommentere/besvare følgende uklarheder/fejl:

6 Konto 134 (Ydelse hjemfald): KAB har pålagt afdelingen at betale kr., selv om der var budgetteret med kr. og i 2013 (under behandlingen af 2014-budgettet) indgået en aftale om, at der i 2014 kun skal betales kr., da Øbro 95 allerede pr. 1. januar 2013 havde opsamlet en overskydende betaling af hjemfaldsydelse på kr. Regnskabsposten ønskes som minimum sat ned til de budgetterede kr. og helst reduceret til kr. Bestyrelsen ønsker også en forklaring på denne regnskabsmæssige postering. Konto 202 (Renter): Der ønskes en forklaring på, at Øbro 95 s renteindtægter er reduceret til et beløb, der kun er ca. 35 % af det budgetterede, selv om Øbro 95 s mellemregning med KAB ultimo 2013 kun er reduceret til 61 % af beløbet pr. 1. januar I note 14 er der under forbedringsarbejder Solcelleanlæg på tag hensat et beløb til projektering, arkitekt, der ikke har med solceller at gøre, men formentlig stammer fra rådgivning i forbindelse med rådskade. I samme opgørelse af forbedringsarbejder er der fratrukket et beløb på kr. til forundersøgelser. Hvor stammer denne postering fra? I note 15 Bygningsskaderenovering m.v. er de foreløbige udgifter til udbedring af rådskader på tag placeret under Solcelleanlæg på tag, hvor de ikke hører hjemme. Både arkitektrådgivning og disse håndværkerudgifter bør samles under en fælles postering som Rådskade eller Bygningsskaderenovering m.v. Bestyrelsen forbeholder sig at stille yderligere spørgsmål, når disse er besvaret/kommenteret, og der foreligger et endeligt revideret forslag til regnskab. Ad 2: Udleje af værksted til blikkenslager fra Kanslergården Dion har fået et tilbud fra blikkenslageren om at leje de ikke særligt benyttede værkstedslokaler for kr. om året. Blikkenslageren vil selv bekoste alle nødvendige istandsættelsesudgifter. Ad 3: Status på filmoptagelser i ejendommen Dion har opgjort udgifter til omlægning af fliser til kr., og produktionsselskabet har indvilliget i at betale disse omkostninger. KAB s juridiske afdeling fraråder at starte en formel advarselssag mod de 4 familier, der uden om ejendomskontoret havde indgået en udlejningsaftale med filmproduktionsselskabet. Problematikken beskrives i beretningen til maj-mødet for at skabe grundlag for en beboermøde-beslutning om, at den slags udlejningsaftaler/samarbejdsaftaler kun kan indgås efter en positiv respons fra Ejendomskontoret på en konkret ansøgning. Ad 4 + 5: Disse punkter blev udskudt til næste møde Ad 6: Eventuelt: Da 15. april pga. påskeferie er en dårlig mødedato, var der enighed blandt de fremmødte om at fastsætte mødet med regnskabsgennemgang til den 1. april. Efterfølgende har Benedikte Pio meddelt, at hun pga. ændrede arbejdsmæssige forhold ikke længere kan deltage i bestyrelsesarbejde i fuldt omfang og derfor ikke ønsker at forsætte som bestyrelsesmedlem

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde tirsdag den 1. april 2014

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde tirsdag den 1. april 2014 Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde tirsdag den 1. april 2014 Til stede: Dion Madsen (KAB/Øbro 95), Søren Holm, Claus Valentiner, Henriette Pedersen og Steen Hartvig Jacobsen (ref.) fra bestyrelsen. Ikke

Læs mere

Afdelingsbestyrelsens beretning til regnskabs-beboermødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 19.30 i Beboerrummet

Afdelingsbestyrelsens beretning til regnskabs-beboermødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 19.30 i Beboerrummet Afdelingsbestyrelsens beretning til regnskabs-beboermødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 19.30 i Beboerrummet Afdelingsbestyrelsen udsender hermed sin skriftlige beretning forud for beboermødet onsdag den

Læs mere

Solcelleanlæg i almene boliger Erfaringer fra projekt i Øbro 95

Solcelleanlæg i almene boliger Erfaringer fra projekt i Øbro 95 Solcelleanlæg i almene boliger Erfaringer fra projekt i Øbro 95 Steen Hartvig Jacobsen Medlem af afdelingsbestyrelsen Freelance energijournalist E-mail: steen@hartvig.com Visualisering af solcelleanlæg

Læs mere

Referat fra budget-beboermødet i AKB-Øbro 95 tirsdag den 23. september 2014

Referat fra budget-beboermødet i AKB-Øbro 95 tirsdag den 23. september 2014 Referat fra budget-beboermødet i AKB-Øbro 95 tirsdag den 23. september 2014 Der deltog 17 beboere i mødet samt driftsleder Dion Madsen. Forud for mødet var bestyrelsens skriftlige beretning og bestyrelsens

Læs mere

Undertegnede entreprenør tilbyder hermed at udføre nævnte entreprise iht. udbudsmateriale af april 2009.

Undertegnede entreprenør tilbyder hermed at udføre nævnte entreprise iht. udbudsmateriale af april 2009. V. TILBUDSLISTE Ejendom: AB Gunløg Sag nr.: 06.2527.02 af april 2009. Entreprise 1 - Hovedentreprisen Undertegnede entreprenør tilbyder hermed at udføre nævnte entreprise iht. udbudsmateriale af april

Læs mere

10 års vedligeholdelsesplan

10 års vedligeholdelsesplan 10 års vedligeholdelsesplan Side 1/8 AB Strand 10. april 2015 Bygningsdel 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 01. Tagværk - 4.180 - - - - - - - - 02. Kælder/fundering - - - - - - - - - -

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015. Informationsmøde den 27. april 2015 1

Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015. Informationsmøde den 27. april 2015 1 Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015 Informationsmøde den 27. april 2015 1 Dagsorden 1. Velkomst 2. Helhedsplan - baggrund - omfang - tidsplan - økonomi 3. Genhusningsplaner 4. Organisation

Læs mere

10 års vedligeholdelsesplan

10 års vedligeholdelsesplan 10 års vedligeholdelsesplan Side 1/7 AB BELLEVUE I 16. august 2013 Bygningsdel 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 01. Tagværk - - - - - - - - - - 02. Kælder/fundering 30 - - - - - - - -

Læs mere

SOLCELLEPROJEKT I ØBRO 95

SOLCELLEPROJEKT I ØBRO 95 SOLCELLEPROJEKT I ØBRO 95 Hvordan kan vi gøre vores fælles elforbrug CO2-neutralt og samtidig forbedre vores driftsøkonomi? Solcelleanlæg i 2 faser med i alt ca. 500 m2 Ekstraordinært beboermøde onsdag

Læs mere

SAMMENDRAG AF VEDLIGEHOLDELSESPLAN. AB Ryparken

SAMMENDRAG AF VEDLIGEHOLDELSESPLAN. AB Ryparken SAMMENDRAG AF VEDLIGEHOLDELSESPLAN AB Ryparken Bygningsdel 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 01. Tagværk - - 100 100 150 150 200 200 300 300 02. Kælder/fundering - - 100 100 - - - - - -

Læs mere

01-22 Bispeparken. Forslag til budget Budgettet for din boligafdeling i 2020 skal drøftes på afdelingsmødet

01-22 Bispeparken. Forslag til budget Budgettet for din boligafdeling i 2020 skal drøftes på afdelingsmødet Forslag til budget 2020 01-22 Bispeparken Budgettet for din boligafdeling i 2020 skal drøftes på afdelingsmødet Dette er et sammendrag af budgettet, du kan hente et mere detaljeret budget på www.bispeparken.dk

Læs mere

Karakterer for de enkelte bygningsdele er givet ud fra en skala fra 1-9, hvor 1 er bedst og 9 er dårligst

Karakterer for de enkelte bygningsdele er givet ud fra en skala fra 1-9, hvor 1 er bedst og 9 er dårligst VEDLIGEHOLDELSESPLAN AB Ringertoften 02.1943.40 Alle beløb er kr. 1.000 og i primo 2010 priser og ekskl. moms. Ejendommens løbende driftsudgifter og almindelige løbende vedligeholdelse er ikke indeholdt

Læs mere

1-18 Haunstrupgård Renovering. Informationsmøde d. 5. marts

1-18 Haunstrupgård Renovering. Informationsmøde d. 5. marts 1-18 Haunstrupgård Renovering Informationsmøde d. 5. marts Forslag om renovering er fremsendt. På mødet d. 21. marts skal det besluttes om renoveringen skal igangsættes. Ekstra ordinært afdelingsmøde d.

Læs mere

Vedligeholdelse og renovering af ejendommen Brohusgade 17

Vedligeholdelse og renovering af ejendommen Brohusgade 17 Vedligeholdelse og renovering af ejendommen Brohusgade 17 November 2010 Tag Udskiftning af tagbelægning på tagflader Opretning af underlag på del af tag med svag hældning Opretning af spær, nye lægter

Læs mere

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 6. marts 2012, kl. 16.30 Administrationskontoret, Sportsvej 10

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 6. marts 2012, kl. 16.30 Administrationskontoret, Sportsvej 10 Referat Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 6. marts 2012, kl. 16.30 Administrationskontoret, Sportsvej 10 Til stede: Bente Roskvist, Bent Nielsen, Niels Peter Frandsen, David Nielsen-Ourø

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 308 Gaulumparken

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 308 Gaulumparken Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 308 Gaulumparken 1. Skema A Den samlede anskaffelsessum på de støttede i skema A er opgjort til 113.686.784

Læs mere

Afdeling 18 og 25 Gundorfslund

Afdeling 18 og 25 Gundorfslund Afdeling 18 og 25 Gundorfslund 1 Dagsorden beboermøde afdeling 18 og 25 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Valg af stemmeudvalg 5. Bestyrelsens beretning 6. Orientering om regnskabet

Læs mere

Energirenovering til Passivhusstandard. -Blok 9- REVIDERET. Økonomi og huslejekonsekvenser

Energirenovering til Passivhusstandard. -Blok 9- REVIDERET. Økonomi og huslejekonsekvenser DFB Afd. 93-43 Gadehavegård Energirenovering til Passivhusstandard -Blok 9- REVIDERET Økonomi og huslejekonsekvenser Udarbejdet d. 6. november 2013 Rev. dato: d. 16.06.2014 1 Af Domea og Energi & Miljø

Læs mere

Bygningsdel/ hvad skal gøres Prioritet Udgift 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021

Bygningsdel/ hvad skal gøres Prioritet Udgift 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 VEDLIGEHOLDELSESPLAN AB STRANDLODSGÅRDEN Alle beløb er kr. 1.000 ekskl. moms. Driftsudgifter og udgifter til løbende vedligeholdelse er ikke indeholdt i oversigten. Bygningsdel/ hvad skal gøres Prioritet

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde. 26. februar 2014 kl. 19:00. i Beboerhuset, Ligustervænget 6 A

Ordinært afdelingsmøde. 26. februar 2014 kl. 19:00. i Beboerhuset, Ligustervænget 6 A den 19. februar 2014 Side 1 af 5 1705 BIG 1705 / Lejer 26-02-2014 19:00 26-02-2014 22:00 Til beboerne Hermed fremsendes endelig dagsorden for med følgende dagsorden: Ordinært afdelingsmøde 26. februar

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde afholdt mandag den 10.11.2014/WEB

Referat af bestyrelsesmøde afholdt mandag den 10.11.2014/WEB Referat af bestyrelsesmøde afholdt mandag den 10.11.2014/WEB Afdeling 1. Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2. Beholdnings- og afkastopgørelse på værdipapirer 3. Kort orientering om status på

Læs mere

Budget Afdelingens budget udviser en stigning på 1,31% Svarende til RØDOVRE BOLIGSELSKAB Brandholms Alle Rødovre

Budget Afdelingens budget udviser en stigning på 1,31% Svarende til RØDOVRE BOLIGSELSKAB Brandholms Alle Rødovre Afdeling 6 Budget 2017 Afdelingens budget udviser en stigning på 1,31% Svarende til 26.000 Ny gennnemsnitlig årlig leje pr. m 2 834 Eksempler på husleje Antal m 2 Husleje 2016 Ændring Husleje 2017 41,65

Læs mere

PETER JAHN & PARTNERE A/S - BYGNINGSRÅDGIVERE / ARKITEKTER / INGENIØRER

PETER JAHN & PARTNERE A/S - BYGNINGSRÅDGIVERE / ARKITEKTER / INGENIØRER OPDATERET VEDLIGEHOLDELSESPLAN - UDKAST AB Haabet 06.2567.40 Alle beløb er kr. 1.000 og i ultimo 2013 priser og ekskl. moms. Ejendommens løbende driftsudgifter og almindelige løbende vedligeholdelse er

Læs mere

Forslag om udskiftning af vinduer og altandøre i lejlighederne

Forslag om udskiftning af vinduer og altandøre i lejlighederne fsb afd. 1-63 Kronprinsessegade Forslag om udskiftning af vinduer og altandøre i lejlighederne Møde Ordinært afdelingsmøde d.23. september Forslagsstiller Bestyrelsen Dato d. 6. august 2015 Hvorfor stilles

Læs mere

Projekt Udskiftning af tag og istandsættelse af gadefacaden

Projekt Udskiftning af tag og istandsættelse af gadefacaden EF MARSTALSGADE 28-32 Projekt Udskiftning af tag og istandsættelse af gadefacaden Dette informationsmateriale fremsendes til alle ejere i EF Marstalsgade 28-32 til almen orientering omkring det eventuelt

Læs mere

Helhedsplan i Stougården. Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2018

Helhedsplan i Stougården. Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2018 Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2018 Hvad er en helhedsplan? Landsbyggefonden & helhedsplan Landsbyggefonden o Fond o Indtægter fra boligafdelingerne o Støtter helhedsplaner Helhedsplanen o Forny

Læs mere

Karakterer for de enkelte bygningsdele er givet ud fra en skala fra 1-9, hvor 1 er bedst og 9 er dårligst

Karakterer for de enkelte bygningsdele er givet ud fra en skala fra 1-9, hvor 1 er bedst og 9 er dårligst VEDLIGEHOLDELSESPLAN - UDLEVERET GF 2009 AB Haabet 06.2567.40 Alle beløb er kr. 1.000 og i ultimo 2008 priser og ekskl. moms. Ejendommens løbende driftsudgifter og almindelige løbende vedligeholdelse er

Læs mere

Energirenovering af Fjordvænge. Hundested almennyttige Boligselskab. Temaavis. September 2015

Energirenovering af Fjordvænge. Hundested almennyttige Boligselskab. Temaavis. September 2015 Energirenovering af Fjordvænge Hundested almennyttige Boligselskab Temaavis September 2015 Bygherre: Hundested almennyttige Boligselskab Administrator: DAB Arkitekt: Bjerg Arkitektur Kære beboere Efter

Læs mere

Projektbeskrivelse til Energirenovering 2018 AFD. 43 Kæret 1-12 Gislinge. Ekstraordinært afdelingsmøde onsdag d. 19/9 kl

Projektbeskrivelse til Energirenovering 2018 AFD. 43 Kæret 1-12 Gislinge. Ekstraordinært afdelingsmøde onsdag d. 19/9 kl Projektbeskrivelse til Energirenovering 2018 AFD. 43 Kæret 1-12 Gislinge Ekstraordinært afdelingsmøde onsdag d. 19/9 kl. 17.00 Baggrund for projektet! Der har længe i afdelingen været et ønske om at få

Læs mere

Bjørn Petersen, Karen Levin Nielsen, Marie-Luise Sand, Uni Søgaard, Jette Bergenholz Bautrup, Henning Andersen, Per Elshave og Mia Hedlund.

Bjørn Petersen, Karen Levin Nielsen, Marie-Luise Sand, Uni Søgaard, Jette Bergenholz Bautrup, Henning Andersen, Per Elshave og Mia Hedlund. Dagsorden Organisationsbestyrelsesmøde Fredag den 24. februar 2012 kl. 16.00 lørdag den 25. februar 2012 kl. 13.00 Prindsen i Roskilde, Algade 13, 4000 Roskilde Bestyrelsen Bjørn Petersen, Karen Levin

Læs mere

Beboermøde. Afdeling 1

Beboermøde. Afdeling 1 Beboermøde Afdeling 1 Dagsorden beboermøde afdeling 1 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Valg af stemmeudvalg 4. Bestyrelsens beretning ved formand Palle Christensen 5. Orientering om afdelingens årsregnskab

Læs mere

AFDELING 35 Renovering i Skovbrynet

AFDELING 35 Renovering i Skovbrynet AFDELING 35 Renovering i Skovbrynet September 2013 Tagrenoveringen Med denne folder ønsker vi at informere om afdelingens kommende projekter. Tagrenoveringen er nu tæt på sin opstart. Kontraktforhandlingerne

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Nørreport Kollegiet afdeling 13

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Nørreport Kollegiet afdeling 13 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Nørreport Kollegiet afdeling 13 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 28 den 23. marts 2015 kl. 14.00 på Kollegiekontoret. Til stede: Fraværende: Christian Larsen Sofie Strøm

Læs mere

AAB, afdeling 2 Driftsbudget for 2016

AAB, afdeling 2 Driftsbudget for 2016 BOLIGFORENINGEN AAB AAB, afdeling 2 Driftsbudget for 2016 Boligafgift og lejer Antal M² Boligafgift Ændring Boligafgift Ændr. Årsbasis kr/m² % kr/m² Dato kr/m² kr. i alt Boliger 37 3.195,0 661,66 6 39,75

Læs mere

OVERSLAGSØKONOMI BILAG BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL FAABORG SYGEHUS. Bolig A 1. sal / 2. sal. Eksisterende. trappe til 1.

OVERSLAGSØKONOMI BILAG BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL FAABORG SYGEHUS. Bolig A 1. sal / 2. sal. Eksisterende. trappe til 1. BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL Bolig A 1. sal / 2. sal Eksisterende trappe til 1. sal Eksisterende korridor på 1. sal Bolig B Stue / 1. sal? BILAG OVERSLAGSØKONOMI 1 OVERSLAGSØKONOMI prisniveau

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Afdeling 19. Springbo BUDGET FOR 2011

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Afdeling 19. Springbo BUDGET FOR 2011 Afdeling 19 Springbo BUDGET FOR 2011 0,00% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje 998,85 kr./m² 0,00 kr./m² 998,85 kr./m² Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring 4 + 5 Budget for

Læs mere

Velkommen til Beboermøde afd. 3

Velkommen til Beboermøde afd. 3 Velkommen til Beboermøde afd. 3 Dagsorden 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Valg af stemmeudvalg 5. Bestyrelsens beretning ved formand Pia Hornbæk 6. Orientering fra aktivitetsudvalget

Læs mere

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 0,54% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 0,54% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2020 Afdeling 1 Højvangen Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med administrationen udarbejdet dette forslag til budget.

Læs mere

Svanevej / Falkevej Svanevej 25-27, Falkevej 11, København

Svanevej / Falkevej Svanevej 25-27, Falkevej 11, København Svanevej / Falkevej Svanevej 25-27, Falkevej 11, København TILSTANDSRAPPORT Klimaskærm Februar 2012 Birger Lund A/S Rådgivende Ingeniører Damhus Boulevard 5 2610 Rødovre telefon 36 70 28 29 E-mail: info@birgerlund.dk

Læs mere

Ordforklaringer til budget

Ordforklaringer til budget Ordforklaringer til budget Konto Navn Forklaring Indflydelse NETTOKAPITALUDGIFTER 101 Renter og afdrag på kreditforeningslån. 102 Rentesikring, ydelsesstøtte ungdomsboligbidrag Renter og afdrag for lån

Læs mere

Budget Afdelingens budget udviser en stigning på 0,36% Svarende til RØDOVRE BOLIGSELSKAB Brandholms Alle Rødovre

Budget Afdelingens budget udviser en stigning på 0,36% Svarende til RØDOVRE BOLIGSELSKAB Brandholms Alle Rødovre Afdeling 17 Budget 2017 Afdelingens budget udviser en stigning på 0,36% Svarende til 19.000 Ny gennnemsnitlig årlig leje pr. m 2 868 Eksempler på husleje Antal m 2 Husleje 2016 Ændring Husleje 2017 81,18

Læs mere

Referat til offentliggørelse Fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Kommune og Ballerup Boligselskab Onsdag den 5. december 2012

Referat til offentliggørelse Fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Kommune og Ballerup Boligselskab Onsdag den 5. december 2012 Referat til offentliggørelse Fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Kommune og Ballerup Boligselskab Onsdag den 5. december 2012 Deltagere: Mona Bojko, Ballerup Boligselskab Lone Thomsen, Ballerup Boligselskab

Læs mere

Afdeling 1. Højebo. Budget for 2011/12

Afdeling 1. Højebo. Budget for 2011/12 Afdeling 1 Højebo Budget for 2011/12 Boligafgiftsforhøjelse 5,21% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje 654,13 kr./m² 34,10 kr./m² 688,23 kr./m² Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring

Læs mere

Afbud fra David Oszlak, Marianne Larsen. Uden afbud, Peter Nielsen.

Afbud fra David Oszlak, Marianne Larsen. Uden afbud, Peter Nielsen. DIRIGENT: MADS GREVE AD. 1. Fremmødte / Fraværende. Forretningsfører Esbern Ott Varmemester Claus Kæstel Freddy Rasmussen Mads Greve Tina Laursen Knud Petersen Aase Birthe Stisen Afbud fra David Oszlak,

Læs mere

Varde Bolig Administration

Varde Bolig Administration Varde Bolig Administration Afdeling: Møllegården, Outrup Helhedsplan - til drøftelse med LBF Dato:17.1.211, init. mj/rev 3.11.211 hhn, rev 16.8.212 hhn, rev. 4.11.213 hhn, rev. 1.7.214 mth Kalkulationsindeks:

Læs mere

Afdelingsbestyrelsens notehæfte til budget for 2011

Afdelingsbestyrelsens notehæfte til budget for 2011 Den selvejende institution Karvig 1 Afdeling 1 Afdelingsbestyrelsens notehæfte til budget for 2011 Note 1 - Konto 140/210 - Budgetresultat Udgifter i alt Indtægter i alt Underskud, konto 210 Budgetresultat

Læs mere

Vedligeholdelsesplan (1. Udkast)

Vedligeholdelsesplan (1. Udkast) EJERFORENINGEN VALBYGÅRDSVEJ 76, A & B FORMAND LARS SONNE KRISTIANSEN, VALBYGÅRDSVEJ 76 A, 3.TV., 2500 VALBY - TLF. 36 30 35 03 6. marts 2006 Vedligeholdelsesplan (1. Udkast) Indhold Indledning... 2 1.

Læs mere

Kollegiekontoret i Aarhus 14. marts 2018 Udskrift af forhandlingsprotokollen for. Ravnsbjerg Kollegiet

Kollegiekontoret i Aarhus 14. marts 2018 Udskrift af forhandlingsprotokollen for. Ravnsbjerg Kollegiet Kollegiekontoret i Aarhus 14. marts 2018 jb@kollegiekontoret.dk Udskrift af forhandlingsprotokollen for Ravnsbjerg Kollegiet Møde nr. 171 den 13. marts 2018 Referat af møde nr. 171 i Ravnsbjerg Kollegiets

Læs mere

Tillæg i husleje i kr. pr. kvm. årligt

Tillæg i husleje i kr. pr. kvm. årligt Til beboerne Beringsvænget Andelsboligforeningen Beringsgaard Horsens, den 18. august 2015 Helhedsplan Beringsvænget Notat om projektet og forudsætninger for ny huslejeberegning 1: Projektet Projektet

Læs mere

ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff

ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff Boligselskabet Nordkysten ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff Helsingør Kommune Center for Kultur, Plan og Erhverv Stengade 359 3000 Helsingør Att. Per Korup-Lauridsen Afd.

Læs mere

Organisationsbestyrelsens beretning for 2014

Organisationsbestyrelsens beretning for 2014 Organisationsbestyrelsens beretning for 2014 Indledning Bestyrelsens årsberetning vil omhandle de vigtigste forhold og beslutninger for perioden 1. januar 2014 til 31. december 2014, samt enkelte sager

Læs mere

A/B Valkyrien 2200 København N

A/B Valkyrien 2200 København N A/B Valkyrien 2200 København N Vurdering af omkostninger ved forlængelse af tagets restlevetid Ejendommen er opført omkring 1925, Tagkonstruktion og tagbelægninger er fra ejendommes opførelsestidspunkt

Læs mere

I afdelingen findes: Lejemål Enheder Etagerareal. Familieboliger 18,00 18, ,00. I alt 18,00 18, ,00

I afdelingen findes: Lejemål Enheder Etagerareal. Familieboliger 18,00 18, ,00. I alt 18,00 18, ,00 Budget 2019 Ibrugtagningsår: 2002 Skæringsdato for varmeregnskab: 31/12 I afdelingen findes: Lejemål Enheder Etagerareal Familieboliger 18,00 18,00 1.672,00 I alt 18,00 18,00 1.672,00 Gennemsnitsleje for

Læs mere

Boligforeningen AAB AAB, afdeling 21 Budget 2015

Boligforeningen AAB AAB, afdeling 21 Budget 2015 Boligforeningen AAB AAB, afdeling 21 Budget 2015 Huslejeændring i % 8,0 Udgiftsfordeling Figurerne viser afdelingens forventede udgifter fordelt på de fem udgifts hovedgrupper og en specifikation af gruppen

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven Nedenstående beskrivelse forudsætter en kommunal etablering og omfatter efter aftale med Silkeborg Kommune alene forholdene

Læs mere

Referat af: Byggemøde 18 Sag: Harsdorffsvej 10A&10B Dato /Tid: 06.11.2008/ 9:30 Sted: Harsdorffsvej 10A&10B,1874 Frederiksberg C.

Referat af: Byggemøde 18 Sag: Harsdorffsvej 10A&10B Dato /Tid: 06.11.2008/ 9:30 Sted: Harsdorffsvej 10A&10B,1874 Frederiksberg C. Referat af: Byggemøde 18 Sag: Harsdorffsvej 10A&10B Dato /Tid: 06.11.2008/ 9:30 Sted: Harsdorffsvej 10A&10B,1874 Frederiksberg C. Deltagere: Henrik Johansen (HJ), HMJ Michael Paraskevas (MP), RIOS Afbud

Læs mere

GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 RENOVERING AF GAULUMPARKEN

GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 RENOVERING AF GAULUMPARKEN GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 1 KÆRE BEBOERE Renoveringsprojektet har været længe undervejs, men nu er det snart tid til, at I skal stemme om helhedsplanen for Gaulumparken. Du kan også

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Fruehøj

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Fruehøj Til beboere i Afdeling Fruehøj Brorsonsvej 13-63, Herning Grundtvigsvej 22-74, Herning Fruehøjvej 14-38, Herning Herning, den 28/8 215 Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Fruehøj Til brug ved det ordinære

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Rosensgade Kollegiet afdeling 6

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Rosensgade Kollegiet afdeling 6 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Rosensgade Kollegiet afdeling 6 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 63 den 19. marts 2015 kl. 14.00 på Kollegiekontoret. Til stede: Lauritz A. Munch Sarah Bloch Fra Kollegiekontoret

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I ÅRHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 26 Åpark Kollegiet

KOLLEGIEKONTORET I ÅRHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 26 Åpark Kollegiet Indtægterne overstiger udgifterne med kr. 112.573. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2014/15 2014/15

Læs mere

Budget 2014. RØDOVRE BOLIGSELSKAB Brandholms Alle 11 2610 Rødovre. Afdeling 3. Afdelingens budget udviser en stigning på 0,00% Svarende til 0

Budget 2014. RØDOVRE BOLIGSELSKAB Brandholms Alle 11 2610 Rødovre. Afdeling 3. Afdelingens budget udviser en stigning på 0,00% Svarende til 0 Afdeling 3 Budget 2014 Afdelingens budget udviser en stigning på 0,00% Svarende til 0 Ny gennnemsnitlig årlig leje pr. m 2 716 Eksempler på husleje Antal m 2 Husleje 2013 Ændring Husleje 2014 62,07 3.729

Læs mere

Boligselskabet Hjem. Afdeling 3. Ny Heimdalshus BUDGET FOR 2011

Boligselskabet Hjem. Afdeling 3. Ny Heimdalshus BUDGET FOR 2011 Boligselskabet Hjem Afdeling 3 Ny Heimdalshus BUDGET FOR 2011 Boligafgiftsforhøjelse 2,91% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje 847,43 kr./m² 24,69 kr./m² 872,12 kr./m² Side

Læs mere

Nyt energiproducerende tag med solceller & batteri og fælles el-indkøb

Nyt energiproducerende tag med solceller & batteri og fælles el-indkøb Ekstraordinært afdelingsmøde Nyt energiproducerende tag med solceller & batteri og fælles el-indkøb 1 Velkommen Hybridanlæg med solceller og batterier hvad og hvorfor Fælles el-indkøb Besparelser Pilotprojekt

Læs mere

Referat fra ordinært afdelingsmøde i Martins Gård

Referat fra ordinært afdelingsmøde i Martins Gård Referat fra ordinært afdelingsmøde i Martins Gård Afdeling 1-1014 Martins Gård Mødedato: 6. september 2010 Sted: Salen på Herlev Skole Deltagere: Iris Gausbo Dato og ansvarlig: 06.09.10 - Poul Erik Ottosen

Læs mere

Orienteringsmøde. Velkommen til Ejerforeningen Nordre Munkegårds orienteringsmøde 9. april 2014

Orienteringsmøde. Velkommen til Ejerforeningen Nordre Munkegårds orienteringsmøde 9. april 2014 Orienteringsmøde Velkommen til Ejerforeningen Nordre Munkegårds orienteringsmøde 9. april 2014 Orienteringsmøde Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Orientering om klimasikring, Lokal Afledning af Regnvand

Læs mere

Boligforeningen AAB. Budget 2019 Afdeling 43 - Ruskær

Boligforeningen AAB. Budget 2019 Afdeling 43 - Ruskær Boligforeningen AAB Budget 2019 Afdeling 43 - Ruskær Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AAB s administration udarbejdet dette forslag til budget. Afdelingsbestyrelsen har godkendt budgettet, men

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B101 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Laurids

Læs mere

Gladsaxe Almennytt. Andelsboligforening. Afdeling 2. Ved Stadion. Budget for 2015/16

Gladsaxe Almennytt. Andelsboligforening. Afdeling 2. Ved Stadion. Budget for 2015/16 Afdeling 2 Ved Stadion Budget for 2015/16 Boligafgiftsforhøjelse 0,00% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring 4 + 5 Budget for 2015/16 6

Læs mere

Referat af byggemøde nr. (nr), afholdt den (dato) på byggepladsen.

Referat af byggemøde nr. (nr), afholdt den (dato) på byggepladsen. Byggemødereferat eksempel Sag: (adresse), magasinbygningen (dato) Referat af byggemøde nr. (nr), afholdt den (dato) på byggepladsen. 11.1. Mødedeltagere: Murer, tømrer, bygherre, arkitekt (referent) Ikke

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Afdeling 5. Hvidovrevej BUDGET FOR 2011

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Afdeling 5. Hvidovrevej BUDGET FOR 2011 Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 5 Hvidovrevej BUDGET FOR 2011 Boligafgiftsforhøjelse 3,25% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje 721,88 kr./m² 23,48 kr./m²

Læs mere

Ejerforeningen Louisegaarden Ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 23. november, 2010

Ejerforeningen Louisegaarden Ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 23. november, 2010 Ejerforeningen Louisegaarden Ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 23. november, 2010 23. november 2010 Ejerforeningen Louisegaarden, Ekstraordinær generalforsamling Side 1 Loftprojekt Alternativ

Læs mere

Postfunktionærernes Andels Boligforening

Postfunktionærernes Andels Boligforening Referat af ordinært afdelingsmøde Tirsdag den 24. september 2013. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent og stemmetællere 3. Fremlæggelse af afdelingsbestyrelsens beretning 4. Fremlæggelse

Læs mere

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget Forstå dit budget Budgettet - det handler om huslejen Et budget indeholder en boligafdelings forventede udgifter og indtægter i det næste år. De to

Læs mere

Ejendomsforeningen Danmark

Ejendomsforeningen Danmark Ejendomsforeningen Danmark Forbedringer og forbedringsforhøjelser i boliglejemål 25. november 2013 Juridisk direktør Lars Brondt, Ejendomsforeningen Danmark Det lejeretlige forbedringsbegreb Forbedringsbegrebet

Læs mere

INDKALDELSE TIL EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE 16. NOVEMBER D. 2. november 2017

INDKALDELSE TIL EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE 16. NOVEMBER D. 2. november 2017 INDKALDELSE TIL EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE 16. NOVEMBER 2017 D. 2. november 2017 - Kære beboer i Moserne Dette hæfte beskriver to byggeprojekter, som bestyrelsen anbefaler gennemføres i Moserne i de

Læs mere

Projektbeskrivelse til Energirenovering 2018 AFD. 42 Ørnevej12-34 Store Merløse. Ekstraordinært afdelingsmøde tirsdag d. 18/9 kl. 17.

Projektbeskrivelse til Energirenovering 2018 AFD. 42 Ørnevej12-34 Store Merløse. Ekstraordinært afdelingsmøde tirsdag d. 18/9 kl. 17. Projektbeskrivelse til Energirenovering 2018 AFD. 42 Ørnevej12-34 Store Merløse Ekstraordinært afdelingsmøde tirsdag d. 18/9 kl. 17.00 Baggrund for projektet! Der har længe i afdelingen været et ønske

Læs mere

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A)

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) Punkt 5. Vivabolig - Afd. 15 - Store Tingbakke - 217 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) 2012-52587 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 2. tirsdag den 16. maj 2017

Afdelingsmøde Afdeling 2. tirsdag den 16. maj 2017 Afdelingsmøde Afdeling 2 tirsdag den 16. maj 2017 Dagsorden 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent (Karina Lund fra bestyrelsen) 4. Valg af Stemmeudvalg (Vivi Pedersen, Aase Kassner) 5. Godkendelse

Læs mere

Til beboerne i Boliggården Forstå budget og regnskab bag din husleje

Til beboerne i Boliggården Forstå budget og regnskab bag din husleje Til beboerne i Boliggården Forstå budget og regnskab bag din husleje 1 Forstå din afdelings økonomi Budgettet det handler om huslejen En boligafdelings budget indeholder afdelingens forventede indtægter

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Nørre Allé Kollegiet afdeling 18

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Nørre Allé Kollegiet afdeling 18 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Nørre Allé Kollegiet afdeling 18 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 43 Tirsdag den 3. november 2015 kl. 14.00 på Kollegiekontoret. Til stede: Anne-Louise Moltke Karen

Læs mere

Vedligeholdelsesplan 2013 AB Livjægergade 33-35 03.2125.40

Vedligeholdelsesplan 2013 AB Livjægergade 33-35 03.2125.40 Vedligeholdelsesplan 2013 AB Livjægergade 33-35 03.2125.40 01 - Tag Karakter 7 Uskiftning af tag: Udskiftning af tag, herunder opretning af spær, nyt undertag, lægter, ny naturskifer på hele den skrå flade,

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Grønnegade Kollegiet afdeling 3

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Grønnegade Kollegiet afdeling 3 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Grønnegade Kollegiet afdeling 3 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 66 den 19. marts 2015 kl. 10.15 på Kollegiekontoret. Til stede: Fraværende: Anja Bjerrum og lille Elina

Læs mere

10 års vedligeholdelsesplan

10 års vedligeholdelsesplan 10 års vedligeholdelsesplan A/B Mariendalsvej 62-64 2000 Frederiksberg Primo år 2018 Indholdsfortegnelse: 1. Vedligeholdelsesplanen... 3 2. Beskrivelse af ejendommen... 4 3. Konklusion... 7 2 1. Vedligeholdelsesplanen

Læs mere

Boligselskabet Hjem. Afdeling 2. Prinsessegade BUDGET FOR 2008

Boligselskabet Hjem. Afdeling 2. Prinsessegade BUDGET FOR 2008 Boligselskabet Hjem Afdeling 2 Prinsessegade BUDGET FOR 2008 Boligafgiftsforhøjelse 5,15% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje 462,87 kr./m² 23,85 kr./m² 486,72 kr./m² Side

Læs mere

Dagsorden. Revideret Repræsentantskabsmøde Mandag den9. maj 2011, kl. 18.00 Bondehuset, Doktorhaven, Rødovre

Dagsorden. Revideret Repræsentantskabsmøde Mandag den9. maj 2011, kl. 18.00 Bondehuset, Doktorhaven, Rødovre Udsendt #JobInfo revideret Criteria=AKB_Rødovre# den 2. maj 2011 Revideret Repræsentantskabsmøde Mandag den9. maj 2011, kl. 18.00 Bondehuset, Doktorhaven, Rødovre Repræsentanter Formand Klaus Lind Bentsen,

Læs mere

Forslag om nye vinduer og altandøre i lejlighederne Forslag om nye vinduer og døre til det fri

Forslag om nye vinduer og altandøre i lejlighederne Forslag om nye vinduer og døre til det fri Forslag om nye vinduer og altandøre i lejlighederne Forslag om nye vinduer og døre til det fri fsb afd. 1-19 Klokkergården Forslag om nye vinduer og altandøre i lejlighederne Møde Ordinært afdelingsmøde

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Skejbygård Kollegiet afdeling 15

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Skejbygård Kollegiet afdeling 15 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Skejbygård Kollegiet afdeling 15 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 42 den 26. marts 2015 kl. 12.30 på Kollegiekontoret. Til stede: Fraværende: Martin Jørgen Larsen Anders

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mindegade Kollegiet afdeling 17

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mindegade Kollegiet afdeling 17 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mindegade Kollegiet afdeling 17 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 42 den 27. marts 2015 kl. 12.00 på Kollegiekontoret. Til stede: Fraværende: Bjarne Lassen Lene Weyergang

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Godkendelse

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 24 SKEJBYPARKEN

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 24 SKEJBYPARKEN Indtægterne overstiger udgifterne med kr. 11.828. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2014/15 2014/15

Læs mere

Bilag til møde 204 punkt 5 Budget 2016

Bilag til møde 204 punkt 5 Budget 2016 Almene boligorganisationer Budgetår 2016 Budgetperiode fra 01-01-2016 Budgetperiode til 31-12-2016 Budget for afdeling Boligorganisation Afdeling Tilsynsførende kommune Boligorganisationsnr. 410 LBF's

Læs mere

Beslutningsdokument: Udskiftning af vinduer. Beslutningsgrundlag vedrørende investering i 200 nye lavenergivinduer i boligforeningen

Beslutningsdokument: Udskiftning af vinduer. Beslutningsgrundlag vedrørende investering i 200 nye lavenergivinduer i boligforeningen Beslutningsdokument: Udskiftning af vinduer Beslutningsgrundlag vedrørende investering i 2 nye lavenergivinduer i boligforeningen BF. Version 1. 5/6/214 Indholdsfortegnelse Baggrund for renoveringen...

Læs mere

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget Forstå dit budget Budgettet - det handler om huslejen Et budget indeholder en boligafdelings forventede udgifter og indtægter i det næste år. De to

Læs mere

HELHEDSPLAN. M ø l l e p a r k e n

HELHEDSPLAN. M ø l l e p a r k e n HELHEDSPLAN M ø l l e p a r k e n Dagsorden AFDELINGSMØDE 23.10.2018 1. Velkomst ved formanden 2. Nedsættelse af stemmeudvalg 3. Gennemgang af projekt v. Jess Sørensen 4. Gennemgang af Økonomi v. projektleder

Læs mere

Randersegnens Boligforening u.k. (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej Randers SØ. Randersegnens Boligforening (v/dab), afdeling 51, Purhus 3

Randersegnens Boligforening u.k. (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej Randers SØ. Randersegnens Boligforening (v/dab), afdeling 51, Purhus 3 Randersegnens Boligforening u.k. (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej 1 8960 Randers SØ Randersegnens Boligforening (v/dab), afdeling 51, Purhus 3 I henhold til aftale har fonden foretaget en foreløbig vurdering

Læs mere

Repræsentantskabsmøde den 26. maj 2015, kl Fælleshuset, Hækmosen 2F

Repræsentantskabsmøde den 26. maj 2015, kl Fælleshuset, Hækmosen 2F Repræsentantskabsmøde den 26. maj 2015, kl. 19.00 Fælleshuset, Hækmosen 2F Til stede Afbud fra Fra administrationen Indholdsfortegnelse Selskabet... 3 1. Valg af dirigent... 3 2. Godkendelse af boligorganisationens

Læs mere

Budget Afdeling 15. Huslejeforhøjelse 5,78% Lavendelvej, Violvej m.fl.

Budget Afdeling 15. Huslejeforhøjelse 5,78% Lavendelvej, Violvej m.fl. Budget 2020 Afdeling 15 Lavendelvej, Violvej m.fl. Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med administrationen udarbejdet dette

Læs mere

Afdeling 2. Ved Stadion. Budget for 2016/17

Afdeling 2. Ved Stadion. Budget for 2016/17 Afdeling 2 Ved Stadion Budget for 2016/17 Boligafgiftsforhøjelse 0,00% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring 4 + 5 Budget for 2016/17 6

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 9. august 2017 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 9. august 2017 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde tirsdag den 12. september, kl. 18.00. Afbud: Tina Pedersen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse og underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen.

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen. Hvidovre #JobInfo Kommune Criteria=KABside1# Att.: Lars Belt Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre 31. oktober 2012 Rev. 1. november 2012 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 01 Boligselskabet

Læs mere