Regulativ for benyttelse af offentligt areal i Haderslev Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regulativ for benyttelse af offentligt areal i Haderslev Kommune"

Transkript

1 Regulativ for benyttelse af offentligt areal i Haderslev Kommune 2. udgave 2010

2

3 Regulativ for benyttelse af offentlige arealer i Haderslev kommune er udfærdiget i henhold til Lovbekendtgørelse nr. 893 af 9. september 2009 Vejloven. Alment 1 Ingen kan, hverken midlertidigt eller varigt, udøve råden over offentligt areal uden politiets og/eller byrådets tilladelse. Vilkårene for en sådan råden fastsættes af byrådet, herunder hvorvidt der skal erlægges afgift. Råden over offentligt areal skal ske uden omkostninger for Haderslev Kommune. 2 Ansøgning om tilladelse til at råde over offentligt areal indsendes til Haderslev Kommune, Vej og Trafik, der ved afgørelse af de indsendte ansøgninger fastsætter de særlige betingelser for den enkelte tilladelse. Ved arrangementer, midlertidige opstillinger og lignende skal ansøgning om tilladelse være Vej og Trafik i hænde senest to uger før det pågældende arrangement eller foranstaltning påtænkes iværksat. 3 Indehavere af forretninger kan i forretningstiden udstille varer/skilte mv. på de ud for forretningen beliggende fortovsarealer i en maksimal bredde svarende til, at der kan opretholdes 1,50 meter fri fortovsbredde mellem udstilling og fortovskant, nærmeste del af rendestensarealet eller stele/træ. 1. Udstilling må ikke hindre udsyn fra sideveje, porte eller private udkørsler. 2. Ud for hjørneafskæringer og fodgængerovergange må der ikke ske udstilling af varer mv. 3. Udstillinger mv. må ikke være til hinder for fri adgang til porte og andre adgange til ejendommene.

4 4. Udstillinger, reklamer mv. skal fremtræde ordentlige og tiltalende. Udstillinger af varer mv. sker alene på den pågældende forretnings ansvar. 5. Udstillingsarealer skal være rømmede og rengjorte ½ time efter den daglige forretningstids ophør. 6. Udendørs servering må kun ske efter særlig tilladelse, som skal indhentes såvel ved Vej og Trafik som ved Politiet. 7. Opstilling af borde og stole ved udendørs servering i gågaderne, på offentlige pladser og fortovsarealer, hvor det er trafikmæssigt forsvarligt kan tillades efter ansøgning til Haderslev Kommune, Vej og Trafik. På gågadearealerne må opstilling af borde og stole først ske efter kl Arealet skal ryddes og inventar skal fjernes hver dag igen senest ½ time efter serveringsstedets lukketid. Kommunen kan helt eller delvis begrænse rådigheden over udstillingsarealerne, såfremt dette er nødvendigt af hensyn til ren- og vedligeholdelsen (bl.a. om vinteren) samt i forbindelse med vej-, lednings- og kabelarbejder. 4 Tilsynet med bestemmelserne føres af Haderslev Kommune, Vej og Trafik og Politiet, der kan forlange en udstilling og lignende fjernet omgående, såfremt den er i strid med nærværende bestemmelser, anden lovgivning, byplanvedtægter, lokalplaner eller er til væsentlig gene. Såfremt en udstiller ikke efterkommer givne påbud fra Haderslev Kommune, Vej og Trafik eller Politiet kan benyttelsen af udstillingsarealet forbydes helt eller midlertidigt af Haderslev Kommune, Vej og Trafik. 5 Hvor Haderslev Kommune har opsat by-inventar, så som bænke, træer, blomsterkasser, papirkurve og lignende, forestås og bekostes ren- og vedligeholdelsen af Haderslev Kommune. Udstillinger mv. skal holdes i en afstand af 1,0 meter fra ovennævnte genstande.

5 6 1. Baldakiner, udhængstage, markiser og lign. kan monteres efter tilladelse fra Haderslev Kommune efter det til enhver tid gældende bygningsreglement. 2. Udhængsskabe, automater og lign. må højst have et fremspring på 30 cm fra befæstigelsespunktet og ud mod vejen. 3. Reoler, stativer, parasoller mv. skal være og have en så solid udførelse/opstilling, at de ikke kan vælte, og skal udføres uden skarpe kanter. Parasolfod kan nedsættes i belægninger efter ansøgning til Haderslev Kommune, Vej og Trafik Skilte og parasoller skal være mindst 2,20 meter over belægning og må ikke være nærmere kørebane, cykelareal eller rendestensareal end 1 meter. 4. Ophængning af guirlander, flag, bannere, juleudsmykning eller lignende vil i særlige tilfælde kunne tillades efter ansøgning til Haderslev Kommune, Vej og Trafik. Ved byfester og lignende arrangementer kan Haderslev Kommune give arrangørerne tilladelse til midlertidigt at ophænge bannere i gågadearealerne i Haderslev indre by efter de i tilladelsen nærmere fastsatte vilkår. Der gives tilladelse til ophængning af maksimum 3 stk. bannere til samme arrangement. Bannere må højst være 5 meter lange og 0,75 meter brede. Ophængning af bannere skal ske på de dertil opsatte dobbelte kroge ud for adresserne: - Storegade 30/33 - Apotekergade 1/6 - Gravene 22/15. Bannere kan tidligst ophænges 1 uge inden arrangementet og skal nedtages umiddelbart efter arrangementet. Perioden for ophængningen af bannere kan maksimum strække sig over 14 kalenderdage. Ophængning af juleudsmykning kan i forbindelse med handelsstandsforeningernes julebelysning opsættes i de indre byer i perioden medio november til ultimo december uden forudgående ansøgning. Reglerne for ophængning gælder som for bannere. 7 Leje af enkeltdagsstadepladser. Ved lejemålets start anviser Haderslev Kommune, Vej og Trafik en plads som lejeren skal holde sig indenfor.

6 Pladsen skal benyttes i hele perioden, når tilladelsen er givet, med mindre andet er aftalt med tilsynet. Ud af 5 stadepladser pr. sted må der maks. være 2 profitgivende lejere pr. sted pr. gang. Opstilling kan maks. vare 3 sammenhængende dage pr. gang. Handelsstandsforeningerne i de 3 byer har efter ansøgning mulighed for at benytte byens stadepladser mere end 3 sammenhængende dage i tiden medio november til ultimo december. Det er lejerens pligt at indhente de fornødne godkendelser hos de rette myndigheder for salg af varer. 8 Leje af torvepladser Ved lejemålets start anviser tilsynet en plads, som lejeren skal holde sig indenfor. Udvidelsen af pladsen må ikke ske uden forudgående aftale med tilsynet. Haderslev Kommune, Vej og Trafik kan i forbindelse med store folkelige begivenheder flytte torvepladsen til en anden placering end den i regulativet angivne plads. Pladsen skal benyttes hver gang, hvis ikke andet er aftalt med tilsynet. Dog kan enkelte fraværsdage tillades. Ved fravær på mere end 4 uger i træk, bortfalder retten til brug af pladsen, med mindre andet er aftalt med tilsynet inden. Ved aftale om brug af pladsen hver 2. gang betales fuld lejeafgift, og Haderslev Kommune, Vej og Trafik er berettiget til at udleje pladsen til anden side på de ledige dage. Opstilling af boder kan finde sted: I Haderslev på tirsdag og fredage fra kl på de aftalte torvedage, dog ikke på helligdage.

7 Pladserne skal være fuldstændigt ryddede og rengjorte igen senest kl I Gram tirsdage fra kl , fredage og lørdage I Vojens torsdage kl Lejerne skal tage tilbørlig hensyn til hinanden og de øvrige forretningsdrivende i området, således at benyttelsen kan komme til at foregå gnidningsfrit. Tilsynet indgår en aftale med en af lejerne på den pågældende plads, som er torvefolkets talsmand. Posten er ulønnet. Talsmanden kontaktes, hvis der er ønsker/problemer af fælles art, hvorefter talsmanden kontakter tilsynet. 9 Opstilling af privat inventar Kvaliteten af inventar, der opstilles på Haderslev Kommunes arealer i den/de indre byer, skal godkendes af Haderslev Kommune, Vej og Trafik. Særlige bestemmelser 10 Gågaderne og Torvet i Haderslev by For gågaderne Apotekergade, Bispegade, Smedegade og Storegade fra Gravene til Bredgade samt for Torvet gælder følgende: Begrænsning for kørsel og parkering sker i henhold til Kommunalbekendtgørelse af 1. oktober 2002 vedrørende kørsel i gågaderne. Tilladt kørsel foregår ad et 4 meter kørespor, der skal friholdes for parkering, udstilling mv. Kørespor omfatter også rendestenarealer. Følgende flisebelagte arealer, (nærmest chaussestenstrekanter) betragtes som kørespor: ud for Storegade 14 og 16 3,50 meters bredde ud for Storegade 18 og 20 2,00 meters bredde ud for Torvet 6, 7 og 8 2,50 meters bredde ud for Torvet 13 og 14 2,00 meters bredde Ud for ovennævnte ejendomme gælder reglen om 1,50 meter bredt, frit areal nærmest facaden ikke ( 10.1).

8 10.1 I Smedegade betragtes de midterste 3,00 meter af brostensbelægninger som kørespor. Dette regulativs 3 erstattes af nedennævnte: Indehavere af forretninger i ejendomme, der har facader til gågader og Torvet, kan benytte arealet mellem facaden/vejskellet og køresporet til udstilling, reklamering og lignende i hele facadens/vejskellets længde, dog således at der til stadighed skal friholdes 1,5 meter i bredden til langs- gående passage mellem køresporet og facaden/vejskellet, og at der for hver 2,0 meter skal være en gennemgang på mindst 1 meters bredde. Ovennævnte gælder ikke for Bispegade 15 17, hvor der kun må udstilles helt inde ved facaden indtil 0,5 meters bredde. Udstilling inde langs facaden/vejskellet kan tillades i indtil 0,5 meters bredde. De større trekantformede, chaussestenbelagte arealer på Torvet og ud for Storegade (lige numre), indgår ikke i udstillingsarealerne. Tilladelsen til udendørs servering gives særskilt i de enkelte tilfælde, og reglen om 1,5 meters fri passage på fortovsarealet i gågaderne kan frafaldes/reduceres efter behov Nørregade, Haderslev De trekantformede chaussestensarealer ud for: Nørregade (ulige numre.), Nørregade (lige nr.) og Nørregade 42 udgør ikke udstillingsarealer Bispegade, Apotekergade, Storegade, Ved Stormklokken i Haderslev. Stadepladser efter nærmere anvisning Damparken Udlejes til offentlige arrangementer, som kan ses i sammenhæng med parkens benyttelse.

9 Cirkuspladsen ved Sydhavnen Cirkuspladsen kan benyttes til større arrangementer Torvepladser i Haderslev Pladsen på Gravene kan benyttes som torveplads Vojens Cirkuspladsen i Vojens Cirkuspladsen i Vojens kan benyttes til større arrangementer Rådhuscentret Stadepladser efter nærmere anvisning Torvepladser i Vojens P-pladsen bag Vestergade 13 benyttes som torveplads Gram Lundekobbel i Gram Lundekobbel kan benyttes til større arrangementer Torvepladser i Gram P-pladsen på Torvet benyttes som Torveplads Gram Slotspark Enhver anden anvendelse af parken end almindeligt parkbesøg skal forhåndsgodkendes af Haderslev Kommune, Vej og Trafik, idet denne myndighed er ansvarlig overfor ejeren og fredningsmyndighederne. Ved store arrangementer, eller hvor der skal dispenseres fra fredningskendelsen skal der af ansøger endvidere indhentes godkendelse hos fredningsmyndighederne og/eller ejeren.

10 Betalingsforhold 11 Stadepladser generelt For benyttelse af offentligt areal til opstilling af bod, skur eller vogn for at sælge varer eller drive anden form for forretning betales afgifter i henhold til de af Byrådet fastsatte kommunale takster. Pladsen skal være betalt inden periodens start, ellers bortfalder retten til opstilling af boder. Betalt lejeafgift refunderes ikke pga. manglende brug af pladsen. For tilladelse ved foreningsarrangementer, arrangeret af registrerede foreninger med egne arrangementer og velgørende arrangementer kan Haderslev Kommune, Vej og Trafik indrømme hel eller delvis fritagelse for afgift Fortovsrestauranter og cafeer For tilladelse til, på fortove foran beværtninger, cafeer, kiosker og lignende, at indrette fortovsrestauranter eller henstille borde og stole for gæsterne, betales afgifter i henhold til de af Byrådet fastsatte kommunale takster Anden råden over offentligt areal For tilladelse til anden råden over offentligt areal, som ikke tydeligt fremgår af nærværende vedtægt, f.eks. torvehandel, faste stadepladser, cirkus, tivoli og lignende betales afgifter i henhold til de af Byrådet fastsatte kommunale takster For torvehandelspladserne betales afgift af pladserne hver den 1/1 og 1/7. Afgiften betales forud for hver periode. Kortere perioder kan finde sted efter forudgående aftale med tilsynet. Afgiften for en torveplads fastsættes som en kvadratmeterpris. Afgifter betales i henhold til de af Byrådet fastsatte kommunale takster Der betales ikke afgift af:

11 Cykelstativer, som er lovligt anbragt, såfremt de også er til rådighed for enhver anden end ejeren. Juleillumination og udsmykning. Forhandling af juletræer Interimistiske arbejdsskure, containere og stilladser, der under byggeforetagender med tilladelse midlertidigt anbringes på offentligt gadeareal. Skilte, enten de er anbragt plant på facaden eller springer frem foran i lovlig højde. Affaldscontainere Tilsyn mv. 12 Dispensation fra nærværende bestemmelser kan meddeles af Haderslev Kommune, Vej og Trafik - for færdselsmæssige anliggender af Politiet eller Haderslev Kommune, Vej og Trafik som fastlagt ved lov. Indsigelser mod Politiets påbud følger regler fastsat herfor. 13 Regulativet optages til revision når Byrådet fremsætter ønske herom eller hvert 6. år. 14 Regulativet træder i kraft den. 1. januar Således vedtaget af Udvalget for Plan og Miljø den 20. september 2010

12 Kommunalbekendtgørelse af 1. oktober 2002 vedrørende kørsel i gågaderne er optrykt nedenfor: I medfør af lov nr. 287 af den 10 juni (Færdselsloven) med senere ændring ved lov nr. 292 af 8. april 2000, fastsættes herved med samtykke fra Politiet i Haderslev kommune følgende bestemmelser vedrørende undtagelser fra det generelle forbud mod kørsel med alle arter for køretøjer på gågaderne: Bispegade, Apotekergader, Smedegade og Storegade fra Gravene til Bredgade. Som kørende anses ikke de i færdselslovens 11 og 13 nævnte. 1 I tiden fra kl må varer og gods køres til/fra de langs gågaden beliggende ejendomme. 2 Der meddeles herved generel dispensation fra kørselsforbudet i alle døgnets timer for følgende: Læger Sygeplejersker og jordemødre i sygebesøg hos beboere på gågadestrækningerne og for læger med konsultation på gågadestrækningerne for nødvendig kørsel til eller fra sygebesøg. Redningskorps almindelige sygetransport af gågadens beboere til eller fra behandling på hospital eller hos læge, og for nødvendig transport af andre, der skal til behandling hos læger med konsultation på gågadestrækningerne. Hyrevogne som i regning for sygesikringen og kommunen udfører transport af beboere på gågadestrækningerne til eller fra behandling på hospital eller hos læge, og hyrevogne der i regning for sygesikringen og kommunen udfører transport af andre, der skal i behandling hos læger medkonsultation på gågadestrækningerne og hyrevogne, der for socialforvaltningen udbringer mad til ældre eller gangbesværede beboere på gågadestrækningerne. Civilforsvarets kørsel med gangbesværede beboere på gågadestrækningerne til eller fra dagcentre. Brandvæsen, redningskorps og politi ved udrykningsopgaver i gågadeområdet.

13 3 Permanent dispensation fra kørselsforbudet kan efter ansøgning til politiet meddeles virksomheder med forretningssted på gågadestrækningerne og til hvilken virksomhed, der som en væsentlig del af driften er knyttet værksted for reparation af særligt omfangsrige eller tunge emner eller en servicevirksomhed, hvor kørsel med værkstedsvogn til/fra virksomheden er absolut påkrævet. Endvidere kan efter ansøgning til politiet meddeles permanent dispensation til virksomheder med forretningssted på gågadestrækningerne, når pågældende virksomhed som et væsentligt vareområde har varer med kort holdbarhed eller såfremt en speciel forretningsform gør det absolut påkrævet, at dispensation må meddeles for firmaets egen vareudbringning fra forretningsstedet. Sådan permanent dispensation meddeles kun til ren forretningskørsel og alene hvor absolut behov for kørsel i tiden mellem og kan dokumenteres, og hvor anden vej end gågadestrækningen ikke med rimelighed kan benyttes. Misbruges en permanent dispensation for kørsel vil den blive inddraget, og den pågældende virksomhed vil blive henvist til at søge lejlighedsvis dispensation. 4 Permanent dispensation fra kørselsforbudet kan efter ansøgning til politiet meddeles alvorligt gangbesværede beboere på gågadestrækningerne til den pågældendes egen transport fra eller il bopælen i eget køretøj, når anden vej end gågadestrækningerne ikke med rimelighed kan benyttes. 5 Lejlighedsvis dispensation fra kørselsforbudet kan ved henvendelse til Syd- og Sønderjyllands Politis Servicecenter tlf. 114 (Vagtchefen) meddeles følgende: Alvorligt gangbesværede beboere på gågadestrækningerne for transport i hyrevogn eller andet køretøj fra eller til bopælen. Reparatører og montører, der for elektricitet, vand, fjernvarme, kloak og telefon skal udføre uopsættelige reparationer ved pludselig opstået skade i eller ved gågadestrækningernes ejendomme.

14 6 Gågadestrækningernes øvrige beboere, forretninger eller andre virksomheder i og ved gågadestrækningerne og alle boende eller med forretningssted uden for gågadestrækningerne kan kun i ganske særlige tilfælde ved henvendelse til Syd- og Sønderjyllands Politis Servicecenter tlf. 114 (Vagtchefen) på politistationen få meddelt lejlighedsvis dispensation fra kørselsforbudet. Denne bekendtgørelse træder i kraft den 1. oktober 2002, og fra samme dato ophaves politibekendtgørelse af 14. oktober 1985.

15

16 Ønsker du en tilladelse til at benytte et af kommunens arealer, så gå ind på Haderslev Kommunes hjemmeside på under Teknik og Miljø, her finder du et skema du kan udfylde med de oplysninger vi skal brug for at udarbejde en tilladelse til dit forehavende. Har du spørgsmål til regulativet kan du henvende dig til Haderslev Kommune, Vej og Trafik. Haderslev Kommune Erhvervs- og Borgerservice Teknik og Miljø Rådhuscentret Vojens

Gaderegulativ for Viborg Kommune

Gaderegulativ for Viborg Kommune Bilag 1: Endelig forslag til "Gaderegulativ for Viborg Kommune" Blå tekst er Park & Vejafdelingens forslag til ændringer. Gaderegulativ for Viborg Kommune I henhold til 102, 103 og 105 i "Lov om offentlige

Læs mere

Gaderegulativ. for Assens Kommune

Gaderegulativ. for Assens Kommune Gaderegulativ for Assens Kommune I henhold til 80, 86 og 89 i Lov om offentlige veje fastsætter Assens Kommune, som vejmyndighed, efter samråd med Fyns Politi, følgende regler for særlig råden over kommunens

Læs mere

Gågaderegulativ. for Frederiksværk kommune. Nyttige adresser. Frederiksværk Kommune. Rådhuset 3300 Frederiksværk Telefon:

Gågaderegulativ. for Frederiksværk kommune. Nyttige adresser. Frederiksværk Kommune. Rådhuset 3300 Frederiksværk Telefon: Nyttige adresser Frederiksværk Kommune Rådhuset 3300 Frederiksværk Telefon: 47 77 10 22 Åbningstid: Man - ons 9.30-15.00 Torsdag 9.30-18.00 Fredag 9.30-13.00 Telefontid: Man - ons 8.00-15.00 Torsdag 8.00-18.00

Læs mere

Gågaderegulativ for Viborg Kommune

Gågaderegulativ for Viborg Kommune Gågaderegulativ for Viborg Kommune I henhold til 102, 103 og 105 i "Lov om offentlige veje" fastsætter Viborg Kommune som vejmyndighed efter samråd med Midt- og Vestjyllands Politi følgende regler for

Læs mere

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade.

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade. Gågaden i Hørsholm Kommune - regler for indretning, anvendelse og vedligeholdelse Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handelsog byliv, sikker og tryg færdsel for alle og

Læs mere

FOR OFFENTLIGE VEJAREALER

FOR OFFENTLIGE VEJAREALER STEVNS KOMMUNE Forslag til REGULATIV FOR OFFENTLIGE VEJAREALER STORE-HEDDINGE BYCENTER 1997 REGULATIV FOR RÅDEN OVER OFFENTLIG VEJAREAL I STORE-HEDDINGE BYCENTER INDHOLD 1. Administrative bestemmelser...

Læs mere

Regulativ for Lyngby Hovedgade

Regulativ for Lyngby Hovedgade Regulativ for Lyngby Hovedgade Januar 2015 Forord Dette regulativ skal sikre, at Lyngby Hovedgade mellem Jernbanepladsen og Jernbanevej benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der på

Læs mere

Regulativ for Lyngby Hovedgade

Regulativ for Lyngby Hovedgade Regulativ for Lyngby Hovedgade December 2013 Forord Dette regulativ skal sikre, at Lyngby Hovedgade mellem Jernbanepladsen og Jernbanevej benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der

Læs mere

Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund

Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund April 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Vedtagelse og ikrafttræden 3 3. Revision af regulativ 3 4. Områdebegrænsning 3 5. Administration

Læs mere

Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade

Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade Odder Kommune 2004 Plan Sag nr. 727-2009-65534 Dok. nr. 727-2014-80667 Dette regulativ omhandler i første

Læs mere

Regulativ for anvendelse af offentlige vejarealer i Næstved Kommune

Regulativ for anvendelse af offentlige vejarealer i Næstved Kommune Regulativ for anvendelse af offentlige vejarealer i Næstved Kommune Juni 2014 Side 1 af 13 Side 2 af 13 Forord De offentlige vejarealer skal bruges til færdsel, men vejarealerne kan også indgå i bymiljøet

Læs mere

Regulativ for gågader og fortovsarealer i Nykøbing Falster

Regulativ for gågader og fortovsarealer i Nykøbing Falster Regulativ for gågader og fortovsarealer i Nykøbing Falster Guldborgsund Kommune Administrative bestemmelser: Gyldighedsområde: Regulativet gælder for gågader og alle fortovsarealer i bymidten. Byrådets

Læs mere

Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej

Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej Formål Formålet med dette reviderede regulativ er at understøtte et godt og aktivt byliv i Birkerødbymidte gennem klare og enkle regler for, hvordan

Læs mere

Skilte og vareudstillingsregulativ

Skilte og vareudstillingsregulativ Skilte og vareudstillingsregulativ Januar 2018 Rev. 12.9.2018 Skilte og Vareudstillingsregulativet Køge Kommune I henhold til 80 stk.1+3, lov om offentlige veje fastsættes hermed forskrifter for råden

Læs mere

Regulativ for benyttelse af gadeareal i Allerød Kommune

Regulativ for benyttelse af gadeareal i Allerød Kommune Regulativ for benyttelse af gadeareal i Hjemmel for bestemmelserne i dette regulativ findes i Lov om offentlige veje 102, og i Lov om private fællesveje 66. Regulativet omfatter offentligt tilgængelige

Læs mere

Gader & Pladser. Til glæde for alle. Vejledning

Gader & Pladser. Til glæde for alle. Vejledning Gader & Pladser Til glæde for alle Vejledning Spilleregler 3 Gadeindretning og trafik 5 Udstilling 6 Fortovsrestaurenter 8 Facadeudstyr 9 Arrangementer 10 Rene gader og pladser 12 Der skal altid søges

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: April 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Juni 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

Regulativ for benyttelse af de offentlige arealer i Vesthimmerlands Kommune

Regulativ for benyttelse af de offentlige arealer i Vesthimmerlands Kommune Regulativ for benyttelse af de offentlige arealer i Vesthimmerlands Kommune Offentlige arealer i dette regulativ er veje, fortove, torvepladser og lignende som ejes af Vesthimmerlands Kommune. Dette regulativ

Læs mere

Vedtægt for benyttelse af stadepladser. Torvet og Markedspladsen

Vedtægt for benyttelse af stadepladser. Torvet og Markedspladsen Vedtægt for benyttelse af stadepladser Torvet og Markedspladsen 21. juni 2018 2 TORVEHANDELSOMRÅDET Torvehandelsområderne Torvet og Markedspladsen ligger i Ringsted bymidte og er markeret med grøntoning

Læs mere

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handels- og byliv, sikker og tryg færdsel for alle og gode aktiviteter

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: November 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Yyyy 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE

ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE Side 2 Gågaderegulativ for Skive er udarbejdet af Skive Kommune, Teknisk Forvaltning i samarbejde med COWI A/S Januar 2007 Fælles spilleregler

Læs mere

Regulativ for særlig råden over vejareal i Sønderborg Kommune.

Regulativ for særlig råden over vejareal i Sønderborg Kommune. Regulativ for særlig råden over vejareal i Sønderborg Kommune. Indledning Anvendelsen af vej- og fortovsarealerne i kommunen skal først og fremmest sikre gode og sikre færdselsforhold, dog er det ofte

Læs mere

STANDARD FOR UDESERVERING

STANDARD FOR UDESERVERING STANDARD FOR UDESERVERING Udkast Kære restauratør Skanderborg Kommune bifalder udeservering som bidrager til et levende bymiljø og spreder god stemning i midtbyerne. Der er dog påkrævet, at man overholder

Læs mere

Første udkast til. Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune

Første udkast til. Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune Oktober 2013 1 Kapitel 1 Hvorfor skal der være et regulativ? Regulativet er med til at sikre, at der skabes indbydende byrum

Læs mere

Dette regulativ skal sikre, at Ulrikkenborg Plads benyttes på en hensigtsmæssig måde.

Dette regulativ skal sikre, at Ulrikkenborg Plads benyttes på en hensigtsmæssig måde. Regulativ for Ulrikkenborg Plads 2015 1 Forord Dette regulativ skal sikre, at Ulrikkenborg Plads benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der på fortovet skal være uhindret passage for

Læs mere

REGLEMENT FOR STADEPLADSER I RINGKØBING

REGLEMENT FOR STADEPLADSER I RINGKØBING REGLEMENT FOR STADEPLADSER I RINGKØBING 1) Stadepladser I Ringkøbing er der mulighed for torvehandel følgende steder: på Torvet og på Havnen. Se vedhæftede kort. 2) Vareudvalg På stadepladserne kan der

Læs mere

Regulativ for brug af vej- og fortovsarealer til fortovsudstillinger og udeservering

Regulativ for brug af vej- og fortovsarealer til fortovsudstillinger og udeservering Når en virksomhed ønsker at bruge en del af det offentlige vej- og fortovsareal til udstillinger, restauranter eller lignende, skal der søges om tilladelse hertil ved Vejvirksomheden. Vejvirksomheden kontakter

Læs mere

Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave

Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave Odder Kommune August 2005 Plan Sag nr. 727-2009-65534 Dok. nr. 727-2014-80873 Dette regulativ omhandler i første udgave centrum

Læs mere

GÅGADE REGULATIV. Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN

GÅGADE REGULATIV. Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN GÅGADE REGULATIV Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN Regulativets bestemmelser m.h.t. gadeinventarets omfang og udformning herunder parasoller, afskærmninger,

Læs mere

Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE

Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE 3 Fælles spilleregler er nødvendige! Dette regulativ for brug af gågadearealet er vedtaget på mødet i Teknik og Forsyningsudvalget den 03.08.09. Udarbejdelsen

Læs mere

Regulativ. for benyttelse af Ikast-Brande Kommunes arealer mv.

Regulativ. for benyttelse af Ikast-Brande Kommunes arealer mv. Regulativ for benyttelse af s arealer mv. Generelle bestemmelser Dette regulativ gælder for brug af offentlige arealer - veje, pladser, torve, skove, grønne områder mv. i til offentlige arrangementer,

Læs mere

Regulativ for Lyngby Hovedgade

Regulativ for Lyngby Hovedgade Regulativ for Lyngby Hovedgade september 2013 Forord Regulativet skal sikre, at Lyngby Hovedgade mellem Jernbanepladsen og Jernbanevej benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der på

Læs mere

Gaderegulativ for Rudkøbing by

Gaderegulativ for Rudkøbing by Gaderegulativ for Rudkøbing by Rammer for vareudstilling og varehandel på gadearealer i Rudkøbing by 1. Kørebanen - må ikke benyttes til: Udstilling af varer Placering af reklameskilte og parasoller Opstilling

Læs mere

REGULATIV FOR UDSTILLINGSAREALER I HOVEDGADEN I HØRSHOLM

REGULATIV FOR UDSTILLINGSAREALER I HOVEDGADEN I HØRSHOLM REGULATIV FOR UDSTILLINGSAREALER I HOVEDGADEN I HØRSHOLM Med hjemmel i lovbekendtgørelse nr. 671 af 19. august 1999 om offentlige veje, 102,, nr. 1, fastsætter Hørsholm Kommune i samråd med politimesteren

Læs mere

Regulativ for råden over vej-, torve- og parkarealer i Jammerbugt Kommune

Regulativ for råden over vej-, torve- og parkarealer i Jammerbugt Kommune Regulativ for råden over vej-, torve- og parkarealer i Jammerbugt Kommune Indhold: Kapitel 1 Indledning 1.1 Formål 1.2 Regulativets vedtagelse og ikrafttræden Kapitel 2 Generelle bestemmelser 2.1 Ansøgning

Læs mere

Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte

Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte 1.udgave, Plan oktober 2014 1 2 Dok. nr. 727-2014-117770 Indhold Regulativet... 4 Fælles bestemmelser... 6 Administration og ansøgning om tilladelse...

Læs mere

Odder Kommune 2006 Teknisk Afdeling Sag nr Dok. nr Polititorvet. sivegade. gågade

Odder Kommune 2006 Teknisk Afdeling Sag nr Dok. nr Polititorvet. sivegade. gågade Tillæg nr. 1 til Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 1. udgave Sivegadestrækningen fra Torvet til Polititorvet samt den sydlige del af Aabygade gågade sivegade Polititorvet Odder Kommune 2006 Teknisk

Læs mere

Regulativ for Brug af fodgængerarealer mv. i Randers bymidte

Regulativ for Brug af fodgængerarealer mv. i Randers bymidte Regulativ for Brug af fodgængerarealer mv. i Randers bymidte 1 Indledning Randers Byråd har med det nye regulativ for Randers bymidte, ønsket at få tilvejebragt et tidssvarende regelsæt. Det nye regulativ

Læs mere

Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011

Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011 Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011 Indholdsfortegnelse Forord...2 Del 1 Almindelige bestemmelser for brug af gadearealerne...3 Træer, kunst og byinventar...3 Færdselsforhold...3

Læs mere

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger - Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Kopi af tilladelse skal altid være tilgængelig og kunne fremvises ved tilsyn. Indgangspartier, opgange, porte, cykelstativer og lignende må ikke blokeres,

Læs mere

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Kopi af tilladelse skal altid være tilgængelig og kunne fremvises ved tilsyn. Indgangspartier, opgange, porte, cykelstativer og lignende må ikke blokeres, og

Læs mere

Gaderegulativ for Viborg Kommune

Gaderegulativ for Viborg Kommune Bilag 1: Endelig forslag til "Gaderegulativ for Viborg Kommune" Rød tekst er Park & Vejafdelingens forslag til ændringer. Blå tekst er Park & Vejafdelingens forslag til sletning Gaderegulativ for Viborg

Læs mere

Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune

Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune 1 Kapitel 1 Hvorfor skal der være et regulativ? Regulativet er med til at sikre, at der skabes indbydende byrum i kommunens

Læs mere

Gågaderegulativ Viborg

Gågaderegulativ Viborg Gågaderegulativ Viborg 1. Generelle forhold Formål og anvendelsesområde Formålet med dette gågaderegulativ for Viborg er at skabe de formelle rammer for, at gågaden m.v. både kan bruges til trafikale formål

Læs mere

Gaderegulativ for Viborg Kommune

Gaderegulativ for Viborg Kommune Bilag 1: Revideret forslag til "Gaderegulativ for Viborg Kommune" Rød tekst er Teknisk Forvaltnings forslag til ændringer. Blå tekst er Teknisk Forvaltnings forslag til sletning Gaderegulativ for Viborg

Læs mere

Frederikssund Bymidte Regulativ

Frederikssund Bymidte Regulativ Frederikssund Bymidte Regulativ Side 1 Formålet med dette regulativ er, at understøtte et godt og aktivt byliv i Frederikssund Bymidte og på de omkringliggende offentlige arealer. Via simple retningslinjer

Læs mere

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Indhold 3 Regulativets område 4 Fredericia for alle 5 Almindelige bestemmelser 5 Administration 5 Vareudstilling 6 Gadesælgere 7 Ledeliniesystemet 8 Skilte 8 Parasoller

Læs mere

Regulativ. Lemvig Bymidte

Regulativ. Lemvig Bymidte Regulativ for benyttelse af offentlig vejareal i Lemvig Bymidte LEMVIG KOMMUNE Regulativ for benyttelse af offentlig vejareal i Lemvig Bymidte Indhold Indledning 1 Almindelige bestemmelser 2 Vareudstilling

Læs mere

Regulativ. om veje, torve og pladser i Vordingborg Kommune

Regulativ. om veje, torve og pladser i Vordingborg Kommune Regulativ om veje, torve og pladser i Vordingborg Kommune Høringsudkast, marts 2018 FORORD Den måde, vi indretter vores byrum på, er et udtryk for den fælles holdning, vi har til byens karakter. Både over

Læs mere

Guldborgsund Kommune. Regulativ for torvehandel

Guldborgsund Kommune. Regulativ for torvehandel Guldborgsund Kommune Regulativ for torvehandel TORVEHANDEL Områderne må benyttes til handel og kulturelle aktiviteter efter forudgående tilladelse fra Guldborgsund Kommune, Vej og Park, Parkvej 37, 4800

Læs mere

Gågaderegulativ for Kirkestræde i Marstal og tilstødende gader inden for gågadezonen

Gågaderegulativ for Kirkestræde i Marstal og tilstødende gader inden for gågadezonen 6 ÆRØ KOMMUNE Gågaderegulativ for i Marstal og tilstødende gader inden for gågadezonen 6 4 3 3 39 30 6 4 9 Teglgade 1 11 40 38 36 34 3 30 8 16 Skovgyden 14 1 3 10 8 6 4 1 10 Enighedss 1 16 14F 14D 14E

Læs mere

HILLERØD Regulativ for handelsgaderne og Torvet 2008

HILLERØD Regulativ for handelsgaderne og Torvet 2008 HILLERØD KOMMUNE Regulativ for handelsgaderne og Torvet 2008 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Regler for færdsel og handel... 3 Orienteringskort... 4 Kapitel 2 Gadernes indretning... 5 Kapitel 3 Færdsel

Læs mere

Vejledning. vedr. brug af offentlige arealer i Gentofte Kommune

Vejledning. vedr. brug af offentlige arealer i Gentofte Kommune Vejledning vedr. brug af offentlige arealer i Gentofte Kommune Indholdsfortegnelse Formål... 3 Administration... 3 Kommunale vejarealer... 4 Generelle bestemmelser... 4 Ansøgning om tilladelse... 4 Tilladelsens

Læs mere

Bekendtgørelse. Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune. Trafik og Ejendomme

Bekendtgørelse. Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune. Trafik og Ejendomme Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune Trafik og Ejendomme Standsning og parkering. I medfør af færdselslovens 28, 92, stk. 1, nr.1, bestemmes med samtykke af

Læs mere

GÅGADE REGULATIV gældende fra den 04. juni 2003

GÅGADE REGULATIV gældende fra den 04. juni 2003 GÅGADE REGULATIV gældende fra den 04. juni 2003 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN Regulativets bestemmelser m.h.t. gadeinventarets omfang og udformning herunder parasoller, afskærmninger,

Læs mere

Hvad gælder på veje og stier i Svendborg Kommune?

Hvad gælder på veje og stier i Svendborg Kommune? Brug af vejarealet - Opgravning - Arrangement - Container, skurvogn, stillads m.m. - Flagstænger, flagallé - Plakat, banner, juleudsmykning m.m. - Vareudstilling - Udeservering - Stadepladser - Brug af

Læs mere

GÅGADEREGULATIV. for Fredericia Kommune

GÅGADEREGULATIV. for Fredericia Kommune GÅGADEREGULATIV for Fredericia Kommune REGULATIVETS OMRÅDE INDHOLD 3 Regulativets område 4 Fredericia for alle 5 Almindelige bestemmelser 5 Administration 5 Vareudstilling 6 Gadesælgere 7 Ledeliniesystemet

Læs mere

Gaderegulativ for Ballerup Kommune Regulativet gælder for alle offentlige vejarealer dvs. veje, gågader, torve samt pladser i Ballerup Kommune.

Gaderegulativ for Ballerup Kommune Regulativet gælder for alle offentlige vejarealer dvs. veje, gågader, torve samt pladser i Ballerup Kommune. MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 13. maj 2013 Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: byggesag@balk.dk Kontakt: Majbritt Marfelt Sagsnr: 2013-4906 Dok.nr:

Læs mere

Ramme for. Torve, Cirkuspladser, Grønne områder, Stadepladser, Kommunalt vejareal og arrangementer.

Ramme for. Torve, Cirkuspladser, Grønne områder, Stadepladser, Kommunalt vejareal og arrangementer. Ramme for Torve, Cirkuspladser, Grønne områder, Stadepladser, Kommunalt vejareal og arrangementer. Generelt Del 1 Indhold DEL 1 - Generelt... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Generelle regler og retningslinje...

Læs mere

April Politik for kortvarigt udlån af arealer ejet af Skanderborg Kommune samt for udlån af stadepladser

April Politik for kortvarigt udlån af arealer ejet af Skanderborg Kommune samt for udlån af stadepladser April 2018 Politik for kortvarigt udlån af arealer ejet af Skanderborg Kommune samt for udlån af stadepladser Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 Formål... 3 2 Afgrænsning... 4 3 Principper

Læs mere

BESTEMMELSER FOR BRUG AF VEJ- OG PARKAREAL I DRAGØR KOMMUNE

BESTEMMELSER FOR BRUG AF VEJ- OG PARKAREAL I DRAGØR KOMMUNE 4. juli 2008 BESTEMMELSER FOR BRUG AF VEJ- OG PARKAREAL I DRAGØR KOMMUNE Myndighed 1. Tilladelse til brug af vej- og offentligt parkareal kræver kommunens tilladelse. Området hører under Teknik- og Miljøudvalget,

Læs mere

Regulativ for Råden over vejareal og offentlige pladser i Frederiksberg Kommune

Regulativ for Råden over vejareal og offentlige pladser i Frederiksberg Kommune Regulativ for Råden over vejareal og offentlige pladser i Frederiksberg Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel 1 - Indledning 1. Formål 2. Retningslinjernes vedtagelse og ikrafttræden Kapitel 2 - Generelle

Læs mere

Frederikssund Bymidte Regulativ

Frederikssund Bymidte Regulativ Frederikssund Bymidte Regulativ Formålet med dette regulativ er, at understøtte et godt og aktivt byliv i Frederikssund Bymidte og på de omkringliggende offentlige arealer. Via simple retningslinjer beskrives

Læs mere

Retningslinjer for udendørsservering supplement til eksisterende vilkår.

Retningslinjer for udendørsservering supplement til eksisterende vilkår. Punkt 9. Retningslinjer for udendørsservering supplement til eksisterende vilkår. 2014-21716. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender nedenstående udkast til regler

Læs mere

Retningslinjer for anvendelse af offentligt vejareal i Ringsted Kommune

Retningslinjer for anvendelse af offentligt vejareal i Ringsted Kommune Retningslinjer for anvendelse af offentligt vejareal i Ringsted Kommune Omhandler: Vareudstillinger Renholdelse Skiltning Plakater, ophængning Udeservering fra erhvervsvirksomhed Udstillingsmulighed på

Læs mere

Husorden afdeling 14 - Tuestensvej

Husorden afdeling 14 - Tuestensvej Fælles spilleregler giver fair play. Det betyder også, at der er en række love, vedtægter og regler, som skal overholdes, når man bor i et alment boligselskab. I din afdeling er der desuden af beboerne

Læs mere

REGULATIV FOR TORVET.

REGULATIV FOR TORVET. REGULATIV FOR TORVET. INDLEDNING. Regulativet danner grundlag for Nykøbing Sjælland Handel & Erhvervs administration af Torvet. Det er udarbejdet på grundlag af 14, stk. 2 i næringsloven og 102, stk. 1

Læs mere

REVISION REGULATIV FOR BENYTTELSE AF VEJE OG GRØNNE OMRÅDER I ODSHERRED KOMMUNE

REVISION REGULATIV FOR BENYTTELSE AF VEJE OG GRØNNE OMRÅDER I ODSHERRED KOMMUNE 1. Lovgrundlag og administration... 2 2. Vejarealer... 2 2.1 Gadernes indretning og anvendelse... 2 2.2 Generelt for facadezoner og mellemzoner... 3 2.3 Udformning og placering af gadeinventar... 3 2.4

Læs mere

Byg og Miljø. Vilkår for brug af vejareal til udeservering i Køge Kommune

Byg og Miljø. Vilkår for brug af vejareal til udeservering i Køge Kommune Teknisk Forvaltning Dato Sagsnummer Dokumentnummer Vilkår for brug af vejareal til udeservering i Køge Kommune I Køge Kommune kan der i særlige tilfælde gives tilladelse til at vejarealer benyttes til

Læs mere

VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS

VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS Forretning Udeserveringsareal (brostensbelagt) langs facade Min. 1.30m gangzone eller 2.80m kørezone Forretning Min. 1.30m gangzone eller

Læs mere

REGULATIV FOR BRUG AF DET OFFENTLIGE RUM

REGULATIV FOR BRUG AF DET OFFENTLIGE RUM REGULATIV FOR BRUG AF DET OFFENTLIGE RUM Byen er til for at blive brugt INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 TORVEHANDEL Varer og lovgivning Stadepladser Torvedage og tidspunkter Betaling El og vand m.v.

Læs mere

Regulativ. for brug af stadepladser i Norddjurs Kommune til torvehandel TEKNIK OG MILJØ. Afdeling: Vej og Park Dato: Marts 2008

Regulativ. for brug af stadepladser i Norddjurs Kommune til torvehandel TEKNIK OG MILJØ. Afdeling: Vej og Park Dato: Marts 2008 Afdeling: Vej og Park Dato: Marts 2008 TEKNIK OG MILJØ Regulativ for brug af stadepladser i Norddjurs Kommune til torvehandel Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Notat. Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011. : Autocamperrådet. : Jane Maindal 1 INDLEDNING

Notat. Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011. : Autocamperrådet. : Jane Maindal 1 INDLEDNING Notat Madevej 13 6200 Aabenraa Danmark T +45 7362 8880 F +45 7362 8881 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011 Projekt: 25.9980.01 Til Fra : Autocamperrådet

Læs mere

Politik: for kortvarigt udlån af arealer ejet af Skanderborg Kommune og for stadepladser

Politik: for kortvarigt udlån af arealer ejet af Skanderborg Kommune og for stadepladser Politik: for kortvarigt udlån af arealer ejet af Skanderborg Kommune og for stadepladser Godkendt i Byrådet 23. februar 2011 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 1 Formål...3 2 Afgrænsning...4 3

Læs mere

Indhold. 1 Administration 3. 2 Gadernes indretning og anvendelse 4 2.1 Færdselsforhold 4 2.2 Indretning 4

Indhold. 1 Administration 3. 2 Gadernes indretning og anvendelse 4 2.1 Færdselsforhold 4 2.2 Indretning 4 Regulativ for gader og torve i Roskilde midtby 1 Indhold 1 Administration 3 2 Gadernes indretning og anvendelse 4 2.1 Færdselsforhold 4 2.2 Indretning 4 3 Udstilling 6 3.1 Hvilke arealer kan lejes? 6 3.2

Læs mere

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser Randers Kommune Indholdsfortegnelse: 1 ALMENT 4 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG -STIER MV. 5 2.1 Snerydning 5 2.2 Glatførebekæmpelse

Læs mere

Frederikssund Bymidte Regulativ

Frederikssund Bymidte Regulativ Frederikssund Bymidte Regulativ Velkommen til Frederikssund Bymidte, hvor der er plads til et levende handels- og byliv, sikker og tryg færdsel for alle og gode aktiviteter året rundt. Jeg håber, at I

Læs mere

Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Køge Kommune

Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Køge Kommune 1. maj 2009. Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Køge Kommune Teknisk Forvaltning Side 2 Standsning og parkering. I medfør af færdselslovens 28 stk. 3, 3. pkt. 92, stk. 1

Læs mere

REGULATIV FOR BENYTTELSE AF VEJE OG GRØNNE OMRÅDER I ODSHERRED KOMMUNE

REGULATIV FOR BENYTTELSE AF VEJE OG GRØNNE OMRÅDER I ODSHERRED KOMMUNE 1. Lovgrundlag og administration... 2 2. Vejarealer... 2 2.1 Gadernes indretning og anvendelse... 2 2.2 Generelt for facadezoner og mellemzoner... 3 2.3 Udformning og placering af gadeinventar... 4 2.4

Læs mere

Regulativ for gader og torve i Roskilde midtby

Regulativ for gader og torve i Roskilde midtby Regulativ for gader og torve i Roskilde midtby 1 2 Indhold 1 Administration 3 2 Gadernes indretning og anvendelse 4 2.1 Færdselsforhold 4 2.2 Indretning 4 3 Udstilling 6 3.1 Hvilke arealer kan lejes? 6

Læs mere

retningslinjer for særlig råden over vejareal

retningslinjer for særlig råden over vejareal retningslinjer for særlig råden over vejareal Maj 2012 Indholdsfortegnelse 1 Vedtagelse 2 Administration, ansøgning om tilladelse 3 Bygningsfremspring 4 Flagstænger på facader 5 Flagstænger på fortove

Læs mere

Regulativ for brug af offentlige områder i Sorø Kommune

Regulativ for brug af offentlige områder i Sorø Kommune Regulativ for brug af offentlige områder i Sorø Kommune Sorø Kommune 2016 Forslag INDHOLD 1. ADMINISTRATIVE BESTEMMELSER... 4 Tilladelser... 4 Ansøgning... 5 Aflysning... 5 Ansvarsforhold... 5 Udstilling

Læs mere

REGULATIV. om renholdelse af veje, stier, fortove og pladser

REGULATIV. om renholdelse af veje, stier, fortove og pladser REGULATIV om renholdelse af veje, stier, fortove og pladser AUGUST 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Lovgrundlag 3. Renholdelse 4. Mandskab 5. Grundejere 6. Private veje og stier 7. Forskrifter

Læs mere

Tilladelse til særlig råden i forbindelse med Køge Festuge 2018

Tilladelse til særlig råden i forbindelse med Køge Festuge 2018 Returadresse: Køge Kommune, Anlægsafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Foreningen Køge Festival Att: Per Stenberg Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Anlægsafdelingen Tilladelse til særlig råden i forbindelse

Læs mere

Regulativ. for brug af stadepladser i Norddjurs Kommune til torvehandel T E K N I K O G M I L J Ø. Afdeling: Vej og Park Dato: Marts 2008

Regulativ. for brug af stadepladser i Norddjurs Kommune til torvehandel T E K N I K O G M I L J Ø. Afdeling: Vej og Park Dato: Marts 2008 Afdeling: Vej og Park Dato: Marts 2008 T E K N I K O G M I L J Ø Regulativ for brug af stadepladser i Norddjurs Kommune til torvehandel Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk

Læs mere

Regulativ for benyttelse af offentlige vejarealer 1. Regulativ for benyttelse af offentlige vejarealer i Holstebro City

Regulativ for benyttelse af offentlige vejarealer 1. Regulativ for benyttelse af offentlige vejarealer i Holstebro City Regulativ for benyttelse af offentlige vejarealer 1 Regulativ for benyttelse af offentlige vejarealer i Holstebro City HOLSTEBRO KOMMUNE 2016 Regulativ for benyttelse af offentlige vejarealer 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Regulativ. for benyttelse af Ikast-Brande Kommunes arealer mv.

Regulativ. for benyttelse af Ikast-Brande Kommunes arealer mv. Regulativ for benyttelse af s arealer mv. Juni 2016 Generelle bestemmelser Dette regulativ gælder for brug af offentlige arealer (veje, pladser, torve, skove, grønne områder mv.) i til arrangementer, eller

Læs mere

Regulativ. Beskæring af træer og buske langs veje og stier

Regulativ. Beskæring af træer og buske langs veje og stier Regulativ Beskæring af træer og buske langs veje og stier INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle bestemmelser for beskæring... 3 Uddrag af bekendtgørelse af Lov om offentlige veje... 3 2.1. Genstande m.v. på vejarealet...

Læs mere

Ordensreglement for Haveforeningen Hjortespring

Ordensreglement for Haveforeningen Hjortespring Ordensreglement for Haveforeningen Hjortespring Maj 2017 15. reviderede udgave 1. Medlemmer af Haveforeningen Hjortespring er til enhver tid pligtige til at overholde dette ordensreglement. Adgang til

Læs mere

Regulativ vedr. vej- og gadenavne samt husnumre

Regulativ vedr. vej- og gadenavne samt husnumre Regulativ vedr. vej- og gadenavne samt husnumre Indholdsfortegnelse 1 Hjemmel og gyldighedsområde... 3 2 Navngivning af veje og gader... 3 3 Anbringelse og vedligeholdelse af vej- og gadenavnsskilte...

Læs mere

Regulativ. Beskæring af træer og buske langs veje og stier

Regulativ. Beskæring af træer og buske langs veje og stier Regulativ Beskæring af træer og buske langs veje og stier Side 1 af 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle bestemmelser for beskæring... 3 Uddrag af bekendtgørelse af Lov om offentlige veje... 3 2.1. Genstande

Læs mere

Bekendtgørelse om Tivolitog. Indhold

Bekendtgørelse om Tivolitog. Indhold Bekendtgørelse om Tivolitog Indhold Afsnit 1: Politiets meddelse og tilladelse Side 3 Afsnit 2: Synsvirksomhedens godkendelse. Side 4 Afsnit 3: Tivolitogets anvendelse. Side 5 Afsnit 4 Straf, betaling

Læs mere

L E J E K O N T R A K T HAVEFORENINGEN ERMELUND

L E J E K O N T R A K T HAVEFORENINGEN ERMELUND Lyngby-Taarbæk Kommune L E J E K O N T R A K T HAVEFORENINGEN ERMELUND Mellem Lyngby-Taarbæk Kommune (nedenfor kaldet ejeren) og Kolonihaveforbundet for Danmark (nedenfor kaldet lejeren) er der dags dato

Læs mere

5 love. Love regler. Ny vejlov pr. 27. dec. 2014

5 love. Love regler. Ny vejlov pr. 27. dec. 2014 Love regler Reglerne er delt mellem flere ministerier og flere styrelser 5 love Vejloven Privatvejsloven Lov om naturbeskyttelse Lov om mark og vejfred Færdselsloven Teknik var traditionelt i Transportministeriet

Læs mere

Regulativ for kontrol og tømning af hustanke i Hjørring Kommune

Regulativ for kontrol og tømning af hustanke i Hjørring Kommune Regulativ for kontrol og tømning af hustanke i Hjørring Kommune Med virkning fra 15. august 2018 Indhold 1 Formål 2 Lovgrundlag 3 Gyldighedsområde 4 Benyttelsespligt 5 Adgangsforhold og indretning 6 Tømning

Læs mere

F A X E K O M M VEJLEDNING OM OPSÆTNING AF VALGPLAKATER. Version Side 1 af 14

F A X E K O M M VEJLEDNING OM OPSÆTNING AF VALGPLAKATER. Version Side 1 af 14 F A X E K O M M U N E VEJLEDNING OM OPSÆTNING AF VALGPLAKATER Side 1 af 14 Version 2019-1 Indhold Vejlovens grundlag om valgplakater... 3 Valgplakater som er omfattet af vejloven og privatvejsloven...

Læs mere

Regulativ for offentlige arealer og pladser

Regulativ for offentlige arealer og pladser Marts 2015 Regulativ for offentlige arealer og pladser Definition af vejareal Vejarealer er veje, fortove, cykelstier, cykelbaner, rabatter, pladser og torve, der er åbne for almindelig færdsel, og som

Læs mere

Brug af fortovsareal administrationsgrundlag

Brug af fortovsareal administrationsgrundlag Brug af fortovsareal administrationsgrundlag Fortovsarealet bruges ofte til andet end almindelig færdsel, fx til opsætning af skilte og udstillingsvare. I henhold til Vejloven er det generelt kommunen

Læs mere

Regler for gader og torve i Roskilde midtby.

Regler for gader og torve i Roskilde midtby. Regler for gader og torve i Roskilde midtby. 1 Indhold Indledning:... 3 1 Gadernes indretning og anvendelse:... 4 2 Udstilling på gadearealer:... 6 3 Udstilling i gågadestykket... 8 4 Fortovsrestauranter

Læs mere