FOA Social- og Sundhedsafdelingens love

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FOA Social- og Sundhedsafdelingens love"

Transkript

1 FOA Social- og Sundhedsafdelingens love - vedtaget på fagforeningens ekstraordinære ordinære generalforsamling den 30. marts : Navn og hjemsted Fagforeningens navn er FOA Social- og Sundhedsafdelingen. Fagforeningen har hjemsted i Frederiksberg Kommune. 2: Mål og værdier Fagforeningens mission: At vi i fællesskab - fagforeningen, tillidsvalgte og medlemmer - kæmper for medlemmernes faglige og sociale rettigheder og krav. Fagforeningens vision: FOA Social- og Sundhedsafdelingen - ikke til at komme udenom. Medlemmernes bedste valg. Fagforeningens grundlag er et menneskesyn, som bygger på demokrati, nærhed og tryghed, mangfoldighed, solidaritet og respekt. Fagforeningen er et fællesskab af medlemmer, der bruger den fælles styrke til at skabe bedre arbejdsliv for fællesskabet og den enkelte. Fællesskabet og den enkelte er hinandens forudsætning. Det er medlemmernes engagement, deltagelse og aktivitet, der gør fagforeningen dynamisk og demokratisk, og som er med til at fremme og værne om fælles interesser. Det er samtidig fællesskabet og en række fælles værdier, der giver fagforeningen samlet kollektiv styrke. Fagforeningen bygger på åbenhed og tilgængelighed.

2 Fagforeningens tillidsvalgte er det bånd, der binder fagforeningen sammen. 1. Fagforeningens formål er: Tryghed og faglighed. At organisere offentligt og privat ansatte, ledige og elever indenfor social- og sundhedsområdet. At sikre kvalitet i medlemsydelsen gennem en effektiv drevet fagforening. At påvirke samfundsudviklingen fagligt og politisk. At arbejde for ligestilling, integration og mangfoldighed. At fremme medlemmernes uddannelsesmæssige baggrund og muligheder. At arbejde for udvikling af fag og faglighed på arbejdspladserne. At arbejde for et bedre fysisk og psykisk arbejdsmiljø. At sikre og forbedre medlemmernes løn, pensions- og ansættelsesforhold. At yde hjælp, støtte og service til det enkelte medlem i forbindelse med sygdom, afskedigelse eller arbejdsskade. At sikre medlemmerne information om faglig og samfundsmæssig udvikling, herunder udgive et fagforeningsblad. At sikre tilbud om uddannelse og kompetenceudvikling til fagforeningens tillidsvalgte. At arbejde for oprettelse af arbejdspladsklubber/kommuneklubber. At hjælpe ledige medlemmer til nyt arbejde. At understøtte ungdomsarbejdet i fagforeningen. At understøtte lederarbejdet i fagforeningen. At understøtte seniorarbejdet i fagforeningen. 3: Medlemmet Målet er det fælles faglige demokrati - og dermed medlemmets indflydelse - som skal være så direkte som muligt overalt i fagforeningen. Det direkte demokrati og det repræsentative demokrati skal samlet set sikre og styrke medlemmets ret til indflydelse i fagforeningen. Det repræsentative demokrati skal først og fremmest sikre varetagelsen af kollektivets interesser i fagforeningen. Det direkte demokrati skal sikre medlemmets ret til at blive hørt, orienteret, inddraget og til at beslutte om egne forhold. Fagforeningen er et fællesskab med en mangfoldighed af faggrupper, hvor fagligheden er det afgørende element, og hvor der er brug for fællesskaber, som sikrer den enkeltes faglighed. Fagligheden udvikles i mødet med borgeren, gennem uddannelse, efteruddannelse, kompetenceudvikling, erfaring og det tværfaglige samarbejde på arbejdspladsen. Fagforeningen og tillidsrepræsentanterne skal løbende arbejde for, at fagligheden udvikles og synliggøres. Det gælder på arbejdspladsen, på uddannelsesstederne, i forbundet og politisk.

3 Fagforeningen og tillidsrepræsentanterne skal løbende arbejde for, at medlemmernes faglighed og kompetencer respekteres og anerkendes. Fagforeningen og tillidsrepræsentanterne skal opfange tendenser og strategisk tage aktiv handling, når medlemmernes faglighed eller kompetencer trues eller undertrykkes. Som medlem optages alle, der er omfattet af, beskæftiget, ledige eller under uddannelse inden for fagforeningens faglige og geografiske område. Medlemsrettigheder er gældende fra den dag, hvor det første kontingent er betalt. Stk. 5 Kontingentrestance kan medføre tab af medlemsrettigheder. Stk. 6 Medlemmer kan indbringe klager over sagsbehandlingen og afgørelser, som angår medlemmets individuelle, personlige rettigheder for forbundets klageinstans. Undtaget herfor er sager af politisk karakter eller sager, der er omfattet af andre klagemuligheder. Stk. 7 Udmeldelse sker til udgangen af måneden. 4: Kontingent Generalforsamlingen fastsætter et månedligt fagforeningskontingent. Kontingentet betales månedsvis forud. Undlader et medlem at betale kontingent, medfører det sletning i overensstemmelse med de i arbejdsløshedsforsikringsloven fastsatte regler. Medlemmerne hæfter alene med deres kontingent. 5: Generalforsamling Generalforsamlingen er fagforeningens højeste myndighed. Generalforsamlingen afholdes i 4. kvartal. Generalforsamlingen indkaldes med mindst 8 ugers varsel ved annoncering i fagforeningsbladet. Indkomne forslag - herunder lovforslag og forslag til valg - skal være fagforeningen i hænde senest 4 uger før generalforsamlingen.

4 Fagforeningens skriftlige beretning offentliggøres inden generalforsamlingen i fagforeningsbladet og på fagforeningens hjemmeside. Generalforsamlingens dagsorden skal mindst omfatte dagsordenspunkterne: 1. Godkendelse af forretningsorden 2. Valg af dirigent 3. Valg af stemmeudvalg 4. Beretning 5. Budget og kontingentfastsættelse 6. Indkomne forslag 7. Lovforslag 8. Valg. Stk Generalforsamlingen godkender efter indstilling fra bestyrelsen lønvilkår for politisk ledelse. 2. Honorarer, som politisk ledelse modtager i kraft af hvervet som politisk valgt, tilfalder fagforeningen. 3. For politisk ledelse gælder, at ved manglende genvalg eller fratræden på grund af sygdom udbetales løn svarende til 6 måneders løn. Såfremt den valgte har været uafbrudt valgt i 12, 15 eller 18 år udbetales derudover en fratrædelsesgodtgørelse på henholdsvis 1, 2 eller 3 måneders løn. 4. For politisk ledelse gælder, at ved dødsfald tilkommer der ægtefælle, eller børn under 18 år jf. funktionærlovens bestemmelser, over for hvem den valgte har forsørgelsespligt, 1, 2 eller 3 måneders løn, når den valgte ved dødsfaldet har været valgt i henholdsvis 1, 2 eller 3 år. 5. Ved fratræden som følge af ændringer af strukturen etableres en fratrædelsesordning, som skal godkendes af bestyrelsen. Stk Alle medlemmer er adgangsberettiget. 2. Alle medlemmer er valgbare og har stemmeret indtil man ophører i beskæftigelse og fuldt ud overgår til en offentlig pension. 3. Politisk ledelse skal afgå ved udgangen af den måned, hvor folkepensionsalderen indtræder. Stk. 7 Ekstraordinær generalforsamling kan indkaldes af bestyrelsen med 8 dages varsel eller ved skriftlig begæring af mindst 10 procent af medlemmerne med angivelse af dagsorden for den ekstraordinære generalforsamling. 3/4 af forslagsstillerne skal give møde på generalforsamlingen.

5 6: Afstemninger Ved afstemning gælder almindeligt stemmeflertal. Afstemning sker elektronisk eller ved håndsoprækning. Personvalg foretages enkeltvis. Afstemning sker elektronisk eller skriftligt, hvis der er flere kandidater. Medlemmer kan afgive deres stemme ved personligt fremmøde på fagforeningens kontor 2 hverdage før generalforsamlingen. Regler for afstemning i fagforeningen fastsættes af bestyrelsen. Til lovændringer og indstilling til eksklusion af medlemmer fordres mindst 3/4 af de på generalforsamlingen afgivne stemmer. Dette meddeles i forbindelse med indkaldelse. 7: Valg til fagforeningen Generalforsamlingen vælger fagforeningens politiske ledelse, bestående af formand, næstformand og 4 faglige sekretærer. Til bestyrelsen vælges - udover den politiske ledelse - 9 ordinære bestyrelsesmedlemmer samt 2 suppleanter. Til kritisk at gennemgå bilag og regnskaber vælges 2 revisorer og 1 revisorsuppleant. Disse valgte kan ikke være medlem af bestyrelsen. Til at bære fagforeningens fane vælges 1 fanebærer og 1 fanebærersuppleant. Stk. 5 Posterne er på valg hvert 4. år Suppleantposter hvert 2. år. Såfremt en post bliver vakant i løbet af valgperioden, genbesættes posten for resten af valgperioden på den førstkommende generalforsamling. Valg foregår i henhold til valgskema. Valgskema tilføjes lovene som bilag. Valgskema konsekvensrettes efter hver generalforsamling. Stk. 6 Der vælges 1 faggrupperepræsentant samt 1 suppleant for hver faggruppe jf. 9, stk. 1. Valget gælder for 2 år af gangen. Valgskema tilføjes lovene som bilag. Valgskema konsekvensrettes efter hvert valg. Stk. 7 De opstillede kandidater skal være til stede på generalforsamlingen. Ved forfald skal der foreligge skriftligt tilsagn. 8: Fagforeningsbestyrelsen

6 Bestyrelsen er fagforeningens øverste myndighed imellem generalforsamlingerne. Formanden har - på vegne af bestyrelsen - den øverste administrative og politiske ledelse af fagforeningen. Bestyrelsen fastsætter selv sine møder og sin forretningsorden efter indstilling fra politisk ledelse. Såfremt formand eller næstformand afgår i utide, afholdes ekstraordinær generalforsamling snarest muligt herefter. Såfremt en faglig sekretær afgår i utide, kan bestyrelsen konstituere sig frem til førstkommende generalforsamling, eller bestyrelsen kan indkalde til ekstraordinær generalforsamling snarest muligt herefter. 9: Faggrupperepræsentanter Generalforsamlingen vælger en faggrupperepræsentant og en suppleant for hver faggruppe. Faggrupperepræsentanterne deltager i den centrale sektors faggruppelandsmøder. Den sektoransvarlige arbejder sammen med faggrupperepræsentanterne i forhold til særlige aktiviteter for faggrupperne. 10: Fagforeningens ungdomsarbejde Ungdomsarbejdet er organiseret efter beslutninger i hovedbestyrelsen. Bestyrelsen kan invitere repræsentanter fra de unge til bestyrelsesmøder under relevante dagsordenspunkter. 11: Arbejdspladsklubber, kommuneklubber og seniorklub Arbejdspladsklubber, kommuneklubber og seniorklub fastsætter selv deres vedtægter. Disse må ikke stride imod fagforeningens love. Der ydes et starttilskud, som fastsættes af bestyrelsen. Yderligere tilskud ydes efter principper fastsat af bestyrelsen. 12 Overenskomstforhandlinger Forud for en overenskomstfornyelse indhentes krav og forslag til forbundets overenskomster. Tillidsrepræsentanterne drøfter og prioriterer kravene, hvorefter de sendes til forbundet. Resultatet af overenskomstforhandlingerne forelægges tillidsrepræsentanterne til drøftelse og anbefaling/ikke anbefaling til efterfølgende urafstemning blandt medlemmerne. 13: Kongres og sektorårsmøde

7 Bestyrelsen og 1 ungdomsrepræsentant fra fagforeningen er delegerede til forbundets kongres. Yderligere delegerede vælges af og blandt tillidsrepræsentanterne. Valget skal sikre, at fagforeningens arbejdsgiverområder dækkes bredt. Bestyrelsen fastlægger procedurer for valget. Bestyrelsen fastlægger fagforeningens regler for deltagelse i forbundets sektorårsmøde. 14: Budget, regnskab, kontingentfastsættelse og tegningsforhold Ansvaret for fagforeningens budget og regnskab påhviler bestyrelsen. Politisk ledelse fremlægger hvert år for bestyrelsen forslag til budget for det kommende år med henblik på vedtagelse på generalforsamlingen. Budgettet offentliggøres på fagforeningens hjemmeside. Regnskab godkendes og underskrives af bestyrelsen, hvorefter det offentliggøres. Bestyrelsen indstiller fagforeningskontingent til beslutning på generalforsamlingen. Tegningsretten tilkommer formandskabet i forening. Bestyrelsen kan meddele prokura i et nærmere bestemt omfang. Ved salg eller køb af fast ejendom kræves generalforsamlingsbeslutning. Ved pantsætning af fast ejendom, herunder konvertering, forpligtes fagforeningen af formandskabet i forening med mere end halvdelen af bestyrelsesmedlemmerne. Regnskabsåret følger kalenderåret. 15: Revision Regnskabet revideres af et statsautoriseret revisionsfirma. Bestyrelsen tager beslutning om, hvilket firma der anvendes. 16: Eksklusion Ethvert medlem, som handler i strid med forbunds- eller fagforeningslovene, eller som bevidst udviser illoyal optræden, kan ekskluderes. Eksklusion sker på en generalforsamling. En eksklusion foretaget af generalforsamlingen kan indbringes for forbundets hovedbestyrelse. 17: Nedlæggelse eller udmeldelse Fagforeningen kan kun nedlægges, sammenlægges eller ændres som følge af en generalforsamlingsbeslutning med 2/3 af de fremmødte stemmer på en generalforsamling.

8 Fagforeningen er medlem af forbundet Fag og Arbejde (FOA). Fagforeningen kan melde sig ud af forbundet med 1 års varsel, såfremt generalforsamlingen vedtager dette med 2/3 af de afgivne stemmer, og dette efterfølgende bekræftes af en urafstemning blandt fagforeningens medlemmer, ligeledes med 2/3 af de afgivne stemmer. 18: Ikrafttræden Disse love træder i kraft straks ved deres vedtagelse. Således vedtaget på fagforeningens ekstraordinære generalforsamling den 30. marts 2016.

FOA Social- og Sundhedsafdelingens love

FOA Social- og Sundhedsafdelingens love FOA Social- og Sundhedsafdelingens love - vedtaget på fagforeningens ordinære generalforsamling den 15. november 2017 1: Navn og hjemsted Fagforeningens navn er FOA Social- og Sundhedsafdelingen. Fagforeningen

Læs mere

Afdelingslove FOA Fag og Arbejde Mariagerfjord

Afdelingslove FOA Fag og Arbejde Mariagerfjord Afdelingslove FOA Fag og Arbejde Mariagerfjord 1 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Afdelingens navn er FOA Mariagerfjord Stk. 2 Afdelingen har hjemsted i Mariagerfjord kommune. Afdelingens geografiske område er:

Læs mere

Love FOA Nordjylland

Love FOA Nordjylland Love FOA Nordjylland 1: Navn, hjemsted og organisationstilknytning Fagforeningens navn er FOA Nordjylland. Fagforeningen har hjemsted i Aalborg med fagforeningshuse i Thisted og Aalborg. Fagforeningens

Læs mere

FOA Fag og Arbejde. Svendborg afdeling. Love for afdeling og sektorer

FOA Fag og Arbejde. Svendborg afdeling. Love for afdeling og sektorer FOA Fag og Arbejde Svendborg afdeling Love for afdeling og sektorer FOA Fag og Arbejde, Svendborg afdeling Møllergade 56 5700 Svendborg Tlf. 4697 2727 Fax. 4697 2718 Faglig afdeling Fax. 4697 2719 A-kassen

Læs mere

. 1. Afdelingens navn og hjemsted

. 1. Afdelingens navn og hjemsted 1 . 1. Afdelingens navn og hjemsted Stk. 1. Afdelingens navn er FOA - Fag og Arbejde Vendsyssel. Stk. 2. Afdelingen har hjemsted i Hjørring Kommune. Stk. 3. Afdelingen har kontorer i Hjørring og Brønderslev

Læs mere

Afdelingslove. FOA Vendsyssel

Afdelingslove. FOA Vendsyssel Afdelingslove FOA Vendsyssel . 1. Afdelingens navn og hjemsted. Stk. 1. Afdelingens navn er FOA - Fag og Arbejde Vendsyssel. Stk. 2. Afdelingen har hjemsted i Hjørring Kommune. Stk. 3. Afdelingen har kontorer

Læs mere

Afdelingslove FOA Silkeborg-Skanderborg

Afdelingslove FOA Silkeborg-Skanderborg Afdelingslove FOA Silkeborg-Skanderborg 1. Navn. Afdelingens navn er FOA Silkeborg-Skanderborg Afdelingen har hjemsted i Silkeborg. 2. Formål Afdelingens formål er: at organisere kommunalt ansatte, andre

Læs mere

Sektorlove for Servicesektoren

Sektorlove for Servicesektoren Sektorlove for Servicesektoren 1. Navn. Servicesektoren under Fag og Arbejde, Roskilde afdeling. 2. Sektorens grundlag og formål. Stk. 1. Sektorens grundlag: Sektorens grundlag er et menneskesyn, som bygger

Læs mere

FOA Fag og Arbejde Bornholm

FOA Fag og Arbejde Bornholm Love side 1 1 Navn og hjemsted s Afdeling. I daglig tale FOA Bornholm. er medlem af Forbundet FOA Fag og Arbejde med hjemsted i København. har hjemsted i Bornholms Regionskommune. er medlem af LO Sektion

Læs mere

Stk. 4, Love: Afdelingslovene skal være i overensstemmelse med de af forbundet vedtagne love

Stk. 4, Love: Afdelingslovene skal være i overensstemmelse med de af forbundet vedtagne love 1 Navn og hjemsted Stk. 1, Organisationens navn: Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde, Lillebælt afdeling. Stk. 2, Organisationens hjemsted: Afdelingens hjemsted er Middelfart Kommune. Stk. 3, Organisationens

Læs mere

Love FOA Fag og Arbejde, Aalborg

Love FOA Fag og Arbejde, Aalborg Love FOA Fag og Arbejde, Aalborg 1: Navn og hjemsted og organisationstilknytning Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde, Aalborg. Afdelingen har hjemsted i Aalborg. Afdelingen er tilsluttet FOA Fag og

Læs mere

Nuværende afdelingslove Forslag til ny tekst (ændringer i kursiv) Bemærkninger. FOA Silkeborg-Skanderborg

Nuværende afdelingslove Forslag til ny tekst (ændringer i kursiv) Bemærkninger. FOA Silkeborg-Skanderborg Nuværende afdelingslove Forslag til ny tekst (ændringer i kursiv) Bemærkninger FOA Silkeborg-Skanderborg 1. Navn stk. 1. Afdelingens navn er FOA Silkeborg- Skanderborg Afdelingen har hjemsted i Silkeborg.

Læs mere

FOA/KLS LOVE Vedtaget på KLS s generalforsamling 2016

FOA/KLS LOVE Vedtaget på KLS s generalforsamling 2016 FOA/KLS LOVE Vedtaget på KLS s generalforsamling 2016 1 Fagforening: FOA/KLS Vilhelm Thomsens Allé 9, 2500 Valby Telefon: 46 97 15 00 Fax nr.: 46 97 14 99 E-mail: kls@foa.dk Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse

Læs mere

Århus afdeling. Love for afdelingen. Afdelingen har hjemsted i Århus Kommune. Der kan oprettes lokalkontorer efter behov.

Århus afdeling. Love for afdelingen. Afdelingen har hjemsted i Århus Kommune. Der kan oprettes lokalkontorer efter behov. Århus afdeling Love for afdelingen 1. Navn Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde, Århus afdeling. Afdelingen har hjemsted i Århus Kommune. Der kan oprettes lokalkontorer efter behov. 2. Formål Afdelingens

Læs mere

Vedtægter FOA SYDSJÆLLAND

Vedtægter FOA SYDSJÆLLAND Revideret den 28. november 2012 Vedtægter FOA SYDSJÆLLAND Sydsjælland 1. Organisationens navn og hjemsted FOA Sydsjælland afdeling er hjemmehørende i Næstved kommune, med områdekontorer i Vordingborg,

Læs mere

Vedtægter for Personaleforeningen i Tryg

Vedtægter for Personaleforeningen i Tryg Vedtægter for Personaleforeningen i Tryg 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Stk.1 Foreningens navn er Personaleforeningen i Tryg. Foreningens hjemsted er: Klausdalsbrovej 601, 2750 Ballerup Foreningen er en sektion

Læs mere

FOA NORDJÆLLAND AFDELINGSLOVE

FOA NORDJÆLLAND AFDELINGSLOVE FOA NORDJÆLLAND AFDELINGSLOVE 29. april 2015 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. NAVN OG HJEMSTED... 3 2. FORMÅL... 3 3. MEDLEMSKAB... 4 4. KONTINGENT... 5 5. GENERALFORSAMLINGEN... 5 6. AFDELINGENS ÅRSMØDE OG TEMADAGE...

Læs mere

Randers AFDELINGSLOVE

Randers AFDELINGSLOVE Randers AFDELINGSLOVE Vedtaget på afdelingens Generalforsamling den 23. oktober 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Navn og Hjemsted 2. Afdelingens grundlag og formål. - Fælles værdier. - Afdelingens grundlag

Læs mere

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen.

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen. FORENINGSVEDTÆGTER 1. Foreningens navn Foreningens navn er Sædding-Guldager Idrætsforening Fodbold. Dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningen er medlem af JBU og derigennem DBU samt DIF. Desuden er

Læs mere

Love. for. Sygehjælpernes Brancheklub. i Århus. 29-01-2011/d:\foa-hjemmesider\sygehjælpernes brancheklub\nye tekster\klubens love.

Love. for. Sygehjælpernes Brancheklub. i Århus. 29-01-2011/d:\foa-hjemmesider\sygehjælpernes brancheklub\nye tekster\klubens love. Love for Sygehjælpernes Brancheklub i Århus 1 Stk. 1 Faggruppeklubbens navn er Sygehjælpernes Brancheklub i Århus. Klubben omfatter medlemmer i Århus, Odder og Samsø kommuner, der er regions-, kommunal-

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

FOA Viborg Grønnegade Viborg Tlf

FOA Viborg Grønnegade Viborg Tlf FOA Viborg Grønnegade 13 8800 Viborg Tlf. 46 97 30 30 AFDELINGENS LOVE FOA Viborg INDHOLD 1 Navn og hjemsted 2 Afdelingens grundlag og formål 3 Medlemmet 4 Medlemskab 5 Kontingent 6 Generalforsamlingen

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør Vedtægter for Foreningen Frivilligcenter Helsingør Indhold: 1 NAVN OG HJEMSTED 3 2 FORMÅL 3 3 MEDLEMMER 4 4 GENERALFORSAMLING 5 5 BESTYRELSEN 6 6 REGNSKAB OG REVISION 8 7 HÆFTELSE OG TEGNINGSREGLER 8 8

Læs mere

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Socialt Udviklingscenter, SUS. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Formål Socialt Udviklingscenter SUS er

Læs mere

FOA/KLS LOGO LOVE Vedtaget på KLS s generalforsamling 2009

FOA/KLS LOGO LOVE Vedtaget på KLS s generalforsamling 2009 FOA/KLS LOGO LOVE Vedtaget på KLS s generalforsamling 2009 Fagforening: FOA/KLS Smallegade 14-18, 2000 Frederiksberg Telefon: 46 97 15 00 Fax nr.: 46 97 14 99 E-mail: kls@foa.dk Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse

Læs mere

Love for FOA Fag og Arbejde i Holstebro Godkendt på afdelingens generalforsamling den 30. oktober 2008

Love for FOA Fag og Arbejde i Holstebro Godkendt på afdelingens generalforsamling den 30. oktober 2008 side 1 af 8 Love for FOA Fag og Arbejde i Holstebro Godkendt på afdelingens generalforsamling den 30. oktober 2008 1 Navn og hjemsted Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde, Holstebro. Stk.2 Afdelingen

Læs mere

Ændringsforslag: Vedtægter for Åbyskov Forsamlingshus. uændret. uændret. Ændringsforslag: udlades.

Ændringsforslag: Vedtægter for Åbyskov Forsamlingshus. uændret. uændret. Ændringsforslag: udlades. Gældende love. Forslag til ændringer. LOVE FOR ÅBYSKOV FORSAMLINGSHUS Vedtægter for Åbyskov Forsamlingshus 1 Foreningens navn er Åbyskov Forsamlingshus, Åbyskovvej 39, 5881 Skårup. uændret 2 Foreningens

Læs mere

Love for FOA Fag og Arbejde i Holstebro Godkendt på afdelingens generalforsamling den 29. oktober 2015

Love for FOA Fag og Arbejde i Holstebro Godkendt på afdelingens generalforsamling den 29. oktober 2015 side 1 af 8 Love for FOA Fag og Arbejde i Holstebro Godkendt på afdelingens generalforsamling den 29. oktober 2015 1 Navn og hjemsted Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde, Holstebro. Stk.2 Afdelingen

Læs mere

LOVE FOA FAG OG ARBEJDE

LOVE FOA FAG OG ARBEJDE 1 LOVE FOA FAG OG ARBEJDE 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde - Sønderborg. Stk. 2 Afdelingen har hjemsted i Sønderborg. Stk. 3 Ingen bestemmelser i afdelingslovene må stride

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. 3. MEDLEMMER. Som medlem kan optages enhver person, som kan tilslutte sig AFS Interkulturs formål.

VEDTÆGTER FOR. 3. MEDLEMMER. Som medlem kan optages enhver person, som kan tilslutte sig AFS Interkulturs formål. VEDTÆGTER FOR 1. NAVN. Foreningens navn er AFS Interkultur. 2. FORMÅL. Foreningen er en frivillig non-profit ungdomsudvekslingsorganisation, og dens formål er at arbejde for fred. Gennem interkulturel

Læs mere

Vedtægter for. Søften Gymnastikforening 8382 Hinnerup

Vedtægter for. Søften Gymnastikforening 8382 Hinnerup Vedtægter for 8382 Hinnerup Side 1 af 6 sider Vedtægter for 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er, (SGF). Foreningen er stiftet i 1903 i Søften. Foreningen har hjemsted i Søften i Favrskov kommune. 2.

Læs mere

Vedtægter for Personalekredsen i Nykredit (NYKREDS)

Vedtægter for Personalekredsen i Nykredit (NYKREDS) Vedtægter for Personalekredsen i Nykredit (NYKREDS) 1. Navn Kredsens navn er Personalekredsen i Nykredit (NYKREDS). Kredsen er en virksomhedskreds under Finansforbundet i henhold til denne organisations

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn.

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 FYN Hjemsted: Fyn og Øerne 2. Medlemskab af organisationer

Læs mere

Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private adresse.

Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private adresse. VEDTÆGTER FOR: Norsminde Sejlklub 1 KLUBBENS NAVN OG HJEMSTED Klubbens navn er Norsminde Sejlklub. Dens hjemsted er Odder kommune. Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private

Læs mere

1. Foreningens navn er personaleforeningen i FTF/A. Foreningens hjemsted er København.

1. Foreningens navn er personaleforeningen i FTF/A. Foreningens hjemsted er København. VEDTÆGTER FOR PERSONALEFORENINGEN I FTF/A 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. 1. Foreningens navn er personaleforeningen i FTF/A. Foreningens hjemsted er København. 2. Personaleforeningen er en sektion

Læs mere

Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer

Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl. 19.00 i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer NUVÆRENDE VEDTÆGTER FOR VANGEDES VENNER 1 Navn og

Læs mere

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt.

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. Forslag til vedtægtsændringer. Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. 1 Foreningens navn er Personaleforeningen

Læs mere

ROSKILDE FLYVEKLUB VEDTÆGTER

ROSKILDE FLYVEKLUB VEDTÆGTER ROSKILDE FLYVEKLUB VEDTÆGTER 1. 1 Klubbens navn 1.1 Klubbens navn er Roskilde Flyveklub (RFK). Dens hjemsted er Roskilde lufthavn. 2 Klubbens formål 2. 2.1 Klubben, som er upolitisk, har til formål at

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 Formål Foreningen har som formål: At drive Frivilligcenter

Læs mere

Vedtægter for Varde Svømmeklub

Vedtægter for Varde Svømmeklub Vedtægter for Varde Svømmeklub 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Varde Svømmeklub. Foreningen er stiftet den 31. august 2005, og har hjemsted i Varde Kommune. Foreningen er medlem af DGI og Dansk

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben.

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben. Vedtægter 1. Navn og tilhørsforhold Stk.1. Klubbens navn er AC TAP klubben ved Aarhus Universitet. Klubben har hjemsted ved Aarhus Universitet. 2. Medlemskab af organisation og formål Klubben er en arbejdspladsklub

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD VEDTÆGTER FOR Frie VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD Navn og hjemsted, 1... 3 Formål, 2... 3 Medlemmer, 3... 3 Medlemmernes pligter og rettigheder, 4-5... 4 Kontingent, 6... 4 Udmeldelse, 7... 4 Sektioner og/eller

Læs mere

Vedtægter for. Side 1 af 5

Vedtægter for. Side 1 af 5 Vedtægter for Side 1 af 5 1. NAVN HJEMSTED FORMÅL. Foreningens navn er: Forsikringsforbundet i Skandia i daglig tale Personaleforeningen. Dens hjemsted er Danmark. Den er en sektion af Forsikringsforbundet,

Læs mere

Vedtægter for AC-klubben i Varde Kommune

Vedtægter for AC-klubben i Varde Kommune Vedtægter for AC-klubben i Varde Kommune som vedtaget på den stiftende generalforsamling den 12. december 2006, og med ændringer vedtaget på generalforsamling den 25. marts 2009. Navn og hjemsted 1. Klubbens

Læs mere

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Nuværende vedtægter 1 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 2 Formål Foreningen har som formål: At

Læs mere

Vedtægter for Favrskov Lærerforening

Vedtægter for Favrskov Lærerforening Vedtægter for Favrskov Lærerforening 1 Hjemsted Kredsens navn er Favrskov Lærerforening. Den udgør kreds 137 af Danmarks Lærerforening. Kredsen har hjemsted i Favrskov kommune. 2 Formål Kredsens formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG BILAG 1 VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG I venstre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs gældende vedtægter. I højre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs bestyrelses oplæg til vedtægtsændringer i henhold

Læs mere

VEDTÆGTER DANSKE KREDS

VEDTÆGTER DANSKE KREDS VEDTÆGTER DANSKE KREDS 1 Navn og hjemsted 1.1 Kredsens navn er Danske Kreds, Den faglige organisation i Danske Bankkoncernen. Dens hjemsted er København. 1.2 Danske Kreds er tilsluttet Finansforbundet

Læs mere

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Turismefremme Foreningens hjemsted er formandens virksomhedsadresse, eller der hvor foreningens sekretariat er beliggende. Formanden

Læs mere

Vedtægter for F.C Hjallese

Vedtægter for F.C Hjallese Vedtægter for F.C Hjallese 1 Navn og hjemsted Forenings navn er F.C Hjallese 2003. Foreningen er stiftet den 18-12 2002. Foreningens hjemsted er i Hjallese sogn, Odense kommune. 2 Formål Foreningens formål

Læs mere

1 NAVN OG HJEMSTED stk. 1 Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde, Odense afdeling. stk. 2. Afdelingen har hjemsted i Odense kommune.

1 NAVN OG HJEMSTED stk. 1 Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde, Odense afdeling. stk. 2. Afdelingen har hjemsted i Odense kommune. 1 NAVN OG HJEMSTED 2017 Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde, Odense afdeling. stk. 2. Afdelingen har hjemsted i Odense kommune. 2 GRUNDLAG OG FORMÅL Afdelingens grundlag er et menneskesyn, som bygger

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere

Vedtægter for Nordsjællands Politiforening

Vedtægter for Nordsjællands Politiforening Vedtægter for Nordsjællands Politiforening 1. Navn I henhold til lov for Politiforbundet er foreningens navn Nordsjællands Politiforening og består af lokalforeningerne i: Midt, Syd, Nord og UCN i Birkerød.

Læs mere

Vedtægter for Favrskov Lærerforening

Vedtægter for Favrskov Lærerforening Vedtægter for Favrskov Lærerforening 1 Hjemsted Kredsens navn er Favrskov Lærerforening. Den udgør kreds 137 af Danmarks Lærerforening. Kredsen har hjemsted i Favrskov kommune. 2 Formål Kredsens formål

Læs mere

Vedtægter for Aalborg SeniorSport

Vedtægter for Aalborg SeniorSport Vedtægter for Aalborg SeniorSport 1 Foreningens navn: Foreningens navn er Aalborg SeniorSport. Stiftet: 9. marts 2000. Foreningen er en videreførelse af projektet Ud af røret af 1995 2 Foreningens hjemsted:

Læs mere

Vedtægter. for. DøvBlindes. Kontaktpersons. Forening

Vedtægter. for. DøvBlindes. Kontaktpersons. Forening Vedtægter for DøvBlindes Kontaktpersons Forening Foreningens navn, stiftelse og hjemsted 1.1 Foreningens navn er " DøvBlindes Kontaktpersonsforening" - forkortet DBK. 1.2 Foreningen er stiftet den 15.

Læs mere

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Studenterforum Metropol Afdeling for studenterpolitisk aktivitet Sigurdsgade 26 2200 København N www.phmetropol.dk Godkendt på Studenterforum

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum 1 Navn, formål og hjemsted: Foreningens navn er Støtteforeningen for Hornbæk Kunstmuseum og dens hjemsted er Hornbæk. Foreningens adresse er hos den til

Læs mere

Vedtægter for støtteforeningen Selam Støtteforening. 1. Foreningens navn og hjemsted

Vedtægter for støtteforeningen Selam Støtteforening. 1. Foreningens navn og hjemsted Vedtægter for støtteforeningen Selam Støtteforening 1. Foreningens navn og hjemsted Selam støtteforening har hjemsted i Århus Kommune, Elmegårdsvej 1, 8361 Hasselager, C/O Selam Friskole. 2. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Blovstrød Løverne

Vedtægter for Blovstrød Løverne Vedtægter for Blovstrød Løverne Stiftet den 15. december 1980 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Blovstrød Løverne. Dens hjemsted er Allerød Kommune. 2 Foreningens formål Blovstrød Løvernes formål

Læs mere

FOA Fag og Arbejde. Sydfyn afdeling. Love for afdeling og sektorer

FOA Fag og Arbejde. Sydfyn afdeling. Love for afdeling og sektorer FOA Fag og Arbejde Sydfyn afdeling Love for afdeling og sektorer FOA Sydfyn Møllergade 56 5700 Svendborg Tlf. 4697 2727 Fax. 4697 2718 Faglig afdeling Fax. 4697 2719 A-kassen E-mail: sydfyn@foa.dk URL:

Læs mere

ROSKILDE FLYVEKLUB VEDTÆGTER

ROSKILDE FLYVEKLUB VEDTÆGTER ROSKILDE FLYVEKLUB VEDTÆGTER 1. 1 Klubbens navn 1.1 Klubbens navn er Roskilde Flyveklub (RFK). Dens hjemsted er Roskilde lufthavn. 2 Klubbens formål 2. 2.1 Klubben, som er upolitisk, har til formål at

Læs mere

PERSONALEFORENINGEN FOR NORDDJURS KOMMUNES RÅDHUSPERSONALE

PERSONALEFORENINGEN FOR NORDDJURS KOMMUNES RÅDHUSPERSONALE PERSONALEFORENINGEN FOR NORDDJURS KOMMUNES RÅDHUSPERSONALE VEDTÆGTER Marts 2018 1 - FORENINGENS NAVN Foreningens navn er Personaleforeningen for Norddjurs Kommunes rådhuspersonale. 2 FORMÅL Foreningens

Læs mere

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark VEDTÆGTER FOR FLID Foreningens vedtægter er justeret den 19. marts 2014 på FLIDs ordinære generalforsamling i Fredericia (vedtagelsen er godkendt på ekstraordinær generalforsamling 11. april 2014) 1 VEDTÆGTER

Læs mere

Forslag til ændringer (skal udsendes sammen med dagsorden/indkaldelse)

Forslag til ændringer (skal udsendes sammen med dagsorden/indkaldelse) Vedtægter for foreningen Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter Eksisterende vedtægter Forslag til ændringer (skal udsendes sammen med dagsorden/indkaldelse) 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er

Læs mere

Vedtægter for Greve-Solrød Erhverv

Vedtægter for Greve-Solrød Erhverv Vedtægter for Greve-Solrød Erhverv 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Greve-Solrød Erhverv, og dets hjemsted er i enten Greve eller Solrød Kommune. 2. Formål Greve-Solrød Erhvervs formål er at virke

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB

VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB Helsingør Sejlklub Vedtægter af 26. marts 2019 Side 1 af 7 1. KLUBBENS NAVN 1.1 Klubbens navn er HELSINGØR SEJLKLUB, med binavnet Helsingør Amatør Sejlklub. Klubben er

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune.

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. Side 1 af 5 Vedtægter for Aarhus Bridgeklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at samle bridgeinteresserede

Læs mere

Vedtægter. Klubbens hjemsted er Ikast-Brande Kommune.

Vedtægter. Klubbens hjemsted er Ikast-Brande Kommune. Vedtægter 1. Navn og Hjemsted Klubbens navn er Bording og Omegns Rideklub Forkortelse BORK Klubbens hjemsted er Ikast-Brande Kommune. 2. Formål Klubbens formål er at fremme interessen for ridesporten og

Læs mere

Vedtægter for PROSA/STAT

Vedtægter for PROSA/STAT Vedtægter for PROSA/STAT 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er PROSA/STAT. Stk. 2. Foreningens hjemsted er København. Vedtaget på generalforsamlingen 5. november 1994 Revideret: Generalforsamlingen 25.

Læs mere

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet:

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er JORD - ARBEJDE - KAPITAL - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse forkortet: Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet: "JAK DANMARK". 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er JAK

Læs mere

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969.

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. Klejtrup Boldklub Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. 1. Klubbens navn og hjemsted. Klubbens navn er Klejtrup Boldklub. Dens hjemsted er Viborg Kommune. 2. Klubbens formål. Klubbens

Læs mere

2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber i Tingbjerg-Husum.

2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber i Tingbjerg-Husum. Seniorbofællesskab Tingbjerg-Husum Vedtægter for Seniorbofællesskabsforeningen xx forslag til GF 16.7.17 1 Foreningens navn er xx. 2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber

Læs mere

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret 25.02.2019) 1 Navn, hjemsted og formål Klubbens navn er Frederikshavn Kajakklub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune. Klubben er stiftet den 5. marts

Læs mere

i. At fremme og støtte gennemførelsen af forbundets formålsparagraf.

i. At fremme og støtte gennemførelsen af forbundets formålsparagraf. Vedtægter 1 1 Navn og hjemstedskommune Navn: 3F Odense Industri Hjemstedskommune: Odense 2 Afdelingens formål a. At organisere alle industriarbejdere, der er beskæftiget indenfor tilknyttede industrivirksomheder,

Læs mere

Vedtægter Personaleforeningen (PPS)

Vedtægter Personaleforeningen (PPS) Vedtægter Personaleforeningen (PPS) 2 Vedtægter for Personaleforeningen i PenSam 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Personaleforeningen i PenSam og som anvender forkortelsen PPS. Personaleforeningen

Læs mere

MØNSTERLOVE for afdelinger under Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund. Kapitel I Navn og hjemsted

MØNSTERLOVE for afdelinger under Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund. Kapitel I Navn og hjemsted MØNSTERLOVE for afdelinger under Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund Kapitel I Navn og hjemsted Stk. 1 Afdelingens navn er 1 Stk. 2 Afdelingen har hjemsted i kommune. Stk. 3 Særbestemmelser skal i alle

Læs mere

Vedtægter SIND Ungdom

Vedtægter SIND Ungdom Vedtægter SIND Ungdom 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Foreningens navn er SIND Ungdom. SIND Ungdoms hjemsted er København. SIND Ungdom er en selvstændig og landsdækkende ungdomsorganisation uden religiøse eller

Læs mere

Vedtægter for foreningen Visionscenter for Fred. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål.

Vedtægter for foreningen Visionscenter for Fred. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Vedtægter for foreningen Visionscenter for Fred 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er "Visionscenter for Fred". Foreningens hjemsted er Svendborg Kommune. Foreningens formål er at

Læs mere

Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne

Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne Maj 2016 Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne. Foreningens hjemsted er København. Foreningen

Læs mere

VEDTÆGTER. 1. Navn og hjemsted: 2. Formål: 3. Dansk Ride Forbund: 4. Medlemmer: 4.A. Æresmedlemmer: 4.B. Stemmeret:

VEDTÆGTER. 1. Navn og hjemsted: 2. Formål: 3. Dansk Ride Forbund: 4. Medlemmer: 4.A. Æresmedlemmer: 4.B. Stemmeret: VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted: Klubbens navn er: Hammerum Rideklub Forkortes: HOKR Klubbens hjemsted er: Herning Kommune Klubbens stiftelses dato er: 25. juni 1973 2. Formål: Klubbens formål er fremme

Læs mere

DANSK FOLKEBÅDSKLUB KLUBBENS LOVE

DANSK FOLKEBÅDSKLUB KLUBBENS LOVE Navn og formål 1 Klubbens navn er Dansk Folkebådsklub, forkortet DFK. Klubben er ikke knyttet til et geografisk hjemsted, men afholder årlige generalforsamlinger, hvor bestyrelsen skønner, der gives mulighed

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GREVE SKYTTEFORENING

VEDTÆGTER FOR GREVE SKYTTEFORENING VEDTÆGTER FOR GREVE SKYTTEFORENING Side 1 Vedtægter for Greve Skytteforening 1 Foreningens navn er Greve Skytteforening. Foreningens hjemsted er Greve kommune. Foreningen er stiftet den 7. marts 1902.

Læs mere

Silkeborg Skøjteløber Forening af 1896, Århusvej 45, DK - 8600 Silkeborg, CVR. 3182 5334

Silkeborg Skøjteløber Forening af 1896, Århusvej 45, DK - 8600 Silkeborg, CVR. 3182 5334 Vedtægter for Silkeborg Skøjteløberforening af 1896 Gældende fra ekstraordinær generalforsamling 24. August 2011. 1. Foreningens navn Silkeborg Skøjteløberforening af 1896. Hjemstedet er Silkeborg Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NEXØ GOLF KLUB

VEDTÆGTER FOR NEXØ GOLF KLUB VEDTÆGTER FOR NEXØ GOLF KLUB 21. marts 2011 Side 1 Nye vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Nexø Golf Klub, og klubben har hjemsted i Bornholms Regionskommune. Golfklubben skal være medlem af

Læs mere

Vedtægter for TSF - Fodbold

Vedtægter for TSF - Fodbold 1. Navn og hjemsted 1.1. Foreningen TSF Fodbold (Tønder Sportsforening Fodbold), der har hjemsted i Tønder Kommune, er stiftet den 17. maj 1920. Foreningen er tilsluttet DBU-Jylland, under Dansk Boldspil-Union

Læs mere

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer Vedr. Forslag til vedtægtsændringer På den nys overståede generalforsamling, var der ikke mødt de nødvendige 2/3 af medlemmerne frem, så forsamlingen var ikke beslutningsdygtig. Forslaget til vedtægter

Læs mere

dej bera og ga f A OF

dej bera og ga f A OF F O A fag og arbejde 1 Afdelingslove for FOA Herning - Fag og Arbejde er udgivet af FOA - Fag og Arbejde Lay-out: Birgitte Rasmussen, FOA Herning Tryk: FOA s trykkeri Oplag: 300 eksemplarer Maj 2016 2

Læs mere

Foreningen Søby Forsamlingshus

Foreningen Søby Forsamlingshus Foreningen Søby Forsamlingshus Hønebjergvej 18, Søby, 8543 Hornslet Vedtægter 1 Indholdsfortegnelse. 01: Navn 02: Hjemsted 03: Formål 04: Optagelse som aktivt eller passivt medlem 05: Hæftelse, forpligtigelser.

Læs mere

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet Vedtægter for Broholmerselskabet 1. Navn og hjemsted. Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet 20.4.1979. Stk. 2. Selskabets hjemsted er formandens

Læs mere

Vedtægter for BUPL-Bornholm.

Vedtægter for BUPL-Bornholm. Vedtægter for BUPL-Bornholm. Vedtaget på generalforsamlingen 2009. Bemærkninger vedtaget på generalforsamling 2013. Indhold 1 Navn.... 2 2 Tilhørsforhold.... 2 3 Fagforeningens opgaver... 2 4 Fagforeningens

Læs mere

VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark

VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark vedtaget på generalforsamlingen den 9. marts 2019 FriSe arbejder for at udvikle et stærkt og mangfoldigt civilsamfund, hvor alle har

Læs mere

Vedtægter for foreningen DALEN

Vedtægter for foreningen DALEN Vedtægter for foreningen DALEN 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er Dalen. Foreningens hjemsted er Helsingør Kommune. Foreningens formål er: At arbejde for gennemførelse af bofællesskabet

Læs mere

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Stiftet 24. oktober 1924 Navn, hjemsted og bomærke 1. Foreningens navn er Rødovre og Omegns Gymnastikforening. Hjemstedet er Rødovre Kommune. Foreningens

Læs mere

AFDELINGENS LOVE. FOA Fag og Arbejde Viborg

AFDELINGENS LOVE. FOA Fag og Arbejde Viborg AFDELINGENS LOVE FOA Fag og Arbejde Viborg INDHOLD 1 Navn og hjemsted 2 Afdelingens grundlag og formål 3 Medlemmet 4 Medlemskab 5 Kontingent 6 Generalforsamlingen 7 Afdelingsbestyrelsen 8 Sektorerne 9

Læs mere

Vedtægter for Uddannelsesforbundets Seniorer d. 19. juni 2018

Vedtægter for Uddannelsesforbundets Seniorer d. 19. juni 2018 Vedtægter for Uddannelsesforbundets Seniorer d. 19. juni 2018 Vedtaget på den stiftende generalforsamling d. 17. september 2008 med senere ændringer på de ekstraordinære generalforsamling d. 24. oktober

Læs mere

Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018

Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018 Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018 1 Navn 1.1. Foreningens navn er Uddannelseslederne af 2018 i daglig tale benævnt Uddannelseslederne. 1.2. Foreningen har hjemsted i Københavns kommune. 2. Formål

Læs mere