Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold"

Transkript

1 Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold Fil-indberetning... 3 Opbygning af oplysningsskemaet... 3 Indlæsning af fil... 3 Indberetningsfejl... 4 Rettelse af fejloplysninger... 5 Manuel indtastning... 6 Klarmelding til kommunen... 6 Godkendelse i kommunen... 7 Fortrydelse af klarmelding... 7 Afvisning af elev... 8 Endelig godkendelse... 9 Skoler med SFO (Skema F og BC)... 9 Indtastning af forældrebetaling skema F... 9 Generering af skema - skema BC Bilag 1 De forskellige skemaers funktion Bilag 2 Regler ved elektronisk indberetning pr. 5. September... 13

2 Vær opmærksom på at datoerne i de viste eksempler er datoen for forrige års indberetning. 2

3 3 Log på systemet Log på systemet på Skolens brugernavn er uvm efterfulgt af skolekode, fx uvm Det er samme brugernavn og adgangskode, som bruges til indberetnings- og brevportalen i forbindelse med tilskudsbreve. Indlæsning af elever Der er 2 muligheder for indberetning Fil-indberetning Manuel indberetning Fil-indberetning Det er muligt at indlæse alle skolens elever på én gang. Filen kan enten blive leveret af skolens edb-leverandør, eller skolen kan selv indlæse egen fil. Filen skal være af formatet *.csv (semikolonsepareret fil). Opbygning af oplysningsskemaet Det er vigtigt, at nedenstående linje (header) står øverst i *.csv filen (hvis der ikke er en header i filen, bliver øverste elev ikke indlæst) skolekode";"dato";"cpr-dato";"cpr-lbnr";"navn";"adresse";"klasse";"omgænger";"kommune";"tilgangsdato";"sfo";"kostelev";"nationalitet"; "organisation" Opbygges skemaet i Excel skal det se ud som følgende. Husk at gemme filen som *.csv. Hvis filen er kopieret fra csv-format til Excel mangler der et foranstillet 0 i dataene for kolonnerne dato, cpr-dato, cpr-lbnr og tilgangsdato. 1. Marker kolonne(r) og højreklik 2. Tryk på Formater celler 3. Tryk på Brugerdefineret 4. I stedet for Standard (i type) skal der står i kolonnen for dato, cprdato samt tilgangsdato. For cpr-lbnr skal der stå 0000 Indlæsning af fil Klik på 256 Indlæs fil med elever yderst til højre:

4 4 Indtast Navn (kontaktperson på skolen) og Telefon. Tryk på Gennemse for at finde *.csv-filen og tryk herefter på Indlæs Klik her for at indlæse fil Filen vil herefter blive indlæst samtidig med, at der tjekkes for formatfejl. (Det kan tage et par minutter at indlæse filen). Er der formatfejl, vil dette fremgå med rød skrift. Formatfejl kan være: Fejl Felt Kontakt er ugyldig Linje 2: 004 Dato er ugyldig Linje 5: 006 Kommunekode skal være blank for skema 10. klasse Linje 7: 008 Kommune 411 må indlæses, skal indlæses med 999 Linje 7: 024 CPR lbnr. skal ikke udfyldes for 999 elever Løsning en skal skrives inden filindlæsningen Der mangler foranstillet 0 i *.csv-filen. Se vejledning i boks på side 1 Kommunekode skal være blank for 10. klasses elever pr. 5. februar. For 10. klasses elever pr. 5. februar angives dato til Elever fra Christiansø skal angives med kommune 999 Der skal ikke angives lbnr. for elever Indberetningsfejl Når filen er indlæst, tjekker systemet oplysningerne for indberetningsfejl, som skal rettes, inden der kan klarmeldes til kommunen. Er der fejl, kan de ses ved at trykke på knapperne til højre For elever generelt 246 Skema A skole For elever der ikke skal registreres i CPR herunder diplomatelever og børn af grænsegangere 248 skema A 999 elever For 10. klasse 252 Skema 10. klasse (pr. 5. februar)

5 5 Herefter ses følgende skærmbillede: Af ovenstående fremgår det, at skolen har elever fra fem kommuner, heraf der er fejl på tre. Det fremgår endvidere, at GSK status er Kladde, hvilket betyder at skolen har retten til at redigere det enkelte skema. De enkelte kommuner kan se kommunens egne elever, når skolen har klarmeldt skema A. Rettelse af fejloplysninger For at rette fejl tilgås skemaet ved at klikke på Indtast til venstre ud for det enkelte skema. Skemaet for den valgte kommune åbnes.

6 6 Af ovenstående kan ses, at der er to på fejl. Dette skyldes, at skolen ikke har kostafdeling, hvorfor J i Kostelev?, skal ændres til blank eller N. Tryk herefter på <Gem>, og ændring vil blive gemt i databasen. Gå ind i de øvrige skemaer, hvor der er fejl, og ret disse. Manuel indtastning Hvis man ikke har mulighed for at indlæse en.csv-fil, kan oplysningerne indtastes manuelt. Dette gøres ved at trykke på Indtast i de respektive skemaer. Herefter kan skolen indtaste elevernes oplysninger. Husk altid at taste nye elever nederst. Klarmelding til kommunen Når alle skemaer med fejlfrie, vil GSK status være Kladde og bemærkningsfelterne vil være tomme. Skemaerne er nu klar til at blive klarmeldt til kommunerne. Tryk på <Indtast>, hvorefter nedenstående skærm vises.

7 7 Man kan enten klarmelde skemaerne individuelt på <Klarmeld> eller, hvis alle skemaer er rettet for fejl, på <Klarmeld alle skemaer>. Kommunerne har ligesom skolerne adgang til INDB. Kommunerne kan kun se oplysninger, om de elever, som de enkelte skoler har registreret som hjemmehørende i kommunen. Kommunerne har en adgang til at følge med i antallet af elever i kommunen fra det tidspunkt, hvor skolen har dannet skema A og gemt det første gang. Godkendelse i kommunen Ovenstående viser, at der er brugt <Klarmeld> for kommune 482. GSK Status er ændret til Klar, hvilket betyder, at skemaet er sendt til kommunen. Kommunen har nu ret til at redigere skemaet. Af bemærkningsfeltet fremgår det, at 2 mangler godkendelse, hvilket betyder at kommunen endnu ikke har taget stilling til eleverne. Feltet Status har status KLA, denne skal først ændres til God (af kommunen), før skolen kan gøre klar til at sende skema BC til UVM. Dette beskrives senere. Fortrydelse af klarmelding Inde i de enkelte skemaer er <Gem>, <Klarmeld> og <Klarmeld alle skemaer> forsvundet, som tegn på at det enkelte skema, ikke længeres kan redigeres af skolen. Til gengæld er der kommet en ny knap <Fortryd klarmeld>. Denne kan bruges, hvis skolen opdager fejl eller mangler. Eksempel på en fejl, der kan rettes, vil være, hvis eleven flytter. Her kan skolen nå at rette oplysningerne, hvis elevens bopælskommune endnu ikke har nået at godkende.

8 Fortrydes klarmeldingen vil skemaet få status Fortryd hos både skolen og kommunen, og kommunen vil modtage en mail herom. 8 Kommunen har først mulighed for at godkende hele skemaet, efter det har været retur på skolen til rettelse og klarmelding på ny. Når skolen modtager skemaet retur vil status være Kladde. Bemærkningsfeltet er ændret fra 2 mangler godkendelse til 1 mangler godkendelse, 1 godkendt, hvilket betyder, at kommunen har godkendt en elev inden returnering af skema til skolen. Afvisning af elev Afvises en elev, vil det fremgå af skemaet Af ovenstående fremgår det, at kommune 482 har godkendt 1 elev og afvist 1 elev. Kommunen har følgende muligheder for afvisning Kommunen kan også på eget initiativ sende skemaet retur til skolen, såfremt skemaet indeholder så mange fejl at det vil være hensigtsmæssigt, at skolen retter skemaet. Skolen vil modtage en mail om dette. Der er således mulighed for, at det enkelte skema kan flyttes mellem skole og kommune flere gange.

9 9 Endelig godkendelse Når alle kommuner har taget stilling til deres elever, og godkendt skemaerne vil skolens blanketoversigt se således ud Der er nu ikke længere mulighed for at rette i skemaerne. Finder skolen alligevel fejl eller mangler i skemaet, kan der trykkes på <Uaktuel>. Herefter tages et kopi af skemaet, hvori der kan rettes. Skolen kan nu tilføje eller rette evt. mangler, hvorefter det igen skal fremsendes til kommunen til fornyet godkendelse. Det skal præciseres, at skolen ikke kan ændre i de elever, som kommunen allerede har godkendt. Såfremt der er fejl/mangler ved allerede godkendte elever, skal kommunen rette disse. Skoler med SFO (Skema F og BC) Indtastning af forældrebetaling skema F Skema F bruges til at indtaste egenbetalingen for SFO. Gå ind i skemaet via hovedmenuen og tryk herefter på Indtast. Herefter ses følgende billede:

10 10 Det er muligt både at indtaste den samlede forældrebetaling halvårs- eller helårsbeløb. Tryk Gem og herefter beregnes Antal årselever (beregnet). Såfremt Antal årselever (beregnet) er større end Antal tilmeldte SFO elever pr , vil Antal tilmeldte SFO elever pr automatisk bliver overført til Antal årselever til endelig afregning Når skemaet er udfyldt trykkes først Gem, hvorefter det er muligt at trykke Godkend Herefter vil skemaet får status GOD både i skemaet og ude i Valg af skema. Skemaet er herefter klar til at indgå i skolens udfyldes af skema BC. Generering af skema - skema BC Før Skema BC åbnes skal alle andre relevante skemaer være godkendt. Eventuelt tomme skemaer skal være slettet. Åben skema BC i hovedmenuen og tryk Indtast i det følgende skærmbillede. Tryk herefter på Autoudfyld, hvorefter skemaet udfyldes med indlæste oplysninger og oplysninger fra skema F.

11 11 Før skemaet kan godkendes, skal felterne A3 være udfyldt. Herefter kan skemaet godkendes. Tryk Godkend. Skemaet er herefter godkendt, og status bliver sat til GOD. Oplysningerne bliver sendt elektronisk til Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, og der kan nu via knappen Udskriv udskrives blanket, hvor ledelses- og revisorerklæring er bagerst. Denne skal sammen med de af kommunerne attesterede skema A, forsat sendes via almindelig post til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

12 12 Bilag 1 De forskellige skemaers funktion Skolens hovedmenu til indberetning til indberetning af elever pr. 5. september 2015, ser således ud: Beskrivelse af de enkelte skemaer: 256 Indlæs fil med elever Her indlæses elever fra *.csv fil 246 Skema A skole Såfremt der indlæses fil, bliver elever med datoen automatisk overført til dette skema Det er også muligt at indtaste eleverne manuelt i skema Skema A 999 elever (Børn der ikke skal registreres i CPR diplomatbørn m.v.) Såfremt der indlæses fil, bliver elever med datoen og kommune = 999 automatisk overført til dette skema. Det er også muligt at indtaste eleverne manuelt i skemaet. 249 Skema BC Her angives skolens stamoplysninger, og ved brug af knappen autoudfyld overføres godkendte skemaer med godkendte elevoplysninger. 251 Skema F Her indtastes oplysninger om forældrebetaling til brug for endelig afregning af SFO. Skal indtastes manuelt. Der kan enten tastes et beløb for hvert halvår i perioden eller et beløb i forældrebetaling i alt i perioden. 252 Skema 10. klasse Såfremt der indlæses fil, bliver elever med dato = automatisk overført til dette skema. Bemærk at kommune skal være blank for elever pr Det er også muligt at indtaste eleverne manuelt i skemaet. 257 Udtræk elever Skolen kan her lave et samlet udtræk over alle elever.

13 13 Bilag 2 Regler ved elektronisk indberetning pr. 5. September Skema Regel Regel Regel Regel 246 Skema A skole 248 Skema A Skema F 252 Skema 10. klasse 256 Upload elever Dato skal være lig med Dato skal være lig med Forældrebetaling til SFO i alt i perioden , er valgfrit Dato skal være lig med Filen skal være af formatet *.csv Elever fra Christiansø skal indtastes med kommune 999 Kommune skal være lig med 999 Forældrebetaling til SFO i alt i perioden , er valgfrit Kommune skal være blank Navn, og Telefon skal være udfyldt før fil-upload Elever i 0. klasse skal være født før Nationalitet skal være udfyldt Forældrebetaling til SFO i alt i perioden , skal indtastes såfremt et af de 2 andre felter ikke er udfyldt Der skal ikke angives cpr-lbnr for 999 elever Elever i 1. klasse skal være født før Organisation skal være udfyldt Den godkendte elevindberetning med ledelses- og revisorerklæring skal sammen med de af kommunerne attesterede skema A (Alle skemaer i original) sendes til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, Økonomisk - Administrativt Center senest den 10. oktober 2015.

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2013 til beregning af efterregulering 2013 og driftstilskud 2014 Indhold

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2013 til beregning af efterregulering 2013 og driftstilskud 2014 Indhold Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2013 til beregning af efterregulering 2013 og driftstilskud 2014 Indhold Fil-indberetning... 2 Opbygning af oplysningsskemaet...

Læs mere

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2016 til beregning af efterregulering 2016 og driftstilskud 2017

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2016 til beregning af efterregulering 2016 og driftstilskud 2017 Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2016 til beregning af efterregulering 2016 og driftstilskud 2017 Indholdsfortegnelse Fil-indberetning... 2 Opbygning af oplysningsskemaet...

Læs mere

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2017 til beregning af driftstilskud 2018 og efterregulering 2017

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2017 til beregning af driftstilskud 2018 og efterregulering 2017 Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2017 til beregning af driftstilskud 2018 og efterregulering 2017 Indholdsfortegnelse Indhold Log på systemet... 2 Fil-indberetning...

Læs mere

Vejledning til indberetning af elever pa frie grundskoler pr. 5. september 2018 til beregning af driftstilskud 2019 og efterregulering 2018

Vejledning til indberetning af elever pa frie grundskoler pr. 5. september 2018 til beregning af driftstilskud 2019 og efterregulering 2018 Vejledning til indberetning af elever pa frie grundskoler pr. 5. september 2018 til beregning af driftstilskud 2019 og efterregulering 2018 Indholdsfortegnelse Log på systemet... 3 Fil-indberetning...

Læs mere

Vejledning til indberetning af elever pa frie grundskoler pr. 5. september 2019 til beregning af driftstilskud 2020 og efterregulering 2019

Vejledning til indberetning af elever pa frie grundskoler pr. 5. september 2019 til beregning af driftstilskud 2020 og efterregulering 2019 Vejledning til indberetning af elever pa frie grundskoler pr. 5. september 2019 til beregning af driftstilskud 2020 og efterregulering 2019 Indholdsfortegnelse Log på systemet... 3 Fil-indberetning...

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019 Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019 Indholdsfortegnelse Log på systemet... 3 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 4 Godkendelse

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016 Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016 Indholdsfortegnelse Log på systemet... 2 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 3 Godkendelse

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse Log på systemet... 2 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 3 Godkendelse

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler Indhold Log på indberetningsportalen... 2 Navigationsknapper... 3 Udfyldelse af skemaet... 4 Indlæs en fil... 4 Gem... 5 Indtastning

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Indhold Log på indberetningsportalen 2 Navigationsknapper 3 Udfyldelse af skemaet 4 o Indlæs en fil 4 o Gem 5 o Indtastning i

Læs mere

Vejledning til brug for indberetning af elever fra efterskoler, frie fagskoler pr. 5. september 2019 til kommunale bidrag for 2020

Vejledning til brug for indberetning af elever fra efterskoler, frie fagskoler pr. 5. september 2019 til kommunale bidrag for 2020 Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750 4. september 2019 Sagsnr.:19/12606 Vejledning

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler, efterskoler godkendt med et samlet særligt undervisningstilbud

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler, efterskoler godkendt med et samlet særligt undervisningstilbud Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler, efterskoler godkendt med et samlet særligt undervisningstilbud & frie fagskoler INDHOLD Vejledning om aktivitetsindberetning for... 1 efterskoler,

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler INDHOLD Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler... 1 Log på systemet... 2 Navigationsknapper...

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Indhold Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler... 1 Log på indberetningsportalen... 2 Navigationsknapper...

Læs mere

Vejledning til brug for elektronisk indberetning af kvartalsopgørelser fra produktionsskolerne.

Vejledning til brug for elektronisk indberetning af kvartalsopgørelser fra produktionsskolerne. Vejledning til brug for elektronisk indberetning af kvartalsopgørelser fra produktionsskolerne. 1. Log på systemet Indberetningsvinduerne tilgås direkte på adressen: https://indb.stil.dk/pls/pilot/!indb.menu

Læs mere

Vejledning til brug for elektronisk indberetning af kvartalsopgørelser fra produktionsskolerne.

Vejledning til brug for elektronisk indberetning af kvartalsopgørelser fra produktionsskolerne. September 2013 Vejledning til brug for elektronisk indberetning af kvartalsopgørelser fra produktionsskolerne. 1. Log på systemet Indberetningsvinduerne tilgås direkte på adressen: https://indberetninger.uvm.dk/

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2017

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2017 Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2017 Indholdsfortegnelse Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 3 Godkendelse af eleverne i skema

Læs mere

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM April 2015 Version 01 2015 VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM 1. Årets gang i friplads... 3 2. Adgang til Eunomia... 3 3. Forældreansøgninger... 4 3.1. Ansøgningsskemaer til forældrene... 4 3.2. Fordelingsnøgler...

Læs mere

I adressen skrives: indberetninger.uvm.dk. Husk at der ikke skal stå www.foran adressen.

I adressen skrives: indberetninger.uvm.dk. Husk at der ikke skal stå www.foran adressen. I adressen skrives: indberetninger.uvm.dk. Husk at der ikke skal stå www.foran adressen. Skriv Brugernavn og Adgangskode Skolen kan have modtaget flere brugernavne/adgangskoder til forskellige indberetningstyper.

Læs mere

Vejledning - indberetning til PensionDanmark Sundhedsordning

Vejledning - indberetning til PensionDanmark Sundhedsordning Vejledning - indberetning til PensionDanmark Sundhedsordning Indhold Generelt om indberetning til sundhedsordning 1 Adgang til indberetningsløsningen 1 Indberetning af medarbejdere 2 Bekræftelse af indberetning

Læs mere

Betjeningsvejledning vedr. elektronisk indberetning i indberetningssystemet INDB Opdateret d. 20/2 2012

Betjeningsvejledning vedr. elektronisk indberetning i indberetningssystemet INDB Opdateret d. 20/2 2012 Betjeningsvejledning vedr. elektronisk indberetning i indberetningssystemet INDB Opdateret d. 20/2 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 1.1 Log på systemet 1 1.2 Generel arbejdsgang 3 1.3 Knapper og

Læs mere

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM Maj 2019 Version 02 2019 VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM 1. Årets gang i friplads... 3 2. Adgang til Eunomia... 3 3. Forældreansøgninger... 4 3.1. Ansøgningsskemaer til forældrene... 4 3.2. Fordelingsnøgler...

Læs mere

1. Web-inkasso for fordringshaver

1. Web-inkasso for fordringshaver 1. Web-inkasso for fordringshaver 1.1 Login på hjemmesiden Man kan logge sig på via Skattestyrelsens hjemmeside { HYPERLINK "http://www.aka.gl" } (under Inddrivelsesmyndigheden) eller direkte på { HYPERLINK

Læs mere

UNI Login brugeradministration

UNI Login brugeradministration UNI Login brugeradministration - administration via regneark 6. udgave, maj 2013 UNI C 2013 Vester Voldgade 123 1552 København V Tlf: 35 87 88 89 1 Oprettelse af regneark med persondata... 2 1.1 Hent regneark

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

1. Web-løsningen for arbejdsgivere

1. Web-løsningen for arbejdsgivere 1. Web-løsningen for arbejdsgivere 1.1 Web-løsningen Den etablerede Web-løsning giver mulighed for, at man som arbejdsgiver via Internettet kan foretage indberetning af månedsredegørelser til Skattedirektoratet.

Læs mere

Til alle Frie Grundskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Tidsfrister i forbindelse med elevindberetning til beregning af tilskud

Til alle Frie Grundskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Tidsfrister i forbindelse med elevindberetning til beregning af tilskud Til alle Frie Grundskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr.: 29634750 Tidsfrister i forbindelse

Læs mere

1. Løntræk for arbejdsgiver

1. Løntræk for arbejdsgiver 1. Løntræk for arbejdsgiver 1.1 Login på hjemmesiden Man kan logge sig på via Skattestyrelsens hjemmeside www.aka.gl (under Inddrivelsesmyndigheden) eller direkte på https://sulinal.gh.gl. Når man går

Læs mere

Administration via regneark

Administration via regneark Administration via regneark Oprettelse af regneark med persondata Hent regneark til registrering af elevdata Udfyld og gem regneark med elevdata Hent regneark til registrering af lærerdata Udfyld og gem

Læs mere

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012 Vejledning Lønindberetning Opdateret 14. februar 2012 Indhold Forudsætninger... 3 Indberetningsmappe... 3 TF-koder... 3 Lærernes aktiviteter... 4 Forud-oprettelse... 4 Bagud-oprettelse... 4 Indstillinger...

Læs mere

Tidsfrister i forbindelse med elevindberetning til beregning af tilskud

Tidsfrister i forbindelse med elevindberetning til beregning af tilskud Til alle Frie Grundskoler Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Tidsfrister i forbindelse

Læs mere

Tidsfrister i forbindelse med elevindberetning til beregning af tilskud

Tidsfrister i forbindelse med elevindberetning til beregning af tilskud Til alle Frie Grundskoler Afdeling for Erhvervsrettet Uddannelse og Tilskud Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750

Læs mere

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. april 2016 Version 1.3 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

Kort om indlæsning af excel filer til budgetkladder i Navision

Kort om indlæsning af excel filer til budgetkladder i Navision Kort om indlæsning af excel filer til budgetkladder i Navision Hovedproceduren er 1. I excel dannes en fil med en bestemt kolonnerækkefølge 2. Denne fil gemmes som semikolonsepareret fil (CSV MSDOS) 3.

Læs mere

VEJLEDNING TIL SELVBETJENING - REGISTRERING AF SERVICEBESØG

VEJLEDNING TIL SELVBETJENING - REGISTRERING AF SERVICEBESØG 1/9 VEJLEDNING TIL SELVBETJENING - REGISTRERING AF SERVICEBESØG Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 ve@energinet.dk VAT no. 28 98 06 71 Dato: 26/4 2017 HAH Indholdsfortegnelse

Læs mere

Minivejledning for indberetning af lønsedler, indhandlinger og lønangivelser.

Minivejledning for indberetning af lønsedler, indhandlinger og lønangivelser. Minivejledning for indberetning af lønsedler, indhandlinger og lønangivelser. Når der skal indberettes lønsedler, indhandlinger og lønangivelse sker det på samme side, som der bruges når en arbejdsgiver

Læs mere

Kom godt igang med OpenMeetings

Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Log på / Registrer dig... 3 1.1 Find Forsvarets Elektroniske Skole på internettet... 3 1.2 Login skærmen...

Læs mere

Brunata Online Indrapportering af beboer- og udgiftsoplysninger

Brunata Online Indrapportering af beboer- og udgiftsoplysninger Brunata Online Indrapportering af beboer- og udgiftsoplysninger Side 1 Indhold 1. Introduktion 2 1.1. Log på Online indrapportering på Brunata Online 2 2. Indberetning af beboeroplysninger online 3 2.1.

Læs mere

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Januar 2019 Denne guide beskriver kort, hvordan du kan indtaste data manuelt til Industriens salg af varer i IDEP.web. Hvis du har mange linjer, kan du

Læs mere

idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse

idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse Brugerflade side 2 Indlæsning af tappekort side 2 Transaktioner side 3 Udtræk side 4 Kortspærring side 5 Setup side 6 Hassellunden 4A, 2765 Smørum 44 91 34 51 44 91 34

Læs mere

Fakturamanager Guide. eprocurement. 1. Søgning blandt fakturaer 2. 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3

Fakturamanager Guide. eprocurement. 1. Søgning blandt fakturaer 2. 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3 Fakturamanager Guide eprocurement 1. Søgning blandt fakturaer 2 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3 3. Behandling af Ufuldstændige læs-ind fakturaer 5 4. Ny faktura (fra papir til elektronisk faktira) 11

Læs mere

Til alle Frie Grundskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Tidsfrister i forbindelse med elevindberetning til beregning af tilskud

Til alle Frie Grundskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Tidsfrister i forbindelse med elevindberetning til beregning af tilskud Til alle Frie Grundskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750 Tidsfrister i forbindelse

Læs mere

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem LANDSBYGGEFONDEN 11. marts 2015 Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem (for boligorganisationer og selvejende institutioner) 2. udgave Indholdsfortegnelse 1. I 1 NDLEDNING...

Læs mere

Tilmeldingssystem for Grupper til E2014 - The Vikings strike back

Tilmeldingssystem for Grupper til E2014 - The Vikings strike back Vejledning til tilmeldingssystem for Grupper til E2014 The Vikings strike back Side 1 af 14 Tilmeldingssystem for Grupper til E2014 - The Vikings strike back Denne vejledning kan bruges når en gruppe skal

Læs mere

Vejledning til KMD Educa SMS, Fravær

Vejledning til KMD Educa SMS, Fravær Vejledning til KMD Educa SMS, Fravær Vejledning til sekretær Du kan på din skole anvende KMD Educa SMS på fravær, når modulet er tilkøbt, og når skolen i forvejen har tilkøbt KMD Educa Fravær og/eller

Læs mere

Kvik guide. FIONA Online. marts 2017

Kvik guide. FIONA Online. marts 2017 Kvik guide FIONA Online marts 2017 Indholdsfortegnelse Sådan er FIONA Online opbygget... 3 Første side "Indberettere" viser de virksomheder du har adgang til... 4 Indberetningsoversigten... 4 Opret en

Læs mere

Tidsfrister: Senest 10. september 2012 skal skolerne have sendt skema A til kommunernes

Tidsfrister: Senest 10. september 2012 skal skolerne have sendt skema A til kommunernes Til de Frie grundskoler Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Vejledning til skemaer (A-C,

Læs mere

Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger

Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger Undersøgelse af kompetencedækning i folkeskolen 2017 Styrelsen for It og Læring Side 2 af 6 Indhold SKOLER

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra NP Privatskole

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra NP Privatskole Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra NP Privatskole 1 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Oprettelse og eksport af xml-fil i NP Privatskole... 3 2 Importer brugerdata... 5 3 Når du har importeret, sker

Læs mere

KLARMELD EKSTRAARBEJDE TIL AFREGNING

KLARMELD EKSTRAARBEJDE TIL AFREGNING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. april 2016 Version 1.2 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 KLARMELD EKSTRAARBEJDE TIL AFREGNING ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold

Indholdsfortegnelse. Indhold Indholdsfortegnelse Indhold Login... 2 Registrér komme / gå tider... 4 Flere arbejdsperioder på samme dag?... 5 Frokostpause / ret Frokostpause... 7 Sletning... 8 Afslut måned... 9 Godkendte/afviste måneder...

Læs mere

Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger

Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger Undersøgelse af kompetencedækning i folkeskolen 2018 Styrelsen for It og Læring Side 2 af 7 Indhold SKOLER

Læs mere

HOFTEALLOPLASTIK - DATAUDTRÆK OG IMPORT TIL EXCEL

HOFTEALLOPLASTIK - DATAUDTRÆK OG IMPORT TIL EXCEL HOFTEALLOPLASTIK - DATAUDTRÆK OG IMPORT TIL EXCEL Når man er logget på KMS systemet, vælges Dataudtræk under punktet Vælg modul, hvorefter der klikkes på Gå til: På næste side klikkes på knappen Opret:

Læs mere

I denne vejledning kan du lære, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand i PENSAB.

I denne vejledning kan du lære, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand i PENSAB. PENSAB Ændring af oplysninger i PENSAB I denne vejledning kan du lære, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand i PENSAB. Når du har søgt på en tjenestemand i PENSAB, er oplysningerne

Læs mere

Brugervejledning til elektronisk regnskabsindberetning

Brugervejledning til elektronisk regnskabsindberetning Undervisningsministeriet Controllerkontoret Brugervejledning til elektronisk regnskabsindberetning Version 3.0 af 11. marts 2010 side 1 af 8 1. Brugernavn, kodeord og login Institutionen modtager via e-mail

Læs mere

Vejledning til anmodning om driftslignende tilskud fra Undervisningsministeriet

Vejledning til anmodning om driftslignende tilskud fra Undervisningsministeriet Vejledning til anmodning om driftslignende tilskud fra Undervisningsministeriet 1 1. INDLEDNING 3 2. HVEM KAN ANMODE OM DRIFTSLIGNENDE TILSKUD 3 3. KRAV TIL ANMODNINGENS FORM OG INDHOLD 3 4. DET ELEKTRONISKE

Læs mere

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 2. OUTLOOK 2003... 4 3. BRUGERVEJLEDNING I BRUGEN AF WEB MAIL...

Læs mere

Vejledning i brugen af økonomiportalen for menighedsråd 2009. www.skema.brandsoft.dk Indhold

Vejledning i brugen af økonomiportalen for menighedsråd 2009. www.skema.brandsoft.dk Indhold Vejledning i brugen af økonomiportalen for menighedsråd 2009. www.skema.brandsoft.dk Indhold Køreplan for indberetning af regnskab og budget til provstiet.... 2 Hvordan indberettes regnskab 2008 og budget

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

Karakter i Optagelse.dk. Brugervejledning Optagelse.dk

Karakter i Optagelse.dk. Brugervejledning Optagelse.dk Karakter i Optagelse.dk Brugervejledning Optagelse.dk Karakter i Optagelse.dk Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 28.11.2013 1 Indledning... 5 1.1 Målgruppe... 5 1.2

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE Indberetning til Nationalbankens betalingsbalance for erhvervsvirksomheder, forsikrings- og pensionsselskaber samt visse finansielle institutter Statistisk Afdeling Version

Læs mere

Vejledning i brugen af økonomiportalen 2011 Indhold

Vejledning i brugen af økonomiportalen 2011 Indhold Vejledning i brugen af økonomiportalen 2011 Indhold Køreplan for indberetning af regnskab og budget til provstiet.... 2 Hvordan indberettes regnskab 2011?... 2 Hvor kan jeg få hjælp.... 3 Kontrol af data

Læs mere

Vejledning til anmodning om driftslignende tilskud fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling

Vejledning til anmodning om driftslignende tilskud fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Vejledning til anmodning om driftslignende tilskud fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling 1 Følgende indeholder en vejledning til, hvordan der anmodes om et driftslignende tilskud fra Ministeriet

Læs mere

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. december 2015 Version 1.2 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN

Læs mere

Import-vejledning Fra regneark til UNI Login

Import-vejledning Fra regneark til UNI Login Import-vejledning Fra regneark til UNI Login - For UNI Login brugeradministratorer 4. udgave, januar 2007 UNI C 2007 Vermundsgade 5 2100 København Ø Tlf: 35 87 88 89 1 Oprettelse af regneark med persondata...

Læs mere

Vejledning til. eindkomst. i FagLøn

Vejledning til. eindkomst. i FagLøn Vejledning til i FagLøn 3. december 2008 I FagLøn INDHOLD 1... 1 Rekvirere eskattekort... 1 Gen-rekvisition af... eskattekort 3 Manuel rekvisition af eskattekort... 4 Hente/indlæse eskattekort... 5 Indberette...

Læs mere

Vejledning i brugen af økonomiportalen 2010 Indhold

Vejledning i brugen af økonomiportalen 2010 Indhold Vejledning i brugen af økonomiportalen 2010 Indhold Køreplan for indberetning af regnskab og budget til provstiet.... 2 Hvordan indberettes regnskab 2010?... 2 Hvor kan jeg få hjælp.... 3 Kontrol af data

Læs mere

Kom godt i gang med Danløn app en

Kom godt i gang med Danløn app en Kom godt i gang med Danløn app en Danløn app en gør det muligt for en medarbejder se sine lønsedler 12 måneder tilbage i tid, samt registrere timer, kørsel og fravær, hvis virksomheden har åbnet op for

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

Brugervejledning til. Vejleder

Brugervejledning til. Vejleder Brugervejledning til Vejleder UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 ADGANG TIL LOGBOGEN... 2 MIN PROFIL... 6 ÆNDRING AF KODEORD... 7 KALENDER... 8 KOMPETENCEOVERSIGT... 9 UDDANNELSESLÆGER... 10 KOMPETENCER

Læs mere

Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere

Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere Dette dokument indeholder vejledninger til brug af BUF Akademis administrationssystem, der understøtter håndtering af oprettelse og tilmeldinger

Læs mere

TBL / v.0.4. Kursus... 3 Kurser... 3 Tilmeld kursister... 5 Kursus anmodninger... 9 Kurser pr. foreningshverv

TBL / v.0.4. Kursus... 3 Kurser... 3 Tilmeld kursister... 5 Kursus anmodninger... 9 Kurser pr. foreningshverv HåndOffice Kurser Kursus... 3 Kurser... 3 Tilmeld kursister... 5 Kursus anmodninger... 9 Kurser pr. foreningshverv... 10 Side 2 af 11 Kursus Et klik på Kursus viser menu med følgende tre valgmuligheder.

Læs mere

Indberetning 5. september 2017

Indberetning 5. september 2017 Indberetning 5. september 2017 Denne vejledning er til brug i forbindelse med De frie Grundskolers elektroniske elevindberetning pr. 5. september 2017 til Undervisningsministeriet. Fra den 5. september

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

Vejledning til Kilometer Registrering

Vejledning til Kilometer Registrering Vejledning til Kilometer Registrering iphone Appen som holder styr på dit firma og privat kørsel. Udviklet af Trisect Development 2011. www.trisect.dk For iphone version 4.2 og nyere. Med Kilometer Registrering

Læs mere

Import-vejledning Fra csv-fil til UNI Login

Import-vejledning Fra csv-fil til UNI Login Import-vejledning Fra csv-fil til UNI Login 2. udgave, august 2006 2. version UNI C Vermundsgade 5 2100 København Ø Tlf: 35 87 88 89 1 Udtræk af data fra det administrative system... 2 2 Import af data

Læs mere

Lav startliste til en parturnering

Lav startliste til en parturnering Lav startliste til en parturnering I dette dokument vises først hvordan tilmelder deltager til en parturnering ud fra en csv-fil. Herefter dannes en startliste til en parturnering med 16 par. Version 1

Læs mere

Online.bane.dk. Før du starter på selve afmeldingen, skal der oprettes en serviceregistrering, som du kan afmelde på.

Online.bane.dk. Før du starter på selve afmeldingen, skal der oprettes en serviceregistrering, som du kan afmelde på. afmeld på sordre med Brugervejledning Generelt om aktiviteten: Formål: Udvælg kontrakt, indkøbsordre, position og opret Service registrering og afmeld på tilbudsliste via leverandørportalen. Anvendelse:

Læs mere

Sådan kommer du i gang

Sådan kommer du i gang Sådan kommer du i gang 1. Åbn Internet Explorer 2. Skriv følgende adresse i adresselinjen: http://rudersdal.emshost.dk 3. Tryk på ENTER-tasten 4. Tilføj adressen til dine foretrukne hjemmesider: 1 Log

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold

Indholdsfortegnelse. Indhold Indholdsfortegnelse Indhold Login... 2 Registrér komme / gå tider... 4 Flere arbejdsperioder på samme dag?... 6 Frokostpause / ret Frokostpause... 7 Sletning... 8 Afslut uge... 9 Godkendte/afviste ugesedler...

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

Brugervejledning. Online.bane.dk. Se evt. vejledning Log på leverandørportal

Brugervejledning. Online.bane.dk. Se evt. vejledning Log på leverandørportal Registrering - sordre Brugervejledning Generelt om aktiviteten: Formål: Opret serviceregistrering og afmeld på en sordre. Anvendelse: Ved behov for afmelding af ydelser/arbejder Bemærk: En afmelding på

Læs mere

Du modtager en mail, når arrangøren af dit møde/kursus/arrangement har gjort klar til afregning, typisk få dage efter kurset er gennemført.

Du modtager en mail, når arrangøren af dit møde/kursus/arrangement har gjort klar til afregning, typisk få dage efter kurset er gennemført. Vejledning til rejseafregning via Mit DSR Når du har været til et møde, et kursus eller andet DSR arrangement, som berettiger til refusion af rejseudgifter og andre udlæg i henhold til DSR s rejseregler,

Læs mere

Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand

Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand PENSAB Ændring af oplysninger i PENSAB Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand i PENSAB. Når du har fremsøgt en tjenestemand i PENSAB, er oplysningerne

Læs mere

Indberetning til lønstatistikken via IDEP.web import af fil fra lønsystem eller regneark

Indberetning til lønstatistikken via IDEP.web import af fil fra lønsystem eller regneark Indberetning til lønstatistikken via IDEP.web import af fil fra lønsystem eller regneark Denne guide beskriver, hvordan man importerer en fil fra lønsystemet eller regnearksløsning til IDEP.web. Vær opmærksom

Læs mere

Import / Eksport. Vejledning

Import / Eksport. Vejledning Import / Eksport Med Import / Eksport funktionen kan du f.eks. importere en Excel fil (Microsoft Excelsemikolonsepareret fil) indeholdende virksomhedens telefonliste. Dvs. at du ved at importere en allerede

Læs mere

Kom godt i gang med Danløn app en

Kom godt i gang med Danløn app en Kom godt i gang med Danløn app en Danløn app en gør det muligt for en medarbejder at kunne se, rette og registrere følgende: Se lønsedler op til 12 måneder tilbage i tiden Registrer timer Registrer kørsel

Læs mere

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra Dansk Skoledata

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra Dansk Skoledata Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra Dansk Skoledata 1 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Oprettelse og eksport af xml-fil i Dansk Skoledata... 3 2 Importer brugerdata... 6 3 Når du har importeret,

Læs mere

Tidsfrister: Senest 10. september 2010 skal skolerne have sendt skema A til kommunernes

Tidsfrister: Senest 10. september 2010 skal skolerne have sendt skema A til kommunernes Til de Frie Grundskoler Institutionsafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Vejledning til skemaer (A-C, Cc, F

Læs mere

Pensioneringsprocessen/Statens Administration

Pensioneringsprocessen/Statens Administration PENSAB Pensioneringsprocessen/Statens Administration Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Tildel pensionssag... 3 2.1 Søg i listen [Pensionssager]... 5 2.2 Tildel sag... 5 2.3 Afgiv sag...

Læs mere

Vejledning til Formandsportalen

Vejledning til Formandsportalen Vejledning til Formandsportalen Startside http://mail.kolonihave.dk/formandsportal/portal/portal.aspx Der logges ind via dit medlemsnummer og kodeord. Medlemsnummeret er det brugernavn, som du fik tilsendt

Læs mere

IDAP manual Emission

IDAP manual Emission IDAP manual Emission Dato: 08-06-2005 16:32:35 Indhold INDHOLD... 1 1 EMISSION... 2 1.1 KURVER... 2 1.2 RAPPORTER... 5 1.3 DATA REDIGERING... 6 1.3.1 Masse redigering... 7 1.3.2 Enkelt redigering... 10

Læs mere

TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem

TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem 3456.78 123456 TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem 30. juli 2015 Indhold Indledning Side 3 Sådan kommer du i gang Side 4 Oprette nye varer Side 5 Ændre eksisterende

Læs mere

Af Thomas Liljendal 5. august 2014 Versionsnummer 01.01. Vejledning. Batchflow

Af Thomas Liljendal 5. august 2014 Versionsnummer 01.01. Vejledning. Batchflow Af Thomas Liljendal 5. august 2014 Versionsnummer 01.01 Vejledning Batchflow INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Introduktion... 2 2 Sådan gør du... 3 2.1 Log på... 3 2.2 Anvendelse af BatchFlow... 4 2.3 Kort gennemgang

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Indholdsfortegnelse 1 Overordnet liste af funktoner... 2 2 Vejledning... 3 2.1 Login til KMD Brugeradministration... 3 2.2 Skift til anden Institution... 4

Læs mere

WorldTrack Elektronisk Kørebog QUICKGUIDE (AUGUST 2018)

WorldTrack Elektronisk Kørebog QUICKGUIDE (AUGUST 2018) 2018 WorldTrack Elektronisk Kørebog QUICKGUIDE (AUGUST 2018) WORLDTRACK Ejby industrivej 2, 2600 Glostrup Indhold Indledning... 2 PC Version... 2 Login... 2 Kladder...5 Setup... 6 Køretøjer... 6 SKAT kørselssatser...

Læs mere

Vejledning og beskrivelse til kørselsappen Min Kørsel

Vejledning og beskrivelse til kørselsappen Min Kørsel Kort beskrivelse Det er muligt via en ios, Android eller Windows baseret app, for medarbejderen at foretage indberetning af egen kørsel. Kørsel kan registreres direkte fra medarbejderens smartphone eller

Læs mere