I den forbindelse iværksættes en høring vedrørende en eventuel ny forsyningspligtregulering.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I den forbindelse iværksættes en høring vedrørende en eventuel ny forsyningspligtregulering."

Transkript

1 Debatoplæg Forsyningspligtanalyse 2006 Debatoplæg om en fremtidig regulering af forsyningspligt på teleområdet 10. marts 2006 Anmodning om høringssvar Den gældende lovgivning på teleområdet indeholder regler om forsyningspligt, som indebærer, at enhver har krav på at få leveret en række basale teleydelser over hele landet. TDC er udpeget som forsyningspligtudbyder frem til 31. december gennemfører i 2006 en analyse af forsyningspligtområdet med henblik på at skabe et grundlag for fastlæggelsen af den fremtidige forsyningspligtregulering fra 1. januar I den forbindelse iværksættes en høring vedrørende en eventuel ny forsyningspligtregulering. Frist for afgivelse af bemærkninger er den 7. april Høringssvar bedes sendt til Christina Spang Larsen, cl@itst.dk. Relevant materiale i forhold til høringen kan findes på høringsportalen ( og s hjemmeside ( under punktet >It- og telebranchen >Forsyningspligt >Forsyningspligtanalyse. Høringstemaer En evt. ny forsyningspligtregulering skal kunne have virkning fra 1. januar Det indebærer, at forsyningspligtreguleringen skal udformes inden for rammerne af den gældende EU-regulering. Det skyldes, at den igangværende review-proces af EU-reguleringen, der omtales nærmere nedenfor, forventes at resultere i nye direktiver, der først træder i kraft i 2009/2010. Selv om forsyningspligtanalysen 2006 således skal munde ud i et grundlag for fastlæggelsen af den fremtidige forsyningspligtregulering, der ligger inden for rammerne af den gældende EU-regulering, er bemærkninger og bidrag, der rækker ud over den gældende EU-regulering, imidlertid også velkomne. Fremadrettede bemærkninger vil kunne bidrage til at tilvejebringe et grundlag for fastlæggelse af de danske synspunkter i review-processen.

2 Desuden er det vigtigt, at en kommende udformning af forsyningspligten ikke stiller krav, der hindrer en overgang til NGN-netværk. 1 Den konvergens af tjenester, der følger med et NGN-scenario, skaber måske et behov for at definere hvilke typer af tjenester, der bør være omfattet af forsyningspligten, og ikke mindst om det er tjenester eller infrastrukturløsninger, der bør være omfattet heraf. Høringstema 1: Fastlæggelse af formålet med en forsyningspligtregulering Formålet med den gældende forsyningspligtregulering er i 1, stk. 1, nr. 2, i lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet afgrænset således: at sikre alle slutbrugere, der ønsker dette, adgang til en række grundlæggende forsyningspligtydelser på rimelige vilkår og til rimelige priser Kommissionen har i sin meddelelse om nyvurdering af forsyningspligtens omfang fastslået følgende kriterier med henblik på at afgøre, hvilke ydelser forsyningspligten skal omfatte: Side 2 Et mindretal af forbrugerne vil blive udstødt, fordi de ikke har råd til tjenester, der benyttes af størstedelen af befolkningen. Inddragelse af disse tjenester under forsyningspligten vil udgøre en nettofordel for alle forbrugere, hvis de ikke udbydes på normale forretningsmæssige betingelser. Høringstema 1: Fastlæggelse af formålet med en forsyningspligtregulering Er der behov for en ændring af forsyningspligtens overordnede formål, som det er fastlagt i reguleringen i dag? Er de kriterier, som Kommissionen har fastslået, hensigtsmæssige også for fastlæggelse af forsyningspligtens omfang i Danmark? Høringstema 2: Fastlæggelse af forsyningspligtens indhold Forsyningspligten omfatter efter gældende lovgivning en almindelig telefonforbindelse, en ISDN2-forbindelse og visse faste kredsløb. Derudover omfatter forsyningspligten også særlige teleydelser til handicappede, radiobaserede maritime nød- og sikkerhedstjenester samt nummeroplysningstjenester. Forsyningspligtdirektivet stiller i dag krav til, at medlemsstaterne skal sikre slutbrugeres adgang til fastnetadgang, til en udtømmende nummerfortegnelse, til en 1 Next Generation Network, NGN, er betegnelsen for en transparent infrastruktur for it- og telekommunikation baseret på IP-protokoller. NGN udvikles til at understøtte alle former for it- og teletjenester. Se også beskrivelsen af NGN i baggrundsnotatet om NGN til temamøde 4 vedr. i2010 revisionsprocessen den 16. december 2005.

3 nummeroplysningstjeneste og til betalingstelefoner. Herudover skal medlemsstaterne sikre, at der et udbud af særlige foranstaltninger for handicappede brugere. Direktivet opstiller desuden rammer for prisregulering og kvalitetskrav. Der findes i dag på det danske marked et stort udbud af net og tjenester. Forsyningspligten spiller på den baggrund i dag primært en rolle i forhold til at sikre forsyningen af basal adgang i tilfælde, hvor det ikke er muligt på kommercielt grundlag at få leveret en ydelse til en rimelig pris. Det bør, afhængig af hvilket formål der fastlægges for forsyningspligten, på den baggrund overvejes, hvilke ydelser der bør være omfattet af en fremtidig forsyningspligt. Høringstema 2: Fastlæggelse af forsyningspligtens indhold Bør forsyningspligten i fremtiden alene omfatte adgang til infrastruktur og ikke tjenester? Er der fortsat et behov for, at forsyningspligten omfatter såvel PSTN, ISDN2 samt visse faste kredsløb? Side 3 Er der krav i forsyningspligtreguleringen, der vil stå i vejen for en overgang til NGN? Bør forsyningspligten udvides således, at også andre tjenester, eksempelvis bredbånd, er omfattet heraf? Hvorledes sikres de handicappede bedst muligt i en fremtidig forsyningspligtregulering? Skal der fortsat være forsyningspligt på betalingstelefoner? Bør forsyningspligten fortsat omfatte nummeroplysningstjenester? Bør forsyningspligten omfatte (visse) krav til kvaliteten af forsyningspligtydelser? Høringstema 3: Fastlæggelse af rammerne for en forsyningspligtregulering Der er i den gældende forsyningspligtregulering opstillet rammer for udpegningen af forsyningspligtudbydere og finansiering af forsyningspligten. Forsyningspligtdirektivet opstiller desuden rammer for udpegningen af forsyningspligtudbydere. Rammerne giver mulighed for at udpege flere forsyningspligtudbydere, f.eks. hvor det kunne være relevant i forhold til geografisk dækning eller indholdet af ydelsen. Desuden opstiller direktivet rammer for en eventuel finansiering af forsyningspligten. Det skal i den forbindelse bemærkes, at den gældende EU-regulering begrænser mulighederne for en sektorfinansiering af forsyningspligten til de ydelser, der er omfattet af forsyningspligtdirektivet. Det betyder, at det efter de gældende EU-regler ikke er muligt at sektorfinansiere andre bærertjenester end PSTN.

4 Høringstema 3: Fastlæggelse af rammerne for forsyningspligtreguleringen Hvilke rammer bør der fastlægges for udpegningen forsyningspligtudbydere? Hvilke mekanismer, f.eks. udbud eller auktioner, bør anvendes ved udpegning af forsyningspligtudbydere? Bør udpegninger forsat have en varighed af 10 år? Hvilke rammer bør fastlægges for en eventuel finansiering af forsyningspligten? Regulatoriske rammer Nedenfor følger en kort beskrivelse af den gældende danske forsyningspligtregulering og den regulering, som fremgår af forsyningspligtdirektivet. Derudover beskrives de overordnede konklusioner i Kommissionens meddelelse om forsyningspligtens omfang. Side 4 Den danske forsyningspligtregulering i dag For at sikre at alle i Danmark kan få adgang til basale teleydelser til en overkommelig pris, er der i lov om konkurrence- og forbrugerhold på telemarkedet og i bekendtgørelse om forsyningspligtydelser fastsat regler om forsyningspligt, herunder at ét selskab har pligt til at levere en telefonforbindelse til alle, der ønsker det. TDC er udpeget til at varetage denne forsyningspligt i Danmark. Forsyningspligten omfatter også særlige teleydelser til handicappede, herunder en PC-baseret teksttelefontjeneste og en landsdækkende nummeroplysningstjeneste med automatisk gennemstilling til reduceret pris til nærmere afgrænsede grupper af handicappede. Desuden omfatter forsyningspligten omfatter radiobaserede maritime nød- og sikkerhedstjenester samt nummeroplysning. Oversigt over ydelser omfattet af forsyningspligten Bærertjenester Basale taletelefonitjenester ISDN2 Faste kredsløb op til 2 Mbits/s Supplerende Handicapydelser tjenester Nummeroplysningstjenester, herunder en nummerfortegnelse Maritim nød- og sikkerhedskommunikation i Danmark og i Grønland

5 Kravene til de enkelte forsyningspligtydelser fremgår af kapitel 4 i lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet og af bekendtgørelse nr af 9. december 2005 om forsyningspligtydelser. fastsætter herudover krav (forsyningspligtvilkår) til forsyningspligtudbyderen (TDC). Der er f.eks. fastsat krav til kvaliteten, herunder ventetid for tilslutning og fejlretning samt svartider for nummeroplysningen. Tidligere fastsatte hvert år maksimalpriser for samtlige ydelser, der er omfattet af TDC's forsyningspligt. På baggrund af en række analyser er det politisk besluttet at ændre prisreguleringen af forsyningspligtydelserne, således at maksimalprisreguleringen i dag er ophævet. Efter 1. januar 2006 er der således ikke længere fastsat regler om prisregulering på forsyningspligtområdet. Den udpegede forsyningspligtudbyder har ret til at få dækket samlede dokumenterede underskud ved udbud af de basale taletelefonitjenester og de supplerende tjenester. Denne finansieringsmekanisme har dog endnu ikke været aktiveret. Side 5 Der gælder også et krav om forsyningspligt i relation til betalingstelefoner. Udbydere af betalingstelefoner har pligt til på anmodning fra en kommunalbestyrelse at etablere og drive udendørs betalingstelefoner. Kommunalbestyrelsen skal dog dække et eventuelt underskud ved driften af betalingstelefoner. Forsyningspligtdirektivet Forsyningspligten er reguleret i Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2002/22/EF af 7. marts 2002 om forsyningspligt og brugerrettigheder i forbindelse med elektroniske kommunikationsnet og -tjenester (forsyningspligtdirektivet). Forsyningspligtdirektivet fastlægger rammerne for et fælles minimumsudbud af basale tjenester i hele EU, herunder hvilke forsyningspligtydelser der om nødvendigt kan underskudsfinansieres via bidrag fra sektoren. Oversigt over bestemmelser om forsyningspligt i direktiv 2002/22 Krav til medlemsstaterne om at sikre udbud af basale tjenester: Sikre udbud af fastnetadgang: Imødekommelse af rimelige anmodninger fra slutbrugere om tilslutning til det offentlige telefonnet på et fast sted og adgang til offentligt tilgængelige telefonitjenester på et fast sted. Sikre slutbrugeres adgang til en udtømmende nummerfortegnelse og nummeroplysningstjeneste. Sikre adgang til betalingstelefoner, med mindre disse eller tilsvarende tjenester er bredt tilgængelige. Sikre udbud af særlige foranstaltninger for handicappede brugere. Øvrige proceduremæssige krav m.v.: Rammer for udpegningen af forsyningspligtudbydere Rammer for en eventuel finansiering af forsyningspligten Prisregulering og kvalitetskrav m.v.

6 Den gældende EU-regulering evalueres p.t. af Kommissionen med henblik på en revision af de gældende regler om forsyningspligt i forsyningspligtdirektivet, som fastlægger et fælles minimumsudbud af basale tjenester i hele EU, herunder hvilke forsyningspligtydelser der om nødvendigt kan underskudsfinansieres via bidrag fra sektoren. Det forventes, at der fremsættes nye direktivforslag m.v. ultimo En ny EU-regulering forventes dog først at træde i kraft i 2009/2010. Relevante dokumenter vedrørende Kommissionens i2010-review, herunder revisionen af forsyningspligtdirektivet, kan findes på Videnskabsministeriets hjemmeside: (Temaer > i2010 Et europæisk informationssamfund som middel til vækst og beskæftigelse ). Kommissionens meddelelse om forsyningspligtens omfang Det gældende forsyningspligtdirektiv indeholder en revisionsbestemmelse, hvorefter Kommissionen løbende skal nyvurdere forsyningspligtens omfang første gang senest den 25. juli Kommissionen har gjort dette i en meddelelse, som her omtales nærmere. Side 6 Kommissionens meddelelse tjener to formål: For det første skal den i overensstemmelse med artikel 15 i forsyningspligtdirektivet klarlægge, om det er påkrævet at ændre eller omdefinere forsyningspligtens omfang på grund af den samfundsmæssige, økonomiske og teknologiske udvikling. For det andet benyttes meddelelsen til at indlede en bredere debat om forsyningspligtpolitikken, især da der, som nævnt ovenfor, i 2006 skal foretages en samlet vurdering af EU-regelpakken om elektronisk kommunikation. I den forbindelse vil forsyningspligtdirektivet blive vurderet i sin helhed. Kriterierne for at udvide forsyningspligtens omfang er i hovedtræk følgende: Et mindretal af forbrugerne vil blive udstødt, fordi de ikke har råd til tjenester, der benyttes af størstedelen af befolkningen. Inddragelse af disse tjenester under forsyningspligten vil udgøre en nettofordel for alle forbrugere, hvis de ikke udbydes på normale forretningsmæssige betingelser. I meddelelsen analyseres det særskilt, om forsyningspligten kan udvides på to områder: Mobiltjenester: Kommissionen konstaterer, at kriterierne ikke er opfyldt. Bredbånd: Kommissionen konstaterer, at kriterierne ikke er opfyldt. Kommissionen anfører i meddelelsen en række mere fremadrettede overvejelser: om forsyningspligt alene bør omfatte adgang til infrastruktur og ikke tjenester, om der stadig skal være forsyningspligt på betalingstelefoner i en verden, hvor næsten alle har mobiltelefoner, om der fortsat skal være forsyningspligt på nummeroplysningstjenester, og

7 om udviklingen af avancerede tjenester gør det nødvendigt på EU-plan at harmonisere forsyningspligten for handicappede yderligere. Desuden drøftes muligheden for at finansiere forsyningspligten via den almindelige beskatning i stedet for via en sektorfinansiering. Side 7

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0572 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0572 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0572 Bilag 1 Offentligt Grundnotat til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologi Meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet, Rådet,

Læs mere

Sag DK/2005/0194: Offentligt tilgængelige udlandstelefontjenester leveret på et fast sted til erhvervskunder

Sag DK/2005/0194: Offentligt tilgængelige udlandstelefontjenester leveret på et fast sted til erhvervskunder EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 27/6/2005 SG-Greffe (2005) D/202829 IT- og Telestyrelsen Holsteingade 63 DK-2100 KØBENHAVN Ø Att : Jørgen Abild Andersen Direktør Fax: +45-35 45 00 10 Kære Jørgen Abild

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsyningspligtydelser 1)

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsyningspligtydelser 1) BEK nr 1314 af 26/11/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 9. oktober 2016 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi,- Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2015-5720

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 7. november 2008 (13.11) (OR. fr) 15116/08 TELECOM 180

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 7. november 2008 (13.11) (OR. fr) 15116/08 TELECOM 180 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 7. november 2008 (13.11) (OR. fr) 15116/08 TELECOM 180 NOTE fra: formandskabet til: Coreper/Rådet Komm. forsl. nr.: 13775/08 TELECOM 149 Vedr.: Meddelelse

Læs mere

2.1 Udpegningsperiodens varighed Muligheder for underskudsfinansiering Tilsyn... 4

2.1 Udpegningsperiodens varighed Muligheder for underskudsfinansiering Tilsyn... 4 Interessetilkendegivelsesmateriale forsyningspligt på teleområdet UDKAST Kontor/afdeling Center for Tele Dato xx. xxx 2016 J nr. 2016-111 Indhold 1 Baggrund... 2 2 Nærmere om forsyningspligten... 2 2.1

Læs mere

Energistyrelsen Center for Tele CC: 4. februar 2016

Energistyrelsen Center for Tele   CC: 4. februar 2016 Energistyrelsen Center for Tele E-mail: tele@ens.dk CC: mtst@ens.dk 4. februar 2016 Bemærkninger til høring om Forsyningspligt analyse Teleindustrien i Danmark, IT-Branchen og DI Digital (herefter høringsparterne)

Læs mere

Bekendtgørelse om forsyningspligtydelser 1)

Bekendtgørelse om forsyningspligtydelser 1) BEK nr 482 af 20/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 10. april 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2016-3168

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsyningspligtydelser 1

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsyningspligtydelser 1 Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsyningspligtydelser 1 1 I bekendtgørelse nr. 701 af 26. juni 2008 om forsyningspligtydelser, som ændret ved bekendtgørelse nr. 357 af 23. april 2012 og

Læs mere

Forsyningspligt på teletjenester. Analyse af det fremtidige behov for forsyningspligt på teletjenester

Forsyningspligt på teletjenester. Analyse af det fremtidige behov for forsyningspligt på teletjenester Forsyningspligt på teletjenester Analyse af det fremtidige behov for forsyningspligt på teletjenester 7-1-2016 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 5 2. RESUMÉ AF ANALYSENS ANBEFALINGER... 7 3. ANALYSENS

Læs mere

Bekendtgørelse om forsyningspligtydelser 1)

Bekendtgørelse om forsyningspligtydelser 1) BEK nr 701 af 26/06/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 11. januar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, IT- og Telestyrelsen,

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 26 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 26 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - Bilag 26 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K Hermed

Læs mere

Høring over Kommissionens meddelelse om revision af den europæiske fælles ramme for elektroniske kommunikationsnet og - tjenester

Høring over Kommissionens meddelelse om revision af den europæiske fælles ramme for elektroniske kommunikationsnet og - tjenester Se vedlagte modtagerliste Høring over Kommissionens meddelelse om revision af den europæiske fælles ramme for elektroniske kommunikationsnet og - tjenester Vedlagt fremsendes i høring Kommissions meddelelse

Læs mere

5) En udtømmende nummerfortegnelse og en landsdækkende nummeroplysningstjeneste.

5) En udtømmende nummerfortegnelse og en landsdækkende nummeroplysningstjeneste. Forslag til Lov om ændring af lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet (Præcisering af reglerne om forsyningspligt og nummeroplysningsdatabaser) 1 I lov om konkurrence- og forbrugerforhold

Læs mere

65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber

65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber Cybercity A/S Overgaden Neden Vandet 7 1414 København K 65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber Cybercity har ved brev af 10. juni

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bruxelles, den SG-Greffe (2005) D/ IT- og Telestyrelsen Holsteingade 63 DK-2100 KØBENHAVN Ø

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bruxelles, den SG-Greffe (2005) D/ IT- og Telestyrelsen Holsteingade 63 DK-2100 KØBENHAVN Ø EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.08.2005 SG-Greffe (2005) D/204459 IT- og Telestyrelsen Holsteingade 63 DK-2100 KØBENHAVN Ø Att.: Jørgen Abild Andersen Direktør Fax: +45-35 45 00 10 E-mail: itst@itst.dk

Læs mere

Høringsnotat over Energistyrelsens udkast til analyse af det fremtidige behov for forsyningspligt på teletjenester

Høringsnotat over Energistyrelsens udkast til analyse af det fremtidige behov for forsyningspligt på teletjenester Høringsnotat over Energistyrelsens udkast til analyse af det fremtidige behov for forsyningspligt på teletjenester Kontor/afdeling Center for Tele Dato 19. maj 2016 J nr. 2015-6679 Energistyrelsen har

Læs mere

Bilag A, vilkår for pakke 2. Forsyningspligt på teleområdet

Bilag A, vilkår for pakke 2. Forsyningspligt på teleområdet Bilag A, vilkår for pakke 2 Forsyningspligt på teleområdet Vilkår for XXX' varetagelse af en nummeroplysningstjeneste til nærmere afgrænsede grupper af handicappede, en landsdækkende nummeroplysningstjeneste

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet

Forslag. Lov om ændring af lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet Lovforslag nr. L 141 Folketinget 2006-07 Fremsat den 31. januar 2007 af videnskabsministeren (Helge Sander) Forslag til Lov om ændring af lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet (Præcisering

Læs mere

Høring over udkast til forslag til lov om ændring af lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet 30. januar 2007

Høring over udkast til forslag til lov om ændring af lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet 30. januar 2007 Høring over udkast til forslag til lov om ændring af lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet 30. januar 2007 Indledning har i perioden 28. november til 19. december gennemført en bred høring

Læs mere

Nørre Djurs Kommune Kommunalbestyrelsen Glesborg Bygade 1 8585 Glesborg Dato: 16. september 2004 Kontor: Stabsenheden J.nr.

Nørre Djurs Kommune Kommunalbestyrelsen Glesborg Bygade 1 8585 Glesborg Dato: 16. september 2004 Kontor: Stabsenheden J.nr. Nørre Djurs Kommune Kommunalbestyrelsen Glesborg Bygade 1 8585 Glesborg Dato: 16. september 2004 Kontor: Stabsenheden J.nr.: 2004-21123/725-1 Sagsbeh.: Fil-navn: DSI udt. Ved brev af 27. november 2003

Læs mere

TDC A/S Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København C

TDC A/S Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København C TDC A/S Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København C Afgørelse efter telelovens 65 om Cybercity s anmodning om adgang

Læs mere

Høring over bekendtgørelser om net- og informationssikkerhed

Høring over bekendtgørelser om net- og informationssikkerhed Til adressaterne på vedlagte høringsliste Kastellet 30 2100 København Ø Telefon: 33 32 55 80 cfcs@cfcs.dk www.cfcs.dk 29. april 2016 Høring over bekendtgørelser om net- og informationssikkerhed 1. Center

Læs mere

Lovgrundlag I lovbemærkningerne til telelovens 51 f, stk. 5 og 6, er bl.a. anført følgende:

Lovgrundlag I lovbemærkningerne til telelovens 51 f, stk. 5 og 6, er bl.a. anført følgende: TDC A/S Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om ændring af afgørelse af 2. november 2005 på engrosmarkedet for bredbåndstilslutning (marked 12)

Læs mere

De Europæiske Fællesskabers Tidende

De Europæiske Fællesskabers Tidende 17.9.2002 L 249/21 KOMMISSIONENS DIREKTIV 2002/77/EF af 16. september 2002 om konkurrence på markederne for elektroniske kommunikationsnet og -tjenester (EØS-relevant tekst) KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE

Læs mere

Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0698 Offentligt

Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0698 Offentligt Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0698 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 29.7.2009 KOM(2009) 421 endelig 2007/0248 (COD) KOMMISSIONENS UDTALELSE i henhold til EF-traktatens

Læs mere

Vilkår for pakke 1. Forsyningspligt på teleområdet

Vilkår for pakke 1. Forsyningspligt på teleområdet Vilkår for pakke 1 Forsyningspligt på teleområdet Vilkår for TDC s varetagelse af forsyningspligten på taletelefoni og teksttelefontjeneste (pakke 1) 1 Indledning... 3 2 Omfanget af forsyningspligten og

Læs mere

L 162/20 Den Europæiske Unions Tidende

L 162/20 Den Europæiske Unions Tidende L 162/20 Den Europæiske Unions Tidende 21.6.2008 KOMMISSIONENS DIREKTIV 2008/63/EF af 20. juni 2008 om konkurrence på markederne for teleterminaludstyr (EØS-relevant tekst) (kodificeret udgave) KOMMISSIONEN

Læs mere

Lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet 1)

Lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet 1) Lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet 1) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov:

Læs mere

Vort ref. nr.: DFT/dll (Anføres ved besvarelser) Vedr.: Høring over IT- og Telestyrelsens forsyningspligtsanalyse 2006

Vort ref. nr.: DFT/dll (Anføres ved besvarelser) Vedr.: Høring over IT- og Telestyrelsens forsyningspligtsanalyse 2006 IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø DANSK METAL IT-Sekretariatet Nyropsgade 38 1780 København V Postboks 308 Tlf.: 3363 2000 Fax: 3363 2140 e-mail: it@danskmetal.dk IT- og Telestyrelsen

Læs mere

Revision af det centrale EUregelsæt

Revision af det centrale EUregelsæt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del Bilag 362 Offentligt Revision af det centrale EUregelsæt på teleområdet Teknisk gennemgang for Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 27. september

Læs mere

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på

Læs mere

De Europæiske Fællesskabers Tidende EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 98/10/EF. af 26. februar 1998

De Europæiske Fællesskabers Tidende EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 98/10/EF. af 26. februar 1998 L 101/24 DA De Europæiske Fællesskabers Tidende 1.4.98 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 98/10/EF af 26. februar 1998 om ONP-vilkår for taletelefonitjenesten og om udbud af forsyningspligtydelser

Læs mere

Tillæg nr. 6 til tilladelse til etablering og drift af et landsdækkende offentligt digitalt 2. generations mobilnet i Danmark

Tillæg nr. 6 til tilladelse til etablering og drift af et landsdækkende offentligt digitalt 2. generations mobilnet i Danmark IT- og Telestyrelsen, den 23. december 2009 Tillæg nr. 6 til tilladelse til etablering og drift af et landsdækkende offentligt digitalt 2. generations mobilnet i Danmark I GSM-tilladelsen af 23. januar

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Høringssvarene har berørt følgende punkter:

HØRINGSNOTAT. Høringssvarene har berørt følgende punkter: HØRINGSNOTAT Kontor/afdeling Center for tele Dato 7. januar 2016 J nr. 2015-5739 Opdateret høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om radiofrekvenser og om ophævelse af lov

Læs mere

Vilkår for XX s varetagelse af forsyningspligten på taletelefoni og teksttelefontjeneste(pakke

Vilkår for XX s varetagelse af forsyningspligten på taletelefoni og teksttelefontjeneste(pakke UDKAST 1 Vilkår for XX s varetagelse af forsyningspligten på taletelefoni og teksttelefontjeneste(pakke 1) 1 Indledning... 2 2 Omfanget af forsyningspligten og de dertil knyttede tjenester... 2 3 Minimumskrav

Læs mere

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft.

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft. Vejledning Februar 2012 Vejledning om tilsyn, rimelige anmodninger og alternativ tvistbillæggelse i forhold til den sektorspecifikke konkurrenceregulering på teleområdet 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte

Læs mere

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0402 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0402 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0402 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Udvalg for Teknologi og Udvikling Europa-Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Der er modtaget i alt 15 høringssvar i høringsperioden. Følgende 9 høringsparter har fremsendt bemærkninger til lovforslaget:

HØRINGSNOTAT. Der er modtaget i alt 15 høringssvar i høringsperioden. Følgende 9 høringsparter har fremsendt bemærkninger til lovforslaget: HØRINGSNOTAT Kontor Center for tele Dato august 2018 J nr. 2017-2324 / SSHM Høringsnotat vedr. forslag til Lov om ændring af lov om elektroniske kommunikationsnet- og tjenester (Kommuners tilskud til udrulning

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.2.2014 C(2014) 1126 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax + 45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.3.2019 C(2019) 1616 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 4.3.2019 om ændring af bilag VIII og IX til direktiv 2012/27/EU om indholdet af de omfattende

Læs mere

Europaudvalget 2000 KOM (2000) 0392 Offentligt

Europaudvalget 2000 KOM (2000) 0392 Offentligt Europaudvalget 2000 KOM (2000) 0392 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, 12.7.2000 KOM(2000) 392 endelig 2000/0183 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE AFGØRELSE (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE AFGØRELSE (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 1.7.2015 C(2015) 4359 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE AFGØRELSE (EU) / af 1.7.2015 om de gældende systemer til vurdering og kontrol af konstansen af spildevandstekniske

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Retsudvalget UDKAST TIL UDTALELSE. til Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse

EUROPA-PARLAMENTET. Retsudvalget UDKAST TIL UDTALELSE. til Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse EUROPA-PARLAMENTET 2004 Retsudvalget 2009 2007/0248(COD) 19.3.2008 UDKAST TIL UDTALELSE fra Retsudvalget til Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 24.5.2005 KOM(2005) 203 endelig MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET, EUROPA-PARLAMENTET, DET ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET

Læs mere

Høringsnotat vedr. forsyningspligtanalyse 2006

Høringsnotat vedr. forsyningspligtanalyse 2006 Modtager(e): Se høringsliste. Høringsnotat vedr. forsyningspligtanalyse 2006 Indledning fremlagde i oktober 2006 en analyse af fremtidens forsyningspligt. Analysen indeholder bl.a. en vurdering af forsyningspligtens

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer

Læs mere

TDC A/S Nørregade København K. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V

TDC A/S Nørregade København K. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V TDC A/S Nørregade 21 0900 København K Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V Afgørelse vedr. adgang til løbende opdateret oversigt over ledig dark fiberkapacitet 9. oktober 2007 Cybercity har ved

Læs mere

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone. Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom 5. februar 2013 /mobljo Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.com Afgørelse om den maksimale pris for terminering

Læs mere

Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning,

Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning, TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning, jf. telelovens

Læs mere

Telekommunikationsret

Telekommunikationsret Tom Latrup-Pedersen Telekommunikationsret &d$5 THOMSON REUTERS Forord 5 Kapitel 1 Telekommunikationsrettens genstand 16 1.1. Sondringen mellem infrastruktur og indhold 21 1.2. Den sektorspecifikke konkurrenceregulering

Læs mere

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0618 Bilag 5 Offentligt

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0618 Bilag 5 Offentligt Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0618 Bilag 5 Offentligt Lovafdelingen Dato: 17. april 2007 Kontor: Procesretskontoret Sagsbeh: Jakob Kamby Sagsnr.: 2006-748/21-0259 Dok.: JKA40459 Høringssvar fra den danske

Læs mere

SIKRING AF TALETELEFONI I FASTE TELENET VEJLEDNING FOR REKVIRENTER OG UDBYDERE

SIKRING AF TALETELEFONI I FASTE TELENET VEJLEDNING FOR REKVIRENTER OG UDBYDERE IT- og TELESTYRELSEN SIKRING AF TALETELEFONI I FASTE TELENET VEJLEDNING FOR REKVIRENTER OG UDBYDERE Juni 2009 Indholdsfortegnelse 1. Vejledningens formål 2. Formålet med sikring af taletelefoni i faste

Læs mere

1 Bekendtgørelse nr. 823 af 27. juni 2014 om regler for anmeldelse af priser og betingelser. Direktiv 2009/72/EF om fælles regler for det indre

1 Bekendtgørelse nr. 823 af 27. juni 2014 om regler for anmeldelse af priser og betingelser. Direktiv 2009/72/EF om fælles regler for det indre Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del foreløbigt svar på spørgsmål 83 Offentligt Bilag 1: Oversigt over bekendtgørelser på Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets område, rer erhvervsrettet

Læs mere

TDC A/S Nørregade København C

TDC A/S Nørregade København C TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Afgørelse i 65 sag om ændring af aftale om tjenesteudbyderadgang på fastnettet mellem Tele2 og TDC ( hvilende abonnement ) Tele2 anmodede med brev af 7. juli 2004

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 2.8.2012 COM(2012) 430 final 2012/0207 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om fastlæggelse af EU's holdning med henblik på revisionen af det internationale telekommunikationsreglement

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.4.2018 C(2018) 2331 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Danmark Att.: Katrine Winding Generaldirektør E-mail: postmar@erst.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om rammerne for informationssikkerhed og beredskab 1)

Bekendtgørelse om rammerne for informationssikkerhed og beredskab 1) (Gældende) Udskriftsdato: 14. januar 2015 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, IT- og Telestyrelsen, j.nr. 09-076167 Senere ændringer

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse om følgende sager:

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse om følgende sager: EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.6.2018 C(2018) 4191final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Danmark Att.: Katrine Winding Direktør for Erhvervsstyrelsen E-mail:

Læs mere

Bekendtgørelse om vurdering af virkning på miljøet (VVM) ved projekter om etablering m.v. af elproduktionsanlæg på havet 1)

Bekendtgørelse om vurdering af virkning på miljøet (VVM) ved projekter om etablering m.v. af elproduktionsanlæg på havet 1) BEK nr 68 af 26/01/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 25. november 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2203/1190-0033

Læs mere

Høring over interessen for frekvensbåndene 1,5 GHz, 3,5 GHz og 26 GHz

Høring over interessen for frekvensbåndene 1,5 GHz, 3,5 GHz og 26 GHz Høring over interessen for frekvensbåndene 1,5 GHz, 3,5 GHz og 26 GHz I medfør af det frekvenspolitiske rammemandat af 3. maj 2012 skal Energistyrelsen arbejde for en fleksibel anvendelse af radiofrekvenser

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsfremme

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsfremme UDKAST 6.december 2013 Fremsat den {FREMSAT} af erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen Forslag til Lov om ændring af lov om erhvervsfremme (Ophævelse af reglerne om industrisamarbejde i forbindelse

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om Landbrug og Udvikling af Landdistrikter 27.3.2015 2014/0256(COD) UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Landbrug og Udvikling af Landdistrikter til Udvalget om Miljø,

Læs mere

Dette notat oversendes også til Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg.

Dette notat oversendes også til Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12 ERU alm. del Bilag 234 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 23. april 2012 Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om

Læs mere

Socialudvalg. Grundnotatet sendes endvidere til Folketingets Erhvervsudvalg og Folketingets

Socialudvalg. Grundnotatet sendes endvidere til Folketingets Erhvervsudvalg og Folketingets Socialudvalget SOU alm. del - Bilag 168 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 9. januar 2009 Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om passagerers rettigheder

Læs mere

Sag DK/2006/0525: Transittjenester i det faste offentlige telefonnet. Andenfasebehandling i henhold til artikel 7, stk. 4, i direktiv 2002/21/EF 1

Sag DK/2006/0525: Transittjenester i det faste offentlige telefonnet. Andenfasebehandling i henhold til artikel 7, stk. 4, i direktiv 2002/21/EF 1 EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.12.2006 SG-Greffe (2006) D/207396 IT- og Telestyrelsen Holsteingade 63 DK-2100 København Ø Danmark Att.: Jørgen Abild Andersen Direktør Fax: +45-35 45 00 10 Vedr.:

Læs mere

Frederikshavn Kommune og bredbånd

Frederikshavn Kommune og bredbånd Frederikshavn Kommune og bredbånd Et forsøg på at lave en status på Bredbånd i Frederikshavn Kommune Mogens Kahr Nielsen, IT chef, Frederikshavn Kommune Status på IT forbindelser i landdistrikterne Her

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del Bilag 245 Offentligt

Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del Bilag 245 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi 2009-10 UVT alm. del Bilag 245 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København

Læs mere

BILAG. til. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV

BILAG. til. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 11.4.2018 COM(2018) 184 final ANNEXES 1 to 2 BILAG til Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om adgang til indbringelse af sager til varetagelse af forbrugernes

Læs mere

UDKAST. Forslag Til Lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester 1. Afsnit I Indledende bestemmelser. Kapitel 1 Lovens formål

UDKAST. Forslag Til Lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester 1. Afsnit I Indledende bestemmelser. Kapitel 1 Lovens formål UDKAST Forslag Til Lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester 1 Afsnit I Indledende bestemmelser Kapitel 1 Lovens formål 1. Lovens formål er at fremme et velfungerende og innovationspræget marked

Læs mere

Bekendtgørelse om den samlede danske nummerplan 1)

Bekendtgørelse om den samlede danske nummerplan 1) BEK nr 425 af 14/04/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 6. marts 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, IT- og Telestyrelsen,

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER DA DA DA KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 25.9.2008 KOM(2008) 572 endelig MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG

Læs mere

Fastsættelse af priser og vilkår for VOIP-grænseflader til det offentlige telenet

Fastsættelse af priser og vilkår for VOIP-grænseflader til det offentlige telenet AFGØRELSE Sags nr. 2015-1893 26-06-2015 Fastsættelse af priser og vilkår for VOIP-grænseflader til det offentlige telenet N A L U N A A R A S U A R T A A T E Q A R N E R M I A Q U T S I S U T T E L E S

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Bilaget til gennemførelsesforordning (EU) 2015/1998 ændres i overensstemmelse med bilaget til denne forordning.

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Bilaget til gennemførelsesforordning (EU) 2015/1998 ændres i overensstemmelse med bilaget til denne forordning. 22.12.2015 L 334/5 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/2426 af 18. december 2015 om ændring af forordning (EU) 2015/1998 for så vidt angår tredjelande, der anerkendes som lande, der anvender

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen 6. kontor/3.1/2.1 Sagsnr.: 2011-20-2301-00738/Dep. sagsnr.: 9614 Den 31. marts 2011 FVM 886 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om

Læs mere

Finansudvalget FIU alm. del Bilag 9 Offentligt

Finansudvalget FIU alm. del Bilag 9 Offentligt Finansudvalget 2011-12 FIU alm. del Bilag 9 Offentligt Europaudvalget Den økonomiske konsulent EU-note Til: Dato: Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 12. oktober 2011 Forslag til EU-direktiv om beskatning

Læs mere

Orientering om markedsundersøgelser. - Marked 3a og 3b

Orientering om markedsundersøgelser. - Marked 3a og 3b Orientering om markedsundersøgelser - Marked 3a og 3b Engrosmarkedet for lokal netadgang på et fast sted (marked 3a) Engrosmarkedet for central netadgang på et fast sted, for så vidt angår masseforhandlede

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. maj 2018 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. maj 2018 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. maj 2018 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2018/0117 (NLE) 8534/18 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 2. maj 2018 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: AELE 25 EEE 22 N

Læs mere

Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på

Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på fastnetområdet

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.3.2019 C(2019) 2031 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 14.3.2019 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 305/2011

Læs mere

De Europæiske Fællesskabers Tidende EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2002/22/EF. af 7. marts 2002

De Europæiske Fællesskabers Tidende EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2002/22/EF. af 7. marts 2002 24.4.2002 L 108/51 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2002/22/EF af 7. marts 2002 om forsyningspligt og brugerrettigheder i forbindelse med elektroniske kommunikationsnet og -tjenester (forsyningspligtdirektivet)

Læs mere

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig artikel 104 C, stk. 14, andet afsnit,

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig artikel 104 C, stk. 14, andet afsnit, Forslag til RÅDETS FORORDNING (EF) om fremskyndelse og afklaring af gennemførelsen af proceduren i forbindelse med uforholdsmæssigt store underskud /* KOM/96/0496 ENDEL - CNS 96/0248 */ EF-Tidende nr.

Læs mere

(6) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra det udvalg, der er nedsat ved artikel 21 i direktiv 97/67/EF

(6) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra det udvalg, der er nedsat ved artikel 21 i direktiv 97/67/EF 21.9.2018 L 238/65 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2018/1263 af 20. september 2018 om skemaerne til pakkeleveringsvirksomheders indgivelse af oplysninger, jf. Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 117 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 117 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - Bilag 117 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K./.

Læs mere

9901/17 ht/jb/ef 1 DGD 2A

9901/17 ht/jb/ef 1 DGD 2A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 1. juni 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2015/0287 (COD) 9901/17 NOTE fra: til: Formandskabet Rådet Tidl. dok. nr.: 9641/17 + ADD 1 Komm. dok. nr.: 15251/15

Læs mere

Mandat for Arbejdsgruppen vedrørende Komplementær Kompetence

Mandat for Arbejdsgruppen vedrørende Komplementær Kompetence DET EUROPÆISKE KONVENT SEKRETARIATET Bruxelles, den 31. maj 2002 (03.06) (OR. en) CONV 75/02 NOTE fra: til: Vedr.: Henning Christophersen konventet Mandat for Arbejdsgruppen vedrørende Komplementær Kompetence

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.6.2017 C(2017) 4250 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/2366

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.5.2014 COM(2014) 290 final 2014/0151 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af aftalen mellem Den Europæiske Union og dens

Læs mere

Bekendtgørelse om programvirksomhed på grundlag af registrering samt ondemand audiovisuel programvirksomhed 1)

Bekendtgørelse om programvirksomhed på grundlag af registrering samt ondemand audiovisuel programvirksomhed 1) BEK nr 100 af 28/01/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2004-20399-229 Senere ændringer til forskriften BEK nr 894 af 23/08/2012

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE AFGØRELSE (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE AFGØRELSE (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.3.2019 C(2019) 1848 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE AFGØRELSE (EU) / af 13.3.2019 om fastlæggelse af et flerårigt EU-program for indsamling, forvaltning og anvendelse

Læs mere

Forslag til RÅDETS FORORDNING

Forslag til RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.1.2017 COM(2017) 23 final 2017/0010 (NLE) Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af bilag III til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2008/98/EF for så vidt

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE AFGØRELSE (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE AFGØRELSE (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.2.2018 C(2018) 884 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE AFGØRELSE (EU) / af 19.2.2018 om de gældende systemer til vurdering og kontrol af konstansen af ydeevnen af metalbelagte

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.12.2016 COM(2016) 798 final 2016/0399 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om tilpasning af en række retsakter inden for retlige anliggender,

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhed i net- og informationssystemer af betydning for skibes sikkerhed og deres sejlads 1)

Bekendtgørelse om sikkerhed i net- og informationssystemer af betydning for skibes sikkerhed og deres sejlads 1) BEK nr 46 af 15/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2018030032 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C

TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om fastsættelse af pris for samtrafikproduktet "gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet"

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (2014/287/EU)

(EØS-relevant tekst) (2014/287/EU) 17.5.2014 L 147/79 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE af 10. marts 2014 om fastsættelse af kriterier for etablering og evaluering af europæiske netværk af referencecentre og deres medlemmer og for lettelse

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde

Kapitel 1 Anvendelsesområde Notat Udkast til bekendtgørelse om programvirksomhed på grundlag af registrering samt on-demand audiovisuel programvirksomhed 10. marts 2016 I medfør af 46, 47, stk. 4 og 5, og 48 i lov nr. xx af xx om

Læs mere

Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014

Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014 Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014 28/03/2018 ESMA70-151-435 DA Indholdsfortegnelse 1 Anvendelsesområde... 2 2 Formål... 4 3 Compliance-

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse i sag DK/2016/1873: Engrossalg af adgang af særlig kvalitet på et fast sted i Danmark

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse i sag DK/2016/1873: Engrossalg af adgang af særlig kvalitet på et fast sted i Danmark EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.07.2016 C(2016)4613 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax +45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 31.1.2017 C(2017) 403 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 31.1.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 251/2014

Læs mere

18. august 2017 EM 2017/109. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om telekommunikation og teletjenester. Kapitel 1 Eneretsbestemmelser

18. august 2017 EM 2017/109. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om telekommunikation og teletjenester. Kapitel 1 Eneretsbestemmelser 18. august 2017 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om telekommunikation og teletjenester Kapitel 1 Eneretsbestemmelser 1. Grønlands Selvstyre har eneret på udbud af teletjenester i, til

Læs mere