Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 191 Offentligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 191 Offentligt"

Transkript

1 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 191 Offentligt Folketinget Christiansborg 1240 København K Att.: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget Nykøbing F., den 16. februar 2017 Rute 54 Næstved-Faxe Baggrund Klimavenlig motorvej mellem Næstved og Sydmotorvejen? De seneste stormes oversvømmelser er advarsler, man bør tage alvorligt. Derfor får I mit forslag til orientering, selv om mange politikere peger på Vejdirektoratets forslag A. Rute 54 Næstved-Faxe vil kombinere klimahensyn med et politisk ønske om et særligt hensyn til Faxe og Stevns. Vejforslaget vil også reducere den gennemkørende trafik i Holmegaard Mose og Hesede Skov, og der er også tænkt på Faxe Kommunes ønske om nordvendte ramper til Sydmotorvejens tilslutningsanlæg 36 ved Ulse. Dertil kommer, at forslaget vil aflaste Rønnede for en stor del af den tunge trafik mellem Sydmotorvejen og Faxe. Rute 54 Næstved-Faxe med motorvejskryds Rønnede Nord en løsning der rykker I et svar, som jeg har fået fra fhv. transportminister Hans Christian Schmidt, fremgik det bl.a., at en Haslev-løsning ligger uden for den politisk vedtagne ramme for projektet med en ny rute 54, fordi der skal tages et særligt hensyn til Faxe og Stevns. Skal der tages et sådant hensyn, mener jeg, at man skal gøre det ordentligt ved at forlænge rute 54 til Faxe, selv om vejanlæg øst for Sydmotorvejens tilslutningsanlæg også ligger uden for politikernes ramme. Hvis man virkelig mener noget med hensynet til Faxe og Stevns, burde de ansvarlige politikere kunne blive enige om dette, selv om man i første omgang har anset østligt tillægsanlæg for at være en kommunal opgave. Vejdirektoratets løsningsforslag tilgodeser trafikken mellem Næstved og Sydmotorvejen, mens Faxe og Stevns ligger glemt og gemt i skyggen bag Rønnede. Rønnede vil stadig være transitby for en stor del af trafikken mellem Næstved og Faxe, og det gælder også for trafikken mellem Faxe og Femern Bælt. Jeg har selv prøvet at have Sydmotorvejen-Faxe som en del af min pendlerstrækning, hvilket ofte medførte irriterende og ineffektive oplevelser. Da man har brugt et hensynsfuldt kompromisforslag ved anlæg af motorvej ved Silkeborg, har Vejdirektoratets høringsnotat fra august 2015 inspireret mig til at lave et kompromisforslag til en ny rute 54. Forslaget kombinerer en motorvej med et motorvejskryds og en motortrafikvej.

2 På kortet er det sammensatte forslag tegnet med en sort linjeføring. Ved Nielstrup foreslås anlæg af motorvejskryds Rønnede Nord med fuld tilslutning. Motorvejskrydset vil være et nyt tilslutningsanlæg (TSA) 36; det vil erstatte det nuværende TSA 36 ved Ulse. Ved motorvejens østlige ende vil der være en rundkørsel, hvor rute 269 vil have en særlig erstatningstilslutning. Med en motortrafikvej forlænges rute 54 til Faxe. Forslagets motorvejsdel har to tilslutninger til det lokale vejnet. I den vestlige halvdel er der tilslutning til Holmegaardsvej, af hensyn til trafik til/fra Fensmark og Holme-Olstrup, hvor bl.a. hhv. Holmegaard Glasværk og BonBon-Land ligger. I den østlige halvdel er der tilslutning til Gisselfeldvej, af hensyn til trafik til/fra Haslev og Haslevs sydlige omegn med rekreative turistmål. De to tilslutningsveje er på kortet vist med gul farve, hvilket betyder, at de er af en bedre kvalitet i forhold til øvrige veje i det lokale vejnet. Forslagets motortrafikvejsdel har tilslutning til rute 151. Nordøst for Holme-Olstrup kan der være fordele ved at vælge at følge Vejdirektoratets forslag A, der går syd om Ravnstrup, der ligger vest for Gødstrup. Flere steder kan man eventuelt vælge at grave motorvejen ned og f.eks. lade jernbanen virke som støjafskærmningsvold. Jeg har fundet seks gode grunde til at vælge det viste kompromisforslag. Nr. 1: Der tages fuldt ud hensyn til Faxe og Stevns; disse områder er ikke tjent med en halv løsning. Der er et ønske om nordvendte ramper til TSA 36; disse ramper kan passende også have direkte forbindelse til Faxe med en forlænget rute 54. En sådan forbindelse vil lede den tunge trafik uden om Rønnede, der trænger til en aflastning. Nr. 2: Der tages hensyn til klimaet; vest for motorvejskrydset bruges næsten det hele af Ulseforslaget, bortset fra enkelte tegningsunøjagtigheder. De seneste stormes virkning på en stor del af Danmarks kystnære områder har igen gjort os opmærksomme på, at klimahensyn er vigtige, og at klimaet virkelig skal tages alvorligt. Jeg siger hermed mange tak til folket bag høringssvar 14 og 34; der er mange gode oplysninger og ikke mindst sammenligninger. Nr. 3: Det vil være synd og afgrundsdybt ærgerligt at gennemskære Hesede skov med motorvej, da skoven er et af vore enestående naturområder. Kompromisforslaget vil kun berøre et kort stykke af skovens udkant, hvor den i forvejen gennemskæres af jernbanen.

3 Nr. 4: I Hesede Skov ligger Villa Gallina idyllisk med minimal baggrundsstøj. En motorvej gennem skoven vil øge støjen, mens kompromisforslaget vil reducere støjen. Da forslaget på kortet også vil medføre en markant bedre vejforbindelse til den gennemkørende trafik mellem Næstved og Haslev, vil forslaget også reducere støjen fra Rødebrovej, der gennemskærer Holmegaard Mose, som er et naturbeskyttelsesområde (Natura 2000). I høringsnotatet fra august 2015 er der i høringssvar 18 (side 129) et kort, der viser, at både Rødebrovej og Villa Gallinavej bliver brugt af gennemkørende trafik mellem Næstved og Haslev, og at den tunge Næstved-Haslev trafik er nødt til at køre omvejskørsel via Sydmotorvejen. Nr. 5: Uden for myldretiderne er den nuværende rute 54 en god kvalitetslandevej, og når der kommer en ny rute 54, vil den nuværende opnå en stor forbedring i myldretiderne. Det vil derfor være synd at lukke en del af den vej for almindelig landevejstrafik. Anlæg af motorvej gennem Hesede Skov medfører desuden ekstraarbejde med anlæg af erstatningscykelsti, anlæg af faunabro, eventuelt anlæg af erstatningslandevej og eventuelle flytninger af dele af andre veje. Dertil kommer, at anlæg gennem skoven vil medføre, at trafikken vil blive generet i anlægsperioden, hvorimod kompromisforslaget kun vil berøre den nuværende rute 54 ved tilslutningsrundkørslen øst for Næstved. Nr. 6: De tværgående veje, der tilsluttes ved Holme-Olstrup og Slotshusene, vil være af en bedre kvalitet og dermed mere trafikvenlige, når man sammenligner med tilslutninger i Vejdirektoratets forslag A, C og E vest for Hesede Skov. Af disse tilslutninger har den ene side forbindelse til en vej, der er vist med grå farve på kortet med kompromisforslaget. Nord for forslag A har den gråfarvede Gødstrupvej forbindelse til andre gråfarvede veje. Syd for forslag C har en ny tilslutningsvej forbindelse til den gråfarvede Sørupvej. Syd for forslag E har en ny tilslutningsvej forbindelse til den gråfarvede Nr. Tvedevej. Sammenligninger Oplysningerne i tabellen har jeg fra høringssvar 14 og 34 i Vejdirektoratets høringsnotat fra august Vejforslaget via Haslev er benævnt som linje D, mens vejforslaget via Ulse er benævnt som linje F. Af høringssvar 14 fremgår det også, at Vejdirektoratets linje A, B, C og E vil øge CO-udslippet med hhv. 255, 372, 824 og tons/år. Ved linje F er forskellen i antal kørte km 35% mindre i forhold til linje D, hvilket må give en CO2-besparelse, der er tilsvarende mindre, men alligevel markant. De klimavenlige vejforslag D og F har folkelig opbakning; i det nævnte høringsnotat fremgår det af høringssvar 10, 13, 14, 18, 19, 26, 29, 30 og 34.

4 Høringssvar 14 indeholder også syv interessante betragtninger. Den samlede trafik på rute D vil spare timer dagligt i forhold til linje A. På et år svarer det til ca. 49 års spildtid. Hvis 70% er fritids- og bolig-arbejdssteds-rejser, og 30% er erhvervskørsel på rute 54, vil den samfundsmæssige meromkostning ved linje A sammenlignet med rute D være kr. om dagen. Det svarer til en årlig meromkostning på lige over 100 mio.kr. - hvert år! Den årlige besparelse ved at vælge rute D i stedet for linje A vil kunne betale hele rute D på 12 år. Rute D vil spare tons CO2 i forhold til den nuværende rute 54. I forhold til linje A er der en betragtelig besparelse på tons CO2, hvilket svarer til 2,8 millioner kubikmeter CO2 om året. For at gøre det nemmere at forholde sig til, så svarer det til, at køleskabe bliver udskiftet til A++ årligt. Rute D har en betydelig bedre intern rente, der er 4,5 procentpoint bedre end linje A s interne rente. Rute D har en betydelig bedre nettogevinst pr. investeret krone, og gevinsten er 0,9 kr. bedre end linje A s nettogevinst. Økonomifordelen er så tydelig på rute D, at det vil være tydeligt for den enkelte bilist, da en pendler mellem Næstved og København vil spare ca kr. om året. Fejl og mangler i VVM-rapport I november 2016 udkom en sammenfattende rapport om VVM-redegørelsen (Vejens Virkning på Miljøet). Rapporten indeholder også en overordnet gennemgang af forslag D og F. Selv om disse forslag er fravalgt, er det respektløst at behandle dem mangelfuldt og forkert. Det er sjusk, når man på VVM-rapportens side 34 og 35 beskriver de klimavenlige vejforslag (Haslev og Ulse) forkert. Nordvest for Holme-Olstrup mangler tilslutningen til Holmegaardsvej. Andre steder er der halve tilslutningsanlæg, der er ubrugelige for trafikken til og fra Næstved. Der er også fejl i tilslutningen til Sydmotorvejen, da Haslev-forslaget er tilsluttet nord for tilslutningsanlæg (TSA) 35. Hvis man kigger på landkort og satellitfoto, vil man ellers se, at det vil være mere optimalt og beboelsesvenligt med en sydlig tilslutning eller en tilslutning direkte på ramperne i TSA 35. Ved Ulse mangler den sydvendte tilslutning til rute 269, hvilket for Vejdirektoratet gør det nemt at erklære, at begge vejforslag vil medføre, at trafik fra/til Rønnede og Stevnsområdet vil blive afskåret fra at få gavn af en ny højklasset forbindelse til/fra Næstved. En sådan erklæring er ikke en fair behandling af Ulse-forslaget. Kun tilslutningen til rute 269 ved Haslev er rigtigt beskrevet med et helt tilslutningsanlæg. Det er fusk, når man på VVM-rapportens side 34 påstår, at der i forslagene til de to nordlige løsninger ikke er beskrevet, hvor der kunne være tilslutningsanlæg til det lokale vejnet. I Vejdirektoratets høringsnotat fra august 2015 er beskrivelsen af tilslutningsanlæg fordelt på høringssvar (HS) 14, 29 og 34. Tilslutning til Holmegaardsvej er nævnt i HS 14 (side 92), HS 29 (side 161) og HS 34 (side ), samt vist i HS 34 (side 185). Tilslutning til rute

5 269 ved Haslev er nævnt i HS 29 (side 161). Tilslutning til Gisselfeldvej er nævnt i HS 34 (side ), samt vist i HS 34 (side 185). Tilslutning til rute 269 ved Ulse er vist i HS 34 (side 185) ved, at forslag F har nordligt endepunkt ved rute 269; det nordlige endepunkt svarer til en sydvendt tilslutning til rute 269, når forslag F forlænges til Sydmotorvejen. Det er uretfærdigt, når man på VVM-rapportens side 34 og 35 ikke nævner, at Haslevforslaget og Ulse-forslaget hver vil have en positiv virkning på miljøet i Holmegaard Mose, der er et naturbeskyttelsesområde (Natura 2000). Man er ensidigt bekymret for vejforslagenes trafik i nærheden af mosen; men man burde også være bekymret for den gennemkørende trafik på Rødebrovej, der gennemskærer mosen. Forslag D og F vil aflaste Rødebrovej for især den gennemkørende trafik mellem Næstved og Haslev, hvilket vil have en positiv virkning på miljøet, da det er bedre, at gennemkørende trafik vil benytte en ny vej uden for et naturbeskyttelsesområde, i forhold til at gennemkørende trafik vil fortsætte med at benytte en vej og plage omgivelserne inden for et naturbeskyttelsesområde. I det nævnte høringsnotat er der i HS 18 (side 129) et kort, der viser, at både Rødebrovej og Villa Gallinavej bliver brugt af gennemkørende trafik mellem Næstved og Haslev, og at den tunge Næstved-Haslev trafik er nødt til at køre omvejskørsel via Sydmotorvejen. Kortet i HS 34 (side 185) viser også, at Sydmotorvejen er nabo til et Natura 2000 område, der gennemskæres af rute 269. Opfordring Allan, Bodil, Carl, Dagmar, Egon, Freja osv. Ifølge TV 2 Vejrets meteorolog Peter Tanev kan vi lige så godt vænne os til, at rækken af navne på danske storme bliver længere og længere, og at antallet af skybrud også stiger. Klimamodellernes bud på fremtidens danske vejr viser nemlig, at vi vil komme til at opleve mere ekstremt vejr i fremtiden. I en rapport fra 2014 advarer Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) mod flere oversvømmelser i fremtiden. Ifølge klimaekspert Martin Olesen fra DMI vil en højere vandstand medføre, at oversvømmelser også kan forekomme ved storme, hvor vindstyrke og voldsomhed er mindre i forhold til tidligere storme med oversvømmelser. De nævnte meteorologiske budskaber er tydelige; derfor er det uretfærdigt, at det kun er vejforslag A, B, C og E, der er blevet VVM-undersøgt fuldt ud, da disse forslag vil bidrage til, at der kommer flere vinterstorme og sommerskybrud. Mange steder i samfundet er man meget opmærksom på energibesparende tiltag og grøn omstilling. De seneste stormes oversvømmelser er med til at understrege, at samfundets klimafokus er velbegrundet og ikke en omgang hysteri. Jeg vil derfor igen opfordre de ansvarlige politikere til, at de til sammenligninger får lavet et retvisende og retfærdigt grundlag ved, at de klimavenlige vejforslag (D og F) VVM-undersøges, som de er beskrevet i høringsnotatet fra august Den alvorlige klimasituation gør, at der virkelig er noget at tænke over. Vejforslag D og F vil hver have en årlig samfundsmæssig besparelse, der er så markant, at ekstra VVM-arbejde hurtigt vil være tjent hjem. En retfærdig behandling af forslag D og F vil være logisk og respektfuld over for især befolkningen i de kystnære områder. Med venlig hilsen Lars Skovsboe Madsen Gaabensevej Nykøbing F.

Rute 54 Næstved - Rønnede. VVM-undersøgelse Borgermøde den 12.december 2016

Rute 54 Næstved - Rønnede. VVM-undersøgelse Borgermøde den 12.december 2016 Rute 54 Næstved - Rønnede VVM-undersøgelse Borgermøde den 12.december 2016 Program for mødet Velkomst Borgmester Knud Erik Hansen, Faxe Kommune Overblik over resultaterne i VVM-undersøgelsen Projektleder

Læs mere

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Debatoplæg VVM-undersøgelse December 2014 VVM-undersøgelse af Rute 54 Næstved-Rønnede I trafikaftalen fra juni 2014 har en række partier i Folketinget besluttet at

Læs mere

Vedr. opgradering af rute 54, Næstved - Sydmotorvejen

Vedr. opgradering af rute 54, Næstved - Sydmotorvejen Transportudvalget 2012-13 TRU Alm.del Bilag 183 Offentligt Vedr. opgradering af rute 54, Næstved - Sydmotorvejen Næstved Kommune har den 26. februar 2013 indstillet to linjeforslag, A og B, til VVMundersøgelse.

Læs mere

Høringsnotat Rute 54 Næstved-Rønnede

Høringsnotat Rute 54 Næstved-Rønnede Høringsnotat Rute 54 Næstved-Rønnede VVM-undersøgelse - Afsluttende høring Dato 5. april 2017 Sagsbehandler Lene Nøhr Michelsen Dokument 17/01210-1 Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K

Læs mere

Indstilling. Ny motorvej på Rute 54 mellem Næstved og Rønnede

Indstilling. Ny motorvej på Rute 54 mellem Næstved og Rønnede Dato 5. april 2017 Dokument 17/04785-1 Side 1/9 Indstilling Ny motorvej på Rute 54 mellem Næstved og Rønnede VVM-undersøgelse for udbygning af Rute 54 mellem Næstved og Rønnede Den 24. juni 2014 indgik

Læs mere

NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS

NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS Projektets formål er at skabe direkte adgang til E45 Østjyske Motorvej fra Horsens by og havn via etablering af nyt tilslutningsanlæg nord for

Læs mere

Ravnstrup Landsbylaugs Protest mod Motorvej og Linjeføring Næstved - Rønnede.

Ravnstrup Landsbylaugs Protest mod Motorvej og Linjeføring Næstved - Rønnede. Miljøudvalget, Transportudvalget 2012-13 MIU alm. del Bilag 86, TRU alm. del Bilag 66 Offentligt Ravnstrup Landsbylaugs Protest mod Motorvej og Linjeføring Til medlemmerne af Folketingets Transportudvalget

Læs mere

FORUNDERSØGELSE. Rute 54 Næstved-Rønnede ORIENTERINGSMØDE

FORUNDERSØGELSE. Rute 54 Næstved-Rønnede ORIENTERINGSMØDE FORUNDERSØGELSE Rute 54 Næstved-Rønnede ORIENTERINGSMØDE Projektleder Ulrik Larsen Dagsorden: Politiske aftaler Hvad er en forundersøgelse Trafikale problemstillinger Løsningsforslag Konsekvenser Trafik,

Læs mere

Dagsorden for Havnebestyrelsen

Dagsorden for Havnebestyrelsen Dagsorden for Havnebestyrelsen Mødedato 19. december 2016 Tid Kl. 16.00 18.00 Sted Havnekontoret Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen (A)

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Naturstyrelsens afgørelse om ikke VVM-pligt ved udvidelse af tilslutningsanlæg 36 ved Ulse

AFGØRELSE i sag om Naturstyrelsens afgørelse om ikke VVM-pligt ved udvidelse af tilslutningsanlæg 36 ved Ulse Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 26. september 2016 J.nr.: NMK-34-00558 KlageID: 91761 Ref.: EVAJP-NMKN AFGØRELSE i sag om Naturstyrelsens afgørelse om ikke

Læs mere

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet Projekt fra idé til færdigt anlæg Rute 54 Trafikale problemstillinger Årsdøgntrafik: ca.

Læs mere

Rute 54, Næstved - Rønnede Redegørelse vedr. interessetilkendegivelse om mulig brugerfinansiering

Rute 54, Næstved - Rønnede Redegørelse vedr. interessetilkendegivelse om mulig brugerfinansiering Rute 54, Næstved - Rønnede Redegørelse vedr. interessetilkendegivelse om mulig brugerfinansiering Baggrund Vejdirektoratet har på baggrund af trafikaftalen af 22. oktober 2009 om Nye initiativer som led

Læs mere

Afgørelse om at etablering af til- og frakørselsanlæg mellem Bodum og Aabenraa ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at etablering af til- og frakørselsanlæg mellem Bodum og Aabenraa ikke er VVM-pligtig Vejdirektoratet Niels Juels gade 13 1059 København K Sendt elektronisk til: nkk@vd.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Afgørelse om at etablering af

Læs mere

Emne: Linjeføring af Rute 26 på strækningen fra E45 til Sabro Denne skrivelse er en opfølgning på vores foretræde for udvalget den 17. marts 2014.

Emne: Linjeføring af Rute 26 på strækningen fra E45 til Sabro Denne skrivelse er en opfølgning på vores foretræde for udvalget den 17. marts 2014. Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 222 Offentligt Til Folketingets Transportudvalg Den 24. marts 2014 Emne: Linjeføring af Rute 26 på strækningen fra E45 til Sabro Denne skrivelse er en opfølgning

Læs mere

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelse Juni 2017 Ny motorvej på strækning fra Give til Haderslev Med aftale mellem regeringen (V, LA og K), S, DF,

Læs mere

Åbent brev til Trafikminister Flemming Hansen og Folketingets Trafikudvalg

Åbent brev til Trafikminister Flemming Hansen og Folketingets Trafikudvalg Miljøbevægelsen NOAH Nørrebrogade 39 2200 København N Tlf. 35361212 Fax. 35361217 noah@noah.dk www.noah.dk København den 20. februar 2007. Åbent brev til Trafikminister Flemming Hansen og Folketingets

Læs mere

Vejdirektoratet. De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande

Vejdirektoratet. De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande Vejdirektoratet De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande Statsvejnettet 1/1-2017 Udgør 3.803 km* 1.205 km er motorveje Det svarer til ca. 5% af det samlede offentlige vejnet i Danmark (74.558 km)

Læs mere

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet Formål med mødet 1. Vejdirektoratet vil gerne give naboerne til Rute 54 et indblik i den VVM-undersøgelse,

Læs mere

Infrastruktur Sydsjælland/Lolland-Falster

Infrastruktur Sydsjælland/Lolland-Falster Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 389 Offentligt Infrastruktur Sydsjælland/Lolland-Falster Motorvej som element i regionsudviklingen Infrastruktur - Sydsjælland/Lolland-Falster Indholdsfortegnelse

Læs mere

I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar.

I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar. Høringssvar Høringsnotat vedrørende lokalplan 095 og kommuneplantillæg nr. 10. I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar. 1. Til Næstved Kommune Miljøstyrelsen

Læs mere

RUTE 54 NÆSTVED - RØNNEDE

RUTE 54 NÆSTVED - RØNNEDE RUTE 54 NÆSTVED - RØNNEDE Forundersøgelse >>> Opgradering af vejforbindelsen RAPPORT 424-2012 RUTE 54 NÆSTVED - RØNNEDE Forundersøgelse >>> Opgradering af vejforbindelsen Rapport 424-2012 Forundersøgelsen

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 99 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 99 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 99 Offentligt Til medlemmerne af Transport- og Bygningsudvalget Notat om manglende støjskærm ved Motorring 3 Rødovre Kommune Materiale forud for

Læs mere

Referat af borgermøde

Referat af borgermøde Dato August 2015 Sagsbehandler Lene Nøhr Michelsen Mail lmi@vd.dk Telefon 7244 3667 Dokument 15/04549-2 Side 1/10 Referat af borgermøde Emne: Borgermøde om VVM-undersøgelsen for Rute 54 Næstved-Rønnede

Læs mere

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 PROGRAM 19.00 Velkomst Lolland Kommunes borgmester Stig Vestergaard 19.10 Introduktion Ulrik Larsen, Vejdirektoratet 19.15 Præsentation

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 254 Offentligt. Nej Tak til en ny Omfartsvej ved Ribe

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 254 Offentligt. Nej Tak til en ny Omfartsvej ved Ribe Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 254 Offentligt Nej Tak til en ny Omfartsvej ved Ribe! Trafikbelastningen på rute 11 ved Ribe har været stort set på samme niveau de seneste 10 år.

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. Januar /14954 Niels Fejer Christiansen

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. Januar /14954 Niels Fejer Christiansen Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 178 Offentligt DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. Januar 2012 11/14954 Niels Fejer Christiansen nfc@vd.dk 7244 3333 Transportministeriet Center for

Læs mere

Rute 54 Næstved-Rønnede

Rute 54 Næstved-Rønnede Rute 54 Næstved-Rønnede Sammenfattende rapport VVM-redegørelse Rapport 566-2016 Rute 54 - Næstved-Rønnede VVM-redegørelse Sammenfattende rapport Rapport 566-2016 Dato: November 2016 Foto: Rambøll og Kasper

Læs mere

VVm-undersøgelse. Borgermøde 30. september 2013. Se Side 2

VVm-undersøgelse. Borgermøde 30. september 2013. Se Side 2 VVm-undersøgelse OMFARTSVEJ VEST OM RIBE DEBATOPLÆG >>> Udbygning af rute 11 Borgermøde 30. september 2013 Se Side 2 UDGIVET September 2013 Vejdirektoratet REDAKTION / FOTOS / LAYOUT / TRYK Vejdirektoratet

Læs mere

Trafikanalyse for Haslev

Trafikanalyse for Haslev Trafikanalyse for Haslev Hovedrapport, Februar 2015 Side 1 Udgivelsesdato : 17. februar 2015, version 2 Vores reference : 22.5044.01 Udarbejdet : Anne Mette Bach-Jacobsen og Bo Brassøe Kontrolleret : Irene

Læs mere

Situation og udfordringer i Danmark. Finn Thøgersen og Claus Krøldrup Pedersen Vejdirektoratet

Situation og udfordringer i Danmark. Finn Thøgersen og Claus Krøldrup Pedersen Vejdirektoratet Situation og udfordringer i Danmark Finn Thøgersen og Claus Krøldrup Pedersen Vejdirektoratet Statsvejnettet 3.803 km* Udgør 1/1-2017 1.205 km er motorveje Det svarer til ca. 5% af det samlede offentlige

Læs mere

Teknisk notat. Indledning

Teknisk notat. Indledning Teknisk notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.01.35-G01-1-16 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: rev. 26.04.2017 Indledning På foranledning af Søren Søe er nærværende notat udarbejdet, som forslag til

Læs mere

AlsFynBroen. - binder Syddanmark sammen

AlsFynBroen. - binder Syddanmark sammen AlsFynBroen - binder Syddanmark sammen AlsFynBroen er et projekt med et enormt potentiale Hvorfor? Fordi det modsat næsten alle andre infrastrukturprojekter ikke kun handler om at opgradere en eksisterende

Læs mere

Tre vejforbindelser i Tingbjerg

Tre vejforbindelser i Tingbjerg Tre vejforbindelser i Tingbjerg Skitseprojekt Opgavebeskrivelse 24.11.2015 Tre vejforbindelser i Tingbjerg Opgavebeskrivelse Side 1 af 5 1. Generel information I indbydes hermed til at deltage i udbud

Læs mere

Bilag 1: Foretræde for Folketingets Transportudvalg om omfartsvej ved Køge

Bilag 1: Foretræde for Folketingets Transportudvalg om omfartsvej ved Køge Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 76 Offentligt Vallø Stift, anmodning om foretræde for Folketingets Trafikudvalg, 28. nov. 2013 Bilag 1: Foretræde for Folketingets Transportudvalg om omfartsvej

Læs mere

1 Metode og modelgrundlag 1. 3 Prognoseforudsætninger 6. 4 Trafikberegninger 2025 og 2035 8. 5 Trafikarbejde og trafikantbesparelser 17

1 Metode og modelgrundlag 1. 3 Prognoseforudsætninger 6. 4 Trafikberegninger 2025 og 2035 8. 5 Trafikarbejde og trafikantbesparelser 17 VEJDIREKTORATET TRAFIKBEREGNINGER FORUNDERSØGELSE AF RUTE 22 SLAGELSE-NÆSTVED ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK HOVEDRAPPORT

Læs mere

R A M M E L O K A L P L A N N R. H for R Ø N N E G Å R D E N. Lokalplan forslag den 15. december Lokalplan vedtaget den 30. marts 2005.

R A M M E L O K A L P L A N N R. H for R Ø N N E G Å R D E N. Lokalplan forslag den 15. december Lokalplan vedtaget den 30. marts 2005. HOLMEGAARD KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING R A M M E L O K A L P L A N N R. H.35.4. for R Ø N N E G Å R D E N 3h 8e 8a Ravnstrup vej 8c y 8at 8as 8ar 8ø 8s ab c Lan d evejen 8n 8t Lokalplan forslag den 15.

Læs mere

Høringsnotat Rute 54 Næstved-Rønnede VVM-undersøgelse - Indledende høring

Høringsnotat Rute 54 Næstved-Rønnede VVM-undersøgelse - Indledende høring Høringsnotat Rute 54 Næstved-Rønnede VVM-undersøgelse - Indledende høring Dato August 2015 Dokument 15/09958 Sagsbehandler Lene Nøhr Michelsen Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Telefon

Læs mere

Niels Græsbøll Olesen. Trekantområdet Danmark

Niels Græsbøll Olesen. Trekantområdet Danmark Niels Græsbøll Olesen Trekantområdet Danmark Gennemførte analyser - i samarbejde med Hærvejsmotorvejskomiteen Trafikal analyse på baggrund af NIRAS rapport Trafikal opemering af linjeføringer og samfundsøkonomisk

Læs mere

Vejdirektoratet. 8 maj 2017

Vejdirektoratet. 8 maj 2017 Vejdirektoratet 8 maj 2017 Vejdirektoratet Har ansvaret for statsvejnettet, som består af: Er en del af: Vores opgaver består primært af: Motorveje Motortrafikveje Hovedlandeveje Broer Planlægning Vi undersøger

Læs mere

- EN GOD INVESTERING. 14 gode grunde 3. LIMFJORDSFORBINDELSE. www.3limfjordsforbindelse.nu info@3limfjordsforbindelse.nu

- EN GOD INVESTERING. 14 gode grunde 3. LIMFJORDSFORBINDELSE. www.3limfjordsforbindelse.nu info@3limfjordsforbindelse.nu 3. LIMFJORDSFORBINDELSE - EN GOD INVESTERING Det nye Folketing skal sikre, at der nu vedtages en anlægslov for den 3. Limfjordsforbindelse, samt at der anvises en statslig finansiering. 14 gode grunde

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt. En vej til vækst på Sjælland

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt. En vej til vækst på Sjælland Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt En vej til vækst på Sjælland August, 2015 KALUNDBORG Rute 22 SLAGELSE Rute 22 NÆSTVED RØNNEDE Rute 54 Afventer endelig anlægsbevilling

Læs mere

Nye veje ved Næstved. - fra motorvej til motorvej

Nye veje ved Næstved. - fra motorvej til motorvej Nye veje ved Næstved - fra motorvej til motorvej Næstved regionalt center og opland til hovedstaden derikshavn Regionalt center Med sine 41.000 indbyggere er Næstved den største by på Sjælland uden for

Læs mere

Særtransportruter til vindmølletransporter

Særtransportruter til vindmølletransporter Særtransportruter til vindmølletransporter Indledning Danmark er i dag storproducent og eksportør af vindmøller. Mange af møllerne, der skal opsættes på havet eller eksporteres til andre lande, udskibes

Læs mere

Nye veje mellem Næstved og Rønnede Gisselfeld og Holmegaard Gods

Nye veje mellem Næstved og Rønnede Gisselfeld og Holmegaard Gods Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 389 Offentligt Nye veje mellem Næstved og Rønnede Gisselfeld og Holmegaard Gods Ny natur anno 2010 Ny natur anno 2005 Sikring af højt klassificerede naturområder

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 71 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 71 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 71 Offentligt Borgmesteren Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K Mail: vd@vd.dk Postadresse Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 16. november

Læs mere

Miljøudvalget MIU Alm.del Bilag 278 Offentligt. Deputation i Miljøudvalget 3. April 2014 Scandlines miljøagenda

Miljøudvalget MIU Alm.del Bilag 278 Offentligt. Deputation i Miljøudvalget 3. April 2014 Scandlines miljøagenda Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 278 Offentligt Deputation i Miljøudvalget 3. April 2014 Scandlines miljøagenda Agenda - vi har 3 budskaber i dag Miljølovkrav 2015 - vi har investeret et stort beløb

Læs mere

Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5

Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5 DEPARTEMENTET Dato 8. april 2010 Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5 Det fremgår af Aftalen om en grøn transportpolitik af 29. januar 2009, at der skal gennemføres en strategisk analyse

Læs mere

Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape

Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape Vejdirektoratet Vejplan- og miljøafdelingen Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape Placering af motorvejen Motorvejen går tværs igennem vores lokalområde

Læs mere

HERNING - HOLSTEBRO MOTORVEJEN INFORMATIONSMØDE FOR LEVERANDØRER VEDR. UDBUDSSTRATEGI DEN 26. FEBRUAR 2014

HERNING - HOLSTEBRO MOTORVEJEN INFORMATIONSMØDE FOR LEVERANDØRER VEDR. UDBUDSSTRATEGI DEN 26. FEBRUAR 2014 HERNING - HOLSTEBRO MOTORVEJEN INFORMATIONSMØDE FOR LEVERANDØRER VEDR. UDBUDSSTRATEGI DEN 26. FEBRUAR 2014 PROGRAM 12.30 Velkomst og præsentation Formål med mødet Strategi for udbud og overvejelser - ved

Læs mere

Referat af orienteringsmøde om Næstved Omfartsvej Sted: Det ny Ridehus, Næstved, mandag den 24. september 2012

Referat af orienteringsmøde om Næstved Omfartsvej Sted: Det ny Ridehus, Næstved, mandag den 24. september 2012 Referat af orienteringsmøde om Næstved Omfartsvej Sted: Det ny Ridehus, Næstved, mandag den 24. september 2012 Projektchef Carsten H. Lund fra Vejdirektoratet bemærkede indledningsvist, at formålet med

Læs mere

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 Bering-beder vejen Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 1 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 kommuneplantillæg for Bering-beder vejen Udgivet af: Aarhus Kommune 2016 Indhold

Læs mere

MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde

MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde Afdelingsleder BIRGITTE HENRIKSEN PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Afdelingsleder Birgitte Henriksen, Vejdirektoratet VVM-redegørelse

Læs mere

Talemanuskript til brug for samråd vedrørende Limfjordsforbindelsen

Talemanuskript til brug for samråd vedrørende Limfjordsforbindelsen Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 228 Offentligt Side 1 af 9 Talemanuskript til brug for samråd vedrørende Limfjordsforbindelsen Spørgsmål R, S og T

Læs mere

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde 16. august 2011 PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Områdechef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder John H. Kristiansen, Vejdirektoratet

Læs mere

et nordjylland i udvikling!

et nordjylland i udvikling! et nordjylland i udvikling! Nordjylland står sammen i samfundets interesse. Køen over Limfjorden bliver i de kommende år længere og længere. Limfjorden bliver snart en barriere for Nordjyllands udvikling.

Læs mere

A7 udbygninger i Tyskland- opsamling på studietur til Berlin. Lars Dagnæs

A7 udbygninger i Tyskland- opsamling på studietur til Berlin. Lars Dagnæs A7 udbygninger i Tyskland- opsamling på studietur til Berlin Lars Dagnæs Udbygning af A7 Trafikken på det overordnedet vejnet i Tyskland A7 fra Bordesholm til Hamborg en af de mest befærdede strækninger

Læs mere

Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig anlæg af bane og udvidelse af motorvejen på Vestfyn

Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig anlæg af bane og udvidelse af motorvejen på Vestfyn Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig anlæg af bane og udvidelse af motorvejen på Vestfyn Ole Kveiborg, COWI Leif Hald Pedersen, Vejdirektoratet 1 Ny jernbane over Vestfyn Linjeføring for Forslag Syd,

Læs mere

Høringsnotat Rute 54 Næstved-Rønnede VVM-undersøgelse - Indledende høring

Høringsnotat Rute 54 Næstved-Rønnede VVM-undersøgelse - Indledende høring Høringsnotat Rute 54 Næstved-Rønnede VVM-undersøgelse - Indledende høring Dato August 2015 Dokument 15/09958 Sagsbehandler Lene Nøhr Michelsen Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Telefon

Læs mere

Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten. Debatoplæg VVM-undersøgelse

Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten. Debatoplæg VVM-undersøgelse Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten Debatoplæg VVM-undersøgelse April 2015 VVM-undersøgelse af den fremtidige Nordhavnstunnel 4 Politisk aftale Københavns Kommune og transportministeren har den 27. juni

Læs mere

Sjælland baner vejen frem

Sjælland baner vejen frem Sjælland baner vejen frem Pendlerne på Sjælland kører længst for at komme på arbejde i Danmark. Samtidig har Sjælland udviklet sig til Østdanmarks store trafikkryds, hvor øst-vestlig trafik møder nord-sydgående

Læs mere

Kommuneplantillæg og VVM, Bering-Beder vejen - Endelig

Kommuneplantillæg og VVM, Bering-Beder vejen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 9. maj 2016 Kommuneplantillæg og VVM, Bering-Beder vejen - Endelig Sorg Fastlæggelse af linjeføring for Bering-Beder vejen vedtagelse

Læs mere

Forslag til prioritering af infrastruktur i hovedstadsregionen i samarbejde med KKR Hovedstaden

Forslag til prioritering af infrastruktur i hovedstadsregionen i samarbejde med KKR Hovedstaden Center for Regional Udvikling Forslag til prioritering af infrastruktur i hovedstadsregionen i samarbejde med KKR Hovedstaden Møde i miljø- og trafikudvalget 1. november 2016 En stærk international infrastruktur

Læs mere

Besvarelse af samrådsspm. L og M vedr. Nordvestbanen

Besvarelse af samrådsspm. L og M vedr. Nordvestbanen Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 110 Offentligt TALEMANUSKRIPT Besvarelse af samrådsspm. L og M vedr. Nordvestbanen Side 1 af 8 Samrådsspm. L Et faktuelt spørgsmål

Læs mere

Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 56 Offentligt. Debatoplæg Juni 2006

Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 56 Offentligt. Debatoplæg Juni 2006 Udbygning af Østjyske Moto Skærup og Ve Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 56 Offentligt Debatoplæg Juni 2006 Udbygning af E45, Østjyske Motorvej mellem Skærup og Vejle Nord Der blev i november 2003 indgået

Læs mere

Teglholmen og Sluseholmen svigtes af Sydhavnsmetroen

Teglholmen og Sluseholmen svigtes af Sydhavnsmetroen Høringssvar vedr. VVM redegørelse for Metro til Sydhavnen d. 14 okt. 2015 Teglholmen og Sluseholmen svigtes af Sydhavnsmetroen Københavns Kommune overser optimal placering af metrostation på Sluseholmen

Læs mere

Strategisk analyse af en fast Kattegatforbindelse Baggrundsnotat om forudsætninger for vejtrafikken

Strategisk analyse af en fast Kattegatforbindelse Baggrundsnotat om forudsætninger for vejtrafikken Strategisk analyse af en fast Kattegatforbindelse Baggrundsnotat om forudsætninger for vejtrafikken Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 3 2 Formål... 3 3 Forudsætninger for vejinfrastrukturen... 3 3.1 Overordnet

Læs mere

Forslag til alternativ linjeføring af Bering-Beder vejen.

Forslag til alternativ linjeføring af Bering-Beder vejen. På vegne af grundejerforening Nymark, samt nyudstykningen Enkegårdslunden. Forslag til alternativ linjeføring af Bering-Beder vejen. Indledning: Medsendte forslag ønskes inddraget i den VVM-undersøgelse,

Læs mere

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus S - Aarhus N. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen. Informationspjece - september 2018

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus S - Aarhus N. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen. Informationspjece - september 2018 Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Aarhus S - Aarhus N Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen Informationspjece - september 2018 VVM-undersøgelse af udbygning af E45 Østjyske Motorvej fra

Læs mere

Erfaringen fra de sidste seks år viser imidlertid også to andre tendenser:

Erfaringen fra de sidste seks år viser imidlertid også to andre tendenser: 24. april 2009 Højere hastighed og klima Susanne Krawack og Martin Lidegaard Hastigheden på de danske veje har en signifikant betydning for transportsektorens udledning af CO2. Alligevel har det ikke været

Læs mere

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev VVM-undersøgelse Borgermøde d. 14. juni 2017 Lunderskov Dagsorden for borgermødet Velkomst Poul Erik Jensen, Udvalgsformand for Plan- og Boligudvalget, Kolding Kommune

Læs mere

KAPITEL 6 RETNINGSLINJER FOR AREALRESERVATIONER I DET ÅBNE LAND

KAPITEL 6 RETNINGSLINJER FOR AREALRESERVATIONER I DET ÅBNE LAND KAPITEL 6 RETNINGSLINJER FOR AREALRESERVATIONER I DET ÅBNE LAND 419 Oversigtskort Motortrafikvej Ødsted - Ny Højen Billundvej Kastanievej 2,0 F 3,0 Hærvejen 4,0 0,0 Gøddinghusevej Rodalvej 5,0 MTV 6,0

Læs mere

Oplæg Vesthimmerland den 15. maj 2017

Oplæg Vesthimmerland den 15. maj 2017 Oplæg Vesthimmerland den 15. maj 2017 Motorvejsmafia uden mafiametoder Meget åbent og transparent arbejde Stærkt fokus på saglige og seriøse input Høj troværdighed i analyser og argumenter Politiske og

Læs mere

Miljøvurdering af lynfangere øst for linjeføringen

Miljøvurdering af lynfangere øst for linjeføringen Miljøvurdering af lynfangere øst for linjeføringen Modtager: Attention: Kopi til: Femern A/S Henrik Bay, Femern A/S Christian Henriksen, Femern A/S Sag: 01-05-01B_Ad hoc support to ENV Udarbejdet af: Martin

Læs mere

Hillerødmotorvejens forlængelse

Hillerødmotorvejens forlængelse Hillerødmotorvejens forlængelse Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelsen Informationspjece - juni 2017 VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse I denne pjece kan du læse om baggrund,

Læs mere

Evaluering af Motorring 4 og Frederikssundmotorvejen. 23. marts 2018 Dokument 17/

Evaluering af Motorring 4 og Frederikssundmotorvejen. 23. marts 2018 Dokument 17/ Evaluering af Motorring 4 og Frederikssundmotorvejen 23. marts 2018 Dokument 17/13603-8 Evaluering af Motorring 4 og Frederikssundmotorvejen INDHOLD Baggrund for evalueringen... 2 Opsummering af evalueringens

Læs mere

Akut udbygningsbehov på E45 i Østjylland

Akut udbygningsbehov på E45 i Østjylland Akut udbygningsbehov på E45 i Østjylland Mobilitetskommissionen for den østjyske byregion maj 2015 »» Mobilitetskommissionen for den østjyske byregion dokumenterer, at behovet for udbygning af den østjyske

Læs mere

Elektrificering Køge Nord - Næstved. Borgermøde i Køge den 12. marts 2014

Elektrificering Køge Nord - Næstved. Borgermøde i Køge den 12. marts 2014 Elektrificering Køge Nord - Næstved Borgermøde i Køge den 12. marts 2014 Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projekterne og dets lokale påvirkninger Pause med mulighed for besøg i spørgehjørner

Læs mere

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev VVM-undersøgelse Borgermøde d. 8 juni 2017 Christiansfeld Dagsorden for borgermødet Velkomst Borgmester Jørn Pedersen, Kolding Kommune Borgmester Hans Peter Geil,

Læs mere

Bliv CO 2 -venlig og spar op til 18 kroner om dagen

Bliv CO 2 -venlig og spar op til 18 kroner om dagen 12. august 2009 Bliv CO 2 -venlig og spar op til 18 kroner om dagen Den gennemsnitlige husstand i Danmark bruger omkring 26.000 kroner om året på energi. Alene opvarmning af hjemmet koster i omegnen af

Læs mere

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af hovedforslag som linjeføring samt tillæg nr. 19 med tilhørende VVM-redegørelse til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 10-026 for Drewsensvejs forlængelse mod vest Sagsbehandler:

Læs mere

VVM 3. Limfjordsforbindelse

VVM 3. Limfjordsforbindelse VVM 3. Limfjordsforbindelse Reflektioner over trafikudviklingen over Limfjorden Usikkerhed om trafikudviklingen og dermed behovet for yderligere vejkapacitet over Limfjorden Hvis udviklingen i trafikken

Læs mere

NY VEJFORBINDELSE TIL STEVNS INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Opsplitning af zoner 4. 3 Forudsætninger 2010 og Kontrol og kalibrering 7

NY VEJFORBINDELSE TIL STEVNS INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Opsplitning af zoner 4. 3 Forudsætninger 2010 og Kontrol og kalibrering 7 VEJDIREKTORATET NY VEJFORBINDELSE TIL STEVNS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKBEREGNINGER INDHOLD 1 Indledning 2 2 Opsplitning

Læs mere

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup Borgermøde Haderup Omfartsvej 1. oktober 2014 i Haderup Dagsorden for mødet 19.00-19.15 Velkomst og indledning Finn Stengel Petersen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune Karsten Kirk

Læs mere

Til September Henvendelse med ønske om ændringslov for L123, nedlæggelse af overkørsel i Svenstrup.

Til September Henvendelse med ønske om ændringslov for L123, nedlæggelse af overkørsel i Svenstrup. Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 20 Offentligt Til September 2013 Transportminister Pia Olsen Dyhr Folketingets Transportudvalg Banedanmark Nordjyske Folketingspolitikere Henvendelse med ønske

Læs mere

Berit Bekhøj Hansen Emne: VS: Vedr. Højhastighedstog på Vestfyn. Elmelund. Fra: Gert Vinther [mailto:gv@l23byggetilsynet.dk] Sendt: 5. september 2016 23:20 Til: Baneelanmark Post Emne: Vedr. Højhastighedstog

Læs mere

Holstebromotorvejen. Marts 2015

Holstebromotorvejen. Marts 2015 Holstebromotorvejen Marts 2015 Vi bygger for fremkommelighed Visualiseringen viser motorvejen, set øst for Holstebro. Her ses dalbroerne ved Savstrup Å og Storå samt Hodsagervej, som føres under motorvejen.

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Juni 2017 2 Miljørapport, Sammenfattende redegørelse I 1. I 4 2. M 5 3.

Læs mere

BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING. 24. og 25. AUGUST 2010

BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING. 24. og 25. AUGUST 2010 BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING 24. og 25. AUGUST 2010 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00 Velkomst og baggrund Ole Kirk, Planlægningschef, Vejdirektoratet 19.10 Præsentation af undersøgelserne,

Læs mere

DERFOR HAR VI BYGGET MIDTJYSKE MOTORVEJ & E45 VED VEJLE

DERFOR HAR VI BYGGET MIDTJYSKE MOTORVEJ & E45 VED VEJLE 1 MIDTJYSKE MOTORVEJ & E45 VED VEJLE DERFOR HAR VI BYGGET Motorvejsstrækningen mellem Riis og Vejle er en del af Midtjyske Motorvej mellem Herning og Vejle, mens motorvejsstrækningen mellem Hornstrup og

Læs mere

Kommissorium VVM-undersøgelse af motorvej på strækningen Give- Billund-E20-Haderslev

Kommissorium VVM-undersøgelse af motorvej på strækningen Give- Billund-E20-Haderslev Dato 13. marts 2017 Sagsbehandler Leif Hald Pedersen Mail LHP@vd.dk Telefon 7244 3606 Dokument 17/00417-1 Side 1/5 Kommissorium VVM-undersøgelse af motorvej på strækningen Give- Billund-E20-Haderslev I

Læs mere

KATTEGAT- FORBINDELSEN

KATTEGAT- FORBINDELSEN TRAFIKAL VURDERING AF KATTEGAT- FORBINDELSEN SAMMENFATNING OKTOBER 2012 2 TRAFIKAL VURDERING AF KATTEGATFORBINDELSEN FORORD Mange spørgsmål skal afklares, før Folketinget kan tage endelig stilling til

Læs mere

Den flotte vej. Landskabsarkitekt Preben Skaarup. Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg.

Den flotte vej. Landskabsarkitekt Preben Skaarup. Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg. Den flotte vej Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg. Smuk tur gennem land og by Turen på motorvejen bliver en stor oplevelse for trafikanterne. På de 29 km

Læs mere

Restriktioner i byerne øger co2-udslippet

Restriktioner i byerne øger co2-udslippet Organisation for erhvervslivet Maj 2010 Restriktioner i byerne øger co2-udslippet AF ERHVERVSPOLITISK KONSULENT RUNE NOACK, RUN@DI.DK En række af de største kommuner har indført restriktioner på levering

Læs mere

ALTERNATIV 2. På strækningen fra Aulum til Herning anvendes samme løsning som beskrevet i hovedforslaget.

ALTERNATIV 2. På strækningen fra Aulum til Herning anvendes samme løsning som beskrevet i hovedforslaget. HOVEDFORSLAGET Hovedforslaget omfatter motorvej fra Holstebro syd til Herning nord (Sundsvej) og en 2-sporet landevej vest om Herning mellem rute 18 og rute 15. Desuden udbygges Herningvej i Holstebro

Læs mere

Borgermøde i Gug vedr. Nye Veje i Aalborg Syd tirsdag d. 25-08-2009. Velkomst v/rådmand Mariann Nørgaard, Teknik- og Miljøforvaltningen

Borgermøde i Gug vedr. Nye Veje i Aalborg Syd tirsdag d. 25-08-2009. Velkomst v/rådmand Mariann Nørgaard, Teknik- og Miljøforvaltningen Borgermøde i Gug vedr. Nye Veje i Aalborg Syd tirsdag d. 25-08-2009 PROGRAM: Velkomst v/, Teknik- og Miljøforvaltningen Indsigelser skal fremsendes til Teknik- og Miljøforvaltningen senest d. 14. september

Læs mere

Som beboere på Heeringvej, tilkendegiver vi hermed vores fulde opbakning, angående høringen omkring lukning af Heeringvejen for gennemkørende trafik.

Som beboere på Heeringvej, tilkendegiver vi hermed vores fulde opbakning, angående høringen omkring lukning af Heeringvejen for gennemkørende trafik. Tilkendegivelse omkring lukning af Heeringvej Att.: Hr. Vendel Larsen, Som beboere på Heeringvej, tilkendegiver vi hermed vores fulde opbakning, angående høringen omkring lukning af Heeringvejen for gennemkørende

Læs mere

Betalingsring En ekspertvurdering

Betalingsring En ekspertvurdering Betalingsring En ekspertvurdering Ingeniørforeningen 2012 Betalingsring En ekspertvurdering 2 Betalingsring En ekspertvurdering 3 Betalingsring En ekspertvurdering Resume Ingeniørforeningens kortlægning

Læs mere

Til Hærvejskomiteen. Dokumenttype Rapport. Dato September 2013 HÆRVEJSMOTORVEJEN DOBBELTSYSTEM MED SPAREDE INVESTERINGER

Til Hærvejskomiteen. Dokumenttype Rapport. Dato September 2013 HÆRVEJSMOTORVEJEN DOBBELTSYSTEM MED SPAREDE INVESTERINGER Til Hærvejskomiteen Dokumenttype Rapport Dato September 2013 HÆRVEJSMOTORVEJEN DOBBELTSYSTEM MED SPAREDE INVESTERINGER DOBBELTSYSTEM MED SPAREDE INVESTERINGER Revision 1 Dato 2013-09-18 Udarbejdet af APO

Læs mere

Supplerende trafikredegørelse i forbindelse med elektrificering og opgradering af hastigheden på jernbanestrækningen Køge Nord Næstved.

Supplerende trafikredegørelse i forbindelse med elektrificering og opgradering af hastigheden på jernbanestrækningen Køge Nord Næstved. Supplerende trafikredegørelse i forbindelse med elektrificering og opgradering af hastigheden på jernbanestrækningen Køge Nord Næstved. På mødet den 10. juni 2013 behandlede Teknik- & Miljøudvalget sagen

Læs mere

RUTE 54 NÆSTVED RØNNEDE STØJ OG MENNESKERS BRUG AF REKREATIVE OMRÅDER

RUTE 54 NÆSTVED RØNNEDE STØJ OG MENNESKERS BRUG AF REKREATIVE OMRÅDER Til Vejdirektoratet Dokumenttype Fagnotat Dato Oktober 2016 RUTE 54 NÆSTVED RØNNEDE STØJ OG MENNESKERS BRUG AF REKREATIVE OMRÅDER RUTE 54 NÆSTVED RØNNEDE STØJ OG MENNESKERS BRUG AF REKREATIVE OMRÅDER Revision

Læs mere