Til bestyrelsen for: Institutioner for erhvervsrettet uddannelse, institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til bestyrelsen for: Institutioner for erhvervsrettet uddannelse, institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v."

Transkript

1 Til bestyrelsen for: Institutioner for erhvervsrettet uddannelse, institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal København K Tlf Fax ktst@ktst.dk CVR nr Kvalitet og Tilsynsstyrelsens orienteringsbrev om regnskabsaflæggelsen 2012 og om særlige forhold vedrørende regnskabsåret december 2013 Sags nr.: M.271 I dette brev orienterer Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen om væsentlige forhold, som styrelsen har bemærket i forbindelse med regnskabsgennemgangen for 2012 samt om særlige forhold af betydning vedrørende regnskabsaflæggelsen for Styrelsen præciserer, at de aktuelle problemstillinger er generelle betragtninger på tværs af institutionsområder. Bemærkninger er derfor ikke møntet på enkelte institutioner. Regnskabsåret 2012 Aktuelle problemstillinger Den digitale indberetning Styrelsen har i forbindelse med indberetningen konstateret, at der er afkrydset forkert i forhold til revisors påtegning på årsregnskabet, hvilket er en alvorlig indberetningsfejl. Der er endvidere fundet flere tilfælde af forkerte dokumenter der er uploadet. Styrelsen skal på denne baggrund henstille til, at der i forbindelse med den elektroniske indberetning for 2013 ikke er personsammenfald imellem den som indtaster data, og den som digitalt signerer. Bestyrelsens stillingtagen Generelt forholder bestyrelserne sig til kritiske bemærkninger og forbehold. Det er dog styrelsens vurdering, at bestyrelsens stillingtagen i en række tilfælde har været mangelfuld, da det ikke fremgår, hvorledes bestyrelsen forholder sig til revisors anbefalinger. Styrelsen indskærper, at

2 2 bestyrelsen i alle tilfælde tager aktivt stilling til alle revisors eventuelle anbefalinger i revisionsprotokollatet. (Bilag 1) Præciseringer af reglerne om indtægtsdækket virksomhed (IDV) Det akkumulerede resultat (egenkapitalen) i den indtægtsdækkede virksomhed må ikke være negativt fire år i træk. Ved opgørelsen af det akkumulerede resultat har nogle institutioner og revisorer den opfattelse, at de kun skal medtage de seneste fire årsresultater. Det er ikke korrekt. Det akkumulerede resultat skal for institutioner for erhvervsrettet uddannelses (excl. SOSU-skoler) vedkommende opgøres fra og med regnskabsåret 2000 og fra regnskabsåret 2007 for institutioner for almengymnasiale uddannelser, SOSU-skoler samt almen voksenuddannelse. Millioner kr ets driftsresultat Akkumuleret resultat Tabel 1: Eksempel på opgørelse af indtægtsdækket virksomhed Regler om indtægtsdækket virksomhed findes i Finansministeriet budgetvejledning. Regnskabsåret 2013 Kontering af Dispositionsbegrænsningen for 2013 Grundlaget for beregning af dispositionsbegrænsningen for 2013 er aktivitet afholdt i Rent teknisk gennemføres tilskudsreduktionen i udbetalingerne af undervisningstaxametertilskud/driftstilskud. Tilskudsreduktionen bogføres i regnskabsåret Ved indberetning til formålsregnskabet skal tilskudsreduktionen bogføres på formål 5640, diverse tilskud, og SKS-konto 1011, særlige tilskud. Nedlagte IDV formål Styrelsen valgte i indeværende regnskabsår at nedlægge en række formål til brug for kontering af aktiviteter, der gennemføres som indtægtsdækket virksomhed, jf. (Bilag 2)

3 3 Øvrige bemærkninger Markedsføringsanalysen Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har i 2012 gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt de almene gymnasier, VUC er og erhvervsskoler for at undersøge fordelingen af markedsføringsudgifter i 2011 nærmere på underformål. Undersøgelsen har vist, at der sker fejlkonteringer inden for næsten alle institutionsområder. Der konteres udgifter under markedsføring, der ikke har noget med markedsføring at gøre, f.eks. interne personalekurser, rejser og projektledelse. Det er dog styrelsens umiddelbare opfattelse, at erkendelse af fejlkonteringerne gennem arbejdet med at besvare spørgeskemaundersøgelsen allerede har medført en opstramning af konteringspraksis. Styrelsens tiltag som følge af undersøgelsen I forbindelse med besvarelsen af undersøgelsen har institutionerne efterlyst klarere retningslinjer for begrebet markedsføring samt en mere præcis konteringsvejledning. På baggrund heraf har styrelsen valgt at udforme følgende definition af begrebet markedsføring til brug for institutionernes kontering: En aktivitet, der har til formål at fremme kendskabet og tiltrække nye elever/kursister til institutionen Det er hensigten, at denne definition skal hjælpe institutionerne til at vurdere, om en udgift kan konteres som markedsføring, eller om den skal konteres på et andet formål. Styrelsen er endvidere påbegyndt et projektarbejde med det formål at udarbejde en mere tidssvarende og informativ konteringsvejledning, som er dækkende i forhold til institutionernes ønsker. Det er hensigten, at der skal udarbejdes vejledende tekster og definitioner for derigennem at kunne sikre en mere sikker og ensartet kontering fremadrettet. Målrapportering Målrapporteringen som indgår i institutionernes årsrapport for 2013 vil være fuldt ud systemunderstøttet. Opgørelserne vil derfor være ensartet for alle institutioner. Styrelsen udsender særskilt vejledning i januar. Finansielle sikringsinstrumenter Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen iværksatte i efteråret 2013 en analyse af institutionernes anvendelse af finansielle sikringsinstrumenter. Arbejdet med analysen pågår stadig og forventes afsluttet i starten af 2014.

4 4 På baggrund af de foreløbige resultater af analysen konstaterer styrelsen, at der er en uensartet praksis på institutionerne i forhold til den regnskabspraksis, der anvendes ved indregning i årsregnskabet af værdien af indgåede sikringsinstrumenter pr. 31. december. Nogle institutioner optager værdien som kortfristet gæld i balancen, mens andre indregner værdien under langfristet gæld. sagen til den forskellige praksis er, at der hverken i statens regnskabsregler eller i internationale regnskabsstandarder er fastsat en entydig praksis for indregning. Styrelsen finder dette uhensigtsmæssigt i forhold til at tilvejebringe et ensartet datagrundlag, så alle interessenter kan analysere, vurdere og sammenligne institutionernes nøgletal m.v. På baggrund af de endelige konklusioner af analysen af institutionernes anvendelse af finansielle sikringsinstrumenter vil styrelsen træffe beslutning om, hvorledes den regnskabsmæssige behandling fremadrettet håndteres mest hensigtsmæssigt. OK 13 - Tidsregistrering Det fremgår af Moderniseringsstyrelsens vejledning fra november 2013 om Nye regler for Gymnasielærere- 2.udgave, at gymnasierne, som en del af aftalen mellem overenskomstens parter, er forpligtet til at etablere et tidsregistreringssystem, som medarbejderne skal anvende i overensstemmelse med retningslinjer udstukket af ledelsen. Tidsregistrering er, selv om den ikke bør bestå af tidsregistrering på timeniveau, efter styrelsens opfattelse et anvendeligt redskab til at kunne opgøre den samlede arbejdstid ved årets afslutning og derved til at danne grundlag for ledelsens vurdering af evt. merarbejde. Styrelsen er klar over, at der ikke på alle områder er aftalt et tilsvarende krav om lærernes tidsregistrering. Styrelsen finder det naturligt, at den løbende tilrettelæggelse af lærernes arbejdstid i dialog med lærerne tager udgangspunkt i en tidsregistrering på et af ledelsen fastsat niveau, samt at tidsregistreringen anvendes af ledelsen til brug for fastsættelse af merarbejde. Det er styrelsens opfattelse, at ledelsen, som led i etableringen af en effektiv tilrettelæggelse og styring af lærerressourcerne, bør etablere procedurer, der giver et overblik over læreressourcernes anvendelse.

5 5 Regnskabsindberetningen for regnskabsåret 2013 Fristen for indberetning af årsrapporten m.v. er: Tirsdag den 1. april Styrelsen vil gerne benytte lejligheden til at ønske en rigtig god jul og et godt nytår. Med venlig hilsen Stine B. Mørck Direkte tlf

6 6 Bilag 1 Bestyrelsens stillingtagen Eksempel 1: I følgende revisionsprotokollat havde revisor flere bemærkninger og anbefalinger. Bestyrelsens stillingtagen indeholdte følgende tekst: Bestyrelsen godkender revisionsprotokollatet til årsrapporten og forholder sig til revisors bemærkninger og anbefalinger Denne stillingtagen er mangelfuld og styrelsen måtte efterfølgende indhente en redegørelse. Hvis bestyrelsen havde taget aktivt stilling til revisors bemærkninger og anbefalinger og beskrevet, hvilke tiltag de havde iværksat, havde styrelsen ikke efterfølgende indhentet en redegørelse. Eksempel 2: I følgende revisionsprotokollat havde revisor flere bemærkninger og anbefalinger vedrørende funktionsadskillelse, enefuldmagter, placering af likvide midler og resultatlønskontrakter. Bestyrelsens stillingtagen indeholdte følgende tekst: Funktionsadskillelse: Det er bestyrelsens opfattelse, at ledelsen på institutionen har sikret den højst mulige funktionsadskillelse. Bestyrelsen har derfor fuld tillid til skolens økonomiadministration. Enefuldmagter: Bestyrelsen har indgået aftale med institutionens ledelse, således at der altid vil være to medarbejdere til at kontrollere bilag, der vil fremkomme i forbindelse med en udnyttelse af enefuldmagten i Statens Betalinger. Derfor har bestyrelsen sikret interne kontroller for at imødekomme revisors bemærkninger i protokollatet. Placering af likvide midler: Bestyrelsen er vidne om, at institutionen har placeret midler for over kr. i Nordea. Det er bestyrelsens vurdering, at der ikke er tale om en reel risiko, da Nordea er et stort anerkendt pengeinstitut der ikke forventes at kunne gå konkurs. Resultatlønskontrakter: Bestyrelsen er af den opfattelse, at problemet med overholdelse af tidsfristerne for indgåelse af resultatlønskontrakter for året 2012/2013 udelukkende skyldes at institutionen i august 2012 ansatte en ny rektor. Fremadrettet vil bestyrelsen sørge for at resultatlønskontrakter vil blive indgået rettidigt.

7 Denne stillingtagen er god, idet bestyrelsen på alle områder formår at beskrive, hvordan de forholder sig til revisors anbefalinger, og hvordan man fremadrettet vil sikre sig, at bemærkningerne ikke forekommer i revisionsprotokollatet igen. Styrelsen fandt det derfor ikke nødvendigt at indhente redegørelse fra bestyrelsen til trods for de mange anbefalinger/bemærkninger fra revisor. 7

8 8 Bilag 2 IDV (Nedenstående er brev af 16. maj 2013, sendt til Danske Erhvervsskoler.) Formålskontoplanen gældende for 2013 med ændringer i IDVformål Under henvisning til henvendelsen fra Deloittes mail af (Danske Erhvervsskoler - Lederne) kan det oplyses at ændringerne vedrørende IDVaktiviteterne på formålskontoplanen udelukkende er foretaget med henblik på en forenkling af formålskontoplanen, hvilket med de gennemførte ændringer er opnået. Ministeriet er af den opfattelse, at ikke alle institutioner har både momspligtige og momsfrie IDV-aktiviteter, idet billedet på en række af institutionerne er noget mere forenklet. På denne baggrund er hele formålskontoplanen på området forenklet. Det er dog fortsat således at de institutioner der måtte have behov for en yderligere specifikation har mulighed herfor. Specifikationen håndteres bedst ved anvendelse af konsolideringskoder i Navision Stat, eksempelvis således: Formålsnummer: Formålsnavn: Konsolideringskode: 2120 Momspligtig undervisnings- og kursusvirksomhed 2120 Hjælpeformål Momsfri og lønsumsafgiftspligtig undervisnings- og kursusvirksomhed Hjælpeformål Momsfri og lønsumsafgiftsfri undervisnings- og kursusvirksomhed Konsulent og rådgivningsopgaver Andre aktiviteter, momspligtige 2140 Hjælpeformål Andre aktiviteter, momsfrie 2140 På denne vis er der fortsat mulighed for at institutioner med en mangfoldighed af IDV-aktiviteter, kan løse de i henvendelsen beskrevne problemstillinger - samtidig med at en række af andre institutioner vil opleve en tydelig forenkling i hverdagen. Ministeriet ser med stor fortrøstning på institutionernes anvendelse af formålskontoplanen med de muligheder denne indebærer, herunder også at sikre en korrekt afregning af salgsmoms til SKAT. Endvidere er ministeriets regnskabskonsulenter naturligvis klar med rådgivning til de institutioner, der måtte ønske dette/have behov herfor.

Styrelsen indskærper, at formalia i forbindelse med indberetningen for 2012 efterleves.

Styrelsen indskærper, at formalia i forbindelse med indberetningen for 2012 efterleves. Til bestyrelsen for: Institutioner for erhvervsrettet uddannelse, institutioner for almene gymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220

Læs mere

Orientering om regnskabsaflæggelsen 2014 og om særlige forhold vedrørende regnskabsåret 2015

Orientering om regnskabsaflæggelsen 2014 og om særlige forhold vedrørende regnskabsåret 2015 Til bestyrelsesformand og skolens daglige leder for: Frie grundskoler, private gymnasier, private studenter og hf-kurser, kombinerede skoler, efterskoler, frie fagskoler og produktionsskoler Styrelsen

Læs mere

Orientering om bemærkninger vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2016 og om særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017

Orientering om bemærkninger vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2016 og om særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 Til bestyrelsen og skolens daglige leder for: Frie grundskoler, private gymnasier, private studenter og hfkurser, kombinerede skoler, efterskoler, frie fagskoler og produktionsskoler Økonomisk-Administrativt

Læs mere

Punkter vedrørende regnskabsgennemgang for 2012 og særlige forhold vedrørende 2013 er vedlagt som bilag.

Punkter vedrørende regnskabsgennemgang for 2012 og særlige forhold vedrørende 2013 er vedlagt som bilag. Til bestyrelsen for efterskoler, hus- og håndarbejdsskoler, folkehøjskoler, produktionsskoler, frie grundskoler, private gymnasier, private studenter og hf-kurser og kombinerede skole Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen

Læs mere

Kopi til institutionernes revisorer, regnskabskonsulenterne og UNI*C

Kopi til institutionernes revisorer, regnskabskonsulenterne og UNI*C Institutioner for erhvervsrettet uddannelse, almene offentlige gymnasier, VUC'er, erhvervsakademier, professionshøjskoler og øvrige institutioner for videregående uddannelse Kopi til institutionernes revisorer,

Læs mere

Referat af revisornetværksmødet den 12. december 2013. 20. februar 2014 Sags nr.: 105.72J.271. Deltagere:

Referat af revisornetværksmødet den 12. december 2013. 20. februar 2014 Sags nr.: 105.72J.271. Deltagere: Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Referat af revisornetværksmødet den 12. december 2013

Læs mere

Vejledning om udarbejdelse af. Årsrapporten 2014. under Undervisningsministeriet

Vejledning om udarbejdelse af. Årsrapporten 2014. under Undervisningsministeriet Vejledning om udarbejdelse af Årsrapporten 2014 for statsfinansierede selvejende institutioner under Undervisningsministeriet Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen 28. januar 2015 Journalnummer: 131.00M.271 Forord...

Læs mere

Referat af møde i revisornetværket den 29. maj 2013. 12. august 2013 Sags nr.: 027.94M.271. Deltagere:

Referat af møde i revisornetværket den 29. maj 2013. 12. august 2013 Sags nr.: 027.94M.271. Deltagere: Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Referat af møde i revisornetværket den 29. maj 2013

Læs mere

Referat af møde den 19. november 2014 i Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens. 24. februar 2015 Sags nr.: 027.94M.271. Deltagere:

Referat af møde den 19. november 2014 i Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens. 24. februar 2015 Sags nr.: 027.94M.271. Deltagere: Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Referat af møde den 19. november 2014 i Kvalitets-

Læs mere

Til bestyrelsen for Institutioner for erhvervsrettede uddannelser og almengymnasiale uddannelser samt almene voksenuddannelser m.v.

Til bestyrelsen for Institutioner for erhvervsrettede uddannelser og almengymnasiale uddannelser samt almene voksenuddannelser m.v. Til bestyrelsen for Institutioner for erhvervsrettede uddannelser og almengymnasiale uddannelser samt almene voksenuddannelser m.v. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København

Læs mere

Nyt paradigme for årsrapporter m.v.

Nyt paradigme for årsrapporter m.v. Nyt paradigme for årsrapporter m.v. v/jakob Vittendorff Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer Side 1 Agenda Det formelle grundlag Arbejdet med paradigme og vejledning Ændringer i årsrapporten

Læs mere

Vejledning om udarbejdelse af. Årsrapporten under Undervisningsministeriet

Vejledning om udarbejdelse af. Årsrapporten under Undervisningsministeriet Vejledning om udarbejdelse af Årsrapporten 2017 for statsfinansierede selvejende institutioner under Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet 9. januar 2018 Sagsnr.: 17/16825 Forord...

Læs mere

Revisionsprotokollatet

Revisionsprotokollatet Forord til Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings Paradigme for rapportering om revisionsområder med standardoverskrifter i revisionsprotokollatet for institutioner for erhvervsrettet uddannelse,

Læs mere

Undervisningsministeriets konteringsinstruks. for

Undervisningsministeriets konteringsinstruks. for Undervisningsministeriets konteringsinstruks for institutioner for erhvervsrettet uddannelse og institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v. 17/03364 Version 1, 8. marts

Læs mere

PwC's benchmarkanalyse og øvrige aktuelle forhold December 2016

PwC's benchmarkanalyse og øvrige aktuelle forhold December 2016 www.pwc.dk PwC's benchmarkanalyse og øvrige aktuelle forhold Revision. Skat. Rådgivning. Agenda Benchmarkanalyse Regnskabsmæssige forhold Skattemæssige forhold 2 Benchmarkanalyse Resultat for 2015 og 2014

Læs mere

Vejledning om udarbejdelse af årsrapport for 2012 for statsfinansierede selvejende institutioner under Ministeriet for Børn og Undervisning

Vejledning om udarbejdelse af årsrapport for 2012 for statsfinansierede selvejende institutioner under Ministeriet for Børn og Undervisning Vejledning om udarbejdelse af årsrapport for 2012 for statsfinansierede selvejende institutioner under Ministeriet for Børn og Undervisning Institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

Vejledning om udarbejdelse af. Årsrapporten under Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling

Vejledning om udarbejdelse af. Årsrapporten under Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Vejledning om udarbejdelse af Årsrapporten 2016 for statsfinansierede selvejende institutioner under Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Styrelsen for Undervisning og Kvalitet 1. december

Læs mere

Kopi til institutionernes revisorer, regnskabskonsulenterne og UNI*C

Kopi til institutionernes revisorer, regnskabskonsulenterne og UNI*C Institutioner for erhvervsrettet uddannelse, almene offentlige gymnasier, VUC'er, erhvervsakademier, professionshøjskoler og øvrige institutioner for videregående uddannelse Kopi til institutionernes revisorer,

Læs mere

Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet

Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K Finansministeren Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet for 2007 19/2007 03/02-2009 I det følgende redegøres

Læs mere

Vejledning om udarbejdelse af. Årsrapporten under Undervisningsministeriet

Vejledning om udarbejdelse af. Årsrapporten under Undervisningsministeriet Vejledning om udarbejdelse af Årsrapporten 2018 for statsfinansierede selvejende institutioner under Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet 11. april 2018 Sagsnr.: Forord... 1

Læs mere

Med henblik på disse overvejelser har ministeriet udarbejdet nedenstående vejledning.

Med henblik på disse overvejelser har ministeriet udarbejdet nedenstående vejledning. Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Pædagogiske ledere - vejledning I forbindelse med OK 08 blev

Læs mere

Vejledning til momskompensation for 2016.

Vejledning til momskompensation for 2016. Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Økonomisk-Administrativt Center Vejledning til momskompensation for 2016. Momsudgifter. Ministeriet for Børn, Undervisning

Læs mere

FONDEN DANSKE VETERANHJEM ÅRSREGNSKABER 2010, 2011, 2012 OG 2013

FONDEN DANSKE VETERANHJEM ÅRSREGNSKABER 2010, 2011, 2012 OG 2013 Bilag: 4 Sagsbeh.: CKY J. nr.: 2014/000102 Dok.nr.: 26597 21. oktober 2014 FONDEN DANSKE VETERANHJEM ÅRSREGNSKABER 2010, 2011, 2012 OG 2013 INDLEDNING/BAGGRUND 1. I mail af den 18. september 2014 anmodede

Læs mere

VEJLEDNING TIL MOMSKOMPENSATION 2012.

VEJLEDNING TIL MOMSKOMPENSATION 2012. Ministeriet for Børn og Undervisning Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Økonomisk-Administrativt Center VEJLEDNING TIL MOMSKOMPENSATION 2012. Momsudgifter. Ministeriet for Børn og Undervisning (MBU) kan kompensere

Læs mere

Revisionsprotokollatet

Revisionsprotokollatet Forord til Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings Paradigme for rapportering om revisionsområder med standardoverskrifter i revisionsprotokollatet for efterskoler og frie fagskoler, frie grundskoler,

Læs mere

Vejledning til momskompensation for 2014.2.

Vejledning til momskompensation for 2014.2. Undervisningsministeriet Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Økonomisk-Administrativt Center Vejledning til momskompensation for 2014.2. Momsudgifter. Undervisningsministeriet (UVM) kan kompensere institutionerne

Læs mere

Kvalitets og Tilsynsstyrelsen bemyndiger med dette brev bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder.

Kvalitets og Tilsynsstyrelsen bemyndiger med dette brev bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder. Til bestyrelserne på Institutioner for erhvervsrettet uddannelse Almene gymnasier Private gymnasieskoler, studenterkurser m.v. Voksenuddannelsescentre Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal

Læs mere

Ministeriet for Børn og Undervisning bemyndiger desuden bestyrelsen til at udbetale engangsvederlag for merarbejde og en særlig indsats.

Ministeriet for Børn og Undervisning bemyndiger desuden bestyrelsen til at udbetale engangsvederlag for merarbejde og en særlig indsats. Bestyrelser for Institutioner for erhvervsrettet uddannelse Almene gymnasier Private gymnasier, studenterkurser m.v. Voksenuddannelsescentre Lov- og Kommunikationsafdelingen Frederiksholms Kanal 21 1220

Læs mere

Lejre Lærerforening, kredsen og særlig fond

Lejre Lærerforening, kredsen og særlig fond Lejre Lærerforening, kredsen og særlig fond CVR-nr. 43 74 68 12 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2017 Aries statsautoriseret revisionsanpartsselskab E-Mail: info@ariesrevision.dk www.ariesrevision.dk

Læs mere

Bestyrelsestjeklisten Side 1

Bestyrelsestjeklisten Side 1 Bestyrelsestjeklisten Side 1 Disposition Bestyrelsestjeklisten Revisortjeklisten Revisionsprotokollat Bestyrelsens stillingtagen til revisors bemærkninger Side 2 Formålet med tjeklister til bestyrelsen

Læs mere

BEK nr 1594 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. august Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1594 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. august Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1594 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. august 2019 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet,

Læs mere

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION BØRNEHAVEN GL. KONGEVEJ REVISIONSPROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR.

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION BØRNEHAVEN GL. KONGEVEJ REVISIONSPROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. DEN SELVEJENDE INSTITUTION BØRNEHAVEN GL. KONGEVEJ REVISIONSPROTOKOL SIDE 61-63 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. 80 37 44 10 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB

Læs mere

Referat af møde i revisornetværket den 23. juni 2010. 3. september 2010 Sags nr.: 020.611.031. Tilstede var:

Referat af møde i revisornetværket den 23. juni 2010. 3. september 2010 Sags nr.: 020.611.031. Tilstede var: Institutionsafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Referat af møde i revisornetværket den 23. juni 2010 Tilstede

Læs mere

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE REVISIONS PROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR.

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE REVISIONS PROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. DEN SELVEJENDE INSTITUTION SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE REVISIONS PROTOKOL SIDE 63-65 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. 80 3 7 44 1 O INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB

Læs mere

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Paradigme standard 1: Erklæring om offentlig revision 2016 Regulerede institutioner Fuldstændigt regnskab med generelt formål efter en begrebsramme, der ikke kan fraviges. Regnskab omfattet af statens

Læs mere

Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S

Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S CVR-nr. 35 43 35 89 Revisionsberetning nr. 2 Beretning vedrørende revisionen af årsregnskabet for 2016 Til bestyrelsen for Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi

Læs mere

Til alle Regulerede Institutioner under Undervisningsministeriet

Til alle Regulerede Institutioner under Undervisningsministeriet Til alle Regulerede Institutioner under Undervisningsministeriet Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR

Læs mere

22. maj 2006. Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af. Kunststyrelsen

22. maj 2006. Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af. Kunststyrelsen 22. maj 2006 Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af Kunststyrelsen I medfør af Lov nr. 230 af 2. april 2003 om Kunstrådet samt Teaterloven, jf. LBK nr. 1003 af 29. november

Læs mere

BEK nr 1168 af 08/12/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017

BEK nr 1168 af 08/12/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 BEK nr 1168 af 08/12/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Undervisningsmin., Institutionsstyrelsen, sagsnr. 181.614.031

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K. Kopi sendt til Rigsrevisionen

Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K. Kopi sendt til Rigsrevisionen Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K Kopi sendt til Rigsrevisionen Undervisningsministeriet Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5547 E-mail

Læs mere

Referat revisornetværksmøde i Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen den 9. november 2011

Referat revisornetværksmøde i Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen den 9. november 2011 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Referat revisornetværksmøde i Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen

Læs mere

Landsorganisationen OK-Klubberne i Danmark

Landsorganisationen OK-Klubberne i Danmark Grant Thornton Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Stockholmsgade 45 2100 København Ø CVR-nr. 34209936 T (+45) 33 110 220 F (+45) 33 110 520 www.grantthornton.dk Landsorganisationen OK-Klubberne i

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om. voksenuddannelsescentrenes administrations- og lønudgifter

Rigsrevisionens notat om beretning om. voksenuddannelsescentrenes administrations- og lønudgifter Rigsrevisionens notat om beretning om voksenuddannelsescentrenes administrations- og lønudgifter Juni 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 13/2015 om voksenuddannelsescentrenes

Læs mere

Finansielt regnskab for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 1 Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02. Centralt styrede initiativer (Driftsbevilling) 12.29.01. Bidrag til NATOs militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11. Bidrag

Læs mere

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet vedr. regnskabsaflæggelse 2. Godkendelse af årsregnskab/årsrapport 2014 3. Godkendelse af revisionsprotokollat

Læs mere

Særlige problemstillinger ved revision af pengeinstitutters

Særlige problemstillinger ved revision af pengeinstitutters 2. januar 2012 Særlige problemstillinger ved revision af pengeinstitutters årsregnskaber for 2011 Den igangværende krise i international økonomi har indflydelse på de danske pengeinstitutter. FSR danske

Læs mere

Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol

Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol 2017 Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol 2017 1 Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter. Januar 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter. Januar 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter Januar 2011 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Referat af revisornetværksmødet den 27. oktober 2015

Referat af revisornetværksmødet den 27. oktober 2015 Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Referat af revisornetværksmødet den 27.

Læs mere

Vejledning om værdiansættelse af værdipapirer og kapitalandele. December 2018

Vejledning om værdiansættelse af værdipapirer og kapitalandele. December 2018 Vejledning om værdiansættelse af værdipapirer og kapitalandele December 2018 Indhold 1. Indledning 3 1.1 Anvendelses område 3 1.2 Formål 3 1.3 Dispensation 3 2. Håndtering af værdipapirer 4 2.1 Selvstændige

Læs mere

Grundejerforeningen Vængerne og Vejfonden, Tranbjerg J Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2018

Grundejerforeningen Vængerne og Vejfonden, Tranbjerg J Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2018 Grundejerforeningen Vængerne og Vejfonden, Tranbjerg J Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2018 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Nobelparken,

Læs mere

Bjørnø Vandværk A.M.B.A. Bjørnø 7, 5600 Faaborg. Årsrapport CVR-nr

Bjørnø Vandværk A.M.B.A. Bjørnø 7, 5600 Faaborg. Årsrapport CVR-nr Bjørnø Vandværk A.M.B.A. Bjørnø 7, 5600 Faaborg Årsrapport 01.01.2010-31.12.2010 CVR-nr. 20 65 09 31 Bjørnø Vandværk A.M.B.A. - 2010 2 Indholdsfortegnelse Side Årsberetning... 3 Erklæring folkevalgt revisor...

Læs mere

Elbokøkkenet I/S. Revisionsprotokollat til årsrapport

Elbokøkkenet I/S. Revisionsprotokollat til årsrapport PWC Elbokøkkenet I/S Revisionsprotokollat til årsrapport for 2016 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 7712 31 SkelagervejtA, 9000 Aalborg T: 9635 4000, F: 9635 4099,

Læs mere

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet Til forsiden af retsinformation.dk BEK nr 1701 af 21/12/2010 Gældende Offentliggørelsesdato: 29-12-2010 Kulturministeriet Vis mere... Senere ændringer til forskriften Lovgivning forskriften vedrører LOV

Læs mere

Dette papir indeholder en beskrivelse af de konkrete beregninger bag udmøntningen.

Dette papir indeholder en beskrivelse af de konkrete beregninger bag udmøntningen. Konkret udmøntning af nyt skøn for pris- og lønudviklingen i 2016 1. Baggrund Pris- og lønforudsætningerne for 2016 er revideret siden pris- og lønopregningen af finansloven for 2016. Det reviderede skøn

Læs mere

Energitilsynets gennemgang af revisor s selvevalueringsarbejde.

Energitilsynets gennemgang af revisor s selvevalueringsarbejde. NOTAT Næstved, den 17. januar 2014 Version 2 Energitilsynets gennemgang af revisor s selvevalueringsarbejde. Indledning Vi har den 30-12-2013 modtaget en afrapportering fra Energitilsynet vedrørende revisor

Læs mere

Indberetning af formålsog årsregnskab Brugervejledning 1.0

Indberetning af formålsog årsregnskab Brugervejledning 1.0 Indberetning af formålsog årsregnskab 2018 Brugervejledning 1.0 Indhold 1 Indledning... 5 2 Klargøring af formåls- og årsregnskab... 5 2.1 Find frem til rapportpakken... 5 2.2 Hovedmenuen til formåls-

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2008 Danish Offshore Industry

ÅRSRAPPORT 2008 Danish Offshore Industry ÅRSRAPPORT 2008 Danish Offshore Industry DI nr.: 756 CVR-nr.: 26 90 82 56 Indholdsfortegnelse Side Oplysninger om foreningen Ledelsespåtegning Den uafhængige revisors påtegning 1 2 3 Den kritiske revisors

Læs mere

Regnskabsinstruks. for. provstiudvalgskasser

Regnskabsinstruks. for. provstiudvalgskasser Regnskabsinstruks for provstiudvalgskasser 1 2 1. Indledning Regnskabsinstruksen er baseret på det regel- og vejledningsgrundlag for de lokale kirkelige kasser, der findes på Folkekirkens Digitale Arbejdsplads

Læs mere

VRIST PUMPELAG. Årsregnskab

VRIST PUMPELAG. Årsregnskab Årsregnskab 2018 1 Indhold Selskabsoplysninger... 3 Bestyrelsens & revisors påtegning... 4 Anvendt regnskabspraksis... 5 Resultatopgørelse... 6 Bemærkninger og noter til årsregnskabet... 7 Balance... 11

Læs mere

Huset Revisionsprotokollat til årsrapport for 2013

Huset Revisionsprotokollat til årsrapport for 2013 Huset Revisionsprotokollat til årsrapport for 2013 i Statsautoriseret Revisionspartnersekkab, CVR-nr. 33 yy 12 31 Skelagervej 9000 Aalborg T: 9635 4000, F: 9635 4099, Huset Revisionsprotokollat til årsrapport

Læs mere

Vejledning om udarbejdelse af. Målrapportering 2014

Vejledning om udarbejdelse af. Målrapportering 2014 Vejledning om udarbejdelse af Målrapportering 2014 for statsfinansierede selvejende institutioner under Undervisningsministeriet Almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen

Læs mere

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 21. marts 2018 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet med orientering om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen

Læs mere

Sønderjyllands Dyreværnsforening CVR-nr. 32251897 ÅRSRAPPORT FOR 2013

Sønderjyllands Dyreværnsforening CVR-nr. 32251897 ÅRSRAPPORT FOR 2013 Allan Nielsen Finn Diederichsen Registrerede revisorer CVR-nr. 27 49 24 87 Aabenraavej 1A 6100 Haderslev Telefon: 7453 4220 mail@rnd-partner.dk www.rnd-partner.dk Sønderjyllands Dyreværnsforening CVR-nr.

Læs mere

Bangs Have Selskabet af 1911 APS v/ib Frederiksen Sdr. Boulevard Maribo. CVR-nr

Bangs Have Selskabet af 1911 APS v/ib Frederiksen Sdr. Boulevard Maribo. CVR-nr Sdr. Boulevard 38 4930 Maribo CVR-nr. 24041018 ÅRSRAPPORT for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015 104. regnskabsår INDHOLDSFORTEGNELSE Påtegninger Ledelsespåtegning... 3 Ledelsesberetning mv.

Læs mere

RIAZ' VIKARBUREAU ApS

RIAZ' VIKARBUREAU ApS RIAZ' VIKARBUREAU ApS Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/11/2013 Riaz Ahmed Butt Dirigent (Urevideret) Side 2 af

Læs mere

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02 Generelle puljer og reserver (Driftsbevilling) 12.29.01 Bidrag til NATOs militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11 Bidrag

Læs mere

Faxe Ladeplads Fiskerihavn A.M.B.A. Favrbyvej 66 4654 Faxe Ladeplads. CVR-nr.: 31334470. Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012

Faxe Ladeplads Fiskerihavn A.M.B.A. Favrbyvej 66 4654 Faxe Ladeplads. CVR-nr.: 31334470. Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012 I ReviFaxe Registrerede revisorer Poul Johansson Søren Holt-Nielsen Faxe Ladeplads Fiskerihavn A.M.B.A. Favrbyvej 66 4654 Faxe Ladeplads CVR-nr.: 31334470 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012 fe

Læs mere

Sorø Event & Turist. CVR-nummer 13333238

Sorø Event & Turist. CVR-nummer 13333238 Dansk Revision Sorø godkendt revisionsaktieselskab Feldskovvej 9 DK-4180 Sorø soroe@danskrevision.dk www.danskrevision.dk Telefon: +45 58 58 18 00 Telefax: +45 57 83 20 64 CVR: DK 29 91 98 01 Bank: 2204

Læs mere

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Dato: 12. september 2011 Brevid: 1477655 Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Indledning Regionen har modtaget den afsluttende revisionsberetning for 2010

Læs mere

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 9. december 2014 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Hüdaverdi

Læs mere

Nøgletal for social- og sundhedsskolerne regnskabsåret 2011

Nøgletal for social- og sundhedsskolerne regnskabsåret 2011 SOSU-Lederforeningen Foreningen af ledere ved institutioner, der udbyder erhvervsrettet social- og sundhedsuddannelse Nøgletal for social- og sundhedsskolerne regnskabsåret 2011 Overordnede konklusioner

Læs mere

1.2 Forhold af væsentlig betydning for vurdering af årsregnskabet

1.2 Forhold af væsentlig betydning for vurdering af årsregnskabet Deloitte 20 Revisionsprotokollat til årsrapport 2010 1. Revision af årsrapporten 1.1 Årsrapporten Vi har afsluttet revisionen af den af ledelsen aflagte årsrapport for 2010 for Medcom VII. Årsrappor ten

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 23. marts 2017

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 23. marts 2017 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 23. marts 2017 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Christian Holm Donatzky, Lisbeth Harsvik, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Emma

Læs mere

Ledelsespåtegning... 1. Den uafhængige revisor påtegning... 2-3. Ledelsesberetningen... 4. Anvendt regnskabspraksis... 5-6. Resultatopgørelse...

Ledelsespåtegning... 1. Den uafhængige revisor påtegning... 2-3. Ledelsesberetningen... 4. Anvendt regnskabspraksis... 5-6. Resultatopgørelse... Indholdsfortegnelse Ledelsespåtegning............................................... 1 Den uafhængige revisor påtegning................................... 2-3 Ledelsesberetningen..............................................

Læs mere

Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot. Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016

Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot. Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016 Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot I/S Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Strandvejen

Læs mere

Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder. CVR-nr.:

Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder. CVR-nr.: Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder CVR-nr.: 33 44 01 03 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 34 2. Konklusion på revisionen af årsregnskabet for 2018...

Læs mere

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK Beretning nr. 1 Årsregnskab for 2006 Afsluttende beretning 108.300 Til Regionsrådet for Region Syddanmark Kommunernes Revision (KR) har afsluttet revisionen

Læs mere

Indberetning af formålsog årsregnskab Brugervejledning 1.0

Indberetning af formålsog årsregnskab Brugervejledning 1.0 Indberetning af formålsog årsregnskab 2017 Brugervejledning 1.0 Indhold 1 Indledning... 5 2 Klargøring af formåls- og årsregnskab... 5 2.1 Find frem til rapportpakken... 5 2.2 Hovedmenuen til formåls-

Læs mere

VRIST PUMPELAG. Årsregnskab

VRIST PUMPELAG. Årsregnskab Årsregnskab 2016 1 Indhold Selskabsoplysninger... 3 Bestyrelsens & revisors påtegning... 4 Anvendt regnskabspraksis... 5 Resultatopgørelse... 6 Bemærkninger og noter til årsregnskabet... 7 Balance... 9

Læs mere

Udkast til Rigsrevisionens vurdering af Aarhus Universitets årsrapport 2005

Udkast til Rigsrevisionens vurdering af Aarhus Universitets årsrapport 2005 Rigsrevisionen C6 Bestyrelsen for Aarhus Universitet Dato: 18. april 2006 J.nr.: 2005-5922-11 (Angiv venligst j.nr. ved besvarelse) Ref.: CC BM 2-2006 Bilag 3.A.4. Udkast til Rigsrevisionens vurdering

Læs mere

OK13. Fra aftalt retfærdighed til oplevet retfærdighed. 1) Startede før OK13 var kendt i bredere kredse

OK13. Fra aftalt retfærdighed til oplevet retfærdighed. 1) Startede før OK13 var kendt i bredere kredse Fra aftalt retfærdighed til oplevet retfærdighed. 1. Den generelle proces på landsplan 2. Processen på Favrskov Gymnasium 1) Startede før OK13 var kendt i bredere kredse 2) Total beskrivelse af alle opgaver

Læs mere

Vejledning om udarbejdelse af årsrapport for erhvervsakademier

Vejledning om udarbejdelse af årsrapport for erhvervsakademier Bilag 2 Vejledning om udarbejdelse af årsrapport for erhvervsakademier December 2018 Indholdsfortegnelse Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Årsrapportens formål... 3 1.2 Regelsæt... 3 1.3 Årsrapportens struktur...

Læs mere

Brugervejledning til regnskabsindberetning og digital signering

Brugervejledning til regnskabsindberetning og digital signering Brugervejledning til regnskabsindberetning og digital signering Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Økonomisk-Administrativt Center Sagsnr.: 16/02746 Juni 2018 Indhold 1. Brugernavn, kodeord og login...

Læs mere

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet BEK nr 1701 af 21/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2010-028162 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om

Læs mere

Andelsboligforeningen Færgebakken - Vindeby. Revisionsprotokollat

Andelsboligforeningen Færgebakken - Vindeby. Revisionsprotokollat Andelsboligforeningen Færgebakken - Vindeby Revisionsprotokollat af 5. februar 2016 til årsregnskabet for 2015 Indhold 1 Indledning 139 2 Konklusion på den udførte revision 139 3 Betydelige forhold vedrørende

Læs mere

Udkast. Statsrevisoratet Christiansborg Prins Jørgens Gård 2 1240 København K

Udkast. Statsrevisoratet Christiansborg Prins Jørgens Gård 2 1240 København K Udkast MINISTEREN Statsrevisoratet Christiansborg Prins Jørgens Gård 2 1240 København K Dato 6. februar 2008 J. nr. 013-000062 Deres ref. 07-001318-11 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon

Læs mere

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 CVR-NR. 37 24 29 85 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB FOR 2016... 1

Læs mere

ABCD. Revisionsprotokollat af 3. april 2009. til årsrapporten for 2008. Dansk Squash Forbund. 09-p001 PEL DDNA 061100 08147.docx

ABCD. Revisionsprotokollat af 3. april 2009. til årsrapporten for 2008. Dansk Squash Forbund. 09-p001 PEL DDNA 061100 08147.docx KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Borups Allé 177 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Revisionsprotokollat af 3. april 2009 til årsrapporten

Læs mere

Institutioner for erhvervsrettet uddannelse. Revisorcheckliste til indarbejdelse i revisionsprotokollen

Institutioner for erhvervsrettet uddannelse. Revisorcheckliste til indarbejdelse i revisionsprotokollen Revisorcheckliste til indarbejdelse i revisionsprotokollen Institutionsnr.: Institutionens navn: Regnskabsår: 2008 Undervisningsministeriets forord til Revisorcheckliste Revisorchecklisten udarbejdes til

Læs mere

Foreningen Andelsgaarde. Sofievej Hellerup CVR Rapportering til selskabets øverste ledelse

Foreningen Andelsgaarde. Sofievej Hellerup CVR Rapportering til selskabets øverste ledelse Henningsens Alle 8 DK - 2900 Hellerup CVR.nr. 36 44 53 86 Tel. +45 60 80 60 90 Foreningen Andelsgaarde Sofievej 33 2900 Hellerup CVR 39432943 Rapportering til selskabets øverste ledelse 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Ejendomsselskabet Slotsgården A/S

Ejendomsselskabet Slotsgården A/S Ejendomsselskabet Slotsgården A/S CVR-nr. 25 67 54 87 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2015/16 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 71 2 Konklusion på revisionen af årsregnskabet for 2015/16 71 3 Revisionen

Læs mere

For institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

For institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse Bilag 2c Til institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse Lov- og Kommunikationsafdelingen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk

Læs mere

Sports Collage Gladsaxe CVR-nr Årsrapport 2011/12

Sports Collage Gladsaxe CVR-nr Årsrapport 2011/12 Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr. 24 21 37 14 Birkerød Kongevej 25C 3460 Birkerød Telefon 45945000 Telefax 45945099 www.deloitte.dk Sports Collage Gladsaxe CVR-nr. 30 09 95 75 Årsrapport

Læs mere

Resultatopgørelse for 2012

Resultatopgørelse for 2012 Resultatopgørelse for 2012 Provisioner 4.722.385 4.340 Administrationstilskud m.v. 1.895.002 1.581 Kontingenter 512.404 492 Regulering medlemsindskud 166.100 130 Transportregnskab -36.358-61 Indtægter

Læs mere

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet.

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet. Vejledning til årsregnskab og resultatrapporten 2013 1. Grundlag Kulturstyrelsen, Biblioteker har med hjemmel i bibliotekslovens 11 indgået en rammeaftale med centralbibliotekskommunerne for perioden 2010-2013.

Læs mere

Axcel Prometheus Invest 1 ApS under frivillig likvidation. Årsrapport for 2014

Axcel Prometheus Invest 1 ApS under frivillig likvidation. Årsrapport for 2014 c/o Axcel Management A/S Sankt Annæ Plads 10 1250 København K CVR-nr. 31281822 Årsrapport for 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 9. juni 2015 Peter Stakemann

Læs mere

I oplyser, at I ikke er enige i sekretariatets konklusioner vedrørende selvevalueringsrevisors

I oplyser, at I ikke er enige i sekretariatets konklusioner vedrørende selvevalueringsrevisors Næstved Varmeværk Åderupvej 22-24 4700 Næstved Att: Jens Andersen 7. februar 2014 RJE Deres ref. Kære Jens Andersen Du har ved brev af 17. januar 2014 kontaktet sekretariatets direktør Finn Dehlbæk vedrørende

Læs mere

Kunsten Museum of Modern Art

Kunsten Museum of Modern Art Kunsten Museum of Modern Art Revisionsprotokollat vedrørende revisionen af årsregnskabet for 2016 (Side 25 28) PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 7712 31 Skelagervej

Læs mere

Grundejerforeningen Tjærbyvang. Årsrapport for 2018

Grundejerforeningen Tjærbyvang. Årsrapport for 2018 Grundejerforeningen Tjærbyvang 8930 Randers NØ Årsrapport for 2018 CVR-nr. 36 27 09 26 Indholdsfortegnelse Side Påtegninger Ledelsespåtegning 1 Revisors erklæring om opstilling af årsregnskab 2 Foreningsoplysninger

Læs mere