Referat af Branchepanelets møde den 3. marts 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af Branchepanelets møde den 3. marts 2010"

Transkript

1 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax info@trafikstyrelsen.dk Referat Dato Referat af Branchepanelets møde den 3. marts 2010 Deltagere Rösli Gisselmann, Lokalbanen Stig Munck for Tonni Christensen, Rambøll Per Henriksen, DI Ole Christensen, BDK Steffen Lyngesen, Aarsleff Rail Benny Spangsborg, DB Schenker Nils Daugaard, Alstom Arriva Jens Christoffersen, COWI Jeppe Lauridsen, DSB Jesper Rasmussen, Trafikstyrelsen Leif Funch, Trafikstyrelsen Lise Kobberholm, Trafikstyrelsen Julie Kristensen, Trafikstyrelsen Afbud Henrik Horup, Dansk Jernbaneforbund Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt 2. Aktuelle problemstillinger Trafikstyrelsen informerede om evaluering af Branchepanelet. Tilbagemeldingerne fra branchepanelets deltagere har overvejendeværet positive. 3. Arbejdsplan 2010 Branchepanelet forslog emner til drøftelse på panelets næste møder i år: Hvordan der sikres videndeling om sikkerheds- og risiko- Side 1 (9)

2 arbejdet i branchen, om evt. yderligere krav ifm. sikkerhedsgodkendelse, information om Trafikstyrelsens samarbejde med andre myndigheder samt den risikobaserede tilgang til myndighedsarbejdet; hvor går grænserne og hvordan forvaltes de? Trafikstyrelsen tager disse input med i planlægningen af møderne. 4. Regler på vej 2010 Trafikstyrelsen udleverede en liste over de væsentlige retsakter, som forventes at træde i kraft i Listen vil blive sendt til panelets medlemmer med det forbehold, at der i løbet af året kan ske ændringer. Trafikstyrelsens bekendtgørelse om jernbaneoverkørsler, som nævnt på listen, vedrører Banedanmarks overkørsler og ikke privatbanerne. Trafikstyrelsen forventer ikke at udarbejde regler om letbaner. Den forvalter/virksomhed, der ønsker at køre med letbaner bør så vidt muligt lade sig guide af eksisterende udenlandske regelsæt og tilpasse disse til den specifikke letbane. Dette er mest hensigtsmæssigt, da projekterne vil have meget forskellige behov. 5. Bekendtgørelse om godkendelse af infrastruktur på jernbaneområdet Trafikstyrelsen har modtaget mange konstruktive høringssvar, som nu behandles. Trafikstyrelsen forventer, at bekendtgørelsen vil kunne offentliggøres inden for en måneds tid. En revideret vejledning til godkendelse af infrastruktur er under udarbejdelse. Branchepanelet spurgte, om der vil komme en engelsk oversættelse af de vigtigste elementer af bekendtgørelsen. Trafikstyrelsen har oversat dele af bekendtgørelsen om godkendelse af rullende materiel som en service. Trafikstyrelsen vil overveje at gøre det samme med bekendtgørelse af infrastruktur. 6. Hvor gælder EU-reglerne for interoperabilitet? Og hvad koster det at anvende TSI erne? Anvendelsesområdet for interoperabilitetsdirektivet er som udgangspunkt det danske jernbanesystem. Direktivet giver mulighed for at undtage eksempelvis urbane net, der er funktionelt adskil fra resten af jernbanesystemet. Privatbanerne er i al væsentlighed en del af det samlede jernbanesystem og vil derfor ikke kunne undtages. Endvidere har privatbanerne en særlig historik mht. økonomi/gældseftergivelse, som er tilladt på baggrund af at også privatbanerne indgår i den gradvise liberaliseringsproces for jernbanen. Side 2 (9)

3 Trafikstyrelsen har bedt COWI foretage en vurdering af TSIreglerne i forhold til gældende danske regler og praksis med hensyn til konsekvenser for sikkerhed og økonomi. Analysen viser, at TSI ernes overordnede betydning for økonomi og sikkerhed er behersket. Langt de fleste økonomiske og sikkerhedsmæssige konsekvenser vil fortsat komme fra de konkrete valg ift. køretøjer/anlæg. Når TSI erne med tiden kommer til at gælde for hele det europæiske jernbanesystem, forventes det, at mange af kravene vil kunne differentieres. Branchepanelet værdsatte, at analysen var blevet foretaget. I den forbindelse ønskede Banedanmark at kommentere på undersøgelsen. Trafikstyrelsen er åben overfor mulige kommentarer til styrelsens samlede vurdering. Konsulentanalysen vil dog ikke blive genåbnet. 7. Tilsyn Trafikstyrelsen præsenterede sin tilsynsplan for 2010 og sin planlægning af tilsyn ud fra en risikobaseret tilgang, som bygger på det norske system. Den umiddelbare segmenteringsfaktor er virksomhedens/infrastrukturforvalterens antal af kørte togkm, hvor det antages, at jo flere togkm pr. år, jo større risiko og dermed også e større tilsynsbehov. Desuden er der nogle justeringsfaktorer, som konkret afgør tilsynsomfanget for den enkelte forvalter/virksomhed. Det er 1) Virksomhedens art: Bl.a. dens organisation, kompleksitet, opgaver, materiel, eksponering over for 3. mand mv. 2) Erfaringer fra tilsyn og kontakt mellem myndighed og virksomhed/forvalter:tidligere tilsyn, godkendelsessager, møder mv. 3) Data fra hændelser (hændelsesdatabasen): Personpåkørsel, afsporing, signalforbikørsler mv. Branchepanelet kunne tilslutte sig en risikobaseret tilgang til tilsyn og tog styrelsens metode til efterretning. 8. Risikoacceptkriterier - status på drøftelser i Dialoggruppe om risikovurdering Trafikstyrelsen orienterede om sidste møde i Dialoggruppe for risikovurdering. Præsentationer fra dialoggruppemødet ligger på grupper.aspx Side 3 (9)

4 Trafikstyrelsen vil fortsætte med dialoggruppen som et forum for udveksling af viden og erfaringer. I løbet af foråret vil Trafikstyrelsen udarbejde en konkret fortolkning af CSM-forordningens gyldighedsområde og ikrafttræden, da det ikke er umiddelbart klart i forordningen. 9. Forskning og uddannelsesmiljø Trafikstyrelsen informerede om arbejdet med at styrke anlægsforskningen og jernbaneteknologisk forskning. Forskningsrådet skal foretage en umiddelbar vurdering af ansøgninger i maj. I den forbindelse er universitetets samarbejdsrelationer med myndigheder og virksomheder en vigtig faktor. Branchepanelet blev inviteret til at tage kontakt med afd.chef Jakob Fritz Hansen fra DTU, hvis der er ønske om at etablere samarbejde mellem virksomheden og DTU på det jernbanetekniske område. 10.Et velfungerende marked for entreprenørydelser På baggrund af oplæg fra Steffen Lyngesen, Aarsleff Rail A/S drøftede Branchepanelet uddannelse af sikkerhedsklassificeret personale, herunder økonomi og administration forbundet hermed. Det var Branchepanelets opfattelse, at det kan være omkostningstungt at uddanne personale eksempelvis til SR og samtidig administrere vedligeholdelse af kompetencerne. Branchepanelet drøftede hvorvidt uddannelserne skulle lægges i offentligt regi eller bestå som nu i regi af Banedanmark. Et af spørgsmålene er, om f.eks. AMU ville kunne opfylde de specifikke krav, som virksomhederne også har til uddannelsen. Der blev udtrykt ønske om mere fleksibilitet i systemet i Banedanmark, f.eks. med hensyn til tidsmæssigt udbud af kurser, krav til fornyelser/efteruddannelse mv. Banedanmark fremførte, at de nøje krav skulle ses i sammenhæng med, at man havde visse dårlige erfaringer med useriøse entreprenører. Derfor skal evt. lempelser gerne hænge sammen med en mulighed for certificering af entreprenører. Trafikstyrelsen kunne oplyse, at en bekendtgørelse herom afventer den generelle gebyrbekendtgørelse, som pt. er i høring. Der var enighed om, at der er mange forskellige interesser og økonomiske overvejelser, som skal tages i betragtning ved en videre drøftelse af uddannelse af sikkerhedsklassificeret personale. Trafikstyrelsen vil på opfordring af Branchepanelet forberede materiale til drøftelse på mødet i juni. Side 4 (9)

5 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax info@trafikstyrelsen.dk Referat Dato Referat af Branchepanelets møde den 2. juni 2010 Deltagere Rösli Gisselmann, Lokalbanen Tonni Christensen, Rambøll Ole Christensen, Banedanmark Benny Spangsborg, DB Schenker Jeppe Lauridsen, DSB Henrik Horup, Dansk Jernbaneforbund Nils Daugaard, Alstom Fra Trafikstyrelsen Jesper Rasmussen Leif Funch Lise Kobberholm Julie Kristensen Afbud Per Henriksen, DI Jens Christoffersen, COWI Steffen Lyngesen, Arsleff Rail Arriva Dagsorden 11.Godkendelse af dagsorden og referat Trafikstyrelsen ønsker, at kunne lægge referater fra Branchepanelets møder på hjemmesiden. Referaterne vil først blive offentliggjort, når det er godkendt af panelet. Branchepanelet tog dette til efterretning og gav sine kommentarer til referat fra sidste møde den 3. marts Aktuelle emner Side 5 (9)

6 Trafikstyrelsen orienterede om den nye organisering, hvor den tidligere Trafikstyrelse og Færdselsstyrelse fra den 15. april 2010 er lagt sammen til én styrelse; Trafikstyrelsen. Fusionen har haft betydning for organiseringen af fagområdet Sikkerhed. Jesper Rasmussen er fortsat sikkerhedsdirektør samt afdelingschef for Tilsyn og godkendelser - Jernbane (v/leif Funch) samt for Tilsyn og godkendelser Vej og Post (v/theo Rabenberg). Ansvaret for regulering af jernbaneområdet (v/ Lise Kobberholm) hører under direktør Carsten Falk Hansen. Samarbejdet mellem Jesper, Leif og Lise vil forsætte uændret. Folketinget har vedtaget en ændring til Lov om jernbane. Et af hovedpunkterne er nedsættelsen af et Jernbanenævn, som skal afløse Jernbaneklagenævnet. Desuden er der nu mulighed for, at Trafikstyrelsen kan undtage visse dele af jernbaneområdet fra godkendelse, herunder dele, der ikke har større sikkerhedsmæssige konsekvenser. Trafikstyrelsen ønskede at høre Branchepanelets umiddelbare holdning til spørgsmålet om mulighed for typegodkendelser af infrastruktur, evt. mod gebyr. Ifølge panelet er der ikke nødvendigvis behov for typegodkendelse, med mindre der allerede er en kunde. Spørgsmålet er desuden, om typegodkendelsen vedrører generiske systemgodkendelser eller produktgodkendelse. Trafikstyrelsen vil arbejde videre med emnet. 13.Strategi for tilsynet med jernbanesikkerhed Trafikstyrelsen præsenterede sin strategi for tilsyn med jernbanesikkerhed, som forventes udsendt i høring til branchen i august. Formå- let med tilsyn er at undersøge, om virksomhederne efterlever gældende regler og bestemmelser samt opfylder vilkårene for sikkerhedscertificering og sikkerhedsgodkendelse. Overordnet skal virksomhederne selv håndtere og styre risici effektivt. Tilsynet vil for størstedelens vedkommende basere sig på aftale mellem styrelsen og virksomheden, men kan også foregå ved uanmeldt besøg. Trafikstyrelsens tilsynspraksis skal være kendetegnet ved målrettet styring, proportionalitet, konsistens, gennemsigtighed, ansvarlighed og samarbejde. I den forbindelse er styrelsen i gang med at opsætte både langsigtede og kortsigtede effektmål. Side 6 (9)

7 Branchepanelet udtrykte tilfredshed med Trafikstyrelsens tilgang til tilsyn med jernbanesikkerhed. Videre blev det pointeret, at den sikkerhedsmæssige værdi af indførelse af sikkerhedsledelsessystemer ikke skal undervurderes. Branchepanelet gjorde derudover opmærksom på, at metoden for at måle på både de kortsigtede og langsigtede effektmål er vigtige. Når der er så få dødsulykker på jernbanen, kan man evt. måle på andre indikatorer som nærved-hændelser. Panelets holdning er, at tilsyn fremmer virksomhedernes arbejde med at forbedre sikkerheden. Dialog mellem myndighed og virksomhed er i den forbindelse et vigtigt redskab. 14.Danske myndighedsregler for køretøjer Trafikstyrelsen orienterede om status på arbejdet med at udvikle et sæt regler for køretøjer. Grundstammen af disse regler består af interoperabilitetsbærende TSI-krav suppleret med danske krav, hvor det af sikkerhedsmæssige hensyn er nødvendigt. De danske krav skal formuleres som funktionskrav. Hensigten er at give virksomhederne rum til innovation og understrege ansvarsdelingen mellem myndighed og virksomhed. Det vil kunne medføre ændringer i bekendtgørelsen om godkendelse af køretøjer samt formelle krav til jernbanevirksomheder om licens og certificering. Hvad angår de tekniske krav til køretøjet er man næsten færdig med screening af eksisterende regler, herunder virksomhedernes. Det overvejes hvilke regler, som kan løftes op til funktionskrav og hermed myndighedsregel. Spørgsmålet er, hvad der vejer tungest; homogenitet i reglerne eller det konkrete tilfælde. Branchen vil i den forbindelse blive inddraget. Branchepanelet tog dette til efterretning. Panelet var af den mening, at interoperabiliteten er vigtig, og at man ser frem til en nærmere inddragelse i arbejdet. 15.Godkendelser er Trafikstyrelsens krav stigende? Hvordan opnås god praksis? Trafikstyrelsen ønskede at høre Branchepanelets inputs til, hvordan man kan skabe god praksis for ansøgningsprocedure eks. ved ibrugtagningstilladelser til køretøjer og infrastruktur. Panelet er opmærksomt på, at det er et samspil mellem myndighed og ansøger. Trafikstyrelsen kunne blive bedre til at vejlede om krav til ansøgninger og procedurer, men branchen skal også blive bedre til at tage kontakt til styrelsen, og få aftalt et møde om den videre proces, så ansvarsdelingen står mere klart. Side 7 (9)

8 Hvad angår formidling af krav og proces, er nogle af Trafikstyrelsens vejledninger svære at forstå. Der blev udtrykt ønske om at få udarbejdet pædagogiske vejledninger for ikke-eksperter. Trafikstyrelsen tog dette til efterretning og oplyste om, at der bl.a. arbejdes på en revision af vejledningen om godkendelse af infrastruktur. Trafikstyrelsen blev spurgt om det er muligt at ændre virksomhedsinterne cirkulærer, og få godkendelse bagefter. Styrelsen er i gang med at udarbejde en vejledning om mulighed for risikobaseret tilgang til regelændringe, og vil gerne indgå i dialog, hvis virksomhederne ønsker det. 16.Trafikstyrelsens kommunikation om regulering og EU-krav Trafikstyrelsen ønskede at høre Branchepanelet om, hvordan deres bagland oplever kommunikationen om regulering og EU-krav. Panelet foreslog at sprede høringer af lovgivning ud over en større tidsperiode, så er det lettere for branchen at give konstruktiv kritik. Der var desuden et ønske om mere information om TSI er, på linje med dialoggruppemøder om risikovurdering. Trafikstyrelsen tog forslagene til efterretning og kunne oplyse, at der er planlagt undervisning om TSI erne i løbet af efteråret med opstart i august ( TSIskole ). Afslutningsvis blev Branchepanelet opfordret til at tage kontakt, hvis der er ønsker ift. kommunikation om regulering og EU-krav, herunder dele af de danske oversættelser af TSI erne, som er svære at forstå. 17.Videndeling i branchen om hændelser og fareidentifikation - hvordan fremmes den? Trafikstyrelsen ønskede, at høre branchen om der var behov for et forum for videndeling om hændelser og fareidentifikation, som evt. kunne afløse dialoggruppen for risikovurdering. Branchepanelet var positivt indstillet over for sådan et forum, som gerne må behandle generel videndeling, som evt. kan supplere Banedanmarks eksisterende forum. Grænseflader vil i den forbindelse skulle afklares. Panelet foreslog, at sikkerhedskonferencen kunne have en session om hændelser og fareidentifikation. Trafikstyrelsen tog kommentarerne og forslag til efterretning. Side 8 (9)

9 18.Dansk formandskab for ERTMS på korridor B (Stockholm - Napoli) Trafikstyrelsen orienterede Branchepanelet om det danske formandskab for den bestyrelse, som skal koordinere arbejdet med at etablere det fælleseuropæiske togkontrol- og kommunikationssystem (ERTMS) på godskorridor B. Bestyrelsen vil få inputs både fra arbejdet i Det Europæiske Jernbaneagentur og fra Trafikstyrelsens samarbejde med branchen om bl.a. sprog på banen, uddannelse af personale mv. 19.Sikkerhedskonference 2010 hvad er der behov for at sætte spot på? Trafikstyrelsen opfordrede Branchepanelet til at komme med inputs til sessioner på sikkerhedskonferencen, som i år afholdes den 5. oktober i DGI-byen. Der blev foreslået emner til sessioner om godkendelser vedr. ERTMS og krav til lokomotivførere, videndeling om fareidentifikation og hændelser, risikovurdering for let øvede, samt om nye kategorier ifm. registrering af hændelser. For sidstnævnte kunne Trafikstyrelsen oplyse, at der er planlagt et selvstændigt dialogmøde. Det endelige konferenceprogram forventes offentliggjort i august. Side 9 (9)

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 0155 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 8. december 2011 Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den

Læs mere

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016.

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 72 62 67 90 TS111-00010 Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016 Deltagere 1. Benny

Læs mere

Referat af møde i branchepanelet d. 12. juni 2012

Referat af møde i branchepanelet d. 12. juni 2012 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780155 Fax 7226 7070 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk af møde i branchepanelet d. 12. juni 2012 Deltagere - Christian Ahlgreen- Ussing, Alstom

Læs mere

Referat af møde i Branchepanelet d. 28. februar 2012

Referat af møde i Branchepanelet d. 28. februar 2012 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780155 Fax 7226 7070 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk af møde i Branchepanelet d. 28. februar 2012 Deltagere - Christian Algreen Ussing, Alstom

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 28. februar 2018

Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 28. februar 2018 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72267094 Fax 7262 6790 kmo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 28. februar

Læs mere

Anlægsprojekter i infrastrukturen Nye krav på vej!

Anlægsprojekter i infrastrukturen Nye krav på vej! Anlægsprojekter i infrastrukturen Nye krav på vej! Introduktion til ny bekendtgørelse om ibrugtagning af infrastruktur Lise Aaen Kobberholm Bekendtgørelsens formål Bekendtgørelsen fastsætter procedurer

Læs mere

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2014-21. januar 2014 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets tilsyn med

Læs mere

Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af ny jernbanelov

Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af ny jernbanelov Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af

Læs mere

Kravene til indholdet af den nationale implementeringsplan er angivet i TSI-OPE kapitel 7.1 Principper og 7.2 Retningslinier for gennemførelsen.

Kravene til indholdet af den nationale implementeringsplan er angivet i TSI-OPE kapitel 7.1 Principper og 7.2 Retningslinier for gennemførelsen. Adelgade 13 1304 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Danmarks implementeringsplan for TSI Drift og trafikstyring (TSI-OPE) Danmarks nationale implementeringsplan

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige

Læs mere

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016.

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 72 62 67 90 TS111-00010 Dato 20. april 2016 Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 13. april 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 13. april 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Referat Dato 13.04.2015 Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2015 - Jernbane 30. januar 2015 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets

Læs mere

TSI-OPE angiver (i kapitel 7.1 Principper) rammerne for gennemførelse af bestemmelserne

TSI-OPE angiver (i kapitel 7.1 Principper) rammerne for gennemførelse af bestemmelserne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.trafikstyrelsen.dk Notat CATE Journal TS10301-00015 Dato 12. november 2013 Opdatering af Danmarks gennemførelsesplan for TSI Drift og trafikstyring

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 1. pkt., 21 u, stk. 8, og 24 c, stk. 24, og 26, stk. 1, 1.pkt., i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet den 7. april 2014

Referat fra møde i Branchepanelet den 7. april 2014 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Journal TS111-00010 Dato 07.04.2014 Referat fra møde i Branchepanelet den

Læs mere

og interoperabilitet -på jernbanen En strategi for sikkerhed Jesper Rasmussen Sikkerhedsdirektør Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm.

og interoperabilitet -på jernbanen En strategi for sikkerhed Jesper Rasmussen Sikkerhedsdirektør Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. En strategi for sikkerhed Indsæt billede her og interoperabilitet -på jernbanen 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Jesper Rasmussen Sikkerhedsdirektør Hvorfor en strategi: Vi skal vinde på EUreformen! DK har

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer

Læs mere

Bekendtgørelsen. Generelt om godkendelse af infrastruktur på jernbaneområdet. Lidt om Common Safety Methods - CSM

Bekendtgørelsen. Generelt om godkendelse af infrastruktur på jernbaneområdet. Lidt om Common Safety Methods - CSM Bekendtgørelsen Generelt om godkendelse af infrastruktur på jernbaneområdet Lidt om Common Safety Methods - CSM Sessionens indhold - Bekendtgørelsen - Generelt om godkendelse og sikkerhed -Lidt om CSM

Læs mere

Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat

Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat Afholdt torsdag d. 28. januar 2016 hos Banedanmark Program for mødet 1) Velkomst og formål ved Martin Harrow, områdechef for Kvalitet

Læs mere

Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1

Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1 Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1 I medfør af 26 i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1171 af 2. december 2004, fastsættes: 1. Bekendtgørelsen

Læs mere

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på

Læs mere

Sikkerhedsledelse. AIS I Sikkerhedsledelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I

Sikkerhedsledelse. AIS I Sikkerhedsledelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I Sikkerhedsledelse AIS I Sikkerhedsledelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 5 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder nr. 14 I medfør af 21 h, 21 u og24 stk. 4, i lov om jernbane,

Læs mere

Jernbanen og EU-regler - status og vejen videre frem Sikkerhedskonferencen 31. oktober 2013

Jernbanen og EU-regler - status og vejen videre frem Sikkerhedskonferencen 31. oktober 2013 Jernbanen og EU-regler - status og vejen videre frem Sikkerhedskonferencen 31. oktober 2013 Jesper Rasmussen, vicedirektør Status: Jernbanesikkerheden er generelt høj i Danmark -Sikkerhedsrapport 2012

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet 1

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet 1 Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 21 k, stk. 5, og 26, stk. 1, 1. pkt., og stk. 2, i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1249

Læs mere

En strategi for sikkerhed og interoperabilitet på jernbanen i Danmark

En strategi for sikkerhed og interoperabilitet på jernbanen i Danmark En strategi for sikkerhed og interoperabilitet på jernbanen i Danmark Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Jesper Rasmussen, Sikkerhedsdirektør Trafikstyrelsen Trafikdage på Aalborg Universitet

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat TS10901-00016 29-08-2016 Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Jernbanetilsynet. April 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Jernbanetilsynet. April 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Jernbanetilsynet April 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Jernbanetilsynet (beretning nr. 4/03) 31. marts 2008 RN

Læs mere

Høringsnotat om bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Høringsnotat om bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 saos@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk SAOS Høringsnotat om bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Læs mere

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af jernbaneloven

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af jernbaneloven UDKAST til Forslag til Lov om ændring af jernbaneloven (certificering af virksomheder, der udfører opgaver for andre end jernbanevirksomheder og infrastrukturforvaltere) 1. I jernbaneloven, nr. 686 af

Læs mere

Referat af møde i Branchepanelet den 28. februar 2012

Referat af møde i Branchepanelet den 28. februar 2012 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Journal TS111-00010 Dato 05.03.2012 Referat af møde i Branchepanelet den 28.

Læs mere

Sikkerhedskonference 2013

Sikkerhedskonference 2013 DI Transport 31. OKT 13 Sikkerhedskonference 2013 4. Jernbanepakke i et dansk perspektiv Den fælles ambition om det indre (transport-)marked Hvorfor pakkerne? Etableringen af et indre europæisk jernbanemarked

Læs mere

CSM-RA i Danmark. - Den Danske Banekonference 2016

CSM-RA i Danmark. - Den Danske Banekonference 2016 CSM-RA i Danmark - Den Danske Banekonference 2016 Dagsorden 1. Kort intro til Trafik- og Byggestyrelsen og Center for jernbane 2. Overordnede betragtninger om brugen af CSM-RA i Danmark, fordele og udfordringer,

Læs mere

Høringsnotat om bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet

Høringsnotat om bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 saos@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk SAOS Høringsnotat om bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet

Læs mere

Formålet med direktivet er at understøtte interoperabiliteten, ved at mindske de høje krav til sprogkundskaberne for grænseovergangssektioner.

Formålet med direktivet er at understøtte interoperabiliteten, ved at mindske de høje krav til sprogkundskaberne for grænseovergangssektioner. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Dato 14. juni 2016 Sagsnr.: TS10601-00007 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om certificering

Læs mere

Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse

Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse Jernbanesession 10 Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse Trafik- og Byggestyrelsens Sikkerhedskonference

Læs mere

TSI implementering og anvendelse. Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt

TSI implementering og anvendelse. Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt TSI implementering og anvendelse Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Hvad er TSI er? Navnet: Tekniske Specifikationer for Interoperabilitet Formål: Redskaber til harmonisering af de europæiske

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) L 320/8 Den Europæiske Unions Tidende 17.11.2012 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 1078/2012 af 16. november 2012 om en fælles sikkerhedsmetode for overvågning, der skal anvendes af jernbanevirksomheder

Læs mere

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet Bekendtgørelse nr. af 2013 Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, 21 u, stk. 8, i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1249 af

Læs mere

Bestemmelser for Jernbane BJ

Bestemmelser for Jernbane BJ Bestemmelser for Jernbane BJ 5-3-2015 Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet 1 I medfør af 56 i jernbaneloven, lov nr. 686 af 27. maj 2015, fastsættes efter bemyndigelse

Læs mere

Bekendtgørelse om krav til akkreditering af assessorer på jernbaneområdet 1)

Bekendtgørelse om krav til akkreditering af assessorer på jernbaneområdet 1) BEK nr 359 af 08/04/2014 Udskriftsdato: 7. maj 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS10000-00059 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Udfordringer, organisering og sikkerhedsniveau

Udfordringer, organisering og sikkerhedsniveau Udfordringer, organisering og sikkerhedsniveau Statens jernbanetilsyn, Sikkerhetsseminar, Oslo, 10. oktober 2006 Programkoordinator Leif Funch Trafikstyrelsen, Danmark Organiseringen, Myndigheder, Sikkerhed

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet

UDKAST. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet Bekendtgørelse nr. 2012 UDKAST Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, 21 u stk. 8, i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1249

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet

Læs mere

4. Jernbanepakke - Den tekniske del

4. Jernbanepakke - Den tekniske del 4. Jernbanepakke - Den tekniske del Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Sikkerhedskonference 2016 Helle Viltoft og Leif Funch EU regulering på jernbaneområdet Udviklingen i EU reglerne på

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 27. juni Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. 22. juni Nr. 658.

Lovtidende A Udgivet den 27. juni Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. 22. juni Nr. 658. Lovtidende A 2012 Udgivet den 27. juni 2012 22. juni 2012. Nr. 658. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, 21 u stk. 8, i lov om jernbane,

Læs mere

Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 12. juni 2017

Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 12. juni 2017 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Referat TS111-00010 16-06-2017 Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet

Læs mere

5. marts Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører:

5. marts Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører: Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører: Kravene til virksomheder, der på eget ansvar udfører kørsel på jernbanenettet, er reguleret i lovgivningen inden for jernbaneområdet bl.a.

Læs mere

TSI er for begyndere

TSI er for begyndere TSI er for begyndere Sikkerhedskonferencen 2015 Mari Ruuhi Trafik- og Byggestyrelsen Jan Schneider-Tilli Banedanmark En mini TSI-skole 1. Hvad er TSI er? 2. TSI ernes indhold 3. TSI ernes relevans for

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 14. december Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet

Lovtidende A Udgivet den 14. december Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet Lovtidende A 2013 Udgivet den 14. december 2013 12. december 2013. Nr. 1424. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, og 21 u, stk. 8,

Læs mere

Øget selvforvaltning via sikkerhedsledelsessystemet

Øget selvforvaltning via sikkerhedsledelsessystemet Øget selvforvaltning via sikkerhedsledelsessystemet 1 Risikostyringsprocessen og den uafhængige vurdering 2 CSM RA Siger: Jf. CSM RA. Bilag 1. pkt. 1.1.2. Denne iterative risikostyringsproces: Skal omfatte

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af jernbaneloven 1)

Forslag. Lov om ændring af jernbaneloven 1) Til lovforslag nr. L 184 Folketinget 2018-19 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 23. april 2019 Forslag til Lov om ændring af jernbaneloven 1) (Implementering af dele af den tekniske

Læs mere

Afgørelse om afslag på anmodning om aktindsigt

Afgørelse om afslag på anmodning om aktindsigt RAVN Bane 2016 ApS Roholmsvej 12 F 2620 Albertslund Att.: Adm. dir. Jesper Ravn Fremsendt pr. mail til: jesper@ravn-bane.dk 15. april 2016 Afgørelse om afslag på anmodning om aktindsigt Kære Jesper Ravn,

Læs mere

Bekendtgørelse om krav til akkreditering af assessorer på jernbaneområdet 1

Bekendtgørelse om krav til akkreditering af assessorer på jernbaneområdet 1 Bekendtgørelse om krav til akkreditering af assessorer på jernbaneområdet 1 I medfør af 56 og 102 i jernbaneloven, lov nr. 686 af 27. maj 2015, som ændret ved lov nr. 658 af 8. juni 2016, fastsættes efter

Læs mere

Vejledning om godkendelse af infrastruktur på jernbaneområdet. Infrastrukturbekendtgørelsen

Vejledning om godkendelse af infrastruktur på jernbaneområdet. Infrastrukturbekendtgørelsen om godkendelse af infrastruktur på jernbaneområdet Infrastrukturbekendtgørelsen 1. juli 2010 2 om godkendelse af Trafikstyrelsens bekendtgørelse om godkendelse af infrastruktur på jernbaneområdet beskriver

Læs mere

Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet 1)

Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet 1) BEK nr 11034 af 16/07/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 1. marts 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS10000-00088 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Rapport. Sikkerhedsrapport 2013 for Øresundsbro Konsortiet. Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej København S

Rapport. Sikkerhedsrapport 2013 for Øresundsbro Konsortiet. Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej København S Rapport Sikkerhedsrapport 2013 for Øresundsbro Konsortiet Til: Fra: cc: Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Øresundsbro Konsortiet Vester Søgade 10 1601 København V Transportstyrelsen,

Læs mere

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Tirsdag 29. april 2014, kl. 12.00-17.30. 17. juni 2014 Til stede

Læs mere

Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet

Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet BEK nr 9908 af 12/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 15. marts 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Trafikstyrelsen, j.nr. 10201-00005 Senere ændringer til forskriften BEK

Læs mere

Denn. Vejledning til veteranbanebekendtgørelsen. Tilsyn

Denn. Vejledning til veteranbanebekendtgørelsen. Tilsyn Denn Vejledning til kapitel 5 Tilsyn 13. januar 2012 {denne side er blank} 3 Vejledning til Forord Forord Generelt Bekendtgørelse nr. 1354 af 2. december 2010 om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift () kan

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT Bruxelles, den 10. juli 2018 Ophæver og erstatter meddelelsen af 27. februar 2018 MEDDELELSE TIL INTERESSENTER DET FORENEDE KONGERIGES

Læs mere

Bekendtgørelse om krav til akkreditering af assessorer på jernbaneområdet 1)

Bekendtgørelse om krav til akkreditering af assessorer på jernbaneområdet 1) BEK nr 542 af 24/05/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 23. maj 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Rapport. Sikkerhedsrapport 2014 for Øresundsbro Konsortiet. Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej København S

Rapport. Sikkerhedsrapport 2014 for Øresundsbro Konsortiet. Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej København S Rapport Sikkerhedsrapport 2014 for Øresundsbro Konsortiet Til: Fra: cc: Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Øresundsbro Konsortiet Vester Søgade 10 1601 København V Transportstyrelsen,

Læs mere

En strategi for sikkerhed og interoperabilitet på jernbanen i Danmark

En strategi for sikkerhed og interoperabilitet på jernbanen i Danmark En strategi for sikkerhed og interoperabilitet på jernbanen i Danmark Af Sikkerhedsdirektør Jesper Rasmussen, Trafikstyrelsen Resumé I februar 2009 offentliggjorde Trafikstyrelsen en strategi for sikkerhed

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1 Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1 I medfør af 56, 64, stk. 4, og 102 i jernbaneloven, lov nr. 686 af 27. maj

Læs mere

Grænseflader ved baneelektrificering Vejledning til hvornår CSM-RA processen skal anvendes

Grænseflader ved baneelektrificering Vejledning til hvornår CSM-RA processen skal anvendes Grænseflader ved baneelektrificering Vejledning til hvornår CSM-RA processen skal anvendes 22. november 2017 Det er politisk besluttet at elektrificere dele af jernbanen i Danmark. Trafik-, Byggeog Boligstyrelsen

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. september 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. september 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. september 2017 (OR. en) 11932/17 TRANS 347 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 4. september 2017 til: Komm. dok. nr.: Jordi AYET PUIGARNAU, direktør, på vegne

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.8.2015 COM(2015) 389 final 2015/0180 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om fastsættelse af den holdning, Unionen skal indtage på den 12. generalforsamling i OTIF

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

Referat fra møde i Jagthundeudvalget Onsdag den 18. november 2015 kl

Referat fra møde i Jagthundeudvalget Onsdag den 18. november 2015 kl Referat fra møde i Jagthundeudvalget Onsdag den kl. 18.00 22.00 Sted Ejby Hallen Halvej 5 5592 Ejby Mødedeltagere Administrationen Stig Egede Hansen, HB formand for Jagthundeudvalget Kirstein Henriksen,

Læs mere

Vejledning i signifikansvurdering. Vurdering af sikkerheden ved fornyelse og opgradering af jernbanesystemer

Vejledning i signifikansvurdering. Vurdering af sikkerheden ved fornyelse og opgradering af jernbanesystemer Vejledning i signifikansvurdering Vurdering af sikkerheden ved fornyelse og opgradering af jernbanesystemer 13. januar 2012 3 Vejledning i signifikansvurdering Indhold Indhold 1 Indledning 5 1.1 Indledning

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1)

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1) BEK nr 543 af 24/05/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 13. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

Aarsleff Rail - certificeringsproces

Aarsleff Rail - certificeringsproces Indhold Kort om mig Gennemgang af certificeringsprocessen Generelle betragtninger Spørgsmål Det er Aarsleff Rails egn opfattelse af forløbet der bliver gennemgået Slide 1 18-01-2019 Præsentation Aarsleff

Læs mere

Skolebestyrelsen. Referat af møde i. Aalestrup Skole. Dagsorden oversigt:

Skolebestyrelsen. Referat af møde i. Aalestrup Skole. Dagsorden oversigt: Referat af møde i Skolebestyrelsen Aalestrup Skole Data om mødet: Dato: 20. juni 2019 Tid: 18.00 21.30 ordinært bestyrelsesmøde Sted: Personalerummet Forbered: Orienter dig i de vedlagte bilag Mødedeltagere:

Læs mere

Vurdering af sikkerhed i perronovergange

Vurdering af sikkerhed i perronovergange Vurdering af sikkerhed i perronovergange 25. februar 2013 3 Vurdering af sikkerhed i Indhold perronovergange Indhold Baggrund og formål 5 Sikkerhedsforanstaltninger i perronovergange 6 Mulige sikkerhedsforanstaltninger

Læs mere

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale Møde den: 6. februar 2013 kl. 09.00-12.00 Mødelokale 130 LSU Økonomi og Planlægning - Temadag Referat Deltagere: Gitte Bak Ditlefsen, Lene Bødskov, Malene Loft Sørensen, Henriette Jaquet, Lene Stensig,

Læs mere

10579/1/15 REV 1 ADD 1 IPJ 1 DPG

10579/1/15 REV 1 ADD 1 IPJ 1 DPG Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 15. december 2015 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2013/0015 (COD) 10579/1/15 REV 1 ADD 1 TRANS 230 CODEC 987 PARLNAT 148 RÅDETS BEGRUNDELSE Vedr.: Rådets

Læs mere

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafikstyrelsens forskrifter

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafikstyrelsens forskrifter BEK nr 17 af 14/01/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 2014-5067 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1244 af 10/11/2015

Læs mere

TSI erne: De første erfaringer. Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt

TSI erne: De første erfaringer. Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt TSI erne: De første erfaringer Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Dagens session - Hvordan har Trafikstyrelsen fortolket TSI erne? - Hvilke projekter har skullet følge TSI-krav? - Hvordan

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Fælles sikkerhedsmetode til risikoevaluering og -vurdering

Fælles sikkerhedsmetode til risikoevaluering og -vurdering Fælles sikkerhedsmetode til risikoevaluering og -vurdering Thierry BREYNE, Dragan JOVICIC Det Europæiske Jernbaneagentur - Sikkerhedsenhed Sektor for sikkerhedsvurdering Adresse 120 Rue Marc LEFRANCQ -

Læs mere

BILAG. til KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) /...

BILAG. til KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) /... EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 16.5.2019 C(2019) 3561 final ANNEX 3 BILAG til KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) /... om ændring af Kommissionens forordning (EU) nr. 321/2013, (EU) nr. 1299/2014,

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Vejledning til ændret praksis for udstedelse af ibrugtagningstilladelse til infrastruktur efter bekendtgørelse nr af 12.

Vejledning til ændret praksis for udstedelse af ibrugtagningstilladelse til infrastruktur efter bekendtgørelse nr af 12. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.trafikstyrelsen.dk Vejledning til ændret praksis for udstedelse af ibrugtagningstilladelse til infrastruktur efter bekendtgørelse nr. 1187

Læs mere

Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen 1)

Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen 1) BEK nr 575 af 25/05/2010 Udskriftsdato: 10. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transportmin. Trafikstyrelsen, j.nr. T691-000138 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om arbejdskørsel m.v. (BJ 5-08)

Bekendtgørelse om arbejdskørsel m.v. (BJ 5-08) BEK nr 639 af 24/06/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 20. februar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen for Jernbane og Færger, j.nr. T142-000025

Læs mere

Møde i Branchepanelet for luftfart den 23. juni 2015

Møde i Branchepanelet for luftfart den 23. juni 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Møde i Branchepanelet for luftfart den 23. juni 2015 Deltagere Peter Høgsberg,

Læs mere

Opsamling på dialogmøde med entreprenører

Opsamling på dialogmøde med entreprenører Opsamling på dialogmøde med entreprenører Afholdt tirsdag d. 24. marts 2015 hos Banedanmark Dagsorden 1) Formål med dialogmøde 2) Hvilke bekendtgørelser sætter rammerne for Banedanmarks håndtering af uddannelse

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 5.2.2015 L 29/3 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/171 af 4. februar 2015 om visse aspekter af proceduren for udstedelse af licenser til jernbanevirksomheder (EØS-relevant tekst) EUROPA-KOMMISSIONEN

Læs mere

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Til stede: Regionsrådsmedlemmer: Bent

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 16. september 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 16. september 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 16. september 2015 Deltagere - Susanne

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Referat. Generalforsamling 2010 i BaneBranchen den 15. april. Deltagere: Louise Hopkinson, DNV

Referat. Generalforsamling 2010 i BaneBranchen den 15. april. Deltagere: Louise Hopkinson, DNV Referat Generalforsamling 2010 i den 15. april Deltagere: Peter Sonne, (formand) Kenneth Juul Andersen, Banedanmark (dirigent) Esther Kristensen, KPMG (repræsentant for revisor) Bernd Schittenhelm (sekretær)

Læs mere

Høringsnotat. Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol (BJ) Indledning

Høringsnotat. Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol (BJ) Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol (BJ) Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015 Deltagere - Patrick

Læs mere

Høringsnotat. Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol. 1. Indledning

Høringsnotat. Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 mru@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol 1. Indledning Trafik- og

Læs mere