Vedtægt for Opspil, bedømmelser og hædersbevisninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vedtægt for Opspil, bedømmelser og hædersbevisninger"

Transkript

1 Vedtægt for Opspil, bedømmelser og hædersbevisninger Iht. 3 5 i Vedtægter for Danmarks Rigsspillemænd 28. Februar

2 Vedtægtens Formål Danmarks Rigsspillemænd kan tildele hædersbevisninger til spillemænd, som efter nærmere kriterier vurderes at have gjort sig kvalificeret og fortjent hertil. Vurderingsparametre og procedurer beskrives i denne vedtægt. Afgrænsning Danmarks Rigsspillemænd kan tildele hædersbevisninger til fremtrædende spillemænd, der på traditionelle akustiske instrumenter behersker et interessant repertoire af dansk traditionel dansemusik med rødder i de forudgående århundreder. Vurdering Ved bedømmelsen foretages en sammenfattende vurdering af følgende parametre: Spillemandens traditionsrepertoire. (I rigsspillemandsordningen anses en bestemt traditionsspillemands, kildes, lokalitets eller egns repertoire alt andet lige for mere interessant end et blandet repertoire. I denne ordning anses personlig læring fra en traditionel spillemand alt andet lige for mere interessant end en mere upersonlig tilegnelse af stoffet.) Spillemandens fordybelse i traditionen og autenticitet i gengivelse af dens tag / spillemåde, rytme, dynamik, melodiske udtryk og klang. Spillemandens musikalitet og håndværksmæssige formåen på instrumentet. Spillemandens evne til at spille dansant og evne til at styre dansen. Spillemandens musik og spil som helhed i traditions- og folkemusikperspektiv. (Musikken skal leveres med overskud og sikkerhed i forhold til den pågældende hædersbevisning og spillet skal fænge og have noget på hjerte. Særligt til sølvmærket må musikkens ældre rødder, kilder og frugter krones i en harmonisk helhed.) Spillemandens evne til med personlighed at formidle stoffet og at fænge tilhørere og dansere. Spillemandens eventuelle personlige tilknytning til den pågældende danske traditionsmusik. Spillemandens samlede indsats og betydning for bevaring, udvikling og udbredelse af traditionsmusikken.

3 Opspil Opspil og bedømmelse heraf foregår ad tre omgange: 1. Oplysningsskema. Spillemandens musikalske historie (læremestre, kilder, repertoire, erfaringer, udgivelser m.v.), beskrives i et oplysningsskema, der har et historisk og dokumentarisk formål. Skemaet gennemgås med henblik på de formelle aldersmæssige, instrumentale og traditionsmæssige krav. Derpå kan spillemanden gives adgang til anden omgang: 2. Lukket opspil og samtale med bedømmelsesudvalget Oplysningsskemaet danner baggrund for en samtale mellem spillemanden og bedømmelsesudvalget, som skal tilstræbes at være beslutningsdygtigt. Spillemanden, evt. med medspiller(e), spiller et antal melodier for bedømmelsesudvalget, dels efter eget valg dels efter udvalgets ønske fra det oplyste repertoire. Under og efter opspillet er der samtale om spillet. Spillemanden får en tilbagemelding og konklusion hurtigt efter opspillet, om muligt samme dag og senest inden tre uger. Hvis den foreløbige bedømmelse på det lukkede opspil peger mod diplom, bronze eller sølv gives spillemanden adgang til tredje omgang: 3. Opspil med et publikum. Spillemanden, evt. med medspiller(e), spiller til koncert og/eller dans for et publikum. Ovennævnte er standardproceduren. Efter omstændighederne kan Bedømmelsesudvalget vælge at afvige fra standardproceduren. Udvalget skal i så fald sikre, at ordningens formål ikke tilsidesættes og at bedømmelserne reelt sker i overensstemmelse med denne vedtægts vurderingsparametre og tildelingskriterier. Opspillene lyd- eller videooptages af historiske og dokumentariske hensyn. Der betales et gebyr for hver af de tre bedømmelsesomgange. Gebyret skal dække en del af de omkostninger, der er forbundet med opspillene og hele ordningen. Bedømmelseskolleger Bedømmelser foretages af det nedsatte bedømmelsesudvalg, hvis medlemmer alle eller helt overvejende, skal være rigsspillemænd, og om hvis vurderinger og bedømmelser, der forudsættes at være respekt. Om nødvendigt kan udvalget rådføre sig med tekniske og faglige rådgivere, som ikke er danske rigsspillemænd. Habilitetshensyn skal iagttages. Bedømmelsesudvalgets afgørelser er endelige. Bedømmelsesudvalget er selvfornyende og tilsikrer en langsomt rullende udskiftning blandt medlemmerne. Fornyelsen sker i samråd med forretningsudvalget eller om nødvendigt generalforsamlingen. Bedømmelsesudvalget afgiver efterretning til generalforsamlingen, som kan drøfte den generelle udvikling.

4 Bedømmelser og Hædersbevisninger Diplom Rigsspillemændenes diplom kan tildeles den enkelte spillemand for udmærket og traditionsnært spil solo, i duo eller trio. Det kræves, at spillemanden har dyrket spillemandsmusik i mindst 5 år*. Bronze Rigsspillemændenes hædersmærke i bronze kan tildeles den enkelte spillemand for glimrende og gedigent traditionsspil solo, i duo eller trio. Hvor det med det pågældende instrument er muligt, skal der i tilstrækkeligt omfang spilles solo, og mindst i en tredjedel af opspillet. Det kræves, at spillemanden har spillet spillemandsmusik i mindst 10 år* og har spillet med mindst en traditionsspillemand. Bronze er som hovedregel en forudsætning for at kunne spille op til sølvmærket. Sølv, rigsspillemand Rigsspillemændenes hædersmærke i sølv og retten til at bære titlen rigsspillemand kan tildeles fremtrædende og betydningsfulde traditionsspillemænd for fremragende solospil og klar beherskelse af traditionen fra en bestemt traditionsspillemand, kilde, lokalitet eller egn, hvad angår repertoire, brug, spillestil og viden om traditionen. Hvor det for instrumentet er naturligt, kan solospilleren have en akkompagnerende medspiller med i op til en tredjedel af opspillet. Rigsspillemandsmærket i sølv og retten til at bære titlen rigsspillemand vil endvidere kunne tildeles fremtrædende, betydningsfulde og særdeles kompetente spillemænd for fremragende solospil og klar beherskelse eller overbevisende tolkning af et interessant repertoire af melodier fra en eller flere traditioner og kilder, herunder hvad angår spillestil og viden om traditionerne. Det forudsættes, at spillemanden har spillet spillemands- og traditionsmusik i mindst 15 år*, og har lært af mindst en betydningsfuld, traditionsbærende spillemand. Guld, rigsspillemand Rigsspillemandsmærket i guld kan efter fælles beslutning i bedømmelesudvalg og forretningsudvalg tildeles en enestående vigtig og markant traditionsbærende rigsspillemand for dennes helt særlige betydning for dansk traditionsmusik. Dette kræver, at modtageren har været rigsspillemand i mindst 20 år**. Andre tildelinger Bedømmelsesudvalget vil i forening med forretningsudvalget kunne uddele anden hædersbevisning (diplom eller hædersmærke) til grupper, foreninger, spillesteder, spillemænd, medspillende spillemænd,, forskere, formidlere og enkeltpersoner, der gennem et langvarigt virke har haft særlig værdifuld betydning for traditionsmusikken nationalt eller lokalt. * De angivne perioder regnes fra når kandidaten er fyldt 15 år ** Indtil videre tages udgangspunkt i en vurdering af, hvornår vedkommende ville være blevet tildelt det forudsatte mærke, dersom ordningen havde eksisteret for mere end 20 år siden. I praksis betyder bestemmelsen,at spillemanden skal være fyldt 50 år. Guldmærket afventer indtil videre, og uddeles i givet fald kun i meget få tilfælde.

5 NOTER TIL VEDTÆGT OM OPSPIL, BEDØMMELSER OG HÆDERSBEVISNINGER Disse noter udgør et levende dokument, hvor bedømmelsesudvalg og forretningsudvalg, hhv. generalforsamlingen, hen ad vejen opsummerer konklusioner og afklaringer. Noter til Vedtægten: Der blev i 2012 truffet det valg, at ordningen opstartedes i 2013 og 2014 for melodibærende spillemænd, ligesom i Sverige. Med nærværende vedtægt er der, som dengang forudsat, nu taget stilling til opspil for medspillende spillemænd. Den enkelte medspillende spillemand kan nu tildeles bronze for glimrende og gedigent traditionsspil i gruppe op til triostørrelse; dog skal mindst tredjedel af spillet være solo. Danmarks Rigsspillemænd anerkender og værdsætter herved de funktioner, der ligger i akkompagnementsspillet. Samtidigt er det nu fastsat, at man som hovedregel skal have bronze før sølv. Hele ordningen forudsætter langmodighed. Ingen af disse hæderstildelinger er noget, der kan opnås i en håndevending - de kræver lang tids fordybelse og mange års praktisk erfaring. Det ligger håndværkets og musikkens natur. I rigsspillemandsordningen er en højere hædersbevisning udtryk for et mere interessant og mere traditionsrigtigt spil, og for en mere fængende og medrivende helhedsoplevelse. Det er således i denne sammenhæng noget væsentligt andet og mere end en karaktergivning for musikalitet og instrumentteknisk kunnen. I vurderingerne betænkes traditionsmusikkens særlige karaktertræk og væsen. I overensstemmelse med den almindeligt accepterede videnskabelige forståelse af traditionsmusik vurderes spillemandens rolle i forhold til 1) bevaring/fastholdelse/videregivelse af stoffet over lang tid (tradition), 2) det personlige og umiddelbare hjertespil/vildspil, som giver liv (variation), samt 3) tilpasning af repertoire og spillemåde til tidens vilkår, muligheder, smag og behag (selektion/udvikling). Kandidater skal anmode om bedømmelse via et oplysningsskema, som bruges til en første skrivebordsmæssig vurdering af, om man kan spille op nu eller senere (alder, instrument, repertoire, referencer osv.) Bedømmelsesudvalget skal tilstræbe at opnå enighed om afgørelsen. Ved tildeling af en hæder skal 4 af 5 bedømmelseskolleger eller 3 af 4 være enige herom. Bedømmelsesudvalgets afgørelser er endelige. Alle, der har spillet op tilbydes en umiddelbart efterfølgende samtale med gode kollegiale råd og forklaringer. Som hovedregel kan der ikke opnås en højere bedømmelse ved det åbne opspil end den foreløbige vurdering ved det lukkede opspil. Det åbne opspil skal derimod kunne genbekræfte bedømmelsen ved det lukkede opspil.

6 Uanset at mange spillemænd komponerer ny musik bedømmes i denne ordning alene spil af ældre traditionel musik. Videreudvikling af musikken hilses hjerteligt velkomme som en naturlig del af folkemusikken, men falder udenfor denne ordnings rammer, da dette bliver for komplekst og subjektivt at bedømme. I samråd med forretningsudvalget kan bedømmelsesudvalget imidlertid udarbejde nærmere noter om, hvad der i denne sammenhæng kan siges at være (blevet) dansk traditionsmusik, herunder f. eks. hvor lang tid en melodi skal have været i levende brug for at være blevet en del af et traditionsrepertoire. Hertil kommer vedtagelser om, hvilke instrumenter, der i denne sammenhæng kan siges at være blevet en del af traditionen. Indtil videre er det besluttet, at violin, diatoniske harmonika og kromatisk harmonika samt klarinet er godkendte til solo- opspil. Alle andre akustiske instrumenter tages der stilling til med åbenhed og interesse i forbindelse med ansøgninger om opspil og ved det lukkede opspil. Alle opspil lydoptages og/eller videooptages, sidstnævnte i hvert fald hvad angår rigsspillemandskandidater. Udvalgte klip af alle rigsspillemænd gøres offentligt tilgængelige. Alt opspil foregår efter gehør. Der påregnes gebyrer på anmeldelse og opspil, hhv. 200 kr. ved indsendelse af oplysningsskema, 400 kr. ved lukket opspil og 200 kr. ved åbent opspil. Gebyrerne skal være med til at dække udgifterne driften af rigsspillemandsordningen, herunder udgifterne forbundne med selve opspillene.. Baggrund for vedtægten og dens revision: Det har fra første vedtagelse i 2012 været forudset, at Vedtægten skulle revideres på baggrund af efterfølgende erfaringer. Det var i den tidligere vedtægt fastsat, at der senest i 2015 skal tages stilling til, hvorvidt der etableres en ordning for hædersbevisninger til medspillende spillemænd, hvilket på forskellig vis tilgodeses i dette reviderede forslag til Vedtægt. Vedtægten af 2012 blev udarbejdet på baggrund af 1) oplægget til den stiftende generalforsamling, 2) drøftelserne på denne, 3) efterfølgende drøftelser på tomandshånd med en række spillemænd, 4) indkomne kommentarer på mail, 5) iagttagelser og drøftelser med juryen og spillemænd under Riksspelmansstämman i Borås, 6) drøftelserne på 1. bestyrelsesmøde, 7) drøftelserne på 2. bestyrelsesmøde, 8) efterfølgende refleksioner, drøftelser og kommentarer fra bestyrelsesmedlemmer 9), drøftelser og vedtagelse på generalforsamlingen Nærværende forslag til Vedtægt er udarbejdet på grundlag af ovenstående samt 10) efterfølgende erfaringer fra opspillene i 2013 og især bedømmelsesudvalgets drøftelser, vurderinger og anbefalinger på baggrund heraf, 11) efterfølgende reaktioner og drøftelser i bestyrelsen og med bestyrelsesmedlemmer, 12) iagttagelser og drøftelser med dommere og arrangører under Landskappleiken i Geilo, Norge, 13) refleksioner efter den nordiske konference Traditions of Tomorrow i Island, 14) overvejelser efter opspillene i 2014, 15) diverse drøftelser med et antal af de opspillende, kolleger og bedømmelseskollegerne, tilbagemeldinger og drøftelser på evalueringsmøderne i januar 2015 samt drøftelser i bestyrelse og bedømmelsesudvalg. Vedtaget på Generalforsamlingen d. 28. februar 2015 Poul Bjerager, formand / Niels Bentsen, dirigent

Vedtægter. 28. Februar 2015. www.rigsspillemand.dk

Vedtægter. 28. Februar 2015. www.rigsspillemand.dk Vedtægter 28. Februar 2015 1 Selskabets navn og hjemsted Selskabets navn er Danmarks Rigsspillemænd. Selskabet er indtil videre hjemmehørende i Roskilde, hvor det er stiftet. Danmarks rigsspillemænd er

Læs mere

Læreplan Musisk Skole Kalundborg Akustisk guitar

Læreplan Musisk Skole Kalundborg Akustisk guitar 1 2015 Læreplan Musisk Skole Kalundborg Akustisk guitar Formål.side 2 Faglige mål og fagligt indhold - Teknik..side 3 - Indstudering side 4 - Musikalske udtryk..side 5 - Gehør/Improvisation side 6 - Hørelære/teori.side

Læs mere

VEDTÆGTER. for DANSK LIVE. Interesseorganisation for festivaler og spillesteder

VEDTÆGTER. for DANSK LIVE. Interesseorganisation for festivaler og spillesteder VEDTÆGTER for DANSK LIVE - Interesseorganisation for festivaler og spillesteder Vedtaget på generalforsamlinger i Festivaldanmark.dk og [spillesteder dk] d. 29.4.2011 Revideret på generalforsamlinger i

Læs mere

Hosebåndet Medlemsblad

Hosebåndet Medlemsblad Hosebåndet Medlemsblad Nr. 4 april 2016-29. årgang Taastrup Børnedanserforening Efter sommerferien vil børnedanserforeningen gøre en ekstra indsats for igen at få gang i foreningens aktiviteter. Derfor

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Selskabet DANSKE TORDENSKIOLD-VENNER

VEDTÆGTER. for. Selskabet DANSKE TORDENSKIOLD-VENNER VEDTÆGTER for Selskabet DANSKE TORDENSKIOLD-VENNER 2017 1 NAVN OG HJEMSTED Selskabets navn er "Selskabet DANSKE TORDENSKIOLD-VENNER" (DT-V). Selskabets hjemsted er København. 2 FORMÅL Stk. 1. Selskabets

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION ADM CIR E1 29.01.2019 ADMINISTRATIVT CIRKULÆRE HÆDERSTEGN OG POKALER Ud fra ønsket om at bevare den størst mulig respekt omkring den person/ begivenhed, som DASU s repræsentantskab,

Læs mere

Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune.

Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune. Vedtægter for Hørsholm Rungsted løbeklub 1 Navn og hjemsted Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune. 2 Formål Hørsholm Rungsted løbeklub

Læs mere

FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER

FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER Som en hjælp til nye foreninger, har Center for Kultur, Idræt og Sundhed udarbejdet et forslag til, hvordan en foreningsvedtægt kan opbygges.

Læs mere

Vedtægter foreningen Samtaleboblen 28.februar 2011

Vedtægter foreningen Samtaleboblen 28.februar 2011 Vedtægter foreningen Samtaleboblen 28.februar 2011 Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er samtaleboblen og hjemsted Odense Formål 2 Foreningens virke bygger på et tredelt fundament: 1) Folkeoplysning -

Læs mere

Vedtægter for Forening for Boghaandværk

Vedtægter for Forening for Boghaandværk Vedtægter for Forening for Boghaandværk Vedtaget af hovedbestyrelsen 23. november 2000, med rettelse 20. november 2002 og 29. september 2017. 1 Navn Foreningens navn er Forening for Boghaandværk. Foreningen

Læs mere

Vejledning til ansøgere om permanent virke som anerkendt statiker Bilag 3C til Håndbog for anerkendelsesudvalget

Vejledning til ansøgere om permanent virke som anerkendt statiker Bilag 3C til Håndbog for anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen i Danmark Anerkendelsesordning for Statikere Vejledning til ansøgere om permanent virke som anerkendt statiker Bilag 3C til Håndbog for anerkendelsesudvalget Indledning Denne vejledning

Læs mere

Københavns Universitets regler om

Københavns Universitets regler om K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets regler om prisopgaver I henhold til bekendtgørelse nr. 666 af 24. juni 2012 om eksamen og censur ved universitetsuddannelser 25, stk. 1

Læs mere

Læreplan Musisk Skole Kalundborg Klaver

Læreplan Musisk Skole Kalundborg Klaver 1 2015 Læreplan Musisk Skole Kalundborg Klaver Formål.side 2 Faglige mål og fagligt indhold - Teknik, Udtryk og viden..side 3 - Indstudering side 4 - Gehør/Improvisation side 5 - Hørelære/teori.side 6

Læs mere

1.1 Klubben drives som kontingentforening og har adresse hos klubbens formand.

1.1 Klubben drives som kontingentforening og har adresse hos klubbens formand. Helsingør d. 27-12-2011 Vedtægter for Trinord 1 Navn og hjemsted Foreningen Trinord er stiftet den 27-12-2011 og har hjemsted i Helsingør kommune. Foreningen er tilsluttet Dansk Triathlon Forbund under

Læs mere

Indeks. 1 Navn, hjemsted og formål. 2 Optagelses kriterier. 3 Medlems forpligtigelser. 4 Eksklusion. 5 Bestyrelsen. 6 Sekretariatet.

Indeks. 1 Navn, hjemsted og formål. 2 Optagelses kriterier. 3 Medlems forpligtigelser. 4 Eksklusion. 5 Bestyrelsen. 6 Sekretariatet. Vedtægter for Indeks 1 Navn, hjemsted og formål 2 Optagelses kriterier 3 Medlems forpligtigelser 4 Eksklusion 5 Bestyrelsen 6 Sekretariatet 7 Møder 8 Foreningens forpligtigelser 9 Generalforsamlingens

Læs mere

Vedtægter gældende for Ølstykke Karate Academy

Vedtægter gældende for Ølstykke Karate Academy Vedtægter gældende for Ølstykke Karate Academy Side 1 af 6 1 KLUBBENS NAVN: Klubbens navn er Ølstykke Karate Academy. Grundlagt på stiftende generalforsamling d. 22. februar 1988. 2 KLUBBENS HJEMSTED:

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Skolens Venner samt lokalforeninger under Skolens Venner.

Vedtægter for Landsforeningen Skolens Venner samt lokalforeninger under Skolens Venner. Vedtægter for Landsforeningen Skolens Venner samt lokalforeninger under Skolens Venner. 1. Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er Skolens Venner og dens hjemsted er den til enhver tid valgte

Læs mere

Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011)

Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011) Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011) 1 Navn og hjemsted Laugets navn er Stenhuggerlauget og med binavnene Stenhuggerlauget i Danmark, Stenhuggersektionen og Stenhuggersektionen under Dansk

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION ADM CIR E1 - NYT 19.11.2018 ADMINISTRATIVT CIRKULÆRE HÆDERSTEGN OG POKALER Ud fra ønsket om at bevare den størst mulig respekt omkring den person/ begivenhed, som DASU s repræsentantskab,

Læs mere

Vedtægter af november 2014 for. Dansk Institut For Immaterialretsuddannelse (DIFI)

Vedtægter af november 2014 for. Dansk Institut For Immaterialretsuddannelse (DIFI) Vedtægter af november 2014 for Dansk Institut For Immaterialretsuddannelse (DIFI) Indhold 1. Navn, hjemsted og formål 2. Medlemskab og kontingent 3. Code of Conduct 4. Bestyrelse 5. Generalforsamling 6.

Læs mere

VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG

VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG FOR PH.D.-AFHANDLINGER Aarhus Graduate School of Business and Social Sciences april 2014 Indhold Regelgrundlaget... 1 Krav til ph.d.-afhandlingen... 1 Bedømmelsesudvalgets

Læs mere

Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter

Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter Grøn overstregning = tilføjelse/ændring. Gul overstregning = kommentar, som ikke skal med i selve vedtægterne. Rød overstregning = bortfalder. 1 NAVN OG HJEMSTED Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter

Læs mere

EDNI VEJL VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG FOR PH.D.-AFHANDLINGER. BSS, december Aarhus Graduate School of Business and Social Sciences

EDNI VEJL VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG FOR PH.D.-AFHANDLINGER. BSS, december Aarhus Graduate School of Business and Social Sciences EDNI VEJL PHD NG / VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG FOR PH.D.-AFHANDLINGER BSS, december 2012 Aarhus Graduate School of Business and Social Sciences Indhold Regelgrundlaget... 1 Krav til ph.d.-afhandlingen...

Læs mere

1 Navn og hjemsted. 2 Formål

1 Navn og hjemsted. 2 Formål Vedtægter for Foreningen Samsø Energiakademi 28.marts 2014 Indhold 1 Navn og hjemsted... 3 2 Formål... 3 3 Medlemskab... 3 4 Bestyrelsen... 3 5 Den ordinære generalforsamling... 4 6 Ekstraordinære generalforsamlinger...

Læs mere

Vedtægter for foreningen Dansk Projektledelse

Vedtægter for foreningen Dansk Projektledelse Vedtægter for foreningen Dansk Projektledelse 1 Introduktion Foreningens navn er "Dansk Projektledelse", som kan forkortes til DPL. Foreningens internationale navn er "Danish Project Management Association"

Læs mere

Vedtægter for Sankt Vincent Grupperne

Vedtægter for Sankt Vincent Grupperne Vedtægter for Navn, Stiftelse og Hjemsted 1 1. Organisationens navn er. 2. blev stiftet d. 28. april 1959. 3. har hjemsted i Allerød Kommune. 4. har s formål er: Formål 2 1. at støtte humanitært hjælpearbejde

Læs mere

18.11.13 Side 1. Ekstra ordinær generalforsamling d. 5. december 2013 FFI 2013 VEDTÆGTERNE. Fremsat af: bestyrelsen. Gældende vedtægter 1

18.11.13 Side 1. Ekstra ordinær generalforsamling d. 5. december 2013 FFI 2013 VEDTÆGTERNE. Fremsat af: bestyrelsen. Gældende vedtægter 1 AD DAGSORDENENS PUNKT 1 Gældende vedtægter 1 FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF VEDTÆGTERNE Navn på foreningen ) 1 Navn: Danske Fysioterapeuters Fagforum for Idrætsfysioterapi. I internationale sammenhænge er navnet:

Læs mere

Gradsprøver - introduktion

Gradsprøver - introduktion Gradsprøver - introduktion E u r o p e a n P i a n o T e a c h e r s A s s o c i a t i o n Bestil prøvemateriale De detaljerede prøveopgaver og repertoireliste tilsendes for 25 kr. + porto ved henvendelse

Læs mere

GUIDE. Foreningens vedtægter

GUIDE. Foreningens vedtægter GUIDE Foreningens vedtægter Udskrevet: 2016 Foreningens vedtægter Denne guide er skrevet til bestyrelsesmedlemmer og andre i frivillige sociale foreninger, der arbejder med foreningens vedtægter. Vedtægter

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13 Middelalderensemblet GIÒIA Det fortryllede orgel Middelalderensemblet GIÒIA Antal medvirkende: 3 Målgruppe: Indskolingen Genre: Klassisk, fortælling, tidlig musik onid=540 I en medrivende strøm af instrumental

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LYNGE-UGGELØSE IDRÆTSFORENING

VEDTÆGTER FOR LYNGE-UGGELØSE IDRÆTSFORENING 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Lynge Uggeløse Idrætsforening, normalt forkortet til LUI. Foreningens hjemsted er Allerød Kommune. 2 Foreningens formål Det er foreningens formål at tilbyde

Læs mere

Vedtægter for Kom og Dans Roskilde

Vedtægter for Kom og Dans Roskilde Vedtægter for Kom og Dans Roskilde 1 - Navn og hjemsted Foreningens navn er Kom og Dans Roskilde. Foreningen er hjemhørende i Roskilde Kommune. 2 - Tilknytning Foreningen er en selvstændig lokalforening,

Læs mere

Vedtægter for Humlegårdens og Humlum Skoles Venner

Vedtægter for Humlegårdens og Humlum Skoles Venner Vedtægter for Humlegårdens og Humlum Skoles Venner 1 Stk.1: Foreningens navn er Humlegårdens og Humlum Skoles Venner (HHSV). Foreningen hører hjemme i Humlum i Struer kommune. 2 Stk.1: Foreningens formål

Læs mere

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK PROGRAM FOR MUSIKSKOLENS TEMAUGE Fra den 3. til den 8. marts 2014 TEMA: NORDISK MUSIK DE FLESTE AKTIVITETER AFSLUTTES PÅ DAGEN FORÆLDRE (OG ANDRE) ER DERFOR VELKOMNE TIL AT OVERVÆRE DET AFSLUTTENDE KVARTER

Læs mere

Vedtægter for foreningen Tversted Jazzy Days

Vedtægter for foreningen Tversted Jazzy Days Vedtægter for foreningen Tversted Jazzy Days 1.FORENINGENS NAVN Foreningens navn er: Tversted Jazzy Days. Foreningen har hjemme i Tversted, 9881 Bindslev. 2.FORENINGENS FORMÅL Pkt. 1 Foreningens formål

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Trafik & Veje

V E D T Æ G T E R. for. Trafik & Veje Advokatfirmaet Bindslev & Kjeldsen ApS Frederik IX's Plads 6 DK-9640 Farsø tlf 98634004 fax 98631230 Aut. bobestyrer E-mail: advokat@bindslev-kjeldsen.dk Giro nr. 8 34 40 00 RKI autoriseret J.nr. 09-31743-F-AB-JF

Læs mere

Vedtægter for Sunds Pensionistforening. Stiftet den 15.november 1967

Vedtægter for Sunds Pensionistforening. Stiftet den 15.november 1967 Vedtægter for Sunds Pensionistforening. Stiftet den 15.november 1967 Side 2 1 Foreningens navn er Sunds Pensionistforening og har hjemsted i Herning kommune. Foreningens adresse er formandens adresse.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN. Det historiske oplevelsescenter ANDELSLANDSBYEN NYVANG

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN. Det historiske oplevelsescenter ANDELSLANDSBYEN NYVANG VEDTÆGTER FOR FORENINGEN Det historiske oplevelsescenter ANDELSLANDSBYEN NYVANG I forbindelse med oprettelsen af Andelslandsbyen Nyvang den 28. maj 1992 er Foreningen, Det historiske oplevelsescenter,

Læs mere

Slutmålet efter 6. klasse er, at eleverne kan: Musikudøvelse

Slutmålet efter 6. klasse er, at eleverne kan: Musikudøvelse MUSIK Forord Formålet med undervisningen i musik er at opelske børnenes naturlige evne og glæde ved at udfolde sig med sang, musik og bevægelse. Undervisningen skal bibringe børnene en livslang glæde ved

Læs mere

Vedtægter for FodboldHoldet Herning.

Vedtægter for FodboldHoldet Herning. Vedtægter for FodboldHoldet Herning. 1 Navn og hjemsted: Foreningen FodboldHoldet Herning er stiftet den 1-1-2015 og har hjemsted i Herning kommune. Foreningen er tilsluttet DBU/JBU under, Danmarks Idræts-Forbund

Læs mere

3. Medlemskab 3.1 Som medlem kan enhver person, virksomhed eller institution, der kan tilslutte sig foreningens formål, blive optaget.

3. Medlemskab 3.1 Som medlem kan enhver person, virksomhed eller institution, der kan tilslutte sig foreningens formål, blive optaget. 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningen, (CVR.nr. ), har hjemsted i Esbjerg Kommune men omfatter medlemmer og aktiviteter, der går på tværs af kommunerne Esbjerg, Fanø, Varde, Vejen og Tønder. 2. Formål 2.1

Læs mere

Vedtægter. Energinetværk Slagelse

Vedtægter. Energinetværk Slagelse 1 Vedtægter Energinetværk Slagelse 1 Foreningens navn, hjemsted og formål Foreningens navn er Energinetværk Slagelse. Foreningens medlemskreds har hjemsted eller filial/afdeling i Slagelse kommune. Foreningens

Læs mere

Stk. 4 Formanden skal sørge for, at medlemmerne får forelagt de nødvendige oplysninger til bedømmelse af sagerne.

Stk. 4 Formanden skal sørge for, at medlemmerne får forelagt de nødvendige oplysninger til bedømmelse af sagerne. DEFF 15/334 Forretningsorden for DEFF s styregruppe Fastsat i henhold til vedtægter for DEFF af 15. august 2014. Ordinære og ekstraordinære møder, skriftlig behandling 1 Styregruppen udøver sin virksomhed

Læs mere

Vedtægter for foreningen Kom og Dans, Jyderup

Vedtægter for foreningen Kom og Dans, Jyderup Vedtægter for foreningen Kom og Dans, Jyderup 1 - Navn og hjemsted Foreningens navn er Kom og Dans, Jyderup. Foreningen er hjemhørende i Holbæk Kommune. 2 - Tilknytning Foreningen er en selvstændig lokalforening,

Læs mere

Generalforsamlingen afholdes hvert år inden 1. Marts, - og indvarsles med 21 dages skriftlig meddelelse til medlemmerne.

Generalforsamlingen afholdes hvert år inden 1. Marts, - og indvarsles med 21 dages skriftlig meddelelse til medlemmerne. 1. NAVN Klubbens navn er Aalborg Rugbyklub, LYNET, dens hjemsted er Aalborg. Klubben er stiftet den. 7 november 1991, som en sammenslutning af Rugbyklubberne Goliath af 1972 og Lynet af 1964. Navnet ændret

Læs mere

Vedtægter for foreningen Børnehjælpen

Vedtægter for foreningen Børnehjælpen Vedtægter for foreningen Børnehjælpen 1 Formål, baggrund, navn, hjemsted og organisation 1.1 Formål Formålet med Børnehjælpen er at identificere og støtte udsatte børn, der har været udsat for psykiske

Læs mere

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen Indhold Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskreds 4 Arrangementer 5 Bestyrelsens sammensætning og konstitution 6 Foreningens daglige drift 7 Bestyrelsesmøder.

Læs mere

Årlig opfølgning på specialeplanen STATUSRAPPORTER OG MONITORERING

Årlig opfølgning på specialeplanen STATUSRAPPORTER OG MONITORERING Årlig opfølgning på specialeplanen STATUSRAPPORTER OG MONITORERING 2017 Årlig opfølgning på specialeplanen Sundhedsstyrelsen, 2017. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse. Sundhedsstyrelsen

Læs mere

L O V E F O R V I B O R G K O R E T

L O V E F O R V I B O R G K O R E T L O V E F O R V I B O R G K O R E T 1 Foreningens navn er Viborg Koret. Foreningen er stiftet den 4. september 1968 og har hjemsted i Viborg. Dens formål er dels med korsang at medvirke til at bevare den

Læs mere

VEDTÆGTER For FODBOLDKLUBBEN Vallensbæk Idrætsforening af 1939

VEDTÆGTER For FODBOLDKLUBBEN Vallensbæk Idrætsforening af 1939 VEDTÆGTER For FODBOLDKLUBBEN Vallensbæk Idrætsforening af 1939 1. NAVN OG HJEMSTED. Foreningens navn er Vallensbæk Idrætsforening af 1939 Fodbold, i forkortelse: Vallensbæk IF Fodbold eller VI 39 Fodbold,

Læs mere

VEDTÆGTER DANSK PATCHWORK FORENING

VEDTÆGTER DANSK PATCHWORK FORENING August 2014 Dansk Patchwork Forening blev dannet på en stiftende generalforsamling i Middelfart den 12. april 1986. 1 Foreningens navn 1.1 Foreningens navn er Dansk Patchwork Forening. I international

Læs mere

Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere

Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere Navn 1 Foreningens navn er Danske Risikorådgivere. Foreningen er stiftet den 17. april 2002. Formål 2 Foreningens formål er: a. at udbrede kendskabet til og

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

Dani Invest A/S. Vesterå Aalborg

Dani Invest A/S.   Vesterå Aalborg Til aktionærer i. www.dani-invest.dk info@dani-invest.dk Aalborg, den 27. marts 2018 Indkaldelse til generalforsamling i Herved indkaldes til ordinær generalforsamling i, der afholdes: 12. april 2018 klokken

Læs mere

V E D T Æ G T E R for KANSAS CITY

V E D T Æ G T E R for KANSAS CITY V E D T Æ G T E R for KANSAS CITY FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL: 1. Foreningens navn er Kansas City. Foreningens hjemsted er Odense Kommune. 2. Foreningens formål er at udbrede interessen og forståelsen

Læs mere

UDKAST til VEDTÆGTER. for Gjern Almennyttige Udviklingsselskab Aps

UDKAST til VEDTÆGTER. for Gjern Almennyttige Udviklingsselskab Aps UDKAST til VEDTÆGTER for Gjern Almennyttige Udviklingsselskab Aps Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Selskabets navn, hjemsted og formål 1-3 Kap. 2 Selskabets kapital 4 Kap. 3 Anparterne 5 Kap. 4 Generalforsamling

Læs mere

Vedtægter for foreningen af fransktalende ingeniører og videnskabsfolk (IESF). Ændret som følge af generalforsamlingen den 27. marts 2014.

Vedtægter for foreningen af fransktalende ingeniører og videnskabsfolk (IESF). Ændret som følge af generalforsamlingen den 27. marts 2014. Vedtægter for foreningen af fransktalende ingeniører og videnskabsfolk (IESF). Ændret som følge af generalforsamlingen den 27. marts 2014. Foreningen af ingeniører og videnskabsfolk kaldes nedenfor enten

Læs mere

Klarinet Instrumentalt hovedfag

Klarinet Instrumentalt hovedfag Klarinet Instrumentalt hovedfag (1. 6.semester) UNDERVISNINGENS MÅL OG INDHOLD FORMÅL: Fagets overordnede mål er at udvikle den studerendes instrumentale, musikalske og kunstneriske færdigheder. At den

Læs mere

Love. for. Silkeborg Fodbolddommerklub (af 24. august 1940)

Love. for. Silkeborg Fodbolddommerklub (af 24. august 1940) Love for Silkeborg Fodbolddommerklub (af 24. august 1940) 1 Klubbens navn er Silkeborg Fodbolddommerklub. Den har til formål at virke for dygtiggørelse af medlemmerne samt varetage disses interesser. Disse

Læs mere

Klubbens Love & Vedtægter

Klubbens Love & Vedtægter Klubbens Love & Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er Dart Odense. Dens hjemsted er Odense kommune. 2 Foreningens formål: Foreningens formål er at dyrke dartspil, samt at udbrede

Læs mere

Dansk Selskab for NeuroRehabilitering

Dansk Selskab for NeuroRehabilitering Vedtægter for: Dansk Selskab for NeuroRehabilitering 1. Selskabets navn. Selskabets navn er "Dansk Selskab for NeuroRehabilitering ". 2. Hjemsted. Selskabets hjemsted er formandens arbejdsadresse. 3. Formål.

Læs mere

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU.

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. AT LEGE ER AT LÆRE Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. Med udgangspunkt i Pandrup kommunes mål vedr. læreplaner, der skal tage højde for

Læs mere

Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde.

Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde. 1 Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde. På de følgende sider er der en beskrivelse af, hvad vedtægterne kan/skal indeholde og kommentarer til de enkelte punkter.

Læs mere

Love og vedtægter. Selskabets navn er Dansk Selskab for Intensiv Terapi (The Danish Society of Intensive Care Medicine).

Love og vedtægter. Selskabets navn er Dansk Selskab for Intensiv Terapi (The Danish Society of Intensive Care Medicine). Love og vedtægter for Dansk Selskab for Intensiv Terapi 1. Navn Selskabets navn er Dansk Selskab for Intensiv Terapi (The Danish Society of Intensive Care Medicine). Stk. 2. Sekretariatets adresse angiver

Læs mere

VEDTÆGTER FOR TINGSTED SKYTTEFORENING

VEDTÆGTER FOR TINGSTED SKYTTEFORENING VEDTÆGTER FOR TINGSTED SKYTTEFORENING 1 Foreningens navn er Tingsted Skytteforening. Stiftet d.9/4-1893. Hjemsted er Guldborgsund Kommune, region Sjælland. 2 Foreningens Formål er ved skydning som idræt

Læs mere

Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret september 2013)

Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret september 2013) Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret september 2013) 1 Navn og hjemsted Laugets navn er Stenhuggerlauget og med binavnene Stenhuggerlauget i Danmark, Stenhuggersektionen og Stenhuggersektionen under Dansk

Læs mere

Klubben er en afdeling af Taastrup Idræts Klub ( TIK ) og derfor forpligtet af og har rettigheder i henhold til hovedforeningens vedtægter

Klubben er en afdeling af Taastrup Idræts Klub ( TIK ) og derfor forpligtet af og har rettigheder i henhold til hovedforeningens vedtægter Gældende vedtægt 1 KLUBBENS NAVN Klubbens navn er TIK tennis med hjemsted i Høje- Taastrup kommune. 2 KLUBBENS FORMÅL Klubbens formål er at fremme interessen for tennissporten for alle aldersgrupper og

Læs mere

Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013.

Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013. 1. Navn og Hjemsted: Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013. 2. Formål: Foreningen har til formål at give studerende-

Læs mere

Vedtægter. for. (bc37)

Vedtægter. for. (bc37) Vedtægter for Badmintonclubben af 19 (bc) 1 Navn, hjemsted og formål 11 Klubbens navn er (BC) Dens hjemsted er Københavns Kommune, og dens postadresse er, 2300 København S 12 Klubben er gennem Københavns

Læs mere

Foreningen navn er Kom og Dans, Viborg. Foreningen er hjemmehørende i Viborg kommune.

Foreningen navn er Kom og Dans, Viborg. Foreningen er hjemmehørende i Viborg kommune. Vedtægter for foreningen Kom og Dans, Viborg 1 Navn og hjemsted. Foreningen navn er Kom og Dans, Viborg. Foreningen er hjemmehørende i Viborg kommune. 2 Tilknytning. Foreningen er en selvstændig lokalforening.

Læs mere

FORUMlOO% Vedtægter For den ideelle forening FORENINGEN FORUM100%

FORUMlOO% Vedtægter For den ideelle forening FORENINGEN FORUM100% Vedtægter For den ideelle forening FORENINGEN FORUM100% GENERELLE BESTEMMELSER 1.1 Foreningens navn er Foreningen FORUM100%. 1. Bestyrelsen for FORUM100% har ret, men ikke pligt til at beskytte navnet

Læs mere

Beretning. forsvarsministerens afvisning af at lade embedsmænd mødes med Folketingets Retsudvalg i Folketingets lokaleområde

Beretning. forsvarsministerens afvisning af at lade embedsmænd mødes med Folketingets Retsudvalg i Folketingets lokaleområde Beretning nr. 13 Folketinget 2014-15 Beretning afgivet af Retsudvalget den 13. maj 2015 Beretning om forsvarsministerens afvisning af at lade embedsmænd mødes med Folketingets Retsudvalg i Folketingets

Læs mere

Vedtægter/Formål. Foreningens navn er Erhvervsklubben Aarhus Aadal, forkortet e-klubben.

Vedtægter/Formål. Foreningens navn er Erhvervsklubben Aarhus Aadal, forkortet e-klubben. Vedtægter/Formål 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Erhvervsklubben Aarhus Aadal, forkortet e-klubben. Foreningen har hjemsted i Århus Kommune. 2 Formål E-klubbens formål er: at skabe et netværk for

Læs mere

Vedtægter for Akademiet for Moderne dans Og Klassisk ballet

Vedtægter for Akademiet for Moderne dans Og Klassisk ballet 1. Navn og Hjemsted Foreningen er stiftet 6. maj 2014. Foreningens navn er Akademiet for Moderne dans og Klassisk ballet v. Det Kongelige Teater Balletskolen Odense, forkortet Akademiet for Moderne dans

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SKENSVED IDRÆFTSFORENING

VEDTÆGTER FOR SKENSVED IDRÆFTSFORENING VEDTÆGTER FOR SKENSVED IDRÆFTSFORENING Stiftet 25. oktober 1972 1. Foreningens navn Foreningens navn er: Skensved Idrætsforening. Dens hjemsted er Køge Kommune. 2. Foreningens formål Foreningens formål

Læs mere

Udfordringer vedr. den regnskabsmæssige behandling af uddelinger

Udfordringer vedr. den regnskabsmæssige behandling af uddelinger Udfordringer vedr. den regnskabsmæssige behandling af uddelinger v. Henrik Steffensen Partner, PwC Agenda 1 Uddelinger Hvad er uddelinger? Hvornår er der tale om en uddeling hhv. en driftsomkostning for

Læs mere

VEDTÆGTER for Foreningen for Entertainment- og Medieret

VEDTÆGTER for Foreningen for Entertainment- og Medieret Side 1 af 6 VEDTÆGTER for Foreningen for Entertainment- og Medieret Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Foreningen for Entertainment- og Medieret. Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. Formål

Læs mere

Landsforeningen SIND. Vedtægter for. Roskilde-Lejre Lokalafdeling

Landsforeningen SIND. Vedtægter for.   Roskilde-Lejre Lokalafdeling Landsforeningen SIND www.sind.dk Vedtægter for Roskilde-Lejre Lokalafdeling Februar 2014 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Roskilde - Lejre lokalafdeling.

Læs mere

Foreningen RAA billardklub der har hjemsted i Aabenraa kommune, er stiftet den 11. september 2005.

Foreningen RAA billardklub der har hjemsted i Aabenraa kommune, er stiftet den 11. september 2005. Vedtægter for RAA billardklub pr. 23. april 2013. 1 Navn og hjemsted. Foreningen RAA billardklub der har hjemsted i Aabenraa kommune, er stiftet den 11. september 2005. Foreningen er tilsluttet Den Danske

Læs mere

Vedtægter for Trinord

Vedtægter for Trinord Helsingør d. 27-12-2011 Vedtægter for Trinord Vedtaget på stiftende generalforsamling d. 27-11-2011 1 Navn og hjemsted Foreningen Trinord er stiftet den 27-12-2011 og har hjemsted i Helsingør kommune.

Læs mere

Vedtægter for Sankt Vincent Grupperne

Vedtægter for Sankt Vincent Grupperne Vedtægter for Navn, Stiftelse og Hjemsted 1 1. Organisationens navn er. 2. blev stiftet d. 28. april 1959. 3. har hjemsted i Allerød Kommune. 4. har s formål er: Formål 2 1. at støtte humanitært hjælpearbejde

Læs mere

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD Vedtægter for Svømmeklubben SYD Stiftet den 1. januar 2007 af Svømmeklubben Nykøbing F. Sakskøbing og Omegns Svømmeklub Svømmeklubben START Stubbekøbing og Nordfalster SVØM Side 1 af 6 1 Navn og hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Nykøbing Sjælland Lokalhistoriske Forening

Vedtægter for Nykøbing Sjælland Lokalhistoriske Forening Historisk selskab for Nykøbing Sjælland og omegn Lokalhistorisk Forening for Nykøbing Sjælland og omegn 1 Foreningens navn Foreningens navn er: Historisk selskab for Nykøbing Sjælland og omegn 2 Hjemsted

Læs mere

Stk. 2. Lokalafdelingens hjemsted er formandens postadresse. Stk. 3. Lokalafdelingen er en del af Landsforeningen SIND, Regionskreds Midtjylland.

Stk. 2. Lokalafdelingens hjemsted er formandens postadresse. Stk. 3. Lokalafdelingen er en del af Landsforeningen SIND, Regionskreds Midtjylland. NAVN OG HJEMSTED 1. Navn, hjemsted og organisationstilknytning Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Favrskov Lokalafdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen»sind Favrskov«. 1 Stk. 2. Lokalafdelingens

Læs mere

Vedtægter for foreningen Visionscenter for Fred. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål.

Vedtægter for foreningen Visionscenter for Fred. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Vedtægter for foreningen Visionscenter for Fred 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er "Visionscenter for Fred". Foreningens hjemsted er Svendborg Kommune. Foreningens formål er at

Læs mere

Skift af medlemskab til semi-aktivt, træningsfrit eller licensfrit medlemskab kan kun ske ved udgangen af maj måned og skal ske med 2 måneders varsel

Skift af medlemskab til semi-aktivt, træningsfrit eller licensfrit medlemskab kan kun ske ved udgangen af maj måned og skal ske med 2 måneders varsel 1 Navn og hjemsted: Bowlingklubben Triominos, der har hjemsted i Rødovre Kommune, er stiftet den 11. januar 2003. Klubben er tilsluttet Danmarks Bowling Forbund / Københavns Bowling Union under Danmarks

Læs mere

Kulturelt Samråd for Viborg Kommune

Kulturelt Samråd for Viborg Kommune Kulturelt Samråd for Viborg Kommune Vedtægter 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Kulturelt Samråd, Viborg Kommune. Foreningen har hjemsted i Viborg Kommune, med adresse i Kulturforvaltningen. 2.

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 2. februar 2012 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen for

Læs mere

Vedtægter af oktober 2008 for. Dansk Institut For Immaterialretsuddannelse DIFI

Vedtægter af oktober 2008 for. Dansk Institut For Immaterialretsuddannelse DIFI Vedtægter af oktober 2008 for Dansk Institut For Immaterialretsuddannelse DIFI Indhold 1. Navn, hjemsted og formål 2. Medlemskab og kontingent 3. Code of Conduct 4. Bestyrelse 5. Generalforsamling 6. Kursusledere

Læs mere

Vedtægter. Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017

Vedtægter. Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017 Vedtægter Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er NIBE Elforsynings Fond og juridisk er den en

Læs mere

MUSLIMERNES FÆLLESRÅD

MUSLIMERNES FÆLLESRÅD Ansøgning om optagelse i Muslimernes Fællesråd For at blive optaget i Muslimernes Fællesråd (MFR), skal den ansøgende forening aflevere ansøgningsskemaet i udfyldt stand sammen med en kopi af foreningens

Læs mere

1. Navn og hjemsted Formål

1. Navn og hjemsted Formål Vedtægter for 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Forenede Danske El-bilister, FDEL. 1.2 Foreningens binavne er Elbilforeningen, Elbilforeningen i Danmark, og Dansk Elbilforening. 1.3 Foreningens

Læs mere

- formidle kaldet til forbøn, offer og tjeneste i tværkulturel mission i Danmark og udlandet.

- formidle kaldet til forbøn, offer og tjeneste i tværkulturel mission i Danmark og udlandet. Vedtægter for Kristeligt Forbund for Studerende 1 NAVN Kristeligt Forbund for Studerende (KFS) stiftedes den 14. september 1956 under navnet Credokredsen. Senere ændredes navnet i 1962 til Kristeligt Forbund

Læs mere

For tildeling af anerkendelse kræves, at mindst 2/3 af udvalget går ind for tildelingen.

For tildeling af anerkendelse kræves, at mindst 2/3 af udvalget går ind for tildelingen. Bilag 3 ANERKENDELSESORDNING FOR STATIKERE Ingeniørforeningen i Danmarks regler om anerkendelsesordning for statikere. 1 Anerkendelse Anerkendelse tildeles ved beslutning af det i 2 nævnte anerkendelsesudvalg.

Læs mere

2 Formål og målsætning: Roskilde Håndbolds formål er gennem målrettet arbejde at fremme interessen for og kendskabet til håndbold.

2 Formål og målsætning: Roskilde Håndbolds formål er gennem målrettet arbejde at fremme interessen for og kendskabet til håndbold. VEDTÆGTER FOR ROSKILDE HÅNDBOLD Vedtaget på generalforsamlingen den 17. maj 1977 Ændret på generalforsamlingen den 17. marts 1995 Ændret på generalforsamlingen den 29. marts 1999 Ændret på generalforsamlingen

Læs mere

Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. marts 2007 Side 1 af 6. Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28.

Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. marts 2007 Side 1 af 6. Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. Gældende fra 28. marts 2007 Side 1 af 6 Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. marts 2007 Vedtaget på stiftende generalforsamling 29. juni 2006 Ændret på ordinær generalforsamling 28. marts 2007

Læs mere

Udskrivningen af prisopgaver 1. Københavns Universitet udskriver hvert år et antal prisopgaver ved hvert fakultet.

Udskrivningen af prisopgaver 1. Københavns Universitet udskriver hvert år et antal prisopgaver ved hvert fakultet. KØBENHAVNS UNIVERSITET Ledelsesteamet 14.2.07 Pkt. 3 KØBENHAVNS UNIVERSITETS REGLER OM PRISOPGAVER 5. APRIL 2006 I henhold til bekendtgørelse nr. 867 af 19. august 2004 om eksamen ved universitetsuddannelser

Læs mere

Dette brev indeholder betingelser og vejledning om afgivelse af tilbud på ovennævnte opgave.

Dette brev indeholder betingelser og vejledning om afgivelse af tilbud på ovennævnte opgave. Udbudsbrev dato Sagsnavn - udbud med forhandling Dette brev indeholder betingelser og vejledning om afgivelse af tilbud på ovennævnte opgave. 1. Generelt Udbuddet gennemføres som et udbud med forhandling

Læs mere

Dani Invest A/S. Vesterå Aalborg

Dani Invest A/S.   Vesterå Aalborg Til aktionærer i. www.dani-invest.dk info@dani-invest.dk Aalborg, den 6. april 2016 Indkaldelse til Generalforsamling i Herved indkaldes til ordinær generalforsamling i, der afholdes: Torsdag, den 21.

Læs mere

Vedtægter for Brønderslev Tennisklub:

Vedtægter for Brønderslev Tennisklub: Vedtægter for Brønderslev Tennisklub: 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Brønderslev Tennisklub (BTK), som er stiftet den 2. maj 1897 og har hjemsted i Brønderslev Kommune. Foreningen er tilsluttet

Læs mere