Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2014"

Transkript

1 Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital Nærværende patientundersøgelse er fra året og den tredje af sin art på Skovhus Privathospital. I denne undersøgelse bliver patienterne på Skovhus Privathospital spurgt ind til deres opfattelse af de tilbud, som Skovhus Privathospital yder. Fra Skovhus Privathospitals side er vi meget taknemmelige for patienternes medvirken i denne undersøgelse. Undersøgelsen vil blive gentaget årligt. Dette således, at vi kan følge op på den feedback, som vi får fra patienterne både løbende og via undersøgelsen, ligesom det giver mulighed for at følge udviklingen i tilfredshedsen over tid. Undersøgelsen giver os mulighed for at forbedre arbejdet på hospitalets afdelinger og er medvirkende til at styrke samarbejdet mellem patienter, pårørende og medarbejdere. Undersøgelsen har til formål: at indsamle viden om patienternes oplevelse og vurdering af kvaliteten af ophold og behandling på Skovhus Privathospital, at skabe mulighed for at afdække, om og hvor der er behov for kvalitetsforbedringer, at skabe mulighed for systematisk at følge udviklingen i patienttilfredsheden over tid. Undersøgelsen er på denne måde et værktøj, der kan anvendes til at udvikle og forbedre indsatsen overfor Skovhus Privathospitals patienter og deres pårørende. Det er målet, at dette værktøj skal bruges af såvel behandlere som administrationen, så undersøgelsens resultater bidrager til Skovhus Privathospitals vedvarende udvikling og kvalitetsforbedring. Kit Kjærsgaard Sygehuschef. Metode Undersøgelsens besvarelser er bearbejdet af konsulent og cand.psych.aut. Betina Evald og gennemset af sygehuschef Kit Kjærsgaard og souschef Malene Ehlerts. Skovhus Privathospitals administration opbevarer de indkomne spørgeskemaer indtil tre måneder efter rapportens offentliggørelse. Undersøgelsens resultater Resultaterne fra undersøgelsen er anvist i form af et søjlediagram, som giver et samlet overblik over patienternes besvarelser. Spørgsmålene er angivet i samme rækkefølge som i spørgeskemaet. Annebergparken Nykøbing Sj. Telefon: Fax: kontakt@skovhusprivathospital.dk

2 9 Var du tilfreds med den måde, som du blev modtaget på? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I allerhøjeste Langt størstedelen af patienterne oplever sig meget tilfredse med den måde, som de blev modtaget på. Det er et ønske fra Skovhus Privathospital, at alle patienter modtages med omsorg og respekt, når de indlægges på stedet. Det er ofte en særdeles sårbar og urolig tid for patienterne, hvorfor de har brug for personer, der i denne tid kan vise overblik, ro og omsorg.

3 9 Følte du dig velkommen i afdelingen? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Størstedelen af patienterne føler sig velkomne på afdelingen. I forlængelse af at føle sig godt modtaget er det også vigtigt, at patienterne føler sig velkomne på den enkelte afdeling. Dette kan være grundlaget for et positivt og åbent samarbejde ligesom det er afgørende for, at patienten kan føle sig rolig og tryg ved sig ophold på afdelingen. Blev du vist ordentligt rundt på afdelingen? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj

4 Over halvdelen af patienter mener, at de blev vist ordentligt rundt på afdelingen. Når man som patient indlægges på Skovhus Privathospital, møder man både nye mennesker og nye omgivelser. Det er vores intention, at alle vises ordentligt rundt i deres nye omgivelser, da viden og overblik over sine fysiske omgivelser er med til at styrke trygheden hos patienterne. Blev du præsenteret ordentligt for de andre personaler? 9 Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Alle er tilfredse med den måde, som de præsenteret for de øvrige personaler. Der kan være en del mennesker at forholde sig til, når man indlægges på Skovhus Privathospital. Vi finder det vigtigt, at man som patient møder og præsenteres for de enkelte personaler. På denne måde skabes der et indledende kendskab til hinanden, hvilket øger muligheden for at en god atmosfære kan skabes idet alle bliver genkendelige for hinanden frem for blot en funktion som sagsbehandler, rengøringsassistent eller patient.

5 Blev du ved indlæggelsen informeret om, hvem der var din kontaktperson samt dennes rolle? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Alle patienterne er blevet informeret om, hvem der var deres kontaktperson og dennes rolle ved deres indlæggelse. Når man indskrives som patient på Skovhus Privathospital har man fra starten sin egen kontaktperson. Kontaktpersonen er en medarbejder på Skovhus Privathospital, som man har kontakt med flere gange ugentligt. Formålet med at have en kontaktperson er at skabe kvalitet, sammenhæng og tryghed, da kontaktpersonen er med til at give information og sammenhæng til patientforløbet. Det, at man som patient eller pårørende altid ved, hvem man skal rette henvendelse til, hvis man har spørgsmål til behandlingen, er med til at give ekstra tryghed og en oplevelse af sammenhæng og overblik over sin egen situation.

6 Havde du en god samtale med din kontaktperson i løbet af de første dage? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Alle oplever sig tilfredse med den samtale, som de har med deres kontaktperson i løbet af de første dage. Det tilstræbes, at kontaktpersonen overfor patienten udviser evne og vilje til kontaktetablering, tillid, tryghed, struktur, forudsigelighed, autonomi, omsorg, støtte, virkelighedsorientering, aktivitetsorientering, praktisk jordnær problemløsning og en tro på, at alle mennesker har udviklingsmuligheder.

7 Fik du de informationer, som du havde brug for i løbet af de første dage? 9 Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Langt de fleste patienter oplevede, at de fik de informationer, som de have behov for i løbet af de første dage. Der opstår mange spørgsmål i forbindelse med en indlæggelse, dette både i forhold til praktiske aspekter, i forhold til indlæggelsen og i forhold til de psykiske vanskeligheder, som har medført, at indlæggelsen blev sat i værk. På Skovhus Privathospital forsøger vi med vores brede personalegruppe at kunne støtte patienten i at finde svar på de spørgsmål, der presser sig på.

8 Har du modtaget relevant information om samtykke i forbindelse med indhentning af oplysninger? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Langt de fleste patienter oplever, at de har modtaget relevant information i forbindelse med samtykke til indhentning af oplysninger. Alle patienter skal give samtykke for, at Skovhus Privathospital kan indhente oplysninger fra øvrige instanser, som er relevante i forhold til patientens tidligere behandlingen. Alle skal modtage tilstrækkelig information om baggrunden og funktionen af disse oplysninger, således at de kan tage stilling til dette spørgsmål. Har du modtaget relevant information om samtykke i forbindelse med behandlingen? 9 Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj

9 Flertallet af patienterne oplever, at de har fået relevant information om samtykke i forbindelse med behandlingen. For kontinuerligt at sikre at patienten har givet samtykke til behandlingen, skal patienten ved ændringer i behandlingen, hver gang give samtykke til dette. Dette skal alle patienter informeres om løbende under indlæggelsen. Har du været tilfreds med kontakten til din kontaktperson under indlæggelsen? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Alle patienter har været meget tilfredse med kontakten til deres kontaktperson under indlæggelsen. Fra Skovhus Privathospital er det ambitionen, at patienten i denne tætteste og mest daglige kontakt under indlæggelsen føler sig taget hånd om og informeret om relevante aspekter. Dette er en af kontaktpersonens vigtigste opgaver.

10 Synes du, at du kunne komme i kontakt med personalet, når du havde behov for det? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Flertallet patienterne vurderer, at de kunne komme i kontakt med personalet, når de havde behov for det. På Skovhus Privathospital bestræber vi os på at anvende interne vikarer. Dette da det er vores erfaring, at det er mest hensigtsmæssigt overfor patienterne, at personalet er nogle, som de patienterne kender i forvejen og som omvendt også kender patienternes behov og den grundlæggende miljøterapeutiske tilgang på stedet. På Skovhus Privathospital er vi generelt optaget af hele tiden at have det nødvendige, kompetente og behandlingsmæssigt forsvarlige personale på alle afdelinger.

11 9 Har du været tilfreds med samtalerne med kontaktpersonen om din behandling? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Tilfredsheden med samtalerne med kontaktpersonen om behandlingen er meget høj, da kun enkelte udtrykker blandet vurdering af dette. Kontaktpersonen har en væsentlig funktion i at være den, som holder trådene sammen til de øvrige personer, der er i patientens netværk. Dette være sig familie, venner, sundhedsfaglige behandlere, sagsbehandler, jobcenter eller lignende. Det vil være målet at bevare og styrke de relationer, der er til øvrige medspillere i behandlingen og kontaktpersonen vil som udgangspunkt deltage i alle møder vedrørende patientens behandlingstilbud på Skovhus Privathospital.

12 Havde din kontaktperson tid nok til at tale med dig? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Alle patienter oplevede, at kontaktpersonen havde tid nok til at snakke med dem hver især. De samtaler, som skal tages med kontaktpersonen om forskellige aspekter i forhold til indlæggelsen, kan tage en del tid. De er måske svære at komme i gang med og der kan rejse sig mange spørgsmål og overvejelser. Det er derfor afgørende, at kontaktpersonen har tid til at have disse samtaler med patienten. Oplevede du, at du blev forstået af kontaktpersonen? 9 Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj

13 Alle følte sig forstået af kontaktpersonen i nogen eller høj. Forståelse er grundlæggende vigtigt for at kunne formidle sine tanker, følelser og håb for fremtiden. Kontaktpersonen skal vise forståelse for patienten, således at det er muligt at patienten at åbne sig omkring dette og for at kontaktpersonen kan hjælpe denne bedst muligt ud fra den enkeltes udgangspunkt. Hvis ikke patienten føler sig forstået, er at givtigt samarbejde og behandlingsforløb meget vanskeligt. 9 Har du været tilfreds med kontakten til psykiater under indlæggelsen? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Langt størstedelen af patienterne er tilfredse med kontakten til psykiateren. Patienterne tilses indledningsvist af en psykiater i forhold til opstart og for at afklare behovet for medicin i forbindelse med behandlingen. Psykiateren indhenter desuden journalmateriale fra patientens eventuelle tidligere behandlingsforløb til brug for den fremadrettede behandling, hvis der er samtykke til dette fra patienten.

14 Havde psykiateren tid nok til at tale med dig? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj De fleste patienter oplevede, at psykiateren havde tid nok til at tale med dem. Der skal være tid til at beskrive sine symptomer, sine tanker og følelser samt overvejelser i forhold til medicin. Ligesom der skal være tid til at forstå, hvad psykiaterens vurdering er og hvad den bygger på. Derfor er det vores mål, at alle patienter oplever, at de har den fornødne tid med psykiateren til at tale om disse ting. Har du været tilfreds med samtalerne med psykiateren om din behandling? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj

15 Enkelte har været utilfredse med samtalerne med psykiateren, men langt de fleste har været meget tilfredse. Som nævnt i forhold til ovenstående er det vigtigt, at patienten oplever en kontakt til psykiateren som faciliterer forståelse, omsorg og tryghed i forhold til det overordnede behandlingsforløb. Dette betyder, at der er behov for vedvarende samstemning af forventninger og ønsker mellem patient og psykiater. Oplevde du, at du blev forstået af psykiateren? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Der er meget forskellige vurderinger af, hvorvidt den enkelte patient følte sig forstået af psykiateren. Langt størstedelen følte sig dog forstået i høj eller meget høj. For at kunne fortælle om tanker, følelser og oplevelser, der kan opleves som anderledes, mærkelige, smertefulde eller skamfulde, er det afgørende at blive mødt af et menneske, som man føler sig forstået af. Derfor stræber psykiateren sig altid på at møde den enkelte med anerkendelse og interesse for den enkeltes fortid og nuværende situation samt alle de tanker og følelser, der kan være rettet mod dette.

16 Har du været tilfreds med kontakten til psykologerne under indlæggelsen? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Der er meget stor variation i tilfredsheden med kontakten til psykologerne under indlæggelsen ligesom det for en stor dels vedkommende ikke var relevant. De fleste er dog tilfredse med kontakten. Samtaleterapi kan for nogle patienter være afgørende for at få samlet sine tanker og følelser igennem behandlingsforløbet ligesom nogle arbejder med konkrete vanskeligheder eller traumer undervejs i forløbet. Hvad der er mest relevant aftales i samarbejdet mellem psykolog og patient. Det tilstræbes at alle får dette tilbud i den, de har behov for det.

17 Har du været tilfreds med kontakten til de øvrige tilbudte behandlere? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Langt over størstedelen af patienterne var meget tilfredse med kontakten til de øvrige behandlere. Skovhus Privathospital har en bred vifte af behandlingsmetoder og kan dermed sammensætte et behandlingsforløb, der er unikt og optimalt for den enkelte. Nogle patienter ønsker zoneterapi og NADA-akupunktur som en central del af behandlingen, andre patienter vil fokusere på miljøterapi og medicin. Vi lægger vægt på at informere om de forskellige behandlingsmetoder, så patienten sammen med sin kontaktperson får skabt den bedste behandlingsplan. Hvilken form for behandling, som er ideel for patienten, er afhængig af den problematik, som er dominerende.

18 Var du tilfreds med de aktiviteter, du kunne deltage i? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Flertallet af patienterne var tilfredse med de aktiviteter, som de kunne deltage i. På Skovhus Privathospital skal der være plads til ro, eftertænksomhed og restituering, men også aktiviteter der kan inspirere og/eller aflede. Vi forsøger at tilbyde en bred vifte af aktiviteter således, at de fleste kan finde noget, der passer til netop dem og deres ønsker og behov.

19 Var du tilfreds med din egen indflydelse på valg af aktiviteter? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj I forhold til egen indflydelse i forhold til valg af aktiviteter er der en meget varieret tilfredsheds. Nogle føler sig ikke særlig tilfredse, mens andre oplever høj af tilfredshed. Det er målet, at der i samarbejdet mellem patient og kontaktperson kan findes frem til en aktivitet eller flere, som er passende i forhold til behandlingsforløbet. Nogle gange kan der være stor forskel i bedømmelse af hvad der er hensigtsmæssigt og her er kommunikationen mellem de involverede særdeles afgørende for at patienten kan opleve en tilfredshed i forhold til egen indflydelse.

20 Var du tilfreds med dit værelse? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Alle patienter var meget tilfredse med deres værelse. Når man er ramt af overvældende følelser og tanker kan der være behov for at trække sig fra social kontakt og få ro. På Skovhus Privathospital har alle patienter deres eget værelse således at der altid er mulighed for at trække sig til egne personlige rammer, når dette er nødvendigt eller ønsket af patienten. 9 Var de fysiske rammer hyggelige? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj

21 Alle patienter siger, at de fysiske omgivelser er hyggelige. De fysiske omgivelser på selve hospitalet samt de grønne omgivelser anser vi som en betydningsfuld faktor i patienternes behandlingsproces. At være i rolige, smukke og hyggelige omgivelser giver ro og glæde, hvormed det forstærker processer involveret i patientens bedringsproces. Var du tilfreds med de fælles opholdsrum på afdelingen? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Alle patienter var meget tilfredse med de fælles opholdsrum på afdelingen. På selve hospitalet er der flere fælles opholdsrum, to fælles tv-stuer og et computerrum med internetadgang. Der er desuden motionsrum og behandlingsstuer til massage og zoneterapi, så behandlingen og motionen er let tilgængelig for patienterne.

22 9 Var du tilfreds med toilet- og badeværelsesrum? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Enkelte patienter er utilfredse med toilet og badeværelsesforhold, men langt de fleste er meget tilfredse. Det er ambitionen fra Skovhus Privathospital, at patienterne kan tilbydes eget toilet og bad, men det kan være nødvendigt at deles om dette med få andre patienter. Det er oplevelsen, at dette foregår uden vanskeligheder for patienterne.

23 Er du tilfreds med den måde dine pårørende er blevet inddraget på? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Flertallet af patienterne oplever, at de er tilfredse med den måde, som deres pårørende er blevet inddraget i behandlingen på. Nogle har ikke oplevet det relevant at inddrage dem i behandlingen. På Skovhus Privathospital er det vores holdning, at familie, venner og andre pårørende ligesom personer i patientens øvrige netværk er afgørende samarbejdspartnere i behandlingen. De pårørende har en viden om patienten, som er væsentlig for, at medarbejderne kan give den bedste støtte og hjælp. Deres oplevelser, erfaringer og kontakt med patienten er essentielle at få inddraget som værdifulde informationer på linje med eventuelt tidligere behandleres informationer.

24 Er du tilfreds med personalets kontakt til dine pårørende? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Den største del af patienterne er meget tilfredse med personalets kontakt til de pårørende, mens en stor del stadig ikke finder det relevant. Skovhus Privathospital søger i kontakten med de pårørende at medvirke til at bevare, udvikle og styrke relationerne, at have øje for og fokus på de ressourcer og kompetencer, der er hos de pårørende og udvise respekt og forståelse for de pårørendes situation, tanker og håb. Har du alt i alt været tilfreds med indlæggelsen? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj

25 Næsten alle patienterne er meget tilfredse med deres indlæggelse. Det er Skovhus Privathospitals største ambition at være en relevant og støttende medspiller i patientens bedringsproces. 9 Har du fået det bedre under din indlæggelse på afdelingen? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Over halvdelen af patienterne har fået det bedre under deres indlæggelse på afdelingen. Ikke alle patienter opnår i løbet af deres indlæggelse den bedring, som de havde ønsket og set frem til. Dog ser vi, at langt de fleste patienter opnår en betydelig bedring, som hjælper dem videre i deres håndtering af de vanskeligheder, som de havde, da de blev indlagt.

26 Føler du, at du har haft indflydelse på samt blevet inddraget i beslutningerne omkring planlægningen af din behandling? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj En meget stor del af patienterne oplever, at de har haft indflydelse på og blevet inddraget i beslutningerne omkring planlægning af behandling. På Skovhus Privathospital har vi en idé om, at udvikling først og fremmest sker, når man har en åben og ærlig kontakt, kombineret med et krav om at tage ansvaret for egne valg og ønsker. Hvis vi skal kunne hjælpe, er det vigtigt, at patienten tager stilling til, hvad han/hun ønsker sig af sit liv. Vi tror på, at forandring sker gennem viljen til selv at ville noget. I det hele taget bestræber vi os på at tilbyde et helhedsorienteret behandlingsforløb, hvor patienten hele tiden er omdrejningspunktet. Målet er at mindske patienternes symptomer og øge livskvaliteten.

27 Er du tilfreds med udskrivningsforløbet? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Mens halvdelen af patienterne er meget tilfredse med deres udskrivningsforløb, deler den resterende sig i en del, der ikke oplever det relevant og en del der er mindre tilfredse. Når en patient afslutter et behandlingsforløb på Skovhus Privathospital, vil der som udgangspunkt forinden være udarbejdet en rehabiliteringsplan. Rehabiliteringsplanen er en individuel terapeut- og socialfaglig vurdering udarbejdet af hospitalets psykiater i samarbejde med patienten, og med inddragelse af øvrige sundhedspersoner og andre, som kan bidrage med oplysninger om patientens funktionsevne. Fokus i har været på kosten. Vores holdning i forhold til kosten er, at velsmagende og veltillavet mad fremmer velvære, derfor laver personalet og patienterne på Skovhus Privathospital selv mad. På denne måde tilgodeses den enkelte patients ønsker og behov lige fra sukkersyge eller allergier til religiøse overbevisninger. Alle måltider indtages i spise- og tv-stuen med mindre andet er aftalt. Der er en sodavandsautomat, hvor patienten har mulighed for selv at købe sodavand, ligesom der altid er adgang til kaffe og the. Der serveres frugt flere gange dagligt. I forhold til dette emne var der følgende svar:

28 9 Har du været tilfreds med kosten? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Flertallet af patienterne har været tilfredse med kosten. Er der blevet taget hensyn til dine behov og ønsker? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj De fleste patienter oplever, at der er blevet taget hensyn til deres ønsker og behov.

29 9 Syntes du, at kosten har været varieret? Utilfreds Hverken eller I nogen I høj I meget høj Alle patienter vurderer, at kosten har været varieret. Kommentarer under Eventuelt : Dårlig udskrivelse pga. ville hellere blive her. Dette er det sted i psykiatrien, jeg har oplevet mest respekt og jeg synes, personalet er nogle fantastiske personligheder på hver deres måde. Alt i alt var Skovhus, lige det jeg havde brug for. Jeg synes, at der er for lidt personale på afdelingen om aftenen og især når der er nogle på afdelingen, som har det dårligt. Så derfor rimeligt, at der er to om aftenen. Patienten synes, det er personalet på bosted og psykiateren, der har bestemt at patienten skal udskrives og behandlingsforløbet. Mht. kosten kunne der godt være lidt mere grønt. Meget forskelligt til frokost dejligt. Der kan godt være lidt langt mellem frokost og aftensmad. Det skal dog siges, at man altid kunne komme og få et stykke frugt. Konklusion I år er der blevet udleveret skemaer og vi har modtaget besvarelser og undersøgelsen resultater er derfor ikke et fyldestgørende billede af patienternes vurdering af Skovhus Privathospital. Men undersøgelsen er alligevel med til at give et billede af de forskellige

30 aspekter, som patienterne er opmærksomme på og optaget af i forhold til deres behandling på Skovhus Privathospital. Resultaterne fra Skovhus Privathospitals patientundersøgelse fra året bekræfter os i, at det er vigtigt at bevare fokus på en række områder, hvor patienterne oplever en høj af tilfredshed. Dette gælder i forhold til deres vurdering af hospitalet generelt, imødekommenhed overfor de pårørende, vedvarende information under behandlingen i forhold til behandlingstiltag, mulighed for forskellige former for behandlingstilbud samt en omsorgsfuld, engageret og nærværende personalegruppe. Besvarelserne i forhold til vores fokusområde kost har også vist en høj af tilfredshed. Samtidig har undersøgelsen ligesom den har til formål også påpeget områder, hvor der er rum for udvikling og kvalitetsforbedring. I denne undersøgelse bliver der fra en mindre gruppe udtrykt ønske om forbedring i forhold til toilet og badeværelsesforhold samt mulighed for indflydelse på valg af aktiviteter. Dette er vi taknemmelige for at blive gjort opmærksomme på. Skovhus Privathospital vil tage tilbagemeldingerne til efterretning. Vi glæder os over en høj af tilfredshed hos patienterne. Det vi gør godt, vil vi bestræbe os på at gøre mere af. Samtidig vil vi med udgangspunkt i undersøgelsen resultater fortsat arbejde på at skabe en bedre samarbejdsrelation mellem Skovhus Privathospital og patienterne. Dette således at flere patienter vil opleve en endnu højere af tilfredshed med Skovhus Privathospitals tilbud. Med ønske om et fortsat godt samarbejde i.

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2015

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2015 Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital Nærværende patientundersøgelse er fra året og den fjerde af sin art på Skovhus Privathospital. I denne undersøgelse bliver patienterne på Skovhus

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2018

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2018 Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 1 Nærværende patientundersøgelse er fra året 1 og den syvende af sin art på Skovhus Privathospital. I denne undersøgelse bliver patienterne på Skovhus

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2017

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2017 Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 17 Nærværende patientundersøgelse er fra året 17 og den sjette af sin art på Skovhus Privathospital. I denne undersøgelse bliver patienterne på Skovhus

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2016

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2016 Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital Nærværende patientundersøgelse er fra året og den femte af sin art på Skovhus Privathospital. I denne undersøgelse bliver patienterne på Skovhus Privathospital

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2013

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2013 Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital Nærværende patientundersøgelse er fra året og den anden af sin art på Skovhus Privathospital. I denne undersøgelse bliver patienterne på Skovhus Privathospital

Læs mere

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2015

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2015 Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 5 Nærværende pårørendeundersøgelse er fra året 5. Der er lavet pårørendeundersøgelser på Skovhus Privathospital siden. I disse undersøgelser bliver

Læs mere

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2014

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2014 Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 24 Nærværende pårørendeundersøgelse er fra året 24. Der er lavet pårørendeundersøgelser på Skovhus Privathospital siden 2. I disse undersøgelser

Læs mere

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2012

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2012 Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital Nærværende pårørendeundersøgelse er fra året. Der er lavet pårørendeundersøgelser på Skovhus Privathospital siden. I disse undersøgelser bliver

Læs mere

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2016

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2016 Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 6 Nærværende pårørendeundersøgelse er fra året 6. Der er lavet pårørendeundersøgelser på Skovhus Privathospital siden. I disse undersøgelser bliver

Læs mere

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2018

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2018 Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 218 Nærværende pårørendeundersøgelse er fra året 218. Der er lavet pårørendeundersøgelser på Skovhus Privathospital siden 2. I disse undersøgelser

Læs mere

Pårørende tilfredshedsundersøgelse. Granhøjen Miljøterapeutisk Tilbud

Pårørende tilfredshedsundersøgelse. Granhøjen Miljøterapeutisk Tilbud Pårørende tilfredshedsundersøgelse Granhøjen Miljøterapeutisk Tilbud December 2010 1 Forord I 2009 foretog Granhøjen den første pårørendeundersøgelse, hvor pårørende til beboere i Granhøjens regi blev

Læs mere

løbende fremme og udvikle kvaliteten, patientsikkerheden og det faglige niveau

løbende fremme og udvikle kvaliteten, patientsikkerheden og det faglige niveau Patienttilfredshedsundersøgelse på Hejmdal Privathospital 2016 Nærværende patientundersøgelse er fra året 2016, hvor patienter og pårørende er blevet tilbudt at deltage via vores hjemmeside samt med spørgeskemaer

Læs mere

Grønmosegaards værdier er: Respekt Værdighed Tillid Omsorg Nærvær Ligeværd

Grønmosegaards værdier er: Respekt Værdighed Tillid Omsorg Nærvær Ligeværd Grønmosevej 7. 6823 Ansager www.gronmosegaard.dk e-mail: gronmose@gronmosegaard.dk Tlf.: 64 64 72 77 Vi kan være behjælpelige med transport, ved forbesøg og anbringelse. Vi kan tilbyde et hjem i rolige,

Læs mere

Psykiatri. INFORMATION til pårørende

Psykiatri. INFORMATION til pårørende Psykiatri INFORMATION til pårørende 2 VELKOMMEN Som pårørende til et menneske med psykisk sygdom er du en vigtig person både for patienten og for os som behandlere. For patienten er du en betydningsfuld

Læs mere

Afsnit Ø3 Psykiatrien Øst

Afsnit Ø3 Psykiatrien Øst Afsnit Ø3 Psykiatrien Øst Velkommen til Psykiatrien, Region Sjælland Psykiatrien, Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Afsnit G2 Vordingborg

Afsnit G2 Vordingborg Afsnit G2 Vordingborg Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Voksenpsykiatrisk Afsnit SL2

Voksenpsykiatrisk Afsnit SL2 Voksenpsykiatrisk Afsnit SL2 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Psykiatri. INFORMATION til pårørende til børn og unge

Psykiatri. INFORMATION til pårørende til børn og unge Psykiatri INFORMATION til pårørende til børn og unge VELKOMMEN Som forælder til et barn eller en ung med psykisk sygdom har du et naturligt ansvar for din datter eller søn, og du er samtidig en betydningsfuld

Læs mere

LUP Psykiatri 2014. Regional rapport. Indlagte patienter. Region Hovedstaden 25-03-2015

LUP Psykiatri 2014. Regional rapport. Indlagte patienter. Region Hovedstaden 25-03-2015 LUP Psykiatri 2014 Regional rapport Indlagte patienter Region Hovedstaden 25-03-2015 Indledning I efteråret 2014 blev indlagte patienter i en spørgeskemaundersøgelse spurgt om deres oplevelse af kontakten

Læs mere

Værdighedspolitik for Furesø Kommunes Ældrepleje

Værdighedspolitik for Furesø Kommunes Ældrepleje april 2016 Værdighedspolitik for Furesø Kommunes Ældrepleje 1. Forord Værdighedspolitikken skal sikre bevarelse af værdighed i ældreplejen, og er den politisk besluttede ramme om alle indsatser og indgår

Læs mere

Afsnit S1, indgang 32 Psykiatrien Syd

Afsnit S1, indgang 32 Psykiatrien Syd Afsnit S1, indgang 32 Psykiatrien Syd Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på,

Læs mere

Psykiatrisk Akutmodtagelse

Psykiatrisk Akutmodtagelse Psykiatrisk Akutmodtagelse Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland

Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland Patient- og pårørendeinddragelse er vigtigt, når der tales om udvikling af sundhedsvæsenet. Vi ved nemlig, at inddragelse af patienter

Læs mere

LUP Psykiatri 2016 Patientundersøgelse for. Frederiksberg Centeret. Svar og svarprocenter i undersøgelsen

LUP Psykiatri 2016 Patientundersøgelse for. Frederiksberg Centeret. Svar og svarprocenter i undersøgelsen 18. Får du de informationer om din sygdom og behandling, som du har brug for? 1 DK (n=5943) 53% 19. Får du klar information om medicinens virkning og eventuelle bivirkninger? Enhed (n=1) DK (n=4508) 4

Læs mere

Velkommen. Stil dine spørgsmål. Kontaktpersoner/team. Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Velkommen. Stil dine spørgsmål. Kontaktpersoner/team. Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen Velkommen til børnepsykiatrisk afsnit, U3. Vi har lavet dette brev, fordi vi håber, at du og dit barn vil føle jer godt tilpas og i trygge hænder her hos os. Vi ønsker

Læs mere

Distriktspsykiatrien Køge

Distriktspsykiatrien Køge Distriktspsykiatrien Køge Velkommen til Psykiatrien, Region Sjælland Psykiatrien, Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

løbende fremme og udvikle kvaliteten, patientsikkerheden og det faglige niveau

løbende fremme og udvikle kvaliteten, patientsikkerheden og det faglige niveau Patienttilfredshedsundersøgelse på Hejmdal Privathospital 2017 Nærværende patientundersøgelse er fra året 2017, hvor patienter og pårørende er blevet tilbudt at deltage via vores hjemmeside samt med spørgeskemaer

Læs mere

Distriktspsykiatri for ældre Roskilde

Distriktspsykiatri for ældre Roskilde Distriktspsykiatri for ældre Roskilde Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på,

Læs mere

LUP Psykiatri Regional rapport. Indlagte patienter. Region Sjælland

LUP Psykiatri Regional rapport. Indlagte patienter. Region Sjælland LUP Psykiatri 2014 Regional rapport Indlagte patienter Region Sjælland 26-03-2015 Indledning I efteråret 2014 blev indlagte patienter i en spørgeskemaundersøgelse spurgt om deres oplevelse af kontakten

Læs mere

Voksenpsykiatrisk Afsnit SL5

Voksenpsykiatrisk Afsnit SL5 Voksenpsykiatrisk Afsnit SL5 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

LUP Psykiatri Regional rapport. Indlagte patienter. Region Nordjylland

LUP Psykiatri Regional rapport. Indlagte patienter. Region Nordjylland LUP Psykiatri 2014 Regional rapport Indlagte patienter Region Nordjylland 26-03-2015 Indledning I efteråret 2014 blev indlagte patienter i en spørgeskemaundersøgelse spurgt om deres oplevelse af kontakten

Læs mere

Afsnit G1 Vordingborg

Afsnit G1 Vordingborg Afsnit G1 Vordingborg Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Voksenpsykiatrisk Afsnit SL1

Voksenpsykiatrisk Afsnit SL1 Voksenpsykiatrisk Afsnit SL1 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Afsnit S2, indgang 28 Psykiatrien Syd

Afsnit S2, indgang 28 Psykiatrien Syd Afsnit S2, indgang 28 Psykiatrien Syd Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på,

Læs mere

Distriktspsykiatrien Holbæk

Distriktspsykiatrien Holbæk Distriktspsykiatrien Holbæk Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Distriktspsykiatrien Slagelse

Distriktspsykiatrien Slagelse Distriktspsykiatrien Slagelse Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Værdighedspolitik

Værdighedspolitik Værdighedspolitik 2018-22 Forord Jeg glæder mig over, at Byrådet kan præsentere Faxe Kommunes værdighedspolitik 2018-2022. Værdighedspolitikken fastlægger den overordnede ramme i arbejdet med ældre og

Læs mere

LUP Psykiatri Regional rapport. Indlagte patienter. Region Sjælland

LUP Psykiatri Regional rapport. Indlagte patienter. Region Sjælland LUP Psykiatri 2015 Regional rapport Indlagte patienter Region Sjælland 01-02-2016 Indledning I efteråret 2015 blev indlagte patienter i en spørgeskemaundersøgelse spurgt om deres oplevelse af kontakten

Læs mere

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er ødelagt af alkohol og andre rusmidler

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er ødelagt af alkohol og andre rusmidler Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er ødelagt af alkohol og andre rusmidler Et liv uden misbrug - en vej til kvalitet i livet Nyt selvværd, øget selvrespekt og evnen til at tage ansvar

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse klienter og pårørende

Tilfredshedsundersøgelse klienter og pårørende Tilfredshedsundersøgelse klienter og pårørende April 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning side 3 1.1. Baggrund og formål side 3 2. Metode og undersøgelsesdesign side 3 2.1. Undersøgelsestidspunkt side

Læs mere

LUP Psykiatri Regional rapport. Indlagte patienter. Region Midtjylland

LUP Psykiatri Regional rapport. Indlagte patienter. Region Midtjylland LUP Psykiatri 2015 Regional rapport Indlagte patienter Region Midtjylland 01-02-2016 Indledning I efteråret 2015 blev indlagte patienter i en spørgeskemaundersøgelse spurgt om deres oplevelse af kontakten

Læs mere

Distriktspsykiatrien Kalundborg

Distriktspsykiatrien Kalundborg Distriktspsykiatrien Kalundborg Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland

Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland PAM Psykiatrien Syd Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling og

Læs mere

Psykiatrisk Klinik Slagelse

Psykiatrisk Klinik Slagelse Psykiatrisk Klinik Slagelse Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Ungdomspsykiatrisk afsnit, U1

Ungdomspsykiatrisk afsnit, U1 Ungdomspsykiatrisk afsnit, U1 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Anker Fjord Hospice Danish Cancer Society. Anker Fjord Hospice. - Oplevelse og tilfredshed blandt de pårørende. Dokumentation & Udvikling

Anker Fjord Hospice Danish Cancer Society. Anker Fjord Hospice. - Oplevelse og tilfredshed blandt de pårørende. Dokumentation & Udvikling Anker Fjord Hospice Danish Cancer Society Anker Fjord Hospice - Oplevelse og tilfredshed blandt de pårørende Dokumentation & Udvikling April 2014 Indhold Indledning... 1 Resume... 1 Karakteristik af de

Læs mere

Afsnit S1, indgang 29 Psykiatrien Syd

Afsnit S1, indgang 29 Psykiatrien Syd Afsnit S1, indgang 29 Psykiatrien Syd Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på,

Læs mere

Distriktspsykiatri for ældre Vordingborg

Distriktspsykiatri for ældre Vordingborg Distriktspsykiatri for ældre Vordingborg Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt

Læs mere

Psykiatrisk Klinik Holbæk

Psykiatrisk Klinik Holbæk Psykiatrisk Klinik Holbæk Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

TAKSTER 2019 BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING - I ÉT KOORDINERET TILBUD

TAKSTER 2019 BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING - I ÉT KOORDINERET TILBUD TAKSTER 2019 BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING - I ÉT KOORDINERET TILBUD GRANHØJEN ER INTERNATIONALT ISO 9001:2015-CERTIFICERET Certificeringen er sket for at imødekomme tilsynsreformens krav om en øget

Læs mere

Distriktspsykiatrien Greve

Distriktspsykiatrien Greve istriktspsykiatrien Greve Velkommen til Psykiatrien, Region Sjælland Psykiatrien, Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Livskvalitet Selvbestemmelse Høj kvalitet og sammenhæng i plejen Mad og ernæring Det gode samarbejde med pårørende En værdig død

Livskvalitet Selvbestemmelse Høj kvalitet og sammenhæng i plejen Mad og ernæring Det gode samarbejde med pårørende En værdig død Værdighed Livskvalitet Selvbestemmelse Høj kvalitet og sammenhæng i plejen Mad og ernæring Det gode samarbejde med pårørende En værdig død Det handler om respekt At være afhængig af hjælp, fordi man er

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Møllebo Markedsgade 120 9700 Brønderslev Leder Jan Christensen Afd.leder Britta Magnussen Tilsynsrapport af

Læs mere

Psykiatrisk Afdeling A1 Dronning Ingrids Hospital

Psykiatrisk Afdeling A1 Dronning Ingrids Hospital 1 Psykiatrisk Afdeling A1 Dronning Ingrids Hospital 2 Velkommen Afdelingen er en akut modtagerafdeling, som tilbyder behandling, pleje og omsorg til unge, voksne og ældre borgere med psykiske lidelser

Læs mere

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi tror på, at forandring er muligt for alle For at skabe en forandring i et liv præget af massivt misbrug har

Læs mere

I Minibo får du en ny chance

I Minibo får du en ny chance I Minibo får du en ny chance Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler, og hvis hverdag er præget af psykiske lidelser. Behov for ro og tryghed Minibo er

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

LUP Psykiatri Regional rapport. Indlagte patienter. Region Nordjylland

LUP Psykiatri Regional rapport. Indlagte patienter. Region Nordjylland LUP Psykiatri 2015 Regional rapport Indlagte patienter Region Nordjylland 01-02-2016 Indledning I efteråret 2015 blev indlagte patienter i en spørgeskemaundersøgelse spurgt om deres oplevelse af kontakten

Læs mere

Bilag 2: Evalueringsrapport - undersøgelse af brugertilfredshed med kronikerrehabiliteringen i Solrød Kommune, 2017.

Bilag 2: Evalueringsrapport - undersøgelse af brugertilfredshed med kronikerrehabiliteringen i Solrød Kommune, 2017. SOLRØD KOMMUNE Bilag 2: Evalueringsrapport - undersøgelse af brugertilfredshed med kronikerrehabiliteringen i Solrød Kommune, 2017. Indledning og datagrundlag Undersøgelsen af brugertilfredsheden med kronikerrehabiliteringen

Læs mere

Værdighedspolitik. Faxe Kommune

Værdighedspolitik. Faxe Kommune Værdighedspolitik Faxe Kommune 1 Forord Jeg er meget glad for, at Byrådet kan præsentere Faxe Kommunes værdighedspolitik. Politikken fastlægger den overordnede ramme for arbejdet i ældreplejen og skal

Læs mere

TIL PÅRØRENDE. Retspsykiatrisk afsnit P5

TIL PÅRØRENDE. Retspsykiatrisk afsnit P5 TIL PÅRØRENDE Retspsykiatrisk afsnit P5 Velkommen til pårørende! Retspsykiatrisk afsnit P5 byder dig velkommen som pårørende. Denne pjece er en information til dig, som pårørende og om, hvad du kan forvente

Læs mere

Støtteperson. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi

Støtteperson. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Støtteperson Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Patientinformation om inddragelse af støtteperson Ved patientforløb på sygehuse kan patienter have stor gavn af, at deres pårørende

Læs mere

Distriktspsykiatrien Slagelse

Distriktspsykiatrien Slagelse istriktspsykiatrien Slagelse Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

SAMARBEJDE mellem botilbud. og psykiatri

SAMARBEJDE mellem botilbud. og psykiatri SAMARBEJDE mellem botilbud og psykiatri Vi er overbevist om, at vores samarbejde betyder, at vi hver især står stærkere. SAMMEN STÅR VI STÆRKERE Sammenhæng mellem psykiatrisk behandling og den pædagogiske

Læs mere

Psykiatrisk Klinik Maribo

Psykiatrisk Klinik Maribo Psykiatrisk Klinik Maribo Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Afsnit S3, indgang 40 Psykiatrien Syd

Afsnit S3, indgang 40 Psykiatrien Syd Afsnit S3, indgang 40 Psykiatrien Syd Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på,

Læs mere

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 2011 blev offentliggjort i uge 18, 2012.

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 2011 blev offentliggjort i uge 18, 2012. NOTAT Dato: 09. maj 2012 Sagsnummer: Initialer: mha Afrapportering af Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 2011 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 2011 blev

Læs mere

Distriktspsykiatri for ældre - Slagelse

Distriktspsykiatri for ældre - Slagelse Distriktspsykiatri for ældre - Slagelse Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt

Læs mere

LUP Psykiatri Regional rapport. Indlagte patienter. Region Sjælland

LUP Psykiatri Regional rapport. Indlagte patienter. Region Sjælland LUP Psykiatri 2016 Regional rapport Indlagte patienter Region Sjælland 26-01-2017 Indledning I efteråret 2016 blev indlagte patienter i en spørgeskemaundersøgelse spurgt om deres oplevelse af kontakten

Læs mere

Afsnit S3, indgang 36 Psykiatrien Syd

Afsnit S3, indgang 36 Psykiatrien Syd Afsnit S3, indgang 36 Psykiatrien Syd Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på,

Læs mere

Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser blandt psykiatriske patienter

Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser blandt psykiatriske patienter 15. april 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser blandt psykiatriske patienter 2014 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser (LUP) er en årlig spørgeskemaundersøgelse af

Læs mere

Patienterne har ordet

Patienterne har ordet Patienterne har ordet Undersøgelse på børne- og ungdomspsykiatriske dag- og døgnafsnit Region Sjælland 2010-2011 LANDSDÆKKENDE PSYKIATRIUNDERSØGELSER MARTS 2012 Patienterne har ordet Undersøgelse i de

Læs mere

Vejledning til fysio-/ergoterapeutens afklaringsmøde

Vejledning til fysio-/ergoterapeutens afklaringsmøde Vejledning til fysio-/ergoterapeutens afklaringsmøde med sygemeldte [Skriv tekst] 0 Vejledning til fysio-/ergoterapeutens afklaringsmøde med sygemeldte Hvornår finder mødet sted? Det afklarende møde hos

Læs mere

Kommunale Plejefamilier De Fem, en minievaluering.

Kommunale Plejefamilier De Fem, en minievaluering. Kommunale Plejefamilier De Fem, en minievaluering. Denne rapport er en minievaluering af vores tilbud i Projektet Kommunale Plejefamilier De Fem. I projektet har vi pr. 1/ 1 ansat 1 kommunale plejefamilier

Læs mere

Distriktspsykiatrien Nykøbing Sjælland

Distriktspsykiatrien Nykøbing Sjælland Distriktspsykiatrien Nykøbing Sjælland Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på,

Læs mere

LUP Psykiatri Regional rapport. Indlagte patienter. Region Sjælland

LUP Psykiatri Regional rapport. Indlagte patienter. Region Sjælland LUP Psykiatri 2013 Regional rapport Indlagte patienter Region Sjælland 15-04-2014 Indledning I efteråret 2013 blev indlagte patienter i en spørgeskemaundersøgelse spurgt om deres oplevelse af kontakten

Læs mere

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er ødelagt af alkohol og andre rusmidler

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er ødelagt af alkohol og andre rusmidler Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er ødelagt af alkohol og andre rusmidler Et liv uden misbrug - en vej til kvalitet i livet Ønsker du at få hjælp og støtte til at lade flasken stå og

Læs mere

Velkommen som patient på Neurologisk Sengeafsnit A110

Velkommen som patient på Neurologisk Sengeafsnit A110 Patientinformation Velkommen som patient på Neurologisk Sengeafsnit A110 Velkommen til Vejle Sygehus Neurologisk Afdeling 1 2 Velkommen som patient på Neurologisk Sengeafsnit A110 Vi byder dig velkommen

Læs mere

Afrapporteringsskema. - Til afrapportering af pårørendeoplevet kvalitet

Afrapporteringsskema. - Til afrapportering af pårørendeoplevet kvalitet Dansk kvalitetsmodel på det sociale område DEFACTUM Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N - Til afrapportering af pårørendeoplevet kvalitet Læsevejledning: Nærværende afrapporteringsskema anvendes som skabelon

Læs mere

Øre-, næse- og halsafdeling A130

Øre-, næse- og halsafdeling A130 Patientinformation Velkommen til Øre-, næse- og halsafdeling A130 Velkommen til Vejle Sygehus Øre-, næse- og halsafdeling A130 Rev. maj 2008 Velkommen til Øre-, næse- og halsafdeling A130 Afdelingens adresse

Læs mere

Psykiatri. VELKOMMEN til ADHD klinikken information til forældre

Psykiatri. VELKOMMEN til ADHD klinikken information til forældre Psykiatri VELKOMMEN til ADHD klinikken information til forældre 2Billederne i pjecen viser patienter og medarbejdere i situationer fra hverdagen i Region Hovedstadens Psykiatri. Navn: Behandlingsansvarlig

Læs mere

Rekreation og omsorg for alle, der lever med demens

Rekreation og omsorg for alle, der lever med demens Rekreation og omsorg for alle, der lever med demens 1 Velkommen til Søstersanatoriet på Frederiksberg Vi er et lille sanatorium for mennesker med demens. Vi tager imod alle typer af patienter, der har

Læs mere

LUP Psykiatri Regional rapport. Indlagte patienter på specialiserede retspsykiatriske afsnit. Region Hovedstaden

LUP Psykiatri Regional rapport. Indlagte patienter på specialiserede retspsykiatriske afsnit. Region Hovedstaden LUP Psykiatri 2014 Regional rapport Indlagte patienter på specialiserede retspsykiatriske afsnit 27-03-2015 Indledning I efteråret 2014 blev indlagte patienter på specialiserede retspsykiatriske afsnit

Læs mere

Behandlingsafsnit (indlagte) Ciconia, Århus Privathospital

Behandlingsafsnit (indlagte) Ciconia, Århus Privathospital LUP 2012 Indlagte Behandlingsafsnit (indlagte) Ciconia, Århus Privathospital Spørgeskemaet er udsendt til 26 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 8. august til 31. oktober 2012. 77 % af disse

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Smørhullet Vestergade 104 A 9700 Brønderslev Leder Jan Christensen Og Inger Marie Haukrogh. Tilsynsrapport

Læs mere

Hvordan måler vi kvaliteten i behandlingen af skizofreni?

Hvordan måler vi kvaliteten i behandlingen af skizofreni? Hvordan måler vi kvaliteten i behandlingen af skizofreni? I det danske sundhedsvæsen har man valgt at organisere behandlingen af skizofrene patienter på forskellige måder. Alle steder bestræber man sig

Læs mere

Distriktspsykiatrien Kalundborg

Distriktspsykiatrien Kalundborg istriktspsykiatrien Kalundborg Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Overgang fra hjem til vuggestue. Vuggestuen er ofte barnets første rigtige møde med nye og anderledes omgivelser, hvor det indgår i en sammenhæng med andre børn

Læs mere

Psykiatrisk Klinik Slagelse

Psykiatrisk Klinik Slagelse Psykiatrisk Klinik Slagelse Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

LUP Psykiatri Regional rapport. Indlagte patienter. Region Hovedstaden

LUP Psykiatri Regional rapport. Indlagte patienter. Region Hovedstaden LUP Psykiatri 2013 Regional rapport Indlagte patienter Region Hovedstaden 18-04-2014 Indledning I efteråret 2013 blev indlagte patienter i en spørgeskemaundersøgelse spurgt om deres oplevelse af kontakten

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK revideret efter dialogmøde med Handicapråd og Ældreråd

VÆRDIGHEDSPOLITIK revideret efter dialogmøde med Handicapråd og Ældreråd VÆRDIGHEDSPOLITIK revideret efter dialogmøde med Handicapråd og Ældreråd Citater fra Ligeværdig dialog med ægte interesse Individuelt tilpassede tilbud At medarbejderne har sat sig ind i hvilken pleje/omsorg

Læs mere

Patienter og pårørendes oplevelser i Region Hovedstadens Psykiatri - Sammendrag af de regionale undersøgelser af patient- og pårørendeoplevelser

Patienter og pårørendes oplevelser i Region Hovedstadens Psykiatri - Sammendrag af de regionale undersøgelser af patient- og pårørendeoplevelser Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen Patienter og pårørendes oplevelser i Region Hovedstadens Psykiatri - Sammendrag af de regionale undersøgelser af patient- og pårørendeoplevelser i Region Hovedstadens

Læs mere

Indstillinger til. Patienternes Pris 2016 Psykiatrien

Indstillinger til. Patienternes Pris 2016 Psykiatrien Indstillinger til Patienternes Pris 2016 Psykiatrien Forord Region Nordjylland og Patientinddragelsesudvalget ønsker at få tilfredsheden frem. Derfor er Patienternes Pris stiftet. Indstillingerne fortæller

Læs mere

Pårørendetilfredshedsundersøgelse 2017

Pårørendetilfredshedsundersøgelse 2017 Pårørendetilfredshedsundersøgelse 2017 Beboernes netværk er en væsentlig resurse ift. samarbejdet med beboerne, og samtidig er der en stor sikkerhed, tryghed og tillid for beboerne i at have en god kontakt

Læs mere

PRISLISTE 2019 FOR EGENBETALERE

PRISLISTE 2019 FOR EGENBETALERE PRISLISTE 2019 FOR EGENBETALERE Ambulant - Ydelser ved psykiater: Forvurdering af udrednings- og behandlingsbehov Pr. forvurdering 4.775,00 Konsultation med udrednings- og behandlingssigte 1. konsultation

Læs mere

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune ÆLDREPOLITIK Ældrepolitik for Norddjurs Kommune 2017-2021 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Menneskesyn og kerneværdier 4 Det gode ældreliv er at kunne selv 6 Det gode ældreliv er at bestemme selv 8 Det gode

Læs mere

Pårørendesamtaler. Dialogguide til første planlagte samtale mellem personale og pårørende til indlagte patienter

Pårørendesamtaler. Dialogguide til første planlagte samtale mellem personale og pårørende til indlagte patienter Pårørendesamtaler Dialogguide til første planlagte samtale mellem personale og pårørende til indlagte patienter Sengeafsnit O, Holbæk Birkevænget 7, Indgang V2 4300 Holbæk Tlf. 5948 4725 Sengeafsnit Birkehus

Læs mere

Behandlingsafsnit (indlagte) OPA Ortopædisk Privathospital Aarhus

Behandlingsafsnit (indlagte) OPA Ortopædisk Privathospital Aarhus Behandlingsafsnit (indlagte) OPA Ortopædisk Privathospital Aarhus Spørgeskemaet er udsendt til 36 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 9. august til 31. oktober 2013. 86 % af disse svarede på

Læs mere

Afrapporteringsskema. - Til afrapportering af pårørendeoplevet kvalitet

Afrapporteringsskema. - Til afrapportering af pårørendeoplevet kvalitet - Til afrapportering af pårørendeoplevet kvalitet Læsevejledning: Nærværende afrapporteringsskema anvendes som skabelon for skriftlig tilbagemelding til botilbud i forbindelse med Pårørendeundersøgelse

Læs mere

LUP Psykiatri Regional rapport. Ambulante patienter. Region Hovedstaden

LUP Psykiatri Regional rapport. Ambulante patienter. Region Hovedstaden LUP Psykiatri 2014 Regional rapport Ambulante patienter 25-03-2015 Indledning I efteråret 2014 blev ambulante patienter i en spørgeskemaundersøgelse spurgt om deres oplevelse af kontakten med psykiatrien.

Læs mere