5 Afværgeforanstaltninger Effekt af afværgeforanstaltninger 17 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "5 Afværgeforanstaltninger Effekt af afværgeforanstaltninger 17 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT"

Transkript

1 BROEN SHOPPING A/S Etablering af nyt biografcenter ved Shoppingcenter BROEN, Esbjerg ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk TRAFIKVURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 2 Eksisterende forhold Veje Stier 6 3 Fremtidige forhold Shoppingcenter BROEN Biografcentret 7 4 Vurdering af trafikale konsekvenser Fremtidig biltrafik Forhold for lette trafikanter 15 5 Afværgeforanstaltninger Effekt af afværgeforanstaltninger 17 6 Konklusion 19 PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A A VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT KRMA ULBA KRMA

2 2 ETABLERING AF NY BIOGRAF VED SHOPPINGCENTER BROEN, ESBJERG 1 Baggrund og formål I forbindelse med etablering af Shoppingcenter BROEN i Esbjerg, ønsker TK Development at etablere et nyt biografcenter med 8 sale og ca sæder. Biografcentret skal placeres i forlængelse af shoppingcentret på den østlige side af jernbanen oven på den planlagte parkeringsplads på terræn, og med direkte forbindelse mellem shoppingcentret og biografcentret. Figur 1 Placering af nyt biografcenter i forlængelse af Shoppingcenter BROEN Der skal udarbejdes en ny lokalplan for området med tilhørende miljøscreening. Som baggrund for dette er der udarbejdet nærværende trafiknotat, som redegør for de trafikale konsekvenser ved etableringen af et nyt biografcenter. Da biografcentret er en udvidelse af det kommende shoppingcenter, skal nærværende notat betragtes som en udvidelse af den trafikale analyse, der er i VVM'en for shoppingcentret fra november 2011.

3 ETABLERING AF NY BIOGRAF VED SHOPPINGCENTER BROEN, ESBJERG 3 2 Eksisterende forhold Biografcentret placeres i bydelen Østerbyen, i forlængelse af den østlige side af shoppingcenter BROEN, som en overdækning af parkeringsarealet på terræn mod nord. Shoppingcenter BROEN er på nuværende tidspunkt under opførelse, og arealet, hvor biografcentret ønskes placeret er anvendt som byggeplads. Før dette har arealet været brugt som oplagring og rangering af tog mv. i forbindelse med banegården. Området afgrænses af jernbanen og banegården mod vest og nord, Shoppingcenter BROEN mod syd, som er under opførelse, og af Exnersgade mod øst. 2.1 Veje Exnersgade Exnersgade er en trafikvej, der fordeler trafikken til boliger og lettere erhverv mod øst. Vejen er 2-sporet med en samlet kørebanebredde på ca. 9 m og et fortov på ca. 2,5 m langs den østlige side af vejen. Hastighedsbegrænsningen på vejen er 50 km/t, og der er kantstensparkering i begge sider. Figur 2 Exnersgade ved Baggesens Allé set mod syd Årsdøgntrafikken på Exnersgade er ca køretøjer i den sydlige ende op mod Gammelby Ringvej. På strækningen foran shoppingcentret og det planlagte biografcenter, skønnes trafikmængden ikke at være større end køretøjer. Mod syd er der fra Exnersgade forbindelse til Gammelby Ringvej, og derfra videre enten til den øvrige del af Esbjerg eller ud til motorvej E20. Mod nord er vejen lukket ud mod Storegade.

4 4 ETABLERING AF NY BIOGRAF VED SHOPPINGCENTER BROEN, ESBJERG Ribegade Ribegade er en lokalvej med en kørebanebredde på ca. 8 m. Der er 2 m brede fortove i begge sider af vejen. Hastighedsbegrænsningen på vejen er 50 km/t. Ribegade fungerer ligeledes som fordelingsvej fra bl.a. Exnersgade til de øvrige mindre lokalveje i området. Figur 3 Ribegade set mod vest Der foreligger ikke trafiktællinger for Ribegade, men årsdøgntrafikken skønnes at være ca køretøjer. Baggesens Allé Baggesens Allé er en lokalvej med en kørebanebredde på ca. 7,5 m. Der er 2 m brede fortove i begge sider af vejen. Langs vejens sydlige side er der en smal græsrabat på ca. 1 m mellem kørebane og fortov. Hastighedsbegrænsningen på vejen er generelt 50 km/t, men på strækningen fra umiddelbart nord for Rørkjærsgade til Grundtvigs Allé er der en hastighedsbegrænsning på 40 km/t. Baggesens Allé udgør en gennemgående øst-vest forbindelse i Østerbyen, og fungerer således også som fordelingsvej til de øvrige mindre lokalveje i området.

5 ETABLERING AF NY BIOGRAF VED SHOPPINGCENTER BROEN, ESBJERG 5 Figur 4 Baggesens Allé set mod vest Der foreligger ikke trafiktællinger for Baggesens Allé, men årsdøgntrafikken skønnes at være køretøjer. Baggesens Allé forløber mellem Exnersgade og Jernevej, og er den primært østvestgående forbindelsesvej i Østerbyen. Ewalds Allé Ewalds Allé er en lokalvej med en kørebanebredde på ca. 9 m. Der er 2 m brede fortove i begge sider af vejen. Hastighedsbegrænsningen på vejen er 50 km/t. Langs vejens sydlige side er der parkeringslommer med længdeparkering på strækningen mellem Exnersgade og Rørkjærgade.

6 6 ETABLERING AF NY BIOGRAF VED SHOPPINGCENTER BROEN, ESBJERG Figur 5 Ewalds Allé set mod vest Der foreligger ikke trafiktællinger for Ewalds Allé, men årsdøgntrafikken skønnes at være ca. 500 køretøjer. 2.2 Stier Der er fortov i begge sider af de vejene i nærområdet, med undtagelse af Exnersgade, hvor der kun er fortov langs den østlige side af vejen. Der er ingen cykelstier eller baner på vejene omkring det planlagte biografcenter. Mod syd er der en stitunnel under jernbanen fra Exnersgade til Jernbanegade via Borgergade, som er spærret for anden trafik. Langs Gammelby Ringvej er der fortov og cykelstier i begge sider af vejen. Områdets er med dets nuværende funktion ikke præget af store mængder cyklister eller fodgængere, og det vurderes at der primært er tale om lokal cykel eller gangtrafik til og fra området.

7 ETABLERING AF NY BIOGRAF VED SHOPPINGCENTER BROEN, ESBJERG 7 3 Fremtidige forhold 3.1 Shoppingcenter BROEN Shoppingcenter BROEN er under opførelse syd for det areal biografcentret er planlagt etableret på. Der etableres i alt ca m² shoppingcenter, og byggeriet åbner i foråret I forbindelse med shoppingcenter BROEN etableres ca. 700 parkeringspladser, både som tagparkering, og som parkering på terræn. Shoppingcentret vejbetjenes fra Exnersgade, hvor der etableres to adgangsveje til parkeringspladserne, hhv. ved Ribegade og lidt syd for Baggesens Alle. Varekørsel foregår ligeledes fra Exnersgade, men med adgang til varegården længere mod syd ved Teglværksgade Al trafik til og fra shoppingcentret vil således blive afviklet via Exnersgade, hvor størstedelen af trafikken vil køre via Gammelby Ringvej i syd. I den forbindelse er det prioriterede T-kryds Gammelby Ringvej/Exnersgade i efteråret 2016 blevet ombygget til et signalreguleret kryds for at kunne afvikle den fremtidige trafik, og understøtte at trafikken til og fra shoppingcentret afvikles denne vej. Med den nuværende udformning af vejnettet, vurderes det dog, at en del af trafikken vil benytte lokalvejene mod øst for at få forbindelse op til Storegade og derfra videre mod øst. Af VVM'en for shoppingcenter BROEN fremgår det, at der som afværgeforanstaltning etableres venstresvingsbane på Exnersgade ved den sydlige adgangsvej nær Ribegade, og at der gennemføres tiltag mod uønsket trafik gennem boligområdet øst for Exnersgade. 3.2 Biografcentret Biografcentret er på i alt ca m², og består af 8 sale med plads til sæder. Biografcentret placeres ovenpå den terrænparkering, som er planlagt nord for shoppingcentret.

8 8 ETABLERING AF NY BIOGRAF VED SHOPPINGCENTER BROEN, ESBJERG Figur 6 Placering af nyt biografcenter ved shoppingcenter BROEN. Der er indregnet 66 parkeringspladser til biografcentret, svarende til 1 pr. 16 sæder. Esbjerg Kommune har ikke en parkeringsnorm, der direkte omhandler biografer, men antallet er identiske med Aalborg Kommunes P-norm for biografer i centrum. Det udnyttes, at der i forbindelse med shoppingcenter BROEN, anlægges flere parkeringspladser end parkeringsnormen angiver, hvorfor de 66 parkeringspladser til biografen er indeholdt i de parkeringspladser, der anlægges ifm. shoppingcentret. I tilknytning til biografcentret etableres, sammen med shoppingcentret, endvidere ca. 180 cykelparkeringspladser.

9 ETABLERING AF NY BIOGRAF VED SHOPPINGCENTER BROEN, ESBJERG 9 4 Vurdering af trafikale konsekvenser uden etablering af afværgeforanstaltninger I det følgende vurderes de trafikale konsekvenser for etableringen af biografcentret såfremt der ikke etableres afværgeforanstaltninger. Da der er tæt sammenspil mellem trafikken til shoppingcenter BROEN og biografcentret, og da shoppingcentret endnu ikke er åbent, angives de trafikale konsekvenser for en situation, hvor både shoppingcenter og biografcenter er åbnet. De trafikale konsekvenser for shoppingcentret er behandlet i den VVM, der er udarbejdet for dette, og der refereres til denne i det følgende. De trafikale konsekvenser af biografcentret er vurderet på grundlag af den planlagte disponering af biografcentret i forhold til omgivelserne, herunder tilknytningen til shoppingcentret, det lokale og overordnede vejnet samt de berørte trafikantgrupper. Biografcentrets kunder vil transportere sig som fodgængere og cyklister, som rejsende i den kollektive trafik med tog og bus, og ikke mindst i bil. Trafikken til og fra biografcentret vil endvidere bestå af lastbiltrafik i forbindelse med varelevering og renovation mv. 4.1 Fremtidig biltrafik Den fremtidige trafik til og fra hhv. shoppingcenter og biografcenter er vurderet i det følgende. Døgntrafik Der findes ikke turrater specifikt for biografer, men erfaringsmæssigt kan anvendes turrater svarende til øvrig detailhandel 28 ture pr. 100 m², svarende til 960 ture/døgn. Givet biografcentrets placering, tæt på stationen med gode forbindelser til den kollektive trafik og i forbindelse med et større center, vurderes det dog, at antallet af ture kan reduceres med ca. 30 %, da mange besøgende til biografcentret også vil have ærinde i shoppingcentret. Derved er det forventede antal bilture til og fra biografcentret ca. 670 (335 i hver retning) pr. døgn. Dette svarer endvidere til at der sker en udskiftning af de 66 parkeringspladser allokeret til biografcentret ca. 5 gange i døgnet. Dette må antages at være højt sat, da det svarer til, at der vises 5 film pr. dag med fuld belægning i alle salene. Det antages derfor, at trafikmængderne, der ligger til grund for analysen er på den sikre side. Af nedenstående tabel fremgår de forventede fremtidige antal bilture pr. døgn til og fra hhv. shoppingcentret og biografcenter. Tallene for shoppingcentret stammer fra VVM'en fra 2011.

10 10 ETABLERING AF NY BIOGRAF VED SHOPPINGCENTER BROEN, ESBJERG Tabel 1 Beregning af antal bilture (Miljøministeriets turrateprojekt, 2009 og Banegårdscentret i Esbjerg - VVM, 2011) Etageareal (m²) Antal p-pladser Antal bilture /døgn Shoppingcenter Biografcenter * 670 I alt * Parkeringspladserne er indeholdt i de 700 ved shoppingcentret. Varekørsel Varekørsel til biografcentret forudsættes at benytte samme varegård som shoppingcentret med adgang fra Exnersgade ud for Teglværksgade. Det er i VVM'en for shoppingcentret vurderet, at der i alt vil være op mod 90 lastbiler om dagen til og fra shoppingcentret. Det vurderes, at etableringen af et biografcenter kun vil øge dette antal marginalt, da meget af varekørslen til shoppingcenter og biografcenter kan samtænkes. Det skønnes således, at biografcentret vil øge lastbiltrafikken med ca. 5 lastbiler pr. dag Spidstimetrafik Den nuværende trafik i området er bolig-arbejdstrafik med spidstimer på hverdage om morgenen og eftermiddagen. Efter åbningen af shoppingcentret, forventes spidstimen at være hverdagseftermiddage og lørdag formiddage. Med etableringen af biografcentret vurderes spidstimerne ikke at flytte sig, men andel af trafik om aftenen, særligt i weekender må forventes at øges. Baseret på en gennemgang af det nuværende biografcenter i Esbjergs åbningsog spilletider, vurderes trafikken til og fra biografcentret at være størst i weekender. Det antages, at det kommende biografcenter vil have den samme fordeling af spilletider over døgnet og ugen som det nuværende, hvorfor trafikken på hverdage skønnes at være ca. 30 % lavere, svarende til ca. 470 ture pr. døgn. Tabel 2 Vurderet fordeling af trafikken til og fra biografcentret over døgnet Hverdage Weekend Tid på Andel pr. Antal Andel pr. Antal døgnet døgn biler døgn biler Kl % 0 20 % 135 Kl % % 200 Kl % % 335 I alt

11 ETABLERING AF NY BIOGRAF VED SHOPPINGCENTER BROEN, ESBJERG 11 Af ovenstående tabel fremgår det, at den største trafik til og fra biografcentret forventes at forekomme i weekender i tidsrummet fra kl Antages en spidstime inden for denne 6 timers periode at udgøre 50 % af trafikken, svarer dette til 167 biler på en time (84 biler hver vej), eller knap 1,5 biler i minuttet hver vej. Spidstimetrafikken svarer desuden til, at der i forhold til de 66 parkeringspladser der er allokeret til biografen, er en belægning på 127%. Det bemærkes endvidere, at i denne spidsperiode til biografcentret vil der være begrænset trafik til og fra shoppingcentret, da de fleste butikker vil være lukket. Weekendeftermiddage, hvor der er sammenfald mellem stor trafik til og fra shoppingcentret og til og fra biografcentret, vurderes at være det tidspunkt, hvor der kan forventes den største totale trafik til og fra området. Af tabel 2 fremgår det, at der i weekender i perioden fra kl forventes ca. 140 biler til og fra biografcentret (70 biler hver vej). Antages en spidstime i denne periode at udgøre 50 %, svarer dette til 70 biler (35 biler hver vej). I perioder med spidsbelastning til shoppingcentret, vurderes biografcentret således at medføre en yderligere trafik til og fra området på ca. 0,5 bil pr. minut pr. retning Fordeling af trafikken i området uden etablering af afværgeforanstaltninger Langt den største del af trafikken til og fra shoppingcentret og biografcentret vurderes at anvende Gammelby Ringvej og Exnersgade, da disse er de største trafikveje og den direkte vej for en stor del af trafikken. Med den nuværende udformning af vej- og stinettet omkring shoppingcentret og biografcentret, må det antages, at en del af den trafik, der kommer fra den østlige og nordøstlige del af Esbjerg vil anvende Storegade, og derfra køre gennem boligområdet øst for Exnersgade. Denne trafikstrøm kan påvirke boligområdet øst for Exnersgade, hvor trafikken vil stige, og der vil komme mere trafik om aftenen og i weekender. Det skønnes, at op mod 20 % af trafikken til og fra shoppingcentret og biografcentret samlet set vil benytte denne vej med den nuværende udformning af vejnettet, svarende til ca biler i døgnet (585 i hver retning). Det vurderes, at det særligt vil være boliger langs Ringen på strækningen fra Storegade til Ribegade, der vil blive berørt af trafikken, og derudover boliger langs Ribegade på strækningen mellem Ringen og Exnersgade. I alt har ca. 50 matrikler facade ud til disse strækninger. Boliger langs Baggesens Allé og Ewalds Allé vurderes i mindre grad at blive berørt af øget trafik, som følge af den nuværende trafikdæmpning på Baggesens Allé, og den store afstand til Ewalds Allé, jf. nedenstående figur 7.

12 12 ETABLERING AF NY BIOGRAF VED SHOPPINGCENTER BROEN, ESBJERG Figur 7 Vurderet fordeling af trafikken til og fra shoppingcenter og biografcenter, såfremt der ikke etableres afværgeforanstaltninger Trafikafvikling i kryds Kapaciteten for krydset mellem Exnersgade / Gammelby Ringvej og krydsene mellem Exnersgade / adgangsvejene til parkeringspladsen er undersøgt i det følgende på baggrund af spidstimetrafikken og den skønnede fordeling af trafikken, jf. forrige afsnit. Exnersgade/Gammelby Ringvej Krydset er i efteråret 2016 blevet ombygget til et signalanlæg for at kunne afvikle trafikken til og fra shoppingcentret. Der er her regnet med et bidrag i ÅDT på Exnersgade på fra shoppingcentret, svarende til, at alt trafik til og fra shoppingcentret afvikles gennem dette kryds, og at der således ikke er en andel af trafikken, som benytter boligvejene øst for shoppingcentret. Af ovenstående afsnit fremgår det, at det forventes at 20 % af trafikken afvikles via boligvejene mod øst og derved kun 80 %, svarende til biler, via krydset Exnersgade/Gammelby Ringvej. Derimod medfører biografcentret en generel øgning af trafikken, svarende til en ÅDT på 670. Antages den samme fordeling af denne trafik, således det er 80 %, der kører via krydset Exnersgade /Gammelby Ringvej, svarer dette til 536 biler.

13 ETABLERING AF NY BIOGRAF VED SHOPPINGCENTER BROEN, ESBJERG 13 Stigningen i antal biler gennem krydset som følge af etableringen af biografcentret er derved mindre end forskellen mellem det bidrag fra shoppingcentret, der er regnet med i VVM'en. Exnersgade/Sydlig adgang til parkeringsplads For krydset mellem Exnersgade og den sydligst placeret adgangsvej til parkeringspladsen, er der foretaget en kapacitetsberegning for en spidstime, hvor det jf. afsnit 4.1 er fundet, at weekendeftermiddag er hvor den største samlede spidstime opstår. Der er regnet med en ligelig fordeling mellem ind- og udkørende trafik over spidstimen. Da det vurderes, at langt størstedelen af trafikken vil anvende den sydlige adgangsvej, regnes der med, at alt trafik til og fra shoppingcentret og biografcentret afvikles via denne adgang. Derved beregnes et "worst-case" scenarie. Døgntrafik Der anvendes samme fordeling af trafikken på Exnersgade, hhv. 80 % mod syd og 20 % mod nord og øst. Den eksisterende trafik på Exnersgade er vurderet til biler i døgnet, jf. afsnit 2.1: Exnersgade S: ÅDT = 5870*0, = køretøjer Exnersgade N: ÅDT = 5870*0, = køretøjer Adgangsvej: ÅDT = 5870 køretøjer Spidstimetrafik Spidstimeandelen for trafikken til shoppingcentret antages at udgøre 20 % af døgntrafikken på køretøjer, mens spidstimetrafikken til biografcentret antages at udgøre 50 % af weekendeftermiddagstrafikken på 200 køretøjer, jf. afsnit 4.1. Da der regnes for en weekend eftermiddag, antages, andelen af den eksisterende trafik på Exnersgade at udgøre ca. 5 % af døgntrafikken på køretøje: Exnersgade S = (5.200*0,2+200*0,5)*0, *0,05 = 962 ktj Exnersgade N = (5.200*0,2+200*0,5)*0, *0,05 = 278 ktj Adgangsvej = (5.200*0,2+200*0,5) =1.140 ktj Der er regnet med en ligelig fordeling mellem ind- og udkørende over spidstimen, hvilket giver en fordeling af trafikken i krydset i spidstimen som angivet i tabel 3.

14 14 ETABLERING AF NY BIOGRAF VED SHOPPINGCENTER BROEN, ESBJERG Tabel 3 Spidstimetrafik i krydset Exnersgade/Sydlig adgangsvej (weekendeftermiddag) Exnersgade S Adgangsvej Exnersgade N Exnersgade S Adgangsvej Exnersgade N Kapacitet Der er foretaget en kapacitetsberegning for krydset i programmet DanKap for en udformning som vigepligtsreguleret T-kryds uden kanalisering. Beregningen viser, at trafikken kan afvikles med mindre forsinkelser i spidstimen. Den største forsinkelse opstår for de udkørende fra parkeringsanlægget, hvor der vil være en gennemsnitlig forsinkelse på 17 sekunder og en kølængde på op mod 8 biler. Der vil kun være begrænset kø for de indkørende, som svinger til venstre fra Exnersgade syd på gennemsnitligt 8 sekunder og en kølængde på op mod 4 biler. Figur 8 Resultat af kapacitetsberegning for krydset Exnersgade/Sydlig adgangsvej For at forbedre trafikafviklingen i krydset kan der anlægges en venstresvingsbane på Exnersgade. På trods af at trafikken rent kapacitetsmæssigt kan afvikles i

15 ETABLERING AF NY BIOGRAF VED SHOPPINGCENTER BROEN, ESBJERG 15 krydset sådan som det er, og evt. suppleret med en venstresvingsbane, er der visse uhensigtsmæssigheder ved udformningen med hensyn til trafiksikkerheden. Dette er primært i forhold til den store mængde venstre- og højresvingende, hhv. ind og ud fra parkeringsområdet, som vil skulle have vigepligt for trafik fra nord. Her er oversigtsforholdene fra udkørslen ikke optimale, særligt i forhold til cyklister fra nord, som derved kan blive overset af de svingende biler. 4.2 Forhold for lette trafikanter Lette trafikanter vil i fremtiden ankomme til biografcentret som den øvrige trafik via Exnersgade og lokalvejene øst herfor. Derudover vil en del fodgængere ankomme gennem shoppingcentret. Langs Exnersgade er der gode forhold for fodgængere, da der er fortove i begge sider af vejen, men cyklister kører derimod på kørebanen. Isoleret set vurderes den mertrafik på Exnersgade, der kommer som følge af biografcentret ikke at medføre behov for etablering af cykelstier på Exnersgade, men på grund af den store trafikstigning som shoppingcentret medfører, bør der etableres cyklistfaciliteter langs strækningen. Nær Ringen er der endvidere en skole (Rørkjærskolen) samt to børnehaver og en vuggestue. Om morgenen, hvor der er den største koncentration af trafik til disse institutioner, vil der ikke være trafik til og fra shoppingcentret og biografcentret. Der kan dog opstå gener på hverdagseftermiddage, når børn får fri fra skole/bliver hentet i børnehaverne, og der er forholdsvis stor tilstrømning til shoppingcentret. Ved skolen, hvor der færdes mange børn på egen hånd er der eksisterende trafikdæmpende foranstaltninger med bump/hævede flader og midterheller mv. samt en lokal hastighedsbegrænsning på 40 km/t. Trafikken foran skolen bør fortsat holdes under observation.

16 16 ETABLERING AF NY BIOGRAF VED SHOPPINGCENTER BROEN, ESBJERG 5 Afværgeforanstaltninger Med den nuværende udformning af vej- og stinettet omkring shoppingcentret og biografcentret, vurderes en del af den trafik, der kommer fra den østlige og nordøstlige del af Esbjerg at ville anvende Storegade, og derfra køre gennem boligområdet øst for Exnersgade, frem for at benytte Gammelby Ringvej, og køre op ad Exnersgade. Denne trafikstrøm vil påvirke boligområdet øst for Exnersgade, hvor trafikken vil stige, og der vil komme mere trafik om aftenen og i weekender. Derudover kan der opstå forsinkelser og trafikfarlige situationer ved ind- og udkørslerne til parkeringsområdet på Exnersgade, samt gener for de lette trafikanter i området øst for Exnersgade, særligt omkring Rørkjærskolen og de nærtliggende daginstitutioner. For at reducere disse gener mest muligt, samt for at sikre gode forhold for lette trafikanter generelt, opstilles der følgende supplerende afværgeforanstaltninger ud over de forhold, som er nævnt i VVM'en for shoppingcentret. Cyklistforhold på Exnersgade Exnersgades vejprofil udvides på strækningen langs biografcentret, således der kan etableres cykelstier i begge sider af vejen. Det vestlige fortov rykkes ind under biografbygningen. I forbindelse med etableringen af biografcentret etableres udelukkende cykelsti i den vestlige side af Exnersgade langs Biografcentret. Derudover etableres der cykelsti i den østlige side af vejen lokalt omkring krydset ved den sydlige adgang til parkeringspladsen, men det sikres at der er mulighed for at der sidenhen kan etableres cykelstier langs hele strækningen i den østlige side. Krydset Exnersgade/sydlig adgang til parkeringspladsen Krydset mellem Exnersgade og den sydlige adgang til parkeringspladsen udformes som et signalreguleret kryds. Den sydlige adgang placeres overfor Ribegade, således der vil være tale om et fire-benet kryds. For at minimere risikoen for gennemkørende trafik i boligområdet øst for biografcentret, lukkes Ribegade ud mod Exnersgade, men der bibeholdes mulighed for at cyklister og fodgængere kan køre via Ribegade. Signalstyringen i krydset kan endvidere tilpasses til at prioritere de venstresvingende fra syd ind på parkeringspladsen ved at give den ligeudkørende trafik fra nord forholdsvis kort grøntid, hvorved der kan suppleres med en 1-lys venstresvingspil fra syd når signalet fra nord skifter til rødt. Derved kan venstresvingende ind mod parkeringspladsen afvikles konfliktfrit. Den korte grøn tid fra nord i forhold til fra syd understøtter ligeledes ønsket om at begrænse trafikken på Exnersgade fra nord. Udkørslen fra parkeringspladsen udformes med én vognbane med mulighed for både højre og venstresving ud. Det er ikke muligt at sikre tilstrækkelig areal til både en højre- og venstresvingsbane, således den udkørende trafik kan placere sig korrekt i disse. Desuden vil en kanalisering af udkørslen kun have en be-

17 ETABLERING AF NY BIOGRAF VED SHOPPINGCENTER BROEN, ESBJERG 17 grænset kapacitetsmæssig effekt, da den største trafikstrøm er højresvingende ud, som kan køre konfliktfrit. Cykelstien langs den vestlige side af Exnersgade dykkes kort før krydset, således ind og udkørsel til parkeringspladsen sker i niveau. Cykelstien langs den østlige side af Exnersgade dykkes ligeledes ved krydsning med cykelstien fra Ribegade. Interne vigepligtsforhold på parkeringspladsen Vigepligtsforholdene på de interne veje på parkeringspladsen og ved rampen op mod tagparkeringen udformes således, at risikoen for tilbagestuvning af indkørende biler ud på Exnersgade minimeres. Gennemkørende lastbiler Der vil blive etableret et lastbilgennemkørselsforbud fra Ringen mod Exnersgade således, at varetilkørslen til shoppingcentret vil ske fra Gammelby Ringvej Exnersgade. Det overvejes herudover at etablere et lastbilgennemkørselsforbud på Ringen mellem Storegade og Gammelby Ringvej 5.1 Effekt af afværgeforanstaltninger Med de beskrevne afværgeforanstaltninger, skønnes den trafikale påvirkning på vejene omkring shoppingcentret og biografcentret at blive minimeret. Særligt udformningen af krydset ved den sydlige indkørsel til parkeringsområdet, vurderes at have en effekt, og derved gøre at en mindre del af trafikken anvender boligvejene øst for området til og fra shoppingcentret og biografen. Det skønnes derved, at denne trafikstrøm kan halveres, således det kun er 10 % af trafikken der vælger at køre mod nord og øst. Med afværgeforanstaltningerne vil der ikke længere være boliger langs Ribegade og den sydlige del af Ringen, som påvirkes af trafik til og fra shoppingcentret eller biografen. Ewalds Alle og Baggesens Alle vil stadig blive påvirket, ligesom den del af Ringen hvor Rørkjærskolen er beliggende. Afværgeforanstaltningerne sikrer dog, at disse påvirkninger vil blive minimeret mest muligt. Det vurderes således, at trafikstigningerne er forholdsvis beskedne, og ikke vil medføre væsentlige gener i boligområdet øst for Exnersgade. Opstår der gener i forbindelse med trafikken til shoppingcenteret og biografcenteret, bør det vurderes, om der skal etableres yderligere hastighedsdæmpende foranstaltninger i området.

18 18 ETABLERING AF NY BIOGRAF VED SHOPPINGCENTER BROEN, ESBJERG Figur 9 Vurderet fordeling af trafikken til og fra shoppingcenter og biografcenter efter etablering af afværgeforanstaltninger.

19 ETABLERING AF NY BIOGRAF VED SHOPPINGCENTER BROEN, ESBJERG 19 Den ændrede fordeling af trafikken på Exnersgade, således at 90 % af trafikken kører gennem krydset Gammelby Ringvej/Exnersgade medfører, at bidraget til trafikken fra shoppingcenter og biografcenter på Exnersgade i krydset stiger fra til biler pr døgn. Dette er ca. 85 biler pr. døgn (43 biler i hver retning) mere end forudsat i beregningerne for krydset ifm. ombygning til en signalregulering. Det svarer dog kun til en stigning på ca. 1,5 %, og påvirkningen af trafikafviklingen i krydset vurderes derved ikke at være målbar. Såfremt det efter åbningen af shoppingcentret og efterfølgende biografcentreret kan konstateres, at trafikken gennem boligområdet er større end antaget, eller at det ønskes at begrænse den yderligere, kan der anvendes supplerende afværgeforanstaltninger. Dette omfatter: Etablering af venstresvingsforbud fra en eller begge udkørsler fra parkeringsområdet for derved at tvinge den udkørende trafik mod syd. Lukning af den nordlige adgangsvej til parkeringsområdet. Da der vil være en række stadier, hvor trafikken i området gradvist ændres, kan afværgeforanstaltningerne ligeledes implementeres løbende i takt med at behovet opstår. De overordnede stadier er: Foråret 2017: Shoppingcenter BROEN åbner Signalanlægget ved Exnersgade/sydlige adgang til parkeringsplads er etableret Sommeren 2017: Biografbyggeriet påbegyndes Den nordlige adgangsvej til parkeringsområdet lukkes, da området inddrages til byggeplads. Det kan herved vurderes om det er tilstrækkeligt med kun én adgangsvej til parkeringsområdet. Sommeren 2018: Biograferne åbnes Den færdige situation, hvor erfaringer fra de tidligere stadier kan anvendes til at vurdere hvilke afværgeforanstaltninger der skal forblive permanente. 6 Konklusion Biografcentret vil medføre en mindre stigning i biltrafikken på især Exnersgade. I forhold til den trafik, der genereres af shoppingcenter BROEN, når dette åbnes, er trafikken til og fra biografen dog af et beskedent omfang. Biografcentret vil dog betyde en ændring i trafikmønstret, hvor der vil være øget trafik om aftenen og i weekenden.

20 20 ETABLERING AF NY BIOGRAF VED SHOPPINGCENTER BROEN, ESBJERG De trafikale gener som shoppingcentret og biografcenter sammenlagt vurderes at medføre, vil blive imødekommet med de afværgeforanstaltninger, der er beskrevet i VVM for shoppingcentret, suppleret med afværgeforanstaltninger beskrevet i dette notat. Derved kan generne fra trafik i særligt boligområdet øst for Exnersgade minimeres.

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMSUDVIKLING BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK OG NYE BOLIGER VED HØJSKOLEVEJ I STRIB

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK OG NYE BOLIGER VED HØJSKOLEVEJ I STRIB REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK OG NYE BOLIGER VED HØJSKOLEVEJ I STRIB ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1 ROSEN APS. TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NY DAGLIGVAREBUTIK PÅ HOLBÆKVEJ I RINGSTED INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Sammenfatning 2. 3 Ny dagligvarebutik mv.

TRAFIKVURDERING AF NY DAGLIGVAREBUTIK PÅ HOLBÆKVEJ I RINGSTED INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Sammenfatning 2. 3 Ny dagligvarebutik mv. FL-CONSULT APS TRAFIKVURDERING AF NY DAGLIGVAREBUTIK PÅ HOLBÆKVEJ I RINGSTED ADRESSE COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKNOTAT INDHOLD

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1 ROSEN APS. TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT

Læs mere

Konsekvensanalyse af trafikale påvirkninger på vejnettet omkring Kornmarksvej 25

Konsekvensanalyse af trafikale påvirkninger på vejnettet omkring Kornmarksvej 25 Notat Dato: 13.12.2016 Projekt nr.: 1006456 T: +45 2429 4987 E: bklh@moe.dk Projekt: Etablering af dagligvarebutik på Kornmarksvej 25 Emne: Notat nr.: 001 Konsekvensanalyse af trafikale påvirkninger på

Læs mere

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til :

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til : Teknisk notat Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA KSC RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA KSC RLHA GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere

Kirkevej 137, Dragør Trafikanalyse ved etablering af Lidl-butik

Kirkevej 137, Dragør Trafikanalyse ved etablering af Lidl-butik Lidl Danmark K/S NOTAT 12. april 2019 AYN/SB Trafikanalyse ved etablering af Lidl-butik Indhold 1 Resumé... 3 2 Nuværende forhold...4 Trafikmængder... 4 2.1.1 Sammenlign med slangetælling... 7 3 Fremtidige

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse.

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse. Hørsholm Kommune Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest Trafikanalyse COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Den trafikale vurdering omfatter:

Den trafikale vurdering omfatter: UDKAST Rema 1000 Butik på Bagsværd Hovedgade Trafikal vurdering NOTAT 8. februar 2007 JVL/psa 1 Indledning Rema 1000 overvejer at etablere en butik og syv boliger på Bagsværd Hovedgade ved krydset med

Læs mere

HOLBÆK HAVE INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Grundtrafik Biltrafik Lastbiltrafik Cykeltrafik 6. 3 Nygenereret trafik 7

HOLBÆK HAVE INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Grundtrafik Biltrafik Lastbiltrafik Cykeltrafik 6. 3 Nygenereret trafik 7 HOLBÆK HAVE TRAFIKANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 3 2 Grundtrafik 5 2.1 Biltrafik 5 2.2 Lastbiltrafik

Læs mere

VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE

VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE REMA EJENDOM A/S VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1

Læs mere

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Søtoften, Ovenvande Trafikal vurdering til lokalplan. NOTAT 28. august 2017 adp/llj

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Søtoften, Ovenvande Trafikal vurdering til lokalplan. NOTAT 28. august 2017 adp/llj UDKAST Skanderborg Kommune Søtoften, Ovenvande Trafikal vurdering til lokalplan NOTAT 28. august 2017 adp/llj 0 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1 Baggrund... 1 2 Parkering... 3 3 Krydset Vestergade/Søtoften...

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ny REMA1000 - Hundige Strandvej 190. Rema Ejendomsinvest A/S. Trafikredegørelse. 1 Baggrund

Indholdsfortegnelse. Ny REMA1000 - Hundige Strandvej 190. Rema Ejendomsinvest A/S. Trafikredegørelse. 1 Baggrund Rema Ejendomsinvest A/S Ny REMA1000 - Hundige Strandvej 190 Trafikredegørelse COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Baggrund

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning Konklusioner 2

TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning Konklusioner 2 RANDERS KOMMUNE TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og sammenfatning 2

Læs mere

1f 10ao 10aq 10an AABO SØRENSEN TRAFIKVURDERING AF REVIDERET KRYDSUDFORMNING I SVENSTRUP SYD ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund COWI

Læs mere

UDKAST. EUC Sjælland. Indhold. 1 Indledning. Skolegade, Haslev Trafikanalyse. 1.1 Baggrund. NOTAT rev december 2017 adp/uvh

UDKAST. EUC Sjælland. Indhold. 1 Indledning. Skolegade, Haslev Trafikanalyse. 1.1 Baggrund. NOTAT rev december 2017 adp/uvh UDKAST EUC Sjælland Skolegade, Haslev Trafikanalyse NOTAT rev. 1 6. december 2017 adp/uvh Indhold 1 Indledning 1.1 Baggrund 1 Indledning... 1 1.1 Baggrund... 1 2 Området... 3 3 Trafikale vurderinger...

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1 ROSEN APS. TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT

Læs mere

TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Forudsætninger 2. 3 Analyse 5. 4 Vurdering 9

TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Forudsætninger 2. 3 Analyse 5. 4 Vurdering 9 NRE CONSTRUCTION TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Forudsætninger

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4 SKANDERBORG KOMMUNE TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Eksisterende forhold

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

POSTHUSGRUNDEN TRAFIKAL VURDERING

POSTHUSGRUNDEN TRAFIKAL VURDERING Til Allerød Kommune Dokumenttype Notat Dato Juli 2011 POSTHUSGRUNDEN TRAFIKAL VURDERING POSTHUSGRUNDEN TRAFIKAL VURDERING Revision V2 Dato 2011-07-12 Udarbejdet af Christina Mose Kontrolleret af Henrik

Læs mere

FREDERIKSSUND IDRÆTSBY INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Trafik til Idrætsbyen Aflastning i andre områder 3

FREDERIKSSUND IDRÆTSBY INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Trafik til Idrætsbyen Aflastning i andre områder 3 FREDERIKSSUND KOMMUNE FREDERIKSSUND IDRÆTSBY MODELBEREGNINGER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Trafik til

Læs mere

NOTAT. Projekt Detailhandel Rønne Kunde Lidl Danmark Notat nr. 2. Dato 2014-08-18. Jette Nielsen og Kristian Pedersen Christina Mose.

NOTAT. Projekt Detailhandel Rønne Kunde Lidl Danmark Notat nr. 2. Dato 2014-08-18. Jette Nielsen og Kristian Pedersen Christina Mose. NOTAT Projekt Detailhandel Rønne Kunde Lidl Danmark Notat nr. 2 Dato 2014-08-18 Til Fra Kopi til Jette Nielsen og Kristian Pedersen Christina Mose 1. Indledning og baggrund Bornholms Regionkommune undersøger

Læs mere

NOTAT - UDKAST TRAFIKAFVIKLING I KRYD- SET USSERØD KONGE- VEJ/BREELTEVEJ

NOTAT - UDKAST TRAFIKAFVIKLING I KRYD- SET USSERØD KONGE- VEJ/BREELTEVEJ NOTAT - UDKAST TRAFIKAFVIKLING I KRYD- SET USSERØD KONGE- VEJ/BREELTEVEJ Projekt Trafikafvikling i krydset Usserød /Breeltevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. V2 Dato 2017-12-04 Til Charlotte Skov Fra

Læs mere

Estimat over fremtidig trafik til IKEA

Estimat over fremtidig trafik til IKEA BILAG Estimat over fremtidig trafik til IKEA Estimat af fremtidig trafik til IKEA For at estimere den fremtidige trafik til IKEA tages der udgangspunkt i en tælling af trafikken i IKEA Århus og i antallet

Læs mere

UDKAST. Sorgenfri bymidte øst. 1 Indledning. Trafikanalyse Bidrag til miljørapport. 26. februar 2016 SB/PSA

UDKAST. Sorgenfri bymidte øst. 1 Indledning. Trafikanalyse Bidrag til miljørapport. 26. februar 2016 SB/PSA UDKAST 26. februar 2016 SB/PSA 1 Indledning I forbindelse med byggeplanerne for har Via Trafik analyseret de fremtidige trafikale forhold i området med fokus på biltrafikkens afvikling. Projektet indeholder

Læs mere

Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde

Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde Notat Dato: 12.09.2016 Projekt nr.: 1005832 T: +45 2540 0382 E: tfj@moe.dk Projekt: Nyt boligområde Tommerup Vest Emne: Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde Notat nr.: 001 Rev.: 1 Fordeling: Jimmy

Læs mere

Projektområde vest for Kolding Storcenter By- og Udviklingsforvaltningen

Projektområde vest for Kolding Storcenter By- og Udviklingsforvaltningen Kontornotits Projektområde vest for Kolding Storcenter By- og Udviklingsforvaltningen Vej og Park Emne: Vurdering af muligheder og konsekvenser ved at forbinde Kolding Storcenter og et projektområde vest

Læs mere

Kapacitetsanalyse på Stevnsvej

Kapacitetsanalyse på Stevnsvej Afsender Ashti Bamarne E-mail Ashti.bamarne@afconsult.com Dato 07/11/2017 Projekt ID 5958 Modtager Stevns Kommune Kapacitetsanalyse på Stevnsvej 5958rap001-Rev0-Kapacitetsanalyse.docx Page 1 (10) Indholdsfortegnelse

Læs mere

Trafikafvikling M60 frakørsel 55, Horsens Nord

Trafikafvikling M60 frakørsel 55, Horsens Nord Trafikafvikling M60 frakørsel 55, Horsens Nord l kk Vejdirektoratet Teknisk Notat Marts 2004 Notat vedrørende trafikafviklingen på rampekryds ved frakørsel 55 Horsens Nord. Indholdfortegnelse Side 1. Indledning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger Hørsholm Kommune Trafikanalyse af Lågegyde COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Forudsætninger 1 3 Grundlag

Læs mere

TRAFIKVURDERING ÅKIRKEBYVEJ, RØNNE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

TRAFIKVURDERING ÅKIRKEBYVEJ, RØNNE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMME TRAFIKVURDERING ÅKIRKEBYVEJ, RØNNE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende forhold 1 3 Vurdering

Læs mere

RØDOVRE NORD - ISLEV INDHOLD. 1 Indledning

RØDOVRE NORD - ISLEV INDHOLD. 1 Indledning RØDOVRE KOMMUNE RØDOVRE NORD - ISLEV TRAFIKANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Grundtrafikken 2 2.1 Fordeling

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger Slagelse Kommune Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej mm Trafiktekniske vurderinger COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22

Læs mere

TRAFIKBEREGNINGER OG KAPACITETSVURDERINGER VED NORDSKOVVEJ ALTERNATIV LINJEFØRING INDHOLD. 1 Baggrund 2

TRAFIKBEREGNINGER OG KAPACITETSVURDERINGER VED NORDSKOVVEJ ALTERNATIV LINJEFØRING INDHOLD. 1 Baggrund 2 SILKEBORG KOMMUNE TRAFIKBEREGNINGER OG KAPACITETSVURDERINGER VED NORDSKOVVEJ ALTERNATIV LINJEFØRING ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

Glostrup Kommune Computercity Kapacitetsberegning

Glostrup Kommune Computercity Kapacitetsberegning Computercity Kapacitetsberegning NOTAT Rev. 1-29. august 2016 Rev. 2-4. januar 2017 RAR 0 Indledning Der er foretaget en vurdering af de trafikale konsekvenser ved udbygning af computercity med en discountbutik

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT Nov RBJN LAAG ADKK

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT Nov RBJN LAAG ADKK KAPACITETSVURDERING RINGSTED OUTLET ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Sammenfatning 2 3 Forudsætninger 4 3.1

Læs mere

Ballerup Kommune. Indhold. Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR

Ballerup Kommune. Indhold. Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR Indhold 1 Indledning... 2 2 Resumé... 3 2.1 Trafikstruktur... 3 2.2 Trafikmængder på Ballerup Boulevard... 4 2.3 Kapacitet i kryds... 4 Søvej

Læs mere

Notat. Dragør Kommune Møllevej 14 i St. Magleby Ny dagligvarebutik INDHOLD 1 BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD FREMTIDIGE FORHOLD...

Notat. Dragør Kommune Møllevej 14 i St. Magleby Ny dagligvarebutik INDHOLD 1 BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD FREMTIDIGE FORHOLD... Notat Dragør Kommune Møllevej 14 i St. Magleby Ny dagligvarebutik 31. august 2016 Projekt nr. 225097 Dokument nr. 1220030130 Version 2 INDHOLD 1 BAGGRUND...2 2 EKSISTERENDE FORHOLD...2 3 FREMTIDIGE FORHOLD...4

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ÅDALSVEJ 50

TRAFIKANALYSE FOR ÅDALSVEJ 50 Til Corpus Ejendomme Dokumenttype Notat Dato Maj 2012 CORPUS EJENDOMME TRAFIKANALYSE FOR ÅDALSVEJ 50 CORPUS EJENDOMME TRAFIKANALYSE FOR ÅDALSVEJ 50 Revision 6 Dato 2012-05-22 Udarbejdet af rahh, hdj Godkendt

Læs mere

Trafiknotat for Lokalplanen 161

Trafiknotat for Lokalplanen 161 Trafiknotat for Lokalplanen 161 Baggrund Hørsholm Kommune har undersøgt de trafikale konsekvenser ved fuldudnyttelse af arealet til særlig pladskrævende varegrupper. Trafikanalysen har til formål At redegøre

Læs mere

Notat. Trafikbetjening af Gyngemosepark. Rambøll Nyvig

Notat. Trafikbetjening af Gyngemosepark. Rambøll Nyvig Notat Rambøll Nyvig Kunde Sjælsøgruppen Notat nr. 2 Til Peter Hoffmann Fra Henrik Dorn-Jensen Rambøll Danmark as Bredevej 2 DK-2830 Virum Danmark T: +45 4575 3600 D: +45 4574 3614 M: +45 2048 8876 F: +45

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

Indhold. Coop Danmark A/S Trafikvurdering COOP Albertslund. 1 Baggrund 2

Indhold. Coop Danmark A/S Trafikvurdering COOP Albertslund. 1 Baggrund 2 31. maj 2017 Notat Coop Danmark A/S Trafikvurdering COOP Albertslund Projekt nr.: 228841 Dokument nr.: 1223944187 Version 3 Revision 1 Udarbejdet af THPO Kontrolleret af ACH Godkendt af THPO Indhold 1

Læs mere

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet Istedgade Reverdilsgade Stampesgade Tietgensgade Notat Dato: 24.04.2018 Projekt nr.: 1008314 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Cykelparkering i Reventlowsgade Emne: Trafikale konsekvenser Notat

Læs mere

Arkitektgruppen A/S. 1 Indledning. Nyt domicil for NNIT Overordnede trafikale vurderinger. 10. marts 2009 UVH/SB Rev. 1

Arkitektgruppen A/S. 1 Indledning. Nyt domicil for NNIT Overordnede trafikale vurderinger. 10. marts 2009 UVH/SB Rev. 1 Nyt domicil for NNIT Overordnede trafikale vurderinger 1 Indledning 10. marts 2009 UVH/SB Rev. 1 Arkitektgruppen A/S planlægger udarbejdelse af projekt for et kontorbyggeri på grundene Østmarken 3 og Sydmarken

Læs mere

Etablering af Jem & Fix på Rugmarken 11-13, Farum. Trafikal analyse af indkørsel fra Paltholmvej

Etablering af Jem & Fix på Rugmarken 11-13, Farum. Trafikal analyse af indkørsel fra Paltholmvej Notat Dato: 09.05.2015 Projekt nr.: 1003907-001 T: +45 2540 0097 E: lau@moe.dk Projekt: Emne: Etablering af Jem & Fix på Rugmarken 11-13, Farum Trafikal analyse af indkørsel fra Paltholmvej Notat nr.:

Læs mere

TRAFIKAL VURDERING AF VEJADGANG FRA KEJLSTRUPVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende og fremtidige trafikale forhold 3

TRAFIKAL VURDERING AF VEJADGANG FRA KEJLSTRUPVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende og fremtidige trafikale forhold 3 ÅRSTIDERNE ARKITEKTER TRAFIKAL VURDERING AF VEJADGANG FRA KEJLSTRUPVEJ ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Eksisterende

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

Skanderborg Kommune. 1. Indledning. 2. Eksisterende forhold. Krydsningsmuligheder for cyklister ved Bytorvet. i Ry bymidte

Skanderborg Kommune. 1. Indledning. 2. Eksisterende forhold. Krydsningsmuligheder for cyklister ved Bytorvet. i Ry bymidte Skanderborg Kommune Krydsningsmuligheder for cyklister ved Bytorvet i Ry bymidte Trafikplan ApS Enghavevej 12 8660 Skanderborg Tlf.: 25 30 06 63 info@trafikplan.dk www.trafikplan.dk CVR: 37539163 Dato

Læs mere

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED RØDE PORT INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3 ROSKILDE KOMMUNE HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning og konklusion

Læs mere

TK Development A/S. FORD-grunden i Holbæk Trafikanalyse. NOTAT 6. marts 2017 mz/sb. Søvej 13 B DK-3460 Birkerød

TK Development A/S. FORD-grunden i Holbæk Trafikanalyse. NOTAT 6. marts 2017 mz/sb. Søvej 13 B DK-3460 Birkerød FORD-grunden i Holbæk Trafikanalyse NOTAT 6. marts 2017 mz/sb Søvej 13 B DK-3460 Birkerød 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 2 1.1 Baggrund... 2 1.2 Sammenfatning... 2 2 Nuværende

Læs mere

Vejdirektoratet. Afdeling hos kunden/bygherren. Signalanlæg i krydset Borgdalsvej - Linåvej. Trafikteknisk notat

Vejdirektoratet. Afdeling hos kunden/bygherren. Signalanlæg i krydset Borgdalsvej - Linåvej. Trafikteknisk notat Vejdirektoratet Afdeling hos kunden/bygherren Signalanlæg i krydset Borgdalsvej - Linåvej Trafikteknisk notat 4920not003, Rev. 0, 6.6.2013 Udført: MWE Kontrolleret: PBH Side 1 1. Indledning I forbindelse

Læs mere

På baggrund af undersøgelserne gives en vurdering af de forventede påvirkninger af trafikken som følge af ensretning af Selmervej.

På baggrund af undersøgelserne gives en vurdering af de forventede påvirkninger af trafikken som følge af ensretning af Selmervej. NOTAT Projekt Hørsholm Skole trafikforhold Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-29 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Ensretning af Selmersvej Hørsholm Kommune ønsker

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Bagsværd Fælled Trafikanalyse NOTAT 24. april 2013 RAR/tvo

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Bagsværd Fælled Trafikanalyse NOTAT 24. april 2013 RAR/tvo UDKAST Økonomiudvalget 04.06.2013 Punkt nr. 117, E-bilag 1 Bagsværd Fælled Trafikanalyse NOTAT 24. april 2013 RAR/tvo Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Trafikstruktur... 4 2.1 Kortfattet beskrivelse

Læs mere

Indhold. s. 5. Baggrund. Trafikanalyse. s. 6. Scenarier for ændret trafikafvikling. s. 7. Scenarie 0. s. 8. s. 10. Scenarie 1. Scenarie 2. s.

Indhold. s. 5. Baggrund. Trafikanalyse. s. 6. Scenarier for ændret trafikafvikling. s. 7. Scenarie 0. s. 8. s. 10. Scenarie 1. Scenarie 2. s. Trafikanalyse for Jomfrustien og screening for risicikryds i Haderslev bymidte. September 2018 Indhold Baggrund Mål og visioner Trafikanalyse Scenarier for ændret trafikafvikling Scenarie 0 Ringruten følger

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV

RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT 2016.05.20 Projektforslag TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE-SCT BENDTSGADE-NØRREGADE-TORVET Der

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA

UDKAST. Dragør Kommune. Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA UDKAST Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA 1 Indledning... 2 2 Nuværende trafik... 3 3 Fremtidig trafik... 4 4 Krydset Ndr. Dragørvej/Hartkornsvej... 5 4.1

Læs mere

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering UDKAST Ejerforeningen Terrassehaven Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering NOTAT 7. juli 2017 ph Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 3 Institutionens trafik... 3 4

Læs mere

Skautrupvej. Trafiktal fra VVM-analysen for Holstebro i Sorte tal viser trafikken uden motorvejen, og de røde med motorvejen.

Skautrupvej. Trafiktal fra VVM-analysen for Holstebro i Sorte tal viser trafikken uden motorvejen, og de røde med motorvejen. Dato 2017-07-04 Sagsbehandler Niels Boesgaard Lauridsen Mail nbje@vd.dk Telefon 7244 2048 Dokument DokNr Side 1/12 Vurdering af trafik på H422 Herningvej ved Tvis I krydset mellem Herningvej og Skautrupvej

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune

UDKAST. Gladsaxe Kommune UDKAST Trafik- og Teknikudvalget 27.01.2014 Punkt 6, bilag 1 Projektering af busfremkommelighedstiltag for linje 200S Projektbeskrivelse NOTAT 18. december 2013 ph/tak 1 Baggrund Indholdsfortegnelse 1

Læs mere

VEJDIREKTORATET TRAFIKANALYSE I KARUP

VEJDIREKTORATET TRAFIKANALYSE I KARUP Til Vejdirektoratet Dokumenttype Rapport Dato 10.01.2011 VEJDIREKTORATET TRAFIKANALYSE I KARUP VEJDIREKTORATET TRAFIKANALYSE I KARUP Revision 1 Dato 2011-01-10 Udarbejdet af Anders Aagaard Poulsen, Brian

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Dyrehavegårds Jorder Supplerende Trafikanalyse for Tracéet

Lyngby-Taarbæk Kommune Dyrehavegårds Jorder Supplerende Trafikanalyse for Tracéet Dyrehavegårds Jorder Supplerende Trafikanalyse for Tracéet NOTAT 3. juni 2015 tfk/ms 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 3 2 Forudsætninger og metode... 4 2.1 Turrater... 4

Læs mere

Bilag FrederiksborgCentret. Multihal ved FrederiksborgCentret Trafikanalyse. NOTAT 25. marts 2014 Rev. nr. 01 tfk/mkk/psa

Bilag FrederiksborgCentret. Multihal ved FrederiksborgCentret Trafikanalyse. NOTAT 25. marts 2014 Rev. nr. 01 tfk/mkk/psa Bilag 00-3 FrederiksborgCentret Multihal ved FrederiksborgCentret Trafikanalyse NOTAT 25. marts 2014 Rev. nr. 01 tfk/mkk/psa Indholdsfortegnelse Trafikanalyse... 1 0 Indledning... 3 1 Konklusioner... 5

Læs mere

UDKAST. MT Højgaard A/S. 1 Indledning. Sorgenfri Torv Trafikanalyse, sammenfatning. 17. januar 2014 SB/PSA

UDKAST. MT Højgaard A/S. 1 Indledning. Sorgenfri Torv Trafikanalyse, sammenfatning. 17. januar 2014 SB/PSA UDKAST MT Højgaard A/S Sorgenfri Torv Trafikanalyse, sammenfatning 17. januar 2014 SB/PSA 1 Indledning I forbindelse med planerne for området omkring Sorgenfri Torv har Via Trafik analyseret de fremtidige

Læs mere

4 Metode til vurdering af kapacitet 9. 6 Samlet vurdering og anbefaling Vurdering af nødvendige tiltag 23

4 Metode til vurdering af kapacitet 9. 6 Samlet vurdering og anbefaling Vurdering af nødvendige tiltag 23 SKANDERBORG KOMMUNE TRAFIKVURDERING LÅSBY ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 2 Eksisterende forhold 2

Læs mere

Ny institution i Hareskovby

Ny institution i Hareskovby Kunde Sag: Furesø Kommune 30. november 2016 JKD, MLJ Rev. 20. december 2016 Ønske om en ny institution Furesø Kommune ønsker at bygge en ny institution i Hareskovby til at afløse det nuværende Hareskov

Læs mere

Vejforbindelser mellem Kystområdet og Stevnsvej i Strøby Egede

Vejforbindelser mellem Kystområdet og Stevnsvej i Strøby Egede Stevns Kommune Vejforbindelser mellem Kystområdet og Stevnsvej i Strøby Egede Trafikforhold Marts 2008 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Stevns Kommune Lendrumvej i Strøby Trafikforhold

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA REBILD KOMMUNE HOBROVEJ I STØVRING TRAFIKSIKKERHEDSVURDERING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1 Trafikgrundlag

Læs mere

TRAFIKMODEL OPDATERING INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Grundlag for trafikmodeller Vejnet Trafiktællinger 4 2.

TRAFIKMODEL OPDATERING INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Grundlag for trafikmodeller Vejnet Trafiktællinger 4 2. LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE TRAFIKMODEL OPDATERING TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Grundlag for

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

BYR har bedt Rambøll udarbejde en trafikal vurdering at en udvidelse af Rødovre Stationscenter.

BYR har bedt Rambøll udarbejde en trafikal vurdering at en udvidelse af Rødovre Stationscenter. NOTAT Projekt Trafikal vurdering omkring Rødovre Stationscenter Kunde BYR Notat nr. 1 Dato 10-05-2016 Til Fra Rødovre Kommune Christina Mose 1. Indledning BYR har bedt Rambøll udarbejde en trafikal vurdering

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 AABENRAA KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Vejnettet

Læs mere

Trafikmodelberegninger for havneområdet i Svendborg

Trafikmodelberegninger for havneområdet i Svendborg Notat Dato: 02.10.2018 Projekt nr.: 100-9520 T: +45 3373 7123 E: jah@moe.dk Projekt: Trafikmodelberegninger for havneområdet i Svendborg Emne: Scenarier for vejløsninger 2025 Notat nr.: 01 Rev.: 2 1 Indledning

Læs mere

BANEVEJEN TRAFIK- OG PARKERINGS- FORHOLD VED REGIONS- HOSPITAL VIBORG

BANEVEJEN TRAFIK- OG PARKERINGS- FORHOLD VED REGIONS- HOSPITAL VIBORG BANEVEJEN TRAFIK- OG PARKERINGS- FORHOLD VED REGIONS- HOSPITAL VIBORG / BANEVEJEN INDHOLD 1. Indledning 1 2. Forudsætninger for det geometriske design 1 3. Overordnet trafikstruktur 2 3.1 Udformning af

Læs mere

Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Ringsted Syd 24-10-2013 Ringsted Kommune

Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Ringsted Syd 24-10-2013 Ringsted Kommune NOTAT Projekt Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Kunde Ringsted Syd Notat nr. Dato 24-10-2013 Til Ringsted Kommune Dato 24-10-2013 Rambøll Hannemanns Allé 53 DK-2300 København S T

Læs mere

UDKAST. Søborg Torv APS. NOTAT 11. december 2018 NHW/TFK/MKK Rev. nr. 04. Søborg Hovedgade 116. Trafikanalyse

UDKAST. Søborg Torv APS. NOTAT 11. december 2018 NHW/TFK/MKK Rev. nr. 04. Søborg Hovedgade 116. Trafikanalyse UDKAST Søborg Torv APS NOTAT 11. december 2018 NHW/TFK/MKK Rev. nr. 04 Trafikanalyse Indhold 1 Resume... 3 2 Indledning...4 3 Trafikprognose... 5 Beregninger... 6 3.1.1 Ny trafik... 6 3.1.2 Eksisterende

Læs mere

1. Indledning Beskrivelse af løsningsforslag Vejens indretning Indretning af signalanlæg... 3

1. Indledning Beskrivelse af løsningsforslag Vejens indretning Indretning af signalanlæg... 3 NOTAT Projekt Vendt ensretning på Kronprinsessegade Kunde Københavns Kommune Notat nr. 001 Dato 2017-03-24 Tidspunkt - Til Fra Henning Munke Hansen Lars Jørgensen/Jesper Larsen 1. Indledning... 2 2. Beskrivelse

Læs mere

Vurdering af kælderparkering ved Sømandshjemmet

Vurdering af kælderparkering ved Sømandshjemmet Aalborg Kommune Vurdering af kælderparkering ved Sømandshjemmet Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 wwwcowidk 1 Baggrund Aalborg Kommune

Læs mere

JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE

JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE 2 INDHOLD Trafiksituationen på ankomstarealerne til mange skoler er ofte kaotisk i minutterne op til, at der ringes ind til første time. Via droneoptagelser

Læs mere

Assensvej Analyse af trafikale konsekvenser ved etablering af grusgrav

Assensvej Analyse af trafikale konsekvenser ved etablering af grusgrav Assensvej Analyse af trafikale konsekvenser ved etablering af grusgrav... 1 Baggrund og forudsætninger Assens Kommune har bedt Tetraplan om at vurdere de trafikale konsekvenser ved etablering af en grusgrav

Læs mere

I dette notat belyses forskellige tilslutningsmuligheder til Toftegårdsvej. Mulighederne kan overordnet opdeles i:

I dette notat belyses forskellige tilslutningsmuligheder til Toftegårdsvej. Mulighederne kan overordnet opdeles i: NOTAT Projekt Trafikanalyser i Hørning Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. - Dato 2017-09-11 Til Ditte Hvidegaard Nielsen Fra Marie Kjellerup Thesbjerg Anders Kusk Kopi til - 1. Indledning I forbindelse

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB 1 Indledning NOTAT 24. maj 2017 SB Dragør Kommune har bedt Via Trafik om at undersøge, hvordan krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej mest hensigtsmæssigt kan ombygges, herunder udarbejde anlægsoverslag

Læs mere

6 Anmeldelse og forlængelse 4. Signalanlægget har følgende signalgrupper:

6 Anmeldelse og forlængelse 4. Signalanlægget har følgende signalgrupper: VEJDIREKTORATET FUNTIONSBESKRIVELSE FOR NYT SIGNALANLÆG VED KOLLEKOLLEVEJ ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Signalgrupper

Læs mere

Figur 1 på næste side viser krydset.

Figur 1 på næste side viser krydset. MEMO TITEL Lukning af Mellem Broerne DATO 19. marts 2012 TIL John Arvid KOPI Anders Hansen FRA Lárus Ágústsson PROJEKTNR A020320 ADRESSE COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Danmark TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast)

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast) Notat Udgave 1 (udkast) 05.11.2017 Hørsholm Kommune Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

Notatet indeholder en afrapportering af trafiksimuleringen og DanKap beregningerne, herunder de anvendte forudsætninger, samt resultater.

Notatet indeholder en afrapportering af trafiksimuleringen og DanKap beregningerne, herunder de anvendte forudsætninger, samt resultater. Notat Projekt: Bogensevej/Gl. Hovedvej Dato: 12.09.2016 Projekt nr.: 1006064 T: +45 2540 0108 E: ivi@moe.dk Dato: 07.09.2016 Emne: Kapacitetsanalyse af to-sporet rundkørsel Notat nr.: 001 Rev.: 1 Fordeling:

Læs mere

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS FURESØ KOMMUNE SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE AF SØNDERGÅRDSKVARTERET ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

Bilag 7: Trafiknotat vedrørende trafikal vurdering af åbning af Edith Rodes Vej for biltrafik

Bilag 7: Trafiknotat vedrørende trafikal vurdering af åbning af Edith Rodes Vej for biltrafik KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Udførelse af Anlæg NOTAT 09-06-2015 Bilag 7: Trafiknotat vedrørende trafikal vurdering af åbning af for biltrafik Baggrund På Borgerrepræsentationens

Læs mere

NOTAT. Halsnæs Kommune

NOTAT. Halsnæs Kommune NOTAT Halsnæs Kommune Lukning af jernbaneoverskæring ved Havnevej Trafik- og afviklingsanalyse BILAG 1 NOTAT 28. maj 2010 ph/psa Dette notat er baseret på et teknisk notat med tilhørende bilag. Indholdsfortegnelse

Læs mere