Borgermåling Arnborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Borgermåling Arnborg"

Transkript

1 Borgermåling Arnborg

2 Borgermåling i Arnborg Indledning. Den 17. december 2012 var Arnborg Borgerforening inviteret til måling af den oplevede kvalitet på arealer angivet som parker og grønne arealer, grønne vejarealer og legepladser og som bliver vedligeholdt af DRIFT. Arnborg Borgerforening var repræsenteret af ca. 15 medlemmer bl.a. formand Bjarne Jensen som udfyldte spørgeskemaer eller havde mulighed for det. Typisk var der 10 besvarelser på de fleste spørgsmål. Borgermålingen tog udgangspunkt i en besigtigelse (mark/byvandring) af udvalgte arbejdssteder med deltagelse af repræsentanter fra DRIFT og Natur og Grønne Områder. Efter endt besigtigelse blev et elektronisk/udleveret spørgeskema udfyldt i lokalerne i Arnborg Hallen. Borgermålingen tog ca. 3 timer. Formål og baggrund Hvem er DRIFT og hvorfor gør vi det? DRIFT er Herning Kommunes entreprenørenhed. DRIFT er driftherre hvilket betyder at der både produceres med eget mandskab og samtidig udbydes der driftsopgaver til private entreprenører hvor det giver mening. DRIFT er ansvarlig for den daglige vedligeholdelse af parker, legepladser, grønne områder og grønne vejarealer i Arnborg. Arnborg Borgerforening vedligeholder en del af de kommunale arealer i Arnborg efter fælles aftale. DRIFT arbejder helhedsorienteret. Det helhedsorienterede består i, at DRIFT som virksomhed måles på 4 særlige områder nemlig økonomi, kvalitet, medarbejdertilfredshed og borger/brugertilfredshed. I dagligdagen betyder det, at DRIFT som virksomhed skal vedligeholde parkerne og de grønne arealer i den rigtige kvalitet, være konkurrencedygtig, have dygtige og motiverede medarbejdere samt levere en ydelse som giver værdi hos slutbrugerne. Hvad giver værdi i Arnborg? Det ved Arnborg-borgerne måske bedst. Netop medlemmerne af borgerforeningen har typisk et godt lokal kendskab, engagement, ved hvad der rør sig og har lyst til at bruge lidt tid på opgaven. Derfor har vi valgt at spørge ind til netop Arnborg Borgerforenings medlemmers mening omkring Arnborgs grønne udtryk. Det grønne udtryk drejer sig også om både om de private og kommunale arealer men primært drejer det som om kommunale træer, beplantninger, blomster, buske, græs, borde og bænke m.m. Sagt med andre ord Hvordan syntes I om den oplevede kvalitet eller rettere, opfylder områderne jeres behov, hvor vigtige er de grønne elementer og hvor er der mulighed for forbedringer?.

3 Via borgerforeningen er der mulighed for en kontinuerlig, fremadrettet dialog og eventuelt samarbejde omkring anvendelsen af de grønne midler. Det betyder ikke, at DRIFT kommer med en pose penge men derimod hvordan vi giver Arnborg-borgerne mest værdi for de penge som er til rådighed og som samtidig sikrer en overordnet planlægning og langsigtet udvikling på det grønne område. Gør det en forskel.? Måske det håber vi på. Måske kan driften af arealerne tilrettelægges bedre eller anderledes så det giver en større brugsværdi eller glæde i Arnborg. Vi kan i hvert fald få en forbedret dialog. Borgermåling i Arnborg..hvorfor? Der er tale om et pilotprojekt hvor DRIFT har valgt at starte ud med at spørge Arnborg, Aulum og Lind. Der er gennemført måling i Arnborg og Lind hvorimod Aulum Borgerforening har tilkendegivet at de syntes at ideen er god, men målingen er endnu ikke gennemført. Borgermålingen i Aulum er foreløbig udskudt til sommeren De valgte byer/bydele er et godt mix af nord og syd, by og land, by og centerby samt intern kommunal drift og udliciteret drift. Billedligt talt vil vi gerne byde op til dans og som bekendt skal der to til en tango. Såfremt der er vilje skal vi i fællesskab finde rytmen, holde takten, være enige om hvad vi danser til, have en god oplevelse og ikke mindst kunne byde hinanden op til dans igen og blive bedre og bedre hen ad vejen. Denne måling skal gerne kunne anvendes som et arbejdsdokument både internt hos Arnborg Borgerforening og i samarbejdet med DRIFT.

4 Resultater og analyser Målingen har taget afsæt i nedenstående skabelon: Kort orientering omkring de overordnede planlægningsmæssige rammer særligt omkring Herning Kommunes Parkpolitik. Besigtigelse (mark/byvandring) af et bredt og repræsentativt udsnit af de arbejdssteder hvor DRIFT har indflydelse på det grønne udtryk. Udfyldelse af et elektronisk spørgeskema som er udarbejdet med hjælp fra Herning Kommunes forretningsudvikling. Nærværende afrapportering er til brug for prioritering internt i Arnborg Borgerforening samt som arbejdsdokument for samarbejdet for mellem DRIFT og Arnborg Borgerforening efterfølgende. Analysen kan være subjektiv men er forsøgt at være så realitetsbaseret som muligt med baggrund i den dialog som hidtil har været med Arnborg Borgerforening.

5 Besigtigelsen: Natur og Grønne Områder orienterede kort omkring Herning Kommunes Parkpolitik. Endvidere blev formålet med borgermålingen ridset op. Herefter var det afgang i bus og private biler til forskellige udvalgte arbejdssteder i Arnborg. Udgangspunktet for besigtigelsen var nedenstående rute foreslået af DRIFT. Målet var, at man kom godt rundt på de forskellige arbejdssteder i Arnborg således at både park, grønne vejarealer og legepladser var repræsenteret. Følgende arbejdssteder blev besigtiget: - Stik-sti, Sportsvej - Vejhjørner Krogvejen/Skjernvej - Beplantning Birkebækvej - Sti og legeplads v/ Jens Provsts Vej - P-plads forsamlingshus. - Arnborg Anlæg samt vejrabatter Besigtigelsen skulle bidrage til at kunne foretage en kvalificeret stillingtagen til oplevelsen af de konkrete arbejdssteder. Ved besigtigelsen var der naturligvis snak om problemer som knyttede sig til de konkrete arbejdssteder. Kortfattet oplistning heraf er givet i bilag I.

6 Spørgeskema samt analyse: Spørgeskemaet var inddelt i 4 hovedspørgsmål hvor de 3 første spørgsmål gik på de generelle forhold såsom Hvilke områder er de vigtigste i Arnborg?, Hvad syntes du godt om? og Hvad kan forbedres. Det vil sige at de 3 første spørgsmål gik på det overordnede indtryk (dvs. både uden og med indflydelse på driften) af de vigtigste områder i Arnborg. Det 4. spørgsmål som igen var opdelt i 8 underspørgsmål gik på dels tilfredsheden med de specifikke arbejdsområder og indholdet samt vigtigheden heraf (altså de områder hvor DRIFT har indflydelse) Spørgsmål 1-3: På spørgsmålet Hvilke grønne områder er vigtigst i Arnborg? blev der svaret: Arnborg Anlæg herunder kirkestien, Grønne vejhjørner ved Krogvejen/Skjernvej, Hundeskoven v/ Jens Provsts Vej Idrætsanlægget ved hallen. På spørgsmålet Hvad syntes du godt om ved de grønne områder i Arnborg? blev der svaret: Arnborg Anlæg er et helt særligt, flot anlæg, er med til at gøre byen mere grøn, fungerer som mødested og åndehul, godt med legepladsen i anlægget Hundeskoven er god og giver motionsmulighed, Kirkegården er flot. Vedligeholdelsen er generelt rimelig, de grønne vejhjørner er meget markante, godt med medejerskab herunder medbestemmelse, godt at der er fiskemuligheder, kirkesti-forløbet er godt, godt med variation i bybilledet. På spørgsmålet Nævn 3 ting som vil forbedre de grønne områder? blev der svaret: Rundkørsel på rute 184 og rute 439. Sumpede stier i anlægget herunder vedligeholdelse af stisystem. Forbedring af stisystem ved pavillon. Træbeplantning på hjørnerne Skjernvej/Krogvejen. Klipning af hegn/rabat på Sportsvej. Forskønnelse af området ved Solsikken. Slåning af kanter ved Birkebækvej. Beskæring af træer ved lysmaster. Kirkestien vedligeholdes bedre. Gennemgang fra Arnborg Anlæg til kirkesti samt sti på begge sider af Rind Å. Generel afslåning af rabat igennem Arnborg blot ½-1 meters bredde.

7 På spørgsmålet Hvilke legepladser er vigtigst i Arnborg? blev der svaret: Legepladsen i Arnborg Anlæg og legepladsen ved Arnborg Hallen. Legepladsen Jens Provsts Vej anvendes ikke særlig meget og kan sløjfes. På spørgsmålet Nævn 3 ting som du syntes godt om ved legepladserne blev der svaret: Generel god beliggenhed midt i byen og tilpas med redskaber. Godt med indhegning. Tæt på naturen giver også alternative legemuligheder. Forskellige redskaber. God vedligeholdelsesstandard. Redskaberne ved hallen giver mange muligheder. På spørgsmålet Hvad vil forbedre legepladserne? blev der svaret: Eventuelt flere redskaber. Bedre renhold og rengøring. Forøget græsslåning ved hallens redskaber. Ændre legepladsen på Jens Provsts Vej til andet formål. På spørgsmålet Hvilke grønne vejarealer er vigtigst for Arnborg blev der svaret: Vejhjørnerne Skjernvej/Krogvejen. Vejhjørne Skjernvej/Bygaden Området omkring Arnborg Kirkeby. Rabatterne langs Skjernvej og langs Krogvejen. Stisystemerne i byen. Indgangspartierne til byen. P-plads v/ forsamlingshus. På spørgsmålet Nævn 3 ting som du syntes godt om ved de grønne vejarealer blev der svaret: Nogenlunde vedligeholdelse. Vildtvenlige Fin græsslåning. Vej ned til og udsigt over pavillion. Generelt ser de pæne og ryddelige ud. På spørgsmålet Hvad vil forbedre de grønne vejarealer? blev der svaret: Mangelfuld rabatgræsslåning ud for Plejehjemmet. Mangelfuld renhold af fortove påbud til grundejere. Øget slåning af grøftekanter. Ny rundkørsel. Rydning af opvækst og beskæring langs Sportsvej. Opstamning af vejtræer. Forøget fejning. Bænk på hjørnet Skjernvej/Bygaden samt skiltning. Forbedret skiltning til Hjemstavnshuset.

8 Spørgsmål 4: Tilfredshed og vigtighed på de arealer som DRIFT har indflydelse på: Vedligeholdelsen af græsområder: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen på græsarealer: Der er overvejende tilfredshed med græsarealerne. Det er dog ikke entydigt hvor vigtigt græsarealerne er idet 60% ud af 100% angiver at det er vigtigt/meget vigtigt.

9 Vedligeholdelsen af træer og buske: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen af træer og buske: 90% er ikke utilfreds med den oplevede kvalitet på arealer med træer og buske. Der er dog et flertal for at området er vigtigt.

10 Beplantninger med blomster: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen af beplantninger med blomster: Svarene afspejler givetvis at beplantninger og kummer med blomster og sommerblomster ikke er særlig benyttet i Arnborg. Svarene tyder heller ikke på at der er et særligt ønske om det.

11 Vedligeholdelsen af stier og pladser: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen af stier og pladser: 70% er tilfredse og 70% finder at vedligeholdelsen af stier og pladser er vigtige. Det vil sige at der er god overensstemmelse mellem indsats og vigtighed.

12 Vedligeholdelsen af legeredskaber på legepladser: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen af legeredskaber på legepladser: Andelen af Ved ikke er rigtig stor i begge kategorier. Dette afspejler givetvis svarpersonernes alderssammensætning. Brugerne vil typisk være børnefamilier, bedsteforældre. Ved besigtigelse i snedække kan det konstateres at legepladsen i anlægget faktisk benyttes en del.

13 Vedligeholdelsen af grønne vejarealer: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen af grønne vejarealer: Andelen af Ved ikke er igen høj. Der er ikke generel utilfredshed og området findes vigtig hos 4 ud af 10. Under bemærkninger anføres ønske om øget indsats omkring rabatklipning, rabatfræsning og om at hæve grusvejene.

14 Vedligeholdelsen af publikumsfaciliteter: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen af publikumsfaciliteter: Halvdelen er tilfreds med vedligeholdelsen og over halvdelen finder at det er vigtigt med godt terrænudstyr. Under bemærkninger angives at der mangler generel skiltning til og fra kirkesti og til og fra Arnborg Anlæg. Da publikumsudstyr i Arnborg Anlæg typisk står i skygge vil det være særlig attraktiv for alger som giver en mere fedtet oplevelse når det er fugtigt.

15 Konklusion: Der er enighed om at de vigtigste grønne områder og grønne vejarealer i Arnborg faktisk er kommunale og at DRIFT faktisk også har indflydelse på de fleste af disse dog undtaget kirken, Hjemstavnshuset og Arnborg Kirkeby. På legepladsområdet er Arnborgs Anlægs legeplads og hallens legeplads det markant vigtigste. Der blev foreslået en anden benyttelse af Jens Provsts Vej legeplads. De grønne områder udmærker sig ved, at alle aldersgrupper kan anvende disse og at der ikke er langt fra by til natur i Arnborg. På forbedringsindsatser var der forslag: Hvor let er det at gennemføre Let Sværere Svært Grønne områder Stiforløb i Arnborg Anlæg Skiltning i Arnborg Anlæg Området bag Solsikken Forbedring af Kirkesti Gennemgang til kirkesti via anlægget Legepladser Jens Provsts Vej- alternativ benyttelse Hallens legeudstyr græstrim. Mere renhold/rengøring DRIFT NGO-Naturafd. DRIFT/NGO-Naturafd. Kommunal ejd. NGO-Naturafd. NGO-Naturafd. DRIFT/nyanlæg Afklaring af niveau Grønne vejarealer Rundkørsel VEJ-afd. Beplantning v/skjernvej/krogvejen DRIFT/økonomi Sportsvej, slåning og beskæring DRIFT Slåning af rabat Birkebækvej DRIFT Beskæring af træer ved lysmaster DRIFT Slåning af rabatter i Arnborg by VEJ/DRIFT Renhold på fortove AB VEJ-myndighed Bænk Bygaden/Skjernvej AB VEJ-myndighed Skilt til Hjemstavnshuset VEJ / DRIFT Øget fejning, -rabatfræs., -grus. Fastlagt niveau.

16 Analyse af tilfredshed og vigtighed: Græs: Træer og buske - vedligeholdelse: Beplantning med blomster: Stier og pladser Legeredskaber Grønne vejarealer Publikumsfaciliteter God overensstemmelse Nogenlunde overensstemmelse anses for vigtig. God overensstemmelse ikke et særlig ønske. God overensstemmelse God overensstemmelse umiddelbart dog usikkert Nogenlunde anses for vigtig. Ikke entydig forøget skiltning er ønskelig Samlet set er der kommet mange gode forslag til forbedringer. Det er Arnborg Borgerforenings opgave at prioritere disse. DRIFT har anført den umiddelbare vurdering af succes for gennemførsel. Der er god overensstemmelse til nogenlunde overensstemmelse mellem tilfredshed og vigtighed på de kommunale arealer hvor DRIFT har indflydelse. Nedenfor i Bilag I angives de bemærkninger som byvandringen gav anledning til.

17 Bilag I Under besigtigelsen blev der snakket løst og fast omkring arbejdsstederne, deres funktion samt øvrige generelle betragtninger. Besigtigelsen blev gennemført i en positiv stemning. Besigtigelsen gav anledning til nedenstående notater. Sti fra Sportsvej til Skjernvej. afklaring af ejerforhold og skel beskæring af bøgetræer lysning ved lamper Vejhjørner, Skjernvej og Krogvejen muldvarpe ved åen ukrudt i fortove vinterrydning ved cykelsti modsatte side, kører sneen op i bunke svært at komme gennem bommene med el-køretøj Beplantning v/ Birkebækvej enighed om at beplantningen fungerer efter formålet nyligt beskåret slåning af græs i rabat. Sti mellem Birkebækvej og Jens Provsts Vej ingen umiddelbare bemærkninger Legeplads på sti mellem Birkebækvej og Jens Provsts Vej ikke brugt så meget (hallens og anlæggets legeplads bruges mere) ingen brugsspor i sneen gammelt udstyr. P-plads overfor forsamlingshuset anvendes rigtig meget større hul i belægning ved rist tydelig glatførebekæmpelse Vejhjørne ved Bygaden og Skjernvej tidligere: tilvokset med græsser nu: ok/fint tjener formålet Arnborg Anlæg mange stier bløde og vandlidende færdiggørelse af grusning på stier kirkestien er meget anvendt men mangelfuld skiltning.

18 Legeplads i Arnborg Anlæg redskaberne forholdsvis nye spor i sneen tyder på en del brug Yderligere bemærkninger: opfølgning på snerydning ved Arnborg Kirke samarbejde med Borgerforeningen ang. udførsel af grøn vedligeholdelse DRIFT nævnte miljø- og arbejdsmiljøforhold Hjemstavnshuset er en væsentlig turistattraktion slåning af rabat langs den nordlige del af Sportsvej anvendelse af private entreprenører i stedet for AB og/eller DRIFT

Lind Borgerforening var repræsenteret af 2 medlemmer bl.a. formand Simon Muusmann.

Lind Borgerforening var repræsenteret af 2 medlemmer bl.a. formand Simon Muusmann. Borgermåling Lind Borgermåling i Lind Indledning. Den 13. december 2012 var Lind Borgerforening inviteret til måling af den oplevede kvalitet på arealer vedligeholdt af DRIFT angivet som parker og grønne

Læs mere

Borgermåling Skarrild

Borgermåling Skarrild Borgermåling Skarrild Borgermåling i Skarrild Indledning. Den 12. september 2013 var Skarrild Borgerforening inviteret til Måling af den oplevede kvalitet på arealer angivet som parker og grønne arealer,

Læs mere

Borgermåling i Sørvad

Borgermåling i Sørvad Borgermåling Sørvad Borgermåling i Sørvad Indledning. Den 15. september 2016 var Vinding Borgerforening inviteret til Måling af den oplevede kvalitet på arealer angivet som parker og grønne arealer, grønne

Læs mere

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal Kommune

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal Kommune Evaluering af Materielgården 2016 Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal Kommune 1 Indhold 1. Metode 2. Konklusion 3. Snerydning, saltning og asfalt 4. Fejning, bekæmpelse

Læs mere

TEMA// Unge & uddannelse. 8 gode råd om samarbejdsaftaler med borgere og eksempler på samarbejder fra Vej og Park //december 2016

TEMA// Unge & uddannelse. 8 gode råd om samarbejdsaftaler med borgere og eksempler på samarbejder fra Vej og Park //december 2016 TEMA// Unge & uddannelse 8 gode råd om samarbejdsaftaler med borgere og eksempler på samarbejder fra Vej og Park //december 2016 Gode råd - og eksempler på samarbejder Der findes mange gode eksempler på

Læs mere

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal kommune

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal kommune Evaluering af Materielgården 2014 Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal kommune 1 Indhold 1. Metode 2. Snerydning, saltning og asfalt 3. Fejning, bekæmpelse af ukrudt

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Juli 2017 Undersøgelsesmåned: Juni 2017 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse... 2 Formål

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Juli 2018 Undersøgelsesmåned: Juni 2018 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse... 2 Formål

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Oktober 2017 Undersøgelsesmåned: September 2017 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse...

Læs mere

2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde?

2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde? 1 2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde? 4.. Hvordan oplever du niveauet for de forskellige fortovsbelægninger? 5. Hvordan

Læs mere

2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde?

2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde? 1 2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde? 4.. Hvordan oplever du niveauet for de forskellige fortovsbelægninger? 5. Hvordan

Læs mere

Plan- og Teknikudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Plan- og Teknikudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Plan- og Teknikudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2018-2021 Ændringer Regnskab 2016 Opr. 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 PTU's Beslutning - - - -906-906 -906-906 Kollektiv trafik

Læs mere

Drift af grønne områder ved skoler

Drift af grønne områder ved skoler Drift af grønne områder ved skoler Park & Natur har ansvaret for vedligeholdelse af alt det grønne omkring institutionerne i Aalborg kommune. For at brugernes forventninger svarer til det, der udføres

Læs mere

Ansøgning - Stier i Videbæk

Ansøgning - Stier i Videbæk 23. marts 2015 Videbæk Borgerforening Ansøgning - Stier i Videbæk Videbæk Borgerforening ønsker flere borgere på byens stier Ringkøbing-Skjern kommune søges om: Etablering af nogle nye stistrækninger i

Læs mere

Projekt Enhedspriser Teknik- og Miljøforvaltningen

Projekt Enhedspriser Teknik- og Miljøforvaltningen Projekt Enhedspriser Teknik- og Miljøforvaltningen 1 Konklusion Københavns Kommune har relativt høje enhedspriser sammenlignet med de øvrige 6-byer Københavns Kommune har lavere enhedspriser på grønne

Læs mere

2008 Aftalehåndbog vedrørende Hyrdeengens fællesarealer

2008 Aftalehåndbog vedrørende Hyrdeengens fællesarealer 2008 Aftalehåndbog vedrørende Hyrdeengens fællesarealer Indhold G1 - Græsarealer... 4 G2 - Regnvandsbrønde... 5 G3 Træer... 6 G4 - Buskads... 7 G5 Hække... 8 G6 Snerydning... 9 G7 Oprydning... 10 G8 Ukrudtsbekæmpelse...

Læs mere

Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier. Information til dig som grundejer

Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier. Information til dig som grundejer Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier Information til dig som grundejer Du kan få råd og vejledning ved at henvende dig til: Miljø og Teknik Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Telefon

Læs mere

Dion Brun, Georg Rønsch, Kim Reenberg, Kim Sommer & Lisbeth Garder

Dion Brun, Georg Rønsch, Kim Reenberg, Kim Sommer & Lisbeth Garder Referat af bestyrelsesmøde Deltagere: Afbud: Dato: Dion Brun, Georg Rønsch, Kim Reenberg, Kim Sommer & Lisbeth Garder Linda Kampmann 27. november 2012 kl. 19.30 på Skibelund Krat Dagsorden 1.1. Vej & sti

Læs mere

Beplantningsplan for Hulvejen 2014

Beplantningsplan for Hulvejen 2014 Beplantningsplan for Hulvejen 2014 Indholdsfortegnelse GENERELT... 2 OMRÅDERNE 1, 2, 3 OG 4... 3 OMRÅDE 5... 4 OMRÅDE 6... 5 OMRÅDE 7 OG 8... 6 OMRÅDE 9... 7 OMRÅDE 10... 8 OMRÅDE 11... 9 OMRÅDE 12...

Læs mere

Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier

Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier Natur og Udvikling Information til dig som grundejer Beskæring af træer og buske langs veje og stier Mange steder i kommunen er der træer, hække

Læs mere

Puljemidler fra Rebild Kommunes byzonemidler 65.000 kr.

Puljemidler fra Rebild Kommunes byzonemidler 65.000 kr. Øster Hornum Borgerforening, 1 April 2014. Forskønnelse af Nibevej gennem Øster Hornum. Puljemidler fra Rebild Kommunes byzonemidler 65.000 kr. Beskrivelse af projekt Overordnet ide: At byens eksisterende

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE Tema: Danmarks grønneste storby Samlede resultater 2. kvartal, maj 2017 KORT OM UNDERSØGELSEN Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel. Nærværende

Læs mere

Generalforsamling Bydelskvarter 336 Ullerødbyen. Ålholmskolen, Hallens Cafeteria 7. Maj 2015 kl

Generalforsamling Bydelskvarter 336 Ullerødbyen. Ålholmskolen, Hallens Cafeteria 7. Maj 2015 kl Generalforsamling Bydelskvarter 336 Ullerødbyen Ålholmskolen, Hallens Cafeteria 7. Maj 2015 kl. 19.00 Dagsorden 1: Valg af dirigent 2: Aflæggelse af formandens beretning 3: Forelæggelse af årsrapport for

Læs mere

Ordensregler for Grundejerforeningen Over Holluf Toften/Over Holluf vej

Ordensregler for Grundejerforeningen Over Holluf Toften/Over Holluf vej Ordensregler for Grundejerforeningen Over Holluf Toften/Over Holluf vej Gældende fra 01 12 2012 Ordensregler for Grundejerforeningen Over Holluf Toften/Over Holluf vej Foruden efterfølgende regler gældende

Læs mere

Ny Driftsstrategi for offentlige veje og parker - udgangspunkt 2007 Bilag 2. Nøgletal - samlet og fordelt på bydele og ydelsesområder.

Ny Driftsstrategi for offentlige veje og parker - udgangspunkt 2007 Bilag 2. Nøgletal - samlet og fordelt på bydele og ydelsesområder. Ny Driftsstrategi for offentlige veje og parker - udgangspunkt Bilag 2. - samlet og fordelt på bydele og ydelsesområder. Indhold Tabel 1. Samlet oversigt... 2 Tabel 2. Vedligeholdelse, Park og Natur...

Læs mere

Udviklingsplan Nimtofte 2012-2020 - diskussionoplæg til borgermøde 30. november 2012

Udviklingsplan Nimtofte 2012-2020 - diskussionoplæg til borgermøde 30. november 2012 Udviklingsplan Nimtofte 2012-2020 - diskussionoplæg til borgermøde 30. november 2012 www.nimtofte.dk Nimtofte Håndværker-, Handels- og borgerforening og Nimtofte og Omegns Distriktsråd 2012 1 INDHOLD FORORD

Læs mere

Formandens beretning for året 2014

Formandens beretning for året 2014 Formandens beretning for året 2014 Velkommen. Så gik der endnu et år. Og dette har budt på nye udfordringer. Selvfølgelig har de sidste detaljer vedr. overtagelsen fyldt meget, da den er en vigtig del

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 29. marts 2016 Bestyrelsens beretning ved formanden Fra bestyrelsens side vil gerne endnu engang byde jer rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Vej & Park Centeret Det naturlige valg. En del af Ballerup Kommune. Smukke omgivelser -i sikre hænder

Vej & Park Centeret Det naturlige valg. En del af Ballerup Kommune. Smukke omgivelser -i sikre hænder Vej & Park Centeret Det naturlige valg En del af Ballerup Kommune Smukke omgivelser -i sikre hænder 09.05.08_V&PC_Image.indd 1 5/12/08 10:03:38 AM Vej & Park Centeret Hvad kan vi gøre for dig? Vi tager

Læs mere

Analyse af danske byboeres brug af og holdning til grønne områder

Analyse af danske byboeres brug af og holdning til grønne områder 26.02.14 Nordea-fonden: Det gode liv i byen Side 1 af 5 Analyse af danske byboeres brug af og holdning til grønne områder 100.000 danskere er de seneste 10 år flyttet fra land til by, og syv ud af otte

Læs mere

BESTYRELSESMØDE. 14. november 2016 kl Grundejerforeningen Klokkergården. Deltagere: Sune, Rasmus, Bjørn & Maria. Afbud: Ole & Ala'a

BESTYRELSESMØDE. 14. november 2016 kl Grundejerforeningen Klokkergården. Deltagere: Sune, Rasmus, Bjørn & Maria. Afbud: Ole & Ala'a 14. november 2016 kl. 19.00 Deltagere: Sune, Rasmus, Bjørn & Maria Afbud: Ole & Ala'a Sted: Holbergsvej 32, 4180 Sorø BESTYRELSESMØDE Grundejerforeningen Klokkergården DAGSORDEN 1. Valg af ordstyrer &

Læs mere

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling.

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Referat generalforsamling 28.05.13 Gug plejehjem Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent Bestyrelsen havde taget

Læs mere

Oplæg til udvikling af bymidte i Herslev

Oplæg til udvikling af bymidte i Herslev Oplæg til udvikling af bymidte i Herslev Baggrund Der er blandt beboerne i Herslev by udtrykt ønske om udvikling/etablering af en bymidte/torv, som kan benyttes som samlings- og mødested for byens borgere

Læs mere

Trafik- og Teknikudvalget Punkt 26, bilag 1 By- og Miljøforvaltningen Driftsafdelingen

Trafik- og Teknikudvalget Punkt 26, bilag 1 By- og Miljøforvaltningen Driftsafdelingen By- og Miljøforvaltningen Driftsafdelingen Organisationsplan Ledelse Sekretariat- Projektkontor Vejområdet Grønne områder Kommunale Autoværksted Genbrugsstation ejendomme Driftsafdelingens hovedområder

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening tirsdag den 28. Marts 2017.

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening tirsdag den 28. Marts 2017. Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening tirsdag den 28. Marts 2017. Jeg vil hermed gerne benytte lejligheden til på bestyrelsens vegne, at byde velkommen til dette års generalforsamling i Ø-Kvarterets

Læs mere

Bedre forhold for cykling i Greve Kommune Skiltning og vejvisning

Bedre forhold for cykling i Greve Kommune Skiltning og vejvisning Dato: 10.02.2016 Bedre forhold for cykling i Greve Kommune Skiltning og vejvisning Projekt nr.: 1004226-004 T: 33 73 71 23 E: jah@moe.dk 1 Om spørgeskemaundersøgelsen Som en del af projektet gennemføres

Læs mere

Vængernes Beboerlaug Referat fra generalforsamlingen den 24. Oktober 2012.

Vængernes Beboerlaug Referat fra generalforsamlingen den 24. Oktober 2012. Vængernes Beboerlaug Referat fra generalforsamlingen den 24. Oktober 2012. Den 24. Oktober 2012 afholdtes den ordinære generalforsamling i Vængernes Beboerlaug. Oldermanden bød velkommen og gik herefter

Læs mere

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Notat vedrørende søområdet Side 1 Baggrund Grundejerforeningen Smidstup Strandpark ønsker at få set på deres lille søområde med nye øjne samt fokus på de rekreative

Læs mere

Brugertilfredshed i SOF 2016

Brugertilfredshed i SOF 2016 Brugertilfredshed i SOF 2016 Bilag Den 15. juni 2016 Socialforvaltningen KØBENHAVNS www.kk.dk KOMMUNE Side Kort om undersøgelsen Socialudvalget har besluttet, at Socialforvaltningen skal arbejde systematisk

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Opfølgning på beslutninger og opgaver 1.1. Vej & Sti

Referat af bestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Opfølgning på beslutninger og opgaver 1.1. Vej & Sti Referat af bestyrelsesmøde Deltagere: Afbud: Dato: Dion Brun, Georg Rønsch, Linda Kampmann & Lisbeth Garder Kim Reenberg, Kim Sommer 28. august 2012 kl. 19.30 på Skibelund Krat Dagsorden 1. Opfølgning

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Landbyrådsrepræsentanten fra Houlbjerg og Borgerforeningen i Houlbjerg

Læs mere

STRATEGI - renhold. Strategi for renhold bygger på følgende fire komponenter:

STRATEGI - renhold. Strategi for renhold bygger på følgende fire komponenter: STRATEGI - renhold Strategi for renhold bygger på følgende fire komponenter: Vejkategori (Motorvej, motortrafikvej og Hovedlandevej) Årsdøgntrafik ( A, B, C og D) Lokalitet (By/Land/Ramper) er (, R02 osv...)

Læs mere

Grundejerforeningen Lundegårdsparken

Grundejerforeningen Lundegårdsparken Hermed fremsendes som aftalt materiale vedrørende licitation for vedligeholdelse af foreningens grønne områder m.v. Materialet indeholder: 1. Beskrivelser 2. Tilbudsliste 3. Almindelige betingelser 4.

Læs mere

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Landsbyerne Pulje til landsbyerne 0,5 0,5 Forslag til landsbyerne 0,5 0,5 Forskønnelsespuljen og Kommunes landsbyer Mange landsbyer har en

Læs mere

Grundejerforeningen Trankær Af 7. maj 1997

Grundejerforeningen Trankær Af 7. maj 1997 Referat Møde den: 2. september 2010 Afholdt hos: Christina Til stede: Mads, Helle, Christina, Peter og Jørgen Afbud: Thomas Referent: Jørgen Til mødet var der udsendt følgende dagsorden: 1) Godkendelse

Læs mere

Regulativ. Beskæring af træer og buske langs veje og stier

Regulativ. Beskæring af træer og buske langs veje og stier Regulativ Beskæring af træer og buske langs veje og stier Side 1 af 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle bestemmelser for beskæring... 3 Uddrag af bekendtgørelse af Lov om offentlige veje... 3 2.1. Genstande

Læs mere

Byforskønnelse - bevægelse - beplantning - belysning

Byforskønnelse - bevægelse - beplantning - belysning HVEM ER GIRAFFEN? BREDEBRO Byforskønnelse - bevægelse - beplantning - belysning Byfornyelsen i Bredebro kan danne grundlag for en ny identitet som: - aktiv by - sund by - sikker og tryg by - smuk by -

Læs mere

Dion Brun, Frederik Agergaard, Georg Ørnskov Rønsch, Kim Sommer, Lisbeth Garder, & Stefan Krebs Jensen.

Dion Brun, Frederik Agergaard, Georg Ørnskov Rønsch, Kim Sommer, Lisbeth Garder, & Stefan Krebs Jensen. Referat af bestyrelsesmøde Deltagere: Afbud: Dato: Dion Brun, Frederik Agergaard, Georg Ørnskov Rønsch, Kim Sommer, Lisbeth Garder, & Stefan Krebs Jensen. Renè Olesen 19. november 2013 kl. 19.30 på Skibelund

Læs mere

Siden 2016 har en række lokale ildsjæle arbejdet med en plan for fortsat forskønnelse af Vittrup By.

Siden 2016 har en række lokale ildsjæle arbejdet med en plan for fortsat forskønnelse af Vittrup By. Hjørring Kommune Plan og Udvikling Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Vittrup den 22. april 2019 Ansøgning om Matchningsmidler Hermed ansøges om Matchningsmidler til støtte for projektet med at forskønne

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlige veje og stier... 4 3. Vejmyndighedens forpligtigelser på offentlige veje og stier... 4 3.1 Snerydning...

Læs mere

Grundejerforeningen Sletten

Grundejerforeningen Sletten Varde d. 28/03-2010 Referat fra Generalforsamlingen d. 24/03-2010. Generalforsamlingen blev afholdt i et af Lerpøthallens lokaler, 15 personer incl. bestyrelsen mødte op, heraf var 11 stemmeberettigede.

Læs mere

Tilsynsrapport. Veje og grønne områder. Center for Teknik. Maj 2014

Tilsynsrapport. Veje og grønne områder. Center for Teknik. Maj 2014 Tilsynsrapport 2013 Veje og grønne områder Center for Teknik Maj 2014 lndholdsfortegnelse Generelt 2 Indledning Ændringer i udbud Kvalitetskrav Kvalitetskontrol 3 Almen vejdrift Græsslåning i landområder

Læs mere

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Byernes åndehuller Kolding Kommune er beriget med smukke naturområder, som vi

Læs mere

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET Oversigt: M01. Udvendig bygningsvedligeholdelse (930.000 kr.)...2 M02. Administrationsbygninger (300.000 kr.)...2 M03. Offentlige toiletter (311.000 kr.)...2 M04. Grønne områder og naturområder (692.000

Læs mere

MED PÅ EN LYTTER. En undersøgelse af KulturCosmos, maj 2017.

MED PÅ EN LYTTER. En undersøgelse af KulturCosmos, maj 2017. MED PÅ EN LYTTER En undersøgelse af KulturCosmos, maj 2017. Formål Undersøgelsen har til formål at styrke KulturCosmos både internt og eksternt. Det er ønsket at invitere foreningens medlemmer og kulturhusets

Læs mere

Bredebro - Sønderjyllands blomstrende by i bevægelse

Bredebro - Sønderjyllands blomstrende by i bevægelse Bredebro - Sønderjyllands blomstrende by i bevægelse Illustration af Toosbuys Torv set fra Storegade Mer a kite ur hverd gen! www.movearkitektur.dk Eng i blomsterflor Åen løber I forbindelse med områdefornyelsesprojektet

Læs mere

Et naturligt samarbejde...

Et naturligt samarbejde... Et naturligt samarbejde... 2 visioner NYGAARDS visioner er: - at skabe et levende grønt udemiljø med planter, der gror og trives. - at være en naturlig samarbejdspartner for vores kunder. - at være en

Læs mere

Dommerparken 1-31. Servicekoncept. Besluttet af bestyrelsen 2013. Rød skrift Pligtige arbejder, der ikke kan ændres ved

Dommerparken 1-31. Servicekoncept. Besluttet af bestyrelsen 2013. Rød skrift Pligtige arbejder, der ikke kan ændres ved Dommerparken 1-31 Servicekoncept Besluttet af bestyrelsen 2013 1 Hovedområde 1. Renog vedligeholdelse inde 11% Hovedområde 5 Administrativt arbejde 30% Hovedområde 2 Renog vedligeholdelse ude 29% Hovedområde

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlige veje og stier... 4 3. Vejmyndighedens forpligtigelser på offentlige veje og stier... 4 3.1 Snerydning...

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde, tirsdag den 17. september ) Godkendelse af referat fra seneste bestyrelsesmøde d. 12. Maj. Referatet godkendt

Referat af bestyrelsesmøde, tirsdag den 17. september ) Godkendelse af referat fra seneste bestyrelsesmøde d. 12. Maj. Referatet godkendt Referat af bestyrelsesmøde, tirsdag den 17. september 2009. Mødet blev afholdt hos Kristian. Til stede: Kristian, Ole, Torben og Mette 1) Valg af referent: Mette 2) Godkendelse af referat fra seneste bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde

Referat Bestyrelsesmøde Grundejerforeningen Vistoftgårdens Jorder V/ Jørgen Lakjer Ranunkelvej 171 8471 Sabro Tlf.: 75 53 31 39 Mobil: 30 70 31 39 E-mail: jorgen.lakjer@mail.dk Sabro, Referat Nr. 005-11 5. oktober 2011 Referat

Læs mere

Regulativ. Beskæring af træer og buske langs veje og stier

Regulativ. Beskæring af træer og buske langs veje og stier Regulativ Beskæring af træer og buske langs veje og stier INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle bestemmelser for beskæring... 3 Uddrag af bekendtgørelse af Lov om offentlige veje... 3 2.1. Genstande m.v. på vejarealet...

Læs mere

1. Grønne områder: b. Behov for dræn i områderne Problemer mange steder. Det bliver dog for uoverskueligt at dræne de steder, hvor der er behov.

1. Grønne områder: b. Behov for dræn i områderne Problemer mange steder. Det bliver dog for uoverskueligt at dræne de steder, hvor der er behov. Grundejerforeningen Ovesdal Bestyrelsesmøde den 2. november 2015 (hos Preben) Til stede: Mads, Preben, Niels, Keld og Hans Chr. (Ref). 1. Grønne områder: a. Evaluering af samarbejdet med Klock Park & Have

Læs mere

Dette notat tager som nævnt udgangspunkt i besvarelserne fra de træningspavilloner og udendørs aktivitetsområder, der har deltaget i evalueringen.

Dette notat tager som nævnt udgangspunkt i besvarelserne fra de træningspavilloner og udendørs aktivitetsområder, der har deltaget i evalueringen. Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Lokale- og Anlægsfonden TRÆNINGSPAVILLONER OG UDENDØRS AKTIVITETS- OMRÅDER Telefon 8732 3232 Fax 8732 3200 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE 1. kvartal: Tilgængelighed Samlede resultater November 2018 KORT OM UNDERSØGELSEN OG PANELET Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel Vores Odense.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Deltagere: Afbud: Dato: Lena Rosenlund, Georg Ørnskov Rønsch, Inge Lise Møller Jensen, Stefan Krebs Jensen, Per René Schmidt, Claus Skyum og Frederik Agergaard 01. november 2016

Læs mere

Skabelon af spørgeskema på nøgletalsområdet denne skabelon kan ikke indsendes.

Skabelon af spørgeskema på nøgletalsområdet denne skabelon kan ikke indsendes. Skabelon af spørgeskema på nøgletalsområdet denne skabelon kan ikke indsendes. Velkommen til spørgeskemaet om "Nøgletal på vejområdet" Spørgeskemaet er opdelt i tre dele Del 1 Spørgsmål til Fakta og Enheder

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN SALVIG INFORMATIONSMEDDELELSE 2018

GRUNDEJERFORENINGEN SALVIG INFORMATIONSMEDDELELSE 2018 AFFALDSSTATIVER PÅ FÆLLESAREALET AFFALDSSTATIVERNE PÅ FÆLLESAREALET Affaldsstativerne på fællesarealet blev oprindelig opsat for at hundeejere nemt kunne slippe af med hundeposer. Der dumpes mere og mere

Læs mere

Til Borgerne i Nr. Kollund og omegn

Til Borgerne i Nr. Kollund og omegn Til Borgerne i Nr. Kollund og omegn Det er nu blevet en tradition i borgerforeningen, at bestyrelsen en gang om året ca. Midt mellem to generalforsamlinger omdeler folderen Midtvejsnyt. Midtvejsnyt orientere

Læs mere

Generalforsamlingen 2010. Grundejerforeningen Svenstruphøj

Generalforsamlingen 2010. Grundejerforeningen Svenstruphøj Generalforsamlingen 2010 Grundejerforeningen Svenstruphøj Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning om det forløbne år samt godkendelse heraf 3. Forelæggelse af revideret regnskab for 2009

Læs mere

Hovedrapport - daginstitutioner Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune

Hovedrapport - daginstitutioner Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Indholdsfortegnelse Introduktion til undersøgelsen...3 Sammenfatning...4 Samlet tilfredshed...5 Samlet tilfredshed på tværs af institutionerne...6 Barnets

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Bestyrelsens beretning ved formanden. Fra bestyrelsens side vil vi gerne byde jer rigtig hjertelig velkommen her til årets generalforsamling

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 24. marts 2015 Bestyrelsens beretning ved formanden. Vi vil fra bestyrelsens side endnu engang byde alle rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Morud. Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten

Morud. Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten Morud Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten August 2004 Morud Side 2 af 10 Indledning Vi er en gruppe borgere i Morud, som gennem et par år har arbejdet på, at få gjort midtbyen kønnere

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

REGULATIV. nordfyns kommune. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE. September 2007 Rev.

REGULATIV. nordfyns kommune. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE. September 2007 Rev. nordfyns kommune September 2007 Rev. november 2013 REGULATIV om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE Sidel Side 2 nord Fyns kommune Indholdsfortegnelse: 1. Indledning

Læs mere

Grundejerforeningen Lundegårdsparken

Grundejerforeningen Lundegårdsparken Hermed fremsendes som aftalt materiale vedrørende licitation for vedligeholdelse af foreningens grønne områder m.v. Materialet indeholder: 1. Beskrivelse 2. Tilbudsblanket 1,2 og 3 3. Almindelige betingelser

Læs mere

Vinter og sne snerydning Det gør du det gør vi

Vinter og sne snerydning Det gør du det gør vi Vinter og sne snerydning Det gør du det gør vi Når sneen falder eller frosten bider fra sig og gør veje og stier glatte, så skal såvel kommune som grundejere i sving. Byrådet har besluttet, hvordan grundejerne

Læs mere

VINTERUDVALGET - 1 - Vinterregulativ Dato: 19. juni 2007 VINTER REGULATIV. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser

VINTERUDVALGET - 1 - Vinterregulativ Dato: 19. juni 2007 VINTER REGULATIV. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser VINTERUDVALGET - 1 - VINTER REGULATIV Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser VINTERUDVALGET - 2-19. juni 2007 VINTERUDVALGET FORORD Som følge af kommunalreformen har Vinterudvalget

Læs mere

3. Renholdelse Grundejernes forpligtelser med hensyn til renholdelse er i henhold til 13 stk. 1 og 2 fastsat således:

3. Renholdelse Grundejernes forpligtelser med hensyn til renholdelse er i henhold til 13 stk. 1 og 2 fastsat således: Afsnit I Regulativet omfatter vintervedligeholdelse og renholdelse af veje og stier, der i henhold til Trafikministeriets lovbekendtgørelse nr. 432 af 31. maj 1991 administreres af Ballerup Kommune, samt

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev?

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SKJOLDELEV Indledning: Landbyrådsrepræsentanten fra Skjoldelev inviterede i samarbejde

Læs mere

Utzon. Gruppe 1: Hvor mange og hvem? Tidspunkt: (Dag/måned/år, tidsrum) Sted: Noter gadenavn/pladsnavn/adresse

Utzon. Gruppe 1: Hvor mange og hvem? Tidspunkt: (Dag/måned/år, tidsrum) Sted: Noter gadenavn/pladsnavn/adresse BYRUMSANALYSE Byrum, hvad er det egentlig for noget? Det er de rum der skabes mellem husene, det er pladser, parker, veje, osv. Byer er planlagte ned til mindste detalje, men det er dem der bruger byen

Læs mere

HELHEDSPLAN VELKOMMEN FÆLLESBO, HERNING AFD. 106

HELHEDSPLAN VELKOMMEN FÆLLESBO, HERNING AFD. 106 HELHEDSPLAN VELKOMMEN HELHEDSPLAN Dagsorden 1. Introduktion til hvad det vil sige at arbejde med fremtidssikring. 2. Gruppearbejde med fremtidsværkstedet. 3. Præsentation af området med fokus på muligheder

Læs mere

Spørgsmål/Svar til Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse ved konkurrenceudsættelse af Nordfyns Kommunes Vej og Park

Spørgsmål/Svar til Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse ved konkurrenceudsættelse af Nordfyns Kommunes Vej og Park Spørgsmål/Svar til Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse ved konkurrenceudsættelse af Nordfyns Kommunes Vej og Park Senest ajourført: 13. april 2015 Nedenstående oversigt indeholder de spørgsmål, Nordfyns

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Serv. Kom. vicekatalog. som

Serv. Kom. vicekatalog. som Serv vicekatalog Kom mmunale vejee Servicekataloget for kommunale veje er enn beskrivelse af de opgaver, som Vej & Park udførerr i forbindelse med drift og vedligeholdelse. Indledning Servicekataloget

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde

Referat Bestyrelsesmøde Grundejerforeningen Vistoftgårdens Jorder V/ Jørgen Lakjer Ranunkelvej 171 8471 Sabro Tlf.: 75 53 31 39 Mobil: 30 70 31 39 E-mail: jorgen.lakjer@mail.dk Sabro, Referat Nr. 003-12 25. september 2012 Dato:

Læs mere

Veje, Grønne områder og kollektiv trafiks samlede budgetramme 2020 i kr.

Veje, Grønne områder og kollektiv trafiks samlede budgetramme 2020 i kr. Fordeling af MTP s Driftsudgifter i 1.000 kr. Miljø og Natur 8.588 kr. Kommunale bygninger 9.666 kr. Veje, Grønne områder og kollektiv trafik 82.538 kr. Miljø og Natur Veje, Grønne områder og kollektiv

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØ EVALUERING 2015 UNDERVISNINGSMILJØ ǀ EVALUERING 2015 ǀ PILEHAVESKOLEN

UNDERVISNINGSMILJØ EVALUERING 2015 UNDERVISNINGSMILJØ ǀ EVALUERING 2015 ǀ PILEHAVESKOLEN 1 UNDERVISNINGSMILJØ EVALUERING 2015 2 SVARPROCENTER 3 METODE 3 1. LIDT OM DIN KLASSE 4 2. KLASSEN OG KAMMERATERNE - MOBNING 8 3. LIDT OM DIN KLASSELÆRER 10 4. TIMERNE OG UNDERVISNINGEN 13 5. RAMMER KLASSELOKALET

Læs mere

Referat af generalforsamling i Ørslev Lokalråd 29-01-2013. Der var fremmødt 19 borgere foruden bestyrelsen.

Referat af generalforsamling i Ørslev Lokalråd 29-01-2013. Der var fremmødt 19 borgere foruden bestyrelsen. Referat af generalforsamling i Ørslev Lokalråd 29-01-2013. Der var fremmødt 19 borgere foruden bestyrelsen. 1. Valg af stemmetællere blev Mette Laursen og Klaus Andersen. 2. Valg af dirigent blev Karl

Læs mere

Liste over områder med dårlig eller manglende belysning i Brønshøj-Husum.

Liste over områder med dårlig eller manglende belysning i Brønshøj-Husum. Liste over områder med dårlig eller manglende belysning i Brønshøj-Husum. Ønsker til ny belysning: Lb.nr. Lokalitet Kommentarer LU - bemærkninger Grundbelysning 1 Karlslundevej, mellem Smørumvej & Merløsevej

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00

Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00 Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00 Ca. 55 grundejere inkl. bestyrelsen var fremmødt Velkomst v. formanden og præsentation af bestyrelsen v. de enkelte medlemmer

Læs mere

Ledelse. Hovedkonklusion. 7. maj 2015

Ledelse. Hovedkonklusion. 7. maj 2015 7. maj 2015 Ledelse Hovedkonklusion I forbindelse med projektet Effektiv drift har vi gennemført ca. 60 interviews. Vi har talt med ejendomsfunktionærer, driftschefer og beboerdemokrater. Disse interviews

Læs mere

DN Sorø, Besigtigelse 26. august 2017 Gadekær og branddamme i Sorø kommune 2016 Referat

DN Sorø, Besigtigelse 26. august 2017 Gadekær og branddamme i Sorø kommune 2016 Referat DN Sorø, Besigtigelse 6. august 07 Gadekær og branddamme i Sorø kommune 06 Referat Sorø Kommune havde udarbejdet en rapport Gennemgang af gadekær og branddamme i Sorø kommune 06. Kommunens Teknik, Miljø

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013 Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013 1.0 INDLEDNING 2 2.0 DET SOCIALE UNDERVISNINGSMILJØ 2 2.1 MOBNING 2 2.2 LÆRER/ELEV-FORHOLDET 4 2.3 ELEVERNES SOCIALE VELBEFINDENDE PÅ SKOLEN

Læs mere

Beretning om veje, den 9. august 2014 for Pedersdal Grundejerforening.

Beretning om veje, den 9. august 2014 for Pedersdal Grundejerforening. Beretning om veje, den 9. august 2014 for Pedersdal Grundejerforening. Vejene 2013/14 1. Vinter Sne og regn i vinteren 2013/2014 var minimal, så selvom snerydningen kun blev til en enkelt gang, vil vi

Læs mere

krav til driftsvenlig udformning af anlæg, ver Sagsnr

krav til driftsvenlig udformning af anlæg, ver Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift NOTAT 32 krav til driftsvenlig udformning af anlæg, ver. 1.0 Byens Drift drifter og vedligeholder byens rum og parker. Det indebærer renhold

Læs mere

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale Situationen i dag Fordelingen af grønne arealer, som Bæveren kan benytte til fællesarealer, er i dag meget usammenhængende og giver ikke mulighed for at danne et godt offentligt rum, hvor folk kan mødes.

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere