Danske MILSIM Regler V2.1a6 Dansk oversættelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Danske MILSIM Regler V2.1a6 Dansk oversættelse"

Transkript

1 Danske MILSIM Regler V2.1a6 Dansk oversættelse Dette er det danske regelsæt for Militære Simulations spil (MILSIM). MILSIM dækker airsoft (hardball) simulationer af alle typer militære operationer, fra anti-terror til regulære krigslignende slag og fredsbevarende missioner. Dette regelsæt er baseret på originalen, fremsat af Fynske Jæger Regiment, der har været igennem flere revisioner og som stadig vil blive opdateret efterhånden, som nye problemer og idéer opstår. Til trods for, at de oprindeligt kun var tiltænkt FJR s egne scenarier, er reglerne blevet adopteret af de fleste danske MILSIM hold og kan som sådan ses som de officielle danske regler. Udover FJR, er den primære bidrager Anders Nielsen, som har lavet de nye våben-opgraderingsregler. Mange gode pointer rejst af andre spillere, både i felten og på s fora, er også blevet taget til overvejelse under udfærdigelse af reglerne og ligeledes er erfaringer og regler fra udenlandske spil. Yderligere tak går til: 75th Rangers, SIGMA, 4th MIR, MEU, EXCES og en gruppe freelance MILSIM-spillere. (Dansk oversættelse af: Martin Maro Nielsen Mad Foxes)

2 1 PERSONLIGE VÅBEN OG UDSTYR GENEREL INFORMATION VÅBEN MINER OG GRANATER GRANATKASTERE OG PANSERVÆRNSVÅBEN KEVLAR-/FRAGMENTATIONSVESTE OG HJELME GENERELLE REGLER SPILOMRÅDE, CIVILE OG DYR MARKERINGER SPECIALISTER: MEDICS, FINSKYTTER OG STØTTEVÅBEN RAMT MEDICS OG SÅREDE ALTERNATIV KAMP ANGREB PÅ FJENDENS LEJR/BSO OFF-GAME SPILLERE KØRETØJER GENERELLE REGLER FOR KØRETØJER KØRETØJER OG KAMP RADIOER DANSK LOV LYTTERI OG JAMMING Frasigelse af ansvar: Det er op til den enkelte spiller selv at holde sig informeret og opdateret om dansk lov i forhold til hardball udstyr og spil. Arrangørerne tager intet ansvar for den enkelte spillers opførsel eller sikkerhed. Hvis spillere bliver taget med ulovlige uniformsgenstande eller udstyr, vil arrangørerne viderebringe alle relevante oplysninger, de måtte være i besiddelse af til myndighederne. Ved at melde dig til et arrangement, påtager du dig det fulde ansvar for egne handlinger og medgiver, at du kender de relevante love og regler.

3 1 Personligt våben og udstyr 1.1 Generel information Tænk og spil sikkert. Husk at benytte en transportkasse eller lignende, som skjuler dit våben, når du bevæger dig udenfor spilområdet. Det er naturligvis ikke alle tænkelige situationer, der kan beskrives i dette regelsæt. Er du i tvivl, så tænk på spillets og reglernes ånd: Hvad er realistisk og hvordan kan det overføres til spillet, så det forbliver sjovt? Lad være med bare at gøre, hvad end der lige er nemmest, eller giver dig den største fordel. 1.2 Våben Brug venligst realistiske våben. Urealistiske våben, der indføres i spillet, ødelægger muligheden for fordybelse i spillet for dine holdkammerater. Dette er ikke tiltænkt at påtvinge spillerne at bruge en bestemt type M16 riffel, men nærmere at undgå underligt udseende, ultra korte våben med kæmpemæssige batterier tapet fast til siderne. Lad dog ikke disse regler dræbe din kreativitet. Bare brug din sunde fornuft, når du køber eller modificerer våben til MILSIM. Magasin størrelse Med mindre andet er fastsat af arrangørerne til det enkelte spil, skal alle spillere bruge standard magasiner til deres våben, defineret som fjederopererede magasiner med en kapacitet på højst 80 kugler. Skyde stil Et MILSIM scenarie forsøger at simulere et virkeligt militært engagement. Derfor er det ikke tilladt at skyde på en måde, der udnytter hardballvåbens naturlige egenskaber. F.eks. er det ikke tilladt at udnytte hop-up systemet til at skyde over dækninger eller om hjørner, ved at tilte våbnet til siderne eller vende det på hovedet. Ammunition De fleste arrangører kræver, at spillerne benytter bio-nedbrydelige eller mørke kugler. Kontakt arrangørerne, hvis du er i tvivl. Sikkerheds afstande Alle hastigheder er skrevet ved brug af Mxxx-notationen, bestemt af kuglens hastighed ved mundingen af våbnet ved brug af 0,20g kugler. En afvigelse på max. 9m/s er tilladt. Sikkerhedsafstande (i meter) for de forskellige typer opgradering: Opgradering M100 M120 M130 M140 M150 M160 M170 M190 M210 Afstand Fuld auto indendørs tilladt JA NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ Våben klasser Våben er delt op i forskellige klasser, hvor forskellige opgraderinger er tilladte, for at reflektere de egenskaber den skarpe udgave af det enkelte våben besidder.

4 CO2 og HPA våben Af sikkerhedsmæssige årsager, er disse våbentyper ikke tilladte. Hvis du har et sådant våben og vil medbringe det til et arrangement, skal du kontakte arrangørerne og bede om tilladelse. AEG finskytte rifler (Marksman rifles) En AEG finskytte riffel må kun anvendes til enkeltskud. Ydermere må du kun have en kugle i luften af gangen, mellem dig og dit mål. Når kuglen har passeret eller ramt dit mål, må du affyre det næste skud. Vægt for støttevåben For at opretholde en vis realisme, er der fastsat en minimumsvægt for støttevåben. Vægtene inkluderer: Våbnet selv, et fuldt opladt boks magasin, batteri og støtteben (bipod). Optiske sigtemidler, remme og andet ekstra udstyr tæller IKKE med i våbnets minimumsvægt. Specialister Finskytter (marksmen) og spillere, der bærer støttevåben (LSV'er og LMG'er) er specialister. Det samme gælder for medics. Der er en grænse for, hvor mange specialister, hvert hold må have (se 2.3). Spillere med bolt action rifler er IKKE specialister. Våben klasse Max. opgradering Eksempler Kommentarer Pistoler M100 Beretta M9, Colt 1911 osv. Maskinpistoler (SMG'er) M100 MP5, Uzi, P90 osv. Alt hvad der bruger pistol ammunition (9mm,.45 cal. osv.) Rifler og karabiner M120 Armalite og Colt serie, G3 serie, AK47 serie osv. Specialist: LSV Specialist: LMG Specialist: 5.56 SA AEG Finskytte (Marksman) Specialist: 7.62 SA AEG Finskytte (Marksman) M130 M16 LSV, G36 LSV osv. Må bruge boks magasin op til 2000 skud. Ingen zoom optik. Minimum vægt: 5kg* M140 M249 Minimi, M60 osv. Må bruge boks magasin op til 2000 skud. Ingen zoom optik. Minimum vægt: 7kg* M170 SR15, SL8 osv. Min. løbslængde 45cm Kun enkeltskud 30 kugler pr. magasin M190 PSG-1, Dragunov osv. Min. løbslængde 45cm Kun enkeltskud 30 kugler pr. magasin Bolt action rifles (BA) M210 APS2, M700 osv. Min. løbslængde 45cm

5 1.3 Miner og granater Miner, der er beregnede til at dræbe fjendtlige spillere skal være af en type, der affyrer kugler. Enhver, der bliver ramt af kuglerne er død (ikke bare såret). Vedkommende skal vente i 10 min. på stedet, for derefter at returnere til felthospitalet for at blive genoplivet. 1.4 Granatkastere og panserværnsvåben Granatkastere og panserværnsvåben kan anvendes i to forskellige roller: Som anti-personel våben eller anti-køretøjs våben. Som anti-personel våben affyrer de 6mm kugler og kan ramme folk, som ethvert andet skydevåben. Anti-køretøjs våben skal bruge gas eller luft, så de danner en form for røgsky. De skal også være udstyret med et rødt lys, så spillerne i køretøjet, der bliver beskudt, er klar over det. 1.5 Kevlar-/fragmentationsveste og hjelme En spiller kan bære både en Kevlar-/fragmentationsvest og en hjelm som beskyttelse. (Se medic sektionen af dette regelsæt for detaljer omkring fordelene.) Følgende betingelser skal være mødt, for at veste og hjelme tæller som beskyttelse: Kevlar-/fragmentationsveste: Vesten skal indeholde en eller to plader med dimensioner på minimum 20x25cm og disses kombinerede vægt skal være mindst 2,4kg. Ægte level III plader må bruges, selvom de vejer eller måler mindre end det krævede. Alternativt kan en ægte militær fragmentationsvest med full flex-kevlar dækning benyttes uden plader, såfremt denne vejer mere end 3kg, før påsættelse af tasker og udrustning. Hvis du har en vest, der ikke er dækket af reglerne, men som du føler er realistisk, så kontakt arrangørerne af det enkelte spil mhp. dispensation. Hjelme: Hjelme skal ligne ægte ballistik hjelme (ingen lufthuller i toppen f.eks.) og veje mindst 1kg før påmontering af ekstraudstyr, såsom beslag til montering af nat-obs udstyr, modvægte, lygter osv., eftersom disse ting også ville gøre en ægte hjelm tungere. En ægte level IIIA hjelm må benyttes, selvom den vejer mindre end 1 kg.

6 2 Generelle regler Denne del indeholder de basale regler, når man er med i et MILSIM scenarie. 2.1 Spilområde, civile og dyr Vær god ved dyrene. Vi har FÅET LOV til at være i området. Dyrene har RET til at være der. Vær opmærksom på, at civile kan komme ind på området. Hvis dette sker, så stop spillet og bed dem PÆNT om at forlade området. Spillerne må ikke bevæge sig tættere end 50m på spilområdets grænser eller civile veje, med mindre arrangørerne har givet specifikt lov. Spillere der ved et uheld kommer til at bevæge sig ud af området og bliver set af fjenden eller arrangørerne, kan erklæres døde. Herefter skal de vente i 10 min. og fortsætte til felthospitalet. Der må under ingen omstændigheder skydes ud af spilområdet, selvom fjenden har bevæget sig derud! Begynder fjenden at skyde ind i spilområdet fra civilt område, anråbes de med henblik på at gøre dem opmærksomme på, at de er udenfor området og derfor erklæret døde. Ilden besvares IKKE!!! 2.2 Markeringer A. Hold markeringer Hvis holdene (de stridende parter ifølge scenariet) ikke kan adskilles ud fra sløringstype, vil de blive tildelt markeringer af arrangørerne. Disse skal bæres synligt (både forfra og bagfra) øverst på højre arm, eller som instrueret af arrangørerne. B. Medics og off-game spillere Medics er tydeligt markerede med en eller anden form for medic symbol på deres arm/skulder. Det behøver ikke at være en stor hvid cirkel med et rødt kors, men skal være muligt at identificere på afstand. Off-game spillere (inklusiv døde) skal være markeret med gult eller orange. C. Snipere Spillere, der bærer ghillie suits kan vælge at sætte deres markering på brystet på ydersiden af deres ghillie suit, så den er synlig, når de står op. Vælger man ikke denne løsning, skal markeringen bæres på armen som normalt. D. Køretøjer Ligesom spillere skal køretøjer, der er med i spillet være markerede med de samme farver som deres hold. Hvis holdene er delt op efter sløringstype, tildeler arrangørerne farver til markering af køretøjerne.

7 2.3 Specialister: Medics, finskytter og støttevåben Specialister er spillere, der fungerer som medics, finskytter eller som bærer støttevåben. Der er en grænse for, hvor mange specialister hvert hold må have (ikke hver SIDE, men hvert HOLD) og også en grænse for, hvor mange af hver enkelt type: Antal spiller på holdet Antal tilladte specialister Antal tilladt af hver type F.eks. kan et hold på 13 spillere have 7 specialister, men de kan kun have max. 4 spillere med støttevåben. 3 medics og 4 støttevåben er tilladt, mens 1 medic og 5 støttevåben ikke er, da dette ville føre holdet over max. af 4 specialister af samme type. Ligeledes ville en sammensætning af 3 støttevåben, 2 finskytter og 2 medics være lovlig (7 i alt), mens 3 støttevåben, 3 finskytter og 2 medics ikke er (8 i alt). Udvid skemaet for større hold. 2.4 Ramt Når du af en hvilken som helst årsag bliver ramt af en kugle, der IKKE har rikochetteret af noget, er du ramt. A. Hvad tæller som ramt? Du er ramt, når du bliver ramt på kroppen eller din udrustning (veste og hjelme inklusiv). Et ramt våben eller en ramt rygsæk, der rammes hvor et skarpt projektil ikke ville have gået igennem rygsækken eller våbenet, tæller ikke som ramt. Dette gælder KUN for deciderede rygsække, ikke for kampveste, kevlar-/fragveste osv. ALLE kugler, der rammer disse typer udrustning, tæller som ramt. B. Når du bliver ramt Når du bliver ramt, smider du dig på jorden og råber: RAMT! Marker dig selv som såret/død ved at holde dit våben lodret op i luften, hvis der stadig skydes voldsomt omkring dig. Det er spillerens eget ansvar at markere sig selv, så denne undgår at blive skudt igen. Ofte kan en modspiller ikke se hele den såredes krop og kan ikke se, at vedkommende er såret. Vi anbefaler at lægge et lyst farvet stykke stof eller lignende over hovedet om dagen. Om natten bør du bruge en gul eller orange (ikke rød!) lygte som markering. C. At være såret og tilkalde en medic Det er tilladt at råbe på en medic ca. én gang i minuttet. Sårede spillere må absolut INTET sige til levende spillere! De må ikke pege, nikke, bruge radioen eller gøre nogen fagter eller lignende for at indikere, hvor fjenden er. Det er tilladt langsomt at kravle væk, hvis du bliver ved med at blive ramt, men IKKE hen imod en medic. Det er IKKE tilladt for levende spillere at bruge døde eller sårede spillere som dækning.

8 D. Død Hvis du ikke indenfor 10 min. af, at du er blevet ramt, er blevet tilset af en medic, er du død og du returner til felthospitalet. Selvom der ikke er nogen chance overhovedet for, at en medic kan redde dig (hvis du er alene, eller fordi du har været såret tidligere), skal du stadig blive på stedet i alle 10 min., før du fortsætter til felthospitalet! Undlader du dette, anses det som snyd og du kan blive udvist fra spillet af arrangørerne! E. Forlængelse af blødetid Hver spiller må bære en personlig enkeltmandsforbinding. En holdkammerat, der ikke er medic må anlægge den sårede spillers egen enkeltmandsforbinding for på denne måde at forlænge blødetiden med yderligere 10 min. Dette er en forbinding ligesom enhver anden og skal anlægges ordentligt. Dette skal tage mindst 1 min. Hvis de 20 min går, uden at den sårede er blevet tilset af en medic, kan der ikke gøres mere og spilleren er død. I det øjeblik forbindingen er lagt, SKAL spilleren vente alle 20 min., før han erklærer sig selv død og returnerer til felthospitalet. 2.5 Medics og sårede Medics kan lappe sårede spillere sammen, så de kan være med i spillet igen. Der er dog en grænse for, hvor mange gange dette kan gøres. A. Forbindinger En medic må bære 20 forbindinger udover sin egen personlige enkeltmandsforbinding. B. Genforsyning Når medic'en har brugt alle sine forbindinger, skal vedkommende returnere til felthospitalet for at genforsyne. C. Sammenlapning af sårede (healing) Når en medic når frem til en såret spiller, må han fjerne dennes enkeltmandsforbinding, hvis den er anlagt. Han kan herefter lappe den sårede sammen ved at anlægge en ny forbinding. Forbindingen skal lægges ordentligt og dette skal tage mindst 1 min. Det er ikke nok bare hurtigt at vikle forbindingen rundt om spilleren og løbe videre. En medic må ikke foretage sig andet, mens han lapper en anden spiller sammen og denne kan kun lappe én spiller sammen af gangen. D. Flytning af sårede En såret spiller må flyttes af sine holdkammerater. Vedkommende må hjælpe til ved at sparke med benene, men må ikke gå eller løbe. E. Antal sår Den tredje gang en spiller bliver ramt, er han død. Dette betyder, at når en spiller er blevet lappet sammen af en medic 2 gange, vil den næste kugle, der rammer vedkommende være dødbringende. F. Beskyttelsesudrustning (Kevlar-/fragvest eller hjelm) Kevlar-/fragveste og hjelme giver begge en ekstra mulighed for at blive lappet sammen af en medic. Dette betyder, at en spiller, der både bærer vest og hjelm, kan lappes sammen af en medic 4 gange, hvorefter den femte træffer er dødbringende.

9 G. Døde spillere og genoplivning (respawn) Når en spiller er død, skal vedkommende returnere til det nærmeste felthospital for at blive genoplivet. Når spilleren er ankommet til felthospitalet, skal vedkommende blive der i 30 min. Herefter er spilleren med i spillet igen og kan fjerne alle forbindinger. Levende spillere kan også tilbringe 30 min. på felthospitalet og fjerne samtlige forbindinger. En medic kan også genoplive spillere eller fjerne deres forbindinger i felten. Han kan kun arbejde på én død/såret spiller af gangen og operationen tager 45 min. Medic'en må ikke foretage sig andet indenfor denne periode. Hvis operationen afbrydes, starter de 45 min. forfra. Når man opholder sig på felthospitalet må der IKKE kommunikeres med levende spillere (med undtagelse af off-game meddelelser), men spisning, genladning osv. er tilladt. 2.6 Alternativ kamp Til tider kan du ikke skyde folk af hensyn til sikkerhed, stilhed (stealth), eller andre årsager. Følgende regler dækker disse situationer. A. BANG reglen Denne regel benyttes, når du engagerer mål indenfor 6 meter. Ret dit våben mod målet og råb BANG! i stedet for at skyde. Dit våben skal være ladt, klar til kamp og der skal tages sigte. Du kan kun BANGE én spiller i sekundet og du kan kun benytte reglen mod folk, der ikke kender din position. B. Knife Kills (knivdrab) Knife kills bruges, når en spiller kommer meget tæt på fjenden, uden at denne opdager spilleren. Prik fjenden på kulderen og sig/visk knife kill. Den angrebne spiller er nu død og må IKKE råbe på en medic eller sige noget andet. Vedkommende skal vente i 10 min. og kan herefter returnere til felthospitalet til genoplivning. Det er dog tilladt, når de 10 min. er gået at råbe medic en enkelt gang, inden du bevæger dig mod felthospitalet, så dine holdkammerater ved, hvad der foregår og at du ikke er faret vild i skoven, eller sidder fast i en grøft et eller andet sted. 2.7 Angreb på fjendens lejr/bso (beredskabsområde) Da der kan være folk, der sover eller har gang i off-game aktiviteter i en lejr/bso, skal der tages ekstra sikkerhedsmæssige hensyn, når man angriber en sådan. Der må ikke skydes ind i eller ud af telte, bivuakker eller soveposer!!! Der er 3 forskellige måder at angribe på: A. Fuldt angreb Angrib lejren/bso'et som enhver anden stilling. Folk der ikke har forladt deres telte, bivuakker eller soveposer for at engagere fjenden indenfor 2 min. efter angrebet påbegyndes, anses automatisk for døde. Det er op til den angribende styrke at gøre fjenden opmærksom på, at de 2 min. er gået, ved at råbe det højt og tydeligt. B. Snigangreb Angriberne sniger sig ind i lejren/bso'et og laver knife kills på alle inde i teltene, bivuakkerne eller soveposerne. Af sikkerhedsmæssige årsager, er det IKKE tilladt at skyde. Styrken der bliver angrebet, kan benytte sig af BANG reglen mod deres angribere, men ikke omvendt. Den forsvarende spiller, SKAL røre ved et våben, når vedkommende BANGER angriberen. Vær stille, når du gennemfører snigangreb.

10 C. Angreb på enkelte telte, bivuakker eller soveposer Angriberen sniger sig op til fjendens telt/bivuak/sovepose og råber BANG BANG BANG meget højt. Personen/personerne i teltet/bivuakken/soveposen er døde. Dette er det eneste tilfælde, hvor flere spillere kan tages ud af spillet på én gang ved hjælp af BANG reglen. Dette kan også bruges til at starte et fuldt angreb. Vær opmærksom på, at hvis den angrebne styrke i tilfælde B og C begynder at skyde udenfor teltene, overgår man automatisk til et fuldt angreb. Herefter er BANG reglen og knife kills ikke brugbare. Dette kan f.eks. ske, hvis man har overset en vagt, eller en patrulje vender tilbage til lejren/bso'et. 2.8 Off-game spillere Nogle gange kan det være nødvendigt for spillere at gå off-game af diverse praktiske real-life årsager. Hvis en off-game spiller støder på en fjende, er off-game spilleren død. Spilleren kan fortsætte med, hvad end vedkommende gik off-game for at gøre, men før spilleren kan være med i spillet igen, skal denne en tur forbi felthospitalet for at blive genoplivet. 3 Køretøjer 3.1 Generelle regler for køretøjer Den vigtigste regel er, at ingen kommer til skade. Vær opmærksom på at køretøjsreglerne er eksperimentelle! Arrangører opfordres til at eksperimentere med alternativer! A. Alle køretøjer skal være sikre! Bremser, styretøj osv. SKAL fungere 100%! Køretøjerne skal måske ikke køre på offentlige veje, men sikkerheden skal være i højsædet! B. Køretøjer må ikke have seriøse lækager eller på anden måde forurene unødigt. C. Alle køretøjer skal medbringe et målebånd eller lignende, så det er muligt at måle afstande for panserværnsvåben o.l. Dette skal være mindst 50m langt. D. Spillere må skyde mod andre spillere i køretøjer. De må dog IKKE forsætligt skyde på selve køretøjet, med mindre dette gøres, som beskrevet herunder. 3.2 Køretøjer og kamp Der er flere måder at angribe og destruere køretøjer på i MILSIM spil: A. Panserværnsvåben Køretøjer kan destrueres af panserværnsvåben. Dette inkluderer LAWs, AT4'ere eller lignende og granatkastere. I dette våben skal der være en røgeffekt og et rødt lys. Røgen i en M203 kan ganske simpelt være gasskyen fra patronen, så længe det er synligt. Affyr våbnet fra en position, der er synlig for køreren og indenfor rækkevidde (50m) og ret det røde lys mod køreren. Køretøjet er nu destrueret og alle om bord er døde (ikke bare ramte ) og de må fortsætte til felthospitalet.

11 B. Almindelige våben For almindelige våben (rifler, karabiner, pistoler o.l.) er normale kampregler gældende. Hvis du kan ramme køreren, tæller han som ramt og han skal standse køretøjet (og slukke motoren) øjeblikkeligt. Selve køretøjet betragtes ikke som beskadiget og en anden spiller kan overtage rattet umiddelbart efter (med tilladelse fra ejeren). En spiller kan destruere et stoppet køretøj ved fysisk at røre ved det. Efterladte køretøjer kan destrueres på samme måde (efterlad en seddel og kontakt arrangørerne). Hvis der er tale om et lukket køretøj og vinduerne er rullet op, kan spillerne ikke rammes, så lad være med at skyd på dem. Tænk på sådanne køretøjer som let pansrede og brug våbnene, beskrevet i A til at nedkæmpe dem. Destruerede køretøjer Et destrueret køretøj skal vende tilbage til hovedkvarteret/lejren og vente 2 timer på at blive genoplivet. 4. Radioer 4.1 Dansk lov Radiobrug i Danmark er underlagt stramme regler og brug af ulovlige radiobånd straffes med heftige bøder. De lovlige bånd er PMR båndene, som består af følgende 8 kanaler: MHz 1: : : : : : : : Pga. det begrænsede antal radiokanaler, der er til rådighed, anbefales det, at arrangørerne tager kontakt til holdførerne i god tid, før arrangementet starter, så de kan koordinere fordelingen af radiokanaler. Husk at mere end et hold godt kan bruge samme PMR kanal ved hjælp af CTCS privat koder. Andre frekvenser må benyttes af spillere med de fornødne tilladelser. Det er også tilladt at benytte ældre 27MHz radioer, men grundet den begrænsede rækkevidde anbefales det, at hold der vælger at bruge disse også bærer mindst én PMR radio. 4.2 Lytteri og jamming Det er tilladt at lytte til fjendtlig radiotrafik. Enhver transmission på fjendtligt net (med undtagelse af nødsituationer) er ikke tilladt.

Grillsim-Lite regler

Grillsim-Lite regler Grillsim-Lite regler - 2017 Indholdsfortegnelse. 1 Definitioner 2 Spilleregler på banen 3 Sikkerhedsregler 4 Våbenregler 5 Medic-regler 6 Sikkerhedsafstande Appendix A Revisionslog Appendix B Grillsim-regler

Læs mere

Hygge-mission-skydning i FPF!

Hygge-mission-skydning i FPF! Hygge-mission-skydning i FPF! Vi har booket Fun Park Fyn lørdag den 10. juni Denne gang dropper vi de storladne historier og sammenhængende missioner og laver noget som meget mere minder om en hyggeskydning

Læs mere

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Banen: Der spilles på en håndboldbane, dvs. 20 x 40 meter Bold: Bolden skal være en Futsal fodbold. Mål: Målene består af to håndboldmål i hver ende af banen. Antal spillere:

Læs mere

De 12 vise troldmænd af Tyrien

De 12 vise troldmænd af Tyrien De 12 vise troldmænd af Tyrien Kapitel 1 - Ildens verden - Gnist (1 skade per min.) 5.ep Gnist sætter din modstander i flammer, og vil give skade hvis de ikke slukkes. - Ildkugle (1 skade) 10.ep Ildkugle

Læs mere

Grundreglerne 1.2. Opførsel

Grundreglerne 1.2. Opførsel Grundreglerne 1.2 Velkommen til SAGA reglerne. De officielle regler for rollespil i Hareskoven. Grundreglerne som du sidder med her, er alt hvad du behøver vide for at spille med. Der findes hæfter for

Læs mere

Svar (regel) Spørgsmål

Svar (regel) Spørgsmål 1. Hvor høje skal netstolperne være: A. 1,5 m? B. 1,524 m? C. 1,55 m? 2. Hvilken farve skal nettet have: A. Mørkt? B. Hvidt? C. Mørkt og hvidt? 3. Hvor er afprøvningsmærkerne til boldhastighed placeret

Læs mere

15 and 50 M Kombiriffel Reglement

15 and 50 M Kombiriffel Reglement 15 and 50 M Kombiriffel Reglement 1. Om skydningen 15 og 50 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 1.01 Koncept - Under afholdes 15/50 M Kombiriffel-skydninger efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i

Læs mere

Som smed skal du bruge følgende ting for at kunne lave noget som helst:

Som smed skal du bruge følgende ting for at kunne lave noget som helst: Smedesættet v. 4.2 At være smed Det er meget simpelt at være smed. Dette hæfte giver dig overblik og hjælper dig med at huske hvad der kræves af en smed og hvilke muligheder han får til gengæld. Krav for

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 Målmand RØD 1 befinder sig ude på spillepladsen, da HVID 8 opfanger bolden og kaster den mod RØDT holds tomme mål. Rød 5 har imidlertid opdaget faren og løber på tværs af feltet for at stoppe bolden.

Læs mere

Svømme position i floden

Svømme position i floden RAFTING SIKKERHED Svømme position i floden Svømme position i floden er som følgende: Lig dig på ryggen ansigtet skal være ned strøms ben og fødder op (tæerne skal være over vandet foran dig). Forsøg aldrig

Læs mere

Februar Sikkerhedsbestemmelser. enkelte skytte. - Hvad skal du som skytte overholde? - Transport af våben

Februar Sikkerhedsbestemmelser. enkelte skytte. - Hvad skal du som skytte overholde? - Transport af våben Februar 2018 Sikkerhedsbestemmelser for den enkelte skytte - Hvad skal du som skytte overholde? - Transport af våben webhenvisning - Opbevaring af - våben også med i hjemmet bold 2 Hvad skal du som skytte

Læs mere

Diverse lege. Indholdsfortegnelse

Diverse lege. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Bjerget brænder... 2 Den landflygtige konge... 2 Sparke til dåse... 2 Kongens kæmper... 3 Jeg melder krig... 3 Rød, gul, grøn - stop!... 4 Morderleg... 4 Den blinde mand... 4 Bankebøf...

Læs mere

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes FANATIC LIVE : f a n a t i c l i v e Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014 war war : never : changes KP og skade. KP: Til Fanatic Live spilles der med

Læs mere

Hvilket af nedenstående kriterier indgår IKKE i vurderingen af en mulig 'bremse et lovende angreb'-forseelse?

Hvilket af nedenstående kriterier indgår IKKE i vurderingen af en mulig 'bremse et lovende angreb'-forseelse? Navn Målmanden har bolden i hænderne og sparker den ud. Den rammer dommeren i ryggen og hopper tilbage mod mål. Målmanden får hånden på bolden i et forsøg på at redde den fra at gå I mål - men den ender

Læs mere

ARES Regelsæt. Vi forventer at alle læser hele regelsættet igennem, det er på 7 sider, så det burde være til at overkomme.

ARES Regelsæt. Vi forventer at alle læser hele regelsættet igennem, det er på 7 sider, så det burde være til at overkomme. ARES Regelsæt ARES er ikke tænkt som et regeltungt scenarie, men vi synes nu alligevel, at der skal være muligheder for kamp og lidt hurlumhej, så nedenstående vil dække det mest basale. Er der ting som

Læs mere

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR.

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. SKOLEREGLER VERSION 2018 Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. INDHOLD Indhold Side 2 Indledning Side 2 Banen, bolden og overtrådt Side 3 Spillere og spilstart Side

Læs mere

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR.

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. SKOLEREGLER VERSION 2018 Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. INDHOLD Indhold Side 2 Indledning Side 2 Banen, bolden og overtrådt Side 3 Spillere og spilstart Side

Læs mere

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden Krigersystem At købe sig op i krigersystemet Krigersystemet er inddelt i to niveauer. Først køber man niveauer i en disciplin (Smidighed, Styrke, eller Taktik). Når man køber et nyt niveau i en af de tre

Læs mere

Regler for Bordtenniskampe, dvs. materialer, borde, bat osv.

Regler for Bordtenniskampe, dvs. materialer, borde, bat osv. ITTF's Bordtennislove I dette dokument finder du den danske bordtennis unions oversættelse af ITTF's bordtennislove. Her kan du finde alt om, hvilke regler der er når man spiller en bordtenniskamp. ---

Læs mere

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil De overordnede temaer for efteråret for BAS er: - Touch, - Præcise afleveringer. - Vendinger - 1v2 defensivt - Possession. - 2 Handlinger - Fysisk ABC 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil Mandag-

Læs mere

200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT

200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 1. Om skydningen 1.01 Koncept - Under afholdes 200 M Kombiriffel-skydninger efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i 200 M Kombiriffel

Læs mere

DK Finskyttehold fik flot 4. plads ved 13 Annual International Sniper Competition i USA

DK Finskyttehold fik flot 4. plads ved 13 Annual International Sniper Competition i USA DK Finskyttehold fik flot 4. plads ved 13 Annual International Sniper Competition i USA I uge 38/2013 var alle finskytterne samlet i Jylland til DM for finskytter. Konkurrencen foregik i Tranum skydeterræn,

Læs mere

Nyhedsbrev fra Hardballshoppen

Nyhedsbrev fra Hardballshoppen Årgang 2, Nummer 2 Dato: 14 Februar 2008 Nyhedsbrev fra Hardballshoppen Hardballshoppen Skolegade 16 4653 Karise Telefon: 56 78 93 06 E-mail: guns@hardballshoppen.dk Armalite CA25 URX Special Forces En

Læs mere

Husk: Alle andre ting (f.eks. våben) er personlige ejendele, og må derfor ikke tages i spillet. Husk: At aflevere ALLE spilgenstande efter spillet!

Husk: Alle andre ting (f.eks. våben) er personlige ejendele, og må derfor ikke tages i spillet. Husk: At aflevere ALLE spilgenstande efter spillet! Rollespil handler om, at leve sig ind i en anden rolle; at tænke, tale og gøre som sin rolle. Det behøver man ikke regler for. Der er dog nogle ting man ikke kan gøre, selvom ens rolle ville have gjort

Læs mere

OPBEVAR ALTID DENNE INSTRUK- TIONSMANUAL SAMMEN MED VÅBEN- ET, OG VIDEREGIV DEN SAMMEN MED VÅBENET, HVIS VÅBENET VIDERE- SÆLGES.

OPBEVAR ALTID DENNE INSTRUK- TIONSMANUAL SAMMEN MED VÅBEN- ET, OG VIDEREGIV DEN SAMMEN MED VÅBENET, HVIS VÅBENET VIDERE- SÆLGES. INSTRUKTIONSMANUAL OPBEVAR ALTID DENNE INSTRUK- TIONSMANUAL SAMMEN MED VÅBEN- ET, OG VIDEREGIV DEN SAMMEN MED VÅBENET, HVIS VÅBENET VIDERE- SÆLGES. ADVARSEL: Før GunPod tages i brug skal du sikre dig,

Læs mere

KOMBI RIFFEL REGLEMENT

KOMBI RIFFEL REGLEMENT KOMBI RIFFEL REGLEMENT KOMBIRIFFEL REGLEMENT 1. Om skydningen 1.01 Koncept - Under Dansk Sportsskytte Forbund afholdes Kombiriffel-skydninger efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i Kombiriffel

Læs mere

Bårehold i felten. Uddrag af noter fra observationer

Bårehold i felten. Uddrag af noter fra observationer Bårehold i felten Uddrag af noter fra observationer 1: Vi får et kald til Holst Camping-området, og springer i bilen. Det er en ung pige, de har svært ved at komme i kontakt med. Vi får et fix-punkt at

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde)

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde) Nr.6531 Nr.6530 Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde) Der spilles med én bold som holdes i gang samtidig med at man løber rundt om bordet og >4 spillere skiftes til at spille

Læs mere

Til VOKSNE kæmpere ved DM og Fyn Open 2012

Til VOKSNE kæmpere ved DM og Fyn Open 2012 Til VOKSNE kæmpere ved DM og Fyn Open 2012 Hvem kan deltage DM i knock-down er IKKE for udenlandske kæmpere. Det vil sige, at en»ikke dansk statsborger«, kun kan deltage ved fremvisning af en gyldig opholdstilladelse,

Læs mere

Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen

Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen 1 Spilleregler for FLU Futsal 1 Banen Dimensionerne Banen skal være rektangulær. Banens længde skal altid overstige bredden. Længde: Minimum 25 m. Maksimum 42 m Bredde: Minimum 15 m. Maksimum 25 m I FLU

Læs mere

Below water no one can hear you scream...

Below water no one can hear you scream... Below water no one can hear you scream... Opslagsværk 2011 Almindelige fejl 1 Tyvstart (frikast gives ved midten) WP 20.2 2 Hjælpe medspiller (frikast gives hvor forseelsen begåes) WP 20.3 3 Holde fast

Læs mere

Vejledende regler for åbne stævner og indledende skydninger til Internetskydning. Pistol 15 m

Vejledende regler for åbne stævner og indledende skydninger til Internetskydning. Pistol 15 m Vejledende regler for åbne stævner og indledende skydninger til Internetskydning Pistol 15 m Pistol 15 m Opdateret september 2014 Generelle bestemmelser 1. Tilmeldelse 1.1. Deltagerberettigede er alle,

Læs mere

Futsal i DGI. Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information

Futsal i DGI. Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information Futsal i DGI Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information www.dgi.dk/futsal 2 Futsalregler for voksne Futsal minder på mange måder om almindelig udendørs fodbold, men der er enkelte forskelle

Læs mere

Juniorlive regler Spilstop og debriefing. Spillet stopper for i dag og vi mødes for lige at samle op på hvad der er sket i dag.

Juniorlive regler Spilstop og debriefing. Spillet stopper for i dag og vi mødes for lige at samle op på hvad der er sket i dag. Juniorlive regler Hvad er rollespil? Spillets gang Rollespil er historiefortælling, hvor man selv er med til at påvirke historien og drive den frem. Vi klæder os ud for bedre at kunne leve os ind i den

Læs mere

Scoring Et hold scorer mål, ved at en spiller kaster disc en til en medspiller, som griber den i modstandernes målzone.

Scoring Et hold scorer mål, ved at en spiller kaster disc en til en medspiller, som griber den i modstandernes målzone. Bilag 1: Kort regelsæt: Ultimate Holdspillet Ultimate bygger på fair play og et regelsæt, som bl.a. betyder, at kampe spilles uden dommere. Hvert hold består af 7 spillere, og i rigtige kampe spiller man,

Læs mere

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling Skyde opgaver Ideer til forskellige skydeøvelser, som træner forskellige aspekter Stress/spænding Tennis-skydning, 2 og 2 skyder match, hver sin skive. Skyde på kryds, to og to, på samme skive Koncentration

Læs mere

Der må ikke skrives på opgavearket. Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

Der må ikke skrives på opgavearket. Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe Der må ikke skrives på opgavearket Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe 1 2 3 4 5 6 En kamp skal afgøres ved en straffekastrunde. Inden HVID 9 skal kaste, kommer han med flere usportslige kommentarer

Læs mere

Øvelser til forhånd og baghånd

Øvelser til forhånd og baghånd Øvelser til forhånd og baghånd Forhånd og baghånd kan integreres i de fleste øvelser. Her er en masse øvelser, som giver mulighed for at lege forhånd og baghånd ind. En øvelse har altid et fagligt formål,

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 Målmand RØD 1 befinder sig oppe ved HVIDT holds frikastlinje, da HVID 8 opfanger bolden og vil kaste den mod RØDT holds tomme mål. Rød 5 har imidlertid opdaget faren og når lige at berøre HVID 8 ganske

Læs mere

Futsal regler for Oplandsturneringen Opdateret den 24-10-2015 Side 1 af 5

Futsal regler for Oplandsturneringen Opdateret den 24-10-2015 Side 1 af 5 Side 1 af 5 1. Forord Futsal har sine rødder i Sydamerika, hvor fodbolden altid har været den mest populære sport, og hvor der blev spillet fodbold på hver en lille plads. Futsal er en teknisk og underholde

Læs mere

Vejledning for Modeller

Vejledning for Modeller Vejledning for Modeller Vejledning for Modeller Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Chat typer på Cam4You... 3 Min Konto... 4 Gå online... 4 Specielt ved privat chat... 10 Mine indstillinger... 11 Ændre priser...

Læs mere

Regeltest C Nye spilleregler pr. 1. juni 2010 udarbejdet af DU s kompetencegruppe - regelansvarlig Johnny Tauman

Regeltest C Nye spilleregler pr. 1. juni 2010 udarbejdet af DU s kompetencegruppe - regelansvarlig Johnny Tauman Der må ikke skrives på opgavearket Regeltest C Nye spilleregler pr. 1. juni 2010 udarbejdet af DU s kompetencegruppe - regelansvarlig Johnny Tauman 1 2 3 4 5 RØD 4 griber bolden i luften lander på maven

Læs mere

Dansk Håndbold Forbund

Dansk Håndbold Forbund 1 2 3 4 Hvornår begynder udvisningstiden for en udvist spiller? Når dommeren har vist Når den udviste spiller Når dommeren fløjter for dommertegn nr. 14 har passeret sidelinien og genoptagelse af spillet.

Læs mere

Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). For U10 og yngre spilles på tværs af håndboldbane

Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). For U10 og yngre spilles på tværs af håndboldbane Spilleregler for indefodbold (*) For at lette forståelsen og dermed forhåbentlig undgå tvivlstilfælde er DBU Lolland-Falster enkelte steder i regelsættet fremkommet med tilføjelser. Disse tilføjelser er

Læs mere

REGLER TIL KRIGSLIVE X

REGLER TIL KRIGSLIVE X Regler til Krigslive X REGLER TIL KRIGSLIVE X Dette regelsæt er skrevet til Krigslive X. 1 ÅNDEN I REGLERNE Krigslive er kun sjovt for alle, hvis der er en fælles forståelse af hvad der er sjovt og hvad

Læs mere

Januar Version 3. Sikkerhedsbestemmelser. enkelte skytte. - Hvad skal du som skytte overholde? - Transport af våben

Januar Version 3. Sikkerhedsbestemmelser. enkelte skytte. - Hvad skal du som skytte overholde? - Transport af våben Januar 2019 - Version 3 Sikkerhedsbestemmelser for den enkelte skytte - Hvad skal du som skytte overholde? - Transport af våben webhenvisning - Opbevaring af - våben også med i hjemmet bold 2 Hvad skal

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn Udarbejdet af: MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Vikingelegen

Læs mere

Evnebeskrivelser BESKRIVELSE. 1 hånds våben. 2 hånds våben. 6. sans. Afstands våben. Bryg eliksir

Evnebeskrivelser BESKRIVELSE. 1 hånds våben. 2 hånds våben. 6. sans. Afstands våben. Bryg eliksir Evnebeskrivelser EVNE 1 hånds våben Med denne evne kan du bruge alle 1 hånds våben, som er blevet godkendt i våbentjek ved spilstart. Et 1 hånds våben er et våben, der ikke er længere end fra jorden og

Læs mere

FAGPLAN. Formål: Kursus skal give eleven det fornødne grundlag for at kunne anvende FX-våben i uddannelsen ved hjemmeværnets enheder.

FAGPLAN. Formål: Kursus skal give eleven det fornødne grundlag for at kunne anvende FX-våben i uddannelsen ved hjemmeværnets enheder. UKLASSIFICERET UDIR 4032 DeMars DIR D: intet 02/10 HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 Langt navn: Omskoling for skydeledere m. fl. til FX-våben. Kort navn: OMSK-FX FAGPLAN Formål: Kursus skal give eleven det fornødne

Læs mere

Flick em Up! Inden spillets start. Scenarie (opsætning) Hold. Lad os spille! Runder. Inden spillet kan starte skal I vælge: En flade at spille på

Flick em Up! Inden spillets start. Scenarie (opsætning) Hold. Lad os spille! Runder. Inden spillet kan starte skal I vælge: En flade at spille på Flick em Up! Inden spillets start Inden spillet kan starte skal I vælge: En flade at spille på Et scenarie Hvilke hold I skal være på. Den bedste flade at spille på. Flick 'em Up! kan spilles på de fleste

Læs mere

S H I N G O R Y U KARATE. Kampregler ved semikontakt karatestævner

S H I N G O R Y U KARATE. Kampregler ved semikontakt karatestævner S H I N G O R Y U KARATE Kampregler ved semikontakt karatestævner KAMPAREALET: Kamparealet skal være kvadratisk med en sidelængde på 6 x 6 meter til 8 x 8 meter. Kamparealet kan forsynes med måtte (Tatami)

Læs mere

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2 Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Sikkerhedsanvisning: Et alternativ lys skal bæres til hver en tid. Varme: Aluminiumshovedet er designet

Læs mere

Ræve pelsen. Et mikro-radio-drama af Merlin P. Mann. Radiodrama 2012 RÆVEPELSEN

Ræve pelsen. Et mikro-radio-drama af Merlin P. Mann. Radiodrama 2012 RÆVEPELSEN Ræve pelsen Et mikro-radio-drama af Merlin P. Mann Radiodrama 2012 EN INT. LAGERBYGNING - NAT og står udenfor døren til en LAGERBYGNING. Der lyder TRAFIK og SIRENER i det fjerne. En dirk KLIRRER stille.

Læs mere

Spillere U15 - U17 år

Spillere U15 - U17 år TRÆNINGSMANUAL Spillere U15 - U17 år Årsplan Speed 1 Årsplan Årsplan 15-17 år 1 år = 42 uger 1 uge = 3 tekniske sessioner 1 session = 2 timer Kamp = 1 pr. uge Fokus Færdigheder gennem konkurrence Mål Bedre

Læs mere

BFO Rosenlund. fælleslege

BFO Rosenlund. fælleslege BFO Rosenlund fælleslege Indhold 1.Det gyldne skind... 2 2.Fangelege... 3 3.Stjæl æg... 4 4.Høvdingebold... 5 5.Katten efter musen... 5 6.Rundbold... 6 7.Fang fanen... 7 8.Jord... 8 9.Stik bold... 8 10.Alle

Læs mere

Dette er simple regler som alle spillere skal følge

Dette er simple regler som alle spillere skal følge Generelle Regler Dette er simple regler som alle spillere skal følge Spilleder (GM) En GM eller spilleder er personer som er ansvarlige for at spillet og reglerne fungere og følges. Dvs. at man skal under

Læs mere

Kortspil. Et spil, tusind oplevelser

Kortspil. Et spil, tusind oplevelser Kortspil Et spil, tusind oplevelser 1 Oversigt over kortene i pakken 7 8 9 10 Knægt Top Konge Es 2 Prøv forskellige spil Bedstemor 3-5 7, 8, 9, 10, knægt, konge, es Bedstemor er et kortspil, der ligner

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

8.20 10 m Fem-skuds luftpistol

8.20 10 m Fem-skuds luftpistol 8.20 10 m Fem-skuds luftpistol 8.20.1 10 m Fem-skuds luftpistol Enhver kaliber 4,5 mm (.177") komprimeret luft eller gaspistol må anvendes Den pistol, der anvendes til 10 m fem-skuds luft disciplinen skal

Læs mere

HVORDAN DU TAKLER TRAUMER

HVORDAN DU TAKLER TRAUMER GODE TANKER GODE FØLELSER Det kan være meget skræmmende at komme ud for et traume, og derfor er det ikke så underligt, at de fleste børn og unge er ude af sig selv i et par dage derefter. Du bemærker måske

Læs mere

Brugervejledning Fun2Go

Brugervejledning Fun2Go Brugervejledning Fun2Go Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 DK-6230 Rødekro Tlf: +45 74 66 92 42 iversen@ji.dk www.ji.dk Indholdsfortegnelse Bemærk Introduktion Tekniske data Inden første cykeltur Tilpasning

Læs mere

Ritual Magi. Magier med en stjerne* optræder flere steder og kan derved opnås på forskellige måder.

Ritual Magi. Magier med en stjerne* optræder flere steder og kan derved opnås på forskellige måder. R 1 For at kunne kaste ritualer skal man have evnerne Magibruger og Ritual som står beskrevet i Regelsættet. Her er en oversigt over de ritualer man kan lære, efterfulgt af en liste med detaljerede beskrivelser

Læs mere

Instruktionsmanual Luftvåben

Instruktionsmanual Luftvåben Instruktionsmanual Luftvåben VIGTIGT: LÆS VENLIGST DENNE INSTRUKTIONSMANUAL, FØR DU TAGER PRODUK- TET I BRUG 1999 Industrias El Gamo, S.A. 1 2 1. Sigtekorn 2. Munding 3. Løb 4. Visier 5. Manuel sikring

Læs mere

De væsentlige ændringer og nye regler per 1. juli 2014.

De væsentlige ændringer og nye regler per 1. juli 2014. Område Beskrivelse Regel Kampområdet Der er nu mulighed for at bruge en Oktogon-form Artikel 3 Kampområdet (Ottekantet-form) bane til stævnerne. Punkt 1.2 og 2.2 Kampområdet Sekundanterne skal sidde udenfor

Læs mere

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien For nogen tid siden efterlyste jeg i et forum et nyt ord for håndflash, da det nok ikke er det mest logiske

Læs mere

REGLER TIL KRIGSLIVE XVI

REGLER TIL KRIGSLIVE XVI REGLER TIL KRIGSLIVE XVI Dette regelsæt er skrevet til Krigslive XIV, men læner sig kraftigt op af reglerne fra alle tidligere Krigslives. 1 ÅNDEN I REGLERNE Krigslive er kun sjovt for alle, hvis der er

Læs mere

LOVE FOR CRICKET. 12.udgave. (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE

LOVE FOR CRICKET. 12.udgave. (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE LOVE FOR CRICKET 12.udgave (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE Forord Følgende dokument er rettelsesblade i forhold til 11. udgave (2017-lovbogen 1. udg.) MCC har pr. 1. april 2019 ændret en række love.

Læs mere

Time Out. Diskvalifikation af RØD 7 og nyt opgiverkast.

Time Out. Diskvalifikation af RØD 7 og nyt opgiverkast. 1 2 3 4 5 HVID 9 står korrekt placeret ved udførelsen af et opgiverkast. Dommerne fløjter for opgiverkastet, men inden HVID 9 får kastet, er HVID 15 løbet frem over midterlinjen, hvor han bliver trukket

Læs mere

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand.

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. skudøvelser om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. I dette tilfælde koncentrerer vi os om skud, der skal dygtiggøre målmanden i

Læs mere

fantasiens hersker Indholdsfortegnelse Indledning Mesterevner og multiclass version 2,0

fantasiens hersker Indholdsfortegnelse Indledning Mesterevner og multiclass version 2,0 fantasiens hersker Mesterevner og multiclass version 2,0 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Ekstra professioner...2 XP pris...3 Mester evner...4 Efterskrift...8 Indledning Dette hæfte er skrevet til de

Læs mere

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes.

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes. Side 1 En rigtig søhelt historien om peder willemoes Side 2 Personer: Peder Willemoes Lord Nelson Side 3 En rigtig søhelt historien om peder willemoes 1 Store drømme 4 2 Det hårde liv på søen 6 3 Krig

Læs mere

2.06 Uklassificerede - Uklassificerede skytter skyder i den for I.P.S.C. gældende klasse ved førstegangsdeltagelse

2.06 Uklassificerede - Uklassificerede skytter skyder i den for I.P.S.C. gældende klasse ved førstegangsdeltagelse STEEL CHALLENGE REGLEMENT 1. Om skydningen 1.01 Koncept - Under Dansk Sportsskytte Forbund afholdes Steel Challenge-skydninger efter regler der er udarbejdet på baggrund af de regler der er gældende for

Læs mere

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD 1 ØVELSER Nedenstående øvelser og spil er tænkt som inspiration til undervisning i høvdingebold. Målgruppen er 4.-5. klassetrin, men flere af øvelserne vil med justering

Læs mere

To Vejs Motorcykel Alarm System BEEPER X6R

To Vejs Motorcykel Alarm System BEEPER X6R Betjeningsvejledning 1. Både 2-vejs fjernbetjeningen og alarmenheden kan afgive alarmsignal. Du kan både bruge den 2 vejs fjernbetjening og den almindelige fjernbetjening til at overvåge motorcyklen. 2.

Læs mere

REGEL HÆFTET. Reglerne version 1.0 Ide af Kristian Færge Lavet af Rasmus Færge Illustreret af Michelle Munk

REGEL HÆFTET. Reglerne version 1.0 Ide af Kristian Færge Lavet af Rasmus Færge Illustreret af Michelle Munk REGEL HÆFTET Dette er reglerne! du skal læse dette hæfte først. Så snart du har læst dette hæfte kan du reglerne. Alle andre hæfter er kun opslagshæfter for at kunne lave en karakter. Reglerne version

Læs mere

DGI Skydning. Hjælp på banen. Riffel

DGI Skydning. Hjælp på banen. Riffel DGI Skydning Hjælp på banen Riffel Indhold Det rigtige aftræk 3 Det rigtige sigte 4 Det rigtige ringkorn 5 Godstykkelse på ringkorn 6 Nulpunktet 7 Fokuspunkter - BK indendørs 8 Fokuspunkter - stående med

Læs mere

Bruger- og monteringsvejledning Installation and user manual Installatie- en gebruikershandleiding... 17

Bruger- og monteringsvejledning Installation and user manual Installatie- en gebruikershandleiding... 17 Bruger- og monteringsvejledning... 3 Installation and user manual... 10 Installatie- en gebruikershandleiding... 17 Les instructions et le manuel... 24 www.kronings.com - next generation caravan equipment

Læs mere

Opvarmning B/C (15 min)

Opvarmning B/C (15 min) Opvarmning B/C (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

VUMB 2013. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2013. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge. Opdateret liste på denne og næste side.

VUMB 2013. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2013. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge. Opdateret liste på denne og næste side. 19. januar 2013, Ebeltoft VUMB LØBSLEDELSE Lasse Petersen. Thomas Kjerstein. TELEFON 6165 7365 E-POST vumb2013@gmail.com WEB www.vumb.dk VUMB 2013 Kære Deltagere Så er der ikke længe til starten på VUMB

Læs mere

medemagruppen Joystick DX2-REM420 Brugervejledning P Q ver November 2013

medemagruppen Joystick DX2-REM420 Brugervejledning P Q ver November 2013 medemagruppen P9-0292-Q ver. 1.0.0 - November 2013 DK Brugervejledning Joystick DX2-REM420 Medema Danmark A/S Enggårdvej 7 Snejbjerg 7400 Herning Telefon: 70 10 17 55 Telefax: 97 18 88 35 Quick guide P9-0292-Q

Læs mere

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0 Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse 1 LOGIN MENU... 3 2 HOVED MENU... 4 3 TRACKER INFO MENU... 5 4 KAPSEJLADS MENU... 6 4.1 TILMELD KAPSEJLADS

Læs mere

Der må ikke skrives på opgavearket

Der må ikke skrives på opgavearket Der må ikke skrives på opgavearket Re-test aug. 2013 1 2 3 4 5 RØD 4 griber bolden i luften lander på maven med bolden under kontrol og glider 4-5 meter. Herefter rejser RØD 4 sig op og står på begge fødder.

Læs mere

BRUGER MANUAL. VARMELAMPE Version C

BRUGER MANUAL. VARMELAMPE Version C Sa-Med r,>$r,.al.> BRUGER MANUAL VARMELAMPE Version C Skal anvendes sammen med org. Engelsk manual. Hejreskowej 18C 3490 Kvistgård Tlf. 49 13 46 18 Fax. 49 13 47 19 Version C INDEX Forholdsregler Symboler

Læs mere

Opvarmning A (15 min)

Opvarmning A (15 min) Opvarmning A (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2

Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2 Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2 I dette materiale, målrettet skoler og fritidsordninger, er kidsvolleyreglerne rettet til, så de passer til en undervisningssituation, hvor idrætslæreren har grupper

Læs mere

WE GBBR VEDLIGEHOLDELSES GUIDE

WE GBBR VEDLIGEHOLDELSES GUIDE 15-2-2014 CUSTOMGUNS, V / KAARE ANDOR KLINCK WE GBBR VEDLIGEHOLDELSES GUIDE En vejledning I korrekt vedligehold af WE GBBR våben CustomGuns Forord Vedligeholdelsesguide til WE GBBR Denne vedligeholdelses

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

DKK Rally-lydighed, Begynderklasse.

DKK Rally-lydighed, Begynderklasse. DKK Rally-lydighed, Begynderklasse. Start Teamet stiller sig klar i en afstand af ½ - 1 meter skråt foran og til venstre for startskiltet med hunden i "plads-position" (indenfor ½ meter af førerens venstre

Læs mere

DM i Fodboldloven 2015. 2 Ja, hvis de ikke har brugt tre udskiftningsspillere allerede

DM i Fodboldloven 2015. 2 Ja, hvis de ikke har brugt tre udskiftningsspillere allerede Navn: Favoritdommer: Beskrivelse 1. Under en straffesparkskonkurrence pådrager målmanden sig sin anden advarsel og bliver udvist. Må holdet sætte reservemålmanden ind? 1 Ja Nej 2 Ja, hvis de ikke har brugt

Læs mere

De Officielle Le Mans Regler 2015

De Officielle Le Mans Regler 2015 De Officielle Le Mans Regler 2015 24. september 2015 1 Om Spillet Le Mans er et racerbile spil, hvor hold á tre personer kører i 24 timer på den officielle Le Mans bane. Der er enkelte undtagelser i reglerne

Læs mere

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål.

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Lege spil Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Spil Futsal De forskellige grupper skal spille Futsal kampe mod hinanden. Såfremt grupperne er store

Læs mere

Spillebeskrivelse. Rev. 03. Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98

Spillebeskrivelse. Rev. 03. Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 Spillebeskrivelse Rev. 03 Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 Opstillingsvejledning for Compu-Game automater. Indgreb i automatens elektriske og mekaniske

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

DTaF dommerreglement Ændringer vedtaget jan 2009 Lørdag den 14. februar 2009

DTaF dommerreglement Ændringer vedtaget jan 2009 Lørdag den 14. februar 2009 y regler pr. juni 2009 7 DOMMER ES ARBEJDSOMRÅDER Stk. 2 Kamplederen a) Skal lede og kontrollere kampen. b) Kamplederen skal starte shi-jak og slutte keu-man, tildele advarsler keung-go, minuspoint gam-jeum,

Læs mere

Skrivelse af 2. juli 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi Rådet udtalte:

Skrivelse af 2. juli 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi Rådet udtalte: 2015-32-0153-00017 Skrivelse af 2. juli 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi En kæreste til en psykisk ustabil ung mand meldte ham for at have aflivet flere af hendes hunde og 2 katte. Han oplyste, at

Læs mere

Miljø. Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller. At vise, at hesten vil stå stille og villigt følge føreren i skridt og trav

Miljø. Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller. At vise, at hesten vil stå stille og villigt følge føreren i skridt og trav Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller M 1- Mønstring i trav Hesteføreren tager opstilling foran dommerne med sin hest og præsenterer den med navn, alder og race. Hesten mønstres i skridt til den

Læs mere

Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller

Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller M 1- Mønstring i trav Hesteføreren tager opstilling foran dommerne med sin hest og præsenterer den med navn, alder og race.

Læs mere

200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT

200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 1. Om skydningen 200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 1.01 Koncept - Under afholdes 200 M Kombiriffel-skydninger efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i 200 M Kombiriffel

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere