Danske MILSIM Regler V2.1a6 Dansk oversættelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Danske MILSIM Regler V2.1a6 Dansk oversættelse"

Transkript

1 Danske MILSIM Regler V2.1a6 Dansk oversættelse Dette er det danske regelsæt for Militære Simulations spil (MILSIM). MILSIM dækker airsoft (hardball) simulationer af alle typer militære operationer, fra anti-terror til regulære krigslignende slag og fredsbevarende missioner. Dette regelsæt er baseret på originalen, fremsat af Fynske Jæger Regiment, der har været igennem flere revisioner og som stadig vil blive opdateret efterhånden, som nye problemer og idéer opstår. Til trods for, at de oprindeligt kun var tiltænkt FJR s egne scenarier, er reglerne blevet adopteret af de fleste danske MILSIM hold og kan som sådan ses som de officielle danske regler. Udover FJR, er den primære bidrager Anders Nielsen, som har lavet de nye våben-opgraderingsregler. Mange gode pointer rejst af andre spillere, både i felten og på s fora, er også blevet taget til overvejelse under udfærdigelse af reglerne og ligeledes er erfaringer og regler fra udenlandske spil. Yderligere tak går til: 75th Rangers, SIGMA, 4th MIR, MEU, EXCES og en gruppe freelance MILSIM-spillere. (Dansk oversættelse af: Martin Maro Nielsen Mad Foxes)

2 1 PERSONLIGE VÅBEN OG UDSTYR GENEREL INFORMATION VÅBEN MINER OG GRANATER GRANATKASTERE OG PANSERVÆRNSVÅBEN KEVLAR-/FRAGMENTATIONSVESTE OG HJELME GENERELLE REGLER SPILOMRÅDE, CIVILE OG DYR MARKERINGER SPECIALISTER: MEDICS, FINSKYTTER OG STØTTEVÅBEN RAMT MEDICS OG SÅREDE ALTERNATIV KAMP ANGREB PÅ FJENDENS LEJR/BSO OFF-GAME SPILLERE KØRETØJER GENERELLE REGLER FOR KØRETØJER KØRETØJER OG KAMP RADIOER DANSK LOV LYTTERI OG JAMMING Frasigelse af ansvar: Det er op til den enkelte spiller selv at holde sig informeret og opdateret om dansk lov i forhold til hardball udstyr og spil. Arrangørerne tager intet ansvar for den enkelte spillers opførsel eller sikkerhed. Hvis spillere bliver taget med ulovlige uniformsgenstande eller udstyr, vil arrangørerne viderebringe alle relevante oplysninger, de måtte være i besiddelse af til myndighederne. Ved at melde dig til et arrangement, påtager du dig det fulde ansvar for egne handlinger og medgiver, at du kender de relevante love og regler.

3 1 Personligt våben og udstyr 1.1 Generel information Tænk og spil sikkert. Husk at benytte en transportkasse eller lignende, som skjuler dit våben, når du bevæger dig udenfor spilområdet. Det er naturligvis ikke alle tænkelige situationer, der kan beskrives i dette regelsæt. Er du i tvivl, så tænk på spillets og reglernes ånd: Hvad er realistisk og hvordan kan det overføres til spillet, så det forbliver sjovt? Lad være med bare at gøre, hvad end der lige er nemmest, eller giver dig den største fordel. 1.2 Våben Brug venligst realistiske våben. Urealistiske våben, der indføres i spillet, ødelægger muligheden for fordybelse i spillet for dine holdkammerater. Dette er ikke tiltænkt at påtvinge spillerne at bruge en bestemt type M16 riffel, men nærmere at undgå underligt udseende, ultra korte våben med kæmpemæssige batterier tapet fast til siderne. Lad dog ikke disse regler dræbe din kreativitet. Bare brug din sunde fornuft, når du køber eller modificerer våben til MILSIM. Magasin størrelse Med mindre andet er fastsat af arrangørerne til det enkelte spil, skal alle spillere bruge standard magasiner til deres våben, defineret som fjederopererede magasiner med en kapacitet på højst 80 kugler. Skyde stil Et MILSIM scenarie forsøger at simulere et virkeligt militært engagement. Derfor er det ikke tilladt at skyde på en måde, der udnytter hardballvåbens naturlige egenskaber. F.eks. er det ikke tilladt at udnytte hop-up systemet til at skyde over dækninger eller om hjørner, ved at tilte våbnet til siderne eller vende det på hovedet. Ammunition De fleste arrangører kræver, at spillerne benytter bio-nedbrydelige eller mørke kugler. Kontakt arrangørerne, hvis du er i tvivl. Sikkerheds afstande Alle hastigheder er skrevet ved brug af Mxxx-notationen, bestemt af kuglens hastighed ved mundingen af våbnet ved brug af 0,20g kugler. En afvigelse på max. 9m/s er tilladt. Sikkerhedsafstande (i meter) for de forskellige typer opgradering: Opgradering M100 M120 M130 M140 M150 M160 M170 M190 M210 Afstand Fuld auto indendørs tilladt JA NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ Våben klasser Våben er delt op i forskellige klasser, hvor forskellige opgraderinger er tilladte, for at reflektere de egenskaber den skarpe udgave af det enkelte våben besidder.

4 CO2 og HPA våben Af sikkerhedsmæssige årsager, er disse våbentyper ikke tilladte. Hvis du har et sådant våben og vil medbringe det til et arrangement, skal du kontakte arrangørerne og bede om tilladelse. AEG finskytte rifler (Marksman rifles) En AEG finskytte riffel må kun anvendes til enkeltskud. Ydermere må du kun have en kugle i luften af gangen, mellem dig og dit mål. Når kuglen har passeret eller ramt dit mål, må du affyre det næste skud. Vægt for støttevåben For at opretholde en vis realisme, er der fastsat en minimumsvægt for støttevåben. Vægtene inkluderer: Våbnet selv, et fuldt opladt boks magasin, batteri og støtteben (bipod). Optiske sigtemidler, remme og andet ekstra udstyr tæller IKKE med i våbnets minimumsvægt. Specialister Finskytter (marksmen) og spillere, der bærer støttevåben (LSV'er og LMG'er) er specialister. Det samme gælder for medics. Der er en grænse for, hvor mange specialister, hvert hold må have (se 2.3). Spillere med bolt action rifler er IKKE specialister. Våben klasse Max. opgradering Eksempler Kommentarer Pistoler M100 Beretta M9, Colt 1911 osv. Maskinpistoler (SMG'er) M100 MP5, Uzi, P90 osv. Alt hvad der bruger pistol ammunition (9mm,.45 cal. osv.) Rifler og karabiner M120 Armalite og Colt serie, G3 serie, AK47 serie osv. Specialist: LSV Specialist: LMG Specialist: 5.56 SA AEG Finskytte (Marksman) Specialist: 7.62 SA AEG Finskytte (Marksman) M130 M16 LSV, G36 LSV osv. Må bruge boks magasin op til 2000 skud. Ingen zoom optik. Minimum vægt: 5kg* M140 M249 Minimi, M60 osv. Må bruge boks magasin op til 2000 skud. Ingen zoom optik. Minimum vægt: 7kg* M170 SR15, SL8 osv. Min. løbslængde 45cm Kun enkeltskud 30 kugler pr. magasin M190 PSG-1, Dragunov osv. Min. løbslængde 45cm Kun enkeltskud 30 kugler pr. magasin Bolt action rifles (BA) M210 APS2, M700 osv. Min. løbslængde 45cm

5 1.3 Miner og granater Miner, der er beregnede til at dræbe fjendtlige spillere skal være af en type, der affyrer kugler. Enhver, der bliver ramt af kuglerne er død (ikke bare såret). Vedkommende skal vente i 10 min. på stedet, for derefter at returnere til felthospitalet for at blive genoplivet. 1.4 Granatkastere og panserværnsvåben Granatkastere og panserværnsvåben kan anvendes i to forskellige roller: Som anti-personel våben eller anti-køretøjs våben. Som anti-personel våben affyrer de 6mm kugler og kan ramme folk, som ethvert andet skydevåben. Anti-køretøjs våben skal bruge gas eller luft, så de danner en form for røgsky. De skal også være udstyret med et rødt lys, så spillerne i køretøjet, der bliver beskudt, er klar over det. 1.5 Kevlar-/fragmentationsveste og hjelme En spiller kan bære både en Kevlar-/fragmentationsvest og en hjelm som beskyttelse. (Se medic sektionen af dette regelsæt for detaljer omkring fordelene.) Følgende betingelser skal være mødt, for at veste og hjelme tæller som beskyttelse: Kevlar-/fragmentationsveste: Vesten skal indeholde en eller to plader med dimensioner på minimum 20x25cm og disses kombinerede vægt skal være mindst 2,4kg. Ægte level III plader må bruges, selvom de vejer eller måler mindre end det krævede. Alternativt kan en ægte militær fragmentationsvest med full flex-kevlar dækning benyttes uden plader, såfremt denne vejer mere end 3kg, før påsættelse af tasker og udrustning. Hvis du har en vest, der ikke er dækket af reglerne, men som du føler er realistisk, så kontakt arrangørerne af det enkelte spil mhp. dispensation. Hjelme: Hjelme skal ligne ægte ballistik hjelme (ingen lufthuller i toppen f.eks.) og veje mindst 1kg før påmontering af ekstraudstyr, såsom beslag til montering af nat-obs udstyr, modvægte, lygter osv., eftersom disse ting også ville gøre en ægte hjelm tungere. En ægte level IIIA hjelm må benyttes, selvom den vejer mindre end 1 kg.

6 2 Generelle regler Denne del indeholder de basale regler, når man er med i et MILSIM scenarie. 2.1 Spilområde, civile og dyr Vær god ved dyrene. Vi har FÅET LOV til at være i området. Dyrene har RET til at være der. Vær opmærksom på, at civile kan komme ind på området. Hvis dette sker, så stop spillet og bed dem PÆNT om at forlade området. Spillerne må ikke bevæge sig tættere end 50m på spilområdets grænser eller civile veje, med mindre arrangørerne har givet specifikt lov. Spillere der ved et uheld kommer til at bevæge sig ud af området og bliver set af fjenden eller arrangørerne, kan erklæres døde. Herefter skal de vente i 10 min. og fortsætte til felthospitalet. Der må under ingen omstændigheder skydes ud af spilområdet, selvom fjenden har bevæget sig derud! Begynder fjenden at skyde ind i spilområdet fra civilt område, anråbes de med henblik på at gøre dem opmærksomme på, at de er udenfor området og derfor erklæret døde. Ilden besvares IKKE!!! 2.2 Markeringer A. Hold markeringer Hvis holdene (de stridende parter ifølge scenariet) ikke kan adskilles ud fra sløringstype, vil de blive tildelt markeringer af arrangørerne. Disse skal bæres synligt (både forfra og bagfra) øverst på højre arm, eller som instrueret af arrangørerne. B. Medics og off-game spillere Medics er tydeligt markerede med en eller anden form for medic symbol på deres arm/skulder. Det behøver ikke at være en stor hvid cirkel med et rødt kors, men skal være muligt at identificere på afstand. Off-game spillere (inklusiv døde) skal være markeret med gult eller orange. C. Snipere Spillere, der bærer ghillie suits kan vælge at sætte deres markering på brystet på ydersiden af deres ghillie suit, så den er synlig, når de står op. Vælger man ikke denne løsning, skal markeringen bæres på armen som normalt. D. Køretøjer Ligesom spillere skal køretøjer, der er med i spillet være markerede med de samme farver som deres hold. Hvis holdene er delt op efter sløringstype, tildeler arrangørerne farver til markering af køretøjerne.

7 2.3 Specialister: Medics, finskytter og støttevåben Specialister er spillere, der fungerer som medics, finskytter eller som bærer støttevåben. Der er en grænse for, hvor mange specialister hvert hold må have (ikke hver SIDE, men hvert HOLD) og også en grænse for, hvor mange af hver enkelt type: Antal spiller på holdet Antal tilladte specialister Antal tilladt af hver type F.eks. kan et hold på 13 spillere have 7 specialister, men de kan kun have max. 4 spillere med støttevåben. 3 medics og 4 støttevåben er tilladt, mens 1 medic og 5 støttevåben ikke er, da dette ville føre holdet over max. af 4 specialister af samme type. Ligeledes ville en sammensætning af 3 støttevåben, 2 finskytter og 2 medics være lovlig (7 i alt), mens 3 støttevåben, 3 finskytter og 2 medics ikke er (8 i alt). Udvid skemaet for større hold. 2.4 Ramt Når du af en hvilken som helst årsag bliver ramt af en kugle, der IKKE har rikochetteret af noget, er du ramt. A. Hvad tæller som ramt? Du er ramt, når du bliver ramt på kroppen eller din udrustning (veste og hjelme inklusiv). Et ramt våben eller en ramt rygsæk, der rammes hvor et skarpt projektil ikke ville have gået igennem rygsækken eller våbenet, tæller ikke som ramt. Dette gælder KUN for deciderede rygsække, ikke for kampveste, kevlar-/fragveste osv. ALLE kugler, der rammer disse typer udrustning, tæller som ramt. B. Når du bliver ramt Når du bliver ramt, smider du dig på jorden og råber: RAMT! Marker dig selv som såret/død ved at holde dit våben lodret op i luften, hvis der stadig skydes voldsomt omkring dig. Det er spillerens eget ansvar at markere sig selv, så denne undgår at blive skudt igen. Ofte kan en modspiller ikke se hele den såredes krop og kan ikke se, at vedkommende er såret. Vi anbefaler at lægge et lyst farvet stykke stof eller lignende over hovedet om dagen. Om natten bør du bruge en gul eller orange (ikke rød!) lygte som markering. C. At være såret og tilkalde en medic Det er tilladt at råbe på en medic ca. én gang i minuttet. Sårede spillere må absolut INTET sige til levende spillere! De må ikke pege, nikke, bruge radioen eller gøre nogen fagter eller lignende for at indikere, hvor fjenden er. Det er tilladt langsomt at kravle væk, hvis du bliver ved med at blive ramt, men IKKE hen imod en medic. Det er IKKE tilladt for levende spillere at bruge døde eller sårede spillere som dækning.

8 D. Død Hvis du ikke indenfor 10 min. af, at du er blevet ramt, er blevet tilset af en medic, er du død og du returner til felthospitalet. Selvom der ikke er nogen chance overhovedet for, at en medic kan redde dig (hvis du er alene, eller fordi du har været såret tidligere), skal du stadig blive på stedet i alle 10 min., før du fortsætter til felthospitalet! Undlader du dette, anses det som snyd og du kan blive udvist fra spillet af arrangørerne! E. Forlængelse af blødetid Hver spiller må bære en personlig enkeltmandsforbinding. En holdkammerat, der ikke er medic må anlægge den sårede spillers egen enkeltmandsforbinding for på denne måde at forlænge blødetiden med yderligere 10 min. Dette er en forbinding ligesom enhver anden og skal anlægges ordentligt. Dette skal tage mindst 1 min. Hvis de 20 min går, uden at den sårede er blevet tilset af en medic, kan der ikke gøres mere og spilleren er død. I det øjeblik forbindingen er lagt, SKAL spilleren vente alle 20 min., før han erklærer sig selv død og returnerer til felthospitalet. 2.5 Medics og sårede Medics kan lappe sårede spillere sammen, så de kan være med i spillet igen. Der er dog en grænse for, hvor mange gange dette kan gøres. A. Forbindinger En medic må bære 20 forbindinger udover sin egen personlige enkeltmandsforbinding. B. Genforsyning Når medic'en har brugt alle sine forbindinger, skal vedkommende returnere til felthospitalet for at genforsyne. C. Sammenlapning af sårede (healing) Når en medic når frem til en såret spiller, må han fjerne dennes enkeltmandsforbinding, hvis den er anlagt. Han kan herefter lappe den sårede sammen ved at anlægge en ny forbinding. Forbindingen skal lægges ordentligt og dette skal tage mindst 1 min. Det er ikke nok bare hurtigt at vikle forbindingen rundt om spilleren og løbe videre. En medic må ikke foretage sig andet, mens han lapper en anden spiller sammen og denne kan kun lappe én spiller sammen af gangen. D. Flytning af sårede En såret spiller må flyttes af sine holdkammerater. Vedkommende må hjælpe til ved at sparke med benene, men må ikke gå eller løbe. E. Antal sår Den tredje gang en spiller bliver ramt, er han død. Dette betyder, at når en spiller er blevet lappet sammen af en medic 2 gange, vil den næste kugle, der rammer vedkommende være dødbringende. F. Beskyttelsesudrustning (Kevlar-/fragvest eller hjelm) Kevlar-/fragveste og hjelme giver begge en ekstra mulighed for at blive lappet sammen af en medic. Dette betyder, at en spiller, der både bærer vest og hjelm, kan lappes sammen af en medic 4 gange, hvorefter den femte træffer er dødbringende.

9 G. Døde spillere og genoplivning (respawn) Når en spiller er død, skal vedkommende returnere til det nærmeste felthospital for at blive genoplivet. Når spilleren er ankommet til felthospitalet, skal vedkommende blive der i 30 min. Herefter er spilleren med i spillet igen og kan fjerne alle forbindinger. Levende spillere kan også tilbringe 30 min. på felthospitalet og fjerne samtlige forbindinger. En medic kan også genoplive spillere eller fjerne deres forbindinger i felten. Han kan kun arbejde på én død/såret spiller af gangen og operationen tager 45 min. Medic'en må ikke foretage sig andet indenfor denne periode. Hvis operationen afbrydes, starter de 45 min. forfra. Når man opholder sig på felthospitalet må der IKKE kommunikeres med levende spillere (med undtagelse af off-game meddelelser), men spisning, genladning osv. er tilladt. 2.6 Alternativ kamp Til tider kan du ikke skyde folk af hensyn til sikkerhed, stilhed (stealth), eller andre årsager. Følgende regler dækker disse situationer. A. BANG reglen Denne regel benyttes, når du engagerer mål indenfor 6 meter. Ret dit våben mod målet og råb BANG! i stedet for at skyde. Dit våben skal være ladt, klar til kamp og der skal tages sigte. Du kan kun BANGE én spiller i sekundet og du kan kun benytte reglen mod folk, der ikke kender din position. B. Knife Kills (knivdrab) Knife kills bruges, når en spiller kommer meget tæt på fjenden, uden at denne opdager spilleren. Prik fjenden på kulderen og sig/visk knife kill. Den angrebne spiller er nu død og må IKKE råbe på en medic eller sige noget andet. Vedkommende skal vente i 10 min. og kan herefter returnere til felthospitalet til genoplivning. Det er dog tilladt, når de 10 min. er gået at råbe medic en enkelt gang, inden du bevæger dig mod felthospitalet, så dine holdkammerater ved, hvad der foregår og at du ikke er faret vild i skoven, eller sidder fast i en grøft et eller andet sted. 2.7 Angreb på fjendens lejr/bso (beredskabsområde) Da der kan være folk, der sover eller har gang i off-game aktiviteter i en lejr/bso, skal der tages ekstra sikkerhedsmæssige hensyn, når man angriber en sådan. Der må ikke skydes ind i eller ud af telte, bivuakker eller soveposer!!! Der er 3 forskellige måder at angribe på: A. Fuldt angreb Angrib lejren/bso'et som enhver anden stilling. Folk der ikke har forladt deres telte, bivuakker eller soveposer for at engagere fjenden indenfor 2 min. efter angrebet påbegyndes, anses automatisk for døde. Det er op til den angribende styrke at gøre fjenden opmærksom på, at de 2 min. er gået, ved at råbe det højt og tydeligt. B. Snigangreb Angriberne sniger sig ind i lejren/bso'et og laver knife kills på alle inde i teltene, bivuakkerne eller soveposerne. Af sikkerhedsmæssige årsager, er det IKKE tilladt at skyde. Styrken der bliver angrebet, kan benytte sig af BANG reglen mod deres angribere, men ikke omvendt. Den forsvarende spiller, SKAL røre ved et våben, når vedkommende BANGER angriberen. Vær stille, når du gennemfører snigangreb.

10 C. Angreb på enkelte telte, bivuakker eller soveposer Angriberen sniger sig op til fjendens telt/bivuak/sovepose og råber BANG BANG BANG meget højt. Personen/personerne i teltet/bivuakken/soveposen er døde. Dette er det eneste tilfælde, hvor flere spillere kan tages ud af spillet på én gang ved hjælp af BANG reglen. Dette kan også bruges til at starte et fuldt angreb. Vær opmærksom på, at hvis den angrebne styrke i tilfælde B og C begynder at skyde udenfor teltene, overgår man automatisk til et fuldt angreb. Herefter er BANG reglen og knife kills ikke brugbare. Dette kan f.eks. ske, hvis man har overset en vagt, eller en patrulje vender tilbage til lejren/bso'et. 2.8 Off-game spillere Nogle gange kan det være nødvendigt for spillere at gå off-game af diverse praktiske real-life årsager. Hvis en off-game spiller støder på en fjende, er off-game spilleren død. Spilleren kan fortsætte med, hvad end vedkommende gik off-game for at gøre, men før spilleren kan være med i spillet igen, skal denne en tur forbi felthospitalet for at blive genoplivet. 3 Køretøjer 3.1 Generelle regler for køretøjer Den vigtigste regel er, at ingen kommer til skade. Vær opmærksom på at køretøjsreglerne er eksperimentelle! Arrangører opfordres til at eksperimentere med alternativer! A. Alle køretøjer skal være sikre! Bremser, styretøj osv. SKAL fungere 100%! Køretøjerne skal måske ikke køre på offentlige veje, men sikkerheden skal være i højsædet! B. Køretøjer må ikke have seriøse lækager eller på anden måde forurene unødigt. C. Alle køretøjer skal medbringe et målebånd eller lignende, så det er muligt at måle afstande for panserværnsvåben o.l. Dette skal være mindst 50m langt. D. Spillere må skyde mod andre spillere i køretøjer. De må dog IKKE forsætligt skyde på selve køretøjet, med mindre dette gøres, som beskrevet herunder. 3.2 Køretøjer og kamp Der er flere måder at angribe og destruere køretøjer på i MILSIM spil: A. Panserværnsvåben Køretøjer kan destrueres af panserværnsvåben. Dette inkluderer LAWs, AT4'ere eller lignende og granatkastere. I dette våben skal der være en røgeffekt og et rødt lys. Røgen i en M203 kan ganske simpelt være gasskyen fra patronen, så længe det er synligt. Affyr våbnet fra en position, der er synlig for køreren og indenfor rækkevidde (50m) og ret det røde lys mod køreren. Køretøjet er nu destrueret og alle om bord er døde (ikke bare ramte ) og de må fortsætte til felthospitalet.

11 B. Almindelige våben For almindelige våben (rifler, karabiner, pistoler o.l.) er normale kampregler gældende. Hvis du kan ramme køreren, tæller han som ramt og han skal standse køretøjet (og slukke motoren) øjeblikkeligt. Selve køretøjet betragtes ikke som beskadiget og en anden spiller kan overtage rattet umiddelbart efter (med tilladelse fra ejeren). En spiller kan destruere et stoppet køretøj ved fysisk at røre ved det. Efterladte køretøjer kan destrueres på samme måde (efterlad en seddel og kontakt arrangørerne). Hvis der er tale om et lukket køretøj og vinduerne er rullet op, kan spillerne ikke rammes, så lad være med at skyd på dem. Tænk på sådanne køretøjer som let pansrede og brug våbnene, beskrevet i A til at nedkæmpe dem. Destruerede køretøjer Et destrueret køretøj skal vende tilbage til hovedkvarteret/lejren og vente 2 timer på at blive genoplivet. 4. Radioer 4.1 Dansk lov Radiobrug i Danmark er underlagt stramme regler og brug af ulovlige radiobånd straffes med heftige bøder. De lovlige bånd er PMR båndene, som består af følgende 8 kanaler: MHz 1: : : : : : : : Pga. det begrænsede antal radiokanaler, der er til rådighed, anbefales det, at arrangørerne tager kontakt til holdførerne i god tid, før arrangementet starter, så de kan koordinere fordelingen af radiokanaler. Husk at mere end et hold godt kan bruge samme PMR kanal ved hjælp af CTCS privat koder. Andre frekvenser må benyttes af spillere med de fornødne tilladelser. Det er også tilladt at benytte ældre 27MHz radioer, men grundet den begrænsede rækkevidde anbefales det, at hold der vælger at bruge disse også bærer mindst én PMR radio. 4.2 Lytteri og jamming Det er tilladt at lytte til fjendtlig radiotrafik. Enhver transmission på fjendtligt net (med undtagelse af nødsituationer) er ikke tilladt.

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes FANATIC LIVE : f a n a t i c l i v e Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014 war war : never : changes KP og skade. KP: Til Fanatic Live spilles der med

Læs mere

15 and 50 M Kombiriffel Reglement

15 and 50 M Kombiriffel Reglement 15 and 50 M Kombiriffel Reglement 1. Om skydningen 15 og 50 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 1.01 Koncept - Under afholdes 15/50 M Kombiriffel-skydninger efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i

Læs mere

FAGPLAN. Formål: Kursus skal give eleven det fornødne grundlag for at kunne anvende FX-våben i uddannelsen ved hjemmeværnets enheder.

FAGPLAN. Formål: Kursus skal give eleven det fornødne grundlag for at kunne anvende FX-våben i uddannelsen ved hjemmeværnets enheder. UKLASSIFICERET UDIR 4032 DeMars DIR D: intet 02/10 HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 Langt navn: Omskoling for skydeledere m. fl. til FX-våben. Kort navn: OMSK-FX FAGPLAN Formål: Kursus skal give eleven det fornødne

Læs mere

Dette er simple regler som alle spillere skal følge

Dette er simple regler som alle spillere skal følge Generelle Regler Dette er simple regler som alle spillere skal følge Spilleder (GM) En GM eller spilleder er personer som er ansvarlige for at spillet og reglerne fungere og følges. Dvs. at man skal under

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 Målmand RØD 1 befinder sig ude på spillepladsen, da HVID 8 opfanger bolden og kaster den mod RØDT holds tomme mål. Rød 5 har imidlertid opdaget faren og løber på tværs af feltet for at stoppe bolden.

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

BW900. Brugervejledning for Bedwetting alarm

BW900. Brugervejledning for Bedwetting alarm Brugervejledning for Bedwetting alarm BW900 KNOP ELEKTRONIK A/S Fabriksvej 0 DK-00 Struer knop@knop.dk www.knop.dk Tlf.: + 980 Fax.: + 980 Indhold: Tilsigtet anvendelse af BW900 side Før start side Opredning

Læs mere

Agara Regelsæt 1.0. Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus... 1 Plotcenteret... 1

Agara Regelsæt 1.0. Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus... 1 Plotcenteret... 1 Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus.... 1 Plotcenteret... 1 Tjek-in... 1 Våbentjek:... 2 Kamp... 2 Mure/vægge/bygninger... 2 In-game genstande... 2 Livspoint

Læs mere

Regler for Bordtenniskampe, dvs. materialer, borde, bat osv.

Regler for Bordtenniskampe, dvs. materialer, borde, bat osv. ITTF's Bordtennislove I dette dokument finder du den danske bordtennis unions oversættelse af ITTF's bordtennislove. Her kan du finde alt om, hvilke regler der er når man spiller en bordtenniskamp. ---

Læs mere

Installationsmanual Trådløs Dørsensor Optisk

Installationsmanual Trådløs Dørsensor Optisk Trådløs Dørsensor Optisk Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 3 UDPAKNING... 3 MONTERING... 3 INSTALLATION AF BATTERIER... 4 EFTER INSTALLATION AF BATTERIER... 5 TEST AF DØRSENSOREN... 5 RESET TIL FABRIKSINDSTILLINGER...

Læs mere

Indskærpelser, Metal Ligaen 2015-16

Indskærpelser, Metal Ligaen 2015-16 Indskærpelser, Metal Ligaen 2015-16 Fair Play og Respekt er ryggraden i enhver succesfuld sportsgren. Danmarks Ishockey Union ønsker at en sådan fair play og respekt er udtalt i ishockeysporten og at alle

Læs mere

BRUGER MANUAL. VARMELAMPE Version C

BRUGER MANUAL. VARMELAMPE Version C Sa-Med r,>$r,.al.> BRUGER MANUAL VARMELAMPE Version C Skal anvendes sammen med org. Engelsk manual. Hejreskowej 18C 3490 Kvistgård Tlf. 49 13 46 18 Fax. 49 13 47 19 Version C INDEX Forholdsregler Symboler

Læs mere

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse HVS UNR-0004 MAR 2013 Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker, der tilgodeser

Læs mere

Nybegynder Guiden Utopia 2015

Nybegynder Guiden Utopia 2015 Nybegynder Guiden Utopia 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE GENEREL VIDEN... 2 HVAD ER ROLLESPIL?... 2 NY I ROLLESPIL... 2 FORKORTELSES FORKLARING... 3 ROLLE/KARAKTER... 3 AT LAVE EN ROLLE... 3 KOSTUMER, EVNER O.L...

Læs mere

Små passagerer på cyklen

Små passagerer på cyklen på cyklen Side 1 En nation af cyklister Vi cykler i Danmark. Mere end i de fleste andre lande tramper vi rundt i pedalerne hver dag. Børn og voksne på små og store cykler, og små børn som passagerer på

Læs mere

De væsentlige ændringer og nye regler per 1. juli 2014.

De væsentlige ændringer og nye regler per 1. juli 2014. Område Beskrivelse Regel Kampområdet Der er nu mulighed for at bruge en Oktogon-form Artikel 3 Kampområdet (Ottekantet-form) bane til stævnerne. Punkt 1.2 og 2.2 Kampområdet Sekundanterne skal sidde udenfor

Læs mere

Ritual Magi. Magier med en stjerne* optræder flere steder og kan derved opnås på forskellige måder.

Ritual Magi. Magier med en stjerne* optræder flere steder og kan derved opnås på forskellige måder. R 1 For at kunne kaste ritualer skal man have evnerne Magibruger og Ritual som står beskrevet i Regelsættet. Her er en oversigt over de ritualer man kan lære, efterfulgt af en liste med detaljerede beskrivelser

Læs mere

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling Skyde opgaver Ideer til forskellige skydeøvelser, som træner forskellige aspekter Stress/spænding Tennis-skydning, 2 og 2 skyder match, hver sin skive. Skyde på kryds, to og to, på samme skive Koncentration

Læs mere

Instruktionsmanual Luftvåben

Instruktionsmanual Luftvåben Instruktionsmanual Luftvåben VIGTIGT: LÆS VENLIGST DENNE INSTRUKTIONSMANUAL, FØR DU TAGER PRODUK- TET I BRUG 1999 Industrias El Gamo, S.A. 1 2 1. Sigtekorn 2. Munding 3. Løb 4. Visier 5. Manuel sikring

Læs mere

Sådan transporteres våben og ammunition

Sådan transporteres våben og ammunition Sådan transporteres våben og ammunition DGI skydning Vingstedvej 27 7182 Bredsten 1 Gode grunde til at udgive en pjece Rent juridisk læner pjecen sig op ad følgende lovgivning: Våbenloven (lovbekendtgørelsen

Læs mere

15. Digital kode vælger (hvid DIP switch) 16. Kanal vælger (gul DIP switch) 17. Batteri hus

15. Digital kode vælger (hvid DIP switch) 16. Kanal vælger (gul DIP switch) 17. Batteri hus Babyalarm MBF 8020 DK 1.. INDHOLD 1 x sender med integreret oplader, 1 x modtager, 1x ladestation for oplader 2 x strømforsyninger, 2 x specielle opladte batteri pakker 1 x Bruger manual 2.. KOMPONENTER

Læs mere

Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen.

Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen. Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen. Velkommen til en ny verden med din Hästens-seng Nyd din drømmeseng resten af dit liv begynder her.

Læs mere

PATRULL. Sikkerhedsprodukter

PATRULL. Sikkerhedsprodukter 38_014 PATRULL Sikkerhedsprodukter Gør hjemmet mere sikkert At skabe en bedre hverdag vil også sige at gøre den mere sikker. Derfor har IKEA udviklet PATRULL serien. Den er med til at minimere risikoen

Læs mere

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål.

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Lege spil Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Spil Futsal De forskellige grupper skal spille Futsal kampe mod hinanden. Såfremt grupperne er store

Læs mere

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2 Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Sikkerhedsanvisning: Et alternativ lys skal bæres til hver en tid. Varme: Aluminiumshovedet er designet

Læs mere

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 Pasnings- og positionsøvelse Holdet i overtal er altid i boldbesiddelse. Spillerne skal hele tiden sørge for at holdebolden på egne fødder, Den spiller, der evt.

Læs mere

Instruktørvejledning

Instruktørvejledning Køreteknisk anlæg Fyn A/S Instruktørvejledning Køreteknik Efteruddannelse Kontaktpersoner på køreteknikken: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Booking: Søren Tlf. 63 33 15 10 Email: sp@tucfyn.dk

Læs mere

BORDTENNIS INTERNATIONALE SPILLEREGLER MED TILLÆG UDARBEJDET AF BTE-BORDTENNISEXPERTERNE

BORDTENNIS INTERNATIONALE SPILLEREGLER MED TILLÆG UDARBEJDET AF BTE-BORDTENNISEXPERTERNE BORDTENNIS INTERNATIONALE SPILLEREGLER MED TILLÆG UDARBEJDET AF BTE-BORDTENNISEXPERTERNE 30. MAJ 2002 2 TILLÆG TIL DE INTERNATIONALE SPILLEREGLER OMFATTER: 2.11.1. a) og b) ET SÆT 2.13.3. a) og b) VALG

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag

Grundbogen til Sidste Søndag Hvad er rollespil I dette kapitel vil vi forklare lidt omkring hvad rollespil er. Først vil vi forsøge at definere rollespil (en svær opgave), og derefter har vi et afsnit skrevet specielt til forældrene

Læs mere

Øvelser til forhånd og baghånd

Øvelser til forhånd og baghånd Øvelser til forhånd og baghånd Forhånd og baghånd kan integreres i de fleste øvelser. Her er en masse øvelser, som giver mulighed for at lege forhånd og baghånd ind. En øvelse har altid et fagligt formål,

Læs mere

Brugervejledning. Care Tracker iphone app og GPS brik eller ur

Brugervejledning. Care Tracker iphone app og GPS brik eller ur Brugervejledning Care Tracker iphone app og GPS brik eller ur Stella Care ApS Alhambravej 3 1826 Frederiksberg C Tlf. 42 42 90 60 info@stellacare.dk www.stellacare.dk Kære bruger, Denne vejledning indeholder

Læs mere

Teoribog. b/e kørekort. I dette pdf-dokument gennemgås de emner, du kan blive overhørt i til den praktiske køreprøve.

Teoribog. b/e kørekort. I dette pdf-dokument gennemgås de emner, du kan blive overhørt i til den praktiske køreprøve. Teoribog b/e kørekort I dette pdf-dokument gennemgås de emner, du kan blive overhørt i til den praktiske køreprøve. Du er velkommen til at udskrive teoribogen. Køreprøven: Inden køreprøven starter, har

Læs mere

Brug bolden 3. Idéer på spil

Brug bolden 3. Idéer på spil Brug bolden 3 Idéer på spil Indhold i dette hæfte: Bordtennis.............................. 3 Tennis................................... 7 Fodbold................................. 12 Håndbold................................

Læs mere

Vurdering af billedmanipulation Opgave 1

Vurdering af billedmanipulation Opgave 1 Vurdering af billedmanipulation Opgave 1 Beskriv de enkelte funktioner i dit tegneprogram... Er der tale om en korrektion eller en modifikation? Før vi kan begynde at kategorisere de forskellige funktioner

Læs mere

1. Hvilken betydning har langvarig "filen" på koblingen ved igangsættelse? b) Ingen betydning mere, med de nye asbestfri materialer der anvendes.

1. Hvilken betydning har langvarig filen på koblingen ved igangsættelse? b) Ingen betydning mere, med de nye asbestfri materialer der anvendes. 1. Hvilken betydning har langvarig "filen" på koblingen ved igangsættelse? I i a) Ødelægger koblingen på meget kort tid. I I I i b) Ingen betydning mere, med de nye asbestfri materialer der anvendes. c)

Læs mere

Spillebeskrivelse. Spillehallen.dk

Spillebeskrivelse. Spillehallen.dk Spillebeskrivelse Spillehallen.dk INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. GENERELT OM EXTREME 3 2. GEVINSTTAVLEN 4 3. SNOWFLASH 5 4. VALGFRIT SPIL 5 5. WILD RIVER 6 6. BUNGEE JUMP 7 7. SKATER 8 8. GAMEFLASH 9 8.1. Frit

Læs mere

Hvordan tjener man penge? Spillets valuta er amerikanske dollars, og penge kan tjenes på tre måder ved at: Hvad transporterer man og hvordan?

Hvordan tjener man penge? Spillets valuta er amerikanske dollars, og penge kan tjenes på tre måder ved at: Hvad transporterer man og hvordan? Wild West Express et brætspil for 2-5 spillere fra 12 år. Indhold Spilleplade, 20 små tog, 10 store tog, 10 desperadobrikker, to sherifbrikker, gods- og passagersymbolbrikker, 30 stationsflag, 18 dynamitbrikker,

Læs mere

SKILLEVEJ TRIN FOR TRIN TIL LÆREREN

SKILLEVEJ TRIN FOR TRIN TIL LÆREREN SKILLEVEJ TRIN FOR TRIN TIL LÆREREN Oversigt over forløbet Materialet er designet til at vare en dobbeltlektion: Intro (5-10 minutter) Rammesæt og beskriv forløbet. Brug mikrositet sikkertrafik.dk/skillevej,

Læs mere

Små passagerer på cyklen

Små passagerer på cyklen på cyklen Side 1 En nation af cyklister Vi cykler i Danmark. Mere end i de fleste andre lande tramper vi rundt i pedalerne hver dag. Børn og voksne på små og store cykler, og små børn som passagerer på

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

Øvelser med elastik. www.fysiovel.dk

Øvelser med elastik. www.fysiovel.dk Øvelser med elastik Lig på ryggen med bøjede knæ, hoftebredde afstand mellem fødderne og elastikken over lysken. Tag fat om elastikken i hver side ud for hofterne, løft overkroppen og stræk begge arme

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen på

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 Generelle retningslinjer for Referees/referee assistenten der virker ved turneringer hvor der spilles kampe spillet uden dommer:

Læs mere

Spørgsmål og svar samt orientering.

Spørgsmål og svar samt orientering. Indefodboldudvalget side 1 Spørgsmål og svar samt orientering. DFU s Indefodboldudvalg bliver ind imellem anmodet om at tage stilling til spørgsmål om indefodbold. En del af disse spørgsmål og svar er

Læs mere

A LED Santiago 16W HF sensor og Master / Slave

A LED Santiago 16W HF sensor og Master / Slave A LED Santiago 16W HF sensor og Master / Slave A LED Santiago LED lampe med soft dæmp er forsynet med HF sensor og master/slave funktion. Santiago kan trådløst kommunikere mellem Master og Slave.aled.dk

Læs mere

To Vejs Motorcykel Alarm System BEEPER X6R

To Vejs Motorcykel Alarm System BEEPER X6R Betjeningsvejledning 1. Både 2-vejs fjernbetjeningen og alarmenheden kan afgive alarmsignal. Du kan både bruge den 2 vejs fjernbetjening og den almindelige fjernbetjening til at overvåge motorcyklen. 2.

Læs mere

AP800 Installations manual til: Ssang Yong Rexton XDI-270 / E-230

AP800 Installations manual til: Ssang Yong Rexton XDI-270 / E-230 AP800 Installations manual til: Ssang Yong Rexton XDI-270 / E-20 AS Marketing CC00000100-MA / Version 5 ABE 90864 Maj 2006 e1 024151 2 Advarsel! Forkert kabel tilslutning kan resultere i kortslutninger,

Læs mere

Pistol 25 m. 1. Tilmelding 1.1. Dansk Firmaidrætsforbunds Idræt & Motion kan under særlige forhold begrænse tilmeldingen til DMstævner.

Pistol 25 m. 1. Tilmelding 1.1. Dansk Firmaidrætsforbunds Idræt & Motion kan under særlige forhold begrænse tilmeldingen til DMstævner. 1 Pistol 25 m Opdateret april 2009 Generelle bestemmelser 1. Tilmelding 1.1. Dansk Firmaidrætsforbunds Idræt & Motion kan under særlige forhold begrænse tilmeldingen til DMstævner. 1.2. Deltagerberettigede

Læs mere

L P. Komfort / Alarm system. 9. Tekniske data. LINDGAARD PEDERSEN A/S Banemarksvej 50 B - 2605 Brøndby Telefon 4344 8811 / 8640 8811 www.lpas.

L P. Komfort / Alarm system. 9. Tekniske data. LINDGAARD PEDERSEN A/S Banemarksvej 50 B - 2605 Brøndby Telefon 4344 8811 / 8640 8811 www.lpas. 9. Tekniske data Styreenhed Strømforsyning Strømforbrug Komponent teknik Temperatur område Sirene udgang Udgange Kanal 2 udgang Indbyggede relæer 12/24 Volt, minus til stel, polaritetsbeskyttet 15 milliampere,

Læs mere

fantasiens hersker Indholdsfortegnelse Indledning Mesterevner og multiclass version 2,0

fantasiens hersker Indholdsfortegnelse Indledning Mesterevner og multiclass version 2,0 fantasiens hersker Mesterevner og multiclass version 2,0 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Ekstra professioner...2 XP pris...3 Mester evner...4 Efterskrift...8 Indledning Dette hæfte er skrevet til de

Læs mere

Kartingregler i FSKBH Gokart Le Mans Series 201

Kartingregler i FSKBH Gokart Le Mans Series 201 Kartingregler i FSKBH Gokart Le Mans Series 201 - Version 10 pr. 21. oktober 2015 Generelt FSKBH s gokartudvalg arbejder for at der gennemføres løb under sportslige og konkurrenceprægede forhold. Vi tillader

Læs mere

Elektrisk golfvogn 1-7

Elektrisk golfvogn 1-7 Elektrisk golfvogn 1-7 Golfvognsskitse 2-7 Opstart Drej koblingen og skub hjulet på aksen indtil Quick Release røret lukker. Vær opmærksom på forskellen på højre og venstre hjul Tryk foldeleddet, løsgør

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

Når boligen bliver et HJeM

Når boligen bliver et HJeM fotos: bam/scanpix Når boligen bliver et HJeM Vores hjem er ikke blot vores bolig, den er en del af os selv og vores identitet. På godt og ondt for vi er ikke så gode til at acceptere forskellighed og

Læs mere

Brugervejledning. Efter grundig gennemgang bør brugsanvisningen placeres i fodenden af Easyliften under madrassen.

Brugervejledning. Efter grundig gennemgang bør brugsanvisningen placeres i fodenden af Easyliften under madrassen. Brugervejledning Efter grundig gennemgang bør brugsanvisningen placeres i fodenden af Easyliften under madrassen. Brugervejledning til Easylift. Kære forældre, mange tak fordi I har valgt Easylift som

Læs mere

Hareskovens Færdigheder 1.0

Hareskovens Færdigheder 1.0 Hareskovens Færdigheder 1.0 Færdighed: Er et fælles navn for alle evner, formularer og ritualer. Man skal stå stille ved brug af en færdighed. Formular: En magisk effekt som kræver en rite alt efter formularens

Læs mere

Links. Brydeskole brydning for børn. Danmarks Brydeforbund www.brydning.dk

Links. Brydeskole brydning for børn. Danmarks Brydeforbund www.brydning.dk Links Brydeskole brydning for børn Danmarks Brydeforbund www.brydning.dk Databaser med lege: FDF legedatabasen www.fdf.dk Legepatrulje www.legepatruljen.dk/lege Instruktionshæfte udarbejdet af: Palle Nielsen,

Læs mere

Deltagerbrev. Mødetid & -sted og sluttid & -sted. Underskrift fra forældre

Deltagerbrev. Mødetid & -sted og sluttid & -sted. Underskrift fra forældre Deltagerbrev Tillykke! Zaxsez! I er blandt de 45 patruljer, der nåede gennem nåleøjet og dermed sikrede jer en plads på dette års Kære 1. Vi glæder os rigtig meget til at se jer i Sorø den 20.-22. februar!

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

LÆrerVeJLednIng til Skak I SkoLen det SkaL VÆre SJoVt at blive klogere! brug Låget på brættet materialer: Sådan kommer I I gang

LÆrerVeJLednIng til Skak I SkoLen det SkaL VÆre SJoVt at blive klogere! brug Låget på brættet materialer: Sådan kommer I I gang løber 3 point SKOLESKAK SKOLESKAK LÆRERVEJLEDNING til skak i skolen Det skal være sjovt at blive klogere! Dansk Skoleskak og Skolemælk har i samarbejde udviklet dette materiale for at skabe mere leg, læring

Læs mere

Bredde/dybtespil. Formål: At træne breddespil i angrebsspillet, men også at man kan vælge at spille dybt inden bredde Materialer: 2 mål, 6-8 bolde.

Bredde/dybtespil. Formål: At træne breddespil i angrebsspillet, men også at man kan vælge at spille dybt inden bredde Materialer: 2 mål, 6-8 bolde. Bredde/dybtespil Banen: Halvbane Her trænes angrebsspil, der spille 5 V 5, 6 V 6, og hvert hold skal forsvare 5 kegler i hver siden. Spillerne tvinges nu til at spille med bredde og sideskift. Formål:

Læs mere

Vester Hassing 10. dec. 2013. Ipads på VHS. En vejledning. ipads på VHS Side 1

Vester Hassing 10. dec. 2013. Ipads på VHS. En vejledning. ipads på VHS Side 1 Ipads på VHS En vejledning ipads på VHS Side 1 Tillykke med det nye arbejdsredskab Vi ved allerede nu, at dette redskab bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Med uddelingen

Læs mere

Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2

Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2 Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2 I dette materiale, målrettet skoler og fritidsordninger, er kidsvolleyreglerne rettet til, så de passer til en undervisningssituation, hvor idrætslæreren har grupper

Læs mere

Nedenfor kan du læse en samlet beskrivelse af de forskellige øvelser og lege, som er blevet tilrettet, så de er nemme at gennemføre.

Nedenfor kan du læse en samlet beskrivelse af de forskellige øvelser og lege, som er blevet tilrettet, så de er nemme at gennemføre. Sej, Sund & Synlig Du kan selv lave din egen Sej, Sund & Synlig -event på din skole, i din idrætsforening eller derhjemme til børnefødselsdagen. Målgruppen er primært yngre børn i folkeskolealderen. Nedenfor

Læs mere

Faglærer-kursus i Udvidet Skydeteknik

Faglærer-kursus i Udvidet Skydeteknik Hærens Operative Kommando KURSUSBESKRIVELSE Hærens Kampskole Kursuskode: Faglærer-kursus i Udvidet Skydeteknik Indledning Formål De danske bidrag til INTOPS og udviklingen af kampeksercitser til disse,

Læs mere

Forkortes DLL, og betegnes Danish Lacrosse League internationalt.

Forkortes DLL, og betegnes Danish Lacrosse League internationalt. Dansk Lacrosse Liga Forkortes DLL, og betegnes Danish Lacrosse League internationalt. Regler 2011 Dette dokument indeholder reglerne for Dansk Lacrosse Liga. Den DLL ansvarlige udpeges af DLF for en sæson.

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U13 14

Forslag til træningsøvelser for U13 14 Forslag til træningsøvelser for U13 14 Inderside. Spillerantal: Alle 2 bolde pr. 3 spiller Banestørrelse: 20 x 20 meter Scoring: Ingen Rød spiller skal stoppe bolden med fodsålen inden den spilles tilbage

Læs mere

MANUAL TJEP GN 100 COMPACT Sømpistol

MANUAL TJEP GN 100 COMPACT Sømpistol MANUAL TJEP GN 100 COMPACT Sømpistol,! Advarsel: Inden dette værktøj tages i brug er det vigtigt, at alle der skal betjene værktøjet læser manualen omhyggeligt. Manualen bør opbevares sammen med værktøjet.

Læs mere

Walk the Line. Billedbehandling. Procesbeskrivelse. Opgaven. Målgruppe og Budskab. De Grafiske valg. Kvalitetsvurdering

Walk the Line. Billedbehandling. Procesbeskrivelse. Opgaven. Målgruppe og Budskab. De Grafiske valg. Kvalitetsvurdering Opgaven Der skal laves en plakat, som skal illusterer krig fra den negative side, den skal minde folk om at krig har konsekvenser. Målgruppe og Budskab Målgruppen er alle der er eller overveje karriere

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. - 1 - Indholdsfortegnelse Brugsanvisning 3 Brugervejledning 4 Før du kører ud på din første tur 4 Din første tur 5 Tilpasning af din cykel 6 Justering af sadel 6 Lås 6 Justering af styr 7 Håndbremse og

Læs mere

www.nikkostirling.com

www.nikkostirling.com www.nikkostirling.com DK Låsering Objektiv Parallaksejustering Sigterør Hætte til stilleskrue Højdejustering Sidejustering Forstørrelsesjustering Belysning Okular Ring til hurtig fokusering 40 Tillykke

Læs mere

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart... 3 DigiMatch download... 3 Registerniveau... 7 Indstillinger... 9 Login... 9 Tilpas knapperne... 10 Kampregistrering...

Læs mere

Kend dit digitalkamera

Kend dit digitalkamera Kend dit digitalkamera Megapixels har naturligvis noget at sige, men er kun et mål for, hvor store billeder man umiddelbar kan lave. Laver du aldrig billederne større end 10 x 15 cm, er 3 megapixels tilstrækkelig.

Læs mere

Brugervejledning. Care Tracker Android app og GPS brik eller ur

Brugervejledning. Care Tracker Android app og GPS brik eller ur Brugervejledning Care Tracker Android app og GPS brik eller ur Stella Care ApS Alhambravej 3 1826 Frederiksberg C Tlf. 42 42 90 60 info@stellacare.dk www.stellacare.dk Kære bruger, Denne vejledning indeholder

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 1.0

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 1.0 Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 1.0 Dokument: SuperSail DS Users Manual 1.0.docx Dato: 09. December - 2013 Revision: 1.0 Antal sider: 19 Side 1 af 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

D e 5 T i b e t a n e r e w w w. b a l a n c e n. n e t rite 1

D e 5 T i b e t a n e r e w w w. b a l a n c e n. n e t rite 1 rite 1 Stå som billedet viser med armene strakt ud væk fra kroppen, horisontalt mod gulvet. Drej rundt med uret og hold dig mental koncentreret, så du tæller hver gang du når en omgang. Kan du, så fortsæt

Læs mere

RC-750 en sikker investering

RC-750 en sikker investering RC-750 RC-750 en sikker investering Undgå ryg og hofteskader Sikker arbejdsmiljø = mindre sygefravær Kapacitet = 3,7 mand med buskrydder Skrænter optil 50 Regnvandsbassinger Under fjernvarmerør Svært tilgængelige

Læs mere

Invarianter. 1 Paritet. Indhold

Invarianter. 1 Paritet. Indhold Invarianter En invariant er en størrelse der ikke ændrer sig, selv om situationen ændrer sig. I nogle kombinatorikopgaver hvor man skal undersøge hvilke situationer der er mulige, er det ofte en god idé

Læs mere

INFANTERIKURSUS II - OFFENSIV

INFANTERIKURSUS II - OFFENSIV INFANTERIKURSUS II - OFFENSIV (GRO/HO) Formål 1. At bibringe kadetten (KT) den faglige viden, de fornødne færdigheder og holdninger i relation til infanteridelingens virke og anvendelse, således at KT,

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugervejledning Side 3 Brugsanvisning Side 4 Tilpasning af cyklen & tilbehør Side 5 og 6 Det elektriske system Side 7 Fejlmelding Side 8 Periodisk eftersyn af cyklen Side 9 3 BRUGERVEJLEDNING

Læs mere

Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2.

Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2. Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2. Monteringen blev foretaget fordi jeg fik slået min forrude i stykker og fik monteret en ny rude med det rigtige beslag. Det skulle

Læs mere

REDEGØRELSE FOR OVERVEJELSER OG F ORSLAG VEDRØRENDE UDLEVERING OG OPBEVARING AF VÅBEN OG AMMUNITION TIL HJEMMEVÆRNSMEDLEMMER.

REDEGØRELSE FOR OVERVEJELSER OG F ORSLAG VEDRØRENDE UDLEVERING OG OPBEVARING AF VÅBEN OG AMMUNITION TIL HJEMMEVÆRNSMEDLEMMER. Redegørelse for overvejelser og forslag vedr. udlevering og opbevaring af våben og ammunition til hjemmeværnsmedlemmer. HJEMMEVÆRNSKOMMANDOEN 4. februar 2002 REDEGØRELSE FOR OVERVEJELSER OG F ORSLAG VEDRØRENDE

Læs mere

Snooker regler. Den Danske Billard Union's spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til gældende internationale regler.

Snooker regler. Den Danske Billard Union's spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til gældende internationale regler. Snooker regler Den Danske Billard Union's spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til gældende internationale regler. 1. Beskrivelse og spillemateriel Snooker er et positions- og pointspil. Points

Læs mere

Brugsmanual Stama mini truck

Brugsmanual Stama mini truck Brugsmanual Stama mini truck Saturnvej 17, DK-8700 Horsens Tel 7564 3611 - Fax 7564 5320 - E-mail: stensballe@gmr.dk * Copyright - GMR maskiner a/s - Horsens 1995 - Eftertryk uden tilladelse forbudt. Læs

Læs mere

ALU RAMPER. Manual og brugsvejledning

ALU RAMPER. Manual og brugsvejledning ALU RAMPER Manual og brugsvejledning Specifikationer på Grenes aluramper Foto Varenuer Betegnelse Mål og max Godkendelse 2991 HPS202010 Alurampe lige med boltesæt, 200 2000 x 220 Max 400 kg Testet og afprøvet

Læs mere

stærk holdning Guide Guide: Træn dig til en sider Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Ud af comfortzonen med Krisztina Maria

stærk holdning Guide Guide: Træn dig til en sider Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Foto: Scanpix Guide Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 14 sider Guide: Træn dig til en stærk holdning Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Få en god holdning INDHOLD: Få en stærk

Læs mere

Kære holdkaptajn og holddeltager til Stafet For Livet. Praktisk information

Kære holdkaptajn og holddeltager til Stafet For Livet. Praktisk information Kære holdkaptajn og holddeltager til Stafet For Livet Tak for din tilmelding til Stafet For Livet, og for at du sammen med dit hold vil være til at gøre en forskel i kampen mod kræft. Ved at deltage er

Læs mere

Militær straffelov. Kapitel 1 Almindelig del

Militær straffelov. Kapitel 1 Almindelig del LOV nr. 530 af 24/06/2005 Militær straffelov VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov: Kapitel 1

Læs mere

Flyvevåbnets kampfly. - nu og i fremtiden

Flyvevåbnets kampfly. - nu og i fremtiden Flyvevåbnets kampfly - nu og i fremtiden Danmark skal have nyt kampfly for: fortsat at kunne udfylde rollen som luftens politi over Danmark og imødegå evt. terrortrusler. fortsat at råde over et højteknologisk

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

SWL: 160 kg. Foretag regelmæssige funktionskontroller af løfteren. Kontroller, at materialet er helt og ikke udviser tegn på skader.

SWL: 160 kg. Foretag regelmæssige funktionskontroller af løfteren. Kontroller, at materialet er helt og ikke udviser tegn på skader. StandUp SystemRoMedic TM Manual - Dansk REF 60800001 StandUp med strømkabel REF 60800002 StandUp, med batteri SWL: 160 kg StandUp er en løftestol, der er udviklet til at hjælpe personer op fra gulv til

Læs mere

Brugervejledning for Røgalarm SD900

Brugervejledning for Røgalarm SD900 Brugervejledning for Røgalarm SD900 KNOP ELEKTRONIK A/S Fabriksvej 20=7600 Struer=Mail: knop@knop.dk=web: www.knop.dk=tlf.: 9784 0444=Fax.: 9784 0666 Indhold: Tilsigtet anvendelse af SD900 side 3 Eksempler

Læs mere

Materiale til spiller i OIK:

Materiale til spiller i OIK: Materiale til spiller i OIK: Du har valgt at spille ishockey i OIK!!!! Enten starter du nu som ny spiller, eller også har du været her i nogen tid, og har allerede fundet glæden ved at bruge fritiden på

Læs mere

Som navnet siger, så er det golf, bare spillet med en fodbold, på bane med diverse forskellige forhindringer kun fantasien sætter grænser.

Som navnet siger, så er det golf, bare spillet med en fodbold, på bane med diverse forskellige forhindringer kun fantasien sætter grænser. Hvad er fodboldgolf. Som navnet siger, så er det golf, bare spillet med en fodbold, på bane med diverse forskellige forhindringer kun fantasien sætter grænser. Fodboldgolf er sjovt og kan spilles af alle,

Læs mere

Find dine dyr og dine dyrebare ting på få sekunder. Brugsanvisning. Pakken indeholder:

Find dine dyr og dine dyrebare ting på få sekunder. Brugsanvisning. Pakken indeholder: Find dine dyr og dine dyrebare ting på få sekunder Brugsanvisning Pakken indeholder: 1 modtager 2 x sendere Stænktætte covers til halsbånd / nøglering 1 x holder til modtager ID-stickers til sendere 2

Læs mere

Brugervejledning. People Software Solutions Ltd. Version: 2011.1.24

Brugervejledning. People Software Solutions Ltd. Version: 2011.1.24 Brugervejledning People Software Solutions Ltd. Version: 2011.1.24 1 Start programmet Isæt USB-nøglen i et ledigt USB-stik på computeren. Klik på: Klik på ikonet, når mappen på USB-nøglen er åbnet. Skulle

Læs mere

Bruger Manual GRIPO 4925 GSM-modul

Bruger Manual GRIPO 4925 GSM-modul Bruger Manual GRIPO 4925 GSM-modul GRIPO 4925 er let at tilslutte og anvende. Læs hvor simpelt det kan gøres i denne manual. Indhold 1 Introduktion... 1 Vedligeholdelse...1 Gripo hotline...1 Gripo hjemmeside...1

Læs mere

DK Betjeningsvejledning. El-cykel 09.02. Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.

DK Betjeningsvejledning. El-cykel 09.02. Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas. DK Betjeningsvejledning El-cykel Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.dk 09.02 1. Indholdsfortegnelse 2. Sikkerhedsforskrifter... 3 3. Reklamationsbetingelser...

Læs mere