Beskæftigelsesplan 2017 for Brønderslev Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskæftigelsesplan 2017 for Brønderslev Kommune"

Transkript

1 Beskæftigelsesplan 2017 for Brønderslev Kommune GODKENDT AF BYRÅDET 14. DECEMBER 2016

2 1 Beskæftigelsesplan 2017 for Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning Det regionale arbejdsmarked - risiko for flaskehalse Virksomhederne skal sikres den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft (Mål 1)...5 Strategi og indsats Flere unge skal have en uddannelse (Mål 2)...7 Antal og udvikling i målgruppen...7 Primære udfordringer Borgere i udkanten af arbejdsmarkedet, herunder langtidsledige kontanthjælpsmodtagere, skal tættere på arbejdsmarkedet (mål 3)...10 Antal og udvikling i målgruppen...11 Primære udfordringer...11 Strategi og indsats...12 Kontanthjælpsmodtagere...13 Modtagere af ressourceforløbsydelse Flere flygtninge og familiesammenførte skal være selvforsørgende (mål 4)...14 Antal og udvikling i målgruppen...14 Primære udfordringer...14 Strategi og indsats...15

3 2 Beskæftigelsesplan 2017 for Brønderslev Kommune 1. Indledning Beskæftigelsesplanen for 2017 skal give overblik over de strategier og indsatser, som Brønderslev Jobcenter og UngeCenter vil gennemføre for at indfri de beskæftigelsespolitiske og budgetmæssige målsætninger i var et år med faldende ledighed og øget efterspørgsel efter arbejdskraft. Jobcentrets rolle som formidler mellem virksomheder og arbejdsløse bliver central de kommende år. Forventningen er, at Danmark bevæger sig ind i et opsving, og efterspørgslen efter kompetent arbejdskraft vil stige. Virksomhedernes muligheder for at skabe vækst er afhængig af, at de har let adgang til medarbejdere med de rette kompetencer. Job- og UngeCentret har derfor en kerneopgave i, at bistå virksomhederne med at rekruttere medarbejdere og fastholde og uddanne eksisterende medarbejdere samt formidle ordinære jobåbninger til ledige. Job- og UngeCentret skal desuden opkvalificere de arbejdsløse, så de matcher virksomhedernes behov også på længere sigt. De mange reformer, der de senere år er gennemført på beskæftigelsesområdet, er alle baseret på en forståelse af, at vejen til job går gennem virksomhedsrettet indsatser så tidligt som muligt. Der er arbejdsløse, der har behov for ekstra hjælp for at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Det kan være udsatte borgere med faglige, sociale eller helbredsmæssige problemer. Her handler indsatsen i høj grad om at motivere den enkelte til at tage føringen i sit eget liv (empowerment) og vise borgeren de muligheder, der er på arbejdsmarkedet. I denne gruppe er der også flygtninge, der skal indsluses på arbejdsmarkedet. Fælles for dem alle er, at de tidligst muligt skal knyttes til en virksomhed også selvom vejen til ordinær beskæftigelse kan være lang. Job- og UngeCentret ønsker i 2017 at skærpe fokus på, at flere virksomhedsrettet indsatser iværksættes så tidligt som muligt for udsatte borgere. Beskæftigelsesplanen tager udgangspunkt i beskæftigelsesministerens 4 mål. I 2017 er målene: 1. Virksomhederne skal sikres den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft. 2. Flere unge skal have en uddannelse. 3. Borgere i udkanten af arbejdsmarkedet, herunder langtidsledige kontanthjælpsmodtagere, skal tættere på arbejdsmarkedet. 4. Flere flygtninge og familiesammenførte skal være selvforsørgende.

4 3 Beskæftigelsesplan 2017 for Brønderslev Kommune 2. Det regionale arbejdsmarked - risiko for flaskehalse Beskæftigelsen i Nordjylland bevæger sig i den rigtige retning. Antallet af fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere stiger samtidig med, at ledigheden falder. Allerede i 2017 forventes der derfor at blive mangel på kvalificerede medarbejdere indenfor flere brancher. Det betyder, at der kan opstå flaskehalse på arbejdsmarkedet. Som nedenstående figur illustrerer, nåede beskæftigelsen blandt lønmodtagere i 2. kvartal 2016 det højeste niveau siden Udvikling i antal af fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssteder), i RAR-område Nordjylland fra 2. kvt til 2. kvt K2 2011K2 2012K2 2013K2 2014K2 2015K2 2016K2 De kommende år forventes der især øget efterspørgsel efter medarbejdere med en erhvervsfaglig uddannelse. Ifølge Fremkom-analysen ventes de mest markante ændringer i beskæftigelsen i Nordjylland at ske indenfor følgende sektorer: Fødevarer og støtteerhverv Byggeri og støtteerhverv Handel og forretningsservice Mangel på faglærte Fremskrivninger viser, at der på længere sigt vil mangle mere end faglærte medarbejdere i Nordjylland i forhold til det, virksomhederne efterspørger. Der forventes også et underskud på godt 900 personer med en kort videregående uddannelse. Allerede på nuværende tidspunkt er der brancher, der ikke kan få den nødvendige arbejdskraft. Ifølge Danmarks Statistik har Region Nordjylland den største mangel på arbejdskraft i Danmark inden for byggeriet. Som et gennemsnit af de seneste tre måneder (maj-juli 2016) melder 25 pct. af byggevirksomhederne i Nordjylland om mangel på arbejdskraft.

5 4 Beskæftigelsesplan 2017 for Brønderslev Kommune Manglen på faglært arbejdskraft forstærkes af, at der i fremtiden vil blive færre personer i den erhvervsaktive alder og flere ældre. Dette afbødes dog i nogen grad af den tilbagetrækningsreform, der er gennemført. Derfor er der behov for at hjælpe flere personer i den erhvervsaktive alder ind på arbejdsmarkedet. Det gælder både personer, hvis eneste udfordring er, at de ikke har et arbejde, men også personer der har været uden for arbejdsmarkedet i lang tid, har en begrænset arbejdsevne eller har andre problemer end det, at de er ledige. Jobbarometeret Brønderslev Kommune er en kommune med mange pendlere. Det er derfor vigtigt at have fokus på, hvordan arbejdsmarkedet udvikler sig generelt i hele Nordjylland. Jobcentret samarbejder bredt med de øvrige jobcentre i regionen såvel som med virksomheder udenfor Brønderslev Kommune. Et eksempel herpå er jobbarometeret, hvor Brønderslev Kommune i samarbejde med Frederikshavn og Hjørring kommuner tager temperaturen på det lokale arbejdsmarked. Jobbarometerets grønne områder viser, indenfor hvilke stillingsområder der efterspørges medarbejdere, og der dermed er størst muligheder for job. Jobbarometeret udarbejdes årligt på baggrund af data fra virksomheder i de 3 kommuner.

6 5 Beskæftigelsesplan 2017 for Brønderslev Kommune 3. Virksomhederne skal sikres den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft (Mål 1) Opgaven med at servicere virksomhederne varetages i Jobcenter Brønderslev af Erhvervsservice, der er et team af virksomhedskonsulenter. Erhvervsservice hjælper i stadig større omfang virksomhederne i Brønderslev Kommune med at finde deres nye medarbejdere. I 2016 har jobcentret foreløbigt hjulpet virksomhederne med at rekruttere 182 medarbejdere, hvilket fremgår af nedenstående figur. Erhvervsservice oplever i stigende omfang udfordringer, når de skal hjælpe virksomhederne med at rekruttere arbejdskraft. Det skyldes, at afstanden mellem virksomhedernes behov og de lediges kompetencer (både hvad angår uddannelsesbaggrund og erfaring inden for området) er for stor til, at den kan lukkes med kortere uddannelsesforløb. Strategi og indsats Målet er, at virksomhederne får den arbejdskraft, de har brug for. Indsatsen retter sig derfor mod: Virksomheder der skal have hjælp til rekruttering af medarbejdere samt fastholdelse og uddannelse af ansatte. Jobcentret skal tillige formidle ordinære stillinger til de ledige Ledige der skal vejledes og opkvalificeres, så de matcher virksomhedernes behov. En tæt dialog med virksomhederne er altafgørende for at sikre virksomhederne kvalificeret arbejdskraft. Analyser og undersøgelser (såsom Fremkom og Jobbarometeret) kan belyse, hvilke brancher og jobfunktioner, der opleves rekrutteringsvanskeligheder inden for. Disse skal suppleres med den tætte dialog med virksomhederne, der kan: a) Afdække det detaljerede kompetencebehov på kursusniveau og sikre virksomhedernes involvering og engagement i individuelle planer om opkvalificering. b) Hjælpe virksomhederne i samarbejde med A-kasser og faglige organisationer med at se muligheder for intern opkvalificering og rotation. Herved bliver der frigivet mindre specialiserede jobfunktioner til nye medarbejdere udefra.

7 6 Beskæftigelsesplan 2017 for Brønderslev Kommune En forudsætning for at sikre kvalificeret arbejdskraft også i fremtiden - er et tæt samarbejde mellem virksomheder, jobcentre, uddannelsesinstitutioner og A-kasser/faglige organisationer. Virksomhederne skal bidrage med at pege på, hvilke kompetencer de har og - ikke mindst - får brug for. Jobcentret skal i samarbejde med A-kasserne hjælpe med at motivere ledige dagpengemodtagere, der er ufaglærte eller har forældede kompetencer til opkvalificering og efteruddannelse, så de tilegner sig kompetencer, der efterspørges på arbejdsmarkedet. Indsatsen tager udgangspunkt i de fællessamtaler, som afholdes mellem jobcenter, A-kasse og den ledige. Jobcentret ønsker at udvikle det gode og tætte samarbejde med A-kasserne i forhold til at hjælpe de ledige tilbage på arbejdsmarkedet. Samarbejdet med A-kasserne skal desuden biddrage til, at forebygge og afhjælpe langtidsledighed. Målet er, at ledige hurtigst muligt kommer i varig beskæftigelse. Beskæftigelsessystemet skal samtidig bidrage til at øge udbuddet af potentielle medarbejdere via det uudnyttede potentiale, der er blandt ledige og borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Her handler det om såvel vejledning, motivation som uddannelse af ledige til de områder, som mangler arbejdskraft. Uddannelsesinstitutionerne skal bidrage med udbud af relevant uddannelse. Dette skal gøres i samspil og samarbejde, og her spiller jobcentret en central rolle i at bringe de forskellige parter sammen om mere langsigtede tiltag. I både unge- og jobcentret er der fokus på at formidle viden om virksomhederne til rådgiverne, så de i deres samtaler med de ledige kan motivere og vejlede i retning af de job og uddannelser, hvor der er behov for arbejdskraft. Jobcentret har derudover fokus på at anvende kompenserende ordninger, der kan hjælpe borgere med fysiske og psykiske handicap ind på arbejdsmarkedet og medvirke til fastholdelse på arbejdspladsen. Handicapkompenserende ordninger kan f.eks. være personlig assistance eller hjælpemidler. Målsætninger for mål 1 i 2017: Rekrutteringer til ordinære stillinger i virksomhederne: 175 Formidling af småjob/fleksjob: 150 Temaarrangementer for virksomheder og ledige: 4 Besøg hos nye virksomheder/iværksættere: 100

8 7 Beskæftigelsesplan 2017 for Brønderslev Kommune 4. Flere unge skal have en uddannelse (Mål 2) Uddannelse er en afgørende forudsætning for at fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet - både nu og i fremtiden. Flere unge skal derfor i gang med en uddannelse og gennemføre en uddannelse. Det gælder også unge, der har særlige behov. I Brønderslev Kommune foregår indsatsen for at få unge i uddannelse i UngeCentret. UngeCentret skal sikre det tværfaglige samarbejde, hvor medarbejderne, indenfor beskæftigelses-, sundheds- og socialområdet samt Ungdommens uddannelsesvejledning, trækker på hinandens viden og etablerer en helhedsorienteret indsats for de unge i aldersgruppen 15 til 29 år. Antal og udvikling i målgruppen Udviklingen blandt de unge på offentlig forsørgelse i Brønderslev Kommune har været meget positiv det seneste år. Væsentligt færre unge har modtaget uddannelseshjælp i 2016 i forhold til I september 2016 modtog 84 færre fuldtidspersoner uddannelseshjælp sammenligt med september Når det gælder dagpengemodtagere under 30 år, er udviklingen ligeledes positiv. Her har niveauet særligt været lavere i månederne januar-marts 2016, når der sammenlignes med samme periode i Udd. hjælp A-dagpenge under Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep

9 8 Beskæftigelsesplan 2017 for Brønderslev Kommune Primære udfordringer På trods af den positive udvikling der særligt ses på uddannelseshjælp, er der stadig en udfordring i at hjælpe de unge, der har psykiske, sociale eller misbrugsmæssige problemer. Mange unge er derudover bogligt udfordrede, og har behov for særlig støtte og FVU-undervisning. Her skal der hele tiden arbejdes med at skabe et forstærket helhedssyn på tværs af de forskellige fagområder, så den unge oplever en sammenhæng i indsatsen. Herudover ønsker UngeCentret at videreudvikle samarbejdet med uddannelsesinstitutionerne i regionen herunder erhvervsskolerne, så flere unge vælger en erhvervsfaglig uddannelse. Samarbejdet foregår blandt andet gennem den partnerskabsaftale, som Brønderslev Kommune har indgået med DI, Dansk Byggeri, Tech College samt EUC Nord. Gennem partnerskabet kan der iværksættes forskellige indsatser for at sikre, at der er praktikpladser til de unge, der vælger en erhvervsuddannelse. Dette kan blandt andet ske via kampagner. I indsatsen med at få unge i uddannelse tager UngeCentret udgangspunkt i, hvor den enkelte unge befinder sig i forhold til at komme i uddannelse. Åbenlyst uddannelsesparate er unge, der umiddelbart kan påbegynde en uddannelse. Disse unge modtager et uddannelsespålæg og kommer direkte i nytteindsats, hvor de skal arbejde for deres uddannelseshjælp. Uddannelsesparate er unge, der vurderes at kunne påbegynde en uddannelse indenfor et år. På baggrund af den enkelte unges situation arbejdes der med forskellige indsatser. Unge der har behov for at forbedre deres eksamen for at kunne påbegynde en uddannelse deltager i FVU kombineret med virksomhedspraktik. Unge der ikke er afklaret i forhold til uddannelsesvalg deltager i virksomhedspraktik eller uddannelsespraktik. Unge der har lettere psykiske problemer tilbydes psykologsamtaler og træning. Når de unge har påbegyndt en uddannelse, er der fokus på, at de fastholder uddannelsesforløbet blandt andet via mentorstøtte. Aktivitetsparate er unge, der ikke forventes at kunne begynde på en uddannelse inden for et år. Det kan skyldes sociale, faglige eller helbredsmæssige problemer. Her er der fokus på at sammentænke indsatserne på tværs af fagområderne handicap, psykiatri, misbrug og beskæftigelse. Tilgangen er, at den enkelte unge så vidt muligt skal motiveres til at tage føringen i sit eget liv (empowerment). For både aktivitetsparate- og uddannelsesparate unge, kan et forløb på produktionsskolen indgå som en indsats, i forhold til at afklare og opkvalificere den unge på til at kunne tage en ordinær uddannelse.

10 9 Beskæftigelsesplan 2017 for Brønderslev Kommune UngeCentret har i perioden gennemført et pilotprojekt, hvor det centrale element netop har været Empowerment. Resultaterne af projektet har været meget positive, og de gode erfaringer fra projektet vil blive videreført i indsatsen i Forsikrede ledige under 30 år, er typisk unge, der har en uddannelse. Fokus i indsatsen er derfor primært på, at de unge skal i varig beskæftigelse. Det skal ske gennem hyppig kontakt til den unge med fokus på jobsøgning. Udsatte unge (23) år For at styrke indsatsen for de udsatte unge mellem 15 og 18 (23) år vil UngeCentret i 2017 have fokus på implementering af en investeringsstrategi, som Byrådet har afsat midler til opstart af i Strategien er inspireret af Sveriges-modellen, som har vist gode resultater også i flere kommuner i Danmark. Idéen med strategien er, at den enkelte rådgiver får færre sager via opnormering af medarbejdere - for metodisk at kunne arbejde tættere og mere inddragende med de enkelte unge, netværket omkring dem og øvrige samarbejdspartnere. Målet med strategien er: At de unge får en indsats så tæt på en normal opvækst som muligt, og det mindst muligt indgribende tilbud dermed anvendes Evt. helt at undgå tilbud efter Serviceloven via den fremskudte indsats og et tæt samspil med netværk, det civile samfund m.m. At de unge gennemfører folkeskolen med afgangsprøve At de unge kommer i gang med og gennemfører en ungdomsuddannelse. Investeringsstrategien varer til udgangen af Målsætninger for mål 2: Antallet af unge, der modtager uddannelseshjælp, skal i gennemsnit maksimalt være 241 fuldtidspersoner i 2017 (i perioden januar-september 2016 har der været 243 unge på uddannelseshjælp)

11 10 Beskæftigelsesplan 2017 for Brønderslev Kommune 5. Borgere i udkanten af arbejdsmarkedet, herunder langtidsledige kontanthjælpsmodtagere, skal tættere på arbejdsmarkedet (mål 3) Borgerne i udkanten af arbejdsmarkedet skal bringes tættere på virksomhederne. Det er ikke umiddelbart en gruppe, som kan varetage specialiserede funktioner på virksomhederne. Der er derfor fokus på, at disse ledige får fodfæste på arbejdsmarkedet ved hjælp af jobs med få timer, hvilket eventuelt kan ske i kombination med virksomhedspraktik. På denne måde kan medarbejdere i virksomhederne frigøres til de opgaver, der kræver mere specialiseret viden. Udfordringen kan illustreres med nedenstående model. Hovedparten af arbejdsmarkedet fungerer fint - forstået på den måde, at job er besat med arbejdskraft, som kan varetage jobbet. Så er der job, som virksomhederne kunne ønske besat, men hvor der ikke er den nødvendige arbejdskraft enten fordi der kræves kvalifikationer, som de ledige ikke har, eller fordi jobbene/opgaverne har en karakter, som gør dem vanskelige at besætte. Det kan f.eks. være midlertidige stillinger eller opgaver, hvor der ikke er nok arbejde til en fuldtidsstilling. I gruppen uden arbejde er der ledige, som umiddelbart kan varetage et ordinært fuldtidsjob, men der er også borgere på kanten, som ikke umiddelbart er i stand til det på grund af forskellige udfordringer fagligt, socialt, helbredsmæssigt eller andet. Figur 1: Perspektiver for indsatsen varierer med jobfunktion. Hvor rådgiverne skal perspektivere til mangelområder, skal virksomhedsservice perspektivere til potentialer i reserven.

12 11 Beskæftigelsesplan 2017 for Brønderslev Kommune Antal og udvikling i målgruppen Blandt borgerne i udkanten af arbejdsmarkedet vil Jobcentret i 2017 primært have fokus på modtagerne af kontanthjælp og ressourceforløb. Udfordringen og målsætningen er at etablere flere ordinære timer og virksomhedsrettet tilbud til disse målgrupper. Ressourceforløb blev indført med reformen af førtidspension og fleksjob i Målet med et ressourceforløb er, at personer i risiko for at komme på førtidspension, får udviklet arbejdsevnen. Som det fremgår af nedenstående figur, har der været en stigning i antallet af personer i ressourceforløb de seneste år. I september 2016 er 161 personer i ressourceforløb i Brønderslev Kommune. 111 heraf er over 30 år. I forhold til kontanthjælpsmodtagerne har udviklingen været positiv siden juli En del af faldet skyldes, at nogle af borgerne er overgået til integrationsydelse pr. juli 2016, som det fremgår af nedenstående figur. Selvom de borgere, der er overgået til integrationsydelse, medtages, kan der fortsat konstateres en positiv udvikling på kontanthjælpsområdet. 700 Kontanthjælp (o. 30 år) Ressourceforløb (o. 30 år) Integrationsydelse, jobcenter (o. 30 år) Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Primære udfordringer Øge antallet af ordinære timer og virksomhedsrettet tilbud til borgere i udkanten af arbejdsmarkedet ved hjælp af: Etablering af flere virksomhedscentre, som dækker bredt både geografisk og branchemæssigt Et styrket samarbejde mellem rådgivere og virksomhedskonsulenter i jobcentret

13 12 Beskæftigelsesplan 2017 for Brønderslev Kommune En mere jobrettet tilgang til modtagerne af kontanthjælp og ressourceforløb, der tager afsæt i empowerment Formidling af småjob og vikariater eventuelt i kombination med praktik Strategi og indsats Der er i Brønderslev Kommune et tæt samarbejde med en lang række af virksomheder om at give borgere i udkanten af arbejdsmarkedet mulighed for tilknytning til en virksomhed. Det sker typisk via: a) En individuel placering på en virksomhed, eller b) Praktik i et virksomhedscenter, hvor virksomheden har en mentor, der kan bistå borgeren i at falde til på arbejdspladsen. Jobcentret vil i 2017 fortsat udvikle samarbejdet med virksomhederne. Der er behov for at etablere flere praktikpladser og flere virksomhedscentre, som dækker endnu bredere i forhold til geografi og brancher. Udover etablering af flere praktikpladser og virksomhedscentre vil Jobcentret i 2017 have fokus på at videreudvikle indsatsen med virksomhedsplacering. Målgruppen for virksomhedscentrene er ledige, som typisk har problemer ud over ledighed og som har behov for særlig hjælp og støtte fra en mentor for at kunne begå sig på en arbejdsplads. Centrene anvendes således primært til at træne borgeren i at kunne begå sig på en arbejdsplads. Jobcentret vil i samarbejde med virksomhederne videreudvikle virksomhedsmentor rollen. Dette skal blandt andet ske gennem netværk og opkvalificering. Der skal også være et styrket fokus på ordinære timer på arbejdsmarkedet eventuelt i kombination med virksomhedspraktik. Sidstnævnte kræver opmærksomhed på opgaver i virksomhederne, som kan løses via ansættelse af borgere i småjob eller midlertidige job. Jobcentret vil i 2017 styrke koordineringen af den virksomhedsrettet indsats for borgere i udkanten af arbejdsmarkedet, således at indsatsen målrettes og den fælles faglige opmærksomhed på, hvad der virker i indsatsen, øges. Det kan f.eks. handle om forberedelse og motivation forud for virksomhedsplacering, det gode match mellem borger og virksomhed, og opfølgning og støtte undervejs. Virksomhedsindsatsen for borgerne i udkanten af arbejdsmarkedet skal i 2017 styrkes gennem et endnu tættere samarbejde mellem rådgivere og virksomhedskonsulenter. Dette understøttes af et lærings- og kursusforløb for ledere, virksomhedskonsulenter og rådgivere i jobcentret, som skal danne fælles afsæt for en mere jobrettet og empowerment-orienteret tilgang til borgerne. Forløbet starter ultimo 2016, og holdene sammensættes på tværs af teams og afdelinger i jobcentret. For at sikre et fortsat fokus på de nye metoder og det tætte samarbejde mellem rådgivere og virksomhedskonsulenter, etableres efter

14 13 Beskæftigelsesplan 2017 for Brønderslev Kommune kursusforløbet tværfaglige læringsgrupper. Jobcentrets fagkonsulenter vil fungere som facilitatorer for de nye læringsgrupper. Kontanthjælpsmodtagere På kontanthjælpsområdet vedtog Økonomiudvalget i Brønderslev Kommune i januar 2016 en investeringsstrategi. Strategien indebar ansættelse af fire ekstra rådgivere, som startede i jobcentret i maj De ekstra ressourcer har nedbragt den enkelte rådgivers sagstal på kontanthjælpsområdet til ca. 50 sager. Dette giver mulighed for, at rådgiverne kan iværksætte følgende indsatser, som forventes at indfri strategiens mål om, at flere kontanthjælpsmodtagere kommer i virksomhedstilbud, og opnår selvforsørgelse: En skærpet visitationspraksis - borgeren mødes som jobparat Hyppigere jobrettede samtaler Etablering af flere og tidligere virksomhedsrettet indsatser parallelt med sociale og sundhedsmæssige indsatser hvis der er behov Tættere opfølgning på de indsatser der iværksættes Efter en opstarts- og indkøringsperiode ser det ultimo 2016 ud til, at strategien gør sin indvirkning. Forventningen og målsætningen er, at alle elementer og indsatser i strategien bliver foldet ud i Det forventes at kunne ses på antallet af borgere i udkanten af arbejdsmarkedet, som kommer i virksomhedspraktik og opnår ordinære timer på arbejdsmarkedet. Modtagere af ressourceforløbsydelse På ressourceforløbsområdet arbejder jobcentret ultimo 2016 målrettet på at skærpe det virksomhedsrettet perspektiv, således at beskæftigelse bliver et hovedspor også i ressourceforløbene parallelt med sociale og sundhedsmæssige indsatser afhængig af den enkelte borgers behov. En virksomhedskonsulent deltager ultimo 2016 fast i rehabiliteringsteamet. Virksomhedskonsulenten bidrager med konkret viden om arbejdsmarkedet, og har fokus på, at der opstilles konkrete og relevante job- og uddannelsesmål i det enkelte ressourceforløb. I 2017 vil jobcentret have fokus på at fastholde og videreudvikle dette tiltag. Målsætninger for mål 3: Antallet af kontanthjælpsmodtagere over 30 år skal i gennemsnit maksimalt være 407 fuldtidspersoner i 2017 (i perioden januar-september 2016 har der været 463 fultidspersoner over 30 år på kontanthjælp). Antallet af personer i ressourceforløb må i gennemsnit maksimalt være 169 fuldtidspersoner i 2017 (i perioden januar-september 2016 har der været 143 fultidspersoner i ressourceforløb).

15 14 Beskæftigelsesplan 2017 for Brønderslev Kommune 6. Flere flygtninge og familiesammenførte skal være selvforsørgende (mål 4) Tilgangen af nye flygtninge i Danmark, såvel som i Brønderslev Kommune, var i 2016 præget af skiftende forventninger til, hvor mange der ville komme. Dette skyldtes et stigende antal indrejste asylansøgere i efteråret Tilstrømningen af nye flygtninge til Danmark er efterfølgende faldet. Det samme er forventningerne til tilgangen af flygtninge i Kendetegnende for området er imidlertid, at tilgangen er svær at forudsige, og politiske aftaler på bl.a. EU-plan har indflydelse på antallet af nye asylansøgere. Det forventeligt lavere antal flygtninge i 2017 giver mulighed for at styrke målet om hurtigst muligt at hjælpe de nye borgere i Brønderslev Kommune i job og selvforsørgelse. Dette forudsætter et tæt samarbejde mellem jobcentret, virksomheder, sprogskole og uddannelsesinstitutioner. Antal og udvikling i målgruppen Antallet af flygtninge er generelt steget de seneste år, men som det fremgår nedenfor stagnerede udviklingen i april Brønderslev Kommune har siden dette tidspunkt haft ca. 240 fuldtidspersoner på offentlig forsørgelse, som er omfattet af Integrationsloven. I 2017 er forventningen pt., at Brønderslev Kommune skal modtage 48 flygtninge i 2017 foruden familiesammenførte borgere jan-15feb-15mar-15apr-15maj-15jun-15jul-15aug-15sep-15okt-15nov-15dec-15jan-16feb-16mar-16apr-16maj-16jun-16jul-16aug-16sep-16 Primære udfordringer Styrke den job- og virksomhedsrettet tilgang i integrationsindsatsen ved hjælp af: Tidligere virksomhedstilbud til jobparate og aktivitetsparate flygtninge Tættere samarbejde mellem rådgivere og virksomhedskonsulenter i jobcentret Udvikling af tilbudsviften, herunder fokus på at understøtte overgangen mellem indsatser Tættere samarbejde med virksomheder Udvikling af mulighederne for sprogindlæring på virksomheder

16 15 Beskæftigelsesplan 2017 for Brønderslev Kommune Strategi og indsats Flygtninge skal hurtigst muligt, efter deres ankomst til Brønderslev Kommune, i et virksomhedsrettet tilbud. Nye regler pr. 1. juli 2016 kræver, at dette sker inden for 2-4 uger, med mindre borgeren åbenlyst ikke er i stand til at deltage i en virksomhedspraktik. En undersøgelse af nyankomne flygtninges forventninger til integrationsindsatsen har vist, at 78 % ser det som en selvfølge at blive selvforsørgende. Allerede 3 måneder efter flygtningenes ankomst til kommunen sker en markant ændring, og de fleste oplever et dyk i motivation, og bliver mere passive og opgivende i forhold til målet om selvforsørgelse. Brønderslev Kommune kan genkende dette billede og ser vigtigheden af at gribe det momentum, som afspejler sig i, at indsatsen skal holdes oppe inden for de tre første måneder. Derfor medvirker en virksomhedskonsulent nu i den første samtale (modtagelsessamtalen) med nye flygtninge i Brønderslev Kommune. Målet hermed er at sætte fokus på job og virksomhedsindsats fra start og konkret etablere et virksomhedstilbud inden for 2-4 uger. Dette tiltag videreføres i En privat aktør har siden november 2015 varetaget virksomhedsindsatsens for de jobparate flygtninge i Brønderslev Kommune. Resultaterne af indsatsen vurderes indtil videre tilfredsstillende, og jobcentret vil følge indsatsen tæt i Et særligt fokuspunkt i virksomhedsindsatsen er den nye integrationsuddannelse (IGU), som er en ny mulighed for flygtninge mellem 18 og 40 år, der har været i Danmark i op til 5 år. Jobcentret vil understøtte, at der etableres flere IGU-aftaler i Manglende danskkundskaber kan være en barriere i mødet mellem flygtningene og virksomhederne. Brønderslev Kommune har i 2016 haft fokus på forskellige tiltag, der kan nedbryde sprogbarrieren, og vil i 2017 sætte endnu mere fokus herpå. Jobcentret har senest udviklet en pakke med virksomhedsdansk i samarbejde med AOF Sprogskole, som tages i brug ultimo 2016 og videreudvikles i Jobcentret indgår i et nationalt projekt, der skal styrke og målrette beskæftigelsesindsatsen for flygtninge. Projektet startede ultimo 2016 og varer til medio Jobcentret har ansat en projektleder, som er forankret i jobcentrets job- og virksomhedsservice. Projektet skal bidrage til et tættere samarbejde mellem rådgivere og virksomhedskonsulenter på integrationsområdet blandt andet via kompetenceudvikling. Rådgivere på integrationsområdet deltager således også i det læringsforløb om empowerment i jobcentret, som starter ultimo 2016 og fortsætter i 2017 (jf. mål 3 ovenfor). Målsætning for mål 4: 15 % af borgerne på integrationsydelse omfattet af integrationsprogrammet bliver selvforsørgende (via job eller uddannelse) i 2017.

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2017 Opfølgning - November 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge

Læs mere

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er:

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er: #split# Notat Jobcentret Dato: 23-08-2014 Sags. nr.: 15.20.00-P22-3822-13 Sagsbeh.: Thomas Holland Krogh Lokaltlf.: +4599455821 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945 4500 raadhus@99454545.dk

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan Kommune Oktober 2016, Version 2 Indledning Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan. Beskæftigelsesplanen tager udgangspunkt i Kommunes politikker, herunder sundhedspolitikken

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 2 Indholdsfortegnelse Beskæftigelsesplan 2016... 4 Den aktuelle situation på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Kort om arbejdsmarkedet i Varde Kommune Et udfordrende mismatch Ledigheden har de seneste år været faldende, mens beskæftigelsen har udviklet sig relativt

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesområdet er kompliceret og i stadig bevægelse. Der er mange målgrupper, et vidt forgrenet arbejdsmarked, mange lovkrav i nye reformer og en kompliceret økonomi. Kort

Læs mere

Halvårsstatus på Beskæftigelsesindsatsen 2017

Halvårsstatus på Beskæftigelsesindsatsen 2017 Halvårsstatus på 18-08- Beskæftigelsesindsatsen En opfølgning på de mål som er beskrevet i Beskæftigelsesplanen Dennis Mølgaard Hansen Nærværende halvårsstatus er en pixie udgave af den mere omfattende

Læs mere

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Resultater for Indhold: Opfølgning på Beskæftigelsesplan Konkrete mål Evt. supplerende oplysninger Status og tal er på udvalgte steder markeret med trafiklysfarver

Læs mere

Sagsnr.: 2015/ Dato: 4. september 2015

Sagsnr.: 2015/ Dato: 4. september 2015 Notat Sagsnr.: 2015/0000535 Dato: 4. september 2015 Titel: Beskæftigelsesplan 2016 Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Uddannelseskonsulent Byrådet skal hvert år vedtage en beskæftigelsesplan,

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs andel

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Dato: 23. maj Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele:

Dato: 23. maj Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele: Notat Dato: 23. maj 2017 Titel: Kvartalsvis statusopfølgning Sagsbehandler: Karsten Guldbæk Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele:

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Jobcenter Kalundborg Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 19. december 2018 Side 1 af 6 1. ARBEJDSMARKEDSPOLITISK STRATEGI. Indledning Den arbejdsmarkedspolitiske strategi 2018-2021

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2019. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

Oplæg Integrationsrådet i Køge Kommune Virksomhedsindsats og det mere generelle. 4. Januar 2016

Oplæg Integrationsrådet i Køge Kommune Virksomhedsindsats og det mere generelle. 4. Januar 2016 Oplæg Integrationsrådet i Køge Kommune Virksomhedsindsats og det mere generelle 4. Januar 2016 Hovedpunkter 1. Arbejdsmarkedet i Køge og på Sjælland llge nu 2. De nationale og lokale mål for indsatsen

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune November 2017 Indledning Nyborg Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan, der tager udgangspunkt i, hvad der er særligt fokus på i Nyborg Kommunes beskæftigelsesrettede

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2017, data fra jobindsats.dk I forbindelse med udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2017 blev det besluttet, at måltallene i beskæftigelsesplanen skulle opstilles

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019

Beskæftigelsesplan 2019 Beskæftigelsesplan 2019 Jobskabelse gennem vækst og udvikling skaber mere velfærd Forord Beskæftigelsesplan 2019 er Syddjurs Kommunes styringsværktøj til at understøtte et fleksibelt arbejdsmarked og medvirker

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune

Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune 1. Indledning Beskæftigelsesplanen er Ballerup Kommunes plan for, hvordan kommunen vil arbejde med indsatsen for de ledige, og for virksomhederne. Bag Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs

Læs mere

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2017 - tillæg til Beskæftigelsesplan 2016-2019 Indledning Kommunerne skal hvert år udarbejde en beskæftigelsesplan, der beskriver strategi og målsætning for beskæftigelsesindsatsen i

Læs mere

Lokale mål: 1. Ungeledigheden skal bekæmpes 2. Der skal skabes flere fleksjob 3. Arbejdsstyrken skal øges

Lokale mål: 1. Ungeledigheden skal bekæmpes 2. Der skal skabes flere fleksjob 3. Arbejdsstyrken skal øges Notat om målfastsættelse i BP2015 Dette notat beskriver hvordan administrationen beregner og giver forslag til konkrete måltal for de politiske mål i beskæftigelsesplanen. Der tages udgangspunkt i tal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 2. kvartal 2013

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 2. kvartal 2013 OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE OPFØLGNING 2. kvartal 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fanø Kommune I denne rapport sættes der fokus på to væsentlige udfordringer for beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med

Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med Pixie-version, januar 2016 Introduktion Pilen peger opad for det syddanske arbejdsmarked og for beskæftigelsesudviklingen i Esbjerg og Fanø Kommuner.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal fokus

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Indhold: Udvikling i borgere på offentlig forsørgelse Ledighedsprocent Ledige fordelt på A-kasser Opfølgning på Beskæftigelsesplan 20 Konkrete mål Supplerende

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 21 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Februar 2019 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvartal 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1 Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn Bilag til pkt. 6.1 Juni 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Introduktion til Beskæftigelsesområdet. v/ Michael Bjørn Vicedirektør Velfærd

Introduktion til Beskæftigelsesområdet. v/ Michael Bjørn Vicedirektør Velfærd Introduktion til Beskæftigelsesområdet v/ Michael Bjørn Vicedirektør Velfærd Overordnede rammer for Beskæftigelsesområdet Lovreguleret af: Beskæftigelsesministeriet (BM) Beskæftigelsesminister: Troels

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2017

BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 Beskæftigelsesindsatsen i Haderslev Kommune skal sikre, at kommunens borgere har mulighed for at deltage aktivt på arbejdsmarkedet, og at jobparate borgere hjælpes hurtigst muligt

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 Beskæftigelsespolitik Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 1 Forord Det er med glæde, at jeg på Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalgets vegne kan præsentere de politiske standpunkter og ambitioner for

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan kvartal

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan kvartal Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 2015 3. kvartal Beskæftigelsesplan 2015 indeholder fire mål, der er fastlagt af Beskæftigelsesministeren og tre mål, der er specifikke for Hvidovre

Læs mere

Unge på uddannelseshjælp

Unge på uddannelseshjælp Kvantitative mål for beskæftigelsesindsatsen i 2015 Fastsættelse af kvantitative mål og tværgående indsatser Beskæftigelsesplan 2015 har hovedsageligt koncentreret sig om udfordringerne i beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg November 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Beskæftigelsesplan 2015

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Beskæftigelsesplan 2015 SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD Beskæftigelsesplan 2015 Indhold Beskæftigelsesplan 2015... 0 0. Resumé (tillæg 1)... 2 A. Unge uden uddannelse... 2 B. Personer på kanten af arbejdsmarkedet... 2 C. Langtidsledige...

Læs mere

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i.

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i. Forord Det går godt med beskæftigelsen i Danmark. Også i Vejen Kommune har vi den laveste ledighed i mange år. Faktisk har vi i efteråret 2018 haft den laveste ledighed i Syddanmark. Udfordringer og muligheder

Læs mere

Resultatmål 1 i Beskæftigelsesplan 2018 Antal og andel af befolkningen, der er på offentlig forsørgelse (Målt i fuldtidspersoner)

Resultatmål 1 i Beskæftigelsesplan 2018 Antal og andel af befolkningen, der er på offentlig forsørgelse (Målt i fuldtidspersoner) Andel af befolkningen i pct. Antal fuldtidspersoner 25, Resultatmål 1 i Beskæftigelsesplan 218 Antal og andel af befolkningen, der er på offentlig forsørgelse (Målt i fuldtidspersoner) Frederikssund -

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018 Opfølgning på resultater 2. kvt. 2018

Beskæftigelsesplan 2018 Opfølgning på resultater 2. kvt. 2018 Beskæftigelsesplan 2018 Opfølgning på resultater 2. kvt. 2018 Ministermål 1: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse Resultatmål 1a: Den gennemsnitlige

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder

Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets møde 2. oktober 2018 Arbejdsgrundlaget Styring på beskæftigelsesområdet Ministermål Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på,

Læs mere

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister.

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. NOTAT Dato: 20.08.2018 Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. Beskrivelse af afdelingen Afdelingen løser opgaver

Læs mere

Frederikssund Kommune Beskæftigelsesplan 2017 mål og resultatkrav

Frederikssund Kommune Beskæftigelsesplan 2017 mål og resultatkrav Frederikssund Kommune Beskæftigelsesplan 217 mål og resultatkrav Vækstudvalget i Frederikssund Kommune har prioriteret de fire beskæftigelses-politiske mål, der er udmeldt af Beskæftigelsesministeren samt

Læs mere

RAR Nordjylland. Opstarts- og Strategiseminar. Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord 7. juni 2018

RAR Nordjylland. Opstarts- og Strategiseminar. Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord 7. juni 2018 A r b e j d s m a r k e d s k o n t o r M i Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord Amkmidt-nord@star.dk T72 22 36 00 RAR Nordjylland Opstarts- og Strategiseminar Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter til forsørgelse

Læs mere

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats 2018 LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Arbejdsmarkedet i Danmark har i en årrække været i fremgang. Fra efteråret 2013 er beskæftigelsen steget med ca.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2013 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg September 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Resultatrevision 2015

Resultatrevision 2015 Forfatter: [Navn] Resultatrevision 2015 Kommune Jobcenter Nordfyn Revideret den [Dato] Dokument nr. [xx] Sags nr. [xx] Indhold Indledning... 2 Ministerens mål... 3 Forsørgelsesgrupper... 4 Indsatsen...

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Der skal altid være 20 visiteret unge på uddannelseshjælp. samtale, henvises de unge uddannelsesparate til skraldeindsamling-teamet

Der skal altid være 20 visiteret unge på uddannelseshjælp. samtale, henvises de unge uddannelsesparate til skraldeindsamling-teamet Ministermål 1: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse Input Beskæftigelsesudvalget Indsatser Indikator/målbare mål Tidslinje Ansvarlig Skraldeprojekt

Læs mere

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland Bedre match mellem arbejdsløse og virksomheder Langtidsledigheden skal bekæmpes Flere unge skal have en uddannelse Borgere i udkanten

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

Jobcenterstatus Frederikssund. (November 2018)

Jobcenterstatus Frederikssund. (November 2018) Jobcenterstatus Frederikssund (November 28) Vækstudvalget den 6. december 28 Andel af befolkningen i pct. Antal fuldtidspersoner Resultatmål i Beskæftigelsesplan 28 Antal og andel af befolkningen, der

Læs mere

De officielle ministermål for 2015 er endnu ikke kendt. Men det forventes, at der udmeldes 4 ministermål omhandlende følgende temaer:

De officielle ministermål for 2015 er endnu ikke kendt. Men det forventes, at der udmeldes 4 ministermål omhandlende følgende temaer: Oplæg til indledende drøftelse om Beskæftigelsesplan 2015 Kommunen skal årligt udarbejde en beskæftigelsesplan, der skal danne rammerne for det følgende års beskæftigelsesindsats. Planen skal bl.a. indeholde

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - september

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - september Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2016 - september 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge Byråd godkendte

Læs mere

Center for Familie, Social & Beskæftigelse. Beskæftigelsesplan 2017

Center for Familie, Social & Beskæftigelse. Beskæftigelsesplan 2017 Center for Familie, Social & Beskæftigelse Beskæftigelsesplan 2017 Faxe Kommune September 2016 Vision og mission Beskæftigelsesplanen sætter rammen for beskæftigelsesindsatsen i 2017. Planen fremsætter

Læs mere

Arbejdsmarkedsafdelingen vil undersøge mulighederne for øget tværfagligt samarbejde

Arbejdsmarkedsafdelingen vil undersøge mulighederne for øget tværfagligt samarbejde Beskæftigelsesplan 26 Bilag: Opfølgning på mål Nr. Mål Afrapportering: Unge a b Arbejdsmarkedsafdelingen vil undersøge mulighederne for øget tværfagligt samarbejde om de unge. Jobcentret vil fortsætte

Læs mere

Beskæftigelsespolitik

Beskæftigelsespolitik Beskæftigelsespolitik 2014-2017 September 2014 1 Forord I Greve Kommune skal borgerne være helt eller delvist selvforsørgende. Det skal være undtagelsen, at borgere er på fuld offentlig forsørgelse. Derfor

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 Gladsaxe Kommune Beskæftigelsesplan 2017 - vejen til uddannelse, job og vækst www.gladsaxe.dk Vision og mission Gladsaxe Byråd har i Kommunestrategi 2014-2018 formuleret følgende overordnede vision: Gladsaxe

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune 1 I denne rapport sættes

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2018

BESKÆFTIGELSESPLAN 2018 BESKÆFTIGELSESPLAN 2018 Jobcenter Kalundborg Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 20. december 2017 BP 18 Side 1 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ARBEJDSMARKEDSPOLITISK STRATEGI 3 1.1 Indledning 3 1.2 Fokusområder

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019

Beskæftigelsesplan 2019 Beskæftigelsesplan 2019 Beskæftigelsesplan 2019 Beskæftigelsesplan 2019 er Frederikshavn Kommunes beskæftigelsespolitik og plan for den beskæftigelsesrettede indsats i 2019. Beskæftigelsesplanen tager

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

Arbejdsmarkedet i Frederikshavn Kommune. - Udgivet februar

Arbejdsmarkedet i Frederikshavn Kommune. - Udgivet februar Arbejdsmarkedet i Frederikshavn Kommune - Udgivet februar 2014 - 2 Indledning I januar har Beskæftigelsesrådet Nordjylland offentliggjort den årlige analyserapport. Her præsenteres de vigtigste udfordringer

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

INDLEDNING FÆLLES FOKUSOMRÅDER FÆLLES FYNSK TILLÆG TIL BESKÆFTIGELSESPLAN 2017

INDLEDNING FÆLLES FOKUSOMRÅDER FÆLLES FYNSK TILLÆG TIL BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 FÆLLES FYNSK TILLÆG TIL BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 1 INDLEDNING Der ses en positiv udvikling på arbejdsmarkedet i Danmark i disse år, det gælder også på Fyn. Men kommunerne står stadig overfor en lang række

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejle Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Sønderborg Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Indhold: Udvikling i borgere på offentlig forsørgelse Ledighedsprocent Ledige fordelt på A-kasser Opfølgning på Beskæftigelsesplan 2018 Konkrete mål Supplerende

Læs mere

Strategi- og handleplan 2018

Strategi- og handleplan 2018 Strategi- og handleplan 2018 Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn For Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn har forebyggelse af mangel på arbejdskraft og understøtning af vækst på Fyn den højeste prioritet.

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til EBU og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal fokus på to væsentlige

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 2013 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Erhvervs - og Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Langeland Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Arbejdsmarkedet i Vesthimmerland Kommune. - Udgivet februar

Arbejdsmarkedet i Vesthimmerland Kommune. - Udgivet februar Arbejdsmarkedet i Vesthimmerland Kommune - Udgivet februar 2014 - 2 Indledning I januar har Beskæftigelsesrådet Nordjylland offentliggjort den årlige analyserapport. Her præsenteres de vigtigste udfordringer

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I NYBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I NYBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I NYBORG KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Nyborg Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2015

Beskæftigelsesplan 2015 Indledning Gladsaxe Kommune vil medvirke til, at borgere nu og i fremtiden kan leve et selvstændigt, aktivt, sundt og ansvarligt liv til glæde for den enkelte og til gavn for samfundet. For at bidrage

Læs mere