a) Anbefaling af en sammenlægning af Beskæftigelsesudvalget og Socialudvalget.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "a) Anbefaling af en sammenlægning af Beskæftigelsesudvalget og Socialudvalget."

Transkript

1 Bilag: De faste udvalg antal og mødestruktur Spørgsmålet om mødestruktur og antallet af faste udvalg hænger sammen med Styringsudvalgets overvejelser om at styrke byrådets mulighed for at være politikudviklende, herunder ved brug af 17, stk. 4-udvalg. Ændringer i udvalgsstrukturen kan bidrage til at skabe tid og rum til dette. Styringsudvalget har som præmis, at der bliver tale om et nulsumsspil, hvad angår tidsforbrug til møder mv. De faste udvalgs mødestruktur og antal hænger også sammen med byrådsmedlemmernes arbejdsvilkår. Dette har væsentlig betydning for mulighederne for at fastholde og rekruttere kandidater til byrådet. Nedenstående forslag til anbefalinger skal ses i dette lys, og er i tråd med tilkendegivelserne fra Styringsudvalgets temadrøftelse med byrådet. 1. Til drøftelse: a) Anbefaling af en sammenlægning af Beskæftigelsesudvalget og Socialudvalget. b) Anbefaling af en samlet mødeplan for de faste udvalg som beskrevet i afsnit 5. Det indbefatter, at der indføres en fælles/fast mødedag for de faste udvalg. c) Anbefaling om at Økonomiudvalget i en samlet mødeplan for de faste udvalg som udgangspunkt alene afholder ordinært møde én gang i måneden, jf. afsnit 4.2. nedenfor. Side 1 af 7 BORGMESTERENS AFDE- LING Juridisk Service Aarhus Kommune Juridisk Service Rådhuset, Rådhuspladsen Aarhus C Telefon: Direkte telefon: jura@ba.aarhus.dk Direkte frja@aarhus.dk Sag: 15/ Sagsbehandler: Jakob Frøsig 2. Sammenlægning af Beskæftigelsesudvalget og Socialudvalget På temadrøftelsen med byrådet var der bred opbakning til sammenlægningen. Dog pegede enkelte på, at der vil være en tidsmæssig udfordring i forhold til socialområdet. Historisk har Beskæftigelsesudvalget og Socialudvalget eksisteret som selvstændige udvalg siden Før 2006 var udvalgene samlet i Udvalget for Sociale og Beskæftigelses Anliggender samt Børn og Unge. Der er ikke noget lovgivningsmæssigt til hinder for, at de to udvalg sammenlægges. Tidligere gjaldt en regel om, at der i magistratskommuner skulle være et udvalg, der alene dækkede beskæftigelsesområdet (samt evt. visse dele inte-

2 grations- og erhvervsområdet), men udvalget kunne ikke dække socialområdet. Reglen fremgik af 14, stk. 4, i lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats (lov nr. 731 af 2010). Side 2 af 7 Ved lov af 26. december 2013 blev denne regel afskaffet. Begrundelsen var, at reglen ikke havde styrket det kommunalpolitiske fokus på beskæftigelsesindsatsen, som var den oprindelige intention. Der var derfor tale om en unødvendig regulering af kommunernes udvalgsstruktur. 1 MSB er den 12. oktober 2016 kommet med en vurdering af forhold, som kan have betydning i forhold til en sammenlægning af de to udvalg. Se vedlagte bilag. MSB peger på fordele og ulemper ved sammenlægningen. De ulemper, som MSB peger på, relaterer sig til det tidsmæssige aspekt. Styringsudvalgets sekretariat har udarbejdet vedlagte fakta-ark for bl.a. Socialudvalgets og Beskæftigelsesudvalgets møder mv. Det fremgår heraf, at Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalgene over de sidste 4 år gennemsnitligt har holdt 16 henholdsvis 14,75 møder pr. år. 2 Til sammenligning er gennemsnittet for byrådet 24,25 3 møder pr. år, mens det for Økonomiudvalget er 18,5. På den baggrund ses der at være mulighed for, at der i et nyt Social- og Beskæftigelsesudvalg kan findes tid ved at afholde lidt flere møder hen over året, end de to udvalg hidtil har gjort. En samlet mødeplan for de faste udvalgs møder kan endvidere tilrettelægges således, at der bliver mulighed for efter behov at forlænge møderne i et sammenlagt Social- og Beskæftigelsesudvalg. Se afsnit 5 nedenfor. 3. Økonomiudvalget På temadrøftelsen med byrådet var der overvejende opbakning til en nedlæggelse, men også nogle forbehold om, at der skal være et forum, der relaterer sig til borgmesterens arbejdsopgaver Ændring/ nedlæggelse af udvalget? Spørgsmålet om nedlæggelse af Økonomiudvalget har været drøftet med Indenrigsministeriet for at afklare, om der styrelsesretligt kan ske en nedlæggelse af Økonomiudvalget, og i givet fald på hvilke betingelser. Ministeriet har mundtligt tilkendegivet, at borgmester og rådmænd skal behandles lige i relation til deres forpligtelser mv. over for udvalg: 1 Jf. lovforslag nr. 70/ De planlagte møder for resten af 2016 er indregnet i gennemsnittene og 2. behandling af budgettet er indregnet, men ikke temamøder mv.

3 Forpligtelserne fremgår af styrelsesvedtægtens 12, og omfatter navnlig at borgmester/rådmænd skal give orienteringer om større sager, samt at de skal stå til rådighed i forhold til udvalgserklæringer i de byrådshenviste sager. Side 3 af 7 Ministeriet har derudover tilkendegivet, at der styrelsesretligt ikke er noget til hinder for, at et eller flere andre faste udvalg dækker det sagsområde, der hører under borgmesteren. Det følger af ministeriets tilkendegivelser, at man styrelsesretligt vil kunne have et (eventuelt flere) udvalg, der skiftevis holder møder med en rådmand henholdsvis borgmesteren. For en praktisk betragtning vil en sådan model navnlig kunne have sine fordele, hvis der i væsentlig grad er snitflader mellem sagsområderne for den pågældende rådmand henholdsvis borgmesteren. Eller hvis et eksisterende fast udvalg kun har få sager/møder, og dermed tidsmæssigt luft til at kunne dække mere end én magistratsafdeling. Til brug for vurderingen af snitflader er der udarbejdet en oversigt over de i alt 88 sager, som byrådet siden 2012 har henvist til behandling i Økonomiudvalget. Det vurderes, at der ud fra oversigten ikke entydigt kan peges på et eller flere af de andre faste udvalg, hvortil sagerne oplagt ville kunne henvises til i kraft af snitflader. Der ses endvidere ikke være et eller flere af de eksisterende faste udvalg, der har væsentligt færre sager/møder end de øvrige, og dermed luft til også at kunne dække det sagsområde, der hører under borgmesteren Økonomiudvalgets mødevirksomhed Det fremgår af det vedlagte fakta-ark om bl.a. Økonomiudvalgets møder mv., at udvalget i gennemsnit holder 18,5 møder pr. år. Det følger endvidere af fakta-arket, at der i Økonomiudvalget ret ofte er korte dagsordener (defineret som møder med kun ét eller to dagsordenpunkter). 4 Billedet med korte dagsordener ses ikke i forhold til Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalget, som der er foretaget en tilsvarende optælling for. Dette giver anledning til en overvejelse af, om Økonomiudvalget kan afholde færre møder fremover, fx sådan at der som udgangspunkt alene holdes ordinært møde én gang i måneden. 4 De faste dagsordenpunkter sager på vej og eventuelt er ikke indregnet.

4 Færre møder i Økonomiudvalget vil være i tråd med tilkendegivelserne på temadrøftelsen med byrådet, hvor der overvejende var opbakning til nedlæggelse af udvalget. Det vil alt andet lige også bidrage til, at der frigøres tid og rum til politikudvikling, herunder i 17, stk. 4-udvalg. Side 4 af 7 Økonomiudvalget har set over de seneste 5 år i gennemsnit haft ca. 18 byrådshenviste sager pr. år. Efter styrelsesvedtægten skal de faste udvalg med hensyn til de byrådshenviste sager fremme udvalgserklæringens afgivelse med størst mulig hurtighed. Det beror dog på fortolkning og den konkrete situation, hvad der nærmere ligger i dette krav. Det typiske er, at en byrådshenvist sag behandles af udvalg, så sagen kan tilbagesendes byrådet til det efterfølgende byrådsmøde. Henset til at Aarhus Byråd normalt holder møder hver 14. dag, hvilket er langt hyppigere end de fleste andre kommuner, vurderes dette dog ikke at være noget absolut krav. Der kan/bør tages højde for sagens mere eller mindre hastende karakter. Der kan fx være tilfælde, hvor en sags hastende karakter fører til, at et udvalg behandler en sag i en pause under et byrådsmøde, således at sagen kan sendes tilbage til byrådet samme dag. Omvendt vil der i andre tilfælde ikke være noget tvingende behov for, at udvalgets erklæring foreligger til det førstkommende byrådsmøde. Det vil afhænge af omstændighederne. Hvis der bliver henvist sager af hastende karakter, som ikke kan afvente at blive behandlet på et ordinært udvalgsmøde, må udvalget afholde ekstraordinært møde. Det vil således være en mulighed, at byrådet i forbindelse med fastlæggelse af en samlet mødeplan for udvalgene fastlægger, at Økonomiudvalget som udgangspunkt alene holder ordinært møde én gang i måneden. De ordinære møder kan planlægges således, at de harmonerer med tidspunktet for de årligt tilbagevende regnskabsmæssige sager, der ofte bliver henvist til Økonomiudvalget. Se hertil vedlagte oversigt over byrådshenviste sager til udvalget. Det vil derudover være op til udvalget at afholde ekstraordinært møde, hvis der bliver henvist sager, som på grund af deres hastende karakter ikke kan vente til det ordinære møde. 4. Mødestruktur Fælles/fast mødedag På temadrøftelsen med byrådet var der bred opbakning til en fælles/fast mødedag for de faste udvalg. Der var dog også nogle forbehold, som navnlig gik på ulempen ved at møder ligger inden for den almindelige arbejdstid. Der er en række oplagte fordele ved at have en fælles/fast mødedag.

5 Det giver forudsigelighed for byrådets medlemmer og deres arbejdsgivere. Det giver også en fleksibilitet i forhold til bedre at kunne indpasse de øvrige møder, som byrådsmedlemmerne har. Det kan fx være temadrøftelser, seminarer, budgetforhandlinger, borgermøder samt møder i 17, stk. 4-udvalg. Side 5 af 7 En fælles/fast mødedag vil endvidere give byrådsmedlemmerne bedre muligheder for at opbygge relationer og netværk på tværs af udvalgene og dermed kunne styrke den sociale kapital i byrådet. Den model, som der var opbakning til på temadrøftelsen, går ud på, at alle udvalgsmøder afvikles samme dag hver anden uge (Teknisk Udvalg holder fortsat møder hver uge). Der opereres i modellerne med, at der afholdes to udvalgsmøder ad gangen. På temadrøftelsen med byrådet var starttidspunktet for de første to møder sat til kl. 14. Hvis Beskæftigelsesudvalget og Socialudvalget sammenlægges, vil der være 6 faste udvalg tilbage. På baggrund af temadrøftelsen med byrådet anbefales det, at starttidspunktet for de første møder sættes til enten kl eller På baggrund af ovenstående er der udarbejdet udkast til tre modeller for en samlet mødeplan, der vil kunne se ud som følgende: Model 1: Start kl med spisepause Tidsrum Udvalg Udvalg Sundhed- og Omsorgsudvalget Økonomiudvalget Kulturudvalget Teknisk udvalg Pause Pause Social- og Beskæftigelsesudv. Børn og Unge-udvalget Model 2: Start kl med spisepause Tidsrum Udvalg Udvalg Sundhed- og Omsorgsudvalget Økonomiudvalget Kulturudvalget Teknisk udvalg Pause Pause Social- og Beskæftigelsesudv. Børn og Unge-udvalget

6 Model 3: Start kl uden spisepause Tidsrum Udvalg Udvalg Sundhed- og Omsorgsudvalget Økonomiudvalget Kulturudvalget Teknisk udvalg Social- og Beskæftigelsesudv. Børn og Unge-udvalget Side 6 af 7 Møderne afholdes hver 2. anden uge. Det anbefales, at den ugentlige mødedag følger byrådsmøderne, altså at onsdag bliver den faste mødedag. Teknisk Udvalg afholder fortsat møde hver uge (Teknisk Udvalg afgør selv tidspunktet for så vidt angår den modsatte uge ). Ovenstående udkast til mødeplan er udarbejdet på grundlag af en række forhold: a) En kortlægning af byrådsmedlemmernes udvalgskombinationer (i de seneste 4 valgperioder) viser en tendens til, at nogle udvalg sjældent kombineres, mens andre kombinationer er mere hyppige. Se vedlagte støttebilag. Udvalgene er blevet parret under hensyntagen hertil. b) Økonomiudvalget: Hvis Økonomiudvalget som udgangspunkt alene holder ordinært møde én gang i måneden, vil det være hensigtsmæssigt, at det ligger med start kl , hvorved der alt andet lige bliver færre udvalgsmøder inden for den almindelige arbejdstid. c) Kulturudvalget og Teknisk Udvalg: Der har hidtil været afsat 2 timer til deres møder. Disse udvalg lægges derfor op til pausen, som kan fungere som en buffer for dem. d) Teknisk Udvalg: Der er ofte foretræde i Teknisk Udvalg, hvorfor det skønnes mest hensigtsmæssigt, at udvalget får start kl e) Social- og Beskæftigelsesudvalget. Det er usikkert, om 2 timers mødetid vil være tilstrækkeligt for et sammenlagt Social- og Beskæftigelsesudvalg. Det er derfor hensigtsmæssigt, at udvalgets møder ligger til sidst. f) Børn- og Unge-udvalget: Der har hidtil været afsat 2 timer til møderne, hvilket der holdes fast i. Reglerne for fastlæggelsen af udvalgenes mødeplan har været drøftet med Indenrigsministeriet: Byrådet kan godt fastlægge udvalgenes mødedag, og dermed træffe beslutning om en fælles/fast mødedag. Med hensyn til klokkeslæt for udvalgsmøderne, så kan byrådet koordinere og fremlægge en vejledende plan. Ved konstitueringen af det nye byråd kan valggrupperne således tænke den vejledende plan ind, når der skal udpeges

7 medlemmer til de enkelte udvalg. Formålet er, at ingen får overlappende møder. Side 7 af 7 Det bemærkes, at der såfremt Social- og Beskæftigelsesudvalget sammenlægges vil være 42 pladser i faste udvalg til fordeling blandt 25 byrådsmedlemmer. Altså vil 17 byrådsmedlemmer få sæde i to faste udvalg, mens 8 vil få sæde i ét fast udvalg (forudsat at ingen udpeges til 3 udvalg). Dette vil alt andet lige reducere udfordringen med at undgå, at ingen får overlappende møder. Bilag MSB s udtalelse af 12. oktober 2016 vedrørende sammenlægning af Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalget Oversigt over byrådsmedlemmernes udvalgskombinationer i de seneste 4 valgperioder Økonomiudvalget: Oversigt over byrådshenviste sager til Økonomiudvalget i perioden 2012 til medio Fakta-ark om Økonomiudvalget, Beskæftigelsesudvalget og Socialudvalget mht. antal møder, sager mv.

Et politisk afsæt hvor byrådet sætter retning og følger op. Afbureaukratisering, forenkling af sagsgange og hurtigere beslutningsprocesser

Et politisk afsæt hvor byrådet sætter retning og følger op. Afbureaukratisering, forenkling af sagsgange og hurtigere beslutningsprocesser Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 21. marts 2017 Politikudvikling og styring i Aarhus byråd 1. Resume Indstillingen er en udmøntning af Styringsudvalgets arbejde,

Læs mere

BYRÅDETS TEMADRØFTELSE OM STYRING, STRUKTUR OG SAMARBEJDSKULTUR

BYRÅDETS TEMADRØFTELSE OM STYRING, STRUKTUR OG SAMARBEJDSKULTUR BYRÅDETS TEMADRØFTELSE OM STYRING, STRUKTUR OG SAMARBEJDSKULTUR Side 1 af 12 Læsevejledning Nedenfor finder du det primære materiale til den kommende temadrøftelse i Byrådet vedr. Styring, struktur og

Læs mere

Politikudvikling og styring i Aarhus byråd Styringsudvalgets betænkning / Bilag

Politikudvikling og styring i Aarhus byråd Styringsudvalgets betænkning / Bilag Politikudvikling og styring i Aarhus byråd Styringsudvalgets betænkning / Bilag Politikudvikling og styring i Aarhus byråd Styringsudvalgets betænkning / Bilag Aarhus Kommune 2017 Styringsudvalget: Jette

Læs mere

- Ikke mere tid på rådhuset. - Ingen input til fælles mødedag. - Nedlæggelse af. økonomiudvalg 1/1. økonomiudvalg (3/5 økonomiudvalg

- Ikke mere tid på rådhuset. - Ingen input til fælles mødedag. - Nedlæggelse af. økonomiudvalg 1/1. økonomiudvalg (3/5 økonomiudvalg Temaer/grupper Mødestruktur for de faste udvalg Styringsudvalgets forslag Forslag om ny mødestruktur for udvalg: - Model 1: alle udvalgsmøder samme dag i to spor hvor udvalgene mødes samtidig 2 og 2. Model

Læs mere

Styringsudvalget Drøftelse. Kopi til. BORGMESTERENS AFDELING Struktur og Samarbejdskultur Aarhus Kommune

Styringsudvalget Drøftelse. Kopi til. BORGMESTERENS AFDELING Struktur og Samarbejdskultur Aarhus Kommune Til Til Kopi til Styringsudvalget Drøftelse Bilag: Drejebog og guide til temadrøftelse i byrådet den 9. marts Tid Aktiviteter Praktik Praktik: - Gruppeinddeling til dialoger som udgangspunkt 6 grupper

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 10. februar 2009 til et byrådsmedlem

Statsforvaltningens brev af 10. februar 2009 til et byrådsmedlem Statsforvaltningens brev af 10. februar 2009 til et byrådsmedlem 10-02- 2009 TILSYNET Du har som byrådsmedlem af Svendborg Byråd klaget over den proceduremæssige behandling af spørgsmålet om aflysning

Læs mere

Styringsudvalget Drøftelse. Kopi til. BORGMESTERENS AFDELING Struktur og Samarbejdskultur Aarhus Kommune

Styringsudvalget Drøftelse. Kopi til. BORGMESTERENS AFDELING Struktur og Samarbejdskultur Aarhus Kommune Til Til Kopi til Styringsudvalget Drøftelse Bilag: Drejebog og guide til temadrøftelse i byrådet den 13. april Tid Aktiviteter Praktik Praktik: - Gruppeinddeling til dialoger som udgangspunkt 6 grupper

Læs mere

Politikudvikling og styring i Aarhus byråd Styringsudvalgets betænkning

Politikudvikling og styring i Aarhus byråd Styringsudvalgets betænkning Politikudvikling og styring i Aarhus byråd Styringsudvalgets betænkning Politikudvikling og styring i Aarhus byråd Styringsudvalgets betænkning Aarhus Kommune 2017 Styringsudvalget: Jette Jensen (formand),

Læs mere

Udtalelse. Hurtigere og mere effektiv sagsgang i byggesager. 2. Indhold. Aarhus Byråd via Magistraten. Den 30. september 2014.

Udtalelse. Hurtigere og mere effektiv sagsgang i byggesager. 2. Indhold. Aarhus Byråd via Magistraten. Den 30. september 2014. Udtalelse Til: Aarhus Byråd via Magistraten Den 30. september 2014 Hurtigere og mere effektiv sagsgang i byggesager 1. Konklusion Venstres, Dansk Folkepartis, Det Konservative Folkepartis samt Liberalt

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Til forvaltningerne Indledende høring om mødeplan 2018 1. Høring i forvaltningerne BR-Sekr. har udarbejdet et udkast til

Læs mere

Opgørelse og dokumentation af tabt arbejdsfortjeneste

Opgørelse og dokumentation af tabt arbejdsfortjeneste Opgørelse og dokumentation af tabt arbejdsfortjeneste Side 1 af 9 1. Tabt arbejdsfortjeneste Medlemmer af Byrådet kan vælge at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste. Ordningen er

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om. Statsforvaltningens tilsyn med kommunerne

Rigsrevisionens notat om beretning om. Statsforvaltningens tilsyn med kommunerne Rigsrevisionens notat om beretning om Statsforvaltningens tilsyn med kommunerne Maj 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 12/2015 om Statsforvaltningens

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Rapport vedrørende evaluering af byrådets arbejdsvilkår

Rapport vedrørende evaluering af byrådets arbejdsvilkår #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Borgmesterkontoret Sagsnr./Dok.nr. 2018-098250 / 2018-098250-23 Borgmesterens Forvaltning Boulevarden 13 9000 Aalborg 04-04-2019 Rapport vedrørende

Læs mere

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal BORGERREPRÆSENTATIONEN DAGSORDEN for mødet den 22.06.2017, kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal 53. Mødeplan 2018 for Borgerrepræsentationens ordinære møder (2017-0218764) 2 Side 2 Side 3 Side 4

Læs mere

Telefonnotat om indkaldelse af stedfortræder til uformelle møder i kommunalbestyrelse og udvalg

Telefonnotat om indkaldelse af stedfortræder til uformelle møder i kommunalbestyrelse og udvalg Enhed Kommunaljura Sagsbehandler LBH Koordineret med Sagsnr. 2014-17894 Doknr. 164890 Dato 04-09-2014 Telefonnotat om indkaldelse af stedfortræder til uformelle møder i kommunalbestyrelse og udvalg En

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Socialudvalget Orientering Redegørelse til Socialudvalget om forældrebetaling og konkret og individuel vurdering samt svar på spørgsmål fra Hans Halvorsen Christian Budde,

Læs mere

Ældre- og Handicapudvalgets forretningsorden

Ældre- og Handicapudvalgets forretningsorden 11. december 2013 Init.: lkj Ældre- og Handicapudvalgets forretningsorden Kap. 1 Konstituering Udvalget afholder konstituerende møde efter byrådets konstituerende møde. På det konstituerende møde vælger

Læs mere

Indholdsfortegnelse for bilag

Indholdsfortegnelse for bilag Indholdsfortegnelse for bilag 1 Til godkendelse...2 1.1 Dagsorden...2 1.2 Referat...2 Bilag 1: Referat 13. juni 2018...2 2 Til drøftelse...6 3 Til orientering...6 3.1 Orientering fra Magistraten...6 Bilag

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BY- OG KULTURUDVALGET

FORRETNINGSORDEN FOR BY- OG KULTURUDVALGET FORRETNINGSORDEN FOR BY- OG KULTURUDVALGET Januar 2018 Sagsnr.: 00.22.00-P24-1-17 1/5 1 Udvalgets møder Udvalget udøver sin virksomhed i møder. Dog kan udvalget i særlige tilfælde beslutte, at en sag kan

Læs mere

Forretningsorden for xxx udvalget i Gladsaxe med virkning fra xx.xx.xxxx

Forretningsorden for xxx udvalget i Gladsaxe med virkning fra xx.xx.xxxx Forretningsorden for xxx udvalget i Gladsaxe med virkning fra xx.xx.xxxx J. nr. 00.22.02A30 Sags nr. 2017/08143 009 Side 1 af 7 Valg af formand og næstformand 1 stk. 1. Det første møde i udvalgets funktionsperiode

Læs mere

Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune

Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune Gældende fra 7. feb. 2017 Denne forretningsorden er forankret i Ældrerådets Vedtægt 7 stk. 1. 1 Konstituering: Stk. 1. Ældrerådet konstituerer sig med formand,

Læs mere

Forretningsorden. for. Nærdemokratiudvalget

Forretningsorden. for. Nærdemokratiudvalget Forretningsorden for Nærdemokratiudvalget Nærdemokratiudvalget er nedsat under Økonomi- og Erhvervsudvalget i henhold til 10, stk. 10, nr. 3 i Styrelsesvedtægt for Silkeborg Kommune, jfr. Styrelseslovens

Læs mere

Forretningsorden for Aarhus Byråd

Forretningsorden for Aarhus Byråd Forretningsorden for Aarhus Byråd Forretningsorden for Aarhus Byråd Byrådets møder 1 Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jf. Lov om kommunernes

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Skoleudvalget. Mødet den , kl. 09:00. Godthåbsgade 8, mødelokale 2 AALBORG BYRÅD

Referat. Aalborg Byråd. Skoleudvalget. Mødet den , kl. 09:00. Godthåbsgade 8, mødelokale 2 AALBORG BYRÅD Referat AALBORG BYRÅD Mødet den 07.01.2014, Godthåbsgade 8, mødelokale 2 1. s medlemmer 2014-2017.... 2 2. Konstituering, herunder valg af næstformand.... 3 3. Introduktion til Skoleforvaltningen.... 4

Læs mere

Forretningsorden for Økonomiudvalget

Forretningsorden for Økonomiudvalget Forretningsorden for Økonomiudvalget 1 Udvalgets møder Udvalget udøver sin virksomhed i møder. Dog kan udvalget i særlige tilfælde beslutte, at en sag kan afgøres ved skriftlig cirkulation, såfremt der

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 8. januar 2014 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Brian Franklin,

Læs mere

Stk. 3. Udvalgets næstformand forbereder, indkalder og leder udvalgets møder ved overborgmesterens kortvarige forfald.

Stk. 3. Udvalgets næstformand forbereder, indkalder og leder udvalgets møder ved overborgmesterens kortvarige forfald. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat Forretningsorden for Økonomiudvalget (Valgperioden 2018-2021) Udvalgets formand og næstformand 1. Overborgmesteren er født formand

Læs mere

Kontant tilskud til ansættelse af hjælpere og borgerstyret personlig assistance (BPA)

Kontant tilskud til ansættelse af hjælpere og borgerstyret personlig assistance (BPA) Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 L 150 endeligt svar på spørgsmål 29 Offentligt Bilag 10 Enhed Handicap Sagsbehandler Tina Hansen Koordineret med Udgifter Sagsnr. 2015-10323 Doknr. Dato 12-02-2016

Læs mere

Indholdsfortegnelse for bilag

Indholdsfortegnelse for bilag Indholdsfortegnelse for bilag 1 Til godkendelse...2 1.1 Dagsorden...2 1.2 Referat...2 Bilag 1: Referat 20. juni 2018...2 2 Til drøftelse...5 2.1 Dialogmøde 2018 i Globus1...5 Bilag 1: Rådmandsindstilling

Læs mere

Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune

Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune Uddrag for kommissorium Det Lokale Beskæftigelsesråd i Ikast-Brande har i forbindelse med offentliggørelsen

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Beredskabskommissionen Protokol for Møde tirsdag den 3. juni 2014 kl. 10:00 på borgmesterens kontor Medlemmerne var til stede: Fra Nordsjællands Politi, politidirektøren, deltog:

Læs mere

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN Udvalget For Kultur og Fritid Forretningsorden for fagudvalgene i Rebild Kommune 1. januar 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Konstituering...3 Udvalgets møder...3 Dagsorden, fremlæggelse...3

Læs mere

Notat. Sammenfatning. Sagens baggrund

Notat. Sammenfatning. Sagens baggrund Notat Vedrørende: Notat om forslag til ændringer i Styrelsesvedtægten Sagsnavn: Klage fra Bjarne Overmark til Statsforvaltningen over Venstre og Dansk Folkepartis vedr. strukturændringer Sagsnummer: 00.01.00-K02-5-15

Læs mere

POLITIK FOR ET AKTIVT EJERSKAB

POLITIK FOR ET AKTIVT EJERSKAB Til Til Kopi til Styringsudvalget Drøftelse Side 1 af 7 Bilag Politik for et aktivt ejerskab POLITIK FOR ET AKTIVT EJERSKAB INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 2 2. KOMMUNENS MÅL FOR SINE SELSKABER...

Læs mere

Indholdsfortegnelse for bilag

Indholdsfortegnelse for bilag Indholdsfortegnelse for bilag 1 Til godkendelse...2 1.1 Dagsorden...2 1.2 Referat...2 Bilag 1: Referat - 5. februar 2019 - åbent...2 1.3 Etablering af Byggeboxen i Aarhus...6 Bilag 1: Etablering af Byggeboxen

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Til gruppeformandskredsen. Sagsnr Dokumentnr Gennemgang af ØIM udtalelse

Til gruppeformandskredsen. Sagsnr Dokumentnr Gennemgang af ØIM udtalelse KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til gruppeformandskredsen Gennemgang af ØIM udtalelse I det følgende gennemgås konklusionerne i Økonomi- og Indenrigsministeriets generelle udtalelse af 30. juni 2017 om den kommunale

Læs mere

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Side 1 af 6 Indledning Bæredygtighedsudvalget er nedsat af Aarhus Byråd den 24. januar 2018. Byrådet har fastlagt følgende overordnede rammer for udvalgets arbejde:

Læs mere

UDKAST. til. Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden

UDKAST. til. Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Ledelsessekretariatet FORRETNINGSORDEN UDKAST til Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden 2018-2021 Formand og næstformand 1.

Læs mere

Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget.

Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget. Punkt 1. Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget. 2013-46831. Forvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender forslag til Forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget.

Læs mere

Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune.

Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune. Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune. Overordnet formål: Socialpsykiatrisk Center Syd ønsker at leve op til intentionerne i Servicelovens 16 stk. 2. Formål: At brugerrådet

Læs mere

Vi vil tættere på naturen! Vi vil være nysgerrige og lærende! Fordi vi kan mere i fællesskaber

Vi vil tættere på naturen! Vi vil være nysgerrige og lærende! Fordi vi kan mere i fællesskaber NOTAT Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød kommunen@alleroed.dk alleroed.dk Morten Knudsen 5. januar 2019 Allerød Kommunes politiske styringsmodel Visionen er det helt overordnede pejlemærke for kommunens

Læs mere

Ekstrakt af telefonreferat om konstituering

Ekstrakt af telefonreferat om konstituering Enhed KOMJURA, Kommunaljura Sagsbehandler DEPLRH Koordineret med Sagsnr. 2012-00713 Doknr. 39066 Dato 14-12-2012 Ekstrakt af telefonreferat om konstituering Baggrund En kommune har kontaktet ministeriet

Læs mere

Notat. Sammenfatning af erfaringsopsamlingen i de faste udvalg december BORGMESTERENS AFDE- LING Byrådsservice Aarhus Kommune

Notat. Sammenfatning af erfaringsopsamlingen i de faste udvalg december BORGMESTERENS AFDE- LING Byrådsservice Aarhus Kommune Notat Til Til Kopi til Byrådet Orientering Direktørgruppen Side 1 af 10 Sammenfatning af erfaringsopsamlingen i de faste udvalg december 2013 Indledning Det følgende sammenfatter den erfaringsopsamling,

Læs mere

UDKAST. Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer

UDKAST. Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer UDKAST Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer Når et byrådsmedlem vælger at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste, har medlemmet ret til erstatning

Læs mere

Forretningsorden for Børn- og Ungeudvalget

Forretningsorden for Børn- og Ungeudvalget Forretningsorden for Børn- og Ungeudvalget Januar 2018 1 Udvalgets møder Udvalget udøver sin virksomhed i møder. Dog kan udvalget i særlige tilfælde beslutte, at en sag kan afgøres ved skriftlig cirkulation,

Læs mere

Sagsnr Forretningsorden for Børne- og Ungdomsudvalget. Dokumentnr Konstituering

Sagsnr Forretningsorden for Børne- og Ungdomsudvalget. Dokumentnr Konstituering KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet NOTAT 15-12-2017 Forretningsorden for Børne- og Ungdomsudvalget Sagsnr. 2017-0389176 Dokumentnr. 2017-0389176-1 Konstituering 1.

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

Indstilling: Arbejdsmarkedscentret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen,

Indstilling: Arbejdsmarkedscentret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, Pkt.nr. 15 Pensionsnævn fremtidig sammensætning 369804 Indstilling: Arbejdsmarkedscentret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, 1. at det nuværende kommunale pensionsnævn formelt nedlægges

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ÆLDRE- OG HANDICAPUDVALGET

FORRETNINGSORDEN FOR ÆLDRE- OG HANDICAPUDVALGET FORRETNINGSORDEN FOR ÆLDRE- OG HANDICAPUDVALGET Januar 2016 1/5 1 Udvalgets møder Udvalget udøver sin virksomhed i møder. Dog kan udvalget i særlige tilfælde beslutte, at en sag kan afgøres ved skriftlig

Læs mere

Notat. Forslag vedr. forbedring af byrådets arbejdsvilkår. Styreforms- og Strukturudvalget. Den 11. december Aarhus Kommune

Notat. Forslag vedr. forbedring af byrådets arbejdsvilkår. Styreforms- og Strukturudvalget. Den 11. december Aarhus Kommune Notat Til: Styreforms- og Strukturudvalget Den 11. december 2012 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Forslag vedr. forbedring af byrådets arbejdsvilkår Til grund for udvalgets arbejde om byrådsmedlems

Læs mere

Dette notat omhandler de formelle forhold og praksis omkring møderne Teknik- og Miljøudvalget.

Dette notat omhandler de formelle forhold og praksis omkring møderne Teknik- og Miljøudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen TMF Sekretariat Til Teknik- og Miljøudvalget Udkast til kutymepapir 18-12-2017 Sagsnr. 2017-0248171 Dokumentnr. 2017-0248171-5 Dette notat omhandler de

Læs mere

Medarbejdernes arbejdstid, herunder muligheden for at aftale arbejdstiden op eller ned, fremgår af gældende overenskomster og aftaler.

Medarbejdernes arbejdstid, herunder muligheden for at aftale arbejdstiden op eller ned, fremgår af gældende overenskomster og aftaler. Udtalelse Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 17. maj 2017 til kommunens ansatte SF stillede på byrådsmødet den 1. februar 2017 et beslutningsforslag om igangsættelse

Læs mere

K K R H O V E D S T A D E N

K K R H O V E D S T A D E N D AG SORDEN 2018 K K R H O V E D S T A D E N Dato: 29-01-2018 10:30 12.00 Sted: Pharmakon Milnersvej 42 3400 Hillerød Partierne aftaler selv gruppemøder. Gruppemøder kan i givet fald placeres i tidsrummet

Læs mere

Socialudvalgets forretningsorden

Socialudvalgets forretningsorden KØBENHAVNS KOMMUNE Socialudvalget FORRETNINGSORDEN Socialudvalgets forretningsorden Udvalgets formand og næstformand 1. Socialborgmesteren er formand for udvalget. På udvalgets konstituerende møde vælges

Læs mere

Forretningsorden for Børn- og Ungeudvalget

Forretningsorden for Børn- og Ungeudvalget Forretningsorden for Børn- og Ungeudvalget Januar 2006 1 Udvalgets møder Udvalget udøver sin virksomhed i møder. Dog kan udvalget i særlige tilfælde beslutte, at en sag kan afgøres ved skriftlig cirkulation,

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Orientering - Januar...2 3. TM - Valg af formand...3

Læs mere

Forretningsorden for Aabenraa Byråd

Forretningsorden for Aabenraa Byråd Forretningsorden for Aabenraa Byråd Godkendt den 28. februar 2018 Byrådets møder 1. Byrådet træffer beslutning om, hvor og hvornår ordinære møder skal afholdes. Mødeplanen offentliggøres i begyndelsen

Læs mere

K K R S J Æ L L A N D

K K R S J Æ L L A N D D AG SORDEN 2018 K K R S J Æ L L A N D Dato: 22-01-2018 10:30 Sted: Sørup Herregård Sørupvej 26 4100 Ringsted. Mødet er fra kl. 10.30-12.00. Partierne aftaler selv gruppemøder. Gruppemøder kan i givet

Læs mere

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud 001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud Byrådet behandlede på møde 24. juni 2015 et forslag om at tilpasse strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats så den i højere grad bliver virksomhedsvendt.

Læs mere

NOTAT. Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer. 1. Generelt om udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste

NOTAT. Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer. 1. Generelt om udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste NOTAT Dato Borgmestersekretariatet Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Tlf. 56 67 67 67 1. Generelt om udbetaling af

Læs mere

Notat. Bilag: Kommissorium 1.0. Kommissorium for Medborgerskabsudvalget. Den 30. januar 2014. Aarhus Kommune

Notat. Bilag: Kommissorium 1.0. Kommissorium for Medborgerskabsudvalget. Den 30. januar 2014. Aarhus Kommune Notat Bilag: Kommissorium 1.0 Den 30. januar 2014 Kommissorium for Medborgerskabsudvalget Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Baggrund Byrådet vedtog 6. november 2013 at nedsætte et Medborgerskabsudvalg

Læs mere

Kopi til. Bilag: Drejebog, gruppeinddeling og guide til temadrøftelse i Byrådet. Tid Aktiviteter Praktik

Kopi til. Bilag: Drejebog, gruppeinddeling og guide til temadrøftelse i Byrådet. Tid Aktiviteter Praktik Til Til Kopi til Styringsudvalget Drøftelse Bilag: Drejebog, gruppeinddeling og guide til temadrøftelse i Byrådet Tid Aktiviteter Praktik 16.00-16.15 Velkomst ved Jette Jensen - Kort baggrund intentionerne

Læs mere

Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jfr. lov om kommunernes styrelse, 10.

Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jfr. lov om kommunernes styrelse, 10. Forretningsorden for Helsingør Byråd Byrådets møder 1 Byrådets ordinære møder afholdes sædvanligvis på Rådhuset i Helsingør. Tidspunktet for disse møders afholdelse fastsættes af Byrådet og offentliggøres

Læs mere

Indholdsfortegnelse for bilag

Indholdsfortegnelse for bilag Indholdsfortegnelse for bilag 1 Til godkendelse...2 1.1 Dagsorden...2 1.2 Referat...2 Bilag 1: Referat 8. januar 2019...2 2 Til drøftelse...5 3 Til orientering...5 3.1 Frikommuneforsøg 2019-2023...5 Bilag

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 18. oktober Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 18. oktober Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 18. oktober 2005 Vederlagsordning til formænd for og medlemmer af faste udvalg og Udvalget for børn og unge (tvangsforanstaltninger

Læs mere

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN FOR ØKONOMIUDVALGET INDHOLDSFORTEGNELSE Konstituering... 3 Udvalgets møder... 3 Dagsorden, fremlæggelse... 3 Beslutningsdygtighed, mødeledelse og sagernes forelæggelse...

Læs mere

Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune.

Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune. Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune. Overordnet formål: Socialpsykiatrisk Center Syd ønsker at leve op til intentionerne i Servicelovens 16 stk. 2. Formål: At brugerrådet

Læs mere

Ankestyrelsens brev til et kommunalbestyrelsesmedlem. Henvendelse vedrørende Gentofte Kommune om ændring af mødeplaner

Ankestyrelsens brev til et kommunalbestyrelsesmedlem. Henvendelse vedrørende Gentofte Kommune om ændring af mødeplaner Ankestyrelsens brev til et kommunalbestyrelsesmedlem 2015-41041 Dato: 07-11-2017 Henvendelse vedrørende Gentofte Kommune om ændring af mødeplaner Du har den 23. juni 2015 rettet henvendelse til Statsforvaltningen.

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

Spilleregler for byrådsarbejdet

Spilleregler for byrådsarbejdet Spilleregler for byrådsarbejdet Allerød Kommune Forvaltningen Direktionen Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk 1. Leveregler for det gode samarbejde i byrådet

Læs mere

Spørgsmål/svar i forbindelse med kommunalbestyrelsens og regionsrådenes konstituering (KRV17)

Spørgsmål/svar i forbindelse med kommunalbestyrelsens og regionsrådenes konstituering (KRV17) Spørgsmål/svar i forbindelse med kommunalbestyrelsens og regionsrådenes konstituering (KRV17) 1) Er en konstitueringsaftale bindende? Nej, en konstitueringsaftale er ikke juridisk bindende og kan ikke

Læs mere

Kommenteret dagsorden til mødet i Beskæftigelsesudvalget den 17. september 2014 kl Rådhuset, vær. 390

Kommenteret dagsorden til mødet i Beskæftigelsesudvalget den 17. september 2014 kl Rådhuset, vær. 390 Kommenteret dagsorden til mødet i Beskæftigelsesudvalget den 17. september 2014 kl. 15.00 16.30 Side 1 af 5 Rådhuset, vær. 390 Pkt. 1.: Godkendelse af dagsorden Pkt. 2.: Oplæg om vækstgenerator/virksomhedskonsulentarbejdet

Læs mere

Vallensbæk Kommune Dag og år Formandens initialer

Vallensbæk Kommune Dag og år Formandens initialer Vallensbæk Kommune Dag og år Formandens 15. maj 2014 1 Referat DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Vallensbæk/Ishøj Torsdag den 15.5. 2014 KL. 16.30 19.00 i lokale 068 Vallensbæk Rådhus Afbud: Merete Amdisen,

Læs mere

Notat. Udviklingen i andelen af lokal løn i Aarhus Kommune. BORGMESTERENS AFDE- LING Juridisk Service Aarhus Kommune. FællesMED Orientering

Notat. Udviklingen i andelen af lokal løn i Aarhus Kommune. BORGMESTERENS AFDE- LING Juridisk Service Aarhus Kommune. FællesMED Orientering Notat Til Til FællesMED Orientering Side 1 af 6 Udviklingen i andelen af lokal løn i Aarhus Kommune Baggrund FællesMED har bedt om oplysninger vedrørende udviklingen i andelen af lokal løn i Aarhus Kommune.

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet Valgperioden 2014-2017 I medfør af retssikkerhedsloven 37 a har Byrådet i Silkeborg Kommune nedsat et Handicapråd og i henhold til retssikkerhedsbekendtgørelsen 29 har

Læs mere

Forretningsorden for Faxe Byråd

Forretningsorden for Faxe Byråd Forretningsorden for Faxe Byråd 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jf. lov om kommunernes styrelse 10. Stk. 2. Følgende sager skal medmindre

Læs mere

Notat. Besvarelse af spørgsmål stillet på udvalgsmøde d. 10. januar Indledning. Styreforms- og strukturudvalget Direktørgruppen.

Notat. Besvarelse af spørgsmål stillet på udvalgsmøde d. 10. januar Indledning. Styreforms- og strukturudvalget Direktørgruppen. Notat Til: Fra: Styreforms- og strukturudvalget Direktørgruppen Aarhus Kommune Den 15. januar 2013 Borgmesterens Afdeling Besvarelse af spørgsmål stillet på udvalgsmøde d. 10. januar 2013 Borgmesterens

Læs mere

1 Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jfr. lov om kommunernes styrelse 10.

1 Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jfr. lov om kommunernes styrelse 10. Forslag til ny Forretningsorden Byrådets møder 1 Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jfr. lov om kommunernes styrelse 10. Stk. 2. Følgende

Læs mere

Indholdsfortegnelse for bilag

Indholdsfortegnelse for bilag Indholdsfortegnelse for bilag 1 Til godkendelse...2 1.1 Dagsorden...2 1.2 Referat...2 Bilag 1: Referat - Rådmandsmøde 20.12.17...2 2 Til drøftelse...6 2.1 Introduktion af nyt Social- og Beskæftigelsesudvalg

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

SORØ KOMMUNE FORRETNINGSORDEN

SORØ KOMMUNE FORRETNINGSORDEN Dok. nr. 340-2014-78032 SORØ KOMMUNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden for Byrådet i Sorø Kommune Byrådets møder 1 Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for

Læs mere

Forretningsorden for Faxe Byråd

Forretningsorden for Faxe Byråd Tekst der tilføjes i forretningsordenen er markeret med blåt Tekst der slettes i forretningsordenen er markeret med rødt Forretningsorden for Faxe Byråd 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog

Læs mere

Forretningsorden for Aabenraa Byråd

Forretningsorden for Aabenraa Byråd Forretningsorden for Aabenraa Byråd Fra 1. maj 2014 Indholdsfortegnelse Byrådets møder... 1 Udsendelse af dagsorden og sagernes fremlæggelse... 1 Beslutningsdygtighed, mødeledelse og sagernes forelæggelse...

Læs mere

For varetagelse af de opgaver, der er forbundet med at være medlem af byrådet, ydes der et fast vederlag.

For varetagelse af de opgaver, der er forbundet med at være medlem af byrådet, ydes der et fast vederlag. Borgmesterkontoret Bytoften 2 6800 Varde 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Notat vedrørende byrådsmedlemmers mulighed for at få erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste mod

Læs mere

Social- og Indenrigsministeriet har telefonisk besvaret spørgsmål med følgende indhold fra en kommune:

Social- og Indenrigsministeriet har telefonisk besvaret spørgsmål med følgende indhold fra en kommune: Enhed Kommunaljura og Valg Sagsbehandler LBH Koordineret med Sagsnr. 2015-8007 Doknr. 285071 Dato 06-11-2015 Ekstrakt af telefonnotat til besvarelse af en kommunes spørgsmål om økonomiudvalgets sammensætning

Læs mere

Forretningsorden for. Randers Byråd. Byrådets møder.

Forretningsorden for. Randers Byråd. Byrådets møder. Forretningsorden for Randers Byråd Byrådets møder. 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jf. lov om kommunernes styrelse 10. Stk. 2. Følgende

Læs mere

Arbejdet i de stående udvalg. v/ byrådsmedlem Lars Søndergaard

Arbejdet i de stående udvalg. v/ byrådsmedlem Lars Søndergaard Arbejdet i de stående udvalg v/ byrådsmedlem Lars Søndergaard Politisk præsentation og baggrund Karlebo og Fredensborg Byråd 32 års erfaring Gruppeformand for Venstre Boet i kommunen i 52 år Vokset op

Læs mere

Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jfr. lov om kommunernes styrelse, 10.

Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jfr. lov om kommunernes styrelse, 10. Forretningsorden for Helsingør Byråd Byrådets møder 1 Byrådets ordinære møder afholdes sædvanligvis på Rådhuset i Helsingør. Tiden Tidspunktet for disse møders afholdelse fastsættes af Byrådet og offentliggøres

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. SAMMENLÆGNINGSUDVALGET i 2006 HERNING BYRÅD HERNING KOMMUNE

FORRETNINGSORDEN. SAMMENLÆGNINGSUDVALGET i 2006 HERNING BYRÅD HERNING KOMMUNE FORRETNINGSORDEN For SAMMENLÆGNINGSUDVALGET i 2006 og herefter HERNING BYRÅD I HERNING KOMMUNE Præambel: I 2006 forstås ved "byrådet" Sammenlægningsudvalget og ved "borgmesteren" Sammenlægningsudvalgets

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget FORRETNINGSORDEN

Beskæftigelsesudvalget FORRETNINGSORDEN Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Beskæftigelsesudvalget Indledning FORRETNINGSORDEN Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen er én ud af syv forvaltninger i Aalborg Kommune. Som følge af ny lovgivning

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for Byrådet i Hillerød Kommune

FORRETNINGSORDEN for Byrådet i Hillerød Kommune FORRETNINGSORDEN for Byrådet i Hillerød Kommune Indholdsfortegnelse: Byrådets møder 3 Udsendelse af dagsorden og sagernes fremlæggelse 4 Beslutningsdygtighed, mødeledelse og sagernes forelæggelse 4 Udvalg

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR REBILD BYRÅD 1. januar 2007

FORRETNINGSORDEN FOR REBILD BYRÅD 1. januar 2007 FORRETNINGSORDEN FOR REBILD BYRÅD 1. januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE Byrådets møder... 3 Udsendelse af dagsorden og sagernes fremlæggelse.... 3 Beslutningsdygtighed, mødeledelse og sagernes forelæggelse....

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT. Oversigt over frikommuneforsøg, der er i gang. Gentofte Kommune

FRIKOMMUNEVEDTÆGT. Oversigt over frikommuneforsøg, der er i gang. Gentofte Kommune FRIKOMMUNEVEDTÆGT Oversigt over frikommuneforsøg, der er i gang Gentofte Kommune 2012-2015 Forsøgsbeskrivelser Beskæftigelsesområdet... 3 Borgerens eget kontaktforløb mulighed for at vælge form og indhold

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE BYRÅDET. Forretningsorden. for Solrød Byråd

SOLRØD KOMMUNE BYRÅDET. Forretningsorden. for Solrød Byråd SOLRØD KOMMUNE BYRÅDET Forretningsorden for Solrød Byråd Maj 2006 Byrådets møder 1 Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jf. lov om kommunernes

Læs mere

Ny skemastruktur på IHA Basisskema

Ny skemastruktur på IHA Basisskema 18. december 2008 Ny skemastruktur på IH asisskema Struktur og tider et ugentlige basisskema består af 20 ens basisblokke med en bruttotid på 105 min. og en nettotid på 100 min. Skemaet dikterer ikke placering

Læs mere

K K R S Y D D A N M A R K

K K R S Y D D A N M A R K D AG SORDEN 2018 K K R S Y D D A N M A R K Dato: 25-01-2018 10:30 Sted: Comwell Hotel Kolding Skovbrynet 1 6000 Kolding Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

Gribskov Kommune Ældre og Omsorg (Dagsorden) :00 Lokale 505, Rådhuset

Gribskov Kommune Ældre og Omsorg (Dagsorden) :00 Lokale 505, Rådhuset Gribskov Kommune Ældre og Omsorg (Dagsorden) 24-01-2018 16:00 Lokale 505, Rådhuset Mødeindhold Punkt Side Punkt 1: Godkendelse af dagsorden 1 Punkt 2: Valg af formand og næstformand 2 Punkt 3: Mødeplan

Læs mere