RIGSREVISIONEN København, den 5. januar 2004 RN D301/04

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RIGSREVISIONEN København, den 5. januar 2004 RN D301/04"

Transkript

1 RIGSREVISIONEN København, den 5. januar 2004 RN D301/04 Notat til statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for 2002 I. Indledning 1. Med dette notat ønsker jeg at give statsrevisorerne en kort orientering om revisionen af de fællesnordiske aktiviteter for 2002 og Nordisk Råds kontrolkomités behandling af de 3 beretninger om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond. Komitéens betænkninger med tilhørende beslutningsforslag blev afgivet til Nordisk Råds 55. session, der fandt sted i Oslo den oktober Efter Nordisk Råds plenarforsamlings behandling af kontrolkomitéens betænkninger mv. er regnskabs- og revisionsprocessen vedrørende 2002 afsluttet og regnskaberne godkendt. I kap. II er givet et resumé af revisionen for 2002 og i kap. III, IV og V er omtalt henholdsvis Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond. Endelig har jeg i kap. VI anført mine afsluttende bemærkninger. 2. Revisionen har været tilrettelagt med henblik på at efterprøve, om regnskaberne er udarbejdet i overensstemmelse med økonomireglementerne mv. Det er påset, at regnskaberne er retvisende og giver de fornødne oplysninger til bedømmelse af sekretariaternes forvaltning af budgetterne. Revisionen er udført efter de gældende regler i det internordiske revisionsreglement.

2 - 2 - II. Resumé 3. Årsregnskaberne er aflagt i overensstemmelse med de ændrede økonomireglementer, der anvendes med virkning fra 1. januar Herefter skal årsregnskabet være baseret på et modificeret bogføringsprincip, hvilket bl.a. betyder, at årsregnskabet vil tilnærme sig et omkostningsbaseret regnskab, hvor indtægter og udgifter henføres til den periode, de vedrører. 4. Nordisk Råd havde i 2002 indtægter på TDKK og udgifter på TDKK Overskuddet blev dermed på TDKK 3, som præsidiet på sit møde i december 2003 vil tage beslutning om anvendelsen af. Der er for 2002 en ny samarbejdsaftale mellem Nordisk Råd og Nordisk Ministerråds sekretariat om en række administrative tjenesteydelser, som ministerrådssekretariatet mod betaling stiller til rådighed for Nordisk Råds sekretariat. Aftalen er revideret i forhold til tidligere som følge af ændringer i Nordisk Råds udvalgsstruktur og er nu baseret på en reel fordeling af de omkostningsarter, som aftalen omfatter. I 2001 påbegyndte Nordisk Råd udarbejdelsen af en administrativ håndbog. Udkast til håndbogen har været behandlet af præsidiet, der har fastlagt rammerne for håndbogens indhold og struktur. Bogen forventes at blive færdiggjort i Nordisk Ministerråds nuværende økonomisystem er af ældre dato og ikke tidssvarende. Samtidig er økonomisystemet ikke fuldt ud tilpasset, så det kan tilgodese anvendelse af det nye regnskabsprincip. Derfor blev der primo 2003 truffet beslutning om, at der skal være implementeret nyt IT-system, herunder nyt økonomisystem, fra medio Nordisk Ministerråds samlede indtægter var i 2001 på TDKK , hvoraf størsteparten bestod af bidrag fra de nordiske lande. De samlede udgifter som bl.a. kunne specificeres på Nordisk Ministerråds sekretariat, nærområdeprogram, projektvirksomhed og institutioner udgjorde TDKK Overskuddet på TDKK blev modregnet i indbetalingerne fra landene for 2. halvår 2003 i overensstemmelse med Ministerrådets økonomireglement. I 2001 var i alt 32 fællesnordiske institutioner omfattet af Nordisk Ministerråds budget. De 5 institutioner i Danmark blev revideret af Rigsrevisionen, mens rigsrevisionerne eller private revisionsfirmaer i de øvrige nordiske lande reviderede de reste-

3 - 3 - rende institutioner. 31 af institutionerne fik en blank revisionspåtegning uden forbehold eller supplerende oplysninger. For 1 af institutionerne blev der afgivet revisionspåtegning med supplerende oplysninger omkring det nye bogføringsprincip. 6. Folketingsmedlem Flemming Oppfeldt og rigsrevisor Henrik Otbo har revideret regnskabet for Nordisk Kulturfond for Regnskabet viste indtægter på TDKK og udgifter på TDKK De primære indtægter omfattede bevilgede budgetmidler fra Nordisk Ministerråd på TDKK Fondens resultat var et underskud på TDKK I 2001 blev der udarbejdet ændringer til overenskomsten for Nordisk Kulturfond om bl.a. fondens juridiske status samt ansvar og kompetence. Den nye overenskomst blev underskrevet af kulturministrene i april 2002 og sendt til ratificering i august Finland mangler fortsat at foretage ratificering, hvilket efter oplysning fra fonden forventes gennemført inden udgangen af På baggrund af den gennemførte revision er det min opfattelse, at årsregnskaberne for Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond giver et retvisende billede af institutionernes resultat for 2002 og finansielle stilling den 31. december Kontrolkomitéens gennemgang og behandling af årsregnskaberne og revisionens beretninger bekræftede denne opfattelse, og kontrolkomitéen indstillede til Nordisk Råds plenarforsamling, at regnskaberne og beretningerne blev taget til efterretning. Dette skete som nævnt ved Nordisk Råds 55. session den oktober III. Revisionen af Nordisk Råd 8. Ændringer i økonomireglementet for Nordisk Råd blev godkendt af Nordisk Råds Præsidium den 25. september 2001 med ikrafttrædelse pr. 1. januar Herefter skal årsregnskabet være baseret på et modificeret bogføringsprincip, hvilket bl.a. betyder, at årsregnskabet vil tilnærme sig et omkostningsbaseret regnskab, hvor indtægter og udgifter henføres til den periode, de vedrører. Årsregnskabet for 2002 er det første årsregnskab, der blev aflagt efter det nye regnskabsprincip. Den anvendte regnskabspraksis, dvs. værdiansættelsesmetoder etc., er uændret i forhold til tidligere år.

4 - 4 - Samtidig har Nordisk Råd valgt at ændre regnskabsopstillingen på få punkter i forhold til tidligere for dermed at give et mere forståeligt billede af de samlede aktiviteter i Nordisk Råd. 9. Nordisk Råds indtægter var i 2002 TDKK og var stort set uændrede i forhold til Indtægterne bestod af bidrag fra delegationerne (TDKK ), intern afgift af løn og renteindtægter. Udgifterne var på TDKK , hvilket var TDKK 785 mere end i Udgifterne omfattede præsidiets almene virksomhed, rådsorganernes virksomhed, sekretariatets administration, partistøtte, sessioner og konferencer samt informationsarbejde. Det samlede resultat for 2002 var på TDKK 3, hvilket var TDKK 780 mindre end i Egenkapitalen inkl. resterende hensættelser af tidligere års overskud for anvendelse til jubilæumssessionen og specifikke formål udgjorde TDKK 510, hvoraf årets resultat for 2002 udgjorde TDKK 3. I henhold til 7 i Nordisk Råds økonomireglement skal et eventuelt overskud som hovedregel tilbagebetales til medlemslandene. Præsidiet kan dog beslutte, at beløb fra et eventuelt overskud overføres til det følgende budgetår og længst til det derpå følgende budgetår til et eller flere specifikke formål. Der har for perioden været dispenseret herfor, idet der har været foretaget hensættelser til dels specifikke formål, dels jubilæumssessionen i Af tidligere års overførte overskud blev der således i 2002 anvendt TDKK vedrørende jubilæumssessionen og TDKK til specifikke formål efter præsidiets beslutninger. Den 31. december 2002 udgjorde ikke-anvendte hensatte midler i alt TDKK 507, hvoraf TDKK 163 var resterende midler vedrørende jubilæumssessionen. 11. Præsidiet har på sit møde den 23. september 2003 taget regnskabet til efterretning. Der blev på daværende tidspunkt ikke taget stilling til anvendelse af årets overskud, men det er oplyst fra Nordisk Råds sekretariat, at præsidiet på sit møde i december 2003 vil tage stilling til overskuddets anvendelse.

5 Nordisk Råds sekretariat og Nordisk Ministerråds sekretariat har i 2002 som for tidligere år haft samarbejde om en række administrative tjenesteydelser, som ministerrådssekretariatet mod betaling stiller til rådighed for Nordisk Råds sekretariat. Aftalen blev for 2002 revideret i forhold til tidligere som følge af ændringer i Nordisk Råds udvalgsstruktur og er nu baseret på en reel fordeling af de omkostningsarter, som aftalen omfatter. Det drejer sig bl.a. om løn- og personaleadministration, regnskabsopgaver, databehandling, lokaler, kantinedrift og reception. Den nye samarbejdsaftale blev godkendt af Nordisk Råds Præsidium den 10. december Derudover har Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd haft et fælles informationssamarbejde. 13. Nordisk Råd har siden 2001 arbejdet på udarbejdelse af en administrativ håndbog, hvori der bl.a. fastlægges procedurer for planlægning, gennemførelse og opfølgning af sessioner, temakonferencer og andre rådsaktiviteter, herunder budgetlægning, økonomistyring og regnskabsaflæggelse. Færdiggørelsen af håndbogen har været udskudt bl.a. på grund af ressourceallokering i forbindelse med Nordisk Råds 50-års jubilæum i efteråret Udkast til håndbogen har løbende været behandlet af Nordisk Råds præsidium i 2003, og der er vedtaget en ramme for indholdet af og strukturen i den administrative håndbog. Efter det oplyste forventes den administrative håndbog færdig i 2004, hvor der samtidig vil blive oprettet en elektronisk version på Nordisk Råds intranet. 14. Det er min opfattelse, at årsregnskabet er aflagt i overensstemmelse med gældende regler, og at årsregnskabet giver et retvisende billede af Nordisk Råds resultat for 2002 og finansielle stilling den 31. december Revisionen har ikke givet anledning til forbehold. 15. I kontrolkomitéens betænkning af 23. september 2003 over Rigsrevisionens beretning mv. fremkom komitéen bl.a. med nedenstående kommentarer: Kontrolkomitéen konstaterede, at det nye regnskabsprincip var gennemført i 2002, og at den samlede aktivitet for Nordisk Råd nu bedre kunne læses ud af regnskabet. Kontrolkomitéen konstaterede også, at overskuddet på TDKK 3 var TDKK 780 mindre end for 2001, hvilket vidnede om en effektiv økonomistyring.

6 - 6 - Kontrolkomitéen var ligesom Rigsrevisionen af den opfattelse, at Nordisk Råds regnskab var aflagt efter gældende regler og gav et retvisende billede af Nordisk Råds resultat for 2002 og økonomiske stilling den 31. december Komitéen foreslog, at plenarforsamlingen tog regnskab og revisionsberetning for Nordisk Råd for året 2002 til efterretning. IV. Revisionen af Nordisk Ministerråd 16. Ifølge økonomireglementet skal årsregnskabet skal være baseret på et modificeret bogføringsprincip, dvs. at årsregnskabet skal tilnærme sig et omkostningsbaseret regnskab, hvor indtægter og udgifter henføres til den periode, de vedrører. Årsregnskabet for 2002 var det første årsregnskab, der blev aflagt efter det nye regnskabsprincip. Regnskabsopstillingen indeholdt derfor få ændringer i forhold til tidligere år, men var ikke fuldt ud opstillet i henhold til det nye regnskabsprincip med fx sammenligningstal pr. regnskabspost. Den anvendte regnskabspraksis, dvs. værdiansættelsesmetoder etc., er uændret i forhold til tidligere år. Nordisk Ministerråd udsendte i 2001 en vejledning til institutionerne. Vejledningen beskrev, hvorledes institutionerne skulle opstille deres regnskab efter det nye princip. Generelt har institutionerne formået at efterkomme det nye regnskabsprincip. 17. Det nuværende økonomisystem er af ældre dato. Selv om det fortsat er muligt at generere korrekte regnskabsdata, er økonomisystemet ikke tidssvarende, og det er tvivlsomt, om der fortsat er mulighed for support på softwaren. Samtidig er økonomisystemet ikke fuldt ud tilpasset, så det kan tilgodese anvendelse af det nye regnskabsprincip. Vi har konstateret, at der i 2003 er truffet beslutning om, at der skal være implementeret nyt IT-system, herunder nyt økonomisystem, i Nordisk Ministerråd fra medio 2004 og er orienteret om, at der i 2003 har været intense forhandlinger om anskaffelse af et nyt IT-system. Vi vil fortsat følge implementeringen heraf nøje. 18. Nordisk Ministerråds indtægter bestod af bidrag fra de nordiske lande, intern afgift af løn, renteindtægter og andre indtægter. De samlede indtægter på TDKK i 2002 var stort set uændrede i forhold til Af de samlede indtægter ud-

7 - 7 - gjorde bidrag fra de nordiske lande i alt TDKK Beløbet blev fastsat af samarbejdsministrene i oktober De samlede udgifter udgjorde TDKK , hvilket var en stigning i forhold til 2001 på TDKK Udgifterne var bevilgede og udbetalte projektmidler med netto TDKK samt renteudgifter og afskrivninger med i alt TDKK 50. Nordisk Ministerråds interne omkostninger afholdtes gennem drifts-/projektbevillinger til de selvstændige resultatenheder: sekretariatet, publikationsafdeling og informationsafdeling. Regnskabet viste et overskud for 2002 på TDKK mod TDKK i De faktiske udgifter kunne specificeres på følgende interne resultatenheder: Nordisk Ministerråds sekretariat, TDKK , Nordisk Ministerråds publikations-afdeling, TDKK 484, samt Nordisk Ministerråds informationsafdeling, TDKK Herudover var der bevillinger til Nordisk Ministerråds Nordisk nærområdeprogram, TDKK , herunder Nordisk Ministerråds informationskontorer i Baltikum og Nordvestrusland, TDKK , Nordisk Ministerråds projektvirksomhed mv. inkl. Nordisk Kulturfond, TDKK , samt Nordisk Ministerråds institutioner, TDKK Samarbejdsministrene besluttede på deres møde den 14. juni 2000 at reducere ministerrådets likvide midler med TDKK i hvert af årene 2001, 2002 og Nordisk Ministerråd har i 2002 indtægtsført TDKK og modtaget TDKK fra de nordiske lande i Ministerrådet havde samlet et tilgodehavende på landene på i alt TDKK pr. 31. december Egenkapitalen udgjorde TDKK 3.725, svarende til årets resultat for Samarbejdsministrene har godkendt regnskabet. I overensstemmelse med Ministerrådets økonomireglement blev overskuddet tilbagebetalt landene i 2003 ved modregning i indbetalingerne for 2. halvår I forbindelse med gennemgang af tilgodehavender har Rigsrevisionen anbefalet Nordisk Ministerråd, at der bør etableres en afstemningsprocedure for mellemværender med personalesager samt for afstemninger mellem lønbogholderi og finansbog-

8 - 8 - holderi. Endvidere blev det anbefalet, at etablere procedure i forbindelse med periodeafgrænsning ved regnskabsafslutningen. 23. Projekter, støtteordninger o.l., som administreres af statslige institutioner mv., revideres som hovedregel stikprøvevis af de enkelte landes rigsrevisioner som led i revisionen af pågældende institutions/forvaltningsorgans regnskab. Andre projekter og støtteordninger mv. revideres af private revisorer. Rigsrevisionen har i 2002 stikprøvevist revideret de projekter, der administreredes af sekretariatet. Revisionen af projekter, støtteordninger mv. har ikke givet anledning til væsentlige bemærkninger for I 2002 var i alt 32 fællesnordiske institutioner omfattet af Nordisk Ministerråds budget, hvoraf de 5 institutioner i Danmark blev revideret af Rigsrevisionen. Rigsrevisionen har fra de øvrige nordiske landes rigsrevisioner eller private revisionsfirmaer modtaget revisionsberetninger mv. om den gennemførte revision vedrørende Ligeledes har vi modtaget sammendrag, der indeholdt såvel generelle bemærkninger som mere specifikke bemærkninger om enkelte institutioner. Ingen af institutionerne har fået revisionspåtegninger med forbehold. Derimod blev der for en institution afgivet revisionspåtegning med supplerende oplysninger om det nye regnskabsprincip. Generelt har det nye regnskabsprincip givet anledning til fortolkningsspørgsmål ved institutionerne. Vi har derfor anbefalet Nordisk Ministerråds sekretariat at forsyne institutionerne med en mere fyldestgørende vejledning om regnskabsaflæggelsen for 2003 for dermed at imødegå eventuelle uoverensstemmelser. Rigsrevisionen har derfor i november 2003 bistået Nordisk ministerråds sekretariat med udformningen af en vejledning, der opfylder Nordisk Ministerråds sekretariats krav om regnskabsinformation og samtidig tilgodeser revisionen ud fra det nugældende fællesnordiske revisionsreglement. 25. Rigsrevisionen har i 2002 aflagt revisionsbesøg ved informationskontorerne i Skt. Petersborg og Tallinn. Rigsrevisionen konstaterede, at der ved begge informationskontorer var sket en forbedring af økonomiforvaltningen i forhold til det foregående besøg, og at man i vid udstrækning havde fået implementeret det nye regnskabsprincip.

9 - 9 - Revisionsbesøget gav anledning til at rejse få principielle spørgsmål til Nordisk Ministerråds sekretariat. Vi blev fra Nordisk Ministerråds sekretariat orienteret om, at der ville blive iværksat undersøgelser til afklaring af de rejste spørgsmål, og at de ville blive afklaret i løbet af Rigsrevisionen har efterfølgende fået underretning om, at den medarbejder, der i Nordisk Ministerråd sekretariat havde tilsynet med informationskontorerne, var fratrådt medio Derfor er afklaringen af forholdene for begge informationskontorerne endnu ikke sket fuldt ud. Vi vil følge den videre afklaring heraf nøje. 26. Det er min opfattelse, at årsregnskabet er aflagt i overensstemmelse med gældende regler, og at regnskabet giver et retvisende billede af Nordisk Ministerråds resultat for 2002 og finansielle stilling den 31. december Revisionen har ikke givet anledning til forbehold. 27. I betænkning af 23. september 2003 konstaterede kontrolkomitéen bl.a., at Rigsrevisionen gennem de seneste år har haft yderst få bemærkninger til Nordisk Ministerråds regnskab og virksomhed. Desuden konstateredes, at Rigsrevisionens bemærkninger i 2002 primært relaterede sig til anvendelse af det nye regnskabsprincip, og at anvendelsen heraf i institutionerne ikke var sket lige så smidigt som i Nordisk Ministerråds sekretariat. Årsagen skulle findes i forældet hardware og software. Kontrolkomitéen forudsatte endvidere, at de rejste spørgsmål ved informationskontorerne blev afklarede. Sluttelig foreslog kontrolkomitéen, at Nordisk Råd tog revisionsberetningen om Nordisk Ministerråds virksomhed 2002 til efterretning. V. Revisionen af Nordisk Kulturfond 28. Nordisk Råd havde ved sessionen i Helsingfors i oktober 2002 valgt folketingsmedlem Flemming Oppfeldt og rigsrevisor Henrik Otbo som revisorer af Nordisk Kulturfond for årene 2003 og Nordisk Kulturfond aflægger årsregnskab efter samme regelsæt, som er gældende for Nordisk Ministerråd, hvorefter årsregnskabet skal være baseret på et modificeret

10 bogføringsprincip. Det betyder bl.a., at årsregnskabet vil tilnærme sig et omkostningsbaseret regnskab, hvor indtægter og udgifter henføres til den periode, de vedrører. Årsregnskabet for 2002 er det første årsregnskab, der blev aflagt efter det nye regnskabsprincip. Det har betydet, at regnskabsopstillingen på få punkter er ændret i forhold til tidligere bl.a. er tidligere års akkumulerede overskud ikke indtægtsført i resultatopgørelsen, men indgår i fondens egenkapital. Den anvendte regnskabspraksis, dvs. værdiansættelsesmetoder etc., er uændret i forhold til tidligere år. 30. Nordisk Kulturfonds regnskab for 2002 viste faktiske indtægter på TDKK mod TDKK i 2001 og faktiske udgifter på TDKK inkl. bevilgede projektmidler mod TDKK i Fondens resultat for 2002 blev et underskud på TDKK mod et underskud på TDKK i Indtægterne bestod primært af bevilgede budgetmidler fra Nordisk Ministerråd på i alt TDKK Derudover havde fonden til disposition en tilbageførsel af ikke-anvendte midler på TDKK samt renteindtægter på TDKK Fonden bevilgede i 2003 TDKK til eksterne projekter og TDKK til interne projekter, der omfattede et projekt vedrørende sprogområdet, et projekt om nordisk kulturpolitik og et projekt for anskaffelse af nyt projektstyringsprogram. Administrationsudgifterne udgjorde TDKK 6.706, hvoraf ca. TDKK 800 var afholdt i forbindelse med etablering af og flytning til nye lokaler i Revisorerne konstaterede, at fonden har fortsat bestræbelserne på at en nøje opfølgning af projekter. Der var således et fortsat fald i ældre uafsluttede sager, der pr. 31. december 2002 udgjorde i alt 16 mod 94 pr. 31. december I løbet af 2001 blev der udarbejdet ændringer til overenskomsten for Nordisk Kulturfond om bl.a. præcisering af juridisk status for fonden, af ansvar og kompetence samt bestemmelse om indgåelse af samarbejdsaftale vedrørende administration mv. Ændringerne var indarbejdet i en ny overenskomst, der blev underskrevet af kulturministrene den 5. april Den nye overenskomst blev herefter sendt til ratificering hos de nordiske lande. Finland mangler fortsat at foretage ratificering, hvilket

11 efter oplysning fra fonden blev drøftet under Nordisk Råds session i oktober Den finske samarbejdsminister oplyste, at den manglende ratificering ikke skyldtes faktuelle forhold, og at ratificeringen forventedes gennemført inden udgangen af Selv om den nye overenskomst formelt endnu ikke er trådt i kraft, har Nordisk Kulturfond på et enkelt område ageret som om, dette var tilfældet. Fonden har således i forventning om status som selvstændigt retssubjekt indgået en formel samarbejdsaftale med Nordisk Ministerråds sekretariat, hvorefter Nordisk Kulturfond oppebærer ekstra bundne budgetmidler mod til gengæld selv at afholde personaleomkostninger og betale for administrationsydelser fra Nordisk Ministerråds sekretariat. Derfor var der i årsregnskabet optaget omkostninger for løn og administration samt en indtægt vedrørende ekstra budgetmidler til dækning heraf. Det daglige arbejde varetages således af Nordisk Kulturfonds sekretariat, mens bogføring, lønadministration mv. varetages af Nordisk Ministerråds sekretariats økonomiafdeling 34. Det er revisorernes opfattelse, at årsregnskabet er aflagt i overensstemmelse med gældende regler, herunder de af Nordisk Ministerråd udarbejdede forskrifter, og at regnskabet giver et retvisende billede af Nordisk Kulturfonds resultat for 2002 og finansielle stilling den 31. december Revisionen har ikke givet anledning til forbehold. 35. I kontrolkomitéens betænkning af 23. september 2003 fremgik det bl.a., at bestyrelsen i 2003 vil debattere, om 2-års reglen for projekternes varighed bør/kan forlænges til 3 år, da projekterne generelt bliver forlænget ud over 2 år. Kontrolkomitéen har taget til efterretning, at Nordisk Kulturfonds sekretariat vil tilstræbe at aflægge årsberetning senest 1. april for dermed at fremme den samlede revision forud for bestyrelsesmødet i slutningen af april måned, og at det er den til enhver tid siddende bestyrelse, der skal underskrive det aktuelle årsregnskab. Kontrolkomitéen kunne konstatere, at fonden efter bestyrelsens opfattelse først vil blive selvstændigt registeret, når den nye overenskomst er ratificeret. Med baggrund i ovenstående anbefalede kontrolkomitéen, at Nordisk Råd godkendte Nordisk Kulturfonds regnskab for 2002, bevilgede fondens bestyrelse an-

12 svarsfrihed for 2002 og tog virksomheds- og revisionsberetningerne for 2002 til efterretning. VI. Afsluttende bemærkninger 36. Jeg har konstateret, at der på væsentlige områder er iværksat initiativer til fortsat at forbedre økonomiforvaltningen af de fællesnordiske aktiviteter, herunder at forbedre den økonomiske rapportering i form af årsregnskaberne. Jeg finder dette tilfredsstillende. 37. Jeg vedlægger til statsrevisorernes orientering revisionsberetningerne for 2002 vedrørende Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond. Endvidere vedlægger jeg kopi af kontrolkomitéens 3 betænkninger vedrørende beretningerne mv. Henrik Otbo

RIGSREVISIONEN København, den 10. januar 2005 RN D201/05 Bilag

RIGSREVISIONEN København, den 10. januar 2005 RN D201/05 Bilag RIGSREVISIONEN København, den 10. januar 2005 RN D201/05 Bilag Notat til statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for 2003 I. Indledning 1. Med dette notat

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for December 2009

Notat til Statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for December 2009 Notat til Statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for 2008 December 2009 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Revisionen af Nordisk Råd,

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for December 2007

Notat til Statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for December 2007 Notat til Statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for 2006 December 2007 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Revisionen af Nordisk Råd,

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 10. januar 2006 RN D201/06 Bilag

RIGSREVISIONEN København, den 10. januar 2006 RN D201/06 Bilag RIGSREVISIONEN København, den 10. januar 2006 RN D201/06 Bilag Notat til statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for 2004 I. Indledning 1. Med dette notat

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for Januar 2009

Notat til Statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for Januar 2009 Notat til Statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for 2007 Januar 2009 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Revisionen af Nordisk Råd, Nordisk

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 11. januar 2007 RN D201/07 Bilag

RIGSREVISIONEN København, den 11. januar 2007 RN D201/07 Bilag RIGSREVISIONEN København, den 11. januar 2007 RN D201/07 Bilag Faktuelt notat til statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for 2005 I. Indledning 1. Med

Læs mere

Beretning til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd om revisionen af Nordisk Kulturfonds virksomhed for 2008. Juni 2009

Beretning til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd om revisionen af Nordisk Kulturfonds virksomhed for 2008. Juni 2009 Beretning til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd om revisionen af Nordisk Kulturfonds virksomhed for 2008 Juni 2009 i Indholdsfortegnelse I. Revision af årsregnskabet for 2008... 1 A. Indledning... 1 B.

Læs mere

Beretning til Nordisk Råd om revisionen af Nordisk Råds regnskab for 2008. Juni 2009

Beretning til Nordisk Råd om revisionen af Nordisk Råds regnskab for 2008. Juni 2009 Beretning til Nordisk Råd om revisionen af Nordisk Råds regnskab for 2008 Juni 2009 i Indholdsfortegnelse I. Revision af årsregnskabet for 2008... 1 A. Indledning... 1 B. Konklusion på den udførte revision...

Læs mere

Revisionsreglementet for midler bevilget af de nordiske parlamenter til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd

Revisionsreglementet for midler bevilget af de nordiske parlamenter til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd Revisionsreglementet for midler bevilget af de nordiske parlamenter til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd 1 Formål med reglementet og anvendelsesområdet Formålet med reglementet er at sikre, at der sker

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Lønmodtagernes Dyrtidsfond Marts 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Lønmodtagernes Dyrtidsfond (beretning nr. 13/2007)

Læs mere

22. maj 2006. Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af. Kunststyrelsen

22. maj 2006. Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af. Kunststyrelsen 22. maj 2006 Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af Kunststyrelsen I medfør af Lov nr. 230 af 2. april 2003 om Kunstrådet samt Teaterloven, jf. LBK nr. 1003 af 29. november

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen. Menneskerettigheder. Februar 2012

Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen. Menneskerettigheder. Februar 2012 Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen hos Institut for Menneskerettigheder Februar 2012 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Uregelmæssigheder i projektforvaltningen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i 2009 Marts 2011 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om den økonomiske styring på Aarhus Universitet og Københavns Universitet (beretning

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Undervisningsministeriets. tilskuddet til Sydslesvig. December 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Undervisningsministeriets. tilskuddet til Sydslesvig. December 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Undervisningsministeriets forvaltning af tilskuddet til Sydslesvig December 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Undervisningsministeriets

Læs mere

Erklæring. Intern Revision. Erklæring om revision af SKATs 9 regnskab for regnskabsåret Modtager Departementschef Jens Brøchner

Erklæring. Intern Revision. Erklæring om revision af SKATs 9 regnskab for regnskabsåret Modtager Departementschef Jens Brøchner Skatteudvalget 2017-18 (Omtryk - 02-11-2018 - Bilag tilføjet) SAU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 556 Offentligt 13. maj 2015 J. nr. 15-1489447 Plannr. 114-680 Intern Revision Erklæring Erklæring

Læs mere

I/S Mors Thy Færgefart Revisionsberetning om udkast til årsrapport for 2018

I/S Mors Thy Færgefart Revisionsberetning om udkast til årsrapport for 2018 I/S Mors Thy Færgefart Revisionsberetning om udkast til årsrapport for 2018 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerinteressentskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Skelagervej 1A, 9000 Aalborg T:

Læs mere

Vestegnens Brandvæsen I/S. Revisionsprotokollat om udkast for årsregnskab 2013

Vestegnens Brandvæsen I/S. Revisionsprotokollat om udkast for årsregnskab 2013 Vestegnens Brandvæsen I/S Revisionsprotokollat om udkast for årsregnskab 2013 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Strandvejen 44, 2900 Hellerup T: 3945

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af EU s regnskaber for Juni 2007

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af EU s regnskaber for Juni 2007 Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af EU s regnskaber for 2005 Juni FAKTUELT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Europa-Parlamentets beslutning om decharge

Læs mere

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK Beretning nr. 1 Årsregnskab for 2006 Afsluttende beretning 108.300 Til Regionsrådet for Region Syddanmark Kommunernes Revision (KR) har afsluttet revisionen

Læs mere

Udkast. Statsrevisoratet Christiansborg Prins Jørgens Gård 2 1240 København K

Udkast. Statsrevisoratet Christiansborg Prins Jørgens Gård 2 1240 København K Udkast MINISTEREN Statsrevisoratet Christiansborg Prins Jørgens Gård 2 1240 København K Dato 6. februar 2008 J. nr. 013-000062 Deres ref. 07-001318-11 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon

Læs mere

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet Til forsiden af retsinformation.dk BEK nr 1701 af 21/12/2010 Gældende Offentliggørelsesdato: 29-12-2010 Kulturministeriet Vis mere... Senere ændringer til forskriften Lovgivning forskriften vedrører LOV

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2004 RN A204/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2004 RN A204/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2004 RN A204/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Udenrigsministeriets forvaltning af tilskud til multilaterale organisationer

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2018 16.

Læs mere

Brøndby Strand Kirkekasse

Brøndby Strand Kirkekasse Revisionsprotokollat af 04.07.14 vedrørende Årsregnskab for 2013 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB International - et verdensomspændende netværk af uafhængige revisionsfirmaer

Læs mere

Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet

Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K Finansministeren Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet for 2007 19/2007 03/02-2009 I det følgende redegøres

Læs mere

Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for Marts 2011

Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for Marts 2011 Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for 2010 Marts 2011 ERKLÆRING OG REVISIONSBERETNING OM REVISION AF IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVNS ÅRSRAPPORT FOR 2010

Læs mere

RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om orientering om nedlæggelsen af Kontaktudvalget for Offentlig Revision og videreførelsen af samarbejdet om revisionen af den offentlige sektor December 2008 RIGSREVISORS FAKTUELLE

Læs mere

Notat vedrørende Revisionsberetning nr. 6

Notat vedrørende Revisionsberetning nr. 6 Central Økonomi Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Dorrit Mejlholm Direkte 7257 7525 11-08-2016

Læs mere

Maj Notat til Statsrevisorerne om beretning om selvejende uddannelsesinstitutioner

Maj Notat til Statsrevisorerne om beretning om selvejende uddannelsesinstitutioner Statsrevisorerne 2002-03 Beretning nr. 11 Rigsrevisors fortsatte notat af 6. maj 2011 Offentligt Notat til Statsrevisorerne om beretning om selvejende uddannelsesinstitutioner Maj 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond. April 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond. April 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond April 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om folkekirkens Fællesfond (beretning nr. 10/02) 9.

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 12. februar 2002 RN C602/02

RIGSREVISIONEN København, den 12. februar 2002 RN C602/02 RIGSREVISIONEN København, den 12. februar 2002 RN C602/02 Udvidet notat til statsrevisorerne om teaterprojektet None 2000 I. Indledning 1. På statsrevisorernes møde den 10. oktober 2001 blev jeg anmodet

Læs mere

Dyssegårdskirken. Revisionsprotokollat af 14.08.13. Årsregnskab for 2012. vedrørende STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB

Dyssegårdskirken. Revisionsprotokollat af 14.08.13. Årsregnskab for 2012. vedrørende STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB Revisionsprotokollat af 14.08.13 vedrørende Årsregnskab for 2012 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB International - et verdensomspændende netværk af uafhængige revisionsfirmaer

Læs mere

Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S

Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S CVR-nr. 35 43 35 89 Revisionsberetning nr. 2 Beretning vedrørende revisionen af årsregnskabet for 2016 Til bestyrelsen for Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi

Læs mere

Vestegnens Brandvæsen I/S Revisionsprotokollat til Likvidationsregnskabet for perioden 1. januar til 31. december 2015

Vestegnens Brandvæsen I/S Revisionsprotokollat til Likvidationsregnskabet for perioden 1. januar til 31. december 2015 Vestegnens Brandvæsen I/S Revisionsprotokollat til Likvidationsregnskabet for perioden 1. januar til 31. december 2015 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12

Læs mere

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet BEK nr 1701 af 21/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2010-028162 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om

Læs mere

Sankt Mortens Sogns Menighedsråd

Sankt Mortens Sogns Menighedsråd Revisionsprotokollat af 09.09.14 vedrørende Årsregnskab for 2013 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB International - et verdensomspændende netværk af uafhængige revisionsfirmaer

Læs mere

CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNS

CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNS CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR. 14 28 00 30 Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNSKA BET FOR 2017 OG OPGØRELSE AF SKATT EPLIGTIG INDKOMST

Læs mere

Empact ApS. CVR-nr Årsrapport Opstillet uden revision eller review

Empact ApS. CVR-nr Årsrapport Opstillet uden revision eller review CVR-nr. 34 47 25 48 Årsrapport 2012 Opstillet uden revision eller review Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 01/07 2013 Mads Thimmer Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN Ledelsesnotat Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN Emne: Afsluttende revision af årsregnskabet 2016 Dato:

Læs mere

ASNET Board s.m.b.a.

ASNET Board s.m.b.a. ASNET Board s.m.b.a. CVR-nr. 29 62 72 07 Årsrapport 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den dirigent ASNET s.m.b.a. 1 Indholdsfortegnelse Selskabsoplysninger...

Læs mere

DANSK BRYGMESTER FORENING. Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr Årsregnskab 2018

DANSK BRYGMESTER FORENING. Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr Årsregnskab 2018 DANSK BRYGMESTER FORENING Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr. 53 28 98 19 Årsregnskab 2018 12. marts 2019 Dette regnskab indeholder 10 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning

Læs mere

Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2

Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2 Notatet beskriver den nu indstillede model (Model 1) samt den

Læs mere

Verdensarv Stevns. Algade 8 Tinghuset 4660 Store Heddinge. CVR-nr

Verdensarv Stevns. Algade 8 Tinghuset 4660 Store Heddinge. CVR-nr Algade 8 Tinghuset 4660 Store Heddinge CVR-nr. 35760865 Årsrapport 2018 Indholdsfortegnelse Ledelsespåtegning 3 Den uafhængige revisors revisionspåtegning 4 Virksomhedsoplysninger 6 Anvendt regnskabspraksis

Læs mere

Enclosure 3. Bestyrelsen for IT-Universitetet i København St. Kongensgade 45

Enclosure 3. Bestyrelsen for IT-Universitetet i København St. Kongensgade 45 Enclosure 3 Bestyrelsen for IT-Universitetet i København St. Kongensgade 45 1264 København K Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 rr@rigsrevisionen.dk www.rigsrevisionen.dk Rigsrevisionens erklæring og beretning

Læs mere

ØKONOMIAFDELINGEN SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt den

ØKONOMIAFDELINGEN SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt den SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN Revisionsregulativ Godkendt den Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Den sagkyndige revision... 2 Revisionens virksomhed... 2 Revisionens formål... 2 Revisionens område...

Læs mere

Årsrapport 2018 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Lolland-Falsters Stift

Årsrapport 2018 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Lolland-Falsters Stift Årsrapport 2018 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Lolland-Falsters Stift Marts 2019 dok. nr. 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for

Læs mere

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 CVR-NR. 37 24 29 85 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB FOR 2016... 1

Læs mere

Årsrapport 2018 for Viborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Viborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2018 for Viborg Stifts stiftsmidler Februar 2019 Akt.nr. 416269 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

TØNDER KOMMUNES JORDKØBSNÆVN

TØNDER KOMMUNES JORDKØBSNÆVN Tlf: 33 12 65 45 kolding@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Birkemose Alle 31, st. DK-6000 Kolding TØNDER KOMMUNES JORDKØBSNÆVN Revisionsprotokol (side 36-41) Årsregnskab 2012 BDO Kommunernes Revision,, en

Læs mere

DANSK BRYGMESTER FORENING. Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr Årsregnskab 2017

DANSK BRYGMESTER FORENING. Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr Årsregnskab 2017 DANSK BRYGMESTER FORENING Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr. 53 28 98 19 Årsregnskab 2017 19. marts 2018 Dette regnskab indeholder 10 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 25. november 2005 RN D101/05

RIGSREVISIONEN København, den 25. november 2005 RN D101/05 RIGSREVISIONEN København, den 25. november 2005 RN D101/05 Udvidet notat til statsrevisorerne om årsrapporterne for Industrialiseringsfonden for Udviklingslandene (IFU) I. Indledning 1. Statsrevisorerne

Læs mere

Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder. CVR-nr.:

Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder. CVR-nr.: Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder CVR-nr.: 33 44 01 03 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 34 2. Konklusion på revisionen af årsregnskabet for 2018...

Læs mere

Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot. Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016

Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot. Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016 Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot I/S Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Strandvejen

Læs mere

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Dato: 12. september 2011 Brevid: 1477655 Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Indledning Regionen har modtaget den afsluttende revisionsberetning for 2010

Læs mere

ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB

ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB 1 23. Miljøministeriet ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB Miljøministeriets regnskab er rigtigt. ANDRE VÆSENTLIGE REVISIONSBEMÆRKNINGER Rigsrevisionen tog forbehold for Naturstyrelsens regnskab for

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN LUNDEMARKEN LUNDESTÆDET HOLBÆK

GRUNDEJERFORENINGEN LUNDEMARKEN LUNDESTÆDET HOLBÆK GRUNDEJERFORENINGEN LUNDEMARKEN LUNDESTÆDET 2 4300 HOLBÆK CVR nr. 30 62 72 45 ÅRSRAPPORT 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Bestyrelsespåtegning... 2 Den uafhængige revisors revisionspåtegning... 3-4 Ledelsesberetning...

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i 2010 Marts 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

INGER DUEHART KLINISK TANDTEKNIKER ApS

INGER DUEHART KLINISK TANDTEKNIKER ApS INGER DUEHART KLINISK TANDTEKNIKER ApS Årsrapport 1. maj 2013-30. april 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23/09/2014 Lars Stig Duerhart Dirigent Side

Læs mere

Årsrapport 2016 for Viborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Viborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2016 for Viborg Stifts stiftsmidler Marts 2017 Dok. nr. 31826/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2014 for Roskilde Stift Stiftsmidler

Årsrapport 2014 for Roskilde Stift Stiftsmidler Årsrapport 2014 for Roskilde Stift Stiftsmidler marts 2015 Dok.nr. 32473/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Din Revisor Partner ApS

Din Revisor Partner ApS Din Revisor Partner ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24/05/2013 Svend Erik Underbjerg Dirigent Side 2 af

Læs mere

Årsrapport 2013 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2013 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2013 for Aalborg Stifts stiftsmidler Maj 2014 dok. nr. 58905/14 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2016 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Årsrapport for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Februar 2017 dok. nr. 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen.

Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen. NOTAT Organisation & Jura J.nr. 0411-00072 Den 8. marts 2016 Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen. For revision af regnskaber på kr. 100.000 eller derover. Denne revisionsinstruks omfatter

Læs mere

VIBORG KOMMUNE. Beretning nr. 6. (side ) Løbende revision vedrørende 2008 udført indtil ultimo oktober 2008

VIBORG KOMMUNE. Beretning nr. 6. (side ) Løbende revision vedrørende 2008 udført indtil ultimo oktober 2008 Provstegade 10, 2. 8900 Randers C Tlf.: 8642 7777, Fax: 8641 0076 E-mail: randers@kr.dk Beretning nr. 6 (side 100-109) Delberetning vedrørende regnskabsår 2008 BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største

Læs mere

Årsrapport 2018 for Helsingør Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Helsingør Stifts stiftsmidler Årsrapport 2018 for Helsingør Stifts stiftsmidler Marts 2019 Akt. nr. 2018/42978/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets virksomhed. Februar 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets virksomhed. Februar 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets virksomhed Februar 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Finanstilsynets virksomhed (beretning nr. 17/04)

Læs mere

Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler

Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler Februar 2015 dok. nr. 32805/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 28. juni 2005 RN B103/05

RIGSREVISIONEN København, den 28. juni 2005 RN B103/05 RIGSREVISIONEN København, den 28. juni 2005 RN B103/05 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 12/04 om løntilskudsordningen Beskæftigelsesministerens

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 1. marts 2006 RN A502/06

RIGSREVISIONEN København, den 1. marts 2006 RN A502/06 RIGSREVISIONEN København, den 1. marts 2006 RN A502/06 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om statsamternes produktivitet og effektivitet (beretning nr. 2/02) Indledning 1. I

Læs mere

Årsrapport 2014. Barsel.dk

Årsrapport 2014. Barsel.dk Årsrapport 2014 Barsel.dk Indholdsfortegnelse Ledelsens beretning Ledelsens beretning 3 Påtegninger Ledelsens regnskabspåtegning 4 Intern revisors erklæringer 5 Den uafhængige revisors erklæringer 6 Regnskab

Læs mere

Selskab, årsrapport ekstern, minimalregnskab (C7)

Selskab, årsrapport ekstern, minimalregnskab (C7) Selskab, årsrapport ekstern, minimalregnskab (C7) Beskrivelse af rapporten: Denne rapport anvendes til at udarbejde den eksterne årsrapport for "mindre" selskaber. Rapporten er opstillet med udgangspunkt

Læs mere

Årsrapport 2014 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2014 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport for Aalborg Stifts stiftsmidler Februar 2015 dok. nr. 31716/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Orientering til Økonomiudvalget - Proces for revisionsrapportering

Orientering til Økonomiudvalget - Proces for revisionsrapportering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget 16. maj 2019 Orientering til Økonomiudvalget - Proces for revisionsrapportering Baggrund Borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard

Læs mere

Årsrapport 2015 for Viborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2015 for Viborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2015 for Viborg Stifts stiftsmidler Marts 2016 dok. nr. 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der en

Læs mere

Frivilligcenter Halsnæs Valseværksstræde 5, 3300 Frederiksværk

Frivilligcenter Halsnæs Valseværksstræde 5, 3300 Frederiksværk Frivilligcenter Halsnæs Valseværksstræde 5, 3300 Frederiksværk CVR-nr. 34 96 31 18 Årsrapport 1. januar - 31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på foreningens ordinære generalforsamling

Læs mere

ALBERTSLUND KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION

ALBERTSLUND KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 ALBERTSLUND KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION

Læs mere

Godkendelse af beretning nr. 42 om revision af Aalborg Kommunes årsregnskab 2017

Godkendelse af beretning nr. 42 om revision af Aalborg Kommunes årsregnskab 2017 Punkt 7. Godkendelse af beretning nr. 42 om revision af Aalborg Kommunes årsregnskab 2017 2018-003118 Magistraten indstiller, at byrådet godkender beretning nr. 42 om revision af Aalborg Kommunes årsregnskab

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 13. april 2004 RN B103/04

RIGSREVISIONEN København, den 13. april 2004 RN B103/04 RIGSREVISIONEN København, den 13. april 2004 RN B103/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om satsreguleringspuljen (beretning nr. 3/02) I. Indledning 1. I mit notat i henhold

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af aktivitet på sygehusene. December 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af aktivitet på sygehusene. December 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af aktivitet på sygehusene December 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

ANDELSBOLIGFORENINGEN AF 1941 RINGSTED. EKSTRAKT AF REVISIONSPROTOKOLLAT PR. 31. DECEMBER 2013 (afd )

ANDELSBOLIGFORENINGEN AF 1941 RINGSTED. EKSTRAKT AF REVISIONSPROTOKOLLAT PR. 31. DECEMBER 2013 (afd ) Tlf: 39 15 52 00 koebenhavn@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Havneholmen 29 DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 70 ANDELSBOLIGFORENINGEN AF 1941 RINGSTED EKSTRAKT AF REVISIONSPROTOKOLLAT

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium 18. juni 2015 BILAG 1 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen

Læs mere

Biografforeningen Sofarækken ÅRSRAPPORT

Biografforeningen Sofarækken ÅRSRAPPORT Biografforeningen Sofarækken ÅRSRAPPORT 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på den ordinære generalforsamling den 15/3 2015. Dirigent INDHOLD Side Ledelsespåtegning... 3 Revisionspåtegning... 4 Ledelsesberetning...

Læs mere

Faxe-Hallerne Den selvejende institution for Faxe og omegn Rådhusvej Faxe. CVR-nr.: Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012

Faxe-Hallerne Den selvejende institution for Faxe og omegn Rådhusvej Faxe. CVR-nr.: Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012 I Revs Faxe Registrerede revisorer Poul Johansson Søren Holt-Nielsen Faxe-Hallerne Den selvejende institution for Faxe og omegn Rådhusvej 6 4640 Faxe CVR-nr.: 11 89 60 73 Revisionsprotokollat for regnskabsåret

Læs mere

DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN

DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN - - - DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR nr. 11 62 99 97 Årsregnskab 2016 14. marts 2017 Dette regnskab indeholder 13 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger

Læs mere

Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne

Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Marts 2015 dok. nr. 24503-15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2015 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2015 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport for Aalborg Stifts stiftsmidler Februar 2016 dok. nr. 25134/16 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A307/05

RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A307/05 RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A307/05 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om selskabsligningen (beretning nr. 16/01) 1. I mit notat til statsrevisorerne af

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Domstolsstyrelsens digitaliseringsprojekt vedrørende tinglysning

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Domstolsstyrelsens digitaliseringsprojekt vedrørende tinglysning Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Domstolsstyrelsens digitaliseringsprojekt vedrørende tinglysning November 2009 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

Årsrapport 2016 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport for Aalborg Stifts stiftsmidler Februar 2017 dok. nr. 31863/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Psykiater Anne Lise Jensen ApS. Årsrapport for 2012

Psykiater Anne Lise Jensen ApS. Årsrapport for 2012 Kærlodden 37 2760 Måløv CVR-nr. 31767237 Årsrapport for 2012 4. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 21. maj 2013 Anne Lise Jensen Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION BØRNEHAVEN GL. KONGEVEJ REVISIONSPROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR.

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION BØRNEHAVEN GL. KONGEVEJ REVISIONSPROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. DEN SELVEJENDE INSTITUTION BØRNEHAVEN GL. KONGEVEJ REVISIONSPROTOKOL SIDE 61-63 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. 80 37 44 10 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB

Læs mere

Regnskab Trehøje Fælleshus Afd.nr

Regnskab Trehøje Fælleshus Afd.nr Regnskab 2017 Afd.nr. 60-224 Resultatopgørelse Regnskab Budget Regnskab Note 2017 2017 2016 ej revideret Indtægter Tilskud fra afdelinger 623.594 557.000 487.542 Renter 7.796 0 8.389 Udlejning af beboerhus

Læs mere

IA Invest ApS. Årsrapport for 2016/17

IA Invest ApS. Årsrapport for 2016/17 IA Invest ApS Vestervangen 6, Skt Klemens, 5260 Odense S Årsrapport for 2016/17 (regnskabsår 1/7-30/6) CVR-nr. 32 83 91 34 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2017 6.

Læs mere

Årsrapport 2016 for Helsingør Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Helsingør Stifts stiftsmidler Årsrapport 2016 for Helsingør Stifts stiftsmidler Marts 2017 dok. nr. 30667/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

www.pwc.dk Ballerup Kommune Beretning om tiltrædelse som revisor

www.pwc.dk Ballerup Kommune Beretning om tiltrædelse som revisor www.pwc.dk Ballerup Kommune Beretning om tiltrædelse som revisor Pr. 1. januar 2015 Indholdsfortegnelse 1. Tiltrædelse som revisor 3 1.1. Indledning 3 1.2. Opgaver og ansvar 3 1.2.1. Ledelsen 3 1.2.2.

Læs mere

Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler September 2013 47639-13 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 647 af 1. juni 2011 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der

Læs mere