Til. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade København. Udbetalingsanmodning vedr. DNV-Gødstrup - notat revideret den 14.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade København. Udbetalingsanmodning vedr. DNV-Gødstrup - notat revideret den 14."

Transkript

1 Hospitalsenheden Vest Staben RH-HV Ledelsessekretariatet Projektsekretariatet DNV - Gødstrup Til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade København Gl. Landevej 61, Bygn. 08 DK-7400 Herning Tel post@vest.rm.dk Udbetalingsanmodning vedr. DNV-Gødstrup - notat revideret den 14. maj 2014 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har den 11. juni 2013 fremsendt endeligt tilsagn om medfinansiering fra Kvalitetsfonden til DNV- Gødstrup. Dato Kontaktperson Randi Hesselberg Nedergaard-Hansen Tel Randi.Nedergaard.Hansen@vest.rm.d k Sagsnr Region Midtjylland har den 18. februar 2014 fremsendt udbetalingsanmodning til ministeriet. Som opfølgning herpå har ministeriet den 24. februar 2014 fremsendt spørgsmål til materialet. Side 1 Hermed fremsendes en i henhold spørgsmål og kommentarer opdateret udbetalingsanmodning. Som også angivet i materiale fremsendt den 18. februar ses den mest markante ændring i forhold til endeligt tilsagn i projektets arealramme, idet denne er ændret fra m 2 (inkl. fællesfunktioner til psykiatri) til m 2 (inkl. fællesfunktioner til psykiatri). Der er i det følgende oplistet kilder til arealtilvækst. Det skal indledningsvis understreges at når der i skematikken refereres til fællesfunktioner psykiatrien og som i ovenstående til en arealramme inkl. psykiatri, så er der tale om m 2, der etableres i kvalitetsfondsprojektet, men som finansieres af det regionalt finansierede anlægsprojekt: DNV-Gødstrup Psykiatri. Til eksempel etableres der kun en kantine i DNV-Gødstrup. I beregningen af kantinens kapacitet er der taget højde for, at denne også skal kunne rumme personale fra psykiatrien. Der er således tillagt et areal. På denne måde er projekterne areal- og funktionsmæssigt sammentænkt, men finansieringsmæssigt adskilt. I forlængelse heraf er der udarbejdet notat, der fastlægger fordelingsnøgle mellem kvalitetsfondsprojektet og det regionalt finansierede projekt. Notat har været fremsendt til kommentering hos KPMG.

2 Af nedenstående oversigt fremgår kilder til arealtilvækst: Tilsagnsramme Fællesfunktioner psykiatrien Som angivet i ansøgning om endeligt tilsagn placeres et antal nærmere definerede psykiatriske funktioner i det somatiske projekt. Arealet er finansieret af det regionale anlægsprojekt. Præfabrikerede badeværelser De præfabrikerede badeværelser har pga. af de dobbelte vægge et marginalt større areal end traditionelt opbyggede badeværelser, hvilket får betydning for bygningsbredden i sengetårnene. Lavenergi 2015 til Bygningsklasse Opgraderingen fra Lavenergi 2015 til Bygningsklasse 2020 afstedkommer et let øget behov for teknikarealer. Kælderkonstruktioner Ved optimering af hospitalet er kælderkonstruktionerne gennemgået for bygbarhed. Konkret betyder dette at der er tillagt areal i kælderen. Tilførsel af regionale Hospitalsenheden Vest og dermed projektet er siden ansøgning funktioner om foreløbigt tilsagn tilført funktioner på neurolo- gien, hæmatologien og i forbindelse med etablering af krop og kræft. Funktioner, som er indeholdt i det foreliggende projekt. Center for Sundhed, I forbindelse med foreløbigt tilsagn blev arealrammen reduceret Holstebro med m 2 svarende til 4,2 % med baggrund i planlagt etablering af Center for Sundhed i Holstebro. I den faktiske planlægning blev der placeret regionale hospitalsfunktioner i Holstebro svarende til m 2. Udisponerede arealer (huller i osten) 900 Indeholdt i projektet er der pt. udisponerede arealer. Det vil sige arealer, som der ikke er tillagt nogen funktionalitet. Der arbejdes kontinuerligt på tilpasning af projektet med henblik på nedbringelse af disse arealer. Endelig afklaring heraf forventes i forbindelse med udarbejdelsen af hovedprojekt. Realiseret bruttonettofaktosat I ansøgning om endeligt finansieringstilsagn var der forud- en brutto/nettofaktor på 2,0. I det projekterede er der en gennemsnitlig brutto/nettofaktor på ca. 2,2. Den ændrede brutto/nettofaktor er med til at hæve det samlede bruttoareal. I alt Side 2 Som kommentar til skema: F2 skema over areal og kvadratmeter priser har ministeriet anført at: Økonomisk konsekvens og kvm-pris bør angives. Det skal i forlængelse af ovenstående anføres, at det ikke lader sig gøre at adskille kvadratmeterpris på de som tilsagnet er baseret på og kvadratmeterpris på de tillagte m 2, idet sidstnævnte ikke lader sig identificere som særskilte bygningsdele. Dette gælder til ek-

3 sempel den højere gennemsnitlige brutto/nettofaktor. Forskellen på 0,2 er således resultatet af en gennemsnitsbetragtning på alle funktionsområder. Det vil være uhensigtsmæssigt byrdefuldt for projektet at skulle identificere disse eksakt, idet disse m 2 i lighed med en række af de øvrige arealtillæg - er fordelt ud over hele projektet. Finansieringen af det forhøjede antal m 2 er sket gennem en tilpasning af projektet. Konkret ved at der i forbindelse med udarbejdelsen af projektforslaget etape 1 og dispositionsforslaget for etape 3 er foretaget kvalitetstilpasninger af projektet med henblik på at skabe balance mellem det projekterede hospital og det til rådighed værende budget. Konkret er der i sommeren 2013 sket tilpasninger i projektet svarende til 310 mio. kr. Det skal her understreges, at der i den forbindelse ikke er sket tilpasninger i de funktioner som tilsagnet omfatter og er baseret på. Side 3 Med det formål at kvalitetssikre budgettets robusthed blev der i forlængelse af projekttilpasningerne af uvildig 3. part foretaget kontrolberegning af budgettet. Kontrolberegningen viste, at der er balance mellem projektet og budgettet. Som supplement til kontrolberegningen blev der af projektets bygherrerådgiver Niras med udgangspunkt i benchmarkpriser og realiserede kvadratmeterpriser foretaget en analyse af budgetbalancen mellem etape 1 og etape 3 med henblik på at sikre en ligelig fordeling mellem de to etaper. Analysen viste en mindre forfordeling af etape 1, hvorfor der blev flyttet 14 mio. kr. fra anlægsbudgettet for etape 1 til anlægsbudgettet for etape 3. Endvidere skal det bemærkes, at der - som det fremgår af ark: Budget - arbejdes indenfor en totalramme på 3.222,4 mia. kr., idet der til den bindende totalramme på 3,15 mia. kr. i PL09 er tillagt den bevilgede låneramme på 72,45 mio. kr. i PL09 til energiinvesteringer med det formål at løfte projektet fra Lavenergi 2015 til Bygningsklasse Det er - som det fremgår af skema over kilder til arealtillæg - vurderet, at kvalitetsforbedringen af projektet fra en lavere energiklasse til en højere også har en mindre betydning på arealrammen, idet kvalitetsforbedringen i nogen grad tilvejebringes ved optimering af bygningsmassens tekniske anlæg. Konkret estimeret til en forøgelse på i alt 600 m 2. Lånerammen er således for en mindre del af arealtillægget med til at finansiere ændringen i arealet. Lånerammen til energiinvesteringer er indarbejdet i skema 1: Budget og skema 2: Investeringsprofil, der således summer op til 3.222,4 mia. kr. i PL09 (3,15 mia. kr. + 72,45 mio. kr.). I forhold til sammenhængen mellem nærværende notat, der opregner kilder til arealvækst og skema F1: Oversigt over samlede arealangivelse skal det bemærkes, at disse ikke kan direkte sammenlignes.

4 Tilsagnet er resultat af en programmering, hvor der er taget udgangspunkt i den estimerede behandlingskapacitet, som hospitalet på grundlag af 2007-aktivitetstal forventes at skulle varetage i Herefter er der med udgangspunkt i Juhl-udvalgets anbefalinger foretaget en beregning af en arealramme. I den efterfølgende projektering er der sket en optimering af arealudnyttelsen. Konkret som resultat af en omfattende brugerinddragelsesproces og mock-up i 1:1, hvor formålet har været at sikre, at det enkelte rums arealstandard og funktionalitet modsvarer de kliniske behov. Det skal her understreges, at der har været et stort og vedholdende fokus på at sikre så standardiserede og optimerede rum som muligt. Når rummene skal indpasses i det valgte konkurrenceprojekt er der efterfølgende sket en tilpasning af rummet til bygningsmassens geometri og konstruktive bindinger. Projekteringen gennemløber på denne måde en iterativ proces, hvor der kontinuerligt sker en optimering af det enkelte rum i forhold til rummets funktionalitet og bygningens geometri og konstruktive bindinger gennem udarbejdelse at byggeprogram, projektforslag og hovedprojekt. Sideløbende hermed tilpasses bygningsmassen geometri til disponeringen af arealet. Side 4 Det programmerede areal i tilsagnet er således det grundlag projekteringen tog udgangspunkt i, men det giver ikke nødvendigvis mening at sammenligne disse med det projekterede areal. Kilderne til arealvækst skal i den forbindelse ses som identificerede beslutninger, hvortil arealtilvæksten kan henføres. På ministeriets spørgsmål til hvordan det skal forstås, at der i følgebrevet er angivet, at kælderarealet er øget med m 2 pga. optimering og at der samtidig i stamkortet er angivet, at kælderarealet er faldet med m 2 er svaret - til eksempel på ovenstående - således, at der i ansøgningen om endeligt tilsagn var lagt et andet og mere omfattende tunnelprincip til grund. I den efterfølgende projektering har det imidlertid været tilstræbt at minimere arealer anvendt til tunneler. Herved er arealet betragteligt reduceret. Den konsekvente minimering af tunnelsystemet resulterede i et kælderprojekt, hvor kælderkonstruktionerne ud fra et konstruktivt og bygbarhedsmæssigt perspektiv fik en uhensigtsmæssig udformning. Analyser af kælderkonstruktion viste således, at hvis der blev taget hensyn til bygbarheden i kælderkonstruktioner, kunne projektet tillægges et areal svarende til m 2 for en marginal omkostning. Vedrørende ministeriets spørgsmål om Prioriterings- og besparelseskataloget, kan det oplyses at det fremlægges til behandling på regionsrådsmødet den 28. maj 2014.

5 Vedrørende ministeriets spørgsmål til en yderligere specifikation af løst inventar skal det oplyses, at der er afsat 50 mio. kr. til løst inventar.. Der arbejdes pt. på at specificere budgettet løst inventar. I denne specificering skal der også tages højde for genanvendelsen af eksisterende løst inventar. Det er på det foreliggende grundlag ikke muligt at skønne andelen af patientrettet udstyr. Dog kan det oplyses, at det er forventningen at en betydelig andel vil blive anvendt til patientrettet udstyr. Øvrige oplysninger vedrørende projektet til brug for udbetalingsanmodningen er indeholdt i skema til udbetalingsanmodning. Bilag til skematik og nærværende følgebrev: Budgeterklæring, COWI, dateret 12. marts 2014 Baggrund for budgeterklæring Gødstrup, COWI, dateret 12. marts 2014 DTØ-rapport, 4. kvartal 2013, COWI, dateret februar 2014 Hovedtidsplan, Niras, 28. februar 2014 Rapportering indfrielse af effektiviseringskravet, Hospitalsenheden Vest, dateret 2. april 2014 Revisionserklæring, KPMG, 28. februar 2014 Notat om udgiftsfordeling, Hospitalsenheden Vest, dateret 8. maj 2014 Side 5

Version 24. maj Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri

Version 24. maj Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri Version 24. maj 2013 9.3 Rapportering på effektiviseringsgevinster Hovedformålet med opfølgningen er, at regionerne

Læs mere

Version 24. maj Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri

Version 24. maj Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri Version 24. maj 2013 9.3 Rapportering på effektiviseringsgevinster Hovedformålet med opfølgningen er, at regionerne

Læs mere

Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Dispositionsforslag Projektforslag Hovedprojekt. Rensningsanlæg. Ombygning.

Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Dispositionsforslag Projektforslag Hovedprojekt. Rensningsanlæg. Ombygning. Bilag Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Dispositionsforslag Projektforslag Hovedprojekt Arealtype Samlet hospital Heraf Kvalitets tetsfonds støttet Nybyggeri. A : Areal- Ombygning Rensningsanlæg.

Læs mere

Faseskiftrapportering for kvalitetsfondsprojektet i Aabenraa

Faseskiftrapportering for kvalitetsfondsprojektet i Aabenraa Faseskiftrapportering for kvalitetsfondsprojektet i Aabenraa Overgang mellem udbetalingsanmodning og byggeprogram for Fase 2 Baggrund Det fremgår af regnskabsinstruksen for kvalitetsfondsprojekter af 26.

Læs mere

Heraf kvalitetsfondsstøttet ombygning

Heraf kvalitetsfondsstøttet ombygning Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Arealtype Samlet hospital Dispositionsforslag Projektforslag* ------------------------------------------- m2 -------------------------------------------------

Læs mere

Notat om forslag til Investeringsplan for 2011

Notat om forslag til Investeringsplan for 2011 Regionshuset Viborg Afdeling for Sundhedsplanlægning Aktivitets- og investeringsplanlægning Notat om forslag til Investeringsplan for 2011 Skottenborg 26 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk 0. Baggrund

Læs mere

Revideret ved faseovergang 1, dispositionsforsla g. Heraf. kvalitetsfo ndsstøttet. ombygning

Revideret ved faseovergang 1, dispositionsforsla g. Heraf. kvalitetsfo ndsstøttet. ombygning Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Arealtype Samlet hospital kvalitetsfo ndsstøttet Revideret ved faseovergang 1, dispositionsforsla g Revideret ved faseovergang 2, projektforslag Revideret

Læs mere

Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer

Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer Regionshuset Viborg Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Ansøgninger til foreløbigt tilsagn

Læs mere

Faseskifterapport for Kolding, 2016

Faseskifterapport for Kolding, 2016 Faseskifterapport for Kolding, 2016 Skema 5: Oversigt over ejendomme til afhændelse 3. kvartal 2016 Projekt: Kvalitetsfondsprojektet til udbygning af Kolding Sygehus Adresse Matrikelnummer Årstal for fraflytning

Læs mere

Skema A: Projektøkonomi og udgiftsprofil for hele projektet

Skema A: Projektøkonomi og udgiftsprofil for hele projektet 26-05-2014 Skema A: Projektøkonomi og udgiftsprofil for hele projektet Realiseret Budget I alt Andel Status hvis 09-pl af total, relevant: pct. Projektforslag Kalkulationsfase Licitation Løbende priser

Læs mere

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K Holbergsgade 6 DK-1057 København K Ministeren for sundhed og forebyggelse Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk

Læs mere

Udbetalingsanmodning Ny Retspsykiatri Sct. Hans

Udbetalingsanmodning Ny Retspsykiatri Sct. Hans Center for Økonomi Byggestyring Opgang Blok E Afsnit 1. sal Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk CVR/SE-nr: 30113721 Dato: 21. september 2017

Læs mere

Faseskiftrapport for Aabenraa, 2016

Faseskiftrapport for Aabenraa, 2016 Faseskiftrapport for Aabenraa, 2016 Skema 5 - Oversigt over ejendomme til afhændelse Skema 5: Oversigt over ejendomme til afhændelse Adresse Haderslev Sygehus, Skallebækvej 7, 6100 Haderslev Sønderborg

Læs mere

Udbetalingsanmodning Det Nye Rigshospital

Udbetalingsanmodning Det Nye Rigshospital Center for Økonomi Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok E Telefon Direkte 29 17 63 62 Fax 48 20 57 99 CVR/SE-nr: 29190623 Dato: 7. januar 2014 Udbetalingsanmodning Det Nye Rigshospital Indledning

Læs mere

Notat. Projektkonkurrence vedrørende det nye hospital i Gødstrup

Notat. Projektkonkurrence vedrørende det nye hospital i Gødstrup Hospitalsenheden Vest Staben Ledelsessekretariatet Projektsekretariatet DNV - Gødstrup Notat Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 6090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Projektkonkurrence

Læs mere

Heraf. nybyggeri. ombygning

Heraf. nybyggeri. ombygning Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Kvalitetsfondsstøttet Kvalitetsfondsstøttet faseovergang 2 Arealtype Samlet hospital faseovergang 1 ------------------------------------------- m2 -------------------------------------------------

Læs mere

Udbetalingsanmodning Nyt Hospital Herlev

Udbetalingsanmodning Nyt Hospital Herlev Opgang Blok E Afsnit 1. sal Center for Økonomi Budget og Byggestyring Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Direkte +45 61850518 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk CVR/SE-nr:

Læs mere

REGION HOVEDSTADEN BESLUTNINGER

REGION HOVEDSTADEN BESLUTNINGER BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN EKSTRAORDINÆRT MØDE Tirsdag den 23. oktober 2012 Kl. 16.00 17.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 13 Medlemmer: Vibeke Storm Rasmussen Leila Lindén Thor

Læs mere

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K Holbergsgade 6 DK-1057 København K Ministeren for sundhed og forebyggelse Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk

Læs mere

9. Rapportering for kvalitetsfondsprojekter Kvartalsrapport for 4. kvartal 2012 Nyt OUH

9. Rapportering for kvalitetsfondsprojekter Kvartalsrapport for 4. kvartal 2012 Nyt OUH 9. Rapportering for kvalitetsfondsprojekter Kvartalsrapport for 4. kvartal 2012 Nyt OUH 1. Indledning Den somatiske del af barmarksprojektet Nyt OUH er et kvalitetsfondsstøttet byggeri. Projektet blev

Læs mere

Oversigt over bilag. Som bilagsmateriale er vedlagt følgende skemaer:

Oversigt over bilag. Som bilagsmateriale er vedlagt følgende skemaer: Oversigt over bilag Som bilagsmateriale er vedlagt følgende skemaer: - Skema A: Projektøkonomi og udgiftsprofil for hele projektet - Skema B: Projektets change request liste - Skema C: Forbrug til IT,

Læs mere

Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1

Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1 Hospitalsenheden Vest Staben Strategi og Plan Projektsekretariatet DNV Gødstrup Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1 Gl. Landevej 61, Bygn 08 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 8750 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

Til Økonomi- og indenrigsministeriet. Til Ministeriet for Sundhed og forebyggelse Att: Niels Ougaard og Nanna Skovgaard

Til Økonomi- og indenrigsministeriet. Til Ministeriet for Sundhed og forebyggelse Att: Niels Ougaard og Nanna Skovgaard Regionshuset Viborg Til Økonomi- og indenrigsministeriet Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Til Ministeriet for Sundhed og forebyggelse

Læs mere

Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 1. juni 2017.

Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 1. juni 2017. Generelle principper Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 1. juni 2017. Regnskabsmæssige principper Generelt er udgifterne

Læs mere

Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 26. juni 2014.

Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 26. juni 2014. Generelle principper Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 26. juni 2014. Regnskabsmæssige principper Generelt er

Læs mere

Oversigt over bilag. Som bilagsmateriale er vedlagt følgende skemaer:

Oversigt over bilag. Som bilagsmateriale er vedlagt følgende skemaer: Oversigt over bilag Som bilagsmateriale er vedlagt følgende skemaer: - Skema A: Projektøkonomi og udgiftsprofil for hele projektet - Skema B: Projektets change request liste - Skema C: Forbrug til IT,

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusbyggerier II. Marts 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusbyggerier II. Marts 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusbyggerier II Marts 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 2/2013 om sygehusbyggerier II Ministeren for

Læs mere

Bevillingsændringer Region Midtjylland

Bevillingsændringer Region Midtjylland Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. juni 2017 Bevillingsændringer Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. OVERBLIK... 3 1. Om og tilbygningen af Regionshospitalet Viborg... 4 Skema 1: Ændret periodisering

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 80 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 80 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del Bilag 80 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMNH Sagsnr.: 1609035 Dok. nr.: 203015 Dato: 18. oktober 2016 Status

Læs mere

Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. 03-09-2010. Sagsnr. 2010-55058

Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. 03-09-2010. Sagsnr. 2010-55058 Økonomiforvaltningen Center for økonomi & HR NOTAT Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. Baggrund Københavns Kommune vil i de kommende år stå overfor en række

Læs mere

Et stramt budget 2016

Et stramt budget 2016 Budget 2016 Et stramt budget 2016 Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands Budget 2016. Du kan få et hurtigt overblik over regionens hovedområder Sundhed, Social, Regional Udvikling

Læs mere

Analyse af spørgeskemadata om motionstilbuddet på DNV- Gødstrup

Analyse af spørgeskemadata om motionstilbuddet på DNV- Gødstrup Hospitalsenheden Vest Staben RH-HV Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Analyse af spørgeskemadata om motionstilbuddet på DNV- Gødstrup Resumé

Læs mere

Et stramt budget 2015

Et stramt budget 2015 Budget 2015 Et stramt budget 2015 Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands Budget 2015. Du kan få et hurtigt overblik over regionens hovedområder Sundhed, Social, Regional Udvikling

Læs mere

Kvartalsrapport. 4. kvartal Nyt Aalborg Universitetshospital

Kvartalsrapport. 4. kvartal Nyt Aalborg Universitetshospital Kvartalsrapport 4. kvartal -2014 Nyt Aalborg Universitetshospital Sekretariat for Nyt Universitetshospital Hospitalsbyen 1 9260 Gistrup plb@rn.dk 19.02.2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 2. Ledelseserklæring...

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusbyggerier. Juni 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusbyggerier. Juni 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusbyggerier Juni 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 3/2011

Læs mere

Anlægsøkonomien i Region Midtjylland i perioden

Anlægsøkonomien i Region Midtjylland i perioden Anlægsøkonomien i Region Midtjylland i perioden 2011-2030 1. Indledning Region Midtjylland står overfor en række store anlægsprojekter som følge af Akutplan, Hospitalsplan og Psykiatriplan. Ligeledes er

Læs mere

Sundhedsområdet - anlæg

Sundhedsområdet - anlæg Område: Sundhedsområdet Udarbejdet af: Jane Charlotte Andersen Afdeling: Projektorganisation for sygehusbyggeri E-mail: Jane.Charlotte.Andersen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/13156 Telefon: 76631360

Læs mere

2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax:

2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax: Den Europæiske Union Offentliggørelse af Supplement til Den Europæiske Unions Tidende 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax: +352 29 29 42 670 Mailadresse: ojs@publications.europa.eu Oplysninger

Læs mere

ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 7

ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 7 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowidk ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD 7 TOTALRÅDGIVERAFTALE PROJEKTNR A061791 DOKUMENTNR 00 VERSION 01 UDGIVELSESDATO

Læs mere

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen 7.9.2015 1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen Indledning I dag førstebehandler regionsrådet budget 2016. På sundhedsområdet

Læs mere

Politisk budgetvejledning for budget 2020

Politisk budgetvejledning for budget 2020 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Politisk budgetvejledning for budget 2020 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk 0. Indledning Formålet med dette notat

Læs mere

Det digitale byggeri Netværksdage, Nyborg

Det digitale byggeri Netværksdage, Nyborg DNV-Gødstrup er patientens hospital. Hospitalet er effektivt, konkurrencedygtigt, kvalitetsbevidst og fokuserende på trivsel. Det digitale byggeri Netværksdage, Nyborg www.dnv.rm.dk Projektchef Michael

Læs mere

Opfølgning på ekspertpanelets forudsætninger

Opfølgning på ekspertpanelets forudsætninger Opfølgning på ekspertpanelets forudsætninger Innovationsudvalget har bedt om en opfølgning på ekspertpanelets forudsætninger for dimensionering, kapacitetsudnyttelse, arealstandarder og økonomi for kvalitetsfondsbyggerierne.

Læs mere

Opfølgning på effektiviseringskravene i kvalitetsfondsprojekterne

Opfølgning på effektiviseringskravene i kvalitetsfondsprojekterne N O T A T Opfølgning på effektiviseringskravene i kvalitetsfondsprojekterne I de endelige tilsagn til kvalitetsfondsbyggerierne er der angivet et effektiviseringskrav svarende til en procentandel af de

Læs mere

Et robust Budget 2014 med plads til nye initiativer

Et robust Budget 2014 med plads til nye initiativer Budget 2014 Et robust Budget 2014 med plads til nye initiativer Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands Budget 2014. Du kan få et hurtigt overblik over regionens hovedområder

Læs mere

Ansøgning fra Region Midtjylland til finanslovspuljen (2. runde). Til Indenrigs- og sundhedsministeriet Att: Fuldmægtig Erich Erichsen

Ansøgning fra Region Midtjylland til finanslovspuljen (2. runde). Til Indenrigs- og sundhedsministeriet Att: Fuldmægtig Erich Erichsen Regionshuset Viborg Afdeling for Sundhedsplanlægning Aktivitets- og investeringsplanlægning Ansøgning fra Region Midtjylland til finanslovspuljen (2. runde). Skottenborg 26 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Aftale om decentral økonomi for overenskomsten mellem RLTN og PLO version 2.0

Aftale om decentral økonomi for overenskomsten mellem RLTN og PLO version 2.0 NOTAT Aftale om decentral økonomi for overenskomsten mellem RLTN og PLO version 2.0 Overenskomsten indgået mellem PLO og RLTN giver mulighed for decentralisering af sygebesøg og samtaleterapi svarende

Læs mere

Region Midtjylland. Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik. Bilag. til Regionsrådets møde den 22. august Punkt nr.

Region Midtjylland. Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik. Bilag. til Regionsrådets møde den 22. august Punkt nr. Region Midtjylland Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 31 Regionshuset Viborg Regionsøkonomi Skottenborg 26 Postboks

Læs mere

Nyt OUH udbudsstrategi og første erfaringer

Nyt OUH udbudsstrategi og første erfaringer Nyt OUH udbudsstrategi og første erfaringer 30. august 2017 Netværksdage sygehusbyggeri Ved projektleder Lars Loft Reuter Projektforslag sommer - efterår 2016 Udbudsloven Vejledning om udbudsreglerne kap.

Læs mere

Skema A: Projektøkonomi og udgiftsprofil for hele projektet.

Skema A: Projektøkonomi og udgiftsprofil for hele projektet. Skema A: Projektøkonomi og udgiftsprofil for hele projektet. Årets priser 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 I alt ------------------------------------------- Mio. kr. --------------------------------------------

Læs mere

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Den 2. juni 2017 blev lovforslaget

Læs mere

Teknisk orientering om udbudsstrategi for Nyt OUH. 29. marts

Teknisk orientering om udbudsstrategi for Nyt OUH. 29. marts Teknisk orientering om udbudsstrategi for Nyt OUH 29. marts 2016 1 Program 1. Sundhedsministeriets tilsagnsbetingelser v. Afdelingschef Poul Bisgaard 2. Nyt OUHs tidsplan og økonomi v. Projektdirektør

Læs mere

2. behandling af budgetforslag 2012 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 28. september 2011

2. behandling af budgetforslag 2012 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 28. september 2011 2. behandling af budgetforslag 2012 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 28. september 2011 Indledning: Jeg vil gerne indlede 2. behandlingen af forslaget til budget 2012 med at kvittere for den

Læs mere

Sundhedsministeren. Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg

Sundhedsministeren. Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg Holbergsgade 6 DK-1057 København K Sundhedsministeren Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Dato: 1. maj 2017 Enhed: SUNDOK Sagsbeh.:

Læs mere

kvalitetsfondsprojekt Realiseringsplan

kvalitetsfondsprojekt Realiseringsplan kvalitetsfondsprojekt WORKING DOKUMENT Ud- og ombygning af Regionshospitalet Viborg Realiseringsplan xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx INDLEDNING 1 REALISERINGSBESKRIVELSE 2 DELPROJEKT 1, P-HUS 3 - OMFANG - ORGANISERING

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 709 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 709 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del Bilag 709 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMNH Koordineret med: - Sagsnr.: 1607873 Dok. nr.: 158359 Dato:

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 2013-44960 Dato: 27-08-2013 Dokumentnr.: 2013-260484 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2014-17 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling

Læs mere

Til Kontorchef Flemming Bøgh Mikkelsen Aktivitets- og investeringsplanlægning Sundhedsstaben Region Midtjylland

Til Kontorchef Flemming Bøgh Mikkelsen Aktivitets- og investeringsplanlægning Sundhedsstaben Region Midtjylland Regionshospitalet Randers Økonomiafdelingen Skovlyvej 1 DK-8930 Randers NØ Tel. +45 8910 2000 www.regionshospitaletranders.dk Til Kontorchef Flemming Bøgh Mikkelsen Aktivitets- og investeringsplanlægning

Læs mere

Høringssvar vedr. besparelseskatalog fra HMU ved Hospitalsenheden Vest

Høringssvar vedr. besparelseskatalog fra HMU ved Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Ledelsessekretariatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Høringssvar vedr. besparelseskatalog fra HMU ved Hospitalsenheden Vest Dato

Læs mere

Bevillingsændringer Region Midtjylland

Bevillingsændringer Region Midtjylland Sundhedsoverblik pr. 28. februar 2015 Bevillingsændringer Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. OVERBLIK... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 4 Skema 1: Regulering af budget 2015 og frem til hospitalsmedicin

Læs mere

Controllerenhedens bemærkninger vedr. Kvartalsrapport samt risikolog pr vedr. Projekt Universitetshospital

Controllerenhedens bemærkninger vedr. Kvartalsrapport samt risikolog pr vedr. Projekt Universitetshospital Controllerenhedens bemærkninger vedr. Kvartalsrapport samt risikolog pr. 30.06.2018 vedr. Projekt Universitetshospital Køge. Den interne controllerenhed for kvalitetsfondsprojekter i Region Sjælland har

Læs mere

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan Pkt.nr. 34 Krogstenshave, om og udbygning. Projekt nr. 5343 og 5344. Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan 577699 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og

Læs mere

Ansøgning til pulje til understøttelse af kommunal indsats i forbindelse med oprettelse og drift af kommunale stofindtagelsesrum

Ansøgning til pulje til understøttelse af kommunal indsats i forbindelse med oprettelse og drift af kommunale stofindtagelsesrum Socialforvaltningen Adm. Direktør Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse primsund@sum.dk lpe@sum.dk Ansøgning til pulje til understøttelse af kommunal indsats i forbindelse med oprettelse og drift af

Læs mere

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld og nettorenteudgifter i 2016-2019

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld og nettorenteudgifter i 2016-2019 x½ Notat om Midtjyllands langfristede gæld og nettorenteudgifter i 2016-2019 Notat om Midtjyllands langfristede gæld og renteudgifter 1.1 Indledning Der bliver hvert år ved budgetlægningen lavet et notat,

Læs mere

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 1. december 2009. Gl. Byrådssal, Torvet, Skive. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet:

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 1. december 2009. Gl. Byrådssal, Torvet, Skive. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet: ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG Mødedato: 1. december 2009 Mødested: Gl. Byrådssal, Torvet, Skive Mødetidspunkt: 16:00 Mødet hævet: Deltagere: Flemming Eskildsen, Peder Chr. Kirkegaard, Per Jeppesen, Frede

Læs mere

Besluttet i budget 2019 Konsekvens

Besluttet i budget 2019 Konsekvens Besluttet i budget 2019 Konsekvens Lukning af urologisk Med forslaget nedlægges urologisk afdeling på (urinvejskirurgisk) afdeling på Regionshospitalet Viborg Regionshospitalet Viborg, og aktiviteten flyttes

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver

Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver Nærværende notat uddyber de økonomiske udfordringer i DNU-projektet samt

Læs mere

DNV Gødstrup Kick Off 27.06.2012. Fra Byggeprogramfasen til Dispositionsforslagsfasen

DNV Gødstrup Kick Off 27.06.2012. Fra Byggeprogramfasen til Dispositionsforslagsfasen DNV Gødstrup Kick Off 27.06.2012 Fra Byggeprogramfasen til Dispositionsforslagsfasen Fra Byggeprogramfasen til Dispositionsforslags fasen 1. Velkomst 2. Byggeprogrammet Orientering om resultaterne fra

Læs mere

Forslag om etablering af 14 midlertidige særlige pladser i Regionspsykiatrien Vest, Holstebro, eller Regionspsykiatrien Midt, Viborg

Forslag om etablering af 14 midlertidige særlige pladser i Regionspsykiatrien Vest, Holstebro, eller Regionspsykiatrien Midt, Viborg Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Forslag om etablering af 14 midlertidige særlige pladser i Regionspsykiatrien Vest, Holstebro, eller Regionspsykiatrien

Læs mere

7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår

7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår Bestyrelsen godkendte på bestyrelsesmødet den 17. august 2016 forslag til budget 2017 og overslagsår med forbehold for efterfølgende regulering blandt andet

Læs mere

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg 2. kvartal 2016

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra Det tredje øje, Regionshospitalet Viborg 2. kvartal 2016 Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg Indhold 1 Indledning 2 1.1 Samarbejde mellem Projektafdelingen og DTØ 2 1.2 DTØ s arbejdsmetode 2 2 Sammenfatning 3 2.1 Kvartalsrapporteringens

Læs mere

2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax:

2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax: Den Europæiske Union Offentliggørelse af Supplement til Den Europæiske Unions Tidende 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax: +352 29 29 42 670 Mailadresse: ojs@publications.europa.eu Oplysninger

Læs mere

Nyt Hospital Bispebjerg

Nyt Hospital Bispebjerg Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Opfølgning på effektivisering Nyt Hospital Bispebjerg 2. kvartal 2014 Oversigtstabel skema A stiltag - opfølgning i relevante faseovergange Nyt Bispebjerg

Læs mere

Forslag til finansiering af mammografiscreeningsprogrammet i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr.

Forslag til finansiering af mammografiscreeningsprogrammet i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr. Region Midtjylland Forslag til finansiering af mammografiscreeningsprogrammet i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr. 8 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning

Læs mere

Ansøgning til lånepulje til energiinvesteringer i kvalitetsfondsprojektet Nyt Hospital Nordsjælland

Ansøgning til lånepulje til energiinvesteringer i kvalitetsfondsprojektet Nyt Hospital Nordsjælland Nyt Hospital Nordsjælland Dyrehavevej 29 3400 Hillerød Opgang 50A Telefon 48 29 30 33 Direkte Web www.regionh.dk/ nythospitalnordsjaelland Dato:20. november 2017 Ansøgning til lånepulje til energiinvesteringer

Læs mere

Budget 2014 beregning af udgifter til Psykiatriudvalgets prioriteringer

Budget 2014 beregning af udgifter til Psykiatriudvalgets prioriteringer KONCERN PLAN, UDVIKLING OG KVALITET Enhed for Hospitals- og Psykiatriplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 3866 5000 Direkte 3866 6015 Web www.regionh.dk Journal nr.: 12004541

Læs mere

Forslag til besparelser i psykiatrien. Generelle plancher

Forslag til besparelser i psykiatrien. Generelle plancher Forslag til besparelser i psykiatrien Generelle plancher Psykiatri og Social Hvad vil jeg komme ind på? 1. Hvorfor og hvor meget skal der spares? 2. Hvordan er forslag til besparelser fundet? 3. Hvad betyder

Læs mere

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: Pkt.nr. 18 Krogstenshave, om- og udbygning. Ansøgning om tillægsbevilling Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

Ansøgning til lånepulje til energiinvesteringer i kvalitetsfondsprojektet Nyt Hospital Herlev

Ansøgning til lånepulje til energiinvesteringer i kvalitetsfondsprojektet Nyt Hospital Herlev Center for Økonomi Opgang Blok A Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Direkte 5182 6291 Mail oekonomi@regionh.dk CVR/SE-nr: 30113721 Dato: 27. maj 2014 Ansøgning til lånepulje til energiinvesteringer i kvalitetsfondsprojektet

Læs mere

Aktstykke nr. 140 Folketinget 2014-15. Afgjort den 28. maj 2015. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 19. maj 2015.

Aktstykke nr. 140 Folketinget 2014-15. Afgjort den 28. maj 2015. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 19. maj 2015. Aktstykke nr. 140 Folketinget 2014-15 Afgjort den 28. maj 2015 140 Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 19. maj 2015. a. Klima-, Energi og Bygningsministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets

Læs mere

Letbanen, sammenlægning af anlægs- og driftsselskab.

Letbanen, sammenlægning af anlægs- og driftsselskab. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 12. marts 2015 anlægs- og driftsselskab. 1. Resume I forlængelse af statens supplerende bevilling til Aarhus

Læs mere

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018 Oplæg til anlægsbudget for 2015-2018 I dette notat fremlægges anlægsbudgettet for 2015-2018 som det foreligger juni 2014 på baggrund af vedtagelsen af budgettet for 2014 med overslagsårene 2015-2017. I

Læs mere

2. behandling af budget 2013 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet 26. september 2012

2. behandling af budget 2013 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet 26. september 2012 2. behandling af budget 2013 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet 26. september 2012 Indledning Jeg vil gerne indlede 2. behandlingen af budget 2013 med at kvittere for den brede politiske opbakning.

Læs mere

Budgetvurdering - Budget

Budgetvurdering - Budget Budgetvurdering - Budget 2020 14.8.2019 1. Indledning Denne budgetvurdering beskriver administrationens vurdering af rammer og anbefalinger til kommunalbestyrelsen for budgetlægningen 2020-2023. Økonomiaftalen

Læs mere

Bilag 7: Risikovurdering for etablering af Nyt OUH

Bilag 7: Risikovurdering for etablering af Nyt OUH Område: Sundhedsområdet Afdeling: Projektorganisation for sygehusbyggeri Journal nr.: Dato: 22. juni 2010 Udarbejdet af: Lars Jørgen Andersen E-mail: Lars.Jorgen.Andersen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631278

Læs mere

11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår

11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 24 06 2016 Bestyrelsen behandlede forslag til budget 2017 og overslagsår på bestyrelsesmødet den 8. juni 2017. Forslag til realisering af det samlede effektiviseringskrav

Læs mere

2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax:

2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax: Den Europæiske Union Offentliggørelse af Supplement til Den Europæiske Unions Tidende 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax: +352 29 29 42 670 Mailadresse: ojs@publications.europa.eu Oplysninger

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR og Uddannelse Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Region Midtjylland Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Bilag til Forretningsudvalgets møde 8. januar 2008 Punkt nr.

Læs mere

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Aarhus Universitetshospital Administrationen Økonomi og Regnskab Økonomienheden Nørrebrogade 44 DK-8000 Århus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Baggrund Samlingen

Læs mere

Aftale-Håndbogen - Kap. 7. Vejledning til afgrænsning af rådgiverydelser, side 1 af 5 August 2012

Aftale-Håndbogen - Kap. 7. Vejledning til afgrænsning af rådgiverydelser, side 1 af 5 August 2012 Aftale-Håndbogen - Kap. 7. Vejledning til afgrænsning af rådgiverydelser, side 1 af 5 August Vejledning til afgrænsning af rådgiverydelser Notatet Afgrænsning af rådgiverydelser kan i en udfyldt stand

Læs mere

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP AUGUST 2014 REGION MIDTJYLLAND DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL 2014 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Udkast. Partnerskabsaftale. 21. september opførelse af almene boliger. mellem. Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen.

Udkast. Partnerskabsaftale. 21. september opførelse af almene boliger. mellem. Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Udkast 21. september 2015 Partnerskabsaftale om opførelse af almene boliger mellem Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Postboks 348 Njalsgade

Læs mere

Generelle forudsætninger i økonomiaftalen 2013 for driften af sundhedsområdet.

Generelle forudsætninger i økonomiaftalen 2013 for driften af sundhedsområdet. Forudsætninger for budget 2013. Økonomiaftalen 2013 og forslag til budgetrammer 2013 Generelle forudsætninger i økonomiaftalen 2013 for driften af sundhedsområdet. Serviceløft på 1,1 mia. kr. Nulvækst

Læs mere

Fremtidens akutstruktur

Fremtidens akutstruktur Oplæg d. 16. juni, DI. Nye hospitaler i Region Midtjylland. V. Kontorchef i Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland, Flemming Bøgh. www.regionmidtjylland.dk Fremtidens akutstruktur 5 akuthospitaler 4 akutklinikker,

Læs mere

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser.

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser. NOTAT Modtagere: Kommunalbestyrelsen Bornholms Regionskommune Økonomi og Personale Møllevænget 1 3730 Nexø oep@brk.dk CVR: 26 69 63 48 3. august 2017 J. nr. Foreløbig budgetbalance 2018 Der er udarbejdet

Læs mere

Opførelse af nyt rådhus - Godkendelse af projektforslag, udbudsform og entrepriseopdeling samt ændring af hovedtidsplan (bevillingssag)

Opførelse af nyt rådhus - Godkendelse af projektforslag, udbudsform og entrepriseopdeling samt ændring af hovedtidsplan (bevillingssag) Mødedo: 17. december 2008 Opførelse af nyt rådhus - Godkendelse af projektforslag, udbudsform og entrepriseopdeling samt ændring af hovedtidsplan (bevillingssag) Økonomiudvalget behandlede på mødet den

Læs mere

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser.

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser. NOTAT Modtagere: Kommunalbestyrelsen Bornholms Regionskommune Center for Økonomi, It og Personale Budget og indkøb oep@brk.dk www.brk.dk CVR: 26 69 63 48 9. august 2018 Foreløbig budgetbalance 2019 Der

Læs mere

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget Muligheder for tilpasning af budgetforslaget 1. Baggrund Som det fremgår af budgetoversigt af 11. august 2014, som er udsendt sammen med dagsordenen til førstebehandling af Budgetforslag 2015 for Rudersdal

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere