Liseleje havn A. M. B. A. Side 1 af 7 Anlæg af en lystbådehavn øst for den eksisterende gamle bølgebryder.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Liseleje havn A. M. B. A. Side 1 af 7 Anlæg af en lystbådehavn øst for den eksisterende gamle bølgebryder."

Transkript

1 Liseleje havn A. M. B. A. Side 1 af 7 1. Grundlag. Efterfølgende VVM- analyse er udarbejdet for selskabet Liseleje havn A.M.B.A. som er oprettet med henblik på at anlægge en lystbådehavn på Nordsjællands kyst ud for Liseleje, nærmere bestemt umiddelbart øst for den gamle bølgebryder. Selskabet viderefører det, gennem flere år af en frivillig lokal arbejdsgruppe, udførte planlægningsarbejde for etablering af en lystbådehavn ud for Liseleje By. Havneplanen er som en idèskitse medtaget i den af Frederiksværk kommune i 2005 udarbejdede Masterplan for Liseleje Havneplanen er en videreførelse af det havneprojekt, der i 2006, af arbejdsgruppen, er ansøgt principiel godkendt hos Kystdirektoratet. Som svar på direktoratets høringsprocedure har Skov- og Naturstyrelsen i brev 12. Nov. 2006, landsplanområdet j.nr. SNS , anbefalet at Kystdirektoratet giver ansøgeren principiel tilladelse til at arbejde videre med projektet og dermed lade udføre en række undersøgelser og konsekvensvurderinger i forhold til de internationale naturbeskyttelsesområder. Styrelsen har i samme skrivelse nærmere angivet hvilke områder der ønskes vurderet. Denne konklusion blev understøttet af høringssvar fra det daværende Frederiksborg Amt og Hovedstadens Udviklingsråd. 2. Organisation. Klient: Liseleje havn A.M.B.A. Liseleje (LH) Undersøgelsen er fortaget af rådgivende ingeniørfirma. (HC) med Aalborg Universitet. Department of Civil Engineering (AaU) til vurdering af de marinmorfologiske forhold og Orbicon A/S. Roskilde (OB)

2 Liseleje havn A. M. B. A. Side 2 af 7 til vurdering af projektets betydning for Natura 2000 området. De 2 vurderinger indgår som selvstændige bilagsrapporter i denne hovedvurdering. 3. Projekt 3.1 Den nuværende kyst Den nuværende kyst består vest for Liseleje by af en markant skrænt med en relativ smal forstrand. Ud for byen viger skrænten og afløses af et klitområde, der strækker sig mod øst til Tisvildeleje og som går flere km. ind i land. I begyndelsen af forrige århundrede blev der anlagt en ca. 75 m lang bølgebryder (Den Gl. Bølgebryder) ca. 120 m udenfor den daværende klint. Bølgebryderen blev anlagt primært for at give læpladser til den daværende relative store hjemmehørende fiskerflåde, der hidtil havde opereret fra den åbne strand. Bølgebryderen har gennem tiderne opsamlet sand fra den østgående materialetransport og er i dag landfast uden mulighed for ankerplads i læ bag konstruktionen. Materialeopsamlingen har samtidig bevirket, at der i dag er opbygget et stort klitområde- nu fredet - foran Liseleje by. Umiddelbart øst for bølgebryderen er hovedadgangsvejen ( Lisehøjvej) fra Liseleje by. Vejen er udlagt til kørende trafik til en større P-plads placeret ca. 50 m indenfor klitskrænten øst for Lisehøjvej. Vejen fortsætter i dag fra P-pladsen som asfalt belagt kørevej gennem klitten til forstranden. Specielt for at give nem adgang for handicappede samt redningskøretøjer i forbindelse med den offentlige badestrand. Fra P-pladsen, der strækker sig ca m mod øst, fører flere gangstier til stranden, der på denne strækning er udlagt til offentlig badestrand. Stranden øst for Den Gl. Bølgebryder er på grund af dennes fremspring på kysten udsat for en væsentlig læsideerosion, der har nødvendiggjort løbende strandfodring og i 2004 anlæg af 2 mindre bølgebrydere placeret ca. 175 m og 350 m øst for Den Gl. Bølgebryder De nye bølgebrydere giver en tilfredsstillende sikring af kysten på den strækning hvor de dækker, hvorimod der, specielt under storme med højvande, foregår angreb på strandplanet og i klitskrænten i området mellem Den Gl. Bølgebryder og den første af de nye bølgebrydere. 3.2 Havneprojekt Havneprojektet er vist på efterfølgende figur 1.

3 Liseleje havn A. M. B. A. Side 3 af 7 Projektet består af et enkelt bassin på ca. 170 x 150 m. Bassinet beskyttes mod Nordvest og Nord af en kraftig ca. 225 m lang stenkastningsmole, der udgår fra østenden af Den Gl. Bølgebryder og strækker sig ud på ca. 2,5m s vand. Molen føres m forbi bassinets Østmole, der er en mindre stenkastningsmole placeret vinkelret på kysten, der hvor Lisehøjvejen når frem til stranden. Denne planløsning medfører, at der kan anlægges en ca. 25m bred østvendt indsejling i læ af Nordmolen. Den her anførte størrelse og udformning af havneplanen er fastlagt som principielt grundlag for det videre arbejde med sagen. I detailprojektfasen vil der kunne fremkomme mindre ændringer af moleform mm. for at opnå de mest ideelle besejlingsmuligheder kombineret med størst mulig bølgemodstand. Disse ændringer er imidlertid af en sådan størrelsesorden, at de ikke vil gribe ind i de konklusioner som fremgår af denne undersøgelse. Havnebassinet udføres med en kombination af flydebroer og faste broer langs stenmolerne for ca. 200 / 250 lystfartøjer og joller. Bassinet afgrænses mod syd og vest af en blød indfatning beliggende omkring den nuværende kystlinie. Der opnås herved nødvendigt landareal foran den fredede klitformation til etablering af en servicebygning og nødvendig forbindelsesvej fra Lisehøjvej til havnens vestside samt strandområdet vest herfor. Vejforbindelsen vil primært være et fodgængerområde ( Promenade), men skal kunne fungerer som adgangsvej for service og redningskøretøjer. Vest for havnen vil der fortsat tilgå sandmaterialer og der etableres en række lægivende hegn til opsamling af disse materialer. I Nordmolen planlægges indbygget et SSG bølgeenergianlæg, der udover at give naturvenlig / CO2 besparende el-energi samtidig vil kunne tilføre frisk vand til havnebassinets inderste del. SSG-anlægget består af en række, i molens yderside, fast indbyggede opsamlingstrug, der leder bølgeopskyllet frem til en række turbiner for el-produktion. Fra turbinerne føres vandet videre til bassinet bag molen, hvor evt. stillestående vand fornyes. I forbindelse med havnens planlægning er der truffet aftaler om, at dele af den meget store P-plads øst for Lisehøjvej kan anvendes til bådopstilling i vinterhalvåret. Den offentlige strand vil blive sammenført med havnen og det er planlagt, at der langs ydersiden af havnens Østmole, vil blive anlagt en udbygning af den nuværende strand med badebroer og faciliteter for handicappede.

4 Liseleje havn A. M. B. A. Side 4 af 7 Figur 1 4. Opgaveorganisation Havnecon Consulting har været koordinator i udførelsen af undersøgelsen. Med baggrund i AaU s mangeårige erfaring i kystmorfologi suppleret med oplysninger og data fra området indsamlet af LH og HC udarbejdede AaU delrapporten: Sedimentationsforhold ved anlæggelse af lystbådehavn i Liseleje. OB udarbejdede, på grundlag af deres kendskab til krav og bestemmelser for forvaltning af naturen i det aktuelle område, den biolgiske del af opgaven og udførte henholdsvis efter en ekskursion til området, henholdsvis på grundlag af konklusionen i AaU s delrapport Liseleje Lystbådehavn vurdering af havneprojektets betydning for Natura 2000 området. De to delrapporter udgør herefter grundlaget for den i afsnit 5 anførte samlede konklusion på undersøgelsen.

5 Liseleje havn A. M. B. A. Side 5 af 7 5. Konklusion 5.1 Marinmorfologi Liseleje ligger på den erosionsmæssigt mest udsatte del af Sjællands Nordkyst imellem Hundested og Gilleleje. De dominerende vestlige vinde på stedet frembringer en netto sedimenttransport langs kysten i nordøstlig retning. Geologisk består kysten ud for og vest for Liseleje af relativt modstandsdygtige glaciale aflejringer, hvorimod kysten fra ca m øst for Liseleje til Tisvildeleje mod øst består af mindre modstandsdygtige postglaciale havaflejringer ( hævet havbund). Området her er opbygget af sand -, grus - og rallag, der danner et marint forland opbygget til en højde af 2 til 2,5 m over daglig vande på grund af Nordsjællands generelle hævning efter den sidste istid. Den oprindelige havbund er i dag overlejret af sandklitter opstået ved vindtransport af materiale fra den af havet eroderede kystklint og strandbred. Dette klitlandskab med dets forekomst af varierende klittyper, med tilhørende fauna og flora, er et specielt og generelt truet landskab i Europa, Danmark og på Sjælland. Nettomaterialetransporten mod øst er ved Liseleje ca m3/ år stigende til ca m3/år ved Tisvildeleje. Hvilket vil sige at strandarealet af det ovenfor anførte marine forland i dag afgiver i størrelsesordenen m3 materiale pr. år, hvilket kan observeres ved at kysten indenfor de nærmeste kilometre øst for Liseleje, gennem de seneste 100 år, er rykket tilbage med en gennemsnitlig hastighed på 0,5 m pr. år. 5.2 Indflydelse af fremtidig havneanlæg. Den planlagte havn tænkes anlagt som en østlig forsættelse af den eksisterende bølgebryder, idet havnens ydermole drejes ud på en vanddybde af ca. 2,5 m mod den i dag eksisterende vanddybde foran bølgebryderen på 1,0m. Dette anlæg vil gribe ind i den nuværende materialetransport således, at der opsamles materiale langs vestsiden af havnen og senere, når dette område er tilstrækkeligt opfyldt, sedimenterer materiale ved havnens NØ- hjørne omkring indsejlingen til denne. Dette vil erfaringsmæssigt medføre, at det nuværende materialeunderskud, på de første 1-2 km af kysten øst for Liseleje, vil blive forøget, dels i startperioden, hvor aflejring mest forgår vest for havnen, dels senere, fordi materialet vil blive aflejret ved havneindsejlingen eller blive videreført på en revle udenfor kysten i stedet for at tilgå denne.

6 Liseleje havn A. M. B. A. Side 6 af 7 Den her omtalte sedimentation vil i den stabile fase medføre at havneindsejlingen skal oprenses hvert år. Under forudsætning af at der ikke foretages afværgeforanstaltninger, vil det med en konservativt antagelse, beregningsmæssigt kunne vises, at der må forventes en forøget årlig tilbagerykning af kysten på ca. 0,1 m jævnt fordelt indenfor området. Etableres der derimod, i forbindelse med havnens anlæg, en form for bypass af materialer, enten ved et fast røranlæg, eller ved at der ved hjælp af entreprenør flyttes sand fra vestsiden af havnen til stranden øst for denne, samtidig med, at evt. oprenset sand fra indsejlingen tilføres samme strandområde, anses den ovenfor anførte erosion for at kunne begrænses til et minimum. Ved en evt. overkompensering i forbindelse med strandfodringen, vil man endog også kunne bidrage til en opbremsning af den allerede igangværende kysttilbagerykning på stranden øst for havnen og reelt forbedre forholdende på den nuværende offentlige badestrand på dette sted samt om muligt nedsætte den nuværende naturlige erosion på større eller mindre dele af strækningen. I forbindelse med havnens anlæg er det planlagt, at der indbygges et overskylsbaseret bølgeenergianlæg ( Type SSG) i ydermolen. Det fastslås at et sådant anlæg ikke vil indvirke på materialebevægelserne i området. 5.3 Havneanlæggets evt. indvirkning på naturforholdene Umiddelbart øst for det planlagte havneområde ligger Habitatområde nr. 119 Tisvilde Hegn og Melby Overdrev, der er udpeget med det formål at beskytte bestemte naturtyper samt arter af dyr og planter, som er af betydning i EU. Udpegningsgrundlaget for Tisvilde Hegn og Melby Overdrev omfatter 2 arter af dyr og 15 forskellige naturtyper, hvoraf særligt en række forskellige klittyper er relevante at vurdere i forhold til havneprojektet. Den i afsnit 2.2 anførte forøgelse af indrykningen på 0,1m/år over en strækning på 1-2 km øst for den planlagte havn vil umiddelbart være af en størrelsesorden, som, selv under hensyn til at den naturlige tilbagerykning uden havneanlæg er på 0,5 m/år, ikke vil være i harmoni med det af Danmarks Miljøundersøgelser opstillede kriterium for Gunstig Bevarelsesstatus for klittyperne. De i samme afsnit forslåede og anbefalede afværgesystemer med løbende strandfodring til området øst for havnen anses imidlertid at kunne kompensere eller endog overkompensere for den anførte mer-erosion, hvorfor det, under forudsætning af, at de her anførte tiltag iværksættes, må påregne at anlæggets mer-påvirkning af kysten øst for havneanlægget vil være så minimal, at kriteriet for Gunstig Bevarelsesstatus vil blive overholdt.

7 Liseleje havn A. M. B. A. Side 7 af Andre naturgener. Adgangsvejen til badeområdet er anlagt som handicapvej og udført i en sådan standard, at den kan fungere som adgangsvej til havnen samtidig med dens funktion som handicapvej til den offentlige badestrand. Der anlægges derfor ingen ny vej med påvirkning af naturen i forbindelse med anlæg af havnen. Af andre hensynskrævende naturbeskyttelsesinteresser i området skal fremhæves et strandoverdrev omfattet af Naturbeskyttelseslovens generelle bestemmelser ( 3) umiddelbart nord for Liseleje By. Aktiviteter, der kan påvirke dette areal bør ikke finde sted under anlægsarbejderne. 5.5 Samlet vurdering af det forlagte havneanlægs evt. konflikter med naturbeskyttelsesinteresser. Det vurderes, at såfremt de afværgeforanstaltninger, der nævnes i rapporten, gennemføres, kan projektet realiseres uden betydelige konflikter med de naturbeskyttelsesinteresser, der ligger til grund for udpegningen af det internationale naturbeskyttelsesområde. På vegne af Jørgen Bülow Beck

Sedimentationsforhold ved anlæggelse af lystbådehavn i Liseleje

Sedimentationsforhold ved anlæggelse af lystbådehavn i Liseleje Sedimentationsforhold ved anlæggelse af lystbådehavn i Liseleje J. P. Kofoed P. Frigaard ISSN 1901-726X DCE Technical Report No. 40 Department of Civil Engineering Aalborg University Department of Civil

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN NØRLEV STRAND

GRUNDEJERFORENINGEN NØRLEV STRAND GRUNDEJERFORENINGEN NØRLEV STRAND NOTAT OM KYSTENS TILBAGERYKNING VED NØRLEV STRAND OG VED NABOAREALER AUGUST 2015 Sag 1100018185 NOTAT Projekt Kysterosionen ved Nørlev strand Kunde Grundejerforeningen

Læs mere

Bilag 1: Ansøgning om tilladelse til revlefodring ved Løkken, Lønstrup og Nørlev i 2018

Bilag 1: Ansøgning om tilladelse til revlefodring ved Løkken, Lønstrup og Nørlev i 2018 Bilag 1: Ansøgning om tilladelse til revlefodring ved Løkken, Lønstrup og Nørlev i 2018 Løkken Den kroniske erosion er i størrelsesordenen 2-3 m/år/m kyst i det bølgedominerede aktive profil fra 8-10 m

Læs mere

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI Helenekilde mod øst 1902 Rådgiver: COWI i samarbejde med: NIRAS Helenekilde mod vest i dag DHI HASLØV & KJÆRSGAARD PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI PROJEKTDIREKTØR: Ole Juul Jensen, COWI 1 Strandbakkerne

Læs mere

Jyllinge Nordhavn Att.: Anders Lind Nordmarksvej Jyllinge. Kystdirektoratet J.nr. 13/ Ref. Line Henriette Broen

Jyllinge Nordhavn Att.: Anders Lind Nordmarksvej Jyllinge. Kystdirektoratet J.nr. 13/ Ref. Line Henriette Broen Jyllinge Nordhavn Att.: Anders Lind Nordmarksvej 49 4040 Jyllinge Kystdirektoratet J.nr. 13/00497-22 Ref. Line Henriette Broen 26-02-2014 Tilladelse til bypass af sediment fra indsejlingen til Jyllinge

Læs mere

HEJLSMINDE KYSTBESKYTTELSE

HEJLSMINDE KYSTBESKYTTELSE Kolding Kommune Marts 2017,opdateret 7. april 2017, 5. maj 2017 og 16. maj 2017 HEJLSMINDE KYSTBESKYTTELSE Drifts- og vedligeholdelsesplan PROJEKT Hejlsminde kystbeskyttelse Drifts- og vedligeholdelsesplan

Læs mere

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI Helenekilde mod øst 1902 Rådgiver: COWI i samarbejde med: Helenekilde mod vest NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI PROJEKTDIREKTØR: Ole Juul Jensen, COWI 1 Skitseprojektet

Læs mere

Halsnæs Kommunes ansøgning om ophævelse af strandbeskyttelseslinjen. UDKAST Efterår 2017

Halsnæs Kommunes ansøgning om ophævelse af strandbeskyttelseslinjen. UDKAST Efterår 2017 Halsnæs Kommunes ansøgning om ophævelse af strandbeskyttelseslinjen UDKAST Efterår 2017 Strandbeskyttelse i byzone og byzonenære områder Med den ændrede naturbeskyttelseslov, som trådte i kraft den 15.

Læs mere

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI Rådgiver: COWI i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI PROJEKTDIREKTØR: Ole Juul Jensen, COWI 1 Skitseprojektet skal overordnet svare på: Hvilken kysttekniske

Læs mere

Kystdirektoratet. Fonden Snekkersten Havn Strandvejen 71 D 3070 Snekkersten

Kystdirektoratet. Fonden Snekkersten Havn Strandvejen 71 D 3070 Snekkersten Kystdirektoratet Trafikministeriet Fonden Snekkersten Havn Strandvejen 71 D 3070 Snekkersten Dato: 3. december 2004 J.nr.: 4331-217-211-30 Sagsbehandler: Fuldm. cand. jur. Jøm Bisgaard Deres ref: Principiel

Læs mere

Tilladelsen til sand- og ralfodring må ikke benyttes før der foreligger en afgørelse fra kommunen herom.

Tilladelsen til sand- og ralfodring må ikke benyttes før der foreligger en afgørelse fra kommunen herom. Jes Anker Mikkelsen og Marlene Füchsel Mikkelsen Almevej 6 2900 Hellerup Kystdirektoratet J.nr. 14/00228-40 Ref. Marianne Jakobsen 08-04-2015 Tilladelse til sand- og ralfodring ud for matr.nr. 4s og 4dk

Læs mere

LISELEJE HAVN 25.04.2013 A P R I L

LISELEJE HAVN 25.04.2013 A P R I L LISELEJE HAVN 25.04.2013 APRIL 2013 Liseleje Havn 2013 Havneplanen og denne rapport er udarbejdet for Liseleje Havn amba af Hasløv & Kjærsgaard Arkitektfirma I/S: Ny Østergade 32, 1101 København K Tlf.:

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Odense Kommune, By-og Kulturforvaltningen Byggeri og Anlæg Nørregade 36-38 5000 Odense C Kystdirektoratet J.nr. 15/00132-14 Ref. Bertram Tobias Hacke 22-04-2015 Tilladelse til renovering af kajanlæg i

Læs mere

Tilladelse til moleforlængelse i Sletten Havn

Tilladelse til moleforlængelse i Sletten Havn Fonden Sletten Havn Sletten Havn 1 3050 Humlebæk Sendt til uan@niras.dk og Emidan.frederiksen@gmail.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780201 Fax 7262 6790 lih@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Nordkystens Fremtid. Forundersøgelser. Geologisk og geoteknisk desk study GRIBSKOV KOMMUNE

Nordkystens Fremtid. Forundersøgelser. Geologisk og geoteknisk desk study GRIBSKOV KOMMUNE Nordkystens Fremtid Forundersøgelser Geologisk og geoteknisk desk study GRIBSKOV KOMMUNE 23. FEBRUAR 2018 Indhold 1 Indledning 3 2 Generelle geologiske forhold 3 2.1 Delstrækningerne 5 3 Estimeret sedimentvolumen

Læs mere

Offentlig høring om Kystbeskyttelse

Offentlig høring om Kystbeskyttelse Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 124 Offentligt Offentlig høring om Kystbeskyttelse Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Landstingssalen d. 23. nov. 2016 Erosion og oversvømmelse valg

Læs mere

NORDKYSTENS FREMTID. Præsentation af Forundersøgelser og Myndighedsprojekt Borgermøder

NORDKYSTENS FREMTID. Præsentation af Forundersøgelser og Myndighedsprojekt Borgermøder NORDKYSTENS FREMTID Præsentation af Forundersøgelser og Borgermøder JUNI 2018 - CHRISTIAN HELLEDIE (NIRAS) OG PETER F. KLAGENBERG (NIRAS) Nordkysten er en erosionskyst Kronisk erosion Nettotransport langs

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016

Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016 Notat Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016 2 udtalelse - Højvandsdige Lungshave og Enø Næstved Kommune har igangsat en kapitel 1a-sag efter kystbeskyttelsesloven og har i den

Læs mere

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2 ROSENDAL OG MARGRETHELUND GODSER A/S KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk KYSTTEKNISK NOTAT TIL KDI INDHOLD

Læs mere

DebatoplægKystbeskyttelse. ved Skagen. Kom med ideer og forslag til miljøkonsekvensrapporten. Januar Debatoplæg Kystbeskyttelse Skagen 2

DebatoplægKystbeskyttelse. ved Skagen. Kom med ideer og forslag til miljøkonsekvensrapporten. Januar Debatoplæg Kystbeskyttelse Skagen 2 DebatoplægKystbeskyttelse ved Skagen Kom med ideer og forslag til miljøkonsekvensrapporten Januar 2019 Debatoplæg Kystbeskyttelse Skagen 2 Indhold Vi vil gerne høre din mening 2 Kystbeskyttelse ved Skagen

Læs mere

RÅGELEJE GENERALFORSAMLING

RÅGELEJE GENERALFORSAMLING RÅGELEJE GENERALFORSAMLING NORDKYSTENS FREMTID Præsentation af Forundersøgelser og Myndighedsprojekt JULI 2018 - PETER F. KLAGENBERG (NIRAS) MEDFORFATTER CHRISTIAN HELLEDIE Foto: Christian Helledie Nordkysten

Læs mere

Afgørelse i sagen om etablering af en ny badestrand i Nysted Kommune.

Afgørelse i sagen om etablering af en ny badestrand i Nysted Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 19. juni 2006 J.nr.: 03-132/350-0033 LER Afgørelse i sagen om

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. A/S Storbælt Kystdirektoratet J.nr. 16/01668-15 Ref. Anni Lassen 07-06-2016 Tilladelse til bypass efter KYBL ved Spodsbjerg Færgehavn Kystdirektoratet giver hermed en 2-årige tilladelse til at foretage

Læs mere

Mødereferat. Baggrund. Sted og tid: Snekkersten Havn d. 5.2.2014

Mødereferat. Baggrund. Sted og tid: Snekkersten Havn d. 5.2.2014 Mødereferat Sted og tid: Snekkersten Havn d. 5.2.2014 Anledning til mødet: Deltagere: Referent: Erling Skipper Hansen havde indkaldt til mødet for at få klarlagt årsagerne til tangansamlingerne samt for

Læs mere

Holbæk Kommune Lise Skov Aagaard Gl. skovvej Regstrup

Holbæk Kommune Lise Skov Aagaard Gl. skovvej Regstrup Holbæk Kommune Lise Skov Aagaard Gl. skovvej 158 4420 Regstrup Dato: 18-07-2013 Dokumentnr. 13/00257-15 Sagsbehandler: Bertram Tobias Hacke Direkte tlf.nr.: 91 33 84 28 Tilladelse til opfyldning på søterritoriet

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Assens Havn Nordre Havnevej 12 5610 Assens Dato: 09-01-2014 Dokumentnr. 13/00673-9 Sagsbehandler: Laura Storm Henriksen Direkte tlf.nr.: 91 33 84 21 Deres reference: Tilladelse til renovering af Vestre

Læs mere

TIL MIT BIDRAG TIL DAGENS EMNE

TIL MIT BIDRAG TIL DAGENS EMNE DN s ØNSKER TIL MIT BIDRAG TIL DAGENS EMNE Hvorfor har den eksisterende kystbeskyttelse ikke virket? Skader som følge af den individuelle kystbeskyttelse på kystens udvikling og æstetik? Erfaringer med

Læs mere

Fællesaftalestrækningen Lønstrup

Fællesaftalestrækningen Lønstrup Fællesaftalestrækningen Lønstrup Bilag til fællesaftale mellem staten og Hjørring Kommune om kystbeskyttelsen for perioden 2014-18 Foto: Hunderup Luftfoto, Hjørring. Lønstrup 2008 September 2013 Højbovej

Læs mere

Når Kystdirektoratet træffer afgørelse i sager om kystbeskyttelse, skal vi varetage en række hensyn jf. kystbeskyttelseslovens 1, hvori der står:

Når Kystdirektoratet træffer afgørelse i sager om kystbeskyttelse, skal vi varetage en række hensyn jf. kystbeskyttelseslovens 1, hvori der står: Grundejerforeningen Nørlev Strand af 1986 v/ Christian Hartmass Sendt som E-mail Kystdirektoratet J.nr. 15/00839-23 Ref. Anni Lassen 20-11-2015 Afslag på ansøgning om lovliggørelse og påbud om fjernelse

Læs mere

Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk

Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk Evaluering af sandfodring på Nordfyn Status efter 20 år (1995-2014) Evalueringsrapport udarbejdet af COWI for KDI 2011 (COADAPT) Agenda: Kystteknisk

Læs mere

Tilladelse til udvidelse af losseareal ved Jegindø Fiskerihavn

Tilladelse til udvidelse af losseareal ved Jegindø Fiskerihavn Havnecon Consulting ApS Nørrevang 8 7620 Lemvig Sendt elektronisk til hc@havnecon.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Område 5 Tuse Næs. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 5 Tuse Næs. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 5 Tuse Næs Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske helheder

Læs mere

Fakse Ladeplads, Nordlige del a f havnen. Roklubbens slæbested. Forslag A, B l og B2: Renovering af slæbested. 11-3

Fakse Ladeplads, Nordlige del a f havnen. Roklubbens slæbested. Forslag A, B l og B2: Renovering af slæbested. 11-3 Fakse Ladeplads, Nordlige del a f havnen. Roklubbens slæbested. Forslag A, B l og B2: Renovering af slæbested. 11-3 Fakse Ladeplads, Roklubbens sydøstlige slæbested og den lille sandstrand ved opfyldningen.

Læs mere

Kommuneplan Forslag til tillæg nr. 5 vedr. udpegning af område til landskabelige interesser

Kommuneplan Forslag til tillæg nr. 5 vedr. udpegning af område til landskabelige interesser Kommuneplan 2017-2029 Forslag til tillæg nr. 5 vedr. udpegning af område til landskabelige interesser Marts 2018 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING... 2 Baggrund for kommuneplantillægget...

Læs mere

Halsnæs Kommune - Mulig ophævelse af strandbeskyttelseslinjen. UDKAST Januar 2018

Halsnæs Kommune - Mulig ophævelse af strandbeskyttelseslinjen. UDKAST Januar 2018 Halsnæs Kommune - Mulig ophævelse af strandbeskyttelseslinjen UDKAST Januar 2018 Strandbeskyttelse i byzone og byzonenære områder Med den ændrede naturbeskyttelseslov, som trådte i kraft den 15. juni 2017,

Læs mere

Tilladelse til etape 3 i udvidelse af Skagen Havn

Tilladelse til etape 3 i udvidelse af Skagen Havn Skagen Havn Havnevagtvej 30 9990 Skagen Sendt elektronisk til: LAEN@frederikshavn.dk og CQN@cowi.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Tilladelse

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Guldborgsund Kommune cbw@guldborgsund.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/03281-12 Ref. Thomas Larsen 08-12-2016 Tilladelse til renovering af havneanlæg ved Sophieholmen, matr. 1539 Nykøbing F. Bygrunde, Nykøbing

Læs mere

Tilladelse til optagning af sediment i Haderslev Havn ved X-yacht.

Tilladelse til optagning af sediment i Haderslev Havn ved X-yacht. Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A 6100 Haderslev Att: Jens Kloster Hedegaard Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342149

Læs mere

Møde om den danske kystbeskyttelsesindsats d. 16. nov. 2015, Aalborg

Møde om den danske kystbeskyttelsesindsats d. 16. nov. 2015, Aalborg Møde om den danske kystbeskyttelsesindsats d. 16. nov. 2015, Aalborg Teknisk begrundelse for helhedsorienterede løsninger Præsenteret af: Karsten Mangor, chefingeniør i DHI s kystafdeling Udfordringer

Læs mere

Redegørelse for uudnyttede reservationer til ferie- og fritidsanlæg i Halsnæs Kommune

Redegørelse for uudnyttede reservationer til ferie- og fritidsanlæg i Halsnæs Kommune Notat Sagsnr.: 2017/0002671 Dato: 14. februar 2017 Titel: Redegørelse for uudnyttede reservationer til ferie- og fritidsanlæg i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: Jørgen Krog Planlægger I brev af 10. februar

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 14/ Ref. Ilse Gräber

Kystdirektoratet J.nr. 14/ Ref. Ilse Gräber Notat Kystdirektoratet J.nr. 14/00494-41 Ref. Ilse Gräber 13-04-2015 VVM screening, renovering af skråningsbeskyttelse, udskiftning af mur og sandfodring ud for matr. nr. 9x, Strandhoved By, Hylleholt,

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Taarbæk Havn v/ Niels Bolt Jørgensen 2930 Klampenborg Kystdirektoratet J.nr. 16/00042-10 Ref. Anni Lassen 22-02-2016 Tilladelse til bypass efter KBL på søterritoriet nord for Taarbæk Havn, Lyngby-Taarbæk

Læs mere

EN NY FÆRGEHAVN SYD FOR BALLEN BALLEN FÆRGEHAVN

EN NY FÆRGEHAVN SYD FOR BALLEN BALLEN FÆRGEHAVN OFFENTLIG HØRING INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL DEN VIDERE PLANLÆGNING EN NY FÆRGEHAVN SYD FOR BALLEN BALLEN FÆRGEHAVN Kystdirektoratet og Aarhus Kommune har besluttet, at der skal gennemføres vurdering

Læs mere

Anmeldelse om opstart af VVM arbejde i henhold til VVM bekendtgørelsen

Anmeldelse om opstart af VVM arbejde i henhold til VVM bekendtgørelsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Att.: Louise Rom Weikert Tel +45 5195 8742 casper@jyskvindenergi.dk Anmeldelse om opstart af VVM arbejde i henhold til VVM bekendtgørelsen I henhold

Læs mere

KYSTEN MELLEM NIVÅ OG SLETTEN HAVN 1. NUVÆRENDE SITUATION - EN FØRSTE VURDERING

KYSTEN MELLEM NIVÅ OG SLETTEN HAVN 1. NUVÆRENDE SITUATION - EN FØRSTE VURDERING 1. NUVÆRENDE SITUATION - EN FØRSTE VURDERING Uddybning fra havn Skala 1:4000 NORD 0 m 50 m 100 m 200 m Kysten rykker tilbage Strandprofilet næsten væk Erosion i skråningsbeskyttelse ved vej Materialetransport

Læs mere

Tilladelse til etablering af et nyt færgeleje ved Agger

Tilladelse til etablering af et nyt færgeleje ved Agger Færgeselskabet Thyborøn-Agger Rådhusgade 2 7620 Lemvig Sendt elektronisk til lene.bast@lemvig.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

2. Der må ikke uden Kystdirektoratets tilladelse foretages udvidelse eller ændringer af det godkendte anlæg.

2. Der må ikke uden Kystdirektoratets tilladelse foretages udvidelse eller ændringer af det godkendte anlæg. Klitgårdens Grundejerforening v/ Birgit Lund Brogårdsvej 33 2820 Gentofte Dato: 06-08-2013 Dokumentnr. 12/00451-96 Sagsbehandler: Anne Binderup Sørensen Direkte tlf.nr.: 91 33 84 22 Deres reference: Tilladelse

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 15/ Ref. Sanne Fanøe Zimmer Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse i form af høfder

Kystdirektoratet J.nr. 15/ Ref. Sanne Fanøe Zimmer Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse i form af høfder Lena Busch Nielsen Søvangen 9 5631 Ebberup Kystdirektoratet J.nr. 15/01109-9 Ref. Sanne Fanøe Zimmer 15-12-2015 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse i form af høfder Kystdirektoratet meddeler hermed

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø

Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø NOTAT Ref. JBC Den 11. december. 2017 Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø Baggrunden for ny kystbeskyttelse Kystdirektoratet har i september 2017 færdiggjort en ny kystbeskyttelsesløsning ved etablering

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sandfodre, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sandfodre, på de vilkår som fremgår nedenfor. Allan Winther-Rasmussen Ryesgade 9, Postboks 5097 8100 Århus C Kystdirektoratet J.nr. 15/00119-24 Ref. Henrik Junker Fogh 21-08-2015 Tilladelse til sandfodring på matr.nr. 9c Furreby By, Furreby beliggende

Læs mere

Natura 2000plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr.

Natura 2000plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr. Natura 2000plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 164 Hov Vig Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne naturtyper og arter

Læs mere

1 Generel karakteristik af Vanddistrikt 35

1 Generel karakteristik af Vanddistrikt 35 1 Generel karakteristik af Vanddistrikt 35 Foto: Storstrøms Amt Vanddistrikt 35 omfatter Storstrøms Amt samt de dele af oplandene til Suså, Saltø Å og Tryggevælde Å, som ligger i Vestsjællands Amt og Roskilde

Læs mere

MODERNISERING AF RESENDALVEJ

MODERNISERING AF RESENDALVEJ MODERNISERING AF RESENDALVEJ Forudgående høring April 2012 Debatoplæg Baggrund Silkeborg Kommune planlægger en modernisering af Resendalvej for at forbedre trafiksikkerheden. Den berørte strækning er ca.

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Palle Rosendahl Hansen Ægirsvej 8 6000 Kolding Pr. mail til: pharo@pc.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/00543-13 Ref. Thomas Larsen 01-09-2015 Tilladelse til fortøjningspæle og ankerblok ud for Ægirsvej 8,

Læs mere

Afgørelse om VVM pligt Moleudvidelse i Sletten Havn

Afgørelse om VVM pligt Moleudvidelse i Sletten Havn Fonden Sletten Havn Sletten Havn 1 3050 Humlebæk Att.: Ulf Anderskouv, NIRAS Sendt til uan@niras.dk og kontor@slettenhavn.dk Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Aarhus Kommune, Teknik og Miljø Rådhuspladsen 2 8000 Århus C Att.: Gitte Frøkjær, fge@aarhus.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02214-11 Ref. Thomas Larsen 13-07-2016 Tilladelse til ny kajkant ved Bassin 5,

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Gilleleje Havnelaug Havnekontoret Havnekontoret 3250 Gilleleje Kystdirektoratet J.nr. 16/01945-16 Ref. Anni Lassen 15-06-2016 Tilladelse til bypass efter KYBL ved Gilleleje Havn, Gribskov Kommune Kystdirektoratet

Læs mere

Afgørelse om at etablering af til- og frakørselsanlæg mellem Bodum og Aabenraa ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at etablering af til- og frakørselsanlæg mellem Bodum og Aabenraa ikke er VVM-pligtig Vejdirektoratet Niels Juels gade 13 1059 København K Sendt elektronisk til: nkk@vd.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Afgørelse om at etablering af

Læs mere

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 5. december 2011 J.nr.: NMK-31-00444 Ref.: MARMA AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i

Læs mere

1 Indledning. 2 Metode. Rønne Havn A/S Udvidelse af Rønne Havn - Etape 1 TE-Udbud Påvirkninger ved øget uddybning og klapning.

1 Indledning. 2 Metode. Rønne Havn A/S Udvidelse af Rønne Havn - Etape 1 TE-Udbud Påvirkninger ved øget uddybning og klapning. 12. oktober 2018 Notat Rønne Havn A/S Udvidelse af Rønne Havn - Etape 1 TE-Udbud Påvirkninger ved øget uddybning og klapning Projekt nr.: 227462 Dokument nr.: 1229911198 Version 1 Revision 00 Udarbejdet

Læs mere

Bent Reimers Gartnerstræde 1 2791 Dragør. Kystdirektoratet J.nr. 15/00040-14 Ref. Marianne Jakobsen 05-03-2015

Bent Reimers Gartnerstræde 1 2791 Dragør. Kystdirektoratet J.nr. 15/00040-14 Ref. Marianne Jakobsen 05-03-2015 Bent Reimers Gartnerstræde 1 2791 Dragør Kystdirektoratet J.nr. 15/00040-14 Ref. Marianne Jakobsen 05-03-2015 Fornyet vurdering - Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud for matr.nr. 11ad Kelstrup By,

Læs mere

LISELEJE HAVN AMBA c/o Liseleje Ejendomskontor Liselejevej Liseleje. CVR-nr

LISELEJE HAVN AMBA c/o Liseleje Ejendomskontor Liselejevej Liseleje. CVR-nr LISELEJE HAVN AMBA c/o Liseleje Ejendomskontor Liselejevej 60 3360 Liseleje CVR-nr. 31 16 17 46 Årsrapport for året 2012/2013 LISELEJE HAVN AMBA INDHOLDSFORTEGNELSE Oplysninger om Liseleje Havn Amba 1

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 14/00195-45 Ref. Ilse Gräber 14-10-2015

Kystdirektoratet J.nr. 14/00195-45 Ref. Ilse Gräber 14-10-2015 Notat Kystdirektoratet J.nr. 14/00195-45 Ref. Ilse Gräber 14-10-2015 VVM-screening af kystbeskyttelse på Anholt, ud for og på matr. nr. 56a, 56b, 56x, Anholt By, Anholt, Norddjurs Kommune Projekt: Anlægget

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT

KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 19. marts 2019 Bilag 3 - Dispensation fra naturbeskyttelsesloven 3 til oprensning af regnvandsbassin Københavns Kommune meddeler

Læs mere

Basisanalyse for Natura 2000-område nr. 243, Ebbeløkke Rev

Basisanalyse for Natura 2000-område nr. 243, Ebbeløkke Rev Basisanalyse for Natura 2000-område nr. 243, Ebbeløkke Rev Følgende EF-fuglebeskyttelses- og EF-habitatområder indgår: o EF-habitatområde nr. 243, Ebbeløkke Rev 1. Området Ebbeløkke Rev er et større område

Læs mere

Endelig tilladelse til etablering af badestrand ved Valbyparken anlægget er ikke VVM-pligtigt

Endelig tilladelse til etablering af badestrand ved Valbyparken anlægget er ikke VVM-pligtigt Københavns Kommune Center for Trafik Islands Brygge 37, 2. sal Postboks 450 1505 København V Sendt pr. mail til ex0g@kk.dk og sabb@ramboll.dk Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800

Læs mere

Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail:

Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail: Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail: gitte8240@hotmail.com) Kystdirektoratet J.nr. 16/00002-15 Ref. Ilse Gräber 28-04-2016 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud

Læs mere

Tilladelse til forlængelse af bådebro ved Nokken i Københavns

Tilladelse til forlængelse af bådebro ved Nokken i Københavns Bryggens Bådelaug Att. Michael Bernhard Sendt elektronisk til: michaelbernhard@me.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til forlængelse

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at foretage bypass med op til m3 oprensningssediment årligt, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at foretage bypass med op til m3 oprensningssediment årligt, på de vilkår som fremgår nedenfor. Hundige Havn Havnefoged Ole Wamberg Hejren 24 2670 Greve Kystdirektoratet J.nr. 15/00876-23 Ref. Anni Lassen 27-10-2015 Tilladelse til bypass på søterritoriet ved Hundige Havn, Greve Kommune Kystdirektoratet

Læs mere

Bade- og bådebroer Administrationsgrundlag

Bade- og bådebroer Administrationsgrundlag Miljø og Natur Bade- og bådebroer Administrationsgrundlag Bade- og bådebroer langs kysten Administrationsgrundlag, Slagelse Kommune Vedtaget af Udvalget for Miljø og Natur 26. februar 2009-1 - Indholdsfortegnelse

Læs mere

Grundejerforeningen Ølsted Nordstrand

Grundejerforeningen Ølsted Nordstrand Grundejerforeningen Ølsted Nordstrand April 2017 ØLSTED NORDSTRAND Ideer til renovering af stranden UDKAST PROJEKT Ølsted Nordstrand, Renovering af strand Ideer til renovering af stranden Grundejerforeningen

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Bandholm Aktivitetsforening Havnegade 37 4941 Bandholm Kystdirektoratet J.nr. 14/00900-17 Ref. Laura Storm Henriksen 25-11-2015 Tilladelse til etablering af strand i krydset ml. Havnegade og Strandparken

Læs mere

Hejlsminde Bro- og Bådelaug. Numerisk modellering af strømforhold og vurdering af sedimenttransport.

Hejlsminde Bro- og Bådelaug. Numerisk modellering af strømforhold og vurdering af sedimenttransport. . Numerisk modellering af strømforhold og vurdering af sedimenttransport. November 2011 Udgivelsesdato : 11. november 2011 Projekt : 23.0820.01 Udarbejdet : Mette Würtz Nielsen Kontrolleret : Claus Michael

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N7, Rubjerg Knude og Lønstrup Klit.

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N7, Rubjerg Knude og Lønstrup Klit. Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N7, Rubjerg Knude og Lønstrup Klit. Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007 om

Læs mere

OPGRADERING AF VESTERNASEN OG BATTERIVEJ SAMT NY VEJFORBINDELSE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Forhold til Natura 2000-reglerne 2

OPGRADERING AF VESTERNASEN OG BATTERIVEJ SAMT NY VEJFORBINDELSE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Forhold til Natura 2000-reglerne 2 FANØ KOMMUNE OPGRADERING AF VESTERNASEN OG BATTERIVEJ SAMT NY VEJFORBINDELSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NATURA 2000-VÆSENTLIGHEDSVURDERING

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til ny spuns og opfyld, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til ny spuns og opfyld, på de vilkår som fremgår nedenfor. Samsø Kommune att.: Joachim Machholm kommune@samsoe.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01564-12 Ref. Thomas Larsen 11-04-2016 Tilladelse til ny spuns og opfyld i Ballen Lystbådehavn, matr.nr. 149a Brundby By,

Læs mere

Miljøvenlig kystbeskyttelse Strandforbedring Nordsjælland

Miljøvenlig kystbeskyttelse Strandforbedring Nordsjælland - Miljøvenlig kystbeskyttelse Strandforbedring Nordsjælland SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75 9990 Skagen Tlf 98 44 57 13 Mail: sic-denmark@mail.tele.dk 1 Generelt SIC systemet baseret

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Nymindegab Borgerforening Ib Nielsen Vesterhavsvej 330 6830 Nørre Nebel Kystdirektoratet J.nr. 15/00889-13 Ref. Anni Lassen 19-02-2016 KDI 15/00889 Tilladelse til bypass efter KBL ved Nymindestrømmen,

Læs mere

Oversigt over luvsidetilsanding og oprensninger omkring havne- og kystkonstruktioner. Juni 1999. Per Roed Jacobsen.

Oversigt over luvsidetilsanding og oprensninger omkring havne- og kystkonstruktioner. Juni 1999. Per Roed Jacobsen. Oversigt over luvsidetilsanding og oprensninger omkring havne- og kystkonstruktioner Juni 1999 Klient Klients kontaktperson Kystinspektoratet Per Roed Jacobsen Projekt Projekt Nr. Luvsidetilsanding i Danmark

Læs mere

Tilladelse til etablering af kajakpolo-anlæg ved matrikel nr. 64, Amagerbros Kvarter, Københavns Havn

Tilladelse til etablering af kajakpolo-anlæg ved matrikel nr. 64, Amagerbros Kvarter, Københavns Havn Bryggens Kajakpolo Att. Martin Møller Dannevirkegade 26 1763 København V E-mail: martin@bryggens-kajakpolo.dk Sendt elektronisk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790

Læs mere

HANSTHOLM HAVN. UDVIDELSE BORGERMØDE OM VVM BORGERMØDE OMKRING VVM 28. JUNI 2017

HANSTHOLM HAVN. UDVIDELSE BORGERMØDE OM VVM BORGERMØDE OMKRING VVM 28. JUNI 2017 HANSTHOLM HAVN. UDVIDELSE BORGERMØDE OM VVM HVORFOR UDVIDE? Havnen er 50 år gammel og bygget til datidens fiskeskibe. Siden 1967 er der sket en kraftig udvikling i flåden hen imod større og anderledes

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Mariagerfjord Kommune Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Pr. mail til hamuu@mariagerfjord.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/01208-10 Ref. Thomas Larsen 13-01-2016 Tilladelse til at etablere en flydebro i Øster Hurup

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Hobro Både og Fiskerihavn Att. Torben Larsen Skibsgade 39 9500 Hobro Sendt pr. mail til torlars@fiberflex.dk Kystdirektoratet J.nr. 17/01847-10 Ref. Lotte Beck Olsen 15-08-2017 Tilladelse til renovering/udskiftning

Læs mere

HAVNESAND LOKAL UDVIKLING ØKONOMI

HAVNESAND LOKAL UDVIKLING ØKONOMI Klimatilpasning på Nordkysten - Havnesand til kyst Genanvendelse af havnesand fra Gilleleje og Hornbæk havne HAVNESAND LOKAL UDVIKLING ØKONOMI Genanvendelse af havnesandet fra Gilleleje og Hornbæk havne

Læs mere

Sandfodring på Nordkysten

Sandfodring på Nordkysten Gribskov Kommune Sandfodring på Nordkysten Skitseprojekt September 2009 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Gribskov Kommune Sandfodring på Nordkysten

Læs mere

Slettestrand (Areal nr. 93)

Slettestrand (Areal nr. 93) Slettestrand (Areal nr. 93) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Områderne ligger mellem Slettestrand og Tranum, og udgør distriktets østligste del. Arealerne afgrænses mod øst af Tranum Strandvej, der samtidig

Læs mere

Etablering af stensætning kræver tilladelse fra Kystdirektoratet, jf. 16, stk. 1, nr. 1 i kystbeskyttelsesloven (LBK nr. 267 af 11/03/2009).

Etablering af stensætning kræver tilladelse fra Kystdirektoratet, jf. 16, stk. 1, nr. 1 i kystbeskyttelsesloven (LBK nr. 267 af 11/03/2009). Grundejerforeningen for Laveskov Villaby C/O Jan Severin Strandmarken 7 3050 Humlebæk Kystdirektoratet J.nr. 14/00501-46 Ref. Ilse Gräber 22-10-2015 Tilladelse til forlængelse stensætning ud for højvandsbeskyttelse,

Læs mere

Tilladelse til etablering af 10 faste bådebroer ved Lynettehavnen

Tilladelse til etablering af 10 faste bådebroer ved Lynettehavnen Strömma A/S Amager Strandvej 16 2300 København S Sendt elektronisk til: jjn@jjconsult.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Det Nordfynske Kystsikrings-, Dige- og Pumpelag.

Det Nordfynske Kystsikrings-, Dige- og Pumpelag. Det Nordfynske Kystsikrings-, Dige- og Pumpelag. Administration: Thygesensvej 2, 5450 Otterup www.nordfynskyst.dk - tlf.: 64 87 14 89 mail info@nordfynskyst.dk Ansøgning om tilladelse til sandfodring Kystdirektoratet

Læs mere

Kortbilag 1 - Anholt.

Kortbilag 1 - Anholt. Kortbilag 1 - Anholt. Indhold: Anholt (Århus Amt) Side 02 69. Anholt (Skov- og Naturstyrelsen) Side 05 Geologisk set Det mellemste Jylland (Skov- og Naturstyrelsen) Side 06 Side 1 af 11 Anholt Istidslandskab,

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Julemærkehjemmet Fjordmark Att. Jesper Lildholdt Fjordvejen 20 6340 Kruså Kystdirektoratet J.nr. 16/02074-16 Ref. Peter Lomholt Langdahl 05-07-2016 Sendt på mail til: jesper.lildholdt@julemaerket.dk Tilladelse

Læs mere

HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG

HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG BILAG 1 PROJEKT INTRODUKTION HASLØV & KJÆRSGAARD Sag nr. HØR 37.5 25. oktober 2017 INDHOLD 1.0 Projekt Introduktion 1.1 Projektets formål 1.2 Eksisterende

Læs mere

Tilladelse til renovering af søindfatning nord ved Helsingør

Tilladelse til renovering af søindfatning nord ved Helsingør HH Ferries Helsingør ApS Færgevej 8 3000 Helsingør Sendt elektronisk til Henriklund.rasmussen@sweco.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand Grundejerforeningen Kobæk Sønderstrand Att. Kent Martinussen Kystdirektoratet J.nr. 16/06326-19 Ref. Britt Gadsbølle Larsen 31-05-2017 Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse

Læs mere

Kysten ved Rågeleje. - udviklingen gennem 100 år. Af Jakob Wandall, Raageleje og Udsholt Strand Grundejerlav

Kysten ved Rågeleje. - udviklingen gennem 100 år. Af Jakob Wandall, Raageleje og Udsholt Strand Grundejerlav Kysten ved Rågeleje - udviklingen gennem 100 år Af Jakob Wandall, Raageleje og Udsholt Strand Grundejerlav Indhold Forord... 3 Baggrund... 4 Bevægelser i vandet - kystmorfologien... 4 Kystlinjens udvikling

Læs mere

Kort information om Natura 2000 og bilag IV arter

Kort information om Natura 2000 og bilag IV arter Kort information om Natura 2000 og bilag IV arter September 2016 1 Kort information om Natura 2000 og bilag IV arter Anne Villadsgaard, Kystdirektoratet Hvad er Natura 2000? Natura 2000-områder kaldes

Læs mere

Bekendtgørelse om Nationalpark Mols Bjerge

Bekendtgørelse om Nationalpark Mols Bjerge BEK nr 868 af 27/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 26. december 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. 010-00222 Senere ændringer til

Læs mere

Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn. Praksis Arkitekter - 30.05.12

Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn. Praksis Arkitekter - 30.05.12 Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn Praksis Arkitekter - 30.05.12 HOVEDGREB Hovedgrebet tager afsæt i den eksisterende runde havn fra 1930erne. Omkring denne etableres en ellipseformet ydermole der lægger

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af et nyt sommerhus på et hedeareal, Varde Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af et nyt sommerhus på et hedeareal, Varde Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 16. april 2007 J.nr.: NKN-131-00055 mgi Afgørelse i sagen om

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Kirsten Eskesen Kaalundsvej 43 5230 Odense M Kystdirektoratet J.nr. 15/00727-16 Ref. Laura Storm Henriksen 15-02-2016 Tilladelse til etablering af fortøjningsbøje ud for matr. nr. 1ah, Langø, Stubberup,

Læs mere