Boligudvalget L 89 Bilag 12 Offentligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Boligudvalget 2010-11 L 89 Bilag 12 Offentligt"

Transkript

1 Boligudvalget L 89 Bilag 12 Offentligt Huseftersynsordningen til revision Debatindlæg ved: Ing. Sven Heiner Beskikket bygningssagkyndig HE nr. 9 Beskikket energikonsulent EK nr. 9 Teknisk revisor fra 2006 til

2 Det skal præciseres, at mine udtalelser, samt holdninger, ene og alene er mine personlige og på ingen måde må tages som udtryk for hverken mine kollegaers, eller teknisk revisions synspunkter. Fremsatte forslag er baseret på erfaringer og oplevelser gennem mange år som: Bygningsingeniør Eksam. Skadeskonsulent Beskikket Bygningssagkyndig HE 9 Beskikket Energikonsulent EK 9 Syn- og skønsmand for Ankenævnet for Huseftersyn. Teknisk revisor for Huseftersynsordningen og Energimærkningsordningen.

3 Fakta om Huseftersynsordningen Huseftersynsordningen er en forbrugerbeskyttelse mellem to forbrugere,, hvor forbrugerne er henholdsvis sælger og køber af fast ejendom. Tilstandsrapporten er et statsligt dokument,, som bærer dronningekrone og Erhvervs- og Byggestyrelsens mærke og kan kun udføres af special uddannede ingeniører, konstruktører, samt arkitekter, der bliver beskikkede. Uddannelse og kontrol af de beskikkede bygningssagkyndige varetages og administreres alene af Erhvervs og Byggestyrelsen. Tilstandsrapporten er husets dokument og skal udføres af en uvildig beskikket bygningssagkyndig. Huseftersynsordningen er en frivillig ordning,, som sælger alene tager stilling til at vælge.

4 Under disse omstændigheder kan der derfor rejses følgende spørgsmål: Er det rimeligt, at en ejendomsmægler fortsat har mulighed for at præge en sælger til valg af en bestemt bygningssagkyndig? Er det rimeligt, at mægler/forsikringsselskab kan tilbyde tillægsydelser og rabatter, mod at sælger lader bestillingen af en tilstandsrapport gå via mægleren/forsikringsselskaberne. (hvilket vurderes i strid med konkurrencelovens kap. 2 6)? Er det rimeligt,, at ovennævnte forhold i dag kan ses at medføre, at op mod 75 % (tidligere kun 40%) af bestillingerne på tilstandsrapporter går via forsikringsselskaberne, på bekostning af den selvstændige bygningssagkyndige? (Tal baseret på undersøgelse af de Frie Uafhængige Bygningssagkyndige ) Er det rimeligt,, at forsikringsselskaberne, som sidder på den dominerende andel af bestillingerne, laver eksklusivaftaler med storudbydere af tilstandsrapporter på bekostning af de selvstændige bygningssagkyndige? Er det rimeligt, at forsikringsselskaberne, som har en økonomisk interesse i at sælge en handelsvarer i forbindelse med Huseftersynsordningen, skal have indflydelse på udpegning af en bygningssagkyndig uden at det konflikter med uvildighedskriteriet?

5 Er det rimeligt - fortsat: Er det rimeligt, at forsikringsselskabernes styrede prissætning af hvad der kan betales for en tilstandsrapport medfører, at de bygningssagkyndige føler sig presset på tiden, med risiko for at tilstandsrapportens kvalitet lider herunder? Er det rimeligt, at tilstandsrapporten i dag er blevet en handelsvare, som større aktører/grossister tjener penge på at sælge til mindre bygningssagkyndige? Er det rimeligt, at forsikringsselskaberne sætter krav til den bygningssagkyndige, der ønsker at arbejde for dem, at der skal ydes gratis genbesigtigelse uanset hvornår, gratis rapporttillæg, samt ubegrænset kredit til huset er solgt? Er det rimeligt, at der skal være flere mellemhandlerled, med gebyr afgifter som udhuler den bygningssagkyndiges honorar, samt fordyrer omkostningerne for forbrugerne? Er det rimeligt, at en nyuddannet beskikket bygningssagkyndig er nød til at lade sig ansætte i et stort firma, eller købe sig til et område af en grossist for at kunne gøre sig håb om, at få opgaver?

6 Er det rimeligt - fortsat: Er det rimeligt, at der sættes krav om en unødig og fordyrende certificering af energimærkningskonsulenter, som medfører at omkring konsulenter, der ikke har råd til at lade sig certificere, nu med stor sandsynlighed bliver udelukket fra at få opgaver med at lave tilstandsrapporter? Er det rimeligt, at ikke begge forbrugernes interesser varetages med de nuværende markedskræfternes frie spil i Huseftersynsordningen. Er det rimeligt, at sælger alene nyder gevinsten ved af, han finder en billig bygningssagkyndig? Er det rimeligt, at forbrugeren 1/sælgeren har mulighed for at sikre sig et hurtigt salg og god salgspris, ved bevist at vælge en bygningssagkyndig, som ikke er så rundhåndet med hårde karakterer, samt ikke skriver så meget i tilstandsrapporten? Er det rimeligt, at forbrugeren 2/ køberen kan risikere at skulle undgælde for forbrugeren 1/sælgerens gevinst ved valg af speciel bygningssagkyndig? Er det rimeligt, at både forbruger 1/sælger og forbruger 2/ køber, ikke sikres en total uvildig bygningssagkyndig via eget valg fra en af EBST kontrolleret hjemmeside?

7 Er det rimeligt - fortsat: Er det rimeligt, at ejendomsmægler og forsikringsselskab kan opnå økonomisk gevinst ved at der ikke forefindes et centralt og uvildigt bestiller hjemmeside? Er det rimeligt, at den seneste statistik over opgavefordelingen af tilstandsrapporter, bekræfter de bygningssagkyndiges påstande om at flere og flere sager styres via forsikringsselskaberne og lander hos forsikringsselskabernes aftalepartnere (de store grossister), med det resultat til følge, at antallet af bygningssagkyndige fortsat er faldende (fra 586 i 2010 til nu 546 pr. jan 2011)? Er det rimeligt, at valg af en konsulent fortsat skal bygge på konkurrencemomentet om mulighed for valg af kvalitet og pris - fortsat fremføres som endegyldigt argument for fastholdelse af et urimeligt system, når det påviseligt ikke er korrekt.. Da kun den ene part som loven om forbrugerbeskyttelse skal tilgodese, har gavn af en prisbillighed og i øvrigt ikke selv kan gennemskue kvaliteten af varen?

8 Neutral udvælgelse af en bygningssagkyndig. Det må slås fast at kun en neutral udvælgelse af en bygningssagkyndig via en hjemmeside, kontrolleret af EBST, kan sikre begge forbrugere,, at den bygningssagkyndige vitterlig er uvildig. Hvilet samtidig kan sikre forbrugeren, at der ikke betales en krone mere end hvad en tilstandsrapport må koste, samt fjerne alle unødvendige mellemhandler gebyrer. Kontrol kan være godt, men kontrol indebærer løbende større administrations omkostninger. Hvorimod opbygning af en hjemmeside med en sikkerhed for udpegning af en uvildig bygningssagkyndig, kun er et engangsbeløb på under kr ,-

9 Spørgsmål?

10 Central visitering af en bygningssagkyndig og energikonsulent via en hjemmeside på internettet, er den eneste sikre vej til, at sikre at en tilstandsrapport bliver udført af en uvildig bygningssagkyndig: Ejendomsmæglere og forsikringsselskaber får ikke indflydelse på valg af konsulent. Forsikringsselskabernes styring og pres på konsulenterne fjernes. Forsikringsselskabernes ulige skabte konkurrenceforvridning mellem sælgers eventuelle valg af en konsulent uden for (eksklusiv) aftaler med bestemte konsulentfirmaer/sammenslutninger fjernes. Køber risikere ikke at bliver et offer for sælgers/mæglers/forsikringsselskabs ensidige valg af en speciel udvalgt bygningssagkyndig. Både køber og sælger kan have tillid til at den udmeldte konsulent vitterlig er uvildig.

11 Argumenter i mod en central visitering : Det vil blive dyrere for forbrugerne: NEJ kontrollerede faste priser sikre forbrugerne. Konkurrenceloven bliver tilsidesat: NEJ Tværtimod.. Som det er i dag bliver kun sælger tilgodeset af konkurrencemomentet. Køber er derimod offer for sælgers valg. Der kan laves en lov som sikre det kun er sælger der selv skal finde en bygningssagkyndig: NEJ - Kan systemet omgås så vil det blive omgået Tilsvarende som det sker i dag!

12 Afskaf karaktersystemet: Erstattes med forholdsbeskrivelse i klar tekst. Hvad er galt. Hvor er det galt. Hvilken konsekvens kan det få.

13 Energimærkningsordningen bør lægges over under Huseftersynsordningen, samt forenkles og gøres mere forståeligt og tilgængeligt for forbrugerne: Energimærket er for kompliceret og detaljeret og går ud over kravet fra EU. For mange fejlbehæftet rapporter mindsker respekten for mærket. Certificeringsordningen skaber ikke bedre energimærker. Certificeringsordningen medføre at et stort antal kvalificerede konsulenter dropper ud. Certificeringsordningen hindre at nye konsulenter har råd til at etablere sig.

14 Spørgsmål?

Aktuelle problemer med Huseftersynsordningen:

Aktuelle problemer med Huseftersynsordningen: By- og Boligudvalget 2013-14 BYB Alm.del Bilag 35 Offentligt 1 Justitsministeriet Cc: Folketingets Boligudvalget Slagelse den 18. december 2013 Vedr.: Bemærkninger til høring om mulige interessekonflikter

Læs mere

Beretning. bestilling af tilstandsrapporter og byggesagkyndiges uvildighed. Beretning nr. 6 Folketinget 2011-12

Beretning. bestilling af tilstandsrapporter og byggesagkyndiges uvildighed. Beretning nr. 6 Folketinget 2011-12 Beretning nr. 6 Folketinget 2011-12 Beretning afgivet af By- og Boligudvalget den 7. juni 2012 Beretning om bestilling af tilstandsrapporter og byggesagkyndiges uvildighed 1. Indledning Folketingets By-

Læs mere

Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 21. maj 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Annemette Ross Sagsnr.: 2013-0032-0567 Dok.: 1041322 Opfølgning på Folketingets By-

Læs mere

Nedenstående må gerne omdeles til alle folketingsmedlemmer, relevante udvalg og ministerier.

Nedenstående må gerne omdeles til alle folketingsmedlemmer, relevante udvalg og ministerier. By- og Boligudvalget 2011-12 BYB alm. del Bilag 84 Offentligt Fra: ABR / Gert Lund Christensen [mailto:info@abr.dk] Sendt: 20. april 2012 23:36 Til: folketinget@folketinget.dk Cc: 'ABR / Gert Lund Christensen';

Læs mere

Åbent brev til folketingets Boligudvalg. Fakta og kommentarer vedr. Huseftersyns - og Energimærkningsordningerne.

Åbent brev til folketingets Boligudvalg. Fakta og kommentarer vedr. Huseftersyns - og Energimærkningsordningerne. Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del Bilag 103 Offentligt 1 Åbent brev til folketingets Boligudvalg Slagelse september 2010 Vedr.: Fakta og kommentarer vedr. Huseftersyns - og Energimærkningsordningerne.

Læs mere

Høring - Spørgsmål om bestilling af tilstandsrapporten

Høring - Spørgsmål om bestilling af tilstandsrapporten Følgegruppen for huseftersynsordningen Dato: 17. marts 2015 Kontor: Boliglovgivning Sagsnr.: 2015-805 Sagsbehandler: eta Dok id: 581581 Høring - Spørgsmål om bestilling af tilstandsrapporten Ministeriet

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 57 Offentligt

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 57 Offentligt By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 57 Offentligt NOTAT Dato: 6. maj 2015 Kontor: Boliglovgivning Sagsnr.: 2015-1207 Sagsbehandler: eta Dok id: 578839 Notat om statistik over rekvisition af

Læs mere

Fornyet høring om mulige interessekonflikter i forholdet mellem forsikringsselskabet og den bygningssagkyndige

Fornyet høring om mulige interessekonflikter i forholdet mellem forsikringsselskabet og den bygningssagkyndige Justitsministeriet Sendt på mail jm@jm.dk og tcm@jm.dk 14. august 2015 Fornyet høring om mulige interessekonflikter i forholdet mellem forsikringsselskabet og den bygningssagkyndige Tak for muligheden

Læs mere

JUSTITSMIN1STE Lovafdelingen

JUSTITSMIN1STE Lovafdelingen Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del Bilag 92 Offentligt Folketinget Boligudvalget Christiansborg 1240 København K JUSTITSMIN1STE Lovafdelingen Dato: Kontor: Sagsbeh: Sagsnr.: Dok.: ET Formueretskontoret

Læs mere

Beskrivelse af samarbejde mellem bestillingsportal (portalen) og konsulenten.

Beskrivelse af samarbejde mellem bestillingsportal (portalen) og konsulenten. Beskrivelse af samarbejde mellem bestillingsportal (portalen) og konsulenten. INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Parter, formål og forudsætninger 2. Konsulentens forpligtigelser 3. Rekvisitionssystemet 4. Økonomi

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 29. februar 2012 blev der i sag 151-2011 Ejendomsmæglervirksomheden BB indbragt af Erhvervs- og Byggestyrelsen (nu Erhvervsstyrelsen) afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 21. februar 2011 har Erhvervsstyrelsen

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 10 Offentligt

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 10 Offentligt By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 10 Offentligt NOTAT Dato: 29. oktober 2014 Kontor: Boliglovgivning Sagsnr.: 2014-3053 Sagsbehandler: eta Dok id: 477371 Notat om statistik over rekvisition

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om beskikkede bygningssagkyndige m.v.

Betænkning. Forslag til lov om beskikkede bygningssagkyndige m.v. Til lovforslag nr. L 29 Folketinget 2010-11 Betænkning afgivet af Boligudvalget den 23. november 2010 Betænkning over Forslag til lov om beskikkede bygningssagkyndige m.v. 1. Ændringsforslag Der er stillet

Læs mere

Det er naturligvis frivilligt, om du vil deltage, men fordelen for dig er, at du får et gratis ekstra eftersyn af din ejendom.

Det er naturligvis frivilligt, om du vil deltage, men fordelen for dig er, at du får et gratis ekstra eftersyn af din ejendom. Dato: 11. juli 2013 Kontor: Boliglovgivning Sagsnr.: 2013-620 Sagsbehandler: eta Dok id: notat Notat om ændringer af Håndbogen og HEWEB Dette notat indeholder en beskrivelse af ændringer, som foretages

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 29. februar 2012 blev der i sag 150-2011 Ejendomsmæglervirksomheden RR indbragt af Erhvervs- og Byggestyrelsen (nu Erhvervsstyrelsen) afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 18. februar 2011 har Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Tak for det fremsendte høringsmateriale vedr. betænkning nr. 1520 om huseftersynsordningen.

Tak for det fremsendte høringsmateriale vedr. betænkning nr. 1520 om huseftersynsordningen. Justitsministeriet 20. august 2010 Høring af betænkning om huseftersynsordningen Tak for det fremsendte høringsmateriale vedr. betænkning nr. 1520 om huseftersynsordningen. BfBE har været medlem af Justitsministeriets

Læs mere

By- og Boligudvalget 2012-13 BYB Alm.del Bilag 75 Offentligt

By- og Boligudvalget 2012-13 BYB Alm.del Bilag 75 Offentligt By- og Boligudvalget 2012-13 BYB Alm.del Bilag 75 Offentligt NOTAT 3. maj 2013 Opfølgning på Folketingets By- og Boligudvalgs beretning af 19. december 2012 om opfølgning på beretning om bestilling af

Læs mere

Beskrivelse af samarbejde mellem bestillingsportal (portalen) og konsulenten.

Beskrivelse af samarbejde mellem bestillingsportal (portalen) og konsulenten. Beskrivelse af samarbejde mellem bestillingsportal (portalen) og konsulenten. INDHOLDSFORTEGNELSE 1. PARTER, FORMÅL OG FORUDSÆTNINGER 2. KONSULENTENS FORPLIGTIGELSER 3. REKVISITIONSSYSTEMET 4. ØKONOMI

Læs mere

Aktuelle emner INFORMATIONSMØDE FOR BESKIKKEDE BYGNINGSSAGKYNDIGE

Aktuelle emner INFORMATIONSMØDE FOR BESKIKKEDE BYGNINGSSAGKYNDIGE Aktuelle emner INFORMATIONSMØDE FOR BESKIKKEDE BYGNINGSSAGKYNDIGE AKTUELLE EMNER Ændringer af bekendtgørelse om HE Orientering om SBi s Projekt om måling af fugt i danske boliger Opfølgning på nye regler

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 (2. samling) ERU Alm.del Bilag 37 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 (2. samling) ERU Alm.del Bilag 37 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 (2. samling) ERU Alm.del Bilag 37 Offentligt Fornyet høring om mulige interessekonflikter i forholdet mellem forsikringsselskabet og den bygningssagkyndige

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin villalejlighed og indgik derfor den 18. februar 2009 en formidlingsaftale med indklagede.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin villalejlighed og indgik derfor den 18. februar 2009 en formidlingsaftale med indklagede. 1 København, den 24. november 2011 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmægleraktieselskabet Poul Erik Bech v/ advokat Steen Lundbye Nørre Voldgade 19 1358 København K Nævnet har modtaget klagen den 28. januar

Læs mere

R E D E G Ø R E L S E om forbedring af huseftersynsordningen

R E D E G Ø R E L S E om forbedring af huseftersynsordningen Justitsministeriet Lovafdelingen Dato: 12. oktober 2005 Kontor: Formueretskontoret Sagsnr.: 2005-703-0003 Dok.: LHO40167 R E D E G Ø R E L S E om forbedring af huseftersynsordningen Ved besvarelsen af

Læs mere

Omfangsdræn m.m. under huseftersynsordningen i lyset af UfR 2015 s. 702 Ø

Omfangsdræn m.m. under huseftersynsordningen i lyset af UfR 2015 s. 702 Ø Omfangsdræn m.m. under huseftersynsordningen i lyset af UfR 2015 s. 702 Ø H.P. Rosenmeier Marts 2015 Denne lille artikel er en bearbejdet og udbygget udgave af en kommentar til UfR 2015 s. 702 Ø i min

Læs mere

Bevissikringsaftalen - ejerskifteforsikring

Bevissikringsaftalen - ejerskifteforsikring Bevissikringsaftalen - ejerskifteforsikring Aftale om bevissikring og regresfrafald mellem ejerskifteforsikringsselskaber og de bygningssagkyndiges ansvarsforsikringsselskaber (bevissikringsaftalen) af

Læs mere

Dette notat indeholder en beskrivelse af ændringer, som foretages i HEWEB, Tilstandsrapporten og Håndbogen med virkning fra den 1. oktober 2013.

Dette notat indeholder en beskrivelse af ændringer, som foretages i HEWEB, Tilstandsrapporten og Håndbogen med virkning fra den 1. oktober 2013. Dato: 16. september 2013 Kontor: Boliglovgivning Sagsnr.: 2013-620 Sagsbehandler: eta Dok id: notat Ændringer af HEWEB, Tilstandsrapporten og Håndbogen Dette notat indeholder en beskrivelse af ændringer,

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 332 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 332 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del Bilag 332 Offentligt NOTAT 4. juli 2016 Statistik over rekvisition af tilstandsrapporter i perioden 1. oktober 2015 31. marts 2016 Indledning Der

Læs mere

KENDELSE. Klagen angår videre spørgsmålet, om hvorvidt indklagede skal erstatte klagers udgift til tilstandsrapport og energimærke.

KENDELSE. Klagen angår videre spørgsmålet, om hvorvidt indklagede skal erstatte klagers udgift til tilstandsrapport og energimærke. 1 København, den 30. juni 2011 KENDELSE Klager ctr. Michael H. Jørgensen A/S Labæk 13 4300 Holbæk Nævnet har modtaget klagen den 19. januar 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har krav

Læs mere

Justitsministeriet. Sendt pr. til og Sagsnr Forsikringsbranchens erfaringer med Huseftersynsordningen

Justitsministeriet. Sendt pr.  til og Sagsnr Forsikringsbranchens erfaringer med Huseftersynsordningen Justitsministeriet Sendt pr. e-mail til jm@jm.dk og plj@jm.dk Sagsnr. 2012-7005-0020 Forsikringsbranchens erfaringer med Huseftersynsordningen 02.02.2017 er blevet anmodet om at komme med bemærkninger

Læs mere

Klager. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr.

Klager. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. 1 København, den 1. juni 2010 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Hanne Faaborg, Charlotte Lynggaard og Poul Erik Hansen Damhaven 5 B 7100 Vejle Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal

Læs mere

Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige. Årsberetning 2011

Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige. Årsberetning 2011 Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige Årsberetning 2011 Indholdsfortegnelse Formandens beretning 1. Generelt om Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige 1.1.

Læs mere

Energistyrelsens vejledning om energimærkning til virksomheder der udfører energimærkning

Energistyrelsens vejledning om energimærkning til virksomheder der udfører energimærkning V EJLEDNING rev. 30. september 2014 J.nr. 3009/3027-0063 Ref. ABK/SRO Energibesparelser Side 1/ 12 Energistyrelsens vejledning om energimærkning til virksomheder der udfører energimærkning Indholdsfortegnelse

Læs mere

Klager. J.nr. 2012-0236 li. København, den 22. april 2013 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2012-0236 li. København, den 22. april 2013 KENDELSE. ctr. 1 København, den 22. april 2013 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Palle Schultz Jensen og Morten Nancke Rugårdsvej 260 5210 Odense NV Nævnet har modtaget klagen den 16. november 2012.

Læs mere

Forsikring & Pension. L 35 - Delautorisationer. Huseftersynsordningen

Forsikring & Pension. L 35 - Delautorisationer. Huseftersynsordningen Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 35 Bilag 5 Offentligt Forsikring & Pension L 35 - Delautorisationer Huseftersynsordningen Konsekvenser for forbrugere og forsikringsselskaber Høring i Folketinget

Læs mere

Påtale for fejl i en tilstandsrapport

Påtale for fejl i en tilstandsrapport Scan-jour ----------- --------------------- Påtale for fejl i en tilstandsrapport Afgørelse Der tildeles herved beskikket bygningssagkyndig ----------------------- en påtale for fejl i tilstandsrapporterne

Læs mere

1. Forord: En omskiftelig tid

1. Forord: En omskiftelig tid Årsberetning 2010 1 2 1. Forord: En omskiftelig tid Energistyrelsen valgte at etablere et nyt sekretariat til driften af styrelsens mærkningsog eftersynsordninger, som trådte i funktion den 1. maj 2010.

Læs mere

Tilstandsrapport, elinstallationsrapport home SundhedsAttest og energimærke

Tilstandsrapport, elinstallationsrapport home SundhedsAttest og energimærke Tilstandsrapport, elinstallationsrapport home SundhedsAttest og energimærke Sådan er loven om forbrugerbeskyttelse ved en bolighandel Hvis der efter en bolighandel bliver opdag et alvorlige fejl eller

Læs mere

Aktiv Natur Velvære Bildsø skov og Strand

Aktiv Natur Velvære Bildsø skov og Strand Aktiv Natur Velvære Bildsø skov og Strand www.aktivnatur.dk Præsenteret af Sven Heiner Idémand og formand af foreningen Min erhvervsbaggrund kort: Uddan. Bygningssnedker Uddan. Bygningsingeniør Uddan.

Læs mere

FRI Høringssvar til Udkast om bekendtgørelse om certificeringsordninger for dok. af tekniske forhold

FRI Høringssvar til Udkast om bekendtgørelse om certificeringsordninger for dok. af tekniske forhold Skabelon til kommentering FRI Høringssvar til Udkast om bekendtgørelse om certificeringsordninger for dok. af tekniske forhold Afsender: Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI Inge Ebbensgaard ime@frinet.dk

Læs mere

Ankenævnet for Huseftersyn

Ankenævnet for Huseftersyn Ankenævnet for Huseftersyn Årsberetning 2010 Indholdsfortegnelse Formandens beretning 1. Generelt om Ankenævnet for Huseftersyn 1.1. Ankenævnets historiske baggrund 1.2. Ankenævnets nedlæggelse 1.3. Ankenævnets

Læs mere

Påtale for alvorlige fejl i en tilstandsrapport

Påtale for alvorlige fejl i en tilstandsrapport Sag: Scan-jour Påtale for alvorlige fejl i en tilstandsrapport Afgørelse: Der tildeles herved beskikket bygningssagkyndig en påtale for alvorlige fejl i tilstandsrapporten H 06- -0010, dateret, jf. 7 stk.

Læs mere

Bekendtgørelse om huseftersynsordningen 1)

Bekendtgørelse om huseftersynsordningen 1) BEK nr 1262 af 14/12/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 16. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2012-4381 Senere

Læs mere

Årsberetning Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige

Årsberetning Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige Årsberetning 2015 Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige Indholdsfortegnelse Formandens beretning..s. 2 1. Generelt om Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige.s.

Læs mere

Påtale for fejl i en tilstandsrapport

Påtale for fejl i en tilstandsrapport Scan-jour ---------- Påtale for fejl i en tilstandsrapport Afgørelse Der tildeles herved beskikket bygningssagkyndig --------------------------- en påtale for fejl i tilstandsrapporten H 08-xxxxx-0002

Læs mere

Påtale for fejl i en tilstandsrapport

Påtale for fejl i en tilstandsrapport Scan-jour xxxxxxx Påtale for fejl i en tilstandsrapport Afgørelse Der tildeles herved beskikket bygningssagkyndig ----------------------------- en påtale for fejl i tilstandsrapporten H 08-xxxxx-0026 af

Læs mere

Energistyrelsens vejledning om energimærkning til virksomheder der udfører energimærkning

Energistyrelsens vejledning om energimærkning til virksomheder der udfører energimærkning V EJLEDNING rev. 30. januar 2015 J.nr. 3009/3027-0079 Ref. ABK/ Energibesparelser Side 1/ 12 Energistyrelsens vejledning om energimærkning til virksomheder der udfører energimærkning Indholdsfortegnelse

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0133 UL/bib. København, den 15. marts 2012 KENDELSE. ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Poul Johansen Nørregade 1 8700 Horsens

Klager. J.nr. 2011-0133 UL/bib. København, den 15. marts 2012 KENDELSE. ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Poul Johansen Nørregade 1 8700 Horsens 1 København, den 15. marts 2012 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Poul Johansen Nørregade 1 8700 Horsens Nævnet har modtaget klagen den 5. juli 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

ved tredjemands udarbejdelse af nye energimærker for ejendommene beliggende [...] og [...].

ved tredjemands udarbejdelse af nye energimærker for ejendommene beliggende [...] og [...]. (Besparelser i energiforbruget) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Årsberetning Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige

Årsberetning Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige Årsberetning 2016 Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige Indhold Formandens beretning... 2 Generelt om Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige... 3 1.2. Om

Læs mere

ENERGIMÆRKNING Lovkrav - for at spare energi. Orientering ved Flemming Henrik Jørgensen Ingeniør & Energikonsulent

ENERGIMÆRKNING Lovkrav - for at spare energi. Orientering ved Flemming Henrik Jørgensen Ingeniør & Energikonsulent ENERGIMÆRKNING 2014 Lovkrav - for at spare energi Orientering ved Flemming Henrik Jørgensen Ingeniør & Energikonsulent 1 Emnepunkter: Hvorfor er energimærkerne så dårlige/ uforståelige/ uensartede? Hvordan

Læs mere

Syn og skøn i skattesager

Syn og skøn i skattesager - 1 Syn og skøn i skattesager Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten har i en ny afgørelse præciseret, at en skatteyder har krav på et uvildigt syn og skøn som bevismiddel i en

Læs mere

ENERGIMÆRKNING Lovkrav - for at spare energi. Orientering ved Flemming Henrik Jørgensen Ingeniør & Energikonsulent

ENERGIMÆRKNING Lovkrav - for at spare energi. Orientering ved Flemming Henrik Jørgensen Ingeniør & Energikonsulent ENERGIMÆRKNING 2014 Lovkrav - for at spare energi Orientering ved Flemming Henrik Jørgensen Ingeniør & Energikonsulent 1 Emnepunkter: Hvorfor er energimærkerne så dårlige/ uforståelige/ uensartede? Hvordan

Læs mere

Påtale for fejl i en tilstandsrapport

Påtale for fejl i en tilstandsrapport Sag: Scan-jour Påtale for fejl i en tilstandsrapport Afgørelse: Der tildeles herved beskikket bygningssagkyndig en påtale for fejl i tilstandsrapporten H 07- -0031, af 24. april 2007, jf. 10 stk. 2, i

Læs mere

SKØNSERKLÆRING: J.nr

SKØNSERKLÆRING: J.nr SKØNSERKLÆRING: J.nr. 12130 Besigtigelse d. 14. november 2012 Ejendommen : Klager : (I det følgende betegnet som klager/k.l.) Beskikket bygningskyndig : (I det følgende betegnet som indklagede/b.s.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Påtale for fejl i en tilstandsrapport

Påtale for fejl i en tilstandsrapport Scan-jour Påtale for fejl i en tilstandsrapport Afgørelse Der tildeles herved beskikket bygningssagkyndig en påtale for fejl i tilstandsrapporten H 08- -0069 af 6. maj 2008, jf. 10, stk. 2, i bekendtgørelse

Læs mere

Huseftersyn. Tilstandsrapport for ejendommen. By Kolding. Udløbsdato 13-09-2015. Lb. nr. H-15-00886-0027. Kommunenr./Ejendomsnr.

Huseftersyn. Tilstandsrapport for ejendommen. By Kolding. Udløbsdato 13-09-2015. Lb. nr. H-15-00886-0027. Kommunenr./Ejendomsnr. for ejendommen Sælger: Tove Petersen Adresse Grøndalsvej 8 Postnr. 6000 Dato 13-03-2015 By Kolding Udløbsdato 13-09-2015 H-15-00-0027 Kommunenr./Ejendomsnr. 621-53167 Matrikel/Ejerlav: 6DL Seest By, Seest

Læs mere

Energimærkningsordningen

Energimærkningsordningen Energimærkningsordningen Bygningsdirektivet 19. januar 2018 Side 1 Hvornår skal der energimærkes? Energimærkninger skal udstedes for: a) nybyggeri b) bygninger der sælges, udlejes, overdrages c) bygninger

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 30. august 2013

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 30. august 2013 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 30. august 2013 Sag 108/2011 (2. afdeling) Bettina Anderson Houlberg Lauritzen og Anders Houlberg Lauritzen (advokat Palle Møller Jørgensen for begge, beskikket) mod Annette

Læs mere

Kend din bolig - før du handler. Om Energimærkning og Huseftersyn

Kend din bolig - før du handler. Om Energimærkning og Huseftersyn Kend din bolig - før du handler Om Energimærkning og Huseftersyn Revideret udgave, 1999 Indhold Huseftersyn generelt 4 Energimærkning generelt 6 Når du køber Huseftersyn 8 Energimærkning 10 Når du sælger

Læs mere

DE DANSKE FRIMURERORDENS GRUNDSTENSDOKUMENT FRA 1966

DE DANSKE FRIMURERORDENS GRUNDSTENSDOKUMENT FRA 1966 VÆRDIER DE DANSKE FRIMURERORDENS GRUNDSTENSDOKUMENT FRA 1966 I ønsket om efter evne at stræbe mod et ideal, hvorom medlemmer af Den Danske Frimurerorden og Frimurerlauget af gamle, frie og antagne murerbrødre

Læs mere

Udvalgte emner belyst gennem (rets)praksis. H.P. Rosenmeier

Udvalgte emner belyst gennem (rets)praksis. H.P. Rosenmeier Udvalgte emner belyst gennem (rets)praksis H.P. Rosenmeier Hvorfor jeg er her Det er vist efterhånden noget af et presset job at være bygningssagkyndig. Der er ikke lang tid til at lave tilstandsrapporterne,

Læs mere

Sikkerhedsstyrelsen. Sendt pr. e-mail til sik@sik.dk. Forsikring & Pensions svar på høring af håndbog til autoriserede elinstallatørvirksomheder,

Sikkerhedsstyrelsen. Sendt pr. e-mail til sik@sik.dk. Forsikring & Pensions svar på høring af håndbog til autoriserede elinstallatørvirksomheder, Sikkerhedsstyrelsen Sendt pr. e-mail til sik@sik.dk s svar på høring af håndbog til autoriserede elinstallatørvirksomheder, der udarbejder elinstallationsrapporter Hermed følger s bemærkninger til "Håndbog

Læs mere

tips til din webshops julesalg - Få gladere kunder, der køber mere

tips til din webshops julesalg - Få gladere kunder, der køber mere 7 tips til din webshops julesalg - Få gladere kunder, der køber mere Julen er hjerternes fest, og for dig, der driver en webshop, er det med stor sandsynlighed også den travleste og vigtigste tid på året.

Læs mere

Myter og fakta om Faaborg-Midtfyn Kommunes angreb på den vederlagsfri fysioterapi

Myter og fakta om Faaborg-Midtfyn Kommunes angreb på den vederlagsfri fysioterapi Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13 SUU Alm.del Bilag 180 Offentligt Til: Folketingets sundhedsudvalg Blekinge Boulevard 2 2630 Taastrup Tlf.: 3675 1777 Fax: 3675 1403 dh@handicap.dk www.handicap.dk

Læs mere

Tryghed og skarpe priser, når du skal handle bolig. Gældende fra 1. februar 2017

Tryghed og skarpe priser, når du skal handle bolig. Gældende fra 1. februar 2017 Tryghed og skarpe priser, når du skal handle bolig Gældende fra 1. februar 2017 Tryghed og skarpe priser Uanset om du skal købe eller sælge helårsbolig eller sommerhus, sparer du penge hos os uden at gå

Læs mere

Tilstandsrapport, home SundhedsAttest & energimærke

Tilstandsrapport, home SundhedsAttest & energimærke Tilstandsrapport, home SundhedsAttest & energimærke Sådan er loven om erstatning ved en bolighandel Hvis der efter en bolighandel bliver opdag et alvorlige fejl eller mangler ved boligen, kan køber rejse

Læs mere

Påtale for fejl i en tilstandsrapport

Påtale for fejl i en tilstandsrapport Påtale for fejl i en tilstandsrapport Afgørelse: Der tildeles herved beskikket bygningssagkyndige en påtale for fejl i tilstandsrapporten H. Påtalen tildeles i henhold til 7 stk. 2, i bekendtgørelse nr.

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klager var interesseret i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klager var interesseret i at købe. 1 København, den 17. marts 2009 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. Ejendomsmægler MDE Lars Hyldgaard Sallinggade 2 7800 Skive Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udleveret en ikke gyldig tilstandsrapport

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 23. juli 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 23. juli 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 23. juli 2015 Sag 4/2015 A (advokat Axel Grove) mod Tryg Forsikring A/S (advokat Pia Hjort Mehlbye) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Glostrup

Læs mere

KENDELSE. Nævnet har modtaget klagen fra klager den 12. april 2012 og fra retten den 10. maj 2012.

KENDELSE. Nævnet har modtaget klagen fra klager den 12. april 2012 og fra retten den 10. maj 2012. 1 København, den 9. oktober 2012 KENDELSE Klager ctr. Hedegaard Madsen A/S Strandvejen 55 9800 Hjørring Nævnet har modtaget klagen fra klager den 12. april 2012 og fra retten den 10. maj 2012. Klagen angår

Læs mere

Påtale for fejl i en tilstandsrapport

Påtale for fejl i en tilstandsrapport Scan-jour Påtale for fejl i en tilstandsrapport Afgørelse Der tildeles herved beskikket bygningssagkyndig en påtale for fejl i tilstandsrapporten H 08- -0049 af 31. marts 2008, jf. 10, stk. 2, i bekendtgørelse

Læs mere

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag.

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 41 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 14. december 2015 [Kun det talte ord gælder] Talepapir ERU alm. del samrådsspørgsmål

Læs mere

Advarsel for alvorlige fejl i en tilstandsrapport

Advarsel for alvorlige fejl i en tilstandsrapport Advarsel for alvorlige fejl i en tilstandsrapport Afgørelse: Der tildeles herved beskikket bygningssagkyndig en advarsel for alvorlige fejl i tilstandsrapporten H. Påtalen tildeles i henhold til 7 stk.

Læs mere

Udløber eller opsiges aftalen, betaler sælger både dokumentationsomkostninger og

Udløber eller opsiges aftalen, betaler sælger både dokumentationsomkostninger og 1 København, den 27. maj 2008 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Jens H. Bjerregaard og Jens Saugstrup Kastrupvej 89 2300 København S Sagen angår spørgsmålet, om de indklagede efter klagernes

Læs mere

Temadag om Vandinstallationer med indbygget fremtid 22. maj DS Certificering A/S. Godkendelser og certificering

Temadag om Vandinstallationer med indbygget fremtid 22. maj DS Certificering A/S. Godkendelser og certificering Temadag om Vandinstallationer med indbygget fremtid 22. maj 2007 DS Certificering A/S Godkendelser og certificering Program Godkendelser og certificering CE-mærkning Godkendelser, VA og MK Certificering

Læs mere

Energistyrelsens indlæg. 26. februar 2014

Energistyrelsens indlæg. 26. februar 2014 Energistyrelsens indlæg 26. februar 2014 Energistyrelsen Insourcing af sekretariatet i 2013 Susanne Roed Civilingeniør i bygningsdesign Ansat i Energistyrelsen Energikonsulent for både enfamilie og flerfamilie/erhverv

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. april 2006 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. april 2006 (sag nr R) Side 1 af 5 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. april 2006 (sag nr. 26-2005-R) K mod R K e n d e l s e: Ved skrivelse af 16. juni 2005 har ToldSkat København

Læs mere

Bygningsdele Loft og tag Skråvægge i tagetagen er isoleret med 200 mm mineraluld.

Bygningsdele Loft og tag Skråvægge i tagetagen er isoleret med 200 mm mineraluld. SIDE 1 AF 5 Adresse: Berberisvej 10 Postnr./by: Resultat 9492 Blokhus BBR-nr.: 849-086074-001 Energikonsulent: Sten Rune Berg Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Klage over FSR's regler om kvalitetskontrol

Klage over FSR's regler om kvalitetskontrol Klage over FSR's regler om kvalitetskontrol Rådsmødet den 29. april 1998 Jnr.: 2:801-49/kb 1. Resumé I mødet den 17. december 1997 behandlede det tidligere Konkurrenceråd en klage over FSR's regler om

Læs mere

Høringssvar EU-Kommissionens forslag til modernisering af momsreglerne for e- handel mellem virksomheder og forbrugere på tværs af grænserne

Høringssvar EU-Kommissionens forslag til modernisering af momsreglerne for e- handel mellem virksomheder og forbrugere på tværs af grænserne Skatteministeriet Moms, afgifter og Told Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Pr. mail: KER@skm.dk, LLJ@skm.dk og juraogsamfundsøkonomi@skm.dk 25. januar 2017 Høringssvar EU-Kommissionens forslag

Læs mere

Påtale for fejl i en tilstandsrapport

Påtale for fejl i en tilstandsrapport Scan-jour --------------- --------------- Påtale for fejl i en tilstandsrapport Afgørelse Der tildeles herved beskikket bygningssagkyndig ------------------------------- en påtale for fejl i tilstandsrapporten

Læs mere

KAN DU SE FORSKELLEN! GODE GRUNDE TIL AT VÆLGE 100% UAFHÆNGIG RÅDGIVNING

KAN DU SE FORSKELLEN! GODE GRUNDE TIL AT VÆLGE 100% UAFHÆNGIG RÅDGIVNING KAN DU SE FORSKELLEN! EJENDOMSMÆGLER BOLIGadvokat BANKRÅDGIVER KØBERRÅDGIVER KREDITFORENING 10 GODE GRUNDE TIL AT VÆLGE 100% UAFHÆNGIG RÅDGIVNING Køb eller salg af bolig er formentlig den største handel

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sit fritidshus og indgik derfor den 3. august 2006 en formidlingsaftale med indklagede gældende i 6 måneder.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sit fritidshus og indgik derfor den 3. august 2006 en formidlingsaftale med indklagede gældende i 6 måneder. 1 København, den 10. juli 2008 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Karsten Jakobsen Vestergade 15 3200 Helsinge Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført et mangelfuldt salgsarbejde

Læs mere

Har virksomheden datterselskaber eller forretningsafdelinger? ja nej - angiv detaljer, samt om disse ønskes omfattet af forsikringsdækningen:

Har virksomheden datterselskaber eller forretningsafdelinger? ja nej - angiv detaljer, samt om disse ønskes omfattet af forsikringsdækningen: Nassau forsikring Spørgeskema Professionel ansvarsforsikring for revisorer 1 Virksomhedens navn: Virksomhedens adresse: Telefon: Telefax: Hjemmeside: Hvornår er virksomheden grundlagt? Hvilken virksomhed

Læs mere

Kvalitetssikring og nye bygninger. Opfriskningskursus Januar 2014 Uffe Groes

Kvalitetssikring og nye bygninger. Opfriskningskursus Januar 2014 Uffe Groes Kvalitetssikring og nye bygninger Opfriskningskursus Januar 2014 Uffe Groes Typer kvalitetssikring Egenkontrol Energistyrelsens kvalitetssikring: Feltkontrol Screening Skrivebordskontrol Markedsovervågning

Læs mere

Påtale for fejl i en tilstandsrapport

Påtale for fejl i en tilstandsrapport Scan-jour ------------ ------------------- Påtale for fejl i en tilstandsrapport Afgørelse Der tildeles herved beskikket bygningssagkyndig ------------------- en påtale for fejl i tilstandsrapporten H

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2012-0138 aq. København, den 12. marts 2013 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2012-0138 aq. København, den 12. marts 2013 KENDELSE. ctr. 1 København, den 12. marts 2013 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Mads Østergaard Taastrup Hovedgade 72 2630 Taastrup Nævnet har modtaget klagen den 11. juli 2012. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

Samråd i ERU den 17. juni spørgsmål AL, AM og AN efter ønske fra Frank Aaen (EL) om Betalingsservice.

Samråd i ERU den 17. juni spørgsmål AL, AM og AN efter ønske fra Frank Aaen (EL) om Betalingsservice. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 290 Offentligt NOTAT 17. juni 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Samråd i ERU den 17. juni 2013 - spørgsmål AL, AM og AN efter ønske fra Frank Aaen

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om Finanstilsynets certificering af statsautoriserede revisorer

Høring over udkast til bekendtgørelse om Finanstilsynets certificering af statsautoriserede revisorer Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø Att.: Specialkonsulent Lars Clemmen Christensen Pr. email: lcc@ftnet.dk 1. november 2013 Høring over udkast til bekendtgørelse om Finanstilsynets certificering

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 28. juli 2010 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Kolding ApS v/chartis Kalvebod Brygge 45 1560 København V Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse

Læs mere

DISCIPLINÆR OG KLAGENÆVNET

DISCIPLINÆR OG KLAGENÆVNET DISCIPLINÆR OG KLAGENÆVNET FOR BESKIKKEDE BYGNINGSSAGKYNDIGE Forretningsorden for Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige Nærværende forretningsorden er udarbejdet i medfør af de

Læs mere

Klager. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Lars Bach Adelgade 8 5800 Nyborg

Klager. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Lars Bach Adelgade 8 5800 Nyborg 1 København, den 1. juni 2010 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Lars Bach Adelgade 8 5800 Nyborg Sagen angår spørgsmålet om, hvorvidt det kan bebrejdes indklagede, at klagerne ikke blev

Læs mere

Huseftersynsordningen plus, minus ti år -

Huseftersynsordningen plus, minus ti år - Huseftersynsordningen plus, minus ti år - ! # # # % & # ( ( #! # ) # ( & # # # # +! #!# %, # # #! %.# / # # 0#( # # # # # # %, # # # 1 # # % 2 # & # # 0#( # # # # # 2 # #! 2 ( # # 3 ( & # # # (#! #, #

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7271 Oversigt over klagepunkter: 1. Forvitrede tagplader Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet forholdet korrekt i tilstandsrapporten. Klager

Læs mere

At energimærke sin ejendom

At energimærke sin ejendom ABF Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation At energimærke sin ejendom Ved beskikket energikonsulent Niels Hansen Hvad skal vi igennem i aften: Hvad er et energimærke? Hvorfor skal der energimærkes?

Læs mere

Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning af bygninger

Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning af bygninger Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Kontor/afdeling Center for Energiadministration Dato 17. maj 2018 J nr. 2018-7943 Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning af

Læs mere

Ny Højesteretsdom sætter tilbagekøbsklausuler for medarbejderaktier under pres

Ny Højesteretsdom sætter tilbagekøbsklausuler for medarbejderaktier under pres Ny Højesteretsdom sætter tilbagekøbsklausuler for medarbejderaktier under pres Af advokat Anders Rubinstein, M&A Corporate, Bech-Bruun Advokatfirma En ny principiel Højesteretsdom 1 begrænser selskabers

Læs mere

A d v o k a t r å d e t

A d v o k a t r å d e t Erhvervs- og Vækstministeriet Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø erhreg@erst.dk + nipaka@erst.dk KRONPRINSESSEGADE 28 1306 KØBENHAVN K TLF. 33 96 97 98 FAX 33 36 97

Læs mere

FORBRUGERRÅDET TÆNK Maj 2014

FORBRUGERRÅDET TÆNK Maj 2014 FORBRUGERRÅDET TÆNK Maj 2014 Forbrugerpanelet om forbrugerpolitiske emner Forbrugerrådet Tænk har i forbindelse med Europa-Parlaments Valget den 25. maj 2014 foretaget en undersøgelse blandt 2.778 repræsentative

Læs mere

Forkert udbudsstrategi kan være dyr for boligsælgere

Forkert udbudsstrategi kan være dyr for boligsælgere 14.maj 212 Forkert udbudsstrategi kan være dyr for boligsælgere Det er fortsat udfordrende tider på boligmarkedet, og det er uden tvivl en situation, som kan give anledning til hovedbrud for boligsælgerne

Læs mere

Lautrupvang 2 2750 Ballerup. I det følgende kaldet Selskabet. I det følgende kaldet den ansatte ANSÆTTELSESKONTRAKT

Lautrupvang 2 2750 Ballerup. I det følgende kaldet Selskabet. I det følgende kaldet den ansatte ANSÆTTELSESKONTRAKT Afskrift af en ansættelseskontrakt mellem EBAS - Energi- og bygningsrådgivning A/S og en ansat (da kopien på visse steder er svær at læse, er afskriften er udført efter bedste overbevisning). Mellem på

Læs mere