Pia Lassen, Afd. for Uddannelse og studerende DIR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pia Lassen, Afd. for Uddannelse og studerende DIR"

Transkript

1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T A F D E L I N G F O R U D D A N N E L S E O G S T U D E R E N D E Evalueringsmøde 1. sem. BA i farmaci efteråret 2015 M Ø D E R E F E R A T 25. FEBRUAR 2016 Forum Evalueringsmøde for 1. sem. BA i farmaci efteråret 2015 Møde afholdt 2. marts 2016 SEKTION FOR UDDANNELSESKVALITET OG LEDELSESINFORMATION Sted Universitetsparken, lokale U4 Referent Pia Lassen, Afd. for Uddannelse og studerende DIR Til stede Kursuansvarlige: Lasse Kristoffer Bak, Huiling Mu, Jette Jacobsen, Lennart Bunch Afbud fra kursusansvarlige: Lene Jørgensen Holdrepræsentanter: Marlene Thue Jensen (hold 1), Anne-Katrine Birkelund Mogensen (hold 1), Louise Yuan (hold 2), Amanda Rye Jørgensen (hold 3), Sofie Eg Asmussen (hold 3), Hanna Hassouneh (hold 4), Peter Fuchs (hold 6), Sara Bohid (hold 8), Afbud fra holdrepræsentanter: Der deltog ikke holdrepræsentanter for følgende hold: 5 og 7 Derudover deltog studieleder Tommy Nørskov Johansen, leder af PharmaSchool Ulf Madsen, formand for studienævnet Susan Weng Larsen, medarbejderrepræsentant fra biblioteket Martin Weile samt Johanne Mølby Hansen og Jonas Sindal-Blohm, der begge er studenterrepræsentanter i studienævnet. pila@sund.ku.dk SAG: / Sagsnr. oplyses ved henv.

2 Dagsorden 1) Studieleder byder velkommen 2) Lægemiddeludvikling fra molekyle til menneske 3) Cellulær og molekylær biologi 4) Kemiske principper 5) Organisk kemi 1 fysiske/kemiske egenskaber 6) Semesteret på tværs 7) Afrunding og videre proces SIDE 2 AF 7 Referat Ad 1) Velkomst Studieleder bød velkommen og orienterede om formålet med mødet. Det blev derudover præciseret at det referat, der skrives af mødes, er med henblik på offentliggørelse og derfor vil blive anonymiseret til en vis grad. De kursusansvarlige vil derudover blive bedst om at udforme en kortfattet rapport, hvori de forholder sig til den videre udvikling af kurset samt indikerer, om der er behov for at studienævn, studieleder, undervisningsudvalg og/eller institutleder bidrager til udviklingen af kurset. Tommy pointerede i den forbindelse, at det er begrænset hvad der kan ændres i fagbeskrivelsen på grund af årshjul for kursus- og studieordningsændringer, og at det er vigtigt at skelne mellem hvad der er realistisk på kort sigt og på den længere bane. Ad 2) Lægemiddeludvikling fra molekyle til menneske Kursusansvarlig: Jette Jacobsen og Lene Jørgensen Fungerer godt: De studerende har oplevet kurset positivt og som en slags test på hvad uddannelsen går på. Ros til forelæsningerne både med interne og eksterne undervisere. Også ros til laboratorie-øvelserne. Også ros til anvendelsen af fremlæggelser. Jette vil give de rosende kommentarer videre til de relevante personer. Behov for indholdsmæssige justeringer: - Ønske om at refleksionsspørgsmål skal være mere præcise. Den kursusansvarlige fortalte at disse vil blive ændret således at det er eksamenstermer, der anvendes. - De studerende savner yderligere tilbagemelding på refleksionsspørgsmål. Den kursusansvarlige fortalte, at der ændres lidt på indholdet i klassetimerne for blandt andet at give mere luft til at fokusere på refleksionsspørgsmålene i hele semesteret.

3 - Dele af undervisningsmaterialet er blevet oplevet som overflødigt. Den kursusansvarlige vil give yderligere fokus på PharmaDanmark artikelserien i intro-forelæsningerne. - De studerende udtrykte undren over at lab-journalen ikke anvendes. Kan ændres hvis dette er et ønske. Det første øvelseskursus, som de studerende møder, bør ifølge den kursusansvarlige introducere og gennemgå brug af lab-journalen, da dette er noget gennemgående for hele uddanenlsen. - Forvirring omkring hvilke bøger, der anvendes. Der udarbejdes dog ikke en egentlig læseplan. - Derudover var der en drøftelse af klassetimerne, der vil blive ændret til i højere grad at have fokus på hands-on og være mere øvelsesorienteret. SIDE 3 AF 7 Behov for planlægningsmæssige justeringer: Projektgrupper blev oplevet som for store. Dette er det ifølge den kursusansvarlige ikke muligt at ændre på (ressource-spørgsmål). Eksamen: (ingen kommentarer) Ad 3) Cellulær og molekylær biologi Kursusansvarlig: Lasse Kristoffer Bak Fungerer godt: De studerende roste det at der var formuleret læringsmål for hver forelæsning, da det gav en god guide til hvad der er vigtigt at kunne til eksamen. Studietimerne blev også godt taget imod, især det at underviserne går rundt mellem klasserne og at det er en ældre studerende, der underviser. Behov for indholdsmæssige justeringer: - Der er ønske om mere struktur omkring de studerendes fremlæggelser. Dette har den kursusansvarlige allerede ændret, således at dette implementeres næste gang kurset afholdes. - Enkelte hold har oplevet meget spildtid i laboratoriet med forklaringer, der kunne have været givet i en klassetime i stedet. den kursusansvarlige oplyste i den forbindelse, at han fremadrettet vil have fokus på bedre kobling mellem teori og praksis. - De studerende ønsker en større præcisering af hvad der er pensum. De var dog tilfredse med læseplanen for den ene del af kurset. Den kursusansvarlige oplyste derudover, at der vil ske en bedre integration mellem biologi- og mikrobiologi-delen af kurset.

4 Behov for planlægningsmæssige justeringer: - Forslag fra enkelte hold om at studietimerne deles op i to gange to timer i stedet for fire timer i træk. Ifølge holdrepræsentanterne kan dette medvirke til at flere studerende kommer til studietimerne. - Ønske fra alle holdene om at studietimerne ligger i forlængelse af forelæsningerne. - Ønske fra enkelte hold om at studietimerne gøres obligatoriske. Andre finder dog ikke dette optimalt. - Forslag om at holdene lægges sammen to og to i forbindelse med studietimerne. SIDE 4 AF 7 Eksamen: De studerende har været glade for eksamensformen med multiple-choice. Dumpeprocenten ved ordinær eksamen var lidt over 30, og der var en drøftelse af eksamen. De studerende oplyste i denne forbindelse, at de havde oplevet eksamen som retfærdig. Studieleder insisterede dog på at dette ikke er en acceptabel standard, og han orienterede om at eksamen for dette kursus vil blive drøftet i studienævnet. De studerende oplyste i denne forbindelse, at eksamensformen måske har gjort at de studerende har forberedt sig mindre end til fag med anden eksamensform. De foreslog også, at der i forbindelse med forelæsningerne sker en præcisering af hvilke svære begreber, det er vigtigt at kunne til eksamen. Studieleder forslog i denne forbindelse, at der opbygges et lille katalog på kursushjemmesiden, og at dette kan være en studenterdreven aktivitet. De studerende var dog ikke specielt positive overfor dette forslag. Ad 4) Kemiske principper Kursusansvarlig: Huiling Mu Fungerer godt Ros til klassetimerne. Den kursusansvarlige giver rosen videre til underviserne. De studerende har oplevet læseplan og noterne som meget systematiske. Positivt med rapportskema til lab. Derudover var projektet blevet oplevet som en god afrunding på faget, fordi man som studerende kunne se hvordan ens viden havde udviklet sig siden start. Den var også en god hjælp forud for eksamen. Behov for indholdsmæssige justeringer - De studerende kom med forslag om anvendelse af fremlæggelser. Dette var den kursusansvarlige positiv overfor. - Der var en vis forvirring omkring at de studerende skulle udarbejdelse en protokol, hvor det samme indhold var angivet i en

5 øvelsesvejledning. Flere hold var positive overfor dette, da det gav et godt overblik, men andre oplevede det som tidsspild. - Der var nogle problemer omkring projektet i forhold til enkelte saltes opløselighed. Dette vil ifølge den kursusansvarlige blive ændret til næste år. - De studerende oplever en forskellighed i.f.t. bedømmelsen af rapporterne. De studerende foreslog i den forbindelse at den kursusansvarlige udarbejder en rettevejledning til underviserne, spåledes at der ikke sker en forskelsbehandling på tværs af holdene. Ifølge den kursusansvarlige er det dog ikke muligt at koordinere dette fuldstændigt. SIDE 5 AF 7 Behov for planlægningsmæssige justeringer - Ønske fra de studerende om mere klarhed omkring opgaveaflevering - Ønske fra de studerende om bedre formidling under forelæsningerne, herunder at de opgaver, som omtales for forberedelse til forelæsningerne, også bliver gennemført. - Det opleves at der er for kort tid til opgaverne i klassetimerne. I den forbindelse opfordrede kursusansvarlig de studerende til at forsøge at løse opgaverne som forberedelse til klassetimerne. Hverken den kursusansvarlige eller de studerende ønsker at der skæres i antallet af opgaver, da disse anvendes i forbindelse med eksamensrepetition. - Ønske om studietime i kemiske principper - Ønske fra de studerende om at der fra underviserside insisteres på bedre sikkerhed i laboratoriet. Den kursusansvarlige opfordrede de studerende til at følge rammerne i sikkerhedskompendiet og vil bede vejlederne om at repetere og lægge vægt på det i undervisningen. Eksamen: 26 % dumpet til ordinær eksamen. De studerende havde oplevet eksamen som betydelig sværere end sidste år. De studerende oplyste i denne forbindelse, at det generelt havde været svært at blive færdig indenfor tiden, selv om eksamen var blevet ændret til at være med hjælpemidler og udvidet med en time. Opgaverne blev dog oplevet som langt sværere. De studerende efterlyste i denne forbindelse at der bliver gennemgået eksamenssæt forud for eksamen.

6 Ad 5) Organisk kemi 1 fysiske/kemiske egenskaber Kursusansvarlig: Lennart Bunch Fungerer godt: Ros til forelæsningerne. Også gode klassetimer med god undervisningsform og forventningsafstemning mellem studerende og undervisere. Det var også blevet opfattet positivt at klassetimerne var obligatoriske. Ros til øvelsesvejlederne. Den kursusansvarlige videregiver de rosende kommentarer til underviserne. Også stor ros til projektopgaven, der var blevet oplevet som en god afslutning på alle øvelserne. God struktur for kurset og godt undervisningsmateriale. SIDE 6 AF 7 Behov for indholdsmæssige justeringer: - Ønske om forelæsningsslides med flere stikord. Dette vil den kursusansvarlige følge op på. - Oplevelse af at der blev stillet meget høje krav i forbindelse med øvelsesundervisningen/rapporter. - Ønske om bedre introduktion til øvelserne i lab, da det var svært at anvende øvelsesvejledningerne. Det blev i denne forbindelse pointeret af de studerende, at forklaringen med fordel kan gives til en hel gruppe af studerende i stedet for til en enkelt studerende med en forventning om at vedkommende kan videregive informationen korrekt til de øvrige studerende på holdet. Dette var den kursusansvarlige principielt enig i, selv om det kan være svært at efterkomme. - Det blev oplevet som et problem at der ikke var guidelines til at kunne finde svar på studiespørgsmålene på øvelseskurset. - Ønske om koordination i.f.t. hvor dybdegående spørgsmålene i rapporterne besvares. - Ønske om bedre vejledning i forbindelse med projektopgaven samt feedback i forbindelse med karaktergivningen. - En oplevelse af at karaktergivningen for projektet ligger relativt højere end til eksamen, hvilket kan give falske forhåbninger om gode karakterer til eksamen. Den kursusansvarlige oplyste, at øvelserne vil blive opdateret til næste år, således at de gøres mere pædagogiske. Behov for planlægningsmæssige justeringer: - Ønske om at oplæg til øvelserne kommer tidligere ud, således at der er bedre mulighed for at forberede sig.

7 Eksamen: Dumpeprocent på 40 % i forbindelse med første eksamensforsøg. Derudover generelt relativt lave karakterer. De studerende har været glade for muligheden for at anvende ChemDraw og USB-stick til eksamen. ChemDraz vil dog ikke blive tilladt til eksamen næste år. Der vil til gengæld blive indført to test-eksamener som del af undervisningen. SIDE 7 AF 7 Flere studerende mente at der havde været fejl i eksamenssættet. Den kursusansvarlige orienterede i den forbindelse om at den eksamensansvarlige har mulighed for at kontakte ham under eksamen, og at han ikke var blevet kontaktet. Studieleder fortalte, at manglende viden om denne mulighed er en generel problemstilling på studiet. Han har sammen med studievejledningen og eksamensadministratoren lagt en plan for hvordan denne uklarhed fjernes. Ad 6) Semesteret på tværs - De studerende oplever en uenighed underviserne imellem omkring i hvilket omfang lab-journalen skal anvendes, både indenfor det enkelte kursus og på tværs af kurserne - Der mangler muligvis information om hvordan de studerende får adgang til de forskellige programmer hjemmefra. Dette vil Martin fra biblioteket overveje hvordan kan gøres. - For kort tid mellem sidste eksamen og semesterstart. De studerende indforstået med at eksamen placeres i weekenden for at løse dette. - Ønske om at strukturen bag øvelserne er på plads for alle hold. Studieleder opfordrer til at der sker bedre kommunikation med kursusansvarlige omkring dette. - Ønske om midtvejsprøve/terminsprøve for at føle sig mere fortrolig med eksamen, herunder at have en bedre fornemmel af niveauet for eksamen. Der blev i denne forbindelse efterlyst eksamenssæt samt italesættelse af niveauet for eksamen. Dette vil studieleder pointere overfor underviserne. - For meget med læsestof lige efter rus-turen. - Drøftelse af om klassetimerne skal gøre obligatoriske for at de studerende dukker op. Dette er der meget forskellig holdning til på tværs af holdene. Det blev af de studerende i denne forbindelse anført at det er et problem med tvungne makkere i laboratorierne hvis klassetimerne ikke gøres obligatoriske. Studieleder opfordrede til, at dette drøftes på tutor-plus-møderne i marts Ad 7) Afrunding og videre proces (ingen yderligere kommentarer)

Til stede: Holdrepræsentanter: Farah Abdulkader (hold 5), Annelie Bolldén (hold 7), Christian (hold 9)

Til stede: Holdrepræsentanter: Farah Abdulkader (hold 5), Annelie Bolldén (hold 7), Christian (hold 9) D E P A R T M EN T O F E D U C A T I O N A N D S T U D E N T S E R V I C E S K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 6. JUNI 2014 Forum Semestermøde for 4. sem. KA AFDELING FOR Møde

Læs mere

Ny studieordning fra september 2015 udfasning af 2010/2014 studieordningerne

Ny studieordning fra september 2015 udfasning af 2010/2014 studieordningerne Ny fra september 2015 udfasning af 2010/2014 erne I skemaet ser du hvornår kurserne udbydes på de forskellige er: Studieår 1. år på farmaci 2. år på farmaci 3. år på farmaci Studieår 2015/2016 Studieår

Læs mere

Evalueringsmøde ift. klinisk undervisning på odontologiuddannelsen, Pia Lassen, Sektion for Uddannelseskvalitet og Ledelsesinformation

Evalueringsmøde ift. klinisk undervisning på odontologiuddannelsen, Pia Lassen, Sektion for Uddannelseskvalitet og Ledelsesinformation D E P A R T M E N T O F E D U C A T I O N A N D S T U D E N T S E R V I C E S K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 28. MAJ 2015 Forum Evalueringsmøde ift. klinisk undervisning

Læs mere

Ny studieordning fra september 2015 udfasning af 2010/2014 studieordningerne

Ny studieordning fra september 2015 udfasning af 2010/2014 studieordningerne Ny fra september 2015 udfasning af 2010/2014 erne I skemaet ser du hvornår kurserne udbydes på de forskellige er: Studieår 1. år på farmaci 2. år på farmaci 3. år på farmaci Studieår 2015/2016 Studieår

Læs mere

Evalueringsmøde i.f.t. klinisk undervisning på odontologiuddannelsen, Pia Lassen, Sektion for Uddannelseskvalitet og Ledelsesinformation

Evalueringsmøde i.f.t. klinisk undervisning på odontologiuddannelsen, Pia Lassen, Sektion for Uddannelseskvalitet og Ledelsesinformation D E P A R T M E N T O F E D U C A T I O N A N D S T U D E N T S E R V I C E S K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 26. MAJ 2015 Forum Evalueringsmøde i.f.t. klinisk undervisning

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 03. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Evalueringsmøde odontologi 5. sem. BA SEKTION FOR. Pia Lassen, Afd. for Uddannelse og Studerende DIR

Evalueringsmøde odontologi 5. sem. BA SEKTION FOR. Pia Lassen, Afd. for Uddannelse og Studerende DIR K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T A F D E L I N G F O R U D D A N N E L S E O G S T U D E R E N D E M Ø D E R E F E R A T 15. DECEMBER 2015 Forum Evalueringsmøde odontologi 5. sem. BA SEKTION FOR

Læs mere

Rammer for kursusevaluering under Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber.

Rammer for kursusevaluering under Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber. Rammer for kursusevaluering under Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber. Nærværende rammer beskriver evalueringsplaner og praktiske anliggender, der er aftalt mellem studienævn, Institut for Farmaci,

Læs mere

Evalueringsmøde odontologi 1. sem. KA SEKTION FOR. Pia Lassen, Afd. for Uddannelse og Studerende DIR

Evalueringsmøde odontologi 1. sem. KA SEKTION FOR. Pia Lassen, Afd. for Uddannelse og Studerende DIR K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T A F D E L I N G F O R U D D A N N E L S E O G S T U D E R E N D E M Ø D E R E F E R A T 16. DECEMBER 2015 Forum Evalueringsmøde odontologi 1. sem. KA SEKTION FOR

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab.

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab Studieleder Lisbeth E. Knudsen Institutleder Mette Madsen

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Evaluering af 1. semester BA OID eftera ret 2014

Evaluering af 1. semester BA OID eftera ret 2014 Evaluering af 1. semester BA OID eftera ret 2014 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Forretningsudvalget (FU)...3 FU-møde: 19. november 2014...3 FU-møde: 27. februar 2015...4 Elektronisk semesterevaluering...5

Læs mere

Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017

Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017 Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017 Indhold Indhold... 1 Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 4 Modul 5: IT-baseret forbedring af organisatoriske

Læs mere

Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Møde afholdt: 20. april Sted: Mærsk Tårnet, lokale 13.2.

Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Møde afholdt: 20. april Sted: Mærsk Tårnet, lokale 13.2. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. APRIL 2017 Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Læs mere

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 13. marts 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

Referat af studienævnsmøde, Sociologi den 9. marts 2016

Referat af studienævnsmøde, Sociologi den 9. marts 2016 Referat af studienævnsmøde, Sociologi den 9. marts 2016 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 20. april 2016. Til stede: Afbud: Jakob Skjøtt-Larsen, Anders Petersen, Anja Jørgensen,

Læs mere

Møde 2/19 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Møde 2/19 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Møde 2/19 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 21. februar 2019, kl. 10.15 12 Sted: Institut for Statskundskab, bygning 1330, lokale 126 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere.

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere. Møde den: 15. maj 2017, kl. 15.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere.

Læs mere

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, eftera r 2016 Indhold Indledning... 3 FU-møder... 4 Modulevaluering gjort tilgængelig på modulets sidste kursusgang... 4 Modul 1: Informationsteknologi,

Læs mere

Semestergruppemøde 5. Semester MedIS og Medicin, Mandag d. 17/11-14, kl

Semestergruppemøde 5. Semester MedIS og Medicin, Mandag d. 17/11-14, kl Semestergruppemøde 5. Semester MedIS og Medicin, Mandag d. 17/11-14, kl. 10.00-11.00 Tilstede: Dejan Ristic, Conni Biehl (Sygehus Vendsyssel), Mette Lauritzen (Sygehus Vendsyssel), Søren Hagstrøm (Sygehus

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 9. november

Referat af studienævnsmøde den 9. november Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat af studienævnsmøde den 9. november 2018 Til stede: Niels Illum (NI), Rune Wiig Nielsen (RWN), Jørgen Nexøe (JN), Martin Wirenfeldt Nielsen (MWN, Sujiga

Læs mere

Pia Lassen, Afd. For Uddannelse og Studerende

Pia Lassen, Afd. For Uddannelse og Studerende D E P A R T M E N T O F E D U C A T I O N A N D S T U D E N T S E R V I C E S K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 6. JANUAR 2015 Forum Semestermøde for 5. semester BA AFDELING

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Det bemærkes at dagsordens punkter i toppen ikke stemmer overens med punkterne nede i dagsorden. Det skal rettes fremadrettet.

Det bemærkes at dagsordens punkter i toppen ikke stemmer overens med punkterne nede i dagsorden. Det skal rettes fremadrettet. Side 1/5 Mødedato: 8. marts kl. 15.00-17.00 Mødested: Det pædagogiske værksted Mødeemne: Møde i Studienævnet for oral sundhed Deltagere: Medlemmer: Gunver Madsen, Lotte Andersen, Jensa Ottosdottir, Uwe

Læs mere

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2012 og F2013

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2012 og F2013 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for medicin EVALUERINGSRAPPORT 7. OKTOBER 2013 Vedr.: Rapport ved Evalueringsrapport

Læs mere

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 17. april 2018

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 17. april 2018 Referat af studienævnsmøde tirsdag den 17. april 2018 Til stede: Pia Elberg (PBE), formand Signe Hejgaard Kristoffersen (SHK), næstformand Erika Spaich (ES) Louise Pape-Haugaard (LPH) Lars Domino Østergaard

Læs mere

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 13. FEBRUAR

Læs mere

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde.

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

PBL på Socialrådgiveruddannelsen

PBL på Socialrådgiveruddannelsen 25-10-2018, AAU/MAN PBL på Dette papir beskriver guidelines for Problembaseret Læring på. Papiret er udarbejdet og godkendt af studienævnet d. 24. oktober 2018 og er gældende, men tages løbende op til

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Reduktion i brugen af ekstern censur

Reduktion i brugen af ekstern censur Reduktion i brugen af ekstern censur Udmelding fra Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber på SUND KU Møde med censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser 6. juni 2016 Processen 17/9-15:

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder)

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder) Møde den: 13. november 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Lene Myong, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Nina

Læs mere

Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Foråret 2014

Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Foråret 2014 Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Foråret 2014 1 Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Organisation og ledelse Kursusevaluering efteråret 2014

Organisation og ledelse Kursusevaluering efteråret 2014 Organisation og ledelse Kursusevaluering efteråret 2014 55,8 % har besvaret skemaet om dette tilvalg. Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

FAGLIG DAG. Politologisk introduktionskursus for førsteårsstuderende

FAGLIG DAG. Politologisk introduktionskursus for førsteårsstuderende FAGLIG DAG Politologisk introduktionskursus for førsteårsstuderende Institut for Statskundskab har i samarbejde med Center for Læring og Undervisning i efteråret 2010 gennemført en temadag om studieteknik

Læs mere

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Torsdag den 1. marts, kl Faculty club, Panum.

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Torsdag den 1. marts, kl Faculty club, Panum. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Undervisningsudvalget ved IKM M Ø D E R E F E R A T 6. MARTS 2018 Forum Undervisningsudvalget ved IKM Møde afholdt

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. november 2015 kl i lokale 094

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. november 2015 kl i lokale 094 Dato: 17. december 2015 Reference: hkro REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. november 2015 kl. 11.15 i lokale 094 I mødet deltog: professor formand Poul Nielsen (FKF), professor

Læs mere

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Møde den: 26. oktober 2015, kl. 12.00 14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt REFERAT Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Deltagere

Læs mere

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent:

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 19. MAJ 2014 Forum Studienævnet ANTROPOLOGI Møde afholdt: Den 19. maj 2014 Sted:

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi samt konstituerende møde Tid: 21. januar, kl. 13-15 Sted: 8002-2105

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 19. maj Sted Panum Instituttet, Karina Rømer. Referent

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 19. maj Sted Panum Instituttet, Karina Rømer. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 19. MAJ 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING FOR

Læs mere

Referat af studienævnsmøde torsdag den 2. december 2010 kl. 10 i seminarrum 1. sal, i bygning 26, CSS.

Referat af studienævnsmøde torsdag den 2. december 2010 kl. 10 i seminarrum 1. sal, i bygning 26, CSS. 1 Hanne Bengtsson Studienævnssekretær Økonomisk studienævn Øster Farimagsgade 5, bygn. 25, 1353 K Tlf. + 35 32 30 50 Hanne.Bengtsson@econ.ku.dk 2. december 2010 Møde nr. 105 02.12.10 Referat af studienævnsmøde

Læs mere

Der er igangsat et projekt om online learning i Projekt og Karrierevejledning. Jakob Demant deltager i projektet.

Der er igangsat et projekt om online learning i Projekt og Karrierevejledning. Jakob Demant deltager i projektet. S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Formand, studieleder), Allan Madsen, Hilda Rømer Christensen (VIP)

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

HVORDAN BEDØMMES OG KVALITETSSIKRES ET PROBLEMBASERET PROJEKTARBEJDE et eksempel fra Aalborg Universitet

HVORDAN BEDØMMES OG KVALITETSSIKRES ET PROBLEMBASERET PROJEKTARBEJDE et eksempel fra Aalborg Universitet HVORDAN BEDØMMES OG KVALITETSSIKRES ET PROBLEMBASERET PROJEKTARBEJDE et eksempel fra Aalborg Universitet Jette Egelund Holgaard Aalborg Universitet, Danmark Hvad nu? Aalborg modellen Anvendelsen af læringsmål

Læs mere

Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja Grøn Damsgaard, Lasse Emil Niels Jensen

Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja Grøn Damsgaard, Lasse Emil Niels Jensen Møde den: 14. marts 2016 kl. 10.00-13.00 Emdrup A019 Videolink (12); 1443-240 Arts Videolink (20) Referat Uddannelsesnævnet for Pædagogisk Sociologi (UN) Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja

Læs mere

Semesterevaluering for Politik & Administration og Samfundsfag 4. semester, fora ret 2014

Semesterevaluering for Politik & Administration og Samfundsfag 4. semester, fora ret 2014 Semesterevaluering for Politik & Administration og Samfundsfag 4. semester, fora ret 2014 Indhold Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 FU-møde den 25. marts 2014... 3 Elektronisk semesterevaluering...

Læs mere

Hvilken uddannelse går du på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) BA i Tysk SIV

Hvilken uddannelse går du på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) BA i Tysk SIV SIV Engelsk kursusanalyse foråret 2013 Hvilken uddannelse går du på dette semester? Hvilken uddannelse går du på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) BA i Tysk SIV På hvilket

Læs mere

Referat af studienævnsmøde torsdag den 23. august 2016

Referat af studienævnsmøde torsdag den 23. august 2016 Referat af studienævnsmøde torsdag den 23. august 2016 Til stede: Pia Elberg (PBE), formand Louise Pape-Haugaard (LPH) Charlotte Overgaard (CO) Lars Domino Østergaard (LDO) Ernest Kamavuako (EK) Erika

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Møde i Studienævnet for de farmaceutiske videnskaber STUDIENÆVNET FOR DE

Møde i Studienævnet for de farmaceutiske videnskaber STUDIENÆVNET FOR DE KØBENHAVNS UNIVERSITET STUDIENÆVNET FOR DE FARMACEUTISKE VIDENSKABER Studienævnet for de Famraceutiske Videnskaber MØDEREFERAT 9. JUNI 2017 Forum Møde i Studienævnet for de farmaceutiske videnskaber STUDIENÆVNET

Læs mere

Evaluering, 3. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, eftera r 2015

Evaluering, 3. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, eftera r 2015 Evaluering, 3. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, eftera r 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Modulevaluering udleveret på modulernes sidste kursusgang... 4 Modul 3: Samfundsøkonomi...

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e Dato: 24. februar 2015 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl. 9.30 i lokale U49e Medlemmer af studienævnet: Formand professor Poul Nielsen (FKF),

Læs mere

Studenterstudienævnsmedlem Karina Bækby Houborg ønskede at mødet startede med en præsentationsrunde, hvilket studienævnsformanden

Studenterstudienævnsmedlem Karina Bækby Houborg ønskede at mødet startede med en præsentationsrunde, hvilket studienævnsformanden Referat fra mødet i MBA-studienævnet Tirsdag den 14. maj 2019 kl. 15.00 16.30 Bygning 2631 lokale K104 Referat Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder,

Læs mere

Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014

Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014 Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014 Indhold Indledning... 3 Forretningsudvalget FU... 3 Elektronisk semesterevaluering... 6 Modul 5: Organisation og ledelse i den offentlige

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: fredag den 22. marts kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på KU og SDU Implementering af CensorIT

Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på KU og SDU Implementering af CensorIT K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på

Læs mere

MedIS kandidat 1. semester, efterår 2014

MedIS kandidat 1. semester, efterår 2014 Spørgeskemaet blev udsendt pr. mail til i alt 40 studerende den 4. februar 2015. Efterfølgende er udsendt erindring om besvarelse den 10. februar 2015. Fristen for besvarelse udløb den 13. februar 2015.

Læs mere

Møde i Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber

Møde i Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmer og observatører af studienævnet M Ø D E R E F E R A T 9. SEPTEMBER 2014 Forum Møde

Læs mere

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Opstartsdag... 3 Modul 4.1: Velfærdsstat velfærds- og

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Kursusevaluering efterår 2013 Organisation og ledelse

Kursusevaluering efterår 2013 Organisation og ledelse Kursusevaluering efterår 2013 Organisation og ledelse Hvilken uddannelse går du på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) Hvilke

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 13. marts 2019 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen rekruttering og optagelse Fak. + SL + studiesekr.

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi den 21. april 2015

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi den 21. april 2015 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 22. april 2015 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi den 21. april 2015 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen, Jan Møller Jensen, Mogens Nielsen, Martin Storgaard

Læs mere

Referat fra semestergruppemøde nr. 1 Sundhedsteknologi 2. semester

Referat fra semestergruppemøde nr. 1 Sundhedsteknologi 2. semester Referat fra semestergruppemøde nr. 1 Sundhedsteknologi 2. semester B216 Mandag den 1. marts kl. 13.00 i lok. A315 Gruppe Navn Til stede Med afbud Uden afbud Carsten W. Stoltenberg cstolt16@student.aau.dk

Læs mere

Idræt kandidat 1. semester, efteråret 2014

Idræt kandidat 1. semester, efteråret 2014 Spørgeskemaet blev udsendt pr. mail til i alt 22 studerende den 4. februar 2015. Efterfølgende er udsendt erindring om besvarelse den 10. februar 2015. Fristen for besvarelse udløb den 13. februar 2015.

Læs mere

Dagsordenen godkendt.

Dagsordenen godkendt. Møde den: 11. september, 2013, kl. 15.00-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 STUDIENÆVN FOR ØKONOMI 24. september 2013 Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 Tilstedeværende: Ole Friis, Christian Kronborg, Per Andersen, Bent Jørgensen, Andreas Vestermark,

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 11. SEPTEMBER

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 16. marts 2006, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 16. marts 2006, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 16. marts 2006, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

IT og Kommunikation Kursusevaluering efteråret 2014

IT og Kommunikation Kursusevaluering efteråret 2014 IT og Kommunikation Kursusevaluering efteråret 2014 54,5 % har besvaret skemaet til tilvalgslinjens fag. Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester?

Læs mere

Møde 12/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Møde 12/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Møde 12/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: Tirsdag den 30.januar 2018, kl. 15.30-18 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne

Læs mere

Kursusevaluering efteråret 2012 SIV Spansk

Kursusevaluering efteråret 2012 SIV Spansk Kursusevaluering efteråret 2012 SIV Spansk Hvilken uddannelse går du på på dette semester? På hvilket semester har du fulgt undervisningen? Hvilke kurser på 1. semester Hvilke kurser på 3. semester Almen

Læs mere

Sundhedsinformatik 1. studieår, forår 2015

Sundhedsinformatik 1. studieår, forår 2015 Spørgeskemaet blev udsendt pr. mail til i alt 15 studerende den 16. juni 2015. Efterfølgende er udsendt erindring om besvarelse den 23. juni 2015. Fristen for besvarelse udløb den 1. juli 2015. Ud af de

Læs mere

Plan for undervisningsevaluering på Det Tekniske Fakultet

Plan for undervisningsevaluering på Det Tekniske Fakultet Plan for undervisningsevaluering på Det Tekniske Fakultet Baggrund I henhold til indikator 6.3.2.3 i Delpolitik for Tilrettelæggelse og udvikling af uddannelse og undervisning skal der for fakultetets

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET :59 KURSUSBESKRIVELSE. BMB839: Good Manufacturing Practice (GMP) i medicinalindustrien

DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET :59 KURSUSBESKRIVELSE. BMB839: Good Manufacturing Practice (GMP) i medicinalindustrien DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET 28-01-2019 01:59 KURSUSBESKRIVELSE BMB839: Good Manufacturing Practice (GMP) i medicinalindustrien 23.10.2018 Indholdsfortegnelse Kommentar Indgangskrav Faglige forudsætninger

Læs mere

Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed afviklet på AAU på 4. semester den

Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed afviklet på AAU på 4. semester den Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed afviklet på AAU på 4. semester den 25. 26.02.2015 Antal tilbagemeldinger: 131 ud af 138 mulige. 1: Har du fået den fornødne

Læs mere

Idræt kandidat 5. semester (2-fags speciale), efterår 2015

Idræt kandidat 5. semester (2-fags speciale), efterår 2015 Spørgeskemaet blev udsendt pr. mail til i alt 11 studerende den 3. februar 2016. Efterfølgende er udsendt erindring om besvarelse den 10. februar 2016. Fristen for besvarelse udløb den 12. februar 2016.

Læs mere

Forelæserne har alle virket meget engagerede og generelt set været gode til at formidle deres respektive emner.

Forelæserne har alle virket meget engagerede og generelt set været gode til at formidle deres respektive emner. Nævn noget, som har været godt ved kurset: Take home eksamen Mange forskellige emner giver en god ide om hvad studiet omhandler Undervisningen har generelt set været god. Og Rolf har været god til at ligge

Læs mere

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale Møde den: 6. februar 2013 kl. 09.00-12.00 Mødelokale 130 LSU Økonomi og Planlægning - Temadag Referat Deltagere: Gitte Bak Ditlefsen, Lene Bødskov, Malene Loft Sørensen, Henriette Jaquet, Lene Stensig,

Læs mere

Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration, 6. semester, forår 2017

Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration, 6. semester, forår 2017 Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration, 6. semester, forår 2017 Indhold Indhold... 1 Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 4 Modul 12: Organisation

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. 3. Meddelelser fra

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. 3. Meddelelser fra Side 1/5 Uddannelsesnævn for Pædagogisk filosofi Mødedato: 8. oktober 2018, kl. 9.30-11.30 Mødested: Emdrup lokale A112 & Aarhus lokale 1483-523 Deltagere: UN-medlemmer: Anne-Marie Eggert Olsen (formand),

Læs mere

Referat. Møde i studienævn for farmaci. Dato og tidspunkt 17. maj Campus lokale O94

Referat. Møde i studienævn for farmaci. Dato og tidspunkt 17. maj Campus lokale O94 Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat 17. maj 2018 Emne Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt 17. maj 2018 sn-farmaci@health.sdu.dk T +456552722 Sted Inviterede Campus lokale O94 Studienævnsformand

Læs mere

Case: Forholdet mellem laboratorieøvelser og teoretisk skriftlig eksamen tag-hjem-eksamen

Case: Forholdet mellem laboratorieøvelser og teoretisk skriftlig eksamen tag-hjem-eksamen Case: Forholdet mellem laboratorieøvelser og teoretisk skriftlig eksamen tag-hjem-eksamen Baseret på Thomas Balles projekt KNUD 2004 Kurset: Bioorganisk kemi består af en teoretisk del, M23-1, og en praktisk

Læs mere

Sexologi 2. studieår, forår 2015

Sexologi 2. studieår, forår 2015 Spørgeskemaet blev udsendt pr. mail til i alt 25 studerende den 16. juni 2015. Efterfølgende er udsendt erindring om besvarelse den 23. juni 2015. Fristen for besvarelse udløb den 1. juli 2015. Ud af de

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Møde afholdt: 10. oktober 2012 kl. 16:35. Sted: Fakultetsservice lokale

Odontologisk Studienævn. Møde afholdt: 10. oktober 2012 kl. 16:35. Sted: Fakultetsservice lokale D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer af studienævnet M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 10. OKTOBER 2012 Forum Odontologisk

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Tilstedeværende: Lone Hansen (Studieleder), Hans Viggo Godsk Pedersen (Formand), Charlotte Langer Søndergaard (næstformand), Ayo Næsborg-Andersen,

Læs mere

Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestrets kursus

Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestrets kursus BA-sidefag E17 - Psykologi Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestrets kursus Arbejdsindsats i studieaktiviteterne Hvordan vil du vurdere din indsats i semestrets

Læs mere

Hold: BSE16o-1 J.nr.: 4071

Hold: BSE16o-1 J.nr.: 4071 Hold: BSE16o-1 J.nr.: 4071 Semester: 1 Dato: 07. februar 2017 Status: 11 ud af 21 har besvaret evalueringen I hvilken grad vurderer du, at der har været sammenhæng mellem undervisningens indhold og semestrets

Læs mere

MedIS bachelor 1. semester, efterår 2014

MedIS bachelor 1. semester, efterår 2014 Spørgeskemaet blev udsendt pr. mail til i alt 134 studerende den 4. februar 2015. Efterfølgende er udsendt erindring om besvarelse den 10. februar 2015. Fristen for besvarelse udløb den 13. februar 2015.

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 11. januar 2018 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have kontakt

Læs mere

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl. 10.15-12.00 Deltagere: Jessica Carter (JC), Yuri Goegebeur (YG), Arthur Zimek (AZ), Hans Christian Petersen (HCP), Daniel Merkle

Læs mere

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul)

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth Møde den: 27. oktober 2015, kl. 8.15-10.15 Aarhus 1633. Værkstedet Emdrup indgang B8, lokale B274 REFERAT Møde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen

Læs mere

Idrætsteknologi kandidat 3. semester, efterår 2015

Idrætsteknologi kandidat 3. semester, efterår 2015 Spørgeskemaet blev udsendt pr. mail til i alt 20 studerende den 3. februar 2016. Efterfølgende er udsendt erindring om besvarelse den 10. februar 2016. Fristen for besvarelse udløb den 12. februar 2016.

Læs mere