REFERAT Teknisk Udvalg 21. maj 2007 kl Mødelokale 188

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT Teknisk Udvalg 21. maj 2007 kl Mødelokale 188"

Transkript

1 REFERAT Teknisk Udvalg 21. maj 2007 kl Mødelokale 188 ÅBEN DEL: 1. Vedtagelse af lokalplan 1005 boligområde Gårdhøje 2. Vejnet til betjening af erhverv mm ved Borbjerg 3. Etageboligbebyggelse, Herningvej Pesticidpolitik i Holstebro Kommune 5. Tidligere aftaler om tilskud 6. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2007 for Teknisk Udvalg 7. Forslag til budget for Teknisk Udvalg 8. Ændringsforslag til regionale busruter fra 13. august 2007 LUKKET DEL: 9. Orientering ved udvalgsformanden 10. Orientering fra afdelingerne i Teknik- og Miljøforvaltning 11. Evt.

2 ÅBEN DEL: Fraværende: CM/SH TU BY Vedtagelse af lokalplan 1005 boligområde Gårdhøje Ved indsigelsesfristens udløb den 11.april 2007 var der modtaget 8 indsigelser/ændringsforslag. Desuden har forvaltningen et forslag til en tilføjelse. Indsigelserne fremgår af notat af 24. april 2007 med forvaltningens indstilling for hver indsigelse. Det skal bemærkes at indsigelse nr. 4 fra Holstebro Boldklub og indsigelse nr. 7 fra Beboerne Draget 1-26 er de mest vidtrækkende. Indstilling Det indstilles at lokalplan nr.1005 vedtages med de i notat af foreslåede ændringer, under forudsætning af, at tillæg nr. 24 til kommuneplan 2004 også vedtages. Notat af 24. april.2007 Indstillingen tiltrådt idet, - den endelige udformning af arealet aftales med beboerforeningen jf. pkt der etableres niveaufri skæring af stiforbindelse ved Mozartzvej jf. pkt. 7 - at der ikke må foretages terrænregulering uden kommunes tilladelse.

3 SH/NHR TU ØK Vejnet til betjening af erhverv mm. ved Borbjerg I forlængelse af drøftelser af sagen i de tidligere underudvalg for Teknik og for Miljø samt tidligere Holstebro kommunes Økonomiudvalg har der været annonceret efter idéer og forslag mv. med indsendelsesfrist den 6. maj Annonceringen blev ledsaget af en kortfattet redegørelse (et debatoplæg) af april 2007, indeholdende nogle hovedspørgsmål i planlægningsarbejdet. Fra offentligheden foreligger herefter 4 skriftlige henvendelser, hvoraf de tre med adskillige underskrivere bag sig. Alle henvendelserne sigter mod et vejnet, hvori Hedegårdvej indgår som trafikvej, og desuden fremsættes der en række mere nuancerede forslag om linieføring og skiltning mm. Et sammenfatningsnotat, hvori forvaltningen har belyst henvendelserne fra offentligheden, medfølger dagsordenen. Forvaltningen vurderer på det foreliggende grundlag, at Hedegårdvej og ikke den i debatoplægget skitserede ny vej - bør indgå som den ene af de trafikveje, der udpeges i kommuneplanen tillige med enkelte andre trafikveje i området. En videre udbygning af erhvervsvirksomheden (Dansk Mink Papir) ved Hedeggårdvej forudsætter, at der forinden tilvejebringes en lokalplan, hvori udbygningens nærmere omfang mv. fastlægges. Udarbejdelsen af denne lokalplan afventer, at der udpeges passende trafikvejnet og viser sig fornødent økonomisk grundlag for at etablere en holdbar vejbetjening af virksomheden. Sagen må forelægges Økonomiudvalget med henblik på udvalgets tiltræden af, at den indledte udpegning af trafikveje i området fortsættes i udarbejdelsen af et konkret forslag til kommuneplantillæg med bl.a. Hedegårdvej som fremtidig trafikvej. Kommunens budget 2007 angiver ikke et beløb til ombygning af Hedegårdvej, og forvaltningen anbefaler derfor, at sagen ved forelæggelsen for Økonomiudvalget tillige drøftes for så vidt angår en økonomiske ramme til indarbejdelse i investeringsoversigten for 2008 og frem som led i den politiske prioritering, ifølge debatoplægget op til cirka 10 mio. kr. fraregnet evt. virksomhedsbidrag. Konsekvenser Ingen umiddelbare budgetmæssige konsekvenser. Indstilling Det indstilles,

4 at henvendelserne fra offentligheden tages til efterretning og medtages til nærmere overvejelse/inspiration ved udarbejdelsen af det påtænkte kommuneplantillæg. at sagen forelægges økonomiudvalget med henblik på afklaring af den økonomiske ramme. Debatoplægget er den 12. april 2007 udsendt med e-post til udvalgets medlemmer. Sammenfatningsnotat, notat af 13. maj 2007 vedr. idéer og forslag mv. omkring vejnet til erhverv mm. ved Borbjerg. Der udarbejdes notat vedr. vedligeholdelse og økonomi af de aktuelle veje SH/NHR TU Etageboligbebyggelse, Herningvej Fra Kobra Arkitekter A/S, Herning foreligger skitseprojekt af 15. december 2006, hvorefter der agtes opført 9 etageboliger på et areal, som i dag udgør to ejendomme, nemlig Herningvej 44 og 46. De to matrikler er på henholdsvis 814 m 2 og 802 m 2 grundareal, hvoraf førstnævnte i dag rummer en bolig på 180 m 2 etageareal. Fra Herningvej skråner arealet en del nedad mod syd. Den påtænkte bebyggelse udgør to bygninger, hvor den nordligste er placeret nærmest Herningvej og i 2 etager med 2 lejligheder, mens den sydligste er med 4 etager og 7 lejligheder inkl. penthouse-etage. Det samlet etageareal udgør m 2, hvormed bebyggelsesprocenten vil blive 70. Fraregnes penthouseetagen udgør etagearealet 955 m 2 og bebyggelsesprocenten 60. Bygningshøjden anslås ud fra tegningsmaterialet til m. Bebyggelsen agtes opført i mørke røde teglsten med felter i hvid beton. Projektet strider imod lokalplan nr. 386 for så vidt angår bebyggelsesprocent (maks. 40) og bygningshøjde (maks. 8½ m, skønsmæssigt mere sydligst) samt etageantal (maks. 1½, evt. 2 sydligst), men vurderes i øvrigt at have en karakter, der vil kunne indvirke meget positivt på områdets fremtoning. Forvaltningen har påpeget ovennævnte overfor arkitekt og siden hen grundejer, som derpå har udtrykt interesse i at tilpasse projektet i større eller mindre grad afhængigt af kommunens eventuelle nærmere krav. Disse nærmere krav kunne udgøres enten af betingelser/vilkårene for en dispensation eller af bestemmelserne i en eventuel ny lokalplan, som tilvejebringes med henblik på en bebyggelse i videre omfang end muligt efter

5 lokalplan nr Det vurderes i forvaltningen, at det foreliggende projekt i henseende til etageantal overstiger kommunens dispensationskompetence. Forvaltningen anbefaler på den baggrund, at der udarbejdes ny lokalplan, hvorefter nærmere angivne dele af projektet må forventes at kunne realiseres. Konsekvenser Ingen umiddelbare ressourcemæssige konsekvenser. Indstilling Det indstilles, at der udarbejdes fornøden ny lokalplan, jf. forvaltningens anbefaling. Ingen Indstillingen tiltrådt AV - NMU - TU Pesticidpolitik i Holstebro Kommune 4. I forbindelse med kommunesammenlægningen er der ikke vedtaget en ny pesticidpolitik gældende for Holstebro Kommune efter 1. januar Pesticidpolitikken for den tidligere Holstebro Kommune har været, at der må bruges pesticider inden for gældende lovgivning. Denne politik har været grundlaget for den eksisterende kontrakt med Kaj Bech. Pesticidpolitikken for den tidligere Vinderup Kommune og Ulfborg-Vemb Kommune har været, at der generelt ikke må anvendes pesticider. Dog har det været muligt at bruge pesticider i forbindelse med bekæmpelse af bjørneklo og i særlige tilfælde ved nyanlæg efter aftale med den tekniske chef. Såfremt der indføres et forbud mod anvendelse af pesticider, må det forventes at udgiften til renholdelse indenfor den tidligere Holstebro Kommune vil stige, idet eksisterende kontrakt skal ændres til at omfatte et sådan forbud. Forvaltningen vurderer ud fra tidligere beregninger at udgiften vil stige med overslagsmæssigt 2 mio. kr. ved uændret plejeniveau.

6 Såfremt den hidtidige praksis på området bibeholdes, således at der indenfor eksisterende kontrakt med Kaj Bech må anvendes pesticider, mens der på øvrige områder kun i særlige tilfælde må anvendes pesticider, vil det være udgiftsneutral. Indstilling Det indstilles at udvalget godkender en pesticidpolitik således, at der generelt ikke må anvendes pesticider til bekæmpelse af ukrudt i Holstebro Kommune dog således, at der indenfor eksisterende kontrakt med Kaj Bech må anvendes pesticider som hidtil, at der ved bekæmpelse af bjørneklo må anvendes pesticider og at der i særlige tilfælde må anvendes pesticider efter aftale med afdelingschefen for Trafik og Park. At kommunens pesticidpolitik tages op til revision i forbindelse med nyt udbud i Konsekvenser Ingen. Ingen. Forvaltningen oplyste på mødet at Natur- og Miljøudvalget den 14. maj har tiltrådt en indstilling med samme ordlyd. Indstillingen tiltrådt AV - TU Tidligere aftaler om tilskud 5. I Ulfborg-Vemb Kommune har der været forskellige ordninger hvor kommunen har givet tilskud til efterfølgende ordninger: Borgerforeningen i Vemb har gennem årene fået et tilskud på kr. til vedligeholdelse af Vemb Anlæg samtidig har borgerforeningen ikke betalt for renovation/rottebekæmpelsesbidrag, i alt 652,88 kr.

7 Borgerforeningen søger om et lignende tilskud fremover, dog søger de om kr. i 2007 til ekstraordinær vedligeholdelse i anlægget, da flere træer er gået ud og kræver fældning. Der har tidligere været ført forhandlinger med Vemb Borgerforening om at kommunen skulle købe Vemb anlæg. Det var ikke muligt at opnå enighed om den fremtidige råderet over anlægget, hvorfor købet ikke blev gennemført. Vedligeholdelse af private fællesveje påhviler brugerne af vejene. I Ulfborg- Vemb Kommune har lodsejerne langs private fællesveje kunnet søge om grus til vedligeholdelse af vejene. Udgiften blev afholdt over en særskilt konto. I byerne har Ulfborg-Vemb Kommune vedligeholdt de private fællesveje med slæbning, med begrundelse i at der på disse veje ofte vil være færdsel fra andre end de vejberettigede. Udgiften hertil er afholdt over den almindelige drift. Der er tale om ca. 8 vejstrækninger og lodsejerne ved disse private fællesveje burde være bekendt med at vejene er privat fællesvej. Der eksisterer ikke tilsvarende ordningen i tidligere Holstebro Kommune og Vinderup Kommune. En videreførelse af ordningerne vil medføre at de skal være gældende for hele Holstebro Kommune, hvilket vil betyde en forøget driftsudgift til vedligeholdelse af veje. Indstilling Det indstilles at Teknisk Udvalg beslutter, at der ikke gives tilskud til drift og vedligeholdelse af Vemb anlæg med begrundelse i at der, ikke er økonomiske ressourcer til en sådan ordning i hele Holstebro Kommune, at der ikke gives tilskud til grus til private fællesveje med begrundelse i at der ikke er økonomiske ressourcer til en sådan ordning i hele Holstebro Kommune, at de berørte lodsejere i den tidligere Ulfborg-Vemb Kommune orienteres om, at kommunen med udgangen af 2007 ikke vedligeholder private fællesveje i byerne med begrundelse i at der ikke er økonomiske ressourcer til en sådan ordning i hele Holstebro Kommune. Konsekvenser Ingen Ingen

8 Indstillingen tiltrådt, idet anlægget i Vemb ydes et tilskud i 2007 på kr PMP TU ØK BY Budgetopfølgning pr. 31. marts 2007 for Teknisk Udvalg Administrationen fremsender hermed budgetopfølgning pr. 31. marts DRIFT: 6. Budgetopfølgningen er udarbejdet, så der præsenteres en overordnet opfølgning på Teknisk Udvalgs samlede resultatområde, efterfulgt af en opfølgning for de enkelte driftsområder, såfremt der er afvigelser. Tabel 1: Teknik- og Miljøudvalgets samlede driftsområde. (1000 kr.) Korrigeret budget Forventet årsregnskab Forventet merforbrug 617 Generelt: Der er i det korrigerede budget indarbejdet en administrativ omplacering af tkr. Beløbet stammer primært fra en omplacering af tkr. Til Socialudvalget. Beløbet er en del af den ramme til kollektiv trafik som er overført fra amtet, og dækker udgifter til den særlige handicapkørsel, som varetages i Socialudvalgets regi. De øvrige ændringer er mindre reguleringer på varekøbskonti. Driftsområde 61, Trafik og Park Merforbruget vedrører periodisering af omkostninger vedrørende regnskabsår 2006, som er indkommet efter afslutningen af regnskab Merforbruget vedrører gadelys i tidligere Ulfborg-Vemb med 556 tkr. Og tømningsordning for septictanke i tidligere Vinderup med 60 tkr. For begge omkostninger er der tale om beløb som hidtil har været konteret i det regnskabsår hvor fakturaen er modtaget, men da gadelys og tømningsordningen pr. 1. januar 2007 er overdraget til Vestforsyning A/S skal der ske en periodisering af omkostningen. Såfremt kommunen havde modtaget opkrævningerne så tidligt at betaling kunne være foretaget på regnskab 2006 ville dette have medført et merforbrug af samme størrelsesorden, idet forbrug fra 2005 jo er bogført i Der er ikke i Teknisk Udvalgs budget afsat bevilling til disse beløb hvorfor de indstilles finansieret via likvide aktiver.

9 Det skal bemærkes at likvide aktiver i forbindelse med salg af gadelys fra Ulfborg-Vemb og Vinderup er tilført 11 mio. Driftsområde 62, Byggeri og Ejendomme I forbindelse med udarbejdelsen af budget 2007 blev budgetterne for en lang række ejendomme (primært på 010, 011, 012 og 013), af tidsmæssige årsager, samlet på nogle få konti, på tværs af forvaltningerne, men budgetmæssigt placeret under Teknisk Udvalg. Baggrunden herfor var at deres endelige tilhørsforhold ikke var entydigt fastlagt. Teknik- og miljøforvaltningen har nu fået oprettet samtlige kommunens ejendomme, og er sammen med budgetafdelingen ved at udarbejde budgettal, baseret på budget 2006 fra de tre kommuner. Den endelige opgørelse er ikke afsluttet og vil efterfølgende blive fremsendt til økonomiudvalget med indstilling om eventuelle omplaceringer mellem fagudvalgene. Anlæg: Forvaltningen gør opmærksom på at udgifter til arkæologiske undersøgelser påvirker anlægsprojekter og byggemodninger i stigende omfang. Konkret må det forventes at projektet for renoveringen af Kirkepladsen bliver dyrere end det budget som lå til grund for bevillingen i I august 2006 skønnede museet at udgravningerne ville beløbe sig til ca. 1,2 mio. kr. men det seneste foreløbige overslag beløber sig til 2,5 mio. som ikke er indeholdt i bevillingen. Projektet med Kirkepladsen og arealerne omkring Rådhuset er et led i den samlede plan for gågadernes renovering, og det foreslås derfor at finansieringen af merforbruget afventer regnskabsafslutningen og finansieres ved udskydelse af de resterende gågadeprojekter for Østergade ( sted.nr ) og Brotorvet (sted.nr ). Indstilling Det indstilles at Teknisk Udvalg over for Byrådet anbefaler: At der til dækning af omkostninger ved periodisering af udgifter til gadelys og tømningsordning meddeles en tillægsbevilling på kr , finansieret af likvide aktiver. At sagsfremstillingens orientering vedrørende budgetter for kommunale ejendomme tages til efterretning. At sagsfremstillingens orientering vedrørende anlægsprojekter tages til efterretning. Konsekvenser Ingen

10 Budgetopfølgningsskema Indstillingen tiltrådt PMP - TU Forslag til budget for Teknisk Udvalg Efter indstilling fra direktionen besluttede Økonomiudvalget den 28. marts at Holstebro Kommune arbejder med sundhedsområdet som det tværgående tema i servicestrategien, med følgende indsatsområder: Sundhed for børn og unge Den sunde arbejdsplads Et fokusområde med mange elementer Fokus på forebyggelse og afhjælpning af stress og udbrændthed samt stressudløste depressioner Idræts- og Motionspolitik Trafiksikkerhed Friarealer og aktivitetsmuligheder De øvrige indsatsområder, der blev drøftet på Byrådets temadage, kan efter de enkelte fagudvalgs vurderinger behandles i de respektive udvalg, og indarbejdes i budgettet som anført i budgetvejledningen. De seks ovennævnte indsatsområder vil herefter indgå, som indsatsområder under kommunens overordnede sundhedspolitik, der forankres under Socialog Sundhedsudvalget. Arbejdet med at formulere sundhedspolitikken forløber i perioden april november 2007, hvilket er parallelt med arbejdet med de udvalgte indsatsområder i Byrådets servicestrategi. Endvidere er det besluttet, at budgetlægningen for tager udgangspunkt i det foreliggende budgetoverslag for korrigeret for tekniske ændringer og budgetomplaceringer, der er foretaget siden budgetvedtagelsen. økonomiske konsekvenser af politiske beslutninger, der er truffet siden budgetvedtagelsen. Herudover har Økonomiudvalget tiltrådt, at udvalgene arbejder med tilpasnings-, udviklings- og afviklingsblokke. Forvaltningen har udarbejdet to notater som udgangspunkt for Teknisk Udvalgs drøftelse af indsatsen vedrørende servicestrategiemnerne Friarealer og aktivitetsmuligheder samt Trafiksikkerhed.

11 Forvaltningen har endvidere udarbejdet budgetskema, der, med udgangspunkt i det korrigerede budget for 2007, beskriver tilpasninger som følge at ny lovgivning, samt udkast til udviklings- og afviklingsemner til udvalgets drøftelse. Indstilling: Det indstilles at Teknisk Udvalg drøfter og beslutter: Udvalgets visioner og målsætninger for understøtning af Byrådets indsatsområder og servicestrategi. Hvilke tilpasnings-, udviklings- og afviklingsemner der ønskes medtaget i budgetlægningen for 2008 og frem. Konsekvenser Ingen. 1. Notat om indsatsområdet Friarealer og aktivitetsmuligheder 2. Notat om indsatsområdet Trafiksikkerhed 3. Budgetskema Forvaltningens notat om budget Forslag til tilpasnings-, udviklings- og afviklingsblokke for Teknisk Udvalg Indstillingen tiltrådt Der fremsendes tilpasnings- og udviklingsblokke jf. notat herom, idet udvalget med hensyn til afviklingsblokke kun kan pege på muligheden for at nedsætte serviceniveauet for kollektiv trafik AV - TU - ØK Ændringsforslag til regionale busruter fra 13. august Midttrafik har fremsendt ændringsforslag til regionale busruter fra 13. august 2007 i høring. Høringen omfatter forslag om nedlæggelse af rute 22 Holstebro-Ikast. Rute 22 blev oprettet af Ringkjøbing Amt som en ny rute i sommeren 2004 med en forsøgsperiode på 2 år. Ruten er løbende blevet evalueret og senest

12 har amtets Teknik- og Miljøudvalg besluttet at ruten skulle fortsætte frem til 29. juni 2007 hvor kontrakten på ruten udløber. Rute 22 kører kun på skoledage. Midttrafik oplyser, at der er begrænset passagerer på ruten. Dog befordres en del passagerer mellem Holstebro Rutebilstation og Døesvej i Holstebro. Der er ca. 10 passagerer pr. køreplantime. Det fremgår ikke af Midttrafiks oplysninger om disse passagerer kan benytte andre ruter. Såfremt dette ikke er muligt, vil Holstebro Kommune skulle indsætte en anden bus på strækningen. Midttrafik vurderer, at de fleste passagerer kan henvises til anden betjening, dog med mindre gener for passagererne som længere transporttid og busskift. Med nedlæggelse af rute 22 vil passagerer fra Ikast til Holstebro blive henvist til togforbindelse via Herning. Passagerer midt på ruten vil blive henvist til andre busruter, hvor mindre omlægninger og busskift er nødvendigt. Ud fra Midttrafiks oplysninger, vil der f.eks. om morgenen være 5-6 passagerer som vil skulle stå på et stykke fra nuværende opsamlingssted og 3-5 passagerer som skal skifte bus på turen. Det fremgår ikke af Midttrafiks oplysninger hvad besparelsen ved nedlæggelse af ruten vil være set i forhold til de ændringer og supplerende kørsel der vil være nødvendigt på andre ruter. Holstebro Kommune har i forbindelse med Midttrafiks høring om projektkatalog for 2008 foreslået at busforbindelse fra Holstebro til Karup Lufthavn undersøges. Rute 22 kan eventuel omlægges til at kunne servicere Karup Lufthavn. Forslag til høringssvar vil blive fremlagt på mødet. Indstilling Det indstilles at Teknisk Udvalg overfor Økonomiudvalget anbefaler, at kommunen anmoder Midttrafik om en vurdering af besparelsen set i forhold til udgifterne ved omlægning af andre ruter. at kommune foreslår at Midttrafik undersøger muligheden for at opretholde rute 22 i forbindelse med en busforbindelse mellem Karup Lufthavn og Holstebro. Konsekvenser Ingen.

13 Høringsmateriale Køreplan for rute 22 Høringssvar (udsendt med referatet) H:\doku\ Høringssvar.pdf Indstillingen tiltrådt Holger Hedegaard deltog ikke i behandling af dette punkt

14 LUKKET DEL: 9. Orientering ved udvalgsformanden Holger Hedegaard deltog ikke i dette punkt. Formanden orienterede vedr. byggegrunde i Herrup. 10. Orientering fra afdelingerne i Teknik- og Miljøforvaltningen Holger Hedegaard deltog ikke i dette punkt. Orientering om Råd og Nævn. Sommerudflugt den 18. juni fælles med Natur- og Miljøudvalget Sagen vedr. genbrugspladser behandles i NVR s bestyrelse. Forespørgsel om politiske reklamer på kommunens busser. Evt Orientering fra deltagelse i råd og nævn:

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl. 08.00-12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 3. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde, kl. 9.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 - tema 3. Skolestrukturdebat - tema 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende: Ingen Mødet slut kl.:

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde kl. 12.00 i lokale 188 Åben del 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 31.03.2007 3. Budget 2008 4. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 30. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 30. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den kl. 13.00, lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro ÅBEN DEL: 1. Vision samt overordnede værdier og mål for beskæftigelsesindsatsen 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

Notat I forbindelse med budgetlægningen

Notat I forbindelse med budgetlægningen Trafik og Veje Dato: 11 08-2017 Sagsnr.: Sagsbehandler: vphls Notat I forbindelse med budgetlægningen 2018-2021 Dato: 11. august 2017 Kopi til: Emne: Rutetilpasninger på den regionale kollektive trafik

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 29. november 2010 Mødetidspunkt Mødelokale 188

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 29. november 2010 Mødetidspunkt Mødelokale 188 Referat fra møde i Teknisk udvalg Referat åben Mødedato 29. november 2010 Mødetidspunkt 14.30 Mødelokale 188 Teknisk udvalg den 29. november 2010 kl. 14.30 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Åben del 3 1.

Læs mere

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 06. september 2010 Mødetidspunkt Mødelokale 188

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 06. september 2010 Mødetidspunkt Mødelokale 188 Referat fra møde i Teknisk udvalg Referat åben Mødedato 06. september 2010 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Teknisk udvalg den 06. september 2010 kl. 12.00 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Åben del 3

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 02. juni 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 187

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 02. juni 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 187 Referat fra møde i Teknisk udvalg Referat åben Mødedato 02. juni 2009 Mødetidspunkt 16.00 Mødelokale 187 Teknisk udvalg den 02. juni 2009 kl. 16.00 Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Åben del 3 1. Trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014.

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014. Procedure samt fastlæggelse af rammer for budgetlægningen 2012-2015 behandlede på mødet den 19. januar 2011 (sag nr. 2) den overordnede procedure samt aktivitets- og tidsplan for budgetlægningen 2012-2015.

Læs mere

åbent møde for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 02. februar 2011 kl. 09:30 i AdministrationsbygningeFarsø Thorkil Tanges kontor

åbent møde for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 02. februar 2011 kl. 09:30 i AdministrationsbygningeFarsø Thorkil Tanges kontor åbent møde for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 02. februar 2011 kl. 09:30 i AdministrationsbygningeFarsø Thorkil Tanges kontor Indholdsfortegnelse 228. Vedr. forløb af og betjening på NT-busrute i kommunens

Læs mere

Tidsplan for budgetlægning

Tidsplan for budgetlægning Tidsplan for budgetlægning 2016-2019 Januar 1 9/1 Økonomi, Budget og regnskab Udsendelse Økonomi udsender indkaldelse af bidrag fra Områderne til budgetoplæg (beskrivelse af politikområderne, kommunalbestyrelsens

Læs mere

Høringssvar angående Lokalplanforslag "Scala" vedtaget af borgerrepræsentationen den 31. maj 2012

Høringssvar angående Lokalplanforslag Scala vedtaget af borgerrepræsentationen den 31. maj 2012 SENDT VIA KØBENHAVNS KOMMUNES HJEMMESIDE Københavns Kommune Teknik og Miljøforvaltningen Københavns Rådhus 1595 København V Høringssvar angående Lokalplanforslag "Scala" vedtaget af borgerrepræsentationen

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 09. januar Vedtagelse af kommuneplantillæg 2004:29 -Boliger Lille Struervej

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 09. januar Vedtagelse af kommuneplantillæg 2004:29 -Boliger Lille Struervej Side 1 af 8 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 09. januar 2008 ÅBEN DEL 1. Vedtagelse af kommuneplantillæg 2004:29 -Boliger Lille Struervej 5-7 2. Vedtagelse af tillæg 2004:30 til Kommuneplan 2004 -

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Møde 11. september 2012 kl. 08:00 i mødelokale 3

Møde 11. september 2012 kl. 08:00 i mødelokale 3 Økonomiudvalg Referat Møde 11. september 2012 kl. 08:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: - Mødet hævet kl. 10.00 Økonomiudvalget har møde med hovedudvalget kl. 10.00. Pkt. Tekst Side 102 Likviditet

Læs mere

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 189

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 189 Referat fra møde i Teknisk udvalg Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt 14.30 Mødelokale 189 Teknisk udvalg den 17. februar 2009 kl. 14.30 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse Åben del 3 1. Endelig

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B

F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen 3B og dens afdelinger

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. november 2014 kl NU Park, Nupark Holstebro

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. november 2014 kl NU Park, Nupark Holstebro Åben dagsorden til mødet i kl. 10.00 NU Park, Nupark 51 7500 Holstebro Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Budget 2015 2 3 Godkendelse af byrdefordelingen for 2015 5 4 Temadrøftelse

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 17:45 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Ændringer af køreplaner for den kollektive trafik i 2011/2012

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Byrådet ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af den til budgettet

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 11.00-12.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Per Schmidt Andersen, Allan Kristensen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Fælles trafikportal

Læs mere

Notat Hald Ege Hallens udbygning

Notat Hald Ege Hallens udbygning Notat Hald Ege Hallens udbygning Indhold 1. Historik i uddrag... 2 2. Plangrundlag... 2 3. Projektet... 2 4. Økonomi... 3 5. Tegning/skitse... 3 6. Forslag til proces... 4. Bilag 1... 5 1. Historik uddrag

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik

Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-47-16 Dato:1.5.2017 Bilag 3 Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik I dette notat

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING Ipa. Referat

HVIDOVRE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING Ipa. Referat TEKNISK FORVALTNING Ipa HVIDOVRE KOMMUNE Referat af Teknisk og Miljøudvalgets møde den 5. maj 2010, kl. 17.30 i mødelokale Kystagerparken, lokal nr. 3667, Teknisk Forvaltning, Multihuset. Mødet slut kl.

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 17 Kommuneplan 2013 Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro Udkast 20-03-2017 HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er fremlagt

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

REFERAT Natur- og Miljøudvalget, den 22. januar 2007 kl Mødelokale 188

REFERAT Natur- og Miljøudvalget, den 22. januar 2007 kl Mødelokale 188 den 22. januar 2006 kl. 10.00 Side 1 REFERAT Natur- og Miljøudvalget, den 22. januar 2007 kl. 10.00 Mødelokale 188 ÅBEN DEL: 1. Konstituering af Natur- og Miljøudvalget 2. Orientering om ny lov om Miljøgodkendelse

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 09-09-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Mandag den 9. september 2013 kl. 16:00 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den 17.03.2015 kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Mødedeltagere: Jeppe H. Lindberg (V) formand Ali Ünsal (V) næstformand Dora Olsen (O)

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 13.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Mødested: Onsdag den 04-september-2002 Rådhuset Udsendelsesdato: 30-08-2002 Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

I henhold til 22 i Lov om kommunernes styrelse vælger udvalgene selv deres formand.

I henhold til 22 i Lov om kommunernes styrelse vælger udvalgene selv deres formand. Dagsorden Dato: 07-01-2014 15:00:00 Udvalg: Miljø- og Planudvalget Sted: Mødelokale 8, Skanderborg 1 Valg af formand Sagsnr.: 14/32 Miljø- og Planudvalget er nedsat i henhold til Styrelsesvedtægten for

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 14:00 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Økonomiopfølgning ultimo maj 2008 63 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

REFERAT Teknik Udvalg den 5. marts 2007 kl Mødelokale 188

REFERAT Teknik Udvalg den 5. marts 2007 kl Mødelokale 188 den 5. marts 2007 kl. 12.30 Side 1 REFERAT Teknik Udvalg den 5. marts 2007 kl. 12.30 Mødelokale 188 ÅBEN DEL: 1. Forslag til lokalplan nr. 1004 for et erhvervsområde og et offentligt område m.m. ved Måbjerg

Læs mere

Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger.

Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger. Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger. Generelt Med udgangspunkt i ets pkt. 2.3. skal de nærmere regler omkring fastlæggelse af bevillings-

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Beslutningsprotokol fra åben dagsorden

Beslutningsprotokol fra åben dagsorden sprotokol fra åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 20. juni 2008 kl. 09:30 Videbæk, Mødelokale 1, Videbæk Rådhus, Dyrvigsvej 9, 6920 Videbæk Aleksander Aagaard forlod mødet kl. 11.45 og

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Tirsdag den 30-08-2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Tirsdag den 30-08-2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 18:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Budget 2012-2015 - opfølgning på budgetseminar, udmelding af rammer m.v. 533 Underskriftsside

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel

Bilag. Region Midtjylland. 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel Region Midtjylland 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel Bilag til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr. 4 Notat: Fordeling af indtægter på kommuner

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Økonomirapport 2009.5 tages til efterretning og godkendes som gældende forventninger til resultatet for 2009

Økonomirapport 2009.5 tages til efterretning og godkendes som gældende forventninger til resultatet for 2009 Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 9. marts 2010 JWI 06 Økonomirapport.5 Indstilling: Direktionen indstiller, at Økonomirapport.5 tages til efterretning og godkendes som gældende forventninger

Læs mere

Budgetstrategi

Budgetstrategi Budgetstrategi 2019-2022 Overordnet om budgetstrategien Budgetstrategien beskriver den overordnede proces herunder produkter og tidsfrister i forbindelse med arbejdet med budgettet for det kommende år

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 08. august 2006 Mødested: Materielgården, Håndværkervej 40, Tønder Starttidspunkt for møde 13.00 Sluttidspunkt for møde 16.20 Fraværende: Preben Linnet Bo Jessen og Niels

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N

F O R R E T N I N G S O R D E N F O R R E T N I N G S O R D E N Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen 3B og dens afdelinger

Læs mere

Referat fra møde i Natur- og Miljøudvalget

Referat fra møde i Natur- og Miljøudvalget Referat fra møde i Natur- og Miljøudvalget Referat åben Mødedato 01. september 2008 Mødetidspunkt 09.00 Mødelokale 188 Bemærkninger Natur- og Miljøudvalget den 01. september 2008 kl. 09.00 Side 1 af 15

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Referat torsdag den 9. oktober 2014 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2015-2018...2 09-10-2014 Side 1 1. KB - Godkendelse

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N

F O R R E T N I N G S O R D E N F O R R E T N I N G S O R D E N Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen 3B og dens afdelinger

Læs mere

NOTAT. Proces- og tidsplan for budget (Principper for økonomistyring bilag 3)

NOTAT. Proces- og tidsplan for budget (Principper for økonomistyring bilag 3) Proces- og tidsplan for budget 2015-2018 DATO 4. februar 2014 SAGS NR. (Principper for økonomistyring bilag 3) Dette notat beskriver principper, procedure og tidsplan for vedtagelsen af budget 2015-2018.

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 ONSDAG DEN 24. SEPTEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 24. september 2008 Side: 2 Fraværende: Torben Skovhus

Læs mere

Referat Dato: :00:00 Udvalg: Økonomiudvalget

Referat Dato: :00:00 Udvalg: Økonomiudvalget Referat Dato: 27-06-2019 16:00:00 Udvalg: Økonomiudvalget 2018-2021 Sted: Mødelokale C 1/6 Indholdsfortegnelse Referat Indholdsfortegnelse Bemærkninger til dagsordenen Meddelelser Opfølgning på forventet

Læs mere

Referat fra mødet i Direktion. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Direktion. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Direktion (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Fredag den 8. august 2014 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 8:30-11:30 Medlemmer: Karen Heebøll Michael Holst Vibeke

Læs mere

Socialudvalget 2002-05 Referat

Socialudvalget 2002-05 Referat Socialudvalget 2002-05 Referat Dato: Mandag den 25-november-2002 Starttidspunkt for møde: Kl. 15,00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 22,05 Mødested: Lokale 2 Udsendelsesdato: 20-11-2002 Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 12. september 2007

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 12. september 2007 Side 1 af 7 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 12. september 2007 ÅBEN DEL 1. Forslag til kommuneplanændring vedrørende kolonihaveområder i Holstebro 2. Gården i Ryde - Skovhytten LUKKET DEL 3. Disponering

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 10. september 2001 kl. 16.

Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 10. september 2001 kl. 16. Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT Børn og Ungeudvalget 10. september 2001 kl. 16.30 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Morten Andersen, Finn Vester, Mogens

Læs mere

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring:

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Notat Status på befordringsområdet Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Der skal frem mod budgetlægningen for 2015 arbejdes videre med at klarlægge, om KL og Regeringen har ret i, at der

Læs mere

Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring

Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring Velfærd 30. maj 2018 Sags id: 18/8368 Oversigt over bilag Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring Notat: Underskud i forbindelse med lukning af skolerne i Dreslette

Læs mere

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 9. august 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 66 Månedlig økonomirapport pr. 31.

Læs mere

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i:

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i: 04-02-2015 Side 1 TM - Fokus 2014-2015 og årsplan for 2015 Sagsnr.: 15/972 Resumé: I denne sagsfremstilling forelægges udvalget en oversigt over de vigtigste mål og indsatser, som udvalget - og administrationen

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 9 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 10. februar 2004 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Jørgen Kaptain med afbud. Jens Mørk er indkaldt

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 365 FOR EN UDVIDELSE AF HOLSTEBRO GOLFKLUBS BANER, RÅSTED INDHOLDSFORTEGNELSE

HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 365 FOR EN UDVIDELSE AF HOLSTEBRO GOLFKLUBS BANER, RÅSTED INDHOLDSFORTEGNELSE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 365 FOR EN UDVIDELSE AF HOLSTEBRO GOLFKLUBS BANER, RÅSTED INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold 2 Hvad er en lokalplan 2 Lokalplanens indhold 3 Lokalplanens

Læs mere

Referat. Udvalget for natur, teknik og miljø (NTM) Ekstraordinært udvalgsmøde NTM Tirsdag den 08. november 2016 Kl. 12:00 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft

Referat. Udvalget for natur, teknik og miljø (NTM) Ekstraordinært udvalgsmøde NTM Tirsdag den 08. november 2016 Kl. 12:00 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft Referat Udvalget for natur, teknik og miljø (NTM) Ekstraordinært udvalgsmøde NTM Tirsdag den 08. november 2016 Kl. 12:00 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft Medlemmer Per Dalgaard (O) Flemming Hansen (I) Torben

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler, 5 Overtagelse af vejarealer i Indre By (2010-76159) Borgerrepræsentationen skal godkende, at kommunen overtager de i indstillingen nævnte private veje og vejarealer i Indre By. Overtagelserne sker som

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 20. april 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 188

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 20. april 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 188 Referat fra møde i Teknisk udvalg Referat åben Mødedato 20. april 2009 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Teknisk udvalg den 20. april 2009 kl. 12.00 Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse Åben del 3 1. Medlemsforslag

Læs mere