VEDTÆGTER FOR ARBEJDSGIVERFORENINGEN FOR DANSKE VASKERIER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VEDTÆGTER FOR ARBEJDSGIVERFORENINGEN FOR DANSKE VASKERIER"

Transkript

1 VEDTÆGTER FOR ARBEJDSGIVERFORENINGEN FOR DANSKE VASKERIER

2

3 Kapitel A Navn, hjemsted og formål 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Arbejdsgiverforeningen for Danske Vaskerier, kaldet ADV. Dens hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Foreningens formål er: a) At organisere erhvervsvaskerier, herunder renserier, farverier og dertil svarende virksomheder, b) At medvirke til en stadig forbedring af medlemsvirksomhedernes kvalitetsniveau, både hvad angår produktions-, miljø- og arbejdsmiljøforhold gennem branchens kvalitetstilsyn, c) At formidle et kollegialt samarbejde blandt foreningens medlemmer, d) At støtte bestræbelserne for tilvejebringelse af den størst mulige ensartethed inden for vaskerierne og dansk industri i øvrigt, særligt ved afgørelsen af alle spørgsmål over for medarbejderne eller disses organisationer, e) At varetage medlemmernes fælles interesser og at yde medlemmerne bistand ved uoverensstemmelser med lønmodtagere eller deres faglige organisationer, f) At støtte og fremme uddannelsesforanstaltninger inden for foreningens område, g) At deltage i et praktisk og sekretariatsmæssigt samarbejde med beslægtede organisationer til fremme af de forannævnte formål. Kapitel B Foreningens organisationsmæssige tilhørsforhold

4 3 DI Foreningen er en medlemsforening under DI, og foreningen og dens medlemmer er underkastet DI's love og bestemmelser. Alle foreningens medlemmer skal være medlem af DI. Foreningen og dens medlemmer er underkastet de for DI til enhver tid gældende vedtægter og de af DI s valgte ledelse fastsatte politikker og retningslinjer. Foreningens medlemmer er herunder forpligtet til at efterleve bestemmelserne om loyalitet under arbejdskonflikter, jfr. bestemmelserne i DI s vedtægter. 4 Dansk Arbejdsgiverforening DI s medlemskab af DA medfører, at foreningen og dens medlemmer tillige er underkastet denne organisations love og bestemmelser. Kapitel C Foreningens medlemmer Erhvervsvaskerier, herunder renserier og farverier, og dertil svarende virksomheder. 5 Almindelige betingelser for medlemskab Som medlem af foreningen kan optages enhver virksomhed eller del af sådan, hvis den opfylder følgende almindelige betingelser: a) Den skal drive vaskerivirksomhed eller dertil nært knyttet industri, b) Den skal have lovlig næringsadkomst, c) Den og dens indehavere - for et selskabs vedkommende dets direktør - skal have fuld rådighed over deres bo. I forbindelse med optagelsen skal virksomheden skriftligt meddele bestyrelsen, hvem af dens ansvarlige indehavere, ledere eller direktører, der er bemyndiget til med bindende virkning for virksomheden at repræsentere denne ved foreningens afstemninger. Ønske om at blive medlem af foreningen fremsættes over for bestyrelsen på en særlig blanket. Nægter bestyrelsen at imødekomme ansøgningen er bestyrelsen pligtig til - såfremt virksomheden forlanger det - at forelægge ansøgningen på førstkommende generalforsamling. I så tilfælde kræves til optagelse, at forslaget tiltrædes af 3/4 af de afgivne stemmer.

5 6 Udmeldelse Udmeldelse af foreningen, der skal foretages skriftligt, kan kun ske til en 1. juli og med mindst 6 måneders varsel. Ingen udmeldelse af medlemmer kan dog få virkning under en arbejdskonflikt eller før der er hengået mindst to år, efter det pågældende medlem har modtaget understøttelse i forbindelse med arbejdskonflikt. Såfremt en virksomhed afhændes eller ophører, kan udmeldelse af foreningen kun finde sted med virkning fra udgangen af det kalenderkvartal, i hvilke afhændelsen eller ophøret sker. Der skal ske udtrædelse af foreningen, når medlemskab til DI ophører. Udtrædelse i denne situation regnes fra samme tidspunkt som udtrædelsen af DI. 7 Slettelse af medlemskab og eksklusion Slettelse Bestyrelsen kan beslutte, at et medlemskab slettes a) Når betingelserne for at blive optaget som medlem af Arbejdsgiverforeningen for Danske Vaskerier, jfr. 5, ikke længere er til stede, eller b) Når medlemmet har pådraget sig restance for to kvartaler eller derover. Slettes et medlemskab i henhold til punkt a) på grund af betalingsstandsning, konkurs, tvangsakkord, eller når et dødsbo er taget under behandling som gældsfragåelsesbo, ophører medlemskabet fra henholdsvis den dag betalingsstandsningen anmeldes, konkursdekret afsiges, behandling af tvangsakkord åbnes eller et dødsbo tages under behandling som gældsfragåelsesbo, medmindre boet inden 3 uger herefter erklærer, at det vil indtræde i medlemsforholdet. Eksklusion Såfremt et medlem har gjort sig skyldig i grove eller gentagne overtrædelser af foreningens love, DI s eller DA s love eller af forbud og påbud givet af foreningens, DI s eller DA s kompetente organer, kan det ekskluderes, når bestyrelsen beslutter det, eller når mindst 1/4 af medlemmerne foreslår det på en generalforsamling, og det vedtages med mindst 3/4 af de afgivne stemmer.

6 Såfremt eksklusionen besluttes af bestyrelsen, kan det ekskluderede medlem kræve spørgsmålet behandlet på en generalforsamling, hvor eksklusionen skal godkendes af 3/4 af de afgivne stemmer. En sådan generalforsamling skal indkaldes med mindst 8 dages varsel, og det her nævnte punkt på dagsordenen skal meddeles samtidig med indkaldelsen. Generalforsamlingens beslutning kan lige så lidt som det spørgsmål, der har givet anledning til den, indbringes til påkendelse af nogen domstol, men kan kræves forelagt en faglig voldgiftsret, der nedsættes efter lovene for DI herom. 8 Afvikling af medlemskab Et medlemskabs ophør frigør ikke den pågældende virksomhed for forpligtelsen til at betale kontingent for hele den tid, hvor medlemskabet har varet, indtil udløbet af den lovlige udmeldelsesfrist. I tilfælde af slettelse af andre grunde end kontingentrestance eller eksklusion til og med det kvartal, i hvilket slettelsen eller eksklusionen er sket. Ophøret frigør heller ikke virksomheden for medansvar for foreningens økonomiske forpligtelser på ophørstidspunktet, men krav i så henseende skal dog af foreningen gøres gældende inden for et år, efter at medlemskabet er ophørt. Er et medlem udmeldt, slettet eller ekskluderet af foreningen, kan det ikke senere genoptages u- den mod erlæggelse af nyt indskud og betaling af muligt restance - sammenhold dog 7, stk. 2 - og i tilfælde af eksklusion tillige uden at det forhold, der har givet anledning til eksklusionen, er ordnet på en efter bestyrelsens skøn tilfredsstillende måde. Et medlems ophør giver ikke det udtrædende medlem krav på udbetaling af nogen del af foreningens formue. Kapitel D Ledelse 9 Generalforsamlingen Generalforsamlingen har den øverste myndighed i alle foreningens anliggender. Kun den kan vedtage, ændre eller ophæve lovbestemmelser vedrørende foreningen. Foreningen afholder en årlig ordinær generalforsamling og kan afholde ekstraordinære generalforsamlinger. Generalforsamlingen ledes af en af generalforsamlingen, uden for bestyrelsen, valgt dirigent.

7 Bestyrelsen træffer beslutning om stedet for generalforsamlingens afholdelse. Over det passerede på generalforsamlingen føres en protokol, der underskrives af dirigenten. Protokollen giver i pågældende tilfælde fuldt bevis for, hvad der er passeret på generalforsamlingen. 10 Ordinære generalforsamlinger Den ordinære generalforsamling afholdes hvert år inden udgangen af juni måned. Dagsorden for denne skal indeholde følgende punkter: 1. Valg af dirigent 2. Formanden aflægger bestyrelsens beretning om foreningens virksomhed 3. Forelæggelse af det reviderede regnskab 4. Fastsættelse af kontingent for det kommende år 5. Valg af bestyrelsesmedlemmer 6. Forslag fra medlemmer eller bestyrelse 7. Eventuelt Indkaldelse til generalforsamling skal ske skriftligt til hvert enkelt medlem med mindst 14 dages varsel. Dagsordenen for generalforsamlingen tilstilles medlemmerne mindst 3 dage før denne. På generalforsamlingen kan der kun tages beslutning i de på dagsordenen påførte sager. Forslag fra medlemmerne må - for at blive optaget på dagsordenen - være indleveret til foreningens kontor mindst 8 dage før generalforsamlingen. 11 Ekstraordinære generalforsamlinger Ekstraordinære generalforsamlinger indkaldes af bestyrelsen, når denne finder det nødvendigt, eller når mindst 1/3 af foreningens medlemmer skriftligt begærer det med angivelse af, hvilke sager der ønskes behandlet. I sidstnævnte tilfælde kan den ekstraordinære generalforsamling forlanges afholdt senest 3 uger efter, at den skriftlige begæring er kommet foreningens kontor i hænde. De ekstraordinære generalforsamlinger indvarsles med mindst 8 dages varsel vedlagt dagsorden.

8 12 Møde- og stemmeret Mødeberettiget på generalforsamlingen er indehavere eller ledere af de foreningen tilsluttede virksomheder. Stemmeret kan kun udøves af én mødeberettiget for hvert medlem. Det er medlemmets pligt at møde på generalforsamlingen, dog er det tilladt gennem skriftlig fuldmagt at lade sig repræsentere ved en anden mødeberettiget, der foruden sin egen stemme kan afgive stemme for tre medlemmer ifølge fuldmagt. 13 Afstemningsregler Afstemningerne foretages ved håndsoprækning af de stemmeberettigede, idet hvert medlem af foreningen har én stemme. Skriftlig afstemning kan dog kræves af enhver stemmeberettiget, når der stemmes over forslag om: Vedtægter eller vedtægtsændringer Optagelse eller eksklusion af et medlem Foreningens udtrædelse af DI eller DA Foreningens opløsning Ved de skriftlige afstemninger om ovenstående særligt fremhævede forslag har ethvert medlem af foreningen forlods én stemme. Derudover har hvert medlem én stemme for hver fulde kr ,00, der kan beregnes ud fra 0,06% af den senest indberettede lønsum til DI/ADV. Intet medlems stemmetal kan dog overstige 1/4 af det samlede stemmetal. Til vedtagelse af forslag om vedtægter og vedtægtsændringer, optagelse eller eksklusion, foreningens udtrædelse af DI, DA eller foreningens opløsning kræves, at de tiltrædes af 3/4 af de afgivne stemmer. Andre forslag afgøres ved simpel stemmeflerhed. Over for forslag, der kræver simpel stemmeflerhed er generalforsamlingen altid beslutningsdygtig, ved de fremmødte og repræsenterede medlemmer uanset antal. Over for forslag, der kræver 3/4 stemmeflerhed er generalforsamlingen beslutningsdygtig, når 2/3 af foreningens medlemmer er til stede eller repræsenteret. Såfremt en generalforsamling ikke er beslutningsdygtig, indkaldes til en ny generalforsamling, som kan tage beslutning uafhængig af antallet af tilstedeværende eller repræsenterede medlemmer.

9 14 Medlemsmøder Bestyrelsen kan - så ofte den måtte finde anledning dertil - indkalde til medlemsmøder til drøftelse af spørgsmål, der har almindelig interesse for foreningens medlemmer. Mødeberettiget er de samme personer, der er mødeberettiget på generalforsamlingerne, og derudover kan personkredsen udvides efter bestyrelsens bestemmelse. 15 Bestyrelsen, valg og sammensætning Bestyrelsen, der er ulønnet, består af indtil 5 personer. Intet foreningsmedlem kan være repræsenteret i bestyrelsen med mere end 1 bestyrelsesmedlem. Bestyrelsen vælger selv af sin midte en formand og næstformand. Bestyrelsesmedlemmerne vælges af den ordinære generalforsamling for 2 år. Hvert år afgår skiftevis 3 og 2 bestyrelsesmedlemmer, idet de medlemmer, der har fungeret længst, afgår først. Har flere fungeret lige længe, afgøres det ved lodtrækning, hvem der skal afgå først. Genvalg kan finde sted. Ved et bestyrelsesmedlems afgang i årets løb skal bestyrelsen supplere sig indtil førstkommende generalforsamling. Den, der på den ordinære generalforsamling indvælges i bestyrelsen som stedfortræder for et medlem, der er udtrådt før udløbet af sin valgperiode, får sæde i bestyrelsen indtil udløbet af forgængerens valgperiode. Formanden, eller i hans forfald næstformanden, lader indkalde til bestyrelsesmøder, så ofte det skønnes nødvendigt. Over bestyrelsens møder føres en kortfattet protokol. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 3 af dens medlemmer er til stede. Alle afgørelser træffes ved simpel stemmeflerhed, jfr. dog 22, stk. 3. I tilfælde af stemmelighed udgør formandens eller i hans forfald næstformandens stemme udslaget. 16 Repræsentation i andre foreningers kompetente organer

10 Beslutning om foreningens repræsentation i DI s og DA s kompetente organer træffes - indenfor rammerne af de nævnte organisationernes love - af bestyrelsen. 17 Forhandlingsudvalg I forståelse med DI nedsætter bestyrelsen et eller flere udvalg fra sin egen kreds eller medlemmer udenfor bestyrelsen til varetagelse af foreningens interesser i forbindelse med overenskomstforhandlinger og lignende. Kapitel E Økonomi 18 Indskud Ved optagelsen betaler virksomheden i indskud 1 promille af den i sidste kalenderår udbetalte lønsum. Indskuddet kan dog ikke være mindre end kr ,00. Bestyrelsen kan beslutte at lade indskuddet helt eller delvist bortfalde, når omstændighederne taler derfor. Hvis det drejer sig om en nystartet virksomhed eller en virksomhed, der ikke i det foregående kalenderår har haft en til virksomhedens normale omfang svarende beskæftigelse, beregnes indskuddene af lønsummen i det første fulde arbejdsår, hvori virksomheden er medlem, idet indskuddet betales à conto beregnet efter en anslået lønsum og reguleres, når den faktiske lønsum kendes. 19 Kontingentets størrelse På den ordinære generalforsamling fastsættes kontingentet for det følgende kalenderår til foreningen. Herudover betaler medlemmer det til enhver tid vedtagne kontingent til DI og DA.

11 20 Beregningsgrundlag for kontingent Vedrørende arbejdsgiverinteresser Kontingentet til foreningen vedrørende arbejdsgiverinteresser beregnes på grundlag af den løn, der af medlemmet er udbetalt til arbejdere og funktionærer i det sidste kalenderår, i det følgende kaldet henholdsvis arbejderlønsum og funktionærlønsum, i alt lønsum. Disse udtryk forstås således, som det til enhver tid måtte være fastslået i Dansk Arbejdsgiverforenings love. Det enkelte medlem skal på blanketter udsendt af foreningen angive den samlede funktionærlønsum i det sidste kalenderår. Endvidere skal for det tilsvarende kalenderår oplyses den samlede arbejderlønsum. Har en virksomhed flere medlemsforhold til Dansk Arbejdsgiverforening, skal virksomheden opdele arbejderlønsummen på de enkelte medlemsforhold, mens funktionærlønsummen fordeles af Dansk Arbejdsgiverforening på virksomhedens enkelte medlemsforhold i forhold til arbejderlønsummerne. Såfremt de lønoplysninger, som er nævnt i denne paragrafs stk. 2, ikke foreligger rettidigt og heller ikke indsendes efter skriftlig påmindelse, kan foreningen foretage en skønsmæssig ansættelse af det pågældendes medlems lønudbetalinger, og denne ansættelse lægges da til grund for beregningen af alt kontingent. Nyoptagne medlemmer betaler fuldt kvartalskontingent for det kalenderkvartal, hvori optagelsen finder sted. Ved optagelsen skal oplysning om lønsummerne i det sidste kalenderår foreligge. For en nystartet virksomhed eller en virksomhed, der i det foregående kalenderår ikke har haft en til virksomhedens normale omfang svarende beskæftigelse, beregnes kontingentet af lønsummen i det første fulde arbejdsår, hvori virksomheden er medlem, idet der i dette år betales kontingent a conto kvartalsvis beregnet af en anslået lønsum. 21 Kontingentets opkrævning Medlemmernes indskud og samlede kontingent til foreningen, DI og DA opkræves af DI, der drager omsorg for anvendelsen af de indkomne beløb i overensstemmelse med de gældende regler. Det samme kontingent opkræves med 1/4 af årskontingentet hvert kvartal. Kontingent samt eventuelt forfaldent indskud eller indskudsrate skal være betalt inden udgangen af kvartalets midterste måned. Efter dette tidspunkt beregnes en strafrente, indtil betaling sker. Strafrenten svarer til den af Nationalbanken fastsatte diskonto plus 7% af den samlede restance pr. påbegyndt måned inkl. den i henhold til renteloven påløbne rente. Alle inkassoomkostninger - herunder ved retslig inkasso - påhviler restanten. 22 Indtægternes anvendelse

12 Forenings kontingent - og andre indtægter - anvendes dels til dækning af udgifterne i forbindelse med varetagelsen af de formål, der er angivet i lovenes 2, dels til opbygning af en passende formue. Foreningens formue skal ved bestyrelsens foranstaltning anbringes i solide pengeinstitutter eller i obligationer. Ved foretagelse af særlige dispositioner, herunder køb, salg eller pantsætning af fast ejendom, optagelse og ydelse af lån eller anbringelse af foreningens formue på anden måde, fordres bestyrelsens enstemmig godkendelse i et beslutningsdygtigt bestyrelsesmøde. 23 Godtgørelse af udgifter m.m. Bestyrelsens medlemmer og andre personer eller virksomheder inden for foreningen, som efter bestyrelsens opfordring påtager sig arbejde for foreningen, kan få de herved medgåede udgifter dækket efter regning eller efter nærmere af bestyrelsen herom fastsatte regler. 24 Regnskab og revision Foreningens regnskabsår er kalenderåret. Foreningens regnskabsførelse varetages af DI, og regnskabet revideres af DI s statsautoriserede revisorer. Kapitel F Andre regler 25 Passive medlemmer og æresmedlemmer Foreningen er berettiget til at optage passive medlemmer, herunder æresmedlemmer, men disse er ikke medlemmer af DI og har ikke stemmeret og deltager ikke i forhandlinger, ligesom de ikke kan indvælges i bestyrelsen.

13 26 Faglige uoverensstemmelser I tilfælde, hvor medarbejderne på en medlemsvirksomhed begår brud på bestående overenskomster eller aftaler eller fremsætter kollektive krav med hensyn til løn-, arbejds- og overenskomstforhold, skal virksomheden straks indberette dette til ADV. ADV træffer snarest afgørelse om, hvorledes sagen skal behandles. I tilfælde, hvor den videre behandling overlades til virksomheden selv, skal ADV på enhver måde yde bistand med råd og oplysninger. ADV påser, at medlemmerne overholder de overenskomster, der er indgået med medarbejdernes organisationer og påtaler og modvirker enhver disposition, der strider mod ADV s eller medlemskredsens interesser. Optagelse af forhandlinger om oprettelse af overenskomst med en funktionærorganisation for områder og forhold, der ikke tidligere har været omfattet af kollektiv overenskomst, kræver samtykke fra DI, forinden spørgsmålet forelægges Dansk Arbejdsgiverforenings hovedbestyrelse. Kapitel G Foreningens opløsning 27 Opløsning I tilfælde af, at forslag om foreningens opløsning kommer til at foreligge, skal generalforsamlingen - før gyldig vedtagelse af forslaget, jfr. 13, kan finde sted - have vedtaget en fuldstændig plan for opfyldelsen eller afviklingen af alle økonomiske forpligtelser, der påhviler foreningen samt have tilvejebragt fornødent sikkerhed for, at planen kan gennemføres, ligesom generalforsamlingen skal have taget beslutning om anvendelsen af foreningens formue. 28 Lovenes ikrafttræden Disse love træder i kraft den 17. juni Redigeret den 17. juni 2005 Redigeret på foreningens ekstraordinære generalforsamling den 3. oktober 2007 Sidst redigeret på foreningens ekstraordinære generalforsamling den 20. oktober 2008 Sidst redigeret på foreningens ekstraordinære generalforsamling den 10. juni 2009 Sidst redigeret på foreningens generalforsamling den 25. maj 2012

Vedtægter for Brancheforeningen for Vask og Tekstiludlejning

Vedtægter for Brancheforeningen for Vask og Tekstiludlejning Vedtægter for Brancheforeningen for Vask og Tekstiludlejning 1. Kapitel A Navn, hjemsted og formål 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Brancheforeningen for Vask og Tekstiludlejning (BVT). Dens hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ARBEJDSGIVERFORENINGEN FOR DANSKE VASKERIER

VEDTÆGTER FOR ARBEJDSGIVERFORENINGEN FOR DANSKE VASKERIER VEDTÆGTER FOR ARBEJDSGIVERFORENINGEN FOR DANSKE VASKERIER Kapitel A Navn, hjemsted og formål 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Arbejdsgiverforeningen for Danske Vaskerier, kaldet ADV. Dens hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Danish Offshore Industry

VEDTÆGTER. for. Danish Offshore Industry VEDTÆGTER for Danish Offshore Industry 2003 (Revideret 07.06.2007) INDHOLDSFORTEGNELSE KAPITEL A: NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL... 2 1 FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED... 2 2 FORMÅL... 2 KAPITEL B: FORENINGENS

Læs mere

Vedtægter. for. Sydvestjydsk Arbejdsgiverforening. For Handel og Servicefag

Vedtægter. for. Sydvestjydsk Arbejdsgiverforening. For Handel og Servicefag Vedtægter for Sydvestjydsk Arbejdsgiverforening For Handel og Servicefag Sydvestjydsk Arbejdsgiverforening for handel og servicefag Indholdsfortegnelse Afsnit A Navn, hjemsted og formål 1 Navn og hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Procesindustrien

Vedtægter for Procesindustrien Procesindustrien 1787 København V proces.di.dk pi@di.dk Vedtægter for Procesindustrien Vedtaget på foreningens stiftende Generalforsamling den 16. november 1989 Ændringer vedtaget på Generalforsamlingen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PLASTINDUSTRIEN

VEDTÆGTER FOR PLASTINDUSTRIEN VEDTÆGTER FOR PLASTINDUSTRIEN 11. MAJ 2005 VEDTÆGTER FOR PLASTINDUSTRIEN I DANMARK 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Plastindustrien i Danmark. Som forkortelse anvendes navnet Plastindustrien. Foreningens

Læs mere

Bech-Bruun Dragsted V E D T Æ G T E R. for. IT-foreningen Alexandra. Maj 2004

Bech-Bruun Dragsted V E D T Æ G T E R. for. IT-foreningen Alexandra. Maj 2004 Bech-Bruun Dragsted Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus C Tlf. 89 31 00 00 Fax 89 31 01 01 J.nr. 021577-0010 jbs/spe/jn V E D T Æ G T E R for IT-foreningen Alexandra Maj 2004 standardbreve1 K A P

Læs mere

Vedtægter for. Side 1 af 8

Vedtægter for. Side 1 af 8 Vedtægter for Side 1 af 8 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Vagt- og SikkerhedsIndustrien. Foreningens hjemsted er København. 2. Formål Foreningen har til formål at samle virksomheder inden for vagt-

Læs mere

NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Navn Hjemsted Formål... 3 AKT S ORGANISATORISKE TILHØRSFORHOLD DI og DA...

NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Navn Hjemsted Formål... 3 AKT S ORGANISATORISKE TILHØRSFORHOLD DI og DA... 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL... 3 1. Navn... 3 2. Hjemsted... 3 3. Formål... 3 AKT S ORGANISATORISKE TILHØRSFORHOLD... 4 4. DI og DA... 4 5. DIs hjælpefonde... 4 MEDLEMSKAB... 4 6. Medlemskab... 4 7. Beregningsgrundlag

Læs mere

Vedtægter for Brancheforeningen for Vask og Tekstiludlejning

Vedtægter for Brancheforeningen for Vask og Tekstiludlejning Vedtægter for Brancheforeningen for Vask og Tekstiludlejning Vedtaget på foreningens ekstraordinære generalforsamling den 4. oktober 2004. Revideret på foreningens ekstraordinære generalforsamling den

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KALK- OG TEGLVÆRKSFORENINGEN

VEDTÆGTER FOR KALK- OG TEGLVÆRKSFORENINGEN VEDTÆGTER FOR KALK- OG TEGLVÆRKSFORENINGEN 22. maj 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE KAPITEL A: NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL... 3 1 NAVN OG HJEMSTED... 3 2 FORMÅL... 3 KAPITEL B: FORENINGENS MEDLEMMER... 3 3 ALMINDELIGE

Læs mere

Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011)

Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011) Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011) 1 Navn og hjemsted Laugets navn er Stenhuggerlauget og med binavnene Stenhuggerlauget i Danmark, Stenhuggersektionen og Stenhuggersektionen under Dansk

Læs mere

TELEKOMMUNIKATIONSINDUSTRIEN I

TELEKOMMUNIKATIONSINDUSTRIEN I Vedtægter for Brancheforeningen TELEKOMMUNIKATIONSINDUSTRIEN I DANMARK Vedtaget på stiftende generalforsamling den 26. september 1996 Ændret på ordinær generalforsamling den 23. maj 1997 Ændret på ordinær

Læs mere

1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH.

1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH. 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH. Foreningens hjemsted er København. 2. Formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AUTOBRANCHENS ARBEJDSGIVERFORENING

VEDTÆGTER FOR AUTOBRANCHENS ARBEJDSGIVERFORENING VEDTÆGTER FOR AUTOBRANCHENS ARBEJDSGIVERFORENING 1. Navn og hjemsted Arbejdsgiverforeningens navn er AutoBranchens Arbejdsgiverforening. Foreningens domænenavn er registreret som www.abaf.dk. Arbejdsgiverforeningens

Læs mere

Vedtægter. for Gulvsektionen under Dansk Byggeri

Vedtægter. for Gulvsektionen under Dansk Byggeri Maj 2015 Vedtægter for Gulvsektionen under Dansk Byggeri 1 / 8 Indhold 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemsforhold 4 Ophør 5 Medlemmets forpligtelser 6 Eksklusion 7 Generalforsamling 8 Bestyrelsen 9 Regnskab

Læs mere

VEDTÆGTER. For VÆRKTØJSINDUSTRIEN I DANMARK

VEDTÆGTER. For VÆRKTØJSINDUSTRIEN I DANMARK VEDTÆGTER For VÆRKTØJSINDUSTRIEN I DANMARK Gældende fra 17. april 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE KAPITEL 1. ORGANISATION...3 1. Navn og Hjemsted...3 2. Formål og opgaver...3 3. Organisionsmæssig tilknytning...4

Læs mere

V E D T Æ G T E R for Dansk Byggeri, Nedbrydningssektionen

V E D T Æ G T E R for Dansk Byggeri, Nedbrydningssektionen V E D T Æ G T E R for Dansk Byggeri, Nedbrydningssektionen Sektionens navn er DANSK BYGGERI, NEDBRYDNINGSSEKTIONEN. Dens hjemsted er Dansk Byggeri, Nørre Voldgade 106, 1015 København K. 1. 2. Sektionens

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987.

V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987. V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987. Ændret på generalforsamlingen den 20. marts 2006. Ændret på generalforsamlingen den 20. marts 2007. Kapitel 1: Indledende

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R

V E D T Æ G T E R F O R VEDTÆGTER FOR Vedtægter for BYG Morsø Mesterforening 1 - Navn og hjemsted Foreningens navn er BYG Morsø Mesterforening. 2 - Formål Foreningens formål er at samle virksomheder, der udøver byggefaglig virksomhed,

Læs mere

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune. 2 Formål Klubbens formål er at fremme

Læs mere

Kapitel 2: Kapitel 1: Organisationsmæssig tilknytning. Navn, hjemsted og formål. 1. Navn og hjemsted. 3. Forholdet til DI. 2. Formål. 4.

Kapitel 2: Kapitel 1: Organisationsmæssig tilknytning. Navn, hjemsted og formål. 1. Navn og hjemsted. 3. Forholdet til DI. 2. Formål. 4. Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Træ- og Møbelindustrien. Foreningens navn forkortes TMI. Foreningens engelske navn er Association of Danish Wood and Furniture

Læs mere

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969.

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. Klejtrup Boldklub Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. 1. Klubbens navn og hjemsted. Klubbens navn er Klejtrup Boldklub. Dens hjemsted er Viborg Kommune. 2. Klubbens formål. Klubbens

Læs mere

Varmepumpefabrikantforeningen

Varmepumpefabrikantforeningen Varmepumpefabrikantforeningen Sekretariat Åboulevard 7, 1. tv. 1635 København V Telefon: 3539 4344 Telefax: 3535 4344 VPF@varmepumpefabrikanterne.dk www.varmepumpefabrikanterne.dk Vedtægter for Foreningen

Læs mere

Vedtægter. for. Kranbranchen

Vedtægter. for. Kranbranchen Vedtægter for Kranbranchen Som vedtaget på generalforsamlingen den 1. april 2016 Sekretariat: Kranbranchen - Dansk Industri - H. C. Andersens Boulevard 18-1787 København V - +45 3377 3339 - 2 - HOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Vedtægter. for. Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening

Vedtægter. for. Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening Vedtægter for Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening. Grundejerforeningen har hjemsted i Syddjurs Kommune. 2. Formål Grundejerforeningens

Læs mere

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtægter for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling Den 24. marts 2003 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND

VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND I FORENINGENS NAVN OG FORMÅL 1 Foreningens navn Stk. 1. Foreningens navn er GA Østjylland. 2 Foreningens formål Stk. 1. Foreningens formål er gennem organisatorisk fællesskab

Læs mere

Dansk Solvarme Forening (DSF)

Dansk Solvarme Forening (DSF) 14. januar 2014 VEDTÆGTER FOR Dansk Solvarme Forening (DSF) NAVN OG HJEMSTED Stk. 2: 1. Foreningens navn er: Dansk Solvarme Forening - (DSF) Foreningen har hjemsted på Foreningens sekretariats adresse

Læs mere

for Atletikforeningen Fremad Holbæk

for Atletikforeningen Fremad Holbæk atletikforeningen Fremad Holbæk Vedtægter for Atletikforeningen Fremad Holbæk Stiftet den 21. marts 1930 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Atletikforeningen Fremad Holbæk. Dens hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret 25.02.2019) 1 Navn, hjemsted og formål Klubbens navn er Frederikshavn Kajakklub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune. Klubben er stiftet den 5. marts

Læs mere

Klubben skal være medlem af Dansk Golf Union og af den lokale idrætsunion.

Klubben skal være medlem af Dansk Golf Union og af den lokale idrætsunion. 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB. Klubbens hjemsted er Ringsted Kommune. 2. Formål Klubbens formål er at organisere golfspil og de dertil hørende idrætslige aktiviteter på det

Læs mere

Affalds- og Ressourceindustrien - ARI VEDTÆGTER. Foreningens navn er Affalds- og Ressourceindustrien. Foreningens navn forkortes ARI.

Affalds- og Ressourceindustrien - ARI VEDTÆGTER. Foreningens navn er Affalds- og Ressourceindustrien. Foreningens navn forkortes ARI. hm Juni 2017 - ARI VEDTÆGTER Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er. Foreningens navn forkortes ARI. Foreningens hjemsted er København. 2. Formål Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for Erhverv Aarhus

Vedtægter for Erhverv Aarhus Oversigt 1 Foreningens navn og hjemsted 2 Foreningens formål 3 Medlemmer 4 Medlemskabets ophør 5 Generalforsamlingen 6 Bestyrelsen 7 Regnskab og revision 8 Foreningens opløsning 9 Foreningens kontor og

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum 1 Navn, formål og hjemsted: Foreningens navn er Støtteforeningen for Hornbæk Kunstmuseum og dens hjemsted er Hornbæk. Foreningens adresse er hos den til

Læs mere

Vedtægter for foreningen Maskinleverandørerne - Park, Vej & Anlæg

Vedtægter for foreningen Maskinleverandørerne - Park, Vej & Anlæg Navn Vedtægter for foreningen Maskinleverandørerne - Park, Vej & Anlæg 1 Foreningens navn er "Maskinleverandørerne Park, Vej & Anlæg. Foreningen er stiftet den 8. september 2004 med ikrafttræden den 1.

Læs mere

Love. for DANSKE KLOAKMESTRE

Love. for DANSKE KLOAKMESTRE Love for DANSKE KLOAKMESTRE 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Kloakmestre, med binavn Foreningen af Autoriserede Kloakmestre i Danmark. Foreningens hjemsted er København. 2 Foreningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER. 1. Navn og hjemsted: 2. Formål: 3. Dansk Ride Forbund: 4. Medlemmer: 4.A. Æresmedlemmer: 4.B. Stemmeret:

VEDTÆGTER. 1. Navn og hjemsted: 2. Formål: 3. Dansk Ride Forbund: 4. Medlemmer: 4.A. Æresmedlemmer: 4.B. Stemmeret: VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted: Klubbens navn er: Hammerum Rideklub Forkortes: HOKR Klubbens hjemsted er: Herning Kommune Klubbens stiftelses dato er: 25. juni 1973 2. Formål: Klubbens formål er fremme

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON. 1 Navn. 2 Formål. Dansk Beton har til formål at varetage medlemmernes fælles erhvervsinteresser.

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON. 1 Navn. 2 Formål. Dansk Beton har til formål at varetage medlemmernes fælles erhvervsinteresser. VEDTÆGTER FOR DANSK BETON 1 Navn Branchefælleskabets navn er DANSK BETON. 2 Formål Dansk Beton har til formål at varetage medlemmernes fælles erhvervsinteresser. Branchefælleskabet er en fælles organisation

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Grakom ØSTdanmark

VEDTÆGTER. for. Grakom ØSTdanmark VEDTÆGTER for Grakom ØSTdanmark I Foreningens navn og formål 1 Foreningens navn Stk. 1. Foreningens navn er Grakom ØSTdanmark 2 Foreningens formål Stk. 1. Foreningens formål er gennem organisatorisk fællesskab

Læs mere

Brancheforeningen for Bygningssagkyndige og Energikonsulenter (BfBE)

Brancheforeningen for Bygningssagkyndige og Energikonsulenter (BfBE) Vedtægter for Brancheforeningen for Bygningssagkyndige og Energikonsulenter (BfBE) Kapitel 1, Navn, Hjemsted og formål 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er: Brancheforeningen for Bygningssagkyndige

Læs mere

Navn, hjemsted og form. DANAFFALD har hjemsted i Københavns kommune og sekretariat hos Dansk Transport og Logistik (DTL).

Navn, hjemsted og form. DANAFFALD har hjemsted i Københavns kommune og sekretariat hos Dansk Transport og Logistik (DTL). Foreningens navn er DANAFFALD. Navn, hjemsted og form DANAFFALD har hjemsted i Københavns kommune og sekretariat hos Dansk Transport og Logistik (DTL). 1 Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

VEDTÆGTER

VEDTÆGTER VEDTÆGTER Navn 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Trippendalsparken og omhandler rækkehusene med adressen Tjørnehusene 4 52 samt Poppelhusene 16 50 og 3 51 i Albertslund Kommune. Formål 2 Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER. Vedtægter for Finanssektorens Uddannelsescenter FOR FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER APRIL 2015. 1. Navn og hjemsted. 2.

VEDTÆGTER. Vedtægter for Finanssektorens Uddannelsescenter FOR FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER APRIL 2015. 1. Navn og hjemsted. 2. Vedtægter for Finanssektorens Uddannelsescenter 1. Navn og hjemsted 2. Formål 3. Hensigtserklæring 4. Optagelse 5. Udtrædelse 6. Eksklusion 7. Kontingent, licens og hæftelse 8. Generalforsamling 9. Bestyrelsen

Læs mere

1 Navn og Hjemsted Foreningens navn er: Grundejerforeningen Sandager. Dens hjemsted er Saunte By, Hornbæk Sogn, Helsingør Kommune.

1 Navn og Hjemsted Foreningens navn er: Grundejerforeningen Sandager. Dens hjemsted er Saunte By, Hornbæk Sogn, Helsingør Kommune. Dokument: 180716 Grundejerforeningen SANDAGER Saunte 3100 Hornbæk Vedtægter 1 Navn og Hjemsted Foreningens navn er: Grundejerforeningen Sandager. Dens hjemsted er Saunte By, Hornbæk Sogn, Helsingør Kommune.

Læs mere

Vedtægter for REE Golfklub.

Vedtægter for REE Golfklub. Vedtægter for REE Golfklub. 1 Navn 1.1 Foreningens navn er REE Golfklub og dens hjemsted er i Gribskov kommune 2 Formål 2.1 Klubbens formål er at forestå driften af golfbane med dertil hørende relevante

Læs mere

Vedtægter. for. Kranbranchen

Vedtægter. for. Kranbranchen Vedtægter for Kranbranchen Som vedtaget den 10. februar 1989 og med de på generalforsamlingen den 23. marts 2007 og 9. april 2010 vedtagne ændringer. Seneste vedtagne ændringer på generalforsamling den

Læs mere

Vedtægter. for. Horsens Frisørlaug

Vedtægter. for. Horsens Frisørlaug Vedtægter for Horsens Frisørlaug 2 1.1 Laugets navn er: Horsens frisørlaug 1. Navn, formål og hjemsted 1.2 Laugets formål er at varetage laugsmedlemmernes interesser i økonomisk og faglig henseende, samt

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK SOLCELLE FORENING

VEDTÆGTER FOR DANSK SOLCELLE FORENING VEDTÆGTER FOR DANSK SOLCELLE FORENING 2011-06-17 Side 1 af 9 NAVN OG HJEMSTED 1 Stk. 1: Foreningens navn er: Dansk Solcelle Forening - (DSF). På engelsk: Danish PV association. Stk. 2: Foreningen har hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Sønderjysk pigekor

Vedtægter for Sønderjysk pigekor Vedtægter for Sønderjysk pigekor 1 Foreningen. 1.1 Foreningens navn er Sønderjysk Pigekor. Foreningens hjemsted er Sønderborg Kommune. Foreningens formål er at fremme korsang for piger i alderen 6-20 år..

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune.

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. Side 1 af 5 Vedtægter for Aarhus Bridgeklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at samle bridgeinteresserede

Læs mere

Vedtægter for F.C Hjallese

Vedtægter for F.C Hjallese Vedtægter for F.C Hjallese 1 Navn og hjemsted Forenings navn er F.C Hjallese 2003. Foreningen er stiftet den 18-12 2002. Foreningens hjemsted er i Hjallese sogn, Odense kommune. 2 Formål Foreningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse.

VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse. VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR 1 Klubbens navn er GOLF CLUB DANOIS, Côte d Azur. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse. Det er klubbens formål at skabe gode muligheder

Læs mere

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen.

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen. FORENINGSVEDTÆGTER 1. Foreningens navn Foreningens navn er Sædding-Guldager Idrætsforening Fodbold. Dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningen er medlem af JBU og derigennem DBU samt DIF. Desuden er

Læs mere

Vedtægter per 9. april 2016 VEDTÆGTER

Vedtægter per 9. april 2016 VEDTÆGTER VEDTÆGTER Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (SHS). Dens hjemsted er Hundige Havn, Mågen i Greve kommune. Foreningens formål 2 Foreningens formål er at varetage

Læs mere

Love for DANSKE KLOAKMESTRE

Love for DANSKE KLOAKMESTRE Love for DANSKE KLOAKMESTRE 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Kloakmestre, med binavn Foreningen af Autoriserede Kloakmestre i Danmark. Foreningens hjemsted er København. 2 Foreningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER. for. foreningen. Private golfbaner NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. Foreningens navn er Private golfbaner

VEDTÆGTER. for. foreningen. Private golfbaner NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. Foreningens navn er Private golfbaner VEDTÆGTER for foreningen Private golfbaner NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Private golfbaner Foreningens hjemsted er Hørsholm Kommune. 2 Foreningens formål er at varetage fælles interesser

Læs mere

VEDTÆGTER. Pligtigt medlem af foreningen er enhver ejer af parceller inden for foreningens område.

VEDTÆGTER. Pligtigt medlem af foreningen er enhver ejer af parceller inden for foreningens område. VEDTÆGTER Pgf. 1. Navn og område Foreningens navn er grundejerforeningen Havre- og Hvedemarken. Foreningens hjemsted er Kolding. Dens medlemsområde omfatter arealerne, som fastlagt i lokalplan 0521-2A.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HEDELAND GOLFKLUB

VEDTÆGTER FOR HEDELAND GOLFKLUB VEDTÆGTER FOR HEDELAND GOLFKLUB 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Klubbens navn er Hedeland Golfklub. Stk. 2. Dens hjemmested er Hedehusene, Høje-Taastrup kommune. Stk. 3. Klubben er stiftet den 27. maj 1980.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GILLELEJE VANDVÆRK A.M.B.A.

VEDTÆGTER FOR GILLELEJE VANDVÆRK A.M.B.A. VEDTÆGTER FOR GILLELEJE VANDVÆRK A.M.B.A. Navn og hjemsted 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Gilleleje Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Gribskov Kommune. Formål

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN KALKERUP VEDTÆGTER. for GRUNDEJERFORENINGEN KALKERUP

GRUNDEJERFORENINGEN KALKERUP VEDTÆGTER. for GRUNDEJERFORENINGEN KALKERUP VEDTÆGTER for GRUNDEJERFORENINGEN KALKERUP 1 2 3 1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN KALKERUP. Dens hjemsted er Næstved Kommune. Foreningens formål er i nøje overensstemmelse

Læs mere

landsdelen, at udpege medlemmer til Nakskov Handel & Erhvervs Understøttelsesfond og Lolland Handelsskoles uddannelses- og udviklingsfond.

landsdelen, at udpege medlemmer til Nakskov Handel & Erhvervs Understøttelsesfond og Lolland Handelsskoles uddannelses- og udviklingsfond. Navn og formål 1. Foreningens navn er Foreningen Nakskov Handel og Erhverv. Den er stiftet den 23. november 1877 i Nakskov. Foreningens hjemsted er Lolland Kommune. 2. Foreningens formål er: a. at varetage

Læs mere

Vedtægter for Melby-Områdets Grundejerforening

Vedtægter for Melby-Områdets Grundejerforening Vedtægter for Melby-Områdets Grundejerforening 2008 Hjemmeside: www.melby-grund.dk Kontakt: mail@melby-grund.dk 1 Foreningens navn Foreningens navn er Melby Områdets Grundejerforening Dens hjemsted er

Læs mere

REPAMOTOR. Vedtægter

REPAMOTOR. Vedtægter REPAMOTOR Vedtægter 15. juni 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE KAPITEL 1. KAPITEL 2. KAPITEL 3. KAPITEL 4. KAPITEL 5. KAPITEL 6. KAPITEL 7. ORGANISATION 1. Navn og hjemsted... 3 2. Formål og opgaver... 3 OPTAGELSE

Læs mere

Aarup Boldk lub Vedtægter

Aarup Boldk lub Vedtægter Sidst ændret: februar 2006. Side:1 af 7 Foreningens navn er Aarup Boldklub. Foreningen er hjemmehørende i Aarup Kommune. Foreningen har til formål at samle ungdom til udøvelse af boldsport og anden idræt.

Læs mere

Vedtægter. 1. Navn og hjemsted

Vedtægter. 1. Navn og hjemsted Vedtægter 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Hundested By & Erhverv. 1.2 Foreningens hjemsted er 3390 Hundested, og foreningens adresse er formandens bopæl. 2.1 Foreningens formål er: 2. Formål

Læs mere

Vedtægter for Loddenhøj Jollelaug

Vedtægter for Loddenhøj Jollelaug Vedtægter for Loddenhøj Jollelaug J.nr. 11171 ESB/rwh side 1 1. NAVN OG HJEMSTED 1. Foreningens navn er Loddenhøj Jollelaug. 2. Loddenhøj Jollelaug er stiftet den 29. febr. 2012. 3. Jollelaugets hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING

VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Hjallerup Idrætsforening. Den er hjemmehørende i Hjallerup, i Brønderslev Kommune. 2 Formål Foreningens primære formål, er

Læs mere

Vedtægter for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn

Vedtægter for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn Vedtægter for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn. Haandværkerforeningens hjemsted er København. Formål 2 Haandværkerforeningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AGERBÆK VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR AGERBÆK VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR AGERBÆK VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Agerbæk Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Varde Kommune. 1 formål 2 Selskabets formål er

Læs mere

Vedtægter Hedeland Golfklub

Vedtægter Hedeland Golfklub Vedtægter Hedeland Golfklub 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er Hedeland Golfklub. Dens hjemmested er Hedehusene, Høje-Taastrup kommune. Klubben er stiftet den 27. maj 1980. 2. Formål Det er klubbens

Læs mere

Forslag til nye Vedtægter

Forslag til nye Vedtægter Snekkersten Borgerforening Forslag til nye Vedtægter Vedtægter for Snekkersten Borgerforening (SBF) 1. Foreningens navn og hjemsted. Foreningens navn er Snekkersten Borgerforening og den er stiftet den

Læs mere

VEDTÆGTER. for. FORENINGEN AF VENTILATIONSFIRMAER (Ventilationsentreprenører)

VEDTÆGTER. for. FORENINGEN AF VENTILATIONSFIRMAER (Ventilationsentreprenører) VEDTÆGTER for FORENINGEN AF VENTILATIONSFIRMAER (Ventilationsentreprenører) Vedtaget på generalforsamlingen den 1. juli 1955 og ændret den 8. april 1960 den 30. april 1963 den 27. marts 1971 den 20. marts

Læs mere

VEDTÆGTER FOR TINGSTED SKYTTEFORENING

VEDTÆGTER FOR TINGSTED SKYTTEFORENING VEDTÆGTER FOR TINGSTED SKYTTEFORENING 1 Foreningens navn er Tingsted Skytteforening. Stiftet d.9/4-1893. Hjemsted er Guldborgsund Kommune, region Sjælland. 2 Foreningens Formål er ved skydning som idræt

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BETONELEMENT-FORENINGEN Gældende fra 26. april 2019

VEDTÆGTER FOR BETONELEMENT-FORENINGEN Gældende fra 26. april 2019 VEDTÆGTER FOR BETONELEMENT-FORENINGEN Gældende fra 26. april 2019 1 Navn og hjemsted Foreningen er en sammenslutning af danske virksomheder, der fremstiller beton- eller letbetonelementer. Dens navn er:

Læs mere

VEDTÆGTER FOR JÆGERSPRIS VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR JÆGERSPRIS VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR JÆGERSPRIS VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Jægerspris Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Frederikssund Kommune. 1 FORMÅL 2 Selskabets

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Automobil Sport

Vedtægter for Aarhus Automobil Sport Som ønsket på generalforsamlingen i 2015, så har bestyrelsen gennemgået vedtægter for Aarhus Automobil Sport. Mange af ændringerne er foretaget med udgangspunkt i DIF s standardvedtægter. Tekster, som

Læs mere

Vedtægter for Nykøbing FC, Guldborgsund

Vedtægter for Nykøbing FC, Guldborgsund 1 Vedtægter for Nykøbing FC, Guldborgsund 1. Navn Foreningens (Klubbens) navn er Nykøbing FC, Guldborgsund. 2. Hjemsted Foreningens hjemsted er Guldborgsund Kommune. Klubben er tilsluttet Lolland Falsters

Læs mere

Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997

Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997 Øresund Klubfodbolds (ØKF) vedtægter anno 2016 Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997 Stk. 2. Foreningen er tilsluttet DBU København

Læs mere

Vedtægter for Danske Populær Autorer

Vedtægter for Danske Populær Autorer Vedtægter for Danske Populær Autorer 1. FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1. Foreningens navn er Danske Populær Autorer (DPA). 1.2. DPA er en interesseorganisation for ophavsmænd m/k til værker inden

Læs mere

VEDTÆGTER FOR VRADS VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR VRADS VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR VRADS VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Vrads Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Silkeborg Kommune. 1 formål 2 Selskabets formål er

Læs mere

Vedtægter for FREDERIKSBERG GRUNDEJERFORENING Stiftet den 8. september 1876

Vedtægter for FREDERIKSBERG GRUNDEJERFORENING Stiftet den 8. september 1876 Vedtægter for FREDERIKSBERG GRUNDEJERFORENING Stiftet den 8. september 1876 A: Navn, hjemsted og formål 1 Foreningens navn er Frederiksberg Grundejerforening. Foreningens hjemsted er Frederiksberg. 2 Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Hillerød esport

Vedtægter for Hillerød esport Vedtægter for Hillerød esport 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Hillerød esport, der har hjemme i Hillerød Kommune, og er stiftet den 22. august 2013. 2 Formål Det er foreningens formål, at udbrede

Læs mere

Vedtægter for. Andelsselskabet Gram vandværk. April 2018

Vedtægter for. Andelsselskabet Gram vandværk. April 2018 Vedtægter for Andelsselskabet Gram vandværk 2018 April 2018 April 2018 Indhold 1 Navn og Hjemsted... 4 2 Formål... 4 3 Andelshavere... 4 4 Medlemmers rettigheder... 5 5 Medlemmers forpligtelser og hæftelser

Læs mere

Navn og hjemsted. Formål

Navn og hjemsted. Formål VEDTÆGTER Nivå 2009 2 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Medicoindustrien. Foreningens hjemsted er Fredensborg Kommune. 2 Formål Medicoindustrien er brancheorganisationen for virksomheder, der i Danmark

Læs mere

Grundejerforeningen Højager, Ringvejen og Hvesager

Grundejerforeningen Højager, Ringvejen og Hvesager Vedtægter for "Grundejerforeningen Højager, Ringvejen og Hvesager. Vedtaget på generalforsamlingen 25. Oktober 2013 l Foreningens navn er "Grundejerforeningen Højager, Ringvejen og Hvesager". Stiftelsen

Læs mere

3 Medlemskab af organisation Klubben er medlem af Dansk Sejlunion og er undergivet dennes vedtægter og bestemmelser.

3 Medlemskab af organisation Klubben er medlem af Dansk Sejlunion og er undergivet dennes vedtægter og bestemmelser. VEDTÆGTER for SEJLKLUBBEN SNEKKEN VORDINGBORG 1 Klubbens hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg (forkortes til SSV). Klubbens hjemsted er Vordingborg. 2 Klubbens formål Klubbens formål

Læs mere

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST Navn, hjemsted og formål. 1 Forenings navn er Grundejerforeningen Elsted Øst. 2 Foreningens hjemsted er Århus kommune under Århus ret, der er foreningens værneting.

Læs mere

Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark. Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30.

Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark. Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30. Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30. april 2014 1. Navn, formål og hjemsted Foreningens navn er WSPA Danmark. Med virkning

Læs mere

At give mulighed for at dyrke svømmeidræt på det plan hver enkelt ønsker.

At give mulighed for at dyrke svømmeidræt på det plan hver enkelt ønsker. VEDTÆGTER FOR SKIVE SVØMMEKLUB POSEIDON STIFTET D. 27. AUGUST 1953 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL: 1. Klubbens navn er " Skive Svømmeklub Poseidon". Dens hjemsted er Skive. 2. Klubbens formål: At give mulighed

Læs mere

Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private adresse.

Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private adresse. VEDTÆGTER FOR: Norsminde Sejlklub 1 KLUBBENS NAVN OG HJEMSTED Klubbens navn er Norsminde Sejlklub. Dens hjemsted er Odder kommune. Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private

Læs mere

BFU. BFU s vedtægter, som vedtaget 4. maj Sekretariatet Torpsgade Fredericia. Tlf

BFU. BFU s vedtægter, som vedtaget 4. maj Sekretariatet Torpsgade Fredericia. Tlf BFU Brancheforeningen for Undervisningsmidler Sekretariatet Torpsgade 13 7000 Fredericia Tlf. 86 11 87 11 www.bfu.dk BFU s vedtægter, som vedtaget 4. maj 2015 1 1.1. Foreningens navn er. 1.2. Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Rubjerg Vandværk A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR Rubjerg Vandværk A.m.b.a. VEDTÆGTER FOR Rubjerg Vandværk A.m.b.a. 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Rubjerg Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Hjørring Kommune. formål 2 Selskabets formål

Læs mere

Vedtægter. for Thisted Handels- og Industriforening

Vedtægter. for Thisted Handels- og Industriforening Vedtægter for Thisted Handels- og Industriforening 19.03.2013 1 - Navn og hjemsted Thisted Handels- og Industriforening, der blev stiftet den 15. november 1866 under navnet Thisted Handelsstandsforening,

Læs mere

Vedtægter for Træsektionen

Vedtægter for Træsektionen Vedtægter for Træsektionen INDHOLDSFORTEGNELSE NAVN OG FORMÅL 1 Navn og hjemsted 2 Formål MEDLEMMERNE 3 Medlemsforhold 4 Ophør 5 Eksklusion 6 Kontingent BESTYRELSEN 7 Bestyrelsen 8 Spærreregler, aldersgrænse,

Læs mere

Grundejerforeningen Højgårdstoften. Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN HØJGÅRDSTOFTEN

Grundejerforeningen Højgårdstoften. Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN HØJGÅRDSTOFTEN Grundejerforeningen Højgårdstoften Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN HØJGÅRDSTOFTEN 20. april 2010 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Højgårdstoften: Dens hjemsted er Høje-Taastrup Kommune. Nærværende

Læs mere

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Socialt Udviklingscenter, SUS. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Formål Socialt Udviklingscenter SUS er

Læs mere

M U L T I S A L I V O E R L A D E G Å R D

M U L T I S A L I V O E R L A D E G Å R D Vedtægter for foreningen Multisal i 1 Navn 1.1 Foreningens navn er Multisal i 1.2 Foreningen er stiftet den 19. august 2011 1.3 Foreningens hjemsted er, 1.4 Foreningen er ikke medlem af landsdækkende organisationer

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN TANDSBUSK

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN TANDSBUSK Nyrevideret udgave februar 2014 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN TANDSBUSK Teksten i 2 Foreningen sørger for drift og vedligeholdelse af fællesantenneanlægget er fjernet. 1 Foreningens navn er «Grundejerforeningen

Læs mere