Furesø kommune Den 30. april 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Furesø kommune Den 30. april 2015"

Transkript

1 Den almene Boligorganisation Fremtidens almene Boliger CVR-nr c/o Advokaterne Arup & Hvidt, Nørre Voldgade København K, Tlf Furesø kommune Den 30. april 2015 Stiager 2 AH/KK/jk 3500 Værløse Att.: By Miljø og Erhverv, bme@furesoe.dk og Karin Langendorf klag@furesoe.dk Afd. Ryetbo afd. 4, Værløse nyt skema A ansøgning om godkendelse af ombygning og udvidelse af Ryetbo Plejehjem, Værløse. Med tak for mail af 23. ds. til afdelingens formand, Kurt Bork Christensen fremsendes hoslagt følgende materiale: 1. Skema A-ansøgning som er indtastet i BOSSINF. Siden indsendelsen af materialet til kommunen er rammebeløbet forhøjet lidt, der er jfr. møde med Don Krusager foretaget regulering af grundkøbesummerne, der er indgået ny aftale med Ejerforeningen Ryetbo og placeringen af bygningen er ændret lidt. 2. I forhold til det tidligere ansøgte er forbindelsesgangen mellem de 2 boligblokke vedtaget rykket en smule mod nord i overensstemmelse med situationsplanen af , således som denne er indsendt samme dato til kommunens godkendelse. Flytningen er alene til opfyldelse af personalets ønsker om lettere adgang fra de øvrige plejeboliger og forbindelsesgangen nødvendiggør desværre fortsat nedrivningen af 3 boliger i Den selvejende Ældreboligboliginstitution Ryetbo III. Som redegjort for havde vi, efter meget positive forhandlinger med ejerne af Bavnehøj Park om byggeriet og den forventede lokalplanshøring, håbet på at erhverve et mindre grundareal fra disse, hvorved vi kunne flytte mellembygningen yderligere nogle meter mod nord og derved, i overensstemmelse med drøftelserne med Don Krusager, undgå nedlæggelsen af de 3 boliger i Ryetbo III. Ved naboernes indsigelse har det være nødvendigt at opgive denne ellers heldigere løsning. 3. Til supplering af tidligere dokumentation om byggeriet fremsendes efter kommunens anmodning følgende mødereferater, fra de mange involverede parter: a. Referat af bestyrelsesmøde i Den almene Boligorganisation Fremtidens almene Boliger (Fremtidens Boliger) med bestyrelsens godkendelse under pkt. 10 af etableringen af den nye selvstændige afdeling til færdiggørelsen af plejehjemmet Ryetbo i Værløse.

2 2. b. Referat af bestyrelsesmøde i Fremtidens Boliger med orientering under 2 b om den fortsatte forventning om Furesø kommunes godkendelse af skema A, og derunder godkendelse af etableringen af Afdeling Ryetbo IV som bygherre herfor. c. Referat af bestyrelsesmøde i Den Selvejende Institution Ryetbo med redegørelse under pkt. 3 for de mange positive drøftelser med kommunen om renoveringen og udvidelsen af institutionens plejehjem, og med bestyrelsen godkendelse af skitseprojektet og skema A, der er udarbejdet efter drøftelserne gennem årene med socialudvalget og de øvrige myndigheder, herunder med salget af plejehjemmet for 5,9 mio. kr. og salget af funktionærblokken. d. Referat af stiftende bestyrelsesmøde for Afdeling Ryetbo IV med godkendelse af vedtægterne m.v. med fortsat forbehold for den endnu ikke opnåede godkendelse fra Furesø kommune. Referatet indeholder under punkterne II og III en fyldig historisk redegørelse for det hidtidige arbejde med projektet, herunder bestyrelsens godkendelse af skema A med de heri forudsatte køb fra Den selvejende Institution Ryetbo og Ryetbo III samt driftsaftalen med Ejerforeningen Ryetbo om bidraget for funktionærblokken samt under punkt IV redegørelse og vedtagelse om fremtiden, herunder bemyndigelse til køb og tinglysning af skødet på funktionærblokken. e. Referat af bestyrelsesmøde i Ejerforeningen Ryetbo af med orientering under pkt. 9 om stadet for plejehjemmets færdiggørelse og med bestyrelsens vedtagelse af planerne herfor. Ved supplerende bestyrelsesmøder 16. april d.å. i Den selvejende Institution Ryetbo, Ryetbo III og afd. Ryetbo IV og ved generalforsamling i Ejerforeningen Ryetbo 15. april er de ovennævnte referater og trufne beslutninger alle godkendt og fulgt op, herunder med det fortsatte bidrag for funktionærblokken til ejerforeningen. Alle de nævnte referater vedlægges. 4. Efter de trufne vedtagelser sælger Ejerforeningen Ryetbo ikke arealet og derfor erlægges ingen moms deraf. Men efter den fortsat lange udskydelse af tinglysningen af aftalen om funktionærblokken er der risiko for at der kræves moms af købet af blokken, selv om nedrivningen af denne først foretages nu længe efter den indgåede handel. Der er i anlægsudgiften for skema A afsat beløbet hertil, men vi søger at undgå det til i stedet forbedring af byggeriet. 5. Bygherre sikrer, at byggeriet opfylder alle de ved byggeriets planlægning og udførelse gældende love og bekendtgørelser, men også at byggerierne for både beboere, for personale og for den fremtidige driftudgift af disse er etableret så funktionsduelige som overhovedet muligt, herunder med anvendelse af arbejdsbespa-

3 3. rende og tryghedsfremmende teknologi. For at opnå dette og for at have sikkerhed mod betydelige markedsmæssigt betingede prisstigninger mellem skema A og B er det vor erfaring, at det er hensigtsmæssigt at have til rådighed det fulde rammebeløb indtil der er sket indhentning af tilbud og de aktuelle priser kendes. Efter udarbejdelsen af den endelige projektet udbydes dette for sikring af de mest gunstige priser. 6. Købesummer: Kommunen v/don Krusager har tidligere anbefalet, at Ryetbo III overdrager de arealer, der skal ombygges i Ryetbo III for at få et funktionelt plejehjem, til Afd. Ryetbo IV. Ved en sådan overdragelse skal der fastsættes en overdragelsespris enten til den offentlige vurdering eller til prioritetsgælden, jfr. almenboliglovens 27, stk. 5. Offentlig vurdering: Ejerlejlighed nr. 50, boligareal omfatter m 2 og er i 2014 vurderet til kr , eller pr. m 2 kr Der overdrages, 333 m2, der værdisættes til kr Ejerlejlighed nr. 51 omfatter 898 m 2 og er i 2014 vurderet til kr , eller pr. m 2 kr Der overdrages 102 m 2, der værdisættes til kr Indfrielse af prioritetsgæld: I boligafdelingen, ejerlejlighed nr. 50 er der optaget lån med støtte i henhold til almenboliglovgivningen. Lånet er optaget i LR Realkredit og indestår med en restgæld pr. 31/12.14 på kr , eller for 333 m 2 kr I serviceafdelingen, ejerlejlighed nr. 51 er der optaget lån i LR Realkredit med sikkerhed i form af lejeaftale mellem DSÆ Ryetbo III som udlejer og DSI Ryetbo som lejer med kommunal tiltræden af uopsigelighed til og med 31. december Der indestår en restgæld pr. 31/12.14 på kr , eller for 102 m 2 kr Da prioritetsgælden overstiger den offentlige vurdering har vi i skema A medtaget, at købesummen for boligdelen udgør kr og for servicearealerne kr pr. 31. december Den endelige købesum fastsættes efter opmåling ved landinspektør og forhandling med LR Realkredit. Når skema A er godkendt vil bygherre rette henvendelse til LR Realkredit for at forberede salget og delindfrielsen. Der skønnes ikke at opstå huslejetab i Ryetbo III som følge af byggearbejderne, da de nye boliger kan indrettes før de boliger, der bliver til servicearealer nedlægges.

4 4. Lejeaftalen for servicearealerne i Ryetbo III foreslås reguleret, når der foreligger landinspektøropmåling og når det er klarlagt, hvornår der foretages sammenlægning af de 3 servicearealer i henholdsvis Ryetbo II, Ryetbo III og Afd. Ryetbo IV. Ansøgning om ombygning i Ryetbo III: Det vil være hensigtsmæssigt for den optimale indretning af boligerne, om tre af disse boliger kan indrettes før byggesagen udbydes, således at de kan fungere som prøveboliger. Der søges derfor om forhåndstilladelse til at indrette tre boliger i de hidtidige fællesboligarealer allerede efter godkendelse af skema A og således at ønskerne til indretningen kan indgå i udbuddet af entreprisen. Brugergruppen har arbejdet med og ønsker at afprøve 3 modeller for indretning, primært overflader og udstyr, inden de endelige baderum og køkkener bygges. Forslaget om at ombygge de tre boliger samtidig gør det billigere at ombygge, da disse tre ligger i samme søjle i det eksisterende byggeri. Der er udarbejdet et projekt, som kan eftersendes. Med hensyn til købesummen for funktionærblokken kan oplyses, at den offentlige vurdering for 2014 udgør kr Ejendommen overdrages samlet til kr Der er ikke lån i ejendommen og driften overgår til Afd. Ryetbo IV efter ibrugtagning af de plejeboliger og servicearealer, der indrettes. Under byggeriet er det aftalt med Ejerforeningen Ryetbo, at denne modtager det hidtidige bidrag, som ejendommen har bidraget med til Ejerforeningen. Dette beløb er afsat i budgettet med kr Med hensyn til købesummen for de 44 plejeboliger kan det oplyses, at der overdrages m 2 af det samlede areal i ejerlejlighed nr. 1 på m 2, og at den offentlige vurdering for hele den ejerlejlighed udgør kr Den offentlige vurdering for det areal, der overdrages til Afd. Ryetbo IV udgør derfor ca. kr. 24,6 mio. I bestyrelsen for DSI Ryetbo er godkendt en afståelsespris på kr , hvilket er tilstrækkeligt til at indfri de lån, der hviler på den del af ejerlejlighed nr. 1 og samtidig en værdi, der er tættere på handelsværdien af et utidssvarende plejehjem end den offentlige vurdering er udtryk for. Da værdien dermed ligger under den offentlige vurdering indstilles denne godkendt. Der vedlægges kopi af offentlige vurderinger og opgørelser fra LR Realkredit pr af gælden i Ryetbo III. 7. Ligesom etableringen af de plejeboliger i Ryetbo II og Ryetbo III naturligt gav både beboere og personale forstyrrelser, så medførte ændringer efter de gennemførte salg ingen økonomiske fordyrelser af driften af de enkelte institutioner, idet der netop ved købesummernes fastsættelse er taget fornødent hensyn hertil, herunder med den ved afhændelse af boligerne naturlige indfrielse af prioritetsgælden for disse. Efter de mange gode mundtlige drøftelser med koordinator Don Krusager, har vi for projektet følgende bemærkninger:

5 5. a. Som ovenfor angivet er det søgt at undgå nedlæggelse af plejeboliger i Ryetbo III ved flytning af mellemgangen mod nord. Efter den uventede protest fra Bavnehøj Park har vi aktuelt for skitseprojektet opgivet den helt nordlige placering af mellemgangen, og må derfor fortsat nedlægge en af de eksisterende plejeboliger pr. etage. Vi har som vist på situationsplanen af foreløbigt placeret i stedet en ny bolig mod nord i de hidtidige servicearealer i III. Vi vil efter afslaget fra Bavnehøj Park overveje med arkitekterne om vi ved et knæk på forbindelsesgangen eller lignende kan undgå den ellers nødvendige flytning af eksisterende boliger. Desværre tror vi ikke meget på, at dette er muligt, så vi har endnu ikke villet besvære kommunen med overvejelser herom, men vil naturligt overveje dette nærmere i forbindelse med udarbejdelsen af det endelige projekt før vi kan færdiggøre skema B til kommunens behandling. b. Vi har i Ryetbo III indledende drøftet om etablering af en ekstra bolig med facade mod vest i fællesrummet. Projekteringen heraf er foregået i regi af Ryetbo III, jfr. det vedlagte referat af bestyrelsesmødet af 16. ds. pkt. 7. Men som her anført har vi ikke tidligere sendt dette til overvejelse i kommunen for ikke at forsinke yderligere færdiggørelsen af skema-a. 8. Ved førsynsrapporten er lagt vægt på de eksisterende forhold, men der er klart at bygherre vil sikre, at også de nye 22 boliger i den gamle afdeling bliver etableret, så også alle arbejdsmiljølovens regler bliver overholdt, herunder særligt kravene til indretning af badeværelserne. 9. Ligeledes opfylder bygherre ved de nye boligers indretning kravene i Almenboliglovens Når skitseprojektet med skema A er godkendt af kommunen, vil vi naturligt som vanlig drøfte herom med ministeriet og sikre, at det endelige projekt opfylder også ministeriets krav før skema B indsendes til nedlæggelse af de tre boliger i Ryetbo III. Driftsøkonomien for de resterende boliger i Ryetbo III vil være uændret, idet købesummen benyttes til nedbringelse af gælden og idet driftsudgifterne for de afhændede arealer fremover afholdes i afd. Ryetbo IV og idet nye boliger etableres i servicearealer til erstatning for de nedlagte. 11. Dette gælder tilsvarende økonomien for Den selvejende Institution Ryetbo med nedlæggelsen af de 44 boliger. Vi forventer, at plejehjemsdriften i Ryetbo fortsat vil være uændret uhyre effektiv. Efter det netop af bestyrelsen godkendte regnskab for 2014 var plejeafdelingens udgifter pr. plejedag kr. Heraf var udgiften til den faste ejendom 85 kr., således at udgiften til plejedriften kun var kr. pr. plejedag. Med de nødvendige prisjusteringer forventes dette udgiftsniveau opretholdt fremover. Købesummen for plejeafdelingen anvendes til indfrielse af gælden og udgifterne til driften af den faste ejendom overgår til Ryetbo IV. Salget af plejeafdelingen berører således ikke driften i de øvrige afdelinger i Den selvejende Institution Ryetbo, da driften altid har kørt adskilt for plejen, boligafdeling I og boligafdeling 2.

6 For god ordens skyld bemærkes, at det fortsat er tanken at gennemføre sammenlægning af afdelingerne Ryetbo II, III og IV, så snart dette efter byggeriets afslutning er muligt tilsvarende som dette er gennemført i både Hareskovbo i Gladsaxe og Adelaide i Gentofte. I forbindelse med sammenlægningen skal lejen for de 3 afdelinger successivt udlignes, således at lejen over en årrække bliver den samme pr. m 2 for samtlige de herefter moderne og tidssvarende plejeboliger. Vi noterer med taknemlighed, at juni-dagsordenen fremlægges 8. maj d.å. Skulle kommunen forinden have behov for yderligere oplysninger hertil, er vi naturligt parate til at fremsende disse. Vi håber, at vi inden den formelle godkendelse i juni måned vil kunne få mulighed for at arbejde videre med de endelige planer for bebyggelsen i overensstemmelse med de ovenfor givne oplysninger. Endelig står vi selvsagt til rådighed for yderligere drøftelser og svar på spørgsmål, som projektet giver anledning til. Med venlig hilsen Kirsten Kristensen Den 27. og 30. april AH/KK/jk

Peter Knudsen, rådgivende ingeniørfirma FRI Tlf Teglgårdsvej 843, 2. tv., 3050 Humlebæk

Peter Knudsen, rådgivende ingeniørfirma FRI Tlf Teglgårdsvej 843, 2. tv., 3050 Humlebæk Førsynsrapport Vedr.: Ryetbo Plejecenter - Bygning 5 og 7 Dato: 2015-02-25 Orientering: Nærværende rapport er udarbejdet på baggrund af en bygningsgennemgang d. 2015-02-19 og 2015-02-24, idet det er planlagt

Læs mere

Genopslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre

Genopslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre Genopslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre Ansøgningsfrist onsdag d. 17. maj 2017 kl. 12.00 Indhold 1. Indledning... 2 2. Puljens

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag)

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Historik, skema A Byrådet godkendte på mødet den 22. december 2010 (sag

Læs mere

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST FÅRUP ÆLDRECENTER RANDERSEGNENS BOLIGFORENING UNDER KONKURS STADION ALLE 3B, FÅRUP Advokat Pernille Thrane pt@svega.dk J.nr. 135088-000361 SVEJGAARD GALST QWIST Advokataktieselskab CVR nr. 32 28 55 70

Læs mere

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg 12. oktober 2015 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33

Læs mere

Opslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre

Opslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre Opslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre Ansøgningsfrist d.28. marts 2017 kl.12.00 Indhold 1. Indledning... 2 2. Puljens baggrund

Læs mere

Statsforvaltningen udtaler, at Køge Kommune ikke har handlet i strid med reglerne i forbindelse med fastsættelse af leje i plejeboligerne Møllebo.

Statsforvaltningen udtaler, at Køge Kommune ikke har handlet i strid med reglerne i forbindelse med fastsættelse af leje i plejeboligerne Møllebo. Statsforvaltningen udtaler, at Køge Kommune ikke har handlet i strid med reglerne i forbindelse med fastsættelse af leje i plejeboligerne Møllebo. 07-08- 2008 De har rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Læs mere

Indstilling. Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 1. maj 2009 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter Bøgeskovhus

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag)

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Socialudvalget behandlede sagen på sit møde den 29. november 2011 med

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af skema A 20 nye almene familieboliger på Peter Graus Vej

Ansøgning om godkendelse af skema A 20 nye almene familieboliger på Peter Graus Vej Frederiksberg Kommune Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg att: Helene Hjort Knudsen UDKAST BOSSINF ID: 147 1000.0000 01-01-2019 43 10-X 0 Ansøgning om godkendelse af skema A 20 nye almene

Læs mere

Regulativ om tilskud fra Landsbygge fonden. til forbedrings- og opretnings arbejder mv. ( egen trækningsret )

Regulativ om tilskud fra Landsbygge fonden. til forbedrings- og opretnings arbejder mv. ( egen trækningsret ) Regulativ om tilskud fra Landsbygge fonden til forbedrings- og opretnings arbejder mv. ( egen trækningsret ) SIDE 3 l 8 Regulativ om tilskud fra Landsbyggefonden til forbedringsog opretnings arbejder mv.

Læs mere

Indstilling. Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen.

Læs mere

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 51-53

Læs mere

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F.

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Dato 7. april 2015 Dok.nr. 43742-15 Sagsnr. 15-3813 Ref. Arnfred Bjerg Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Økonomiberegning for opførelse af 30 almene

Læs mere

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

Undertegnede skal herved forespørge foreningen om tilladelse til overdragelse af andelsbevis [sælgers navn og boligens nr.] til [klagers navn].

Undertegnede skal herved forespørge foreningen om tilladelse til overdragelse af andelsbevis [sælgers navn og boligens nr.] til [klagers navn]. 1 København, den 28. juli 2010 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Jørgen Steve Storegade 20 9560 Hadsund Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning for en difference i

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder

Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder UDKAST 19.10.2018 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder Notat BO0103-00020 19-10-2018 I

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 2. september 2009 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume OK-Fonden har købt et areal vest for Gl. Egå, der i lokalplan

Læs mere

Vedr.: Deres henvendelse vedr. Løsning Plejecenter.

Vedr.: Deres henvendelse vedr. Løsning Plejecenter. A 01-09- 2008 Vedr.: Deres henvendelse vedr. Løsning Plejecenter. De har ved brev af 3. december 2006 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland, som i medfør af 47 i lov om kommunernes styrelse

Læs mere

Plandokumentation Plandokumentationen for byggesagen er opmålinger udarbejdet af Landmålerfirmaet

Plandokumentation Plandokumentationen for byggesagen er opmålinger udarbejdet af Landmålerfirmaet Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg C Frederiksberg Forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 57-61

Læs mere

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1. 2000 Frederiksberg C

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1. 2000 Frederiksberg C Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg C Frederiksberg forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 57-61

Læs mere

Birkebo III Skema A ansøgning

Birkebo III Skema A ansøgning 1 Nr. : Birkebo III Skema A ansøgning Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/26885 Byrådet Udskrift af E-mail fra Arup og Hvidt - Birkebo III -Skema A -ansøgning maj 2015 Birkebo III Skema A ansøgning

Læs mere

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST J.nr. 135088-000675 HQ/CBD 2. maj 2014 NOTAT RANDERS SPORTS COLLEGE GARANTIER & UNDERSKUDSDÆKNING KOMMUNAL GARANTI PÅ REALKREDITLÅN Der er ydet realkreditlån i Randers Sports College af Realkredit Danmark.

Læs mere

Svendborg Kommune Økonomi Direktionssekretariatet Ramsherred 5 5700 Svendborg

Svendborg Kommune Økonomi Direktionssekretariatet Ramsherred 5 5700 Svendborg Svendborg Kommune Økonomi Direktionssekretariatet Ramsherred 5 5700 Svendborg Att. Jan Carlsson Kuben Management A/S Kolding Åpark 1, 4. 6000 Kolding Tel 7938 1380 CVR. nr. 28693036 info@kubenman.dk www.kubenman.dk

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. maj 2012 (J.nr. 2011-0026122) Afgift som følge

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. juli 24 via Magistraten Tlf. nr.:894 6662 Jour. nr.:m3/22/532-22 Ref.: Jesper Dahlsen-Jensen

Læs mere

Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller.

Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller. NOTAT Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller. I 2012 besluttede Kommunalbestyrelsen, at hovedbygningen på Leos Plejecenter skal ombygges til korttidscenter. Ombygningen er i fuld gang, og i

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. oktober kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. oktober kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 17.09 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. oktober kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 832 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 832 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 832 Offentligt Alle kommuner BL Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:2017-2598

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer BEK nr 252 af 21/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 14. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2011-0037 li. København, den 30. juni 2011 KENDELSE. ctr. EDC Bent Nielsen A/S Græsted Hovedgade 4a 3230 Græsted

Klagerne. J.nr. 2011-0037 li. København, den 30. juni 2011 KENDELSE. ctr. EDC Bent Nielsen A/S Græsted Hovedgade 4a 3230 Græsted 1 København, den 30. juni 2011 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Bent Nielsen A/S Græsted Hovedgade 4a 3230 Græsted Nævnet har modtaget klagen den 28. februar 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

Boligselskabet Danbo informerer

Boligselskabet Danbo informerer Boligselskabet Danbo informerer Herunder kan du læse en kort orientering om emner, der har været behandlet på bestyrelsesmøderne i perioden 01.12.2014 til 01.03.2015. 1 Lærkevej projektet Projektet på

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 11. oktober 2017 blev der efter skriftlig procedure, i sag 370 2016-6989 17/00160 AA mod Ejendomsmægler Thomas Lausen afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 30. juli 2016 har AA indbragt ejendomsmægler

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat BO0104-00250 13-02-2019 Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3,

Læs mere

Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af almene boliger

Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af almene boliger Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af almene

Læs mere

Redegørelse vedr. videreoverdragelse af ejendommen beliggende Grådybet 71/Gl. Vardevej 66, st. th., 6700 Esbjerg.

Redegørelse vedr. videreoverdragelse af ejendommen beliggende Grådybet 71/Gl. Vardevej 66, st. th., 6700 Esbjerg. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Att.: Hans Kjær Jesper Schlüter Haugaard Nielsen Advokatpartnerselskab Rasmus Haugaard Advokat (H), Ph.d. T dir. M 9877 5032 3078 5132 rh@hna.dk CVR-nr.32 77 36

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Fællesforvaltningen Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 12-01-2010 Dato: 18-12-2009 Sag nr.: ØU 10 Sagsbehandler: Esben Maasbøl Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Hjørring Kommune. Juridisk notat vedr. afviklingen af Havbakken Sag nr A Side 1.

Hjørring Kommune. Juridisk notat vedr. afviklingen af Havbakken Sag nr A Side 1. Hjørring Kommune 27-02-2019 Sag nr. 27.42.00-A00-3-18Side 1. Juridisk notat vedr. afviklingen af Havbakken Ejerforhold og drift: Ældrecenter Havbakken ejes af Hjørring Kommune. Havbakken er opført efter

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde den 2. februar 2015, kl KAB, Studiestræde 38, mødelokale 3, 3. sal, 1552 København V

Organisationsbestyrelsesmøde den 2. februar 2015, kl KAB, Studiestræde 38, mødelokale 3, 3. sal, 1552 København V den 2. februar 2015, kl. 16.00 KAB, Studiestræde 38, mødelokale 3, 3. sal, 1552 København V Til stede: Afbud: Fra KAB: Gerd Karlsen, Anette Ågård Nielsen, Michael Quist, Erik Moesby Nordstrøm, Thomas Jensen,

Læs mere

Indstilling. 48 plejeboliger m.m. på Thorsvej i Åbyhøj - støttetilsagn. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 25.

Indstilling. 48 plejeboliger m.m. på Thorsvej i Åbyhøj - støttetilsagn. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 25. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Denne indstilling vedrører projekt for 48 plejeboliger m.m.

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 28. april 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 89 40 66 64 Jour. nr.: M3/2003/00391 Ref.:

Læs mere

Jeg formoder at de hårde hvidevarer mine døtre så i lejligheden, følger med i salget og at der ikke overtages gæld ud over købesummen.

Jeg formoder at de hårde hvidevarer mine døtre så i lejligheden, følger med i salget og at der ikke overtages gæld ud over købesummen. 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klager ctr. Anette Uttenthal Tuborg Boulevard 12, 3 2900 Hellerup Sagen angår spørgsmålet, om indklagede er erstatningsansvarlig over for klager som følge af, at

Læs mere

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE INDHOLD: PLACERING OG BAGGRUND S. 2-3 FALKEVEJ S. 4-5 LERSØ PARKALLÉ S. 6-7 ØKONOMI OG STATUS FOR UDMØNTNING S. 8 1 PLACERING FALKEVEJ

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION EBELTOFT ÆLDREBOLIGER. 2 Lovliggørelse af institutionens formelle retsgrundlag

DEN SELVEJENDE INSTITUTION EBELTOFT ÆLDREBOLIGER. 2 Lovliggørelse af institutionens formelle retsgrundlag 1 Indledning DEN SELVEJENDE INSTITUTION EBELTOFT ÆLDREBOLIGER Dette notat er udarbejdet til brug for bestyrelsens behandling af institutionens lovgivningsmæssige grundlag samt genopretning af økonomien

Læs mere

HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer

HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer I medfør af 113 og 160 i lov om almene boliger m.v., 25, stk.

Læs mere

Vedtægt For Aalborg Kommunes Parkeringsfond

Vedtægt For Aalborg Kommunes Parkeringsfond Vedtægt For Aalborg Kommunes Parkeringsfond Sagsnr. 2016-015410 Som vedtaget på byrådets møde den x. UDKAST 1. Vedtægtens område og anvendelse Stk. 1. Denne vedtægt indeholder retningslinjerne for Aalborg

Læs mere

Notat om prioritering af indskudskapital til almene boligprojekter

Notat om prioritering af indskudskapital til almene boligprojekter Afdeling: Sekretariat for udviklingsdirektør Dato: 27-10-2016 Reference: Rune Hellegaard Christensen E-mail: rhc@norddjurs.dk Journalnr.: 16/17192 Notat om prioritering af indskudskapital til almene boligprojekter

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN BOLIGNET-AARHUS

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN BOLIGNET-AARHUS ! " # $% &'()*+,(-./0121(3 444,(-./0121(3 & 5 %" 67 %7 %$7" 9229 LH/kh/cl 27.10.2004 VEDTÆGTER FOR FORENINGEN BOLIGNET-AARHUS 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen BoligNet-Aarhus. Foreningens

Læs mere

NOTAT. vedr. ændring af anvendelse/salg af plejecentre

NOTAT. vedr. ændring af anvendelse/salg af plejecentre NOTAT vedr. ændring af anvendelse/salg af plejecentre -------------------- I Stevns Kommune er der følgende plejecentre: Hotherhaven, Præstemarken 76, 4652 Hårlev, bestående af: Præstemarken 2-20, Præstemarken

Læs mere

1a 467 Stueplan vest fløjen. 1b 798 1. sal syd og vest fløjen. 1c 302 Tagetage syd fløjen. 1d 118 Kælderrum. 1e 46 Kælderrum.

1a 467 Stueplan vest fløjen. 1b 798 1. sal syd og vest fløjen. 1c 302 Tagetage syd fløjen. 1d 118 Kælderrum. 1e 46 Kælderrum. Dato: 15..maj 2012 Mikael Fauerholm mfc@kubenman.dk Sagsnummer: 10837 Notat Boligselskabet Sydbo, Haderslev afd. 6, Rådmandsvej 22-24. 1. Historik, grundoplysninger mv. Rådmandsvej 22-24 er placeret på

Læs mere

- 18. Kapacitetsanalyse: Kommunal overtagelse og renovering af den selvejende institution Albo

- 18. Kapacitetsanalyse: Kommunal overtagelse og renovering af den selvejende institution Albo - 18. Kapacitetsanalyse: Kommunal overtagelse og renovering af den selvejende institution Albo Sagsnr.: 12/4333 Sagsansvarlig: Maria Eeg Smidt Kristensen SAGSFREMSTILLING Socialudvalget behandlede sagen

Læs mere

Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3

Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3 Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3 Oplysning om boligområde Områdenavn Boligselskaber og afdeling Kommune Procentsats der søges dispensation til Munkebo Alfabo (tidl. Lejerbo Kolding)

Læs mere

Vedr. Spørgsmål om niveauplan i byggetilladelse

Vedr. Spørgsmål om niveauplan i byggetilladelse Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Att.: Ole Eriksen Jens Flensborg Advokat Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Århus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 07-10891 - 13 jfl@energiogmiljo.dk

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin ejendom og henvendte sig derfor til de indklagede.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin ejendom og henvendte sig derfor til de indklagede. 1 København, den 2. oktober 2008 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Bente og Erik Rask Nielsen Langagergård Lodsskovvej 23 5863 Ferritslev Fyn Sagen angår spørgsmålet, om de indklagede

Læs mere

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00 Finanstilsynets vejledning af 12. april 2008 om afvikling af investeringsforeninger, specialforeninger, hedgeforeninger, professionelle foreninger, godkendte fåmandsforeninger og afdelinger heraf efter

Læs mere

Medio 2012 åbner det nybyggede plejecenter i Ørestad Syd med 114 nye moderne og rummelige 2-rumsboliger med tilhørende fælles- og servicearealer.

Medio 2012 åbner det nybyggede plejecenter i Ørestad Syd med 114 nye moderne og rummelige 2-rumsboliger med tilhørende fælles- og servicearealer. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 11-08-2011 Bilag 2 Hørgården Midlertidig etapevis lukning af den selvejende institution Plejecentret Hørgården med henblik på ombygning

Læs mere

Klagerne. København, den 15. juli 2009 KENDELSE. ctr. Brotorvet ApS Brotorvet 2 9400 Nørresundby

Klagerne. København, den 15. juli 2009 KENDELSE. ctr. Brotorvet ApS Brotorvet 2 9400 Nørresundby 1 København, den 15. juli 2009 KENDELSE Klagerne ctr. Brotorvet ApS Brotorvet 2 9400 Nørresundby Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har forledt klagerne til at betale en for høj pris for et klubværelse,

Læs mere

Socialudvalget

Socialudvalget Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup afdeling 122 - ansøgning om tilsagn til opførelse af 70 ældreboliger med servicearealer, Marsk Stigs Vej, Viborg (Skema A) Sagsnr.: 13/55764 Sagsansvarlig:

Læs mere

1. at Bestyrelsen godkender referatudkast af bestyrelsesmødet 18. september 2012.

1. at Bestyrelsen godkender referatudkast af bestyrelsesmødet 18. september 2012. Referat af bestyrelsesmøde torsdag, den 6. december 2012. Fraværende: Morten Kierkegaard, Nicolai Ørsted Pkt. nr. 1. Overskrift: Protokol Det indstilles til Bestyrelsen 1. at Bestyrelsen godkender referatudkast

Læs mere

Boligforeningen 3B Havneholmen København V. Tilsagn om støtte til lån i medfør af lov om almene boliger m.v. 91 støtte til renovering m.v.

Boligforeningen 3B Havneholmen København V. Tilsagn om støtte til lån i medfør af lov om almene boliger m.v. 91 støtte til renovering m.v. Boligforeningen 3B Havneholmen 21 1561 København V Tilsagn om støtte til lån i medfør af lov om almene boliger m.v. 91 støtte til renovering m.v. Boligorganisation : Boligforeningen 3B Afdeling : 6067

Læs mere

København, den 19. januar 2010 KENDELSE. Klager. ctr. Ejendomsmæglerfirmaet Allan Bante ApS Vejby Centervej 8240 Risskov

København, den 19. januar 2010 KENDELSE. Klager. ctr. Ejendomsmæglerfirmaet Allan Bante ApS Vejby Centervej 8240 Risskov 1 København, den 19. januar 2010 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmæglerfirmaet Allan Bante ApS Vejby Centervej 8240 Risskov 2 Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har krav på salær med mere. Sagen angår

Læs mere

Boligselskabet Danbo informerer

Boligselskabet Danbo informerer Boligselskabet Danbo informerer Herunder kan du læse en kort orientering om emner, der har været behandlet på bestyrelsesmøderne i perioden 01.03.2015 til 01.06.2015. 1 Lærkevej projektet Projektet på

Læs mere

Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade Frederiksberg

Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade Frederiksberg Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg 8. oktober 2018 KHS KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 Sendt til

Læs mere

UDBUDSMATERIALE. Udbudsmateriale for Ballerup Kommunes salg af erhvervsgrunde i Måløv Erhvervspark. Juni 2013 BOC Sekretariat for Politik & Ledelse

UDBUDSMATERIALE. Udbudsmateriale for Ballerup Kommunes salg af erhvervsgrunde i Måløv Erhvervspark. Juni 2013 BOC Sekretariat for Politik & Ledelse UDBUDSMATERIALE Udbudsmateriale for Ballerup Kommunes salg af erhvervsgrunde i Måløv Erhvervspark Juni 2013 BOC Sekretariat for Politik & Ledelse Måløv Erhvervspark - Hyldhøj Matr.nr. 7 bg og 10 ø Måløv

Læs mere

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn Dato: 23. oktober 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Kurt Olsen (afbud)

Læs mere

BUTIKSEJERLEJLIGHED I BROBJERGHUS, AARHUS C. Østergade 1, st., 8000 Aarhus C Sag 16395

BUTIKSEJERLEJLIGHED I BROBJERGHUS, AARHUS C. Østergade 1, st., 8000 Aarhus C Sag 16395 BUTIKSEJERLEJLIGHED I BROBJERGHUS, AARHUS C Østergade 1, st., 8000 Aarhus C Sag 16395 Lighthouse/Isbjerget Bestseller Butiksejerlejlighed Østergade 1 Magasin Domkirken Busgadehuset Hotel Scandic Salling

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling for Andelsboligforeningen Valhøjs Allé, Rødovre den 25.11.2004

Referat af ekstraordinær generalforsamling for Andelsboligforeningen Valhøjs Allé, Rødovre den 25.11.2004 Referat af ekstraordinær generalforsamling for Andelsboligforeningen Valhøjs Allé, Rødovre den 25.11.2004 Deltagere: Lejlighed 1, 2 (m. fuldmagt), 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20 og 22

Læs mere

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde mandag den 8. juli 2013, kl Administrationskontoret, Sportsvej 10

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde mandag den 8. juli 2013, kl Administrationskontoret, Sportsvej 10 #JobInfo Criteria=KABside1# Dagsorden Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde mandag den 8. juli 2013, kl. 17.00 Administrationskontoret, Sportsvej 10 Til stede: Fra administrationen: Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tilsagn om tilskud for 2014 til oprettelse af den lokale aktionsgruppe og udvikling af den lokale udviklingsstrategi

Tilsagn om tilskud for 2014 til oprettelse af den lokale aktionsgruppe og udvikling af den lokale udviklingsstrategi LAG Bornholm Jørgen Hammer, LAG Formand jh@nyker.dk C.C. hjj@lag-bornholm.dk erhverv@naturerhverv.dk Dato: 4. december 2014 Kontor: Landdistriktskontor Netværkscenteret Sagsnr.: 2014-2918 Sagsbeh.: SYKJ

Læs mere

Vælg den underpulje, du ønsker at søge i. CVR/CPR nummer. Anlægsoplysninger. Yderligere oplysninger om ejer

Vælg den underpulje, du ønsker at søge i. CVR/CPR nummer. Anlægsoplysninger. Yderligere oplysninger om ejer Ansøgning om tilsagn om muligheden for forhøjet pristillæg til solcelleanlæg underpulje 1, 3 og 4 (bekendtgørelse nr. 125 af 6/2/2015, 8, stk. 2, nr. 1, 3 og 4) Ansøgningsrunde forår 2015 Fra: (ejers navn

Læs mere

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården.

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune Rådhuset 2000 Frederiksberg Østerbro, den 8. maj 2019 Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune opfører 200 nye plejeboliger med et bruttoareal

Læs mere

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. april 2008 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en andelsbolig til salg, som klagerne ønskede at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en andelsbolig til salg, som klagerne ønskede at købe. 1 København, den 22. april 2013 KENDELSE Klager ctr. Anne Crone A/S Hovedvejen 126 2600 Glostrup Nævnet har modtaget klagen den 12. oktober 2012. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede skal betale

Læs mere

Vi skal hermed meddele afslag på din ansøgning fra den 24. april 2017 på adressen Heklas Alle 10.

Vi skal hermed meddele afslag på din ansøgning fra den 24. april 2017 på adressen Heklas Alle 10. Teknik- og Miljøforvaltningen Til ansøger c/o VISBY INVEST ApS Rasmus Brøndholt Visby 29. maj 2017 edoc: 2017-0194396 AFSLAG PÅ ANSØGNING Kære VISBY INVEST ApS Vi skal hermed meddele afslag på din ansøgning

Læs mere

Ændring af lov om almene boliger og lov om leje af almene boliger

Ændring af lov om almene boliger og lov om leje af almene boliger Til samtlige kommuner Til de almene boligorganisationer Dato: 22. marts 2013 Kontor: Lovsekretariatet Almene boliger Sagsnr.: 2012-2652 Sagsbeh.: Karin Laursen Dok id: 383113 Ændring af lov om almene boliger

Læs mere

Boligerne skal etableres og finansieres efter lov om almene boliger mv.

Boligerne skal etableres og finansieres efter lov om almene boliger mv. Punkt 16. Aalborg Kommune Ældre- og Handicapforvaltningen Storemosevej - Hammer Bakker - Godkendelse af projekt og anskaffelsessum inden byggestart (skema B) - 5 almene ældreboliger med serviceareal -

Læs mere

Beslutning for punkt 9: Ombygning og salg af stueplan i Madsens Hotel. Indstillingerne godkendes.

Beslutning for punkt 9: Ombygning og salg af stueplan i Madsens Hotel. Indstillingerne godkendes. Beslutning for punkt 9: Ombygning og salg af stueplan i Madsens Hotel Indstillingerne godkendes. 22 Punkt 9: Ombygning og salg af stueplan i Madsens Hotel Hovedbestyrelsesmøde 19. februar 2018 Ombygning

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 17. februar 2011 SH/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT fra ekstraordinært møde torsdag den 10. februar 2011 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet,

Læs mere

Boligselskabet Danbo informerer

Boligselskabet Danbo informerer Boligselskabet Danbo informerer Herunder kan du læse en kort orientering om emner, der har været behandlet på bestyrelsesmøderne i perioden 01.06.2014 til 01.09.2014. 1 Lærkevej projektet Projektet på

Læs mere

Referat. Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus Regnskabsårene 2014 og Dianalundstuen, Tinghuset, Torvet 2, Sorø

Referat. Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus Regnskabsårene 2014 og Dianalundstuen, Tinghuset, Torvet 2, Sorø Sorø Kommune Sidenr. 1 Referat Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus Regnskabsårene 2014 og 2015 Dato: 3. januar 2017 Lokale: Tidspunkt: Dianalundstuen, Tinghuset, Torvet 2, Sorø

Læs mere

VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE

VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE 1. Fondslovændringen pr. 1. januar 1992 Ved lov nr. 350 af 6. juni 1991 som ændret ved lov nr. 187 af 23. marts

Læs mere

Bekendtgørelse om omdannelse af tidssvarende plejehjem og beskyttede boliger til ustøttede almene eller private plejeboliger

Bekendtgørelse om omdannelse af tidssvarende plejehjem og beskyttede boliger til ustøttede almene eller private plejeboliger Bekendtgørelse nr. 644 af 15. juni 2006 Bekendtgørelse om omdannelse af tidssvarende plejehjem og beskyttede boliger til ustøttede almene eller private plejeboliger I medfør af 143 t i lov om almene boliger

Læs mere

Vejledning til kommunerne om krav til parkering i forbindelse med byggeri

Vejledning til kommunerne om krav til parkering i forbindelse med byggeri Vejledning til kommunerne om krav til parkering i forbindelse med byggeri Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780510 Fax 7262 6790 dch@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Juni 2017 Vejledning

Læs mere

3. at sagen forelægges Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse til drøftelse og stillingtagen til hvorvidt man vil gennemføre tidligere afgivne påbud,

3. at sagen forelægges Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse til drøftelse og stillingtagen til hvorvidt man vil gennemføre tidligere afgivne påbud, Pkt.nr. 13 Lejerbo, Hvidovre Harmonisering af huslejen. 299913 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelsen, Enten (revurdering) 1.. at sagen forelægges Økonomiudvalg

Læs mere

Regler for mediation. J.nr.: K Regler for mediation

Regler for mediation. J.nr.: K Regler for mediation Regler for mediation J.nr.: K-53 2015 Regler for mediation Voldgiftsinstituttet anbefaler følgende mediationsklausul: Enhver tvist, som måtte opstå i forbindelse med denne kontrakt, herunder tvister vedrørende

Læs mere

BETINGET KØBSAFTALE:

BETINGET KØBSAFTALE: BETINGET KØBSAFTALE: Mellem Odder Kommune Rådhusgade 3 8300 Odder (Herefter benævnt Sælger ) og [ ] [ ] Cvr.nr: [ ] (Herefter benævnt Køber ) er nærværende betingede købsaftale indgået, efter Køber er

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 11. november 2014 kl. 18.30. Deltagere: Næstformand Dan Christensen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 11. november 2014 kl. 18.30. Deltagere: Næstformand Dan Christensen 14.11. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 11. november 2014 kl. 18.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Dan Christensen Sekretær Bendt Nielsen Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter

Læs mere

Godkendelse af renovering af 138 almene familieboliger, Alabu bolig afd. 10, Peter Freuchens Vej skema B

Godkendelse af renovering af 138 almene familieboliger, Alabu bolig afd. 10, Peter Freuchens Vej skema B Punkt 12. Godkendelse af renovering af 138 almene familieboliger, Alabu bolig afd. 10, Peter Freuchens Vej 1-39 - skema B 2017-020847 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender renoveringsprojektet

Læs mere

Bilag 6c - Anlægsudgifter

Bilag 6c - Anlægsudgifter Bilag 6c - Anlægsudgifter Dette notat omhandler en opgørelse af forventede anlægsudgifter ved gennemførelse af de fire forskellige handleplaner i Plejeboligstrategien. Anlægsudgifterne opdeles i forhold

Læs mere

Bekendtgørelse om salg af almene familieboliger

Bekendtgørelse om salg af almene familieboliger BEK nr 227 af 01/03/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 6. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2011-3761 Senere

Læs mere

Udkast til. Drifts- og samarbejdsaftale

Udkast til. Drifts- og samarbejdsaftale Djursland for fuld Damp Udkast til Drifts- og samarbejdsaftale Kulturafdelingen Journalnr.:08-24631 1. Samarbejdets parter. Som led i samarbejdet mellem: Foreningen Djursland for fuld Damp, Allingåbro

Læs mere

Beskrivelse af situationer, hvor Københavns Kommune investerer i 3. mands ejendom og hvordan kommunen sikrer sig økonomisk

Beskrivelse af situationer, hvor Københavns Kommune investerer i 3. mands ejendom og hvordan kommunen sikrer sig økonomisk Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Ejendomme NOTAT Bilag 1 Beskrivelse af situationer, hvor Københavns Kommune investerer i 3. mands ejendom og hvordan kommunen sikrer sig økonomisk Når Københavns

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT Den 11. december 2018 til ordinært møde mandag 10. december 2018 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter

Læs mere

Boligselskabet Danbo informerer

Boligselskabet Danbo informerer Boligselskabet Danbo informerer Herunder kan du læse en kort orientering om emner, der har været behandlet på bestyrelsesmøderne i perioden 01.06.2015 til 01.09.2015. 1 Lærkevej projektet Projektet på

Læs mere

Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Onsdag den 15. januar 2015 kl. 1630 Sted : HAB s administration Udsendt : 8.

Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Onsdag den 15. januar 2015 kl. 1630 Sted : HAB s administration Udsendt : 8. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Onsdag den 15. januar 2015 kl. 1630 Sted : HAB s administration Udsendt : 8. januar 2015 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2. Efterretningssager

Læs mere

Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 3. oktober 2016 kl Sted : HAB s administration Udsendt : 27.

Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 3. oktober 2016 kl Sted : HAB s administration Udsendt : 27. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 3. oktober 2016 kl. 1630 Sted : HAB s administration Udsendt : 27. september 2016 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2. Efterretningssager

Læs mere

Halsnæs Kommune. Plejecentret Halsnæs. Indstillingsnotat

Halsnæs Kommune. Plejecentret Halsnæs. Indstillingsnotat Halsnæs Kommune Plejecentret Halsnæs Indstillingsnotat Dato 06.10.10 Side: 2 af 10 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Resumé... 3 2. Baggrund og forudsætninger... 3 3. Planforhold... 4 4. Indhold og funktion... 4

Læs mere

Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold

Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold Bilag 3 Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold Der er fra Miljø og Teknik lavet en vurdering af hvert enkelt plejecenters bygningsmæssige tilstand, muligheder

Læs mere