Der er ikke lavet en status p psykiatriomr det, da omr det ved starten af valgperioden jo ikke var en del af socialudvalgets ressort.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der er ikke lavet en status p psykiatriomr det, da omr det ved starten af valgperioden jo ikke var en del af socialudvalgets ressort."

Transkript

1 Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 7. december 2011 Udf rdiget af: Torben Rugholm og Gitte Vesti Vedrłrende: Status for młdeafholdelse, arbejdsform og politiske milep le Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget Baggrund Som en opstart p den valgperioden udarbejdede socialudvalget en beskrivelse af młdernes afholdelse, arbejdsform og de politiske milep le. Ved udgangen af 2010 blev der lavet en status, som er blevet forelagt udvalget. Denne status indeholder en samlet status for hele perioden Der er ikke lavet en status p psykiatriomr det, da omr det ved starten af valgperioden jo ikke var en del af socialudvalgets ressort. Afholdelse af udvalgsmłder Młdetider Udvalgsmłder starter kl Ved młder p institutioner starter młdet tidligere. Tidspunktet er afh institution ngig af typen af Młdested Młdelokale C.3.10 med mindre, der er institutionsbesłg. Forplejning ved udvalgsmłder Frugt, kaffe, te og vand. Ved l ngere młder bestilles smłrrebrłd. Deltagelse i kurser/konferencer Forvaltningen l gger relevante tilbud i mappe til udvalgsmłder. Forvaltningen har prioriteret tilbuddene.

2 - 2 - Udvalgets medlemmer har i b de 2010 og 2011 haft mulighed for at deltage i KLs sociale temamłde i lborg. Rejseaktivitet 2010 formand og n stformand og embedsm nd deltog i venskabsbybesłg ultimo oktober. 2011/12 Institutionsbesłg (bus) p egne tilbud. Udvalget har sammen med Arbejdsmarkedsudvalget v oktober ret p studietur i Madrid den Udvalgets arbejdsform Samspil med forvaltningen Fagchefer deltager i udvalgsmłder efter behov. Efter omorganiseringen deltager socialchefen og sekretariatschefen p alle młder. vrige medarbejdere deltager i s rlige sager. Dette fremg r af dagsordenen. Spłrgsm l fra udvalgsmedlemmer og svar fra forvaltningen sendes til samtlige udvalgsmedlemmer. nsker til forvaltningens opl g p udvalgsmłder Forvaltningen giver et kort mundtligt resume af sagens indhold i udvalgsmłdet. Opsamling p politiske milep le for udvalgets arbejde Sammenh ng og helhed i den kommunale indsats unge misbrug handicap og sammenh ng til andre omr der Der er etableret konkrete samarbejdsaftaler med rusmiddel- og alkoholomr det samt błrn og familie. Der er etableret Det Sociale Team, der har ansvaret for den helhedsorienterede sagsbehandling i forhold til sociale sager, der ikke kan placeres i handicap, psykiatri eller p jobcenteret. Herudover er der etableret et s rligt visitationsudvalg med repr sentation fra jobcenteret, handicap, psykiatri, social og ldreomr det, der lłbende diskuterer konkrete sager, og dermed lłbende tilpasser udviklingen af systemerne, herunder placering af gr zone sager. Der er etableret samarbejdsaftale med fogedretten omkring uds ttelser og boliger, tilsvarende g lder boligforeningerne. I den forbindelse er der etableret konkrete procedurer i forhold til behandlingen af henvendelser i social og arbejdsmarked om uds ttelsessager.

3 - 3 - P błrneomr det er der etableret et visitationsudvalg mellem handicapafdelingen og familieafdelingen, som g r ind og bedłmmer, i hvilken afdeling, man bedst kan sagsbehandle det enkelte barn, set ud fra en bredere ramme end diagnose. Siden sidste opfłlgning i januar 2011, er der foretaget en del ndringer vedrłrende Sammenh ng og helhed i den kommunale indsats. For det fłrste er socialafdelingen etableret. Hermed er der kun en indgang til hele omr det. P myndighedsomr det er alle r dgivere samlet i Øn afdeling p laksetorvet. Imidlertid har der i de fłrste 10 m neder forsat v ret en intern opdeling af arbejdsopgaverne. En yderligere integration skal v re en del af strategien for P udfłrer-omr det har der v ret et meget t t samarbejde sektorerne imellem, hvilket har medfłrt en stłrre fleksibilitet. Der skal forsat arbejdes videre med en t ttere sammenh ng med besk ftigelsesomr det, herunder p ungeomr det. Der er netop nedsat en arbejdsgruppe, som skal komme forslag hertil. Fokus p forebyggelse i bredeste forstand Błrn Familie Misbrug Etniske problemer Bolig Uddannelse Besk ftigelse Status Der er fortsat SSP-samarbejde (skole-social-politi) i forhold til samtlige skoledistrikter. Der gennemfłres undervisning i skolen i forhold til unge i klassetrin om ungdomsproblemer mv. I dette arbejde indg r en social pejling, der er et s rligt undervisningsprogram, hvor der sikres, at unge f r en realistisk vurdering af kendskabet til alkohol, misbrug, seksualitet, kriminalitet osv. Der er fokus p sprogstimulering i forhold til błrn af anden etnisk herkomst. Dette g lder b de i forhold til daginstitutioner, men ogs p skoleomr det. Specielt i Nordbyen arbejdes der meget med etniske problemstillinger b de i forhold til kvinder, men ogs med henblik p integration, foreningsliv mv. I samarbejde med boligforeningerne głres der meget for at prłve at undg koncentration, specielt i Jennumparken, via boliganvisningen. P besk ftigelsesomr det har der v ret en meget aktiv indsats i forhold til aktivering. Voksen handicapomr det har i stigende grad satset p matrikellłs hj lp, eksempelvis bostłtte. En stabil hverdag, faste vaner og handlemłnstre, kan p sigt betyder at indsatsen kan ophłre.

4 - 4 - Den forebyggende indsats p błrnehandicapomr det er pr get af, at der for de meget massive handicaps ikke er tale om forebyggelse i traditionel forstand, men at forebyggelsen g r p understłttelse af familierne, s ledes at en anbringelse uds ttes. Is r arbejdet med aflastning og udvidelsen af tilbudsviften har haft betydning. Satus Status for 2010 er stadig g ldende. Endvidere sker der en stłrre forebyggende indsats mellem omr det og politiet. Der er aftalt at planl gning af det fremtidige samarbejde tages op p de n ste lokalr dsmłder. Endvidere er der kommet forslag til ny plan for indsatsen p misbrugsomr det. Her arbejdes der med en v sentlig mere forebyggende indsats end tidligere. Arbejdet med ungegruppen, som er beskrevet ovenfor, har ogs det v sentlige sigte at forebygge at unge ikke f r en ungdomsuddannelse og er lłst tilknyttet arbejdsmarkedet Socialudvalget, og efterfłlgende Byr det, har godkendt ansłgning til Landsbyggefonden om iv rks ttelse af en helhedsplan i Vangdalen i perioden Ansłgningen omfatter 344 lejem l og omkring 850 beboere. Det er forventningen, at svaret p ansłgningen vil v re kendt i lłbet af for ret. Frivilligomr det Netv rksdannelse Bred forstand Der er etableret en forening for Frivilligv rket. Dette har medvirket til en hłjere grad af inddragelse af foreningerne. Der er endvidere udarbejdet en frivilligpolitik, Frivilligforum er blevet etableret. Der er nedsat en arbejdsgruppe, der forventes at fremkomme med et opl g til p hvilke omr der, Randers kommune skal udvikle det frivillige omr de. Arbejdsgruppen forventes at komme med et opl g til politisk stillingtagen i januar Sektor MED p handicapomr det har haft en temadag om frivillighed og alle tilbuddene har udarbejdet frivillighedsprojekter. P dagbesk ftigelsesomr det er der udarbejdet et egentligt frivillighedskoncept. Der er ved at blive udvalgt nogle projekter, som skal fłlges nłjere, for at evaluere indsatsen, finde generelle problemfelter, der skal lłses osv. Der arbejdes fortsat p at styrke frivilligomr det gennem styrkelse af de frivillige organisationer i bred forstand, som bl.a. kommer til udtryk i den kommende Frivillighedspolitik, som forventes godkendt af byr det primo Der er afholdt Frivillig fredag, afholdt den sidste fredag i september. Der er tale om en landsd kkende aktivitet, som planl gges gentaget hvert efter r. I r har frivilligv rket i samarbejde med en lang r kke frivillige organisationer v ret repr senteret foran det gamle R d- hus, hvor de kunne pr sentere sig og give information til inspiration for borgere og frivillige og andre organisationer.

5 - 5 - I samarbejde med Bysekretariatet blev der afholdt Friliv den 10. september. Det blev afholdt i Jennumparken, hvor dagen var en blanding af underholdning og pr sentation af de mange frivillige aktiviteter i Nordbyen. Understłtte de generelle uddannelsespolitiske uddannelser STU Tidlig opsporing i forhold til de kognitivt handicappede STU s m lgruppe er de unge, som ikke kan tage en ordin r ungdomsuddannelse selv med stłtte. For en meget stor del af eleverne p STU er de videre jobmuligheder, beskyttet besk ftigelse eller samv rstilbud. M let for den beskyttede besk ftigelse har v ret at l gge denne t t op af hvorledes det almindelige arbejdsmarked fungere. En indsats har v ret, at udvikle meget m lrettede specialarbejderuddannelser inde i STU forlłbet, s ledes at eleverne kan varetage nogle arbejdsfunktioner senere i livet. Nogle f STU elever har et uddannelsespotentiale der głr, at de eventuelt senere gennem revalidering kan mestre et Fleksjob. For at understłtte dette, er der lavet faste rlige młder mellem CSV og jobcenteret om disse elever. Den tidlige opsporing i forhold til de kognitivt handicappede, har v ret et problem for de fleste kommuner. Dette g lder ogs Randers Kommune, hvor der ogs er problemer med hurtige udredninger p błrnepsykiatrisk afdeling, samt pres p vores eget PPR system. For at fremme omr det, har Randers Kommune bedt center for innovation og metodeudvikling, om at undersłge mulighederne p ADHD omr det. Dette er i tr d med den indsats som servicestyrelsen i łjeblikket arbejder med. Generelt er arbejdet med ungegruppen ogs vigtig her. Endvidere arbejdes de pt. for bedre fysiske vilk r for STU uddannelsen. Den tidlige opsporing er der ikke gjort noget ved i kommunal regi, men generelt er det den hurtigst voksende diagnosegruppe. Sammenh ngende indsat i forhold til socialt udsatte Misbrugere Psykisk syge Der arbejdes med en s rlig hjemlłsestrategi. I den forbindelse er der meget fokus p opholdstiden p forsorgshjem, indsatsen i forhold til de unge, housing first - dvs. princippet om, at borgeren flytter direkte fra forsorgshjem ud i egen bolig med bostłtte. Endvidere er der fokus p uds ttelsesproblematikken, jfr. ovenfor om sammenh ng i den kommunale indsats.

6 - 6 - Der etableres s rlige boliger i form af sk ve boliger i forhold til socialt udsatte, men ogs inden for psykiatri. Der arbejdes med udredning af de borgere, der kommer p forsorgshjem, s der kan gives en mere rigtig indsats i forhold til disse borgere. I forbindelse med hjemlłsestrategien har der lłbende v ret etableret et sn vert samarbejde mellem psykiatrien og det sociale omr de. Der arbejdes for łjeblikket med en sammenl gning af ungeindsatsen p disse 2 omr der. Med oprettelsen af socialafdelingen, bliver der en t ttere opfłlgning af dobbeltdiagnoseomr det. Endvidere er det en del af psykiatriplanen under sundhedsaftalen. Endelig er indvielsen af yderligere 10 boliger til m lgruppen p Blommevej af stor vigtighed. Der er etableret et Udsatter d i november. Baggrunden for neds ttelsen har v ret, at styrke stłrre fokus p omr det og deltagelse af brugerne og andre interessenter. R dets virke og indsats skal vurderes ved udgangen af denne valgperiode. get fokus p lokale tilbud Det łgede fokus p lokale tilbud, skal ses i sammenh ng med genopretningsplanen p handicapomr det og budget Disse to tiltag har ndret radikalt p indholdet af omr - det. Der skal ifłlge budgettet foretages en udfasning af 26 botilbud over de n ste 4 r. For stadig at fłlge socialudvalgets łnske om lokale tilbud, foretages udfasning p den m - de, at tilbuddene bevares i Randers, men at ledige botilbud tilbydes borgere som pt. har tilbud i anden kommune eller ved regionerne. Samtidig er der lavet aftale om, at den ene del af Kastanjebo i Harridslev overg r til handicap. Dette for at f plads til voksne infantile autister og for at give unge aspergere fra Hinnerupkollegiet mulighed for at flytte i et mindre bof llesskab. Det er ikke lykkedes siden januar 2011, at lave flere tiltag p dette omr de Behov for innovation p grund af stram łkonomi Der arbejdes lłbende med velf rdsinnovationer, eksempelvis ved nybyggerier. Ligeledes har der v ret megen fokus p arbejdstilrettel ggelsen og strukturen vedrłrende ledelse. Der har v ret arbejdet m lrettet med de muligheder, som nye administrationssystemer har skabt p tilbuddene. Endelig arbejdes der med informationsteknologi og kvalitetssikring, ogs for at indsatsen skal v re s m lrettet som mulig. Mulighederne for at bruge velf rdsinnovation som lłsningen af en del af den łkonomiske udfordring er imidlertid ikke udtłmt. Der bliver derfor den 24. februar holdt en dagskonference p det sociale omr de i Randers Kommune, hvor det videre arbejde med innovation s t-

7 - 7 - tes i gang. De enkelte omr der skal arbejde videre med konkrete lłsninger i resten af De fłrste forsłg med innovation og velf at projekterne bliver i stor skala. rdsteknologi er i gang, men der skal arbejdes med

Mødetider Udvalgsmøder starter kl Ved møder på institutioner starter mødet tidligere. Tidspunktet er afhængig af typen af institution

Mødetider Udvalgsmøder starter kl Ved møder på institutioner starter mødet tidligere. Tidspunktet er afhængig af typen af institution Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: 6. februar 2013 Br.nr.: Udfærdiget af: Torben Rugholm, Christian Forchhammer Foldager Vedrørende: Status for mødeafholdelse, arbejdsform og politiske

Læs mere

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 2. november 2011 Udf rdiget af: TR Vedrłrende: Status for genopretningsplanen p psykiatri- og handicap Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

1. Beskrivelse af omr det

1. Beskrivelse af omr det (Udkast) 1. Beskrivelse af omr det Nedenst ende tabel viser hvilke omr der, der er omfattet af bevillingen. Desuden vises budgetbelłbene for 2013: Mio. kr. Udgift Indt gt Netto S rlige dagtilbud og s rlige

Læs mere

Bysekretariatet. Procesplan. Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby

Bysekretariatet. Procesplan. Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby Bysekretariatet Procesplan Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby 2013-2017 1 Indhold Indledning og baggrund...3 Helhedsplanens bidragsydere...3 Inddragelsesprocessen...3 Helhedsplanens

Læs mere

Notat. 8. juni 2011 J.nr.: Social- og Arbejdsmarked. Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi

Notat. 8. juni 2011 J.nr.: Social- og Arbejdsmarked. Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: 8. juni 2011 J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi Notatet sendes/sendt til: Demografi

Læs mere

Udarbejdelsen af den nye frivilligpolitik er tidssat til 2. halv r Der sigtes mod en byr dsgodkendelse af politikken i december 2011.

Udarbejdelsen af den nye frivilligpolitik er tidssat til 2. halv r Der sigtes mod en byr dsgodkendelse af politikken i december 2011. Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. april 2011 Udf rdiget af: RHC Vedrłrende: Ny frivilligpolitik for Randers Kommune - tids- og procesplan Notatet sendes/sendt til: Socialudvalg

Læs mere

Hłringsnotat vedr. genopretningsplan af łkonomien for

Hłringsnotat vedr. genopretningsplan af łkonomien for Notat Forvaltning: Socialomr det Dato: J.nr.: Br.nr.: 23.05.2011 Udf rdiget af: Keld Andersen og Anne E. Hegelund Vedrłrende: Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det. Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Notat. Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det. 19. april Social og arbejdsmarked

Notat. Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det. 19. april Social og arbejdsmarked Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 19. april 211 Udf rdiget af: Sine Louise Iversen Vedrłrende: Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Notat. 30. juli Błrn og skole

Notat. 30. juli Błrn og skole Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 30. juli 2009 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang Vedrłrende: Analyse af omr det for udsatte błrn og unge Notatet sendes/sendt til: Błrn og skoleudvalget

Læs mere

Notat. Spłrgsm l vedrłrende genopretningsplanen til Byr dets spłrgetid juni Social- og arbejdsmarked

Notat. Spłrgsm l vedrłrende genopretningsplanen til Byr dets spłrgetid juni Social- og arbejdsmarked - 1 - Notat Forvaltning: Social- og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 16. juni 2010 Udf rdiget af: Torben Rugholm Vedrłrende: Spłrgsm l vedrłrende genopretningsplanen til Byr dets spłrgetid Notatet sendes/sendt

Læs mere

Udf rdiget af: Torben Rugholm Vedrłrende: Tiltag vedr. hjemlłsestrategien ved flytning af Hjłrnestenen til bosted Tronholm

Udf rdiget af: Torben Rugholm Vedrłrende: Tiltag vedr. hjemlłsestrategien ved flytning af Hjłrnestenen til bosted Tronholm Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 4. januar 2012 Udf rdiget af: Torben Rugholm Vedrłrende: Tiltag vedr. hjemlłsestrategien ved flytning af Hjłrnestenen til bosted Tronholm

Læs mere

Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Redegłrelse for arbejde med Screenings-rapport i Błrn og familieafdelingen.

Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Redegłrelse for arbejde med Screenings-rapport i Błrn og familieafdelingen. Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. oktober Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Redegłrelse for arbejde med Screenings-rapport i Błrn og familieafdelingen. Notatet

Læs mere

Demografi og generelle udviklingstendenser p handicapomr det i Randers Kommune

Demografi og generelle udviklingstendenser p handicapomr det i Randers Kommune Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi Notatet sendes/sendt til: Demografi og generelle

Læs mere

Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85

Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85 Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85 Ved henvendelse vurderes hvilken m lgruppe pgl. borger tilhłrer og sagen placeres hos

Læs mere

Social udvalget 4.2 Tilbud til voksne med s rlige behov (handicap, misbrug og psykiatri)

Social udvalget 4.2 Tilbud til voksne med s rlige behov (handicap, misbrug og psykiatri) 1. Regnskabsresultatet Nedenst ende tabel viser, hvilke bevillingsomr der der er omfattet af bevillingen. Desuden vises regnskabsresultatet for 2011. Form l/ R 2010 Oprindeligt Till gs-overfłrt Korr. Regnskase

Læs mere

Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for

Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for 2009-10 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

1. Beskrivelse af omr det

1. Beskrivelse af omr det (Udkast) 1. Beskrivelse af omr det Nedenst ende tabel viser hvilke omr der, der er omfattet af bevillingen. Desuden vises budgetbelłbene for 2013: Mio. kr. Udgift Indt gt Netto Handicap: 1.10 Specialp

Læs mere

Barnets Reform indeb rer b de lov ndringer og en r kke initiativer, som skal udvikle indsatsen bedre gennem styrket fokus p resultater.

Barnets Reform indeb rer b de lov ndringer og en r kke initiativer, som skal udvikle indsatsen bedre gennem styrket fokus p resultater. Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 21. juli 2010 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang Vedrłrende: Barnets Reform Notatet sendes/sendt til: Barnets Reform Juni 2010 vedtog Folketinget Lov

Læs mere

Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget, arbejdsmarkedsudvalget, błrn- og skoleudvalget, sundheds- og łkonomiudvalget, byr det

Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget, arbejdsmarkedsudvalget, błrn- og skoleudvalget, sundheds- og łkonomiudvalget, byr det Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 16. maj 2012 Udf rdiget af: Gitte Vesti/Bo Skovgaard Vedrłrende: Helhedsplan i Randers Kommune 2009-2013 Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget,

Læs mere

Aftale for Perron

Aftale for Perron 1. Form l med aftalen Aftale for Perron 4 2011-12 Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med aftalestyringen

Læs mere

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. 1 Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet Omr de Lovgrundlag: Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat funktionsevne Stłtte fra familiekonsulent-teamet

Læs mere

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. oktober 2009 Udf rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter Notatet sendes/sendt

Læs mere

Anbringelsesgrundlag for błrn og unge med betydeligt og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne (og deres słskende)

Anbringelsesgrundlag for błrn og unge med betydeligt og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne (og deres słskende) Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: September 2011 Udf rdiget af: Annette B rnholdt, Faglig Leder, Błrn-Handicap, Socialafdelingen. Vedrłrende: Anbringelse af błrn og unge med

Læs mere

Analyse af behov for dag- og dłgntilbud til błrn, unge og deres familier.

Analyse af behov for dag- og dłgntilbud til błrn, unge og deres familier. Notat Forvaltning: Błrn og Skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 14. april 2009 Udf rdiget af: Nina Leunbach Wang Vedrłrende: Behov for dag- og dłgntilbud p Błrn og Familieomr det Notatet sendes/sendt til: Błrn og

Læs mere

rdiget af: TR Vedrłrende: Analyse af omr det for udsatte błrn og unge samt omr det for błrnehandicap

rdiget af: TR Vedrłrende: Analyse af omr det for udsatte błrn og unge samt omr det for błrnehandicap Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. august Udf rdiget af: TR Vedrłrende: Analyse af omr det for udsatte błrn og unge samt omr det for błrnehandicap Notatet sendes/sendt til:

Læs mere

Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres

Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres Hver eneste dag udfłrer rigtig mange mennesker en eller anden form for frivillig indsats,

Læs mere

Aftale mellem Randers Byr d og. Fritidscentret 2009 og

Aftale mellem Randers Byr d og. Fritidscentret 2009 og 1 Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2009 og2010 www.fritidscentret.dk 2 Indhold: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Form l med aftalen Politiske visioner, m l og krav Fritidscentret hvem er vi? M lene i

Læs mere

Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009. Fastl ggelse af serviceniveauet p omr det błrn og unge med s rlige behov for stłtte

Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009. Fastl ggelse af serviceniveauet p omr det błrn og unge med s rlige behov for stłtte Notat Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009 Błrn og skole J.nr.: Br.nr.: 7. december 2009 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Fastl ggelse af serviceniveau p omr det błrn

Læs mere

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne.

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne. Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne. 1 Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste Omr de Randers kommune skal yde d kning af hel eller delvis

Læs mere

Strategigrundlag. Psykiatriplan for Randers Kommune. - med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden

Strategigrundlag. Psykiatriplan for Randers Kommune. - med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden Strategigrundlag Psykiatriplan for Randers Kommune - med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden 1 2 Vision for psykiatriomr det Visionen beskriver, hvad vi str ber efter at v re kendt for i fremtiden.

Læs mere

Notat. Indledning. 19. januar Błrn, skole og kultur

Notat. Indledning. 19. januar Błrn, skole og kultur Notat Forvaltning: Błrn, skole og kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 19. januar 2012 Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Kanalstrategi for Błrn, skole og kultur Notatet sendes/sendt til: Chefgruppen og Ulrik

Læs mere

Familiehuset AFTALE NOVEMBER 2010

Familiehuset AFTALE NOVEMBER 2010 Familiehuset AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

strategiplan for anbringelsesomr det

strategiplan for anbringelsesomr det i m l strategiplan for anbringelsesomr det 2010-2013 Baggrund I forbindelse med budgetforliget for 2010-2013 blev der vedtaget en łkonomisk ramme for familiesager vedrłrende anbringelser af błrn og unge

Læs mere

Notat. Rimeligt begrundede enkeltudgifter:

Notat. Rimeligt begrundede enkeltudgifter: - 1 - Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. marts 2010 Udf rdiget af: Jesper Cortes Vedrłrende: Hj lp efter aktivlovens kapitel 10 Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6

Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6 Notat Forvaltning: Dato: 15. august 2011 Dokumentnr.: Borgerr dgiver Randers Kommune 11/004613-1 Afsender: Jesper Cortes Vedrłrende: Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6 m neder Notat

Læs mere

Notat. rlig drłftelse om kommunens politik p. kompetenceudviklingsomr det i Randers Kommune

Notat. rlig drłftelse om kommunens politik p. kompetenceudviklingsomr det i Randers Kommune Notat Forvaltning: Personale og HR afdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 28. august 2009 Udf rdiget af: Christina Willumsen/Mikael Steen/Anne Dahl Iversen Vedrłrende: rlig drłftelse om kommunens politik p Kommune

Læs mere

1. Projektets titel og j. nr. Netv rk som udviklingsdynamo til virksomhedsdrevet udvikling p landet, j.nr

1. Projektets titel og j. nr. Netv rk som udviklingsdynamo til virksomhedsdrevet udvikling p landet, j.nr EVALUERING AF TILSKUD FRA VELF RDSMINISTERIETS LANDDISTRIKTSPULJE 1. Projektets titel og j. nr. Netv rk som udviklingsdynamo til virksomhedsdrevet udvikling p landet, j.nr. 2008-8338 2. Projektets form

Læs mere

Notat. Gaia Museums fremtidige organisering

Notat. Gaia Museums fremtidige organisering Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 11. maj 2011 Udf rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: Gaia Museum Notatet sendes/sendt til: Direktionen, Gaia Museums bestyrelse, Socialudvalget

Læs mere

Aftale for Rusmiddelcenter Randers

Aftale for Rusmiddelcenter Randers Aftale for Rusmiddelcenter Randers 2011-12 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l

Læs mere

Disposition til 1. udkast af hjemlłseplanen i Randers Kommune, Indsendelsesfrist d. 1. marts 2009

Disposition til 1. udkast af hjemlłseplanen i Randers Kommune, Indsendelsesfrist d. 1. marts 2009 Disposition til 1. udkast af hjemlłseplanen i Randers Kommune, Indsendelsesfrist d. 1. marts 2009 Indledning: Det overordnede form l med hjemlłsestrategien er at bidrage til at nedbringe hjemlłsheden i

Læs mere

Aftale for mellem Randers Byråd og De socialpsykiatriske Tilbud

Aftale for mellem Randers Byråd og De socialpsykiatriske Tilbud Aftale for 2011 2012 mellem Randers Byråd og De socialpsykiatriske Tilbud 1 Aftale med de socialpsykiatriske tilbud for 2011/12 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Bevillingsomr de: Tilbud til voksne med s rlige behov (stofmisbrug og alkohol) 2010-priser (1.000 kr.) Budget 2010 Budget 2010-13 Budget 2010-13 Overslag 2010 Budget 2010 Budget

Læs mere

- 1 - J.nr.: Br.nr.: p, hvilke omr der Randers placerer sig som den kommune med det hłjeste eller n sthłjeste forbrug.

- 1 - J.nr.: Br.nr.: p, hvilke omr der Randers placerer sig som den kommune med det hłjeste eller n sthłjeste forbrug. Notat - 1 - Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 10. august 2011 Udf rdiget af: Vedrłrende: Publikationen Nłgletal 2011 med tal for byerne i 6-by samarbejdet og 7-by samarbejdet. Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Status for genopretningsplan for handicap og psykiatri januar 2012

Status for genopretningsplan for handicap og psykiatri januar 2012 Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 2. januar 2012 Udf rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: Genopretningsplan for handicap og psykiatri Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Randers Erhvervs- & Udviklingsr d og Randers Kommune

Samarbejdsaftale mellem Randers Erhvervs- & Udviklingsr d og Randers Kommune Samarbejdsaftale mellem Randers Erhvervs- & Udviklingsr d og Randers Kommune 2009-2011 1. Lovgrundlag Aftalen tager udgangspunkt i Lov nr. 602 af 24. juni 2005 om erhvervsfremme. Loven beskriver, at kommunerne

Læs mere

Aftale for Alkoholbehandlingen

Aftale for Alkoholbehandlingen 1. Form l med aftalen Aftale for Alkoholbehandlingen 2011-12 Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med

Læs mere

Notat. 3. august Social & Arbejdsmarked. 1. Indledning.

Notat. 3. august Social & Arbejdsmarked. 1. Indledning. Notat Forvaltning: Social & Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. august 2010 Udf Vedrłrende: rdiget af: Anne-Mette Harbo Andersen ndring af lov om retssikkerhed og administration p det sociale omr de

Læs mere

JobVeje i Randers Sundhedscenter

JobVeje i Randers Sundhedscenter JobVeje i Randers Sundhedscenter af JobVeje i Randers Sundhedscenter Rehabiliteringsenheden Jobcenter Randers Juni 2011 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund...3 2. Form l og m l...3 3. M lgruppe...4 4. Beskrivelse

Læs mere

Notat. 8. maj konomiafdelingen

Notat. 8. maj konomiafdelingen Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 8. maj 2008 Udf rdiget af: Susanne Risager Clausen Vedrłrende: Ledelsesinformation: Behov for og krav til ledelsesinformation Notatet sendes/sendt

Læs mere

Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked

Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 8. juni 2010 Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked Notatet sendes/sendt

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UUR)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UUR) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UUR) AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

Sundhedspolitikken udarbejdes i overensstemmelse med de rammer, der centralt er beskrevet for udarbejdelse af de nye politikker.

Sundhedspolitikken udarbejdes i overensstemmelse med de rammer, der centralt er beskrevet for udarbejdelse af de nye politikker. Notat Forvaltning: Dato: Sundhed og ldre J.nr.: 23. januar 2011 Br.nr.: Udf rdiget af: Sundhedsteam, konsulenter og Lene Jensen Vedrłrende: Ny sundhedspolitik for Randers Kommune Notatet sendes/sendt til:

Læs mere

Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune

Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune Notat Forvaltning: Błrn og Skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 12. marts 2010 Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune Notatet sendes/sendt

Læs mere

Randers Kommune Handleplan for digitaliseringsprojekter 2009/2010

Randers Kommune Handleplan for digitaliseringsprojekter 2009/2010 Randers Kommune Handleplan for digitaliseringsprojekter /2010 1 Randers Kommunes digitaliseringsstrategi indeholder 3 indsatsomr der; Digital service og selvbetjening Digitalt lederskab og attraktive arbejdspladser

Læs mere

- 1 - Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Spłrgsm l fra Det Radikale Venstre i Randers vedr. aktivering af ledige

- 1 - Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Spłrgsm l fra Det Radikale Venstre i Randers vedr. aktivering af ledige - 1 - Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 27. august 2010 Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Spłrgsm l fra Det Radikale Venstre i Randers vedr. aktivering af ledige Notatet

Læs mere

Udf rdiget af: Ulla Pr stholm Gamtofte Vedrłrende: Beskrivelse af opgaven med sekretariatsbetjening af błrn og unge-udvalget

Udf rdiget af: Ulla Pr stholm Gamtofte Vedrłrende: Beskrivelse af opgaven med sekretariatsbetjening af błrn og unge-udvalget Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Sekretariatet Dato: J.nr.: Br.nr.: 19. august 2011 Udf rdiget af: Ulla Pr stholm Gamtofte Vedrłrende: Beskrivelse af opgaven med sekretariatsbetjening af błrn

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Socialafdelingen, Randers kommune 2012 Kvalitetsstandard for dagtilbud(beskyttet besk ftigelse) for borgere,

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud (aktivitets- og samv rstilbud) for borgere med udviklingsh mning

Kvalitetsstandard for dagtilbud (aktivitets- og samv rstilbud) for borgere med udviklingsh mning Kvalitetsstandard for dagtilbud (aktivitets- og samv rstilbud) for borgere med udviklingsh mning 1 Kvalitetsstandard for dagtilbud (aktivitets- og samv rstilbud) Omr de Aktivitets- og samv rstilbud til

Læs mere

Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012

Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012 1 Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012 Hellig ndshuset Fritidscentret www.fritidscentret.dk 2 Indhold: 1. Form l med aftalen 2. Politiske visioner, m l og krav 3. Fritidscentret hvem

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Bevillingsomr de: Tilbud til voksne med s rlige behov (Handicap) 2010-priser (1.000 kr.) Budget 2009 Overslag 2010 Budget 2010 Budget 2011 Budget 2012 Budget 2013 Udgift 313.932

Læs mere

Der arbejdes videre med at słge midler til tv rg ende f lles arrangementer.

Der arbejdes videre med at słge midler til tv rg ende f lles arrangementer. Alkoholbehandlingen F lles arbejdsgrundlag for medarbejderne p aftaleenhederne M ls tning Medarbejdernes kendskab til hinandens arbejdsomr der og kompetencer udbygges for p den m de at skabe en st rkere

Læs mere

Psykiatriplan for Randers Kommune

Psykiatriplan for Randers Kommune Psykiatriplan for Randers Kommune Med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden Procesplan Side 1 af 12 Psykiatriplan for Randers Kommune - Med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden Procesplan

Læs mere

Notat. 28. maj Social og arbejdsmarked. J.nr.: Br.nr.: rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: 1. budgetkontrol. Besparelser p handicapomr det

Notat. 28. maj Social og arbejdsmarked. J.nr.: Br.nr.: rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: 1. budgetkontrol. Besparelser p handicapomr det Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 28. maj 2009 Udf rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: 1. budgetkontrol. Besparelser p handicapomr det Notatet sendes/sendt til: Byr det

Læs mere

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. revideret sep. 2011 1 Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet Omr de Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat unktionsevne 2 Lovgrundlag: Stłtte

Læs mere

Oplysningerne i n rv rende notat stammer fra forvaltningernes forskellige opgłrelsesmetoder, hvorfor tallene er beh ftet med en vis usikkerhed.

Oplysningerne i n rv rende notat stammer fra forvaltningernes forskellige opgłrelsesmetoder, hvorfor tallene er beh ftet med en vis usikkerhed. Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager Vedrłrende: Ekstern finansiering i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Direktionen Ekstern

Læs mere

Kommissorium for indfłrelse af ESDH system p personsagsomr det

Kommissorium for indfłrelse af ESDH system p personsagsomr det Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 15. marts 2011 Udf rdiget af: Diana L bbert Pedersen (projektleder) Vedrłrende: Kommissorium for indfłrelse af ESDH system p personsagsomr

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk ftigelse) for borgere med udviklingsh mning

Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk ftigelse) for borgere med udviklingsh mning Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk ftigelse) for borgere med udviklingsh mning 1 Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk udviklingsh mning ftigelse) for borgere med Omr de Beskyttet

Læs mere

Genoptr ning efter udskrivning fra hospital efter Sundhedsloven

Genoptr ning efter udskrivning fra hospital efter Sundhedsloven Genoptr ning efter udskrivning fra hospital efter Sundhedsloven Hvad er ydelsens lovgrundlag? 140 i Sundhedsloven samt Vejledning om tr ning i kommuner og regioner. Hvad er form let med At sikre en m lrettet,

Læs mere

Evaluering af handicappolitikkens sektorbidrag social og arbejdsmarked

Evaluering af handicappolitikkens sektorbidrag social og arbejdsmarked Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 30. januar 2009 Udf rdiget af: Vedrłrende: Notatet sendes/sendt til: Evaluering af handicappolitikkens sektorbidrag social og arbejdsmarked

Læs mere

Afrapportering til Sundheds- og ldreudvalget fra arbejdsgruppen Etniske ldre

Afrapportering til Sundheds- og ldreudvalget fra arbejdsgruppen Etniske ldre Afrapportering til Sundheds- og ldreudvalget fra arbejdsgruppen Etniske ldre Sundheds- og ldreudvalget godkendte p sit młde den 22/4 2010 kommissoriet for arbejdsgruppen Etniske ldre. Arbejdsgruppen skulle

Læs mere

Notat. 26. oktober 2009

Notat. 26. oktober 2009 1 Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. oktober 2009 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang Vedrłrende: Aktiviteter afholdt i forhold til de socialfaglige medarbejdere i Błrn og familieafdelingen

Læs mere

UngeBasen En forebyggende indsats for błrn og unge mellem 11 og 17 r i Randers Kommune

UngeBasen En forebyggende indsats for błrn og unge mellem 11 og 17 r i Randers Kommune UngeBasen En forebyggende indsats for błrn og unge mellem 11 og 17 r i Randers Kommune 1 1. UngeBasen...3 1.1 Indledning...3 1.2 M lgruppen...3 1.3 Tilbudsviften...5 1.4 UngeBasens samarbejdsparter...5

Læs mere

Infanterivej 33 - familier

Infanterivej 33 - familier Infanterivej 33 - familier AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Handleplan vedr. det anmeldte tilsyn p handicapdagtilbud 2008

Handleplan vedr. det anmeldte tilsyn p handicapdagtilbud 2008 Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarkedssekretariat Dato: J.nr.: Br.nr.: 20. maj 2009 Udf rdiget af: Inger Stampesłe Vedrłrende: Tilsyn p handicapomr dets dag- og aktivitetstilbud Notatet sendes/sendt

Læs mere

Aftale for Ladeg rden

Aftale for Ladeg rden 1. Form l med aftalen Aftale for Ladeg rden 2011-12 Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med aftalestyringen

Læs mere

Drift - nsker. Pol org. Overskrift Nettobelłb (1.000 kr.) Information, kommunikation og teknologi (IKT) p alle handicaptilbud

Drift - nsker. Pol org. Overskrift Nettobelłb (1.000 kr.) Information, kommunikation og teknologi (IKT) p alle handicaptilbud Drift - nsker Pol org Nettobelłb (1.000 kr.) Overskrift 2010 2011 2012 2013 4.1 - Information, kommunikation og teknologi (IKT) p alle handicaptilbud 1.070,0 4.3 Ans tttelse af 1 medarbejder til koordinering

Læs mere

Evaluering af indsatsomr der i Randers Kommunes handicappolitik

Evaluering af indsatsomr der i Randers Kommunes handicappolitik Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarkedssekretariat Dato: J.nr.: Br.nr.: 4. marts 2009 Udf rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: Randers Kommunes handicappolitik - indsatsomr der Notatet sendes/sendt

Læs mere

AFTALE NOVEMBER 2010

AFTALE NOVEMBER 2010 Rismłlleg rden AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det

Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det 2009 1 Analyserapportens indhold Analyserapporten skal ifłlge den procedure om ledelsens evaluering (S 4.1) indeholde: 1. Analyse

Læs mere

Bopladsen AFTALE NOVEMBER 2010

Bopladsen AFTALE NOVEMBER 2010 Bopladsen AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Notat. Social og arbejdsmarked. 29. oktober Indkomne hłringssvar

Notat. Social og arbejdsmarked. 29. oktober Indkomne hłringssvar Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: 29. oktober 2008 Dokumentnr.: 08/000392-35 Afsender: Rikke Hylleberg Clausen Vedrłrende: Indkomne hłringssvar vedrłrende misbrugspolitik for 2008-12 Notat

Læs mere

Aftale 2012 med CBR-Randers Center for Besk ftigelse og Revalidering

Aftale 2012 med CBR-Randers Center for Besk ftigelse og Revalidering Aftale 2012 med CBR-Randers Center for Besk ftigelse og Revalidering 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Aftaler for det specialiserede dagomr de 2013-2014

Aftaler for det specialiserede dagomr de 2013-2014 Aftaler for det specialiserede dagomr de 2013-2014 Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

I november 2011 offentliggjorde regeringen sit lovprogram for folketings ret 2011/2012.

I november 2011 offentliggjorde regeringen sit lovprogram for folketings ret 2011/2012. Notat Forvaltning: Błrn, skole og kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 9. januar 2012 00.01.00I02 Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Regeringen lovprogram 2011/2012 Notatet sendes/sendt til: Błrn og skoleudvalget

Læs mere

Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014

Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014 Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014 Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med

Læs mere

Der kan v re flere form l med en kontaktperson.

Der kan v re flere form l med en kontaktperson. Kvalitetsstandard for personlig r dgiver og kontaktperson for błrn og unge p handicapomr det Omr de Lovgrundlag: Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat funktionsevne Tildeling af en personlig r dgiver

Læs mere

Dette notat beskriver den konkrete udmłntning af kommunens kłrselskontor.

Dette notat beskriver den konkrete udmłntning af kommunens kłrselskontor. Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur : J.nr.: Br.nr.: 11. marts 2011 10/001138 Udf rdiget af: Bitten Laursen Vedrłrende: Kłrselskontor i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Direktionen Udmłntningsplan

Læs mere

En kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det

En kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det En kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det For ret 2010 1 Kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det Indledning Handicapomr det har dels som konsekvens

Læs mere

Notat. Brugerundersłgelser Randers Kommune 2007 2009. 14. juni 2011 11/003187

Notat. Brugerundersłgelser Randers Kommune 2007 2009. 14. juni 2011 11/003187 Notat Forvaltning: konomi Dato: J.nr.: Br.nr.: 14. juni 2011 11/003187 Udf rdiget af: Nils Hłgel, Svend Ladefoged og Annemette la Cour Vedrłrende: BRUGERTILFREDSHEDSUNDERS GELSER Notatet sendes/sendt til:

Læs mere

Forslag til prioritering af besk ftigelsesindsatsen i Randers Kommune i 2011

Forslag til prioritering af besk ftigelsesindsatsen i Randers Kommune i 2011 Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 25. januar 2011 Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Prioritering af besk ftigelsesindsatsen Notatet sendes/sendt til: Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

VEDT GT FOR BORGERR DGIVEREN

VEDT GT FOR BORGERR DGIVEREN Notat Forvaltning: Dato: 1. februar 2011 Dokumentnr.: Borgerr dgiver 11/000355-1 Afsender: Jesper Cortes Vedrłrende: Vedt gt for Borgerr dgiver Notat sendes/sendt til: Randers Byr d VEDT GT FOR BORGERR

Læs mere

Evaluering af byr dets vilk r

Evaluering af byr dets vilk r Evaluering af byr dets vilk r 1. Den faste, tilbagevendende struktur p dagsordenspunkter giver overblik 19 2 0 0 1 En fast struktur p dagsordnerne p tv rs af udvalg er l sevenligt og det er hurtigt at

Læs mere

Ny aftale: Voksenbo

Ny aftale: Voksenbo Ny aftale: Voksenbo 2011-12 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med aftalestyringen

Læs mere

Notat. Indledning. Borgerr dgiverfunktionen. Borgerr dgiveren 12/ august Jesper Cortes

Notat. Indledning. Borgerr dgiverfunktionen. Borgerr dgiveren 12/ august Jesper Cortes Notat Forvaltning: Dato: 7. august 2012 Dokumentnr.: Borgerr dgiveren 12/001614-1 Afsender: Jesper Cortes Vedrłrende: Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for 2011 Notat sendes/sendt til: Beretning

Læs mere

Ny struktur p daginstitutionsomr det 0-5 r hłringssvar fra daginstitutioner (MED-udvalg), for ldrebestyrelser, organisationer og r d.

Ny struktur p daginstitutionsomr det 0-5 r hłringssvar fra daginstitutioner (MED-udvalg), for ldrebestyrelser, organisationer og r d. 1 Ny struktur p daginstitutionsomr det 0-5 r hłringssvar fra daginstitutioner (MED-udvalg), for ldrebestyrelser, organisationer og r d. Tilbagemelding i hłringssvar vedr. Forvaltningens kommentarer Struktur

Læs mere

Notat. Finanslovsaftale: Trepartsaftalen:

Notat. Finanslovsaftale: Trepartsaftalen: Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Udviklingssekretariatet Dato: J.nr.: Br.nr.: 14. november 2008 Udf rdiget af: Svend R. Jacobsen og Per Damgaard Petersen Vedrłrende: Nedbringelse af sygefrav

Læs mere

Aftale for 2009 og 2010 mellem Randers Byr d og Omr de Kollektivhuset

Aftale for 2009 og 2010 mellem Randers Byr d og Omr de Kollektivhuset Aftale for 2009 og 2010 mellem Randers Byr d og Omr de Kollektivhuset 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Vejen til et mere attraktivt F rup og omegn

Vejen til et mere attraktivt F rup og omegn Oplysninger om ansłger Borgerforeningen for F rup og omegn. Foreningen som er veletableret har ca. 80 husstands medlemmer alle er borgere i landsbyerne F rup, Nłrb k, rrild mm. Borgerforeningen, som har

Læs mere

rligt fokus i rusmiddelpolitikken har den forebyggende indsats og behandlingen af unge.

rligt fokus i rusmiddelpolitikken har den forebyggende indsats og behandlingen af unge. Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: 2. december 2009 Dokumentnr.: 09/008311-1 Afsender: Rikke Hylleberg Clausen Vedrłrende: Status p implementering af rusmiddelpolitik Notat sendes/sendt til:

Læs mere

Randers Kommunes sektorpolitik for familie- og handicapomr derne

Randers Kommunes sektorpolitik for familie- og handicapomr derne N r błrn og unge har s rlige behov for stłtte Randers Kommunes sektorpolitik for familie- og handicapomr derne 18. februar 2010 2 Indledning Politikken N r błrn og unge har behov for stłtte er en pr sentation

Læs mere