HOFOR København A/S Dato: Ørestads Boulevard København S Sagsnr.: 14/2021

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HOFOR København A/S Dato: Ørestads Boulevard København S Sagsnr.: 14/2021"

Transkript

1 GLOSTRUP KOMMUNE Miljø Center for Miljø og Teknik HOFOR København A/S Dato: Ørestads Boulevard København S Sagsnr.: 14/2021 Ref: Vandindvindingstilladelse til Kildeplads VII - HOFOR Indvindingstilladelse til HOFOR Vand København A/S vedrørende Kilde VII HOFOR Vand København A/S (daværende KE A/S, herefter HOFOR) har i ansøgning af 2. november 2006 søgt om fornyelse af eksisterende vandindvindingstilladelse. HOFOR søger om i alt m 3 grundvand pr. år for en 30 årig periode fra Kilde VII, der ligger i Glostrup Kommune. Kildepladsen hører til Værket ved Islevbro. Meddelelse om tilladelse Udvalget for Miljø og Teknik i Glostrup Kommune har på deres møde d. 20. september 2016 besluttet, at der meddeles tilladelse til at indvinde m 3 grundvand pr. år på Kilde VII. Tilladelsen meddeles i medfør af: Vandforsyningsloven - Bekendtgørelse af lov om vandforsyning m.v. Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 10. december 2015, 20 og 21. Bekendtgørelse om vandindvinding og vandforsyning - Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 154 af 25. februar 2016, 16. Bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg - Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 25. november Miljøbeskyttelsesloven Bekendtgørelse af lov om miljøbeskyttelse - Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 19. november 2015, 22 og 24. Rammerne for vandforsyning i Glostrup Kommune er på godkendelsestidspunktet beskrevet i Vandforsyningsplan Tilladelsen er udarbejdet på baggrund af Miljøteknisk beskrivelse og vurdering af 1. september 2016, se Bilag 1. Tilladelsen meddeles på følgende vilkår: Vilkår Indvindingens formål 1. Formålet med indvindingen er almen vandforsyning. Tidsrum for tilladelsen 2. Tilladelsen er begrænset til 30 år og er således gældende indtil 1. oktober Tilladelsen erstatter den gældende tilladelse af 24. juni 1930, som var givet af Landvæsenskommissionen, og denne ophæves hermed.

2 Indvindingens størrelse og fordeling 4. Den samlede årlige indvinding må højst være m 3, hvoraf en del af vandet oppumpes som afskærende afværgepumpning og resten oppumpes til drikkevandsformål. Fordeling af afværge- og indvindingsmængder afhænger af vandkemien og vandstanden i boringerne. Behandling og afledning af afværgevand kræver separat tilladelse. Det oppumpede vand til drikkevandsformål behandles på Værket ved Islevbro, der ligger i Rødovre Kommune. Indvindingsboringerne 5. Indvindingen foregår fra følgende boringer med DGU nr.: (21), beliggende på matrikel 7c Ejby By, Glostrup. Boringen indvinder fra kalken. Planlægges at overgå til afværge (22), beliggende på matrikel 7c Ejby By, Glostrup. Boringen indvinder fra kalken. Planlægges sløjfet når Letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenter etableres (23 tidl. Ø3A), beliggende på matrikel 7c Ejby By, Glostrup. Boringen indvinder fra kalken. Ny boring (planlagt placering som vist på figur 1), beliggende på matrikel 7c Ejby By, Glostrup. Boringen skal indvinde fra kalken. Indvindingsboringernes placering er vist på figur 1. Figur 1 Oversigtskort over kilde VII. Det gule område er letbanens kommende kontrol- og vedligeholdelsescenter.

3 I løbet af tilladelsesperioden kan der etableres nye boringer i stedet for eksisterende boringer og indvindingsmængden kan fordeles på yderligere boringer efter godkendelsesmyndighedens tilladelse. Ansøgning om boretilladelse for nye boringer fremsendes til tilsynsmyndigheden før etablering. 6. Alle indvindingsboringer skal indrettes og vedligeholdes så risikoen for nikkelfrigivelse minimeres. Registrering og indberetning af vandmængder 7. HOFOR skal kontinuert registrere den oppumpede vandmængde for hver boring med vandmåler. Indvindingen skal opgøres pr. boring mindst pr. måned. 8. HOFOR skal hvert år inden den 1. februar rapportere det tidligere års samlede indvinding fra kilde VII opgjort for perioden 1. januar til 31. december til tilsynsmyndigheden. Overvågning af indvindingens påvirkning af overfladevand 9. Indvindingen af vand må ikke føre til, at miljømål for vandområderne angivet i Statens Vandplaner ikke kan overholdes. 10. HOFOR skal overvåge vandføringen i Harrestrup Å nedstrøms kilde VII. Dette gøres for at kunne vurdere behovet for kompenserende foranstaltninger for at kunne opfylde miljømålet om vandføringskrav fra vandplanerne. Senest 6 måneder efter denne tilladelse er meddelt, skal HOFOR fremsende forslag til overvågningsprogram for vandføringen i Harrestrup Å til tilsynsmyndighedens godkendelse. 11. HOFOR skal om nødvendigt etablere kompenserende foranstaltninger til opretholdelse af miljømålet om vandføring fra vandplanerne i Harrestrup Å. Hvorvidt det er nødvendigt med kompenserende foranstaltninger besluttes på baggrund af overvågningens resultater og i samråd med tilsynsmyndigheden. Eventuelle krav vil blive meddelt som tillæg til denne tilladelse med særskilt klagemulighed. Overvågning af indvindingens påvirkning af grundvandsressourcen 12. Indvindingen må ikke medføre, at grundvandsspejlet er permanent faldende. Udviklingen skal vurderes over mindst 5 år. HOFOR skal hvert år fremsende en redegørelse for og vurdering af variationer i grundvandsspejlet som en del af en årsrapport jf. vilkår 22. Hvis det forekommer at grundvandsspejlet er permanent faldende, skal HOFOR fremsende forslag til afhjælpende tiltag til tilsynsmyndigheden. Eventuelle nye tiltag skal godkendes af tilsynsmyndigheden. 13. Indvindingen fra hver enkelt boring skal i så høj grad som muligt ske jævnt over døgnet og skal tilrettelægges, så der sker så små udsving i grundvandsspejlet som muligt. 14. Indvindingen skal tilrettelægges så driftsvandspejlet i indvindingsboringerne står mindst 1 m over bunden af forerøret for at undgå barometerånding. 15. Vandspejlet i indvindingsboringerne, der er tilsluttet SRO-anlæg, skal pejles kontinuerligt. Sænkningerne af vandspejlet målt med den kontinuerlige metode

4 skal kontrolleres efter behov, dog mindst 1 gang om året ved manuel pejling af indvindings-boringernes vandspejl. 16. Vandstanden skal pejles i en række pejleboringer efter et godkendt overvågningsprogram, som minimum i to pejleboringer, der er placeret på hver side af kildepladsen. Pejleboringer skal pejles manuelt mindst en gang om året. HOFOR skal indberette pejleresultaterne til GEUS Jupiter-database efter hver pejlerunde eller mindst én gang hvert år. Pejledata skal opbevares af HOFOR i mindst 10 år 17. Tilsynsmyndigheden kan stille krav om, at HOFOR hvert år efter en synkronpejlerunde skal optegne et potentialekort i samarbejde med naboforsyningerne, der viser grundvandsspejlets beliggenhed i grundvandsmagasinet i området nær Kilde VII. 18. Tilsynsmyndigheden kan stille krav om etablering af yderligere pejleboringer til kalken tæt ved indvindingsboringerne, hvis det vurderes nødvendigt for overvågningen af vandspejlet i grundvandsmagasinet. Overvågning og kontrol med vandkvaliteten 19. HOFOR skal én gang årligt inden 1. december udarbejde og fremsende forslag til overvågningsprogram for udviklingen af råvandskvaliteten på boringsniveau i forhold til både naturligt forekommende og miljøfremmede stoffer for det kommende år. Antallet af vandprøver og analyseparametre skal til enhver tid afspejle truslerne mod grundvandskvaliteten og vandet, der indvindes i indvindingsboringerne. Overvågningsprogrammet skal som minimum overholde nationale krav om kontrol med vandets kvalitet, pt. Bekendtgørelse nr af 25. november 2015 om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg. Tilsynsmyndigheden skal godkende overvågningsprogrammet. Tilsynsmyndigheden kan til enhver tid fastsætte andre analyseparametre eller analysehyppigheder end foreslået. 20. HOFOR skal gennemføre det godkendte overvågningsprogram og afrapportere resultaterne i en årsrapport jf. vilkår Tilsynsmyndigheden kan stille krav om etablering af yderligere overvågningsboringer, hvis der er konstateret en reel trussel mod indvindingsboringerne eller den generelle grundvandsressource. Afrapportering af data - Årsrapport 22. HOFOR skal hvert år inden 1. maj, første gang i 2017, indsende en rapport til tilsynsmyndigheden for det forudgående år. Årsrapporten skal på overskuelig form redegøre for de udførte målinger som beskrevet i vilkårene i denne tilladelse. Indhold af den årlige afrapportering fremgår af bilag 2 til denne tilladelse. Tilsynsmyndigheden skal godkende årsrapporten. Tilsynsmyndigheden kan tage de i tilladelsen stillede vilkår om egenkontrol op til revision på baggrund af rapporten, evt. efter forslag fra HOFOR.

5 Bemærkninger Der gøres opmærksom på, at bestemmelserne omkring hvordan indvinding skal måles (vilkår 7 og 8) til enhver tid kan ændres af tilsynsmyndigheden, jf. 16, punkt 4 i Bekendtgørelse om vandindvinding og vandforsyning. Omkring hver indvindingsboring i en radius på minimum 25 m må der ikke gødes, bruges bekæmpelsesmidler eller i det hele taget anbringes eller bruges stoffer på en sådan måde, at grundvandet udsættes for risiko for forurening, jf. Miljøbeskyttelseslovens 21b. Desuden gøres opmærksom på, at Miljøministeren i særlige tilfælde helt eller delvist kan tilbagekalde denne tilladelse, jf. bestemmelserne i kapitel 6 i lov om vandforsyning mv. I VVM-tilladelsen er fastsat nedenstående vilkår, der skal overholdes for kilde VII: 1. HOFOR må ikke foretage ændringer, der fører til en forøgelse af driftsstøjen fra kildepladsen i forhold til den nuværende situation. 2. Ved placering af nye dykpumpeboringer med tilhørende råvandsstationer skal HOFOR fortrinsvis placere dem i forbindelse med levende hegn eller eksisterende bevoksninger, som dæmper den visuelle fjernvirkningen af de tekniske anlæg. 3. HOFOR skal inddrage de lokale museer i forbindelse med renovering af kildepladser. Klagevejledning Denne afgørelse kan påklages, se vedhæftede klagevejledning i bilag 3. Med venlig hilsen Flemming Ørhem Formand for Miljø og Teknikudvalget Ole Rønsholdt Centerchef for Miljø og Teknik

6 Underretning om afgørelsen Følgende er underrettet om denne tilladelse: Glostrup Forsyning A/S, Ørnebjergvej 7-9, 2600 Glostrup, Albertslund Kommune, Teknisk Forvaltning, Nordmarks Allé, 2620 Albertslund, Ballerup Kommune, Miljø & Teknik, Hold-an Vej 7, 2750 Ballerup, Brøndby Kommune, Teknisk Forvaltning, Park Allé 160, 2660 Brøndby, Herlev Kommune, Teknisk Forvaltning, Rådhuset, 2730 Herlev, Rødovre Kommune, Teknisk Forvaltning, Rødovre Parkvej 150, 2610 Rødovre, Danmarks Naturfredningsforening, Masnedøgade 20, 2100 København Ø, Danmarks Naturfredningsforenings Afdeling i Glostrup, v/ Carsten Pedersen, carstenped03@gmail.com Danmarks Sportsfiskerforbund, Worsaaesgade 1, 7100 Vejle, post@sportsfiskerforbundet.dk Danmarks Sportsfiskerforbund, Vandområdedistrikt 10B, storfanger@gmail.com Forbrugerrådet, Fiolstræde 17, 1017 København K, fbr@fbr.dk Bilag 1 Miljøteknisk beskrivelse og vurdering af 1. september Bilag 2 Indhold af årlig afrapportering Bilag 3 Klagevejledning Lov om Vandforsyning Rådhusparken 2, 2600 Glostrup T: F: E: glostrup.kommune@glostrup.dk

7 GLOSTRUP KOMMUNE Miljø Center for Miljø og Teknik Dato: 1. september 2016 Sagsnr.: 14/2021 Ref: Vandindvindingstilladelse til Kildeplads VII - HOFOR Miljøteknisk beskrivelse og vurdering HOFOR s Kilde VII Historik HOFOR Vand København A/S (daværende KE A/S) har i brev af 2. november 2006 ansøgt det daværende Københavns Amt om tilladelse til indvinding af m 3 drikkevand pr. år fra Kilde VII, der ligger i Glostrup Kommune, og leverer vand til Værket ved Islevbro /1/. HOFOR har en eksisterende indvindingstilladelse for området Kilderne, der indbefatter Kilde VII og 7 andre kildepladser, på 7 mio. m 3 /år. Indvindingsretten er meddelt af landvæsenskommissionen ved kendelse af 24. juni Indvindingen på Kilde VII skønnes at have ligget på omkring m 3 pr. år under normale driftsforhold /1/. Indvindingsmængden kendes dog ikke med sikkerhed, da denne har været målt sammen med den tilstødende kilde VIII, der var tilsluttet samme hævertanlæg /1/. Da amterne blev nedlagt ved udgangen af 2006 overgik grundvandsmyndigheden til kommunerne, og tilladelsen til indvinding af grundvand på Kilde VII skal derfor meddeles af Glostrup Kommune. Da HOFORs indvinding er en samlet regional indvinding fordelt over mange kommuner, har Naturstyrelsen udarbejdet en samlet VVM-vurdering af indvindingen. Arbejdet med denne VVM vurdering har afventet de nationale vandplaner, og derfor har der været behov for at forlænge de eksisterende indvindingstilladelser fra 1930, der lovmæssigt udløb i Tilladelserne blev administrativt forlænget (ved en lovændring vedtaget af Folketinget på de eksisterende vilkår) på grund af forsinkelse af de nationale vandplaner. Planerne har nu været i høring ad flere omgange og er endeligt vedtaget 30. oktober Den endelige VVM vurdering er i form af et regionalt kommuneplantillæg endeligt vedtaget i foråret Kommunerne skal på baggrund af de nationale vandplaner udarbejde en vandhandleplan, og herefter skal der meddeles fornyede indvindingstilladelser til vandindvinding senest 1 år efter de kommunale vandhandleplaner er vedtaget. Indvindingstilladelsen skal indeholde vilkår i overensstemmelse med VVMtilladelsen. Vandhandleplanen for Glostrup Kommune blev vedtaget 9. september 2015.

8 Baggrund Indvindingen på Kilde VII er ud over ansøgningen af 2. november 2006, suppleret med Teknisk baggrundsnotat til VVM Værket ved Islevbro fra maj Desuden har HOFOR suppleret med yderligere oplysninger på kommunens anmodning. Der er på Kilde VII ansøgt om en indvindingstilladelse på m 3 /år /1/. Kilde VII hører, som én af 11 aktive kildepladser, under Værket ved Islevbro, der er et af HOFORs 7 regionale vandværker. På de 7 regionale vandværker produceres der drikkevand til Københavns Kommune og 18 andre kommuner, herunder Glostrup Kommune, der aftager drikkevand via Glostrup Forsyning. Indvindingsoplandet for kildepladserne, der hører under Værket ved Islevbro, ses herunder /4/. Figur 1 Oversigt over kildepladser under Værket ved Islevbro /4/. Der indvindes ikke vand fra Nybølle Vest, Tyskemosen og Kilde VIII. Som det ses af figur 1, ligger der to andre kildepladser (kildeplads III og VI) langs kommunegrænsen til Glostrup, men dog i Ballerup Kommune.

9 Ud over de her indtegnede indvindingsoplande, har Glostrup Forsyning også indvindingsoplande i Glostrup Kommune, hvor der indvindes fra både kalken og skrivekridten. Værket ved Islevbro ligger i Rødovre Kommune. Vandet fra Værket ved Islevbro ledes direkte til byledningsnettet i Københavns Kommune, der er den eneste direkte aftager af vandet. Indirekte modtager forsyningerne i kommunerne Frederiksberg, Dragør og Tårnby vand, der kan stamme fra Værket ved Islevbro /4/. De mange kommuner, der aftager vand fra HOFOR har indgået en samarbejdsaftale om at det er Københavns Kommune, der fører det løbende tilsyn med drikkevandskvaliteten mm. fra samtlige regionale kildepladser og vandværker. Overskridelser mm. indrapporteres til de relevante kommuner og hvis der skal ske håndhævelser, er det den kommune, hvori problemet ligger, der skal agere. HOFOR sender hvert år et samlet forslag til det kommende års overvågning og kontrol til kommunerne. Samtlige kommuner godkender kontrolprogram for overvågning hvert år. Der er planlagt fysisk tilsyn på kildepladserne til Værket ved Islevbro hvert 6. år, næste gang i Ved fysiske tilsyn inviteres de relevante kommuner med. Det er Rødovre Kommune, der giver tilladelser og håndhæver vilkår vedrørende Værket ved Islevbro. Beskrivelse af kildeplads og boringer Kildepladsen blev etableret omkring 1870 (med et større areal mod vest) og bestod oprindeligt af 13 boringer. Indvindingen har været stoppet fra 1986 til 2009, da nabo-kildepladsen Kilde VIII (i Ballerup Kommune, nu lukket) blev ramt af en kraftig forurening med klorerede opløsningsmidler (de 2 kildepladser havde fælles hævert-anlæg). Kilde VII blev ombygget i 2008, hvor en del af de 13 oprindelige boringer blev sløjfet og der blev etableret to nye boringer (DGU nr og ), resulterende i 3 aktive boringer i dag. I dag indvindes vandet med dykpumper. Indvindingsboringerne er filtersat i den øverste del af kalken, m.u.t. Der er i ansøgningen af 2. november 2006 og ud fra supplerende oplysninger ansøgt om indvinding fra tre boringer på i alt m 3 pr. år. Boringerne er vist i tabel 1. Kilde VII ligger op til Harrestrup Å, langs kommunegrænsen til Ballerup og Herlev kommuner jf. figur 2, hvor indvindingsboringerne er markeret. Kildepladsen er indhegnet, og indvindingsboringerne er afsluttet ved terræn med en overjordisk råvandsstation. For pejleboringerne stikker pejlerøret ca. ½ m over terræn og er aflåst. Boringerne på kildepladsen ligger på matrikel 7c Ejby By, Glostrup, og en ny boring formodes også at blive placeret på denne matrikel jf. figur 2. I forbindelse med anlæggelse af den kommende letbane langs Ring 3, er det planlagt at etablere Letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenter på det areal i Glostrup Kommune, hvor hovedparten af arealet i dag udgøres af HOFORs Kilde VII jf. figur 2.

10 I den forbindelse er der behov for at sløjfe nogle boringer, der ellers vil være i vejen for de fremtidige aktiviteter på letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenter (skinner, værksted mm). De 2 indvindingsboringer og ligger henholdsvis godt inde på og lige uden for letbanens kommende areal, og HOFOR ønsker i denne forbindelse at tage begge boringer ud af drift og etablere én ny indvindingsboring som erstatning, placeret uden for letbanens kommende areal. Figur 2 Oversigtskort over kilde VII. Det gule område er letbanens kommende kontrol- og vedligeholdelsescenter. DGU nr. Lokal Dybde Filtersat Etableret Anvendelse Fremtidig nr. (m u.t.) (m u.t.) i dag anvendelse Indvinding Afværge Indvinding Sløjfes, evt. monitering (tidl Indvinding Indvinding Ø3A) Ny boring Forventet 35 Åbentstående kalkboring? - Indvinding Tabel 1 Nuværende og fremtidige indvindingsboringer til Kilde VII

11 Ved denne justering af indvindingen vil boring overgå til at være en afværgeboring i stedet for en indvindingsboring på grund af stigende indhold af klorerede opløsningsmidler og nedbrydningsprodukter. Hvis koncentrationerne af klorerede opløsningsmidler og nedbrydningsprodukter fortsat stiger, kan det blive nødvendigt at starte afværgepumpning fra boring inden Letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenter er etableret. Vandkvaliteten i boring er også påvirket af klorerede opløsningsmidler, og HOFOR ønsker at sløjfe denne boring. Det overvejes om boringen eventuelt kan overgå til monitering/pejleboring, inden den sløjfes endeligt. På grund af Letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenter er det nødvendigt at sløjfe de to pejleboringer og jf. tabel 2. På figur 2 er vist foreslået placeringen af to nye pejleboring, som erstatning for de to førnævnte. DGU nr. Dybde Filtersat Etableret Anvendelse i dag Fremtidig anvendelse ,5 >12, Pejleboring Sløjfes ,1 >14, Pejleboring Sløjfes Ny pejleboring Ca. 15 m Åbenstående - Pejleboring kalkboring Ny pejleboring Ca. 15 m Åbenstående kalkboring - Pejleboring Tabel 2 Nuværende og fremtidige pejleboringer Desuden overvejes det om boring eventuelt kan overgå til monitering/pejleboring, når denne boring tages ud af drift. Tidshorisonten for disse ændringer på kildepladsen er ikke endelig afklaret endnu, men den nye indvindingsboring planlægges etableret i 2018 og de øvrige ændringer forventes at ske inden for de efterfølgende år. Geologi og hydrogeologi I Glostrup Kommune foregår vandindvindingen fra de prækvartære kalkbjergarter, som består af skrivekridt, der er overlejret af Danienkalk. Over prækvartæret findes relativt tynde kvartære dæklag, der primært består af moræneler. Tykkelsen af de kvartære leraflejringer varierer mellem 5 og 15 m, men generelt findes der på Vestegnen store områder, hvor der er mindre end 10 m lerdække over kalken /3/. Vandindvindingen i boringerne til Kilde VII foregår fra den øvre del af kalken. Kalken starter ca. 12 m u.t. Der er et højtydende dybtliggende interval i kalken omkring m u.t. Ledningsevnen i grundvandet stiger under m.u.t, hvilket indikerer, at opferskningen af kalken ikke er så fremskreden under dette niveau, hvorved der kan være risiko for optrængning af saltpåvirket grundvand. Indvindingsoplandet for kilde VII er vist på figur 3 /2/.

12 Figur 3 Beregnet indvindingsopland for kilde VII ved indvinding fra de eksisterende tre boringer Oplandets arealanvendelse potentielle forureningskilder Kilde VII ligger relativt tæt på Herlev Erhvervskvarter, hvor der er flere forurenede lokaliteter jf. figur 4. Kvarteret er et gammelt industrikvarter med mange små og større virksomheder, hvor der har været anvendt klorerede opløsningsmidler i større og mindre grad. Forureningerne betragtes som én samlet forurening, der afværges samlet med afværgeanlægget Knapholm. Forureningerne har også været medvirkende til, at Kilde VIII er blevet lukket på grund af forurening med klorede opløsningsmidler. Region Hovedstaden afværgepumper fra forureningen, og det forventes i 2015 at afværgepumpningen vil løbe over de næste 25 år /2/.

13 Ellekær 3 Ejby losseplads Figur 4 Oversigt over området ved Kilde VII og de nærliggende kildepladser samt V1 og V2 kortlagte grunde En anden nærliggende forureningskilde er Ejby Losseplads, hvor der afværgepumpes i dag for perkolatbelastet grundvand med overskridelser af grænseværdien for drikkevand for benzen, ethylbenzen, phenoler og en række pesticider. Afværgepumpningen forventes at fortsætte i mindst 25 år /2/. På Ellekær 3 har der været afværgepumpet for klorerede opløsningsmidler igennem en længere periode /2/. På Naverland 26AB i Albertslund er der konstateret en af Danmarks største forureninger med klorerede opløsningsmidler, der stammer fra en tidligere distributør af stofferne. Stofferne er påvist i boring i Vestskoven til Glostrup Hjælpevandværk og i de seneste år er der også påvist stigende koncentrationer af cis-1,2-dce i boring til Ejby Vandværk, hvor det tyder på, at kilden også er Naverland 26AB /5/. Denne forurening kan i fremtiden potentielt påvirke indvindingen til Kilde VII. Udtalelser fra ansøger og andre myndigheder mm. Udkast til tilladelsen har været sendt til udtalelse hos ansøger og relevante myndigheder og forsyninger i perioden fra d. 29. juni til d. 22. august I den forbindelse er indkommet følgende bemærkninger. HOFOR har oplyst, at Letbanen har indskrænket deres arealkrav i forbindelse med kontrol- og vedligeholdelsescenteret og det har medført ændrede behov for at flytte boringer på kildepladsen. De har derfor fremsendt kort med ny planlagt placering af indvindingsboring samt ekstra pejleboring. Desuden er fremsendt revideret udgave af HOFORS Pejleprogram og forslag til pejlekrav i forbindelse med

14 indvindingstilladelserne, nu 18/7-16 samt enkelte præciseringer af formuleringer i vilkår. De ændrede planer for kildepladsens fremtid er skrevet ind i beskrivelsen, og de fleste forslag til præciseringer af vilkår er efterkommet og indskrevet. HOFOR har foreslået, at krav om monitering i Harrestrup Å bortfalder, når det med sikkerhed er dokumenteret, at miljømålet om medianminimumsvandføring er opfyldt. Glostrup Kommune finder, at formålet med overvågning af vandstanden i Harrestrup Å er videre end sikring af dokumentation for opfyldelse af miljømål i 1. vandplan, hvorpå Naturstyrelsens VVM er baseret. Overvågningen har også til formål at sikre overholdelse af miljømål i fremtidige Vandområdeplaner. Hvis det viser sig, at overvågningsvilkåret for Harrestrup Å med tiden bliver uhensigtsmæssigt eller unødvendigt, åbner tilladelsen i sin nuværende form mulighed for at revidere vilkår i forbindelse med den årlige afrapportering. Herlev Kommune og Københavns Kommune har fremsendt forslag til enkelte præciseringer af formuleringer, som er rettet til. Ballerup Kommune har foreslået at HOFOR i stedet for en specifik afrapportering til hver enkelt kommune kan udarbejde en fælles rapport til flere kommuner, f.eks. inden for samme vandværk. Denne idé kan Glostrup Kommune tilslutte sig, og finder, at det er der mulighed for at gennemføre inden for vilkårene i denne tilladelse. Ellers er der ikke modtaget yderligere bemærkninger i forbindelse med høringen. Kommunens vurdering HOFOR har ansøgt om tilladelse til at indvinde m 3 /år på Kilde VII /1/. Der er søgt om en forlængelse og reduktion af den eksisterende tilladelse fra en indvinding på op til m 3 /år til m 3 /år /1/. Glostrup Kommune har vurderet, at det samtidig er hensigtsmæssigt at fastsætte nye vilkår og revidere de eksisterende vilkår fra HOFOR og Kilde VII skal ses som en integreret del af vandindvindingsstrukturen i hovedstadsområdet. Prioriteringer, der foretages lokalt i Glostrup Kommune, kan få konsekvenser for de miljømæssige forhold andre steder i Hovedstadsområdet. Dette forpligter til at gøre mest muligt for at udnytte og beskytte den eksisterende grundvandsressource på et bæredygtigt grundlag, så HOFOR undgår at eksportere miljøpåvirkningerne til andre dele af regionen. Glostrup Kommune og HOFOR (dengang KE) har i Vestegnens Vandsamarbejde I/S arbejdet sammen med vestegnskommunerne og forsyningerne for at sikre en lokal vandindvinding på et bæredygtigt grundlag. Som en del af grundlaget for administration af grundvandsressourcen er der opstillet en regional grundvandsmodel. På baggrund af resultatet af vurderinger fra den fælles grundvandsmodel vurderes det, at der kan gives tilladelse til at indvinde m 3 grundvand pr. år i Glostrup Kommune uden at det vil få konsekvenser for de omkringliggende kildepladser.

15 Bæredygtig vandforsyning på Vestegnen Glostrup Kommune har sammen med nabokommunerne i mange år arbejdet for at beskytte grundvandsressourcen. Dette afspejler også målsætningerne for grundvandsressourcen i vandforsyningsplanen 2013 /3/, som er: 1. Grundvandsressourcen beskyttes med henblik på at indvinde uforurenet grundvand 2. Grundvandsressourcen overvåges fortsat intensivt 3. Indvindingen foregår således, at en god grundvandskvalitet opretholdes 4. Indvinding af grundvand skal ske i henhold til de statslige vandplaner under hensyn til natur, vådområder og kvalitet af grundvandsressourcen, og indvindingen skal være bæredygtig 5. Der opretholdes en stor lokal indvinding i Glostrup Kommune 6. Ubenyttede boringer og brønde er sløjfet forskriftsmæssigt I et byområde som Glostrup med en sårbar grundvandsressource og mange potentieller forureningskilder er det ikke muligt at få det fulde kendskab til, hvilke problemer der opstår fremover. Virkemidlerne er derfor bygget op omkring et effektivt overvågningssystem, der kan danne det nødvendige beslutningsgrundlag i forhold til at sikre godt drikkevand. Det er nødvendigt, at myndighed og forsyning løbende arbejder med virkemidler og overvåger udviklingen intensivt. Virkemidlerne skal danne grundlag for vandforsyningernes indvindings- og driftsstrategier og skal indarbejdes i den daglige drift. Der er opstillet følgende virkemidler: Vandindvindingen skal spredes og tilpasses den aktuelle grundvandskvalitet. Oppumpningen skal styres efter et fast vandspejl På kort sigt skal yderligere forringelser af grundvandskvaliteten undgås på langt sigt skal grundvandskvaliteten forbedres I nye indvindingsboringer skal ilttilførslen i den øvre del af kalken undgås (pga. barometerånding og pyritoxidation) Gamle indvindingsboringer skal indrettes, så ilttilførslen i den øverste del af kalken undgås (pga. barometerånding og pyritoxidation) Vandkvalitet og vandspejl skal overvåges intensivt. Overvågningen skal tilpasses de lokale forhold Den samlede oppumpning skal til stadighed være mindre end grundvandsdannelsen Til at bestemme grundvandsdannelsen skal der anvendes en grundvandsmodel i kombination med overvågning af vandspejl og vandkvalitet. Vandbalance I den fælles grundvandsmodel /6/ er der opstillet en vandbalance for Vestegnens modelområde. Der er udført en beregning, med oppumpning i kalkmagasinet svarende til vandforsyningernes ansøgninger om indvindingstilladelse, som for Kilde VII er m 3 pr. år. Modelberegningerne viser, at den samlede grundvandsdannelse er større end den ansøgte vandmængde. Det vurderes, at en indvinding på m 3 pr. år til Kilde VII ikke giver anledning til betydelige ændringer hverken i vandbalancen eller i de regionale/generelle strømningsmønstre. Grundvandsspejl inklusiv overvågning I bekendtgørelsen om vandindvinding fremgår, at tilladelse til vandindvinding skal indeholde bestemmelser om tilladelig sænkning af vandstanden i boringerne eller højst tilladelig indvinding pr. time.

16 Vi finder at det er tilstrækkeligt med en årlig begrænsning af indvindingsmængden på kildepladsniveau, når det bliver kombineret med en høj grad af overvågning og krav om jævn drift. Desuden fastsætter vi vilkår om, at indvindingen skal tilrettelægges, så driftsvandspejlet i indvindingsboringerne står minimum 1 m over bunden af forerøret for at undgå barometerånding. At vandspejlet ændres inde i forerøret, påvirker ikke ilttilførslen til selve kalkmagasinet, så det vurderer vi er forsvarligt. Det svarer til følgende driftsvandspejl: (21): Driftsvandspejl må kun sænkes til kote -6,13 m (22): Driftsvandspejl må kun sænkes til kote -5,25 m (23 tidl. Ø3A): Driftsvandspejl må kun sænkes til kote 0,6 m. Fremtidige boringer skal også indrettes og drives, så driftsvandspejlet står minimum 1 m over bunden af forerøret. Der vil ikke blive stillet krav om en specifik indvindingsfordeling på de aktive indvindingsboringer for at sikre HOFORs muligheder for en fleksibel drift. HOFOR har fremsendt forslag til hvordan overvågning af grundvandsniveauet i magasinet kan ske /8/, herunder forslag om at der for én pejleboring tæt ved kildepladsen stilles krav om et niveau for vandspejlet, der ikke må underskrides, svarende til 2 m under det forventede trykniveau ved kildepladsen. Forslaget indebærer også, at HOFOR hvert 5. år redegør for hvordan trykniveauet i grundvandsmagasinet har udviklet sig. For Kilde VII foreslås at der for pejleboring fastsættes kote +5, idet det forventede trykniveau er vurderet til kote + 7. HOFOR pejler ligeledes i boring , se figur 2. Vi finder det ikke relevant at fastsætte et præcist krav til hvortil trykniveauet i grundvandsmagasinet må sænkes, idet det er mere relevant at fastsætte krav om, at vandspejlet ikke må være permanent faldende, og at det skal overvåges jævnligt. Der har i mange år i det tidligere Vestegnens Vandsamarbejde været et godt samarbejde omkring overvågningen af vandspejlet i grundvandsmagasinet, hvor også HOFOR har deltaget. Blandt andet pejles det flere gange årligt i relevante pejleboringer for at følge udviklingen i området, og der udarbejdes hvert år et potentialekort, hvor alle forsyninger i området bidrager med oplysninger. Glostrup Kommune ønsker at fastholde dette høje overvågningsniveau, hvilket vilkårene i denne tilladelse også afspejler. Blandt andet stilles krav om bidrag til årlig udarbejdelse af potentialekort på baggrund af pejleresultater. Vi finder det ikke tilstrækkeligt, at der sker en afrapportering af udviklingen i grundvandsspejlet hvert 5. år, idet grundlæggende og aktuel viden om udviklingen i grundvandsspejlet er vigtigt også for vurdering af evt. forureningsspredning. Vi er dog enige med HOFOR i at vurdering af om grundvandsspejlet er faldende, ikke skal ske ud fra oplysninger over ét enkelt år eller to, fordi naturlige variationer derved kan misfortolkes som at indvindingen påvirker vandstanden uønskeligt. Derfor fastsætter vi krav om at der skal pejles mindst hvert år (gerne oftere), og at der skal redegøres for variationerne i grundvandsspejlet hvert år, men vurderingen af om vandspejlet er permanent faldende ses over en periode på minimum 5 år.

17 Den foreslåede 5-årlige afrapportering er et udmærket supplement til den årlige afrapportering, hvor der kan være mere fokus på årsager og sammenhæng i udviklingen, herunder de overordnede trends. HOFOR oplyser, at begge pejleboringer omkring Kilde VII sløjfes i forbindelse med etablering af Letbanens kontrol og vedligeholdelsescenter. Der skal derfor findes eller etableres mindst to pejleboring, således at der er en pejleboring både øst og vest for kildepladsen. Placeringen af de to pejleboringer skal godkendes af tilsynsmyndigheden, inden de to eksisterende boringer sløjfes. Vi finder at muligheden for at bruge boring , der planlægges sløjfes, som fremtidig pejleboring, bør undersøges. De fleste af kravene i denne tilladelse er bygget op om, at HOFOR skal komme med forslag til overvågning og kontrol, som tilsynsmyndigheden derefter godkender, så der hele tiden sikres en tilpasning af overvågningen til de aktuelle forhold. HOFOR skal forholde sig til resultaterne af overvågningen, så der kan ske den nødvendige justering i indvindingen og overvågningen, hvis det findes nødvendigt. Vandkvalitet inklusiv overvågning Vandkvaliteten af råvandet kan også være afgørende for hvor meget vand, der kan indvindes til drikkevandsproduktion. Vandkvaliteten (herunder nikkel, klorid og miljøfremmede stoffer) er i sidste ende den afgørende faktor for, hvor meget vand der kan indvindes på et bæredygtigt grundlag. Vandindvindingen i et byområde er ofte truet af forurening med miljøfremmede stoffer fra forskellige kendte og ukendte kilder. De kendte kilder i nærheden af Kilde VII er beskrevet under afsnit om Oplandets arealanvendelse potentielle forureningskilder. Der ønskes i Glostrup Kommune et højt vidensniveau om vandkvaliteten i indvindingsboringerne og samtidig, at der er fokus på tilpasning og justering af overvågningen i overensstemmelse med de aktuelle forhold og trusler. På nuværende tidspunkt udføres boringskontrol hvert 3. år, som er kravet i bekendtgørelsen. HOFOR udtager desuden en fuld vandprøve af det samlede råvand fra kildepladsen hvert år, og supplerende vandprøver fra alle boringer til kontrol for klorerede opløsningsmidler. Denne overvågning ønsker Glostrup Kommune fastholdt og har derfor sat krav om løbende afrapportering af dette. Eventuelle ændringer i overvågningsprogrammet kan ske ved at HOFOR foreslår ændringer i det forslag, der hvert år sendes frem til myndighedens godkendelse. HOFOR skal forholde sig til resultaterne af overvågningen, så der kan ske den nødvendige justering i indvindingen og overvågningen. Hvis koncentrationerne af klorerede opløsningsmidler og nedbrydningsprodukter fortsat stiger, kan det blive nødvendigt at opstarte afværgepumpning fra boring tidligere end planlagt. Dette vurderes i samråd med tilsynsmyndigheden. Hvis der etableres afværgepumpning, kræves en særskilt tilladelse til udledning af afværgevandet. Den samlede afværge- og indvindingsoppumpning må ikke overskride m 3 /år. Der er ingen vilkår til vandbehandlingsanlæg omfattet af denne tilladelse, da vandbehandlingsanlægget Værket ved Islevbro er beliggende i Rødovre Kommune. Vilkår til vandbehandlingsanlægget og tilsyn med anlægget udføres af hhv. Rødovre Kommune og Københavns Kommune. Naturinteresser inkl resume af VVM-vurdering. I Miljøvurdering indeholdende VVM-redegørelse fra juni 2013 er foretaget en VVM af den planlagte indvindings påvirkning af miljøet.

18 Den overordnede konklusion for delvandopland Harrestrup Å er, at en indvinding svarende til den ansøgte vil give anledning til at trykniveauet vil stabilisere sig på nuværende niveau i den østlige del, eventuelt med et mindre fald /7/. Dette skal Glostrup Kommune som myndighed forholde sig til i denne tilladelse og stille de nødvendige vilkår omkring overvågning og eventuel kompenserende tiltag for at beskytte naturen herunder vandløb. For at kunne vurdere indflydelsen af indvindingen fra Kilde VII på Harrestrup Å skal der etableres overvågning af vandføringen på station i Harrestrup Å ved Kilde VII. Glostrup Kommune stiller derfor krav om, at HOFOR skal komme med en plan for hvordan overvågningen skal ske senest 6 måneder fra tilladelsen er givet. Ud fra resultaterne af overvågningen, der hvert år beskrives i en årsrapport, vurderes det om eventuelt faldende vandstand i Harrestrup Å skyldes indvindingen fra Kilde VII og om der skal etableres kompenserende foranstaltninger. Glostrup Kommune kan, hvis det vurderes nødvendigt, blandt andet for opfyldelse af nuværende og fremtidige vandplaner/vandområdeplaner, fastsætte yderligere vilkår. Dette vurderes at være helt i overensstemmelse med bekendtgørelsen om vandindvinding, 16, punkt 6. Beskyttelse af boringer For at beskytte de enkelte indvindingsboringer mod forurening er der oprettet både en dyrknings- og sprøjtefri beskyttelseszone på 25 m i radius (jf. Miljøbeskyttelseslovens 21b) samt et beskyttelsesbælte, hvor der ikke må etableres grundvandstruende aktiviteter, før der er givet tilladelse til det. Beskyttelsesområdet er et boringsnært beskyttelsesområde (BNBO), der er ved at blive fastsat af Naturstyrelsen for indvindingsboringer i Glostrup Kommune. Indtil de endelige BNBO er er fastsat af Naturstyrelsen er beskyttelsesområdet fastsat af Glostrup Kommune til kommunens administration af planlægning mv. Glostrup Kommune vil i forbindelse med vurdering af eventuelt grundvandstruende aktiviteter inden for beskyttelsesområdet stille skærpede vilkår til de planlagte aktiviteter, og hvis det ikke er muligt at opnå tilstrækkelig høj sikkerhed for grundvandet, nedlægge forbud mod den planlagte aktivitet. Dette vil Glostrup Kommune have fokus på i forbindelse med etablering af Letbanens Kontrol- og Vedligeholdelsescenter, og i den forbindelse vurdere hvilke krav, der skal stilles til Hovedstadens Letbaneselskab for forebyggelse af jord- og grundvandsforurening. Registrering og indberetning af oplysninger HOFOR skal registrere en række oplysninger som en del af overvågningen af grundvandsressourcen og kvaliteten samt vandstanden i Harrestrup Å. For at disse oplysninger bliver samlet på en overskuelig måde, skal HOFOR udarbejde en årlig rapport med resultaterne, udviklingen i de forskellige parametre, en vurdering af udviklingen og forslag til eventuelle nødvendige tiltag og sende det til tilsynsmyndigheden. Vurderingen af vandspejlet skal ses over en længere periode på mindst 5 år. Ud over denne årsrapport skal HOFOR sende oplysninger om indvundne vandmængder i januar måned, som Glostrup Kommune skal indberette til det nationale register. HOFOR skal hvert år inden 1. december fremsende forslag til overvågningsprogram for det kommende år. Dette program præsenteres og diskuteres på et årligt møde med alle aftagerkommunerne som en del af samarbejdsaftalen, inden samtlige kommuner enkeltvis godkender det endelig kontrolprogram.

19 De planlagte kontroller vedrørende Kildeplads VII skal fremgå tydeligt af det samlede kontrolprogram, så det er nemt at få overblik for det der vedrører Glostrup Kommune. Glostrup Kommune finder det hensigtsmæssigt, at der løbende indberettes pejlinger til Jupiterdatabasen, så oplysninger om pejleresultater er offentligt tilgængelige. Derfor stilles krav om, at HOFOR skal udføre denne registrering mindst én gang om året. Resultatet af råvandsprøver for de enkelte boringer forventes indberettet til Jupiter umiddelbart efter de er udtaget og analyseret, så de er offentligt tilgængelige. Fremtidig indvinding i Glostrup Kommune Den fremtidige vandindvinding i Glostrup Kommune skal fortsat ske med udgangspunkt i den vedtagne politik om bæredygtig vandindvinding. Vandforsyningen skal til enhver tid ske i overensstemmelse med Vandforsyningsplanen for Glostrup Kommune. Formålet med den intense overvågning af grundvandssituationen er, at grundvandstruende omstændigheder konstateres tidligt og kan håndteres inden de udvikler sig. Dermed sikres de bedste muligheder for en stabil vandforsyning med god vandkvalitet til forbrugerne, og denne situation ønskes fastholdt i fremtiden. Vilkårene er fastsat på en sådan måde, at vandforsyningen kommer med forslag til undersøgelsesprogrammer og tidsplaner, der skal godkendes af tilsynsmyndigheden. Dette gøres for at sikre en holdbar løsning for både vandforsyning og for myndigheden. Det kræver en aktiv stillingtagen til alle de forhold, der påvirker vandindvindingen, så der hele tiden kan træffes beslutninger om eventuel tilpasning af vandforsyningen på et fagligt velfunderet grundlag. Når HOFOR skal etablere nye boringer, skal der, inden boringen etableres, meddeles foreløbig tilladelse efter Lov om Vandforsyning med vilkår om placering mm. og for eksempel hvilke undersøgelser, der skal foretages af vandspejl og vandkvalitet. På baggrund af disse undersøgelser vurderer tilsynsmyndigheden, om den nye boring kan indgå i drikkevandsforsyningen, hvilket forventes at kunne ske inden for rammerne i denne vandindvindingstilladelse. HOFOR skal orientere tilsynsmyndigheden, når en boring tages ud af brug i en længere periode. Hvis en boring tages permanent ud af brug, skal boringen sløjfes. Den sløjfede boring skal være tæt, så der ikke kan ske forurening af grundvandet eller udveksling af vand mellem forskellige vandførende lag. Etablering og sløjfning af boringer skal udføres i henhold til bekendtgørelsen om udførsel og sløjfning af boringer mm. samt indberettes til GEUS. Samlet vurdering HOFOR har søgt om tilladelse til at indvinde m 3 grundvand pr. år i Glostrup Kommune fra tre boringer. For at dette kan lade sig gøre, skal vandindvindingen foretages ud fra den vedtagne politik om bæredygtig vandforsyning. Vandindvindingen i Glostrup Kommune er afhængig af vandindvindingen og andre aktiviteter i nabokommunerne. Glostrup Kommune vil sammen med HOFOR fortsætte samarbejdet med de øvrige naboforsyninger og -kommuner om bæredygtig vandforsyning. Samarbejdet sikrer, at alle forsyninger og kommunerne arbejder efter fælles grundlag og har et fælles ansvar for at sikre indvindingen og opretholde den bæredygtige vandindvinding i området.

20 Glostrup Kommune vurderer, at den fremtidige vandindvinding til Kilde VII etableres i overensstemmelse med bæredygtighedsprincipperne. Den fremtidige vandindvinding i Glostrup Kommune vil blive tilrettelagt, så grundvandskvaliteten ikke forringes, samt så vandindvindingen påvirker nabokommunerne mindst muligt. Tilladelsen giver HOFOR mulighed for at indvinde m 3 grundvand pr. år i Glostrup Kommune. Det er ikke sikkert, at det er muligt for HOFOR at udnytte hele tilladelsen. Indvindingsmængden vil blive styret af vandspejlsniveauet, vandkvaliteten og vandføringen i Harrestrup Å, og HOFOR skal derfor løbende overvåge vandkvaliteten og vandspejl i både indvindingsboringerne og i indvindingsoplandet samt åen for hele tiden at være på forkant med situationen og kunne justere indvindingen efter de aktuelle forhold. Referencer /1/ HOFOR. Ansøgning af 2. november 2006 samt supplerende oplysninger. /2/ HOFOR. Vurdering af ændret indvindingsstrategi. Kilde VII. Januar /3/ Glostrup Kommune. Vandforsyningsplan August /4/ HOFOR Vand. Teknisk baggrundsnotat til VVM for HOFORs regional indvinding Eksisterende forhold ved Islevbro. /5/ HOFOR/Glostrup Forsyning. Naverland 26AB, Albertslund. Overvågning af potentialeforhold og forureningsudbredelse April /6/ Vestegnens Vandsamarbejde. Grundvandsmodel. Opdatering og scenarioberegninger. Udarbejdet af Rambøll. Februar /7/ Miljøministeriet. Miljøvurdering indeholdende VVM-redegørelse. For VVM for HOFOR Vand København A/S s regionale vandindvinding. Juni /8/ HOFOR/COWI. HOFORs pejleprogram og forslag til pejlekrav i forbindelse med indvindingstilladelserne Værket ved Islevbro. Juli 2016 Tina Rømer Miljømedarbejder Rådhusparken 2, 2600 Glostrup T: F: E: glostrup.kommune@glostrup.dk

21 NOTAT Center for Miljø og Teknik Bilag /2021 Indhold af årlig afrapportering Jf. vilkår 22 til Indvindingstilladelse til HOFOR Vand København A/S vedrørende Kilde VII af 23. september Hvert år: o Indvundne vandmængder på boringsniveau (relevant tidsopdeling, mindst pr. måned) (vilkår 7) o Samlevandskontroller og vurdering af disse (både for naturlige og miljøfremmede stoffer samt bakteriologi) (vilkår 20) o Supplerende prøver for klorerede opløsningsmidler i alle indvindingsboringer og vurdering af disse (vilkår 20) o Dokumentation for driftsvandspejl i indvindingsboringer, herunder kontrol af SRO ved manuelle målinger (vilkår 15) o Pejleresultater og vurdering af grundvandsstand i området omkring kildeplads VII (vilkår 12) o Oplysning om at der er gennemført synkronpejlerunde (hvilke boringer og pejleresultat), samt at der i samarbejde med naboforsyningerne er udarbejdet nyt potentialekort (vilkår 17) o Vandføring i Harrestrup Å og vurdering heraf (vilkår 10) o Evt. nye og/eller sløjfede boringer samt om nogle boringer har været ude af drift i en længere periode i løbet af året samt årsag til dette. Hvert 3. år: Som hvert år, men årsrapport udvides med: o Boringskontroller og vurdering af disse (både for naturlige og miljøfremmede stoffer samt bakteriologi) (vilkår 20) Vurderinger af de forskellige stoffer / forhold bør understøttes af tidsserier på mindst 5 år, medmindre oplysningerne ikke foreligger. September 2016

22 Klagevejledning Vandforsyningsloven Hvad kan der klages til Natur- og Miljøklagenævnet over? Kommunalbestyrelsens afgørelser efter loven. Miljøstyrelsens afgørelser efter lovens kapitel 8 og afgørelser truffet i medfør af 29, stk. 2 og 4, 32, 37 og 38, jf. 40, stk. 2. Undtaget fra klage er dog kommunalbestyrelsens afgørelser efter kapitel 3 (vandforsyningsplaner og indsatsplaner), fastsættelse af leveringsvilkår efter 29 og 45, stk. 2, afgørelser om sløjfning af vandforsyningsanlæg efter 36 og kommunalbestyrelsens afgørelser efter kapitel 9 (forholdet mellem et alment vandforsyningsanlæg og forbrugerene), dog undtaget afgørelse efter 55, stk. 2. Hvem kan klage? 80 Adressaten for afgørelsen Enhver, som har en individuel, væsentlig interesse i sagen. Endvidere kan forskellige foreninger, organisationer og andre myndigheder også klage over afgørelser efter vandforsyningsloven med visse begrænsninger. Frist for at indgive klage 77 Klagefristen udløber 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes klagefristen dog altid fra bekendtgørelsen. Hvordan klager man? Hvis du ønsker at klage over afgørelsen skal du klage til Natur- og Miljøklagenævnet. Du klager via Klageportalen, som du finder et link til på forsiden af Klageportalen ligger på og Du logger på eller ligesom du plejer, typisk med NEM-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Natur- og Miljøklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til den myndighed, der har truffet afgørelsen i sagen. Myndigheden videresender herefter anmodningen til Natur- og Miljøklagenævnet, som træffer afgørelsen om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes. Se yderligere vejledning om fritagelse for brug af klageportalen på Klagegebyr Når du klager, skal du betale et gebyr på kr Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Vejledning om gebyrordningen kan findes på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside. Gebyret tilbagebetales, hvis; 1) klagesagen fører til, at den påklagede afgørelse ændres eller ophæves, 2) klageren får helt eller delvis medhold i klagen, eller 3) klagen afvises som følge af overskredet klagefrist, manglende klageberettigelse eller fordi klagen ikke er omfattet af Natur- og Miljøklagenævnets kompetence. Det bemærkes, at hvis den eneste ændring af den påklagede afgørelse er forlængelse af frist for efterkommelse af afgørelse som følge af den tid, der er medgået til at behandle sagen i klagenævnet, tilbagebetales gebyret ikke. Center for Miljø og Teknik Miljømyndigheden Januar 2015 side 1/2

23 Virkning af at der klages 78 En klage har normalt opsættende virkning for et påbud eller forbud, medmindre Natur- og Miljøklagenævnet bestemmer andet. Det betyder, at adressaten for påbuddet ikke er forpligtet til at efterkomme påbuddet eller forbuddet, før klagen er afgjort. Den myndighed, der træffer afgørelse om påbud eller forbud, kan dog bestemme, at det skal efterkommes uanset klage, hvis særlige grunde taler for det. En klage over afgørelser efter 65, stk. 5 og 67, stk. 3 har opsættende virkning, medmindre Natur- og Miljøklagenævnet bestemmer andet. Hvis udnyttelse af en tilladelse forudsætter udførelse af bygge- og anlægsarbejde, må sådanne arbejder ikke påbegyndes før klagefristens udløb. Hvis tilladelsen påklages, må bygge- og anlægsarbejde ikke påbegyndes, før Natur og Miljøklagenævnets afgørelse foreligger. Nævnet kan give tilladelse til at påbegynde bygge- og anlægsarbejde, hvis særlige omstændigheder taler for det og nævnet skønner, at det vil være ubetænkeligt. Natur- og Miljøklagenævnet behandling af klager Nævnets sekretariat undersøger, om klagen er rettidig, og om den, der klager, er klageberettiget. Hvis disse formelle betingelser ikke er opfyldt, bliver klagen afvist. Er de opfyldt, sørger sekretariatet for at fremskaffe de oplysninger, der er nødvendige for at træffe afgørelse i sagen. Hvis der er væsentlige oplysninger i en sag, som klageren eller eventuelle andre parter ikke kender, vil sekretariatet informere disse for at få deres eventuelle bemærkninger til oplysningerne. Når en sag er afgjort, sender sekretariatet afgørelsen til klageren og andre, der skal underrettes. Kommunens udtalelse i forbindelse med klager Kommunen får besked via klagesystemet om at der er indgivet en klage. Kommunen skal, hvis den vil fastholde afgørelsen, inden 3 uger efter klagefristens udløb via klageportalen fremsende en udtalelse med kommunens bemærkninger til sagen og de anførte klagepunkter sammen med de dokumenter, der har indgået i sagens behandling. Samtidigt får klageren besked via klageportalen om kommunens udtalelse. side 2/2

Indvindingstilladelse til HOFOR Vand København A/S Vedrørende Kilde VI.

Indvindingstilladelse til HOFOR Vand København A/S Vedrørende Kilde VI. HOFOR København A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S BY, ERHVERV OG MILJØ Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 29.november 2016 Tlf. dir.: 41750133 E-mail: mt-miljo@balk.dk

Læs mere

Indvindingstilladelse til HOFOR Vand København A/S Vedrørende Kilde III

Indvindingstilladelse til HOFOR Vand København A/S Vedrørende Kilde III HOFOR København A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S BY, ERHVERV OG MILJØ Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 29. november 2016 Tlf. dir.: 41750133 E-mail: mt-miljo@balk.dk

Læs mere

HOFOR København A/S Ørestads Boulevard København S Sagsnr.: 14/2021. Indvindingstilladelse til HOFOR Vand København A/S vedrørende Kilde VII

HOFOR København A/S Ørestads Boulevard København S Sagsnr.: 14/2021. Indvindingstilladelse til HOFOR Vand København A/S vedrørende Kilde VII GLOSTRUP KOMMUNE Miljø Center for Miljø og Teknik HOFOR København A/S Dato: Ørestads Boulevard 35 2300 København S Sagsnr.: 14/2021 Ref: Vandindvindingstilladelse til Kildeplads VII - HOFOR Indvindingstilladelse

Læs mere

Indvindingstilladelse til Vand Ballerup A/S Lautrup Vandværk, Klausdalsbrovej 629, 2750 Ballerup

Indvindingstilladelse til Vand Ballerup A/S Lautrup Vandværk, Klausdalsbrovej 629, 2750 Ballerup Vand Ballerup A/S Ågerupvej 82-84 2750 Ballerup BY, ERHVERV OG MILJØ Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 21.november 2016 Tlf. dir.: 41750133 E-mail: mt-miljo@balk.dk

Læs mere

Fornyelse af indvindingstilladelse til Vand Ballerup A/S Måløv Vandværk, Engtoften 44, 2760 Måløv

Fornyelse af indvindingstilladelse til Vand Ballerup A/S Måløv Vandværk, Engtoften 44, 2760 Måløv Vand Ballerup A/S Ågerupvej 82-84 2750 Ballerup BY, ERHVERV OG MILJØ Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato:21.november 2016 Tlf. dir.: 41750133 E-mail: mt-miljo@balk.dk

Læs mere

Indvindingstilladelse til HOFOR Vand København A/S Vedrørende Kilde XI.

Indvindingstilladelse til HOFOR Vand København A/S Vedrørende Kilde XI. HOFOR København A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S BY, ERHVERV OG MILJØ Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 29. november 2016 Tlf. dir.: 41750133 E-mail: mt-miljo@balk.dk

Læs mere

Tilladelse til inddragelse af ny boring Ho7 i vandindvindingen til Glostrup Hovedvandværk

Tilladelse til inddragelse af ny boring Ho7 i vandindvindingen til Glostrup Hovedvandværk Glostrup Forsyning A/S Ørnebjergvej 7 2600 Glostrup Center for Miljø og Teknik Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6365 Tilladelse til inddragelse af ny boring

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 10-02-2009 Dato: 20-01-2009 Sag nr.: KB 29 Sagsbehandler: Bolette Dorrit Jensen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Tilladelse til etablering af ny indvindingsboring på Kilde VII samt udledning af vand fra ren- og prøvepumpning

Tilladelse til etablering af ny indvindingsboring på Kilde VII samt udledning af vand fra ren- og prøvepumpning HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Center for Miljø og Teknik Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk natur.miljo@glostrup.dk Tlf: 4323 6365 Tilladelse til etablering af ny indvindingsboring

Læs mere

Notat. Miljøteknisk beskrivelse af Ballerup Vandværk.

Notat. Miljøteknisk beskrivelse af Ballerup Vandværk. Til: Miljøteknisk beskrivelse af Vand Ballerup A/S - Ballerup Vandværk januar 2017 BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 16. januar 2017 Tlf. dir.: 41750133 E-mail: mt-miljo@balk.dk Kontakt: Rasmus P V Christiansen

Læs mere

Notat. Miljøteknisk beskrivelse af Vand Ballerups tre vandværker.

Notat. Miljøteknisk beskrivelse af Vand Ballerups tre vandværker. Til: Miljøteknisk beskrivelse af Vand Ballerup A/S tre vandværker Lautrup, Måløv, Pilegårdens Vandværk version 22.november 2016 BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 22. november 2016 Tlf. dir.: 41750133 E-mail:

Læs mere

Notat. Miljøteknisk beskrivelse Kilde III, VI og XI

Notat. Miljøteknisk beskrivelse Kilde III, VI og XI Til: Miljøteknisk beskrivelse af Kildepladserne: Kilde III, Kilde VI og Kilde XI I Ballerup Kommune version 23.november 2016 BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 23.November 2016 Tlf. dir.: 41750133 E-mail: mt-miljo@balk.dk

Læs mere

VANDINDVINDINGS- OG ANLÆGSTILLADELSE TIL. Birkerød Vandforsyning

VANDINDVINDINGS- OG ANLÆGSTILLADELSE TIL. Birkerød Vandforsyning 24. februar 2017 VANDINDVINDINGS- OG ANLÆGSTILLADELSE TIL Birkerød Vandforsyning Emne: Vandværk: Vandindvindings- og anlægstilladelse. Birkerød Vandværk, Birkerød Vandværk a.m.b.a. Jupiter-ID: 83122 Beliggenhed

Læs mere

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Kaj Lykke Golfklub Kirkebrovej Bramming Sendt via

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Kaj Lykke Golfklub Kirkebrovej Bramming Sendt via Kaj Lykke Golfklub Kirkebrovej 5 6740 Bramming Sendt via e-mail post@kajlykkegolfklub.dk Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 13-07-2015 Sagsbehandler Jakob Top Jørgensen Telefon direkte 76 16 51 32 E-mail

Læs mere

at der indvindes fra boring DGU nr med maks m³/år og maks. 15 m³/time

at der indvindes fra boring DGU nr med maks m³/år og maks. 15 m³/time Esther Søgaard Søndre Storetoft 5 6720 Fanø Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. august 2016 Sagsbehandler Bodil Sejer Telefon direkte 76 16 51 37 Sagsid 16/7128 Reg. nr. 563-40-5004-00 Endelig tilladelse

Læs mere

Afgørelse Norddjurs Kommune giver hermed tilladelse til at forøge den årligt indvundne vandmængde til 8500 m 3. 1 Øvrige vilkår er uændrede.

Afgørelse Norddjurs Kommune giver hermed tilladelse til at forøge den årligt indvundne vandmængde til 8500 m 3. 1 Øvrige vilkår er uændrede. Søby Vandværk v. Mogens Junker Larsen Søbyvej 41 8570 Trustrup Byg og Miljø Dato: 6. maj 2015 Reference: Peter Thastum Direkte telefon: 89 59 40 06 E-mail: pet@norddjurs.dk Journalnr.: 12/5464 Tilladelse

Læs mere

at der indvindes fra boring DGU nr med maks m³/år og maks. 2 m³/time

at der indvindes fra boring DGU nr med maks m³/år og maks. 2 m³/time A/S FANØ VESTERHAVSBAD Att.: Steffen Lassen Golfvejen 5 6720 Fanø Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 23. august 2016 Sagsbehandler Bodil Sejer Telefon direkte 76 16 51 37 Sagsid 11/19587 Reg. nr. 563-41-0001-01

Læs mere

at der indvindes fra boring DGU nr med maks m³/år og maks. 38 m³/time

at der indvindes fra boring DGU nr med maks m³/år og maks. 38 m³/time Torvegade 74, 6700 Esbjerg Benny Skovgaard Hansen Obbekjærvej 119 6760 Ribe Do 1. august 2016 Sagsbehandler Ek Obel Sørensen E-mail eksre@esbjergkommune.dk Sagsid 13/27433 Reg. nr. 571-40-5345-00 Endelig

Læs mere

4. Den årligt indvundne vandmængde indberettes til kommunen inden den følgende 1. februar.

4. Den årligt indvundne vandmængde indberettes til kommunen inden den følgende 1. februar. TEKNIK & MILJØ Team Vandmiljø - Grundvand Dato: 28. september 2017 Sagsnr.: 17/19044 Jens Lyngholm Rønnow Skræntegårdsvej 4 6670 Holsted E-mail: jlronnow@gmail.com CPR/CVR-nr.: 92071456 Kontaktperson:

Læs mere

VANDINDVINDINGS- OG ANLÆGSTILLADELSE TIL. Rudersdal Forsyning

VANDINDVINDINGS- OG ANLÆGSTILLADELSE TIL. Rudersdal Forsyning 27. februar 2017 VANDINDVINDINGS- OG ANLÆGSTILLADELSE TIL Rudersdal Forsyning Emne: Vandforsyning: Vandindvindings- og anlægstilladelse. Holte Vandværk, Nærum Vandværk og Trørød Vandværk. Alle under Rudersdal

Læs mere

Bonnerup Consult Aps Fynsvej Middelfart Dato: Att: Jakob Vedel G

Bonnerup Consult Aps Fynsvej Middelfart Dato: Att: Jakob Vedel G Bonnerup Consult Aps Fynsvej 56 5500 Middelfart Dato: 26-04-2016 Att: Jakob Vedel Ref.: J.nr.: METMO 13.02.01-G01-7-15 Tilladelse til midlertidig bortledning af grundvand i forbindelses med byggeri, Rustenborgvej

Læs mere

Tilladelse til indvinding af grundvand til drift af gartneri

Tilladelse til indvinding af grundvand til drift af gartneri GARTNER FINN VANG KNUDSEN Ebeltoftvej 28 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1644 jan.hansen@randers.dk www.randers.dk 27-08-2015 /

Læs mere

2. Tilladelsen omfatter vanding af ca. 25 ha afgrøder og vanding af dyrehold.

2. Tilladelsen omfatter vanding af ca. 25 ha afgrøder og vanding af dyrehold. TEKNIK & MILJØ Vandmiljø - Grundvand Dato: 12. april 2018 Sagsnr.: 18/12765 RUDOLF GEISER Hovborgvej 82 6682 Hovborg E-mail: mail@geiser.dk CPR/CVR-nr.: 72859618 Kontaktperson: Bodil Petersen Dir. tlf.:

Læs mere

1. Der indvindes fra boring DGU nr med maks m 3 pr. år og maks. 40 m 3 pr. time.

1. Der indvindes fra boring DGU nr med maks m 3 pr. år og maks. 40 m 3 pr. time. TEKNIK & MILJØ Vandmiljø - Grundvand Dato: 3. maj 2018 Sagsnr.: 14/43094 c/o Adv. Jan Bruun Jørgensen Jernbanegade 31 6000 Kolding E-mail: ahj@andersen-partners.dk CPR/CVR-nr.: 17092243 Kontaktperson:

Læs mere

Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding.

Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Bjarke Werner Kudahl Drivvejen 10 Lundø 7840 Højslev 27. juli 2018 Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62540 i perioden 27.07.2018

Læs mere

Endelig tilladelse til indvinding af vand til industriformål på ejendommen Fiskeparken 4, 6600 Vejen

Endelig tilladelse til indvinding af vand til industriformål på ejendommen Fiskeparken 4, 6600 Vejen TEKNIK & MILJØ Vandmiljø Dato: 5. december 2017 Sagsnr.: 17/6549 Kontaktperson: Iben K. Nilsson Aquapri Fiskeparken 4 6600 Vejen Dir. tlf.: 7996 6273 E-mail: teknik@vejen.dk Sendt pr. e-mail til: martin.vestergaard@aquapri.dk

Læs mere

Langeland Kommune giver hermed tilladelse til at øge eksisterende indvindingstilladelse på m 3 /år til at indvinde op til m 3 /år.

Langeland Kommune giver hermed tilladelse til at øge eksisterende indvindingstilladelse på m 3 /år til at indvinde op til m 3 /år. Flemming Smidt Schou Kassebøllevej 13 Kassebølle 5900 Rudkøbing Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Henrik Jespersen Møllesvinget 6 2690 Karlslunde Den 11. august 2017 Ref. rje Direkte telefon: 56182324 Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde 1.

Læs mere

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til havevanding på ejendommen kisumvej 31, Rønbjerg, 7800 Skive. AnlægsID: 779-V

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til havevanding på ejendommen kisumvej 31, Rønbjerg, 7800 Skive. AnlægsID: 779-V Jens Frederik Jensen Kisumvej 31 Kisum 7800 Skive 20. maj 2015 TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til havevanding på ejendommen kisumvej 31, Rønbjerg, 7800 Skive. AnlægsID: 779-V90-62715

Læs mere

AnlægsID: 779-V

AnlægsID: 779-V Per Hedegaard Andersen Siggårdvej 33 Dommerby 7800 Skive 5. september 2016 Siggårdvej 33 - Tilladelse til vandindvinding til drift og husholdning AnlægsID: 779-V85-64256 AFGØRELSE Skive Kommune giver hermed

Læs mere

Boretilladelse til grundvandsovervågningsboring ved Palsgaard a/s P-plads vest for bygningerne. Palsgårdvej 10, 7130 Juelsminde

Boretilladelse til grundvandsovervågningsboring ved Palsgaard a/s P-plads vest for bygningerne. Palsgårdvej 10, 7130 Juelsminde Palsgaard A/S v/jan Hauge Andersen Palsgårdvej 10 7130 Juelsminde Mail: jha@palsgaard.dk Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Peter Svane-Knudsen Dir: 79755693 Mob: e-mail: peter.svane @hedensted.dk Sagsnr.

Læs mere

Endelig tilladelse til indvinding af grundvand til vandingsformål på matrikel 380, Uge, Uge ejerlav. Sønderjyllands Golfklub.

Endelig tilladelse til indvinding af grundvand til vandingsformål på matrikel 380, Uge, Uge ejerlav. Sønderjyllands Golfklub. Sønderjyllands Golfklub Golfbanevej 3 6360 Tinglev Kultur, Miljø & Erhverv Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 28-10-2015 Sagsnr.: 13/42141 Dok. løbenr.: 293288/15 Kontakt: Lars Øvig.

Læs mere

Center for Teknik & Miljø

Center for Teknik & Miljø Center for Teknik & Miljø Ibrugtagningstilladelse til boring DGU-nr. 222.657 til Orup Vandværk Orbicon har på vegne af Orup Vandværk med ansøgning af 16. oktober 2013 søgt om endelig indvindingstilladelse

Læs mere

TILLADELSE. Fornyet og udvidet tilladelse til indvinding af grundvand til husholdning og drift på ejendommen Intrupvej 2, Lyby.

TILLADELSE. Fornyet og udvidet tilladelse til indvinding af grundvand til husholdning og drift på ejendommen Intrupvej 2, Lyby. Jesper Thomsen Intrupvej 2 Lyby 7800 Skive 17. september 2015 TILLADELSE Fornyet og udvidet tilladelse til indvinding af grundvand til husholdning og drift på ejendommen Intrupvej 2, Lyby. AnlægsID: 779-V85-64315

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding på Bygaden 3, 2690 Karlslunde

Tilladelse til vandindvinding på Bygaden 3, 2690 Karlslunde SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Flemming Ralph Hyveled Bygaden 3 2690 Karlslunde Den 22. maj 2017 J.nr. 13.02.01-K08-13-16 Ref. skkj Direkte telefon: 56182225 Tilladelse til vandindvinding på Bygaden 3,

Læs mere

grundvand markvanding.

grundvand markvanding. Midlertidig tilladelse til Udvidet indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62673 i perioden 25.07.2018 31.12.2018 Vilkår for tilladelsen fremgår af afsnit 3. Tilladelsen

Læs mere

Begrænset kontrol 1 gang pr. år Alle stoffer i bilag 3 2. Normal kontrol 1 gang hvert 2. år Alle stoffer i bilag 4 2

Begrænset kontrol 1 gang pr. år Alle stoffer i bilag 3 2. Normal kontrol 1 gang hvert 2. år Alle stoffer i bilag 4 2 STÆRMOSE VANDVÆRK Grevegården 15 5690 Tommerup 9. februar 2016 Sags id: 16/1878 Kontrolprogram for Stærmose Vandværk (cvr. nr. 68795419) I henhold til vandforsyningslovens 1 65 og tilhørende bekendtgørelse

Læs mere

TILLADELSE. Thomas W. Lundgaard Krog

TILLADELSE. Thomas W. Lundgaard Krog Thomas W. Lundgaard Krog Søborgvej 2 Floutrup 7870 Roslev 27. maj 2015 TILLADELSE Endelig tilladelse til indvinding af grundvand til husdyrfarm og husholdning på Søborgvej 2, Floutrup, 7870 Roslev. AnlægsID:

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding Korporalskroen, Tåstrupvej 4, 2690 Karlslunde

Tilladelse til vandindvinding Korporalskroen, Tåstrupvej 4, 2690 Karlslunde SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Korporalskroen Tåstrupvej 4 2690 Karlslunde Att.: Rikke Gorm korporalskroen@mail.dk Den 20. januar 2017 J.nr. 13.02.00-K08-5-16 Ref. skkj Direkte telefon: 56182225 Tilladelse

Læs mere

1. Lov om vandforsyning, lovbekendtgørelse nr. 1199 af 30. september 2013, 20 og 21.

1. Lov om vandforsyning, lovbekendtgørelse nr. 1199 af 30. september 2013, 20 og 21. Mathias Robert Bech Jessen Lovtrup Vestermark 25 6360 Tinglev Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 20-04-2015 Sagsnr.: 14/36635 Dok.løbenr.: 36055/15 Kontakt: Gitte Bojesen Lund Direkte

Læs mere

AnlægsID: 779-V

AnlægsID: 779-V Steen Sørensen Majgårdvej 7 Majgårde 7840 Højslev 11. juli 2016 Majgårdvej 7, Majgård, 7840 Højslev - TILLADELSE TIL INDVINDING AF GRUNDVAND TIL MARKVANDING AnlægsID: 779-V40-62625 AFGØRELSE Skive Kommune

Læs mere

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Arne Larsen Melbækvej 90 9870 Sindal Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den 05-12-2016

Læs mere

Notat vedrørende baggrund, vilkår og sagsforløb

Notat vedrørende baggrund, vilkår og sagsforløb Miljø og Byggesag Miljø Sagsnr. 49344 Brevid. 2355671 Ref. MAAS Dir. tlf. 46 31 37 79 Mariaas@roskilde.dk Notat vedrørende baggrund, vilkår og sagsforløb 7. september 2016 Baggrund for at der meddeles

Læs mere

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Grættrupvej 12, 7870 Roslev. AnlægsID: 779-V

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Grættrupvej 12, 7870 Roslev. AnlægsID: 779-V Jørgen Overgaard Grættrupvej 12 Møgelthorum 7870 Roslev 28. maj 2015 TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Grættrupvej 12, 7870 Roslev. AnlægsID:

Læs mere

Endelig tilladelse til indvinding af m³ grundvand på Bagsværd Vandværks kildeplads

Endelig tilladelse til indvinding af m³ grundvand på Bagsværd Vandværks kildeplads By- og Miljøforvaltningen Rosenkæret 39, 2860 Søborg Tlf.: 39 57 58 82. Fax: 39 57 58 98. E-post: vand@gladsaxe.dk www.gladsaxe.dk Gladsaxe Vandforsyning Rosenkæret 39 2860 Søborg Att.: Jens Bastrup XX.XX.2007

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ PRO-GLUE A/S Naurbjergvej 1 4623 Ll. Skensved Att.: Jørgen Thaulov jt@proglue.dk Den 31. januar 2017 J.nr. 13.02.01-P19-K08-6-16 Ref. skkj Direkte telefon: 56182225 Tilladelse

Læs mere

Snogekærvej 39, 4400 Kalundborg. Tilladelse til indvinding af grundvand

Snogekærvej 39, 4400 Kalundborg. Tilladelse til indvinding af grundvand Snogekærvej 39 4400 Kalundborg Snogekærvej 39, 4400 Kalundborg Tilladelse til indvinding af grundvand 1 Datablad Snogekærvej 39, Bruno Hansen Tilladt indvindingsmængde Formål 1000 m 3 per år Landbrugsdrift

Læs mere

Ansøgning om forøgelse af indvindingstilladelse i Ejby

Ansøgning om forøgelse af indvindingstilladelse i Ejby Glostrup Kommune Center for miljø og teknik Rådhusparken 4 2600 Glostrup Søborg 2. februar 2015 Side 1 af 14 Att.: Tina Rømer Ansøgning om forøgelse af indvindingstilladelse i Ejby På vegne af Glostrup

Læs mere

#split# Tilladelse til etablering af boring og endelig vandindvindingstilladelse til markvanding på Hvilshøjvej 294, 9700 Brønderslev.

#split# Tilladelse til etablering af boring og endelig vandindvindingstilladelse til markvanding på Hvilshøjvej 294, 9700 Brønderslev. #split# PROPRIETÆR NIELS P ANDERSEN Sindholtvej 55 9381 Sulsted Plan og Miljø Dato: 13-05-2015 Sags. nr.: 13.02.01-P19-15-15 Sagsbeh.: Anja K Gunvald Lokaltlf.: +4599455501 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev

Læs mere

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Klaus Poulsen Løkkensvej 440 9800 Hjørring Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den

Læs mere

Jord og Grundvand Sagsbehandler: Gitte Bjørnholdt Brok Direkte: SlothMøller Nørrekobbel 7B st.th Sønderborg.

Jord og Grundvand Sagsbehandler: Gitte Bjørnholdt Brok Direkte: SlothMøller Nørrekobbel 7B st.th Sønderborg. Horsens Kommune Rådhustorvet 4, 8700 Horsens Jord og Grundvand Sagsbehandler: Gitte Bjørnholdt Brok Direkte: 76292507 SlothMøller Nørrekobbel 7B st.th. 6400 Sønderborg www.horsens.dk Sagsnr. 09.08.26-G00-2-17

Læs mere

Tilladelse til etablering af 5 boringer samt foreløbig tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til etablering af 5 boringer samt foreløbig tilladelse til vandindvinding Hjørring Kommune Frederikshavn Vand A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

Fornyelse af endelig tilladelse til markvanding med grundvand

Fornyelse af endelig tilladelse til markvanding med grundvand GÅRDEJER JENS JUNGERSEN Vestergårdsvej 82 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding, Højbo Gartneri, Skolevej 68, 4622 Havdrup

Tilladelse til vandindvinding, Højbo Gartneri, Skolevej 68, 4622 Havdrup SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Højbo Gartneri ApS Skolevej 68 4622 Havdrup Den 1. juni 2017 J.nr. 13.02.01-P19-23444-12 Ref. skkj Direkte telefon: 56182225 Tilladelse til vandindvinding, Højbo Gartneri,

Læs mere

Tilladelse til etablering af to boringer og foreløbig indvinding herfra samt afgørelse om ikke VVM-pligt.

Tilladelse til etablering af to boringer og foreløbig indvinding herfra samt afgørelse om ikke VVM-pligt. Hjørring Kommune Frederikshavn Vand A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding og vanding af besætning, på matrikel nr. 7c m, Dragstrup by, Søborg

Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding og vanding af besætning, på matrikel nr. 7c m, Dragstrup by, Søborg Kaare Dalitz Larsen Dragstrupvej 56 Dragstrup 3250 Gilleleje Sag: 2014/18165 005 Id: 002349 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. december 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej

Læs mere

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte 7257 7847 hpo@jammerbugt.dk 10-07-2014 Sagsnr.: 13.02.01-P19-5-14

Læs mere

Indvindingstilladelse Langeland Forsyning A/S

Indvindingstilladelse Langeland Forsyning A/S Langeland Forsyning A/S Nørrebro 207A 5900 Rudkøbing Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk

Læs mere

grundvand markvanding. Midlertidig tilladelse til øget indvinding af til

grundvand markvanding. Midlertidig tilladelse til øget indvinding af til Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62542 i perioden 25.07.2018 31.12.2018 Vilkår for tilladelsen fremgår af afsnit 3. Tilladelsen

Læs mere

Tilladelse og vilkår Vejen Kommune meddeler endelig tilladelse til indvinding af indtil m 3 grundvand årligt til drikkevandsformål.

Tilladelse og vilkår Vejen Kommune meddeler endelig tilladelse til indvinding af indtil m 3 grundvand årligt til drikkevandsformål. TEKNIK & MILJØ Vandmiljø Dato: 26. juni 2018 Sagsnr.: 18/8914 Kontaktperson: Iben K. Nilsson Lintrup Vandværk v. Jens Moshage Kirkepladsen 2 6660 Lintrup Dir. tlf.: 7996 6273 E-mail: teknik@vejen.dk Endelig

Læs mere

Markvanding. Varde Kommune.

Markvanding. Varde Kommune. Keld Ole Holger Uglebjerg Varde Landevej 39 6800 Varde Naturcenteret Jord & Grundvand Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79 94 68 00 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Fornyelse af markvandingstilladelse.

Læs mere

3 Forslag til afrapportering 5 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

3 Forslag til afrapportering 5 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT HOFOR A/S HOFORS PEJLEPROGRAM OG FORSLAG TIL PEJLEKRAV I FORBINDELSE MED INDVINDINGSTILLADELSERNE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Tilladelse og vilkår Vejen Kommune meddeler endelig tilladelse til indvinding af indtil m 3 grundvand årligt til drikkevandsformål.

Tilladelse og vilkår Vejen Kommune meddeler endelig tilladelse til indvinding af indtil m 3 grundvand årligt til drikkevandsformål. TEKNIK & MILJØ Vandmiljø Dato: 30. januar 2018 Sagsnr.: 17/8035 Kontaktperson: Iben K. Nilsson Glejbjerg Vandværk Borgergade 92 6752 Glejbjerg Dir. tlf.: 7996 6273 E-mail: teknik@vejen.dk Sendt pr. mail

Læs mere

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Peter Holdt Direkte 7257 7566 pho@jammerbugt.dk Dato: 30. juni 2014x Sagsnr.: 13.02.01-P19-4-14

Læs mere

Afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal igennem en VVM-proces.

Afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal igennem en VVM-proces. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 ENERGI VIBORG VAND A/S Bøssemagervej 8 8800 Viborg dek@viborg.dk Foreløbig tilladelse til overboring af indvindingsboring B6

Læs mere

Afgørelsen er truffet med hjemmel i vandforsyningslovens 20 og 21 samt miljøbeskyttelseslovens

Afgørelsen er truffet med hjemmel i vandforsyningslovens 20 og 21 samt miljøbeskyttelseslovens Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Brandstrup Østre Vandværk Att.: Bjarne Brinch Lihn Dybdal 3 8840 Rødkærsbro dek@viborg.dk Tilladelse til indvinding af vand til

Læs mere

Efter 16 skal følgende punkter behandles 1) Indvindingens formål. Åbningstider Mandag-onsdag Torsdag Fredag

Efter 16 skal følgende punkter behandles 1) Indvindingens formål. Åbningstider Mandag-onsdag Torsdag Fredag Gundersgårdens Vandværk v/hans Christensen Emmerbøllevej 6 5953 Tranekær Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 Fax: mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Dato:2. marts 2009

Læs mere

Jens Studsgaard Jensen Vejlevej 54, 7330 Brande 11. august 2016

Jens Studsgaard Jensen Vejlevej 54, 7330 Brande 11. august 2016 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Jens Studsgaard Jensen Vejlevej 54 7330 Brande 11. august 2016 Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding fra DGU-nr. 104.2951 Ansøger har

Læs mere

Tilladelse til etablering af. samt. Ansøgning. Afgørelse. Kaj D. Bugge. Bærsholmvej 23 Bærsholm. 7800 Skive. 26. maj 2015

Tilladelse til etablering af. samt. Ansøgning. Afgørelse. Kaj D. Bugge. Bærsholmvej 23 Bærsholm. 7800 Skive. 26. maj 2015 Kaj D. Bugge Bærsholmvej 23 Bærsholm 7800 Skive 26. maj 2015 Bærsholmvej 23 - Foreløbig tilladelse til vandindvinding Foreløbig tilladelse til etablering af 1 boring til vanding og foreløbig tilladelse

Læs mere

Tilladelse og vilkår Vejen Kommune meddeler endelig tilladelse til indvinding af indtil m 3 grundvand årligt til drikkevandsformål.

Tilladelse og vilkår Vejen Kommune meddeler endelig tilladelse til indvinding af indtil m 3 grundvand årligt til drikkevandsformål. TEKNIK & MILJØ Vandmiljø Dato: 13. maj 2019 Sagsnr.: 19/11191 Kontaktperson: Iben K. Nilsson Lintrup Vandværk v. Brian Morthorst Gettrupvej 43 6670 Holsted Dir. tlf.: 7996 6273 E-mail: teknik@vejen.dk

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til vandindvinding Tilladelse til vandindvinding Formål: Jordvarme Tilladelsen gælder for anlæg - JupID: 189908 Tilladelsen gælder for boring DGU nr.: 38.981 Tilladelsen gælder for mængden: 7.000 m 3 /år Gælder 15 år i perioden:

Læs mere

Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding Side 1 Philip Prince Skramvej 2 9881 Bindslev Hjørring den 28-03-2019 Sagsnr.: 13.02.01-P19-15-18 Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding 1. Afgørelse giver tilladelse

Læs mere

Tilladelse til etablering af ny indvindingsboring i gammel brønd, samt foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand

Tilladelse til etablering af ny indvindingsboring i gammel brønd, samt foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand TEKNIK & MILJØ Vandmiljø - Grundvand Dato: 18. maj 2018 Sagsnr.: 18/16110 Martin Christiansen Riis Skovlundvej 5 6660 Lintrup CPR/CVR-nr.: 26104300 Kontaktperson: Bodil Petersen Dir. tlf.: 7996 6254 E-mail:

Læs mere

Tilladelse til udledning af grundvand direkte til Harrestrup Å

Tilladelse til udledning af grundvand direkte til Harrestrup Å Rådhusparken 2 2600 Glostrup HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Att. Jens Rasmussen www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 Sendt til jera@hofor.dk Tilladelse til udledning

Læs mere

1. Der indvindes fra boring DGU nr med maks m 3 pr. år og maks. 40 m 3 pr. time.

1. Der indvindes fra boring DGU nr med maks m 3 pr. år og maks. 40 m 3 pr. time. TEKNIK & MILJØ Vandmiljø - Grundvand Dato: 24. maj 2018 Sagsnr.: 15/28574 Cand. Agro. Jens Agerlin Olsen c/o "Østergaard" Mojbølvej 14, Øster Lindet 6630 Rødding CPR/CVR-nr.: 13329389 Kontaktperson: Bodil

Læs mere

Afslag på ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding

Afslag på ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding Afslag på ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding Dato: 6. april 2017 Billund Kommune har den 16. januar 2017 modtaget din ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand

Læs mere

Legalisering af tilladelse til at indvinde grundvand til husholdning og husdyrbrug på Gammelholmvej 8, Sønderup, 9541 Suldrup

Legalisering af tilladelse til at indvinde grundvand til husholdning og husdyrbrug på Gammelholmvej 8, Sønderup, 9541 Suldrup Center Natur og Miljø Per Møller Kristiansen Gammelholmvej 8 Sønderup 9541 Suldrup Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-P19-14182-10 Ref.: Grethe

Læs mere

Tilladelse efter 20 i vandforsyningsloven til indvinding af grundvand fra matr. nr. 10s, Fårup By, Saltum til markvanding

Tilladelse efter 20 i vandforsyningsloven til indvinding af grundvand fra matr. nr. 10s, Fårup By, Saltum til markvanding Tilladelse efter 20 i vandforsyningsloven til indvinding af grundvand fra matr. nr. 10s, Fårup By, Saltum til markvanding Indholdsfortegnelse: Side: 1 Jammerbugt Kommunes tilladelse og vilkår... 2 1.1

Læs mere

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Poulstrup Vandværk Skovager 3 9760 Vrå Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den 18-07-2017

Læs mere

Indvindingstilladelser så let kan det gøres

Indvindingstilladelser så let kan det gøres Indvindingstilladelser så let kan det gøres Så enkelt kan en vandindvindingstilladelse til enkeltindvinder laves! Hvem behøver tilladelse? Hvor få vilkår er nok? Område Enkeltindvinding = En brønd eller

Læs mere

Varde Kommune. Se under punkt

Varde Kommune. Se under punkt Olav Thovtrup Hovborgvej 96 7200 Grindsted Naturcenteret Jord & Grundvand Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79 94 68 00 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Fornyelse af markvandingstilladelse. Ansøgers

Læs mere

Regulering af vandindvindingstilladelse til 170.000 m 3 grundvand årligt fra Skodborg Vandværks kildefelt, matr. nr. 1133, Skodborg Ejerlav, Skodborg.

Regulering af vandindvindingstilladelse til 170.000 m 3 grundvand årligt fra Skodborg Vandværks kildefelt, matr. nr. 1133, Skodborg Ejerlav, Skodborg. Dato: 23-11-2015 Sagsnr.: 09/21960 Kontaktperson: Iben Nilsson E-mail: teknik@vejen.dk Skodborg Vandværk Gejlager 6A 6630 Rødding Sendt pr. mail til: post@skodborgvandvaerk.dk Regulering af vandindvindingstilladelse

Læs mere

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding på ejendommene Hejlskovvej 53 og 58, Hejlskov, 7840 Højslev

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding på ejendommene Hejlskovvej 53 og 58, Hejlskov, 7840 Højslev Erik Andersen Hejlskovvej 50 Hejlskov 7840 Højslev 2. juli 2014 TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding på ejendommene Hejlskovvej 53 og 58, Hejlskov, 7840 Højslev AnlægsID:

Læs mere

3 Forslag til afrapportering 6 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

3 Forslag til afrapportering 6 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT HOFOR A/S HOFORS PEJLEPROGRAM OG FORSLAG TIL PEJLEKRAV I FORBINDELSE MED INDVINDINGSTILLADELSERNE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Lundøvej 115, Svenstrup, 7840 Højslev.

TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Lundøvej 115, Svenstrup, 7840 Højslev. Jan Lundsby Lundøvej 115 Svenstrup 7840 Højslev 26. oktober 2015 TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Lundøvej 115, Svenstrup, 7840 Højslev. AnlægsID:

Læs mere

Tilladelse til at indvinde grundvand til forsyning af husholdning og husdyrbrug på Røde Møllevej 18, Oplev, 9520 Skørping

Tilladelse til at indvinde grundvand til forsyning af husholdning og husdyrbrug på Røde Møllevej 18, Oplev, 9520 Skørping Center Natur og Miljø Niels Moes Røde Møllevej 18,st., Oplev 9520 Skørping Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-K08-51-14 Ref.: Grethe Andreasen

Læs mere

Forøget indvindingstilladelse til markvanding samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Forøget indvindingstilladelse til markvanding samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Morten Jensen Bjergevej 155 9800 Hjørring Hjørring den 27-07-2018 Sagsnr.: 13.02.01-P19-16-10 Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 65 70 Fax

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til at 8 midlertidige boringer bliver permanente

Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til at 8 midlertidige boringer bliver permanente H. LUNDBECK A/S Ottiliavej 9 2500 Valby Den 17. august 2017 Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til at 8 midlertidige boringer bliver permanente Odsherred Kommune giver tilladelse til at 8 stk. B-boringer,

Læs mere

Dolmer Kildeplads - dispensation i tre år til at overskride kvalitetskravene

Dolmer Kildeplads - dispensation i tre år til at overskride kvalitetskravene PARTSHØRING Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 13-12-2017 Reference: Peter Thastum Tlf.: 89594006 E-mail: pet@norddjurs.dk Journalnr.: 17/18835 Dolmer Kildeplads - dispensation i tre år til at overskride

Læs mere

B. Placering Der må indvindes grundvand fra følgende boringer: DGU nr.

B. Placering Der må indvindes grundvand fra følgende boringer: DGU nr. Hjørring Kommune Vrå Vandværk Vestre Ringvej 1 9760 Vrå Hjørring den 04-04-2018 Sagsnr.: 13.02.01-P19-66-17 Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 65 70 Fax

Læs mere

Mølleåværket A/S Hjortekærbakken Kgs. Lyngby

Mølleåværket A/S Hjortekærbakken Kgs. Lyngby Mølleåværket A/S Hjortekærbakken 12 2800 Kgs. Lyngby Dato: 21-06-2016 Ref.: METMO J.nr.: 13.02.17-P19-3-16 Tilladelse til midlertidig bortledning af grundvand i forbindelse med etablering af AnitaMox-anlæg,

Læs mere

Tilladelsen er meddelt i henhold til

Tilladelsen er meddelt i henhold til Kultur, Miljø & Erhverv Byg, Natur og Miljø Skelbækvej 2 DK-6200 Aabenraa Tlf. : 73 76 76 76 Kollund Vandværk. Gl. Kirkevej 9 Dato: 21-02-2018 6340 Kollund. Sagsnr.: 17/40488 Tilakterende: 15/22551 Dok.nr.:

Læs mere

Tilladelsen gælder for 1 år og meddeles i medfør af vandforsyningslovens 20, 21 og 22 1.

Tilladelsen gælder for 1 år og meddeles i medfør af vandforsyningslovens 20, 21 og 22 1. TEKNIK & MILJØ Vandmiljø - Grundvand Dato: 31. maj 2018 Sagsnr.: 18/17486 Vognmand Brian Madsen Gammelbyvej 10 6600 Vejen CPR/CVR-nr.: 36273488 Kontaktperson: Bodil Petersen Dir. tlf.: 7996 6254 E-mail:

Læs mere

AnlægsID:

AnlægsID: Gunnar Rose-Hansen Svansøvej 10 7800 Skive 17. august 2017 Svansøvej 10 - Fornyet tilladelse til indvinging af overfladevand. AnlægsID: 779-40-62642 AFGØRELSE Der meddeles hermed fornyet tilladelse til

Læs mere

Påbud og forbud efter Miljøbeskyttelsesloven. For at sikre grundvandet mod forurening fastsættes følgende påbud og forbud:

Påbud og forbud efter Miljøbeskyttelsesloven. For at sikre grundvandet mod forurening fastsættes følgende påbud og forbud: Kværkeby Vandværk Rosengårdsvænget 11 Att.: Benny Rosenqvist 4100 Ringsted Sendt på mail: ombygning@kvaerkeby-vandvaerk.dk Dato: 7. december 2016 Endelig indvindingstilladelse til boring DGU. nr. 211.983

Læs mere

fornyet indvindingstilladelse fra anlæg beliggende Kastbjergvej 9A

fornyet indvindingstilladelse fra anlæg beliggende Kastbjergvej 9A Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539 2640 Hedehusene Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 23-05-2016 Reference: Peter Thastum Tlf.: 41815608 E-mail: pet@norddjurs.dk Journalnr.: 13/6263 fornyet indvindingstilladelse

Læs mere

Markvanding. Varde Kommune.

Markvanding. Varde Kommune. Jan Kusk Christensen Fåborgvej 107 6818 Årre Naturcenteret Jord & Grundvand Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79 94 68 00 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Fornyelse af markvandingstilladelse. Ansøgers

Læs mere

Anette Juel Nielsen Anette Juel Nielsen Sagsbehandler

Anette Juel Nielsen Anette Juel Nielsen Sagsbehandler Tommy Petersen Fogderupvej 17 6372 Bylderup-Bov Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 28. april 2017 Sagsnr.: 16/37288 Kontakt: Anette Juel Nielsen Direkte tlf.: 73767110 E-mail: ajni@aabenraa.dk

Læs mere

Tilladelse til erstatningsboring og til at indvinde grundvand til forsyning af husholdning på Sejlstrup Hedevej 7, Sejlstrup, 9520 Skørping

Tilladelse til erstatningsboring og til at indvinde grundvand til forsyning af husholdning på Sejlstrup Hedevej 7, Sejlstrup, 9520 Skørping Center Natur og Miljø Joan Bandholst Rampes Sejlstrup Hedevej 7, Sejlstrup 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-P19-8-15 Ref.:

Læs mere

6aa, Attrup by, Torslev - Kokkedalsvej 62, 9460 Brovst

6aa, Attrup by, Torslev - Kokkedalsvej 62, 9460 Brovst ATTRUP VANDVÆRK Fyrrebakken 6 9460 Brovst Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen Direkte 7257

Læs mere