De væsentligste bemærkninger fra de hørte parter gennemgås og kommenteres

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "De væsentligste bemærkninger fra de hørte parter gennemgås og kommenteres"

Transkript

1 16. januar 2015 Vores reference: Sag Arkivkode Maritim Regulering og Besætning (MRB) /PED Høringsnotat om ny bekendtgørelse om farvandsafmærkning på dansk og grønlandsk afmærkningsområde Indledning Bekendtgørelse blev sendt i høring den 5. november 2014 med høringsfrist den 10. december 2014 til i alt 36 myndigheder, organisationer m.v. Endvidere blev høringen lagt på høringsportalen. Der er modtaget høringssvar fra i alt 7 parter. Heraf har 5 haft bemærkninger. De væsentligste bemærkninger fra de hørte parter gennemgås og kommenteres nedenfor. Der er på baggrund af bemærkningerne i høringssvarene foretaget mindre redaktionelle rettelser af bekendtgørelsen. SØFARTSSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej Valby Tlf Fax CVR-nr EAN-nr sfs@dma.dk ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTERIET Bekendtgørelsesudkastet Den nye bekendtgørelse er gjort mere tidssvarende, og en række forhold er blevet præciseret, herunder afmærkningsområder, tilladelser, omkostningsfordeling, straffebestemmelser m.v. Desuden er den nye bekendtgørelse også gældende for grønlandsk afmærkningsområde. Bemærkninger fra høringsparter Grønlands Selvstyres bemærkninger: "Selvstyret har indhentet høringssvar fra Nautisk Udvalg, og skal på baggrund heraf bemærke følgende: Til 3 nr. 2. Det er meget relevant, at farvandsafmærkning i form af AISbøjer etc. nævnes direkte, da der i de grønlandske farvande forekommer is, som medfører, at normal flydende afmærkning ikke er mulig. Til 5 stk. 2. Formuleringen større byer er vag og kunne med fordel præciseres yderligere (velvidende, at det af 7 fremgår, at det er Søfartsstyrelsen, der fastsætter grænsen). Det skal i denne sammenhæng anføres, at Selvstyret sætter stor pris på det samarbejde, der allerede nu er indgået omkring den afmærkning,

2 2/8 Danmark er ansvarlig for, og den som håndteres af Selvstyret inden for by- og bygdezonerne. Selvstyret har ikke yderligere bemærkninger til bekendtgørelsen, som overordnet set findes relevant og fornuftig". Selvstyrets Miljø og Beredskabsafdeling har den 9. januar 2015 meddelt, at de ikke har nogen kommentarer til udkastet. Søfartsstyrelsen har overvejet Selvstyrets Departement for Boliger, Byggeri og Infrastruktur ønske om en mere præcis formulering i 5 stk. 2. Vi har besluttet at fastholde den oprindelige formulering, da formålet med bekendtgørelsen er at fastlægge principper for afmærkning, ikke at ændre på den eksisterende byrdefordeling. På denne baggrund har høringssvar fra Grønlands Selvstyre ikke givet anledning til ændringer i bekendtgørelsen. Træskibs Sammenslutningens bemærkninger: "Bekendtgørelsen åbner i følge 6 op for andre operatører end søfartsstyrelsen selv, nemlig når det gælder farvandsafmærkning, der ikke er omfattet af 5. 6 omtaler godt nok ikke etablering, men kun omkostninger ved farvandsafmærkning. De "afholdes af den, som ved sin tilstedeværelse skaber et behov for farvandsafmærkning..." I 8 om TILLADELSE lanceres det at andre end søfartsstyrelsen kan etablere farvandsafmærkninger, dog ikke uden tilladelse. Til betryggelse af denne private foretagsomhed specificeres ansøgningsbetingelser, vedligeholdelseskrav og forhold under hvilke tilladelsen kan inddrages. 9 omhandler at søfartsstyrelsen kan meddele påbud om bl.a. etablering, vedligeholdelse m.m. af farvandsafmærkninger, der ikke er omfattet af 5. Så langt så godt. Men når man nu har introduceret den private foretager, så mangler der en vejledning i hvornår søværts aktiviteter kræver afmærkning og dermed en henvendelse søfartsstyrelsen om tilladelse til at etablere farvandsafmærkning. Fristelsen ligger i at etablere en "lille" hindring "midlertidig" sådan lidt "afsides". Det går vel an. Her tænkes specielt på overflade fangstredskaber til fiskeri m.v. Den slags fiskerirelaterede fænomener kun synlig ved nogle grå opdriftskugler påtræffes ikke så sjældent. Det selvom der under 10 Forbud, stk. 1 fastslås at der ikke må: anbringes genstande i farvandene, der kan påvirke skibes sikre navigation,... Bekendtgørelsen burde slå fast at alle etablerede sejladshindringer skal markeres med farvandsafmærkninger og blandt dem skal der være lysbøjer. Konklusion: Ingen andre end det statslige farvandsvæsen må etablere afmærkning i nationale farvande".

3 3/8, Det er ikke noget nyt at Søfartsstyrelsen introducerer at private kan afmærke. Skelnen mellem stats- og privat afmærkning har stort set altid været praksis, og desuden også beskrevet i den gamle bekendtgørelse dog noget mere kortfattet. Med den nye bekendtgørelse konkretisere vi blot vilkårene og viser eksempler hvem andre end staten, der afmærker. Konklusionen er derfor, at alle, der har et behov for afmærkning, kan etablere afmærkning, men skal hermed også afholde omkostningerne forbundet hermed. En privat må dog aldrig etablere afmærkning uden forudgående tilladelse fra Søfartsstyrelsen (tidligere Farvandsvæsenet). Med hensyn til fiskeredskaber, så er afmærkningsforholdene lidt anderledes, i det de hører NaturErhvervstyrelsen (Fiskeridirektoratet), der fastsætter kravene til afmærkning af fiskeredskaber jf. bekendtgørelse om afmærkning af fiskeredskaber nr. 307 af 22. april Oplever man derfor fiskeredskaber eller andre genstande, der er til fare for sejladsen eller ikke er korrekt afmærket er man egentlig forpligtiget til at rapportere til myndighederne herunder Fiskerikontrollen. Værnsfælles Forsvarskommandos (Forsvarsministeriet) bemærkninger: "Søfartsstyrelsen har anmodet om bemærkninger til udkast til en ny bekendtgørelse om farvandsafmærkning på dansk og grønlandsk afmærkningsområde. Bekendtgørelsen skal afløse nuværende bekendtgørelse nr. 229 af 4. april 1989 om afmærkning m.v. i dansk afmærkningsområde. Forsvarsministeriet har modtaget følgende bemærkninger fra Værnsfælles Forsvarskommando. Der er ingen bemærkninger til 1-7. Ad. 8: 8 foreslås opdelt i flere stykker som følger for overskuelighedens skyld, som følger: 8. Der må ikke etableres farvandsafmærkning omfattet af 6 uden tilladelse fra Søfartsstyrelsen. Stk. 2. Søfartsstyrelsen giver tilladelse til etablering, ændring eller inddragelse af farvandsafmærkning og navigationssystemer efter ansøgning. Stk. 3. Ansøgningen i henhold til stk. 2., skal som minimum indeholde oplysninger om: 1) Formål. 2) Position. 3) Driftsperiode (eksempelvis helårlig eller sæsonbestemt). 4) Tidspunkt for etablering, ændring eller inddragelse. 5) Afmærkningens type i henhold til publikationen "Afmærkning af danske farvande", der findes på 6) Ansøgers kontaktoplysninger.

4 4/8 7) Ejers kontaktoplysninger. 8) Kontaktoplysninger på den, der vedligeholder afmærkningen. Stk. 4. Tilladelsen gives på nærmere vilkår om varsling, etablering, drift, vedligeholdelse og inddragelse m.v. Stk. 5. Tilladelsen kan inddrages, såfremt de fastsatte vilkår ikke efterkommes. Stk. 6. Tilladelsen kan inddrages, hvis sejladssikkerhedsmæssige betragtninger eller ændret anvendelse af farvandet gør dette nødvendigt. Ad. 9: Der angives i stk. 1., at der kan meddeles påbud om vedligeholdelse, etablering, drift, ændring og inddragelse af farvandsafmærkning, der ikke er omfattet af 5, hvilket reelt vil sige 6. Ligeledes angives i stk. 2., der ved påbud gives efter stk. 1. kan angives vilkår. Bemærkning: Hvad der ikke angives er en tydeliggørelse, hvorledes omkostninger ifm. påbuddet afholdes. Det bør tydeliggøres, at omkostninger ved et påbud afholdes af, jf. 6, den, som ved sin tilstedeværelse skaber et behov for farvandsafmærkning, herunder vedkommende ejere af havne, broer, vindmølleparker, offshoreanlæg, kabel- og rørledninger. Ad. 11: 11 angiver erstatningsansvar for beskadigelse efter 5. Bemærkning: Bør der indføres noget tilsvarende omkring samme forhold for erstatningsansvar for beskadigelse efter 6 eller er det den enkelte skadeslidte, der individuelt skal søge erstatning fra skadesvolder? Ad. 12 er ikke medtaget i udkastet er den faldet ud? Ad. 15 og 16: Bemærkning: Det bør tydeliggøres, at 15 gælder i Danmark, hvorimod det synes tydeligt, at 16 gælder i Grønland". Hvad angår forslag til redaktionelle rettelser har Søfartsstyrelsen vurderet, at disse har været relevante for 8, der derfor vil blive opdelt i flere stykker. Desuden indføres den manglende 12 hvorved de efterfølgende indrettes, så rækkefølgen passer. Som foreslået vil der i 9 indføres stk. 3, hvor omkostningsforholdene tydeliggøres i forbindelse med påbud.

5 5/8 Danske Havnes bemærkninger: "Hvorfor betaler det offentlige for vejafmærkning og lysregulering på veje, mens det er havne, der skal betale for afmærkning på de blå lande-, bi- og stikveje? Folk, der driver deres virksomhed for enden af landevejen, betaler ikke for afmærkning, skilte og lysregulering hele vejen fra motorvejen og ned til virksomheden. Anderledes forholder det sig til søs. Der bør ske en ligebehandling af transportformerne. Derfor bør staten overtage afmærkningen i danske farvande. Den blå infrastruktur skal selvfølgelig være sikker og vedligeholdt. Men det er urimeligt, at regningen for en så vigtig del af det samlede danske transportsystem overlades til de havne, der bidrager til en væsentlig aflastning af det danske vejnet. Danske Havne er bekendt med, at formuleringerne også er brugt i lov om sikkerhed til søs, og som sådan ikke er nye. Men det betyder ikke, at det er en rigtig eller rimelig forskelsbehandling, at Søfartsstyrelsen pålægger havnene en del af farvandsafmærkningen. Staten bør påtage sig forpligtigelsen. Danske erhvervshavne har skønsmæssigt i 2014 udgifter i størrelsesordenen 10 mio. kr. årligt til afmærkning på vandvejene. Generelt er omkostningerne faldet fra 2013 til Ifølge bekendtgørelsens 5 udfører og afholder Søfartsstyrelsen omkostninger ved farvandsafmærkning i hoved- og gennemsejlingsfarvande samt til sikker ankerplads i danske farvande. Der er os bekendt ingen fast afgrænsning til sikker ankerplads, og derfor beror afgræsningen også typisk på kutyme og er fastsat ved dialog med havnen. Ifølge 6 skal de omkostninger, der ikke er omfattet af 5, afholdes af den, som ved sin tilstedeværelse skaber behov for farvandsafmærkning, herunder vedkommende ejere af havne, broer, vindmølleparker, offshoreanlæg, kabel- og rørledninger. Randers Havn er blandt de havne, der har de absolut største udgifter til farvandsafmærkning. Indsejlingen fra Kattegat er 18 sømil og Søfartsstyrelsen har besluttet, at afmærkningen skal bestå af 78 fyr, 115 bøjer, 6 lysbøjer. Udgiften til drift og vedligehold er 1,5-2 mio. kroner årligt afhængig af vejret. Er der is, stiger udgiften typisk, da det kan gå hårdt ud over afmærkningen. Alt i alt er det altså en meget betydelig udgift til vedligeholdelse af den offentlige, blå infrastruktur ind til havnen. Danske Havne skal opfordre Søfartsstyrelsen til i første omgang at udarbejde en opgørelse af statens omkostninger, og de omkostninger øvrige

6 6/8 interessenter pålægges, når der farvandsafmærkes. Målet bør være et oplæg til diskussion af, hvordan transportformerne kan sidestilles. 7 slår fast, at spørgsmål om afgrænsningen mellem 5 og 6 afgøres af Søfartsstyrelsen. Altså samme part, som fastsætter den i første omgang og pålægger havne, hvor meget farvandsafmærkning, der skal udsættes samt alt omkring vedligehold. Udgifter, der overvæltes på havnen. Danske Havne skal derfor opfordre til, at der findes en uvildig klagemulighed". Med henvisning til Danske Havnes høringssvar af 9. december 2014 har Søfartsstyrelsen noteret sig, at Danske Havne finder det urimeligt, at havnene skal betale for farvandsafmærkning, der henføres som vejledning for sejladsen til og fra havnene. Princippet om omkostningsfordeling mellem staten og f.eks. private havne som beskrives i lov om sikkerhed til søs 8, stammer fra langt tilbage i tiden, og formulering af afgrænsningen har i princippet aldrig ændret sig. Med den nye bekendtgørelse forholder det sig på samme måde. Hjemlen henføres fra den nuværende lov om sikkerhed til søs, og principperne videreføres blot. Det præciseres dog, at ikke kun de pågældende havne, men også alle andre interessenter, der skaber et behov for afmærkning af hensyn til sejladsen, skal afholde omkostningerne herved. Søfartsstyrelsen kan derfor ikke forholde sig til om ovenstående principper er rigtige eller forkert, da en ændring vil betyde at lov om sikkerhed til søs 8 skal laves om. Dermed sagt er det en politisk holdningsændring, der skal føre til ændringer i, at staten skal afholde udgifterne til den samlede afmærkning af danske og eventuelt grønlandske farvande. Søfartsstyrelsen deltager gerne i en dialog med Danske Havne om mulighederne for sådanne ændringer. I en dialog finder Søfartsstyrelsen det formålstjenstligt at se på økonomien bag farvandafmærkning for henholdsvis staten og private interessenter. I øjeblikket er det dog ikke muligt at udarbejde den ønskede opgørelse, hvilket bl.a. skyldes manglende kendskab til privates reelle udgifter til afmærkning. Vi ved, at det varierer fra den enkelte afmærkningsejer til den anden. Desuden findes der i øjeblikket over 600 registrerede afmærkningsejere. Til sidst skal Søfartsstyrelsen bemærke, at vi finder det at være en god ide, at indføre en form for uvildig klagemulighed i spørgsmål om afgrænsning mellem 5 og 6. Det vil dog på samme måde være et politisk spørgsmål, at indføre en sådan klagemulig. Det bør derfor indgå i

7 7/8 fremtidige overvejelser i forbindelse med ændringer til lov om sikkerhed til søs. Rederiforeningernes bemærkninger: "Med henvisning til Søfartsstyrelsens høringsbrev af 5. november 2014 vedr. ovenstående emne, har Rederiforeningerne følgende bemærkninger. Fysiske farvandsafmærkninger udgør en væsentlig hjælp og støtte til sikker sejlads, hvorfor en fortsat afmærkning af undervandshindringer m.m. der udgør en fare for skibstrafikken er vigtigt at bibeholde. Udkastet til ny bekendtgørelse giver ikke umiddelbart anledning til bemærkninger. Vi har dog noteret os, at det i bekendtgørelsen præciseres at omkostninger til farvandsafmærkninger vil skulle deles mellem Søfartsstyrelsen og eksempelvis ejere af havne eller offshoreanlæg. Et forhold, som efter vores oplysning, er gældende praksis. Vi vil dog benytte lejligheden til at gøre opmærksom på, at farvandsafmærkninger skal udlægges ud fra et sejladssikkerhedsmæssigt synspunkt og ikke økonomiske betragtninger. Samtid er sikker og anvendelig afmærkning til besejling af eksempelvis havne betydende for anvendelsen af de pågældende havne, og dermed transport til søs. Desuden har vi noteret os, at det er Søfartsstyrelsen, som fastsætter afgrænsningen mellem hvem der skal betale for farvandsafmærkninger jf. 5-7". Søfartsstyrelsen er myndighed for al afmærkning i de danske og grønlandske farvande og foranlediger jf. 4, at denne er rimelig og nødvendig henset til trafikkens omfang og risikoens størrelse. Der gives desuden tilladelse og/eller påbud om farvandsafmærkning, hvis Søfartsstyrelsen finder det nødvendigt. Det vil derfor altid være på baggrund af sejladssikkerhedsmæssige vurderinger, at der skal foretages farvandsafmærkning.

8 8/8 Oversigt over hørte organisationer, myndigheder m.v. Forsvarsministeriet Danmarks Meteorologiske Institut, Energistyrelsen Geodatastyrelsen Kystdirektoratet TDC Lyngby Radio Trafikstyrelsen Naturerhvervsstyrelsen Naturstyrelsen Værnsfælles Forsvarskommando, Marinestaben, Danske Regioner, Kommunernes Landsforening Danske Havne Foreningen af Lystbådehavne I Danmark, (info@flidhavne.dk) Rederiforeningen af 2010, (info@shipowners.dk) Bilfærgernes Rederiforening (info@shipowners.dk) Foreningen af danske Ral- og Sandsugere (lmv@danskbyggeri.dk) Foreningen af Småøernes Færgeselskaber (info@smaa-faergerne.dk) Sammenslutningen af mindre Erhvervsfartøjer (info@smedanmark.dk) Søfartens Ledere (mail@soefartens.org) Danmarks Skibsmæglerforening (info@shipbrokers.dk) Danmarks Fiskeriforening (mail@dkfisk.dk) Danish Pilot Service, (info@danishpilotservice.dk) Danpilot, (danpilot@danpilot.dk) Hanstholm Port Pilot, (info@portofhanstholm.dk) Hirtshals Port Pilot, (havnevagten@hirtshalshavn.dk) Rønne Pilot, (reonnehavn@roennehavn.dk) Skagen Pilot Service, (sklo@saga-shipping.dk) Aalborg Pilot Aps, (24h@limfjordpilot.dk) Aarhus Port Pilot, (port@aarhus.dk) Danmarks Fritidssejler union, (dfu@dk-dfu.dk) Dansk Sejlunion (ds@sejlsport.dk) Danske Tursejlere, (info@tursejleren.dk) Træskibs Sammenslutningen (sek@ts-skib.dk) Grønlands Selvstyre (info@nanoq.gl) Færøernes Lagmandskontoret, Lovafdelingen (nellaf@tinganes.fo) Følgende organisationer, myndigheder m.v. har haft bemærkninger til lovforslaget: Grønlands Selvstyre Træskibssammenslutningen Danske Havne Forsvarsministeriet ved Værnsfælles Forsvarskommando Rederiforeningen Danmarks Skibsmæglerforening og NaturErhvervsstyrelsen har meddelt, at de ikke har bemærkninger til udkastet.

Information om. nedlæggelse af visse skibsruter i Kattegat den 1. oktober 2010

Information om. nedlæggelse af visse skibsruter i Kattegat den 1. oktober 2010 Til: Se forsendelsesliste i bilag 12. juli 2010 SØFARTSSTYRELSEN Vermundsgade 38 C 2100 København Ø FARVANDSVÆSENET Overgaden oven Vandet 62 B 1023 København K KORT & MATRIKELSTYRELSEN Rentemestervej 8

Læs mere

Høring vedrørende spærring af Oddesundbroen for gennemsejling

Høring vedrørende spærring af Oddesundbroen for gennemsejling Til høringsliste ADRESSE COWI A/S Nupark 51 7500 Holstebro TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk DATO 4. maj 2016 SIDE 1/9 REF NGJO/JJR PROJEKTNR A022441 Høring vedrørende spærring af Oddesundbroen

Læs mere

Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger til udkastet:

Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger til udkastet: Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om fastsættelse af Københavns Havns søområde 1. Indledning Trafik-, Bygge-

Læs mere

NOTAT. 1. Indledning. 21. december 2016 Vores reference: Sag nr Maritim Regulering og Jura /Jesper Fanø-Fredeløkke

NOTAT. 1. Indledning. 21. december 2016 Vores reference: Sag nr Maritim Regulering og Jura /Jesper Fanø-Fredeløkke NOTAT 21. december 2016 Vores reference: Sag nr. 2016035739 Maritim Regulering og Jura /Jesper Fanø-Fredeløkke Høringsnotat vedr. udkast til bekendtgørelse om sikkerhed ved sejlads med fritidsfartøjer

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Ændring af BL 3-10, Bestemmelser om luftfartshindringer, hvor bilag 1 erstattes af et nyt bilag 1. Indledning

Læs mere

frv.dk Revision af afmærkning i farvandet syd for Fyn Mandag den 10. maj 2010 ved Afdelingschef Michael Skov

frv.dk Revision af afmærkning i farvandet syd for Fyn Mandag den 10. maj 2010 ved Afdelingschef Michael Skov Revision af afmærkning i farvandet syd for Fyn Mandag den 10. maj 2010 ved Afdelingschef Michael Skov Agenda Lovgrundlag Farvandsinddeling Afmærkningsprincipper Afmærkningsinspektion Afmærkningsrevision

Læs mere

Sejladssikkerhedsmæssig godkendelse af hurtigfærge EXPRESS 1, IMO nr , på ruten mellem Rønne og Ystad

Sejladssikkerhedsmæssig godkendelse af hurtigfærge EXPRESS 1, IMO nr , på ruten mellem Rønne og Ystad Sikre skibe cfs@dma.dk Michael Langkow mla@dma.dk 20. juli 2018 Vores reference: Sag nr. 2017003151 Sikre farvande /Jan Ole Anker Sejladssikkerhedsmæssig godkendelse af hurtigfærge EXPRESS 1, IMO nr. 9501590,

Læs mere

Rune Balle Seaplanes. Sendt elektronisk til redaktion@flyv.dk

Rune Balle Seaplanes. Sendt elektronisk til redaktion@flyv.dk Rune Balle Seaplanes Sendt elektronisk til redaktion@flyv.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Tidsbegrænset tilladelse til at

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat 25. august 2016 TS31711-00001 Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed

Læs mere

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer. og afgifter på luftfartsområdet m.v.

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer. og afgifter på luftfartsområdet m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelser om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. For Danmark:

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Mariagerfjord Kommune Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Pr. mail til hamuu@mariagerfjord.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/01208-10 Ref. Thomas Larsen 13-01-2016 Tilladelse til at etablere en flydebro i Øster Hurup

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter:

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. TS30302-00084 J. nr. TS30302-00089 Høringsnotat BL der vedrører EU-forordning nr. 376/2014 om indberetning

Læs mere

Tilladelse til placering af ponton med gangbro i Margretheholm

Tilladelse til placering af ponton med gangbro i Margretheholm FØNIKS A/S Refshalevej 3202 b 1432 København K Danmark Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:TS6020103-00140 Dato:31-01-2017 Sagsbehandler:

Læs mere

Tilladelse til forlængelse af bådebro ved Nokken i Københavns

Tilladelse til forlængelse af bådebro ved Nokken i Københavns Bryggens Bådelaug Att. Michael Bernhard Sendt elektronisk til: michaelbernhard@me.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til forlængelse

Læs mere

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Tilladelsen er gældende med de vilkår, som er anført nedenfor og er gældende for perioden 1. januar 2017 til 31. december 2020.

Tilladelsen er gældende med de vilkår, som er anført nedenfor og er gældende for perioden 1. januar 2017 til 31. december 2020. Resen Waves ApS Diplomvej 381 2800 Kongens Lyngby Tilladelse til bølgeenergianlæg i Nissum Bredning Resen Waves ApS har med ansøgning af 27. september 2016 ansøgt om tilladelse til udlægning og test af

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 9. maj 2018 2018-1089 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Thorsminde Havn Vesterhavsvej 1A 6990 Ulfborg Kystdirektoratet J.nr. 15/01290-24 Ref. Thomas Larsen 14-06-2016 Tilladelse til etablering af højvandssikring ved Thorsminde Havn, Vesthavnen, matr.nr. 33k

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til ny spuns og opfyld, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til ny spuns og opfyld, på de vilkår som fremgår nedenfor. Samsø Kommune att.: Joachim Machholm kommune@samsoe.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01564-12 Ref. Thomas Larsen 11-04-2016 Tilladelse til ny spuns og opfyld i Ballen Lystbådehavn, matr.nr. 149a Brundby By,

Læs mere

Vodroffsvej 32 DK-1900 Frederiksberg C E-mail: drf@travelassoc.dk Danmarks Skibskredit A/S Sankt Annæ Plads 3 1250 København K E-mail:

Vodroffsvej 32 DK-1900 Frederiksberg C E-mail: drf@travelassoc.dk Danmarks Skibskredit A/S Sankt Annæ Plads 3 1250 København K E-mail: Advokatrådet Kronprinsessegade 28 1306 København K E-mail: samfund@advocom.dk Assuranceforeningen SKULD Sankt Petri Passage 5,3 1165 Købehavn K E-mail:cph@skuld.com Arbejdstilsynet Postboks 1228 0900 København

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af sømandsloven (Afskaffelse af tilskud til lægeundersøgelse)

Forslag. Lov om ændring af sømandsloven (Afskaffelse af tilskud til lægeundersøgelse) Erhvervsudvalget (2. samling) ERU alm. del - Bilag 62 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af økonomi- og erhvervsministeren (Bendt Bendtsen) Forslag til Lov om ændring af sømandsloven (Afskaffelse af tilskud

Læs mere

Tilladelse til flytning af et udløb i Sluseholmen i forbindelse med anlæggelse af ny metrostation i Sydhavnen i Københavns Havn.

Tilladelse til flytning af et udløb i Sluseholmen i forbindelse med anlæggelse af ny metrostation i Sydhavnen i Københavns Havn. HOFOR A/S Ved Eiko Steinhauer (Sendt elektronisk) Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Tilladelse til flytning af et udløb i Sluseholmen i forbindelse

Læs mere

Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv Vallensbæk Strand Sendt pr. mail

Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv Vallensbæk Strand Sendt pr. mail Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv 100 2665 Vallensbæk Strand Sendt pr. mail Kystdirektoratet J.nr. 19/01088-14 Ref. Lotte Beck Olsen 05-07-2019 Tilladelse til etablering af havsvømmebane ud for

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 25. januar 2018 2017-6159 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt tilgængelig infrastruktur

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til uddybning i en del af Sillerslev Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til uddybning i en del af Sillerslev Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor. Morsø Kommune Jernbanevej 7 7900 Nykøbing Mors Sendt til jap@morsoe.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/00081-8 Ref. Thomas Larsen 23-03-2015 Tilladelse til uddybning i en del af Sillerslev Havn, Havnevej, matr.nr.

Læs mere

Vilkårsændring for 5-årig klaptilladelse af den 24. maj 2013 for oprensningsmaterialer fra Esbjerg Havn.

Vilkårsændring for 5-årig klaptilladelse af den 24. maj 2013 for oprensningsmaterialer fra Esbjerg Havn. Kystdirektoratet Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4311-00014 Ref. Jabro Den 8. juni 2015 Vilkårsændring for 5-årig klaptilladelse af den 24. maj 2013 for oprensningsmaterialer fra Esbjerg Havn. Tilladelsen

Læs mere

Tilladelse til etablering af kajakpolo-anlæg ved matrikel nr. 64, Amagerbros Kvarter, Københavns Havn

Tilladelse til etablering af kajakpolo-anlæg ved matrikel nr. 64, Amagerbros Kvarter, Københavns Havn Bryggens Kajakpolo Att. Martin Møller Dannevirkegade 26 1763 København V E-mail: martin@bryggens-kajakpolo.dk Sendt elektronisk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790

Læs mere

Tilladelse til etablering af gangbro over Søndre Refshalebassin i Københavns Havn

Tilladelse til etablering af gangbro over Søndre Refshalebassin i Københavns Havn Refshaleøens Ejendomsselskab Refshalevej 151 1432 København K Sendt elektronisk til: ks@refshaleoen.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til flydeponton og pælebåret promenade, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til flydeponton og pælebåret promenade, på de vilkår som fremgår nedenfor. Vejle Kommune Skolegade 1 7100 Vejle Pr. mail: heive@vejle.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/05070-4 Ref. Thomas Larsen 20-01-2017 Tilladelse til flydeponton og promenade ved Vejle Lystbådehavn ud for matr.nr.

Læs mere

FM 2019/19. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

FM 2019/19. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 30-01-2019 FM 2019/19 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget har dels til formål at bringe den grønlandske og den danske version af Inatsisartutlovens 6 i overensstemmelse

Læs mere

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv.

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation til pendlere inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område

Læs mere

Tilladelse til renovering af Rudkøbing Havn

Tilladelse til renovering af Rudkøbing Havn Rudkøbing Havn Langeland Kommune Havnepladsen 22 5900 Rudkøbing Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.TS6020103-00122 Dato:22-12-2016 Sagsbehandler:

Læs mere

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Høringsbrev Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen sender hermed

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning

Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning med droner Trafik-, Bygge-

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Aarhus Lystbådehavn, Att. Ejvind Nielsen Fiskerivej 8, 1. tv. 8000 Århus C Kystdirektoratet J.nr. 15/01106-12 Ref. Jeppe Bech Carlsen 16-12-2015 Tilladelse til renovering af to T-stykker på eksisterende

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Holbæk kajakklub Fmd.: Per Rolmar Chr. Hansensvej 29 4300 Holbæk Kystdirektoratet J.nr. 15/00446-20 Ref. Bertram Tobias Hacke 24-08-2015 Tilladelse til 16. stk. fortøjningspæle i Holbæk Fjord ud for Strandmøllevej

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83)

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83) KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83) Oktober 2016 Udkast til forslag til lov om ændring af beredskabsloven har i perioden 11. 26. oktober

Læs mere

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v.

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelser om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. 1. Indledning

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Thisted Kommune, Drifts- og Anlægsafdelingen Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Sendt på mail til jc@thisted.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02244-11 Ref. Peter Lomholt Langdahl 14-07-2016 Tilladelse til renovering

Læs mere

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 13. december 2006 om dumpning af optaget havbundsmateriale.

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 13. december 2006 om dumpning af optaget havbundsmateriale. Samsø Havne, Havnekontoret Att. Hartvig Pedersen Ballen Havn 1 8305 Samsø Vand- og naturområdet J.nr. AAR-421-00012 Ref. DOFHA 10. april 2007 KLAPTILLADELSE I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse

Læs mere

Almindelige bemærkninger

Almindelige bemærkninger 13. marts 2017 FM2017/27 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstingsforordning nr. 7 af 5. december 2008 om arbejdstageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse fra

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Aalborg Kommune Boulevarden 13 9000 Aalborg Att.: Michael Damm pr. mail til: Mette.hildebrand@aalborg.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/00789-14 Ref. Thomas Larsen 08-10-2015 Tilladelse til fjordhave ved Lindholm

Læs mere

Sejl sikkert og lovligt i Øresund og andre steder med trafiksepareringssystemer

Sejl sikkert og lovligt i Øresund og andre steder med trafiksepareringssystemer Til: Se forsendelsesliste i bilag 2 30. august 2011 Vores reference: Sag 201105974 Arkivkode 30.30.06 Center for Maritim Regulering /cgj Sejl sikkert og lovligt i Øresund og andre steder med trafiksepareringssystemer

Læs mere

Tilladelse til etablering af bådebro ud for Nokken i Københavns

Tilladelse til etablering af bådebro ud for Nokken i Københavns Thomas Forslund Rundholtsvej 49 2300 København S Sendt elektronisk til thomas.forslund@gmail.com Tilladelse til etablering af bådebro ud for Nokken i Københavns Sydhavn Edvard Thomsens Vej 14 2300 København

Læs mere

- BL 7-14, Bestemmelser om procedurer for tale-radiokommunikation, - BL 7-100, Bestemmelser, der supplerer SERA-forordningen, 2 udgave.

- BL 7-14, Bestemmelser om procedurer for tale-radiokommunikation, - BL 7-100, Bestemmelser, der supplerer SERA-forordningen, 2 udgave. Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 pers@tbst.dk www.tbst.dk Høring over udkast til BL-ændringer om lufttrafikregler og procedurer for tale-radiokommunikation

Læs mere

Tilladelse til ændringer i etableringen af opfyldninger ved den østlige og nordlige del af Christiansholms Ø (Papirøen)

Tilladelse til ændringer i etableringen af opfyldninger ved den østlige og nordlige del af Christiansholms Ø (Papirøen) By & Havn I/S att. Morten Luther Ostenfeldt, NIRAS Nordre Toldbod 7 1200 København K Sendt elektronisk til: LUT@niras.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk

Læs mere

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret HØR ING SN OT AT EK ST ERNE HØR INGSPART ER 25. Juni 2012 J.nr. 2110/1181-0208 Ref. spo Skriftlig høring om udkast til bekendtgørelse om teknisk godkendelsesordning for konstruktion, fremstilling, opstilling,

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til anlæggelse af midlertidig anløbsbro, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til anlæggelse af midlertidig anløbsbro, på de vilkår som fremgår nedenfor. Svendborg Kommune Pr. mail svendborg@svendborg.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/03572-14 Ref. Thomas Larsen 08-12-2016 Tilladelse til opførelse af midlertidig adgangsbro for renovering af Svendborgsundbroens

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Aarhus Kommune, Teknik og Miljø Center for Byudvikling og Mobilitet Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C Kystdirektoratet J.nr. 14/00870-13 Ref. Bertram Tobias Hacke 09-12-2014 Tilladelse til opfyldning i bassin

Læs mere

Departementet for Miljø og Natur Forslag til inatsisartutlov om beskyttelse af havmiljøet

Departementet for Miljø og Natur Forslag til inatsisartutlov om beskyttelse af havmiljøet Departementet for Miljø og Natur apn@nanoq.gl 14. juli 2014 Vores reference: FBM Forslag til inatsisartutlov om beskyttelse af havmiljøet Selvstyret har bedt om bemærkninger til et forslag til inatsisartutlov

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Kolding Triathlon Klub c/o Allan Vig Nielsen Haslevej 13 6000 Kolding Kystdirektoratet J.nr. 17/01282-22 Ref. Anne Villadsgaard 16-10-2017 Sendt på mail til allanvignielsen@gmail.com Tilladelse til etablering

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Havneøen 1 P/S c/o Kirk Kapital A/S Havneøen 1 7100 Vejle Sendt pr. mail Kystdirektoratet J.nr. 18/00846-16 Ref. Lotte Beck Olsen 31-05-2018 Tilladelse til etablering af flydebroer ud for matr.34ax Engene,

Læs mere

Høringssvar Udkast til bekendtgørelse om overførsel af flydende laster på territorialfarvandet ved Danmark og Grønland (STS-operationer)

Høringssvar Udkast til bekendtgørelse om overførsel af flydende laster på territorialfarvandet ved Danmark og Grønland (STS-operationer) Høringssvar Udkast til bekendtgørelse om overførsel af flydende laster på territorialfarvandet ved Danmark og Grønland (STS-operationer) to 06-06-2013 16:04 ----------------------------- Det forekommer

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens Sendt på mail til fllun@assens.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01889-20 Ref. Peter Lomholt Langdahl 14-07-2016 Tilladelse til etablering af spunsvæg og badetrappe

Læs mere

NOTAT. Resumé vedr. ikraftsættelse for Grønland af en række love om ændring

NOTAT. Resumé vedr. ikraftsættelse for Grønland af en række love om ændring NOTAT 1. juli 2014 Vores reference: Sag 2013010286 Arkivkode Søfartspolitik, Jura og Søfartssociale forhold (SJS) /jga Resumé vedr. ikraftsættelse for Grønland af en række love om ændring af søloven Den

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Dansk Internationalt Skibsregister

Forslag. Lov om ændring af lov om Dansk Internationalt Skibsregister 2008/1 LSF 83 (Gældende) Udskriftsdato: 6. januar 2017 Ministerium: Økonomi- og Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmjn., Søfartsstyrelsen, sag nr. 200807699 Fremsat den 3. december

Læs mere

Tilladelse til etablering af to pontoner i Christianshavns Kanal. Etableringen er ikke VVM-pligtig.

Tilladelse til etablering af to pontoner i Christianshavns Kanal. Etableringen er ikke VVM-pligtig. Christianshavns Bådelaug Att. Arkitekt Lars Remfeldt Rønne Allé 25, st. 2791 Dragør Sendt pr. mail til: lars@arklar.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. SELFESTATE Aps Turbinevej 10 5500 Middelfart Kystdirektoratet J.nr. 14/00901-11 Ref. Henrik Junker Fogh 03-12-2014 Tilladelse til uddybning og anlæg af anløbsplads ud for matr. nr. 15t, Middelfart Markjorder,

Læs mere

Klaptilladelse til: Bogense Havn & Marina.

Klaptilladelse til: Bogense Havn & Marina. Bogense Havn & Marina Sejlerkajen 13 5400 Bogense Vandplaner og Havmiljø J.nr. NST-4311-00015 Ref. Jimho Den 28. august 2013 Klaptilladelse til: Bogense Havn & Marina. Naturstyrelsen meddeler hermed en

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Holger Bagger-Sørensen Jeppes Kilde 6 7120 Vejle Øst Sendt på mail til hbs@fertin.com og prt@sj.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01586-25 Ref. Peter Lomholt Langdahl 29-08-2016 Tilladelse til rørledning til

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Kystdirektoratet Drifts og Anlægsafdeling Att.: Lars Erik Olsen Pr. mail: lao@kyst.dk Kystdirektoratet J.nr. 18/01567-11 Ref. Thomas Larsen 24-09-2018 Tilladelse til genplacering af opgravede sten fra

Læs mere

A/S Havnen ved Kolby Kås Brattingsborg 1B 8305 Samsø. Sendt elektronisk til Journal TS Dato 7.

A/S Havnen ved Kolby Kås Brattingsborg 1B 8305 Samsø. Sendt elektronisk til Journal TS Dato 7. A/S Havnen ved Kolby Kås Brattingsborg 1B 8305 Samsø Sendt elektronisk til jh@a1consult.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Københavns Lufthavne A/S Søren Herskind Lufthavnsboulevarden 6 2770 Kastrup Kystdirektoratet J.nr. 16/02453-18 Ref. Peter Lomholt Langdahl 11-08-2016 Sendt på mail til s.herskind@cph.dk Tilladelse til

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til ombygning og udvidelse af eksisterende slæbested, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til ombygning og udvidelse af eksisterende slæbested, på de vilkår som fremgår nedenfor. Aarhus Kommune, Sport & Fritid Vestergade 55, Postboks 619 8100 Århus C Att.: Søren Clausen - scla@aarhus.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/01293-10 Ref. Thomas Larsen 11-02-2016 Tilladelse til ombygning og

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til forstærkning af mole ved udlægning af marksten ved Blans Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til forstærkning af mole ved udlægning af marksten ved Blans Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor. Blans Bådklub Blans Hovedvej 23 4941 Bandholm Sendt på mail til gerding@campaqnet.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01862-13 Ref. Jeppe Bech Carlsen 09-06-2016 Tilladelse til forstærkning af mole ved Blans

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Guldborgsund Kommune cbw@guldborgsund.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/03281-12 Ref. Thomas Larsen 08-12-2016 Tilladelse til renovering af havneanlæg ved Sophieholmen, matr. 1539 Nykøbing F. Bygrunde, Nykøbing

Læs mere

Standard: Afgørelse i henhold til Metroloven

Standard: Afgørelse i henhold til Metroloven Standard: Afgørelse i henhold til Metroloven Energinet.dk Sendt elektronisk til Energinet.dk ved Niels Christian Brix: NCB@energinet.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Juelsminde Havn & Marina Haavnen 6 B 7130 Juelsminde Pr. mail: mail@juelsmindehavn.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/01308-13 Ref. Thomas Larsen 21-01-2016 Tilladelse til at etablere træmole og havnekran i

Læs mere

Klaptilladelse til: Hornbæk Havn.

Klaptilladelse til: Hornbæk Havn. Fonden Hornbæk Havn Havnevej 24 3100 Hornbæk Att.: Michael Fritzen Mail: fritzen-consult@post.tele.dk Tlf: 49700268 / 20490268 CVR: 32591159 Klaptilladelse til: Hornbæk Havn. Tilladelsen omfatter: Naturstyrelsen

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til etablering af et havbrugsanlæg i Hjelm Bugt- Justeret placering.

Ansøgning om tilladelse til etablering af et havbrugsanlæg i Hjelm Bugt- Justeret placering. From: Stig Prüssing (NaturErhvervstyrelsen) Sent: 10 Nov 2016 11:49:17 +0100 To: 'sfs@dma.dk';'kdi@kyst.dk';'mail@dkfisk.dk';'svana@svana.dk';'mst@mst.dk';'dn@dn.dk';'lbt@sportsfisker forbundet.dk';''mynd@aqua.dtu.dk'

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Aarhus Kommune, Teknik og Miljø Rådhuspladsen 2 8000 Århus C Att.: Gitte Frøkjær, fge@aarhus.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02214-11 Ref. Thomas Larsen 13-07-2016 Tilladelse til ny kajkant ved Bassin 5,

Læs mere

Tilladelse til etablering af afkastledning i Skudeløbet i Københavns Nordhavn

Tilladelse til etablering af afkastledning i Skudeløbet i Københavns Nordhavn HOFOR A/S Ørestads Bolulevard 34 2300 København S Sendt elektronisk: maco@hofor.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Køge Marina Bådehavnen 2 4600 Køge Kystdirektoratet J.nr. 15/01242-15 Ref. Laura Storm Henriksen 18-01-2016 Tilladelse til etablering af bro med krible krableplatform i Køge Marina ud for matr. nr. 11tø,

Læs mere

Forslaget er sendt i høring den 5. september 2012 med høringsfrist den 26. september 2012 til i alt 73 myndigheder, organisationer m.v.

Forslaget er sendt i høring den 5. september 2012 med høringsfrist den 26. september 2012 til i alt 73 myndigheder, organisationer m.v. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 L 40 Bilag 1 Offentligt NOTAT 23. oktober 2012 Høringsnotat ad L 40 - Forslag til ændring af søloven, lov om skibes besætning, lov om tillæg til strandingslov

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Bjørn Outzen Rasmussen Bredgade 24, lejl. 302 6000 Kolding Sendt på mail til outzen6000@gmail.com Kystdirektoratet J.nr. 16/00368-15 Ref. Peter Lomholt Langdahl 05-07-2016 Tilladelse til udlægning af en

Læs mere

Erhvervsstyrelsens høringssvar vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ferie for søfarende

Erhvervsstyrelsens høringssvar vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ferie for søfarende 13. december 2013 Sagsnr.: 13/03663 /celjor-erst Erhvervsstyrelsens høringssvar vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ferie for søfarende Erhvervsstyrelsen har konstateret, at Søfartsstyrelsen

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Næstved Kommune Teatergade 6 4700 Næstved Pr. mail: naestved@naestved.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/01025-16 Ref. Thomas Larsen 04-12-2015 Tilladelse til etablering af flydebro - Pouls Vig, matr.nr. 1be

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Skive Kommune Rådhuspladsen 2 7800 Skive Att.: Jens Gørup, jegj@skivekommune.dk Kystdirektoratet J.nr. 17/02520-11 Ref. Thomas Larsen 31-10-2017 Tilladelse til uddybning i Skive Jollehavn, samt uddybning

Læs mere

Dette notat beskriver konsekvenserne af overtagelse af afmærkningsområdet med særligt fokus på de internationale forhold.

Dette notat beskriver konsekvenserne af overtagelse af afmærkningsområdet med særligt fokus på de internationale forhold. NOTAT Notat om internationale aftaler og forpligtelser samt mødefora i forbindelse med de færøske myndigheders evt. overtagelse af sagsområder på Søfartsstyrelsens område 25. februar 2018 Vores reference:

Læs mere

20. august 2015 EM 2015/164. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

20. august 2015 EM 2015/164. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 20. august 2015 EM 2015/164 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning 1.1 Overordnet baggrund for forslaget Inatsisartutlov nr. 13 af 22. november 2011 om den gymnasiale uddannelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Dansk Internationalt Skibsregister

Forslag. Lov om ændring af lov om Dansk Internationalt Skibsregister Lovforslag nr. L XX Folketinget 2008-09 Fremsat den {FREMSAT} 2008 af økonomi- og erhvervsministeren (Lene Espersen) Forslag til Lov om ændring af lov om Dansk Internationalt Skibsregister (Kollektive

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til etablering af ny flydende servicebygning i Frederikssund Lystbådehavn, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til etablering af ny flydende servicebygning i Frederikssund Lystbådehavn, på de vilkår som fremgår nedenfor. Frederikssund Lystbådehavn Kalvøvej 15 3600 Frederikssund Pr. mail: erikra64@gmail.com Kystdirektoratet J.nr. 17/03467-18 Ref. Thomas Larsen 22-08-2018 Tilladele til etablering af servicebygning i Frederikssund

Læs mere

Alexander Milan. Med venlig hilsen. Pernille Sædam Marstal Advokat www.soefartensledere.dk

Alexander Milan. Med venlig hilsen. Pernille Sædam Marstal Advokat www.soefartensledere.dk Fra: Pernille Sædam Marstal Sendt: 25. februar 2015 16:41 Til: Emne: VS: Frist: 23. marts 2015 - høring - bekendtgørelse om ferie for søfarende Vedhæftede filer: Høringsbrev.pdf; Høringsparter.pdf;

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Fonden for Reersø Havn Johnny Lihme Pr. mail: lihme@post.tele.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/00088-25 Ref. Thomas Larsen 11-03-2016 Tilladelse til at forlænge den sydlige mole i Reersø Havn, Strandvejen

Læs mere

Malene Malling Taarbæk Strandvej Klampenborg cc.

Malene Malling Taarbæk Strandvej Klampenborg cc. Dato: 23-05-2019 Malene Malling Taarbæk Strandvej 22 2930 Klampenborg mm@malling.com cc. phv@horten.dk Ref.: J.nr.: gej 04.18.10-K08-3-17 Tilladelse til badebro Ejendom: Taarbæk Strandvej 22, matr.nr.

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Julemærkehjemmet Fjordmark Att. Jesper Lildholdt Fjordvejen 20 6340 Kruså Kystdirektoratet J.nr. 16/02074-16 Ref. Peter Lomholt Langdahl 05-07-2016 Sendt på mail til: jesper.lildholdt@julemaerket.dk Tilladelse

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Søvangen Bådklub V/Alex Breinholt Nielsen Tavervej 28 9270 Klarup Kystdirektoratet J.nr. 15/00647-12 Ref. Anna L. S. Østergaard 20-08-2015 Tilladelse til flytning af bådebro ud for matr. nr. 1cq Lindholm

Læs mere

Høringsnotat vedr. bekendtgørelse om beredskab i oliesektoren

Høringsnotat vedr. bekendtgørelse om beredskab i oliesektoren Høringsnotat vedr. bekendtgørelse om beredskab i oliesektoren Kontor Center for Forsyning Dato 6. april 2018 J nr. 2017-1546 /MMO/JCV/SMT Et udkast til bekendtgørelse om beredskab i oliesektoren har været

Læs mere

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage eventuelle høringssvar senest mandag den 19. november 2018 kl

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage eventuelle høringssvar senest mandag den 19. november 2018 kl Til høringsparter Dyresundhed J.nr. 2017-14-31-00336 Ref. AJK Dato: 26-10-2018 Høring over udkast til bekendtgørelse om ikke-kommerciel flytning af selskabsdyr, ind- og udførsel af visse levende dyr, samt

Læs mere

Etablering af nyt søkabel på tværs af Lillebælt

Etablering af nyt søkabel på tværs af Lillebælt Til farvandets brugere og berørte parter Etablering af nyt søkabel på tværs af Lillebælt Høring til brug for Søfartsstyrelsens behandling 6. november 2012 Energinet.dk skal i foråret 2013 i forbindelse

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at der anlægges 2 spildevandsledninger over Mariager Fjord, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at der anlægges 2 spildevandsledninger over Mariager Fjord, på de vilkår som fremgår nedenfor. Mariagerfjord Vand a/s Islandsvej 7 9560 Hadsund Pr. mail: mail@mfv.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/01277-21 Ref. Thomas Larsen 07-03-2016 Tilladelse til krydsning med 2 spildevandsledninger mellem Dania

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at udløbsledning med udløbsbygværk ved Holmsmose, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at udløbsledning med udløbsbygværk ved Holmsmose, på de vilkår som fremgår nedenfor. Langeland Kommune Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Kystdirektoratet J.nr. 18/01875-14 Ref. Thomas Larsen 24-08-2018 Tilladelse til udløbsledning m. udløbsbygværk ud for Holmsmose, matr.nr. 8a Frellesvig By,

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Byggeselskabet Mogens de Linde Att.: Hans Jørgen Jacobsen Pr. mail: hjj@e-box.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02122-24 Ref. Thomas Larsen 05-09-2016 Tilladelse til renovering i form af ny kajkant og opfyld

Læs mere

På baggrund af den afsluttede høring kan det konkluderes, at der ikke er udtrykt kritik af lovforslaget.

På baggrund af den afsluttede høring kan det konkluderes, at der ikke er udtrykt kritik af lovforslaget. Høringsnotat til Folketingets Grønland s- udvalg 17. marts 2016 Høringsnotat vedrørende forslag til lov for Grønland om kontrol med eksport af produkter med dobbelt anvendelse - Lxx 1. Indledning Lovforslaget

Læs mere

By og Havn, Anne Frederikke Aage Nordre Toldbod København. Sendt pr. mail til: og

By og Havn, Anne Frederikke Aage Nordre Toldbod København. Sendt pr. mail til: og By og Havn, Anne Frederikke Aage Nordre Toldbod 7 1259 København Sendt pr. mail til: aaa@byoghavn.dk og RALA@arkitema.dk Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk

Læs mere

Klaptilladelse til: Gedser Lystbådehavn.

Klaptilladelse til: Gedser Lystbådehavn. Gedser Lystbådehavn Havnekontoret Vestre Strand 1 4874 Gedser E-mail: gk@guldborgsund.dk Tlf 54 17 92 45 CVR nr. 2918 8599 Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4311-00088 Ref. jabro Den 21 maj 2014 Klaptilladelse

Læs mere