SF Nordjyllands E45-trafikløsning : September 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SF Nordjyllands E45-trafikløsning 2013-2030 : September 2013"

Transkript

1 SF Nordjyllands E45-trafikløsning : September 2013 Forbedring af sikkerhed og kapacitet på E45 ved Limfjordstunnelen SF er af den opfattelse, at den langstrakte diskussion om den 3. Limfjordsforbindelse ikke må stå i vejen for, at sikkerheden forbedres og kapaciteten udvides på E45 omkring Limfjordstunnelen. Det er et meget åbent spørgsmål, om en 3. Limfjordsforbindelse over Egholm overhovedet er nødvendig. Rambøll har for ganske nylig vurderet kapacitetsbehovet i fjordkrydsningen, i Landstrafikmodellen, og er kommet frem til, at Limfjordstunnelen i 2030 skal kunne håndtere en årsdøgntrafik på køretøjer, hvis der ikke laves en Egholm-forbindelse. Det er vores opfattelse, at den nuværende motorvej og tunnel, efter ombygning som foreslået i nærværende notat, omtrentligt vil kunne håndtere denne årsdøgntrafik. På denne baggrund foreslår vi, at der ikke træffes principbeslutning om en Egholm-forbindelse eller anden forbindelse inden 2018, men at forbedringerne i nærværende notat hurtigst muligt gennemføres, hvorefter man i de

2 næste 4 år evaluerer virkningen. Først herefter, fra 2018, bør det igen vurderes, hvilke fremadrettede løsninger der eventuelt måtte blive brug for. De 4 sikkerheds- og kapacitetsproblemer, der skal løses, er : A. Motorvejen mod syd (Aarhus) indsnævres fra 3 til 2 baner lige efter tunnelen. B. Trafikken fra Aalborg C til Nørresundby C kommer forkert ind i tunnelen C. Der er ikke overhalingsforbud (ikke forbud mod vognbaneskift) i tunnelen D. Tilkørselsvejene til City Syd, Aalborg Lufthavn/Hanherred/Aalborg Havn bør forbedres Den samlede plan for E45 ses herunder :

3 A. Motorvejen mod syd indsnævres fra 3 til 2 baner lige efter tunnelen (Løsning : Lav et 3. sydgående spor) : Lige efter tunnelen, i selve mundingen mod Aarhus, forsvinder inderbanen. Dette fører til hasarderede vognbaneskift inde i tunnelen, med risiko for efterfølgende uheld. Samtidig medvirker det til kødannelser, fordi sammenfletningerne og den stejle bakke umiddelbart syd for tunnelen er medvirkende til, at hastigheden pludselig sænkes markant,specielt i inderbanen. Problemet kan løses ved etablering af et tredie sydgående spor frem til Humlebakken, en strækning på 2,2 km : På illustrationen er det vist, hvordan det nuværende nødspor kan inddrages til en ny inderbane, et tredie spor op ad bakken til frakørsel Humlebakken. Inderbanen på illustrationen er således beliggende i det nuværende nødspor. Der kan fremover kun ske indkørsel til Aalborg C fra det højre spor i tunnelen. Dette højre spor går altså fremover både mod Aarhus og mod frakørsel Aalborg C. En helt normal og tryg dansk motorvejsudførelse i modsætning til i dag.

4 Vejdirektoratet har selv peget på denne løsning i VVM-redegørelsen for den 3. Limfjordsforbindelse, så plangrundlaget er til stede og arbejdet kan umiddelbart igangsættes. Prisen er (Vejdirektoratets egne tal incl. tillæg) : Kr. 116,2 mill. Ønsker man at udføre denne ændring som et tidsbegrænset forsøg, kan det gøres uden at ændre det nuværende nødspor, men blot ved at ændre stribningen på strækningen og lave en mindre ombygning der hvor spærrefladen er vist på illustrationen. Anslået pris for dette forsøg incl. ændret og forbedret skiltning før og i tunnelen ca. 20 mill. kr. B. Trafikken fra Aalborg C til Nørresundby C kommer forkert ind i tunnelen (Løsning : Lav en justeret tilkørsel ad eksisterende veje) : I nordgående retning, mod Frederikshavn og Hirtshals, er der det problem, at tilkørslen fra Aalborg C kommer i 2 baner ind mod tunnelen og skal flette sammen fra venstre med den hurtige trafik på E45, der ligeledes kommer i 2 baner. Dette giver 3 udfordringer : 4 baner bliver til 3 Trafikken fra venstre (fra Aalborg C) er ofte langsommere end trafikken på E45 Trafikanter fra Aalborg C, der lige efter tunnelen skal til højre mod Nørresundby C, skal krydse 2 vognbaner inde i selve tunnelen Den mest oplagte, fremtidssikrede og billigste løsning på dette problem er en kombination af 2 ting : Justeret vej fra Aalborg C til Nørresundby C (vist med blå streg på kortet herover), så trafikken fra Aalborg C mod Nørresundby C ledes korrekt ned på motorvejen via tilkørsel Øster Uttrup Vej, mens den øvrige trafik fra Aalborg C gennem tunnelen og videre nordpå ledes af den nuværende vej ind i det venstre spor i tunnelen med totalt overhalingsforbud til og fra de øvrige 2 baner. Først efter tunnelen kan man skifte bane.

5 Den nuværende tilkørsel er vist med rødt, og den fremtidige tilkørsel for trafik til Nørresundby C er vist med blåt. Den blå vej er i forvejen tilkørselsvej til E45 Syd, mod Aarhus. I middeltæt trafik er der ca. 3 biler pr. minut, der kommer fra Aalborg C og skal dreje fra mod Nørresundby C umiddelbart efter tunnelen. I myldretidstrafikken er der ca. 6 biler pr. minut, der skal denne vej. Denne ekstra trafik kan rummes på den eksisterende kommunevej, der fører op til de to rundkørsler ved tilkørsel Øster Uttrup Vej. For de nævnte 3-6 biler pr. minut vil der være et ekstra tidsforbrug på ca. 2½ minut, men vi mener, det er en lille pris at betale for at få forbedret sikkerhed og kapacitet i tunnelen. Pris for ændret skiltning : 3 mill. kr.

6 Princip for ændret skiltning ved start af tilkørsel fra Aalborg C mod tunnel C. Der er ikke overhalingsforbud i tunnelen (Løsning : Lav overhalingsforbud/forbud mod vognbaneskift) Når det 3. sydgående spor (se øverst pkt. A) og den justerede tilkørsel fra Aalborg C til Nørresundby C (herover pkt. B) er etableret, er der 3 baner igennem tunnelen og efter tunnelen i både nord- og sydgående retning, og trafikken kan afvikles uden sammenfletning før tunnelen eller vognbaneskift i tunnelen. Men for at dette kan virke skal der indføres totalt overhalingsforbud i tunnelen, som vist på illustrationen herunder :

7 I dag er der total overhalingstilladelse i hele tunnelen, hvilket fører til mange farlige situationer og uheld, og dermed driftsforstyrrelser i tunnelen. På illustrationen herover er vi lige kørt ned i tunnelen fra syd, og er på vej mod Frederikshavn. Efter gennemførsel af pkt. B Justeret vej til Nørresundby C og pkt.c Overhalingsforbud er situationen den, at al trafik fra Aalborg C, der skal videre nordpå mod Nørresundby N, Frederikshavn og Hirtshals, kører i venstre bane igennem tunnelen og kan ikke forlade denne før tunnelen slutter al trafik, der skal køre fra mod Nørresundby C umiddelbart efter tunnelen, er allerede i højre bane og ligger derfor rigtigt al trafik på selve E45 ligger i højre bane og midterbanen og kan fortsætte uhindret ned i tunnelen uden sammenfletning fra Aalborg C lige før tunnelen. Herved undgås kø og farlige vognbaneskift, og hastighedsforskellen på E45-trafikken og trafikken fra Aalborg C kan udlignes ned igennem tunnelen uden at vognbaneskift undervejs er en mulighed. Pris for ændret stribning og ændret skiltning : Ca. 15 mill. kr.

8 Herover : Indkørsel i tunnelen fra E45 i nordlig retning, efter indførelse af overhalingsforbud: Trafikken fra E45 kommer uændret ind i de to spor til højre, men der er lavet overhalingsforbud. Trafikken fra Aalborg C kommer kun ind i sporet længst til venstre, og kører i eget spor hele vejen igennem tunnelen. Bilister, der skal dreje fra mod Nørresundby C lige efter tunnelen, ligger allerede korrekt i højre bane, den bane billedet er taget fra.

9 Herover : Lige nord for tunnelen efter ændring. Bilerne fra Aalborg C, der kører i venstre bane nordpå, har god tid til at nå at placere sig korrekt inden næste frakørsel, Nørresundby N. Skal de videre mod Frederikshavn, er de allerede i en af de 2 korrekte baner. Løsningen med fuldt overhalingsforbud i tunneler bruges med succes mange steder i udlandet. Herunder et par eksempler :

10 D. Tilkørselsvejene til City Syd, Aalborg Lufthavn/Hanherred/Aalborg Havn bør forbedres. Statsligt bidrag til ombygning af motorvejstilkørsel Mariendals Mølle, mod nyt supersygehus kan overvejes. Intelligent Trafikstyring indføres. Ekstra rør i øst en mulighed. Aalborg kommune er for egne midler i gang med at etablere en ny vej, Egnsplanvej, til det nye, kommende regionale sygehus i Aalborg Øst. I den forbindelse er det nødvendigt at lave en større ombygning af motorvejsfrakørsel Mariendals Mølle, som er den sydligste frakørsel mod Aalborg på E45. SF har den opfattelse, at staten i et vist omfang har en forpligtelse til at holde de centrale motorvejsfrakørsler ved Aalborg opdaterede, så de tager højde for den byudvikling, der er sket siden etableringen i Dette er endnu ikke sket i den sydlige og østlige ende af motorvejsnettet, men den kommende opgradering af motorvejsfrakørsel Mariendals Mølle vil dels sikre bedre adgang til det nye supersygehus, og dels bedre adgang til bolig- og erhvervsområderne i Aalborg City Syd og Aalborg SØ og Aalborg Ø. Set i dette lys vil vi foreslå en statslig medfinansiering i størrelsesordenen 100 mio. kr., gerne koblet til etablering af en ny frakørselsgren fra Mariendals Mølle til City Syd, hvor der er sket en stor udvikling. Denne gren er vist med lilla på oversigtskortet øverst. Alternativt kan en ny frakørsel ved Dall Rasteplads eller Dall Møllevej (også vist med lilla på kortet øverst) løse problemet med en bedre adgangsvej til City Syd. Det fremføres ofte, at en Egholm-motorvej er den bedste løsning på adgangen til City Syd. Men det er faktisk ikke rigtigt, hvilket dokumenteres her : I henhold til VVM-redegørelsen fra 2009 om "Nye vejanlæg i Aalborg Syd" vil en tilslutning fra E45 til City Syd via etablering af "Ny Dallvej" reducere trafikken på Hobrovej i 2020 med biler/døgn, og dermed give følgende mere retvisende (korrekte) beregning af trafikken på Hobrovej i 2020: Hobrovej Biler/døgn i 2020 Hobrovej Ændring biler/døgn Egholm-linjen laves Parallel-tunnel inkl. "NY Dallvej" laves

11 VVM-redegørelsen viser derfor, at en parallel-tunnel kombineret med "Ny Dallvej" vil give den største reduktion af trafikken på Hobrovej i Dermed er de reelle tidsgevinster og den reelle nutidsværdi ved Østløsningen groft undervurderet i den nye VVM-redegørelse fra For at komplettere løsningen er det tillige nødvendigt med Intelligent Trafikstyring på Limfjordsbroen og tilstødende veje i tilfælde af stop i tunnelen, således at Limfjordsbroen i disse særlige situationer kan fungere som nødvej. Den Intelligente Trafikstyring vurderes at koste ca. 30 mill. kr. Det er endvidere nødvendigt at etablere Intelligent Trafikstyring på strækningen mellem motorvejen og Aalborg Lufthavn/Hanherred (Høvejen). Vurderes dette ikke tilstrækkeligt, kan det komme på tale at ændre vejadgangen for naboer til Høvejen, så denne kan opgraderes, eller at forlægge dele af Høvejen længere nordpå, så den kommer uden om bebyggelser og krydsende veje. Sammenfattende kan sikkerheden forbedres markant og kapaciteten forøges væsentligt ved at gennemføre disse tiltag, til en samlet pris på mill.kr. Og det kan gøres nu. Vælger man at starte omkring tunnelen, koster den komplette løsning her 150 mill. kr. Viser det sig efter nogle års evaluering nødvendigt at etablere et ekstra tunnelrør ved siden af den nuværende tunnel, kan dette kobles på ovenstående løsning uden problemer. Prisen for dette varierer imellem 2,1 og 4 mia. kr. afhængig af valgt løsningsmodel. Viser der sig efter nogle års evaluering et behov for en ny vestlig forbindelse, vil det her udførte arbejde ikke være spildt, idet det permanent forbedrer kapacitet og sikkerhed på den nuværende E45 igennem Aalborg. Se video (kør selv en tur) på På vegne af SF Nordjylland SF Aalborg SF-gruppen i KommuneKontaktRåd Nordjylland

SF Nordjyllands E45-trafikløsning 2013-2030 : September 2013 REVIDERET FEBRAR 2014, SE RØDE TILFØJELSER HERUNDER

SF Nordjyllands E45-trafikløsning 2013-2030 : September 2013 REVIDERET FEBRAR 2014, SE RØDE TILFØJELSER HERUNDER Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 173 Offentligt (02) SF Nordjyllands E45-trafikløsning 2013-2030 : September 2013 REVIDERET FEBRAR 2014, SE RØDE TILFØJELSER HERUNDER Forbedring af sikkerhed

Læs mere

SF Nordjyllands trafikløsning Limfjordstunnelen (rev. September 2015):

SF Nordjyllands trafikløsning Limfjordstunnelen (rev. September 2015): Transportudvalget 2014-15 (2. samling) TRU Alm.del Bilag 59 Offentligt SF Nordjyllands trafikløsning Limfjordstunnelen (rev. September 2015): Forbedring af sikkerhed og kapacitet ved Limfjordstunnelen

Læs mere

Mindre kø i Limfjordstunnelens nordgående retning mod Frederikshavn og Hirtshals

Mindre kø i Limfjordstunnelens nordgående retning mod Frederikshavn og Hirtshals Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 300 Offentligt Mindre kø i Limfjordstunnelens nordgående retning mod Frederikshavn og Hirtshals Oversigtskort, der viser området omkring Kridtsvinget

Læs mere

VVM 3. Limfjordsforbindelse

VVM 3. Limfjordsforbindelse VVM 3. Limfjordsforbindelse Reflektioner over trafikudviklingen over Limfjorden Usikkerhed om trafikudviklingen og dermed behovet for yderligere vejkapacitet over Limfjorden Hvis udviklingen i trafikken

Læs mere

- EN GOD INVESTERING. 14 gode grunde 3. LIMFJORDSFORBINDELSE. www.3limfjordsforbindelse.nu info@3limfjordsforbindelse.nu

- EN GOD INVESTERING. 14 gode grunde 3. LIMFJORDSFORBINDELSE. www.3limfjordsforbindelse.nu info@3limfjordsforbindelse.nu 3. LIMFJORDSFORBINDELSE - EN GOD INVESTERING Det nye Folketing skal sikre, at der nu vedtages en anlægslov for den 3. Limfjordsforbindelse, samt at der anvises en statslig finansiering. 14 gode grunde

Læs mere

De 10 myter om Egholm-motorvejen og hvorfor de er falske

De 10 myter om Egholm-motorvejen og hvorfor de er falske De 10 myter om Egholm-motorvejen og hvorfor de er falske 1. "Det haster med anlæg af en ny forbindelse" 2. "En Egholmforbindelse vil aflaste centrum" 3. "En Egholmforbindelse er bedst for udviklingen i

Læs mere

Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Bilag 195 Offentligt

Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Bilag 195 Offentligt Trafikudvalget 2009-10 TRU alm del Bilag 195 Offentligt - - - in«aalborg KOMMUNE Folketinget Trafikudvalgets Sekretariat Christiansborg 1240 København K 22-01-2010 Hermed fremsendes ifølge aftale med trafikudvalgets

Læs mere

et nordjylland i udvikling!

et nordjylland i udvikling! et nordjylland i udvikling! Nordjylland står sammen i samfundets interesse. Køen over Limfjorden bliver i de kommende år længere og længere. Limfjorden bliver snart en barriere for Nordjyllands udvikling.

Læs mere

Trafikproblemer ved Aalborg

Trafikproblemer ved Aalborg Trafikproblemer ved Aalborg Og spillet om hvilke kasser, der skal betale 3. Limfjordsforbindelse. Staten kan formentlig spare ca. 3 mia. kr. 1 Er Egholm-motorvejen en god ide -> 1. For Aalborg? 2. For

Læs mere

Byer, der ligger ved en flod får intet tilskud til broer. En bybro for 2-3 mia. er fuldstændig urealistisk i.f.t. Aalborgs budget.

Byer, der ligger ved en flod får intet tilskud til broer. En bybro for 2-3 mia. er fuldstændig urealistisk i.f.t. Aalborgs budget. Kassesystemet Staten betaler: Motorveje, landeveje Kommunen betaler: Alle andre veje. Byer, der ligger ved en flod får intet tilskud til broer. En bybro for 2-3 mia. er fuldstændig urealistisk i.f.t. Aalborgs

Læs mere

Ønske om 8 justeringer af beregningen af anlægs- og samfundsøkonomi for 3. Limfjordsforbindelse i forhold til Vejdirektoratets VVM-redegørelse 2011

Ønske om 8 justeringer af beregningen af anlægs- og samfundsøkonomi for 3. Limfjordsforbindelse i forhold til Vejdirektoratets VVM-redegørelse 2011 Ønske om 8 justeringer af beregningen af anlægs- og samfundsøkonomi for 3. Limfjordsforbindelse i forhold til Vejdirektoratets VVM-redegørelse 2011 Vejdirektoratets VVM redegørelse fra 2011 anbefaler en

Læs mere

Min konklusion om 3. Limfjordsforbindelse med regneark version 3 Af Anders Wested, Nørresundby, tlf. 20489503, anderswested@live.

Min konklusion om 3. Limfjordsforbindelse med regneark version 3 Af Anders Wested, Nørresundby, tlf. 20489503, anderswested@live. Min konklusion om 3. Limfjordsforbindelse med regneark version 3 Af Anders Wested, Nørresundby, tlf. 20489503, anderswested@live.dk (Denne tekst kombinerer indsigelse, forslag til trafikplan, beregning

Læs mere

Vognbaneskift ved vejarbejde

Vognbaneskift ved vejarbejde Lene Herrstedt, Direktør, Civilingeniør Ph.D. Trafitec lh@trafitec.dk VEJFORUM 2007-11-07 Vognbaneskift ved vejarbejde Undersøgelse af trafikanters adfærd med hensyn til vognbaneskift i forbindelse med

Læs mere

Vejdirektoratets planer for ITS

Vejdirektoratets planer for ITS Vejdirektoratets planer for ITS Vej- og trafikchef Charlotte Vithen Udvikling i trafikken Motorvejsnettet afvikler en stadig større andel af trafikken Stigende trafik har ført til trængsel og fremkommelighedsproblemer

Læs mere

Anvendelse af Landstrafikmodellen. Adnan Jelin, Trafikstyrelsen Henrik Nejst Jensen, Vejdirektoratet

Anvendelse af Landstrafikmodellen. Adnan Jelin, Trafikstyrelsen Henrik Nejst Jensen, Vejdirektoratet Anvendelse af Landstrafikmodellen Adnan Jelin, Trafikstyrelsen Henrik Nejst Jensen, Vejdirektoratet Anvendelse af Landstrafikmodellen Valideringsprocessen Trafikberegninger LTM i praksis En helt ny form

Læs mere

Nye vejanlæg i Aalborg Syd

Nye vejanlæg i Aalborg Syd Kommuneplantillæg m. bilag: VVM redegørelse Projektplaner Mindretalsudtalelse fra SF Supplerende materiale: Arbejdsnotater BORGERMØDE 25. august 2009 Kl. 19.00 Velkomst v/ rådmand Mariann Nørgaard De nye

Læs mere

strategiske vejnet Nyhedsbrev nr. 1, 27. februar 2015 Nyhedsbrev Velkommen til nyhedsbrevet om Det strategiske vejnet.

strategiske vejnet Nyhedsbrev nr. 1, 27. februar 2015 Nyhedsbrev Velkommen til nyhedsbrevet om Det strategiske vejnet. Velkommen til nyhedsbrevet om Det. I dette brev giver vi en orientering om den seneste udvikling i regi af Det. Emnerne er kortet Overblik Over Vejarbejder, faste omkørselsruter og fælles trafikinformation.

Læs mere

TSA 52, Odense SV. Evaluering af dynamisk ruderanlæg. Annette Jørgensen, Vejdirektoratet Ole Svendsen, Vejdirektoratet Jonas H.

TSA 52, Odense SV. Evaluering af dynamisk ruderanlæg. Annette Jørgensen, Vejdirektoratet Ole Svendsen, Vejdirektoratet Jonas H. TSA 52, Odense SV Evaluering af dynamisk ruderanlæg Annette Jørgensen, Vejdirektoratet Ole Svendsen, Vejdirektoratet Jonas H. Olesen, Cowi Før 2 Efter 3 4 5 6 Hvad forventer vi af det dynamiske ruderanlæg?

Læs mere

Trafikproblemer ved Aalborg

Trafikproblemer ved Aalborg Transportudvalget 2012-13 (Omtryk - 06/11/2012 - Yderligere materiale tilføjet) TRU alm. del Bilag 17 Offentligt Trafikproblemer ved Aalborg Og spillet om hvilke kasser, der skal betale 3. Limfjordsforbindelse.

Læs mere

Notat. Beskrivelse af Anlægsfasen for Egnsplanvej, tilslutningsanlæg. VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd. Svend Erik Pedersen

Notat. Beskrivelse af Anlægsfasen for Egnsplanvej, tilslutningsanlæg. VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd. Svend Erik Pedersen Notat Projekt Kunde Fra Til VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd Aalborg Kommune Svend Erik Pedersen Aalborg Kommune Rambøll Danmark A/S Prinsensgade 11 DK-9000 Aalborg Danmark Telefon +45 9935

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse.

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse. Hørsholm Kommune Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest Trafikanalyse COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Borgermøde i Gug vedr. Nye Veje i Aalborg Syd tirsdag d. 25-08-2009. Velkomst v/rådmand Mariann Nørgaard, Teknik- og Miljøforvaltningen

Borgermøde i Gug vedr. Nye Veje i Aalborg Syd tirsdag d. 25-08-2009. Velkomst v/rådmand Mariann Nørgaard, Teknik- og Miljøforvaltningen Borgermøde i Gug vedr. Nye Veje i Aalborg Syd tirsdag d. 25-08-2009 PROGRAM: Velkomst v/, Teknik- og Miljøforvaltningen Indsigelser skal fremsendes til Teknik- og Miljøforvaltningen senest d. 14. september

Læs mere

Dagsorden: Trafikudvalget: - Opgradering af jernbanen Hobro - Aalborg - Den 3. Limfjordsforbindelse - Jernbane til Aalborg Lufthavn.

Dagsorden: Trafikudvalget: - Opgradering af jernbanen Hobro - Aalborg - Den 3. Limfjordsforbindelse - Jernbane til Aalborg Lufthavn. Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Bilag 80 Offentligt Møde Folketingets Trafikudvalg Tid Fredag den 05.11.2010, kl. 12.00 Sted Mødelokale 157 Deltagere Folketingets Trafikudvalg: Flemming Damgaard Larsen

Læs mere

Afmærkning af vejarbejde

Afmærkning af vejarbejde Afmærkning af vejarbejde Vognbaneskift Adfærdsundersøgelse 28. marts 2007 Lene Herrstedt Poul Greibe Belinda la Cour Lund Aps Forskerparken SCION DTU Diplomvej, bygning 376 2800 Kgs. Lyngby www.trafitec.dk

Læs mere

NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS

NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS Projektets formål er at skabe direkte adgang til E45 Østjyske Motorvej fra Horsens by og havn via etablering af nyt tilslutningsanlæg nord for

Læs mere

Vi baner vejen for bedre trafikforbindelser

Vi baner vejen for bedre trafikforbindelser Vi baner vejen for bedre trafikforbindelser Trafikale konsekvenser for dig i anlægsfasen Anlæg af Den nye bane København-Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve Syd og Solrød

Læs mere

Åbent brev til transportminister Pia Olsen Dyhr ang. 3. Limfjordsforbindelse.

Åbent brev til transportminister Pia Olsen Dyhr ang. 3. Limfjordsforbindelse. Fra Anders Wested Aalborg 10/9-2013 Trafikalt Folkeparti Venøvej 10 9400 Nørresundby Tlf. 20489503 Åbent brev til transportminister Pia Olsen Dyhr ang. 3. Limfjordsforbindelse. Tillykke med udnævnelsen

Læs mere

VVM-redegørelse & Miljøvurdering Bilag Nye vejanlæg i Aalborg Syd

VVM-redegørelse & Miljøvurdering Bilag Nye vejanlæg i Aalborg Syd VVM-redegørelse & Miljøvurdering Bilag Nye vejanlæg i Aalborg Syd Egnsplanvej, Nyt tilslutninganlæg til E45 samt Ny Dallvej eller Motorvejsindføring til City Syd Juni 2009 2 Nye vejanlæg i Aalborg Syd,

Læs mere

Vores lille teoribog

Vores lille teoribog Generelle hastigheder Vores lille teoribog 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Spiritus: Højst tilladte promillegrænse

Læs mere

Estimat over fremtidig trafik til IKEA

Estimat over fremtidig trafik til IKEA BILAG Estimat over fremtidig trafik til IKEA Estimat af fremtidig trafik til IKEA For at estimere den fremtidige trafik til IKEA tages der udgangspunkt i en tælling af trafikken i IKEA Århus og i antallet

Læs mere

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser MANGE BLIVER PÅVIRKET

Læs mere

Debat Værktøjer oplæg til debat - Svend Tøfting, Region Nordjylland

Debat Værktøjer oplæg til debat - Svend Tøfting, Region Nordjylland DANMARKS STØRSTE DORTE STIGAARD, REGION NORDJYLLAND DANMARKS STØRSTE FREMKOMMELIGHEDSUNDERSØGELSE Baggrunden for projektet det overordnede Koncept Svend Tøfting, Region Nordjylland. Spørgeskema undersøgelsen

Læs mere

Supplerende trafikredegørelse i forbindelse med elektrificering og opgradering af hastigheden på jernbanestrækningen Køge Nord Næstved.

Supplerende trafikredegørelse i forbindelse med elektrificering og opgradering af hastigheden på jernbanestrækningen Køge Nord Næstved. Supplerende trafikredegørelse i forbindelse med elektrificering og opgradering af hastigheden på jernbanestrækningen Køge Nord Næstved. På mødet den 10. juni 2013 behandlede Teknik- & Miljøudvalget sagen

Læs mere

Dynamisk Ruderanlæg (DR) Diverging Diamond Interchange (DDI) Casper Gravlev Christensen & Torben Friis Nielsen

Dynamisk Ruderanlæg (DR) Diverging Diamond Interchange (DDI) Casper Gravlev Christensen & Torben Friis Nielsen Dynamisk Ruderanlæg (DR) Diverging Diamond Interchange (DDI) Casper Gravlev Christensen & Torben Friis Nielsen 1. Baggrunden Rampekryds med stor andel af venstresvingende trafik I Frankrig opfandt man

Læs mere

Vurdering af trafikafviklingen ved brug af trafikmodellen VISUM og trafiksimuleringsmodellen

Vurdering af trafikafviklingen ved brug af trafikmodellen VISUM og trafiksimuleringsmodellen Vurdering af trafikafviklingen ved brug af trafikmodellen VISUM og trafiksimuleringsmodellen VISSIM. Indlæg på Vejforum den 2. december 2004. Af Jesper Nordskilde, jno@cowi.dk Søren Frost Rasmussen, sfr@cowi.dk

Læs mere

Evaluering af VMS tavler på M4

Evaluering af VMS tavler på M4 Evaluering af VMS tavler på M4 Forsøg med nedskiltning af hastighed ved arbejdskørsel Poul Greibe Belinda la Cour Lund 3. december 2012 Scion-DTU Diplomvej 376 2800 Kgs. Lyngby www.trafitec.dk Indhold

Læs mere

M10 rumlestriber Hastighed og adfærd

M10 rumlestriber Hastighed og adfærd M10 rumlestriber Hastighed og adfærd Poul Greibe 31. oktober 2014 Scion-DTU Diplomvej 376 2800 Kgs. Lyngby www.trafitec.dk Baggrund På M10 blev der den 28. august 2014 etableret rumlestriber på 4 forskellige

Læs mere

LINJEFØRINGEN ER IKKE BESLUTTET AF SELVE FOLKETINGET. OG SÅ LÆNGE VI INSISTERER PÅ AT FÅ DEN DYRESTE OG DÅRLIGSTE LINIEFØRING, SÅ FÅR VI INGENTING!

LINJEFØRINGEN ER IKKE BESLUTTET AF SELVE FOLKETINGET. OG SÅ LÆNGE VI INSISTERER PÅ AT FÅ DEN DYRESTE OG DÅRLIGSTE LINIEFØRING, SÅ FÅR VI INGENTING! 1 LINJEFØRINGEN ER IKKE BESLUTTET AF SELVE FOLKETINGET. OG SÅ LÆNGE VI INSISTERER PÅ AT FÅ DEN DYRESTE OG DÅRLIGSTE LINIEFØRING, SÅ FÅR VI INGENTING! EN 3. LIMFJORDSFORBINDELSE I VEST ER EN DÅRLIG INVESTERING,

Læs mere

Tilgængelighed til et nyt sygehus i Aalborg Øst

Tilgængelighed til et nyt sygehus i Aalborg Øst Tilgængelighed til et nyt sygehus i Aalborg Øst 19. december 2008 Aalborg Motorvej E45 Areal til nyt sygehus Region Nordjylland har bedt COWI om kortfattet at vurdere hvordan Aalborg Kommunes planer om

Læs mere

Limfjordsforbindelsen Optimal helhedsløsning

Limfjordsforbindelsen Optimal helhedsløsning 2018.12.13 Kaj A. Jørgensen Lektor emeritus v. Aalborg Universitet Tranevej 48, Grindsted, 9310 Vodskov kaj@inetdata.dk Limfjordsforbindelsen Optimal helhedsløsning Den absolut primære hovedfærdselsåre

Læs mere

KATTEGAT- FORBINDELSEN

KATTEGAT- FORBINDELSEN TRAFIKAL VURDERING AF KATTEGAT- FORBINDELSEN SAMMENFATNING OKTOBER 2012 2 TRAFIKAL VURDERING AF KATTEGATFORBINDELSEN FORORD Mange spørgsmål skal afklares, før Folketinget kan tage endelig stilling til

Læs mere

A11 A16 A17 A18. Farlig vejkryds, hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt

A11 A16 A17 A18. Farlig vejkryds, hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt A11 Farlig vejkryds, hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt Hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt. Tavlen opstilles hvor vejens forløb har betydning for nedsættelse af hastigheden.

Læs mere

1f 10ao 10aq 10an AABO SØRENSEN TRAFIKVURDERING AF REVIDERET KRYDSUDFORMNING I SVENSTRUP SYD ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund COWI

Læs mere

RETTELSESBLAD NR. 2 21. november 2011 KORREKTION AF OPGJORT TRAFIKARBEJDE, REJSETIDER OG EMISSIONER I VVM-UNDERSØGELSEN FOR EN 3. LIMFJORDSFORBINDELSE

RETTELSESBLAD NR. 2 21. november 2011 KORREKTION AF OPGJORT TRAFIKARBEJDE, REJSETIDER OG EMISSIONER I VVM-UNDERSØGELSEN FOR EN 3. LIMFJORDSFORBINDELSE RETTELSESBLAD NR. 2 21. november 2011 KORREKTION AF OPGJORT TRAFIKARBEJDE, REJSETIDER OG EMISSIONER I VVM-UNDERSØGELSEN FOR EN 3. LIMFJORDSFORBINDELSE Der er gennemført nye beregninger af trafikarbejde

Læs mere

En fremtidssikret løsning for vejtrafikken over Limfjorden

En fremtidssikret løsning for vejtrafikken over Limfjorden En fremtidssikret løsning for vejtrafikken over Limfjorden Civilingeniør Anker Lohmann-Hansen, Vaarstvej 185, 9260 Gistrup * anker@lohmann-hansen.dk 1 En tredje Limfjordsforbindelse i øst og vest Sammenfatning

Læs mere

Teknisk notat. Indledning

Teknisk notat. Indledning Teknisk notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.01.35-G01-1-16 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: rev. 26.04.2017 Indledning På foranledning af Søren Søe er nærværende notat udarbejdet, som forslag til

Læs mere

Kørsel på vej. Øvelseshæfte

Kørsel på vej. Øvelseshæfte EasyDrive.dk Administration: Tranegilde Bygade 13, 2635 Ishøj Tlf. 24 25 42 00 e-mail info@easydrive.dk Kørsel på vej Øvelseshæfte Mål med øvelserne på vej Formålet med undervisningen er at give dig færdighed

Læs mere

Driveteam s lille teoribog

Driveteam s lille teoribog Driveteam s lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Bilens maksimum mål: (alle mål

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. Januar /14954 Niels Fejer Christiansen

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. Januar /14954 Niels Fejer Christiansen Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 178 Offentligt DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. Januar 2012 11/14954 Niels Fejer Christiansen nfc@vd.dk 7244 3333 Transportministeriet Center for

Læs mere

vedr. Høringsnotat for den offentlige høring af VVM redegørelsen, 3. Limfjordsforbindelse, Transportudvalget , TRU alm.

vedr. Høringsnotat for den offentlige høring af VVM redegørelsen, 3. Limfjordsforbindelse, Transportudvalget , TRU alm. Til Transportminister Henrik Dam Kristensen og Transportudvalget trm@trm.dk Rasmus Prehn rasmus.prehn@ft.dk Vejdirektoratet v. Niels Fejer Christiansen nfc@vd.dk Aalborg den 18. april 2012 vedr. Høringsnotat

Læs mere

Til Hærvejskomiteen. Dokumenttype Rapport. Dato September 2013 HÆRVEJSMOTORVEJEN DOBBELTSYSTEM MED SPAREDE INVESTERINGER

Til Hærvejskomiteen. Dokumenttype Rapport. Dato September 2013 HÆRVEJSMOTORVEJEN DOBBELTSYSTEM MED SPAREDE INVESTERINGER Til Hærvejskomiteen Dokumenttype Rapport Dato September 2013 HÆRVEJSMOTORVEJEN DOBBELTSYSTEM MED SPAREDE INVESTERINGER DOBBELTSYSTEM MED SPAREDE INVESTERINGER Revision 1 Dato 2013-09-18 Udarbejdet af APO

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK OG NYE BOLIGER VED HØJSKOLEVEJ I STRIB

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK OG NYE BOLIGER VED HØJSKOLEVEJ I STRIB REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK OG NYE BOLIGER VED HØJSKOLEVEJ I STRIB ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Linjeføringen af Timeplanen i Østjylland (2 linjer) Togfondens forslag (fig 17)

Linjeføringen af Timeplanen i Østjylland (2 linjer) Togfondens forslag (fig 17) Linjeføringen af Timeplanen i Østjylland (2 linjer) Togfondens forslag (fig 17) Ny jernbanestrækning Hørning - Lyngby Togtiden vil blive væsentlig forbedret Sparet tid i forhold til Aarhus H: (23-7)min.

Læs mere

NOTAT OM 3. LIMFJORDSFORBINDELSE OG ØVRIGE VEJPROJEKTER I AALBORG-OMRÅDET

NOTAT OM 3. LIMFJORDSFORBINDELSE OG ØVRIGE VEJPROJEKTER I AALBORG-OMRÅDET Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Bilag 83 Offentligt DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. november 2010 Niels Fejer Christiansen nfc@vd.dk 7244 3694 NOTAT OM 3. LIMFJORDSFORBINDELSE OG ØVRIGE

Læs mere

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR Farum bymidteanalyse Strategi NOTAT 20. juni 2011 RAR 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Strategi... 2 1.1.1 Vejklassificering... 3 2 Frederiksborgvej... 4 2.1 Tværsnit af Frederiksborgvej...

Læs mere

NOTAT. 1. Hovedkonklusioner

NOTAT. 1. Hovedkonklusioner NOTAT Projekt Sammenhæng mellem trængsel og hændelser på E20 over Fyn Kunde Byregion Fyn og Region Syddanmark Notat nr. 02 Dato 24. august 2017 Til Thomas Thume Nielsen, Byregion Fyn Erik Ørskov, Region

Læs mere

Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet.

Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet. Bilag 3: Uddybende notat om evt. ny vej fra Viborgvej til Søftenvej. Side 1 af 5 Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet. Trafikken

Læs mere

Om folderen Den 3. Limfjordsforbindelse, find den via www.denbedstevej.dk

Om folderen Den 3. Limfjordsforbindelse, find den via www.denbedstevej.dk Om folderen Den 3. Limfjordsforbindelse, find den via www.denbedstevej.dk Hvis politikerne vedtager en 3-Limfjordsforbindelse over Egholm, overvejer jeg udgive en bog om politisk manipulation år 2014.

Læs mere

Trafikproblemer ved Aalborg

Trafikproblemer ved Aalborg Transportudvalget 2012-13 TRU alm. del Bilag 53 Offentligt Trafikproblemer ved Aalborg Og spillet om hvilke kasser, der skal betale 3. Limfjordsforbindelse. Staten kan formentlig spare ca. 3 mia. kr. 1

Læs mere

Vejdirektoratet. De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande

Vejdirektoratet. De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande Vejdirektoratet De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande Statsvejnettet 1/1-2017 Udgør 3.803 km* 1.205 km er motorveje Det svarer til ca. 5% af det samlede offentlige vejnet i Danmark (74.558 km)

Læs mere

Vejinfrastruktur i Aalborg

Vejinfrastruktur i Aalborg Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 121 Offentligt Vejinfrastruktur i Aalborg Modeller for indretning af vejnettet December 2011 2 Vejinfrastruktur i Aalborg Rapport: Vejinfrastruktur i Aalborg

Læs mere

Aktstykke nr. 48 Folketinget 2014-15. Afgjort den 4. december 2014. Transportministeriet. København, den 25. november 2014.

Aktstykke nr. 48 Folketinget 2014-15. Afgjort den 4. december 2014. Transportministeriet. København, den 25. november 2014. Aktstykke nr. 48 Folketinget 2014-15 Afgjort den 4. december 2014 48 Transportministeriet. København, den 25. november 2014. a. Transportministeriet anmoder hermed om tilslutning til en række dispositioner

Læs mere

giver bilisterne mulighed for pauser og hvil under rejsen. Vejdirektoratets bemandede rasteanlæg drives i samarbejde med private samarbejdspartnere.

giver bilisterne mulighed for pauser og hvil under rejsen. Vejdirektoratets bemandede rasteanlæg drives i samarbejde med private samarbejdspartnere. 5. Service 5.1 5.1 Sideanlæg og trafikantservice Vejdirektoratet driver langs det danske motorvejsnet en række sideanlæg. Sideanlæg er en fællesbetegnelse for serviceanlæg, rasteanlæg med Info-Teria og

Læs mere

Evaluering af 10 trængselspletprojekter - resultater og anbefalinger

Evaluering af 10 trængselspletprojekter - resultater og anbefalinger Evaluering af 10 trængselspletprojekter - resultater og anbefalinger Trafikdage i Aalborg 22. august 2016 v/lone M. H. Kristensen og René Juhl Hollen Indhold Evalueringsprojekt Formål med evalueringsprojekt

Læs mere

NOTAT. 1. Trafikale forudsætninger

NOTAT. 1. Trafikale forudsætninger NOTAT Projekt Usserød Kongevej trafiksimulering Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 1100025067-02 Dato 2017-12-11 Til Fra Charlotte Skov Rambøll - By og Trafik 1. Trafikale forudsætninger En række byudviklingsprojekter

Læs mere

Oversigt over status på infrastrukturprojekter

Oversigt over status på infrastrukturprojekter Oversigt over status på infrastrukturprojekter Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen har i august 2014 opdateret Status på Infrastruktur i Region Midtjylland fra december 2012. Rapporten fra

Læs mere

Sammenhængende systemer Enkeltstående tavler

Sammenhængende systemer Enkeltstående tavler BILAG 3 VISNINGSBIBLIOTEK FOR VARIABLE TAVLER INDLEDNING Visningsbiblioteket er en liste over godkendte visninger for variable. I nærværende udgave indeholder visningsbiblioteket kun rene tekstvisninger,

Læs mere

Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog

Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog BILAG 5 NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog Ved Budget 2016 (BR 1. oktober 2015) (A, B, C, F, I, O og V) var der enighed om at forbedre rejsetiden

Læs mere

Advarselstavler A 11 Farligt vejkryds A 11 Farligt vejkryds A 16 Rundkørsel A 17 Fodgængerfelt

Advarselstavler A 11 Farligt vejkryds A 11 Farligt vejkryds A 16 Rundkørsel A 17 Fodgængerfelt Advarselstavler A 11 Farligt vejkryds... 7-36 A 11 Farligt vejkryds... 7-54 A 16 Rundkørsel... 7-51 A 17 Fodgængerfelt... 7-9 A 17 Fodgængerfelt... 7-19 A 17 Fodgængerfelt med undertavle Gågade... 7-32

Læs mere

Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17

Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17 30 Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17 Gennemsnit af borgernes prioritering på hjemmesiden. Tema Point Uheld

Læs mere

Notat. Anlægsteknisk beskrivelse for Egnsplanvej, tilslutningsanlæg. VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd. Svend Erik Pedersen

Notat. Anlægsteknisk beskrivelse for Egnsplanvej, tilslutningsanlæg. VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd. Svend Erik Pedersen Notat Projekt Kunde VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd Aalborg Kommune Rambøll Danmark A/S Prinsensgade 11 9000 Aalborg Fra Til Svend Erik Pedersen Aalborg Kommune Telefon 9935 7500 Direkte

Læs mere

Udtalelse vedr. henvendelse omkring opsætning af digitale reklamepyloner ved indfaldsvejene

Udtalelse vedr. henvendelse omkring opsætning af digitale reklamepyloner ved indfaldsvejene Norddjurs Kommune Att. Gerda Enevoldsen Torvet 3 8500 Grenaa Sendt pr. e-mail til: ge@norddjurs.dk. Dato 12. februar 2015 Sagsbehandler Jesper Møller Mail jesm@vd.dk Telefon +45 7244 2044 Dokument 15/01839-7

Læs mere

Rundkørsel ved Øster Lindet Placeringsrapport Kim Kjærsgaard Afgangsprojekt

Rundkørsel ved Øster Lindet Placeringsrapport Kim Kjærsgaard Afgangsprojekt Rundkørsel ved Øster Lindet Placeringsrapport Kim Kjærsgaard Afgangsprojekt Forside foto: Rute 25, Vej nummer H321 ved Øster Lindet i sydlig retning Projekttitel Projekttype Forfatter Rundkørsel ved Øster

Læs mere

L_dage | Aalborg 1 | mod Hals | Gyldig 11~08~19 | NORDJYLLANDSTRAFIKSELSKAB

L_dage | Aalborg 1 | mod Hals | Gyldig 11~08~19 | NORDJYLLANDSTRAFIKSELSKAB 1 mod Hals Zone 9 Ferslev Skole af 9 Dall Kirke 5 Dall Villaby 5 City Syd 5 Dyrskuevej 1 Mariendal Mølle 1 Sygehus Syd 1 Aalborg Busterminal (B) 1 Nytorv 1 Nr. Uttrup Kirke 47 Stae 47 Springvandspladsen

Læs mere

Resultater fra QUO VADIS projektet i Aalborg. 1. Indledning. 2. Baggrund. Vejdirektoratet Trafikinformatikafdelingen

Resultater fra QUO VADIS projektet i Aalborg. 1. Indledning. 2. Baggrund. Vejdirektoratet Trafikinformatikafdelingen Resultater fra QUO VADIS projektet i Aalborg. Vejdirektoratet Trafikinformatikafdelingen Charlotte Vithen Lone Dörge Peter Lund-Sørensen 1. Indledning Dette indlæg beskriver de evalueringsresultater, der

Læs mere

Ny Lokalplan 6-02 Rammeplan for Lellinge

Ny Lokalplan 6-02 Rammeplan for Lellinge Forslag til: Ny Lokalplan 6-02 Dette forslag er udarbejdet af Lellinge Beboerforening i juni måned 2011. Forslaget skal starte en debat i Lellinge, så Lellinge Beboerforening - med en så bred opbakning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger Slagelse Kommune Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej mm Trafiktekniske vurderinger COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22

Læs mere

Anlægsområdet Hovedstadsprojekterne 16.oktober Indledning. Trafikale udfordringer i anlægsperioden

Anlægsområdet Hovedstadsprojekterne 16.oktober Indledning. Trafikale udfordringer i anlægsperioden Anlægsområdet Hovedstadsprojekterne 16.oktober 2005 Trafikafvikling på Motorring 3 - herunder erfaringer med brug af trafikledelsessystem under anlægsarbejdet. Af koordinator for trafikafvikling, Charlotte

Læs mere

Vejtrængsel hvor, hvornår, hvor meget? Otto Anker Nielsen, Professor

Vejtrængsel hvor, hvornår, hvor meget? Otto Anker Nielsen, Professor Vejtrængsel hvor, hvornår, hvor meget? Otto Anker Nielsen, Professor Sammenhæng mellem hastighed og trafikmængde Stor uforudsigelighed Baggrundsfigur; Kilde Vejdirektoratet og Christian Overgaard Hansen

Læs mere

Trafikafvikling M60 frakørsel 55, Horsens Nord

Trafikafvikling M60 frakørsel 55, Horsens Nord Trafikafvikling M60 frakørsel 55, Horsens Nord l kk Vejdirektoratet Teknisk Notat Marts 2004 Notat vedrørende trafikafviklingen på rampekryds ved frakørsel 55 Horsens Nord. Indholdfortegnelse Side 1. Indledning

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 AABENRAA KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Vejnettet

Læs mere

Permanent ombygning af Oddervej i Skåde

Permanent ombygning af Oddervej i Skåde Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 10. maj 2016 Permanent ombygning af Oddervej i Skåde På baggrund af en evaluering foreslås en permanent ombygning af Oddervej i Skåde

Læs mere

NOTAT - UDKAST TRAFIKAFVIKLING I KRYD- SET USSERØD KONGE- VEJ/BREELTEVEJ

NOTAT - UDKAST TRAFIKAFVIKLING I KRYD- SET USSERØD KONGE- VEJ/BREELTEVEJ NOTAT - UDKAST TRAFIKAFVIKLING I KRYD- SET USSERØD KONGE- VEJ/BREELTEVEJ Projekt Trafikafvikling i krydset Usserød /Breeltevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. V2 Dato 2017-12-04 Til Charlotte Skov Fra

Læs mere

6-benet Rundkørsel i Kolding Vest

6-benet Rundkørsel i Kolding Vest 6-benet Rundkørsel i Kolding Vest Undersøgelse af trafikanternes samspilsadfærd i ny 2-sporet rundkørsel Belinda la Cour Lund 7. September 2014 Scion-DTU Diplomvej 376 2800 Kgs. Lyngby www.trafitec.dk

Læs mere

Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev

Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev Slagelse Kommune Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev Trafiksikkerhedsrevision Juni 2009 COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Slagelse

Læs mere

S&H_dage | Aalborg 1 | mod Hals | Gyldig 11~08~19 | NORDJYLLANDSTRAFIKSELSKAB

S&H_dage | Aalborg 1 | mod Hals | Gyldig 11~08~19 | NORDJYLLANDSTRAFIKSELSKAB 1 mod Hals Zone 9 Ferslev Skole af 9 Dall Kirke 5 Dall Villaby 5 City Syd 5 Dyrskuevej 1 Mariendal Mølle 1 Sygehus Syd 1 Aalborg Busterminal (B) 1 Nytorv 1 Nr. Uttrup Kirke 47 Stae 47 Springvandspladsen

Læs mere

Forslag til opgradering af Langmarksvej

Forslag til opgradering af Langmarksvej Forslag til opgradering af Langmarksvej Forord Horsens vokser år for år, og det betyder flere biler på vores veje. For at vejnettet ikke skal sande til, vedtog Horsens Byråd i 2017 en ambitiøs trafikplan,

Læs mere

NOTAT. Projekt om rejsetidsvariabilitet

NOTAT. Projekt om rejsetidsvariabilitet NOTAT Dato J. nr. 15. oktober 2015 2015-1850 Projekt om rejsetidsvariabilitet Den stigende mængde trafik på vejene giver mere udbredt trængsel, som medfører dels en stigning i de gennemsnitlige rejsetider,

Læs mere

Skautrupvej. Trafiktal fra VVM-analysen for Holstebro i Sorte tal viser trafikken uden motorvejen, og de røde med motorvejen.

Skautrupvej. Trafiktal fra VVM-analysen for Holstebro i Sorte tal viser trafikken uden motorvejen, og de røde med motorvejen. Dato 2017-07-04 Sagsbehandler Niels Boesgaard Lauridsen Mail nbje@vd.dk Telefon 7244 2048 Dokument DokNr Side 1/12 Vurdering af trafik på H422 Herningvej ved Tvis I krydset mellem Herningvej og Skautrupvej

Læs mere

TRAFIKLEDELSE VED VEJARBEJDER PÅ KØGE BUGT MOTORVEJEN

TRAFIKLEDELSE VED VEJARBEJDER PÅ KØGE BUGT MOTORVEJEN TRAFIKLEDELSE VED VEJARBEJDER PÅ KØGE BUGT MOTORVEJEN Af civilingeniør Charlotte Vithen, afdelingen for Trafikal Drift, Vejdirektoratet. Artikel bragt i Dansk Vejtidsskrift Oktober 2002. I forbindelse

Læs mere

H E N N I N G C H R I S T E N SEN, R E GIONAL U D V I K L I N GSDIREKTØR

H E N N I N G C H R I S T E N SEN, R E GIONAL U D V I K L I N GSDIREKTØR DEN REGIONALE MOBILITETSSTRATEGI H E N N I N G C H R I S T E N SEN, R E GIONAL U D V I K L I N GSDIREKTØR 2009 2011 2011 2012 2 MOBILITETSSTRATEGIEN PRIORITETER OG INDSATSER De nordjyske hovedprioriteter:

Læs mere

Bilag 6 Transporttider til og fra Vester Mariendal Skole

Bilag 6 Transporttider til og fra Vester Mariendal Skole Bilag 6 Transporttider til og fra Vester Mariendal Skole På baggrund af trafikmålinger og beregninger gennemført af afdelingen for Trafik og Veje i By- og Landskabsforvaltningen (jf. side 3-6), har Skoleforvaltningen

Læs mere

Brug af høj tavlevogn

Brug af høj tavlevogn Brug af høj tavlevogn Evaluering af hastighed og synlighed Foreløbig udgave Poul Greibe 2. juli 2012 Scion-DTU Diplomvej 376 2800 Lyngby www.trafitec.dk Indhold 1 Sammenfatning og konklusion... 3 2 Introduktion...

Læs mere

GOD TRAFIKAFVIKLING VED GRAVEARBEJDER Af Steffen Rasmussen, steras@tmf.kk.dk og Anne Kongsfelt, Københavns Kommune

GOD TRAFIKAFVIKLING VED GRAVEARBEJDER Af Steffen Rasmussen, steras@tmf.kk.dk og Anne Kongsfelt, Københavns Kommune Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Køge Bugt Korridoren. Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 254 Offentligt

Køge Bugt Korridoren. Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 254 Offentligt Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 254 Offentligt Dato 14. april 2015 Sagsbehandler Peter Garborg Mail PG3@vd.dk Telefon 2070 7621 Dokument 15/06127-2 Side 1/19 Køge Bugt Korridoren Fremkommelighed

Læs mere

Nuværende havneareal: 2.000.000 m2 Planlagte investeringer til 2015: 3.000.000.000 kr. Forventet havneareal i 2015: 3.000.000 m2

Nuværende havneareal: 2.000.000 m2 Planlagte investeringer til 2015: 3.000.000.000 kr. Forventet havneareal i 2015: 3.000.000 m2 Weidekampsgade 10 Postboks 3370 2300 København S Telefon 3370 3137 Telefax 3370 3071 Giro nr. 200 30 31 FORSLAG TIL HAVNEPAKKE Ref JKS jks@danskehavne.dk Dir 3370 3137 www.danskehavne.dk 3. oktober 2008

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA

UDKAST. Dragør Kommune. Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA UDKAST Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA 1 Indledning... 2 2 Nuværende trafik... 3 3 Fremtidig trafik... 4 4 Krydset Ndr. Dragørvej/Hartkornsvej... 5 4.1

Læs mere

3. limfjordsforbindelse

3. limfjordsforbindelse 3. limfjordsforbindelse VVM-redegørelse >>> Sammenfattende rapport - Del 2 R a ppo rt 379-2011 3. LIMFJORDSFORBINDELSE VVM-redegørelse >>> Sammenfattende rapport - Del 2 Rapport 379-2011 Undersøgelsen

Læs mere