Projektbeskrivelse. Fremtidens behov for boliger til ældre og handicappede i Stevns kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektbeskrivelse. Fremtidens behov for boliger til ældre og handicappede i Stevns kommune"

Transkript

1 Projektbeskrivelse Projektets navn: Fremtidens behov for boliger til ældre og handicappede i Stevns kommune 1. Baggrund På grund af vigende efterspørgsel på ældre- og handicapboliger i Stevns Kommune er det nødvendigt at tilpasse kapaciteten til fremtidens behov. Dette skal ske i lyset af borgernes ønsker til beliggenhed, størrelse m.v. og med øje for, hvilke behov der er for kommunale boliger til andre borgere, som f.eks. psykisk syge eller andre socialt udsatte borgere. 2. Formål Formålet med projektet er Behovet for plejeboliger vurderes og tilpasses sideløbende. At tilpasse kapaciteten af ældre- og handicapboliger At analysere og beskrive de muligheder der er i forhold til ændret organisering, salg af boliger m.v. At udarbejde en ældreboligpolitik, der beskriver hvilke tilbud Stevns Kommune fremadrettet vil give borgerne hvem skal have/hvem skal klare sig selv? At afklare, hvad der skal ske med de boliger som evt. bliver i overskud i forhold til behovet for boliger til ældre og handicappede borgere. At mindske kommunens lejetab ved en tilpasning af kapaciteten At beskrive de økonomiske konsekvenser ved de forskellige handlemuligheder. Gennemførelsen af projektet skal føre til en passende kapacitet af ældre- og handicapboliger i Stevns Kommune og en udnyttelse af de overskydende boliger til andre typer af borgere, i den udstrækning, der er et løbende behov. 3. Mål Hovedmål: Hovedmålet med projektet er at udarbejde en analyse og et oplæg, som kan sikre, at der kan træffes politiske beslutninger på et kvalificeret grundlag. I delmålene er beskrevet, hvilke elementer/analyser der skal indgå i projektarbejdet. Delmål: 1. Status vedr. ældre- og handicapboliger 2. Identificering af problemboliger 3. Ældre- og handicapboligers fremtidige lejere 4. Ældre- og handicapboligers fremtidige beliggenhed 5. Ældre- og handicapboligers fremtidige størrelse og indretning 6. Andre borgergruppers behov for lejeboliger 7. Ændring af den eksisterende boligmasse 8. Administration af ældre-/plejeboliger 9. Økonomi Delmålene er uddybet i handleplaner under punkt Succeskriterier Udarbejdes senere, med udgangspunkt i de beskrevne delmål og handlinger.

2 5. Rammer for projektet Rammerne for projektet er beskrevet i den efterfølgende overordnede tidsog procesplan. Rammerne er fleksible, idet der fra politisk hold kan opstå et behov for at tilføre projektet yderligere dimensioner (delprojekter) eller behov for ændringer i tids- og procesplanen. Snitflader til andre projekter: (en evt. kommende generel bolig- og bosætningspolitik) 6. Interessenter Ældrerådet (Ældrerådets behovsanalyse inddrages i arbejdet) Handicaprådet Handicaporganisationer Boligforeninger Administrationsselskaber Borgerforeninger Borgere generelt Interessenterne høres forinden behandling i henholdsvis Social- og Sundhedsudvalget samt og Plan- og Teknikudvalget. 7. Risikovurdering Konjunkturerne i samfundet har en generel indflydelse på behovet for ældreog handicapboliger, ligesom det er af stor betydning, hvad der bygges af ældrevenlige boliger på det private marked. Projektet har et omfang, som nødvendiggør, at der skal anvendes mange ressourcer på at få udarbejdet et oplæg, som kan danne baggrund for, at der kan træffes politiske beslutninger. Der er mange politiske aspekter i forhold til en fremtidig ældreboligpolitik, og det er nødvendigt, at der anvendes den nødvendige tid i forhold til disse drøftelser. Hvis der ikke gives den fornødne tid til at få alle aspekter med i processen, herunder den fornødne tid til at få afdækket de mange forskellige scenarier, er der risiko for, at der ikke kan træffes beslutninger på et velbelyst grundlag. Processen kan udvikle sig sådan, at arbejdet tager længere tid end forventet, hvilket ingen kan betyde, at tidsplanen ikke kan overholdes.

3 8. Organisering og bemanding Politisk projektejer: Kommunalbestyrelsen er den politiske projektejer. Arbejdet forankres i Social- og Sundhedsudvalget og i Plan- og Teknikudvalget. Administrativ projektejer: Direktør Jakob Bigum Lundberg. Projektleder: Udviklingskonsulent Kirsten Christophersen. Styregruppe: Centerchef Tina Hedemann Jørgensen (formand) Direktør Jakob Bigum Lundberg Centerchef Susanne Hartmann Rasmussen Projektleder Kirsten Christophersen Projektarbejdsgruppe: Projektleder Kirsten Christophersen (mødeleder) Repræsentant fra Teknik og Miljø Flemming Olsen Afsnitsleder Anne Hagstrøm (ansvar for visitation) Repræsentant fra administration/visitation, Hanne Riis Ved behov kan indkaldes andre relevante medarbejdere. Følgegruppe: Etableres efter behov. 9. Aktiviteter/handleplan 1. Status vedr. ældre- og handicapboliger Antal, beliggenhed, organisering (herunder beskrivelse af lovgivningen) Boliger, som p.t. er udlejede Hvem er de nuværende lejere (er der visiteret lempeligere p.g.a. udlejesituationen?) Boliger, som p.t. ikke er udlejede Nye kommunale ældre- og handicapboliger på vej Nye private ældrevenlige boliger på vej 2. Identificering af problemboliger Hvad er den uværende udlejningssituation (ledige boliger p.t.) Hvilke boliger har givet betydelige lejetab de sidste 3-4 år? Hvad er årsagerne til at boligerne ikke kan udlejes? 3. Ældre-/plejeboligers fremtidige lejere Hvem har brug for ældre- og handicapboliger i fremtiden? Hvem skal tilbydes boliger fra det offentlige (kommunen)? Hvem skal klare sig selv? 4. Ældre-/plejeboligers fremtidige beliggenhed Hvilke ønsker har de ældre? (Ældrerådets analyse inddrages) Hvilke behov har de ældre? Hvilke behov har kommunen? 5. Ældre-/plejeboligers fremtidige størrelse og indretning Hvilke behov har de ældre? (herunder Ældrerådets analyse) Hvilke muligheder og begrænsninger er der i forhold lovgivning, boligstøtte, lånemuligheder m.v.? 6. Andre borgergruppers behov for lejeboliger Psykisk syge? Unge (herunder unge på kontanthjælp)? Flygtninge? Demente? Andre borgere (andre socialt udsatte borgere)? 7. Ændring af den eksisterende boligmasse Hvilke boliger er utidssvarende? Hvilke boliger er ikke attraktive p.g.a. beliggenhed? Hvilke ældreboliger kan evt. ombygges til plejeboliger? Hvilke boliger kan ombygges/evt. udvides? Hvilke boliger kan ændres til andre formål? Hvilke boliger kan sælges?

4 8. Administration af ældre-/plejeboliger Hvilke muligheder er der? Kan organiseringen med fordel ændres? 9. Økonomi Beskrivelse af driftsøkonomien ved de forskellige scenarier Beskrivelse af anlægsudgifterne ved de forskellige scenarier Handleplanen er interaktiv og vil løbende blive tilpasset de behov der måtte opstå undervejs i projektet. 10. Tids- og procesplan Den overordnede tidsplan er, at der skal være truffet de nødvendige politiske beslutninger, sådan at konsekvenserne heraf kan indarbejdes i henholdsvis anlægs- og driftsbudgettet for Juni 2014: Styregruppen godkender projektbeskrivelse herunder organisering af projektet. August 2014: Fælles Kick-offmøde mellem Styregruppe og projektarbejdsgruppe. August til og med oktober 2014: Projektarbejdsgruppen arbejder i perioden 1. august til ultimo oktober 2014 med en udredning/klarlægning i forhold til delprojekterne. November 2014: Styregruppen godkender oplæg til et politisk temamøde for den samlede kommunalbestyrelse. December 2014: Temamøde for den samlede Kommunalbestyrelse. Januar 2015: Forvaltningen arbejder videre med input fra temamødet i december. Februar 2015: Fælles temamøde i SSU og PTU samt behandling (indstilling) i de respektive udvalg. Marts 2015: Høring Ældreråd, handicaporganisationer, borgerforeninger, borgere generelt April/maj 2015: Behandling i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen. Styregruppen involveres løbende efter behov. 11. Milepæle og kontrolpunkter Juni 2014: Styregruppen godkender projektbeskrivelse August 2014: Fælles Kick-offmøde mellem styregruppe og projektarbejdsgruppe. September 2014: Midtvejsstatus i styregruppen November 2014: Styregruppen godkender oplæg til politisk temamøde. Primo feb. 2015: Oplæg til politisk temamøde udarbejdes. Primo marts: Høringsmateriale sendes ud til ældrerådet (3 ugers høring) Primo april: Udarbejdelse af beslutningsoplæg (godkendes af styregruppe)

5 12. Projektudgifter Arbejdet udføres af intern arbejdskraft, og antages ikke at medføre udgifter til ekstern bistand. 13. Kommunikation Kommunikationsplan udarbejdes senere, når opgaveportefølgen (delprojekterne) er på plads. 14. Evaluering Der udarbejdes plan for opfølgning på formål, mål og succeskriterier senere, når alle delprojekter/handlinger er på plads. 15. Godkendelse af projektbeskrivelse Godkendt den 11. juni 2014 af Styregruppen 16. Bilag Kommunikationsplan (udarbejdes senere)

Strategiplan for arbejdet med udsatte børn og unge i Stevns Kommune. Kommissorium for projekt (udkast)

Strategiplan for arbejdet med udsatte børn og unge i Stevns Kommune. Kommissorium for projekt (udkast) der ydes hjælp så hurtigt som muligt Hurtig hjælp er dobbelt hjælp Kommissorium for projekt (udkast) Stregiplan for arbejdet med udste børn og unge i Stevns Kommune 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Baggrund 2.

Læs mere

Ældreråd. Åben Referat. Lokale 2, St. Heddinge, Rådhuspladsen 4, 4660 St. Heddinge Mødelokale maj 2015 Kl. 10:15-12:15

Ældreråd. Åben Referat. Lokale 2, St. Heddinge, Rådhuspladsen 4, 4660 St. Heddinge Mødelokale maj 2015 Kl. 10:15-12:15 Åben Referat Lokale 2, St. Heddinge, Rådhuspladsen 4, 4660 St. Heddinge Mødelokale 2 04. maj 2015 Kl. 10:15-12:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank

Læs mere

Forslag til organisering af arbejdet med Fremtidens rehabiliterings- og plejecentre

Forslag til organisering af arbejdet med Fremtidens rehabiliterings- og plejecentre Forslag til organisering af arbejdet med Fremtidens rehabiliterings- og plejecentre Baggrund Kommunalbestyrelsen vedtog den 8.9.2016 forslag til Fremtidens Rehabiliterings- og plejecentre, som skal gennemføres

Læs mere

Projektbeskrivelse version 9

Projektbeskrivelse version 9 Bilag 12 Bilag til soc. udv. møde Projektbeskrivelse version 9 Projekttitel: Opgavestiller: Anledning: Fælleskommunal tandregulering Kommunalbestyrelserne i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj,

Læs mere

Analyse og beskrivelse af mulighederne for fremtidig anvendelse af Sønderborg Kaserne

Analyse og beskrivelse af mulighederne for fremtidig anvendelse af Sønderborg Kaserne Analyse og beskrivelse af mulighederne for fremtidig anvendelse af Sønderborg Kaserne Kommissorium Indholdsfortegnelse Indledning.2 Formål... 2 Målgruppe / interessenter... 3 Indhold og milepæle... 3 Metode...

Læs mere

Notat. Procesplan vedr. fremtidig boligkapacitet på ældre- og handicapområdet

Notat. Procesplan vedr. fremtidig boligkapacitet på ældre- og handicapområdet SOCIAL OG SUNDHED Dato: 18. januar Tlf. dir.: 4477 2998 E-mail: jko@balk.dk Kontakt: Jakob Søgaard Timmermann Notat Procesplan vedr. fremtidig boligkapacitet på ældre- og handicapområdet Indledning I den

Læs mere

KOMMISSORIUM. Evaluering af den politiske organisering. Starttidspunkt 3. marts Sluttidspunkt 7. november Sidst opdateret 23.

KOMMISSORIUM. Evaluering af den politiske organisering. Starttidspunkt 3. marts Sluttidspunkt 7. november Sidst opdateret 23. KOMMISSORIUM Projektets navn Evaluering af den politiske organisering Starttidspunkt 3. marts 2016 Sluttidspunkt 7. november 2016 Sidst opdateret 23. marts 2016 Projektets formål og indhold Baggrund Den

Læs mere

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.00.00-A00-6 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Telefon: 99889432 E-mail: acga@rebild.dk Dato: 25-06-2015 Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Følgende

Læs mere

NOTAT. Dato: 21. december 2015 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 21. december 2015

NOTAT. Dato: 21. december 2015 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 21. december 2015 NOTAT Dato: 21. december 2015 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 21. december 2015 Fagsekretariatet Ældre og Handicap Skanderborg Kommune Baggrund Projektet omkring plejeboligplanen har i efteråret haft

Læs mere

Projektbeskrivelse Projektgruppen(ISP)

Projektbeskrivelse Projektgruppen(ISP) Projektbeskrivelse Projektgruppen(ISP) Dato 12-10-2012 Rev. 7-12-2012 1. Baggrund Baggrund Styregruppen Der har fra politisk side været ønske om et større fokus på energibesparelser i Svendborg kommune.

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl. 08.30 i Nordhøj, Skibby Mødet slut kl. 11.40 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten

Læs mere

Ældreråd. Åben Referat. Lokale 1, Birkehøj, 16. juni 2014 Kl. 10:00-12:00

Ældreråd. Åben Referat. Lokale 1, Birkehøj, 16. juni 2014 Kl. 10:00-12:00 Åben Referat Lokale 1, Birkehøj, 16. juni 2014 Kl. 10:00-12:00 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen, Helmut Madsen,

Læs mere

2. PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTHÅNDBOG S. 19

2. PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTHÅNDBOG S. 19 2. PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTHÅNDBOG S. 19 1. Opgavens formål og baggrund For at sikre fremtidens velfærdssamfund bevæger Hedensted Kommune sig i 2014 over i en ny politisk struktur og selve organisationen

Læs mere

alh@langelandkommune.dk Oplæg til midlertidig organisering af arbejdet vedr. nyt museum Langeland indtil ophør af samdriftsaftale med Faaborg-Midtfyn Kommune. Overgangsperioden. 1 Udgangspunktet Udgangspunktet

Læs mere

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst 0 Fællesforvaltning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2017 Sagsid Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst Notatet er et oplæg til drøftelse af processen mod en ny Vision 2025 for velfærd

Læs mere

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune FORMÅL At udarbejde forslag til revision af Kolding

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Forum/ målgruppe. Formål

Forum/ målgruppe. Formål Vedrørende: Procesplan pr. 2013 Sagsnavn: Ejendomsservice Sagsnummer: 82.00.00-A00-3-13 Skrevet af: Rikke Hylleberg Clausen E-mail: rikke.hylleberg.clausen@randers.dk Forvaltning: Sekretariat Dato: 29-10-2013

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Baggrund. Tilbud til borgere med særlige behov. Udarbejdet dato:

Projektbeskrivelse. 1. Baggrund. Tilbud til borgere med særlige behov. Udarbejdet dato: Projektbeskrivelse Projektnavn: Tilbud til borgere med særlige behov og kapacitetsanalyse af plejepladser Projektleder: Tenna Arevad Larsen Projektejer: Birgit Gundorph-Malling Udarbejdet dato: 21.12.2015

Læs mere

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling KOMMISORIUM Formål: Udvalget for Landdistriksudvikling har til formål at fokusere på og samordne kommunens landdistriktsudvikling,

Læs mere

Kommissorium. Sammenhængende borgerforløb i BUF. Ungeforvaltningen

Kommissorium. Sammenhængende borgerforløb i BUF. Ungeforvaltningen Kommissorium Sammenhængende borgerforløb i Børn- og Ungeforvaltningen Projektets navn Starttidspunkt December 2018 Sluttidspunkt December 2020 Sidst opdateret 09/01 2019 Projektets formål og indhold Sammenhængende

Læs mere

Strategi for Specialrådgivningen

Strategi for Specialrådgivningen Strategi for Specialrådgivningen Projektbeskrivelse Indhold Strategi for Specialrådgivningen...1 1. Baggrund...3 2. Projektets formål...3 3. Projektets mål...4 4. Projektets indsatsområder...5 4.1 Beskrivelse

Læs mere

Fælles afsæt fælles udvikling

Fælles afsæt fælles udvikling Projektplan Fælles afsæt fælles udvikling - Strategisk udviklingsproces på skole og dagtilbudsområdet Allerød Kommune Direktionen Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk

Læs mere

Kommissorium. Omlægning af boliger til ældre- og socialområdet. Udarbejdet af Katrine Madsen 12. december Hjvhjgyu. Multifunktionelle m2

Kommissorium. Omlægning af boliger til ældre- og socialområdet. Udarbejdet af Katrine Madsen 12. december Hjvhjgyu. Multifunktionelle m2 Kommissorium Omlægning af boliger til ældre- og socialområdet i Udarbejdet af Katrine Madsen 12. december 2017 Hjvhjgyu Multifunktionelle m2 Formål har anvisningsretten til en række almene plejeboliger,

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune

Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Projektbeskrivelse og kommissorium

Projektbeskrivelse og kommissorium Projektbeskrivelse og kommissorium Projektnavn: Redefinerering af Leve-Bo konceptet på plejecentrene i Halsnæs Kommune Projektleder: Tina Lehmann Olsen Projektejer: Birgit Gundorph-Malling Udarbejdet dato:

Læs mere

Bilag 1. Projektbeskrivelse. Omorganisering af aftaleholderniveauet. under Sundhed og Omsorg. Daniella Andersen Wellejus & Dorthe Brænder Lilliendal

Bilag 1. Projektbeskrivelse. Omorganisering af aftaleholderniveauet. under Sundhed og Omsorg. Daniella Andersen Wellejus & Dorthe Brænder Lilliendal Bilag 1 Projektbeskrivelse Omorganisering af aftaleholderniveauet under Udarbejdet af: Daniella Andersen Wellejus & Dorthe Brænder Lilliendal Sagsnummer.: Dato: 09032016 Projektorganisation Projektejer

Læs mere

Ældreråd. Lukket Referat. Lokale 1, St. Heddinge, 09. marts 2015 Kl. 10:15-12:15

Ældreråd. Lukket Referat. Lokale 1, St. Heddinge, 09. marts 2015 Kl. 10:15-12:15 Lukket Referat Lokale 1, St. Heddinge, 09. marts 2015 Kl. 10:15-12:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen, Helmut

Læs mere

Til nogle projekter kan der være knyttet en styregruppe ligesom der i nogle projektforløb kan være brug for en eller flere følge-/referencegrupper.

Til nogle projekter kan der være knyttet en styregruppe ligesom der i nogle projektforløb kan være brug for en eller flere følge-/referencegrupper. PROJEKTORGANISATION OG PROJEKTARBEJDE Rollefordeling i en projektorganisation Ethvert projekt har en projektejer, en projektleder og en eller flere projektmedarbejdere. Disse parter er altså obligatoriske

Læs mere

Oplæg til procesplan. Senior- og Værdighedspolitik

Oplæg til procesplan. Senior- og Værdighedspolitik Oplæg til procesplan. Værdighedspolitik 2018-2022. Fase 1 Fase 2 Fase 3 Fase 4 Fase 5 Fase 6 Fase 7 Igangsættelse af proces Kvalificering af viden Kick-off Dialogmøde Opsamling og udarbejdelse af udkast

Læs mere

Projektbeskrivelse Reservebedsteordning

Projektbeskrivelse Reservebedsteordning Projektbeskrivelse Reservebedsteordning Projektbeskrivelse Projektets navn: Reservebedsteordning 1. Baggrund Flere af Stevns Kommunes småbørnsfamilier savner et nært netværk, der kan træde til, når familiens

Læs mere

Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1

Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1 Hospitalsenheden Vest Staben Strategi og Plan Projektsekretariatet DNV Gødstrup Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1 Gl. Landevej 61, Bygn 08 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 8750 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

Ældreråd. Lukket Referat. Lokale 2, St. Heddinge, Rådhuspladsen 4, 4660 St. Heddinge Mødelokale 2 16. februar 2015 Kl. 10:15-12:15

Ældreråd. Lukket Referat. Lokale 2, St. Heddinge, Rådhuspladsen 4, 4660 St. Heddinge Mødelokale 2 16. februar 2015 Kl. 10:15-12:15 Lukket Referat Lokale 2, St. Heddinge, Rådhuspladsen 4, 4660 St. Heddinge Mødelokale 2 16. februar 2015 Kl. 10:15-12:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen,

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 05. april Rangstrup Rådhus. Starttidspunkt for møde 12,30 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 05. april Rangstrup Rådhus. Starttidspunkt for møde 12,30 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 05. april 2006 Mødelokale: Starttidspunkt for møde 12,30 Sluttidspunkt for møde Den lille kantine, Nørre- Rangstrup Rådhus Fraværende: Laurids Rudebeck fraværende efter afbud. 05. april 2006

Læs mere

Udkast - Procesplan udarbejdelse af Frivilligpolitik

Udkast - Procesplan udarbejdelse af Frivilligpolitik Revideret Frivilligpolitik Der er i 1. kvartal 2013 igangsat en proces for at sikre en revidering af frivilligpolitikken i Rebild Kommune. Den reviderede politik skal blive den overordnede holdnings- og

Læs mere

Procesplan for revision af Sundhedspolitik og Kronikerstrategi

Procesplan for revision af Sundhedspolitik og Kronikerstrategi Procesplan for revision af Sundhedspolitik 2011 15 og Kronikerstrategi En sundhedspolitik og en kronikerstrategi sætter fælles rammer og mål for det forebyggende, sundhedsfremmende og rehabiliterende arbejde

Læs mere

Projektbeskrivelse for Klimatilpasningsplan

Projektbeskrivelse for Klimatilpasningsplan Projektbeskrivelse for Klimatilpasningsplan Baggrund Aftalen mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi for 2013 indebærer, at alle kommuner inden udgangen af 2013 skal udarbejde en klimatilpasningsplan,

Læs mere

Ældreråd. Åben Referat. Mødelokale 1 på rådhuset, 30. november 2015 Kl. 10:15-12:15

Ældreråd. Åben Referat. Mødelokale 1 på rådhuset, 30. november 2015 Kl. 10:15-12:15 Åben Referat Mødelokale 1 på rådhuset, 30. november 2015 Kl. 10:15-12:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen,

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 4. januar 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Deltog ikke: Flemming Pihl Deltog fra kl

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 4. januar 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Deltog ikke: Flemming Pihl Deltog fra kl Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Frank R. Taarup Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Bemærkning: Deltog

Læs mere

1. Udkast til Projektbeskrivelse

1. Udkast til Projektbeskrivelse 1. Udkast til Projektbeskrivelse Titel Turismestrategi Dato d. 29.01.13 Captia sagsnummer 024945-2012 Projektejer Projektleder Baggrund og idé Formål Ejvind Mortensen Heidi Normann Jakobsen Byrådet har

Læs mere

Projektbeskrivelse - Udvikling og Omstilling på handicapområdet

Projektbeskrivelse - Udvikling og Omstilling på handicapområdet Baggrund og formål Som konsekvens af budgetforliget for 2014-2017 har byrådet besluttet, at det igangsatte udviklingsarbejde på handicapområdet skal styrkes. Dette skal sikre, at der i løbet af budgetperioden

Læs mere

Sociale partnerskaber

Sociale partnerskaber Sociale partnerskaber Projektbeskrivelse Projektleder: Ejnar Tang Senest revideret: 5/12/2016 Baggrund Børne- og Familieudvalget, Social- og Sundhedsudvalget og Beskæftigelsesudvalget igangsatte i august

Læs mere

Notat. Kommissorium Frivillighedscenter

Notat. Kommissorium Frivillighedscenter Notat Dato Skrevet af Journal nr. 2. juni 2014 Tina Jørgensen Kommissorium Frivillighedscenter Baggrund I forbindelse med budget 2014 er det besluttet, at sætte fokus på udviklingen af det frivillige arbejde

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Dagsorden Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 14. dec. 2015 kl 15.30-17.30 i mødelokale SAN, IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune (kommunal

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune

Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Omstillingsplan for socialområdet Procesplan

Omstillingsplan for socialområdet Procesplan Omstillingsplan for socialområdet Procesplan Februar Psykiatri og Social Psykiatri- og socialledelsen Periode 3. oktober 2011 3. 4. november 2011 4. november 1. december 2011 Aktivitet Informationsmøde

Læs mere

Sag Lejetab ældreboliger Sagsnr. 07/3761 Initialer SusRas. Åben sag

Sag Lejetab ældreboliger Sagsnr. 07/3761 Initialer SusRas. Åben sag Sag Lejetab ældreboliger Sagsnr. 07/3761 Initialer SusRas Åben sag Resumé I forbindelse med budgetforlig 16. september 2010 er et af opmærksomhedspunkter B2011 om en samlet administration af ældreboliger/udlejningsboliger

Læs mere

Projektaftale Udskolingens søge- og informationskompetencer på Glostrup Skole

Projektaftale Udskolingens søge- og informationskompetencer på Glostrup Skole NOTAT - Projektaftale Center for Dagtilbud og Skole Projektaftale Udskolingens søge- og informationskompetencer på Glostrup Skole Unges kildekritiske brugeradfærd i de digitale medier 28. september 2017

Læs mere

Ældreråd. Lukket Referat. Lokale 1, Birkehøj, 17. november 2014 Kl. 10:00-12:00

Ældreråd. Lukket Referat. Lokale 1, Birkehøj, 17. november 2014 Kl. 10:00-12:00 Lukket Referat Lokale 1, Birkehøj, 17. november 2014 Kl. 10:00-12:00 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen, Helmut

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 2. april 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Bodil Boesgaard Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/31305 Introduktion

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, 4. april 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Karsten P. Smith og Flemming Pihl.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, 4. april 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Karsten P. Smith og Flemming Pihl. Referat Mødelokale 1, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Frank R. Taarup Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Bemærkning: Afbud

Læs mere

Procesplan for revision af Sundhedspolitik og Kronikerstrategi

Procesplan for revision af Sundhedspolitik og Kronikerstrategi Procesplan for revision af Sundhedspolitik 2011 15 og Kronikerstrategi En sundhedspolitik og en kronikerstrategi sætter fælles rammer og mål for det forebyggende, sundhedsfremmende og rehabiliterende arbejde

Læs mere

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 6, Rådhuset, Rådhuspladsen 4, 4660 Store Heddinge 05. marts 2015 Kl. 16:00-18:00

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 6, Rådhuset, Rådhuspladsen 4, 4660 Store Heddinge 05. marts 2015 Kl. 16:00-18:00 Åben Referat Mødelokale 6, Rådhuset, Rådhuspladsen 4, 4660 Store Heddinge 05. marts 2015 Kl. 16:00-18:00 Medlemmer: Preben Elstrøm, Tina Hedemann Jørgensen, Thor Grønbæk, John Dalsgaard Jensen, Inge-Lise

Læs mere

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på dagtilbudsområdet

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på dagtilbudsområdet Præsentation Scenarier på dagtilbudsområdet Indhold 1. Formål og opdrag 2. Forudsætninger 3. Præsentation af scenarier på dagtilbudsområdet Formål og opdrag Formålet: At undersøge, om der kan skabes en

Læs mere

NOTAT. Dato: 2. september 2015 Sagsnr.: 15/7551 Vedrørende: Tilrettet proces og tidsplan for plejeboligplan primo september 2015

NOTAT. Dato: 2. september 2015 Sagsnr.: 15/7551 Vedrørende: Tilrettet proces og tidsplan for plejeboligplan primo september 2015 NOTAT Dato: 2. september 2015 Sagsnr.: 15/7551 Vedrørende: Tilrettet proces og tidsplan for plejeboligplan primo september 2015 Status på plejeboligsituationen Der er fortsat stor overskudskapacitet på

Læs mere

Handlingsplan for fremtidsscenarier for Huset i Faaborg

Handlingsplan for fremtidsscenarier for Huset i Faaborg Handlingsplan for fremtidsscenarier for Huset i Faaborg Følgende notat er udarbejdet på baggrund af et møde mellem Huset, Røde Kors Faaborg og repræsentanter fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Formålet med mødet

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

NOTAT. Dato: 24. januar 2016 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 24. januar 2016

NOTAT. Dato: 24. januar 2016 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 24. januar 2016 NOTAT Dato: 24. januar 2016 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 24. januar 2016 Fagsekretariatet Ældre og Handicap Skanderborg Kommune Baggrund Projektet omkring plejeboligplanen har i efteråret haft fokus

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del Bilag 177 Offentligt Dagsorden Social- og Sundhedsudvalget 31. maj 2016 kl. 15:00 Mødelokale 1, Brovst Jammerbugt Kommune Åbne dagsordenspunkter

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Projektbeskrivelse. Fanø Kommune som demensvenlig kommune

Projektbeskrivelse. Fanø Kommune som demensvenlig kommune Titel på projekt Fanø Kommune som demensvenlig kommune Sagsnr. 2017-3233 Dokument nr. 2018-6601 Udarbejdet af: DL/LA Udarbejdet/revideret d. 17.11.2017 Version nr. 1 Projektleder: Dorthe Lodberg Projektejer:

Læs mere

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Kommissorium 28. april 2016 1. Baggrund De udsatte boligområder skal udvikle sig til attraktive bydele, med en alsidig beboersammensætning, tryghed,

Læs mere

Ældreråd. Åben Referat. Lokale 2, St. Heddinge, Rådhuset, Rådhuspladsen 4, St. Heddinge Mødelokale 2 08. juni 2015 Kl. 10:15-12:15

Ældreråd. Åben Referat. Lokale 2, St. Heddinge, Rådhuset, Rådhuspladsen 4, St. Heddinge Mødelokale 2 08. juni 2015 Kl. 10:15-12:15 Åben Referat Lokale 2, St. Heddinge, Rådhuset, Rådhuspladsen 4, St. Heddinge Mødelokale 2 08. juni 2015 Kl. 10:15-12:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen,

Læs mere

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 12. juni 2007 Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse Århus Kommune Personaleafdelingen 1. Resume Direktørgruppen har

Læs mere

Projektbeskrivelse. Teledialog med anbragte børn og unge. Projektleder: Stinne Højer Mathiasen Senest revideret: 150414 Version: 1.

Projektbeskrivelse. Teledialog med anbragte børn og unge. Projektleder: Stinne Højer Mathiasen Senest revideret: 150414 Version: 1. Teledialog med anbragte børn og unge Projektbeskrivelse Projektleder: Stinne Højer Mathiasen Senest revideret: 150414 Version: 1.0 Projektejer Projektleder Programleder Preben Siggaard, CBF Stinne Højer

Læs mere

REFERAT FOR TEKNISK UDVALGS MÅNEDSMØDE MARTS MANDAG DEN 05. MARTS 2007 15:00

REFERAT FOR TEKNISK UDVALGS MÅNEDSMØDE MARTS MANDAG DEN 05. MARTS 2007 15:00 REFERAT FOR TEKNISK UDVALGS MÅNEDSMØDE MARTS MANDAG DEN 05. MARTS 2007 15:00 1 Indholdsfortegnelse 48 Åben - Anlægsprojektet: Handicapboliger Frederik den 7.`s Alle - Projektstyring 49 Åben - Tillæg til

Læs mere

Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune

Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune Udkast til overordnet procesplan November 2014 Baggrund Det er af det forrige Byråd besluttet, at der skal iværksættes en evaluering af Skolestrukturen i

Læs mere

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller Referat fra mødet den kl. 9.00 på Klitrosen i Klitmøller Medlemmer: Bente Canariis-Christensen, Grethe Kindberg Jørgensen, Gudi Skaaning Skovmose, Hans Dall, Henny Kock, Jytte Westergaard, Ketty Sørensen,

Læs mere

Projektaftale (Kommissorium)

Projektaftale (Kommissorium) Center Kultur og Fritid Journalnr: 04.04.00-P20-1-13 Ref.: Louise Gammelholm Poulsen Telefon: 99887712 E-mail: lgpo@rebild.dk Dato: 26-08-2013 Projektaftale (Kommissorium) Projekt: Halanalyse - Hvordan

Læs mere

Planstrategi 2015. Det overordnede mål kan suppleres med følgende delmål:

Planstrategi 2015. Det overordnede mål kan suppleres med følgende delmål: Planstrategi 2015 Baggrund Et byråd skal i løbet af de første to år af byrådsperioden vedtage og offentliggøre en strategi for kommuneplanlægningen efter planlovens 23 a-e. Denne strategi kaldes en planstrategi

Læs mere

Forslag til strategi for kommende plejeboligstruktur i Skanderborg Kommune. Version 2

Forslag til strategi for kommende plejeboligstruktur i Skanderborg Kommune. Version 2 Forslag til strategi for kommende plejeboligstruktur i Skanderborg Kommune. Version 2 - som følge af udarbejdet plejeboligkapacitetsanalyse. Indhold 1. Indledning.... 3 2. Værdier bag forslag til strategi

Læs mere

Helhedsorienteret, koordineret og

Helhedsorienteret, koordineret og Kommissorium for udarbejdelse af integrationspolitik I forlængelse af Social- og Sundhedsudvalgets beslutning om at udarbejde et nyt forslag til en integrationspolitik igangsættes en involverende proces,

Læs mere

Projekt Grønnegade. Afklaring og træning til egen bolig

Projekt Grønnegade. Afklaring og træning til egen bolig Projekt Grønnegade Afklaring og træning til egen bolig Udarbejdet af projektleder Torben Harbo Jakobsen Handicap og Psykiatri, den 2. december 2015 Indhold Baggrund og projektbeskrivelse... 2 Formål...

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Status på forandringer i Budget

Status på forandringer i Budget Status på forandringer i Budget 2014-2017. Indholdsfortegnelse 1. Socialudvalget... 2 1.1. Mere sundhed for pengene:... 2 1.2. Unge med misbrug:... 2 1.3. Kvalitetsløft på kommunal madlevering fra Vores

Læs mere

Projektbeskrivelse for anlægsprojekter, 19/9/2011

Projektbeskrivelse for anlægsprojekter, 19/9/2011 Projektbeskrivelse for anlægsprojekter, 19/9/2011 Projektets titel: Byggeri af særligt dagtilbud, SEL 32 ved Byhaven Direktørområde: Børn og Unge Sagsnummer for kommissorium og projektbeskrivelse: 11/26245

Læs mere

ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP

ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP Januar 2014 Indholdsfortegnelse Resumé... 2 Kommissorium... 3 Vidensdeling... 3 Faglig udvikling... 3 Netværksgruppens medlemmer... 4 Netværksgruppens arbejde i

Læs mere

Projektbeskrivelse af Frikommuneforsøg. Flytning uden samtykke SEL 129

Projektbeskrivelse af Frikommuneforsøg. Flytning uden samtykke SEL 129 Projektbeskrivelse af Frikommuneforsøg Flytning uden samtykke SEL 129 Baggrund Borgere med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelses livsvilkår forandrer sig i løbet af deres liv. Deres funktionsnedsættelse

Læs mere

Mødedato. :

Mødedato. : LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE CAE Dato... : 04.02.2016 Ref.... : Cbs Politisk styregruppemøde Liv i Lundtofte Mødedato. : 28.01.2016 Deltagere (politisk styregruppe): Borgmester Sofia Osmani, formand for styregruppen

Læs mere

Projektorganisering for Projekt Fælles Indsats

Projektorganisering for Projekt Fælles Indsats Projektorganisering for Projekt Fælles Indsats Ledernetværk (referencegruppe) BUU/SU Styregruppe: Direktør Børn og Unge (formand) Centerchef Børn og Unge Centerchef Familie og Handicap Centerchef Sundhed

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Nældebjerg Plejecenter

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Nældebjerg Plejecenter Greve Seniorråd Mandag den 03.04.17 kl. 9-12 på Nældebjerg Plejecenter Kirsten Andersen (formand) Elo Knudsen (næstformand) Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred

Læs mere

Kommissorium for Egedal Kommunes handicappolitik 2012-2015

Kommissorium for Egedal Kommunes handicappolitik 2012-2015 Kommissorium for Egedal Kommunes handicappolitik 2012-2015 Dette kommissorium erstatter kommissorium udarbejdet i efteråret 2011. Formål Vi ønsker med udarbejdelse af denne handicappolitik at skabe øget

Læs mere

Projektbeskrivelse. Projektbeskrivelse. Dato

Projektbeskrivelse. Projektbeskrivelse. Dato Titel Grøn Plan Projektbeskrivelse Dato 11-08-2017 SBSYS sagsnummer Projektejer Projektleder Baggrund og idé 01.00.00-P20-1-17 Sigurd Gansted Frederikssund Kommune ønsker at udarbejde en visionær og anvendelig

Læs mere

Ældreråd. Åben Referat. Mødelokale 1 på rådhuset, 21. september 2015 Kl. 10:15-12:15

Ældreråd. Åben Referat. Mødelokale 1 på rådhuset, 21. september 2015 Kl. 10:15-12:15 Åben Referat Mødelokale 1 på rådhuset, 21. september 2015 Kl. 10:15-12:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen,

Læs mere

Bygherreorganisation. Bygherreorganisationen, generelt

Bygherreorganisation. Bygherreorganisationen, generelt Bygherreorganisationen, generelt Et anlægsprojekt, som samling af administrationen i et renoveret Frederikshavn rådhus og en nybygning på Værkergrunden, omfatter en lang række aktører, der i større eller

Læs mere

Jammerbugt Kommune. Tilbud og kommissorium vedr. Budgettilpasning tværfagligt samarbejde, visitation og styring

Jammerbugt Kommune. Tilbud og kommissorium vedr. Budgettilpasning tværfagligt samarbejde, visitation og styring Tilbud og kommissorium vedr. Budgettilpasning tværfagligt samarbejde, visitation og styring Kommissorium, tilbud og aftale Materiale er udarbejdet med baggrund i drøftelser med direktør Jytte Rosenlund

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale februar 2017 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Tina Mørk, Steen S. Hansen og Karen Hansen.

Handicapråd. Referat. Mødelokale februar 2017 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Tina Mørk, Steen S. Hansen og Karen Hansen. Referat Mødelokale 7 Kl. 16:00 Medlemmer Tina Mørk Thor Grønbæk John Dalsgaard Jensen (V) Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Steen S. Hansen Philip G. Nielsen Karen Hansen Bemærkning: Pkt. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Struer Kommune Udvikling af organisationen

Struer Kommune Udvikling af organisationen Projektbeskrivelse Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 1 2. Formål med opgaven... 2 3. Indhold af projektet... 2 4. Organisering af opgaven... 3 5. Resultat af projektet... 4 6. Tidsplan... 4 BILAG 1...

Læs mere

Ældreråd. Åben Referat. Mødelokale 8, St.Heddinge, Rådhuspladsen 4 Store Heddinge 13. april 2015 Kl. 10:15-11:15

Ældreråd. Åben Referat. Mødelokale 8, St.Heddinge, Rådhuspladsen 4 Store Heddinge 13. april 2015 Kl. 10:15-11:15 Åben Referat Mødelokale 8, St.Heddinge, Rådhuspladsen 4 Store Heddinge 13. april 2015 Kl. 10:15-11:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Styrket samspil på det samlede børneområde

Styrket samspil på det samlede børneområde Styrket samspil på det samlede børneområde - procesplan Udarbejdet af: Carsten Salling Dato: 29-09-2010 Sagsnummer.: 00.15.00-A00-6-10 Version nr.: 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 2 1. FORMÅLET

Læs mere

Deltagere: Fra Furesø Kommune: Annelia Jensen, Per Udesen, Pia Laub. Møde slut: Referat. Indholdsfortegnelse

Deltagere: Fra Furesø Kommune: Annelia Jensen, Per Udesen, Pia Laub. Møde slut: Referat. Indholdsfortegnelse Forum: Furesø Handicapråd Tid: Torsdag den 28. februar kl. 17-19 Sted: Bryllupssalen, Stiager 2, 3500 Værløse Deltagere: Susanne Mortensen (C) Sabine Dedlow (A) Lone Christensen (A) Kurt Bork Christensen

Læs mere

Procesplan for projekt om udvikling af en generisk spørgeramme til patientoplevet kvalitet i tværsektorielle forløb

Procesplan for projekt om udvikling af en generisk spørgeramme til patientoplevet kvalitet i tværsektorielle forløb Procesplan for projekt om udvikling af en generisk spørgeramme til patientoplevet kvalitet i tværsektorielle forløb Baggrund Ønsket om feedback fra borgere i kontakt med sundhedsvæsenet på tværs af sektorer

Læs mere

Drejebog 3A - Nyt rådhus og sundhedscenter Fase 7 og 8 Forprojektering og hovedprojektering Oktober 2012 oktober 2013

Drejebog 3A - Nyt rådhus og sundhedscenter Fase 7 og 8 Forprojektering og hovedprojektering Oktober 2012 oktober 2013 Drejebog 3A - Nyt rådhus og sundhedscenter Fase 7 og 8 Forprojektering og hovedprojektering Oktober 2012 oktober 2013 Revideret 22. november 2012 Egedal Kommune Drejebog for nyt rådhus og sundhedscenter

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, Rådhuset, 31. januar 2018 Kl. 13:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Helmut Madsen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, Rådhuset, 31. januar 2018 Kl. 13:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Helmut Madsen. Referat Ældreråd Mødelokale 1, Rådhuset, Kl. 13:00 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Helmut Madsen Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7 Ældrerådet Fredag den 10.01.14 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Finn Brozek Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Forløb for udarbejdelse af nye kvalitetsstandarder i Viborg Storkommune

Forløb for udarbejdelse af nye kvalitetsstandarder i Viborg Storkommune Viborg Storkommune - Social og Sundhed Oplæg Forløb for udarbejdelse af nye kvalitetsstandarder i Viborg Storkommune Indledning Hermed foreligger Human House oplæg til et procesforløb for udarbejdelse

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe 14:

Kommissorium for arbejdsgruppe 14: Kommissorium for arbejdsgruppe 14: Faglige vejledere Billeder:Colourbox.dk Læs om folkeskolereformen og de øvrige arbejdsgrupper på www.norddjurs.dk/folkeskolereformen 2 Forord Dette materiale indeholder

Læs mere