Anlægsarbejdet udføres som beskrevet i ansøgning pr , samt på følgende vilkår:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Anlægsarbejdet udføres som beskrevet i ansøgning pr , samt på følgende vilkår:"

Transkript

1 Til Høringsberettigede Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej Hinnerup Tlf Høring efter vandløbsloven - Klimasikring ved Løjstrup Dambrug langs Lilleåen Baggrund Favrskov Kommune har 7. juli 2016 modtaget en ansøgning fra Løjstrup Dambrug (herefter benævnt ansøger ) om at foretage terrænændringer langs Lilleåen i forbindelse med fremtidig sikring mod oversvømmelse af dambrugsarealet. Nogle af terrænændringerne ligger inden for Lilleåens 2 meter bræmme, og ansøgningen skal derfor behandles som en regulering efter vandløbslovens 17, samt bek. 834 af. 27. juni 2016 om vandløbsregulering og -restaurering m.v.. Projektet sendes hermed i 4 ugers offentlig høring fra 28. oktober frem til og med 25. november Forventet afgørelse Favrskov Kommune forventer at give tilladelse til det ansøgte projekt med nedenstående krav. Anlægsarbejdet udføres som beskrevet i ansøgning pr , samt på følgende vilkår: 1) Op- og nedstrøms beliggende bredejeres afvandingsforhold må ikke påvirkes negativt 2) Der må ikke anvendes materialer som er behandlet med miljøskadelige stoffer i/ved vandløb. 3) Det lokale museum kontaktes ved fund af fortidsminder. 4) Det skal sikres at udvaskning af sand, grus, sten og jord begrænses mest muligt under og efter anlægsarbejdet. 5) Projektet skal være udført senest 3 år efter datoen for tilladelsen 6) Afløbsrampen på bilag 2 skal have den dimensionen, som er beskrevet i ansøgningsmaterialet, da en mindre rampe vil øge risikoen for erosion af rampen, når store vandmasser strømmer over. 7) Jorden skal afrømmes på afløbsrampen inden 1. juni, da der således vil være tid til at der kan opstå et tilstrækkeligt plantedække inden vinterperioden med store afstrømninger. 8) Det anbefales at slå vegetationen på afløbsrampen for at udvikle et stærkere rodnet i jorden. 28. oktober 2016 Sagsbehandler: Torben Tran Ankjærø Tlf ttan@favrskov.dk Personlig henvendelse: Favrskov Kommune Landbrug og Natur Torvegade Hammel Sagsnr Dokument nr Cpr.-/CVR-nr./Ejd.nr. Formål Formålet med projektet er at sikre dambruget mod oversvømmelse.

2 For at sikre Løjstrup Dambrug mod skader og tab fra oversvømmelser, så ønsker ansøger at terrænregulere, således at vandet fra Lilleåen ikke strømmer ind på dambruget ved oversvømmelse. Projektets lokalitet Figur 1: Kort over projektlokaliteten (projektområdet er markeret med rød firkant) Vandløb: Lilleåen Klassifikation: Offentligt vandløb Matrikel nr.: Kongstrup By, Houlbjerg - 1e Kongstrup By, Houlbjerg - 4a (WEFRI A/S) Løjstrup Hgd., Laurbjerg - 5a Kongstrup By, Houlbjerg - 1a (Esben Porse Christiansen) Nuværende forhold Ansøger har beskrevet nuværende forhold i vedlagte bilag 1 Redegørelse vedr. Klimasikring af Løjstrup Dambrug af 29. juni To store regnhændelser i 2011 og 2015 har vist, at Lilleåens vandstand skaber stor risiko for oversvømmelse af dambruget ved særligt store regnhændelser.

3 Ved disse hændelser stiger vandstanden i Lilleåen og løber ud i engen i den sydlige del af det markerede område på figur 2. Vandet stuver op på det lavtliggende område lige syd for dambruget. Se figur 2. Figur 2: Omtrentlig placering af lavtliggende område med tilbagevendende oversvømmelse under nuværende forhold syd for Løjstrup Dambrug. Eftersom Lilleåen er placeret højere i terræn end det lavtliggende engareal på figur 2, så kan vandet ved oversvømmelse kun komme væk fra engen via drængrøft-system, der har afløb med rør under Løjstrup Dambrug. Opstuvningen skyldes, at underføringen/afløbsrøret (blå stiplet linje på bilag 2) under dambruget er begrænsende for vandflowet fra engen ved store regnhændelser. I disse situationer er der i dag risiko for, at vandet oversvømmer dambruget både fra sydsiden samt østsiden. Beskrivelse af det ansøgte projekt For at undgå oversvømmelser på dambruget fra syd- og østsiden, så ønsker ansøger at udføre følgende anlægsarbejder ( se kortet på bilag 2) : 1) Forhøjelse af eksisterende dige, der afskærmer dambruget mod syd. Benævnt Dige, højvandssikring mod mark på bilag 2. Fysiske dimensioner: Længde ca. 140m, bredde ca. 3m og skråningsanlæg vil være som eksisterende. Pålægning/forhøjelse af diget vil være ca. 20 cm i

4 gennemsnit og op til maksimalt 50 cm og dermed i højde med det eksisterende terræn ved åen og nordpå til vejen nord for dambruget som vist på bilag 2. 2) Forhøjelse af betonkanal/dige mod øst. Benævnt sikring af betonkanal i bilag 2. Den eksisterende betonkanal/dige langs åen forhøjes og udføres i beton, så den er i niveau med nuværende højeste punkt på hele strækningen (længde ca. 80 m). Det vil betyde en forhøjelse på ca. 30 cm på det laveste punkt. Betonkanalen udgør kronekanten på Lilleåens vestside. 3) Afrømning af jord på vestsiden af dambrugets fødekanal. Benævnt afløbsrampe fra mark og markeret med rød streg på bilag 2. Det jord, der blev lagt på i 2011 (op til ca cm i højden), bliver fjernet, således at terrænniveauet bliver tilbageført til terrænhøjden før år ) Overdækning af fødekanal 5) Afskodning/modstem af fødekanal ved høje vandstande i Lilleå Anlægsarbejderne er beskrevet yderligere i bilag 1 og 2 til dette høringsbrev. Projektets afvandingsmæssige konsekvenser Favrskov Kommune vurderer, at projektet ikke ændrer afvandingsforholdene for op- og nedstrømsbeliggende lodsejere. Den væsentligste ændring i ådalens vandstrømninger er, at vandet fra engen mod syd ikke længere vil kunne løbe over i dambruget ved store regnhændelser. Det vurderes, at indstrømningen af vand over dambrugets nuværende dige mod syd ved meget høje vandføringer ikke har en væsentlig forsinkende effekt på vandflowet i Lilleåen, og dermed heller ikke på vandstanden i Lilleåen. Derfor vurderer Favrskov Kommune, at en hævelse af diget mod syd (benævnt Dige, højvandsikring mod mark i bilag 2) ikke vil resultere i vandstandsmæssige ændringer hverken ved normal eller ekstreme vandføringer.

5 Afløbsrampe fra mark Bundkote, top af stryg : ca. 4,28 DVR90 Figur 3: Angivelse af bundkoter i Lilleåens stryg ved Løjstrup. Grøn pil: bundkote 3,169 i opstrøms ende af afløbsrampe fra mark som markeret på bilag2. Sort pil: Bundkote 4,28 i top af stryget. Vandløbets profil ændres ikke i projektet. Men forhøjelsen af betondiget benævnt Sikring af betonkanal i bilag 2 svarer til en forhøjelse af Lilleåens kronekant i åens vestlige bred. Dette betyder, at hvis Lilleåens vandstand i ekstreme situationer står højere end tilfældet i år 2011 og 2015, så vil vandet ikke længere kunne strømme ind i dambruget over betonkanalen, hvilket kan resultere i en lokalt højere vandstand på stryget på dambrugets egne arealer. Dette aspekt er ikke beskrevet i projektbeskrivelsen. Vurderingen af projektets afvandingsmæssige betydning for naboarealer til dambruget er delt op i to: 1) Lodsejere nedstrøms dambruget: Afvandingstilstanden på lodsejeres arealer i ådalen nedstrøms (nord) for dambruget vurderes ikke at kunne påvirkes med øget vandstand, eftersom projektet ikke øger vandstanden i Lilleåen nedstrøms dambruget. 2) Lodsejere opstrøms dambruget: Den højdemæssige afstand fra afløbsrampen fig. 3 til topkote af stryget er over 1 meter. En potentiel lokalt højere vandstand på stryget ved betonkanalen i ekstremsituationer vurderes ikke at kunne give vandstandsmæssige ændringer opstrøms stryget pga. den store højdeforskel. Det ansøgte projekt vurderes derfor ikke at påvirke afvandingstilstanden for opstrømsbeliggende lodsejeres arealer. Projektets forventede resultater Projektet forventes at sikre Løjstrup Dambrug mod oversvømmelse med indstrømmende vand fra Lilleåen.

6 Berørte parter Ejernavn, Ejerlav og Matrikel nr.: Løjstrup dambrug: Kongstrup By, Houlbjerg - 1e Løjstrup dambrug: Løjstrup Hgd., Laurbjerg - 5a WEFRI A/S: Kongstrup By, Houlbjerg - 4a Esben Porse Christiansen: Kongstrup By, Houlbjerg - 1a og 2a Hans Jørgen Broge Laurbjerg By, Laurbjerg - 7k Ansøger, Projektejer og bygherre: Løjstrup Dambrug v/ Musholm A/S, Vesteralle 51B, 8870 Langå Kontaktperson Susanne T. Jensen, stj@musholm.com. Ansøgers rådgiver: Konsulentfirmaet AquaDam v/ Jens Kristian Nielsen, aquadam@post9.tele.dk. Kort over matrikler i området ved det ansøgte projekt. Høringsparterne er udvalgt ift. placering med arealer i det lavtliggende område. Anden lovgivning I ansøgningen, indsendt via systemet Byg og Miljø fremgår det, at der er en mulig konflikt mellem terrænhævningerne og beskyttede jord- og stendiger. Dette er dog ikke tilfældet, da de ansøgte terrænændringer ikke berører eksisterende beskyttede jordog stendiger. På nedenstående kort kan man se, at eksisterende beskyttede Jord- og stendiger ikke ligger inde på dambrugets arealer, og således berører det ansøgte projekt ikke udpegede beskyttede jord- og stendiger.

7 Kort over nærmeste beskyttede jord- og stendiger ved Løjstrup Dambrug. VVM-screening (Planloven) Favrskov Kommune foretager en VVM-screening af projektet. Naturbeskyttelsesloven Favrskov Kommune har foretaget en vurdering af projektarealerne. Projektområdet er omfattet af åbeskyttelseslinjen for Lilleå. Favrskov kommune har pr. 25. august 2016 er givet dispensation efter naturbeskyttelseslovens 65, st. 2, til projektet. Naturbeskyttelseslovens 3. Lilleåen er omfattet af Naturbeskyttelseslovens 3. Det betyder, at tilstanden som udgangspunkt ikke må ændres. Favrskov Kommune vurderer, at projektet ikke ændrer på tilstanden i Lilleåen, da der ikke foretages nogen fysiske indgreb i vandløbets tværprofil. Forhøjelsen af betonkanten mod øst samt afrømningen af jord/sediment ved siden af fødekanalen vurderes ikke at kunne påvirke Lilleåens dyre- og planteliv. Konsekvensvurdering i henhold til Bekendtgørelse nr af 16/12/2015: Favrskov Kommune har pr. 25. august 2016 vurderet projektet i henhold til Bekendtgørelse om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter: Det vurderes, at det ansøgte ikke vil have indvirkning på beskyttelsen af levesteder for særligt beskyttede arter, der er optaget på habitatdirektivets bilag IV. Det ansøgte ligger udenfor internationale naturbeskyttelsesområder. Favrskov kommune vurderer, at det ansøgte projekts indvirkning på udpegningsgrundlaget for internationale naturbeskyttelsesområder er uvæsentlig.

8 Tidsplan: Projektet forventes gennemført i Økonomi Løjstrup Dambrug, Musholm A/S, afholder alle udgifter til projektet. Anlægsarbejdets igangsætning Arbejdet kan igangsættes efter udløbet af klagefristen, 4 uger efter den endelige afgørelse efter vandløbsloven. Godkendelsesprocedure Projektet behandles som reguleringssag efter bekendtgørelse om vandløbsregulering og -restaurering m.v., nr. 834 af. 27. juni Der er 4 ugers indsigelsesperiode og 4 ugers klageperiode. Kommunens fremme af forslaget offentliggøres den 28. oktober 2016 på Favrskov kommunes hjemmeside med de lovpligtige 4 ugers indsigelsesperiode fra den 28. oktober 2016 til den 25. november Inden der træffes endelig afgørelse i sagen, er der iht. Vandløbsloven mulighed for at komme med indsigelser og bemærkninger til det fremlagte projekt. Evt. indsigelser eller bemærkninger fremsendes skriftligt til Favrskov Kommune, Skovvej 20, 8382 Hinnerup, eller så vidt muligt elektronisk på favrskov@favrskov.dk og skal være kommunen i hænde senest 4 uger efter offentliggørelsen, dvs. senest den 25. november Såfremt der er spørgsmål til projektforslaget kan der rettes henvendelse til Torben Tran Ankjærø, ttan@favrskov.dk, tlf.: Torben Ankjærø Biolog Bilag: 1) Redegørelse vedr. Klimasikring af Løjstrup Dambrug af 29. juni ) Kortbilag til bilag 1 : Løjstrup dambrug - Klimasikring mod højvande

9 Redegørelse vedr. klimasikring af Løjstrup dambrug. Redegørelsen tager udgangspunkt i oversvømmelsessituationen i jan 2011, hvor indløbsbygværket var oversvømmet og kunne som sådan ikke regulere vandtilførslen til dambruget via indløb fra fødekanalen i fuld omfang. Derudover indstrømmende vand fra marken til fødekanalen, idet det etablerede afløbsrør i forbindelsen md anlæggelsen af stryget fra marken ikke kunne klare afstrømningen. Afstrømningen blev klaret uden de helt store tab ved, at aflede maximal vand gennem dambruget og anvende alle mulige afløbsmuligheder og overløb fra dambruget direkte til åen. Indløb fra mark over dige til produktionskanal Udløb eks. rør fra mark Overløb fra dambrug og betonkanal langs åen Udløb fra dambrug og til udløb /overløb fra betonkanal Overløb fra åen til fødekanal Indløb fra mark over dige til fødekanal

10 Dambruget blev miljøgodkendt med en fase 1 og fase 2 udbygning i 2011, og fase 1 blev igangsat i sommeren/efteråret 2011, bl.a. med forbedringer på østsiden og udgravning af laguner på vestsiden af åen samt et nedsat vandforbrug. For at imødegå en lignende flom-situation som i januar 2011 blev en del af fyldmaterialet fra opgravningen af lagunerne anvendt til at forhøje arealet øst for fødekanalen fra dambruget og op til vandindtaget ved stryget for at undgå overløb fra marken til fødekanalen. Der blev udlagt cm jord efter aftale med Favrskov kommune, idet dette ikke krævende nogen særskilte tilladelser, da det var en mindre intern foranstaltning på et areal, der er udlagt til dambrugsformål. Favrskov kommune udlagde fyldmaterialer mellem åen og fødekanalen fra oprensningen af sandfanget i åen, for at hindre indløb fra åen til fødekanalen, som det kan ses på ovenstående billede. I forbindelse med en lignende flomsituation i dec vidste det sig, at dette ikke var en tilstrækkelig løsning, da man blot tilbageholdte endnu mere vand på marken og dambrugets dige langs produktionskanalen var ikke høj nok til at tilbageholde vandmængderne, så afstrømningen blev bare flyttet fra overløb til fødekanalen til overløb til produktionskanalen, så samme afstrømningsmønster gentog sig, hvor dambruget var nød til at håndtere afstrømningen gennem dambruget, bygværker og via betonkanalen langs åen som i I forbindelse med gennemførelsen af fase 2 ombygningen vil det være nødvendig at sikre dambruget mod lignende situationer og sikre at der ikke bliver tilført vand hverken fra åen via betonkanalen langs åen eller fra den bagvedliggende mark via produktionskanalen. Dambruget foreslår en løsning, der indebærer at dambruget sikres i flomsituationer mod ikke kontrollerbar indløb af vand, ved at den forhøjede dige der blev udlagt i 2011 langs fødekanalen, afskrabes på en strækning på ca. 50 meter fra dambruget op mod indløbsbygværket, således at der kan ske afstrømning af vand fra marken og til åen som før i 2011, blot hen over fødekanalen. Det afskrabede materiale anvendes til at forhøje det eksisterende dige langs produktionskanalen. Der etableres en afskodningsmulighed/modstem i fødekanalen i diget, med en kontrollerbart indløbsanordning, så det sikres, at der ikke tilløber mere vand til dambruget end dambruget kan håndtere og har godkendelser til. Betonkanalen langs åen forhøjes så det sikres, at der ikke indstrømmer vand fra åen ved højvandssituationer og terrænet fra betonkanalen og nedstrøms til broen forhøjes så terrænhøjden er den samme som nedstrøms broen. Da de mindre terrænreguleringer der blev foretaget i 2011 ikke krævede særskilte tilladelser, så er det vores vurdering, at de nu forslåede tiltag j.fr. vedhæftet plankort, også må betegnes som mindre interne foranstaltninger på et eksisterende dambrugsareal, der ikke kræver nogen særskilte tilladelser efter Landzoneloven, skovbyggelinjer, å-beskyttelseslinjen samt evt. Naturbeskyttelseslovens 3. Med hensyn til Vandløbsloven og de afstrømningsmæssige forhold, så sker der ingen ændringer i forhold til 2011 situationen eller i øvrigt i forhold til 2015 situationen, idet vandet fra den bagvedliggende mark blot nu vil afstrømme over fødekanalen og til åen og ikke gennem dambruget og dambrugets betonkanaler til åen. Med hensyn til den foreslående mindre jordpålægning op ad den forhøjede betonkanal, så vil det ikke ændre på de afstrømningsmæssige forhold og forslaget er ikke teknisk begrundet, men blot foreslået af æstetisk grunde, for at kamuflere betonkanalen set fra å-siden ved normale afstrømningsforhold AQUA-DAM Jens Kristian Nielsen

11 Løjstrup dambrug Klimasikring mod højvande Sikring af betonkanal Eks. afløbsrør fra mark ved normal afstrømning Afskodning af fødekanal Afrømning af jord - Afløbsrampe fra mark Overdækning af fødekanal Dige, højvandssikring mod mark.

Afgørelsens grundlag Projektbeskrivelse modtaget 7. juli 2016 Høringssvar indkommet i perioden 28. oktober 2016 til 25.

Afgørelsens grundlag Projektbeskrivelse modtaget 7. juli 2016 Høringssvar indkommet i perioden 28. oktober 2016 til 25. Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse efter vandløbsloven - Klimasikring af Løjstrup Dambrug 1.december 2016 Vandløb:

Læs mere

Til de høringsberettigede. Høringsbrev Vandløbsrestaurering i Kvitbæk

Til de høringsberettigede. Høringsbrev Vandløbsrestaurering i Kvitbæk Til de høringsberettigede Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Høringsbrev Vandløbsrestaurering i Kvitbæk Baggrund Favrskov Kommune

Læs mere

Til de høringsberettigede. Høringsbrev - Vandløbsrestaureringsprojekt i Tilløb til Houlbjergskov Bæk etablering af faunapassage

Til de høringsberettigede. Høringsbrev - Vandløbsrestaureringsprojekt i Tilløb til Houlbjergskov Bæk etablering af faunapassage Til de høringsberettigede Postadresse: Favrskov Kommune Teknik og Miljø Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Høringsbrev - Vandløbsrestaureringsprojekt i Tilløb

Læs mere

Høring i henhold til vandløbsloven

Høring i henhold til vandløbsloven Høring i henhold til vandløbsloven Høring i henhold til vandløbsloven: projekt vedrørende etablring af overkørsel i Brandstrup bæk I forbindelse med at Favrskov kommune har modtaget en ansøgning om tilladelse

Læs mere

24a HVORSLEV BY, HVORSLEV (790853) 1y HVORSLEV BY, HVORSLEV (790853)

24a HVORSLEV BY, HVORSLEV (790853) 1y HVORSLEV BY, HVORSLEV (790853) Til de høringsberettigede Postadresse: Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Pos Fav Lan Sko 838 Tlf. 8964 1010 Tlf. favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk fav ww Høringsbrev Vandløbsrestaureringsprojekt

Læs mere

8382 Hinnerup Tlf

8382 Hinnerup Tlf Peter Møller Skanderborgvej 156 8382 Hinnerup Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse til regulering af vandløb på matriklel

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af privat vandløb/grøft ved Tillerup, Syddjurs Kommune

Tilladelse til rørlægning af privat vandløb/grøft ved Tillerup, Syddjurs Kommune 1 of 5 Jørgen Laursenl dato Brunbakkevej 4 Sagsnr.: 12/26600 8420 Knebel Sagsbehandler: Morten Hundahl Tlf.: 87 53 54 10 natur.miljoe@syddjurs.dk Tilladelse til rørlægning af privat vandløb/grøft ved Tillerup,

Læs mere

Høring af forslag til reguleringsprojekt i vandløbet Maglemoserenden

Høring af forslag til reguleringsprojekt i vandløbet Maglemoserenden Høring Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 59 Rudkøbing Tlf. 63 51 6 Tlf. 63 51 6 42 direkte Fax 63 51 6 1 E-mail: annjen@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato

Læs mere

Johannes Aarestrup Sørensen Æbleparken 12, Søften 8382 Hinnerup

Johannes Aarestrup Sørensen Æbleparken 12, Søften 8382 Hinnerup Johannes Aarestrup Sørensen Æbleparken 12, Søften 8382 Hinnerup Fremsendt pr. mail: johs.aarestrup@mail.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk

Læs mere

Tilladelse til etablering af overkørsel over vandløbet Ilsig fra matr. nr. 23e til 16h, Hune By, Hune.

Tilladelse til etablering af overkørsel over vandløbet Ilsig fra matr. nr. 23e til 16h, Hune By, Hune. Jan Sten Jensen Vesterhavsvej 90 9492 Blokhus Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften Hinnerup. Fremsendt pr. mail:

Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften Hinnerup. Fremsendt pr. mail: Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Fremsendt pr. mail: ar@arconsulting.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Favrskov Forsyning. Torvegade Hammel. Att: Christian Bækgaard

Favrskov Forsyning. Torvegade Hammel. Att: Christian Bækgaard Favrskov Forsyning Torvegade 7 8450 Hammel Att: Christian Bækgaard Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse efter vandløbsloven

Læs mere

Tilladelse til etablering af en overkørsel over privat vandløb mellem mat. Nr. Tind By, Gerning - 8c og mat. Nr. Nøddelund By, Gullev - 10e.

Tilladelse til etablering af en overkørsel over privat vandløb mellem mat. Nr. Tind By, Gerning - 8c og mat. Nr. Nøddelund By, Gullev - 10e. Finn Svenstrup Vesterbro 5 8850 Bjerringbro Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse til etablering af en overkørsel over

Læs mere

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail:

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail: Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft Skovvej 20 8382 Hinnerup Sendt pr. mail: mtof@favrskov.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Høring af vandløbsrestaureringsprojekt "Fri passage i Hasager Bæk"

Høring af vandløbsrestaureringsprojekt Fri passage i Hasager Bæk Postadresse: Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Pos Fav Lan Sko 838 Tlf. 8964 1010 Tlf. favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk fav ww Høring af vandløbsrestaureringsprojekt "Fri

Læs mere

Anlægsarbejdet skal udføres i overensstemmelse med beskrivelserne i ansøgning af 10. januar 2017.

Anlægsarbejdet skal udføres i overensstemmelse med beskrivelserne i ansøgning af 10. januar 2017. Favrskov Kommune Torvegade 7 8450 Hammel Att: Carsten Monsrud Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse til etablering af

Læs mere

Høring af genslyngningsprojekt ved Drostrup Bæk

Høring af genslyngningsprojekt ved Drostrup Bæk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Høring af genslyngningsprojekt ved Drostrup Bæk Baggrund Favrskov Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Revideret ansøgning om myndighedsgodkendelse af vandløbsrestaurering i Grundel Bæk ved Rindsholm Dambrug.

Revideret ansøgning om myndighedsgodkendelse af vandløbsrestaurering i Grundel Bæk ved Rindsholm Dambrug. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og vand Prinsens Alle 5 Revideret ansøgning om myndighedsgodkendelse af vandløbsrestaurering i Grundel Bæk ved

Læs mere

Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej Hurup Thy Att. Tobias Geertsen

Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej Hurup Thy Att. Tobias Geertsen Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Att. Tobias Geertsen Teknisk forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Tilladelse efter vandløbsloven til forlængelse af eksisterende

Læs mere

Notat. Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose

Notat. Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose Notat Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose behandler en ansøgning om regulering af Lilleå ved etablering af et vandingssted på matr. nr. 5hø, Hinnerup By, Grundfør. Høringsmaterialet

Læs mere

Morten Toft Bodilsen. Parkvej 5, Glyngøre, 7870 Roslev. 8. oktober 2015

Morten Toft Bodilsen. Parkvej 5, Glyngøre, 7870 Roslev. 8. oktober 2015 Morten Toft Bodilsen Parkvej 5, Glyngøre 7870 Roslev 8. oktober 2015 Godkendelse til rørlægning af delstrækning af det private vandløb Afløb fra Søparken Projektet omfatter rørlægning af cirka 40 meter

Læs mere

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund Den udpegede indsats, AAL-508, åbning af rørlægning i Sejerslev Bæk, er omfattet af Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021).

Læs mere

Poul Østergaard Hovhedevej 34 Vissing 8370 Hadsten. HØRING: udkast til Tilladelse til regulering af Vissing Bybæk

Poul Østergaard Hovhedevej 34 Vissing 8370 Hadsten. HØRING: udkast til Tilladelse til regulering af Vissing Bybæk Poul Østergaard Hovhedevej 34 Vissing 8370 Hadsten Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk HØRING: udkast til Tilladelse til regulering

Læs mere

Favrskov Kommune. Plan, Byg og Ejendomme. Torvegade Hammel. ATT: Heidi Sønderby

Favrskov Kommune. Plan, Byg og Ejendomme. Torvegade Hammel. ATT: Heidi Sønderby Favrskov Kommune Plan, Byg og Ejendomme Torvegade 7 8450 Hammel ATT: Heidi Sønderby Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse

Læs mere

Jesper Søgaard Lerbjergvej Hadsten. Tilladelse til etablering af vandingssted i Alling Å

Jesper Søgaard Lerbjergvej Hadsten. Tilladelse til etablering af vandingssted i Alling Å Jesper Søgaard Lerbjergvej 20 8370 Hadsten Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse til etablering af vandingssted i Alling

Læs mere

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN. Projektbeskrivelse for Genåbning af delstrækning af Brænde- Lydingeafløbet ca. st m

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN. Projektbeskrivelse for Genåbning af delstrækning af Brænde- Lydingeafløbet ca. st m By, Land og Kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Projektbeskrivelse for Genåbning af delstrækning af Brænde-

Læs mere

4. Fjernelse af broen må ikke medføre transport af sand, mudder med videre til den nedstrøms del af vandløbet.

4. Fjernelse af broen må ikke medføre transport af sand, mudder med videre til den nedstrøms del af vandløbet. Skive Kommune, Park og Vej Gyrovej 5 Att. Jette Sørensen 23. oktober 2017 Tilladelse til fjernelse af bro over Felding Bæk Skive Kommune godkender hermed fjernelse af bro over Felding Bæk i station 858-862

Læs mere

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Udlægning af gydegrus og strømkoncentratorer i Lammehavebækken st. 3.200-4.200 m og st. 5.060-7.350

Læs mere

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947418 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Vandløbsloven til etablering af tre gydestryg

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 17. august Høring af forslag til regulering i Vidkær Bæk

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 17. august Høring af forslag til regulering i Vidkær Bæk Skive Kommune Teknisk Forvaltning Rådhuspladsen 2 7800 Skive 17. august 2017 Høring af forslag til regulering i Vidkær Bæk Skive Kommune modtog i december 2015 en henvendelse om tiltagende tilvoksning

Læs mere

14. juli Høring af eventuel godkendelse til omlægning af dræn og regulering af bundkoten i Mogenstrup Østre Vandløb

14. juli Høring af eventuel godkendelse til omlægning af dræn og regulering af bundkoten i Mogenstrup Østre Vandløb 14. juli 2016 Høring af eventuel godkendelse til omlægning af dræn og regulering af bundkoten i Mogenstrup Østre Vandløb Projektet omfatter omlægning af eksisterende drænledning med udløb i Mogenstrup

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1C, 8260 Viby J Se udsendelsesliste side 6 Høring af projekt til regulering af Fiskbæk på matrikel nr. 4ae, Malling by, Malling Hermed sendes projekt til regulering af

Læs mere

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 21. januar 2019

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 21. januar 2019 Skive Kommune Park og Vej Gyrovej 5 Att.: Jette Byrgiel Sørensen 21. januar 2019 Tilladelse til udskiftning af vejbro i Kisum-Estvad Bæk - Over Spangen Skive Kommune har den 20. november 2018 modtaget

Læs mere

Ifølge 36 skal en afgørelse om, at der ikke er miljøvurderingspligt, offentliggøres.

Ifølge 36 skal en afgørelse om, at der ikke er miljøvurderingspligt, offentliggøres. Frijsenborg Biogas Linen 62 8450 Hammel Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk 14. januar 2019 Afgørelse om at projektet om rørlægning

Læs mere

Spærringen er ligger i Hellerup Å på matriklerne 1a og 1t Hellerup Hgd. Hellerup.

Spærringen er ligger i Hellerup Å på matriklerne 1a og 1t Hellerup Hgd. Hellerup. HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Fjernelse af spærring ODE-708 i Hellerup Å. Faaborg-Midtfyn Kommune har 1. marts 2017 søgt om godkendelse til, at regulere Hellerup Å i st. 5.711

Læs mere

Assens Kommune ønsker med indeværende projekt, at forlægge vandløbet Afløb fra Verninge Mose. Projektet skal sikre:

Assens Kommune ønsker med indeværende projekt, at forlægge vandløbet Afløb fra Verninge Mose. Projektet skal sikre: Til interessenter 24. februar 2017 Sags id: 17/4045 Høring vedr. regulering af vandløbet Afløb fra Verninge Mose Baggrund Assens Kommune ønsker med indeværende projekt, at forlægge vandløbet Afløb fra

Læs mere

Favrskov Kommune, Trafik og Veje. Skovvej Hinnerup

Favrskov Kommune, Trafik og Veje. Skovvej Hinnerup Favrskov Kommune, Trafik og Veje Skovvej 20 8382 Hinnerup Favrskov Kommune Plan Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Strækningsanlægstilladelse til forlængelse af

Læs mere

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres Lars Sommer Hansen Lyngvejen 6 4330 Hvalsø Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø F 4646 4615 H www.lejre.dk Anne-Marie Geert Kristensen Byg & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Udkast til tilladelse til regulering og restaurering af vandløb på Grønnestrand

Udkast til tilladelse til regulering og restaurering af vandløb på Grønnestrand Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 22-11-2018

Læs mere

Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232)

Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232) Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232) Byg, Natur og Miljø Juli 2018 Journal nr.: 18/22745 Forord

Læs mere

Projektbeskrivelse Projektet er ændret på følgende punkter siden første udkast pr. 20-04- 2015:

Projektbeskrivelse Projektet er ændret på følgende punkter siden første udkast pr. 20-04- 2015: Kvitbæk Vandløbsrestaurering Postadresse: Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 Projektbeskrivelse Projektet er ændret på følgende punkter siden første udkast pr. 20-04-

Læs mere

Udkast - Tilladelse til at etablere et midlertidigt sandfang i vest siden

Udkast - Tilladelse til at etablere et midlertidigt sandfang i vest siden Tønder kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Att. Simon Petersen Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929246 Mail: setha@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-4-18 Ks: SB xx-xx-2019 Udkast - Tilladelse til at etablere

Læs mere

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke. Restaureringsprojekt - Damvad Å.

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke. Restaureringsprojekt - Damvad Å. Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Restaureringsprojekt - Damvad Å. Station 5695 6383 INDLEDNING... 3 BAGGRUND... 3 NUVÆRENDE OG FREMTIDIG SKIKKELSE.... 3

Læs mere

27. februar Høring af forslag til omlægning af rørbroer i Durup Bæk

27. februar Høring af forslag til omlægning af rørbroer i Durup Bæk 27. februar 2018 Høring af forslag til omlægning af rørbroer i Durup Bæk Skive Kommune har modtaget en ansøgning vedr. regulering af to rørbroer i Durup Bæk. Hermed sendes reguleringsprojektet i høring.

Læs mere

Projektet er i offentlig høring i 4 uger fra d. 13. november til d. 11. december 2015.

Projektet er i offentlig høring i 4 uger fra d. 13. november til d. 11. december 2015. Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Udlægning af gydegrus og strømkoncentratorer i Vittinge Å st. 3.600-4.900 m. Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej

Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej Denne tilladelse er udarbejdet i et samarbejde mellem Vejen og Billund Kommuner. Vejen og Billund Kommune ønsker at udskifte den eksisterende

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring)

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring) Ribe Sportsfiskerforening Niels. L. Michaelsen Email: nlm@lodberg.org Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Dato 9. juni 2015 Sags id 13/12576 Login tojen Sagsbehandler Tomas Jensen Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Center for Miljø og Natur Team Vand. Fremme af projektforslag om etablering af sandfang i Valmosegrøften st m.

Center for Miljø og Natur Team Vand. Fremme af projektforslag om etablering af sandfang i Valmosegrøften st m. Center for Miljø og Natur Team Vand Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved www.naestved.dk Dato 18-6-2015 Sagsnr. 06.02.03-P20-1-15 Sagsbehandler Malene Callesen Dall +455588 6191 Fremme af projektforslag

Læs mere

Tilladelse til åbning af rørlagt vandløb og etablering af mindre sø

Tilladelse til åbning af rørlagt vandløb og etablering af mindre sø 09-09-2013 Morten Storm Pedersen Sagsnr.: 13/13285 Engdraget 4 Sagsbehandler: 8420 Knebel Bjarne Laursen Tlf.: 87 53 54 10 natur.miljoe@syddjurs.dk Tilladelse til åbning af rørlagt vandløb og etablering

Læs mere

ENIIG A/S Att.: Karsten Kvistgaard Fremsendt digitalt til:

ENIIG A/S Att.: Karsten Kvistgaard Fremsendt digitalt til: ENIIG A/S Att.: Karsten Kvistgaard Fremsendt digitalt til: kkk@energimidt.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Godkendelse

Læs mere

Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind.

Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind. Til Høringsberettigede 20. december 2016 Sagsnr.: 16/41298 Kontaktperson: Niclas Patrick Boyton 87535249 npb@syddjurs.dk Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind. Syddjurs

Læs mere

Ansøger: Hans Pedersen, LIFA A/S, Landinspektører på vegne af EnergiMidt Net A/S

Ansøger: Hans Pedersen, LIFA A/S, Landinspektører på vegne af EnergiMidt Net A/S LIFA A/S, Landinspektører Att.: Hans Pedersen Fremsendt digitalt til: hap@lifa.dk Postadresse: Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning m.m.

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning m.m. Hedebo I/S v. Peder Steen Andersen Phillipp Lustrupvej 41 6760 Ribe Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. marts 2013 Sagsbehandler Tine Nielsen Telefon direkte Mail

Læs mere

Tilladelse til regulering efter vandløbsloven- forlægning af Maglemoserenden ved Løkkeby sommerhusområde på en strækning af ca. 100 m.

Tilladelse til regulering efter vandløbsloven- forlægning af Maglemoserenden ved Løkkeby sommerhusområde på en strækning af ca. 100 m. Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Tlf. 63 51 60 42 direkte Fax 63 51 60 01 E-mail: annjen@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 12-12-2013

Læs mere

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Rambøll Lysholt Allé Vejle. Att. Hans H. Sørensen

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Rambøll Lysholt Allé Vejle. Att. Hans H. Sørensen Rambøll Lysholt Allé 6 7100 Vejle Att. Hans H. Sørensen (hhes@ramboll.dk) Frodesgade 30, 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 12. september 2016 Sagsbehandler Anne Christine Bang Telefon

Læs mere

Tilladelse efter vandløbslovens 17 og 47 til etablering af overkørsel over grøft, matr. 5t og 6u, Harring By, Harring.

Tilladelse efter vandløbslovens 17 og 47 til etablering af overkørsel over grøft, matr. 5t og 6u, Harring By, Harring. Afsender: Thisted Kommune Jon Dalbøl Pedersen Tøvlingvej 5 7752 Snedsted Thisted Kommune Plan- og Miljøafdelingen 19. august 2014 CPR/CVR: BrevID.: 1731782 Medarbejder: KKN Tilladelse efter vandløbslovens

Læs mere

1: LBK nr. 127 af 26. januar : BEK nr. 834 af 27. juni : LBK nr. 448 af 10. maj : LBK nr. 934 af 27. juni

1: LBK nr. 127 af 26. januar : BEK nr. 834 af 27. juni : LBK nr. 448 af 10. maj : LBK nr. 934 af 27. juni Plan- og Miljøafdelingen 6. august 2018 SagsID.: 06.02.03-K08-4-18 Medarbejder: myde Tilladelse efter Vandløbslovens 17 og 47 til forlængelse af overkørsel ved matriklerne 2u og 11d, Østerild By, Østerild

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm pligt i forbindelse med restaureringsprojekt i Voer Mølleå

Afgørelse om ikke-vvm pligt i forbindelse med restaureringsprojekt i Voer Mølleå Afgørelse Att.: Torben Tran Ankjærø Sendt elektronisk til: ttan@favrskov.dk Postadresse: Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Afgørelse om ikke-vvm pligt i forbindelse

Læs mere

Høring vedr. reguleringssag om oprensning af Hørup Å omkring st meter, samt etablering af sandfang.

Høring vedr. reguleringssag om oprensning af Hørup Å omkring st meter, samt etablering af sandfang. Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. +45 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. reguleringssag om oprensning af Hørup Å omkring

Læs mere

Offentlig høring af forslag til regulering af Mosevangen. Baggrund. Udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen

Offentlig høring af forslag til regulering af Mosevangen. Baggrund. Udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen Udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Offentlig høring af forslag til regulering af Mosevangen.

Læs mere

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 20. december 2018

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 20. december 2018 Skive Kommune Park og Vej Gyrovej 5 Att.: Jette Byrgiel Sørensen 20. december 2018 Høring af tilladelse til udskiftning af vejbro i Kisum-Estvad Bæk - Over Spangen Skive Kommune har den 20. november 2018

Læs mere

Offentlig høring af forslag til regulering af privat vandløb ved Bergs Plads ved Haderslev Dam

Offentlig høring af forslag til regulering af privat vandløb ved Bergs Plads ved Haderslev Dam til lodsejere, berørte parter og øvrige høringsberettigede Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev Fax. 74 34 21 44 www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 21 47 kimh@haderslev.dk

Læs mere

Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54).

Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54). udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54). Der meddeles hermed godkendelse til omlægningen af regulering af udløbet fra vandløbet Mosevangen (kvl 54)

Læs mere

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947418 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Vandløbsloven til fjernelse af to betonstyrt

Læs mere

Peter Werner Slotsvej Ulstrup. Godkendelse af projekt om etablering af åbent vandløb og vandhul på matr.nr. 1ah, Ulstrup Hgd., Sdr.

Peter Werner Slotsvej Ulstrup. Godkendelse af projekt om etablering af åbent vandløb og vandhul på matr.nr. 1ah, Ulstrup Hgd., Sdr. Peter Werner Slotsvej 9 8860 Ulstrup Favrskov Kommune Teknik og Miljø Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Godkendelse af projekt om etablering af åbent vandløb

Læs mere

20061128 TMU - Bilag til pkt. 4 - Notat Maglemoserenden.doc Notat: Regulering af Maglemoserenden resultat af høring.

20061128 TMU - Bilag til pkt. 4 - Notat Maglemoserenden.doc Notat: Regulering af Maglemoserenden resultat af høring. Notat: Regulering af Maglemoserenden resultat af høring. Indledning. I henhold til bekendtgørelse nr 424 af 7. september 1983 om vandløbsregulering m.v., har det af Niras udarbejdede projektforslag været

Læs mere

Projektets formål Projektet har til formål at give mulighed for at krydse vandløbet i forbindelse med et stiforløb i ådalen.

Projektets formål Projektet har til formål at give mulighed for at krydse vandløbet i forbindelse med et stiforløb i ådalen. Plan- og Miljøafdelingen 5. juli 2019 SagsID.: 06.02.16-K08-2-19 Medarbejder: myde Tilladelse til bro over privat strækning af Visby Å Thisted Kommune har den 28. maj 2019 modtaget en ansøgning om byggetilladelse

Læs mere

Tilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til krydsning af vandløb i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg

Tilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til krydsning af vandløb i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg Plan- og Miljøafdelingen 15.maj 2017 BrevID.: 2528898 Medarbejder: kbd Tilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til krydsning af vandløb i forbindelse med etablering

Læs mere

Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.v., BEK nr. 834 af 27 juni

Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.v., BEK nr. 834 af 27 juni Høring af udkast til reguleringstilladelse af rørlagt privat vandløb ved Uvelse Nord Høring Hillerød Kommune ønsker at fremme projektet om regulering af et rørlagt privat vandløb, og sender hermed projektansøgning

Læs mere

Tilladelse til skovrejsning Dato:

Tilladelse til skovrejsning Dato: Tilladelse til skovrejsning Dato: 09-10-2017 Billund Kommune har den 20. september 2017 modtaget ansøgning om skovrejsning på del af matr. 5a, Kirkeby By, Sdr. Omme beliggende på adressen Hovedgaden 77,

Læs mere

Høring af reguleringssag -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb

Høring af reguleringssag -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb Høringspart Høring af reguleringssag -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb Sønderborg kommune har d. 15. oktober 2015 modtaget en ansøgning fra Finn V. Jensen, Klapleddet 4, 6470 Sydals om ændring

Læs mere

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636 Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636 Restaureringsprojekt Damvad Å. Station 5.458-6.383 BAGGRUND... 3 MÅLSÆTNING FOR DAMVAD

Læs mere

Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej Esbjerg

Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej Esbjerg Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej 21 6700 Esbjerg Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947421 Afgørelse om udlægning af gydegrus i Agerbæk Sydvestjysk Sportsfiskerforening

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted. Thomas Lund Brogårdsvej 3 7755 Bedsted Thy Plan- og Miljøafdelingen 7. august 2017 BrevID.: 2623148 Medarbejder: KKN Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej Skørping

Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej Skørping Center Natur og Miljø Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Via mail: jeha@rebildforsyning.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr:

Læs mere

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 31. juli 2018

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 31. juli 2018 Skive Kommune Park og Vej Gyrovej 5 Att.: Jette Byrgiel Sørensen 31. juli 2018 Høring af tilladelse til udskiftning af rørbro i Birkemose Bæk Skive Kommune har den 17. juli 2018 modtaget en ansøgning om

Læs mere

3. Spanget ejes og vedligeholdes af den til enhver tid værende ejer af matrikel nr. 18l Krabbesholm, Skive Jorder.

3. Spanget ejes og vedligeholdes af den til enhver tid værende ejer af matrikel nr. 18l Krabbesholm, Skive Jorder. 18. maj 2017 Tilladelse til etablering af spang i Felding Bæk Skive Kommune godkender hermed etablering af spang i Felding Bæk. Godkendelsen meddeles med hjemmel i vandløbslovens (lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Lars Oddershede Søgård Mark 3, Nors 7700 Thisted

Lars Oddershede Søgård Mark 3, Nors 7700 Thisted Lars Oddershede Søgård Mark 3, Nors 7700 Thisted Teknisk forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Tilladelse efter vandløbslovens 17 og 47 til etablering af ny overkørsel over grøft, matr. 6a og 12a, Nors

Læs mere

I/S Vejstrupgård v/kaare og Carsten Thomsen Vejstruprød Landevej Sjølund.

I/S Vejstrupgård v/kaare og Carsten Thomsen Vejstruprød Landevej Sjølund. I/S Vejstrupgård v/kaare og Carsten Thomsen Vejstruprød Landevej 3 6093 Sjølund. Sendt elektronisk via mail: vejstrupgaardlandbrug@gmail.com 30. august 2019 - Sags nr.: 19/19765 Tilladelse efter vandløbsloven

Læs mere

Vinde Grundejerforening v. Henning Precht Olgavej Skive. 14. juli 2016

Vinde Grundejerforening v. Henning Precht Olgavej Skive. 14. juli 2016 Vinde Grundejerforening v. Henning Precht Olgavej 78 7800 Skive 14. juli 2016 Høring om eventuel godkendelse af rørlægning af delstrækning af et private vandløb på matrikel 2i Vinde, Skive Jorder Skive

Læs mere

Smedebæk. Februar 2014

Smedebæk. Februar 2014 Smedebæk Restaureringsprojekt Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 3 EKSISTERENDE FORHOLD... 3 PROJEKTFORSLAG... 5 KONSEKVENSER... 7 ØKONOMI... 7 UDFØRELSESTIDSPUNKT... 7 LODSEJERFORHOLD...

Læs mere

Udkast til tilladelse til at rørlægge ca. 40 meter af det offentlige vandløb Moseagregrøften.

Udkast til tilladelse til at rørlægge ca. 40 meter af det offentlige vandløb Moseagregrøften. Carl Åge Nielsen Høybergvej 26 Visby 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-10-16 KS: KK dd. mm. 2017 Udkast til tilladelse til at rørlægge ca.

Læs mere

Offentlig høring af forslag til delvis omlægning af det offentlige rørlagte vandløb Tilløb 4.1 til Vojens Bæk på matr.nr. 101 og 380 Maugstrup

Offentlig høring af forslag til delvis omlægning af det offentlige rørlagte vandløb Tilløb 4.1 til Vojens Bæk på matr.nr. 101 og 380 Maugstrup til lodsejere, berørte parter og øvrige høringsberettigede Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev Fax. 74 34 21 44 www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 21 47 kimh@haderslev.dk

Læs mere

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk Teknik & Miljø Natur og Vand Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og Vand hsjen@viborg.dk viborg.dk Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk Vandløb: Det private vandløb Skravad Bæk Dato:

Læs mere

Frederiksborgcentret Milnersvej Hillerød

Frederiksborgcentret Milnersvej Hillerød Frederiksborgcentret Milnersvej 39 3400 Hillerød Partshøring af udkast til lovliggørelse af broer over Pøle Å Hillerød Kommune, Vandløbsmyndigheden har modtaget ansøgning om lovliggørelse af etablering

Læs mere

1a Sollerup, Ø. Hæsinge

1a Sollerup, Ø. Hæsinge Plan og kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af 3 vandplansindsatser i Rislebæk. Faaborg-Midtfyn Kommune har søgt om godkendelse til,

Læs mere

FORUNDERSØGELSE RIB-00212

FORUNDERSØGELSE RIB-00212 FORUNDERSØGELSE RIB-00212 Passage ved Kærbæk Dambrug Juli 2016 Forundersøgelse RIB-00212 Passage ved Kærbæk Dambrug Side 1 Indhold Formål med indsatsen/projektet... 2 Eksisterende forhold... 2 Projektering

Læs mere

20. august Høring af tilladelse til frilægning af dræn og etablering af rørbro ved Gl. Landkanal ved Spøttrup Sø

20. august Høring af tilladelse til frilægning af dræn og etablering af rørbro ved Gl. Landkanal ved Spøttrup Sø 20. august 2018 Høring af tilladelse til frilægning af dræn og etablering af rørbro ved Gl. Landkanal ved Spøttrup Sø Skive Kommune har modtaget en ansøgning om frilægning af en drænledning som afvander

Læs mere

Lovliggørelse efter vandløbsloven af etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning mm

Lovliggørelse efter vandløbsloven af etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning mm Hedebo I/S v. Peder Steen Andersen Phillipp Lustrupvej 41 6760 Ribe Att. Niels Laursen Email: Nlhedebo@mail.dk Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 25. oktober 2012 Sagsbehandler

Læs mere

5a Møgelthorum By, Thorum

5a Møgelthorum By, Thorum Peter Thorsen Vejsmarkvej 19 7870 Roslev 4.marts 2019 Høring af tilladelse til etablering af rørbro i Rævkær Bæk Skive Kommune har modtaget en ansøgning til et reguleringsprojekt vedrørende etablering

Læs mere

Dora Friis Godtfred-Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup

Dora Friis Godtfred-Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Afgørelse Dora Friis Godtfred-Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Postadresse: Teknik og Miljø Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Afgørelse om ikke-vvm

Læs mere

UDKAST - Tilladelse til restaurering og regulering af N 24

UDKAST - Tilladelse til restaurering og regulering af N 24 Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Att. Simon B. Pedersen Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929237 Mail: cws@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-1-17 Ks: SB Xx april 2018 UDKAST - Tilladelse til

Læs mere

Ejendommen er beliggende i landzone og udgør ca. 10 ha. Ejendommen drives som dambrug.

Ejendommen er beliggende i landzone og udgør ca. 10 ha. Ejendommen drives som dambrug. LØJSTRUP DAMBRUG A/S Strandvejen 101 4281 Gørlev Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Landzonetilladelse til opdeling og udvidelse af lejlighed på

Læs mere

Offentliggørelse af regulering af Bygum bæk i forbindelse med revision af vandløbsregulativet

Offentliggørelse af regulering af Bygum bæk i forbindelse med revision af vandløbsregulativet Dato: 14. marts 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 06.02.03-P19-2-19 Jette Ingeborg Jensen Telefon: 99 66 71 47 Mail: jije@vesthimmerland.dk Offentliggørelse af

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej Skørping

Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej Skørping Center Natur og Miljø Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Via mail: jeha@rebildforsyning.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr:

Læs mere

MGE Bolig Hillerød P/S Grønningen København K

MGE Bolig Hillerød P/S Grønningen København K MGE Bolig Hillerød P/S Grønningen 25 1270 København K By og Miljø Høring af reguleringstilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelseslovens 3 Regulering af Pøle A st. 2520-2531

Læs mere

5. Rørbro syd ejes og vedligeholdes af den til enhver tid værende ejer af 2a og 2o Duruplund, Durup.

5. Rørbro syd ejes og vedligeholdes af den til enhver tid værende ejer af 2a og 2o Duruplund, Durup. 6. april 2018 Godkendelse til regulering af rørbroer i Durup Bæk Skive Kommune godkender hermed regulering af to rørbroer i Durup Bæk. Godkendelsen meddeles med hjemmel i 47 vandløbsloven 1 og 9 i bekendtgørelse

Læs mere

Egedal Fjernvarme A/S Dam Holme Stenløse. Høring

Egedal Fjernvarme A/S Dam Holme Stenløse. Høring Egedal Fjernvarme A/S Dam Holme 14-16 3660 Stenløse Høring Tilladelse til krydsning af Stenløse Å mellem station 5.050 5.100 i forbindelse med nedgravning af fjernvarmerør. Gennemløbende matr.nr. 11ik

Læs mere

Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå

Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå Thisted Kommune Plan- og Miljøafdelingen 27. januar 2016 BrevID.: 2185380 Medarbejder: KBD Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå Tilladelse efter Vandløbslovens

Læs mere

Vest for det omlagte vandløb etableres en afvandingsgrøft, som tilsluttes vandløbet, se figur 1.

Vest for det omlagte vandløb etableres en afvandingsgrøft, som tilsluttes vandløbet, se figur 1. BaneDanmark Anlæg att. Klaus V Larsen kvl@bane.dk Ringsted- Femeren Banen Karsten Nuerbuhrs Gade 43 1577 København V Dato: 14. februar 2019 HØRING af udkast til godkendelse efter vandløbsloven til forlægning

Læs mere