Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde"

Transkript

1 Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde : 04 IT I hele kr., nettoudgifter i 2013-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning Rammeændringer, Budgetstrategi og Budgetaftale (13Æ01) Ændringer fra budgetkontr. 1/4-12 (13Æ02) Omflytninger mellem politikomr. (13Æ03) Lov- og cirkulæreprogram (13Æ04) Andre tekniske korrektioner (13Æ05) Demografi (13Æ06) Budget 2013 til Budgetseminaret Indarbejdet til 1. behandlingen (13Æ07) Indarbejdet til 2. behandlingen (13Æ08) Øvrige korrektioner/omflytninger (13Æ09) Vedtaget budget Korrigeret budget 2012, hele politikområdet Regnskab 2011, hele politikområdet Forklaring af beløbene i skemaet: Ad) Basisbudget fra sidste års budgetlægning. Basisbudgettet består af sidste års vedtagne budget (for overslagsårene) prisog lønfremskrevet med gennemsnitlig 1,1 procent. Lønnen (art 1) er fremskrevet med 0,8 procent. Det er 0,7 procent lavere end KL s vurdering. Det skyldes, at økonomiudvalget har besluttet at lønfremskrivningen reduceres med 0,5 procent-point til finansiering af selvforvaltnings-bufferpulje. Herudover er lønfremskrivningen reduceret med 0,2 procent-point, som skyldes en for høj fremskrivning fra 2011 til Se nærmere om pris- og lønfremskrivningen i Budgetstrategien for Ad 2) Ændringer fra budgetkontrollen pr. 1/ Ad 3) Ændringer fra budgetkontrollen pr. 1/ Ad 5) Økonomiudvalgsmødet 4/ (overført fra politikområde Jord og Bygninger).

2 Ad 7) Reduktionen består af nedsat prisregulering med kr., og af reduktion med kr. idet IT-centret skal reinvestere og servicere ca. 20 arbejdspladser mindre, samt af reduktion med kr. vedr. færre KMDomkostninger. De to sidstnævnte ifm. overgang til Udbetaling Danmark. Ad 8) Indarbejdet til 2. behandlingen. Ad 9) Der er fratrukket for beregnede indkøbsbesparelser på kr., og for BBR-reduktion med kr., tillagt kr. i kompensation for tidligere foretaget (se ad 7) reduktion af prisregulering, samt reduceret med som overført til Kultur og Fritid (Borgerservice). Specifikation af budget Nedenfor er foretaget en specifikation af ovennævnte rammebeløb Budget , sammenlignet med tal fra korrigeret budget 2012 og regnskab Det skal bemærkes at der fra og med 2012 er tilført politikområdet en yderligere indtægtspost på 5,8 mio. kr. hidrørende fra brugerbetaling fra udvalgte interne virksomheder. I hele kr., nettoudg. i 2013-priser Specifikation: 2011-priser 2012-priser Administration Budgetreguleringspulje Systemoptimeringspulje Drift og vedligeholdelse Leasingudgifter Indtægter Foreløbig budget Kommentarer/specifikation Generelt Det bemærkes, at der for budget 2013, 2014 og 2015 er under-balancer på hhv. 1,6 mio. kr., 2 mio. kr. og 0,6 mio. kr. som fremgår af ovenstående specifikation af budgettet (budgetreguleringspulje). Det skal endvidere bemærkes at der fra og med 2012 overføres nettoudgifter for 5,8 mio. kr. til andre kommunale virksomheder. Administrationsgrundlag IT-Centret har med virkning fra 1. januar 2010 fået godkendt et administrationsgrundlag, hvorefter en del af IT-Centrets ydelser bliver brugerbetalte. Hovedprincippet i det godkendte administrationsgrundlag er, at virksomhederne betaler for ekstra pc er og andet ekstra it-udstyr i forhold til, hvad den

3 enkelte virksomhed har ved udgangen af Virksomhedernes betaling for ekstra anskaffelse af it-udstyr bliver opkrævet over 4 år, hvorefter IT-Centret overtager forpligtigelsen. IT-Centret fastholder som hovedprincip opgaven som indkøber og koordinator af anskaffelse af it-udstyr. Renovering af it-netværket Det igangværende projekt har til formål at få etableret fibernetværk mellem de kommunale bygninger/lokationer. Projektet blev iværksat i 2010, og ved udgangen af 2012 forventes omkring 150 af kommunens lokationer at være forbundet på fibernettet. Det svarer til 90% af den oprindelige målsætning, og 80% af den opjusterede målsætning. I nogle af de kommunale bygninger er den interne netværkskabling forældet. Opdateringen er ikke iværksat endnu og afventer i øjeblikket en teknologisk afklaring i forhold til anvendelse af trådløse netværk. Et godt trådløst netværk vil på nogle områder overflødiggøre det traditionelle kabelførte netværk. Kommentarer/Specifikation Funktion Sekretariat og forvaltninger Administration Der afsættes i lighed med ,9 mio. kr. til konsulentstøtte. I 2013 forventes bl.a. indhentet konsulentbistand i forbindelse med udarbejdelse af telestrategi med henblik på opdatering af telefonsystemet. Budgetreguleringspulje For budgetårene 2013, 2014 og 2015 er der under-balancer på hhv. 1,6 mio. kr., 2 mio. kr. og 0,6 mio. kr. Det er planlagt at der i 2012 skal findes besparelser/merindtægter der kan finansiere underskuddet i Systemoptimeringspulje Efter udbud af resursesystemerne i 2008 er der af besparelsen afsat en pulje til systemoptimering. Puljen udgør 1,8 mio. kr. Drift og vedligeholdelse Herunder budgetteres udgifterne til den daglige drift, samt til en lang række itsystemer, der er karakteriseret ved at være til rådighed for hovedparten af de administrative it-arbejdspladser i forvaltningerne og i virksomhedernes administrationer. Hardware Budgetbeløbet udgør 0,6 mio. kr., og anvendes til diverse anskaffelser og reservedele samt bortskaffelse af elektronisk affald.

4 edoc (ESDH-system) Der er afsat 1,72 mio. kr. til drift af systemet. Kombit-projekter Som mulighed for at deltage i mindre projekter som udvikles af KOMBIT (100 pct. KL-ejet IT-udviklingsfirma) afsættes kr. Folkeregister og SKAT Budgetbeløbet på 0,4 mio. kr. dækker betalingen for udtræk til brug for den kommunale sagsbehandling fra de to statsejede databaser. GIS/Mapinfo (geografisk databehandlingssystem) Budgettet for 2013 udgør 1,18 mio. kr. Lovdatabasesystem Her afholdes udgiften på kr. til Nis-databasen som kommunen abonnerer på. PC-Platform Området dækker udgifter til drift og vedligeholdelse af pc erne. Det drejer sig i det væsentligste om Office-licenser, Citrix-licenser, Select-licenser, Sikkermail, signaturlicenser, Bookingsystem, samt spam- og antivirusforebyggelse. Der er afsat 6,1 mio. kr. til formålet. En del af udgiften inddækkes af indbetalinger fra kommunens egne virksomheder i det omfang de har anskaffet yderligere IT-arbejdspladser. Under Indtægter er der budgetteret med en indtægt i 2012 på 1,1 mio. kr. Efter 4 års betalinger fritages virksomhederne for betalingen. Som nyt er afsat kr. til systemvedligeholdelse af nyt modul som sikrer elnets-afbrydelse af ikke aktiverede It-enheder (Pc ere m.v.). Der forventes til gengæld en besparelse på omkring 1 mio. kr. til el-udgifter på tværs af kommunen. BOSSINF og BBR Der er afsat 0,51 mio. kr. som dækker forbruget af data samt udveksling af data fra de to statsejede systemer. Server-Platform Omhandler udgifterne i forbindelse med driften af serverinstallationen m.v. Det drejer sig i det væsentligste om serviceaftaler og licenser med henblik på drift og vedligeholdelse af de centrale servere, herunder køling og strøm-forsyning. Der er afsat 0,8 mio. kr. til formålet. Der er i 2012 betalt service for FireWallprogrammet Palo Alto for en periode på 3 år. Det betyder en mindre udgift i 2013 og 2014 på hver 0,36 mio. kr. mod at der i 2015 afsættes yderligere 0,55 mio. kr.

5 KMD Løn og KFS-snitflader Herunder afholdes udgifter til løn- og personalesystem, vagtplanlægningssystem, snitflader til KMD, og KFS-snitflader. Budgettet videreføres med 2,51 mio. kr. Prisme, Fujitsu Herunder afholdes udgifter til Prisme økonomisystem, herunder Prisme Debitor (opkrævningssystem) og Prisme E-Handel (indkøbssystem). Der er afsat i alt 2,02 mio. kr. I 2013 er der indregnet engangsudgift på 0,1 mio. kr. vedrørende arkivering af Prisme-versioner. Dock2Mail Der er afsat kr. til de faste driftsudgifter vedr. konvertering af edocdokumenter til mail-forsendelse. De variable omkostninger (omkostning pr. forsendelse) afholdes under politikområde Fælles formål. Digital selvbetjening Kommunen anvender selv, samt tilbyder borgere og virksomheder en række blanketsystemer (Nis-blanketter, NetBlanket-pakken, KL-blanket licenser og E- Blanket licenser og vielsessystem). I alt afsættes der kr. Derudover afholdes fra 2012 udgiften til Nem-refusion med kr. her. Nem-refusion er det system som gør det muligt at kommunikere sygemeldinger elektronisk mellem arbejdsgivere, herunder kommunen, og kommunens jobcenter. Der er reduceret med kr. i forhold til 2012 svarende til det forbrug som skønnes overført til Udbetaling Danmark fra og med KMD Betalingssystemer Her afholdes udgifter til hovedparten (se også under KMD Løn ovenfor) af de systemer som Næstved Kommune køber hos KMD. Jævnfør betalingsaftalen reguleres der ved årets afslutning for det reelle forbrug. Det er en forudsætning for budgettets overholdelse at der findes et mindreforbrug 0,3 mio. kr. Mindreforbruget forventes fundet i den del af KMD-udgiften der vedrører historiske data. Budgettet er i slutfasen derudover nedsat med kr. vedr. generelt reduceret prisfremskrivning, med kr. vedr. skønnet mindreforbrug af KMD-Journal og KMD-Sag i forbindelse med overflytning af sager til Udbetaling Danmark, samt med kr. som er overført til Kultur og Fritid (Borgerservice). Der er herefter afsat 28,3 mio. kr. i IT-infrastruktur Dataforbindelser Budgettet omfatter udgifter til datatransmission mellem kommunens lokationer og leverandører. Forbruget forventes at udgøre 1,25 mio. kr. i Det forventes at posten kan reduceres i overslagsårene til 1 mio. kr.

6 Telefoni Budgettet omfatter udgifter til løbende drift af telefonsystemet. Der er afsat kr. til formålet, og hele denne udgift, med tillæg af leasingudgifter vedr. telefoni på kr., opkræves en gang om året hos brugerne. Leasingaftaler Hovedreglen er at alle IT-investeringer, herunder GIS, finansieres via leasing, og udgifterne er hidtil blevet afholdt centralt under politikområde IT. Ministerielt udmeldte ændringer til konteringen af IT-indkøb peger på at anskaffelser fremover skal konteres på den virksomhed som forbruger godet. Reglen påtænkes i Næstved kommune implementeret for indkøb der foretages fra og med Ved budgettet for 2010 blev der godkendt en øvre ramme på 16,4 mio. kr. De faktisk beregnede udgifter til leasingydelse er for budget 2013 og overslagsårene udgør: Budgetår Brutto-leasingudgift Virksomheders betaling Netto-leasingudgift ,1 mio. kr. 0,3 mio. kr. 13,0 mio. kr ,1 mio. kr. 0,2 mio. kr. 14,4 mio. kr ,8 mio. kr. 0,1 mio. kr. 11,9 mio. kr ,1 mio. kr. 0,1 mio. kr. 11,5 mio. kr. En del af udgiften inddækkes således af indbetalinger fra kommunens egne virksomheder i det omfang de har anskaffet yderligere IT-arbejdspladser. Efter 4 års betalinger fritages virksomhederne for betalingen. Indtægter Der budgetteres med indtægt for virksomheders og forvaltningers forbrug af fælles telefoncentral. Indtægten er for 2013 sat til 2,1 mio. kr., og modsvarer driftudgifter og leasingudgifter til telefoni. Der er endvidere budgetteret med indtægter fra virksomhederne nye udstyr (jf. administrationsgrundlaget for indkøb af nye arbejdspladser), og fra øvrigt internt salg for 1,1 mio. kr. Fra og med 2012 bliver opkrævet henførbare IT-driftsudgifter hos udvalgte interne virksomheder. I 2013 udgør indtægten 5,9 mio. kr.

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde Politikområde: IT I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 54.427 54.426

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2017-2020 pr. politikområde Politikområde: IT I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2017 2018 2019 2020 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 56.304 55.015

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde Politikområde: IT I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 54.427 54.426

Læs mere

Specielle bemærkninger til foreløbigt budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til foreløbigt budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til foreløbigt budget 2016-2019 pr. politikområde Politikområde: IT I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 54.254

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde Politikområde: IT I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 54.254 54.253

Læs mere

Den 14. juli 2010 Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Den 14. juli 2010 Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Den 14. juli 2010 Specielle bemærkninger til budget 2011-2014 pr. politikområde Politikområde: 04 IT I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2011-priser 2011 2012 2013 2014 Basisbudget fra sidste års budgetlægning

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Den xx. juni 2012 Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde Politikområde: nr. områdenavn I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde : 23 Førtidspension m.m. I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 425.100

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 6.908 6.552

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 55-907 -1.602-1.602

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning -669-1.484

Læs mere

Regnskab Regnskab Anlæg

Regnskab Regnskab Anlæg Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af Politikområdet IT omfatter budget til kommunens IT-systemer og IT-udstyr som udgangspunkt er fastlagt. Herunder budget til indkøb, servicering og vedligeholdelse

Læs mere

Regnskab Regnskab Anlæg

Regnskab Regnskab Anlæg Politikområdet består af kommunens IT-systemer og IT-udstyr som udgangspunkt er fastlagt. Herunder budget til indkøb, servicering og vedligeholdelse af systemer og diverse udstyr. Området dækker de fleste

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 447.308 458.000 467.664 467.664

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde : 23 Førtidspension m.m. I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 442.373

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 15 Natur, Vand og Miljø I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 10.503

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 15 Natur, Vand og Miljø I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 10.957

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2017-2020 pr. politikområde : 25 I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning 116.813 113.487 114.232 114.232 + Rammeændringer,

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde : 15 Natur, vand og miljø I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 7.749

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 02 Nedenstående er under redigering I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning 389.278 359.653

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 02 I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning 389.278 359.653 328.673 300.119 + Rammeændringer,

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 18 Ejendomme I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning -4.955-5.082-5.352-5.352

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget -2017 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i -priser 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 672.411 671.390 670.393 670.393 + Rammeændringer,

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde Politikområde: I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 534.780 544.107 549.696

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde Politikområde: I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 535.485 547.530 554.732

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde Politikområde: I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 518.246 520.954 526.861

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde : 11, Dagpasning I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 311.050 308.403

Læs mere

Den 7. Juli 2009 Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Den 7. Juli 2009 Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Den 7. Juli 2009 Specielle bemærkninger til budget 2010-2013 pr. politikområde Politikområde: Ældre I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2010-priser 2010 2011 2012 2013 Basisbudget fra sidste budgetlægning

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 133.743 133.562 133.296 133.296

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde Politikområde: 09 Handicap I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 256.721

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 03 Fælles Formål (bemærkninger pr. 7/7-2014) I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning 434.437

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde : 10 Børn og Unge I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 258.442 256.726

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D. 26.06.2014 Politikområde: 02 Politikere 1) Ændringer i budgettet DRIFT i 1.000 kr. - = mindreudgift og + = merudgift Merudgift til aflønning af

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 02 I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 12.941 12.941 12.941 12.941

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde Politikområde: 09 Handicap I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 256.721

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer

Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer.

Læs mere

Budgetforslag på arbejdsmarkedsområdet bemærkninger

Budgetforslag på arbejdsmarkedsområdet bemærkninger Sagsnr.: 00.30.10-S00-2-16 Dato: 08-08-2016 Sagsbehandler: Carina Andersen Budgetforslag 2017-2020 på arbejdsmarkedsområdet bemærkninger Budgetlægningen på arbejdsmarkedsområdet er underlagt særlige vilkår,

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Politikområde Politikere 1 Fælles formål 535 220 740 205 2 Kommunalbestyrelsesmedlemmer 9.416 3.932 9.472 56 3 Kommissioner, råd og nævn 293 138 293 0 4 Valg m.v. 1.701 9 2.001 300 5 Sekretariat og forvaltninger

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 29.2.2012

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 29.2.2012 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 29.2.2012 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 259.288 259.288 259.288 0 Politisk organisation 6.601 6.601 6.601

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2017-2020 pr. politikområde : 02 I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2017-priser 2017 2018 2019 2020 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 13.762 13.633 13.504 13.504

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 27-11- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 02 I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 12.168 12.168 12.168 12.168

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde : 09 Handicappede I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 298.793 296.292

Læs mere

Furesø Kommune Regnskab 2018 Udvalg for digitalisering og innovation UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION

Furesø Kommune Regnskab 2018 Udvalg for digitalisering og innovation UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION 1 U valg for digitalisering og innovation Nedenfor fremgår udvalgets andel af de samlede nettodriftsudgifter og udvalgets andel af antal fuldtidsstillinger i kommunen.

Læs mere

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Side 1 af 6 sider Halvårsregnskab og forventet regnskab 2017 Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Forv. Forv. Forventet Halvårs- Pct. budget bev. og

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde Politikområde: Dagpasning I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning + Rammeændringer,

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne:

Beretning 2010 for politikområderne: Beretning for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Forsørgelse Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud):

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 29-08- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 259.391 259.391 259.391 0 Politisk organisation 6.601 6.601 6.601

Læs mere

Fagområde: Aktivitet Beskrivelse

Fagområde: Aktivitet Beskrivelse Bilag 5 Beskrivelse af Økonomiudvalget Fagområde: Aktivitet Beskrivelse Fagområde - Politikerne Fælles Formål Her føres tilskud til politiske partier og udgifter til diverse tilskud, blomster og gaver,

Læs mere

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes.

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes. Økonomiudvalget Budgetrevision 1 Februar Holbæk Kommune Samlet set skal Holbæk Kommune i sænke forbruget på driften med 180 mio. kr. i forhold til forbruget i 2016. Det forventede regnskab for 2016 er

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat Politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks. lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer. Derud over er der under

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

Bevilling 62 Administration og IT

Bevilling 62 Administration og IT Bevilling 62 Administration og IT Administration og IT hører under Økonomi- og Planudvalget. Bevillingen omfatter områderne politisk service, strategi, projekt og udvikling, it og digitalisering samt direktion.

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning 133.743 133.562 133.296 133.296 + Rammeændringer,

Læs mere

politikområde Tværgående Puljer

politikområde Tværgående Puljer Bemærkninger til budget 2019 politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer.

Læs mere

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser.

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser. NOTAT Modtagere: Kommunalbestyrelsen Bornholms Regionskommune Center for Økonomi, It og Personale Budget og indkøb oep@brk.dk www.brk.dk CVR: 26 69 63 48 9. august 2018 Foreløbig budgetbalance 2019 Der

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger Forudsætninger for budgettet Udgangspunktet for budgetlægningen for 2009-2012 har været det vedtagne budget 2008. I budgetaftalen for 2008 var forudsat en række ændringer, som først havde fuld effekt fra

Læs mere

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr.

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Økonomiudvalget - Oktober Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 02 I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 12.168 12.168 12.168 12.168

Læs mere

Budgetprocedure for budgetåret 2018 og overslagsårene

Budgetprocedure for budgetåret 2018 og overslagsårene Budgetprocedure for budgetåret 2018 og overslagsårene 2019 2021 Budgetproceduren 2018-2021 omfatter retningslinjer, tidsplan, principper og andre forudsætninger for den forestående budgetlægning. Teknisk

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

Personaleudvikling fra

Personaleudvikling fra 1 Personaleudvikling fra 2007-2013 Til brug for Økonomiudvalgets drøftelser af emner til budgetlægningen for 2015-2018 er der udarbejdet en oversigt over udviklingen i antal årsværk i perioden 2007-2013.

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 247.350 247.256 247.256 243.971

Læs mere

Center for Administrativ Service

Center for Administrativ Service 1. primære aktiviteter Primære aktiviteter Der er tale om løn, drifts- og udviklingsbudgettet på følgende områder: (generelt) HR & Kommunikation Sekretariat Digitalisering & Effektivisering Økonomi 2.

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 128.742 129.778 129.806 129.806

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3 Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? er forventes et forbrug, der er 32,0 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Mindreforbruget kan henføres til Administration med 29,5 mio.

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget BILAG 2

Arbejdsmarkedsudvalget BILAG 2 07-11-2013 1 af 5 Arbejdsmarkedsudvalget BILAG 2 Bemærkninger til 3. budgetkontrol 2013 - drift Arbejdsmarkedsudvalget, i alt -1204 0-30.504-13.195-15.195-15.195-15.195 Serviceudgifter -950 0-950 5.555

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 440.646 440.574 440.574 440.574

Læs mere

Notat. Bilag til indstillingen vedrørende forventet regnskab og tillægsbevilling BA. 1. Resume

Notat. Bilag til indstillingen vedrørende forventet regnskab og tillægsbevilling BA. 1. Resume Notat Bilag til indstillingen Forventet Regnskab og tillægsbevil- Emne: ling - BA Til: Kopi: til: Byrådet Den 21. november 2012 Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Bilag til indstillingen vedrørende

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/8-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. august 2013

Læs mere

Bilag 3.1 Retningslinjer for hvordan økonomien skal styres i Næstved Kommune

Bilag 3.1 Retningslinjer for hvordan økonomien skal styres i Næstved Kommune Økonomistyring i en kommune handler i bund og grund om at holde øje med, at udgifterne ikke overstiger indtægterne i en kommune vil det sige at udgifterne ikke overstiger budgettet. Næstved s retningslinjer

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2016

Budgetkontrol pr. 1. juli 2016 fht korr. 2. POLITIKERE 13.593 11.197 6.279 12.265 1.068 Total 13.593 11.197 6.279 12.265 1.068 Hverdagseffektiviseringer, rammebesparelse Overført merforbrug fra 2015 til merforbrug under Økonomiudvalgets

Læs mere

Korrigeret. Udgiftsbaseret i hele kr. Merforbrug = Oprindeligt

Korrigeret. Udgiftsbaseret i hele kr. Merforbrug = Oprindeligt Udgiftsbaseret i hele kr. Merforbrug = Oprindeligt Tillægsbevillinger/ Korrigeret Forventet Korrigeret Teknisk Mindreforbrug = + budget 2013 omplacering budget 2013 Regnskab 2013 årsresultat Nr. Politiske

Læs mere

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser.

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser. NOTAT Modtagere: Kommunalbestyrelsen Bornholms Regionskommune Økonomi og Personale Møllevænget 1 3730 Nexø oep@brk.dk CVR: 26 69 63 48 3. august 2017 J. nr. Foreløbig budgetbalance 2018 Der er udarbejdet

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 1. Resume Drift resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 438.313 448.824 442.727-6.097 Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

Mindreforbruget er sammensat af forskellige mer- og mindreforbrug samt omplaceringer.

Mindreforbruget er sammensat af forskellige mer- og mindreforbrug samt omplaceringer. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 - Vurdering Holder det korrigerede budget? er forventes et forbrug, der er 20,7 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Mindreforbruget er sammensat af forskellige

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Administrationen

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Administrationen Bemærkninger til budget 2017 politikområde Administrationen Politikområdet består af administrationens organisation og bygninger. Det omfatter lønninger og andre driftsudgifter vedrørende administrationen

Læs mere

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr.

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et forbrug, der er 40,4 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget.

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

Budgetprocedure for budgetåret 2019 og overslagsårene

Budgetprocedure for budgetåret 2019 og overslagsårene Budgetprocedure for budgetåret 2019 og overslagsårene 2020 2022 Budgetproceduren 2019-2022 omfatter retningslinjer, tidsplan, principper og andre forudsætninger for den forestående budgetlægning. Dele

Læs mere

Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget Generelle bemærkninger til Budget Generelt

Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget Generelle bemærkninger til Budget Generelt Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget 2020 Generelle bemærkninger til Budget 2020 1. Generelt Ifølge Social- og Indenrigsministeriet skal byrådet inden den 15. oktober hvert år godkende et budget for

Læs mere

Budgetcirkulære om budgetlægningen for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018

Budgetcirkulære om budgetlægningen for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018 Dato: 1. april 2014 Til samtlige udvalg, forvaltninger og centre Budgetcirkulære om budgetlægningen for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018 Budgetcirkulæret omfatter retningslinjer, nettoudgiftsrammer,

Læs mere

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6)

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6) Budget 2013-1 Side 1 af 5 1. INDLEDNING J.nr. ØK-0130-0019 2. november 2012 SH/JMP Det er tidligere besluttet at udsætte godkendelse af budget 2013-1 til november måned, da det var forventningen, at Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret budget (incl. Overførsler fra 2012 til =2-6

Korrigeret budget (incl. Overførsler fra 2012 til =2-6 Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/5-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. maj 2013 Økonomiudvalget

Læs mere

Budgetforslag på arbejdsmarkedsområdet bemærkninger

Budgetforslag på arbejdsmarkedsområdet bemærkninger Sagsnr.: 00.30.10-S00-2-18 Dato: 07-08-2018 Sagsbehandler: Carina Andersen Budgetforslag 2019-2022 på arbejdsmarkedsområdet bemærkninger Resumé Administrationen har udarbejdet to budgetforslag på arbejdsmarkedsområdet.

Læs mere

1. budgettilpasning 2016 for Fælles formål og administration samt Regional Udvikling

1. budgettilpasning 2016 for Fælles formål og administration samt Regional Udvikling Afdeling: Økonomisk Sekretariat Udarbejdet af: Journal nr.: E-mail: myp@rsyd.dk Dato: 25. maj 2016 Telefon: 2159 9203 Notat 1. budgettilpasning 2016 for Fælles formål og administration samt Regional Udvikling

Læs mere

Bilag C skal ikke længere medtages i budgetbidraget. Men vil indgå i de endelige budgetbemærkninger.

Bilag C skal ikke længere medtages i budgetbidraget. Men vil indgå i de endelige budgetbemærkninger. Den 27.05.2015 Til Økonomisk Sekretariat Hermed fremsendes s budgetbidrag. Budgetbidraget er opstillet på følgende bilag: Bilag A. Overensstemmelse med driftsrammen Bilag A1 - Uddybning af tekniske korrektioner/mindreudgifter

Læs mere

Budgetforslaget for 2013: Tilpasning af puljer og budgetposter blandt administrative enheder

Budgetforslaget for 2013: Tilpasning af puljer og budgetposter blandt administrative enheder KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Budgetforslaget for 2013: Tilpasning af puljer og budgetposter blandt administrative enheder Med

Læs mere

Side 1 af september 2015 revideret den 30. september 2015 (rettelser understreget med gult) Budgetforslag 2016 for Vestsjællands Brandvæsen:

Side 1 af september 2015 revideret den 30. september 2015 (rettelser understreget med gult) Budgetforslag 2016 for Vestsjællands Brandvæsen: Budgetforslag for Vestsjællands Brandvæsen: Indledning Nærværende budgetforslag er udarbejdet på grundlag af den beslutning, kommunalbestyrelser og byråd traf i juni 2015: regnskab 2013 fremskrevet iht.

Læs mere

I likviditetsprognosen herunder indgår det forventede resultat ved budgetrevision 3 som forudsætning.

I likviditetsprognosen herunder indgår det forventede resultat ved budgetrevision 3 som forudsætning. Økonomiudvalget Ultimo august Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved revision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer, der tilsammen skaber overskuddet

Læs mere

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger Halvårsregnskab 2013 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2013 og det forventede regnskab

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2014

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2014 kontrol pr. 1. oktober 2. POLITIKERE I 1.000 kr. Oprindeligt Korrigeret Forbrug regnskab fht korr. budget Udenfor selvforvaltning, serviceudgifter 11.908 13.190 9.591 13.937 747 Udenfor selvforvaltning,

Læs mere

Området har 2 selvforvaltningsrammer Boligkontoret og Administrationen. Regnskab 2016

Området har 2 selvforvaltningsrammer Boligkontoret og Administrationen. Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af Administrationens organisation og bygninger. Det omfatter lønninger og andre driftsudgifter vedrørende administrationen i kommunen. Området har 2 selvforvaltningsrammer

Læs mere

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr.

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Notat budget 2013 - Udfordringer på Økonomiudvalgets område. Med baggrund i beslutningen om en tidligere budgetopstart i udvalgene har forvaltningen udarbejdet et notat om udfordringer indenfor Økonomiudvalgets

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo juli 2013 for økonomiudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo juli 2013 for økonomiudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo juli for økonomiudvalget Samlet oversigt Korrigeret budget regnskab Afvigelse* Drift ekskl. overførte midler 254,8 255,7 0,9 Overførte driftsmidler 35,5 0,9-34,6

Læs mere

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter.

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. Bemærkninger til budget 2017 politikområde Ældre Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. I 1.000

Læs mere