Referat. Byrådet. Byrådsmøde Onsdag den 25. januar 2017 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Byrådet. Byrådsmøde Onsdag den 25. januar 2017 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende"

Transkript

1 Referat Byrådet Byrådsmøde Onsdag den 25. januar 2017 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft Medlemmer Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Jørgen Brøgger (C) Ole Bollesen (A) Per Zeidler (I) Per Dalgaard (O) Kim Lykke Jensen (F) Jan Fischer (A) Helle Røge (F) Torben Therkelsen (V) Anette Quist Busk (løsgænger) Gunnar Sørensen (V) Jesper Yde Knudsen (Ø) Laila Sortland (O) Jan Kjær Madsen (B) Ole Bjerregaard (V) Jens Rasmussen (F) Anders Peter Rasmussen (A) Rønnaug Engstad Laursen (V) Kristian Herget (F) Flemming Hansen (I) Karen Østergaard (V) Kai Pedersen (A) Christian Haubuf (A) Peter Andersen (L) Marianne Kirkegaard (V) H. C. Baltzer (A) Fraværende Anette Quist Busk (løsgænger), Marianne Kirkegaard (V)

2 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt nr. Side 776. Spørgetid 25/ Indstilling af medlem til bestyrelsen for Aarhus Lufthavn A/S Plejeboliger ved Bugtrupvej i Kolind. Lokalplan 406. Forslag Ugelbølle Øst. Langkær. Kommuneplantillæg nr. 1. Endelig vedtagelse Ugelbølle Vest. Gåsebakken. Kommuneplantillæg nr. 2. Endelig vedtagelse Smart Syddjurs - strategi frem mod år Godkendelse af samarbejdsaftale for fælles hjælperordninger for borgere med kronisk respirationsinsufficiens Ny behandling af takst for 2017 for døgnophold i Rehabiliteringsafdelingen Ændring af vederlagsreglerne og forslag til ændring af styrelsesvedtægt Kvalitetsstandard servicelovens 95 og 96 (BPA-ordninger) Sundhedsfaglige tilsyn 2016 i Syddjurs kommunes plejeboliger Uanmeldte kommunale servicefaglige tilsyn 2016 i Syddjurs Kommunes plejeboliger Budget Tidsplan og drejebog Tilrettelæggelse af hjælp og støtte til børn med handicap - "Hyrdebrev" fra minister Ekspropriation til placering af letbanestation i Thorsager - Lukket sag...34

3 Side Spørgetid 25/ Sagsnr.: 17/2495 Sagen afgøres i: Byrådet Beslutning i Byrådet den Ole Kragelund, Rønde, spurgte ind til trafikreguleringer i Rønde. Spørgsmålene sendes til forvaltningen og til formanden for Udvalget for natur, teknik og miljø med henblik på, at der udarbejdes et skriftligt svar til Ole Kragelund. Fraværende: Anette Quist Busk (løsgænger), Marianne Kirkegaard (V)

4 Side Indstilling af medlem til bestyrelsen for Aarhus Lufthavn A/S Sagsnr.: 17/1536 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé Med denne sag bedes Byrådet indstille 1 bestyrelsesmedlem til bestyrelsen for Aarhus Lufthavn A/S. Sagsfremstilling Byrådet besluttede på møde den 21. december 2016, at Syddjurs Kommune køber 4,99 % af aktierne i Aarhus Lufthavn A/S af Aarhus Kommune med virkning fra den 1. januar I forbindelse med den fremtidige organisering af Aarhus Lufthavn A/S, nedsættes der en professionel og kommercielt orienteret bestyrelse bestående af 10 medlemmer, hvoraf 4 medlemmer udgør medarbejderrepræsentanter. De 6 øvrige bestyrelsesmedlemmer vælges på generalforsamling for en periode på 2 år af gangen. De generelforsamlingsvalgte bestyrelsesmedlemmer skal være forretningskyndige og skal besidde dokumentérbar erfaring relevant for den overordnede og strategiske ledelse af en lufthavns- og/eller luftfartsvirksomhed. Syd og Norddjurs Kommune indstiller i forening 1 bestyrelsesmedlem til valg på generalforsamlingen. Aarhus Kommune indstiller de øvrige bestyrelsesmedlemmer. Byrådet skal således indstille 1 bestyrelsesmedlem til valg på generalforsamlingen. Indstilling Borgmesteren indstiller, at Byrådet indstiller tidligere administrerende direktør i Djurslands Bank, Ole Bak, som bestyrelsesmedlem til Aarhus Lufthavn A/S. Beslutning i Byrådet den Godkendt. Fraværende: Anette Quist Busk (løsgænger), Marianne Kirkegaard (V)

5 Side Plejeboliger ved Bugtrupvej i Kolind. Lokalplan 406. Forslag Sagsnr.: 16/33844 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé Forslag til lokalplan for 28 nye plejeboliger med tilhørende kommuneplantillæg fremlægges til drøftelse. Udvalget skal træffe beslutning om vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 406 med tilhørende kommuneplantillæg. Udvalget for Plan, udvikling og kultur skal træffe beslutning om dato for eventuel afholdelse af borgermøde. Sagsfremstilling Baggrund Byrådet besluttede den 28. januar 2015 at udvide antallet af boliger til borgere med demens ved Frejasvænge i Kolind med 28 plejeboliger i henhold til sektorplanlægningen på ældreområdet. Med baggrund i dette besluttede Udvalget for Plan, udvikling og kultur den 17. august 2016 at igangsætte lokalplanlægningen med tilhørende kommuneplantillæg med henblik på at realisere opførelsen af nye plejeboliger. Lokalplanens område Lokalplanområdet er beliggende i den nordvestlige del af Kolind og udgør et areal på ca. 2,2 ha. Lokalplanområdet omfatter de eksisterende plejeboliger til demente Frejasvænge samt den eksisterende daginstitution Dortheabørnehaven. Lokalplanens indhold Lokalplanen giver mulighed for at opføre 28 nye plejeboliger med tilhørende servicearealer, samt fælleshus/værested. Lokalplanen åbner også op for en eventuel udbygning af plejeboligerne på længere sigt samt til bygninger til anden offentlig service. Bebyggelsesprocenten fastsættes til 45 % for det samlede lokalplanområde. Lokalplanen fastlægger maksimalt etageantal samt maksimal højde på byggeriet. Lokalplanen fastlægger ikke materialevalg, men alene at byggeriet skal fremstå i afdæmpede jordfarver og med ikke-reflekterende materialer på facader og tage. Samme fleksibilitet findes, hvad angår byggeriets tagformer, som heller ikke fastlægges med lokalplanen. Lokalplanen sikrer derved en sammenhæng med de omkringliggende bebyggelser hvad angår højde, etageantal og tæthed hvorimod bebyggelsens materialer og udtryk kan variere. Lokalplanens formålsbestemmelse Lokalplanens formål er at give mulighed for anvendelse til offentligt formål herunder bl.a. til plejeboliger. Anvendelsesmulighederne er formuleret bredt med henblik på, at opnå en vis fleksibilitet. Syddjurs Kommuneplan Lokalplanen er ikke i overensstemmelse med Kommuneplan 2016 s rammebestemmelser. Der skal således sideløbende med lokalplanen fremlægges et kommuneplantillæg til Syddjurs Kommuneplan 2016 i offentlig høring. Forslag til kommuneplantillæg giver mulighed for at anvende området til offentligt formål samt en justering af eksisterende rammeområde for erhvervsområdet ved Hvedevej og Frellingvej. Økonomi og organisatoriske konsekvenser Ingen. Lovgrundlag Lov om planlægning.

6 Side 5 Indstilling Direktøren indstiller, 1. at lokalplan nr. 406 og kommuneplantillæg nr. 4 vedtages som forslag 2. at lokalplan nr. 406 og kommuneplantillæg nr. 4 fremlægges i otte ugers offentlig høring under forudsætning af, at det afgøres, at forslaget ikke skal miljøvurderes og at en endelig screening for miljøvurdering ikke giver anledning til ændringer af planforslaget 3. at udvalget tager stilling til afholdelse af et borgermøde i forbindelse med offentliggørelsen, som forventes at forløbe fra den 7. februar 2017 til den 4. april 2017 og i så fald fastlægges en dato og et tidspunkt. Beslutning i Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) den Indstilles til Økonomiudvalgets og Byrådets godkendelse, hvorfor at lokalplan nr. 406 og kommuneplantillæg nr. 4 fremlægges i otte ugers offentlig høring. Der afholdes offentlig møde herom i Kolind+ onsdag d. 8. marts 2017 kl Fraværende: Kirstine Bille (F) Beslutning i Økonomiudvalget (ØK) den Indstilles til Byrådets godkendelse. Beslutning i Byrådet den Godkendt. Fraværende: Anette Quist Busk (løsgænger), Marianne Kirkegaard (V) Bilag 1 Åben Lokalplanforslag til politisk behandling /16 2 Åben Afgørelse om ikke-miljøvurderingspligt for LP406.PDF /16 3 Åben Screening af lokalplan LP Bilag 1. skema til SMV screeening af LP406.PDF /16

7 Side Ugelbølle Øst. Langkær. Kommuneplantillæg nr. 1. Endelig vedtagelse Sagsnr.: 16/43795 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 2016, justering af rammeområde ved Langkær i Ugelbølle øst har været fremlagt i offentlig høring. Udvalget skal træffe beslutning om den endelige vedtagelse af planforslaget. Sagsfremstilling Forslag til Kommuneplantillæg nr. 1 justerer den nuværende ramme 3.2.B10, så rammeområdet følger den sydlige grænse for perspektivområdet, der blev udlagt med Syddjurs Kommuneplan Planforslaget er vedlagt dagsordenen som bilag 1. Rammeområdet vil med kommuneplantillæggets vedtagelse blive benævnt som rammeområde 3.2.B11. Planforslaget har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra den 11. oktober 2016 til den 6. december Der blev holdt offentligt møde den 1. november 2016 i Ugelbølle om både Forslag til Kommuneplantillæg nr. 1 for et område i Ugelbølle øst og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 2 ved Gåsebakken i Ugelbølle Vest. Der er i perioden indkommet i alt tre høringssvar til Kommuneplantillæg nr. 1 fra henholdsvis Erhvervsstyrelsen og fra beboere i naboområdet. Høringssvarene er vedlagt dagsordenen som bilag 2. Erhvervsstyrelsen udtaler, at der generelt ikke bør udlægges nye landzonearealer til byvækst, udover det, der er aftalt i forbindelse med kommuneplan 2016, uden at der sker en tilsvarende reduktion af eksisterende arealer udlagt til byvækst. I den konkrete sag vurderer Erhvervsstyrelsen dog, at der er tale om et begrænset areal i umiddelbar tilknytning til eksisterende byområde. På den baggrund vurderer Erhvervsstyrelsen, at der ikke er pligt til at fremsætte indsigelse mod kommuneplantillæg nr. 1 og kommuneplantillæg nr. 2. Plan og udvikling indstiller, at bemærkningen tages til efterretning. Der er herudover indkommet to høringssvar fra beboere i nærområdet. Plan og udviklings oplæg til Syddjurs Byråds vurdering af høringssvarene fremgår af et indsigelsesnotat der er vedlagt dagsordenen som bilag 3. Høringssvarene vurderes generelt at rette sig mod forhold, der skal afklares med en efterfølgende lokalplan, samt mod vejforhold udenfor rammeområdet. Det bemærkes desuden, at høringssvarene omhandler de planlægningsmæssige muligheder i hele rammeområde 3.2.B11, hvoraf størstedelen allerede er udlagt i Syddjurs Kommuneplan Plan og udvikling anbefaler, at høringssvarene tages til efterretning, og at de ikke giver anledning til ændringer af kommuneplantillægget. Plan og udvikling anbefaler, at de forhold som beskrives, bør indgå i arbejdet med en fremtidig lokalplanlægning. Lovgrundlag Lov om planlægning. Indstilling Direktøren indstiller, at Kommuneplantillæg nr. 1, justering af boligområde øst for Langkær, vedtages endeligt. Beslutning i Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) den Indstilles til Økonomiudvalgets og Byrådets godkendelse således at Kommuneplantillæg nr. 1, justering af boligområde øst for Langkær hermed vedtages endeligt. Fraværende: Kirstine Bille (F)

8 Side 7 Beslutning i Økonomiudvalget (ØK) den Indstilles til Byrådets godkendelse. Beslutning i Byrådet den Godkendt. Fraværende: Anette Quist Busk (løsgænger), Marianne Kirkegaard (V) Bilag 1 Åben Bilag 1. Forslag KPT 1_Ugelbølle øst.pdf /16 2 Åben Bilag 3. Indsigelsesnotat. Kommuneplantillæg nr /16 3 Åben Bilag 2. Høringssvar samlet.pdf /16

9 Side Ugelbølle Vest. Gåsebakken. Kommuneplantillæg nr. 2. Endelig vedtagelse Sagsnr.: 16/43840 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé Kommuneplantillæg nr. 2 til Syddjurs Kommuneplan 2016, udvidelse af boligområde ved Gåsebakken i Ugelbølle har været fremlagt i offentlig høring. Udvalget skal træffe beslutning om den endelige vedtagelse af planforslaget. Sagsfremstilling Forslag til kommuneplantillæg nr. 2 justerer den nuværende ramme 3.2.B5 for Gåsebakken, så den udvides mod vest med ca. 1 ha til boligformål. Kommuneplantillægget medfører, at rammeområdet får tildelt ny rammeområdebetegnelse, så rammen fremover benævnes 3.2.B12. Planforslaget er vedlagt dagsordenen som bilag 1. Udvidelsen af kommuneplanrammen har baggrund i en strukturplan, som er angivet i lokalplanerne nr. 50 og nr. 63 for de eksisterende boligområder ved Gåsebakken i Ugelbølle. Kommuneplanrammens udvidelse udgør 3. etape af strukturplanen. I rammebestemmelserne fastlægges det, at området i princippet skal udformes med bebyggelse, veje, stier og grønne områder, mv. som angivet i lokalplanerne nr. 50 og nr. 63 for boligområde ved Gåsebakken i Ugelbølle. Planforslaget har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra den 11. oktober 2016 til den 6. december Der blev holdt offentligt møde den 1. november 2016 i Ugelbølle om både Forslag til Kommuneplantillæg nr. 1 for et område i Ugelbølle øst og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 2 ved Gåsebakken i Ugelbølle Vest. Der er i perioden indkommet to høringssvar fra henholdsvis Erhvervsstyrelsen og Lone Nielsen, Gåsesvinget 6 på vegne af beboere på Gåsesvinget I høringssvaret omtales en underskriftsindsamling, som dog ikke er modtaget ved høringsfasens afslutning. Høringssvarene er vedlagt dagsordenen som bilag 2. Erhvervsstyrelsen svarer, at der generelt ikke bør udlægges nye landzonearealer til byvækst, udover det, der er aftalt i forbindelse med kommuneplan 2016, uden at der sker en tilsvarende reduktion af eksisterende arealer udlagt til byvækst. I den konkrete sag vurderer Erhvervsstyrelsen dog, at der er tale om et begrænset areal i umiddelbar tilknytning til eksisterende byområde. På den baggrund vurderer Erhvervsstyrelsen, at der ikke er pligt til at fremsætte indsigelse mod kommuneplantillæg nr. 1 og kommuneplantillæg nr. 2. Plan og udvikling indstiller, at bemærkningen tages til efterretning. Lone Nielsen m.fl. gør opmærksom på, at der på Gåsesvinget i forvejen er fem usolgte grunde som har været til salg længe, samt at de ønsker at Gåsesvinget skal forblive en blind vej. Plan og udvikling bemærker, at der med forslag til Syddjurs Kommuneplan 2016 blev udtaget et areal udlagt til boligområde på i alt 5.7 hektar vest for Gåsebakken og mod syd ved Havelykke. Området som rammelægges i kommuneplantillæg nr. 2 udgør en mindre del af det oprindelige rammeområde. Byrådet besluttede ved den endelige vedtagelse af Syddjurs Kommuneplan 2016 at tage denne del med igen. Nærværende kommuneplantillæg udlægger på den baggrund ca. 1 hektar, men det samlede udlæg til boligområde er væsentligt minimeret ift. til tidligere. På den baggrund vurderer Plan og udvikling, at udvidelsen af rammeområdet udgør en mindre udvidelse af et eksisterende boligområde, der giver mulighed for et mindre udlæg af nye grunde. I strukturplanen er Gåsesvinget desuden skitseret som blind vej, der kun fortsættes med et stiforløb til 3. etape. Den endelige disponering af udvidelsen af rammeområdet skal indgå i en kommende lokalplanlægning for området, som vil blive fremlagt i offentlig høring.

10 Side 9 Plan og udvikling anbefaler, at høringssvarene ikke giver anledning til ændringer af kommuneplanrammen. Lovgrundlag Lov om planlægning. Indstilling Direktøren indstiller, at Kommuneplantillæg nr. 2 for udvidelse af boligområde ved Gåsebakken i Ugelbølle vedtages endeligt. Beslutning i Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) den Indstilles til Økonomiudvalgets og Byrådets godkendelse således at Kommuneplantillæg nr. 2, udvidelse af boligområde ved Gåsebakken i Ugelbølle hermed vedtages endeligt. Fraværende: Kirstine Bille (F) Beslutning i Økonomiudvalget (ØK) den Indstilles til Byrådets godkendelse. Beslutning i Byrådet den Godkendt. Fraværende: Anette Quist Busk (løsgænger), Marianne Kirkegaard (V) Bilag 1 Åben Bilag 1. Forslag KPT 2_Gåsebakken.pdf /16 2 Åben Bilag 2. Høringssvar samlet KPT2.pdf /16

11 Side Smart Syddjurs - strategi frem mod år 2030 Sagsnr.: 16/624 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé Byrådet igangsatte ved møde i juni 2015 arbejdet med Smarter Community Syddjurs (siden omtalt som Smart Syddjurs). Syddjurs Kommune har, i samarbejde med kampagnen På forkant i 2016 udarbejdet en strategiplan, der med afsæt i udrulning af fiberhøjhastighedsnet, peger på strategiske indsatser, der i perioden frem mod 2030 kan gøre Syddjurs Kommune til et Smarter Community Strategiplanen fremsendes til byrådets godkendelse. Sagsfremstilling Syddjurs Kommune har i 2016, i samarbejde med kampagnen På forkant og et konsortium, bestående af konsulenter fra Pluss Leadership, Devoteam og Alexandra Instituttet, udarbejdet en strategiplan, Smart Syddjurs Strategi frem mod år I denne periode vil Syddjurs arbejde hen imod at blive en kommune, der intelligent og målrettet anvender den digitale teknologi til at udvikle bæredygtige og forretningsorienterede løsninger til gavn for den enkelte borger og for samfundet som helhed. Med udgangspunkt i indsatsområderne Turisme, Iværksætteri og erhvervsliv samt Kommunen som virksomhed, peger strategiplanen på- og iværksætter en række initiativer, der i samarbejde med erhvervsliv, borgere, civilsamfund og kommunen, skal omsættes til konkrete tiltag, der gør livet smartere i Syddjurs Kommune i perioden Endvidere er der i strategien anbefalinger til, hvordan man arbejder struktureret med projekter over periodens løbetid, så man løbende får opsamlet ideer og iværksat initiativer, som man ikke på nuværende tidspunkt har kendskab til. Strategiplanen indeholder handlingsplan for 2017 og 2018 med konkrete aktiviteter, der skal igangsættes og udvikles med det formål at omsætte strategi og vision til handling. Strategien (Bilag 1), med de udpegede indsatser fra 2017 og frem, blev præsenteret af konsulenterne på Byrådets temamøde den 21. december. De øvrige bilag er underbilag til strategiplanen og beskriver analysearbejdet frem mod strategiplanen. Bilagene vedlægges til orientering og for fuldstændighedens skyld. Økonomi og organisatoriske konsekvenser Et partnerskab mellem Realdania, Erhvervs-og Vækstministeriet v/erhvervsstyrelsen og KL om kampagnen På Forkant bevilligede i ,- kr. til støtte for en analyse- og strategiproces, der fokuserer på at styrke iværksætteri og bosætning. Syddjurs Kommune supplerede selv med yderligere kr., i form af kr., der blev bevilliget af byrådet den 24. juni 2015 og finansieret fra kassen, samt yderligere kr., der er finansieret via medarbejderressourcer. Der igangsættes udarbejdelse af forslag til en egentlig handlingsplan for Smart Syddjurs herunder hvordan projektet videreudvikles og forankres organisatorisk i Syddjurs Kommune. Indstilling Direktøren indstiller, at 1. strategien for Smart Syddjurs vedtages, og 2. at der udarbejdes forslag til behandling i Økonomiudvalg og Byråd med en handlingsplan for Smart Syddjurs, herunder hvordan projektet videreudvikles og forankres organisatorisk i Syddjurs Kommune

12 Side 11 Beslutning i Direktionsmøde den Indstilles til godkendelse i Økonomiudvalg og Byråd med bemærkning om, at forskning og uddannelse er et perspektiv, der skal tænkes med i såvel strategi som handlingsplan. Fraværende: Jesper Hosbond Jensen Beslutning i Økonomiudvalget (ØK) den Direktionens indstilling indstilles til Byrådets godkendelse. Beslutning i Byrådet den Godkendt. Fraværende: Anette Quist Busk (løsgænger), Marianne Kirkegaard (V) Bilag 1 Åben Bilag 1 SmartSyddjursFremMod2030.pdf 2949/17 2 Åben Bilag 5 Barrierer og risici.pdf 4981/17 3 Åben Bilag 2 Organisering.pdf 4986/17 4 Åben Bilag 3 Indsatsområder.pdf 4999/17 5 Åben Bilag 4 Projekter.pdf 5005/17

13 Side Godkendelse af samarbejdsaftale for fælles hjælperordninger for borgere med kronisk respirationsinsufficiens Sagsnr.: 16/35096 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé Sundhedskoordinationsudvalget godkendte på møde 28. november 2016 forslag til samarbejdsaftale om fælles hjælperordninger for borgere med kronisk respirationsinsufficiens, og aftalen er nu sendt til godkendelse i de 19 midtjyske kommuner, hvorefter samarbejdsaftalen forventes at træde i kraft 1. februar Samarbejdsaftalen vedrører fælles tilrettelæggelse mellem region og kommuner af hjælperordningen samt forslag til udgiftsfordeling mellem region og kommune. I sagen uddybes baggrund og formål med samarbejdsaftalen, og der redegøres for de afledte økonomiske konsekvenser af den foreslåede udgiftsfordeling. Sagsfremstilling Baggrund. Regionen og de midtjyske kommuner skal indgå en samarbejdsaftale om fælles hjælperordninger for borgere med kronisk respirationsinsufficiens. Disse borgere skal typisk have både respirationshjælp/- overvågning (regionalt myndighedsområde) samt hjælp til personlige og praktiske gøremål (servicelovens 83, 85, 95 eller 96) i hjemmet. Ved en fælles hjælperordning varetager det samme hold af medarbejdere begge typer af opgaver. Baggrunden for samarbejdsaftalen er ændret lovgivning og retningslinjer på området, der skal understøtte, at regioner og kommuner tilrettelægger de fælles hjælperordninger på en hensigtsmæssig måde, herunder at regionen og kommunernes administration af de fælles hjælperordninger forenkles og samlet set reduceres. I regi af sundhedsaftalen er der derfor udarbejdet et forslag til en samarbejdsaftale. Aftalen er godkendt administrativt i Sundhedsstyregruppen 3. november 2016 og politisk i Sundhedskoordinationsudvalget 28. november Målet med aftalen er: At borgeren får størst mulig indflydelse på eget liv og samtidig får behandling af høj kvalitet. At regionens og kommunernes administration af fælles hjælperordninger forenkles og samlet set reduceres. Bedre ressourceudnyttelse. Opgjort pr. 18. april 2016 var der 161 borgere (både børn og voksne) i de 19 midtjyske kommuner, der er visiteret til hjælperordning i eget hjem pga. respirationsinsufficiens. Et hjælperhold i 24 timer (bestående af både faglært og ufaglærte hjælpere) koster ca. 2 mio. pr. borger pr. år, som deles mellem region og kommune. Aftalemodel. Lovændringen indebærer, at der skal indgås en generel aftale for fordelingen af udgifterne til fælles hjælperhold. Der er fra nationalt hold foreslået en fordelingsnøgle for udgifterne til hjælperordningerne, hvor regionen afholder 67 % af udgifterne, og kommunerne afholder 33 %. Denne fordelingsnøgle er forhandlet mellem Sundheds- og Ældreministeriet, KL og Danske Regioner på grundlag af en vurdering af udgifter i regionalt og kommunalt regi til fælles hjælpeordninger. Ses der på udgifterne for de 161 borgere fra de midtjyske kommuner, der var visiteret til ordningen i april 2016, vurderes det, at regionen i dag afholder ca. 66 % af de samlede udgifter, mens kommunerne bidrager med ca. 34 %. Forslaget til samarbejdsaftale mellem Region Midtjylland og de midtjyske kommuner bygger på den generelle fordelingsnøgle (67/33). Byrdefordelingen mellem kommunerne ved at indføre den generelle fordelingsnøgle vil variere alt efter hvilke konkrete aftaler, der tidligere er indgået.

14 Side 13 Regionen og kommunerne i regionen kan vælge at indgå særlige aftaler i forhold bestemte dele af forløbet. Det drejer sig om opstart og oplæring af hjælperhold, hvis borgere en indlagt på hospital, og hvis parterne har forskellige krav til hjælpernes kompetencer for at varetaget respirationsbehandling og hjælp efter serviceloven er forskellige. I forslaget til aftale er der lagt vægt på, at den samlede administration af ordningen skal forenkles og minimeres. Konkret er der derfor valgt en aftalemodel, hvor den generelle fordelingsnøgle (67/33) gælder gennem hele borgerens forløb. Det vurderes at være en gevinst både i forhold til sikre forenklet administration og smidige forløb for borgeren. Den nye bekendtgørelse på området trådte i kraft den 31. august Det betyder, at fordelingen af udgifterne til hjælperordningerne skal ændres med tilbagevirkende kraft gældende fra denne dato. Dette gør sig gældende for igangværende ordninger, der er etableret inden bekendtgørelsens ikrafttræden og for ordninger, der er indgået efter bekendtgørelsens ikrafttræden. Aftalen skal evalueres i Aftalens betydning for Syddjurs Kommune. Der er på nuværende tidspunkt i alt 5 borgere, der er godkendt til fælles hjælperordning for borgere med kronisk respirationsinsufficiens. Der er 2 sager, der hører under ældreområdet og 3 sager, der hører under voksen-handicap området. Der er under afsnittet med økonomi og organisatoriske konsekvenser medtaget en oversigt med de økonomiske konsekvenser udregnet for 1 år. Oversigten viser, at der for ældreområdet skønnes en merudgift på ca. 0,5 mio. kr. og for voksen handicapområdet skønnes der en mindre udgift på ca. 1,5 mio. kr. Total en skønnet mindre udgift på ca. 1 mio. kr. pr år. Da bekendtgørelsen er godkendt med virkning fra 31. august 2015, skal der ske en genberegning af udgiftsfordeling med virkning fra denne dato. I den forbindelse kan der forventes en tilbagebetaling til kommunen svarende til ca. 1,3 mio. kr. i Økonomi og organisatoriske konsekvenser Opgørelse over den årlige økonomisk konsekvens af omlægningen Beløb i kr. Nuværende aftale Ny aftale Bruttoudgift Regional udgift Bruttoudgift Regional udgift Ældreområdet sag sag I alt Kommunal udgift Kommunal refusion - særligt dyre sager Kommunal udgift Kommunal refusion - særligt dyre sager Den endelige opgørelse og ansøgning om tillægsbevilling i forbindelse med omfordeling af budget mellem ældreområdet og voksen handicapområdet vil indgå i kommende budgetopfølgning for SÆudvalget. Nettovirkning Merudgift 480

15 Side 14 Voksen handicap sag sag sag I alt Mindre udgift Total Mindre udgift - totalt Indstilling Direktøren indstiller til udvalget, Økonomiudvalget og Byrådet, at 1. aftalen godkendes. 2. de økonomiske konsekvenser af aftalen indarbejdes i kommende budgetopfølgning for SÆudvalget. Beslutning i Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) den Indstilling indstilles godkendt. Fraværende: Kim Lykke Jensen (F) Beslutning i Økonomiudvalget (ØK) den Indstilles til Byrådets godkendelse. Beslutning i Byrådet den Godkendt. Fraværende: Anette Quist Busk (løsgænger), Marianne Kirkegaard (V) Bilag 1 Åben Godkendelse af samarbejdsaftale respirationsområdet - Notat om samarbejdsaftale på respirationsområdet.pdf 2 Åben Godkendelse af samarbejdsaftale respirationsområdet - Forslag til samarbejdsaftale om fælles hjælperordning for borgere med kronisk respirationsinsufficiens.pdf / /16

16 Side Ny behandling af takst for 2017 for døgnophold i Rehabiliteringsafdelingen Sagsnr.: 16/41180 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé På baggrund af at beregning af takst for forplejning i døgnophold, også skal beregnes med baggrund i de fastsatte maksimal priser for plejeboliger, forelægges taksten til fornyet behandling. Taksten var ved tidligere beregning fastsat ud fra faktiske omkostninger. Sagsfremstilling Takstfastsættelse for 2017 vedr. forplejning i forbindelse med midlertidigt ophold i Rehabiliteringsafdelingen blev godkendt i Byrådet den 21. december 2016, i forbindelse med den samlede sag om takster på plejeboligområdet. Der blev godkendt en takst på 190 kr. pr. døgn. Taksten var beregnet på baggrund af de opgjorte udgifter til forplejning i regnskabet for 2015, og var en stigning fra 137 kr. pr. døgn. På baggrund af, at dette ses som en voldsom stigning, er der derfor foretaget en ny gennemgang af reglerne, der er fastsat i servicelovens 161, herunder også hvilke institutionstyper, der er omfattet af reglerne om maximal betaling for forplejning. Af loven fremgår det, at reglerne bl.a. også omfatter aflastningsophold efter 84, hvorunder Rehabiliteringsafdelingen hører. Den godkendte døgntakst for 2017 følger dermed ikke lovgivningen, der fastsætter, at der maximalt kan opkræves den forholdsmæssige andel af den for 2017 udmeldte lovbestemte takst pr. måned på kr. Døgntaksten for forplejning i Rehabiliteringsafdelingen i 2017 er på baggrund heraf beregnet til 116 kr. pr. døgn. Det indstilles derfor at den nye takst på 116 kr. pr. døgn godkendes med tilbagevirkende kraft til 1. januar Økonomi og organisatoriske konsekvenser Den ændrede takst medfører, at der kan forventes en mindre indtægt under Rehabiliteringsafdelingen svarende til ca kr. på årsbasis. Lovgrundlag Lov om social service Indstilling Direktøren indstiller til udvalget, Økonomiudvalget og Byrådet, at 1. taksten for forplejning i Rehabiliteringsafdelingen fastsættes til 116 kr. pr. døgn med virkning fra 1. januar den forventede mindre indtægt på ca kr. tages op i forbindelse med budgetopfølgningen i foråret Beslutning i Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) den Indstilling indstilles til Økonomiudvalget og Byrådet til godkendelse. Fraværende: Kim Lykke Jensen (F) Beslutning i Økonomiudvalget (ØK) den Indstilles til Byrådets godkendelse. Beslutning i Byrådet den Godkendt. Fraværende: Anette Quist Busk (løsgænger), Marianne Kirkegaard (V)

17 Side Ændring af vederlagsreglerne og forslag til ændring af styrelsesvedtægt Sagsnr.: 17/1522 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé Som led i en politisk aftale på Christiansborg om fuldtidspolitikeres vederlag, sker der en stigning i vederlaget til landets borgmestre. For så vidt angår vederlagene til viceborgmester, udvalgsmedlemmer og udvalgsformænd, der ikke er fuldtidspolitikere, beregnes disse vederlag automatisk som en procentdel af borgmesterens vederlag, hvorfor byrådet bedes tage stilling til, hvorvidt procentsatserne angivet i styrelsesvedtægten justeres. Der fremlægges med indstillingen to forslag til politisk behandling, som byrådet bedes tage stilling til. Sagsfremstilling Regeringen, Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Konservative og Liberal Alliance indgik den 9. maj 2016 en aftale om ændring af fuldtidspolitikeres vederlæggelse. Aftalen er en opfølgning på Vederlagskommissionens anbefalinger. Aftalen indebærer, at borgmestrene i landets kommuner stiger med 31,4 % svarende til forskellen mellem udviklingen i vederlagene siden 1994 og den faktiske lønudvikling på det kommunale og regionale arbejdsmarked (4. kvartal 2015-niveau). Stigningen træder i kraft pr. den 1. januar Regulering af vederlagene på baggrund af den faktiske lønudvikling i den offentlige sektor sker første gang den 1. april Økonomi- og Indenrigsministeriet har udstedt en ny vederlagsbekendtgørelse for kommunerne omkring vederlag, diæter, pension mv. for varetagelsen af kommunale hverv. Bekendtgørelsen trådte i kraft pr. 9. december Idet vederlagene til 1. viceborgmester, udvalgsformænd og udvalgsmedlemmer er fastsat som en procentdel af borgmesterens vederlag, får stigningen i borgmestervederlaget en afsmittende effekt på disses vederlæggelse. Vederlæggelsen af øvrige byrådsmedlemmer, herunder 1. viceborgmesteren, fastsættes én gang årligt i forbindelse med budgettet og fremgår af budgetbemærkningerne. Formanden for Børn- og ungeudvalget oppebærer pt. et vederlag på 2,5 % af borgmestervederlaget, medens det menige medlem oppebærer et fast vederlag på kr., der ikke er knyttet op på en procentsats af borgmestervederlaget. Såfremt vederlæggelsen ønskes fastholdt på det hidtidige niveau i kr. i den resterende del af valgperioden, skal procentsatserne, som er angivet i kommunens styrelsesvedtægt, justeres. Aktuelt udnyttes der 247,5 % af den i vederlagsbekendtgørelsen fastsatte ramme på 305 % af borgmestervederlaget. Forslag 1 Det foreslås, at der ikke foretages en justering af procentsatserne, således at stigningen i borgmestervederlaget får en afsmittende effekt på vederlæggelsen for udvalgsformænd m.fl., der vil opleve en stigning af deres vederlag. Desuden foreslås det med forslag 1, at styrelsesvedtægten tilføres en bemærkning omkring vederlæggelse for øvrige byrådsmedlemmer Endvidere foreslås det med dette forslag 1, at der i styrelsesvedtægten foretages en justering af vederlagssatsen af Børn- og ungeudvalget. Det foreslås, at procentsatsen for formanden justeres fra 2,5 % til 3 % af borgmesterens vederlag. Samtidig skal det menige byrådsmedlem, der er medlem af Børn- og ungeudvalget oppebære et vederlag svarende til 2 % af borgmestervederlaget. Det menige medlem oppebærer pt. et beløbsbestemt vederlag på kr., som med vedtagelse af forslag 1 vil blive konverteret til et %-bestemt vederlag, som er knyttet op på borgmestervederlaget. Begrundelsen for at opjustere vederlagene, er den arbejdstid og -byrde, der følger som led i varetagelsen af hvervet.

18 Side 17 Såfremt forslag 1 vedtages vil såvel formanden som det menige medlem opleve en stigning af deres vederlag, jf. tabellen i bilag 3. Såfremt forslag 1 vedtages, vil det kræve en ændring af styrelsesvedtægten, da størrelsen på vederlæggelsen af formanden for Børn- og ungeudvalget pt. er fastsat i styrelsesvedtægten. Desuden indføres det i styrelsesvedtægten, at der også ydes et vederlag til det menige medlem af Børn- og ungeudvalget. Således kræver vedtagelse af forslag 1 en ændring af styrelsesvedtægten. Forslag 2 Det foreslås alternativt, at vederlagene for 1. viceborgmester, udvalgsformænd og udvalgsmedlemmer fastholdes i kr., således, at der foretages en justering af % -satsen, som er angivet i styrelsesvedtægten. Såfremt forslag 2 vedtages, vil det kræve en ændring af styrelsesvedtægten, da størrelsen på vederlæggelsen af formændene for de stående udvalg samt formanden for Børn- og ungeudvalget er fastsat i styrelsesvedtægten. Det betyder, at en ændring af procentsatserne for disse kræver en ændring af styrelsesvedtægten. Med forslag 2 justeres procentsatsen for 1. viceborgmesteren ligeledes. %-satsen justeres fra 10 % til 8 %. Dette tal fremgår dog ikke af styrelsesvedtægten. Ændring af styrelsesvedtægten proces Ændringer af styrelsesvedtægten skal behandles i kommunalbestyrelsen to gange med mindst 6 dages mellemrum. Tidsplanen for behandlingen af forslag 1 (såfremt dette vedtages) bliver således: Økonomiudvalget den 18. januar 2017, 1. behandling i Byrådet den 25. januar 2017 og 2. behandling på ekstraordinært møde i Byrådet den 31. januar Tidsplanen for behandlingen af forslag 2 (såfremt dette vedtages) bliver således: Økonomiudvalget den 18. januar 2017, 1. behandling i Byrådet den 25. januar 2017 og 2. behandling i Byrådet den 22. februar Vedhæftet er et udkast af styrelsesvedtægten i to udgaver, som den vil komme til at se ud, hvis hhv. forslag 1 eller forslag 2 vedtages i Byrådet. Ændringerne er markeret med farvet skrift, så ændringerne tydeligt fremgår. Økonomi og organisatoriske konsekvenser Der foreligger to forslag til fremtidig vederlæggelse med en merudgift på drift på henholdsvis 0,9 mio. kr. og 0,3 mio. kr. Da udgiften er med baggrund i en ændring i en bekendtgørelse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet vil økonomien normalt indgå i drøftelserne om det udvidede totalbalanceprincip, hvorefter kommunerne kompenseres for mer- og mindreudgifter med baggrund i love- og cirkulærer. KL oplyser imidlertid, at der på nuværende tidspunkt er en uenighed mellem staten og KL, hvor staten står på at der ikke gives nogen kompensation, og hvor KL forventer kompensation for både stigningen i borgmestervederlag og udvalgspuljen. Der er således usikkerhed om en eventuel kompensation for dækningen af merudgiften i de to forslag, især om der vil kunne opnås fuld kompensation både for borgmestervederlag og udvalgspuljen. Med baggrund i usikkerheden søges der ikke om bevillingsmæssige ændringer med denne sag. Lovgrundlag Vederlagsbekendtgørelsen (bekendtgørelse nr. 793 af 25. juni 2014) Kommunestyrelsesloven (lovbekendtgørelse nr. 769 af 9. juni 2015) Indstilling Borgmesteren indstiller, 1. at byrådet vedtager enten forslag 1 eller forslag 2 og

19 Side at de bevillingsmæssige konsekvenser med baggrund i vederlagsændringen tages op i forbindelse med budgetopfølgningen ultimo april Beslutning i Økonomiudvalget (ØK) den Oversendes til Byrådets behandling. Beslutning i Byrådet den Enhedslisten stillede ændringsforslag om, at forslag 2 blev ændret således, at Børn- og ungeudvalgets formand justeres fra 2,5 % til 3 % af borgmesterens vederlag, og at det menige byrådsmedlem i Børnog ungeudvalget justeres fra kr. i vederlag til 2 % af borgmestervederlaget. Ved afstemning godkendte Byrådet indstillingens forslag 1 med stemmerne 17 for, 3 imod, 5 hverken for eller imod. Dermed faldt Enhedslistens ændringsforslag til forslag 2 bort. Indstillingens forslag 1 sendes til 2. behandling i Byrådet den 31. januar For stemte: Claus Wistoft (V), Torben Therkelsen (V), Gunnar Sørensen (V), Ole Bjerregaard (V), Rønnaug Engstad Laursen (V), Karen Østergaard (V), Per Dalgaard (O), Laila Sortland (O), Per Zeidler (I), Flemming Hansen (I), Peter Andersen (L), Jan Kjær Madsen (B), Ole Bollesen (A), Jan Fischer (A), Hans Christian Baltzer (A), Kai Pedersen (A) og Christian Haubuf (A). Imod stemte: Jørgen Brøgger (C), Anders Peter Rasmussen (A) og Jesper Yde Knudsen (Ø). Undlod at stemme: Kirstine Bille (F), Kim Lykke Jensen (F), Helle Røge (F), Jens Rasmussen (F) og Kristian Herget (F). Fraværende: Anette Quist Busk (løsgænger), Marianne Kirkegaard (V) Bilag 1 Åben Bilag 1: Udkast til styrelsesvedtægt for Syddjurs Kommune (forslag 1) 10312/17 2 Åben Bilag 2: Udkast til styrelsesvedtægt for Syddjurs Kommune (forslag 2) 10333/17 3 Åben Bilag 3: Tabel - økonomi 10348/17

20 Side Kvalitetsstandard servicelovens 95 og 96 (BPA-ordninger) Sagsnr.: 16/4074 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé I forbindelse med budgetanalyse 2016 blev det konstateret, at Syddjurs kommune havde et meget højt tildelingsniveau på Borgerstyret Personlig Assistance (i daglig tale BPA). Socialcentret har i forlængelse af dette undersøgt sagsområdet nærmere og det er konstateret at Ankestyrelsens praksis på området efter 2012 ikke er indarbejdet i den eksisterende BPA-håndbog. Syddjurs Kommune har derfor behov for at skærpe målgruppeafklaringen og tildelingspraksis. I forbindelse med budgetaftale 2016 for Syddjurs Kommune har byrådet samtidig investeret i personaleressourcer til Socialcentret, der over en årrække ikke havde personaleressourcer til rettidig opfølgning på Socialcentrets sagsområder. Socialcentret har grundet praksisændringer i Ankestyrelsen tilrettet BPA-håndbog og udarbejdet en kvalitetsstandard på området. Såvel BPA-håndbog til borgerne og kvalitetsstandarden præsenteres på mødet til politisk godkendelse. Sagsfremstilling I en BPA-ordning kan borgeren få tilskud til at ansætte hjælpere i borgerens hjem. Tildelingen af økonomisk tilskud til ansættelse af hjælpere sker ved en individuel konkret vurdering af hjælpebehovet og der bevilges en budgetmæssig ramme til driften af borgerens ordning. Målgruppen for ordningen om borgerstyret personlig assistance (herefter BPA-ordningen) er personer over 18 år med betydeligt og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, der har et omfattende behov for støtte til pleje, overvågning eller ledsagelse for at kunne opbygge eller fastholde et selvstændigt liv. Det kan f.eks. være borgere med alvorlig spasticitet, svære lammelser eller respiratorbrugere. Kriteriet omkring et højt aktivitetsniveau hos den enkelte BPA-borger er nu i modsætning til tidligere ikke længere udslagsgivende for bevilling af ordningen. For at få en BPA-ordning skal borgeren kunne fungere som arbejdsleder og dermed samtidigt være daglig leder for hjælperne. Borgeren kan i forbindelse med administrationen af ordningen vælge at få hjælp til arbejdsgiveropgaven ved at overføre arbejdsgiveransvaret til en nærtstående, en forening eller en privat virksomhed. Borgeren kan endvidere vælge at lade kommunen forestå lønadministrationen på området. Syddjurs Kommune har aktuelt 23 BPA-ordninger. Ankestyrelsen har skærpet målgruppevurdering i medfør af servicelovens 96 af flere omgange siden Det betyder at betingelserne for tildeling og for opretholdelsen af den enkelte borgerstyrede personlige assistanceordning (BPA-ordning) samtidigt er forandret. Dermed er der behov for at præciseres også rammerne for Syddjurs Kommunes bevillinger og administrationen af ordningerne i den eksisterende BPA-håndbog. Præciseringerne gælder for både ordninger bevilget i medfør af servicelovens 95 og 96 og sker ikke mindst med henblik på at bringe kommunens brug af ordningerne i overensstemmelse med de nugældende lovregler og praksis på området. Kompetencen til visitation og tildeling af støtte i medfør af Serviceloven 95 og 96 er i Syddjurs Kommune tillagt Socialcentret med klageadgang til Ankestyrelsen. De væsentligste ændringer i forhold til BPA-håndbogen fra 2012 er indførelsen af en mere præcis målgruppe for støtte efter Servicelovens 95 og 96 samt en lang række præciseringer omkring socialcentrets sagsbehandlingsmæssige håndtering af sagerne. Herunder ikke mindst indførelsen af interne krav i socialcentret om anvendelse af Voksenudredningsmetoden (VUM), sagsbehandlingsfrister ved visitation, og præciseringer omkring socialcentrets opfølgning og tilsyn med ordningerne. Ændringerne betyder samtidigt at Syddjurs Kommune fremover ikke benytter sig af ordninger med en udvidet målgruppevurdering jf. servicelovens 96, stk. 3, der er en kan-paragraf.

21 Side 20 I forbindelse med opdatering af BPA-håndbog har social- og beskæftigelseschefen valgt at der ved samme lejlighed udarbejdes en kvalitetsstandard, der beskriver kommunens serviceniveau på området. På mødet fremlægger afdelingsleder Linda Brask nyt oplæg til BPA-håndbog og kvalitetsstandard. Efter SÆ-udvalgets 1. behandling af sagen er der planlagt høring i Handicaprådet frem til 17. oktober, hvorefter sagen fremlægges til endelig godkendelse på SÆ-mødet d. 2. november. Lovgrundlag Reglerne om Borgerstyrede personlige assistanceordninger og om den kommunale opgave omkring tildelingen og af driften af ordningerne findes i: Lov om social service (SEL) 95 og 96, jf. Lovbekendtgørelse nr af 17. november Bekendtgørelse om udmåling af tilskud til borgerstyret personlig assistance, jf. Lovbekendtgørelse nr. 647 af 25. juni Vejledning om borgerstyret personlig assistance (Vejledning nr. 7 til serviceloven), jf. Socialministeriets j.nr KL s vejledning om Borgerstyret Personlig Assistance (BPA), Jf. Lov om social service 95 og 96. KL s notat om Beregning af tilskud til borgerstyret personlig assistance (BPA) af 26. oktober (KL s J.nr F02 Sagsid ). Bekendtgørelse om ydelser efter lov om social service under midlertidige ophold i udlandet (Udlandsbekendtgørelsen), jf. Bekendtgørelse nr af 15. december Indstilling Direktøren indstiller sagen til godkendelse og høring i Handicaprådet frem til d. 17. oktober. Beslutning i Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) den Sagen sendes til høring i Handicapråd og behandles i SÆ på kommende møde forud for behandling i Byrådet. Kim Lykke Jensen (F) deltog ikke i behandlingen af punktet. Beslutning i Handicaprådet den Handicaprådet afgiver følgende høringssvar: Kvalitetsstandard og Kvalitetshåndbog er gennemgået, og diverse korrektioner er noteret af forvaltningen. Ligeledes elektroniske henvisninger til love og bekendtgørelser. Handicaprådet mangler forståelse for af 96, stk3 på forhånd ikke anvendes, idet det på forhånd ikke kan udelukkes, at der kan opstå situationer, hvor kombination er mest hensigtsmæssig (helhedsorienteret og sammenhængende hjælp). Handicaprådet vil desuden henlede opmærksomheden på, at man finder retningslinjerne for løn og ansættelse af handicaphjælpere, især omkring borgerens indlæggelse, for meget utidssvarende. Der er desuden en uforståelig forskel på afregning af tillæg til administrationsudgifter og arbejdsgiveransvar, om man selv er arbejdsgiver, eller ansvaret er overført til andre. Det må forventes at der er samme ansvar. Handicaprådet tager herefter Kvalitetsstandard og Kvalitetshåndbog til efterretning med de faldne bemærkninger. Fraværende: Henrik Rudolph, Christian Haubuf (A), Uffe Thomsen, Arne Gynther, Hanne Schøler Sørensen, Jane Røhl Supplerende Sagsfremstilling Handicaprådet har afgivet høringssvar til kvalitetsstandard på BPA-området, samt revision af BPAhåndbogen. Handicaprådet havde på sit ekstraordinære møde den 13. oktober 2016 tillige lejlighed til at stille spørgsmål til indholdet af håndbog og kvalitetsstandard.

22 Side 21 Handicaprådet tager overordnet set såvel kvalitetsstandard som revision af håndbog til efterretning. På baggrund af Handicaprådets spørgsmål og kommentarer har forvaltningen, indarbejdet en række ændringer af mere redaktionel art i håndbogen. Handicaprådet vil modtage direkte svar fra Socialcentret vedrørende de konkrete spørgsmål rejst på mødet den 13. oktober Forvaltningen har endvidere noteret sig, at henvisninger til lovgivningen i udgaven på Syddjurs Kommunes hjemmeside, skal linke elektronisk til de relevante lovregler etc. Ad. servicelovens 96, stk. 3. Forvaltningen har noteret sig Handicaprådets manglende forståelse for at 96, stk. 3 ikke fremover anvendes i Syddjurs Kommune. Handicaprådets bemærkninger vedrørende brugen af servicelovens 96, stk. 3 har ikke givet anledning til at ændre indhold af hverken kvalitetsstandard eller håndbog, da der er tale om en kan-paragraf. Ad. Handicaprådets bemærkninger til løn- og ansættelsesforhold for hjælperne mv. Forvaltningen har endvidere noteret sig bemærkninger omkring retningslinjer for løn og ansættelse af handicaphjælpere som Handicaprådet finder utidssvarende. Baggrunden for beskrivelserne og håndteringen af de to rejste problemstillinger i kvalitetsstandarden henholdsvis håndbogen, bygger direkte på lovgivningen og på Ankestyrelsens praksis vedrørende området, hvorfor bemærkningerne ikke giver anledning til ændringer. Indstilling Direktøren indstiller sagen til godkendelse og til endelig godkendelse i Byrådet. Beslutning i Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) den Indstilles til Byrådets godkendelse med redaktionelle ændringer. Beslutning i Økonomiudvalget (ØK) den Indstilles til Byrådets godkendelse. Beslutning i Byrådet den Sagen tilbagesendes til fornyet behandling i Udvalget for sundhed, ældre og social. Supplerende Sagsfremstilling Fremsendes til fornyet behandling i Handicaprådet. Beslutning i Handicaprådet den Handicaprådet har, ved sagens fornyede behandling, gennemgået forvaltningens notat til rådets bemærkninger fra 13/10-16, og afgiver herefter følgende bemærkninger: Generelt er det Handicaprådets oplevelse, at Kvalitetsstandard og Kvalitetshåndbog, sammen med de afgivne besvarelser til Handicaprådets bemærkninger, giver indtryk af, at forvaltningen har fået til opgave at udmåle BPA timer ud fra mindst muligt behov, og at muligheder i kan i servicelovens vejledning er udtømte på forhånd. Spørgsmål 1 og Spørgsmål 2: Svaret opleves ikke klart. Opmærksomheden henledes på, at besvarelsen også opleves negativt, idet normalt ikke er udtømmende. Handicaprådet er uforstående over, hvorfor kan regler fravælges. Spørgsmål 3: Der indstilles, at personlige behov og pleje fastholdes uforandret ved eventuel ændret visitering. Det er et ønske, at så længe der ikke er matrikel-fællesskab mellem personerne, kan indgåede ordning ikke ændres. Usikkerhed ift. formulering og forståelse deraf. Spørgsmål 4:

23 Side 22 Der ønskes henvisning til alternativ. Herudover et fokus på lønninger generelt, hvor Handicaprådet er forundret over ansættelsesforholdene, hvor ansatte BPA hjælpere ikke er aflønnet efter overenskomst, som kommunens øvrige personale. Problematikken drøftet. Spørgsmål 5: Spørgsmålet drøftet. Det er med undren, at der ikke er overenskomst på området. Spørgsmål 6: Der mangler et klart svar på det stillede spørgsmål. Der stilles desuden spørgsmål til, om personalet ved indlæggelse ikke risikere at blive daglejere, uden sædvanlig sikkerhed i ansættelsen. Alternativt kunne det foreslås, at frigjort BPA personale ved kortere indlæggelser indgå i en pulje af afløsere, og dermed fastholdes. Politisk spørgsmål om kommunens personalepolitik er udelukket for alt BPA personale? Spørgsmål 7: Der opleves stærk begrænsning i muligheden for udenlandsrejser. Der mangler fortsat svar på spørgsmålet er det udelukket? Spørgsmål 8: Det indstilles, at der stilles krav til ekstern leverandør om sikkerhedsstillelse, så BPA borger ikke risikere tab ved f.eks. konkurs. Spørgsmål 9: Forslag til Syddjurs Kommune om, at laves et standardiseret udkast, evt. i samarbejde med KL, som brugerne kan anvende til ansættelseskontrakter. Spørgsmål 10: Ikke noget at notere. Spørgsmål 11: Der bør foreligge en afklaring af, hvornår kommunens HR afdeling i givet fald kan udbetale aperiodisk løn. Spørgsmål 12: Intet at notere. Spørgsmål 13: OBS ift. hvad der er en vejledning, og hvad der er en kvalitetsstandard. Spørgsmål 14: Intet at notere. Spørgsmål 15: Der bør etableres en tovholderfunktion for den enkelte borger i lighed med anden sagsbehandling hos Syddjurs Kommune. Spørgsmål 16: Det indstilles, at Syddjurs Kommune afholder et årligt fællesmøde for alle borgerne med BPAordningen. De i notatet opstillede præmisser er ulogiske, idet brugerne vurderer, at der tidsmæssigt for nogle bruges færre timer, og samlet ved at afholde fælles generel information frem for individuelle. Der er nævnt fx ansættelse (jfr. spm. 9), forsikring, indkøb af plejemidler. Forslag 1: Der stilles spørgsmål ved, om Handicaprådet er hørt. Det er kritisk at der er forslag til afskaffelse af paragraffen 96, stk. 3 uden forudgående høring.

24 Side 23 Forslag 2: Der fastholdes, at procenten langt fra er dækkende. Forslag 3: Der foreligger en kraftig reduktion, som gør det meget vanskeligt at finde den fornødne tid til afholdelse af personalemøder, APV og MUS. Der stilles fortsat større krav personaleinvolvering. I en bevilling fra marts 2013 står der: Citat Medarbejderudviklingssamtaler: Der er bevilget 2 timer årligt pr. fastansat hjælper til medarbejderudviklingssamtaler. Personalemøder. Hvis der er mere end 1 hjælper ansat er der bevilget 2 timer pr. måned pr. fastansat hjælper, til afholdelse af personalemøder. I nærværende kvalitetsstandard om BPA- ordninger fra 2016: Der afsættes 1 time pr, fastansat hjælper pr. år til medarbejderudviklingssamtaler. Der afsættes 1 time pr. kvartal pr. fastansat hjælper til personalemøder. Derudover er der afsat ½ time pr. fastansat hjælper pr. år til arbejdspladsvurdering. Denne bevilling er ikke med i Det indstilles, at der som hidindtil afsættes 2 timer pr. måned til personalemøder/arbejdsplanlægning pr. fastansat hjælper, set i lyset af kommunens øvrige personalepolitik. Fraværende: Henrik Rudolph, Christian Haubuf (A), Uffe Thomsen, Arne Gynther, Jane Røhl Supplerende Sagsfremstilling I forbindelse med Byrådets behandling af sagen den 30. november 2016, blev sagen returneret til Handicaprådet for ny høring, og med henblik på genbehandling i SÆ på deres møde den 11. januar På baggrund af de oprindelige svar fra Socialcentret (efter det tidligere høringsmøde den 13. oktober 2016, hvor lederen af Socialcentret deltog i rådets møde), har Handicaprådet på sit møde den 15. december 2016, igen gennemgået kvalitetsstandarden og håndbogen og har - i den sammenhæng på ny fremsat en række kommentarer/forslag til materialet. De oprindelige spørgsmål, den efterfølgende besvarelse og Handicaprådets kommentarer hertil fremgår af vedhæftede bilag. Handicaprådet har en generel kommentar til arbejdet med revision af BPA-håndbog og kvalitetsstandard og udtrykker utilfredshed med at reglerne synes at blive strammet op. Spørgsmålene fra Handicaprådet har derudover karakter af kommentarer til gældende lovgivning og bekendtgørelser og giver ikke anledning til at forvaltningen foreslår ændring af kvalitetsstandard og håndbog. Handicaprådet fremsætter i deres beslutningsreferat af 15. december forslag som noteres som høringssvar. Handicaprådet indstiller, 1. at muligheden for at bibeholde brugen af 96. stk 3 fastholdes 2. at lønsummen til følgeudgifter på 0,5% er for lidt og bør hæves 3. at der afsættes 2 timer pr. måned til personalemøder/arbejdsplanlægning pr. fastansat hjælper Social- og beskæftigelseschefen fastslår, at servicelovens 96, stk. 3 er en kan-paragraf og derfor ikke skal være en del af Syddjurs Kommunes kvalitetsstandard. Derudover fastholdes administrationens forslag om 0,5 % til følgeudgifter og at det hidtil gældende serviceniveau på 8,5 time pr. fastansat hjælper bibeholdes.

Referat. Handicaprådet. Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft.

Referat. Handicaprådet. Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft. Referat Handicaprådet Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf

Læs mere

Handicaprådet Torsdag den 15. december 2016 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Administrationsbygningen Ebeltoft, Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft

Handicaprådet Torsdag den 15. december 2016 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Administrationsbygningen Ebeltoft, Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 15. december 2016 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Administrationsbygningen Ebeltoft, Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph

Læs mere

Referat. Byrådets temamøder. By temamøde Onsdag den 27. april 2016 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende

Referat. Byrådets temamøder. By temamøde Onsdag den 27. april 2016 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende 1 of 7 Referat Byrådets temamøder By temamøde Onsdag den 27. april 2016 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Jørgen Brøgger (C) Ole Bollesen (A) Per Zeidler

Læs mere

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Dagsorden Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat fra møde den 29. november 2016. 1 2 Respitationsområdet - godkendelse af samarbejdsaftale 1 3

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 17. november 2016 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Administrationsbygningen Ebeltoft, Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph

Læs mere

Referat. Byrådets temamøder. Temamøde Onsdag den 26. august 2015 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende

Referat. Byrådets temamøder. Temamøde Onsdag den 26. august 2015 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende 1 of 7 Referat Byrådets temamøder Temamøde Onsdag den 26. august 2015 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Jørgen Brøgger (C) Ole Bollesen (A) Per Zeidler

Læs mere

Generalforsamling 9. maj 2016

Generalforsamling 9. maj 2016 1 of 5 Generalforsamling 9. maj 2016 Dagsorden / Referat 9. maj 2016, kl. 17,00 Sted: Tyrrisvej 14, Følle, 8410 Rønde. Medlemmer: Anders Peter Rasmussen Anette Quist Busk Christian Haubuf Claus Wistoft

Læs mere

Generalforsamling 11. maj 2015

Generalforsamling 11. maj 2015 1 of 7 Generalforsamling 11. maj 2015 Dagsorden / Referat 11. maj 2015, kl. 16.30 Sted: Tyrrisvej 14, Følle, 8410 Rønde. Medlemmer: Anders Peter Rasmussen Anette Quist Busk Christian Haubuf Claus Wistoft

Læs mere

Kommunalbestyrelsen REFERAT

Kommunalbestyrelsen REFERAT Kommunalbestyrelsen REFERAT Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Torsdag den 22. december 2016 Start kl.: 17:00 Slut kl.: 18:00 Medlemmer: Jan Petersen (A) Allan Gjersbøl Jørgensen (A) Hans Fisker Jensen

Læs mere

Besvarelse af spørgsmålet fra Handicaprådet II. Forvaltningens bemærkninger på baggrund af referat af Handicaprådets møde, den 15. december 2016.

Besvarelse af spørgsmålet fra Handicaprådet II. Forvaltningens bemærkninger på baggrund af referat af Handicaprådets møde, den 15. december 2016. Besvarelse af spørgsmålet fra Handicaprådet II. Forvaltningens bemærkninger på baggrund af referat af Handicaprådets møde, den 15. december 2016. Læsevejledning: Tekst = Oprindelige spørgsmål og svar efter

Læs mere

Dagsorden. Byrådets temamøde. Onsdag den 24. maj 2017 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende

Dagsorden. Byrådets temamøde. Onsdag den 24. maj 2017 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende Dagsorden Byrådets temamøder Byrådets temamøde Onsdag den 24. maj 2017 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Jørgen Brøgger (C) Ole Bollesen (A) Per Zeidler

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Region Midtjylland og de 19 midtjyske kommuner vedr. fælles hjælperordninger for borgere med kronisk respirationsinsufficiens

Samarbejdsaftale mellem Region Midtjylland og de 19 midtjyske kommuner vedr. fælles hjælperordninger for borgere med kronisk respirationsinsufficiens Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Strategi og Planlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk Samarbejdsaftale mellem Region Midtjylland og de 19 midtjyske kommuner vedr. fælles

Læs mere

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) jf. 96. Servicelovens 96

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) jf. 96. Servicelovens 96 Kvalitetsstandard Ydelsens lovgrundlag 96 - Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Servicelovens 96 Kommunalbestyrelsen skal tilbyde borgerstyret personlig assistance. Borgerstyret personlig assistance

Læs mere

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) 96 i serviceloven (UNDER REVISION)

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) 96 i serviceloven (UNDER REVISION) Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) 96 i serviceloven (UNDER REVISION) Lovgrundlag for ydelse Hvem kan modtage ydelsen? 96 i Lov om Social Service Borgere med betydelig og varig

Læs mere

Myndighedsafdelingen. Kvalitetsstandard. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Tillæg til serviceinformation

Myndighedsafdelingen. Kvalitetsstandard. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Tillæg til serviceinformation Myndighedsafdelingen maj 2011 Myndighedsafdelingen 30 Kvalitetsstandard 2011 Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Tillæg til serviceinformation Lovgrundlag Lov om Social Service 96. Formålet med en

Læs mere

Referat Medlemmer Fraværende

Referat Medlemmer Fraværende Referat Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Udvalgsmøde SÆ Onsdag den 2. november 2016 Kl. 13:00 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke Medlemmer Ole Bollesen (A) Karen Østergaard (V) Kim Lykke Jensen

Læs mere

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Udvalgsmøde SÆ Onsdag den 11. januar 2017 Kl. 13:00 Konferencerummet Ebeltoft.

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Udvalgsmøde SÆ Onsdag den 11. januar 2017 Kl. 13:00 Konferencerummet Ebeltoft. Referat Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Udvalgsmøde SÆ Onsdag den 11. januar 2017 Kl. 13:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen (A) Karen Østergaard (V) Kim Lykke Jensen (F) Jens

Læs mere

Fælles hjælpeordninger for borgere med kronisk respirationsinsufficiens

Fælles hjælpeordninger for borgere med kronisk respirationsinsufficiens Fælles hjælpeordninger for borgere med kronisk respirationsinsufficiens Side 1 af 6 Baggrund Region Midtjylland og de midtjyske kommuner har siden april 2016 arbejdet på en samarbejdsaftale vedrørende

Læs mere

Referat. Byrådet. Byrådsmøde Onsdag den 9. oktober 2019 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende

Referat. Byrådet. Byrådsmøde Onsdag den 9. oktober 2019 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende Referat Byrådet Byrådsmøde Onsdag den 9. oktober 2019 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen (A) Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Michael Stegger Jensen (A) Laila Sortland (O) Riber

Læs mere

Dagsorden til ekstraordinært møde til. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen

Dagsorden til ekstraordinært møde til. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen Dagsorden til ekstraordinært møde til Byrådet Onsdag den 21-12-2016, kl. 18:00 i Byrådssalen Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Byrådet består af: Parti: A - Socialdemokratiet

Læs mere

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens Rammer

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens Rammer Revisionsnr. 1 Side 1/7 Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens 96 Standardens godkendelse Standardens indhold Standarden er godkendt af Denne kvalitetsstandard

Læs mere

Kvalitetsstandard 96 i Lov om social service

Kvalitetsstandard 96 i Lov om social service Kvalitetsstandard 96 i Lov om social service Borgerstyret personlig assistance Når kommunen modtager en ansøgning om borgerstyret personlig assistance (BPA-Ordning), vil en sagsbehandler i samarbejde med

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR SERVICELOVENS 96, BORGERLIG PERSONLIG ASSISTANCE. Godkendt i Kommunalbestyrelsen d. 21. november 2018

KVALITETSSTANDARD FOR SERVICELOVENS 96, BORGERLIG PERSONLIG ASSISTANCE. Godkendt i Kommunalbestyrelsen d. 21. november 2018 KVALITETSSTANDARD FOR SERVICELOVENS 96, BORGERLIG PERSONLIG ASSISTANCE Godkendt i Kommunalbestyrelsen d. 21. november 2018 Kvalitetsstandard 96 i Lov om social service Kommunalbestyrelsen skal en gang

Læs mere

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Svend Sønnichsen Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat fra møde den 29. november 2016. 1 2 Respitationsområdet - godkendelse af

Læs mere

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance Fredensborg Kommune Center for Familie og Handicap Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance Servicelovens (BPA) 95 og 96 2019 1 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng

Læs mere

Hedensted Kommune. Byrådet. Referat. Kantinen Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Byrådet. Referat. Kantinen Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 15:00-15:50 Mødested: Kantinen Hedensted Rådhus Deltagere:, Henrik Alleslev, Lars Poulsen, Hans Kristian Bundgaard-Skibby, Lene Tingleff, Kasper Glyngø, Ole Vind, Jesper T. Lund,

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget (ØK) Udvalgsmøde ØK Onsdag den 18. januar 2017 Kl. 13:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft.

Referat. Økonomiudvalget (ØK) Udvalgsmøde ØK Onsdag den 18. januar 2017 Kl. 13:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft. Referat Økonomiudvalget (ØK) Udvalgsmøde ØK Onsdag den 18. januar 2017 Kl. 13:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Torben Therkelsen (V) Kai

Læs mere

Kvalitetsstandard for Servicelovens 96 Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Kvalitetsstandard for Servicelovens 96 Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Lovgrundlag Formål Lov om Social Service, 96 om borgerstyret personlig assistance (BPA) Formålet med BPA-ordningen er at skabe grundlag for fleksible ordninger, som tager udgangspunkt i borgerens medbestemmelse.

Læs mere

Handleplan i forbindelse med iværksættelse af tiltag på Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - Servicelovens 96.

Handleplan i forbindelse med iværksættelse af tiltag på Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - Servicelovens 96. Handleplan i forbindelse med iværksættelse af tiltag på Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - Servicelovens 96. Indledning: Socialudvalget er den 12. august 2014 orienteret om Benchmarking-analyse

Læs mere

Dagsorden. Byrådets temamøder. Byrådets temamøde Onsdag den 27. februar 2019 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer.

Dagsorden. Byrådets temamøder. Byrådets temamøde Onsdag den 27. februar 2019 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Dagsorden Byrådets temamøder Byrådets temamøde Onsdag den 27. februar 2019 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen (A) Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Michael Stegger Jensen (A)

Læs mere

NOTAT. Forenklet model for tilskud til BPA

NOTAT. Forenklet model for tilskud til BPA NOTAT Forenklet model for tilskud til BPA Indledning Kommunerne har administrative byrder ved sagsbehandling i sager vedr. borgerstyret personlig assistance (BPA). Tilsvarende oplever borgerne, der modtager

Læs mere

Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Hvidovre Kommune

Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Hvidovre Kommune Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Hvidovre Kommune Ydelsens lovgrundlag Lov om Social Service 96 Behov der dækkes af ydelsen Særlige behov for en sammenhængende, fleksibel og rummelig

Læs mere

Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017

Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017 Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017 Side 1 af 10 Indhold Borgerstyret Personlig Assistance 96 3 Borgerstyret Personlig Assistance 95 7 Side 2 af 10 Kvalitetsstandard

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K. Sendt pr. mail til tha@sm.dk

Social-, Børne- og Integrationsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K. Sendt pr. mail til tha@sm.dk Social-, Børne- og Integrationsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Sendt pr. mail til tha@sm.dk Høringssvar fra KL vedr. forslag til lov om ændring af lov om social service og lov om socialtilsyn

Læs mere

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens Rammer

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens Rammer Revisionsnr. 1 Side 1/6 Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens 95 Standardens godkendelse Standardens indhold Standarden er godkendt af Denne kvalitetsstandard

Læs mere

Referat. Byrådets temamøder. Byrådets temamøde Onsdag den 28. november 2018 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer.

Referat. Byrådets temamøder. Byrådets temamøde Onsdag den 28. november 2018 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Referat Byrådets temamøder Byrådets temamøde Onsdag den 28. november 2018 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen (A) Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Michael Stegger Jensen (A)

Læs mere

Kvalitetsstandard. 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker indsatsen?

Kvalitetsstandard. 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker indsatsen? Kvalitetsstandard 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker 96 Lov om social service Borgerstyret personlig assistance (BPA) At borgere med et omfattende og ganske særligt behov for pleje,

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 23. februar 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte.

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 23. februar 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte. Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 23. februar 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf (A) Uffe Thomsen Arne Gynther

Læs mere

Den væsentligste ændring med den nye bekendtgørelse en fast fordelingsnøgle for de økonomiske udgifter.

Den væsentligste ændring med den nye bekendtgørelse en fast fordelingsnøgle for de økonomiske udgifter. Notat Kommunal position og handlemuligheder vedr. ny bekendtgørelse for fælles hjælpeordninger for borgere med kronisk respirationsinsufficiens. Indledning. Formandskabet for Sundhedsstrategisk Forum har

Læs mere

Dagsorden. Byrådets temamøder. Byrådets temamøde Onsdag den 19. september 2018 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer.

Dagsorden. Byrådets temamøder. Byrådets temamøde Onsdag den 19. september 2018 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Dagsorden Byrådets temamøder Byrådets temamøde Onsdag den 19. september 2018 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen (A) Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Michael Stegger Jensen (A)

Læs mere

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance Revideret november 2018 Lovgrundlag Lov om Social Service 96 Formål Formålet med Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) er, at personer med omfattende

Læs mere

Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring

Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring 1 of 5 Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring Sagsnr.: 15/33576 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé Den politiske styregruppe i Business Region Aarhus godkendte på møde den 2. maj 2014 kommissorium

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 19-12-2016 Økonomiudvalget - 19-12-2016 19.12.2016 kl. 16:45 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Kvalitetsstandard: Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Kvalitetsstandard: Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Kvalitetsstandard: Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Målgruppe Personkredsen for begge hjælpeordninger er borgere over 18 år med en betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.

Læs mere

Kvalitetsstandard. 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker indsatsen?

Kvalitetsstandard. 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker indsatsen? Kvalitetsstandard 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker indsatsen? 95 Lov om social service om borgerstyret personlig assistance (BPA) At borgere med et omfattende og ganske særligt

Læs mere

I dette notat skitseres baggrunden for og indholdet i disse ændringer, samt hvilke konsekvenser det har for Gladsaxe Kommune.

I dette notat skitseres baggrunden for og indholdet i disse ændringer, samt hvilke konsekvenser det har for Gladsaxe Kommune. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Psykiatri- og Handicapafdelingen Pleje- og omsorgsafdelingen Bilag 1. Notat om Borgerstyret Personlig Assistance NOTAT Dato: 18. august 2009 Af: Birgitte

Læs mere

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Udvalgsnavn: Handicaprådet Mødedato: Torsdag den 28. juni 2012 Sagsnr.: 12/1460 Sagsansvarl ig: Rikke Gaardsted Nielsen

Læs mere

Tillægsreferat. Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Udvalgsmøde PUK Onsdag den 04. maj 2016 Kl. 13:00 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft.

Tillægsreferat. Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Udvalgsmøde PUK Onsdag den 04. maj 2016 Kl. 13:00 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft. 1 of 5 Tillægsreferat Udvalget for plan, udvikling og kultur Udvalgsmøde PUK Onsdag den 04. maj 2016 Kl. 13:00 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft Medlemmer Ole Bjerregaard (V) Rønnaug Engstad Laursen (V) Jan

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI)

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Ekstraordinært Udvalgsmøde FI Torsdag den 09. november 2017 Kl. 16:00 Lokale Strandvolden, Hornslet Medlemmer Jesper Yde Knudsen (Ø) Jørgen Brøgger (C)

Læs mere

96 Lov om social service

96 Lov om social service Kvalitetsstandard 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker 96 Lov om social service At borgere med et omfattende og ganske særligt behov for pleje, omsorg, overvågning og ledsagelse får

Læs mere

Høringsgrundlag v/ove G. Jensen

Høringsgrundlag v/ove G. Jensen Punkt 6. Vedtagelse af kvalitetsstandarder for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA). 2009-48299. Høringsgrundlag v/ove G. Jensen Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget

Læs mere

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for borgerstyret 2 Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) Formålet med borgerstyret Formålet med

Læs mere

Kvalitetsstandard Borgerstyret personlig assistance Lov om social service 96

Kvalitetsstandard Borgerstyret personlig assistance Lov om social service 96 Kvalitetsstandard Borgerstyret personlig assistance Lov om social service 96 Lovgrundlag Hvem kan modtage ydelsen? 96. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde borgerstyret personlig assistance. Borgerstyret personlig

Læs mere

Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Lovgrundlag Lov om Social Service, 1, 96 Visitation Målgruppe Sundhed & Omsorgs kvalitetsmål Borgerens kvalitetsmål s Visitation

Læs mere

Udmåling af tilskud til borgerstyret personlig assistance (BPA) - efter servicelovens 95 & 96

Udmåling af tilskud til borgerstyret personlig assistance (BPA) - efter servicelovens 95 & 96 Udmåling af tilskud til borgerstyret personlig assistance (BPA) - efter servicelovens 95 & 96 Model 1 Baggrund Nærværende notat beskriver følgerne ved ændring af servicelovens 95 & 96. Servicelovens 95

Læs mere

Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Kvalitetsstandard: Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Målgruppe Målgruppen er borgere over 18 år med et omfattende og vedvarende behov for hjælp i dagligdagen, som har et ønske om at udpege egne hjælpere

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte.

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte. Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf (A) Uffe Thomsen Arne Gynther

Læs mere

KVALITETSSTANDARD VEDRØRENDE BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE (BPA) 96

KVALITETSSTANDARD VEDRØRENDE BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE (BPA) 96 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvilket behov dækker ydelsen? 3. Hvad er formålet med ydelsen? Lov om Social Service (SL) 96 stk. 1 og 2. Bekendtgørelse om udmåling af tilskud til borgerstyret personlig

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 26. januar 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte.

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 26. januar 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte. Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 26. januar 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf (A) Uffe Thomsen Arne Gynther

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) 96

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) 96 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) 96 2015 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politisk besluttede

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Vejledning til Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) efter servicelovens 96 Vejen Kommune. 7. august 2013

Vejledning til Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) efter servicelovens 96 Vejen Kommune. 7. august 2013 Vejledning til Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) efter servicelovens 96 Vejen Kommune 7. august 2013 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlaget... 3 2.1 Hvad siger servicelovens 96...

Læs mere

Samarbejdsaftale om fælles hjælperordninger til respiratorpatienter i eget hjem

Samarbejdsaftale om fælles hjælperordninger til respiratorpatienter i eget hjem Samarbejdsaftale om fælles hjælperordninger til respiratorpatienter i eget hjem Proces: Godkendt november 2016 Den Tværsektorielle Grundaftale Samarbejdsaftale om Fælles hjælperordninger til respiratorpatienter

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

Socialafdelingen. Kvalitetsstandard for Borgerstyret personlig assistance. Servicelovens 96

Socialafdelingen. Kvalitetsstandard for Borgerstyret personlig assistance. Servicelovens 96 Socialafdelingen Kvalitetsstandard for Borgerstyret personlig assistance Servicelovens 96 December 2016 Indholdsfortegnelse Lovgrundlag 3 Formål med borgerstyret personlig assistance (BPA) 3 Personkredsen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. marts 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen, Anders

Læs mere

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F. Kommunens sagsnr. 15/34881

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F. Kommunens sagsnr. 15/34881 Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing F 2015-33822 Dato: 27-11-2017 Kommunens sagsnr. 15/34881 Ankestyrelsen Henvendelse vedrørende Guldborgsund Kommunes fastsættelse af vederlag til stedfortrædere

Læs mere

Kommunalbestyrelsen DAGSORDEN

Kommunalbestyrelsen DAGSORDEN Kommunalbestyrelsen DAGSORDEN Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Tirsdag den 28. november 2017 Start kl.: 17:30 Slut kl.: 20:00 Medlemmer: Fraværende: Jan Petersen (A) Allan Gjersbøl Jørgensen (A) Hans

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service Lovforslag nr. L 72 Folketinget 2011-12 Fremsat den 25. januar 2012 af social- og integrationsministeren (Karen Hækkerup) Forslag til Lov om ændring af lov om social service (Forhøjelse af ydelsesloftet

Læs mere

Notat Lokalplanlægning - delegation

Notat Lokalplanlægning - delegation Til: Kommunalbestyrelsen BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 20. juli 2017 Tlf. dir.: 44772319 E-mail: byogbolig@balk.dk Kontakt: Steen Pedersen Notat Lokalplanlægning - delegation Indledning og resume Det fremgår

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Borgerstyret personlig assistance (BPA) Servicelovens 96, stk. 1, 2 og 4

KVALITETSSTANDARD Borgerstyret personlig assistance (BPA) Servicelovens 96, stk. 1, 2 og 4 KVALITETSSTANDARD Borgerstyret personlig assistance (BPA) Servicelovens 96, stk. 1, 2 og 4 LOVGRUNDLAG 96. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde borgerstyret personlig assistance. Borgerstyret personlig assistance

Læs mere

Forslag til serviceniveau for Borgerstyret Personlig Assistance

Forslag til serviceniveau for Borgerstyret Personlig Assistance Forslag til serviceniveau for Borgerstyret Personlig Assistance 1 Serviceniveau for Borgerstyret Personlig Assistance Lovgrundlag for ydelsen Hvem kan modtage ydelsen? 96 i Lov om social service Borgere

Læs mere

Tillægsreferat. Byrådet. Byrådsmøde Onsdag den 29. november 2017 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende

Tillægsreferat. Byrådet. Byrådsmøde Onsdag den 29. november 2017 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende Tillægsreferat Byrådet Byrådsmøde Onsdag den 29. november 2017 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft Medlemmer Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Jørgen Brøgger (C) Ole Bollesen (A) Per Zeidler (løsgænger)

Læs mere

Referat. Byrådet. Byrådsmøde Onsdag den 11. oktober 2017 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende

Referat. Byrådet. Byrådsmøde Onsdag den 11. oktober 2017 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende Referat Byrådet Byrådsmøde Onsdag den 11. oktober 2017 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft Medlemmer Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Jørgen Brøgger (C) Ole Bollesen (A) Per Zeidler (løsgænger) Per Dalgaard

Læs mere

Fredensborg Kommune. Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance ordninger Startdato 1.1.2012 Slutdato 31.12.2015

Fredensborg Kommune. Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance ordninger Startdato 1.1.2012 Slutdato 31.12.2015 Side 26 Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson Fredensborg Kommune Dato for ansøgning 1. november 2011 Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance

Læs mere

Lokalplan nr. 399 og kommuneplantillæg nr. 21 Lokalplanområdet omfatter et areal på ca m2 ved Molsvej/Grenåvej

Lokalplan nr. 399 og kommuneplantillæg nr. 21 Lokalplanområdet omfatter et areal på ca m2 ved Molsvej/Grenåvej Offentlig bekendtgørelse den 8. november 2016 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 399 Etageboliger ved Molsvej i Rønde med tilhørende kommuneplantillæg nr. 21 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i

Læs mere

Titel. Formål. Grundlag Lov om social service 96.

Titel. Formål. Grundlag Lov om social service 96. Titel Formål Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance efter Lov om social service 96 At skabe en fleksibel og sammenhængende ordning, der sikrer borgerens muligheder for at leve et så selvstændigt

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) 96

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) 96 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 25 Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) 96 2015 1 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politisk besluttede

Læs mere

Kontant tilskud til ansættelse af hjælpere og borgerstyret personlig assistance (BPA)

Kontant tilskud til ansættelse af hjælpere og borgerstyret personlig assistance (BPA) Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 L 150 endeligt svar på spørgsmål 29 Offentligt Bilag 10 Enhed Handicap Sagsbehandler Tina Hansen Koordineret med Udgifter Sagsnr. 2015-10323 Doknr. Dato 12-02-2016

Læs mere

Formålet er at sikre borgerens mulighed for selv at udvælge og ansætte de nødvendige hjælpere mhp. at

Formålet er at sikre borgerens mulighed for selv at udvælge og ansætte de nødvendige hjælpere mhp. at KVALITETSSTANDARD Borgerstyret personlig assistance (BPA) Lov om Social Service 95 og Bekendtgørelse om udmåling af tilskud til borgerstyret personlig assistance efter servicelovens 95 nr. 647 af 25. juni

Læs mere

Notat om Borgerstyret Personlig Assistance, jf. servicelovens 95 og 96.

Notat om Borgerstyret Personlig Assistance, jf. servicelovens 95 og 96. 11. februar 2010 Notat om Borgerstyret Personlig Assistance, jf. servicelovens 95 og 96. Med virkning fra 1. januar 2009 er betingelserne for at få bevilget hjælp i henhold til servicelovens 95 og 96 ændret.

Læs mere

M: Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance 95

M: Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance 95 M: Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance 95 Kriterier Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) kan bevilges til dig, hvis du er fyldt 18 år og har en betydelig og varigt nedsat fysisk

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 2

Kommuneplantillæg nr. 2 Offentlig bekendtgørelse den 28.02 2017 af til Syddjurs Kommuneplan 2016 - Justering af rammeområde 3.2.B1 (boligområde) ved Gåsebakken i Ugelbølle. Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 25.01. 2017

Læs mere

KVALITETSSTANDARD VEDRØRENDE HJÆLPERORDNING 95

KVALITETSSTANDARD VEDRØRENDE HJÆLPERORDNING 95 KVALITETSSTANDARD 2017-18 VEDRØRENDE HJÆLPERORDNING 95 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvilket behov dækker 3. Hvad er formålet med 4. Hvilke aktiviteter indgår i 5. Hvilke aktiviteter indgår ikke

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for borgerstyret 2 Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) Formålet med borgerstyret Formålet med borgerstyret er at give dig hjælp til

Læs mere

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information

Læs mere

Møde onsdag, den 9. december 2009 kl. 15:00 i Mødelokale 3

Møde onsdag, den 9. december 2009 kl. 15:00 i Mødelokale 3 Socialudvalg Referat Møde onsdag, den 9. december 2009 kl. 15:00 i Mødelokale 3 Afbud/fraværende: Ingen Indkaldte: kl. 15.10 - Britta Rasmussen vedr. punkt nr. 153 kl. 15.30 - Janne Odgaard vedr. punkt

Læs mere

Viborg Kommunes serviceniveau for borgerstyret personlig assistance (BPA) efter Lov om social service 96

Viborg Kommunes serviceniveau for borgerstyret personlig assistance (BPA) efter Lov om social service 96 Viborg Kommunes serviceniveau for borgerstyret personlig assistance (BPA) efter Lov om social service 96 Serviceniveau for BPA i Viborg Kommune Formålet med denne fastsættelse af serviceniveauet for borgerstyret

Læs mere

Aftale vedrørende fælles hjælperordninger til Respiratorpatienter i eget hjem indgået mellem. Region Nordjylland Og De nordjyske kommuner

Aftale vedrørende fælles hjælperordninger til Respiratorpatienter i eget hjem indgået mellem. Region Nordjylland Og De nordjyske kommuner Patientforløb Sundhed på Tværs Sundhedsfremmekonsulent Karin Bang Andersen Direkte 41181525 kba@rn.dk 5. december 2016 Aftale vedrørende fælles hjælperordninger til Respiratorpatienter i eget hjem indgået

Læs mere

Kvalitetsstandard 95 og 96 Borgerstyret Personlig Assistance Næstved Kommune 2018

Kvalitetsstandard 95 og 96 Borgerstyret Personlig Assistance Næstved Kommune 2018 Kvalitetsstandard 95 og 96 Borgerstyret Personlig Assistance Næstved Kommune 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Indledning... 3 95 Borgerstyret personlig assistance - BPA... 6 95. stk. 1

Læs mere

Velkommen i Turbinehallen

Velkommen i Turbinehallen BPA i Aarhus Velkommen i Turbinehallen Kl. 15.00 Velkomst ved rådmand Hans Halvorsen Kl. 15.15 Forslag til fremtidigt serviceniveau og administration ved Carsten Wulff Dialog med spørgsmål og svar ca.

Læs mere

Kvalitetsstandard for servicelovens 96. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA-ordningen)

Kvalitetsstandard for servicelovens 96. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA-ordningen) 1 of 7 Kvalitetsstandard for servicelovens 96 Borgerstyret Personlig Assistance (BPA-ordningen) Vedtaget i byrådet: xx.xx.12 2 of 7 Lovgrundlag for ydelse Hvem kan modtage ydelsen? 96 i Lov om Social Service

Læs mere

ENDELIG VERSION - Samarbejdsaftale med kommunerne på respiratorområdet. 1. Aftalens formål

ENDELIG VERSION - Samarbejdsaftale med kommunerne på respiratorområdet. 1. Aftalens formål Dato: 9. september 2016 ENDELIG VERSION - Samarbejdsaftale med kommunerne på respiratorområdet 1. Aftalens formål Samarbejdsaftalen har til formål at understøtte et godt og velfungerende samarbejde om

Læs mere

Notat vedrørende Glostrup Kommunes eventuelle omkonstituering. 1. Baggrund. 2. Faktuelle omstændigheder NOTAT

Notat vedrørende Glostrup Kommunes eventuelle omkonstituering. 1. Baggrund. 2. Faktuelle omstændigheder NOTAT Notat vedrørende Glostrup Kommunes eventuelle omkonstituering 1. Baggrund Glostrup Kommune har anmodet KL-konsulenterne om et notat om, hvorvidt det vil være i overensstemmelse med kommunestyrelsesloven

Læs mere

Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - en kort vejledning

Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - en kort vejledning Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - en kort vejledning Hensigten med folderen her er, at informere og vejlede dig der er visiteret til en BPA-ordning efter servicelovens 96. Den beskriver i hovedtræk

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET ARBEJDSGRUPPEN OM FRIKOMMUNEFORSØGET Sags nr.: 1100508 Dok. Nr.: 502890 Dato: 14. april 2011 Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET

Læs mere

Kommunalbestyrelsen BESLUTNINGSPROTOKOL

Kommunalbestyrelsen BESLUTNINGSPROTOKOL Kommunalbestyrelsen BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Tirsdag den 5. december 2017 Start kl.: 17:00 Slut kl.: 17:10 Medlemmer: Jan Petersen (A) Allan Gjersbøl Jørgensen (A) Hans Fisker

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for merudgifter Servicelovens 100

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for merudgifter Servicelovens 100 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for merudgifter Servicelovens 100 Gældende fra 1. januar 2019 Indledning Nedenfor finder du kvalitetsstandarden for merudgifter efter Lov om Social Service 100. Du kan

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision.

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision. Møde: Byrådet Mødetid: 17. maj 2016kl. 16:00 Mødested: Det gamle Rådhus Sekretariat: Sekretariatet 164. Revision af vindmølleplanlægning i Sagsnr: 01.02.00-P15-2-15 Resumé Miljø- og teknikudvalget har

Læs mere

Titel. Lovgrundlag Lov om Social Service 96.

Titel. Lovgrundlag Lov om Social Service 96. Titel Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) efter Lov om Social Service 96 Formål At skabe en fleksibel og sammenhængende ordning, der sikrer borgerens muligheder for at leve et

Læs mere