Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 24. oktober (Alm. del). /Tina R. Olsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 24. oktober (Alm. del). /Tina R. Olsen"

Transkript

1 Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 21 Offentligt j.nr Dato : 22. november 2006 Til Folketingets skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 24. oktober (Alm. del). Spørgsmålene er stillet efter ønske fra John Dyrby (S). Kristian Jensen /Tina R. Olsen

2 Spørgsmål 21: Hvor mange virksomhedsbesøg var der i 2005 i fair-play aktionen, og hvad blev resultatet af disse? I 2005 blev der gennemført virksomhedsbesøg som led i Fairplay. Resultatet af Fairplayaktionerne i 2005 er opgjort i vedlagte bilag 1. Opgørelsen viser, hvad der konstateres her og nu ved et uanmeldt kontrolbesøg. For god ordens skyld skal jeg gøre opmærksom på, at der også foretages kontroller udenfor Fairplayaktionerne.

3 Spørgsmål 22: Hvor mange personer havde under virksomhedsbesøgene første arbejdsdag, og for hvor mange af disse er der i 2005 indsendt lønoplysningssedler, og hvad var det gennemsnitlige oplyste beløb pr. modtager? 388 personer har ved kontrolaktionerne oplyst, at de havde 1. arbejdsdag. Jeg kan desværre ikke oplyse, hvor mange personer, der efterfølgende er udarbejdet lønoplysningssedler for, eller hvad det gennemsnitlige beløb pr. modtager har været, da disse oplysninger ikke umiddelbart kan udsøges i SKATs systemer og registre, men vil kræve manuel gennemgang af sagerne. Det kan dog oplyses, at skattecentrene efter Fairplayaktionerne konstaterer indberetning fra arbejdsgiverne for et øget antal ansatte. Yderligere har Arbejdsdirektoratet oplyst, at samarbejdet med udveksling af oplysninger med SKAT har givet en økonomisk effekt på kr. Effekten opnås ved såvel færre udbetalinger som tilbagebetalingskrav opstået, når antrufne ved kontrolaktioner erkender, at de har snydt, eller det på anden måde har kunnet bevises, at de havde arbejdet samtidig med, at de modtog dagpenge.

4 Spørgsmål 23: Hvor mange af de besøgte virksomheder er udtaget til regnskabskontrol i 2006 i henhold til indsatsplanen, og hvad er resultatet af kontrollen? Det er via indsatsplanen pålagt skattecentrene at genbesøge nogle virksomheder, der tidligere har indgået i en Fairplayaktion med henblik på at lave en egentlig regnskabskontrol. Der er således indtil dato i år lavet momskontrol i 252 virksomheder. Kontrollerne har medført en regulering af momsen på kr.

5 Spørgsmål 24: Ifølge Jyllands Posten den 14. og 15. oktober 2006 skal der ske en kraftig reduktion i antallet af erhvervslignere, der kontrollerer. Det bedes oplyst, hvor lang tid en revision af f.eks. et pizzeria antages at ville tage, såfremt der sker en skønsmæssig forhøjelse af indkomsten, og der sker påklage på forslag til afgørelse? For så vidt angår antallet af erhvervslignere, henviser jeg til min besvarelse af spørgsmål 27. For 2006 er der foretaget kontrol i 314 virksomheder indenfor restaurationsbranchen. Til formålet er anvendt timer, hvilket svarer til, at der gennemsnitligt er anvendt ca. 22 timer pr. sag. Oplysning om, hvor mange af virksomhederne der er pizzeriaer, og om der er sket skønsmæssige forhøjelser, kan ikke umiddelbart udsøges i SKATs systemer og registre, men vil kræve en manuel gennemgang af sagerne.

6 Spørgsmål 25: Hvor mange virksomheder er blevet pålagt at føre logbog frem til 1. oktober 2006? SKAT har indtil 1. oktober 2006 pålagt 125 virksomheder at føre logbog.

7 Spørgsmål 26: Kan det bekræftes, at der er mellem og skatteydere med den såkaldte ligningsartkode 1 til 4? Ja, det kan jeg bekræfte. Der er skatteydere med ligningsartkode 1til 4 for erhvervsdrivende fordelt således: Ligningsart 1: Større virksomheder Ligningsart 2: Mindre virksomheder Ligningsart 3: Anden virksomhed Ligningsart 4: Nystartet virksomhed

8 Spørgsmål 27: Kan det bekræftes, at der blot skal være ca. 800 erhvervslignere, der skal kontrollere mv., når besparelserne er slået igennem? Og mener ministeren, at en erhvervsligner kan klare kontrol m.v. i ca. 600 sager indeholdende alle opgaver såsom klargøring, fejlrettelser, taksationer og kontrol? Jeg kan hverken af- eller bekræfte det i spørgsmålet nævnte antal erhvervslignere. Selvom der fremover vil være færre ansatte i SKAT, er det ikke fastlagt, at der skal ske kraftig reduktion af erhvervslignere. Jeg kan i øvrigt henvise til min besvarelse af S 6973 (2005/06). SKAT er ved at implementere en indsatsstrategi, der medfører et ændret fokus på kontrol- og serviceopgaven, så SKATs indsats i endnu højere grad afpasses efter borgernes og virksomhedernes adfærd. Indsatsstrategien bygger således på en målrettet balance mellem service og kontrol, herunder en forstærket service overfor borgere og virksomheder, der ønsker at følge reglerne, og en systematisk indsats overfor de alvorlige og mere systematiske forsøg på skattesnyderi. På sigt indebærer indsatsstrategien således, at borgere og virksomheder, som ønsker at følge reglerne, i mindre omfang end i dag vil blive udsat for kontrol, og i stedet vil blive hjulpet til at forstå og anvende reglerne korrekt. Samtidig skal kontrollen overfor de bevidste snydere optrappes. Alt i alt indebærer dette, at antallet af de foretagne reguleringer vil falde og ikke længere og slet ikke, hvis man sammenligner med tidligere år vil være et relevant mål for SKATs indsats, idet serviceringen af borgere og virksomheder vil indgå fuldt på linie med kontrollen. Den tilsigtede konsekvens af indsatsstrategien er således, at borgere og virksomheder lærer at angive korrekt, således at der kommer flere penge via angivelserne. SKAT har en række kerneopgaver, hvor arbejdsprocesserne ændres, så det er muligt at udføre opgaverne med færre ressourcer. For erhvervslignings- og selskabsligningsområdet er udviklet et system (Erhvervsligningssystemet), hvor der udarbejdes en maskinel skatterisikoanalyse for den enkelte virksomhed. Skatterisikoanalysen sammenholdt med sagsbehandlernes faglige kompetencer medfører, at det bliver muligt at udvælge kontrolrelevante sager på mindre tid end tidligere. Før skatterisikoanalysen blev udviklet, har der været anvendt mange ressourcer på manuel gennemlæsning af regnskaber, bearbejdning af regnskabstal samt opslag i diverse systemer, inden der kunne udvælges sager til kontrol.

9 I øvrigt vil jeg henvise til redegørelsen om erhvervsligningssystemet, der er forelagt Folketingets skatteudvalg. Endvidere planlægger SKAT i 2007 at udarbejde en egentlig risikovurderingsrapport, som skal indgå i valg af indsatsen i Hermed vil indsatsen i endnu højere grad kunne rettes mod de områder, som har behov for at blive gjort til genstand for service eller kontrol. Jeg nærer derfor ingen bekymring for, at SKAT ikke også i fremtiden vil kunne varetage opgaven fuldt betryggende.

10 Spørgsmål 28: Ministeren bedes oplyse, hvor mange timer der er anvendt til klargøring m.v. af indsendte selvangivelser og regnskabsoplysninger for indkomståret 2006? Kan ministeren bekræfte, at der tidligere blev foretaget rettelser i til selvangivelser for erhvervsdrivende i en ligningsplanperiode? Hvor mange antal rettelser pr. år mener ministeren, at ca. 800 ansatte kan klare? Jeg formoder, at spørgsmålet drejer sig om selvangivelserne for indkomståret SKAT har oplyst mig, at tidsforbruget til klargøring mv. af selvangivelserne for selvstændigt erhvervsdrivende ikke direkte kan opgøres, da arbejdsopgaven registreres sammen med andre manuelle opgaver i SKATs tidsregistreringssystem. Der er dog ingen tvivl om, at det øgede antal felter på selvangivelsen har medført et øget tidsforbrug på indtastningsopgaven i skattecentrene. Dette modsvares dog af, at virksomhedsskemaerne er afskaffet. Jeg kan endvidere bekræfte, at der i ligningsplanperioden 1. juli juni 2005 blev foretaget reguleringer af selvangivelser for personligt erhvervsdrivende. Med hensyn til sidste del af spørgsmålet henvises til min besvarelse af spørgsmål 27.

11 Spørgsmål 29: Hvad får ministeren til at tro, at der i 2007 vil blive selvangivet mere korrekt end tidligere, og kan ministeren sandsynliggøre, at der bliver selvangivet mere korrekt grundet fair play kampagnen? Kernen i indsatsstrategien er at øge regelefterlevelsen, hvilket bl.a. skal føre til at der selvangives mere korrekt end tidligere. SKAT vil gennem en række konkrete initiativer i de kommende år have fokus herpå og gennem effektmålinger mm. følge op på effekten af de enkelte initiativer. Opfølgningen skal sikre, at initiativerne har den ønskede effekt og medvirke til en stadig forbedring af initiativerne. Fairplay kampagnen består af 3 ligeværdige dele: holdningsbearbejdelse, øget kontrol for virksomheder der bevidst snyder, samt nye lovhjemler der giver bedre mulighed for kontrol. Når man taler holdningsbearbejdelse, ved man, at det tager lang tid at måle effekten heraf. Men Skatteministeriet iværksætter spørgeundersøgelser via Gallup og eksempelvis kan nævnes, at i 2005 mente 11 % af de årige - som er den målgruppe, hvor der er lagt en særligt indsats - at det er okay at arbejde sort. I 2006 viser undersøgelsen, at alene 3 % synes det er okay. Vedrørende kontrolaktionerne kan det eksempelvis oplyses, at ved næsten 700 kontroller i september 2005 oplyste 11 % af de godt antrufne, at de havde første arbejdsdag. For aktionerne i juni 2006, som udgjorde ca. 650 kontroller, oplyste under 5 % af de antrufne første arbejdsdag. Samme tendens var der for antrufne i arbejde, der samtidig modtog offentlige ydelser i form af dagpenge eller sociale ydelser, idet procentandelen i september 2005 udgjorde 17, hvorimod den i juni 2006 var nede på 12 %. Jeg anser det derfor for sandsynligt, at der selvangives mere korrekt nu bl.a. som en effekt af Fairplay-kampagnen.

12 Spørgsmål 30: Ministeren bedes oplyse, hvad kommunerne har fået i ligningsprovenu ved maj afregningen pr.: - 1. maj 2006: For indkomståret 2004 og for tidligere år maj 2005: For indkomståret 2003 og for tidligere år. Afregning af ligningsprovenu fungerer på den måde, at ligningsprovenuet opgøres i maj 2005 for indkomståret 2003 til afregning i Ved denne opgørelse blev ligningsprovenuet for 2003 opgjort til kr. Efter kommuneskattelovens bestemmelser indgår der ikke ligningsprovenu i reguleringer for tidligere år. I forbindelse med gennemførelsen af den kommunale finansieringsreform blev det besluttet, at der i 2007 og de følgende år ikke skal foretages nogen efterregulering af skatter og tilskud vedrørende år, der ligger forud for kommunalreformens ikrafttræden d. 1. januar Der sker derfor ingen afregning af ligningsprovenuet til kommunerne for De nye kommuner bliver således ikke berørt af arv og gæld fra de gamle kommuner. Den sidste afregning efter det gamle system bliver hermed afregningen i 2006.

13 Spørgsmål 31: Hvad forventer ministeren, at kommunerne vil modtage i ligningsprovenu den 1. maj 2007 dels for indkomståret 2005 og dels for tidligere år? Jeg henviser til min besvarelse af spørgsmål 30.

14 Spørgsmål 32: Hvilket antal måltalspoint var der udmeldt for tiden 1. juli 2004 til 30. juni 2005 fordelt på ligningsmæssig gennemgang, partiel revision og revision? Hvad blev der nået? For ligningsplanperioden 1. juli juni 2005 blev der udmeldt og nået følgende: Måltal (antal kontroller) Målopfyldelse (antal kontroller) Ligningsmæssig gennemgang Partiel Revision Revision I alt Omsat til points svarer ovenstående måltal til points. De opfyldte mål svarer til i alt points, dvs. målopfyldelsen var på 112,7 %.

15 Spørgsmål 33: Hvilket antal måltalspoint skal nås i 2006 fordelt i ligningsmæssig gennemgang, partiel revision og revision? Hvad er nået i perioden 1. januar 30. juni 06 og for tiden 1. juli -30. september 06, og kan ministeren i den forbindelse bekræfte, at der er påbegyndt overarbejde/honorarligning i betydeligt omfang? For produktionsperioden 2006 var der i indsatsplanen for 2006 udmeldt points. Der var ikke opstillet krav om fordeling på de 3 kontrolformer. I perioden 1. januar 30. juni 2006 blev der nået points. I lyset heraf, og da der blev overført 20 % færre medarbejdere fra kommunerne end oprindelig forudsat, blev pointmåltallet nedjusteret således, at der i perioden 1. juli 31. december 2006 skulle nås points. I perioden 1. juli 30. september 2006 blev der indrapporteret points. Målopfyldelsen er dog i virkeligheden lidt højere, idet tallene for september ikke omfatter kontroller vedrørende indkomstårene 2002 og Jeg er vidende om, at SKAT i et vist omfang anvender overarbejde. Jeg vil orientere Folketingets Skatteudvalget om det endelige resultat, når året er gået.

16 Spørgsmål 34: For 2007 forlyder det, at der laves om på måltalssystemet. Kan ministeren bekræfte dette? Kan ministeren bekræfte, at der fortsat skal fastsættes delmål for erhvervsligningen, således at udviklingen kan følges? Jeg kan bekræfte, at der på skatteområdet i forslaget til finansloven 2007 laves om på måltalssystemet på to måder. For det første indføres tre generelle effektmål henholdsvis vedrørende underdeklaration af personlig indkomst, borgernes holdning til SKAT samt virksomhedernes holdning til SKAT. For det andet samles de tidligere separate måltal til et samlet pointmåltal. Det vil sige, at der ikke opstilles separate mål for eksempelvis erhvervsligningen, men at der fortsat måles, så udviklingen kan følges.

17 Spørgsmål 35: Hvis der sker en væsentlig nedgang i antal opnåede måltalspoint i 2006 i forhold til tidligere, hvordan vil ministeren så kunne sandsynliggøre, at der samtidig med en stor personalereduktion vil kunne ske en retfærdig ligning fremover? SKATs indsats vil i de kommende år ske inden for rammerne af SKATs indsatsstrategi, der har fokus på at opnå den størst mulige regelefterlevelse. En forudsætning for regelefterlevelse er, at SKATs informations- og serviceprodukter giver borgere og virksomheder de redskaber, som gør dem i stand til at efterleve reglerne på egen hånd, fx gennem en konkret informations- og vejledningsindsats. Denne indsats kan herefter følges op af en kontrol på udvalgte områder. Indsatsen i forhold til de forskellige beskatningsområder baseres på en vurdering af, hvor truslen over for skatteprovenuet kan forventes at være størst. Baseret på denne vurdering opstilles årlige indsatsplaner, der centralt og lokalt fastlægger indsatsen. Vejledning og kontrol er vigtige bestanddele i SKATs samlede "redskabskasse" til at sikre en større grad af regelefterlevelse. Det er imidlertid vigtigt at understrege, at vejledning og kontrol ikke er to isolerede tilgange. Effekten i forhold til regelefterlevelse vurderes at være størst, når de to redskaber kombineres. Denne måde at udvikle og sammentænke vejledning og kontrol på har fokus på den samlede effekt gennem informationstiltag, markedsføring og afskrækkelsesværdi mv. i stedet for den direkte effekt i form af reguleringer. Den fremtidige måling af SKATs samlede indsats vil ske ved måling af skattegabet og kundetilfredsheden. Det er bl.a. igennem disse målinger, at effekten af SKATs samlede indsats dokumenteres.

18 Spørgsmål 36: Lønmodtagerligningen skal også skæres drastisk ned ifølge Jyllands Posten. Vil ministeren oplyse, hvor mange sager med aktiesalg der er udsøgt til kontrol for indkomstsåret 2005 i de forskellige skattecentre, og hvor stort et tidsforbrug forventer ministeren, at der er pr. sag? Der er for indkomståret 2005 udsøgt ca personer til kontrol af salg af aktier og investeringsbeviser. En stor del af sagerne er forholdsvis hurtigt henlagt, hvorimod resten er tidskrævende. Det konkrete tidsforbrug pr. sag kan derfor ikke opgøres.

19 Bilag 1 Resultater af Fairplay kontrolaktionerne i perioden maj 2005: Branche Antal kontrolbesøg Virksomheder uden kasseapparat Virksomheder hvor der ikke føres kasserapport Virksomheder med mangler ved daglig kasseafstemning Antruffet i virksomheden excl. indehaver Arbejdstagere der har "første arbejdsdag" Arbejdstagere der får udbetalt dagpenge Arbejdstagere der får udbetalt sociale ydelser Opholdstilladelse men ej arbejdstilladelse Hverken opholds- eller arbejdstilladelse Restauranter/pizzeriaer mv Bagerier Kiosker Værtshuse, caféer mv Bazar Vest Byggepladser Avisdistribution Landbrug og gartneri Rengøringsbranchen Massageklinikker Øvrige brancher I alt Resultater af Fairplay kontrolaktionerne i perioden september 2005: Branche Antal kontrolbesøg Virksomheder der ikke er i næringsbasen Virksomheden uden kasseapparat Virksomheder der ikke fører kasserapport Mangler ved indehavers daglige kasse-afstemning Antruffet i virksomheden excl. indehaver Arbejdstagere der har "første arbejdsdag" Arbejdstagere der får udbetalt dagpenge Arbejdstagere der får udbetalt sociale ydelser Opholdstilladelse men ej arbejdstilladelse Hverken opholds- eller arbejdstilladelse Pizzeriaer/restauranter mv Bagerier Bodegaer/diskoteker mv Øvrig handel m/fødevarer Prostitution Byggepladser Øvrige brancher I alt

Hermed sendes svar på spørgsmål nr.116, 117, 118 og 119 af 9. januar 2007. (Alm. del). /Tina R. Olsen

Hermed sendes svar på spørgsmål nr.116, 117, 118 og 119 af 9. januar 2007. (Alm. del). /Tina R. Olsen Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 118 Offentligt J.nr. j.nr. 07-005347 Dato : Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr.116, 117, 118 og 119 af 9. januar 2007. (Alm.

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 373 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 373 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 373 Offentligt J.nr. j.nr. 07-142485 Dato : Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi. September 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi. September 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi September 2009 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om ToldSkats indsats mod sort økonomi

Læs mere

J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg J.nr. j.nr. 08-107149 Dato : 15. august 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 346-355 af 17. juli 2008. (Alm. del) stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF). Kristian

Læs mere

SKATs Indsatsstrategi

SKATs Indsatsstrategi Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 17 Offentligt SKATs Skatteudvalget 25. oktober 2006 OECD - model SKAT arbejder sammen med skattevæsener i OECD-regi for at skabe fokus på hvordan man kan øge regelefterlevelse

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 346, 347, 348 og 349 af 27. august (Alm. del). Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Morten Homann (SF).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 346, 347, 348 og 349 af 27. august (Alm. del). Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Morten Homann (SF). Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 346 Offentligt j.nr. 07-134076 Dato : 17. oktober 2007 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 346, 347, 348 og 349 af 27. august

Læs mere

SKATs nye Innovative indsatsstrategi

SKATs nye Innovative indsatsstrategi SKATs nye Innovative indsatsstrategi Direktør Steffen Normann Hansen SAS Institute seminar den 30-35 mia. 10 mia. Skattegab? Reguleringer Skat til indbetaling 765 mia. Skatteopkrævning Omkostninger til

Læs mere

Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 114 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 114 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 114 Offentligt J.nr. j.nr. 08025500 Dato : 11. marts 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 114, 115, 116 og

Læs mere

Med henvisning til analysen Mistede oplysninger. i forbindelse med fravalg af revision Analyse af

Med henvisning til analysen Mistede oplysninger. i forbindelse med fravalg af revision Analyse af Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 528 Offentligt 8. juni 2016 J.nr. 16-0688376 Indsats Samrådsspørgsmål AJ og AK - Tale til besvarelse af spørgsmål AJ og AK den 14. juni 2016

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Januar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Januar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Januar 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om SKATs indsatsstrategi (II) (beretning nr. 13/2010) 7. januar

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5 af 4. oktober (Alm. del). / Tina R. Olsen

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5 af 4. oktober (Alm. del). / Tina R. Olsen Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 5 Offentligt J.nr. 06-115949 Dato : 19. december 2006 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5 af 4. oktober 2006. (Alm. del).

Læs mere

Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 124 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 124 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 124 Offentligt jj.nr. 08-027542 Dato : 12. marts 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr.119, 120, 121, 122, 123,

Læs mere

Februar Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II)

Februar Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Statsrevisorerne 2010-11 (1. samling) Beretning nr. 13 Rigsrevisors notat af 31. januar 2012 Offentligt Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Februar 2012 RIGSREVISORS NOTAT

Læs mere

Indsatsstrategien i SKAT - Vi skal have den ind under huden

Indsatsstrategien i SKAT - Vi skal have den ind under huden - Vi skal have den ind under huden Steffen Normann Hansen SRF Landsmødet 2007 1. Hvordan bliver vi verdens bedste skattevæsen 2. Indsatsstrategi = større indsats overfor svig og svindel 3. Sådan ruller

Læs mere

43 pct. mener at skattesystemet for lønmodtagere er enkelt, mod tidligere 48 pct. i 2010 og 50 pct. i 2088.

43 pct. mener at skattesystemet for lønmodtagere er enkelt, mod tidligere 48 pct. i 2010 og 50 pct. i 2088. Skatteudvalget 2012-13 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 155 Offentligt Notat Koncerncentret Borger og virksomhed Indsats og analyse 23. august 2012 Borgerne oplever øget risiko for at blive opdaget

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 372 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 372 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 372 Offentligt 29. januar 2015 J.nr. 15-0152633 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 372 af 15. januar 2015 (alm.

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 293, 294, 295, 296, 297 og 298 af 23. juni 2008. (Alm. del). /Tina R. Olsen

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 293, 294, 295, 296, 297 og 298 af 23. juni 2008. (Alm. del). /Tina R. Olsen J.nr. j.nr. 08-092734 Dato : 22. august 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 293, 294, 295, 296, 297 og 298 af 23. juni 2008. (Alm. del). Spørgsmålene er stillet efter

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området. December 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området. December 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området December 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 21/2013 om SKATs indsats

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 67, 68, 69 og 70 af 17. november (Alm. del). /Tina R. Olsen

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 67, 68, 69 og 70 af 17. november (Alm. del). /Tina R. Olsen Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 70 Offentligt j.nr. 06-145593 Dato : Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 67, 68, 69 og 70 af 17. november 2006. (Alm. del).

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 327 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 327 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 327 Offentligt J.nr. J.nr. 7-126229 Dato : 5. September 27 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 327, 328 og 329 af 8. august

Læs mere

Skats plan for kontrol i 2017

Skats plan for kontrol i 2017 - 1 Skats plan for kontrol i 2017 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skat udarbejder hvert år en oversigt over de kontrolaktiviteter, som Skat har planlagt at gennemføre i løbet af året. Aktivitetsplanen

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 34 Offentligt. Notat. Bilag 4: Notat om udviklingen i skattegabet siden 1995.

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 34 Offentligt. Notat. Bilag 4: Notat om udviklingen i skattegabet siden 1995. Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 34 Offentligt Notat Bilag 4: Notat om udviklingen i skattegabet siden 1995. Hovedcentret Indsats Indledning Som led i arbejdet med de nye måltal for SKAT følger SKAT

Læs mere

Skattegab og indsatsstrategi

Skattegab og indsatsstrategi Skatteudvalget 2011-12 (Omtryk - 10/02/2012 - Vedlagt plancher) SAU alm. del Bilag 122 Offentligt Skattegab og indsatsstrategi 17. januar 2012 Ved Niels Anker Jørgensen Side 1, februar 2012 Skattegabet

Læs mere

Opfølgende redegørelse om etableringen af nyt digitalt udsøgningsværktøj til at understøtte udvælgelsen af erhvervsvirksomheder til skatteindsats

Opfølgende redegørelse om etableringen af nyt digitalt udsøgningsværktøj til at understøtte udvælgelsen af erhvervsvirksomheder til skatteindsats Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 165 Offentligt Hovedcentret Erhvervsligningsprojektet 31. maj 2007 J.nr. 06-095022 Opfølgende redegørelse om etableringen af nyt digitalt udsøgningsværktøj til at understøtte

Læs mere

Skatteudvalget L Svar på Spørgsmål 3 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget L Svar på Spørgsmål 3 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget L 213 - Svar på Spørgsmål 3 Offentligt j.nr. 07-081220 Dato : 15. maj 2007 Til Folketingets Skatteudvalg L L 213 - forslag til lov om Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven og

Læs mere

Kontrolgruppen. Årsrapport Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret

Kontrolgruppen. Årsrapport Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret Kontrolgruppen Årsrapport 2016 Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret sagsbehandling 1 Indledning Kontrolgruppens årsrapport præsenteres en gang årligt for Beskæftigelses- og

Læs mere

Investeringer i SKAT kan styrke de offentlige finanser med flere milliarder kroner

Investeringer i SKAT kan styrke de offentlige finanser med flere milliarder kroner Fakta om økonomi November 216 Investeringer i SKAT kan styrke de offentlige finanser med flere milliarder kroner Over de seneste ti år er ressourcerne i SKAT faldet markant, hvilket har medført, at der

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A307/05

RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A307/05 RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A307/05 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om selskabsligningen (beretning nr. 16/01) 1. I mit notat til statsrevisorerne af

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 99/05-502-00360 Den Spørgsmål 105-109

Skatteministeriet J.nr. 99/05-502-00360 Den Spørgsmål 105-109 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 109 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 99/05-502-00360 Den Spørgsmål 105-109 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed fremsendes svar på spørgsmål

Læs mere

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. lempelsen af revisionspligten

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. lempelsen af revisionspligten Oktober 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om lempelsen af revisionspligten Notat til Statsrevisorerne, jf. rigsrevisorlovens 18, stk. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 17/2018 om lempelsen

Læs mere

Samråd i Skatteudvalget den 21. november 2013 vedrørende udviklingen i antal medarbejdere og hvorledes effektiviseringer påvirker skatteprovenuet.

Samråd i Skatteudvalget den 21. november 2013 vedrørende udviklingen i antal medarbejdere og hvorledes effektiviseringer påvirker skatteprovenuet. Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt J.nr. 13-5624035 Den12. november 2013 Samråd i Skatteudvalget den 21. november 2013 vedrørende udviklingen i antal medarbejdere

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrolindsats over for små og mellemstore virksomheder

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrolindsats over for små og mellemstore virksomheder Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrolindsats over for små og mellemstore virksomheder September 2018 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om SKATs kontrolindsats over for

Læs mere

Indsatsstrategi. Steffen Normann Hansen, Direktør, Produktion og Styring. Seminar hos SAS Institute, København d. 24.

Indsatsstrategi. Steffen Normann Hansen, Direktør, Produktion og Styring. Seminar hos SAS Institute, København d. 24. Steffen Normann Hansen, Direktør, Produktion og Styring Seminar hos SAS Institute, København d. 24. september 2009 Kort om SKAT og fusionen SKAT er resultatet af fusionen mellem Told-Skat og de kommunale

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 13. juni /Lise Bo Nielsen

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 13. juni /Lise Bo Nielsen Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 276 Offentligt J.nr. 2007-418-0001 Dato: 6. august 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 273-276 af 13. juni 2007. (Alm.

Læs mere

Statsrevisorerne 2010-11 (1. samling) Beretning nr. 13 Beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Offentligt 13/2010

Statsrevisorerne 2010-11 (1. samling) Beretning nr. 13 Beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Offentligt 13/2010 Statsrevisorerne 2010-11 (1. samling) Beretning nr. 13 Beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Offentligt 13/2010 Beretning om SKATs indsatsstrategi (II) 13/2010 Beretning om SKATs indsatsstrategi (II)

Læs mere

Jeg har sat et forløb i gang, hvor der sættes klar fokus på retssikkerhed på skatteområdet. Vi skal huske på, at SKAT som myndighed udøver en

Jeg har sat et forløb i gang, hvor der sættes klar fokus på retssikkerhed på skatteområdet. Vi skal huske på, at SKAT som myndighed udøver en Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 43 Offentligt Tale 27. august 2015 J.nr. 15-2388779 Samrådsspørgsmål D Proces og Administration tco og hch - Tale til besvarelse

Læs mere

Flere virksomheder tror, de kan slippe afsted med at snyde med skat og sort arbejde

Flere virksomheder tror, de kan slippe afsted med at snyde med skat og sort arbejde 1 Flere virksomheder tror, de kan slippe afsted med at snyde med skat og sort arbejde Nye tal fra SKAT viser et drastisk fald i andelen af virksomheder, der oplever en reel risiko for at blive opdaget

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Juni 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Juni 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Juni 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om SKATs indsatsstrategi (II) (beretning nr. 13/2010) 27. maj 2014

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området Juni 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om SKATs indsats på transfer pricing-området (beretning

Læs mere

Kontrolgruppen. Statusrapport for perioden Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret

Kontrolgruppen. Statusrapport for perioden Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret Kontrolgruppen Statusrapport for perioden 01.01. 2012 31.12.2012 Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret sagsbehandling Indledning Kontrolgruppen afrapporterer en gang årligt til

Læs mere

SKAT har en plan for kontrol af personer i 2015

SKAT har en plan for kontrol af personer i 2015 - 1 SKAT har en plan for kontrol af personer i 2015 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatteministeriet har i denne uge offentliggjort planen for SKAT s kontrolaktiviteter i 2015. I planen

Læs mere

Hovedresultater fra SKATs undersøgelse af regelefterlevelsen hos borgere og virksomheder

Hovedresultater fra SKATs undersøgelse af regelefterlevelsen hos borgere og virksomheder Notat Koncerncentret Intern Kommunikation og Presse 13. januar 2012 Hovedresultater fra SKATs undersøgelse af regelefterlevelsen hos borgere og virksomheder I perioden 2007-2009 gennemførte SKAT for første

Læs mere

Effektmåling ændrer SKATs arbejdsmetoder

Effektmåling ændrer SKATs arbejdsmetoder Effektmåling ændrer SKATs arbejdsmetoder Dansk EvalueringSelskab, Årskonference 2010 Parallelsession 1F Tom Axlev, Chefkonsulent - Skatteministeriets koncerncenter Agenda Hvorfor effektmåling i SKAT? Målebegreber

Læs mere

Tak for de to spørgsmål, som jeg har aftalt med

Tak for de to spørgsmål, som jeg har aftalt med Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 6 Offentligt 8. september 2016 J.nr. 16-1303084 Samrådsspørgsmål AP og AQ Indsats - Tale til besvarelse af spørgsmål AP og AQ den 8. september

Læs mere

Gladsaxe Kommune Redegørelse om forløbet af lignings- og revisionsarbejdet vedr. aktie- og anpartsselskaber for produktionsåret 2003

Gladsaxe Kommune Redegørelse om forløbet af lignings- og revisionsarbejdet vedr. aktie- og anpartsselskaber for produktionsåret 2003 Gladsaxe Kommune Redegørelse om forløbet af lignings- og revisionsarbejdet vedr. aktie- og anpartsselskaber for produktionsåret Indholdsfortegnelse. Indledning.... serklæring.... Redegørelse for ligningen....

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den

Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 31- forslag til lov om ændring af skattekontrolloven og lov om opkrævning af skatter og afgifter m.v. (Digitalisering af regnskabsoplysninger,

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 224, 225, 226 og 227 af 24. april 2008. (Alm. del). /Tina R Olsen

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 224, 225, 226 og 227 af 24. april 2008. (Alm. del). /Tina R Olsen J.nr. j.nr. 08-063204 Dato : 23. maj 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 224, 225, 226 og 227 af 24. april 2008. (Alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Pia

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 301 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 301 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 301 Offentligt J.nr. j.nr. 07-104724 Dato : 5. juli 2007 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr.301 af 21. juni 2007. (Alm. del).

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt 23. november 2015 J.nr. 15-2816833 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 133 af 23.

Læs mere

Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering for 1. kvartal 2007

Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering for 1. kvartal 2007 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 156 Offentligt Notat Skatteministeren Hovedcentret Strategi og Udvikling Projektkontoret Dato 25. maj J. nr. 07-061430 Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering

Læs mere

Det er i øvrigt aftalt med formanden for skatteudvalget, at SKAT fremover sender kvartalsvise opgørelser til Skatteudvalget af sagsbehandlingstider.

Det er i øvrigt aftalt med formanden for skatteudvalget, at SKAT fremover sender kvartalsvise opgørelser til Skatteudvalget af sagsbehandlingstider. Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 581 Offentligt J.nr. 13-0200833 Den 20. juni 2013 Talepapir åbent samråd d. 26. juni 2013 om udviklingen i sagsbehandlingstider og opfyldelse

Læs mere

Årsrapport 2014 Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret sagsbehandling

Årsrapport 2014 Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret sagsbehandling Kontrolgruppen Årsrapport 2014 Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret sagsbehandling Indledning Kontrolgruppens årsrapport præsenteres en gang årligt for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

Læs mere

Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 42 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 42 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 42 Offentligt J.nr. 07-142157 Dato : 7. februar 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 42, 43, 44, 45, 46 og

Læs mere

Skat har en plan 1. del

Skat har en plan 1. del - 1 Skat har en plan 1. del Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) SKAT offentliggør hvert år en plan over, hvilke brancher eller skatteområder skattevæsenet det kommende år særligt vil interessere

Læs mere

Skatteudvalget L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt

Skatteudvalget L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt 22. maj 2017 J.nr. 2017-531 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 194 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Kvalifikation

Læs mere

Den fælles myndighedsindsats for ordnede forhold (social dumping) kvartal 2018

Den fælles myndighedsindsats for ordnede forhold (social dumping) kvartal 2018 Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del Bilag 274 Offentligt Den fælles myndighedsindsats for ordnede forhold (social dumping) 2012 1. kvartal 2018 Den fælles myndighedsindsats Siden 2012 har der været afsat

Læs mere

Skatteudvalget L 71 endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt

Skatteudvalget L 71 endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 71 endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt 14. december 2015 J.nr. 15-3151455 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 71 - Forslag til Lov om ændring af fondsbeskatningsloven,

Læs mere

Skatteudvalget L Svar på Spørgsmål 88 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget L Svar på Spørgsmål 88 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget L 213 - Svar på Spørgsmål 88 Offentligt j.nr. 07-081220 Dato : 22. maj 2007 Til Folketingets Skatteudvalg L 213 - forslag til lov om forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven og

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side. Den kommunale skattemyndighed Redegørelse for ligningen

Indholdsfortegnelse. Side. Den kommunale skattemyndighed Redegørelse for ligningen Redegørelse om forløbet af lignings- og revisionsarbejdet m.m. 2004/2005 Indholdsfortegnelse Side Den kommunale skattemyndighed ------------------------3 Redegørelse for ligningen -----------------------------------4

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2010-11 L 75 Bilag 3 Offentligt J.nr. 2010-719-0011 Dato: 23. november 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt de modtagne

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 339 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 339 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 339 Offentligt 11. august 2017 J.nr. 2017-2271 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 339 af 10. april 2017 (alm.

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2005-318-0360 Den Spørgsmål 83

Skatteministeriet J.nr. 2005-318-0360 Den Spørgsmål 83 Skatteudvalget SAU alm. del - O Skatteministeriet J.nr. 2005-318-0360 Den Spørgsmål 83 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 83 af 12. april 2005. (Alm. del). Kristian Jensen

Læs mere

Indledning Mandtalsfordeling og gennemsnitsindkomster Ligningsrådets måltal og krav... 5

Indledning Mandtalsfordeling og gennemsnitsindkomster Ligningsrådets måltal og krav... 5 Ligningsplan for produktionsperioden 1.7. 31.12.2005 1. Indhold Indledning... 3 Mandtalsfordeling og gennemsnitsindkomster... 4 Ligningsrådets måltal og krav... 5 Ligningens tilrettelæggelse og prioriteringsprincipper...

Læs mere

Kontrolgruppens Årsberetning 2017

Kontrolgruppens Årsberetning 2017 Kontrolgruppens Årsberetning 2017 Kontrolgruppens årsberetning beskriver Kontrolgruppens indsatsområder og resultater for 2017 samt forventninger til 2018 INDLEDNING OG FORMÅL Kontrolgruppen blev etableret

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side. Den kommunale skattemyndighed Redegørelse for ligningen

Indholdsfortegnelse. Side. Den kommunale skattemyndighed Redegørelse for ligningen Redegørelse om forløbet af lignings- og revisionsarbejdet m.m. 2003/2004 Indholdsfortegnelse Side Den kommunale skattemyndighed ------------------------3 Redegørelse for ligningen -----------------------------------4

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området August 2018 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om SKATs indsats på transfer pricing-området (beretning

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 331 af 20. marts 2018 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Rune Lund (EL).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 331 af 20. marts 2018 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Rune Lund (EL). Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 331 Offentligt 22. juni 2017 J.nr. 2018-2079 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 331 af 20. marts 2018 (alm.

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 27. august 2007.

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 27. august 2007. Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt J.nr. 2007-418-0020 Dato: 17. september 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 350-359 af 27. august 2007.

Læs mere

Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 127 af 22. november 2018 (alm. del). Karsten Lauritzen / Kristina Astrup Blomquist

Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 127 af 22. november 2018 (alm. del). Karsten Lauritzen / Kristina Astrup Blomquist Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 127 Offentligt 4. marts 2019 J.nr. 2018-8050. Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 127 af 22. november

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 99/ Den

Skatteministeriet J.nr. 99/ Den Skatteministeriet J.nr. 99/04-650-00033 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 31- Forslag til Lov om ændring af skattekontrolloven og lov om opkrævning af skatter og afgifter m.v. (Digitalisering af regnskabsoplysninger,

Læs mere

Team Kontrols årsrapport for 2012

Team Kontrols årsrapport for 2012 Team Kontrols årsrapport for 2012 1 Indledning Team Kontrol er en tværgående enhed i Halsnæs Kommune, der blev etableret i 2010. Organisatorisk er Team Kontrol placeret i Velfærdsservice som en del af

Læs mere

SKAT s plan for kontrolaktiviteter i personer

SKAT s plan for kontrolaktiviteter i personer - 1 SKAT s plan for kontrolaktiviteter i 2016 - personer Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatteministeriet har for nylig offentliggjort planen for SKAT s kontrolaktiviteter i 2016. I planen

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 19 Offentligt

Skatteudvalget L Bilag 19 Offentligt Skatteudvalget L 201 - Bilag 19 Offentligt J.nr. 2009-711-0030 Dato: 19. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 201 forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, skattekontrolloven, kildeskatteloven,

Læs mere

Kontrolgruppen. Statusrapport for perioden Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret

Kontrolgruppen. Statusrapport for perioden Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret Kontrolgruppen Statusrapport for perioden 01.01. 2009 31.12.2009 Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret sagsbehandling Udarbejdet af Tina Eva Krag J. nr. 15.00.00G01 1 Indledning

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 200 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 200 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 200 Offentligt SEKRETARIATET - NOTAT Notat om revisionssager på SKATs og Skatteministeriets område - til omdeling i Skatteudvalget på møde 19. maj 2016 19. maj

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen over for anbragte børn

Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen over for anbragte børn Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen over for anbragte børn December 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 21/2015 om indsatsen over for anbragte

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 316 Offentligt J.nr. 2011-318-0348 Dato: 28. marts 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 316 af 14. februar

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 140 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 140 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 140 Offentligt J.nr. j.nr. 08-179347 Dato : 19. januar 2009 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 140 af 9. december 2008. (Alm.

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 346 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 346 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 346 Offentligt 22. maj 2017 J.nr. 2017-2430 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 346 af 24. april 2017 (alm.

Læs mere

Gladsaxe Kommune Selskabsligningsplan for produktionsåret 2005

Gladsaxe Kommune Selskabsligningsplan for produktionsåret 2005 Gladsaxe Kommune Selskabsligningsplan for produktionsåret 2005 Indledning Indledning... 3 Ressourceopgørelse... 4 Redegørelse for de kvalitative ressourcer... 5 Retningslinier og måltal... 6 Opfølgning

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 15. marts 2007 RN A302/07

RIGSREVISIONEN København, den 15. marts 2007 RN A302/07 RIGSREVISIONEN København, den 15. marts 2007 RN A302/07 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 17/05 om indsatsen mod momskarruselsvindel

Læs mere

Stærkere skattekontrol, styrket vejledning

Stærkere skattekontrol, styrket vejledning Stærkere skattekontrol, styrket vejledning En styrket skattekontrol 1 Stærkere skattekontrol, styrket vejledning Initiativer til bedre regelefterlevelse på skatteområdet Styrket kontrol og vejledning af

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2005-711-0048 Den

Skatteministeriet J.nr. 2005-711-0048 Den Skatteudvalget S 545 - O Skatteministeriet J.nr. 2005-711-0048 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 110 - Forslag til Lov om skatteforvaltningsloven. Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål

Læs mere

Årsrapport 2018 fra Kontrolgruppen

Årsrapport 2018 fra Kontrolgruppen Marts 2019 Ref.: Berit Damm Sagsnr.: Årsrapport 2018 fra Kontrolgruppen Side 1 / 8 Kontrolgruppen Kontrolgruppen er organisatorisk placeret i Borgerservice og har en normering svarende til knap 2 fuldtidsstillinger,

Læs mere

Skats Aktivitetsplan for 2014. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Skats Aktivitetsplan for 2014. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Skats Aktivitetsplan for 2014 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Hvert år udarbejder Skat en plan for årets aktiviteter. Her kan privatpersoner og virksomheder orientere sig om Skats planlagte

Læs mere

Skatteministerens redegørelse om Statsrevisorernes beretning nr. 13/2010 om SKATs Indsatsstrategi (II)

Skatteministerens redegørelse om Statsrevisorernes beretning nr. 13/2010 om SKATs Indsatsstrategi (II) Skatteministeren Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Telefon 3392 3392 Telefax 3392 4258 www.skat.dk skm@skat.dk CVR-nr 19552101 EAN.NR.

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 202 Offentligt. Bemærkninger til beretning om initiativer mod sort arbejde

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 202 Offentligt. Bemærkninger til beretning om initiativer mod sort arbejde Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 202 Offentligt Bemærkninger til beretning om initiativer mod sort arbejde Arbejdsgruppens forslag til initiativer mod sort arbejde A: Styrk

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 282 og 283 af 4. april /Birgitte Christensen

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 282 og 283 af 4. april /Birgitte Christensen Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 283 Offentligt J.nr. 2006-318-0509 Dato: Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 282 og 283 af 4. april 2006. (Alm. del). Kristian

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål 160 alm. del stillet af udvalget den 12. december

Besvarelse af spørgsmål 160 alm. del stillet af udvalget den 12. december Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - Bilag 163 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVSMINISTEREN 11. marts 2019 Besvarelse af spørgsmål 160 alm. del stillet af udvalget den

Læs mere

Samrådsspørgsmål AO: Samråd i Skatteudvalget den 6. juni 2013 vedrørende ressourceforbruget i SKAT generelt og til inddrivelse

Samrådsspørgsmål AO: Samråd i Skatteudvalget den 6. juni 2013 vedrørende ressourceforbruget i SKAT generelt og til inddrivelse Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 497 Offentligt Samråd i Skatteudvalget den 6. juni 2013 vedrørende ressourceforbruget i SKAT generelt og til inddrivelse Samrådsspørgsmål AO:

Læs mere

SKATTEMINISTERIET Den 9. februar 2006 Skatteministerens redegørelse for Statsrevisorernes beretning nr. 2/05 om ToldSkats indsats mod sort økonomi

SKATTEMINISTERIET Den 9. februar 2006 Skatteministerens redegørelse for Statsrevisorernes beretning nr. 2/05 om ToldSkats indsats mod sort økonomi SKATTEMINISTERIET Den 9. februar 2006 Skatteministerens redegørelse for Statsrevisorernes beretning nr. 2/05 om ToldSkats indsats mod sort økonomi Rigsrevisionens undersøgelse konkluderer, at ToldSkat

Læs mere

Skats plan for kontrol af virksomheder i 2017

Skats plan for kontrol af virksomheder i 2017 - 1 Skats plan for kontrol af virksomheder i 2017 Skat udarbejder hvert år en oversigt over de kontrolaktiviteter, som Skat har planlagt at gennemføre i løbet af året. Aktivitetsplanen for 2017 er blevet

Læs mere

B 90 - forslag til folketingsbeslutning om indhentelse af oplysninger i Tyskland om navne på danskere med formue i banker i Liechtenstein.

B 90 - forslag til folketingsbeslutning om indhentelse af oplysninger i Tyskland om navne på danskere med formue i banker i Liechtenstein. Skatteudvalget (2. samling) B 90 - Svar på Spørgsmål 4 Offentligt j.nr. 08-069658 Dato : 4. juni 2008 Til Folketingets Skatteudvalg B 90 - forslag til folketingsbeslutning om indhentelse af oplysninger

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2005-418-0262 Den Spørgsmål 19-22

Skatteministeriet J.nr. 2005-418-0262 Den Spørgsmål 19-22 Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 22 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 2005-418-0262 Den Spørgsmål 19-22 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr.19-22 af 25. oktober

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 232 af 10. januar. 2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karsten Lauritzen

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 232 af 10. januar. 2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karsten Lauritzen Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 232 Offentligt J.nr. 2011-269-0039 Dato: 15. marts 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 232 af 10. januar.

Læs mere

Talepapir åbent samråd om SKATs indsats vedrørende transfer pricing og selskabsskat.

Talepapir åbent samråd om SKATs indsats vedrørende transfer pricing og selskabsskat. Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 480 Offentligt Talepapir åbent samråd om SKATs indsats vedrørende transfer pricing og selskabsskat. Samrådsspørgsmål AJ Ministeren bedes oplyse

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål 496 af 26. maj 2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF).

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål 496 af 26. maj 2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF). J.nr. 2010-318-0233 Dato: 4. juni 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål 496 af 26. maj 2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF). (Alm. del). Troels

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 113 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 113 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 113 Offentligt 29. januar 2018 J.nr. 2017-8282 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 113 af 27. november

Læs mere

SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N. Samrådsspørgsmål L. Samrådsspørgsmål M

SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N. Samrådsspørgsmål L. Samrådsspørgsmål M Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 272 Offentligt Tale 11. december 2014 J.nr. 14-4587979 SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N Samrådsspørgsmål L Vil ministeren uddybe, hvorfor

Læs mere

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 9. marts 2015 Lovudkast om udskydelse af selvangivelsesfristen for selskaber m.v. og lempelse af sanktionen ved manglende registrering af underskud

Læs mere