Q & A til KUNDER OG LEVERANDØRER SKI S NYE KURS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Q & A til KUNDER OG LEVERANDØRER SKI S NYE KURS"

Transkript

1 1 Q & A til KUNDER OG LEVERANDØRER SKI S NYE KURS Til ski.dk - til kunde- og leverandørmøderne 31. januar og 1. februar 2011 Hvad er baggrunden for SKI s kursskift? Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har i en vejledende udtalelse netop slået fast, at der ikke må være frit valg mellem de to tildelingsformer direkte tildeling og miniudbud på samme rammeaftale. Vi har gennemgået SKI s rammeaftaler, og konstateret, at der på en række rammeaftaler er fuldstændig frit valg, mens der på andre rammeaftaler i visse tilfælde er et element af frit valg. Derfor har vi valgt at opsige og genudbyde en række rammeaftaler. Mens andre aftaler vil fortsætte med en uddybende vejledning, der hjælper kunderne til at handle korrekt på aftalen. Vi er tilfredse med, at KFST klart og entydigt har slået fast, hvad der er gældende praksis på området. Også selvom det får den konsekvens, at en række af SKI s aftaler bliver opsagt og genudbudt. KFST har anlagt en mere restriktiv tolkning af EU s udbudsregler. Samme strammere tolkning ligger til grund for det kursskifte (paradigmeskifte), som SKI har indledt i tæt samarbejde med kammeradvokaten.

2 2 Hvad kommer kursskiftet til at betyde? SKI foretager kursskiftet i tæt samarbejde med Kammeradvokaten for at sikre, at SKI s aftaler er: 1) juridisk uangribelige, 2)brugervenlige, 3) effektive på prisen, 4)rammer kundernes behov. Disse fokuspunkter bidrager også til at mindske transaktionsomkostningerne ved SKI s rammeaftaler mest muligt for kunder og leverandører. Hvordan ser det nye SKI ud? SKI vil fortsat være ejet af Finansministeriet og KL. SKI vil fortsat tilbyde aftaler til alle dele af den offentlige sektor. SKI skal være nøgleaktør i forbindelse med udrulningen af KL s fælleskommunale indkøbsstrategi. Der kommer en klar arbejdsdeling mellem SKI og SI, der vil have et tæt strategisk samarbejde om bl.a. udbudsplaner. SI har fortsat forpligtende aftaler for staten. SKI skal som noget nyt tilbyde forpligtende aftaler til kommunerne. Det vil dog være frivilligt for kommunerne at forpligte sig. SKI vil også have brede, fællesoffentlige aftaler. SKI skal være et kompetencecenter, der kan vejlede offentlige organisationer om udbud og indkøb.

3 3 Går det mod færre leverandører på hver rammeaftale? Sigtet er, at der skal være færre leverandører på de enkelte delaftaler. Men SKI s paradigme er stadig under udarbejdelse. Antallet af leverandører vil afhænge af en konkret markedsanalyse på de enkelte rammeaftaler. Færre leverandører på hver delaftale, vil gøre det lettere for kunderne at anvende aftalerne både ved direkte tildeling og miniudbud. Når aftalerne bliver lettere for kunderne at anvende, vil leverandørerne også have mulighed for at opnå større omsætning på aftalerne. Når SKI er nødt til at opsige så mange rammeaftaler, har kunder, der har benyttet aftalerne, så et problem? Det er vores klare forventning, at vores kunder ikke vil have problemer, hvis de har benyttet aftalerne. SKI har opsagt aftalerne for at sikre, at kunderne ikke får problemer fremadrettet som følge af den vejledende udtalelse fra KFST Og KFST har meddelt, at de er tilfredse med SKI s reaktion på den vejledende udtalelse, og ikke agter at foretage sig yderligere. Samtidig anfører KFST, at SKIs vejledninger kan være en hjælp for kunder, der har behov for at købe ind SKI har anlagt samme restriktive fortolkning af EU s udbudsregler i forbindelse med det markante kursskifte, som vi er i gang med - i tæt samarbejde med Kammeradvokaten.

4 4 Kan kunder og leverandører fortsat handle på allerede indgåede leveringsaftaler? Ja. Leveringsaftalerne fortsætter - som udgangspunkt - jævnfør de konkrete bestemmelser heri, og begge parter skal leve op til de aftalte forpligtigelser. Må der indgås nye leveringsaftaler under de opsagte rammeaftaler? Rammeaftalen er formelt virksom indtil ophørstidspunktet. SKI fraråder dog, at kunder indgår nye leveringsaftaler i opsigelsesperioden, da det altid er kundens ansvar at købe korrekt ind på aftalerne. Hvad med de leveringsaftaler, der løber i flere år. Skal de opsiges? Udgangspunktet er, at leveringsaftaler kan fortsætte i den aftalte periode, såfremt de er indgået inden opsigelsen af rammeaftalerne. Om de kan fortsætte upåvirket kommer dog i det konkrete tilfælde an på rammeaftalens bestemmelser vedr. leveringsaftalernes løbetid i forbindelse med afvikling af rammeaftalen. Dog skal man være opmærksom på, at koordineringskøbsaftaler i mange tilfælde ophører senest samtidig med rammeaftalen. Har kunderne ret til at opsige eksisterende leveringsaftaler? Ja, med de varsler, der er angivet i den enkelte leveringsaftale. Skal leverandører stadig lave en revisorerklæring for 2010 og 2011? Ja, det skal de. Skal leverandører fortsat indrapportere rabatandel for gældende leveringsaftaler? Ja, rabatandel skal indrapporteres helt indtil samtlige indgåede leveringsaftaler på den enkelte rammeaftale er udløbet (enten naturligt eller via opsigelse)

5 5 Hvordan skal kunder og leverandører forholde sig i den mellemliggende periode frem til et nyt udbud er klar? De må fortsætte med at handle på de allerede eksisterende leveringsaftaler så længe disse løber. Men SKI anbefaler, at kunderne ikke indgår nye leveringsaftaler i opsigelsesperioden. Hvornår får kunder og leverandører at vide, hvornår genudbuddene kommer? Det bliver løbende offentliggjort på ski.dk. Hvad bliver anderledes ved de nye genudbud? SKI er pt. i gang med et større kursskifte, hvor det i højere grad skal sikres, at de enkelte rammeaftaler er 1) juridisk uangribelige, 2) brugervenlige, 3) effektive på prisen, 4) rammer kundernes behov. Hvad er der galt med de fem af aftalerne, der bliver helt lukket og ikke genudbydes? Der ligger bl.a. forskellige kommercielle og forretningsmæssige overvejelser til grund for, at SKI ikke genudbyder de fem rammeaftaler. Fx er det primært statslige kunder, der benytter vores rammeaftale om Design og Tryk Og Statens Indkøb har netop gennemført et lignende udbud, der må antages at dække de statslige kunders behov. Hvad er årsagen til, at SKI vælger blot at udstyre otte af rammeaftalerne med en uddybende vejledning, der fastslår, hvilken tildelingsform kundens skal benytte? Vi har skelnet mellem rammeaftaler, der giver fuldstændig frit valg mellem tildelingsformerne og aftaler, hvor der i visse tilfælde er et element af frit valg mellem tildelingsformerne. De rammeaftaler, hvor der i visse tilfælde er et element af frit valg, har vi valgt at udstyre med en individuel uddybende vejledning, der præciserer,

6 6 hvordan kunderne handler korrekt på aftalerne. Er rammeaftaler, der er udstyret med en vejledning, lovlige at benytte? Det er SKI s klare forventning, at aftalerne er lovlige med den uddybende vejledning, der slår fast hvilken tildelingsform, kunden skal benytte. KFST s direktør Agnete Gersing har i en pressemeddelelse udtalt, at SKI s vejledning om anvendelse af rammeaftalen kan være en hjælp for de kunder, der har behov for at købe ind på aftalen. Hvad vil SKI gøre anderledes fremover for at genvinde kundernes og leverandørernes tillid? SKI er - i tæt samarbejde med Kammeradvokaten - gået i gang med et omfattende kursskifte, der skal sikre, at SKI s aftaler er: 1) juridisk uangribelige, 2) brugervenlige, 3) effektive på prisen, 4) rammer kundernes behov. Som en del af kursskiftet vil SKI gå i tæt dialog med kunder, leverandører og brancheforeninger m.fl. for fremadrettet at skabe rammeaftaler, der mere præcist rammer kundernes behov. Vi håber og forventer, at det målrettede arbejde vi har igangsat, vil betyde, at kunder og leverandører vil fatte tillid til os. Vi er også meget tilfredse med den store opbakning, vi har fået fra vores ejere KL og Finansministeriet i forbindelse med den fremtidssikring af SKI, som vi er i færd med. Vi beklager naturligvis den store ulejlighed, som opsigelsen og

7 7 genudbuddet af en række af SKI s aftaler vil medføre for både kunder og leverandører. Går det mod færre leverandører på hver rammeaftale? Sigtet er, at der skal være færre leverandører på de enkelte delaftaler. Men SKI s paradigme er stadig under udarbejdelse. Antallet af leverandører vil afhænge af en konkret markedsanalyse på de enkelte rammeaftaler. Færre leverandører på hver delaftale, vil gøre det lettere for kunderne at anvende aftalerne både ved direkte tildeling og miniudbud. Når aftalerne bliver lettere for kunderne at anvende, vil leverandørerne også have mulighed for at opnå større omsætning på aftalerne. Herudover vil en øget lethed i anvendelsen også betyde mindskede transaktionsomkostninger ved anvendelsen af en SKI aftale. Der er tale om jeres kerneforretning. Hvordan kan I have overset, at der ikke må være frit valg mellem direkte tildeling og miniudbud? Det er selvfølgelig ikke i orden, at SKI er i en situation som denne. Og der vil blive arbejdet målrettet mod, at det ikke vil ske igen. EU s udbudsregler er åbne for fortolkning, og på dette område er der ingen fast retspraksis. KFST er nu kommet med en klar og entydig vejledende udtalelse, der anlægger en restriktiv tolkning af EU s udbudsregler.

8 8 SKI er enig i den strammere tolkning, som vi også har anlagt i forbindelse med det kursskifte, som vi er i gang med i tæt samarbejde med Kammeradvokaten. Halvdelen af SKI s aftaler skal enten gå om eller udstyres med en vejledning, før de er lovlige at bruge. Kan SKI garantere, at der ikke er andre graverende fejl i resten af jeres rammeaftaler? Det giver sjældent mening at udstede garantier. Men vi har nu foretaget en grundig gennemgang af samtlige af vores rammeaftaler i tæt samarbejde med Kammeradvokaten, der hjælper os med vores kursskifte (paradigmeskift). Skulle vi under vores kursskifte støde på andre forhold, der kræver ændringer, vil vi naturligvis foretage de nødvendige korrektioner. Det er afgørende, at SKI s rammeaftaler er juridisk holdbare, brugervenlige og imødekommer kundernes behov. Hvad vil SKI sige til de kunder og leverandører, der er kommet i klemme, fordi SKI s opsiger en række aftaler i utide? SKI beklager den store ulejlighed, som kunder og leverandører vil opleve i forbindelse med den omstillingsproces, vi har indledt. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe kunder og leverandører bedst muligt gennem omstillingsprocessen.

9 9 Hvilken eksistensberettigelse har SKI, når I har så meget rod i kerneforretningen? Vi er gået i gang med et større kursskifte, der skal fremtidssikre SKI s virke, så vi kan hjælpe kunderne med at købe effektivt ind og opnå besparelser på indkøb. Vi arbejder tæt sammen med Kammeradvokaten i forbindelse med den store omstillingsproces, der bl.a. skal sikre, at SKI s rammeaftaler er juridisk uangribelige. Finansministeriet og KL ser fortsat et stort behov for et tæt, formaliseret offentligt indkøbssamarbejde som SKI Vi er glade for den store opbakning, vi har fået fra vores ejere KL og Finansministeriet i forbindelse med SKI s kursskifte. Ligesom vores ejere også ser kursskifte som en fremtidssikring af SKI. Hvem bærer ansvaret for det kaos, SKI er havnet i. Er det den fyrede direktions skyld? Det spørgsmål må rettes til SKI s bestyrelsesformand. Hvordan bliver snitfladerne mellem SKI og SI Der bliver fremadrettet en klarere arbejdsfordeling mellem SKI og SI. SKI og SI indgår et tættere strategisk samarbejde i forbindelse med fx udbudsplaner og markedsanalyser. De statslige institutioner er fortsat forpligtet til at købe hos SI. SKI bliver en central nøglefigur i KL s fælleskommunale indkøbsstrategi. SKI vil fx etablere forpligtende rammeaftaler for kommunerne. Det vil

10 10 dog være frivilligt for kommunerne, om de vil forpligte sig. Hvornår bliver de opsagte rammeaftaler genudbudt? Genudbuddet af rammeaftalerne vil blive gennemført i løbet af 2011 og 2012.

Hvad er SKI? Rollen som brobygger mellem det offentlige og det private

Hvad er SKI? Rollen som brobygger mellem det offentlige og det private Hvad er SKI? Rollen som brobygger mellem det offentlige og det private v/afdelingschef Rasmus Lund Kongsgaard, SKI 23. oktober 2012 Tak for ordet Kort om SKI s rolle Hvordan arbejder vi med kunder og leverandører

Læs mere

04.10 Forbrugsartikler Vejledning. www.ski.dk/forbrugsartikler

04.10 Forbrugsartikler Vejledning. www.ski.dk/forbrugsartikler 04.10 Forbrugsartikler Vejledning www.ski.dk/forbrugsartikler Om denne vejledning SKI ønsker at gøre det nemt for offentlige enheder at bruge vores rammeaftaler. Vi har derfor udarbejdet denne vejledning

Læs mere

VEJLEDNING. Vejledning til konsortiedannelse

VEJLEDNING. Vejledning til konsortiedannelse VEJLEDNING Vejledning til konsortiedannelse 17082016 Vejledning til konsortiedannelse Indledning SKI udbyder rammeaftaler på vegne af det offentlige Danmark. Vores hovedopgave er at tilvejebringe rammeaftaler

Læs mere

Den gode indkøbsorganisation

Den gode indkøbsorganisation KL s Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 7. november 2016 Den gode indkøbsorganisation KL Dialogforum 7. November 2016 Rasmus Lund Kongsgaard Markedsdirektør SKI A/S SKI hvem er det nu vi

Læs mere

SKI Nye muligheder og status. Højskolernes sekretær- og forretningsførerkursus. Den 9. november, Vejle Idrætshøjskole

SKI Nye muligheder og status. Højskolernes sekretær- og forretningsførerkursus. Den 9. november, Vejle Idrætshøjskole SKI Nye muligheder og status Højskolernes sekretær- og forretningsførerkursus Den 9. november, Vejle Idrætshøjskole Jens Hedegaard Madsen jhm@ski.dk, tlf. 40 55 38 63 17. november 2011 Aktuel Briefing

Læs mere

Kontorvarer. Marianne Rasmussen Hanne Laumann

Kontorvarer. Marianne Rasmussen Hanne Laumann Kontorvarer Marianne Rasmussen Hanne Laumann Agenda Hvem kan bruge aftalen? Fokus på jeres behov Hvad kan I købe på aftalen? Hvordan handler I på aftalen? Hvor skarpe er priserne? Juridisk holdbar hvad

Læs mere

SKI s rammeaftaler Anja Piening

SKI s rammeaftaler Anja Piening SKI s rammeaftaler Anja Piening Juridisk chef, SKI 2 Rammeaftaler - udbudsdirektivets sorte får De er altid undtagelsen til hovedreglen. De er bøvlede at have med at gøre... Ingen gider at tale om dem..

Læs mere

12. marts Informationsmøde Revisionsydelser

12. marts Informationsmøde Revisionsydelser 12. marts 2014 1 Informationsmøde 17.01 Revisionsydelser 12. marts 2014 2 Agenda Velkomst kort om SKI Opbygning af udbuddet v/udbudskonsulent Serap Gökce, herunder - Bilagsstruktur - Tildelingskriterier

Læs mere

Bilag B Retningslinjer for gennemførelse af Miniudbud Rammeaftale 02.06 Standard Software Delaftale 4 Standard Software kompatibelt med SAS software

Bilag B Retningslinjer for gennemførelse af Miniudbud Rammeaftale 02.06 Standard Software Delaftale 4 Standard Software kompatibelt med SAS software Bilag B Retningslinjer for gennemførelse af Miniudbud Rammeaftale 02.06 Standard Software Delaftale 4 Standard Software kompatibelt med SAS software Rammeaftale 05.02 Kontorvarer Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Rigsrevisionens notat om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af omkostningerne ved offentlige indkøbsprocesser og mulige effektiviseringer

Rigsrevisionens notat om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af omkostningerne ved offentlige indkøbsprocesser og mulige effektiviseringer Rigsrevisionens notat om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af omkostningerne ved offentlige indkøbsprocesser og mulige effektiviseringer Oktober 2018 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

Aftaler på vej vareområdet

Aftaler på vej vareområdet Aftaler på vej vareområdet Vært: Mickey Johansen Talere: Morten Bitsch Gert Eriksen Agenda Rammeaftaler på vej indenfor Vareområdet Forbrugsartikler Biler Brændstof og fyringsolie For hver rammeaftale

Læs mere

Det nye SKI. Status og initiativer. Adm. direktør Signe Lynggaard Madsen. 7. & 8. november 2011, Århus og København

Det nye SKI. Status og initiativer. Adm. direktør Signe Lynggaard Madsen. 7. & 8. november 2011, Århus og København Det nye SKI Status og initiativer Adm. direktør Signe Lynggaard Madsen 7. & 8. november 2011, Århus og København Velkommen til det nye SKI Vi har arbejdet intensivt siden januar SKI er rigtig godt på vej

Læs mere

12. marts 2015 1. Velkommen til workshop om: Forpligtende aftaler

12. marts 2015 1. Velkommen til workshop om: Forpligtende aftaler 12. marts 2015 1 Velkommen til workshop om: Forpligtende aftaler 12. marts 2015 2 Forpligtende aftaler Kort status og debat 12. marts 2015 3 Agenda Status på de forpligtende aftaler Tilslutning Realisering

Læs mere

Undgå at få aftalen med jeres kommunikationsbureau dømt ulovligt

Undgå at få aftalen med jeres kommunikationsbureau dømt ulovligt Undgå at få aftalen med jeres kommunikationsbureau dømt ulovligt Gå hjem møde i Dansk Kommunikationsforening 7. oktober 2010 Agenda Velkomst Hvorfor bør ansatte i den offentlige sektor vide noget om EU

Læs mere

Tilslutningsaftale selvejende institutioner. Rammeaftale Interaktive tavler og av-udstyr

Tilslutningsaftale selvejende institutioner. Rammeaftale Interaktive tavler og av-udstyr Tilslutningsaftale selvejende institutioner Rammeaftale 50.70 Interaktive tavler og av-udstyr Indholdsfortegnelse 1. Tilslutning af selvejende institutioner... 3 1.1. Selvejende statslige og selvejende

Læs mere

Miniudbud og direkte tildeling på SKI s aftaler. v/ Vibeke Jessen Chefkonsulent, udbudsjurist

Miniudbud og direkte tildeling på SKI s aftaler. v/ Vibeke Jessen Chefkonsulent, udbudsjurist Miniudbud og direkte tildeling på SKI s aftaler v/ Vibeke Jessen Chefkonsulent, udbudsjurist Frivillige rammeaftaler flere leverandører Art. 32, stk. 4 Flere leverandører To typer: Flere aktører alle vilkår

Læs mere

Talepapir. Finansudvalget 2014-15 (2. samling) FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 132 Offentligt. 18. september 2015. Det talte ord gælder

Talepapir. Finansudvalget 2014-15 (2. samling) FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 132 Offentligt. 18. september 2015. Det talte ord gælder Finansudvalget 2014-15 (2. samling) FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 132 Offentligt Talepapir 18. september 2015 Det talte ord gælder Indledende bemærkninger Jeg er blevet bedt om at redegøre for,

Læs mere

KOMBIT har på vegne af kommunerne gennemført en række komplekse it-indkøb til kommunerne.

KOMBIT har på vegne af kommunerne gennemført en række komplekse it-indkøb til kommunerne. Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 218 Offentligt Besvarelse af samrådsspørgsmål P, Q og R 25. januar 2017 Samrådsspørgsmål P Spørgsmål: Hvad er konsekvensen af, at kommunerne

Læs mere

SKI It-rådgivning SKI It-konsulenter. Leon Johansen SKI

SKI It-rådgivning SKI It-konsulenter. Leon Johansen SKI SKI 02.15 It-rådgivning SKI 02.17 It-konsulenter Leon Johansen SKI Område Aftaler It-paletten 2018 Rådgivning vedr. IT Udvikling, projekter Vedligehold, projekter 02.15 It-rådgivning 02.17 It-konsulenter

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING. Forpligtende rammeaftaler. Formål, koncept, anvendelse

GENEREL VEJLEDNING. Forpligtende rammeaftaler. Formål, koncept, anvendelse GENEREL VEJLEDNING Forpligtende rammeaftaler Formål, koncept, anvendelse 1 19092017 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1. Formålet med de forpligtende rammeaftaler... 3 2. Proces for udbud af en forpligtende

Læs mere

Præsentation af rammeaftale Elevatorservice

Præsentation af rammeaftale Elevatorservice Præsentation af rammeaftale 18.05 Elevatorservice Om rammeaftalen Rammeaftalen er landsdækkende og kan anvendes af alle SKI-kunder Kort sagt aftalen er relevant for alle med en elevator! Rammeaftalen blev

Læs mere

Udbudspolitik for varer og tjenesteydelser

Udbudspolitik for varer og tjenesteydelser Initialer: peh Sag: 306-2010-23455 Dok.: 306-2010-289257 Oprettet: 14. december 2010 Udbudspolitik for varer og tjenesteydelser Baggrund Odsherred Kommunes overordnede udbudsstrategi sætter fokus på, hvordan

Læs mere

SKI 02.19 ASP / Cloud-SaaS Services

SKI 02.19 ASP / Cloud-SaaS Services 25. februar 2015 1 SKI 02.19 ASP / Cloud-SaaS Services Chefkonsulent Bjarne Jørgensen, SKI 25. februar 2015 2 Rammerne for indlægget ASP og Cloud-SaaS, hvad dækker begrebet. Rammeaftaler på IT området,

Læs mere

SKI Att.: Adm. direktør Signe Lynggaard Madsen Zeppelinerhallen Islands Brygge København S

SKI Att.: Adm. direktør Signe Lynggaard Madsen Zeppelinerhallen Islands Brygge København S SKI Att.: Adm. direktør Signe Lynggaard Madsen Zeppelinerhallen Islands Brygge 55 2300 København S 04-01-2011 4/0420-0204-0005 Vejledende udtalelse om anvendelse af SKIs rammeaftale 17.07, herunder om

Læs mere

Notat til Økonomiudvalgsmøde den 1. september 2011 vedr. energioptimeringsprojekt

Notat til Økonomiudvalgsmøde den 1. september 2011 vedr. energioptimeringsprojekt NOTAT Allerød Kommune Økonomi Udbud og Indkøb Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Notat til Økonomiudvalgsmøde den 1. september 2011 vedr. energioptimeringsprojekt

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0023565 (Katja Høegh, Niels Henriksen, Erik Hammer) 27. april 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0023565 (Katja Høegh, Niels Henriksen, Erik Hammer) 27. april 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0023565 (Katja Høegh, Niels Henriksen, Erik Hammer) 27. april 2011 K E N D E L S E Atea A/S (selv) mod Ballerup Kommune (advokat Majse Jarlov, København) Den 15. oktober

Læs mere

ANBEFALINGER TIL RAMMEAFTALER FOR RÅDGIVERYDELSER

ANBEFALINGER TIL RAMMEAFTALER FOR RÅDGIVERYDELSER ANBEFALINGER TIL RAMMEAFTALER FOR RÅDGIVERYDELSER Denne pjece er målrettet offentlige myndigheder, der overvejer at udbyde en rammeaftale for rådgiverydelser 1. > Er der behov for at udbyde en rammeaftale

Læs mere

Offentligt it-indkøb It-løsninger og projekter SaaS-Cloud

Offentligt it-indkøb It-løsninger og projekter SaaS-Cloud Offentligt it-indkøb 2018 02.18 It-løsninger og projekter 02.19 SaaS-Cloud Lars Grelck SKI, Chefkonsulent Britta Sørensen SKI, Udbudskonsulent / Projektleder Område Aftaler IT-paletten 2018/2019 Rådgivning

Læs mere

Skolernes mulighed for evt. aftaledækning af indkøb af studieadministrative systemer v/ski. 11. november 2018

Skolernes mulighed for evt. aftaledækning af indkøb af studieadministrative systemer v/ski. 11. november 2018 Skolernes mulighed for evt. aftaledækning af indkøb af studieadministrative systemer v/ski 11. november 2018 Info-møde den 8. november om aftaledækning af studieadministrative systemer Tidspunkt Indlæg

Læs mere

18. juni 2014 1. INFO-møder for selvejende institutioner om anvendelse af rammeaftaler og indkøbsværktøjer i praksis

18. juni 2014 1. INFO-møder for selvejende institutioner om anvendelse af rammeaftaler og indkøbsværktøjer i praksis 18. juni 2014 1 INFO-møder for selvejende institutioner om anvendelse af rammeaftaler og indkøbsværktøjer i praksis 2 18. juni 2014 Dagens program 13.00-13.15 Velkomst 13.15-14.00 Institutionernes muligheder

Læs mere

Udbudsstrategi for madservice til hjemmeboende efter serviceloven, 2014

Udbudsstrategi for madservice til hjemmeboende efter serviceloven, 2014 Økonomi Indkøb Tlf. 46 11 20 38 MAJBA@rudersdal.dk Udbudsstrategi for madservice til hjemmeboende efter serviceloven, 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING...2 2. REGLER FOR INDKØB AF MADSERVICE...2 2.1

Læs mere

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Miljøstyrelsens Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand Bilag 2: Retningslinjer for gennemførelse af Miniudbud Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Jeg er endvidere blevet bedt om at redegøre for, om jeg finder det rimeligt, at det offentlige anvender den pågældende virksomhed som leverandør.

Jeg er endvidere blevet bedt om at redegøre for, om jeg finder det rimeligt, at det offentlige anvender den pågældende virksomhed som leverandør. Social- og Indenrigsudvalget 2016-17 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 89 Offentligt Talepapir 8. november 2016 Det talte ord gælder Samråd Forenede Service Indledende bemærkninger Jeg er på baggrund

Læs mere

Totaløkonomi og lange kontrakter - Totaløkonomi i offentlige indkøb

Totaløkonomi og lange kontrakter - Totaløkonomi i offentlige indkøb 7. oktober 2014 1 Totaløkonomi og lange kontrakter - Totaløkonomi i offentlige indkøb Anja Piening, Chef for Jura og CSR Sandie Nøhr Nielsen, Udbudsjurist & TCO-ansvarlig 7. oktober 2014 2 SKI A/S en offentlig

Læs mere

www.ski.dk/publikationer Vejledning: Profylaksebekendtgørelse (frivillig bekendtgørelse og stand still)

www.ski.dk/publikationer Vejledning: Profylaksebekendtgørelse (frivillig bekendtgørelse og stand still) www.ski.dk/publikationer Vejledning: Profylaksebekendtgørelse (frivillig bekendtgørelse og stand still) Februar 2012 Brug af profylaksebekendtgørelse Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har netop anbefalet

Læs mere

Bilag B. Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling eller Miniudbud. Rammeaftale Fødevarer & drikkevarer Totalleverandører

Bilag B. Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling eller Miniudbud. Rammeaftale Fødevarer & drikkevarer Totalleverandører Bilag B Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling eller Miniudbud Rammeaftale 09.01 Fødevarer & drikkevarer Totalleverandører Indholdsfortegnelse 1. Proces for tildeling sådan vælger SKI-Rammeaftalen

Læs mere

Kapitel 1. Resumé og hovedkonklusioner. 1.1 Baggrund

Kapitel 1. Resumé og hovedkonklusioner. 1.1 Baggrund SIDE 6 Kapitel 1 Resumé og hovedkonklusioner 1.1 Baggrund Velfungerende markeder er afgørende for at skabe vækst og velfærd i samfundet. Velfungerende markeder er bl.a. kendetegnet ved, at virksomhederne

Læs mere

Ny 02.08, Tele og data, 2014

Ny 02.08, Tele og data, 2014 25. august 2014 1 Ny 02.08, Tele og data, 2014 Tom Kjærsgaard Larsen 25. august 2014 2 Fakta Rammeaftalen trådt i kraft 15/7 2014 Levetid 2 år +1 +1 Kan benyttes af alle offentlige institutioner Målrettet

Læs mere

Kommende aftaler på Itområdet

Kommende aftaler på Itområdet Kommende aftaler på Itområdet Vært: Jens Hedegaard Madsen Taler: Morten T. Pedersen Agenda Rammeaftaler på vej indenfor PC er, Servere og Print & Kopi For hver rammeaftale Hvem kan bruge aftalen? Fokus

Læs mere

Vejledning - Forpligtende indkøbsaftaler Kontorartikler, papir i ark og skoleartikler

Vejledning - Forpligtende indkøbsaftaler Kontorartikler, papir i ark og skoleartikler www.ski.dk/publikationer Vejledning - Forpligtende indkøbsaftaler 50.55 Kontorartikler, papir i ark og skoleartikler Indholdsfortegnelse 1 Indledning Denne vejledning har til formål på en let og overskuelig

Læs mere

Offentlige indkøb og innovation

Offentlige indkøb og innovation Offentlige indkøb og innovation Kommunaldirektør Michael Schrøder Dragør Kommune April 2012 Frederiksberg Rådhus den 18.11, Kommunaldirektør Michael Schrøder, Furesø Kommune Kommunen - en kompleks organisation

Læs mere

RAMMEAFTALER: EL-BILER OG PLUG-IN HYBRIDBILER (KØB OG LEASING) SPØRGSMÅL OG SVAR (01)

RAMMEAFTALER: EL-BILER OG PLUG-IN HYBRIDBILER (KØB OG LEASING) SPØRGSMÅL OG SVAR (01) 16/07/2015 RAMMEAFTALER: EL-BILER OG PLUG-IN HYBRIDBILER (KØB OG LEASING) SPØRGSMÅL OG SVAR (01) Dette dokument indeholder de modtagne spørgsmål, samt Københavns Kommunes ("Ordregivers") svar derpå. Bemærk:

Læs mere

MINIGUIDE. Samarbejdet med projektgrupperne. Forpligtende aftaler

MINIGUIDE. Samarbejdet med projektgrupperne. Forpligtende aftaler MINIGUIDE Samarbejdet med rne Forpligtende aftaler 26082016 Miniguide om samarbejdet med r Om denne miniguide Denne miniguide skal give dig indblik i samarbejdet om de forpligtende aftaler, som kommunerne,

Læs mere

Kontraktbilag 08, (præciseret) Retningslinier vedr. tildeling

Kontraktbilag 08, (præciseret) Retningslinier vedr. tildeling Kontraktbilag 08, (præciseret) Retningslinier vedr. tildeling Rammekontrakt 06.05 Nærværende præciserede bilag er gældende fra d. 14. september 2010. Bilaget erstatter tidligere Kontraktbilag 08 således

Læs mere

Samarbejdsaftale om fælles udbud mellem regionerne. 7. marts 2017

Samarbejdsaftale om fælles udbud mellem regionerne. 7. marts 2017 Samarbejdsaftale om fælles udbud mellem regionerne 7. marts 2017 1. Navn og organisation 1.1 Regionernes fælles udbud organiseres under navnet Regionernes Fælles Indkøb (RFI) og består af de 5 regioner

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012 K E N D E L S E Delfin Vask A/S (advokat Bent Sommer, Kastrup) mod Gentofte Kommune (selv) Gentofte Kommune iværksatte

Læs mere

Kommentar fra udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S pr. 15. oktober 2009

Kommentar fra udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S pr. 15. oktober 2009 Kommentar fra udbudspræsentationen den 21.9.2009, samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S175-252308 pr. 15. oktober 2009 Hjerteklapper og -ringe til Region Midt- og Nordjylland Oplysninger fra

Læs mere

Kommentar fra udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S pr

Kommentar fra udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S pr Kommentar fra udbudspræsentationen den 21.09.2009, samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S175-252308 pr. 29.09.2009 Hjerteklapper og -ringe til Region Midt- og Nordjylland Oplysninger fra Udbudspræsentationen

Læs mere

Vejledning - Forpligtende indkøbsaftaler Computere 1 leverandør Computere Miniudbud

Vejledning - Forpligtende indkøbsaftaler Computere 1 leverandør Computere Miniudbud www.ski.dk/publikationer Vejledning - Forpligtende indkøbsaftaler 50.41 Computere 1 leverandør 50.42 Computere Miniudbud 011111 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Aftalestruktur, 50.41 Computere

Læs mere

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Genbrugshjælpemidler

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Genbrugshjælpemidler Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af 50.98 Genbrugshjælpemidler Indholdsfortegnelse Hvem er SKI?... 2 Kort om den kommende aftale om indkøb af

Læs mere

Kontraktbilag 8 (præciseret) Retningslinier vedr. Miniudbud og E-auktion

Kontraktbilag 8 (præciseret) Retningslinier vedr. Miniudbud og E-auktion Kontraktbilag 8 (præciseret) Retningslinier vedr. Miniudbud og E-auktion Rammekontrakt 04.13 Nærværende præciserede bilag er gældende fra 14. september 2010. Bilaget erstatter tidligere Kontraktbilag 08

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en forening. Vedr.: Leverandøraftaler i forhold til særligt personlige hjælpemidler.

Statsforvaltningens brev til en forening. Vedr.: Leverandøraftaler i forhold til særligt personlige hjælpemidler. Statsforvaltningens brev til en forening. Vedr.: Leverandøraftaler i forhold til særligt personlige hjælpemidler. 03-12- 2010 Statsforvaltningen har den 19. maj 2008 fra Velfærdsministeriet modtaget Stomiforeningen

Læs mere

NOTAT. Indkøbspolitik i Lejre Kommune. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk

NOTAT. Indkøbspolitik i Lejre Kommune. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Charlotte Aagreen Økonomi D 4646 4477 E Chaa@lejre.dk Indkøbspolitik i Lejre Kommune Dato: 4. november 2010 J.nr.:

Læs mere

02.03 Servere og Storage Vejledning i anvendelse af rammeaftalen. Læs mere på ski.dk

02.03 Servere og Storage Vejledning i anvendelse af rammeaftalen. Læs mere på ski.dk 02.03 Servere og Storage Vejledning i anvendelse af rammeaftalen Læs mere på ski.dk Om denne vejledning SKI ønsker at gøre det nemt for offentlige kunder at bruge vores rammeaftaler. Vi har derfor udarbejdet

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE INDKØBSPOLITIK

FREDERIKSSUND KOMMUNE INDKØBSPOLITIK FREDERIKSSUND KOMMUNE INDKØBSPOLITIK INDHOLD 1. Indkøbspolitikkens formål. 3 1.1. Indkøbspolitik og de overordnede mål for Frederikssund Kommune.. 3 1.2. Indkøbspolitikkens omfang af afgrænsning 3 2. Grundlag

Læs mere

Bilag G SKIs E-katalog og E-handel. Rammeaftale 09.01 Fødevarer og drikkevarer Totalleverandører

Bilag G SKIs E-katalog og E-handel. Rammeaftale 09.01 Fødevarer og drikkevarer Totalleverandører Bilag G SKIs E-katalog og E-handel Rammeaftale 09.01 Fødevarer og drikkevarer Totalleverandører Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Generelt... 3 1.2. Hvad er SKIs E-katalog og hvordan vedligeholdes

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022788 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 30. maj 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022788 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 30. maj 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022788 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 30. maj 2011 K E N D E L S E Konsortiet Rosendahls, Schultz Grafisk A/S og Rosendahls A/S print-design-media

Læs mere

Uddannelses- og praktikklausuler i offentlige udbud

Uddannelses- og praktikklausuler i offentlige udbud Københavns Kommune Uddannelses- og praktikklausuler i offentlige udbud DFFU den 4. februar 2014 Af Emil Schütze, Specialkonsulent hos Teknik- og Miljøforvaltningen København, den 4. februar 2014 Side 2

Læs mere

Præsentation af rammeaftalerne

Præsentation af rammeaftalerne Præsentation af rammeaftalerne Rengøringsservice Kantineservice 18.01 Rengøringsservice 2 3 Hvem kan bruge aftalen Frivillig aftale Målrettet kommuner, regioner, selvejende institutioner og halvoffentlige

Læs mere

SKI s rammeaftaler. Anja Piening Juridisk chef, SKI

SKI s rammeaftaler. Anja Piening Juridisk chef, SKI SKI s rammeaftaler Anja Piening Juridisk chef, SKI Dagsorden Kort om rammeaftaler. SKI s rammeaftaler. Hvordan bliver man leverandør hos SKI? Opmærksomhedspunkter som leverandør. Gode råd til jer som leverandører.

Læs mere

DI Maj Det offentlige pres for konsortier - Rigid tolkning af konkurrencereglerne - Uklar vejledning

DI Maj Det offentlige pres for konsortier - Rigid tolkning af konkurrencereglerne - Uklar vejledning DI Maj 2016 Konsortier Centralisering af offentlige indkøb har de seneste 10 år ligget højt på den politiske dagsorden, bl.a. i de årlige økonomiaftaler mellem regeringen og hhv. kommuner og regioner.

Læs mere

Bilag I.A Tilslutningsaftale Øvrige ikke-kommunale Kunder

Bilag I.A Tilslutningsaftale Øvrige ikke-kommunale Kunder Bilag I.A Tilslutningsaftale Øvrige ikke-kommunale Kunder Rammeaftale 50.85 Brændstof og fyringsolie Delaftale 2 Levering af Brændstof og fyringsolie Indholdsfortegnelse 1. Øvrige ikke-kommunale Kunders

Læs mere

Rammeaftaler. v/ fuldmægtig Kathrine Bjørnager Nielsen

Rammeaftaler. v/ fuldmægtig Kathrine Bjørnager Nielsen Rammeaftaler v/ fuldmægtig Kathrine Bjørnager Nielsen Regulering af rammeaftaler Udtrykkeligt reguleret i Udbudsdirektivet: Definition, jf. artikel 1, stk. 5. Beregning af kontraktværdi, jf. art. 9, stk.

Læs mere

Udover afklaringen af, hvilke institutioner, der er omfattet af ordningen, er jeg enig i

Udover afklaringen af, hvilke institutioner, der er omfattet af ordningen, er jeg enig i Finansministeren Den 12. december 2006 Statsrevisoratet Christiansborg Beretning 2/06 om statens køb af juridisk bistand Jeg vil nedenfor give mine kommentarer til beretning 2/06 om statens køb af juridisk

Læs mere

Ny lov om ansættelsesklausuler

Ny lov om ansættelsesklausuler - 1 Ny lov om ansættelsesklausuler Af advokat (L) Jørgen Lykkegaard og advokat (H), cand. merc. (R) Folketinger har med et bredt flertal kort før jul vedtaget et lovforslag om ansættelsesklausuler. Loven,

Læs mere

Temadag gav tips til at overleve juratiden

Temadag gav tips til at overleve juratiden www.ski.dk/undervisning Temadag gav tips til at overleve juratiden Det er blevet sværere at være offentlig indkøber i en tid, hvor jurakravene strammes og leverandørerne sjældent holder sig tilbage fra

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03633 (Niels Feilberg Jørgensen, Claus Pedersen) 29. oktober 2018

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03633 (Niels Feilberg Jørgensen, Claus Pedersen) 29. oktober 2018 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03633 (Niels Feilberg Jørgensen, Claus Pedersen) 29. oktober 2018 K E N D E L S E Øjenlægernes Center (selv) mod Region Nordjylland (selv) Ved udbudsbekendtgørelse nr. 2016/S

Læs mere

SAPA overblik på et øjeblik. Kenneth Møller Johansen, KOMBIT

SAPA overblik på et øjeblik. Kenneth Møller Johansen, KOMBIT SAPA overblik på et øjeblik Kenneth Møller Johansen, KOMBIT 1 Om forprojektet for SAPA Hvorfor? Del af Udbudsplanen for monopolområderne (ejes af KL, udføres af KOMBIT) Udbudsplanen skal iværksætte it-projekter,

Læs mere

Offentlig-privat samarbejde vejen til vækst

Offentlig-privat samarbejde vejen til vækst Dansk Erhvervs konference Offentlig-privat samarbejde vejen til vækst Indlæg af Søren Jakobsen, adm. dir., SKI A/S, den 2. juni 2009 9. januar 2009 1. Dansk Erhvervs konference, den 2. juni 2009 Offentlig-privat

Læs mere

Sagens faktiske omstændigheder Rammeaftale 02.18 er udbudt ved udbudsbekendtgørelse nr. 2008/S 9-010105 af 15. januar 2008.

Sagens faktiske omstændigheder Rammeaftale 02.18 er udbudt ved udbudsbekendtgørelse nr. 2008/S 9-010105 af 15. januar 2008. Region Midtjylland Att. Peter Nielsen Skottenborg 26 8800 Viborg 28. april 2010 Sag 4/0420-0100-0160 / KBN Deres ref. Henvendelse vedrørende SKIs anvendelse af rammeaftale 02.18 i relation til en konkret

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0068 aq. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. EDC Mæglerne Kurt Hansen A/S Solrød Center 63 2680 Solrød Strand

Klager. J.nr. 2011-0068 aq. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. EDC Mæglerne Kurt Hansen A/S Solrød Center 63 2680 Solrød Strand 1 København, den 24. november 2011 KENDELSE Klager ctr. EDC Mæglerne Kurt Hansen A/S Solrød Center 63 2680 Solrød Strand Nævnet har modtaget klagen den 18. april 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

Indkøbssamarbejdet på varekøb med Aalborg Kommune

Indkøbssamarbejdet på varekøb med Aalborg Kommune Indkøbssamarbejdet på varekøb med Aalborg Kommune Lidt historie: Brønderslev Kommune: tiltrådt marts 2002 Dronninglund Kommune: tiltrådt september 2006 Baggrund for indkøbsaftaler Lovkrav om mere i udbud

Læs mere

7. marts 2014 1. Forpligtende aftaler. Mickey Abben Johansen, kundepartner & Gudrun Klint, teamchef, SKI

7. marts 2014 1. Forpligtende aftaler. Mickey Abben Johansen, kundepartner & Gudrun Klint, teamchef, SKI 7. marts 2014 1 Forpligtende aftaler Mickey Abben Johansen, kundepartner & Gudrun Klint, teamchef, SKI 7. marts 2014 2 Forpligtende aftaler overordnet set SKI udbyder fra 2011-2015 en række fælleskommunale

Læs mere

Offentlige indkøb via centrale rammeaftaler

Offentlige indkøb via centrale rammeaftaler Offentlige indkøb via centrale rammeaftaler 2015 Offentlige indkøb via centrale rammeaftaler Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk

Læs mere

Kontraktbilag 8 (præciseret) Retningslinjer vedr. tildeling

Kontraktbilag 8 (præciseret) Retningslinjer vedr. tildeling Kontraktbilag 8 (præciseret) Retningslinjer vedr. tildeling Rammeaftale 12.01 Nærværende bilag er gældende fra 14. september 2010. Bilaget erstatter tidligere Kontraktbilag 08 således at tildelinger foretaget

Læs mere

Forebyggelsesstrategi på konkurrenceområdet

Forebyggelsesstrategi på konkurrenceområdet Forebyggelsesstrategi på konkurrenceområdet 1 Indhold 1. Hvorfor har vi en forebyggelsesstrategi? 2. Målsætninger for forebyggelse 3. Udfordringer i relation til efterlevelse 4. Hvad skal der til for at

Læs mere

Kan man udskyde fristen for indhentelse af dokumentation?

Kan man udskyde fristen for indhentelse af dokumentation? Kan man udskyde fristen for indhentelse af dokumentation? Af Julia Vorgod og Maj-Britt Böwadt, Legal Consulting, Rambøll Management Consulting Før ordregivers tildelingsbeslutning skal ordregiver, jf.

Læs mere

17. august Informationsmøde Satellitkommunikation. Onsdag d. 10.august 2011

17. august Informationsmøde Satellitkommunikation. Onsdag d. 10.august 2011 1 Informationsmøde 02.09 Satellitkommunikation Onsdag d. 10.august 2011 2 Agenda Velkomst v/ Signe Lynggaard Madsen Juridiske rammer for en rammeaftale v/ Vibeke Jessen Rammeaftalens opbygning v/ Claus

Læs mere

Offentlige indkøb via centrale rammeaftaler. Appendiks 1: Spørgeskemaer og svarfordeling for kommunale og statslige indkøbere

Offentlige indkøb via centrale rammeaftaler. Appendiks 1: Spørgeskemaer og svarfordeling for kommunale og statslige indkøbere Offentlige indkøb via centrale rammeaftaler Appendiks 1: Spørgeskemaer og svarfordeling for kommunale og statslige indkøbere 2015 Offentlige indkøb via centrale rammeaftaler Appendiks 1: Spørgeskemaer

Læs mere

09.30-09.45 Velkomst og introduktion v/rådgivningsgruppen, MBU og SKI

09.30-09.45 Velkomst og introduktion v/rådgivningsgruppen, MBU og SKI 1 09.30-09.45 Velkomst og introduktion v/rådgivningsgruppen, MBU og SKI 09.45-11.00 Hvordan kan institutionerne effektivisere indkøb på kopi- og printområdet, herunder gennemgang af SKI-rammeaftale 02.12

Læs mere

Offentlige indkøb Udbud under tærskelværdien og andre ikke EU-udbud

Offentlige indkøb Udbud under tærskelværdien og andre ikke EU-udbud Offentlige indkøb Udbud under tærskelværdien og andre ikke EU-udbud Statens & Kommunernes Indkøbs Service A/S udbud af Rammeaftale 17.17 Vikarydelser om levering af vikarydelser inden for sundhed & omsorgsområdet

Læs mere

Bilag 2.1. Skabelon til: Indkøbspolitik for UC. Gør tanke til handling VIA University College

Bilag 2.1. Skabelon til: Indkøbspolitik for UC. Gør tanke til handling VIA University College Bilag 2.1. Skabelon til: Indkøbspolitik for UC. Gør tanke til handling VIA University College Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 Statens Indkøbspolitik...3 Samarbejde på tværs af Danmark...4 Lokale

Læs mere

BRUGERTILSLUTNINGSAFTALE SKI.dk

BRUGERTILSLUTNINGSAFTALE SKI.dk BRUGERTILSLUTNINGSAFTALE SKI.dk MELLEM Staten og Kommunernes Indkøbs Service A/S Zeppelinerhallen, Islands Brygge 55 2300 København S CVR 17472437, EAN 5790000275847 (herefter SKI ) og (Herefter Leverandøren

Læs mere

MINIGUIDE. Samarbejdet med de statslige ekspertgrupper

MINIGUIDE. Samarbejdet med de statslige ekspertgrupper MINIGUIDE Samarbejdet med de statslige ekspertgrupper 26012017 Miniguide til samarbejdet med de statslige ekspertgrupper For at sikre en høj kvalitet i udbuddene og i driften af de SKI-aftaler, der indgår

Læs mere

nævnt heri, eller sag C-147/06 og C-148/06 SECAP SpA og Santorso, præmis Jf. sag C-95/10, Strong Seguranca, præmis 35. Dato: 9.

nævnt heri, eller sag C-147/06 og C-148/06 SECAP SpA og Santorso, præmis Jf. sag C-95/10, Strong Seguranca, præmis 35. Dato: 9. Dato: 9. maj 2016 Sag: OK/JH Notat om hvorvidt udbudslovens 132, 148 og 160 finder analog anvendelse på indkøb omfattet af Lovbekendtgørelse nr. 1410 af 07/12/2007 (tilbudsloven). Resume Det er Konkurrence-

Læs mere

Velkommen til SKI s Årsdage for offentligt indkøb februar i København 2. marts i Aarhus

Velkommen til SKI s Årsdage for offentligt indkøb februar i København 2. marts i Aarhus Velkommen til SKI s Årsdage for offentligt indkøb 2017 28. februar i København 2. marts i Aarhus Den gode kontrakt får først værdi, når den bliver brugt Udbudslov Compliance Implementering Transaktionsomkostninger

Læs mere

Bilag C2.4 SKIs vilkår for tilknyttede ydelser. Rammeaftale 02.06 Standard Software Delaftale 4 Standard Software kompatibelt med SAS software

Bilag C2.4 SKIs vilkår for tilknyttede ydelser. Rammeaftale 02.06 Standard Software Delaftale 4 Standard Software kompatibelt med SAS software Bilag C2.4 SKIs vilkår for tilknyttede ydelser Rammeaftale 02.06 Standard Software Delaftale 4 Standard Software kompatibelt med SAS software Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og formål... 3 2. Indsatsforpligtelse...

Læs mere

Offentligt indkøb af videnrådgivning

Offentligt indkøb af videnrådgivning IKA Konference 16. jun. 11 Offentligt indkøb af videnrådgivning Gode råd til nedbringelse af transaktionsomkostninger Jacob Ulrik Business Unit Director Local Government Tlf. 22107453 JUS@ALECTIA.COM Medlem

Læs mere

Særbilag 1 Trepartsaftale

Særbilag 1 Trepartsaftale Staten og Kommunernes Indkøbsservice Zeppelinerhallen H. C. Hansens Gade 4, 2300 København S Telefon +45 33 42 70 00 CVR 17472437 EAN 5790000275847 til mellem Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S CVR

Læs mere

kan være privat medejerskab. 2

kan være privat medejerskab. 2 Vejledende udtalelse om vand- og spildevandforsyningsselskabernes aftaleindgåelse med serviceselskab 11-02-2011 UR 4/0420-0204-0011 /BTP 1. Indledning Folketinget vedtog den 28. maj 2009 Lov om vandsektorens

Læs mere

DYNAMISKE INDKØBSSYSTEMER - REGLER OG PRAKSIS

DYNAMISKE INDKØBSSYSTEMER - REGLER OG PRAKSIS DYNAMISKE INDKØBSSYSTEMER - REGLER OG PRAKSIS DYNAMISKE INDKØBSSYSTEMER For manden der kun har en hammer, begynder alt at ligne et søm. - Abraham Maslow PLACERING AF DYNAMISK INDKØB I RETTE KONTEKST! UDBUDSPROCEDURE

Læs mere

RÅDGIVNING. Gode råd om den vanskelige samtale

RÅDGIVNING. Gode råd om den vanskelige samtale RÅDGIVNING Gode råd om den vanskelige samtale Indhold Hvad er en vanskelig samtale? 3 Hvorfor afholde den vanskelige samtale? 4 Hvorfor bliver samtalen vanskelig? 4 Forberedelse af den vanskelige samtale

Læs mere

Katalog: Overblik og sortiment

Katalog: Overblik og sortiment Rammeaftale 50.70: Interaktive tavler og AV-udstyr Rammeaftalen er målrettet til enkelt og effektivt indkøb af enkelte produkter og samlede løsninger inden for av-udstyr til skoleområdet, dagsinstitutioner,

Læs mere

Effektivt indkøb sammen er vi stærke

Effektivt indkøb sammen er vi stærke 7. marts 2014 1 Effektivt indkøb sammen er vi stærke Infodage Aarhus og København den 4. og 6. marts 2013 7. marts 2014 2 Indkøb har sjældent været så meget i fokus Produktivitetskommissionen Rådet for

Læs mere

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 1 Vedr.: III.1.1) Sikkerhedsstillelse og garantier, som forlanges: Kan det bekræftes at sikkerhedsstillelsen også kan afgives i form af en kontraktgaranti fra et kreditforsikringsselskab,

Læs mere

Mød op og brug din stemme!

Mød op og brug din stemme! Kære medlem af Fakse-Fakse Ladeplads Antenneforening Mød op og brug din stemme! Tirsdag den 12. marts kl. 19.00 (dørene åbner kl. 18.00) afholder vi ekstraordinær generalforsamling i Faxe Hallen. Årsagen

Læs mere

Miljømærker i SKI udbud

Miljømærker i SKI udbud Miljømærker i SKI udbud 6. november 2017 Katrine Pape Huldahl Udbudsjurist og CSR-ansvarlig i SKI Fakta om SKI SKI er sat i verden for at hjælpe det offentlige med at spare penge ved netop indkøb Vi samler

Læs mere

Introduktion til SKI og rammeaftaler på it-området? Hvor kan vi hjælpe jer? Jan Michelsen, direktør, SKI. 23. Januar 2013

Introduktion til SKI og rammeaftaler på it-området? Hvor kan vi hjælpe jer? Jan Michelsen, direktør, SKI. 23. Januar 2013 Introduktion til SKI og rammeaftaler på it-området? Hvor kan vi hjælpe jer? Jan Michelsen, direktør, SKI 23. Januar 2013 Formiddagens program Kl. 11.30 12.00: Om SKI Kort om SKI og tendenser inden for

Læs mere

MELLEM. 2300 København S. (herefter SKI )

MELLEM. 2300 København S. (herefter SKI ) BRUGERTILSLUTNINGSAFTALE SKI. dk MELLEM Staten og Kommunernes Indkøbs Service A/S Zeppelinerhallen, Islands Brygge 55 2300 København S CVR 17472437, EAN 57900002758477 (herefter SKI ) og (Herefter Kunden

Læs mere

INDKØBSJURA 2014. Advokat hotline

INDKØBSJURA 2014. Advokat hotline INDKØBSJURA 2014 Advokat hotline Spørgsmål 1 Ønsker rammekontraktbegreb belyst ud fra specifikke spørgsmål: En kontrakt, hvor sortimentet er fastlagt, alle priser er fastlagt, og kredsen af udbydere er

Læs mere