VEDTÆGTER. 1 Navn og hjemsted (GLS-A) 2 Formål

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VEDTÆGTER. 1 Navn og hjemsted (GLS-A) 2 Formål"

Transkript

1 VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er: Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) Foreningen benytter binavnene: - Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere - Gartneribrugets Arbejdsgiverforening - Landbrugets Arbejdsgiverforening - Dansk Landbrugs Arbejdsgiverforening - Arbejdsgiverforeningen for Land- og Skovbrug (Skov- og Landbrug) - Jordbrugets Arbejdsgiverforening Foreningens hjemsted er: Århus Kommune Foreningen er stiftet: 5. november Formål Foreningens formål er, at fremme og styrke arbejdsgivernes organisering og kollegiale sammenhold til varetagelse af deres fælles interesser i alle spørgsmål vedrørende arbejdsforhold og uddannelse m.v. Dette formål søges bl.a. opnået ved: 1. at foreningen på medlemmernes vegne indgår kollektive overenskomster om løn- og arbejdsvilkår med de modstående lønmodtagerorganisationer, 2. at foreningen bistår medlemmerne med at hævde sådanne overenskomster, herunder repræsentere medlemmerne under den fagretlige behandling af uoverensstemmelser med lønmodtagerne og disses organisationer.

2 2 Ved løsning af spørgsmål vedrørende arbejdsforhold og uddannelse m.v. kan dette ske i nært samarbejde med relevante brancheorganisationer. 3 Tilslutning til hovedorganisation Bestyrelsen bemyndiges til at indmelde (henholdsvis udmelde) foreningen i eller tilslutte sig andre sammenslutninger af arbejdsgiverorganisationer og til at foretage de ved sådan sammenslutning nødvendiggjorte ændringer i nærværende vedtægter. 4 MEDLEMSKAB Stk. 1 Som medlemmer af arbejdsgiverforeningen kan optages enhver virksomhed, hvis den opfylder følgende almindelige betingelser: a) Den skal drive lovlig virksomhed i tilknytning til følgende og beslægtede erhvervsområder: 1. Land- og Skovbrug 2. Maskinstationer 3. Gartnerier og Planteskoler 4. Beslægtede virksomheder samt industrier med produktion eller forarbejdning af gartneriske, animalske eller vegetabilske produkter. Endvidere rådgivnings-, forsynings-, salgs- og servicevirksomheder bredt set. b) Virksomheden skal jævnligt beskæftige fremmed arbejdskraft. c) Den og dens indehavere for et selskabs vedkommende dets direktør skal have fuld rådighed over deres bo. d) Virksomhedens adresse skal ikke nødvendigvis være i Danmark. Virksomheder skal være medlem med samtlige afdelinger/ejendomme inden for foreningens virkeområde.

3 3 Bestyrelsen afgør, hvorvidt et medlem kan optages, men såfremt optagelse nægtes, kan den pågældende indanke sagen til generalforsamlingens afgørelse. Sager af denne art kan ikke indbringes for de almindelige domstole. Al kommunikation mellem foreningen og dens medlemmer foregår på dansk. Dette gælder også for medlemmer med adresse i udlandet. Stk. 2. Æresmedlemmer kan udnævnes på generalforsamlingen på bestyrelsens forslag. 5 Kontingent Stk. 1. Kontingentet beregnes af den løn der af virksomhederne er udbetalt til arbejdere og funktionærer i det forløbne kalenderår. Ved indmeldelse af en nystartet virksomhed betales kontingent ud fra en forventet normallønsum til arbejdere og funktionærer. I tvivlstilfælde afgøres kontingentberegningen endeligt af bestyrelsen. I den kontingentpligtige arbejdsløn medtages alle lønandele, herunder også sådanne ydelser som f.eks. anciennitetstillæg, overtidsbetaling, holddriftstillæg, bonus, arbejdsmarkedspension, frivillig pension og ATP m.v., samt feriepenge, dvs. al udbetalt A-løn. Ved beregning af den udbetalte arbejdsløn medregnes ikke løn til ejerne, men derimod arbejdsløn udbetalt til samtlige medarbejdere. Undtaget er kun elever under 25 år, som arbejdsgiveren får bidragsfritagelse for i Arbejdsgivernes Elevrefusion (AER). Stk. 2. Medlemmerne er forpligtet til hvert år den 1. februar til foreningens sekretariat at indsende skriftlig oplysning om den udbetalte arbejdsløns størrelse. Arbejdslønnens størrelse kan kræves dokumenteret. Gives oplysningen om den udbetalte arbejdsløn ikke rettidigt, fastsætter bestyrelsen medlemskontingentets størrelse skønsmæssigt. Stk. 3. Bestyrelsen fastsætter minimumskontingentet. Stk. 4. Skyldigt kontingent og bidrag til barseludligning kan inddrives ad rettens vej.

4 4 6 Indmeldelse Stk. 1. Indmeldelse i foreningen sker skriftligt til foreningens sekretariat og har virkning, jf. dog 4, fra den dag, den modtages. Ved indmeldelse i et regnskabsår betales forholdsmæssigt kontingent. Enhver virksomhed, der er medlem i GLS-A, er samtidig omfattet af GLS- A-Barseludligning og bidrager hertil, jf. vedtægterne for GLS-A- Barseludligning. Stk. 2. Medlemmerne hæfter ikke for de af foreningen indgåede forpligtigelser. Foreningen hæfter alene med de foreningen tilhørende midler. Stk. 3. En i konflikt værende arbejdsgiver kan ikke optages som medlem, så længe konflikten varer. 7 Udmeldelse Stk. 1. Udmeldelse af foreningen sker skriftligt med mindst 6 måneders varsel til en 1. januar. I tilfælde af virksomhedsændring og lignende kan udmeldelse dog efter omstændighederne ske med kortere varsel, såfremt bestyrelsen godkender dette. Når en udmeldelse er godkendt, tilstilles der den udmeldte en skriftlig bekræftelse på udmeldelsen. Kontingent betales indtil den af bestyrelsen godkendte udmeldelsesdag. Bidrag til GLS-A-Barseludligning betales indtil samme udmeldelsesdag. Såfremt der er betalt forud for udmeldelsesdagen refunderes bidraget forholdsmæssigt. Stk. 2. Et medlemsskabs ophør frigør ikke den pågældende virksomhed for forpligtelsen til at betale kontingent for hele den tid, som medlemskabet varer, indtil udløbet af den lovlige udmeldelsesfrist. I tilfælde af slettelse af andre grunde end kontingentrestance eller eksklusion, til og med udtrædelsesdagen.

5 5 Er et medlem udmeldt, slettet eller ekskluderet af foreningen kan det ikke senere genoptages uden mod betaling af mulig restance sammenhold dog med 8, slettelse og i tilfælde af eksklusion ( 9) tillige uden at det forhold, der har givet anledning til eksklusionen er ordnet på en efter bestyrelsens skøn tilfredsstillende måde. Et medlemskabs ophør giver ikke det udtrædne medlem krav på udbetaling af nogen del af foreningens formue. Stk. 3. Udtrædelse kan ikke finde sted under en arbejdskonflikt. 8 Slettelse Bestyrelsen kan beslutte, at et medlemskab slettes a) når betingelsen for at blive optaget som medlem af foreningen, jf. 4 ikke længere er til stede, eller b) når medlemmet har pådraget sig restance og trods påkrav ikke har betalt indenfor de i opkrævningen angivne tidsfrister. Slettes et medlemskab i henhold til punkt a) på grund af betalingsstandsning, konkurs, tvangsakkord eller når et dødsbo er taget under behandling som gældsfragåelsesbo, ophører medlemskabet fra henholdsvis den dag betalingsstandsning anmeldes, konkursdekret afsiges, forhandling om tvangsakkord åbnes eller et dødsbo tages under behandling som gældsfragåelsesbo, medmindre boet inden 3 uger herefter erklærer, at det vil indtræde i medlemsforholdet. 9 Eksklusion Bestyrelsen kan ekskludere et medlem, som enten overtræder foreningens vedtægter, modarbejder foreningen eller kommer i kontingentrestance. Den pågældende kan indanke eksklusionen for den først kommende generalforsamling, hvor medlemmet har ret til at være til stede og tale sin sag. Sagen kan ikke indbringes for de almindelige domstole.

6 6 10 Ordinær generalforsamling Stk. 1. Den ordinære generalforsamling afholdes inden 10. april. Generalforsamlingen er i alle foreningens anliggender øverste myndighed inden for de af vedtægterne fastsatte grænser. Mødeberettiget på generalforsamlingen er indehavere eller ledere (direktører eller ligestillede) af de foreningen tilsluttede virksomheder. På generalforsamlingen stemmes ved personlig nærværelse eller gennem skriftlig fuldmagt til en anden mødeberettiget person. Èn person kan dog maksimalt medbringe 3 fuldmagter. Generalforsamlingens forhandlinger ledes af en dirigent, der ikke må være medlem af bestyrelsen. Beslutninger på generalforsamlingen træffes bortset fra de i 10, stk. 2 og 18 nævnte beslutninger- ved simpelt stemmeflertal. Stk. 2. Til beslutninger om vedtægtsændringer kræves 2/3 majoritet af de afgivne stemmer. Stk. 3. Afstemning sker efter dirigentens bestemmelse ved håndsoprækning eller skriftligt, dog kan to af bestyrelsen eller 10 stemmeberettigede deltagere i generalforsamlingen kræve skriftlig afstemning. Såfremt medlemsgruppens samlede repræsentation i bestyrelsen nedsættes på baggrund af gruppens lønsum (jf. 12 stk. 1, 5. sætning), er alle medlemsgruppens bestyrelsesmedlemmer på valg det pågældende år (for de respektive resterende valgperioder). Tilsvarende gør sig ikke gældende, hvis medlemsgruppen øger sin bestyrelsesrepræsentation i henhold til 12 stk. 1, 5. sidste sætning. Stk. 4. Ved skriftlige afstemninger har hvert medlem 1 stemme pr. påbegyndt kr. indbetalt kontingent. Stk. 5. Indkaldelse med dagsorden skal ske skriftligt med mindst 14 dages varsel til hvert medlem.

7 Generalforsamlingens dagsorden skal indeholde: 7 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse og godkendelse af beretning 3. Aflæggelse og godkendelse af det reviderede årsregnskab 4. Godkendelse af budget og kontingent for det løbende år 5. Behandling af forslag fra bestyrelsen 6. Behandling af indkomne forslag fra medlemmerne 7. Valg af bestyrelsesmedlemmer 8. Valg af revisor 9. Eventuelt For at forslag til punkt 6 kan komme til behandling, skal forslagene indsendes skriftligt til foreningen inden 1. februar. 11 Ekstra ordinær generalforsamling Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når bestyrelsen finder det nødvendigt, eller når mindst 50 medlemmer skriftligt forlanger det med angivelse af hvilket emne, der ønskes behandlet. Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling sker med angivelse af dagsordenen. Varslet fastsættes i hvert enkelt tilfælde af bestyrelsen. Er det efter begæring fra medlemmer, skal bestyrelsen indkalde til ekstraordinær generalforsamling inden for en måned efter modtagelse af begæringen. Afstemningsreglerne for den ordinære generalforsamling finder også anvendelse ved ekstraordinære generalforsamlinger. 12 Bestyrelsen Med virkning fra og med generalforsamlingen den 7 marts 2012 består bestyrelsen af 9 medlemmer. (3 fra land- og skovbrug, 1 fra maskinstationer, 2 fra gartnerier og planteskoler samt 3 fra agroindustriområdet). Funktionstiden er 3 år og genvalg kan finde sted. Hvert år er 3 bestyrelsesmedlemmer på valg.

8 8 Bestyrelsesposterne fordeles forholdsmæssigt mellem de i 4 nævnte 4 medlemsgrupper efter udbetalt arbejdsløn som den enkelte medlemsgruppe repræsenterer. Denne repræsentation revideres hvert 3. år på grundlag af udbetalt lønsum i det foregående år, dog første gang ved første ordinære generalforsamling efter 1. januar 2015 på baggrund af gruppernes lønsummer i kalenderåret Bestyrelsen kan supplere sig for max. 1 år ad gangen med observatører uden stemmeret. Medlemmer af bestyrelsen skal inden 1. januar meddele, hvorvidt man modtager genvalg. Straks derefter skal medlemmerne informeres om - at forslag til kandidater skal indsendes inden 1. februar - hvilke bestyrelsesmedlemmer, der er på valg - hvilke bestyrelsesmedlemmer, der modtager eller ikke modtager genvalg Forslag til kandidater til bestyrelsesvalget udover de af bestyrelsen, der modtager genvalg skal være sekretariatet i hænde senest d. 1. februar og skal være underskrevet af medlemmer, der repræsenterer mindst 3 stemmer indenfor det pågældende medlemsområde samt af den/de foreslåede kandidat/er. I det tilfælde, at der fra medlemskredsen ikke er indsendt det antal kandidater til bestyrelsesvalget, som vedtægterne kræver, skal bestyrelsen foreslå det manglende antal kandidater til bestyrelsesvalget. Af indvarslingen til generalforsamlingen skal fremgå, hvilke kandidater der er opstillet til bestyrelsesvalget. Hver medlemsgruppe (jf. vedtægternes 4) vælger selvstændigt sine bestyrelsesmedlemmer. Kun medlemmer indenfor den enkelte medlemsgruppe kan deltage i valghandlingen (dvs. foreslå, opstille og vælge bestyrelsesmedlemmer) for den respektive medlemsgruppe. Stk. 2. Bestyrelsen konstituerer sig selv umiddelbart efter generalforsamlingen. Bestyrelsen fastlægger selv sin forretningsorden.

9 9 Stk. 3. I tilfælde af vakance, kan bestyrelsen supplere sig for tiden indtil førstkommende ordinære generalforsamling. Den nyvalgte indgår i den afgåedes turnus. Stk. 4. Bestyrelsesmøde afholdes, når formanden finder det fornødent, eller når mindst tre bestyrelsesmedlemmer skriftligt fremsætter begæring herom. Dagsorden skal angives. Ved bestyrelsesmøderne er bestyrelsen beslutningsdygtig, når over halvdelen af dens medlemmer, deriblandt formand eller i dennes forfald næstformanden er til stede. Alle beslutninger i bestyrelsen træffes ved simpel stemmeflerhed. I tilfælde af stemmelighed er formandens eller i dennes forfald næstformandens stemme afgørende. Stk. 5. Bestyrelsen vælger foreningens repræsentanter til de udvalg m.v., hvor foreningen er repræsenteret. Stk. 6. I forbindelse med overenskomstforhandlingerne kan bestyrelsen nedsætte udvalg inden for de i 4 nævnte medlemsgrupper til varetagelse af interesserne ved forhandlinger med modstående fagforbund. Stk. 7. Bestyrelsesmedlemmer eller andre inden for foreningen, som efter bestyrelsens opfordring påtager sig et arbejde i foreningens tjeneste, får diæter og rejsepenge betalt efter regler, fastsat af bestyrelsen. Stk. 8. Et bestyrelsesmedlem må ikke deltage i behandlingen af spørgsmål om aftaler mellem foreningen og ham selv eller om søgsmål mod ham selv eller om aftale mellem foreningen og tredjemand, hvis han deri har en væsentlig individuel interesse, der kan være stridende mod foreningens. Stk. 9. Der føres referat over forhandlingerne på bestyrelsens møder. Stk. 10. Bestyrelsen kan vedtage iværksættelse af arbejdsstandsning (lockout og boykot).

10 10 13 Administration Stk. 1. Til varetagelse af foreningens daglige drift og administration oprettes et sekretariat. Med ansvar for ledelsen af arbejdet på sekretariatet ansætter bestyrelsen en direktør, der i samråd med bestyrelsen ansætter fornøden lønnet arbejdskraft til foreståelse af arbejdet på sekretariatet. Stk. 2. Bestyrelsen kan ved formandens og næstformandens underskrift meddele prokura. Ved køb, afhændelse og pantsætning af fast ejendom samt optagelse af lån, kræves underskrift af bestyrelsen. Stk. 3. Foreningen hæfter alene for sine forpligtigelser med egne midler. Der påhviler ikke foreningens medlemmer eller bestyrelse nogen personlig hæftelse. 14 Overenskomstforhold m.v. Stk. 1. Foreningen er berettiget til på medlemmernes vegne at indgå bindende aftaler og overenskomster med lønmodtagernes organisationer, og medlemmerne er forpligtet til at overholde sådanne aftaler og overenskomster. Bestyrelsen fører forhandlinger med lønmodtagernes organisationer på foreningens medlemmers vegne og er bemyndiget til at afslutte og opsige overenskomster om arbejdsforhold, herunder arbejdstid og arbejdsløn. Beslutninger om ændringer i bestående overenskomster eller beslutninger, der kan medføre arbejdsstandsninger, er bestyrelsen berettiget, men ikke forpligtet til at lade afgøre ved urafstemning. Stk. 2. Enhver uenighed af faglig karakter, der ikke kan løses lokalt mellem et af foreningens medlemmer og dets medarbejdere angående forståelsen af indgåede overenskomster, skal indberettes til foreningen. Drejer uenigheden sig om løn- eller arbejdsforhold, eller henviser medarbejderne sagen til deres organisation eller udelukkende vil forhandle gennem den eller dog med dens hjælp, skal foreningens bistand påkaldes. Hvor foreningens bistand påkaldes, er det dens pligt at søge de foreliggende stridsspørgsmål bilagt efter gældende fagretlige regler. Foreningens repræ-

11 11 sentanter er under fagretlig behandling berettiget til endeligt at afslutte tvister på medlemmernes vegne. Stk. 3. Foreningens medlemmer må ikke uden bestyrelsens samtykke indgå overenskomster hverken med organiserede eller uorganiserede medarbejdere. Stk. 4. Enhver arbejdsstandsning skal straks indberettes til foreningens sekretariat, og medlemmet må i tilfælde af arbejdsstandsning ikke selv forhandle med de strejkende eller disses repræsentanter. 15 Medlemmernes pligter Medlemmerne er i alle henseender forpligtet til at overholde såvel foreningens som tilsluttede hovedorganisations vedtægter og bestemmelser, ligesom medlemmerne er forpligtet til at overholde de af foreningen og tilsluttede hovedorganisation med de modstående lønmodtagerorganisationer indgåede aftaler og kollektive overenskomster samt i øvrigt at efterkomme de af foreningen og tilsluttede organer lovligt udstedte pålæg. 16 Regnskab Foreningens regnskabsår følger kalenderåret og regnskabet skal revideres af statsautoriseret revisor. 17 Foreningens formue Foreningens formue skal være anbragt på betryggende vis. Udmeldte, slettede eller ekskluderede medlemmer har intet krav på nogen andel af foreningens formue. 18

12 12 Opløsning Til foreningens opløsning kræves mindst 2/3 majoritet af samtlige foreningens medlemmer. Er 2/3 af medlemmerne ikke til stede ved generalforsamlingen, kan bestyrelsen senest 30 dage efter indkalde til en ny generalforsamling, hvor opløsningen kan vedtages med 2/3 af de tilstedeværende stemmer. Ved foreningens opløsning skal den generalforsamling, der træffer afgørelse herom, samtidig træffe beslutning om, hvorledes der skal forholdes med foreningens formue. 19 Ikrafttrædelse Nærværende vedtægter træder i kraft med virkning fra 7. marts 2012.

Vedtægter for Brancheforeningen for Vask og Tekstiludlejning

Vedtægter for Brancheforeningen for Vask og Tekstiludlejning Vedtægter for Brancheforeningen for Vask og Tekstiludlejning 1. Kapitel A Navn, hjemsted og formål 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Brancheforeningen for Vask og Tekstiludlejning (BVT). Dens hjemsted

Læs mere

Bech-Bruun Dragsted V E D T Æ G T E R. for. IT-foreningen Alexandra. Maj 2004

Bech-Bruun Dragsted V E D T Æ G T E R. for. IT-foreningen Alexandra. Maj 2004 Bech-Bruun Dragsted Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus C Tlf. 89 31 00 00 Fax 89 31 01 01 J.nr. 021577-0010 jbs/spe/jn V E D T Æ G T E R for IT-foreningen Alexandra Maj 2004 standardbreve1 K A P

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum 1 Navn, formål og hjemsted: Foreningens navn er Støtteforeningen for Hornbæk Kunstmuseum og dens hjemsted er Hornbæk. Foreningens adresse er hos den til

Læs mere

Vedtægter for. Side 1 af 8

Vedtægter for. Side 1 af 8 Vedtægter for Side 1 af 8 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Vagt- og SikkerhedsIndustrien. Foreningens hjemsted er København. 2. Formål Foreningen har til formål at samle virksomheder inden for vagt-

Læs mere

Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011)

Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011) Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011) 1 Navn og hjemsted Laugets navn er Stenhuggerlauget og med binavnene Stenhuggerlauget i Danmark, Stenhuggersektionen og Stenhuggersektionen under Dansk

Læs mere

Vedtægter for Procesindustrien

Vedtægter for Procesindustrien Procesindustrien 1787 København V proces.di.dk pi@di.dk Vedtægter for Procesindustrien Vedtaget på foreningens stiftende Generalforsamling den 16. november 1989 Ændringer vedtaget på Generalforsamlingen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PLASTINDUSTRIEN

VEDTÆGTER FOR PLASTINDUSTRIEN VEDTÆGTER FOR PLASTINDUSTRIEN 11. MAJ 2005 VEDTÆGTER FOR PLASTINDUSTRIEN I DANMARK 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Plastindustrien i Danmark. Som forkortelse anvendes navnet Plastindustrien. Foreningens

Læs mere

Love. for DANSKE KLOAKMESTRE

Love. for DANSKE KLOAKMESTRE Love for DANSKE KLOAKMESTRE 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Kloakmestre, med binavn Foreningen af Autoriserede Kloakmestre i Danmark. Foreningens hjemsted er København. 2 Foreningens formål

Læs mere

danske taxivognmænds arbejdsgiverforening Rosenlunds Alle 8 2720 Vanløse Tlf. 38 71 80 00 www.dta-taxi.dk Vedtægter

danske taxivognmænds arbejdsgiverforening Rosenlunds Alle 8 2720 Vanløse Tlf. 38 71 80 00 www.dta-taxi.dk Vedtægter danske taxivognmænds arbejdsgiverforening Rosenlunds Alle 8 2720 Vanløse Tlf. 38 71 80 00 www.dta-taxi.dk Vedtægter Vedtægterne er vedtaget på foreningens ordinære generalforsamling d. 13. april 2012.

Læs mere

Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet

Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet 23.04.2008 1. FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er De Frie Producenter stiftet 23.04.2008. Foreningens hjemsted er Gentofte Kommune. 2. FORENINGENS

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AUTOBRANCHENS ARBEJDSGIVERFORENING

VEDTÆGTER FOR AUTOBRANCHENS ARBEJDSGIVERFORENING VEDTÆGTER FOR AUTOBRANCHENS ARBEJDSGIVERFORENING 1. Navn og hjemsted Arbejdsgiverforeningens navn er AutoBranchens Arbejdsgiverforening. Foreningens domænenavn er registreret som www.abaf.dk. Arbejdsgiverforeningens

Læs mere

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret 25.02.2019) 1 Navn, hjemsted og formål Klubbens navn er Frederikshavn Kajakklub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune. Klubben er stiftet den 5. marts

Læs mere

VEDTÆGTER for FORENINGEN

VEDTÆGTER for FORENINGEN VEDTÆGTER for FORENINGEN CENTER for UNGDOMSFORSKNING Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 29. november 1999. Senest ændret på den 14. generalforsamling den 22. marts 2012. 2 VEDTÆGTER for FORENINGEN

Læs mere

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Socialt Udviklingscenter, SUS. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Formål Socialt Udviklingscenter SUS er

Læs mere

NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Navn Hjemsted Formål... 3 AKT S ORGANISATORISKE TILHØRSFORHOLD DI og DA...

NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Navn Hjemsted Formål... 3 AKT S ORGANISATORISKE TILHØRSFORHOLD DI og DA... 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL... 3 1. Navn... 3 2. Hjemsted... 3 3. Formål... 3 AKT S ORGANISATORISKE TILHØRSFORHOLD... 4 4. DI og DA... 4 5. DIs hjælpefonde... 4 MEDLEMSKAB... 4 6. Medlemskab... 4 7. Beregningsgrundlag

Læs mere

Vedtægter. for Gulvsektionen under Dansk Byggeri

Vedtægter. for Gulvsektionen under Dansk Byggeri Maj 2015 Vedtægter for Gulvsektionen under Dansk Byggeri 1 / 8 Indhold 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemsforhold 4 Ophør 5 Medlemmets forpligtelser 6 Eksklusion 7 Generalforsamling 8 Bestyrelsen 9 Regnskab

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN CENTER FOR UNGDOMSFORSKNING

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN CENTER FOR UNGDOMSFORSKNING VEDTÆGTER FOR FORENINGEN CENTER FOR UNGDOMSFORSKNING Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 29. november 1999. Senest ændret på den 17. generalforsamling den 25. marts 2015. Navn, hjemsted, stiftelse

Læs mere

Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark. Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30.

Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark. Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30. Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30. april 2014 1. Navn, formål og hjemsted Foreningens navn er WSPA Danmark. Med virkning

Læs mere

Forslag til nye Vedtægter

Forslag til nye Vedtægter Snekkersten Borgerforening Forslag til nye Vedtægter Vedtægter for Snekkersten Borgerforening (SBF) 1. Foreningens navn og hjemsted. Foreningens navn er Snekkersten Borgerforening og den er stiftet den

Læs mere

Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker

Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker 1 Foreningens navn Foreningens navn er Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker. 2 Formål Foreningens formål er at sikre, at

Læs mere

VEDTÆGTER UDKAST FOR. Foreningen SENDESAMVIRKET [INDSÆT NAVN] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5

VEDTÆGTER UDKAST FOR. Foreningen SENDESAMVIRKET [INDSÆT NAVN] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5 K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5 DK-2100 KØBENHAVN Ø TEL. +45 70 12 12 11 FAX. +45 70 12 13 11 UDKAST VEDTÆGTER FOR Foreningen SENDESAMVIRKET [INDSÆT NAVN] C V R

Læs mere

Vedtægter for PRIMO DANMARK

Vedtægter for PRIMO DANMARK Vedtægter for PRIMO DANMARK Foreningen til fremme af risikoledelse i den offentlige sektor som vedtaget den 27. maj 2005. Ændret på den ordinære generalforsamling den 6. december 2006. Ændret på den ordinære

Læs mere

VEDTÆGTER. for. foreningen. Private golfbaner NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. Foreningens navn er Private golfbaner

VEDTÆGTER. for. foreningen. Private golfbaner NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. Foreningens navn er Private golfbaner VEDTÆGTER for foreningen Private golfbaner NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Private golfbaner Foreningens hjemsted er Hørsholm Kommune. 2 Foreningens formål er at varetage fælles interesser

Læs mere

Vedtægt for Sundhed Danmark

Vedtægt for Sundhed Danmark Vedtægt for Sundhed Danmark 1 Foreningens navn 1.1 Foreningens navn er Sundhed Danmark 1.2 Foreningen kan derudover bruge Foreningen af danske sundhedsvirksomheder i sin kommunikation 2 Formål 2.1 Foreningen

Læs mere

VEDTÆGTER. for MEJERIBRUGETS ARBEJDSGIVERFORENING

VEDTÆGTER. for MEJERIBRUGETS ARBEJDSGIVERFORENING VEDTÆGTER for MEJERIBRUGETS ARBEJDSGIVERFORENING 1.0 Navn, hjemsted og organisationsforhold 1.1 Foreningens navn er Mejeribrugets Arbejdsgiverforening. 1.2 Foreningens hjemsted er i København. 1.3 Foreningen

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987.

V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987. V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987. Ændret på generalforsamlingen den 20. marts 2006. Ændret på generalforsamlingen den 20. marts 2007. Kapitel 1: Indledende

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR F O R E N I N G E N O U T D O O R - C A M P I N G - F E - R I E - F R I T I D, F. M. B. A

V E D T Æ G T E R FOR F O R E N I N G E N O U T D O O R - C A M P I N G - F E - R I E - F R I T I D, F. M. B. A V E D T Æ G T E R FOR F O R E N I N G E N O U T D O O R - C A M P I N G - F E - R I E - F R I T I D, F. M. B. A 1. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1. Foreningens navn er "Foreningen Outdoor-Camping-Ferie-Fritid,

Læs mere

1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH.

1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH. 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH. Foreningens hjemsted er København. 2. Formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 Vedtægter Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Landboforeningen Odder - Skanderborg Foreningens hjemsted er Odder kommune. Foreningen er dannet ved

Læs mere

Vedtægter. for. Sydvestjydsk Arbejdsgiverforening. For Handel og Servicefag

Vedtægter. for. Sydvestjydsk Arbejdsgiverforening. For Handel og Servicefag Vedtægter for Sydvestjydsk Arbejdsgiverforening For Handel og Servicefag Sydvestjydsk Arbejdsgiverforening for handel og servicefag Indholdsfortegnelse Afsnit A Navn, hjemsted og formål 1 Navn og hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Danish Offshore Industry

VEDTÆGTER. for. Danish Offshore Industry VEDTÆGTER for Danish Offshore Industry 2003 (Revideret 07.06.2007) INDHOLDSFORTEGNELSE KAPITEL A: NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL... 2 1 FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED... 2 2 FORMÅL... 2 KAPITEL B: FORENINGENS

Læs mere

Vedtægter for PRIMO DANMARK

Vedtægter for PRIMO DANMARK Vedtægter for PRIMO DANMARK Foreningen til fremme af risikoledelse i den offentlige sektor som vedtaget den 27. maj 2005. Ændret på den ordinære generalforsamling den 6. december 2006. Ændret på den ordinære

Læs mere

Love for DANSKE KLOAKMESTRE

Love for DANSKE KLOAKMESTRE Love for DANSKE KLOAKMESTRE 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Kloakmestre, med binavn Foreningen af Autoriserede Kloakmestre i Danmark. Foreningens hjemsted er København. 2 Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune.

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. Side 1 af 5 Vedtægter for Aarhus Bridgeklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at samle bridgeinteresserede

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse.

VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse. VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR 1 Klubbens navn er GOLF CLUB DANOIS, Côte d Azur. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse. Det er klubbens formål at skabe gode muligheder

Læs mere

Stk. 2. Foreningens formål søges opnået ved at indgå overenskomster og aftaler om medlemmernes honorar- og arbejdsforhold m.v.

Stk. 2. Foreningens formål søges opnået ved at indgå overenskomster og aftaler om medlemmernes honorar- og arbejdsforhold m.v. Navn 1. Foreningens navn: Tolkeforeningen. Formål 2. Foreningens formål er på partipolitisk uafhængigt grundlag at værne og fremme medlemmernes branchemæssige, økonomiske og sociale interesser i forhold

Læs mere

VEDTÆGTER SKIVERIDEKLUB JANUAR 2018

VEDTÆGTER SKIVERIDEKLUB JANUAR 2018 VEDTÆGTER SKIVERIDEKLUB JANUAR 2018 1 NAVN OG HJEMSTED Klubbens navn: Forkortelse: Klubbens hjemsted: Skive Rideklub SKRK Flyvej 18 7800 Skive Klubbens stiftelsesdato: 20.11-1975 2 FORMÅL Klubbens formål

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R B A G E N K O P E R H V E R V S F O R E N I N G

V E D T Æ G T E R F O R B A G E N K O P E R H V E R V S F O R E N I N G Advokat Susanne Bundgaard Møller Torvet 2 5900 Rudkøbing tlf 62 51 10 32 J.nr. 3-11-16893 (UDKAST af den 16/5 2006) Formateret: Lige margener V E D T Æ G T E R F O R B A G E N K O P Formateret: Engelsk

Læs mere

Foreningen har til formål at virke for alle forhold af relevans for danske svømmebade, herunder at:

Foreningen har til formål at virke for alle forhold af relevans for danske svømmebade, herunder at: Dansk Svømmebadsteknisk Forening Vedtægter 1. Navn Foreningens navn er Dansk Svømmebadsteknisk Forening. Over for udlandet benævnes foreningen Danish Association for the Technology of Swimming Pools og

Læs mere

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet Vedtægter for Broholmerselskabet 1. Navn og hjemsted. Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet 20.4.1979. Stk. 2. Selskabets hjemsted er formandens

Læs mere

Love & Vedtægter. Side 1 af 6

Love & Vedtægter. Side 1 af 6 Love & Vedtægter Forening og formål 1 Foreningen navn er Kastrup Gymnastik Forening af 1966 (KG66) herefter kaldet foreningen. Foreningens hjemsted er Tårnby Kommune. Foreningen er stiftet den 9. november

Læs mere

Vedtægter for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn

Vedtægter for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn Vedtægter for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn. Haandværkerforeningens hjemsted er København. Formål 2 Haandværkerforeningens

Læs mere

Vedtægter for foreningen Maskinleverandørerne - Park, Vej & Anlæg

Vedtægter for foreningen Maskinleverandørerne - Park, Vej & Anlæg Navn Vedtægter for foreningen Maskinleverandørerne - Park, Vej & Anlæg 1 Foreningens navn er "Maskinleverandørerne Park, Vej & Anlæg. Foreningen er stiftet den 8. september 2004 med ikrafttræden den 1.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FOR BEVARINGSVÆRDIGE BYGNINGER

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FOR BEVARINGSVÆRDIGE BYGNINGER VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FOR BEVARINGSVÆRDIGE BYGNINGER Foreningen 1. Foreningen for Bevaringsværdige Bygninger er en sammenslutning af private ejere af bevaringsværdige bygninger i Danmark. Ved bevaringsværdige

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus

Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus Som vedtaget den 25/2 2016 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er Foreningen Glostrup Kulturhus. Stk. 2: Foreningen Glostrup Kulturhus har hjemsted i

Læs mere

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Nuværende vedtægter 1 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 2 Formål Foreningen har som formål: At

Læs mere

Vedtægter for Vejle Fredericia Landboforening

Vedtægter for Vejle Fredericia Landboforening Vedtægter for Vejle Fredericia Landboforening 1 Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Vejle-Fredericia Landboforening. Sekretariats-adresse: LandbrugetsHus, Erhvervsbyvej 13, 8700 Horsens Formål 2 Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 Formål Foreningen har som formål: At drive Frivilligcenter

Læs mere

VEDTÆGTER. FOR DPA Danish Promotion Association CVR-nr

VEDTÆGTER. FOR DPA Danish Promotion Association CVR-nr VEDTÆGTER FOR DPA Danish Promotion Association CVR-nr. 27490379 1 Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er: DPA Danish Promotion Association. Foreningens hjemsted er: Næstved. Formål 2 Foreningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB

VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB Helsingør Sejlklub Vedtægter af 26. marts 2019 Side 1 af 7 1. KLUBBENS NAVN 1.1 Klubbens navn er HELSINGØR SEJLKLUB, med binavnet Helsingør Amatør Sejlklub. Klubben er

Læs mere

Vedtægter for Danske Populær Autorer

Vedtægter for Danske Populær Autorer Vedtægter for Danske Populær Autorer 1. FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1. Foreningens navn er Danske Populær Autorer (DPA). 1.2. DPA er en interesseorganisation for ophavsmænd m/k til værker inden

Læs mere

Foreningens vedtægter

Foreningens vedtægter Foreningens vedtægter 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Den Danske Vedligeholdsforening, som kan forkortes DDV. Over for udlandet benævnes foreningen Danish Maintenance Society. Foreningens hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Ringkøbing og Omegns Rideklub - ROK

Vedtægter for Ringkøbing og Omegns Rideklub - ROK Vedtægter for Ringkøbing og Omegns Rideklub - ROK 2015 1 Klubbens navn er Ringkøbing og Omegns Rideklub, forkortet ROK. Klubbens hjemsted er Ringkøbing-Skjern kommune. Klubben er stiftet 1965 og fusioneret

Læs mere

VEDTÆGTER. For beboer repræsentationen Vestervang 2A-6B, Roskilde vej 185A-185B og Valby Langgade 258 og 260

VEDTÆGTER. For beboer repræsentationen Vestervang 2A-6B, Roskilde vej 185A-185B og Valby Langgade 258 og 260 VEDTÆGTER For beboer repræsentationen Vestervang 2A-6B, Roskilde vej 185A-185B og Valby Langgade 258 og 260 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Vesterled beboerrepræsentation efterfølgende kaldet Foreningen.

Læs mere

Vedtægter. 1. Navn og hjemsted

Vedtægter. 1. Navn og hjemsted Vedtægter 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Hundested By & Erhverv. 1.2 Foreningens hjemsted er 3390 Hundested, og foreningens adresse er formandens bopæl. 2.1 Foreningens formål er: 2. Formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

Vedtægter for Danske Bygningskonsulenter (DBK)

Vedtægter for Danske Bygningskonsulenter (DBK) Vedtægter for Danske Bygningskonsulenter (DBK) Indhold 1. Navn og hjemsted 2. Formål 3. Medlemmer 4. Udmeldelse og ophør 5. Medlemmernes forpligtelser 6. Kontingent og opsigelsesvarsel 7. Eksklusion 8.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG BILAG 1 VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG I venstre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs gældende vedtægter. I højre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs bestyrelses oplæg til vedtægtsændringer i henhold

Læs mere

Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub

Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub 1 Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub 1 Navn og hjemsted: Hellerup Fægte-Klub er stiftet den 18. november 1944 og har hjemsted i Gentofte Kommune. Foreningen er tilsluttet Dansk Fægte-Forbund under Danmarks

Læs mere

Indeks. 1 Navn, hjemsted og formål. 2 Optagelses kriterier. 3 Medlems forpligtigelser. 4 Eksklusion. 5 Bestyrelsen. 6 Sekretariatet.

Indeks. 1 Navn, hjemsted og formål. 2 Optagelses kriterier. 3 Medlems forpligtigelser. 4 Eksklusion. 5 Bestyrelsen. 6 Sekretariatet. Vedtægter for Indeks 1 Navn, hjemsted og formål 2 Optagelses kriterier 3 Medlems forpligtigelser 4 Eksklusion 5 Bestyrelsen 6 Sekretariatet 7 Møder 8 Foreningens forpligtigelser 9 Generalforsamlingens

Læs mere

VEDTÆGTER for Ikast Biografforening

VEDTÆGTER for Ikast Biografforening VEDTÆGTER for Ikast Biografforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Ikast Biografforening, og dens hjemsted er Ikast Brande Kommune. 2. Foreningens formål Foreningens formål er at drive biograf

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANMARKS MEJERITEKNISKE SELSKAB

VEDTÆGTER FOR DANMARKS MEJERITEKNISKE SELSKAB VEDTÆGTER FOR DANMARKS MEJERITEKNISKE SELSKAB Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 1. oktober 1942, med ændringer på ordinære og ekstraordinære generalforsamlinger henholdsvis 26. september

Læs mere

V E D T Æ G T E R for Dansk Byggeri, Nedbrydningssektionen

V E D T Æ G T E R for Dansk Byggeri, Nedbrydningssektionen V E D T Æ G T E R for Dansk Byggeri, Nedbrydningssektionen Sektionens navn er DANSK BYGGERI, NEDBRYDNINGSSEKTIONEN. Dens hjemsted er Dansk Byggeri, Nørre Voldgade 106, 1015 København K. 1. 2. Sektionens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. RÅBYLILLE VANDVÆRK A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR. RÅBYLILLE VANDVÆRK A.m.b.a. a.m.b.a VEDTÆGTER FOR RÅBYLILLE VANDVÆRK A.m.b.a. 1 Navn og hjemsted 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Andelsselskabet Råbylille Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted

Læs mere

Vedtægter. for Christiansbjerg Idrætsforening. Indholdsfortegnelse:

Vedtægter. for Christiansbjerg Idrætsforening. Indholdsfortegnelse: Vedtægter for Christiansbjerg Idrætsforening Indholdsfortegnelse: 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskab 4 Indmeldelse 5 Udmeldelse 6 Kontingent 7 Restance 8 Udelukkelse og eksklusion 9 Ordinær generalforsamling

Læs mere

Vedtægt for ATAX. rutekørsel og/eller fjernbuskørsel) jfr. lov om trafikselskaber 19 og/eller turistkørsel, indenfor landets grænser.

Vedtægt for ATAX. rutekørsel og/eller fjernbuskørsel) jfr. lov om trafikselskaber 19 og/eller turistkørsel, indenfor landets grænser. Vedtægt for ATAX Foreningens navn og hjemsted. 1 Foreningens navn er ATAX. Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. Foreningens formål. 2 Foreningen, som er en arbejdsgiverorganisation, har til formål:

Læs mere

Vestjysk Sports- og Terræn Rideklub VEST

Vestjysk Sports- og Terræn Rideklub VEST Vedtægter for Vestjysk Sports- og Terræn Rideklub VEST 1. Navn og Hjemsted: Klubbens navn: Forkortelse: Klubbens hjemsteder: Vestjysk Sports- og Terræn Rideklub VEST Lemvig kommune Klubbens stiftelsesdato:

Læs mere

Vedtægter. Dansk Energi

Vedtægter. Dansk Energi Vedtægter for Dansk Energi Vedtægter for Dansk Energi, vedtaget på generalforsamlingen den 23. maj 2006. 05/401 Indholdsfortegnelse Vedtægter: 1. NAVN OG HJEMSTED... 3 2. FORMÅL OG VIRKEMIDLER... 3 3.

Læs mere

Vedtægter for Blovstrød Løverne

Vedtægter for Blovstrød Løverne Vedtægter for Blovstrød Løverne Stiftet den 15. december 1980 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Blovstrød Løverne. Dens hjemsted er Allerød Kommune. 2 Foreningens formål Blovstrød Løvernes formål

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for BRANCHEFORENINGEN FOR REKLAMEARTIKLER

V E D T Æ G T E R. for BRANCHEFORENINGEN FOR REKLAMEARTIKLER V E D T Æ G T E R for BRANCHEFORENINGEN FOR REKLAMEARTIKLER 2010 1 Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er: Brancheforeningen for Reklameartikler. Foreningens hjemsted er: Næstved. Formål 2 Foreningens

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling

Vedtægter. Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling Vedtægter Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling 2016-03-02 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Allerød Cykle Klub (ACK). ACK er stiftet d. 26. oktober 1993 og har hjemsted i Allerød

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer Ændringsforslag er de indrykkede punkter 1-7

Forslag til vedtægtsændringer Ændringsforslag er de indrykkede punkter 1-7 Forslag til vedtægtsændringer Ændringsforslag er de indrykkede punkter 1-7 Vedtægter for Høng Bridgeklub DANMARKS BRIDGEFORBUND 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Høng Bridgeklub og klubben er hjemmehørende

Læs mere

BECH-BRUUN MARKUP VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 11

BECH-BRUUN MARKUP VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 11 BECH-BRUUN MARKUP 06.10.2017 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 11 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse...

Læs mere

Vedtægter for Glumsø Vandværk A.m.b.a.

Vedtægter for Glumsø Vandværk A.m.b.a. Vedtægter for Glumsø Vandværk A.m.b.a. 1 Navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Glumsø Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Næstved Kommune. 2 - Formål

Læs mere

Vedtægter for. Herning Ishockey Klub

Vedtægter for. Herning Ishockey Klub Vedtægter for Herning Ishockey Klub 1. Klubbens navn er Herning Ishockey Klub. Klubben er medlem af Danmarks Ishockey Union. 2. Foreningens formål er gennem sociale arrangementer og aktiviteter i øvrigt,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HEDELAND GOLFKLUB

VEDTÆGTER FOR HEDELAND GOLFKLUB VEDTÆGTER FOR HEDELAND GOLFKLUB 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Klubbens navn er Hedeland Golfklub. Stk. 2. Dens hjemmested er Hedehusene, Høje-Taastrup kommune. Stk. 3. Klubben er stiftet den 27. maj 1980.

Læs mere

Vedtægter. for. Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening

Vedtægter. for. Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening Vedtægter for Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening. Grundejerforeningen har hjemsted i Syddjurs Kommune. 2. Formål Grundejerforeningens

Læs mere

Doc.nr.: Vedtægter

Doc.nr.: Vedtægter B Ø R S M Æ G L E R F O R E N I N G E N Doc.nr.: 263289 Vedtægter Side 2 I Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er "Den danske Børsmæglerforening" Foreningen benytter også navnet: "Børsmæglerforeningen"

Læs mere

DINNødhjælp. Vedtægter

DINNødhjælp. Vedtægter DINNødhjælp Vedtægter 1 Stiftelse, hjemsted Den humanitære forening DINNødhjælp er stiftet den 12. december 2012 og har hjemsted i Århus kommune. Foreningens værdier/mission er: 2 Værdier, mission, formål

Læs mere

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 1. Navn og adresse: SAND De hjemløses landsorganisation Sundholmsvej 34, st. 2300 København S 2. Formål: SANDs formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANMARKS MEJERITEKNISKE SELSKAB

VEDTÆGTER FOR DANMARKS MEJERITEKNISKE SELSKAB VEDTÆGTER FOR DANMARKS MEJERITEKNISKE SELSKAB 1. Selskabets navn er Danmarks Mejeritekniske Selskab. Dets hjemsted er sekretariatsadressen. 2. Selskabets formål er at fremme den mejeritekniske forskning

Læs mere

VEDTÆGTER. 1. Navn og hjemsted: 2. Formål: 3. Dansk Ride Forbund: 4. Medlemmer: 4.A. Æresmedlemmer: 4.B. Stemmeret:

VEDTÆGTER. 1. Navn og hjemsted: 2. Formål: 3. Dansk Ride Forbund: 4. Medlemmer: 4.A. Æresmedlemmer: 4.B. Stemmeret: VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted: Klubbens navn er: Hammerum Rideklub Forkortes: HOKR Klubbens hjemsted er: Herning Kommune Klubbens stiftelses dato er: 25. juni 1973 2. Formål: Klubbens formål er fremme

Læs mere

Vedtægter for Varde Svømmeklub

Vedtægter for Varde Svømmeklub Vedtægter for Varde Svømmeklub 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Varde Svømmeklub. Foreningen er stiftet den 31. august 2005, og har hjemsted i Varde Kommune. Foreningen er medlem af DGI og Dansk

Læs mere

Vedtægter. Fork: HRR. Klubbens stiftelsesdato xx.xx.1902

Vedtægter. Fork: HRR. Klubbens stiftelsesdato xx.xx.1902 Vedtægter - for Horsens Rideklub efter fusion mellem Horsens Rideklub og Kværnbækgaard Rideklub, vedtægter ændret den 12. marts 1996 ændret den xx.xx.2014 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Horsens Rideklub

Læs mere

Stk. 1. Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål.

Stk. 1. Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål. Vedtægter Vedtægter for Dansk Medicinsk Cannabis Forening 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Dansk Medicinsk Cannabis Forening. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. 2. Formål

Læs mere

Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet

Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet 1 Foreningens navn Foreningens navn er RUC on. 2 Foreningens formål Stk. 1 Foreningens formål er, igennem selskabeligt samvær og fælles

Læs mere

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt.

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. Forslag til vedtægtsændringer. Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. 1 Foreningens navn er Personaleforeningen

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2.

Læs mere

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet:

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er JORD - ARBEJDE - KAPITAL - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse forkortet: Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet: "JAK DANMARK". 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er JAK

Læs mere

Vedtægter for REE Golfklub.

Vedtægter for REE Golfklub. Vedtægter for REE Golfklub. 1 Navn 1.1 Foreningens navn er REE Golfklub og dens hjemsted er i Gribskov kommune 2 Formål 2.1 Klubbens formål er at forestå driften af golfbane med dertil hørende relevante

Læs mere

Vedtægter for Sønderjysk pigekor

Vedtægter for Sønderjysk pigekor Vedtægter for Sønderjysk pigekor 1 Foreningen. 1.1 Foreningens navn er Sønderjysk Pigekor. Foreningens hjemsted er Sønderborg Kommune. Foreningens formål er at fremme korsang for piger i alderen 6-20 år..

Læs mere

Vedtægter for Erhverv Aarhus

Vedtægter for Erhverv Aarhus Oversigt 1 Foreningens navn og hjemsted 2 Foreningens formål 3 Medlemmer 4 Medlemskabets ophør 5 Generalforsamlingen 6 Bestyrelsen 7 Regnskab og revision 8 Foreningens opløsning 9 Foreningens kontor og

Læs mere

Foreningen Ulstrup IF er stiftet den og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune.

Foreningen Ulstrup IF er stiftet den og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune. Ulstrup IF 1: NAVN OG HJEMSTED. Foreningen Ulstrup IF er stiftet den 15.06.2010 og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune. 2: FORMÅL. Foreningens formål er, med udgangspunkt i afdelingerne, at skabe

Læs mere

VEDTÆGTER. for MEJERIBRUGETS ARBEJDSGIVERFORENING

VEDTÆGTER. for MEJERIBRUGETS ARBEJDSGIVERFORENING VEDTÆGTER for MEJERIBRUGETS ARBEJDSGIVERFORENING 1.0 Navn, hjemsted og organisationsforhold 1.1 Foreningens navn er Mejeribrugets Arbejdsgiverforening. 1.2 Foreningens hjemsted er i København. 1.3 Foreningen

Læs mere

Vedtægter for Danske Kliniske Onkologers Organisation

Vedtægter for Danske Kliniske Onkologers Organisation 1 Organisationens navn er Danske Kliniske Onkologers Organisation 2 Organisationens formål er at varetage medlemmernes faglige, organisatoriske, økonomiske og kollegiale interesser 3 Medlemskab 3.1 Organisationen

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen BryggeNet

Vedtægter. for. Foreningen BryggeNet Vedtægter for Foreningen BryggeNet 1 Navn & hjemsted Foreningens navn er BryggeNet. Foreningens hjemsted er Islands Brygge i Københavns kommune. 2 Formål Foreningens formål er at etablere, eje og drive

Læs mere

Vedtægter. for Thisted Handels- og Industriforening

Vedtægter. for Thisted Handels- og Industriforening Vedtægter for Thisted Handels- og Industriforening 19.03.2013 1 - Navn og hjemsted Thisted Handels- og Industriforening, der blev stiftet den 15. november 1866 under navnet Thisted Handelsstandsforening,

Læs mere

Forslag til ændringer i DJBFA s vedtægter på generalforsamlingen DJBFA s vedtægter

Forslag til ændringer i DJBFA s vedtægter på generalforsamlingen DJBFA s vedtægter Forslag til ændringer i DJBFA s vedtægter på generalforsamlingen 2018 DJBFA s vedtægter 1 Navn og hjemsted DJBFA er en forening af komponister, sangskrivere og tekstforfattere, der har opnået medlemskab

Læs mere