Referat fra stormøde i BfA i Humlebæk, kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra stormøde i BfA 27.2.2014 i Humlebæk, kl. 11-15"

Transkript

1 Referat fra stormøde i BfA i Humlebæk, kl Værtinde Gerda Herbøl bød alle velkommen. Vi var ca. 60 deltagere. og vi sang den nye sang "Det land der rummer..." af Hans Kragh-Jacobsen Mødeleder Knud Vilby 1. Asyl-jura, menneskerettigheder og børnekonventionen Lucienne Jørgensen og Martin Futtrup fra Institut for Menneskerettigheder gennemgik de ret komplicerede juridiske problemstillinger. Referenten skal straks oplyse, hvor man kan få mere juridisk viden: - især kapitel 2,3 og 4, Institut for menneskerettigheder: Asyl, status 2013, (søgeord f.eks.: children) Slides fra gennemgangen vil blive lagt på vores hjemmeside og Luciennes "bibel": UNHCR: Håndbog for procedurer og kriterier for fastlæggelse af flygtningestatus, Jurist- og økonom-forbundets forlag (ligger også på nettet). Oplægsholderne præsenterede kort Institut for Menneskerettigheder og dets opgaver, som bl.a. er at være aktive omkring de FN-komiteer, som overvåger at de forskellige konventioner overholdes. I den forbindelse udsender IfM en lang række anbefalinger, som kan læses i ovennævnte rapporter. IfM beskæftiger sig normalt ikke med enkeltsager, men med rammerne for sagsbehandlingen, f.eks. med hvordan asylansøgere fra Syrien bør behandles. Det er betænkeligt, at 70 % af de asylansøgninger, som Flygtningenævnet afviser, bliver afvist p.gr.a. utroværdighed. Reglerne for humanitær opholdstilladelse blev strammet i 2010, hvor man udtrykkeligt gik helt til grænserne for, hvad konventionerne krævede. IfM udtalte i den forbindelse, at det var betænkeligt, for så kom man meget let til at overtræde disse grænser, også fordi fortolkning af konventionernes generelle regler kan være problematisk. En vejledning kan man få, når Den europæiske Menneskeretsdomstol afgør konkrete sager. Sådanne afgørelser tjener så som en rettesnor, som det er sket m.h.t. Somalia og Grækenland. IfM har opfordret Flygtningenævnet til at tydeliggøre de kriterier, som nævnet lægger til grund ved afgørelse af flygtningestatus. Det har hidtil været temmelig uklart og svævende. Børnekonventionen fra 1989 ratificerede Danmark i 1991, idet et udvalg nåede frem til, at det ikke ville betyde ændringer af dansk lovgivning, bortset fra en detalje omkring fængsling af børn. Børnekonventionen giver især børn disse rettigheder: 1) Man må ikke diskriminere på nogen måde (art. 2)

2 2) Barnets tarv (art. 3) 3) Barnets ret til udvikling (art. 6) 4) Barnets ret til at blive hørt (art. 12) Der er store juridiske problemer med at fortolke og afgrænse disse generelle rettigheder præcist, og desuden blander Børnekonventionen rettigheder (civile, politiske, økonomiske, sociale, kulturelle) Andre problemer er barnets ret til sundhed, uddannelse, familie mv. - hvor meget? hvor længe? osv. FNs Børnekomite behandler ikke børnesager fra Danmark, da konventionen ikke er inkorporeret i dansk lov. Kun hvis den direkte inkorporeres, er den internationale konvention også dansk lov. Danske domstole er vævende og forsigtige med at anvende bl.a. Børnekonventionen. For tiden anvendes den kun i 3-5 sager årligt, og hvis dansk lov er klar, ses der bort fra konventionerne. For tiden foregår der et udvalgsarbejde om, hvorvidt 7 konventioner, som er ratificerede, skal inkorporeres i dansk lov. Arbejdet skulle være færdigt, men det trækker ud. Generelt er ministerierne betænkelige, mens børnerepræsentanter og ngo'er presser på. IfM er med i en samarbejdsgruppe om børnekonventionen, hvor det senere var på tale, at BfA skulle forsøge at få en repræsentant. 2. Dansk Røde Kors og udviklingen m.h.t. asylcentrene Maja Rettrup fra DRK fastslog indledningsvis, at den aktuelle situation især var præget af to forhold: 1) Asylaftalen mellem regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance, som trådte i kraft maj 2013 og 2) en ny, bestilt rapport fra McKinsey om økonomien i asylsystemet. Denne rapport anbefaler bl.a. mere tilkøb, markedsvilkår, indførelse af best practice og helst max. ½ års ophold i et center. Rapporten implementeres i 2014 og 2015, idet der skal spares 129 mio. kr. på Røde Kors' budget. Asylcenteret i Sigerslev lukkes i disse dage, center Ebeltoft om en måned og Auderød i sep Desuden sker der besparelser på sundhedsområdet, bl.a. i sundhedspersonernes tilgængelighed. Andre hovedtanker er, at kommunerne i langt højere grad skal overtage sociale problemer i centrene, og at Røde Kors skal arbejde på inddrage frivillige fra de ca. 230 lokale RK-afdelinger. Hidtil har RK forsøgt selv at klare de fleste sociale problemer i psyko-sociale teams. Nu skal man i stedet især vejlede kommunerne.

3 Det er betænkeligt, at McKinsey ikke er opmærksom på, at et asylcenter også skal være et hjem med humanitære værdier. Trivselen er vigtig, ellers kan konfliktniveauet blive et problem og eksempelvis kan beboerråd ikke fungere uden en ret omfattende støtte. Flere nævnte dette aspekt. Ulla Sandbæk spurgte, om McKinsey var opmærksom på, at det bliver dyrt at nedbryde mennesker. Maja R. svarede, at det er der taget højde for med de korte sagsbehandlingstider: "Folk suser gennem systemet". - Per Elvekjær sagde, at de korte tider også kunne ses som en forbedring. Henni Gelfer spurgte, om der sker ændringer i beboersammensætningen; lige nu er der mange unge i Kongelunden. Maja R. svarede, at der ikke er planlagt ændringer, men det er rigtigt, at der nu er mange unge i Kongelunden, som jo er et omsorgscenter. Og det er betænkeligt, at en del unge spilder vigtige år. Hun tilføjede, at der kun har været lille interesse for at flytte ud fra centrene efter 6 mdr., kun 12 familier er flyttet ud. Flere børnefamilier er flyttet ud efter 12 mdr.. Erik Hansen spurgte, om McKinsey forholder sig til selvmordsrater? - Nej, svarede Maja R. kort. Gerd Gottlieb nævnte, at 153 personer har været i asylsystemer i over 8 år, de må ikke glemmes! Maja R. var enig heri. Røde Kors tager jævnligt den slags sager op på et humanitært grundlag, og BfA må meget gerne gøre opmærksom på det, hvis vi ser sådanne sager, hvor asylansøgere er i nød. Henrik Mottlau spurgte til planerne om et udrejsecenter i Sjælsmark under Kriminalforsorgen. Maja R. svarede, at det går trægt, bl.a. er der nu lokalplanproblemer mm. med Hørsholm kommune. Røde Kors har tilbudt Kriminalforsorgen erfarne medarbejdere og know how, men den er især interesseret i samarbejde omkring børn. Dog bliver måske 50 % af de nye medarbejdere civile og 50 % fængselsbetjente, uden uniform. RK vil arbejde for, at BfA og andre besøgende udefra får adgang. Hvis der bliver problemer med Sjælsmarks kapacitet, kan der blive tale om et sekundært center. En spørger ville vide, om Røde Kors ikke har en nedre grænse for, hvad man vil være med til? Hertil svarede Maja R. klart nej. Selv om diskussionen ofte dukker op, har RK-ledelsen har den faste holdning: vi tager os af udsatte mennesker. Den humanitære indsats er en kerneværdi for RK.

4 3. BfA's økonomi og godkendelse af regnskabet kasserer, Henrik Mottlau gennemgik kort regnskabet. Der var stor tilfredshed med, at vores økonomi var blevet klart forbedret med et smukt bidrag fra en enkeltperson på kr. og med fra et frigivet depositum fra Anden halvdel af dette depositum kan vi vente i En god del af de ovennævnte penge har vi dog allerede disponeret over, især til Folkemødet på Bornholm i juni, flyers mv. Regnskabet blev godkendt, - med applaus til kasserer og revisor! 4. Styregruppens overvejelser om dens fremtidige sammensætning Ingrid Hjarnaa gjorde rede for tankerne, som især udsprang af ønsket om en nærmere kontakt til det praktiske arbejde, også aktualiseret af, at flere medlemmer af den nuværende gruppe ønsker at udtræde til maj. Man kunne forestille sig, at f.eks. tre medlemmer valgtes af stormødet og resten med en fra hver af de aktive grupper. (lægegruppen, Sandholm, Kongelunden, Aunstrup, Odense m.v.). Ingen havde særlige indvendinger mod disse planer, og styregruppen vil således udarbejde et egentligt forslag til vedtagelse på stormødet den 27. maj i år. 5. Drøftelse af, om BfA virkeområde kan/skal afgrænses nærmere Arne Normann gjorde kort rede for problematikken, som havde været drøftet en søndag i Sandholm. Han sagde, at vi bør samle vores indsats omkring asylsagen, ikke mindst børnene. Vores position i offentligheden ville blive forstyrret, hvis vi også engagerede os i andre, egentlig gode sager, som racisme, Chile, Krystalnatten mv.. Også hele udlændingepolitikken er for bredt, det er ikke vores sag. Der var almindelig tilslutning til disse synspunkter. Else Lidegaard sagde, at det netop er vores styrke, at vi kun har eet mål: asylansøgerne. Flere nævnte særlige problemområder i tilknytning hertil: de unge, dem på tålt ophold, dem med særligt lange opholdstider, børnekonventionen. 6. Nyt fra grupperne Folkemødegruppen: Ole Bergmann glædede sig over, at det økonomiske fundament nu var i orden. Gruppen arbejdede med tre debatmøder: fredag d : asylpolitikken (en gentagelse af Århusmødet i november), lørdag: værdidiskussion, søndag: lægegruppen, spec. om humanitært ophold. Flere andre initiativer var i gang: en underskriftindsamling, nye sandwichskilte, flyers mv.. Nærmere vil naturligvis fremkomme, - ca bedsteforældre fra BfA vil formentlig deltage!

5 Lægegruppen: Jørn Nerup fortalte, at man fortsatte arbejdet, specielt vedr. reglerne for humanitært ophold, læge-involvering ved tvangsudsendelser og modtagelsen af asylansøgerne. Hidtil havde Lægeforeningen været tung at forhandle med, men en ny formand for Etisk Udvalg giver gode håb. Hjemmesidegruppen: Torben Bror Larsen fortalte kort, at man fortsat arbejder med at forbedre den. Karen Vad stillede i udsigt, at man ville forsøge at være færdig til stormødet 27. maj.. 7. Eventuelt Ole Bergmann lovede som svar på et spørgsmål at forsøge at få lukket de inaktive BfA-sider på Facebook. Gerd Gottlieb var betænkelig ved uden videre at forsøge at samle underskrifter. Vi skulle nødig nå samme nedslående resultat som Eva Smith opnåede, da hun samlede underskrifter for børnene. Men underskriftindsamling på Folkemødet kunne være en god ide. Tove Krag fortalte, at Kongelundsgruppen havde besluttet at genoptage møderne ved Kongelunden den første søndag i måneden, - og Sandholmbedster var meget velkomne. Hun blev gjort opmærk-som på, at 1. og 3. søndag var der demonstration ved Sandholm, - man ville så i Kongelunden overveje, om det hellere skulle være 2. søndag. Nina Lørring fortalte, at en TV-udsendelse om børns rettigheder var planlagt til på DR1 Nanna Carlsen kunne glæde os med, at drengen Armen fra Havdrup nu havde fået ophold efter Udlændingelovens 9 C.1 (særlige forhold)! Lise Ravn spurgte, om det nu blev muligt at udskrive mails mv. fra BfA- Kontakten uden at det blev til hieroglyffer! - Ole Bergmann og Henrik Mottlau var opmærksomme på problemet og ville finde en løsning, vistnok ved af bruge PDF-filer. Jonas Toubøl (som tydeligvis ikke var bedstefar), præsenterede sig og sagde, at han var i gang med at skrive en Ph.d. ved KU om, hvad der motiverer mennesker til at gøre et altruistisk arbejde, som det vi gør mv.. - Han har interviewet flere af os og er bredt interesseret i viden om BfA og vores arbejde. Man må meget gerne sende ham en mail, hvis man vil bidrage, adresse: JT@soc.ku.dk Ulla Liberg oplyste, at næste stormøde (den 27. maj) efter aftale ville finde sted på Københavns Pædagogiske Seminarium, Strandvejen 93, København Ø (over for Tuborg). Af praktiske grunde er det vigtigt, at alle denne gang husker at tilmelde sig (stole!). Te og kaffe skal købes i kantinen. Nærmere naturligvis senere. Ordstyrer Knud Vilby takkede for god ro og orden og sluttede mødet ved 15- tiden. Referent: Jørgen Kirkegaard

Referat af stormødet torsdag den 4.april 2013 ordstyrer: Ingrid Hjarnaa - referent: Sus Rostrup - antal deltagere ca.60

Referat af stormødet torsdag den 4.april 2013 ordstyrer: Ingrid Hjarnaa - referent: Sus Rostrup - antal deltagere ca.60 Referat af stormødet torsdag den 4.april 2013 ordstyrer: Ingrid Hjarnaa - referent: Sus Rostrup - antal deltagere ca.60 1. BfA s økonomi Arne Normann forelagde som revisor regnskabet for 2012. Årets resultat

Læs mere

Bedsteforældre for asyls. Demonstration foran Sjælsmark. Referat. Søndag den 11. januar kl.14-15

Bedsteforældre for asyls. Demonstration foran Sjælsmark. Referat. Søndag den 11. januar kl.14-15 Bedsteforældre for asyls Demonstration foran Sjælsmark Referat Søndag den 11. januar kl.14-15 Referent: Birgitte Kjersgaard Tovholder: Leif Bork Hansen Vi mødtes i snestorm, det var koldt og blæsende,

Læs mere

BfA demonstration Sandholm Sandholmgårdsvej 40, 3460 Birkerød Påskesøndag den 27. marts kl Referat

BfA demonstration Sandholm Sandholmgårdsvej 40, 3460 Birkerød Påskesøndag den 27. marts kl Referat BfA demonstration Sandholm Sandholmgårdsvej 40, 3460 Birkerød Påskesøndag den 27. marts kl. 14. Referent: Birgitte Kjersgaard Ordstyrer: Leif Bork Hansen 1. Siden sidst 2016 Referat 1.Tidsskriftet SOS

Læs mere

Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Sjælsmark

Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Sjælsmark Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Sjælsmark Ved kontorchef Thomas Mortensen, Udlændingestyrelsen, den 17. marts 2015 i Kulturhus Trommen, Hørsholm Indhold Baggrund og rammer for udrejsecenteret

Læs mere

BfA demonstration Sandholm Søndag den 8.november 2015 Referat. Vi var mødt omkring 30 bedsteforældre op i det skønneste senefterårsvejr.

BfA demonstration Sandholm Søndag den 8.november 2015 Referat. Vi var mødt omkring 30 bedsteforældre op i det skønneste senefterårsvejr. Referent: Karin Majgaard Ordstyrer: Per Husfeldt BfA demonstration Sandholm Søndag den 8.november 2015 Referat Vi var mødt omkring 30 bedsteforældre op i det skønneste senefterårsvejr. 1. Flygtningekonventionens

Læs mere

Justitsministeriet Udlændingekontoret udlafd@jm.dk mkm@jm.dk

Justitsministeriet Udlændingekontoret udlafd@jm.dk mkm@jm.dk Justitsministeriet Udlændingekontoret udlafd@jm.dk mkm@jm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E 3 2 6 9 8 8 1 6 L U J J @ H U M A N R I G H T

Læs mere

Afgjort den 19. marts 2015. Tidligere fortroligt aktstykke F (2014-15). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 19.03.2015.

Afgjort den 19. marts 2015. Tidligere fortroligt aktstykke F (2014-15). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 19.03.2015. Aktstykke nr. 109 Folketinget 2014-15 Afgjort den 19. marts 2015 Tidligere fortroligt aktstykke F (2014-15). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 19.03.2015. Justitsministeriet. København,

Læs mere

DAI REGION HOVEDSTADEN. Referat fra. Årsmøde (Generalforsamling)

DAI REGION HOVEDSTADEN. Referat fra. Årsmøde (Generalforsamling) DAI REGION HOVEDSTADEN Referat fra Årsmøde (Generalforsamling) 25. marts 2014 1 DAI Region Hovedstadens regionsmøde, tirsdag den 25.3.2014. Til stede: 10 stemmeberettigede og 11 gæster. Dagsorden 1. Valg

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Mødet blev afholdt kl. 19.00 i Samlingssalen, H. C. Andersens vej 24, Næstved. Formand Jesper Poulsen bød velkommen til

Læs mere

Udlændingenævnet har i sit høringssvar også efterlyst en mere detaljeret beskrivelse af undtagelserne.

Udlændingenævnet har i sit høringssvar også efterlyst en mere detaljeret beskrivelse af undtagelserne. TALEPAPIR 2. D E C E M BER 2 0 1 4 FORETRÆDE FOR UUI VEDR. L 72/2014 DEN 2.12.2014 J. NR. FORETRÆDE FOR UUI, MIDLERTIDIG BESKYTTELSESSTATUS Regeringen har på flere punkter ændret lovforslaget i lyset af

Læs mere

Asylbørns retsstilling. Overtræder Danmark stadig Børnekonventionen? Oplæg ved Folkemødet på Bornholm 2015 ved Bente Rich

Asylbørns retsstilling. Overtræder Danmark stadig Børnekonventionen? Oplæg ved Folkemødet på Bornholm 2015 ved Bente Rich Asylbørns retsstilling Overtræder Danmark stadig Børnekonventionen? Oplæg ved Folkemødet på Bornholm 2015 ved Bente Rich Baggrund: I bevægelsen Bedsteforældre for Asyl har vi gennem flere år undret os

Læs mere

Dansk Flygtningehjælp sætter pris på muligheden for at fremkomme med bemærkninger.

Dansk Flygtningehjælp sætter pris på muligheden for at fremkomme med bemærkninger. Til Udlændinge- og Integrationsministeriet uim@uim.dk, cbo@uim.dk og brj@uim.dk 9. marts 2018 Høringssvar i anledning af forslag til lov om ændring af lov om ændring af udlændingeloven (Håndtering af flygtninge-

Læs mere

Grundholdninger. I DFUNK arbejder unge i fællesskab for at oplyse og rykke holdninger på det flygtninge- og integrationspolitiske område.

Grundholdninger. I DFUNK arbejder unge i fællesskab for at oplyse og rykke holdninger på det flygtninge- og integrationspolitiske område. Grundholdninger I DFUNK arbejder unge i fællesskab for at oplyse og rykke holdninger på det flygtninge- og integrationspolitiske område. I denne folder kan du læse mere om de grundholdninger, vi arbejder

Læs mere

Folkebevægelsen for asylbørns fremtid

Folkebevægelsen for asylbørns fremtid Folkebevægelsen for asylbørns fremtid Asylsøgende børn og unge i Danmark har #rettilentrygbarndom Asylsøgende børn, unge, uledsagede mindreårige og børnefamilier i det danske asylsystem inviterer sammen

Læs mere

Afgørelser vedrørende overførsel til Bulgarien eller Italien efter Dublinforordningen

Afgørelser vedrørende overførsel til Bulgarien eller Italien efter Dublinforordningen Afgørelser vedrørende overførsel til Bulgarien eller Italien efter Dublinforordningen Flygtningenævnet har den 24. og 27. juni 2014 truffet afgørelse i 11 prøvesager vedrørende overførsel af asylansøgere

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 8. april 2007 Side 1 af 6 Referat fra generalforsamling 28. marts 2007 Mødested KAD i Karrebæksminde Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Overtagelse af fællesarealer

Læs mere

BK Esset. Generalforsamling BK Esset. Dato: 03. april Sted: Fælleshuset Konsul Beyers Alle 2, 4300 Holbæk. Tid: kl. 18,00. Pos Dagsorden Referat

BK Esset. Generalforsamling BK Esset. Dato: 03. april Sted: Fælleshuset Konsul Beyers Alle 2, 4300 Holbæk. Tid: kl. 18,00. Pos Dagsorden Referat Dagsorden: Generalforsamling BK Esset Dato: 03. april 2017 Sted: Fælleshuset Konsul Beyers Alle 2, 4300 Holbæk Tid: kl. 18,00 Deltagere: 38 medlemmer Pos Dagsorden Referat 1. Velkommen og valg af dirigent.

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål K og L fra Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik den 14.

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål K og L fra Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik den 14. Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 260 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 10. januar 2014 Kontor: Asyl- og Visumkontoret Sagsbeh: Ane Røddik

Læs mere

Foreningen af Udlændingeretsadvokater

Foreningen af Udlændingeretsadvokater Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 Den 4. december 2015 1216 København K. JL/NEH Sendt til jm@jm.dk. Høring vedrørende lovforslag om ændring af lov om retshjælp til indgivelse og førelse af klagesager

Læs mere

Referat fra Avlegård Grundejerforenings ordinære generalforsamling søndag den 14. juni 2015 kl. 10:00 i Vejby Forsamlingshus

Referat fra Avlegård Grundejerforenings ordinære generalforsamling søndag den 14. juni 2015 kl. 10:00 i Vejby Forsamlingshus Referat fra Avlegård Grundejerforenings ordinære generalforsamling søndag den 14. juni 2015 kl. 10:00 i Vejby Forsamlingshus Formanden Kell Iisager bød velkommen. 22 stemmeberettigede (inkl. fuldmagter)

Læs mere

Ad. Punkt 2 - Planlagt demonstration mod asylstramninger på Nytorv 26. januar 2016 Der afholdes planlægningsmøder:

Ad. Punkt 2 - Planlagt demonstration mod asylstramninger på Nytorv 26. januar 2016 Der afholdes planlægningsmøder: Referat af demonstration foran Sandholm søndag 27. december 2015 Tovholder Nina Lørring Referent Karin Majgaard 17 Bedsteforældre Ad. Punkt 1 - Siden sidst Nina Lørring indledte med at vi i sammen mindes

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 17. november 2014 Dok.: 1349685 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen

Læs mere

Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Kærshovedgård. Den 3. februar 2016 i Bording Hallen, Bording

Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Kærshovedgård. Den 3. februar 2016 i Bording Hallen, Bording Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Kærshovedgård Den 3. februar 2016 i Bording Hallen, Bording Program Indledning ved Ikast-Brande Kommune Oplæg fra Udlændingestyrelsen om indkvartering, baggrund

Læs mere

Generalforsamling Solbyens ejerlav 6. april 2011, Solbyen 98, kl

Generalforsamling Solbyens ejerlav 6. april 2011, Solbyen 98, kl Generalforsamling Solbyens ejerlav 6. april 2011, Solbyen 98, kl. 19.30 Anne Grethe bød velkommen til Solbyen 98, og fortalte at Svend Erik lige var fraflyttet Solbyen, men bestyrelsen havde bedt ham fortsætte

Læs mere

Udkast til tale til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AF fra Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget.

Udkast til tale til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AF fra Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget. Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 720 Offentligt Talepapir Arrangement: Samrådsspørgsmål AF Hvornår: Onsdag d. 15. juni 2016 kl. 13.00-14.30 DET

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

Referat af demonstration foran Sandholm søndag 6. december 2015 Tovholder Gerd Gottlieb Referent Karin Hartkopp 19 Bedsteforældre Ad.

Referat af demonstration foran Sandholm søndag 6. december 2015 Tovholder Gerd Gottlieb Referent Karin Hartkopp 19 Bedsteforældre Ad. Referat af demonstration foran Sandholm søndag 6. december 2015 Tovholder Gerd Gottlieb Referent Karin Hartkopp 19 Bedsteforældre Ad.Punkt 1 Siden sidst Gerd Gottlieb lagde ud med, at Ulla Sandbæk burde

Læs mere

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING MANDAG D. 22. MAJ 2018, SKELGÅRDSKIRKEN

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING MANDAG D. 22. MAJ 2018, SKELGÅRDSKIRKEN REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING MANDAG D. 22. MAJ 2018, SKELGÅRDSKIRKEN Formanden bød velkommen til de fremmødte, heraf 16 stemmeberettigede. Dagsorden pkt. 1: Valg af dirigent Sven-Erik Predstrup

Læs mere

Notat om mulighederne for at give irakiske asylansøgere opholdstilladelse

Notat om mulighederne for at give irakiske asylansøgere opholdstilladelse Notat om mulighederne for at give irakiske asylansøgere opholdstilladelse Udarbejdet oktober 2007, Asylafdelingen Baggrund I en årrække har det været umuligt at tilbagesende afviste asylansøgere fra Irak.

Læs mere

Høringssvar vedrørende udkast til vejledning om særlig støtte til børn og unge og deres familier (vejledning nr. 3 til serviceloven)

Høringssvar vedrørende udkast til vejledning om særlig støtte til børn og unge og deres familier (vejledning nr. 3 til serviceloven) Til Social- og Indenrigsministeriet 24.11.2016 Høringssvar vedrørende udkast til vejledning om særlig støtte til børn og unge og deres familier (vejledning nr. 3 til serviceloven) Social- og Indenrigsministeriet

Læs mere

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling.

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Referat af ordinær generalforsamling den 23 juni 2016 Sted : Gentofte-Vangede IF`s lokaler Mosebuen 28B 2820 Gentofte Fremmødte : 17 deltagere plus bestyrelse

Læs mere

1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling.

1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling. Dagsorden Referat 1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling. 2. Beretning om foreningens formål og virke Preben Christensen (PC) fik ordet og redegjorde

Læs mere

Niels oplyste, at der i øjeblikket er en særlig bevågenhed omkring det nære sundhedsvæsen, som er både interessant og nødvendig.

Niels oplyste, at der i øjeblikket er en særlig bevågenhed omkring det nære sundhedsvæsen, som er både interessant og nødvendig. Referat Sted: Mødelokale D2 Dato: 05.11.2015 Deltagere: Flemming Sundt (FSU) Jerry Ritz (JRI) Gerhard Krohn (GKR) Christian Skytt (SSK) Charlotte Kirkegaard (CKI) Thorkild Gruelund (THG) Annette Wiencken

Læs mere

Forord. Ebeltoft. Gribskov Auderød Jægerspris Sjælsmark Sandholm Kongelunden Avnstrup. Thyregod. Sandvad. Jelling. HCØ voksenskole.

Forord. Ebeltoft. Gribskov Auderød Jægerspris Sjælsmark Sandholm Kongelunden Avnstrup. Thyregod. Sandvad. Jelling. HCØ voksenskole. 2 Forord Regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance offentliggjorde den 19. september 2012 aftalen Øget fokus på udrejse nye muligheder for asylansøgere der bl.a. giver asylansøgere mulighed for at flytte

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN d.18. JUNI 2011 KL 15.30 i Strøby Forsamlingshus.

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN d.18. JUNI 2011 KL 15.30 i Strøby Forsamlingshus. www.jaernen.dk REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN d.18. JUNI 2011 KL 15.30 i Strøby Forsamlingshus. Dagsorden (ifølge vedtægterne) A. Valg af dirigent. B. Bestyrelsens beretning. C. Fremlæggelse af det reviderede

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014

Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014 Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014 1. Valg af dirigent. Advokat Lars Stuckert blev valgt som dirigent og bød efterfølgende velkommen. 2. Forslag til vedtægtsændring.

Læs mere

Referat fra det første planlægningsmøde om Folkemødet 2016, i Trampolinhuset den 7. januar 1. Evaluering af sidste år. Ikke mange bemærkninger, vi

Referat fra det første planlægningsmøde om Folkemødet 2016, i Trampolinhuset den 7. januar 1. Evaluering af sidste år. Ikke mange bemærkninger, vi Referat fra Sandholmlejren den 10.januar 2016 Tovholder Leif Borck Referent Mette Roerup 1. Siden sidst Lovforslag 87. Der er kommet høringssvar fra rigtig mange organisationer. Her vil jeg blot nævne

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag den 24. september 2015 kl i Cafe Niffen i klubhuset

Generalforsamling. Torsdag den 24. september 2015 kl i Cafe Niffen i klubhuset Generalforsamling Torsdag den 24. september 2015 kl. 19.00 i Cafe Niffen i klubhuset Referat Formanden Tina Høilund Pedersen bød velkommen til generalforsamlingen, nr. 76 i rækken og gik over til dagsordenen.

Læs mere

ASYLREFORM STYR PÅ TILSTRØMNINGEN

ASYLREFORM STYR PÅ TILSTRØMNINGEN ASYLREFORM STYR PÅ TILSTRØMNINGEN ASYLREFORM STYR PÅ TILSTRØMNINGEN UDGIFTER TIL ASYL OG FAMILIESAMMENFØRING 10 9 8 7 MIA. KR. I 2014 kom 14.800 asylansøgere til Danmark.1 Det er det højeste antal i mere

Læs mere

Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts 2014 Formand Ida Jørgensen, Autismeforeningen bød velkommen.

Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts 2014 Formand Ida Jørgensen, Autismeforeningen bød velkommen. Danske Handicaporganisationer Kolding v/ formand Ida Merethe Jørgensen Mobil: 61867915 E-mail: idjo50@hotmail.com Hjemmeside: www.handicap.dk/lokalt/kolding Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts

Læs mere

Formand for Kulturelt Samråd Jane Grøn bød velkommen, hvorefter bestyrelsen præsenterede sig selv.

Formand for Kulturelt Samråd Jane Grøn bød velkommen, hvorefter bestyrelsen præsenterede sig selv. 20110517/refTT Referat af Repræsentantskabsmødet i Kulturelt Samråd Mandag d. 16. maj 2011 kl. 19.30 i Hadsund KulturCenter Formand for Kulturelt Samråd Jane Grøn bød velkommen, hvorefter bestyrelsen præsenterede

Læs mere

ULEDSAGEDE MINDREÅRIGE ASYLANSØGERE

ULEDSAGEDE MINDREÅRIGE ASYLANSØGERE ULEDSAGEDE MINDREÅRIGE ASYLANSØGERE Arbejdet i Røde Kors Børnesamdriften RØDE 1 UMA EN DEFINITION Når udlændinge under 18 år kommer til Danmark og søger asyl uden deres forældre eller andre voksne, som

Læs mere

DATEA. Referat af ordinær generalforsamling

DATEA. Referat af ordinær generalforsamling Referat af ordinær generalforsamling AIB Lille Odinshøj Den 24. april 2012 afholdtes ordinær generel forsamling på A/B Lille Odinshøj i ejendommens selskabslokaler. Repræsenteret/tilstede på generalforsamlingen

Læs mere

REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE. Mandag den 17. marts 2014 i Sognegården, Frederiksværk

REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE. Mandag den 17. marts 2014 i Sognegården, Frederiksværk REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE Mandag den 17. marts 2014 i Sognegården, Frederiksværk 1. Velkomst v/formanden, valg af dirigent, referent og stemmetællere Erik Eriksen (EE) bød velkommen og herefter

Læs mere

H Ø R I N G O V E R U D K A S T T I L F O R S L A G T I L L O V O M

H Ø R I N G O V E R U D K A S T T I L F O R S L A G T I L L O V O M Justitsministeriet Asyl- og Visumkontoret Asyl.visumkontoret@jm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E 3 2 6 9 8 8 1 6 L U J J @ H U M A N R I

Læs mere

Referat fra Lollands Banks ordinære generalforsamling onsdag den 6. april 2016

Referat fra Lollands Banks ordinære generalforsamling onsdag den 6. april 2016 Nasdaq Copenhagen A /S Nikolaj Plads 6 1007 København K. Nakskov, den 6. april 2016 Ref: Direktionen / la Selskabsmeddelelse nr. 4 / 2016 Referat fra Lollands Banks ordinære generalforsamling onsdag den

Læs mere

UDKAST TIL TALE til brug for fortsættelse af besvarelsen af samråd H (tidligere BB) den 17. december 2013.

UDKAST TIL TALE til brug for fortsættelse af besvarelsen af samråd H (tidligere BB) den 17. december 2013. Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 214 Offentligt Administrationsafdelingen Dato: 12. december 2013 Dok.: 964194 UDKAST TIL TALE til brug for

Læs mere

Oversigtsnotat om Dublin-forordningen

Oversigtsnotat om Dublin-forordningen Oversigtsnotat om Dublin-forordningen Udarbejdet af Dorte Smed, Asyl og Repatriering, november 2007 Baggrund Dublin-forordningen trådte i kraft i Danmark den 1. april 2006 som afløser for Dublin-konventionen.

Læs mere

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00.

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. GENERALFORSAMLINGEN BLEV AFHOLDT I KLUBHUSET Punkt 1 Punkt 2 Valg af dirigent og evt. stemmetællere. Michael Johansson blev valgt som

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. februar 2013

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. februar 2013 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. februar 2013 Sag 75/2011 (2. afdeling) A (advokat Finn Roger Nielsen, beskikket) mod Justitsministeriet (tidligere Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration)

Læs mere

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Ivan L. Larsen bød velkommen på bestyrelsens vegne. Dagsorden 1. Valg af dirigent Ole Hansen valgt 2. Valg af referent Rainer

Læs mere

TNS Gallup - Public Tema: SR udspil om asylpolitik FOLKETINGSVALG 13. NOVEMBER 2007. Public

TNS Gallup - Public Tema: SR udspil om asylpolitik FOLKETINGSVALG 13. NOVEMBER 2007. Public TNS Gallup - Public Tema: SR udspil om asylpolitik FOLKETINGSVALG 13. NOVEMBER 2007 Public Socialdemokraterne og De Radikale er netop blevet enige om, at alle asylansøgere også de afviste skal have mulighed

Læs mere

Nr. 38 Jørgen R. Jensen (i det følgende kaldet formanden) bød velkommen til de 50 fremmødte, repræsenterende 42 grunde.

Nr. 38 Jørgen R. Jensen (i det følgende kaldet formanden) bød velkommen til de 50 fremmødte, repræsenterende 42 grunde. Referat Dato 16. oktober 2016 Sted Helberskov Forsamlingshus, "Thulstedhus" - Als Oddevej 2 Referent Nr. 174 Dagmar Rahbek/Martin Weier Christiansen. Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om ændring af asyl- og udlændingepolitikken

Forslag til folketingsbeslutning om ændring af asyl- og udlændingepolitikken Beslutningsforslag nr. B 13 Folketinget 2014-15 Fremsat den 21. oktober 2014 af Martin Henriksen (DF), Christian Langballe (DF), Peter Skaarup (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF) og Søren Espersen (DF) Forslag

Læs mere

8) Behandling af indkomne forslag. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 24. april 2014.

8) Behandling af indkomne forslag. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 24. april 2014. CONTRA DANCE PARTNERS Referat af generalforsamling afholdt torsdag den 8. maj 2014 kl. 19.00 på Roskilde Kro, Albertslund Dagsorden ifølge vedtægterne: 1) Valg af dirigent 2) Valg af referent 3) Formandens

Læs mere

UDKAST TIL TALE. til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål U, V og W fra Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik den 20.

UDKAST TIL TALE. til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål U, V og W fra Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik den 20. Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2012-13 UUI Alm.del endeligt svar på samrådsspørgsmål 85 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 17. december 2012 Kontor: Asyl- og Visumkontoret Sagsbeh:

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om en konsekvent linje over for asylansøgere, der begår kriminalitet i Danmark

Forslag til folketingsbeslutning om en konsekvent linje over for asylansøgere, der begår kriminalitet i Danmark Beslutningsforslag nr. B 97 Folketinget 2012-13 Fremsat den 3. april 2013 af Martin Henriksen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF), Marie Krarup (DF), Christian Langballe (DF) og Peter

Læs mere

Den danske asylprocedure

Den danske asylprocedure Side 1 - En asylansøgers vej igennem det danske asylsystem Temadag: Bibliotekerne og Integration Gentofte Hovedbiblitotek den 31. januar 2017 Mathilde Christensen, juridisk rådgiver Asyl & repatriering,

Læs mere

I/S Veksø VANDVÆRK 3670 VEKSØ

I/S Veksø VANDVÆRK 3670 VEKSØ Generalforsamling mandag den 27. marts 2017 kl. 19, foreningslokalet i Multihallen i Veksø Dagsorden ifølge vedtægterne 1. Valg af dirigent 2. Formanden aflægger beretning om det forløbne år 3. Regnskab

Læs mere

Institut for Menneskerettigheder har følgende bemærkninger til udkastet:

Institut for Menneskerettigheder har følgende bemærkninger til udkastet: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet uibm@uibm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E 3 2 6 9 8 9 7 9 M O B I L 3 2 6 9 8 9 7 9 E M K

Læs mere

Roskilde den 3. juni 2014. Årsmøde 2013 endeligt mødereferat

Roskilde den 3. juni 2014. Årsmøde 2013 endeligt mødereferat Roskilde Søndre Sogns Menighedspleje Jakobskirkens Sociale Arbejde Bestyrelsen v. fratrædende formand Alf Mulnæs, Kornvej 10, 4000 Roskilde E-mail: a.mulnaes@webspeed.dk Tlf. 46 75 24 74 Roskilde den 3.

Læs mere

Fakta om Udrejsecenter Kærshovedgård

Fakta om Udrejsecenter Kærshovedgård Kontoret for Økonomi og Indkvartering Dato: 9. februar 2016 Fakta om Udrejsecenter Kærshovedgård 1. Hvorfor etableres Udrejsecenter Kærshovedgård? Kærshovedgård, der hidtil har fungeret som åbent fængsel,

Læs mere

Aftale om en ny, stram og konsekvent udlændingepolitik (del 1) Nyt kapitel

Aftale om en ny, stram og konsekvent udlændingepolitik (del 1) Nyt kapitel Aftale om en ny, stram og konsekvent udlændingepolitik (del 1) Nyt kapitel Der kommer historisk mange flygtninge og migranter til Europa. Det presser alle lande også Danmark. Hvis Danmark oplever en væsentlig

Læs mere

UNHCR. FN s Flygtningeorganisation

UNHCR. FN s Flygtningeorganisation UNHCR FN s Flygtningeorganisation UNHCR s Mission: UNHCR har fået mandat fra FN til at LEDE og KOORDINERE det internationale arbejde med globalt at BESKYTTE flygtninge og finde LØSNINGER på flygtningesituationen.

Læs mere

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål N og O i integrationsudvalget. Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål N og O i integrationsudvalget. Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI alm. del - Svar på Spørgsmål 75 Offentligt TALEPAPIR Dato: 25. januar 2007 Kontor: Økonomi- og Analysekontoret J.nr.: 2007-5014-12 Sagsbeh.: LKN Fil-navn:

Læs mere

REFERAT AF RØDOVRE FRIVILLIGCENTERS GENERALF0RSAMLING DEN 23. APRIL 2014 I ÆLDRECENTERET BROPARKEN

REFERAT AF RØDOVRE FRIVILLIGCENTERS GENERALF0RSAMLING DEN 23. APRIL 2014 I ÆLDRECENTERET BROPARKEN REFERAT AF RØDOVRE FRIVILLIGCENTERS GENERALF0RSAMLING DEN 23. APRIL 2014 I ÆLDRECENTERET BROPARKEN Antal stemmeberettigede foreninger til Generalforsamlingen: 22 foreninger Dagsorden: 1) Velkomst Formand

Læs mere

Referat af Møllepigernes generalforsamling. den 9. oktober 2018, hvor der var 35 deltagere.

Referat af Møllepigernes generalforsamling. den 9. oktober 2018, hvor der var 35 deltagere. Referat af Møllepigernes generalforsamling den 9. oktober 2018, hvor der var 35 deltagere. (Før generalforsamlingen var vi 21 der spiste sammen, det var utroligt hyggeligt.) Dagsorden: 1. Valg af dirigent

Læs mere

REFERAT GENERALFORSAMLING i IM Hjørring

REFERAT GENERALFORSAMLING i IM Hjørring Velkomst ved Torben Indledning ved Henrik Dagsorden: 1. Valg af ordstyrer REFERAT GENERALFORSAMLING i IM Hjørring Torsdag den 9.februar 2016 kl. 19.30 2. Formandsberetning ved Torben Holm 3. Beretning

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K E-mail: udlaendingeafdeling@uim.dk, nrb@uim.dk WI L D E R S P L A DS 8 K 1 4 0 3 K Ø B E NH A V N K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Sundheds- og Ældreudvalget 2017-18 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1142 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Besvarelse af samrådsspørgsmål CA Sundheds- og Ældreudvalget

Læs mere

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere.

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere. 1 Dagsorden og referat fra generalforsamling lørdag den 21. maj 2015 Adresse: Overgade 48, 5000 Odense C, 1. sal Møntergårdens nye udstillingsbygning. Velkomst ved rådmand Jane Jegin, By - og Kulturforvaltningen

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling Ejerforeningen Tvillingegård 1 tirsdag den 2. oktober 2007 kl. 19, hotel Lautruppark, Ballerup.

Referat af ekstraordinær generalforsamling Ejerforeningen Tvillingegård 1 tirsdag den 2. oktober 2007 kl. 19, hotel Lautruppark, Ballerup. Referat af ekstraordinær generalforsamling Ejerforeningen Tvillingegård 1 tirsdag den 2. oktober 2007 kl. 19, hotel Lautruppark, Ballerup. Der var 29 lejligheder repræsenteret, heraf en ved skriftlig fuldmagt

Læs mere

GUIDE. Foreningens vedtægter

GUIDE. Foreningens vedtægter GUIDE Foreningens vedtægter Udskrevet: 2016 Foreningens vedtægter Denne guide er skrevet til bestyrelsesmedlemmer og andre i frivillige sociale foreninger, der arbejder med foreningens vedtægter. Vedtægter

Læs mere

REFERAT. Regionsgeneralforsamling i Region Hovedstaden MØDEDATO: 16. marts 2006 MØDELEDER: Punkt 1. Valg af dirigent Side

REFERAT. Regionsgeneralforsamling i Region Hovedstaden MØDEDATO: 16. marts 2006 MØDELEDER: Punkt 1. Valg af dirigent Side REFERAT Generalforsamling i Region Hovedstaden MØDETYPE: Regionsgeneralforsamling i Region Hovedstaden MØDEDATO: 16. marts 2006 MØDELEDER: Charlotte Bech MØDEREFERENT: Bernhard REFERATET UDSENDT: 10-04-2006

Læs mere

Godkendt referat af FSU-seminar.

Godkendt referat af FSU-seminar. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-seminar. Dato: Fredag den 28. oktober 2005

Læs mere

Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015

Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015 Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015 Deltagere: Formand/pårørende, Lene Rasmussen Bestyrelse/pårørende, Sara Skelbæk Bestyrelse/beboer, Karen Marie Tøgersen Bestyrelse/beboer, Birte

Læs mere

1. Valg af dirigent Torben Levring blev foreslået og valgt. Torben konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indkaldt.

1. Valg af dirigent Torben Levring blev foreslået og valgt. Torben konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indkaldt. Referat af ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Bakkebølle Strand, lørdag den 9. juni 2018 på Johannebjerg Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmeudvalg 4. Godkendelse

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 7. april 2018 i Danske Vandværker Region Nord, afholdt på Hotel Comwell Sport Rebild Bakker.

Referat fra generalforsamlingen den 7. april 2018 i Danske Vandværker Region Nord, afholdt på Hotel Comwell Sport Rebild Bakker. Referat fra generalforsamlingen den 7. april 2018 i Danske Vandværker Region Nord, afholdt på Hotel Comwell Sport Rebild Bakker. Inden generalforsamlingen var følgende dagsorden rundsendt til alle vandværker

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN med følgende dagsorden:

Læs mere

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling.

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Referat af ordinær generalforsamling den 25 juni 2015 Sted : Gentofte-Vangede IF`s lokaler Mosebuen 28B 2820 Gentofte Fremmødte : 14 deltagere plus bestyrelse

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark. Att.: og

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark. Att.: og Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark Att.: uim@uim.dk og fkh@uim.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E

Læs mere

Eurasier Klub Danmark

Eurasier Klub Danmark Eurasier Klub Danmark Stiftet den 09. september 2007 Samarbejdende specialklub med Dansk Kennel Klub Referat af: Generalforsamling i Eurasier Klub Danmark Tid: 31. maj 2014, kl. 17.00 Sted: Kennel Tværskov,

Læs mere

NEJ. 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? RADIKALE VENSTRE VENSTRE ALTERNATIVET KONSERVATIV LIBERALE ALLIANCE DANSK FOLKEPARTI

NEJ. 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? RADIKALE VENSTRE VENSTRE ALTERNATIVET KONSERVATIV LIBERALE ALLIANCE DANSK FOLKEPARTI 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? Det kunne ikke i tilstrækkelig grad betale sig at arbejde i det gamle system. Derfor er svaret ikke bare at rulle de lave ydelser tilbage. Til gengæld mener

Læs mere

Repræsentantskabsmøde i Halsnæs Idrætsråd. Torsdag d. 27. marts 2014 kl. 19.30. I kantinen på Magleblikskolen

Repræsentantskabsmøde i Halsnæs Idrætsråd. Torsdag d. 27. marts 2014 kl. 19.30. I kantinen på Magleblikskolen Repræsentantskabsmøde i Halsnæs Idrætsråd Torsdag d. 27. marts 2014 kl. 19.30 I kantinen på Magleblikskolen Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent Christian Brolle Sørensen blev foreslået som dirigent

Læs mere

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl IFU SeniorKlub Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl. 15.00 Formanden bød velkommen til dagens generalforsamling og konstaterede at dagsordenen er i overensstemmelse med vedtægternes

Læs mere

Bent Andersen oplyste, at bestyrelsen foreslog Søren D. Sørensen som dirigent.

Bent Andersen oplyste, at bestyrelsen foreslog Søren D. Sørensen som dirigent. REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I VISENS VENNER I TAASTRUP (VVT) ONSDAG DEN 15. MARTS 2017 KL. 19.00 I STORE SAL I MEDBORGERHUSET, TAASTRUP HOVEDGADE 71, 2630 TAASTRUP. Konstitueret formand Bent Andersen

Læs mere

Referat fra generalforsamling i De Blå Baretter onsdag, den 25. feb. 2015

Referat fra generalforsamling i De Blå Baretter onsdag, den 25. feb. 2015 Referat fra generalforsamling i De Blå Baretter onsdag, den 25. feb. 2015 Der er afholdt generalforsamling i DBB Midtjylland. Bestyrelsen og Anders Bang mødte kl. 16.00 for at gøre alt klar til spisning

Læs mere

I alt 46 medlemmer, incl. bestyrelsesmedlemmer, var mødt frem ved mødets start, kl kom der 3 medlemmer, så var vi 49 medlemmer.

I alt 46 medlemmer, incl. bestyrelsesmedlemmer, var mødt frem ved mødets start, kl kom der 3 medlemmer, så var vi 49 medlemmer. REFERAT Emne: Årsmøde Tid: Torsdag 15. marts 2018 kl. 19.00 Sted: Arions Hus, Tulipanvej 28 A, 8240 Risskov Referent: Maja Dyremose Kopi til: Bestyrelsen, kontoret, Tove Jørvang og Børge Olesen til elektronisk

Læs mere

I alt 51 medlemmer, incl. bestyrelsesmedlemmer, var mødt frem ved mødets start.

I alt 51 medlemmer, incl. bestyrelsesmedlemmer, var mødt frem ved mødets start. REFERAT Emne: Årsmøde Tid: Torsdag 17. marts 2016 kl. 19.00 Sted: Arions Hus, Tulipanvej 28 A, 8240 Risskov Referent: Maja Dyremose Kopi til: Bestyrelsen, kontoret, Tove Jørvang og Børge Olesen til elektronisk

Læs mere

Referat fra generalforsamling på Park Hotel i Middelfart den 28. oktober 2017

Referat fra generalforsamling på Park Hotel i Middelfart den 28. oktober 2017 Referat fra generalforsamling på Park Hotel i Middelfart den 28. oktober 2017 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Formanden, Johs Chr Johansen, bød velkommen og foreslog Advokat Michael Nathan, CPH Lex, som

Læs mere

REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE I DANSK SOFTBALL FORBUND AFHOLDT HOS AMAGER VIKINGS LØRDAG D. 21. MARTS 2015

REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE I DANSK SOFTBALL FORBUND AFHOLDT HOS AMAGER VIKINGS LØRDAG D. 21. MARTS 2015 REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE I DANSK SOFTBALL FORBUND AFHOLDT HOS AMAGER VIKINGS LØRDAG D. 21. MARTS 2015 Tilstede: 10 klubber var tilmeldt og fremmødt. 5 bestyrelsesmedlemmer deltog Stemmeberettigede:

Læs mere

Grundejerforeningen Trankær Af 7. maj 1997

Grundejerforeningen Trankær Af 7. maj 1997 30. april 2014 Referat af ordinær generalforsamling 2. april 2014 Der var til generalforsamlingen fremmødt 17 medlemmer samt 6 fra bestyrelsen. Følgende dagsorden var udsendt: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens

Læs mere

Justitsministeriet Asyl- og Visumkontoret

Justitsministeriet Asyl- og Visumkontoret Justitsministeriet Asyl- og Visumkontoret Asyl.visumkontoret@jm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E 3 2 6 9 8 9 7 9 M O B I L 3 2 6 9 8 9 7

Læs mere

4. Strategi 2015 for Nordsjællands politi, herunder borgerpaneler

4. Strategi 2015 for Nordsjællands politi, herunder borgerpaneler 15. december 2014 LEDELSESSEKRETARIATET Sagsbehandler: CH Telefon: 7258 7232 Referat Kredsrådets møde den 10. december 2014 Deltagere: Politidirektør Finn Borch Andersen, chefanklager Ida Sørensen, politiinspektør

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 20.juni 2012 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Peter Speldt Niels Erik Parbst Charlotte Broen Christensen Birgitte Lind Andreas

Læs mere

Årsmøde i BKF-Region Midt lørdag d. 21. februar 2015 i Trøjborg Medborgerhus

Årsmøde i BKF-Region Midt lørdag d. 21. februar 2015 i Trøjborg Medborgerhus Årsmøde i BKF-Region Midt lørdag d. 21. februar 2015 i Trøjborg Medborgerhus ad 1: Valg af dirigent: Ole C. Hansen ad 2: Valg af referent: Rigmor Bak Frederiksen ad 3: Valg af stemmetællere: Ole Gjermandsen,

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 21. MARTS 2000 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 21. MARTS 2000 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 21. MARTS 2000 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN med følgende dagsorden:

Læs mere

Justitsministeriet. hun agter at tage som opfølgning på udtalelserne i. Ministeren bedes redegøre for, hvilke initiativer

Justitsministeriet. hun agter at tage som opfølgning på udtalelserne i. Ministeren bedes redegøre for, hvilke initiativer Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Svar på Spørgsmål 145 Offentligt 02-06-05 Justitsministeriet Lovafdelingen Dato: 11. maj 2005 Dok.: DBO40164 Menneskeretsenheden Udkast til tale Til ministeren

Læs mere