REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 20-10-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50. Fraværende: Ingen Bemærkninger:"

Transkript

1 REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger:

2 Udvalget for Børn og Familie, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 562. Orientering fra formand, medlemmer og serviceområde Orientering om kontaktpersonordning som forebyggende anbringelsesforanstaltning over for børn og unge Genbehandling af pædagogiske læreplaner Evaluering af læreplaner Vilkår for dagplejen Mulighed for placering af ny daginstitution i Vojens bymidte Ledelsessammenlægning af de tre kommunale institutioner i Vojens by Mad- og måltidpolitikken Efterretningssager Eventuelt Placering af tilbygning til Troldemarken i Sommersted

3 Udvalget for Børn og Familie, Side Orientering fra formand, medlemmer og serviceområde DIJEHO / Intet Orientering om kontaktpersonordning som forebyggende anbringelsesforanstaltning over for børn og unge DIINSM / Familierådgivningen har den 1. oktober 2009 etableret et team bestående af 1 socialfaglig konsulent samt 4 kontaktpersoner, som løser opgaver efter Servicelovens Formålet er at forhindre en anbringelse af den unge eller at støtte den unge ved udslusning fra en anbringelse. Kontaktpersonsordningen er en af de mest benyttede foranstaltninger over for unge, som har problemer med adfærd og kriminalitet. Dette fokus på støttekontaktperson-ordninger er udtryk for en opfattelse af, at den unge kan profitere af tæt personlig støtte for at blive motiveret for samt gennemføre skoleforløb, passe sit job, holde sig væk fra kriminalitet, samt til at fungere i dagligdagen generelt. Desuden forventes det, at støtte-kontaktpersonen kan give den unge det konstruktive voksen-netværk eller modspil, som han eller hun måske mangler i sit personlige netværk. For at målrette støttekontaktpersonens arbejde har det vist sig at være afgørende, at støttekontaktpersonens rolle og opgaver bliver beskrevet meget nøje i samarbejde med sagsbehandleren. Hidtil er opgaven blevet løst ved, at ansætte kontaktpersoner på timebasis omkring hvert enkelt barn eller ung eller, at købe ydelsen hos privat leverandør. Økonomiske forhold Der er ikke forbundet ekstra omkostninger ved ordningen. Procedure Sagen skal ikke forelægges andre politiske fora.

4 Udvalget for Børn og Familie, Side 543 Tovholder/informationsansvarlig Chef for Familieafdelingen Inge Skov Madsen Bilag Projektbeskrivelse (863169) Indstilling Børn og Familie, Familieafdelingen, indstiller, at: orienteringen tages til efterretning Sagen godkendes, idet der foretages enkelte redaktionelle ændringer og tilføjelser Genbehandling af pædagogiske læreplaner DIKAMI / 08/18224 Den 9. september 2008 behandlede Udvalget for Børn- og Familie de pædagogiske læreplaner for Dagtilbudsområdet. 1 institution dagplejen fik udsat aflevering af pædagogisk læreplan begrundet i lederens langtidssygdom. 2 institutioners pædagogiske læreplaner blev ikke godkendt begrundet i 1. Manglende aflevering. Tidspresset i forbindelse med sammenlægningsprocessen i Myretuen, Fole og Gram børnehave. 2. Manglende elementer (målbeskrivelse, dokumentation, evalueringsdel samt særskilt afsnit for børn med særlige behov). (Kastaniegaarden i Gram) ad 1) Sammenlægningsprocessen er nu så langt, at sammenlægningen af Myretuen og Gram børnehave er blevet godkendt med virkning fra 1. januar Det vil derfor ikke være formålstjenligt, at der afleveres særskilt pædagogisk læreplan for afdelingen, Myretuen i Fole. ad 2) Der er nu ansat ny leder i Kastaniegaarden. Denne har sikret at institutionens pædagogiske læreplan nu lever op til kravene i en pædagogisk læreplan. Den pædagogiske læreplan er afleveret.

5 Udvalget for Børn og Familie, Side 544 Procedure Sagen skal alene behandles i Udvalget for Børn og Familie og udvalgets beslutning tilgår de 3 institutioner. Tovholder/informationsansvarlig Chef for Dagtilbud Kåre Michelsen Bilag Ikke godkendte læreplaner 2008 (863104) Læreplan dagplejen (863106) Læreplan Kastaniegården (863107) Indstilling Børn og Familie, Dagtilbud indstiller at Gram og Myretuen,Fole ikke fremsender særskilte pædagogiske læreplaner Dagplejens pædagogiske læreplan godkendes Kastaniegårdens pædagogiske læreplan godkendes Godkendt Evaluering af læreplaner 2009 DIKAMI / 08/18224 Evaluering af læreplaner er en ny opgave, der trådte i kraft i forbindelse med den nye dagtilbudslov. (Nærmere om regelgrundlaget se bilag) Alle dagtilbud fremsender én gang årligt evaluering af pædagogiske læreplaner til drøftelse i Udvalget for Børn- og Familie. Udvalget for Børn- og Familie skal vurdere, om dagtilbuddene arbejder tilfredsstillende med metoder og aktiviteter indenfor de seks temaer i forhold til at nå de opstillede mål. Dette skal ske ved at Udvalget for Børn- og Familie foretager en egentlig drøftelse af evalueringerne af læreplanerne, og tage stilling til om de giver anledning til yderligere tiltag. Fra vores dagtilbud foreligger nu 45 evalueringer til drøftelse. Evalueringerne fremviser stor forskellighed, såvel i valg af evaluerings-

6 Udvalget for Børn og Familie, Side 545 fokus som metode. Dagtilbuddene har i år, for størstedelens vedkommende, valgt at evaluere på et, flere temaer, alle seks temaer (Alsidig personlig udvikling, Sociale Kompetencer, Sproglig Udvikling, Krop og Bevægelse, Naturen og Naturfænomener, Kulturelle udtryksformer og Værdier), eller en kombination af temaer og emner. Enkelte dagtilbud har valgt projektevalueringer. Der har været størst evalueringsfokus på temaerne Krop og Bevægelse samt Kulturelle udtryksformer og Værdier. Fokus på disse temaer har været ligeligt fordelt. Aktiviteterne under temaet Krop og bevægelse har været olympiade, kost og motion, idræt og sundhed. Aktiviteterne under temaet Kulturelle udtryksformer har været musik, teater, sang, høst, og billedkunst. Temaerne Personlig udvikling og Sociale kompetencer er godt repræsenteret. Færrest har evalueret på sproglig udvikling og naturen og naturfænomener. Der har været evalueret på følgende projekter: Barnets bog, Inklusion, Svagtseende i institutionen, Dukkerum og Grupper på tværs. Fotodokumentation er stadig den foretrukne metode, men observationer, interviews og praksisfortællinger anvendes i flere og flere dagtilbud efterhånden. Vores dagtilbud har generelt arbejdet meget tilfredsstillende med opgaven. Evaluering er stadig en ny disciplin indenfor dagtilbudsområdet. Vejen til optimale evalueringer er en længerevarende proces, hvor uddannelse skal spille sammen med øvelse og erfaring. For at sikre denne kvalitative udvikling, vil Dagtilbud sikre, at flere ansatte de kommende år uddannes til at varetage evalueringsopgaver. Procedure Sagen skal ikke behandles i andre politiske fora. Tovholder/informationsansvarlig Chef for Dagtilbud Kåre Michelsen Bilag Evaluering Projekt dukkerum (863120) Evaluering pædagogiske læreplaner Bilag (863121) Evaluering af pædagogisk læreplan 08 (863124) Evaluering af fokuspunkt i temaet (863122)

7 Udvalget for Børn og Familie, Side 546 Indstilling Børn og Familie Dagtilbud indstiller at evalueringerne af de pædagogiske læreplaner drøftes og godkendes Dagtilbud giver tilbagemelding på alle evalueringer af pædagogiske læreplaner eventuelle vejledninger gennemføres af Dagtilbud Godkendt. Udvalget udtrykker anerkendelse af de udarbejdede læreplaner og af, at der arbejdes tilfredsstillende med de opstillede mål og de 6 formelle temaer Vilkår for dagplejen DIKAMI / 09/26630 Vilkår for dagplejen fremsendes til godkendelse i udvalget for Børn og Familie. Vilkår for dagplejen er udarbejdet af en arbejdsgruppe bestående af en repræsentant fra FOA, ledelsen i dagplejen, TR for henholdsvis dagplejekonsulenterne og dagplejerne samt Stedfortræderen i dagtilbud. Samlet set skal vilkår for dagplejen udgøre rammerne for den decentrale kompetence, der er tillagt Dagplejen sikre fleksibilitet og driftsrationalitet I vilkår for dagplejen er der beskrevet følgende: Dagplejens organisations- og ledelsesstruktur Tilsyn med kommunale dagplejere Private Børnepassere - tilsyn Trappemodel for dagplejekonsulenter Lønsumsstyring, herunder: Særlige forhold, forhold som påvirker lønforbruget for dagplejere, lønsumsstyringsmodel for dagplejernes løn, budgetforudsætninger. Vikarpulje

8 Udvalget for Børn og Familie, Side 547 Aldersfordeling Børn med særlige behov Børnepasningsgaranti Deltidspladser Åbningstid Lukkedage Afregning for forældre ved pasning ved ferielukning Prognoserne svarer ikke til de faktiske forhold Jobbank Dagplejernes arbejdsforhold Iværksættelse / evaluering Økonomiske forhold Vilkår for Dagplejen sikrer, at der arbejdes ud fra den økonomiske ramme, der er budgetsat. Personalemæssige forhold Vilkår for Dagplejen er drøftet på MED møder for dagplejepædagogkonsulenterne og dagplejerne. Vilkår for dagplejen sikrer, at de personalemæssige forhold tilrettes og justeres i forhold til pasningsgarantien. Med en rammeaftale for dagplejen, sikres tilnærmelsesvis at arbejdsvilkår for dagplejepædagogkonsulenterne og dagplejerne giver tryghed i ansættelsesforholdet. Procedure Sagen skal ikke behandles i andre fora. Tovholder/informationsansvarlig Chef for Dagtilbud Kåre Michelsen Bilag Vilkår for Dagplejen herunder bilag 1 Lønsumsstyring og normeringsaftale for dagplejen i 2009 samt bilag 2 Retningslinjer for udbetaling af F-tillæg (863080) Indstilling Børn og Familie, Dagtilbud indstiller at Vilkår for dagplejen godkendes.

9 Udvalget for Børn og Familie, Side 548 Godkendt Mulighed for placering af ny daginstitution i Vojens bymidte DIKAMI / Der har d. 29. september 2009 været afholdt workshop vedr. udviklingen af byområdet ved den gamle slagterigrund i Vojens. Workshoppen foregik som en del af planfasen med indkaldelse af ideer og forslag til områdets udvikling. Dagtilbud, lederne fra Povlsbjerg og Søndergades Børnehave samt en repræsentant fra bestyrelsen i Søndergades Børnehave deltog i workshoppen med henblik på at vurdere egnetheden af en fremtidig placering af en ny institution på den gamle slagterigrund. Skoleområdet deltog med henblik på sikringen af Povlsbjergskolens idrætsfaciliteter. Efter møder er der enighed om, at den gamle slagterigrund udgør en mulighed for en central placering af en institution i Vojens. Endvidere er det væsentligt, at løsningen af Povlsbjergskolens idrætsfacilitets problemer indgår i planlægningen. Problemerne er opstået/opstår på grund af udvidelsen af parkeringsområderne i forbindelse med etablering af ny skøjtehal. Byg & Plan i Teknik & Miljø har for deres videre arbejde med lokalplanen brug for at få Udvalget for Børn- og Families holdning til at gøre det muligt at placere en daginstitution på den gamle slagterigrund i Vojens. Det samme gælder løsningen af Povlsbjergskolens idrætsfaciliteter. Procedure Udvalget for Børn og Families holdning tilgår Byg & Plan i Teknik & Miljø i forbindelse med det videre arbejde med lokalplanen. Konkret indstilling til den nye institutions placering vil fremgå af sagsfremstillingen om anvendelse af anlægsmidler til sammenlægningen af Povlsbjerg Børnehave og Søndergades Børnehave. Tovholder/informationsansvarlig Chef for Dagtilbud Kåre Michelsen og Skolechef Karl Erik Olesen Indstilling Børne- og Familieservice, indstiller at

10 Udvalget for Børn og Familie, Side 549 Udvalget tilkendegiver ønsket om placering af daginstitutionsbyggeri på den gamle slagterigrund i Vojens og behovet for, at løsningen af Povlsbjergskolens idrætsfaciliteter indgår i det videre planarbejde Udvalget ønsker mulighed for eventuel placering af daginstitution og idrætsfaciliteter til Povlsbjergskolen indarbejdet i lokalplanforslaget angående anvendelse af den tidligere slagterigrund i Vojens Ledelsessammenlægning af de tre kommunale institutioner i Vojens by DIKAMI / 09/26633 I forlængelse af beslutningerne på udvalgsmødet den 9. juni 2009 vedrørende mål og handleplaner om ny struktur på Dagtilbudsområdet, har udvalget ønsket dialogmøder med bestyrelserne inden der træffes beslutninger. I mål og handleplanen for 2009 og 2010 er der besluttet følgende for de 3 Kommunale institutioner i Vojens by: Møllebakken, Skovreden, og Bøgely i Vojens fællesledelse Projektstart: August 2009 med virkning primo 2010 Der er fem daginstitutioner i Vojens by. De tre kommunale børnehaver Møllebakken, Skovreden og Bøgely ønsker et tættere samarbejde. Der er på sigt planer om at samle de tre børnehaver til en organisatorisk enhed på to matrikler. Mål Der etableres områdeledelse for de tre børnehaver. Børnehaverne bliver afdelinger under områdelederen. Områdeinstitutionen har ét fælles budget. Handlinger Udredning af ledelsesstruktur og forløb. Behandling i MED strukturen. Forhandling med de faglige organisationer lokalaftale. Gennemførelse af ny ledelsesstruktur. Forløbet indtil d.d. Afdelingen for dagtilbud har haft de første drøftelser med ledelsen af de tre institutioner. Herefter har de tre ledere sammen med deres bestyrelser drøftet behovet for et dialogmøde med udvalget og frem-

11 Udvalget for Børn og Familie, Side 550 sendt deres spørgsmål/synspunkter til drøftelse med udvalget. (jf. vedlagte bilag) Alle tre bestyrelser ønsker et dialogmøde med udvalget og gerne et møde med den enkelte bestyrelse og udvalget. Af bilagene fremgår hvad de enkelte bestyrelser ønsker drøftet. Procedure Sagen skal ikke behandles i andre formelle fora. Tovholder/informationsansvarlig Chef for Dagtilbud Kåre Michelsen Bilag Bilag 1 Møllebakken (863090) Bilag 2 Skovreden (863092) Bilag 3 Bøgely (863093) Indstilling Børn og Familie, Dagtilbud indstiller at der igangsættes dialogmøder med bestyrelserne i Skovreden, Møllebakken og Bøgely børnehave. Indstillingen tiltrædes. Der afholdes dialogmøder i 1. kvartal Beslutningen om iværksættelse af fællesledelse i de 3 institutioner udsættes til efter dialogmødernes afholdelse Mad- og måltidpolitikken DIKEOL / 09/13032 Der er samlet indkommet 38 høringssvar til Mad- og Måltidspolitikken. Bestyrelser og medarbejdere har grundigt behandlet forslaget, og der er indkommet en række ændringsforslag og bemærkninger. Høringssvarene er positive i forhold til hovedindholdet og i forhold til det at have en politik på området. Der er i særlig grad bemærkninger til det restriktive ordvalg og konkrete forslag til opblødninger.

12 Udvalget for Børn og Familie, Side 551 Bilag Høringssvar - sammendrag Skoleområdet (863228) Høringssvar - sammendrag Dagtilbud (863183) Høringssvar - sammendrag Sundhedsudvalget (863184) Indkomne høringssvar, skoleområdet (863220) Indkomne høringssvar, dagtilbudsområdet (863221) Indstilling Børne- og Familieservice indstiller, at forslaget administrativt gennemgås med henblik på justeringer og opblødninger af de restriktive formuleringer at forslaget i den justerede form sættes på dagsordenen igen på et kommende udvalgsmøde Godkendt Efterretningssager DIJEHO / Der er følgende sager til efterretning: Folder fra Servicestyrelsen "Anbringelse i trygge rammer - styrk det driftsmæssige tilsyn" Kontakten nr. 2, oktober 2009 (Hoptrup Skole) Referat fra skolebestyrelsesmøde på Arnum Børne Center, Skrydstrup Skole, Hjortebroskolen (Ligger i skabet) Til efterretning.

13 Udvalget for Børn og Familie, Side Eventuelt DIJEHO / Intet.

14 Udvalget for Børn og Familie, Side Placering af tilbygning til Troldemarken i Sommersted

15 Udvalget for Børn og Familie, Side 554 Underskriftsside Morten Finnemann Mads Skau Kim Qvist Knud Erik Hansen Peter Jensen Hansen Holger Mikkelsen Bent Steenberg Olsen Finn Wetter

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 25-08-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Bent Steenberg Olsen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-10-2007 Mødested: Specialskolen Dragen Solsikkevej 4 A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-01-2007 Mødested: Sct. Severin Skole Mødelokale 93 (nye hovedindgang), Moltrupvej 1 A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl.

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 08-12-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Fredag den 22-08-2008 Mødested: Karl Erik Olesens kontor Starttidspunkt: Kl. 08:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:15 Afbud: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 22-05-2007 Mødested: Mødelokale nr. 202 ved siden af byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 10-03-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Borgmesteren deltog i

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 28-08-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:15 Afbud: Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie, 28-08-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 11-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50 Afbud: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie, 11-12-2007

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie,

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie, REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-06-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50 Afbud: Morten Finnemann, Holger Mikkelsen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 21-10-2008 Mødested: Børnehaven Rosengården Thrigesvej 51, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:05 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 18-11-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie,

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Fredag den 10-10-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 11:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:00 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie,

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-04-2007 Mødested: Halk Skole Hejsagervej 91, Halk Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Eva Roth Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Mandag den 12-11-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: På grund af anden mødevirksomhed deltog

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-11-2009 Mødested: Povlsbjerg Børnehave Østergade 46, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 25-11-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:50 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie,

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 13-03-2007 Mødested: Mødelokale nr. 202 ved siden af byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:05 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:05. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:05. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:05 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 08-05-2007 Mødested: Børneinstitutionen Favrdal Christen Kolds Vej 4, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:25 Afbud: Knud

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 24-02-2009 Søndergades Børnehave Søndergade 3, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl.

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 24-02-2009 Søndergades Børnehave Søndergade 3, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-02-2009 Mødested: Søndergades Børnehave Søndergade 3, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie,

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie, REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 19-08-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Holger Mikkelsen mødte kl. 17.10

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Mandag den 16-06-2008 Mødested: 101 Haderslev Rådhus (ved kantinen) Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 22:05 Afbud: Ingen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 14-08-2007 Mødested: Gram Børnehave Skolekobbel 42, Gram Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:05 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Peter

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 12-05-2009 Mødested: Stevelt Skovbørnehave Steveltvej 70 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:55 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:40

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Knud Erik Hansen forlod

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 23-09-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie, 23-09-2008

Læs mere

VILKÅR FOR HADERSLEV KOMMUNES DAGPLEJE. Udarbejdet af Haderslev Kommune, Børne- & Familieservice, Dagtilbud

VILKÅR FOR HADERSLEV KOMMUNES DAGPLEJE. Udarbejdet af Haderslev Kommune, Børne- & Familieservice, Dagtilbud VILKÅR FOR HADERSLEV KOMMUNES DAGPLEJE 1 Indholdsfortegnelse side 3 Indledning side 3 Dagplejens organisations- og ledelsesstruktur side 3 Tilsyn Kommunale dagplejer side 3 Private Børnepasser - tilsyn

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske beslutninger der skal træffes 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet for forældre

Læs mere

Vilkår for dagplejen. Haderslev kommune

Vilkår for dagplejen. Haderslev kommune Vilkår for dagplejen Haderslev kommune Indholdsfortegnelse Indhold Indholdsfortegnelse... 1 1. Indledning... 3 2. Børnepasningsgaranti... 3 3. Dagplejens organisations- og ledelsesstruktur... 3 4. Retningslinjer

Læs mere

REFERAT. Bemærkninger:

REFERAT. Bemærkninger: REFERAT Område MED - Specialrådgivningen Mødedato: Tirsdag den 3. september 2013 Mødested: Mødelokalet 1. sal, Nørregade 41, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Karl Kristian

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 219 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:15. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 219 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:15. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 27-05-2008 Mødested: 219 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:15 Afbud: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie, 27-05-2008

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:40. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:40. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-06-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:40 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 25-09-2007 Mødested: Afdelingen for Specialtilbud Bispebroen 2 C, Haderslev (ved biblioteket) Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 10-06-2008 Mødested: Bregnbjergskolen Unionvej 4, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Ingen Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-01-2009 Mødested: Kunsthuset, Det Gamle Havnekontor, Jomfrustien 52 Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 11-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 11-04-2007

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007

Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007 Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007 Denne styrelsesvedtægt er udarbejdet i henhold til Dagtilbudsloven og Vejledningen om forældrebestyrelser i dagtilbud

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 27-02-2007 Mødested: Vedsted Skole Skovbyvej 2, Vedsted, Vojens Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:10 Bemærkninger: Udvalget for

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 03-06-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Revideret af Lotte Tangaa Tjalve d. 29.10.18 Sagsnr.: 18/22118 Indhold Formål... 3 Kapitel 1... 3 1. Byrådet... 3 Kapitel 2... 4 2. Bestyrelsens

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.09.16-P24-1-15 Dato:27.4.2016 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud

Læs mere

Arbejdet i forældrebestyrelsen. Svendborg 2015

Arbejdet i forældrebestyrelsen. Svendborg 2015 Arbejdet i forældrebestyrelsen Svendborg 2015 1 DAGTILBUDSLOVEN 4 - Byrådet skal sørge for det nødvendige antal pladser 23 Alle børn indtil skolestart har adgang til at blive optaget i et dagtilbud 2 FORMÅL

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Onsdag den 2. maj 2018 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 12-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:50 Afbud: Knud Erik Hansen (til den første del af mødet) Fraværende:

Læs mere

NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 3 PÆDAGOGISKE LÆREPLANER

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 11-11-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Mads Skau Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie, 11-11-2008

Læs mere

Tilsynsenheden. Tilsyn Uanmeldt tilsyn D Timrings læringscenter Birkmosevej 26, Timring. Leder: Rudi Mikkelsen

Tilsynsenheden. Tilsyn Uanmeldt tilsyn D Timrings læringscenter Birkmosevej 26, Timring. Leder: Rudi Mikkelsen Tilsyn Uanmeldt tilsyn D. 28.2.2014 Timrings læringscenter Birkmosevej 26, Timring Leder: Rudi Mikkelsen Tilsynsførende: Joan Dahl Nørgaard Hanne V Fogdal Tilsyn 2014 gennemføres som uanmeldte besøg der

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Torsdag den 7. februar 2019 Mødested: Rådhuscentret Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende:

Læs mere

Tilsynsenheden. Tilsyn Uanmeldt tilsyn Haderup skole og børnehus. Bjørnkærvej 18, Haderup

Tilsynsenheden. Tilsyn Uanmeldt tilsyn Haderup skole og børnehus. Bjørnkærvej 18, Haderup Tilsyn Uanmeldt tilsyn 23.4.2014 Haderup skole og børnehus Bjørnkærvej 18, Haderup Leder: Per M Larsen Pædagogisk leder: Lene Ruby Linderoth Tilsynsførende: Joan Dahl Nørgaard Hanne V Fogdal Mia Mortensen

Læs mere

Beredskabskommisionen

Beredskabskommisionen REFERAT Beredskabskommisionen Mødedato: Tirsdag den 29-01-2008 Mødested: Brand og redning Solsikkevej 2 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Alvin Sundbølle mødte kl 1630 Fraværende:

Læs mere

Tilsynsenheden. Tilsyn Uanmeldt tilsyn Vinding børnehave. Gyvelvej Sørvad. Leder: Mie Pedersen

Tilsynsenheden. Tilsyn Uanmeldt tilsyn Vinding børnehave. Gyvelvej Sørvad. Leder: Mie Pedersen Tilsyn Uanmeldt tilsyn 8.5.2014 Vinding børnehave Gyvelvej 5 7550 Sørvad Leder: Mie Pedersen Tilsynsførende: Joan Dahl Nørgaard Pia Strandbygaard Tilsyn 2014 gennemføres som uanmeldte besøg der har til

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 11-maj-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale Kultur Udsendelsesdato: Afbud fra:

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 56 2. Godkendelse af kommunal redegørelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). 1: Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 18-06-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Bilag 1 Kombinationstilbuddet skal tilrettelægges ud fra den enkelte families dokumenterede

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 15-01-2007 Mødested: Kløvervænget 26, Kantinen Starttidspunkt: Kl. 16:15 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Tonny Thomsen Bemærkninger: Rita Juhl og Morten

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 01-10-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Tonny Thomsen deltog

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Tirsdag den 1. marts 2016 Mødested: Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 13-01-2009 Mødested: Bevtoft Skole Krügersvej 45, Bevtoft Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:40 Afbud: Mads Skau Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Tirsdag den 12-november-2002 Starttidspunkt for møde: 8.15 Sluttidspunkt for møde: 16.30 Mødested: Skolebesøg Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Orla Hansen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge den 08. marts 2007 i lokale 188, kl

REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge den 08. marts 2007 i lokale 188, kl REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge i lokale 188, kl. 12.00 1. Meddelelser 2. Rusmiddelpolitik for aldersgruppen 12 24 år - tema 3. Anbringelser af børn og unge på døgninstitution og socialpædagogiske

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 25-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Jan Christensen Bemærkninger: Mødet afsluttet

Læs mere

Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 2 1 FORORD I Dragør Kommune bliver der

Læs mere

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 306054 Brevid. 2822261 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven 17. maj 2018 I juni 2017 indgik regeringen

Læs mere

Tilsynsrapport for Mørkøv Børnehus Ringstedvej Mørkøv. Tilsyn foretaget

Tilsynsrapport for Mørkøv Børnehus Ringstedvej Mørkøv. Tilsyn foretaget Tilsynsrapport for Mørkøv Børnehus Ringstedvej 43 4440 Mørkøv Tilsyn foretaget 23.05.2016 Tilsyn foretaget af Deltagere ved tilsynet Pædagogisk Udviklingskonsulent Rikke Nyvang Mail: rikny@holb.dk Tlf:

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 27-03-2007 Mødested: Skolen ved Kløften Christiansfeldvej 8 A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:35 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

Møde i Udvalg for dagtilbud og familier

Møde i Udvalg for dagtilbud og familier Møde i Udvalg for dagtilbud og familier Åben Referat Dato: Tirsdag den 5. februar 2019 Tidspunkt: 18:30 Sted: Afbud: Rådhuset Bryllupssalen Berit Torm (Venstre) Furesø Kommune Møde i Udvalg for dagtilbud

Læs mere

EVALUERING AF PÆDAGOGISK LÆREPLAN 0-2 ÅR

EVALUERING AF PÆDAGOGISK LÆREPLAN 0-2 ÅR EVALUERING AF PÆDAGOGISK LÆREPLAN 0-2 ÅR FRA 01-01-2015 TIL 01-01-2017 Hjernen&Hjertet Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING 3 2 GENEREL EVALUERING AF ARBEJDET MED DE PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 4 3 PRIORITERING,

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 10-11-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:25. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 10-11-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:25. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 10-11-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:25 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

Tilsynsrapporten er vurderet og besvaret ud fra 2014 fokusområde, som er fastsat af Tilsynsenheden og Chefen for Dagtilbud for børn.

Tilsynsrapporten er vurderet og besvaret ud fra 2014 fokusområde, som er fastsat af Tilsynsenheden og Chefen for Dagtilbud for børn. Tilsyn Uanmeldt tilsyn 4.4.2014 Børnehøjen Sønderparken 3 6973 Ørnhøj Leder: Birgit Fastrup Tilsynsførende: Joan Dahl Nørgaard Hanne V Fogdal Tilsyn 2014 gennemføres som uanmeldte besøg der har til formål

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Afbud fra: Kasper Glyngø Bemærkninger: Mødets

Læs mere

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre.

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre. Skole- og dagtilbudsafdelingen Norddjurs Kommune Juli Forord Kvaliteten er høj og ambitionerne er store på dagtilbudsområdet i Norddjurs Kommune. Det er de, fordi vi ved, at kvalitet i dagtilbuddene er

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet.

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet. Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) 2018 Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet Medlemmer Kirstine Bille (F) Christian Haubuf (A) Jørgen Ivar Brus Mikkelsen

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Dagtilbudsloven er vedtaget den 24. maj 2007. Loven samler for første gang reglerne om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. i en

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 13-05-2008 Mødested: Cathrine Asylets Børnehave Allégade 6, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:05 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Birgit Sørensen, Børge Koch, Leif Pedersen, Connie Andersen, John Lauridsen

Læs mere

Herning Kommune Eventyrhaven KVALITETSRAPPORT 2015 DAGTILBUDSOMRÅDET. hjernen&hjertet

Herning Kommune Eventyrhaven KVALITETSRAPPORT 2015 DAGTILBUDSOMRÅDET. hjernen&hjertet Herning Kommune Eventyrhaven KVALITETSRAPPORT 2015 DAGTILBUDSOMRÅDET hjernen&hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 RESULTATER 3 1.1 Børnenes kompetencer 3 1.2 Børnenes trivsel 4 1.3 Børnenes sundhed 4 1.4 Børnenes

Læs mere

Denne styrelsesvedtægt er gældende fra den 1. august 2015 og omfatter Hjørring Kommunes dagtilbud oprettet efter 19 stk. 2 i dagtilbudsloven.

Denne styrelsesvedtægt er gældende fra den 1. august 2015 og omfatter Hjørring Kommunes dagtilbud oprettet efter 19 stk. 2 i dagtilbudsloven. Styrelsesvedtægt for dagtilbudsområdet I henhold til dagtilbudsloven 16, stk. 1 skal byrådet efter indhentet udtalelse fra forældrebestyrelserne fastsætte en vedtægt for styrelsen af de kommunale dagtilbud.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Vordingborg Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Vordingborg Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Vordingborg Kommune Juli 2013 Styrelsesvedtægt for dagtilbud Udgivet af Vordingborg Kommune 2013 Udarbejdet af: Annie Røn/Mette Juhl Rasmussen Fotos: Colourbox Vordingborg

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Anne Grethe Smith Fraværende: Bemærkninger: Under pkt. 24 deltog Kommunelæge

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 13. september 2018 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Herlev Kommune Styrelsesvedtægten refererer

Læs mere

Organiseringen af tilsyn i Vesthimmerlands Kommune

Organiseringen af tilsyn i Vesthimmerlands Kommune 1 Organiseringen af tilsyn i Vesthimmerlands Kommune I Vesthimmerlands Kommune føres pædagogisk og økonomisk tilsyn med alle daginstitutioner uagtet om disse er kommunale institutioner, puljeordninger

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 10-01-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Rita Juhl deltog under punkterne 1-9. Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 24-09-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Lejre kommune er forpligtet til at føre tilsyn med alle former for dagtilbud beliggende i kommunen jævnfør dagtilbudsloven. Tilsynet skal sikre, at

Læs mere

Notat vedr. tilsyn på dagtilbudsområdet i Randers Kommune i 2015

Notat vedr. tilsyn på dagtilbudsområdet i Randers Kommune i 2015 Notat Vedrørende: Notat vedr. tilsyn på dagtilbudsområdet i 2015 Sagsnavn: Tilsyn dagtilbud 2015 Sagsnummer: 28.09.00-K09-1-15 Skrevet af: Bitten Laursen og Anders Beck Pedersen E-mail: bitten.laursen@randers.dk

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Daginstitutioner i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt. Daginstitutioner i Assens Kommune Styrelsesvedtægt Daginstitutioner i Assens Kommune Af 18.9.2007 Revideret 1.12.2008 Revideret 1.8.2011 Formåll Styrelsesvedtægten fastlægger rammerne for forældrebestyrelsesarbejde i dagtilbud jf. Dagtilbudslovens

Læs mere

Vejle Kommune (Private) Skov- & Idrætsinstitutionen Bøllen PÆDAGOGISK LÆREPLAN 0-2 ÅR. Hjernen&Hjertet

Vejle Kommune (Private) Skov- & Idrætsinstitutionen Bøllen PÆDAGOGISK LÆREPLAN 0-2 ÅR. Hjernen&Hjertet Vejle Kommune (Private) Skov- & Idrætsinstitutionen Bøllen PÆDAGOGISK LÆREPLAN 0-2 ÅR Hjernen&Hjertet Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING 3 1.1 Indledning 3 1.2 Værdier 3 1.3 Pædagogiske principper 3 1.4

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 2. november 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Udvalg for dagtilbud og familier

Udvalg for dagtilbud og familier Beslutning: Tilpasning af ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet. Sagsnr. i ESDH: 18/14065 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget for dagtilbud og familier skal beslutte at indstille til

Læs mere