Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter."

Transkript

1 Første Afsnit. Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. A. Universitetet.!. Bestyrelse. a. Beretning for Aaret Den akademiske Lærerforsamling har i holdt 4 Møder, nemlig: 29. Okt med Dagsorden: 1) Meddelelser fra Rektor, 2) Valg af Universitetets Rektor for , 3) Valg af Lærerforsamlingens Protokolfører for , 4) Valg af et Medlem af Konsistorium i Stedet for Professor, Dr. jur. Carl Torp til 15. Novbr. 1928, 5) Valg af 5 Medlemmer af Folkeuniversitetsudvalget, 6) Sagen om Ændring i Reglerne for Ansættelse af Professorer, 7) Revision af de gældende Regler om Doktordisputatser, 8) Meddelelse angaaende Lønningssagen; 25. Marts 1926 med Dagsorden: 1) Meddelelser fra Rektor, 2) Valg af et Medlem til Dansk Studiefonds Repræsentantskab for Treaaret , 3) Sagen om Revision af de gældende Regler om Doktordisputatser; 6. Maj 1926 med Dagsorden: 1) Valg af Udvalg til Forberedelse af Valg af Konsistorialer, 2) Fortsat Behandling af Sagen om Revision af de gældende Regler om Doktordisputatser; 2. Juli 1926 med Dagsorden: Forslag til midlertidig Forbedring af Universitetslærernes økonomiske Forhold. Til Rektor i Rektoratsaaret valgte den akademiske Lærerforsamling 29. Okt Professor Dr. med. Johannes Fibiger, som tiltraadte Rektoratet den 19. Novbr Til Protokoliører for den akademiske Lærerforsamling for Rektoratsaaret valgtes 29. Okt Professor Dr. phil. Victor Kuhr. Dekanerne i Rektoratsaaret har været Professor Dr. theol. Jens Nørregaard i det teologiske, Professor Dr. polit. Axel Nielsen i det rets- og statsvidenskabelige, Professor Dr. med. C. E. Universitetets Aarbog. 1

2 4 Universitetet ) Sager om Tilladelse til at disputere for en af Universitetets Doktorgrader uden at de sædvanlige Betingelser er til Stede. I hvert Fald naar Manglen kun vedrører Eksamens karakteren, vil Afgørelsen uden Betænkelighed kunne henlægges til Konsistorium; men ogsaa Spørgsmaalet om Tilladelse til at disputere uden forudgaaende Embedseksamen eller Magisterkonferens synes naturligt at henhøre under Universitetets egen Afgørelse. III. Sager der nu af Fakulteterne indstilles direkte til Ministeriets Afgørelse, men hvori Afgørelsen foreslaas henlagt til Konsistorium. 1) Tilladelse til Afholdelse af Eksaminer (herunder Syge-Eksaminer) udenfor de sædvanlige Eksamensterminer. 2) Tilladelse til at indstille sig mere end 3 Gange til en Eksamen. IV. Sager der nu af Fakulteterne indstilles direkte til Ministeriets Afgørelse, men hvori Afgørelsen foreslaas henlagt til Fakulteterne selv. 1) Alle Dispensationer fra Tidsfrister, indenfor hvilke, eller Bestemmelser om, paa hvilket Tidspunkt forberedende Prøver skal aflægges eller visse Kursus gennemgaas, forsaavidt Afgørelsen af disse Spørgsmaal ikke allerede beror hos Fakultetet. Herunder falder f. Eks. Dispensationer fra Tidsfrister ved den filosofiske Prøve, Udsættelser med de i Anordn. 28. Febr fastsatte Tillægsprøver i Latin og Græsk, Udsættelse med Bogholderiprøven for statsvidenskabelige Studenter til efter 1. Del. 2) Fritagelse for rets- og statsvidenskabelige Studenter for at aflægge Bogholderiprøven. 3) Tilladelse for Dimittender fra Niels Brocks Handelsskole til at tage Filosofikum samtidig med eventuelt før end den Tillægsprøve der giver dem Adgang til Universitetet. Konsistorium modtog derefter under 14. Juli 1925 Meddelelse om, at Ministeriet s. D. havde tilskrevet Administrationskommissionen følgende med Hensyn til de i Konsistoriums ovenmevnte Skrivelse af 20. Maj omhandlede Sager: ad I. 1. og 2. Ministeriet kan tiltræde, at Fordeling af Bevillingerne til Universitetslærernes Studierejser og Repræsentationsrejser samt til Rejseunderstøttelser til unge Videnskabsmænd foretages af Konsistorium, men saaledes at der til Ministeriet sendes Indberetning om Bevillingernes Fordeling, samt for saa vidt angaar Rejseunderstøttelser til unge Videnskabsmænd, tillige en Fortegnelse over, hvem der har søgt. ad I. 3. Ministeriet kan tiltræde, at Afgørelser med Hensyn til Anvendelsen af Bevillingerne under Universitetets Udgiftspost k. 2.

3 5 Til andre overordentlige Udgifter, og under Kommunitetets Udgiftspost 10. Overordentlige Udgifter, henlægges til Konsistorium, men saaledes at Konsistorium i hvert enkelt Tilfælde forelægger Universitetskvæsturen Sagen til Erklæring og Fremsættelse af Forslag til dens Afgørelse. ad I. 4. Ministeriet kan gaa med til, at Afgørelsen af, om der kan uddeles Guldmedaille for flere end een Besvarelse af et Prisspørgsmaal, henlægges til Konsistorium, til hvilket Formaal man vil søge den nugældende Anordning af 8. November 1924 ændret. ad II. 1. Ministeriet kan ikke gaa med til at lade disse Sager om Forelæsningsfritagelse og Rejsetilladelser afgøre af Konsistorium, men skal i denne Henseende henvise til de om Rejsetilladelser i vedlagte Cirkulære af 19. November 1924 givne Regler. ad II. 2. Ministeriet har ikke noget at erindre imod, at Sager om Dispensation fra de sædvanlige Betingelser for at disputere for en af Universitetets Doktorgrader henlægges til Konsistorium og vil drage Omsorg for, at de gældende Regler ændres i Overensstemmelse hermed. ad III. 1. og 2. Ministeriet kan tiltræde, at Sager angaaende Tilladelse til Afholdelse af Eksaminer (herunder Sygeeksaminer) uden for de sædvanlige Eksamensterminer samt om Tilladelse til at indstille sig mere end 3 Gange til en Eksamen overgaar til Konsistoriums Afgørelse, idet man i denne Henseende vil sørge for Ændring af de hidtil gældende Anordninger. ad IV. 1., 2. og 3. Ministeriet kan tiltræde, at Sager om Dispensation fra Tidsfrister, om Fritagelse for Bogholderiprøve for juridiske Studerende samt om Tilladelse for Dimittender fra Niels Brocks Handelsskole til at indstille sig til Filosofikum sammen med Studentereksamen henlægges til Afgørelse i de vedkommende Fakulteter. De gældende Anordninger vil blive ændret i Overensstemmelse hermed. Det tilføjes, at Ministeriet maa forbeholde sig i alle Tilfælde at bedømme eventuelle Klagemaal til Ministeriet over Universitetets Afgørelse. Ved Meddelelsen herom tilføjede Ministeriet, at det formentlig vil være heldigst, at der udarbejdes Udkast til en ny Anordning om Adgangen til Erhvervelse af akademiske Grader til Afløsning af Forordning af 9. Januar 1824, samt Udkast til en ny Anordning om Filosofikum til Afløsning af de hidtil gældende Regler efter kongelig Resolution af 1. September 1850 jfr. 8. September 1871, og anmodede Konsistorium om at ville fremkomme med Forslag til saadanne Anordninger, samt til de Ændringer i gældende Anordninger, som efter ovenstaaende vil være at foretage.

4 6 Universitetet Efter at Konsistorium under 2. Okt havde stillet Forslag til Ministeriet om, at de Ændringer, som ikke krævede Forslag til Forandringer i de bestaaende Anordninger, blev gennemførte uden at afvente disse Forslag, bifaldt Ministeriet 20. Okt at Fordelingen af Bevillingerne til Universitetslærernes Studierejser (for Tiden Universitetets Udgiftspost u.) og Repræsentationsrejser (for Tiden Universitetets Udgiftspost k. 1.) samt til Rejseunderstøttelser til unge Videnskabsmænd (for Tiden Universitetets Udgiftspost p.) for Fremtiden overdrages til Konsistorium, dog saaledes, at der til Ministeriet sendes Indberetning om Bevillingernes Fordeling samt for saa vidt angaar Rejseunderstøttelser til unge Videnskabsmænd tillige en Fortegnelse over, hvem der har søgt Understøttelse, samt, at Afgørelser med Hensyn til Anvendelsen af Bevillingerne under Universitetets Udgiftspost k. 2. Til andre overordentlige Udgifter, og under Kommunitetets Udgiftspost 10. Overordentlige Udgifter, ogsaa fremtidigt henlægges til Konsistorium, men saaledes at Konsistorium i hvert enkelt Tilfælde forelægger Universitetskvæsturen Sagen til Erklæring og Fremsættelse af Forslag til dens Afgørelse. Ved Finansloven for blev dernæst Teksten til Universitetets Udgiftspost o.»til Rejseunderstøttelser efter Konsistoriums Indstilling og Ministeriets Godkendelse«ændret til»til Rejseunderstøttelser«, jfr. Rigsdagstidende for , Tillæg B. Sp Udkastet til en ny Anordning om den filosofiske Prøve blev af Konsistorium indsendt til Ministeriet 23. Marts 1926, Udkast til Ændringer i Anordningerne om Prisopgaver og Eksaminer indsendtes 11. Maj Med Hensyn til disse Udkast var Afgørelse endnu ikke truffet ved Aarets Udgang. Udkast til en ny Anordning om Adgangen til Erhvervelse af akademiske Grader var ved Aarets Udgang ikke færdigbehandlet af den akademiske Lærerforsamling. c. Ændring af Betegnelsen Laboratorieforstandere (Direktører) ved Carlsberg Laboratoriet til»professorer ved Carlsberg Laboratoriet«. (J. Nr. 365/25). Med Ministeriets Skrivelse af 8. Decbr modtog Konsistorium til Erklæring en saalydende Skrivelse af 18. Novbr fra Carlsbergfondets Direktion: Direktionen for Carlsbergfondet tillader sig at henvende sig til det høje Ministerium i følgende Anledning: Blandt forskellige Forslag til Ændringer i Fondets Statuter, som Direktionen agter at foreslaa Videnskabernes Selskab, er ogsaa den, at man i XX, der handler om Forstanderne for Carlsberg Laboratoriet, skal ændre Begyndelsen, der nu lyder:»laboratorieforstanderne (Direktørerne) skal «til»laboratorieforstanderne, der betegnes som Professorer ved Carlsberg Laboratoriet, skal «.

5 7 Som Begrundelse for dette Forslag skal man udtale: Betegnelsen»Direktør«, som blev indført ved Statutredaktionen i 1916, anvendes saa godt som aldrig og passer ogsaa kun daarligt for Videnskabsmænd, hvis Virksomhed bestaar i dels at foretage eksperimentelle Undersøgelser, dels at undervise og uddanne unge Forskere i forskellige Qrene af Kemien og Fysiologien. Betegnelsen»Professor ved Carlsberg Laboratoriet«vil være at foretrække, baade af Hensyn til Laboratorieforstandernes Position i den videnskabelige Verden og især af Hensyn til den omfattende Lærervirksomhed, der til Stadighed udøves af Forstanderne for Laboratoriets to Afdelinger. Direktionen vilde sætte megen Pris paa, om det høje Ministerium vilde udtale sig om, hvorvidt der fra dettes Side vil være noget at indvende mod den Betegnelse for Carlsberg Laboratoriets Forstandere, som man saaledes agter at foreslaa. Det maa være Direktionen tilladt at gøre opmærksom paa, at den meget gerne vil forelægge de ommeldte Ændringsforslag for Videnskabernes Selskab inden Udgangen af dette Aar, og at den derfor vilde være taknemlig for at modtage Ministeriets Udtalelse snarest belejligt. Vedlagt følger et Exemplar af»tredie Tillæg til Aktstykker vedrørende Carlsbergfondet«, hvori de nugældende Statuter er aftrykt Side Konsistorium udtalte i Skrivelse af 10. Decbr til Ministeriet»at det under Henvisning til den fremragende Stilling, som Carlsberg Laboratoriet indtager med Hensyn til den videnskabelige Forskning og Undervisning, tillod sig at anbefale Direktionens Forslag«og Ministeriet meddelte derefter 8. Jan. 1926, at det s. D. havde tilskrevet Carlsbergfondets Direktion, at Ministeriet intet vilde have at indvende imod, at Laboratoriets Forstandere benævnes Professorer. Samme Standpunkt indtog Konsistorium overfor et fra Sundhedsstyrelsen udgaaet Forslag om at tillægge Direktøren for Statens Seruminstitut Benævnelsen»Professor«(Konsistoriums Skrivelse af 24. April 1926, J. N. 180/26), men i denne Sag var Ministeriets Stilling endnu ved Aarets Udgang ikke meddelt Konsistorium. d. Universitetets Køb af Ejendommene Set. Pederstræde Nr. 19 og 21 og Indretning af en Etage i Nr. 19 til Undervisningsbrug. (J. Nr. 117/1925). Ejeren af Ejendommene Set. Pederstræde Nr. 19 og 21, Bogtrykker Poul Hertz, rettede i Januar 1925 gennem Højesteretssagfører H. H. Bruun Henvendelse til Konsistorium om eventuelt Salg til Universitetet af de to nævnte Ejendomme. Konsistorium tilskrev i den Anledning 21. Febr Ministeriet saaledes:

6 8 Universitetet »Som det af den vedl. Sag vil fremgaa, er der fra Højesteretssagfører H. H. Bruun som Repræsentant for Ejeren af Ejendommene Nr. 19 og 21 i Set. Pederstræde, Bogtrykker Hertz, rettet Henvendelse til Universitetet om eventuelt Salg til dette af de to nævnte Ejendomme. Den største af disse, Nr. 19, det tidligere Set. Peders Gæstehjem, støder umiddelbart op til de op til Universitets-Annekset og Kvæsturbygningen liggende Ejendomme Nr. 17 i Set. Pederstræde og Nr. 8 i Studiestræde, hvilke Universitetet erhvervede i 1919, men den har ikke som disse sidste Ejendomme Fagade baade til Set. Pederstræde og Studiestræde, men kun til Set. Pederstræde. Denne Ejendom er f. T. indrettet til Bogtrykkeri og benyttes helt af Ejeren. Den vil derfor i Tilfælde af Salg straks blive helt ledig. Den anden Ejendom Nr. 21, der støder op til Bogtrykkeriet og har direkte Forbindelse med dettes Qaard ved en særlig indrettet gennem Ejendommen førende Gang, er en mindre Beboelses-Ejendom, hvis Lejligheder, smaa 3-Værelses Lejligheder, alle er udlejede. Begge Ejendommene er vel vedligeholdte, Nr. 19 en særdeles solid, godt bygget og moderne indrettet Forretnings-Ejendom, Nr. 21 derimod ældre og vistnok kun anvendelig til Beboelse. Købesummen for begge Ejendommene opgives til Kr., hvad dog utvivlsomt er for højt ansat. For Universitetet vilde Erhvervelsen af disse Ejendomme ikke kunne begrundes paa samme Maade som i sin Tid Erhvervelsen af Ejendommene Nr. 8 i Studiestræde og Nr. 17 i Set. Pederstræde, til hvilke Ejendomme de nu tilbudte Ejendomme som nævnt støder op. Købet i 1919 blev, som det nærmere er udviklet i Rigsdagst Till. B. Sp , motiveret med, at de paagældende Ejendomme dannede den naturlige Afslutning paa Univ.komplekset i Studiestræde og Set. Pederstræde, og at det derfor under Hensyn til den stadig stigende Benyttelse af Studiegaarden vilde være uforsvarligt ikke at erhverve Ejendommene til Studiegaardens Udvidelse. Disse Ejendomme var dernæst i en saa daarlig Forfatning, at der ikke kunde blive Tale om Spild af Værdier, naar de ved en fremtidig Udvidelse af Studiegaarden blev nedrevne. Anderledes forholder det sig med de nu tilbudte Ejendomme. De vil efter deres Beliggenhed ikke naturligt kunne indgaa under en Udvidelse af Studiegaarden og i hvert Fald Forretningsejendommen Set. Pederstræde Nr. 19 er i en saa god Stand, at dens Nedrivning næppe vil kunne forsvares. Imidlertid foreligger der andre Grunde, som efter Konsistoriums Mening gør det naturligt at overveje det foreliggende Tilbud meget nøje. Som det vil være Ministeriet bekendt har det i de senere Aar været meget vanskeligt at skaffe den nødvendige Auditorie-Plads paa Universitetet og det til Trods for at Undervisningslokalerne i Studiegaardens Laboratorier er taget i Brug langt ud over hvad der oprindelig har været Hensigten med dem. Aarsagerne hertil er flere. Dels medfører Stigningen i Universitetslærernes Antal, at der behøves flere Auditorier end tidligere, dels er der i de senere Aar ind

7 Bestyrelse. ført forskellige nye Former for Undervisning, som lægger stærkt Beslag paa Lokalerne, saaledes Bogholderiundervisningen (i sidste Semester 12 Timer ugentlig eller 2 Timer daglig) og Universitetsmanuduktionen under det rets- og statsvidenskabelige Fakultet (i sidste Semester 102 Timer ugentlig eller 17 Timer daglig), dels stiller endelig de skriftlige Eksaminer, baade Universitetseksaminerne og den af Eksamenskommissionen paa Universitetet afholdte Skoleeksamen, stadig forøgede Krav om Lokaler. De Vanskeligheder, som saaledes allerede for Tiden er til Stede, og som i de sidste Semestre, særlig i Eksamensperioderne, har været overordentlig store, maa dernæst ventes at ville blive væsentlig forøgede i den allernærmeste Fremtid, i hvilken Henseende man navnlig skal henvise til den nye Undervisning ved Undervisningsassistenter, som vil blive optaget under det filosofiske Fakultet i Forbindelse med Gennemførelsen af den senest udstedte Anordning om Skoleembedseksamen, men ved Siden heraf ogsaa til forskellige andre Krav om Lokaler, der kan paaregnes at ville blive rejste, f. Eks. i Anledning af den nye Ordning af Undervisningen i Musikvidenskab. Det kan derfor allerede nu bestemt udtales, at der meget snart vil opstaa en saa stærk Trang til Lokaler, at det vil være umuligt at tilfredsstille den indenfor den givne Ramme. Med Henblik herpaa vilde det være af den allerstørste Betydning, om man kunde erhverve de tilbudte Ejendomme, idet Forretningsejendommen, der vil blive ledig ved Salget, er saaledes indrettet, at der uden større Bekostning i hver af dens 3 Etager vil kunne indrettes 3 å 4 Lokaler passende for Universitetsmanuduktionen og den nye Undervisning i det filosofiske Fakultet, ligesom Lokalerne selvfølgelig ogsaa vil kunne anvendes som Eksamenslokaler og eventuelt paa anden Maade, saaledes til den ovenfor omtalte Undervisning i Musikvidenskab. Ganske vist vil Universitetet næppe f. T. kunne udnytte alle 3 Etager, men dels vil det vel i Almindelighed med fremtidige Udvidelser for Øje være af Interesse for Universitetet at erhverve Ejendommen, dels kunde man tænke sig at andre af de under Ministeriet sorterende Institutioner kunde være i Trang for Lokaler, en Trang som da midlertidig vilde kunne afhjælpes gennem Erhvervelsen af denne Ejendom. Forøvrigt vil de Lokaler, som ikke benyttes paa den ovenfor angivne Maade, efter deres Beskaffenhed og Ejendommens Beliggenhed formentlig let kunne udlejes til Forretningsbrug, ligesom den lille Beboelsesejendom i Fremtiden vil kunne finde Anvendelse til Funktionær-Boliger, hvortil der er stor Trang. Konsistorium er klar over, at den allerede forhaandenværende og i Fremtiden endnu mere truende Lokalemangel, som skulde være Hovedmotivet til Erhvervelse af Ejendommene, ogsaa kan tænkes afhjulpet paa anden Maade, nemlig ved Opførelse paa de i 1919 erhvervede Grunde mod Studiestræde og Set. Pederstræde af en ny Ejendom i Forbindelse med Universitetsannekset og Kvæsturbygningen, og man vilde selvfølgelig foretrække denne Løsning af Spørgsmaalet. Imid- Universitetets Aarbog. 2

8 10 Universitetet lertid vilde Opførelsen af en saadan Ejendom ikke blot blive meget kostbarere end Erhvervelsen af de to Ejendomme, om hvilke der haves Tilbud, og maaske af den Grund for Tiden være uoverkommelig, men det vil rimeligvis ogsaa være forbundet med næsten uoverstigelige Vanskeligheder i de nærmeste Aar at faa Raadighed over Grundene, idet de paa dem for Tiden staaende Ejendomme rummer en Mængde Smaalejligheder, hvis Beboere der maatte skaffes Lejlighed til andetsteds. Paa den anden Side vil der næppe ved Erhvervelsen af de tilbudte Ejendomme være forgrebet noget med Hensyn til Fremtiden, idet de sikkert altid igen let vil kunne afhændes. I Henhold til det anførte finder Konsistorium, at Spørgsmaalet om Erhvervelse af Ejendommene fortjener nøje Overvejelse, og man skal derfor tillade sig at henstille til Ministeriet at afgøre, om det vil optage Forhandlinger om Købet af de nævnte Ejendomme, eller om det eventuelt vil paalægge Konsistorium i Forbindelse med Kvæsturen at fremskaffe nærmere Tilbud.«Efter at Ministeriet havde indhentet en Erklæring af 19. Marts 1925 fra Kvæstor og fra Konsistorium under 3. April havde modtaget nærmere Oplysninger om de Undervisningslokaler, der i Universitetets Bygninger ved Frue Plads og i Studiestræde stod til Universitetets Disposition, samt efter at Finansudvalgets Byggeudvalg den 4. Maj havde taget Ejendommene i Øjesyn, anmodede Ministeriet 26. Maj 1925 Kvæstor om at ville indlede Forhandling med Ejeren om Køb af de nævnte Ejendomme for en Sum af Kr. foruden Omkostninger og Bankhæftelse, og saaledes at Universitetet overtager de i Ejendommene indestaaende Prioriteter, medens Restkøbesummen udredes kontant af Universitetets Formue. De paa Grundlag af denne Anmodning førte Forhandlinger resulterede i følgende Indstilling af 6. Juni 1925 fra Kvæstor til Ministeriet:»Efter Modtagelsen af det høje Ministeriums Skrivelse af 4. Juni 1925 (J. Nr. 1673/25, Brev Nr ) vedrørende de med Ejeren af Ejendommene Set. Pederstræde Nr. 19 og 21, Bogtrykker Poul Hertz, førte Forhandlinger angaaende Køb af de nævnte Ejendomme til Universitetet, har man paany forhandlet med Højesteretssagfører Bruun om Tilvejebringelsen af en Ændring i det af ham fremsatte Tilbud paa Salg af Ejendommene. Ved disse Forhandlinger, i hvilke Universitetsinspektøren har deltaget paa Konsistoriums Vegne, har Højesteretssagfører Bruun meddelt, at han kan indgaa paa følgende Vilkaar for et Salg: Salgssummen er Kr. foruden Omkostninger og Bankhæftelsen. Summen berigtiges derved, at Universitetet overtager de i Ejendommene indestaaende Prioriteter og udbetaler Resten kontant. Universitetets Overtagelse regnes fra 1. Juni 1925, saaledes at Universitetet udreder alle med og efter denne Dag forfaldende Ydelser uden Refusionsopgørelse. Kælder og Stueetagen i Set. Pederstræde Nr. 19

9 Bestyrelse. 11 udlejes til Bogtrykker Hertz for den i Skrivelse herfra af 29. f. M. angivne Aarsleje af 6000 Kr. og paa de der anførte nærmere Betingelser, dog at Godtgørelsen til Bogtrykker Hertz for Opsigelse forinden Udløbet af den ønskede 6-aarige Uopsigelighedsperiode sættes til 3000 Kr. pr. Aar. Idet bemærkes, at Højesteretssagfører Bruun senere vil fremsende Oversigt over de Udgifter, der kunde være Genstand for Refusionsopgørelse, men foreløbig garanterer, at de ikke overstiger 5400 Kr., kan man paa det bedste anbefale, at de saaledes foreslaaede Vilkaar antages. Det tilføjes herved, at Højesteretssagfører Bruun udtrykkeligt har udtalt, at han ikke kan strække sig videre end nu sket. Opmærksomheden henledes endelig paa Ønskeligheden af en meget hurtig Afgørelse af Sagen, saaledes at denne om muligt kan foreligge inden Terminens Indtræden.«Paa de angivne Yilkaar dog at Godtgørelsen til Bogtrykker Hertz for eventuel Opsigelse før 6 Aars Periodens Udløb fastsattes til 2000 Kr. pr. Aar blev der derefter i Henhold til Bemyndigelse fra Ministeriet af 4. Juli 1925 afsluttet Kontrakt om Købet af Ejendommene. Ved Meddelelsen om Ministeriets Bemyndigelse tilføjedes det, at Ministeriet maatte ønske, at Lejlighederne i Nr. 21, der var udlejede til en samlet aarlig Leje af 3600 Kr., ogsaa fremtidig udlejedes og ikke anvendtes til Funktionærboliger. Skødet til Universitetet udstedtes den Juli Bevillingen til Købesummens Udredelse blev givet paa Tillægsbevillingsloven for ved en Tekstanmærkning til 4, jfr. Rigsdagstid Tillæg B. Sp Med Hensyn til Ejendommens Benyttelse blev, som det fremgaar af foranstaaende, Stue og Kælder udlejet til Bogtrykker Hertz; 2den Sal blev udlejet til Statens Bibliotekstilsyn for en aarlig Leje af 5000 Kr. fra 1. Okt at regne. Om Udleje af 3die Sal var der ved denne Aarbogs Udsendelse endnu ikke truffet Bestemmelse. 1ste Sal blev indrettet til Universitetets Brug og hertil blev der paa Tillægsbevillingsloven for under Universitetets Udgiftspost k. 3. Hovedistandsættelser bevilget Kr., jfr. Rigsdagstid Tillæg A. Sp , som ved Ministeriets Skrivelse af 23. Novbr blev tilladt afholdt paa forventet Tillægsbevilling. Der indrettedes 4 Undervisningslokaler, hvoraf det ene blev Lokale for den ægyptologiske og assyriologiske Undervisning. Disse Lokaler toges i Brug ved Begyndelsen af Foraarssemestret e. Indførelse af en Efteraarsferie ved Universitetet. (J. Nr. 205/26). Under 28. April 1926 tilskrev Konsistorium Ministeriet saaledes:»ifølge de gældende Regler, jfr. Samling af de for Universitetsforholdene gjældende Retsregler I. 103, er Ferierne ved Universitetet følgende: Juleferien fra 23. Decbr. til 6. Jan., Paaskeferien fra Ons

10 12 Universitetet dagen før til Tirsdagen efter Paaske, Pinseferien fra Lørdagen før til Tirsdagen efter Pinse og Sommerferien fra 10. Juli til 31. Aug., alle de nævnte Dage medregnede; endvidere holdes der, jfr. Retsreglernes 109, ikke Forelæsninger paa Kongens Fødselsdag, paa den Dag Universitetets Aarsfest holdes, og Grundlovsdagen samt ifølge en meget gammel Praksis Fastelavnsmandag. Medens saaledes Foraarshalvaaret er endda meget rigeligt forsynet saavel med enkelte Fridage som med mindre Ferier er der derimod ikke ved Universitetet saaledes som ved Skolerne nogen Efteraarsferie, men der er i hele Efteraarshalvaaret fra 1. Sept. til 22. Decbr. ingen andre Afbrydelser end Kongens Fødselsdag og den Dag, Universitetets Aarsfest holdes. En kortere samlet Afbrydelse af denne lange Forelæsningstid vilde man imidlertid anse for gavnlig saavel for Lærerne som for Studenterne, medens det paa den anden Side maatte anses for ønskeligt, om enkelte af Foraarssemestrets Fridage kunde bortfalde. Den akademiske Lærerforsamling har derfor fremsat Ønsket om, at der ogsaa ved Universitetet indføres en kortere Efteraarsferie mod at der samtidig gives Afkald paa den eneste af de i Foraarssemestret faldende Fridage, hvorpaa der efter Lovgivningens Bestemmelser kan gives Afkald, nemlig Fastelavnsmandag. Man har tænkt sig denne Efteraarsferie lagt i Okt. Maaned samtidig med Skolernes Efteraarsferie, men saaledes at den kun omfattede de to første Søgnedage i denne, idet man derved bl. a. vilde opnaa, at de Universitetslærere som ønsker at deltage i Gymnasieskolernes Lærerforenings Efteraarsmøde ikke var forhindrede deri af deres Embedsvirksomhed. Man tillader sig derfor at indstille det bifaldet af det høje Ministerium, at der ved Universitetet indføres en kortere Efteraarsferie saaledes at der ikke holdes Forelæsninger eller Øvelser Oktober Flyttedag og Dagen før denne Dag, medens samtidig den gældende Bestemmelse om, at der ikke holdes Forelæsninger paa Fastelavnsmandag, ophæves.«ministeriet meddelte derefter 1. Juli 1926, at det intet vilde»have at erindre imod, at Universitetet fremtidig holder lukket de 2 første Dage af Skolernes Efteraarsferie og paa den anden Side lader Fastelavnsmandag bortfalde som Fridag i Foraarssemestret.«f. Studenterraadet. Som Formænd for Studenterraadene har i Rektoratsaaret fungeret: Det samlede Studenterraad: Stud. med. I. P. Moesgaard, det teologiske: Stud. theol. Johs. Eilschou Holm, det rets- og statsvidenskabelige: Stud. jur. Victor Vilner, det lægevidenskabelige: Stud. med. Albert Andersen indtil Juni 1926 og derefter Stud. med. Kurt Brøste, det filosofiske: Stud. mag. Preben Arentoft og det matematisk-naturvidenskabelige: Stud. mag. Frithiof Røvik.

11 Bestyrelse. 13 Som Medlemmer af Studenterraadets Legatudvalg har fungeret: Stud. theol. Johs. Eilschou Holm, Stud. jur. Mogens Melchior, Stud. med. Alfred Fly, Stud. mag. Preben Arentoft og Stud. mag. Frk. Schmidt. Som Medlemmer af Universitetets staaende Idrætsudvalg har fungeret: Stud. med. S. Heiberg og Stud. mag. P. Galle. I Anledning af et Andragende af 5. Maj 1925 fra Studenterraadet om en Bevilling paa 1200 Kr. til Dækning af Udgifterne ved en Studenterstatistik tilskrev Konsistorium 11. Novbr Raadet, at man ikke paa det foreliggende Grundlag saa sig i Stand til at indstille til Ministeriet, at den ansøgte Bevilling blev optaget paa Finansloven (J. Nr. 75 f/25). 1 Anledning af et Forslag af 15. Sept fra Studenterraadet om en Centralisering af den Virksomhed, der fra enkelte af de faglige Raads Side var udført med Udsendelse af Forelæsninger i maskinskrevne Hefter, saaledes at der til dette Formaal stilledes et Laan paa 1500 Kr. til Disposition for Studenterraadets Bogudvalg, tilskrev Konsistorium 11. Novbr Raadet, at man ikke ansaa en Centralisering paa dette Omraade for ønskelig og derfor ikke kunde tiltræde den af Raadet foreslaaede Ordning. (J. Nr. 75 n/25). Af Universitetets Udgiftspost k. 2., Til andre overordentlige Udgifter, blev der ved Konsistoriums Skrivelse af 10. Febr bevilget 200 Kr. som Tilskud til Studenterraadets Udgifter til Repræsentanter ved den internationale Studenterkongres (Confédération International des Étudiants 1 7de Aarsmøde i København) i August 1925 (J. Nr. 75 m/25). Paa Kommunitetets Budget for blev endvidere bevilget et Beløb af 1500 Kr. som Tilskud til Dækning af Underskudet ved det nævnte Modes Afholdelse, jfr. Rigsdagstidende , Tillæg A., Sp (J. Nr. 319/1925). g. Forskellige Sager. Ved Festlighederne i Anledning af Edinburgh Universitets lægevidenskabelige Fakultets 200 Aars Jubikeum Juni 1926 var Universitetet repræsenteret ved Rektor Professor Dr. med. Johannes Fibiger, der overrakte en Adresse. (J. Nr. 176/26). Til at overvære Hendes Majestæt Enkedronning Louises Bisættelse i Roskilde Domkirke 28. Marts 1926 var Rektor, de 5 Dekaner og Universitetets ældste Professor indbudt. (J. Nr. 174/26). Ved den Fest, som Kungl. Svenska Vetenskaps Akademien fejrede 18. Aug paa Hven i Anledning af 350-Aaret for Uranienborgs Grundlæggelse var Universitetet repræsenteret af Administrator Professor Dr. jur. H. Munch-Petersen. (J. Nr. 276/26). Ved den 4. internationale botaniske Kongres, som blev afholdt i August 1926 paa Cornell Universitetet, Ithaca, New York, repræsenterede Professor Dr. C. Hansen Ostenfeld den danske Regering og Universitetet. (J. Nr. 114/26).

12 14 Universitetet Astronomische Gesellschaft afholdt Kongres i København August Aabningsmødet fandt Sted i Universitetets Festsal 16. August. (J. Nr. 67 f/26). Fra Ny Carlsberg Fondet har Universitetet som Gave modtaget en Afstøbning af Døbefonten i Malt Kirke. Denne Afstøbning er opstillet i Studiegaarden som Pendant til Merciés David. (J. Nr. 248/25). Fra Stadsfuldmægtigen i Wasa har Universitetet modtaget et Eksemplar i Bronce af den Medalje, som Staden Wasa havde præget til Minde om Begyndelsen af Finlands Frihedskrig i denne Stad Aar Fra Finlands Udenrigsministerium har Universitetet modtaget et Eksemplar af hver af Minde-Medaljerne i Anledning af Finlands Selvstændigheds-Erklæring og i Anledning af Indførelsen af den republikanske Statsform. Alle disse Medaljer er overgivne til den kgl. Mønt- og Medaljesamling. (J. Nr. 374/24). Fra det czeckiske Universitet i Pressburg (Universitas Comeniana Bratislavensis) har Universitetet modtaget en Mindemedalje i Anledning af dets Grundlæggelse. Ogsaa denne Medalje er overgivet til den kgl. Mønt- og Medaljesamling. (J. Nr. 175/26). Ved Finansloven for , jfr. Rigsdagstidende , Tillæg B., Sp , blev Honoraret til Universitetets Administrator forhøjet fra 2400 Kr. + midlertidigt Tillæg til 3000 Kr. + midlertidigt Tillæg. (J. Nr. 193/25). - Universitetsfuldmægtig Cand. phil. Ivar Folmer Bachevold afgik 28. Juli 1926 ved Døden. Han konstitueredes 22. Febr som 2den Universitetspedel fra 1. s. M. at regne, beskikkedes 3. Juni 1916 af Undervisningsministeriet til 2den Universitetsfuldmægtig fra 1. April 1916 at regne og fik under 5. Decbr kongelig Udnævnelse som Universitetsfuldmægtig fra 1. Okt. s. A. at regne. Under hans Sygdom i Jan. og Febr vikarierede Cand. phil. M. Vogelius for ham mod et maanedligt Honorar af 400 Kr., der i Henhold til Ministeriets Skrivelse af 10. Febr afholdtes af Universitetets Udgiftspost a. 12. Efter hans Død bifaldt Ministeriet under 11. Aug. 1926, at hans Embedsforretninger indtil videre overdroges Cand. Vogelius ligeledes mod et maanedligt Honorar af 400 Kr. (J. Nr. 377/25 og 278/26). Som sædvanlig har Konsistorium fra Københavns Politi faaet Udskrift af de Sager, der ved Københavns Byret har været anlagt mod Studenter. I Aaret har der været 3 saadanne Sager, hvoraf den ene medførte at den paagældende Student blev adgangsforment til de under Universitetet hørende Lokaler, medens den anden medførte, at den paagældende Student fik tildelt en Advarsel af Universitetets Rektor. (J. Nr. 126/26).

Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter.

Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. Første Afsnit. Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. A. Universitetet. I. Bestyrelse. a. Beretning for Aaret 1926 27. Den akademiske Lærerforsamling har i 1926 27 holdt

Læs mere

Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter.

Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. Første Afsnit. Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. A. U niversitetet. I. Bestyrelse. a. Beretning for Aaret 1924 25. Den akademiske Lærerforsamling har i 1924 25 holdt

Læs mere

IV. Prisopgaver. a. Besvarelse af Prisopgaverne for 1924.

IV. Prisopgaver. a. Besvarelse af Prisopgaverne for 1924. IV. Prisopgaver. a. Besvarelse af Prisopgaverne for 1924. Til Besvarelse af de for Aaret 1924 udsatte Prisopgaver (Universitetets Festskrift November 1923 S. 111) indkom i Aaret 1925 12 Afhandlinger, nemlig:

Læs mere

Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter.

Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. Første Afsnit. Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. A. Universitetet. I. Bestyrelsen. a. Beretning for Aaret 1923 24. Den akademiske Lærerforsamling har i 1923 24 holdt

Læs mere

Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter.

Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. Første Afsnit. Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. A. Universitetet. I. Bestyrelse. a. Beretning for Aaret 1929 30. Den akademiske Lærerforsamling har i 1929 30 holdt

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Ejendomme og Inventar Erhvervelse og Afstaaelse af Ejendomme Foreninger Forsørgelsesvæsen Forsørgelsesvæsen i Almindelighed Sundhedsvæsen Sundhedsvæsen i Almindelighed

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 52_5-1935)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 52_5-1935) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 52_5-1935) Originalt emne Undervisning og Drift Universitet Uddrag fra byrådsmødet den 5. september 1935 - side 8 Klik her for at åbne den oprindelige kilde (J. Nr. 52_5-1935)

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 98-1915) Originalt emne Den kommunale Fortsættelsesskole Skole- og Undervisningsvæsen Skole- og Undervisningsvæsen i Almindelighed Uddrag fra byrådsmødet den 27. maj

Læs mere

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR (5 KØBENHAVNMCMXXXIX

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR (5 KØBENHAVNMCMXXXIX AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1935-1(5 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF UNIVERS1TETETS

Læs mere

Ark No 173/1893. Generaldirektoratet for Statsbanedriften til Jour.Nr 6964 Kjøbenhavn V., den 24 Oktober o Bilag

Ark No 173/1893. Generaldirektoratet for Statsbanedriften til Jour.Nr 6964 Kjøbenhavn V., den 24 Oktober o Bilag Ark No 173/1893 Generaldirektoratet for Statsbanedriften til Jour.Nr 6964 Kjøbenhavn V., den 24 Oktober 1893. o Bilag Efter Modtagelsen af det ærede Byraads Skrivelse af 30. f.m. angaaende Anbringelsen

Læs mere

AARBOG MEDDELELSER KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT - DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE -

AARBOG MEDDELELSER KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT - DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE - AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT - DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE - INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1933-1934 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING

Læs mere

Forandringer i Undervisnings- og Eksamensplaner i Beretningsaaret

Forandringer i Undervisnings- og Eksamensplaner i Beretningsaaret 248 Danmarks tekniske Højskole 1937 38. II. Forandringer i Undervisnings- og Eksamensplaner i Beretningsaaret 1937 38. Regler for Optagelse af polytekniske Eksaminander. Under 24. Juni 1938 tilskrev Højskolen

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1925-1926 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH.PETERSEN

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Politibetjentes Lønforhold Rets- og Politivæsen Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 12. december 1901 2) Byrådsmødet den 10. april 1902 Uddrag fra byrådsmødet

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Kommunelæger Sct. Josephs Hospital Sundhedsvæsen Sygehuse Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 21. juni 1917 2) Byrådsmødet den 13. december 1917 Uddrag fra

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 243-1923)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 243-1923) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 243-1923) Originalt emne Belysningsvæsen Belysningsvæsen i Almindelighed Gasværket, Anlæg og Drift Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 14. juni 1923 2) Byrådsmødet

Læs mere

Universitetet og Kommunitetet

Universitetet og Kommunitetet Første Afsnit. Universitetet og Kommunitetet I. Bestyrelse. a. Beretning for Aaret 1932 33. Den akademiske Lærerforsamling, har i 1932 33 holdt 3 Møder, nemlig-: 27. Oktober 1932 med Dagsorden: 1) Meddelelser

Læs mere

XI. Ophævelse af Konsistoriums Patronat for Vor Frue Kirke.

XI. Ophævelse af Konsistoriums Patronat for Vor Frue Kirke. XI. Ophævelse af Konsistoriums Patronat for Vor Frue Kirke. (Journ. Nr. 331/1916.) Under 4. November 1016 tilskrev Kirkeministeriet Konsistorium saaledes:»i Henhold til Lov om Kirkers Bestyrelse m. m.

Læs mere

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UNIVERSITETETS REKTOR

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UNIVERSITETETS REKTOR r AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1940 41 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Slagtehuset Slagtehuset og Kvægtorvet Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 15. juli 1909 2) Byrådsmødet den 30. september 1909 Uddrag fra byrådsmødet den 15.

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 2_ )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 2_ ) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Bygningsvæsen Bygningsvæsen/Dispensationer fra Bygningslovgivningen Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 9. november 1905 2) Byrådsmødet den 23. november 1905

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1936-37 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

Ark No 6/1874 Vejle den 19 Oktbr 1874. Da jeg er forhindret fra i morgen at være tilstede i Byraadets Møde, men jeg dog kunde ønske, at min Mening om et nyt Apotheks Anlæg heri Byen, hvorom der formentligen

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 185-1926)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 185-1926) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Jorder Udleje af Jorder Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 3. juni 1926 2) Byrådsmødet den 9. september 1926 3) Byrådsmødet den 30. september 1926 Uddrag fra

Læs mere

AARBOG MEDDELELSER KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT FOR DET AKADEMISKE AAR H. MUNCH.

AARBOG MEDDELELSER KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT FOR DET AKADEMISKE AAR H. MUNCH. AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1924-1925 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH.PETERSEN

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 88-1918)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 88-1918) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Boligforeninger Boligforhold Foreninger Jorder Kommunens Jorder i Almindelighed Private Beboelseshuse Salg og Afstaaelse af Grunde Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 798-1919) Originalt emne Boligforhold Kommunale Beboelseshuse Uddrag fra byrådsmødet den 27. marts 1920 - side 2 Klik her for at åbne den oprindelige kilde (J. Nr. 798-1919)

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Katedralskolen Marselisborg Skole Regulativer, Reglementer m m Skole- og Undervisningsvæsen Skole- og Undervisningsvæsen i Almindelighed Vedtægter Indholdsfortegnelse

Læs mere

V. Akademiske Grader.

V. Akademiske Grader. G30 Universitetet 1911 l'jl'2. V. Akademiske Grader. 1. Dispensation med Hensyn til Erhvervelse af Doktorgraden. Ved kgl. Resol. af 21. I)ecbr. 1911 blev det tilladt Lærer ved de københavnske Kommuneskoler

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET Ifior. AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1932-1933 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH.PETERSEN

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAK UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAK UDGIVET AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAK 1929-1930 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH,PETERSEN

Læs mere

Ark No 28/1874. Vejle Amt, 17 Oktober 1874.

Ark No 28/1874. Vejle Amt, 17 Oktober 1874. Ark No 28/1874 Vejle Amt, 17 Oktober 1874. Indenrigsministeriet har under 15 d.m. tilskrevet Amtet saaledes: Efter Modtagelsen af den af Amtet under 30. Juni d.a, hertil indsendte Skrivelse hvor Vejle

Læs mere

B, Enkelte Foranstaltninger,

B, Enkelte Foranstaltninger, 1246 Universitetet 1903 1904. Anbringelse af Vinduer i en Bolig i Kjælderen) 5820 Kr.; til Hovedistandsættelse af Universitetets Bygning i St. Pederstræde (Auditoriernes Maling og Hvidtning m. m.) 2720

Læs mere

Universitetet og Kommunitetet.

Universitetet og Kommunitetet. Første Afsnit. Universitetet og Kommunitetet. I. Bestyrelse, a. Beretning for Aaret 1931.32. Den akademiske Lærerforsamling har i 1931 32 holdt 2 Møder, nemlig: 22. Oktober 1931 med Dagsorden: 1) Meddelelser

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 636-1936)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 636-1936) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 636-1936) Originalt emne Ernæringskort Forskellige Næringsdrivende Næringsvæsen Socialvæsen Socialvæsen i Almindelighed, Socialloven Uddrag fra byrådsmødet den 22. oktober

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 259-1908) Originalt emne Embedsmænd i Almindelighed Embedsmænd, Kommunale Uddrag fra byrådsmødet den 4. marts 1909 - side 4 Klik her for at åbne den oprindelige kilde

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE FOR DET AKADEMISKE AAR

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE FOR DET AKADEMISKE AAR AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1939 40 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF U N IV1R

Læs mere

Aarbog. for. Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt. og Kommunitetet, indeholdende. udgivet. efter Konsistoriums Foranstaltning

Aarbog. for. Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt. og Kommunitetet, indeholdende. udgivet. efter Konsistoriums Foranstaltning Aarbog for Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, indeholdende Meddelelser for det akademiske Aar 1884 udgivet efter Konsistoriums Foranstaltning af O. Groos, Professor.

Læs mere

BETÆNKNING AFGIVET AF DET AF UNDERVISNINGSMINISTERIET NEDSATTE UDVALG TIL UNDERSØGELSE AF MULIGHEDERNE FOR AT ERSTATTE DEN ALMINDELIGE FILOSOFISKE

BETÆNKNING AFGIVET AF DET AF UNDERVISNINGSMINISTERIET NEDSATTE UDVALG TIL UNDERSØGELSE AF MULIGHEDERNE FOR AT ERSTATTE DEN ALMINDELIGE FILOSOFISKE BETÆNKNING AFGIVET AF DET AF UNDERVISNINGSMINISTERIET NEDSATTE UDVALG TIL UNDERSØGELSE AF MULIGHEDERNE FOR AT ERSTATTE DEN ALMINDELIGE FILOSOFISKE PRØVE MED ET HØJSKOLEOPHOLD BETÆNKNING NR. 169 1957 STATENS

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Jorder Kommunens Jorder i Almindelighed Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 10. oktober 1907 2) Byrådsmødet den 24. oktober 1907 Uddrag fra byrådsmødet den

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1941 42 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 383-1915) Originalt emne Kommunelæger Regulativer, Reglementer m m Sundhedsvæsen Vedtægter Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 30. marts 1916 2) Byrådsmødet den 30.

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Skole- og Undervisningsvæsen Skoletandklinik Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 17. juni 1915 2) Byrådsmødet den 24. juni 1915 3) Byrådsmødet den 8. juli 1915

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 422-1930)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 422-1930) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Droske- og Kaperkørsel Foreninger Kørsel Regulativer, Reglementer m. m. Vedtægter, Regulativer, Instrukser o. lign. Vognmandsforeninger Indholdsfortegnelse 1)

Læs mere

Ark No 68/1885. Til Byraadet i Veile. Om de ledige Fripladser i Realafdelingen er indkommen vedlagte 7 Ansøgninger.

Ark No 68/1885. Til Byraadet i Veile. Om de ledige Fripladser i Realafdelingen er indkommen vedlagte 7 Ansøgninger. Ark No 68/1885 Til Byraadet i Veile. Om de ledige Fripladser i Realafdelingen er indkommen vedlagte 7 Ansøgninger. Skoleudvalget tillader sig at indstille at de tildeles. 1 Skp. S. Hansens Søn - Lars Hansen

Læs mere

Universitetet og Kommunitetet.

Universitetet og Kommunitetet. Første Afsnit. Universitetet og Kommunitetet. I. Bestyrelse. a. Beretning for Aaret 1935 36. Den akademiske Lærerforsamling har i 1935 36 holdt 2 Møder, nemlig 24. Oktober 1935 med Dagsorden: 1) Meddelelser

Læs mere

Universitetets og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter.

Universitetets og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. ZEToriste _A_fsxx±t. Universitetets og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. i. Universitetet. A, Almindelige Bestemmelser og Forhandlinger samt Afgjørelser af enkelte Tilfælde. I. Bestyrelse.

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 390-1910)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 390-1910) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Biografteater Teater Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 20. oktober 1910 2) Byrådsmødet den 8. december 1910 Uddrag fra byrådsmødet den 20. oktober 1910 -

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 265-1906)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 265-1906) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 265-1906) Originalt emne Hovedgaarden Marselisborg Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 27. september 1906 2) Byrådsmødet den 4. oktober 1906 Uddrag fra byrådsmødet

Læs mere

IV. Universitetets retsregler

IV. Universitetets retsregler IV. Universitetets retsregler A. Styrelsesregler Skrivelse af 16. juni 1978 fra Direktoratet for de videregående uddannelser vedrørende ændring af statuttens 68, stk. 1, sidste punktum og 70, stk. 2, således

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1931-1932 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH s PETERSEN

Læs mere

Universitetet og Kommunitetet.

Universitetet og Kommunitetet. Første Afsnit. Universitetet og Kommunitetet. I. Bestyrelse. a. Beretning for Aaret 1940 41. Den akademiske Lærerforsamling har i 1940 41 holdt eet Møde, nemlig den 17. Oktober 1940 med Dagsorden: 1) Meddelelser

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAR UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAR UDGIVET AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAR 1930-1931 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH * PETERSEN

Læs mere

Veile Amthuss d 7/8 73 Ark No 19/1873. Indenrigsministeriet har under 5 d.m tilskrevet Amtet saaledes.

Veile Amthuss d 7/8 73 Ark No 19/1873. Indenrigsministeriet har under 5 d.m tilskrevet Amtet saaledes. Veile Amthuss d 7/8 73 Ark No 19/1873. Indenrigsministeriet har under 5 d.m tilskrevet Amtet saaledes. Ved Forordningen af 18 Oktbr 1811 er der forsaavidt de i privat Eje overgaaede Kjøbstadjorder afhændes,

Læs mere

Universitetet og Kommunitetet.

Universitetet og Kommunitetet. Første Afsnit. Universitetet og Kommunitetet. I. Bestyrelse. a. Beretning for Aaret 1933 34. Den akademiske Lærerforsamling har i 1933 34 holdt 2 Møder, nemlig: 26. Oktober 1933 med Dagsorden: 1) Meddelelser

Læs mere

Navn G.Bierregaard S. Nichum. Til Veile Byraad

Navn G.Bierregaard S. Nichum. Til Veile Byraad Ark No 24/1876 Med Hensyn til at Skovfoged Smith til 1ste April d.a. skal fraflytte den ham hidtil overladte Tjenstebolig i Sønderskov, for at denne Bolig med tilliggende kan anvendes til Skole, blev det

Læs mere

Højskolens Personaleforhold. I. Oversigt over Afgang og Ansættelser i Aaret

Højskolens Personaleforhold. I. Oversigt over Afgang og Ansættelser i Aaret Højskolens Personaleforhold. 253 III. Højskolens Personaleforhold. I. Oversigt over Afgang og Ansættelser i Aaret 1937 38. Fra 1. November 1937 blev Docent ved Den kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, Dr.

Læs mere

Ark No 29/1878. Til Byraadet.

Ark No 29/1878. Til Byraadet. Ark No 29/1878 Til Byraadet. I Anledning af Lærer H. Jensens Skrivelse af 13 April (som hermed tilbagesendes) tillader vi os at foreslaa. 1) at de 2 Beboelsesleiligheder som H. Jensen og H. Jørgensen jo

Læs mere

Universitetet og Kommunitetet.

Universitetet og Kommunitetet. Første Afsnit. Universitetet og Kommunitetet. I. Bestyrelse. a. Beretning for Aaret 1939 40. Foruden det i Universitetets Aarbog for 1938 39, Side 1, omtalte Mode i den akademiske Lærerforsamling den 13.

Læs mere

III. De Studerende. 1. Studenterraadet. a. Formændene for Studenterraadene. (Journ. No. 75/1921, 75/1922 og 75/1923).

III. De Studerende. 1. Studenterraadet. a. Formændene for Studenterraadene. (Journ. No. 75/1921, 75/1922 og 75/1923). i III. De Studerende. 1. Studenterraadet. a. Formændene for Studenterraadene. (Journ. No. 75/1921, 75/1922 og 75/1923). Som Formænd for Studenterraadene har fungeret: 1920 21: Det samlede Studenterraad:

Læs mere

Forslag til en Forandring i Vedtægten for den kommunale Styrelse i Vejle Kjøbstad, dens

Forslag til en Forandring i Vedtægten for den kommunale Styrelse i Vejle Kjøbstad, dens Ark No 26/1880 Forslag til en Forandring i Vedtægten for den kommunale Styrelse i Vejle Kjøbstad, dens 17 19. 17 Ligningskommissionen bestaar af 9 Medlemmer. Den vælger selv sin Formand og Næstformand.

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Co pen hagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright

Læs mere

Byrådssag fortsat

Byrådssag fortsat Byrådssag 1873-01 Byrådssag 1873-01 fortsat Byrådssag 1873-02 Indenrigsministeriet har under 8 d.m. tilskrevet Amtet saaledes: Da der er opstaaet Spørgsmaal om, hvorvidt der maatte være Anledning til af

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 654-1930)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 654-1930) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 654-1930) Originalt emne Aldersrente Aldersrenteboliger Uddrag fra byrådsmødet den 29. januar 1931 - side 1 Klik her for at åbne den oprindelige kilde (J. Nr. 654-1930)

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Bygningsvæsen Bygningsvæsen i Almindelighed Embedsmænd Laan Stadsarkitekt Udlaan og Anbringelse af Kommunens Midler Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 13.

Læs mere

Universitetets og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter.

Universitetets og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. Første -A»fsn.rt. Universitetets og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. I. Universitetet. A, Almindelige Bestemmelser og Forhandlinger samt Afgjørelser af enkelte Tilfælde. I. Bestyrelse.

Læs mere

Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter.

Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. Første Afsnit. Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. A. Universitetet. I. Bestyrelse. a. Beretning for Aaret 1928 29. Den akademiske Lærerforsamling, har i 1928 29 holdt

Læs mere

Lov Nr. 500 af 9. Oktober 1945 om Tilbagebetaling af Fortjeneste ved Erhvervsvirksomhed m. v. i tysk Interesse.

Lov Nr. 500 af 9. Oktober 1945 om Tilbagebetaling af Fortjeneste ved Erhvervsvirksomhed m. v. i tysk Interesse. Lov Nr. 500 af 9. Oktober 1945 om Tilbagebetaling af Fortjeneste ved Erhvervsvirksomhed m. v. i tysk Interesse. Min. f. Handel, Industri og Søfart V. Fibiger. (Lov-Tid. A. 1945 af 12/10). 1. Bestemmelserne

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1926-1927 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH*PETERSEN

Læs mere

Byrådssag 1871-52. Frederikshavn 16 Decbr. 1871

Byrådssag 1871-52. Frederikshavn 16 Decbr. 1871 Byrådssag 1871-52 Frederikshavn 16 Decbr. 1871 Foranlediget af en under 14 de ds. modtagen Skrivelse fra Byfogedcentoiret, hvori jeg opfordres til uopholdeligen at indbetale Communeskat for 3 die Qvt.

Læs mere

Adresse: Arbejds- og Socialministeriet, laxegade 19, København K. U.K.J Nr2 7 7.1 o l3 *

Adresse: Arbejds- og Socialministeriet, laxegade 19, København K. U.K.J Nr2 7 7.1 o l3 * Udvalget til Realisation af Barakiter m.v. CP«Adresse: Arbejds- og Socialministeriet, Beskæftigelsescentralen,, 9 7 ah n København, den 1047 laxegade 19, København K. U.K.J Nr2 7 7.1 o l3 * Under Dags

Læs mere

Universitetet og Kommunitetet.

Universitetet og Kommunitetet. Første Afsnit. Universitetet og Kommunitetet. I. Bestyrelse. a. Beretning for Aaret 1941 42. Den akademiske Lærerforsamling har i 1941 42 holdt eet Møde, nemlig den 23. Oktober 1941 med Dagsorden: 1) Meddelelser

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 309-1914)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 309-1914) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 309-1914) Originalt emne Fodfolkskasernen Garnisonen Uddrag fra byrådsmødet den 12. november 1914 - side 2 Klik her for at åbne den oprindelige kilde (J. Nr. 309-1914)

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 33_ )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 33_ ) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 33_11-1938) Originalt emne Hospitalernes Funktionærer Lønninger Lønninger i Almindelighed Sygehuse Uddrag fra byrådsmødet den 13. januar 1939 - side 7 Klik her for at

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Brandvæsen Brandvæsen i Almindelighed Brandvæsenets Personale Vedtægter Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 17. november 1927 2) Byrådsmødet den 8. december

Læs mere

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UNIVERSITETETS REKTOR

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UNIVERSITETETS REKTOR AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1942 43 UDGIVET I'AA FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

Ark.No.36/1889

Ark.No.36/1889 1889-036-001 Ark.No.36/1889 Christensen har løn 850 Udringning mindst 200 Pension af Staten 288 fast Indtægt 1338 Kr Ombæring af Auktionsregningerne besørges ogsaa af ham det giver vel en 50 Kr, saa hans

Læs mere

111. Forelæsninger, Øvelser og Examiua.

111. Forelæsninger, Øvelser og Examiua. [ et Lærersamfund. 27 I Gjensvar herpaa udtalte Konsistorium i Skrivelse af 19. Jan. 1887. at det som almindelig Regel for Universitetets Professorboliger gjælder, at den Professor, der opterer en Professorbolig,

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Bygningsvæsen Bygningsvæsen i Almindelighed Stefanshjemmet Sundhedsvæsen Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 24. januar 1929 2) Byrådsmødet den 7. februar 1929

Læs mere

Universitetets og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter.

Universitetets og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. Første.A.fs:n.it. Universitetets og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. i. Universitetet. A, Almindelige Bestemmelser og Forhandlinger samt Afgjørelser af enkelte Tilfælde, T. Bestyrelse.

Læs mere

Ark No 10/1876. Navn. Til Veile Byraad

Ark No 10/1876. Navn. Til Veile Byraad Ark No 10/1876 Ved at remittere hoslagte Indstilling fra Markinspectionen for Veile Søndermark, undlader Skovudvalget ikke at meddele, at der for Skovens Vedkommende Intet findes at erindre imod det paatænkte

Læs mere

ÅRBOG FOK KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER

ÅRBOG FOK KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER ÅRBOG FOK KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR 1945-46 UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Lov Nr. 259 af 1. Juni 1945 om Tillæg til Borgerlig Straffelov angaaende Forræderi og anden landsskadelig Virksomhed.

Lov Nr. 259 af 1. Juni 1945 om Tillæg til Borgerlig Straffelov angaaende Forræderi og anden landsskadelig Virksomhed. Lov Nr. 259 af 1. Juni 1945 om Tillæg til Borgerlig Straffelov angaaende Forræderi og anden landsskadelig Virksomhed. Justits-Min. Busch-Jensen. (Lov-Tid. A. 1945 af 1/6); jfr. Rigsdags-Tid. 1945: Folket.

Læs mere

Forretningsorden for Udvalget for Ældre og Handicappede i Halsnæs Kommune

Forretningsorden for Udvalget for Ældre og Handicappede i Halsnæs Kommune Forretningsorden for Udvalget for Ældre og Handicappede i Halsnæs Kommune Møder i Udvalget for Ældre og Handicappede 1. Udvalget for Ældre og Handicappedes møder afholdes som udgangspunkt på rådhuset i

Læs mere

Konsistorium udtalte derefter under 3die Maj s. A., at man ikke for Tiden mente at kunne fremme Sagen.

Konsistorium udtalte derefter under 3die Maj s. A., at man ikke for Tiden mente at kunne fremme Sagen. 1018 Universitetet 1909 1910.»Som det vil være det høje Ministerium bekendt, har der i de senere Aar indenfor Studenterverdenen været en stærkt udpræget filantropisk Interesse, som paa forskellige Maader

Læs mere

VII. Universitetets videnskabelige Samlinger og Anstalter.

VII. Universitetets videnskabelige Samlinger og Anstalter. VII. Universitetets videnskabelige Samlinger og Anstalter. a. Universitetsbiblioteket. 1. Bibliotekskommissionens Betænkning. Under 11. Oktober 1924 tilskrev Undervisningsministeriet Konsistorium saaledes:»undervisningsministeriet

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 493-1937) Originalt emne Fagforeninger Foreninger Lønninger Lønninger i Almindelighed Uddrag fra byrådsmødet den 20. august 1937 - side 4 Klik her for at åbne den oprindelige

Læs mere

B, Enkelte Foranstaltninger,

B, Enkelte Foranstaltninger, Byggeforanstaltninger ved Universitetet og Kommunitetet. 627 3. Forinden Stemplingen iinder Sted, bliver et fuldstændigt Exemplar af Skriftet hvert Aar at afgive til Almanakkomiteen; 4. Alle Exemplarer

Læs mere

I. Ægteskab. Artikel 1. Artikel 2.

I. Ægteskab. Artikel 1. Artikel 2. Lov nr. 279 af 11. november 1931 vedrørende internationalprivatretlige Bestemmelser mellem Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige om 1 2 Ægteskab, Adoption og Værgemaal. 3, som ændret ved bekendtgørelse

Læs mere

II. Den polytekniske Læreanstalts Personalforhold.

II. Den polytekniske Læreanstalts Personalforhold. 168 Den polytekniske Læreanstalt 1926 27. Betydning, at Værdien af udførte opvarmnings- og ventilationstekniske Anlæg her i Landet i 1924 androg ca. 9 Mili. Kr., og at Værdien af danske Kakkelovne, fabrikerede

Læs mere

IV. Prisopgaver. Y. Akademiske Grader.

IV. Prisopgaver. Y. Akademiske Grader. Prisopgaver. 71 IV. Prisopgaver. Da det ved Bedømmelsen af de indkomne tre Besvarelser af Prisopgaven i Lægevidenskab for Aaret 1900 1901 viste sig, at alle Afhandlingerne vare fuldt værdige" til Prisen,

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 505-1928) Originalt emne Ejendomme og Inventar Forskellige Næringsdrivende Kommunens Malerforretning Næringsvæsen Uddrag fra byrådsmødet den 10. januar 1929 - side 2

Læs mere

Københavns universitets behandling af klage over mundtlig eksamen

Københavns universitets behandling af klage over mundtlig eksamen Københavns universitets behandling af klage over mundtlig eksamen En sag om gennemførelse af en mundtlig eksamen ved Københavns universitet og senere behandling af klager over eksamenen gav anledning til

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Akademisk Råds sammensætning og ledelse 1. Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet består pr. 1. januar 2017 af

Læs mere

Vedtægter. for SONNING-FONDEN

Vedtægter. for SONNING-FONDEN SONNING-FONDEN Vedtægter for SONNING-FONDEN SONNING-FONDEN Side 2 Præambel Ved testamente af 15. marts 1935 bestemte forfatteren, redaktør C.I. Sonning, at der for en del af hans efterladte formue skulle

Læs mere

Byrådssag Transskriberet af Henry Ammitzbøll Oktober 2012

Byrådssag Transskriberet af Henry Ammitzbøll Oktober 2012 Byrådssag 1871-11 Undertegnede Skomager Obel giver sig herved den allerærbødigste Frihed at ansøge det ærede Byraad om gunstigst at eftergive mig den Skatterestance som jeg skylder for forrige Aar og hvorfor

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 376-1918)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 376-1918) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 376-1918) Originalt emne Boligforhold Boliglove (Huslejelove) Lejerforhold Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 12. september 1918 2) Byrådsmødet den 10. oktober 1918

Læs mere

ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER

ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR 1946-47 UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 50-1912) Originalt emne Brandstation Brandvæsen Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 6. juni 1912 2) Byrådsmødet den 11. juli 1912 Uddrag fra byrådsmødet den 6. juni

Læs mere