Foreningen af Stiftsjurister Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Foreningen af Stiftsjurister Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark"

Transkript

1 Dato: 5. september 2008 Referat af møde i FSU den 5. september Kontor Sagsbehandler Marlene Dupont Mødedeltagere Steffen Brunés, formand Finn Skjoldan, næstformand Jens Gram Elisabeth Jensen Svend Morville Schrøder Jørgen Højbjerg Andersen Klaus Frederiksen Eric Holm Anders Thorup Charlotte Muus Mogensen Richard Ammitzbøll Hanne Hjørlund Helle Samson Esther Jensen Hanne Gram Charlotte Ellermann Christa Hector Knudsen Annemarie Steffensen Sine Thiman Dreyer Rasmus Rex Rasmus Paaske Larsen Marlene Dupont Torben Stærgaard Lone Klixbüll Landsforeningen af Menighedsråd Landsforeningen af Menighedsråd Landsforeningen af Menighedsråd Forbundet af Kirke- og Kirkegårdsansatte Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Danmarks Kirkemusiker Forening Foreningen af Præliminære Organister Dansk Organist og Kantor Samfund Danmark Kordegneforening Danmarks Provsteforening Foreningen af Stiftsjurister Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark 3F Den danske Præsteforening Afbud fra Mai Pedersen fra Personalestyrelsen og Inge Lise Pedersen fra Landsforeningen af Menighedsråd. 1. Godkendelse af referat fra mødet den 18. januar 2008 Godkendt

2 2. Gensidig orientering Side 2 a) Nyt fra Steffen Brunés orienterede om implementering af Betænkning 1491 Den grønne betænkning. Lovgivningen omkring bortfald af tjenestemænds pligtmæssige afgangsalder på 70 år er gennemført, dog ikke for præster, provster og biskopper. Arbejdsgruppen om åremålsansættelse for biskopper mv. er i gang med at se på den fremtidige ordning om åremålsansættelse for biskopper og evt. nye vilkår for præster og provster. b) Status på FLØS Finn Skjoldan orienterede om implementering af e-skat og e-indkomst den 1. januar Særligt to forhold gav problemer. Det ene problem var, at man kunne få et hovedkort uanset beskæftigelsesgraden. Hovedkortet blev givet til arbejdsgiverne efter først til mølle princippet. Det har i en række tilfælde haft den betydning, at de ansattes fradrag ikke blev helt udnyttet. Problemet er nu løst, idet der kan rekvireres flere hovedkort. Den anden problemstilling er at alle skatteoplysninger nu vedligeholdes af Skat. Det har givet anledning til problemer, når den ansatte har anmodet arbejdsgiveren om at forhøje skatteindbetalingen. Det overvejes, om muligheden for frivillig forhøjelse af skatteprocenten skal stoppes. Hvis det besluttes, kan en forhøjelse kun ske ved henvendelse til Skat. Der var et stort nedbrud hos PBS i juni måned, som betød at lønkørslerne kom bagud og lønsedler til et helt område kom ud for sent. Nedbruddet gav ikke anledning til forsinkelse af selve lønudbetalingen. orienterede alle de forhandlingsberettigede organisationer, så snart problemet blev kendt. Reguleringsprocenten kom ud senere end vanligvis, hvilket gav anledning til lidt problemer. Hanne Gram efterspurgte en ensretning af koderne, således, at der opstår færre fejl ved menighedsrådenes indberetning af løn, hvortil der blev svaret, at man er i gang med et oprydningsprojekt hvor det seriøst overvejes at låse lønarterne, så man kun kan anvende korrekte lønarter til korrekte stillingskategorier. Det burde minimere risikoen for fejl. Der blev debatteret webbaseret indberetning. c) orientering fra Uddannelsesudvalget Annemarie Steffensen orienterede om, at der var blevet bevilget 1,5 mio. kr. fra Kompetencefonden, og at der var blevet søgt om 4,5 mio. kr fordelt på 182 ansøgninger, hvoraf 97 af ansøgningerne var blevet imødekommet.

3 Dette afledte en diskussion om, hvorvidt man skal tildele mange penge til få ansøgere eller lidt færre penge til mange ansøgere, og hvad man som organisation skal anbefale folk at gøre mht. beløbsfastsættelse ved ansøgning. Side 3 Det elektroniske ansøgningssystem synes at fungere rimeligt. Der er lagt en køreplan for den næste ansøgningsrunde, som der åbnes op for den 29. september. Materiale er sendt ud til folkekirkens organisationer. Det er fra SCKK blevet oplyst, at der er blevet tildelt 1,1 mio. kr., som sandsynligvis suppleres, således at den samlede bevilling bliver på 1,5 mio kr. Der blev orienteret om, at Uddannelsesudvalget ved næste møde får besøg fra Jammerbugt provsti, som kører et projekt vedr. attraktive arbejdspladser især for gravermedhjælpere og gartneriarbejdere bl.a. mhp. at undgå hjemsendelse. Der vil blive holdt øje med erfaringerne fra projektet mhp. inspiration til videre udbredelse, og der vil på næste FSU-møde være en rapportering fra mødet. d) Brancheudvalget under SCKK Torben Stærgaard orienterede om, at der nu er udviklet AMU-kurser under alle arbejdsopgaver, der varetages af kordegne. Desuden om, at der i SCKKregi er etableret et brancheudvalg for folkekirken. Brancheudvalget erstatter Kirketjener- og Graverudvalget samt Kordegneudvalget. Det er målsætningen, at brancheudvalget skal arbejde for en samordning af kursustilbud til kirkefunktionærerne. e) Status for overenskomster: Finn Skjoldan orienterede om status for den fælles overenskomst. Det virker konstruktivt og gør den ressourcekrævende proces nemmere, at manved de seneste møder har valgt kun at sende de to centralorganisationer. Hvis vi bliver enige om den fælles del, vil der efterfølgende ske forhandling med den enkelte faglige organisation om protokollatet Finn Skjoldan nævnte følgende elementer fra OK 08 med betydning for folkekirken: i barselsaftalen ændres forældreorlov til en model, anden sygedag ved børns sygdom, mulighed for aftale om plustid for overenskomstansatte, forhøjelse af STK pensionen fra 12,5 til 15 % for overenskomstansatte, afskaffelse af 70 års grænsen for overenskomstansatte (for så vidt angår ophævelse af 70 års grænsen er præsterne ikke direkte omfattet, da der først skal laves et udvalgsarbejde). Der var efterfølgende en drøftelse af betydningen af den nye barselsaftale. Det skal på den baggrund præciseres, at den faktiske betydning er, at såfremt begge forældre er omfattet af statens aftale, så kan der samlet afholdes 6 ugers ekstra forældreorlov. Hvis kun moderen er omfattet, så kan hun holde 2 ugers ekstra forældreorlov. Hvis det kun er faderen, der er omfattet, så er der ingen ændring. Hanne Gram nævnte at gravermedhjælperoverenskomsten er ved at være på plads.

4 3. Initiativer vedr. arbejdsmiljø i folkekirken. Povl Søndergaard berettede om temadagen vedr. psykisk arb.miljø., hvor 230 personer deltog. Styregruppen fungerer som redaktionsgruppe frem til 2009, hvor hjemmesiden umiddelbart ophører. Man har søgt BAR-SOSU om midler til forlængelse af hjemmesiden frem til Povl Søndergaard opfordrede til, at kataloget om trivsel i folkekirken rundsendes. Landsforeningen af Menighedsråd distribuerer til de menighedsråd, der er medlemmer af foreningen. Organisationerne står selv for distribution af kataloget. Steffen Brunés informerede om vejledningerne vedr. hhv. arbejdsmiljø og klokkeringning. Hvis der ønskes yderligere eksemplarer, har Landsforeningen ind til videre et mindre restlager af arbejdsmiljøvejledningen, men ellers er det meningen, at man finder publikationen på nettet. Muligheden for at organisationerne selv betaler et nyt oplag til distribution til hvert enkelt medlem undersøges. Hanne Gram informerede om, at der var udkommet en ny vejledning om ukrudtsbrænding, som kan ses på 3Fs hjemmeside. Povl Søndergaard informerede om, at der til efteråret vil være et kursus i klokkeringning i Løgumkloster. Torben Stærgaard informerede om projekt Smartworker, hvis formål er at bruge de elektroniske værktøjer, vi har i forvejen til planlægning og videndeling. Målsætningen er at frigøre ressourcer, som for præsterne kan omsættes i fritid og mere overskud som følge af bedre overblik. Projektet er dermed udtryk for en effektivisering, der skal komme medarbejderne til gode. ITkontoret vil ansætte to præster mhp. udvikling af værktøjerne til brug for præsterne i hele folkekirken. Dato: * Side 4 3. Kontor Sagsbehandler Marlene Dupont 5. Evaluering af MUS ved Rambøll Management Konsulentfirmaet Rambøll Management fremlagde de væsentligste punkter fra den evaluerende spørgeskemaundersøgelse om, hvorvidt menighedsrådene afholder MUS, og i hvilket omfang publikationen Medarbejderudviklingssamtaler fra 2003 er en støtte til denne proces. Der er i 2007 sendt spørgeskemaer ud til 800 menighedsråd (hvoraf de dvs. 59 % svarede) på, hvordan det er gået i 2004, 2005, Spørgeskemaerne er suppleret med en kvalitativ interviewundersøgelse. Departementet har fået rapporten om resultaterne, som er sendt rundt til FSU. Steffen Brunés foreslog, at opfølgning på rapporten sættes på som punkt på næste dagsorden. Rambøll Management takkede for godt samarbejde.

5 4. Kvalitetsreformen Finn Skjoldan orienterede om dele af trepartsaftalen med relevans for folkekirken, som f.eks. øget indsats for fastholdelse af seniorer, seniorsamtaler, kompetenceudvikling af seniorer, medarbejdertilfredshedsmålinger, MUS for alle, evaluering af ledere mv. Folkekirken er direkte omfattet af aftale om seniorbonus og ekstra midler til kvalitets- og kompetenceudvikling. Seniorbonussen er som udgangspunkt en kontant bonus, men den kan konverteres til ekstra frihed eller ekstra pensionsindbetaling. Andre dele af trepartsaftalen skal implementeres særskilt på folkekirkens område. Hanne Gram gjorde opmærksom på, at der skal søges om konvertering af seniorbonus for 2009 inden oktober Hanne Gram har efterfølgende afklaret, at konverteringen kan ske i hele det år, hvor den ansatte har krav på seniorbonus. Såfremt den ansatte ikke har ønsket konvertering til frihed eller pension, og beløbet ikke allerede er blevet udbetalt, så skal der ske udbetaling ved årets udgang. Det blev indstillet, at ministeriet, efter konference med Personalestyrelsen og drøftelser i Human Resource Management styregruppen, kommer med et oplæg til næste møde. Side 5 6) Human Ressource Management Finn Skjoldan informerede om nedsættelsen af en arbejdsgruppe, som har fire indsatsområder som fokus. Arbejdet er endnu ikke påbegyndt. De fire indsatsområder er: Ansættelse/ Rekruttering: Diskussion af evt. rekrutteringsproblemer, brandingstrategi for folkekirken, projekt 2. karriereforløb i folkekirken. Fastholdelse: Det skal sikres, at forandringstiltag opleves positive, flere trivselsundersøgelser, ledelsesevaluering via trepartsaftalerne. Uddannelse og udvikling: kortlægning af medarbejdernes ressourcer, øget sammenhæng mellem målsætning og kompetenceudvikling. Afsked: Indsats i forhold til afsked (f.eks. afskedssamtaler), fastholdelse af seniorer eller udfasning, seniordage etc. har i juli måned udsendt en meddelelse om, hvem der er med i arbejdsgruppen. 7. Personalepolitik

6 Rasmus Rex orienterede om resultatet af den til formålet nedsatte arbejdsgruppes arbejde med udfærdigelse af en personalepolitik for folkekirkens personale. Side 6 Arbejdsgruppen har afleveret et konkret forslag til en netpublikation bestående af tre dele: Del 1 er en ren politik-del, Del 2 er den lokale del, hvis afsnit menighedsrådene selv skal udfylde, og Del 3 er en gennemgang i oversigtsform udvalgte personaleregler. Arbejdsgruppen foreslår, at FSU vedligeholder Del 1, menighedsrådene Del 2 og ministeriet Del 3. Forslaget til personalepolitik blev umiddelbart vel modtaget, men ikke drøftet nærmere på mødet. FSU s medlemmer kan fremsende kommentarer indtil udgangen af oktober, hvorefter publikationen udsendes med evt. ændringer/kommentarer. Arbejdsgruppen udfærdiger et udkast til følgebrev til publikationen fra FSU. 8. Eventuelt Der blev spurgt til MUS-følgegruppens fortsatte eksistens, og svaret at gruppen fortsat har arbejde og derfor endnu ikke er nedlagt Næste møde i Folkekirkens Samarbejdsudvalg afholdes fredag den 16. januar 2008, kl. 10 i Eigtveds Pakhus.

Forbundet af Kirke- og Kirkegårdsansatte. Foreningen af Stiftsjurister Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark

Forbundet af Kirke- og Kirkegårdsansatte. Foreningen af Stiftsjurister Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark Dato: 10. oktober 2007 Referat af møde i FSU den 7. september 2007 3. Kontor Sagsbehandler Sine Thiman Dreyer Mødedeltagere Steffen Brunés, formand Finn Skjoldan, næstformand Inge Lise Pedersen Elisabeth

Læs mere

Danmarks Kirkemusiker Forening Foreningen af Præliminære Organister. Foreningen af Stiftsjurister Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark

Danmarks Kirkemusiker Forening Foreningen af Præliminære Organister. Foreningen af Stiftsjurister Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark Dato: 3. juli 2009 Referat af møde i FSU den 16. januar 2009 KM-3 Sagsbehandler Christa Hector Knudsen Mødedeltagere Steffen Brunés, formand Finn Skjoldan, næstformand Inge Lise Pedersen Elisabeth Jensen

Læs mere

Danmarks Provsteforening Foreningen af Stiftsjurister Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark

Danmarks Provsteforening Foreningen af Stiftsjurister Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark Dato: 18. januar 2008 Referat af møde i FSU den 18. januar 2008 3. Kontor Sagsbehandler Marlene Dupont Mødedeltagere Steffen Brunés, formand Finn Skjoldan, næstformand Inge Lise Pedersen Elisabeth Jensen

Læs mere

Referat af møde i FSU fredag den 15. januar 2010.

Referat af møde i FSU fredag den 15. januar 2010. Dato: 29. januar 2010 Referat af møde i FSU fredag den 15. januar 2010. Dok: Ansvarligt kontor Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Finn Skjoldan, næstformand Elisabeth Jensen

Læs mere

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken.

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 1. oktober 2009 Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted tirsdag den 25. august

Læs mere

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato:26. oktober 2009 Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Kirkeministeriet Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted torsdag den 8. oktober 2009

Læs mere

Notat. Referat af møde i FSU fredag den 4. september Mødedeltagere: Finn Skjoldan, næstformand Kirkeministeriet

Notat. Referat af møde i FSU fredag den 4. september Mødedeltagere: Finn Skjoldan, næstformand Kirkeministeriet Dato: 18. september 2009 Referat af møde i FSU fredag den 4. september 2009. Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Finn Skjoldan, næstformand Inge Lise Pedersen Landsforeningen af Menighedsråd Elisabeth

Læs mere

Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Danmarks Kirkemusiker Forening Foreningen af Præliminære Organister

Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Danmarks Kirkemusiker Forening Foreningen af Præliminære Organister Dato: 15. februar 2011 Referat af møde i FSU fredag den 21. januar 2011 Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Finn Skjoldan, næstformand Inge Lise Pedersen Landsforeningen af Menighedsråd Elisabeth Jensen

Læs mere

Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusiker Forening Foreningen af Præliminære Organister. Danmarks Kordegneforening

Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusiker Forening Foreningen af Præliminære Organister. Danmarks Kordegneforening Dato: 30. september 2010 Referat af møde i FSU fredag den 3. september 2010. KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Finn Skjoldan, næstformand Inge Lise Pedersen Elisabeth

Læs mere

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato: 3.marts 2010 Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Mødet fandt sted torsdag den 14. januar 2010 kl. 12.00 til kl. 15.00 i Kirkeministeriet. Kirkeministeriet

Læs mere

Officiel del af referatet som lægges på hjemmesiden www. folkekirkenspersonale.dk:

Officiel del af referatet som lægges på hjemmesiden www. folkekirkenspersonale.dk: Referat af 4. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 4. 20. juni maj 2009 2009 Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted fredag den

Læs mere

Finn Skjoldan, næstformand Ministeriet for Ligestilling og Kirke. Foreningen af Danske Kirkegårdsledere

Finn Skjoldan, næstformand Ministeriet for Ligestilling og Kirke. Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dato: 22. februar 2012 Referat af mødet i FSU, fredag den 20. januar 2012 Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Finn Skjoldan, næstformand Inge Lise Pedersen Landsforeningen af Menighedsråd Elisabeth

Læs mere

Notat. Referat af møde i Folkekirkens Samarbejdsudvalg den 1. september Mødedeltagere: Christa Hector Knudsen, næstformand

Notat. Referat af møde i Folkekirkens Samarbejdsudvalg den 1. september Mødedeltagere: Christa Hector Knudsen, næstformand Referat af møde i Folkekirkens Samarbejdsudvalg den 1. september 2017 Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Christa Hector Knudsen, næstformand Inge Kjær Andersen Elisabeth Jensen Bjarne Rødkjær Gert

Læs mere

Referat af møde i FSU den 16. januar 2015

Referat af møde i FSU den 16. januar 2015 Referat af møde i FSU den 16. januar 2015 Dato: 23. januar 2015 Mødedeltagere: Steffen Brunés, fmd. Christa Hector Knudsen, næstfmd. Torben Stærgaard Elisabeth Jensen Inge Lise Pedersen Bjarne Rødkjær

Læs mere

Referat af møde i FSU den 15. januar 2016

Referat af møde i FSU den 15. januar 2016 Referat af møde i FSU den 15. januar 2016 Dato: 1. marts 2016 Mødedeltagere: Steffen Brunés, fmd. Christa Hector Knudsen, næstfmd. Torben Stærgaard Elisabeth Jensen Bjarne Rødkjær Helene Devantié Klaus

Læs mere

Forbundet af Kirke- og Kirkegårdsansatte. Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusiker Forening

Forbundet af Kirke- og Kirkegårdsansatte. Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusiker Forening Referet af møde i FSU fredag den 5. september 2014 Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Christa Hector Knudsen, næstformand Ole Wind Lone Wellner Jensen Bjarne Rødkjær Helene Devantié Klaus Frederiksen

Læs mere

Notat. Referat af 8. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource management i folkekirken.

Notat. Referat af 8. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource management i folkekirken. Dato: 25. maj 2010 Referat af 8. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource management i folkekirken. Dokument nr. 53658/10 Kirkeministeriet Dok: Ansvarligt kontor Sagsbehandler Dok: Sagsbehandler

Læs mere

Referat af møde i FSU den 4. september 2015

Referat af møde i FSU den 4. september 2015 Referat af møde i FSU den 4. september 2015 Dato: 16. september 2015 Mødedeltagere: Steffen Brunés, fmd. Christa Hector Knudsen, næstfmd. Torben Stærgaard Elisabeth Jensen Bjarne Rødkjær Helene Devantié

Læs mere

Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Danmarks Kirkemusiker Forening Foreningen af Præliminære Organister

Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Danmarks Kirkemusiker Forening Foreningen af Præliminære Organister Dato: 27. september 2011 Referat af mødet i FSU, fredag den 2. september 2011 Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Finn Skjoldan, næstformand Inge Lise Pedersen Landsforeningen af Menighedsråd Elisabeth

Læs mere

FLØS NYT OKTOBER 2008

FLØS NYT OKTOBER 2008 Til menighedsrådenes og kirkegårdenes lønansvarlige FLØS NYT OKTOBER 2008 Hermed fremsendes oktober måneds information om FLØS. 1. Ingen procentregulering pr. 1. oktober 2008 Opmærksomheden henledes på,

Læs mere

Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusiker Forening. Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark. Ministeriet for Ligestilling og Kirke

Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusiker Forening. Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark. Ministeriet for Ligestilling og Kirke Referet af møde i FSU, fredag den 17. januar 2014 Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Christa Hector Knudsen, næstformand Elisabeth Jensen Helene Devantié Klaus Frederiksen Merete Sand Anders Thorup

Læs mere

2. Orientering Ændring af bekendtgørelse for fællesfonden - budgetfølgegruppens sammensætning i forbindelse med ændring af stiftsøvrighedens

2. Orientering Ændring af bekendtgørelse for fællesfonden - budgetfølgegruppens sammensætning i forbindelse med ændring af stiftsøvrighedens Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 1. juli 2013, kl. 10.00-14.00 Referat af møde i budgetfølgegruppen Deltagere: Kjeld Holm, Paw Kingo Andersen, Helle Samson, Inge Lise Pedersen, Klaus

Læs mere

Landsforeningen af Menighedsråd Forbundet af Kirke og Kirkegårdsansatte. Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusiker Forening

Landsforeningen af Menighedsråd Forbundet af Kirke og Kirkegårdsansatte. Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusiker Forening Referet af møde i FSU, fredag den 18. januar 2013 Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Christa Hector Knudsen, næstformand Inge Lise Pedersen Ole Wind Bjarne Rødkjær Helene Devantié Klaus Frederiksen

Læs mere

Kursus i databeskyttelse (GDPR)

Kursus i databeskyttelse (GDPR) Kursus i databeskyttelse (GDPR) Sidder du med lignende problemstillinger? Hvornår er der sket et databrud? Må præsten gemme gamle begravelsestaler? Skal der hængelås på alle vores skabe? Ønsker du at bruge

Læs mere

Til 1, stk. 2, nr. 1: menighedsrådets kontaktperson, eller den der varetager denne funktion evt. den daglige leder,

Til 1, stk. 2, nr. 1: menighedsrådets kontaktperson, eller den der varetager denne funktion evt. den daglige leder, Kirkeministeriet Frederiksholms Kanal 21 Postboks 2123 1015 København K 11. april 2014 Udkast til ændring af bekendtgørelse om medarbejdermøder i folkekirken og om valg af medarbejderrepræsentant i menighedsrådene

Læs mere

Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd afbud fra: Biskop Sten Skovsgaard & Bygningskonsulent Keld Nielsen

Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd afbud fra: Biskop Sten Skovsgaard & Bygningskonsulent Keld Nielsen IT-Styregruppen Referat af møde nr. 19 den 22. september 2008 Til stede var: Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Sognepræst Per Bucholdt Andreasen (PBA) Kordegn Stephen Larsen (STL) Afdelingschef Steffen Brunés

Læs mere

Forbundet af Kirke og Kirkegårdsansatte

Forbundet af Kirke og Kirkegårdsansatte Dato: 26. september 2012 Referat af mødet i FSU, fredag den 7. september 2012 Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Christa Hector Knudsen, næstformand Elisabeth Jensen Landsforeningen af Menighedsråd

Læs mere

Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark

Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark Referet af møde i FSU, fredag den 6. september 2013 Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Christa Hector Knudsen, næstformand Inge Lise Pedersen Elisabeth Jensen Bjarne Rødkjær Helene Devantié Merete

Læs mere

STANDARDVEDTÆGT. for. den af Vetterslev-Høm menighedsråd. valgte. kontaktperson

STANDARDVEDTÆGT. for. den af Vetterslev-Høm menighedsråd. valgte. kontaktperson STANDARDVEDTÆGT for den af Vetterslev-Høm menighedsråd valgte kontaktperson Side 1 af 6 I henhold til 10, stk. 5, i lovbekendtgørelse nr. 146 af 24. februar 2012 om menighedsråd vælger menighedsrådet af

Læs mere

Hvilken hjælp kan menighedsrådet få fra Ribe Stift? Kirkens personale

Hvilken hjælp kan menighedsrådet få fra Ribe Stift? Kirkens personale Hvilken hjælp kan menighedsrådet få fra Ribe Stift? Kirkens personale Indledning Menighedsrådene ved kirkerne i Ribe Stift løser en stor og vigtig opgave, når de administrerer kirkens personale. Denne

Læs mere

Velkommen til kursus for regnskabsførere og folkevalgte kasserer

Velkommen til kursus for regnskabsførere og folkevalgte kasserer Velkommen til kursus for regnskabsførere og folkevalgte kasserer 2014 Dagsorden Opgave- og ansvarsfordeling mellem menighedsrådskasserer, regnskabsfører og FLØS Overenskomster og individuelle aftaler,

Læs mere

Stiftet og Landsforeningen

Stiftet og Landsforeningen PROGRAM Rollefordeling mellem stift og Landsforening Årshjul for kontaktpersoner Ferieregler Kurser Gennemgang af opgaver og ressourcer Hvad har I brugt personalekonsulenten til? Stiftet og Landsforeningen

Læs mere

VEDTÆGT. for. den af Stilling menighedsråd. valgte. kontaktperson

VEDTÆGT. for. den af Stilling menighedsråd. valgte. kontaktperson VEDTÆGT for den af Stilling menighedsråd valgte kontaktperson I henhold til 10, stk. 5, i lovbekendtgørelse nr. 146 af 24. februar 2012 om menighedsråd vælger menighedsrådet af sin midte en person, der

Læs mere

Notat. Referat af møde i Folkekirkens Samarbejdsudvalg fredag den 18. januar 2019

Notat. Referat af møde i Folkekirkens Samarbejdsudvalg fredag den 18. januar 2019 Referat af møde i Folkekirkens Samarbejdsudvalg fredag den 18. januar 2019 Der var afbud fra Elisabeth Aggerbeck, Foreningen af Stiftsjurister, Ingrid Bartholin, Organistforeningen, samt Karin Schmidt

Læs mere

Herning Nordre og Søndre Provstier. Kontaktperson

Herning Nordre og Søndre Provstier. Kontaktperson Kontaktperson Dagsorden for holdundervisning Præsentation - kontaktperson Kontaktpersonens ansvarsområder og opgaver Lovgivning Overenskomster og organisationsaftaler Hvor er der hjælp at hente? Gruppeopgave

Læs mere

Vejledning til arbejdsgivere og ansatte om ansøgning om midler fra Kompetencefonden

Vejledning til arbejdsgivere og ansatte om ansøgning om midler fra Kompetencefonden Vejledning til arbejdsgivere og ansatte om ansøgning om midler fra Kompetencefonden Indledning: Arbejdsgiveren (menighedsråd, provster og biskopper) og medarbejderen (kirkefunktionærer m.fl. og præster)

Læs mere

3 Handlingsplan for Folkekirkens Arbejdsmiljøråd

3 Handlingsplan for Folkekirkens Arbejdsmiljøråd Folkekirkens Arbejdsmiljøråd 2/2 2015 Februar 2015 Mødedato: 2. februar 2015 Tidspunkt: Kl. 10.30 15.00 Sted: Landsforeningen af Menighedsråd, Sabro Møde nr. 11 Deltagere: Inge Lise Pedersen, (ILP), Landsforeningen

Læs mere

VEDTÆGT. kontaktperson

VEDTÆGT. kontaktperson VEDTÆGT for den af Vetterslev-Høm menighedsråd valgte kontaktperson I henhold til 9 stk. 5, i bekendtgørelse nr. 771 af 24. juni 2013 af lov om menighedsråd vælger menighedsrådet af sin midte en person,

Læs mere

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV ) Danmarks Kirketjenerforening. (advokat Noaman Azzouzi) mod.

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV ) Danmarks Kirketjenerforening. (advokat Noaman Azzouzi) mod. Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (FV 2013.186) Danmarks Kirketjenerforening (advokat Noaman Azzouzi) mod Kirkeministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Lene Damkjær Christensen) 1. Sagens

Læs mere

STANDARDVEDTÆGT. for. den af Rindum menighedsråd. valgte. kontaktperson. Side 1 af 6

STANDARDVEDTÆGT. for. den af Rindum menighedsråd. valgte. kontaktperson. Side 1 af 6 STANDARDVEDTÆGT for den af Rindum menighedsråd valgte kontaktperson Side 1 af 6 I henhold til 10, stk. 5, i lovbekendtgørelse nr. 146 af 24. februar 2012 om menighedsråd vælger menighedsrådet af sin midte

Læs mere

Fuldmægtig Rune Damgaard Stramer, referent Kirkeministeriets IT-Kontor Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd

Fuldmægtig Rune Damgaard Stramer, referent Kirkeministeriets IT-Kontor Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd IT-Styregruppen Referat af møde nr. 18 den 16. januar 2008 Til stede var: Som repræsentant for: Bygningskonsulent Keld Nielsen Landsforeningen af Menighedsråd Biskop Jan Lindhardt Biskopperne Provst Paw

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 22. maj 2013 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra: Torben Larsen Anders Gadegaard For mødet

Læs mere

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd Folkekirkens Arbejdsmiljøråd 10/9 2015 September 2015 Mødedato: 10. september 2015 Tidspunkt: Kl. 10.30 15.00 Sted: 3F, Kampmannsgade 4, 1790 Kbh. V. Deltagere: Inge Lise Pedersen, (ILP), Landsforeningen

Læs mere

Administrationsgrundlag for fastholdelse af seniorers kompetencer

Administrationsgrundlag for fastholdelse af seniorers kompetencer Administrationsgrundlag for fastholdelse af seniorers kompetencer For at skabe gode og attraktive arbejdspladser, hvilket også er til gavn for de borgere, vi servicerer er det vigtigt løbende at have fokus

Læs mere

Vejledning til arbejdsgivere og ansatte om ansøgning om midler fra Kompetencefonden

Vejledning til arbejdsgivere og ansatte om ansøgning om midler fra Kompetencefonden Dokument nr. 379573 Vejledning til arbejdsgivere og ansatte om ansøgning om midler fra Kompetencefonden Indledning: Arbejdsgiveren (menighedsråd, provster og biskopper) og medarbejderen (kirkefunktionærer

Læs mere

Aale Linnerup Kirker Aale Bygade 28 A Aale 7160 Tørring

Aale Linnerup Kirker Aale Bygade 28 A Aale 7160 Tørring Bygade 28 A Vedtægt for kontaktperson ved Linnerup sognes menighedsråd I henhold til 10, stk. 5, i lovbekendtgørelse nr. 146 af 24. februar 2012 om menighedsråd vælger menighedsrådet af sin midte en person,

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SUNDHEDSKARTELLET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder

Læs mere

Notat. Vejledning om arbejdsmiljø for præster og provster. 1. Indledning

Notat. Vejledning om arbejdsmiljø for præster og provster. 1. Indledning Vejledning om arbejdsmiljø for præster og provster Dato: 13. juli 2015 Dokument nr. 78836/15 1. Indledning Sagsbehandler Marlene Dupont Vejledningen er tilpasset de særlige forhold, der gælder for folkekirken

Læs mere

Kirkekonferencen 2017

Kirkekonferencen 2017 Kirkekonferencen 2017 Arbejdsmiljø: aktuelle udfordringer og løsninger 9. september 2017 Hans Hjerrild, Folkekirkens Arbejdsmiljøråd Dagsorden Folkekirkens Arbejdsmiljøråd hvem er vi Den korte status på

Læs mere

Seniorpolitik ved Roskilde Kirkegårde Roskilde september 2008

Seniorpolitik ved Roskilde Kirkegårde Roskilde september 2008 Roskilde Kirkegårde Seniorpolitik ved Roskilde Kirkegårde Roskilde september 2008 Indledning I løbet af få år står vi over for en ny ansættelsessituation ved vore kirkegårde. Tidligere var en del af de

Læs mere

Introkursus for menighedsråd. 23. februar 2013 Menighedsråd i Skive og Salling provstier

Introkursus for menighedsråd. 23. februar 2013 Menighedsråd i Skive og Salling provstier Introkursus for menighedsråd 23. februar 2013 Menighedsråd i Skive og Salling provstier Menighedsrådets kommunikation, rollefordeling og kompetencer Rollefordeling i menighedsrådet Formandens overordnede

Læs mere

Kursus for nye menighedsråd. 19. januar 2017 KONTAKTPERSONER

Kursus for nye menighedsråd. 19. januar 2017 KONTAKTPERSONER Kursus for nye menighedsråd 19. januar 2017 KONTAKTPERSONER Dagsorden for holdundervisning - kontaktpersoner Menighedsrådet og kirkens ansatte Kontaktpersonens overordnede ansvar Psykisk godt arbejdsmiljø

Læs mere

Dagsorden. IT-styregruppen, møde 29 - mandag den 7. marts 2011 kl. 13.00-15.00. Referat. 1. Dagsorden blev godkendt

Dagsorden. IT-styregruppen, møde 29 - mandag den 7. marts 2011 kl. 13.00-15.00. Referat. 1. Dagsorden blev godkendt IT-styregruppen, møde 29 - mandag den 7. marts 2011 kl. 13.00-15.00 - it til folkekirken Side Dato: 17. marts 2011 ItK-Dok. nr.: 23915-11 Deltagere: Bygningskonsulent Keld Nielsen Provst Paw Kingo Andersen

Læs mere

Kompetencefonden Vejledning til arbejdsgivere og ansatte

Kompetencefonden Vejledning til arbejdsgivere og ansatte Kompetencefonden 2017 Vejledning til arbejdsgivere og ansatte Kompetencefonden HVAD Hvert år stilles der midler til rådighed som supplement til arbejdsgivernes eksisterende uddannelsesbudgetter. HVEM Alle

Læs mere

Trivsel og psykisk arbejdsmiljø i Folkekirken. Rapport over afsluttende evaluering

Trivsel og psykisk arbejdsmiljø i Folkekirken. Rapport over afsluttende evaluering Trivsel og psykisk arbejdsmiljø i Folkekirken Rapport over afsluttende evaluering 1 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Spørgeskemaundersøgelsen... 3 3. Opmærksomhedspunkter og eventuelle fejlkilder... 3 4. Præsentation

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik

Rammeaftale om seniorpolitik Rammeaftale om seniorpolitik KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte 05.21 Side 1 Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Indledende bestemmelser... 3 1. Hvem er omfattet af aftalen...3 2.

Læs mere

Cirkulære om. Aftale om strategisk og systematisk kompetenceudvikling i statens institutioner

Cirkulære om. Aftale om strategisk og systematisk kompetenceudvikling i statens institutioner Cirkulære om Aftale om strategisk og systematisk kompetenceudvikling i statens institutioner 2002 2 Cirkulære om aftale om strategisk og systematisk kompetenceudvikling i statens institutioner (Til samtlige

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Senior- og fratrædelsesordninger

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Senior- og fratrædelsesordninger UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Senior- og fratrædelsesordninger HSU 15. juni 2015 Indhold 1. Rammer og retningslinjer... 3 2. Fastholdelse... 3 2.1 Seniorordninger (jf. cirkulære om senior- og fratrædelsesordninger)...

Læs mere

Referat for: Vejle Provstiudvalg. PU møde 14. december Kl Mødested: Haraldsgade 10,7100 Vejle

Referat for: Vejle Provstiudvalg. PU møde 14. december Kl Mødested: Haraldsgade 10,7100 Vejle Referat for: Vejle Provstiudvalg PU møde 14. december 2017. Kl. 16.30 Mødested: Haraldsgade 10,7100 Vejle Bjarne Gunnar Bagge deltog ikke i punkt 7 og 8. Poul Udsen deltog ikke i punkt 13. 1 Godkendelse

Læs mere

Kompetencestrategi 2015 for Det Teknisk- Naturvidenskabelige Fakultet

Kompetencestrategi 2015 for Det Teknisk- Naturvidenskabelige Fakultet Kompetencestrategi 2015 for Det Teknisk- Naturvidenskabelige Fakultet Denne kompetencestrategi dækker alle ansatte på Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet. Målene for kompetencestrategien Aalborg Universitet

Læs mere

Opmærksomheden henledes på, at pensionsberegning nu sker af den samlede løn, og ikke som hidtil efter tjenestemændenes lønrammesystem, skalatrin 0.

Opmærksomheden henledes på, at pensionsberegning nu sker af den samlede løn, og ikke som hidtil efter tjenestemændenes lønrammesystem, skalatrin 0. FLØS-Vejledning til overenskomstansatte DOKS-organister Den 1. september 2009 trådte en ny overenskomst i kraft for de nyansatte DOKS-organister, der ikke ansættes som tjenestemænd. Samme overenskomst

Læs mere

Seniormedarbejdere kan have særlige behov for ændring af arbejdsopgaver og fysiske rammer for eksempel i form af enkeltmandskontor, større skærme

Seniormedarbejdere kan have særlige behov for ændring af arbejdsopgaver og fysiske rammer for eksempel i form af enkeltmandskontor, større skærme Seniorpolitik Delpolitik Det er Vejdirektoratets politik at sikre, at seniormedarbejdere er velkvalificerede, fleksible og en efterspurgt og accepteret arbejdskraft, indtil seniormedarbejderen ønsker at

Læs mere

Kompetencestrategi 2012 for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Kompetencestrategi 2012 for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Vedtaget på møde i SU, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet den 14. december 2011. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets samarbejdsudvalg har den 21. november 2014 besluttet at afvente revisionen af denne

Læs mere

Aaby sogns menighedsråd Side 168 Formandens initialer: Menighedsrådsmøde i Aaby sogn tirsdag den 24. maj 2016 kl i Aaby sognegård

Aaby sogns menighedsråd Side 168 Formandens initialer: Menighedsrådsmøde i Aaby sogn tirsdag den 24. maj 2016 kl i Aaby sognegård Aaby sogns menighedsråd Side 168 Menighedsrådsmøde i Aaby sogn tirsdag den 24. maj 2016 kl. 19.00 i Aaby sognegård Dagsordenstekst: Protokollat: Ansv. Ved mødets begyndelse: Ole Steen Hansen Fraværende:

Læs mere

Referat. Menighedsrådsmøde Dagsorden Pkt. 1. Ad pkt. 1.

Referat. Menighedsrådsmøde  Dagsorden Pkt. 1. Ad pkt. 1. Holbæk den. 12. marts 2013, side 1 af 6 Referat af Menighedsrådsmøde Tirsdag den 12. marts 2013 kl. 19.00 Afholdes i Sortebrødreklostret Klosterstræde 7, 4300 Holbæk. Referat. Fraværende med afbud; Flemming

Læs mere

Dagsorden. Pkt. 1. Ad pkt. 1. Pkt. 2. Ad Pkt. 2. Holbæk den. 14. maj 2013. 1. Der indkaldes herved til Menighedsrådsmøde

Dagsorden. Pkt. 1. Ad pkt. 1. Pkt. 2. Ad Pkt. 2. Holbæk den. 14. maj 2013. 1. Der indkaldes herved til Menighedsrådsmøde Holbæk den. 14. maj 2013. 1 Der indkaldes herved til Menighedsrådsmøde Referat. Fraværende med afbud; Tirsdag den 14. maj 2013 kl. 19.00 Afholdes i Sortebrødreklostret Klosterstræde 7, 4300 Holbæk. Dagsorden

Læs mere

LØNPOLITIK. Århus Vestre Provsti. Tema-aften i Herning 12. marts 2015. esan@km.dk

LØNPOLITIK. Århus Vestre Provsti. Tema-aften i Herning 12. marts 2015. esan@km.dk LØNPOLITIK Tema-aften i Herning 12. marts 2015 Hvorfor? Det akutte: Krav om lokalløn fra faglig org. inden 15/9 - hvad skal man svare? (AAVP: Fællesmøde for kontaktpersoner efter 15/9, hvor alle fremlægges

Læs mere

IT-Styregruppen. Referat af møde nr. 20 - den 14. januar 2009. 1 Godkendelse af dagsorden. 2 Orienteringspunkter. 3 Styring af IT

IT-Styregruppen. Referat af møde nr. 20 - den 14. januar 2009. 1 Godkendelse af dagsorden. 2 Orienteringspunkter. 3 Styring af IT IT-Styregruppen Referat af møde nr. 20 - den 14. januar 2009 Til stede var: Bygningskonsulent Keld Nielsen Biskop Steen Skovsgaard Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Sognepræst Per Bucholdt Andreasen (PBA)

Læs mere

Menighedsrådsmøde. Torsdag den 30. maj 2013 kl. 19.30. Referat. Indledning

Menighedsrådsmøde. Torsdag den 30. maj 2013 kl. 19.30. Referat. Indledning MØRKHØJ MENIGHEDSRÅD MØRKHØJVEJ 177 2730 HERLEV Menighedsrådsmøde Torsdag den 30. maj 2013 kl. 19.30 Referat MR = menighedsrådet, MR-møde = menighedsrådsmøde Indledning I Menighedsrådet: Henrik V Pedersen,

Læs mere

LØNPOLITIK FOR BRABRAND/SDR. AARSLEV KIRKER.

LØNPOLITIK FOR BRABRAND/SDR. AARSLEV KIRKER. LØNPOLITIK FOR BRABRAND/SDR. AARSLEV KIRKER. Formål Formålet med lønpolitikken er at beskrive, hvilke principper vi i Brabrand og Sdr. Aarslev lægger vægt på i udmøntningen af løn og beskrive processen

Læs mere

Landsbrancheklubben for kirke og kirkegårde 3F

Landsbrancheklubben for kirke og kirkegårde 3F Landsbrancheklubben for kirke og kirkegårde 3F Årsmøde på Langsøhus, den 2. -3. februar 2007. 2. februar 2007 Hanne Gram bød velkommen til de 64 fremmødte kirkegårdsansatte samt faglige repræsentanter.

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kordegn.

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kordegn. FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kordegn. Den 1. september 2009 trådte ny organisationsaftale i kraft for de nyansatte kordegne. Samme organisationsaftale

Læs mere

Opmærksomheden henledes på, at pensionsberegning nu sker af den samlede løn, og ikke som hidtil efter tjenestemændenes lønrammesystem skalatrin 0.

Opmærksomheden henledes på, at pensionsberegning nu sker af den samlede løn, og ikke som hidtil efter tjenestemændenes lønrammesystem skalatrin 0. FLØS-Vejledning til overenskomstansatte PO-organister Den 1. september 2009 trådte en ny overenskomst i kraft for de nyansatte PO-organister. Samme overenskomst træder pr. 1. januar 2010 i kraft for de

Læs mere

Christian Dons Christensen, departementschef i Kirkeministeriet Klaus Kerrn-Jespersen, Kontorchef Kirkeministeriet

Christian Dons Christensen, departementschef i Kirkeministeriet Klaus Kerrn-Jespersen, Kontorchef Kirkeministeriet Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 23. maj 2017, kl. 10.30-14.30 Deltagere Tine Lindhardt, Formand, Biskop i Fyens Stift Jette Marie Bundgaard-Nielsen, Formand Danmarks Provsteforening

Læs mere

KTO-forlig / RLTN-området - 2. marts april marts 2011

KTO-forlig / RLTN-området - 2. marts april marts 2011 KTO-forlig / RLTN-området - 2. marts 2008 1. april 2008-31. marts 2011 Indhold Hovedelementer i KTO-forliget Økonomisk oversigt Generelle lønstigninger Seniorinitiativer Barsel mv. Kompetenceudvikling

Læs mere

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Møde d. 15. september 2016, kl

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Møde d. 15. september 2016, kl Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 15. september 2016, kl. 10.30-14.00 Deltagere Tine Lindhardt, Formand, Biskop i Fyens Stift Jette Marie Bundgaard-Nielsen, Formand Danmarks Provsteforening

Læs mere

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse?

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse? Workshop Kodeks for god ledelse Landsforeningens årsmøde 2015 Program den 31. maj 2015 Formål med workshop Baggrund for kodeks for god ledelse Hvorfor kodeks for god ledelse? Gennemgang af kodekset Øvelser

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

KTO-forlig / KL-området - 1. marts 2008. 1. april 2008-31. marts 2011

KTO-forlig / KL-området - 1. marts 2008. 1. april 2008-31. marts 2011 KTO-forlig / KL-området - 1. marts 2008 1. april 2008-31. marts 2011 Indhold Hovedelementer i KTO-forliget Økonomisk oversigt Generelle lønstigninger Seniorinitiativer Barsel mv. Kompetenceudvikling TR-vilkår

Læs mere

Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018 i Aarhus Bispegård

Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018 i Aarhus Bispegård Aarhus Stift Dalgas Avenue 46 8000 Aarhus C Den 30. august 2018 Akt.id.: 172429 Sagsbehandler: PEEL/uga 13104 Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 04.02.2014 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensen (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA), Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Esben

Læs mere

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013:

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: 16. Arbejdstid Lønnen efter denne overenskomst forudsætter fuldtidsbeskæftigelse svarende til gennemsnitlig 37 timer ugentlig.

Læs mere

Tak til Bent, Lone og Yvette for deres indsats på pandekagedagen. Også tak til Bent for assistance som vært ved Ingerfair kursus.

Tak til Bent, Lone og Yvette for deres indsats på pandekagedagen. Også tak til Bent for assistance som vært ved Ingerfair kursus. Referat af bestyrelsesmøde tirsdag d. 23. februar 2016, kl. 17.00 Tilstede: Afbud: Referent: Janne E. Andersen, Jens Dalsgaard, Hanne Dalsgaard, Anni Hørringsen, Yvette Larsen, Esther Haugaard, Kirsten

Læs mere

Skatteministeriets lønpolitik

Skatteministeriets lønpolitik Skatteministeriets lønpolitik Lønpolitikken beskriver de principper, kriterier og processer, der er gældende ved tildeling af tillæg og udnævnelser i Skatteministeriet. Lønpolitikken skal understøtte,

Læs mere

Landsforeningen af Menighedsråd Landsforeningen af Menighedsråd. Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusikerforening

Landsforeningen af Menighedsråd Landsforeningen af Menighedsråd. Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusikerforening Referat af møde i Folkekirkens Samarbejdsudvalg den 2. september 2016 Mødedeltagere: Steffen Brunés, fmd. Christa Hector Knudsen, næstfmd. Torben Stærgaard Elisabeth Jensen Lone Wellner Jensen Bjarne Rødkjær

Læs mere

Cirkulære om. Aftale om Udviklings- og Omstillingsfonden

Cirkulære om. Aftale om Udviklings- og Omstillingsfonden Cirkulære om Aftale om Udviklings- og Omstillingsfonden 2002 Cirkulære om aftale om Udviklings- og Omstillingsfonden (Til samtlige ministerier m.v.) 1. Der er mellem Finansministeriet og Statsansattes

Læs mere

REFERAT PU-møde 13.8. 2010 kl. 08.15 Domkirkepladsen 4

REFERAT PU-møde 13.8. 2010 kl. 08.15 Domkirkepladsen 4 REFERAT PU-møde 13.8. 2010 kl. 08.15 Domkirkepladsen 4 DAGSORDEN 1. Godkendelse af referat fra møde 4.6. og 16.6.2010 referater godkendtes. 2. Cirkulærer og bekendtgørelser I notat fra Arbejdsskadestyrelsen

Læs mere

Referat for: Frederiksberg Provstiudvalg PU møde 17. marts 2014. Kl. kl. 14-16 Mødested: Provstikontoret

Referat for: Frederiksberg Provstiudvalg PU møde 17. marts 2014. Kl. kl. 14-16 Mødested: Provstikontoret Referat for: Frederiksberg Provstiudvalg PU møde 17. marts 2014. Kl. kl. 14-16 Mødested: Provstikontoret Afbud fra Søren Sievers og Inge Lise Pedersen. Mødepunkt Beslutning 1 Godkendelse af Dagsorden Dagsorden

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet tirsdag den 22. november 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra Anders Gadegaard. Stiftsrådet indledte

Læs mere

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 25. november 2013 Referatet blev godkendt og underskrevet.

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 25. november 2013 Referatet blev godkendt og underskrevet. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 punkter. Et orienteringspunkt om tidligere indsamling af statistik på produktionsskoleområdet. 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Landsbrancheklubben for kirke og kirkegårde 3F

Landsbrancheklubben for kirke og kirkegårde 3F Årsmøde på Langsøhus, den 29. februar 1. marts 2008. 29. februar 2008 Hanne Gram bød velkommen til de 67 fremmødte kirkegårdsansatte samt faglige repræsentanter. Efter en gennemgang af programmet, gik

Læs mere

Beslutningsreferat fra menighedsrådsmøde onsdag den 15. marts 2017 i Stanleys Gaard, St. Søndervoldstræde 2, 1. sal, 1419 København K.

Beslutningsreferat fra menighedsrådsmøde onsdag den 15. marts 2017 i Stanleys Gaard, St. Søndervoldstræde 2, 1. sal, 1419 København K. Beslutningsreferat fra menighedsrådsmøde onsdag den 15. marts 2017 i Stanleys Gaard, St. Søndervoldstræde 2, 1. sal, 1419 København K. Mødedeltagere: Hans Christian Andersen, Eva Forchhammer, Sharon Parker,

Læs mere

Vedtægt for samarbejde mellem Grene Provsti og Nørup Menighedsråd om rådgivning og sekretariatsbistand om kirkefunktionærer (kontaktpersonopgaven).

Vedtægt for samarbejde mellem Grene Provsti og Nørup Menighedsråd om rådgivning og sekretariatsbistand om kirkefunktionærer (kontaktpersonopgaven). Vedtægt for samarbejde mellem Grene Provsti og Nørup Menighedsråd om rådgivning og sekretariatsbistand om kirkefunktionærer (kontaktpersonopgaven). 1 Lovgrundlag: Samarbejdet etableres i henhold 43b og

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Mandag den 19. november 2012 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud til mødet fra: Pernille Østrem Tom Allan

Læs mere

Indhold 1. Indledning Organiseringen af arbejdsmiljøarbejdet Aktører i arbejdsmiljøarbejdet... 2

Indhold 1. Indledning Organiseringen af arbejdsmiljøarbejdet Aktører i arbejdsmiljøarbejdet... 2 Vejledning om arbejdsmiljø for præster Dato: 29. juni 2018 Sagsbehandler Marlene Dupont Indhold 1. Indledning... 2 2. Organiseringen af arbejdsmiljøarbejdet... 2 3. Aktører i arbejdsmiljøarbejdet... 2

Læs mere

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Mødedeltagere: Ester Larsen, Erik Vind, Inger Lund, Rasmus Kr. Rasmussen, Inge Dalsgaard, Jens Rønn Sørensen, Henrik Wigh-Poulsen, Eva

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte som kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som graver

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte som kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som graver FLØS-Vejledning til overenskomstansatte som kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som graver Nærværende vejledning er udarbejdet som et hjælpeværktøj til de lønansvarlige, der skal oprette ansættelsesforhold

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Kasserer (forretningsfører) Provstiets Fælleskontor

Kasserer (forretningsfører) Provstiets Fælleskontor Kasserer (forretningsfører) Provstiets Fælleskontor Brandsoft regnskab Der foreslås indkøbt et Brandsoft regnskab med licenser til samtlige menighedsråd. 1. Menighedsrådene får således mulighed for at

Læs mere

Referat for: Frederiksberg Provstiudvalg PU møde 19. december 2013. Kl. 14-16 Mødested: provstikontoret

Referat for: Frederiksberg Provstiudvalg PU møde 19. december 2013. Kl. 14-16 Mødested: provstikontoret Referat for: Frederiksberg Provstiudvalg PU møde 19. december 2013. Kl. 14-16 Mødested: provstikontoret Alle medlemmer tilstede Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med ekstrapunkt (Se

Læs mere