Korrigeret. budget ,3% nævn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Korrigeret. budget. 556 659 325 9 1,3% nævn"

Transkript

1 Overførsler fra 2011 til 2012 Politikområde: Politisk Organisation Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbel Oprindeligt øb Korrigeret Regnskab til 2012* (minus = overskud) i pct. af korr. * 1 Kommunalbestyrelsen ,7% 2 Kommissioner, råd og ,3% nævn 3 Valg Politisk organisation i ,5% alt *Overførsler der afviger med mere end +/- 2% kan som udgangspunkt ikke overføres men ansøges byrådet. Bemærkninger: 1. Der er ikke overførselsadgang vedr. politisk organisation, men der søges om overførsel af i alt kr. til venskabsbybesøg og studieture, beløb som ikke er anvendt i Der ansøges fra Handicaprådet (ansøgning vedlagt) om overførsel af deres overskud på9.000 kr.

2 Overførsler fra 2011 til 2012 Politikområde: Administrativ organisation Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbel øb Oprindeligt Korrigeret Regnskab til 2012* (minus = overskud) Administrativ organisation *Overførsler der afviger med mere end +/- 2% kan som udgangspunkt ikke overføres men ansøges byrådet. Bemærkninger: Ingen. i pct. af korr. * 2%

3 Politikområde: 04. Miljø og Natur Regnskab 2011: I netto kr. Oprindeligt Korrigeret Regnskab til 2012 (minus= overskud) i pct. af korr. Naturforvaltningsprojekter Vandløbsvæsen Miljøbeskyttelse fælles formål Miljøbeskyttelse jordforurening Miljøtilsyn virksomheder Øvrig planlægning Grundvandsbeskyttelse Skadedyrsbekæmpelse I alt ,1 Øvrig planlægning Grundvandsbeskyttelse Udgifterne til indsatsplanlægning (grundvandsbeskyttelse), som finansieres af særskilte gebyrer opkrævet af skat, skal set over en fireårig periode være 0; udgifterne skal opgøres særskilt og revisionspåtegnes, således at området balancerer. Der søges overført kr. til 2012, hvor indsatsplanen Assens Nord forventes revideret i løbet af 2012/2013; i samme periode forventes indsatsplanen for den østlige del af kommunen Holmehave igangsat.

4 Politikområde: 07. Vedligeholdelse af kommunale bygninger Regnskab 2011: I netto kr. Oprindeligt Korrigeret Regnskab til 2012 (minus= overskud) i pct. af korr. Faste ejendomme Bygningsvedligeholdelse Strateginotat energibesparende foranstaltninger Faste ejendomme Beboelse Andre faste ejendomme Faste ejendomme Sundhedscenter Faste ejendomme Rengøringsprojekt Byfornyelse drift Genhusning Fritidsfaciliteter Campingpladser I alt ,2 Faste ejendomme Rengøringsprojekt Projekt rengøring er kommunens eget rengøringsselskab, der alt andet lige drives efter hvile i sig selv princippet. Af overskuddet på kr. ønskes overført kr. til anskaffelse af rengøringsvogne samt andre rekvisitter, da man har været meget tilbageholdende med nyanskaffelser i Fra 2010 til 2011 er antallet af solgte rengøringstimer steget fra til i regnskab 2011 over timer.

5 Politikområde: 08 Beredskab Regnskab 2011: I netto kr. Oprindeligt * Korrigeret Regnskab til 2012 (minus = overskud) i pct. af Korr. Redningsberedskab ,1 I alt ,1 Mindreforbruget på kr. i forhold til det korrigerede skyldes mindre udgifter på diverse områder, samt at antallet af blinde alarmer blev større end forudsat ved lægningen, desuden er kr. ikke blevet brugt til SINE, det nye radiokommunikationsudstyr, hvilket tidligst vil ske i 2012, måske først i Det resterende overskud på kr. søges overført til 2012, idet brandslukningen skal i udbud i 2012, der er ikke afsat penge til udarbejdelse af udbudsmaterialet. Af større planlægningsopgaver, der skal udarbejdes for området, er en risikobaseret dimensionering, det vil sige, hvor man i tal og tekst bl. a. opgør antal virksomheder efter type, tal for tæt/lav byggeri, bevaringsværdige ejendomme samt meget mere i forhold til det samlede antal slukningskøretøjer i kommunen. Der er til opgaven ikke afsat midler i 2012.

6 Overførsler fra 2011 til 2012 Politikområde: 09 Politik for Tværfaglighed og Sundhedsfremme Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbel øb Oprindeligt Korrigeret Regnskab til 2012* (minus = overskud) i pct. af korr. * 1 Decentrale lokationer (se note) 0 2 Projekter samlet ,7 3 Solsikken v/ Børnehusene Aarup ,8 4 Valmuerne v/børnehusene Aarup ,4 5 Pilehaveskolen Heldagsskolen i Flemløse ,5 7 Sundhedsplejersker - Sundhedsplejen - Projekt Sund Barndom ,6-4,0-0,6 8 Støttepædagogkorpset ,7 9 PPR ,1 *Overførsler der afviger med mere end +/- 2% kan som udgangspunkt ikke overføres men ansøges byrådet. Bemærkninger: 1. Decentrale lokationer I 2011 blev de decentrale lokationer fysisk samlet ved Familiehus Nord og Familiehus Syd. Fra 2012 ophører decentrale lokationer som enhed. Budgettet er fremover placeret under familiehusenes ledelse for at få et tydeligere organisatorisk tilhørsforhold. Der har været et merforbrug i 2011 som følge af, at der har været udgifter på både de fraflyttede og de nye lokationer. Dette har været en del af opfølgningerne i Overskridelsen udgør kr. Der har været skønnet kr. i opfølgningerne, uden at tet dog er korrigeret, da det var et rent skøn. 2. Projekter under Tværfaglighed og Sundhedsfremme Der er tale om projektmidler, hvoraf de fleste kommer fra eksterne kilder. Overførslen fremkommer således: Science-projekt (byrådsbevilling) *) 439 Alle unge i uddannelse -7 Opkvalificering af den tidlige indsats 883 Org./styring/udvikling af den specialpædagogiske indsats 176

7 *) Note: Midlerne fra science-projektet anvendes til Assens Kommunes deltagelse i Science-region Syddanmark. 3. Solsikken v/områdeinstitution Aarup Solsikkens overskud på kr. ønskes overført til Formålet er at færdigetablere resten af Solsikkens legeplads og skabe sammenhæng med den nyetablerede vuggestue i Møllebakken. Helle Pia Sørensen Områdeleder, Børnehusene Aarup 4. Valmuerne v/områdeinstitution Aarup Valmuernes overskud på kr. ønskes overført til Overskuddet skyldes, at etableringen af et motorikrum til de to terapeuter, der er tilknyttet Valmuerne, først bliver iværksat i Vi har ventet med at indkøbe materialer og terapeutiske hjælpemidler, til vi var flyttet ind i Drømmebakken. Helle Pia Sørensen Områdeleder, Børnehusene Aarup 7. Sundhedsplejen Sundhedsplejen har et overskud på kr. hvoraf kr. er projektmidler tilført fra Sundhedspuljen. Fra 2010 til 2011 overførte Sundhedsplejen kr., hvoraf kr. var projektmidler. For Projekt Sund Barndom er anvendt kr. i Til 2012 søges overførsel af 2 %, svarende til kr. Herudover søges overførsel af resterende projektmidler i Projekt Sund Barndom med kr. Derudover søges overførsel til finansiering af 1 sundhedsplejerskestuderende. I forbindelse med omlægning af uddannelsen til sundhedsplejerske er Assens Kommune tildelt en plads til studerende pr. år fra KKR i Region Syd. Der er endnu ikke indgået lønaftaler mellem KL og DSR. Til at håndtere sundhedsplejerskestuderende og i 2012 aflønne i 1 periode à 3 måneder søges overført kr. Da uddannelsens varighed er 1½ år vil der løbende fra 2013 være 2 sundhedsplejerskestuderende i praktik om året svarende til 2 perioder á 3 måneder. Derfor vil udgiften blive vurderet nærmere, og medtages efter behov som en teknisk blok til Samlet søges om overførsel af kr., og det resterende overskud på kr. tilføres kommunekassen. Jette Lauvring Ledende sundhedsplejerske

8 8. Støttepædagogkorpset Mindreforbruget på kr. skyldes blandt andet, at lederstillingen har været ubesat i en del af året. Der er i 2012 iværksat en støtteforanstaltning i Gummerup Vuggestue, som er udover den faste bemanding i korpset. Der tildeles i alt kr. til vuggestuen. Med baggrund i disse forhold søges om overførsel af det fulde overskud. Morten Madsen Børn- og Familiechef (fungerende leder for Støttepædagogkorpset)

9 Overførsler fra 2011 til 2012 Politikområde: Børn og Unge særlig indsats Regnskab 2011: Alle beløb i kr. Oprindeligt Korrigeret Regnskab til 2012 (minus = overskud) i pct. af korr. * 1) Familiehuset Tommerup ,2 % 2) Familiehuset Assens ,6 % 3) Brahesholm Projektet ,2 % 4) SSP (skole-social-politi) ,0 % *Overførsler der afviger med mere end +/- 2% kan som udgangspunkt ikke overføres men ansøges byrådet. 1) Familiehus Nord i Tommerup Der har i 2011 været et mindreforbrug på kr. svarende til 3,2 %. Mindreforbruget ligger på Børn & Unge psykologerne som fra 1. januar 2011 organisatorisk og ledelsesmæssigt er placeret ved det nye Børne- og Familiehus i Tommerup (Nord). Den ene psykolog har året igennem været gået ned i timetal, fra 30 timer til 25 timer. De resterende timer/midler anvendes til køb af psykologundersøgelser, i Børne- og familiepsykologernes ressort, i den udstrækning psykologerne ikke selv har mulighed for at foretage undersøgelserne. I 2011 er der ikke købt psykologundersøgelser, da der var behov for usædvanligt få undersøgelser. Behovet for undersøgelser må forventes at svinge, således at merforbrug det ene år dækkes ind af mindreforbrug det næste år, med mindre niveauet eller behovet for undersøgelser reelt ændre sig. Psykologerne har ikke anvendt de påtænkte midler til uddannelse, da de har brugt en del ressourcer på færdiggørelse og implementering af beredskabet vedr. seksuelle overgreb. Derudover har psykologerne skullet tilpasse sig en ny struktur, hvor de indgår i et nærmere samarbejde med de to familiehuse. Fremadrettet bliver det en krævende opgave at holde psykologerne opdaterede og kvalificerede til at varetage deres betydende funktioner i beredskabet Selfo (Selvmordsforebyggelsesberedskab) og beredskabet vedr. seksuelle overgreb. Samtidig er den ene psykolog i gang med at tage sin specialistuddannelse. Det opsparede beløb forventes anvendt til køb af psykologundersøgelser, samt et opsparet/udsat uddannelsesbehov.

10 2) Familiehus Syd i Assens Der har i 2011 været et mindreforbrug på kr. svarende til 5,6 %. Der er fra 2010 overført kr. Beløbet er opsparet pga. vakante stillinger, da der ikke er ansat personale i efteråret 2010, pga. anmodning om tilbageholdenhed med ansættelser sidste halvdel af året Beløbet er disponeret til efteruddannelse og personaletræning. I øjeblikket er 2 ansatte i gang med andet år af en 4 årig efteruddannelse. En årlig udgift på ca kr. pr. person. 3) Brahesholm Projektet Der har i 2011 været et merforbrug på kr. svarende til 1,2 %. Ingen bemærkninger. 4) SSP (Skole, Social, Politi) Der har i 2011 været et mindreforbrug på kr. svarende til 11 %. Beløbet er opsparet pga. en vakant 20 timers stilling i Planen er, at det opsparede beløb skal bruges til indkøb af en bus til et nyt projekt i SSP. Projektet med bussen er en ny måde at komme i kontakt med de unge på. Bussen er det vi kalder en samtalebus, som skal bruges i vores opsøgende arbejde. Den vil være indrettet sådan at de unge, der har lyst til/brug for en snak med en voksen, let og hurtigt kan komme til det. En form for rullende anonym rådgivning.

11 Overførsler fra 2011 til 2012 Politikområde: Dagtilbud Regnskab Alle tal i kr.: Område Oprindeligt Korrigeret Regnskab i pct. Af korr. Budget* Dagpleje distrikt 1 (nord) ,18% Dagpleje distrikt 2 (syd) ,25% 1 Omr.inst. Vissenbj ,52% 2 Omr.inst. Haarby ,09% 3 Omr.inst. Tommerup ,66% 4 Omr.inst.Tomm.st ,17% Omr.inst. Aarup ,01% 5 Omr.inst. Assens ,92% 6 Omr.inst. Glams/Flem ,23% Landsbyordn. Agerh.+Brylle ,05% 7 Landsbyordn. Verninge ,94% 8 Landsbyordn. Salbrohave ,02% 9 Landsbyordn. Skallebølle ,06% 10 Landsbyordn. Ebberup ,59% Central konto: 11 Sygdomspulje ,00% Uopnåede 12 energibesparelser ,00% *Overførsler der afviger med mere end +/- 2% kan som udgangspunkt ikke overføres men ansøges byrådet. Bemærkninger og ansøgninger til overførsler fra de enkelte decentrale ledere ses nedenfor i numerisk rækkefølge.

12 1. Områdeinstitution Vissenbjerg Bemærkninger til af underskud 2011 Vi har i Børnehusene i Vissenbjerg, ifølge udregningerne, haft en afvigelse på kr , hvilket er et underskud på kr mere end de tilladte 2%. Forklaringen i underskuddet skal primært findes i tiden før den , hvor Børnehusene i Vissenbjerg blev etableret som områdeinstitution i Vissenbjerg. De tre tidligere børnehaver (Bøgedal, Skovbrynet og Børnenes Hus) har alle, med forskellig størrelse, bidraget til underskuddet, og noget af forklaringen kan findes i: opsigelser fra 2010, hvor opsigelsesperioden strækker sig til hhv. februar 2011 og juni 2011 dermed bærer vi, indtil disse datoer, lønudgiften til de opsagte medarbejdere uventede udmeldelser fra Bøgedal hen over sommeren dermed tilbagebetaling pga. vippen ændring i refusionsregler i forbindelse med uddannelse af opsagt medarbejder, hvilket bevirkede, at der ikke, som gældende ved uddannelsens begyndelse, var 100% refusion lidt for mange personaler Plan for afvikling af underskuddet er igangsat, og i løbet af de næste to år, forventer jeg, at der er skabt balance i tet. Jeg har afskediget to medarbejdere og derudover har en medarbejder fået bevilliget uddannelsesorlov. De to afskedigede medarbejdere er heldigvis blevet omplaceret, hvilket bevirker, at der ikke er en opsigelsesperiode, hvor vi skal dække lønudgiften. Vores børnetal falder i de kommende år allerede nu kan vi se, at vi ifølge tet skulle have et gennemsnit på 172 børn, og det ser pt. ud til at lande på ca Dette har jeg taget højde for i forbindelse med planlægning af Faldet i børnetal fortsætter i de kommende år. Børnetallet i Bøgedal og Børnenes Hus balancerer omkring et meget sårbart gennemsnit især Bøgedal kommer ned på lige under 40 børn i gennemsnit. Det lave børnetal bevirker, at der ikke er så stor en personalegruppe i hhv. Bøgedal og Børnenes Hus, og ved sygdom, ferier m.v. er det derfor ofte nødvendigt at sætte vikar på for at dække åbningstiden. Dette er en udgift, som vi minimerer så meget som muligt. Jeg vil følge prognosen i forhold til det faktiske børnetal, således vi ved, hvor stort et beløb, vores, grundet nedgangen i børnetallet, reduceres med ved årets afslutning. Endvidere vil jeg i løbet af sommeren vurdere, hvorvidt det vil være nødvendigt med yderligere afskedigelser. Dina Splidt Jakobsen Områdeleder Børnehusene i Vissenbjerg

13 2. Områdeinstitution Haarby Spiloppen den 29. februar 2012 BØRNEHUSENE HAARBY JORDLØSE Bemærkninger til regnskab 2011 Børnehusene Haarby Jordløse har et overskud på regnskab 2011 på kr , og vi ønsker overførelse af hele beløbet til har været et år som økonomisk har været en udfordring at overskue, da vi er gået fra at være de tre selvstændige enheder Jordløse Børnecenter, Regnbuen og Spiloppen til at være en områdeinstitution. De tre enheder havde meget forskellige økonomiske forhold, som efter fusionen blev det udgangspunkt, områdeinstitutionen skulle starte op med. Vi har haft et fælles mål om, at følge den økonomiske situation tæt med henblik på, at vi ønsker balance i forhold til økonomien. Overskuddet er fremkommet på baggrund af følgende: Der har været et mindre forbrug i forhold til forbrug af el, vand og varme Få investeringer i forhold til inventar / legetøj. Dette er gjort på baggrund af et ønske om at få overblik over, hvad vi samlet har i de tre børnehuse, inden vi ville investere i nyt. Vi har samtidig afventet, at vi fik udarbejdet en beskrivelse af det nye børnehus, som skal bygges i Haarby vores mål og værdier for fremtiden skal være med til at sætte rammerne for, hvad der skal investeres i, da det skal være med til at understøtte institutionens pædagogiske fundament En personalegruppe som er kreative i forhold til at skabe pædagogisk udvikling og en tryg hverdag for vores børn - uden at gøre brug af de dyreste værktøjer Derudover har følgende overvejelser haft betydning for vores valg. Vi har faldende børnetal i 2012, hvilket har betydet, at vi har været nødt til at opsige to personaler fra august Til trods for denne regulering forventer vi et merforbrug på løn i 2012 og derfor har det givet særlig god mening at komme godt ud af Vi vil i 2012 få brug for ekstra midler til vikardækning, da der bruges mange personaleressourcer i forbindelse med udarbejdelse af beskrivelse af det nye børnehus, deltagelse i styregrupper m.m., hvor der selvfølgelig er inddragelse af medarbejderne. Dette er en vigtig proces, som vi gerne vil prioritere. Lisbeth Hyrup Hansen, områdeleder Børnehusene Haarby - Jordløse

14 3. Områdeinstitution Tommerup Budgetoverførsel fra 2011 til 2012 Områdeinstitution Tommerups regnskab for 2011 viser et samlet overskud på kr., hvoraf de ligger udover 2 %. Pengene er tænkt anvendt på følgende måde: kr. anvendes til kompetenceudvikling for at understøtte inklusionstanken, samt midler til diplom i sprog. resten af pengene er hensat til at dække manglende børn, idet jeg ikke forventer at vi når vores børnenormering i indeværende år. Hanne Enegaard Leder 4. Områdeinstitution Tommerup St. Bemærkning til tet: Da det har været svært at gennemskue konsekvenserne af det store overforbrug i foråret - og det faldende børnetal i vores område, hen over efteråret - har vi sparet hvor spares kunne. Vi er nu eftergivet gælden fra de to tidligere selvejende institutioner, og går derefter ud med et overskud. Dette ønskes brugt til kompetenceudvikling og "it i børnehøjde". Gitte

15 5. Områdeinstitution Assens Assens d Vedr. overskud Børnehusene i Assens by har et overskud på kr. i I efteråret 2011 er det meste af legepladsen i Børnehaven Fuglereden blevet fjernet pga. råd og farlige elementer. Derfor skal der påbegyndes opbygningen af en ny legeplads i Der ansøges hermed om, at der overflyttes kr. af overskuddet til opførelse af ny legeplads. Annette Lendal Områdeleder 6. Landsbyordning Glamsbjerg/Flemløse Jeg har følgende bemærkninger til overførsler i forhold til De midler vi overfører, over 2% ønsker vi at anvende i forbindelse med nedlæggelse af Flemløse Børnehave. Dels skal vi bruge penge til at betale lønninger til personale som ikke kan opsiges rettidigt, dels skal vi bruge midler til at transport og opbevaring af inventar og materialer, indtil Uglebo er klart til at anvende det relevante fra Flemløse børnehave. Herudover ønsker vi at bruge de overførte midler i forbindelse med opdatering af vore it-udstyr og vores motorikrum, samt renovering af vores udeareal. mvh Britta Ellebæk

16 7. Landsbyordning Verninge Forklaring på overskud Verninge Landsbyskole og Børnehave Fuglekilden Daginstitutionen Fuglekilden har i regnskabsåret 2011 haft et overskud på ,- kr. Dette er en forøgelse af overskuddet fra 2010 på ca , - kr. Ledelsen i Fuglekilden ansøger hermed kommunalbestyrelsen om at overskuddet overføres til Årsag til overskuddet. Ledelsen af Fuglekilden har gennem 2011 gennemført en stram økonomistyring, med det formål at kunne imødegå de udsving der ventede i forhold til børnetallet ved afskaffelse af vippenormeringen. Det er vigtigt for institutionen har kunnet fastholde de personalemæssige kompetencer der er opbygget. Det er ligeledes ledelsens opfattelse, at det er god personalepolitik at kunne tilbyde personalet et stabilt timetal, uanset børnetallet svinger i løbet af året. Endelig skal det bemærkes at nedlæggelsen af puljen til langtidssygdom har bidraget positivt til resultatet. Anvendelse af overskud. Overskuddet planlægges anvendt til at, opretholde en pædagogisk forsvarlig normering i de perioder hvor der er mange børn og hvor specielt årstiden giver arbejdsmæssige udfordringer. Den del af overskuddet der stammer fra nedlæggelse af puljen til langtidssygdom, forventes anvendt til vikarudgifter i forbindelse med sygdom. Økonomiske udfordringer i Afskaffelse af vippenormeringer giver udfordringer i forhold til at skulle operere med en økonomisk buffer til dækning af negative reguleringer af tet, hvis børnetallet er mindre end beregnet. Priserne på naturgas har i januar-februar været stigende og vi kan forudse, en betragtelig ekstraudgift hvis niveauet holder. Lars Hanghøj, leder af Verninge Landsbyskole og børnehave Grethe Milling, afd. leder for Fuglekilden og Krudthuset

17 8. Landsbyordning Salbrohave Salbrovad, d. 1. aug Regnskabsbemærkninger til 2011 I forbindelse med afslutningen af regnskabsåret har vi følgende bemærkninger for hele landsbyordningen Salbrovad: Ved udgangen af 2011 kan man konstatere, at Landsbyordningens samlede regnskab er gået i nul, men hvis man isoleret kigger på regnskabsresultatet for børnehave- og skoledelen ser det således ud: Skole+SFO: Børnehave: Samlet resultat Men Landsbyordningen består af to regnskabsmæssige dele: skolen m. SFO og børnehaven, men I vores daglige virke fungerer landsbyordningen som et hele og del af personalet arbejder i begge dele. Rent - og regnskabsmæssigt er de enkelte medarbejdere lønmæssigt placeret i de forskellige dele efter deres faste beskæftigelse her, men i det daglige virke, hvor medarbejdere i kortere perioder bliver omplaceret fra den ene del til den anden fakturerer vi ikke disse. Vi er trods alt én enhed. I løbet af 2011 har vi i perioder overført personale fra SFO-delen til børnehavedelen uden, at det er blevet minutiøst bogført. Hvis man havde faktureret personalerokeringerne fra dag til dag eller time fra time ville ovenstående billede have set anderledes ud, idet der i det forløbne år har været en klar tendens til, at personale fra SFO har hjulpet til. Jeg vil formode, at der skulle overflyttes , herunder også en bibliotekstime, hvor skolebibliotekaren har ældstegruppen fra børnehaven. Vi planlægger, at en del af de opsparede midler fra børnehavedelen skal bruges til nogle renoveringer og fornyelser på børnehaven legeområder. Henrik Hansen skoleleder

18 9. Landsbyordning Skallebølle Bemærkning til regnskabsafslutning 2012 for Skallebølle Skole & Børnehave afd. Bøllehuset Som det fremgår af resultatopgørelsen for regnskabet 2012 for Skallebølle Skole & Børnehave afdeling Bøllehuset er der oparbejdet et overskud på i alt kr. Af de kr. de indeholdt i de 2% som overføres til regnskabsåret dvs. at der er kr. som der skal gøres rede for. Da Skallebølle Skole og daginstitutionen Bøllehuset overgik til at være en landsbyordning, blev undertegnede pr ansat som ny afdelingsleder i afdelingen Bøllehuset og SFO. Dermed stod hele landsbyordningen overfor nye udfordringer, som er kort beskrevet i det følgende. Omstrukturering fra daginstitution til landsbyordning Udarbejdelse af nyt pædagogiske principper Udarbejdelse af nyt ledelsesstruktur Faldene børnetal Grundet ovenstående har dette betydet en større prioritering af de administrative opgave og i mindre grad de fremadrettede initiativer som en afdelingen har brug for. Faldene børnetal har også betydet afskedigelser og en usikkerhed om hvornår den økonomiske konsekvens helt slår igennem. Hele situationen og de ovenfor nævnte parametre har resulteret i en overskudsoparbejdelse. På nuværende tidspunkt ved vi, at i 2012 skal vi arbejde med følgende områder: Personaleudvikling Pædagogisk udvikling Omstrukturering APV Overgang til digitalisering Udarbejdelse af sundhedsprofil På baggrund i ovenstående ønsker vi, at få overført vores overskud til 2012 regnskabet. Gonzalo Carrillo Afdelingsleder Skallebølle Skole og Børnehave Kelstrupvej Vissenbjerg mob./sms: gonca@assens.dk

19 10. Landsbyordning Ebberup Pga. uhensigtsmæssigheder i vore bygninger, påtænker vi i dette år at etablere foldevæg imellem 2 stuer dette finansieres internt i huset, vi har endnu ikke fået priser på dette anlæg. Herudover forventer vi, at bruge ca på vores legeplads. (anlæg) Peder Haahr Børnehuset Ebberup 11. Central konto: Sygdomspulje Sygdomspuljen er en decentral oprettet pulje, hvor områdeinstitutioner og dagplejen hvert år trækkes et beløb i deres ter, der tilgår sygdomspuljen. Puljen supplerer op, således at institutionerne får fuld refusion ved sygdom længere end 3 uger. I 2011 var der mindre sygdom end forventet, og der står derfor et restbeløb i puljen. Beløbet søges overført til 2012 i lighed med tidligere år. 12. Uopnåede indkøbsbesparelser Der ventes på en opgørelse, som skal vise om energibesparelserne er opnået. Hensigten med opgørelsen er at tilbageføre et eventuelt ikke-sparet beløb til den enkelte institution. Der søges overført en pulje svarende til halvdelen af energibesparelserne.

20 Overførsler fra 2011 til 2012 Politikområde: Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbel Oprindeligt øb Korrigeret Regnskab til 2012* (minus = overskud) i pct. af korr. * 1 Assensskolen ,78 2 Brylle Skole ,71 3 Dreslette Skole ,85 4 Ebberup Skole ,52 5 Flemløse Skole Glamsbjergskolen ,59 7 Gummerup Skole ,95 8 Haarby Skole ,62 9 Salbrovadskolen ,85 10 Skallebølle Skole ,09 11 Tallerupskolen ,64 12 Tommerup Skole ,32 13 Verninge Skole ,29 14 Vissenbjerg Skole ,10 15 Aarupskolen , klassecenteret ,03 17 Ungdomsskolen ,43 18 Ungepakken (projekt) ,00 *Overførsler der afviger med mere end +/- 2% kan som udgangspunkt ikke overføres men ansøges byrådet. Bemærkninger: 3. Dreslette skole Vi skal have gennemgået legepladsen og erstattet en række redskaber, hertil afsættes ca kr. Vi har to fratrædelser (pensionering) muligvis først til næste år, men pengene har vi nu, så de skal med til det kommende år, derfor afsættes en lidt større bufferpulje, der afsættes så ekstra kr. til fratrædelse for ferie mv. Netværk og I-pad eller lignende af de nye typer PCere hertil afsætter vi kr. Nyt tiltag i indskolingen udviklingsarbejde kr. Muligvis vil der kunne ændres på denne prioritering. For en periode skal der evt. indsættes ekstratimer i indskolingen. Vi skal indføre aldersintegreret undervisning i bh.kl. 2. kl. og der kan så blive brug for flere penge her. 4. Ebberup Skole For Ebberup Skoles vedkommende har vi følgende planer. Vi har afsat til fornyelse af legeplads (anlæg) Vi påtænker igen i år at lave bygningsmæssige ændringer begrundet i pædagogiske behov (anlæg)

21 Pga. nedgang i personalebehov sammenholdt med de regler vi skal overholde - kommer vi til at bruge 4 mdr og 5 mdr på 2 lærere, som vi kunne undvære her fra februar og april ekstraudgift i forbindelse med ferie mm (drift) Modernisering af vort IT-tilbud, der tænkes i såvel erstatning af gl. PC'er og evt. investering i IPads til undervisningen. Pris ukendt (anlæg) 6. Glamsbjergskolen Ud fra de kendte forudsætninger vil vi i perioden oparbejde et overskud til afdrag på gæld på o kr. ( min. ). Perioden er lidt mere usikker, da vi ikke kender vores fulde forudsætninger, f.eks 2 støttepæd. til handicappede elever, som vi p.t. er sat til at bære lønudgiften for. Men vi vil oparbejde et overskud af en vis størrelse, som jeg vil anslå til min kr, Totalt set burde vi kunne afdrage min kr i løbet af Gummerup Skole Overførslen ud over 2 % er tiltænkt flere formål, som beskrives herunder. På Gummerup Skole har vi gradvist øget elevtallet. En stigning i elevtallet over 5 år på mere end 60 % sætter pres på de fysiske rammer og stiller øgede krav til vedligeholdelse, modernisering og fleksibel indretning af klasselokaler, ligesom gangarealer og faglokaler må indrettes så de, når de ikke anvendes til fagene kan supplere klasselokalerne til holddannelse og arbejdsgruppe. Vi har tilrettelagt moderniseringen i en flerårig plan. I 2010 stod læringscentret for tur. I 2011 var det kombinationslokalet der huser sløjd, billedkunst og natur/teknik. De kommende år bliver det først og fremmest klasselokaler og gange. I 2011 reducerede vi således vort overskud med knap kr. og noget tilsvarende forventes at ville ske de kommende år. Vi har på samme måde sat gang i en proces med indførsel af digitale lærermidler. I 2011 blev alle klasselokaler udstyret med interaktive tavler. Næste step er indkøb af dertil egnet software, bærbare computere, i-pads, forbedret trådløst netværk og uddannelse af personalet i brugen af disse. De ydre rammer ønskes forbedret i forhold til fysisk udfoldelse. Derfor vil vi også i 2012 forbedre legepladserne, både i børnehave og skole og etablere en fodboldbane i samarbejde med den lokale Borgergruppe. Øget inklusion i årene fremover vil stille krav til uddannelse og indkøb af relevant materiale. Et område hvor vil ligeledes vil foretage ekstraordinere investeringer de kommende år. Vi er hårdt pressede på antallet af kvadratmeter, både inde og ude og vi er da også den skole der har færrest m2 pr. barn. Med klasselokaler på hel ned til 48 m, som skal rumme mellem 20 og 25 elever er det et udtalt behov for bygningsmæssig udvidelse. Det er en opgave vi hverken kan eller skal løse selv, men i forbindelse med sådanne bygningsmæssige ændringer vil der uvægerligt opstå ekstraordinær udgifter til indretning. 9. Salbrovadskolen I forbindelse med afslutningen af regnskabsåret har vi følgende bemærkninger for hele landsbyordningen Salbrovad: Ved udgangen af 2011 kan man konstatere, at Landsbyordningens samlede regnskab er gået i nul, men hvis man isoleret kigger på regnskabsresultatet for børnehave- og skoledelen ser det således ud:

22 Skole+SFO: Børnehave: Samlet resultat Men Landsbyordningen består af to regnskabsmæssige dele: skolen m. SFO og børnehaven, men I vores daglige virke fungerer landsbyordningen som et hele og del af personalet arbejder i begge dele. Rent - og regnskabsmæssigt er de enkelte medarbejdere lønmæssigt placeret i de forskellige dele efter deres faste beskæftigelse her, men i det daglige virke, hvor medarbejdere i kortere perioder bliver omplaceret fra den ene del til den anden fakturerer vi ikke disse. Vi er trods alt én enhed. I løbet af 2011 har vi i perioder overført personale fra SFO-delen til børnehavedelen uden, at det er blevet minutiøst bogført. Hvis man havde faktureret personalerokeringerne fra dag til dag eller time fra time ville ovenstående billede have set anderledes ud, idet der i det forløbne år har været en klar tendens til, at personale fra SFO har hjulpet til. Jeg vil formode, at der skulle overflyttes , herunder også en bibliotekstime, hvor skolebibliotekaren har ældstegruppen fra børnehaven. Vi planlægger, at en del af de opsparede midler fra børnehavedelen skal bruges til nogle renoveringer og fornyelser på børnehaven legeområder. Med venlig hilsen Henrik Hansen Skoleleder 10. Skallebølle Vores overskud over 2% skyldes et sammenfald af personaleforhold, tildelingsmodeller under forandring og en uvilje mod at bruge penge til projekter, der ikke er tilstrækkeligt gennemarbejdede. Vi ønsker at bruge af vores overskud efter følgende kriterier: 1. I overensstemmelse med kommunens politik og fokusområder 2. I overensstemmelse med den lokale fællesbestyrelses synspunkter og prioriteringer 3. At det kan gavne elevernes læring og trivsel i skole/sfo. 4. At der kan være gevinster for lokalområdet. Overskuddet over 2% på ca ønsker vi at bruge sådan: a. Sundhed og bevægelse - udeliv Anlæg b. Opgradering af IT infrastruktur (Anlæg) c. 5 smartboard Anlæg d. Uddannelse af lærere a.: Vi ønsker at skabe bedre og mere attraktive områder for udeaktiviteter. Her har vi konkret planlagt at etablere f. eks.: Bålhus (vi har i forvejen ofte bål ude), klatreredskaber, snittekasse, vandbane m.m. Her medtænkes muligheden for at SFO, skole, dagpleje og lokale elever i almindelighed kan anvende de bedre faciliteter. b.: I denne pris er både tænkt på en trådløs opgradering (45.000) og en opgradering af vores faste netværk (76.000). For at vi bedre kan anvende det udstyr vi allerede har, er vi blevet rådet til at få

23 vores netværk opgraderet. Vi kunne dog godt tænke os at erfare de forventede fordele ved en opgradering af det trådløse, før vi investerer i mere fastnet. Vi ved ikke om er nok til, at det kan kategoriseres som anlæg. c.: Vi har i forvejen smartboard i 4 klasser (mellemtrinet) og ønsker nu smartboard i resten af vores klasseværelser, i personalestue og i forbindelse med ekstra undervisning af elever med særlige behov. Vi står over for at tage et stort skridt i retning af at anvende smartboards, som de er tænkt interaktivt. Vi har taget stilling til, at vi ønsker at vente med at anskaffe os I-pads i større omfang. Vi har i alt 6 i landsbyordningen, og vi vil sandsynligvis anskaffe os et par stykker til, så vi kan anvende dem i forbindelse med elever med særlige behov, 2 i børnehaven, og i forbindelse med emner/projekter og værkstedsundervisning. Vi har en plan klar med anskaffelse af 30 Ipads (eller lign.) ( ), som så kan lånes ud til hele klasser i perioder hvis det på et tidspunkt igen kunne blive aktuelt. d.: Der er i landets kommuner et aktuelt fokus på inklusion og mere læring for alle, og i forbindelse med dette et ønske om den digitale folkeskole. Vi tænker, at vi på Skallebølle Skole kan komme godt af sted den ønskede vej, hvis vi også satser på uddannelse af lærerne. Derfor har vi taget kontakt til UCL om at iværksætte et skoleudviklings/kompetanceforløb over 2 år, hvor temaet bliver: Undervisningsdifferentiering med en digital vinkel. Med en forventet større spredning af elever med forskellige potentialer i en klasse eller på et hold som følge af øget inklusion samtidig med øgede forventninger til lærernes didaktiske digitale færdigheder ser vi det som en nødvendighed at satse stærkt på lærernes didaktiske kompetenceudvikling. Prisen er høj, da vi ser at praksisnær kompetenceudvikling sætter sig størst spor (direkte vejledning i forbindelse med tilrettelæggelse af konkret differentieret undervisning af lærerens elever) For Skallebølle Skole er det en særlig situation at have mulighed for at investere i grundlag og udstyr, som kan være med til at skabe en attraktiv skole og SFO for lokalområdets børn og forældre. Vi står til rådighed for en evt. uddybning. Venlig hilsen Jan Christiansen Skallebølle Skole Skoleleder

24 12. Tommerup skole 13. Verninge Skole Ansøgning om overførsel af underskud Verninge Skole endte 2011 med et resultat på ,- kr., hvilket er en forøgelse af underskuddet med ,- kr. Dette resultat er ikke tilfredsstillende. At resultatet er blevet som det er, har 3 hovedforklaringer: Verninge Skole havde henover sommeren 2011 en nettofraflytning på 6 elever. Dette resulterede i en negativ regulering på over , kr., hvor jeg forvende en positiv regulering på ,- kr. Da reguleringen foregik så sent på året, har de mæssige stramninger ikke kunnet kompensere for den negative regulering. Stramningerne er nu gennemført og vil få fuld effekt i Flytningen af 7. klasse kombineret med den nye tildelingsmodel ramte skolens økonomi meget hårdt. Alene tildelingsmodellen kostede mellem ,- og ,- kr. på helårsbasis. De personalemæssige reduktioner har når ansættelserne opgøres med hensyn til ferie og 6 ferieuge kun 3,5 måneders effekt i Reduktionerne er nu gennemført og har helårseffekt i SFO har bidraget med ca til underskuddet, da det pga. barsel ikke var muligt at reducere antallet af personaler. Den overskydende pædagog er nu afskediget, men er i opsigelsesperioden udlånt til anden skole. Det betyder der også i 2012 ligger en udgift til opgørelse af ansættelse på ca. 6 uger løn. Der er ingen tvivl om at også 2012 vil være et økonomisk udfordrende år. Elevtallet ingen reduceret da vi havde 3 fraflytninger i januar 2012, og vi med den reducerede økonomi meget følsomme overfor selv små udsving i elevtallet. Der er dog indskrevet 17 elever til kommende 0. klasse, men vi kun siger farvel til klasses elever. Denne forøgelse af antallet af elever vil, sammenholdt med

25 de besparelser der er gennemført i efteråret 2011, give et planlagt driftsoverskud på ca ,- kr. i Såfremt elevtallet udvikler sig som forventet vil dette driftsoverskud kunne fordobles i 2013 og 2014, så det samlede underskud ved udgangen af 2014 vil være mellem ,- og ,- kr. Med venlig hilsen Lars Hanghøj, skoleleder 18. Ungepakken (projekt) I 2011 blev der bevilget kr. i forbindelse med vedtagelse af Ungepakken. Budgettet blev finansieret af DUT-midler. Som følge af den ny lovgivning har Assens kommune iværksat et projekt for unge, som enten er faldet fra eller ikke kommet i gang med en ungdomsuddannelse (Børn og Undervisningsudvalget 6. december 2011). Projektet kaldes Slusen og er først startet op i Midlerne søges derfor overført til 2012.

26 Overførsler fra 2011 til 2012 Politikområde: Kultur og Fritid Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbeløb Oprindeligt Korrigeret Regnskab til 2012* (minus = overskud) i pct. af korr. * 1 Folkebiblioteker ,9% 2a Musikskolen ,1% 2b Musikskolen projekter FABLO, FAUST, FKT ,6% 3 Naturskolen ,8% 4 Folkeoplysning ,3% 5 Landdistriktsudvikling ,4% *Overførsler der afviger med mere end +/- 2% kan som udgangspunkt ikke overføres men ansøges byrådet. Bemærkninger: 1. Assens Bibliotekernes overskud i 2011 er på kr. svarende til 2,87 % af tet. Overskuddet skyldes generelt lavere aktivitetsniveau og dermed mindre forbrug p.g.a. projektet med implementering af selvbetjening visse udgifter til indretning, anskaffelse af udstyr m.v. er afholdt over anlægster ( selvbetjening og handicaptilgængelighed ), hvilket har givet mindre forbrug på det ordinære drifts og af leasing. Det har desuden været en overordnet målsætning for 2011 via generel disciplin at få vendt tidligere års underskud til balance eller overskud. Det må forudses, at et højere aktivitetsniveau i 2012 giver et mere normalt - og dermed større forbrug end i Overskuddet udover 2% på kr. (0,87 %) tænkes i 2012 anvendt til Husstandsomdelt folder eller anden målrettet PR for AssensBibliotekerne kr. Opkvalificering af medarbejderne/kompetenceudvikling/studietur kr. Opgradering af materialebestand kr. 2. Musikskolen Mindre forbruget skal deles op i 2 dele:

27 Musikskolen I Assens Musikskole er der et mer forbrug på kr. som holder sig inden for 2% grænsen Musikskolen projekter FABLO, FAUST, FKT Beløb bevilget af Kulturministeriet og Kulturregion Fyn. Vedr. FAUST (Fyns Amts Ungdomssymfoniorkester), der er et underskud på kr. Fyns Klassiske Talentskole, der er et overskud på kr. FABLO (Fyns Amts Blokfløjteorkester), der er et overskud på kr. Alle beløb vedrører puljemidler hvortil det skal aflægges revisionspåtegnet særskilt regnskab. I alt søges overføres kr. til Beløbet overskrider 2% grænsen. 3. Naturskolen Vedr. Naturskolen er der et overskud på kr. her af kr. vedr. projekt Grønne Oplevelser. Der har i 2011 fortsat været længerevarende sygdom. Naturskolen er nu i 2012 igen oppe i drift med 2 ansatte naturvejledere. Svarende til ca. en fuldtidsstilling (32 timer). Det betyder, at der igen i 2012 vil være mange forskellige naturskoleaktiviteter mv. Der søges om overførsel af i alt kr. 4. Folkeoplysning Der søges overført Beløbet ligger udover 2% grænsen men søges overført til implementering af den nye kultur og fritidspolitik, til afholdelse af lerfestival 2012, samt til opstart af en ekstraordinær indsats ifht. genopretning af Museerne på Vestfyn i Ansøgningen anbefales af Kultur- og Fritidsudvalget. 5. Landdistriktsudvikling Landdistriktspuljemider Landdistriktsråd+borgergrupper Projektet "Fra idè til virkelighed..." Ialt kr kr kr kr. Landdistrikspuljen Alle midler i landdistriktspuljen har været bevilget til lokale projekter, men ikke alle er ikke blevet realiseret, da projektejerne har vanskeligt ved at fremskaffe den nødvendige medfinansiering. Der forventes projekter gennemført for kr. De overskydende kr. ønskes anvendt til et formål som fastlægges i dialog mellem KFU og Landdistriktsrådet. Ønsket om overførsel skal også ses i lyset af den store søgning ved dette års landdistriktspulje, hvor der blev søgt om mere end dobbelt så meget som puljen indeholdt. Der forventes lige så stor søgning i Landdistriktsråd og borgergrupper Landdistriktsrådet fravalgte det årlige tilskud i 2011, da de havde tilstrækkeligt med midler til at gennemføre de planlagte initiativer. Enkelte borgergrupper fravalgte ligeledes det årlige tilskud, da de ikke havde et konkret projekt de ønskede at anvende midlerne til. Midlerne forventes anvendt i 2012 til opfyldelse af Assens Kommunes Landdistriktspolitik.

28 Projektet ""Fra idè til virkelighed..." afløst af forksningsprojekt Projektet ""Fra idè til virkelighed..." opnåede ikke det planlagte deltagerantal, og kunne derfor gennemføres udelukkende ved hjælp af ekstern finansiering. Kultur og Fritidsudvalget anbefalede at anvende disse midler til et forskningsprojekt "Nye typer iværksættere i landdistrikterne i Assens Kommune", der er påbegyndt i marts Beslutningen blev godkendt af byrådet i juni 2011.

29 Overførsler fra 2011 til 2012 Politikområde: Social- og sundhedspolitik Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbel øb Oprindeligt Korrigeret Regnskab til 2012* (minus = overskud) i pct. af korr. * 1 Assens Misbrugscenter ,22 2 Tandplejen ,00 3 Sundhedsfremme og forebyggelse ,17 *Overførsler der afviger med mere end +/- 2% kan som udgangspunkt ikke overføres men ansøges byrådet. Bemærkninger: 1. Assens Misbrugscenter Regnskabsresultatet viser et mindreforbrug på kr. svarende til -15,55 % af det korrigerede for Mindreforbruget modregnes dog kr. vedrørende etableringsudgifter, som forlods blev afholdt i Det modregnede beløb foreslås tilført kassen. Mindreforbruget er herefter opgjort til kr. svarende til -10,22 % af det korrigerede. -2,00 % af det korrigerede for 2011 svarer til Den resterende del af mindreforbruget svarende til kr. søges tillige overført til 2012 med følgende begrundelse: Medarbejderne er nyansatte i 2011, ferieafholdelse det første år er sket uden løn og der er arbejdet strategisk med at balancere driften i forhold til klientantal, hvilket specielt første halvår har været en medvirkende faktor til mindreforbruget. En del af det overførte beløb tænkes anvendt til følgende: 1. Midler til nyanskaffelser en opvaskemaskine er gået i stykker og en anden lever ikke op til fødevareregionens krav i forhold til varmegrader. 2. Der er brug for møbler til cafeen, da det har været nødvendigt at udvide arealerne på Odensevej som et af tiltagene med henblik på, at forebygge konflikter. 3. Der er behov for opkvalificering og efteruddannelse i behandlerteam. 4. Vi forventer at der bliver udgifter til IT løsninger og en nyanskaffelse m.h.t en metadonvægt, der i højere grad kan tilgodese medarbejderne i forhold til fysisk arbejdsmiljø. Hanne Longhi, Centerleder Psykiatri- og misbrugsområdet 2. Tandplejen Regnskabsresultatet viser et mindreforbrug på kr. svarende til -4,07 % af det korrigerede for Der overføres kr. fra 2011 til 2012 svarende til -2,00 %, mens det resterende beløb på kr. tilgår kassen. Agnethe Qvist, Leder af tandplejen 3. Sundhedsfremme og forebyggelse Området kan opdeles i to del-områder de almene sundhedsfremme og forebyggelsesmidler samt kroniker-puljen.

30 Området vedrørende de almene sundhedsfremme og forebyggelsesmidler falder som udgangspunkt uden for principperne om decentralisering. Der ansøges dog om overførsel af det udviste mindreforbrug på kr. svarende til 62,30 % af det korrigerede med den begrundelse at der i 2012 igangsættes en række nye borgerrettede sundhedsinitiativer, eksempelvis et ny rygestop-koncept, som har været under udvikling i Ligeledes igangsættes initiativer i forbindelse med såvel dannelse som implementering af kommunens nye sundhedspolitik. Kroniker-puljen er et statsligt puljeprojekt som forløber i perioden 2010 til Puljeregnskabet skal balancere ved projektets afslutning og mindreforbruget i 2011 på kr. overføres til Michael Bjørn, Sundhedschef

31 Overførsler fra 2011 til 2012 Politikområde: Træningspolitik Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbel øb Oprindeligt Korrigeret Regnskab til 2012* (minus = overskud) i pct. af korr. * 1. Træningspolitik i alt Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Vederlagsfri fysioterapi *Overførsler der afviger med mere end +/- 2% kan som udgangspunkt ikke overføres men ansøges byrådet. Bemærkninger: 1. Træning Regnskabsresultatet viser et merforbrug på kr. svarende til 1,04 % af det korrigerede for Regnskabet korrigeres dog for en uforbrugt tillægsbevilling på kr. givet til området for vederlagsfri fysioterapi. Beløbet anbefales tilført kassen. Merforbruget er herefter opgjort til kr. svarende til 1,78 % af det korrigerede for Merforbruget skyldes dels øgede udgifter til husleje og forbrugsudgifter som følge af ændringer i de fysiske rammer inden for flere politikområder og dels øgede udgifter i forbindelse med befordring som følge af at flere borgere er blevet genoptrænet. Da ovenstående må betragtes som udefra kommende påvirkninger specifikt for 2011 ansøges om, at merforbruget ikke overføres til Michael Bjørn, Sundhedschef

32 Overførsler fra 2011 til 2012 Politikområde: Psykiatri- og handicappolitik Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbel Oprindeligt øb Korrigeret Regnskab til 2012* (minus = overskud) i pct. af korr. * 1 Jordbærhuset ,1 2 Nyholmgården ,9 3 Psykiatricenteret ,6 4 Tusindfryd unge tilbud ,2 5 Café Tusindfryd ,8 6 *Overførsler der afviger med mere end +/- 2% kan som udgangspunkt ikke overføres men ansøges byrådet. Bemærkninger: 1. Jordbærhuset Regnskabet viser et merforbrug på kr. og skyldes et efterslæb i form af et underskud på fra , dette nu nedbragt til Forventeligt vil yderligere nedbringelse kunne effektueres i forbindelse med nedbringelse af lønomkostning i forbindelse med kendt overgang til efterløn og efterfølgende nyansættelse. 2. Nyholmgården Regnskabet viser et mindreforbrug på 35.ooo kr.. Mindreforbruget skyldes at der mangler at blive afregnet 4. kvartal husleje (der er rykket herfor) og at der er udvist mådehold. Der anmodes om lov til at overføre hele beløbet, idet der forventes ekstra omkostninger i henhold til serviceringen af borgere, der afventer døgntilbud, blandt andet til nattevagters kørsel. 3. Psykiatricenteret Regnskabet viser et merforbrug på kr. Underskuddet er fremkommet i forbindelse med etablering i de nye fysiske rammer på Vestervangen 100. Forventer at kunne nedskrive underskuddet i løbet af Tusindfryd unge tilbud Regnskabet viser et mindreforbrug på kr. Mindreforbruget skyldes et overført overskud på fra samt vakance i forbindelse med medarbejders jobskifte. 5. Café Tusindfryd Regnskabet viser et mindreforbrug på kr. og skyldes et overført overskud fra og det har vist sig nødvendigt med nyanskaffelser og forbedringer i køkkenet på Odensevej. Psykiatriområdet anmoder : Om at få overført overskud med henblik på at kunne effektuere de nødvendige tiltag i henhold til forbedringer samt at kunne iværksætte innovative IT løsninger på psykiatriområdet i forhold til at medarbejderne skal kunne løfte nye opgaver i forbindelse med reduktionen på 85 området. Hanne Longhi, Centerleder Psykiatri- og misbrugsområdet Henrik Hørslev Hansen; Leder af bo- og aktivitetstilbud på psykiatriområdet

33 Overførsler fra 2011 til 2012 Politikområde: Psykiatri-og handicap, Handicapområdet Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbel Oprindeligt øb Korrigeret Regnskab til 2012* (minus = overskud) i pct. af korr. * 1 Stærevænget ,2% 2 Poul Mose Parken ,2% 3 Møller Eriksensvej ,5% 4 Østerbo ,2% 5 85 Korps ,1% 6 Pilebakken ,1% 7 Lindebjerg ,6% 8 CUA Erhverv ,8% 9 CUA Fælles udgifter og ,5% indtægter 10 Stibo projektet Duedalen ,8% *Overførsler der afviger med mere end +/- 2% kan som udgangspunkt ikke overføres men ansøges byrådet. Bemærkninger: 2. Der er en besparelse vedr. lønninger, da der ikke har været ansat en lønnet studerende. Derudover har der været udført ekstra 85 ydelser, det har betydet større indtægt. 3. Der er en besparelse vedr. lønninger, da der ikke har været ansat en lønnet studerende. 4. Der er en besparelse vedr. lønninger, da der ikke har været ansat en lønnet studerende. Derudover har der været udført ekstra 85 ydelser, det har betydet større indtægt 5. Takst til 85 korps er udregnet uden ferie, hvilket har betydet at der ikke er overensstemmelse mellem takst og faktiske omkostninger pr. time. 6. Beboernes betaling for kost skulle før nedlæggelsen af køkkenerne på Pilebakken (tidl. Asabo) og Lindebjerg svare til udgiften til råvareindkøb. Dvs. beboerne måtte ikke betale for forarbejdningen af kosten. I forbindelse med nedlæggelsen af køkkenerne, skulle den terede indtægt for beboernes betaling for kost nulstilles i tet. Det skete med modpost på øvrig drift. Det har efterfølgende vist sig, at der aldrig har været en udgiftsbevilling til råvareindkøb. Derfor er der fjernet kr. i Pilebakkens, som ikke bør påvirke resultatet for Pilebakken. Beløbet er trukket ud af Pilebakkens overførsel til I forbindelse med ny-og ombygningen af Pilebakken, blev 7 tomme ældreboliger på 1. salen på Korsvang nr. 80 benyttet som genhusning for borgere fra Lindebjerg og Pilebakken. I byggeprojektperioden oplyste rådgiver, at der ikke kunne etableres det antal boliger som oprindeligt projekteret på Lindebjerg pga. bygningsmæssige udfordringer. Derfor blev Korsvang gjort permanent og det endelige pladsantal endte på i alt 107 faste pladser og 2 aflastningspladser. Før ombygningen var der ialt 106 pladser. Derved blev Pilebakken udvidet med 1 fast plads og 2 aflastningspladser.

Heraf overført til anlæg Samlet overførsel jf. overførselsreglerne Ansøgning om overførsel vedr. pulje- og projektmidler 3.

Heraf overført til anlæg Samlet overførsel jf. overførselsreglerne Ansøgning om overførsel vedr. pulje- og projektmidler 3. Netto 1.000 kr. Søges overført Heraf overført til anlæg Samlet overførsel jf. overførselsreglerne 17.615 454 Ansøgning om overførsel vedr. pulje- og projektmidler 3.320 0 Ansøgning om overførsel op til

Læs mere

Oversigt over overførsler fra 2017 til Jf. overførselsreglerne

Oversigt over overførsler fra 2017 til Jf. overførselsreglerne Oversigt over overførsler fra 2017 til 2018 - Jf. overførselsreglerne Søges overført Heraf overført til anlæg Samlet overførsel jf. overførselsreglerne 26.998 0 Ansøgning om overførsel vedr. pulje- og

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vi forventer resultat tæt på 0 kr. i afvigelse. særlige behov ungeområde

Læs mere

Ansøgning om bevilling til anlægsprojekt (helt eller delvist finansieret af overskud over 5% fra regnskab 2011)

Ansøgning om bevilling til anlægsprojekt (helt eller delvist finansieret af overskud over 5% fra regnskab 2011) Ansøgning om bevilling til anlægsprojekt (helt eller delvist finansieret af overskud over 5% fra regnskab 2011) Nedenstående skema benyttes til ansøgning. Alle hvide felter udfyldes. I skemaet er indsat

Læs mere

Bæredygtigt skoleområde Model 1 og Model 2 Strategisk blok 08 S06

Bæredygtigt skoleområde Model 1 og Model 2 Strategisk blok 08 S06 Bæredygtigt skoleområde Model 1 og Model 2 Strategisk blok 08 S06 Oversigt over ændringer 3-11-2016 Overblik over fremtidens dagtilbuds-og skolestruktur model 1 og model 2 Model 1 Model 2 Partnerområde

Læs mere

Oversigt over underskud over 5% af budget eller over 1 mio. kr.

Oversigt over underskud over 5% af budget eller over 1 mio. kr. Oversigt over underskud over 5% af budget eller over 1 mio. kr. Underskud i alt Underskud over 5% Netto 1.000 kr. Samlet -2.778 Uddannelse, Børn og Familie -2.729 Områdeinstitution Vissenbjerg -1.447-671

Læs mere

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr.

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. juni Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr. Resultatet på de

Læs mere

Oversigt over overførsler fra 2017 til uden for overførselsreglerne

Oversigt over overførsler fra 2017 til uden for overførselsreglerne Oversigt over overførsler fra 2017 til 2018 - uden for overførselsreglerne Netto 1.000 kr. Søges overført Heraf overført til anlæg Samlet overførsel uden for overførselsreglerne 1.667 300 Ansøgning om

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på -11,5 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Overførsel af over-/underskud Børneudvalget

Overførsel af over-/underskud Børneudvalget Overførsel af over-/underskud Børneudvalget Regnskab 2013 1 Overblik - Børneudvalget Områder der er omfattet af mål- og rammeaftaler samt lønsumsstyring må overføre et overskud på 5% af budgetrammen og

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på 9,4 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Merforbrug jævnfør disponeringen. særlige behov ungeområde Dagtilbud

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et mindreforbrug på 0,3 mio. kr. ekskl. overførsler fra regnskab 2014. Der er

Læs mere

Oversigt over overførsler fra 2016 til uden for overførselsreglerne

Oversigt over overførsler fra 2016 til uden for overførselsreglerne Oversigt over overførsler fra 2016 til 2017 - uden for overførselsreglerne Netto 1.000 kr. Søges overført Heraf overført til anlæg Samlet overførsel uden for overførselsreglerne 1.566 445 Ansøgning om

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

Notat. Til: Kopi til: Fra: Underskud i dagplejen - tillæg til 3. Budgetopfølgning

Notat. Til: Kopi til: Fra: Underskud i dagplejen - tillæg til 3. Budgetopfølgning Notat Til: Kopi til: Fra: Underskud i dagplejen - tillæg til 3. Budgetopfølgning 26.11.13 Sags id: 13/70 Kontaktperson: dchekla E-mail: hekla@assens.dk Dagplejens stigende udfordringer Dagplejen er en

Læs mere

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Regnskab 2016 1 Overblik - Børneudvalget Områder der er omfattet af mål- og rammeaftaler samt lønsumsstyring må overføre et overskud på 5%

Læs mere

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Regnskab 2014 1 Overblik - Børneudvalget Områder der er omfattet af mål- og rammeaftaler samt lønsumsstyring må overføre et overskud på 5%

Læs mere

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr.

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 886.000 kr. På nuværende

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget Resume Børne- og ungdomsudvalget har i alt fået overført et overskud på 6,6 mio. kr. fra regnskab 2016. På nuværende tidspunkt forventer vi

Læs mere

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Regnskab 2015 1 Overblik - Børneudvalget Områder der er omfattet af mål- og rammeaftaler samt lønsumsstyring må overføre et overskud på 5%

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Vi forventer fortsat budgetoverholdelse.

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vurderingen er lige nu et lille merforbrug særlige behov ungeområde

Læs mere

Oversigt over overførsler fra 2014 til 2015

Oversigt over overførsler fra 2014 til 2015 Oversigt over overførsler fra 2014 til 2015 Netto 1.000 kr. Søges overført Heraf overført til Assens Kommune 33.706 4.050 Ansøgning om overførsel vedr. puljer 3.269 0 Ansøgning om overførsel op til +/-

Læs mere

Børnepakken til finansielt at understøtte en længere implementering af den vedtagende Model 2, Bæredygtig struktur på dagtilbuds- og skoleområdet.

Børnepakken til finansielt at understøtte en længere implementering af den vedtagende Model 2, Bæredygtig struktur på dagtilbuds- og skoleområdet. Til: Esben Krægpøth Kopi til: - Fra: Margit Just 24. april 2017 Sags id: - Børnepakken - fordeling af budget Børnepakken til finansielt at understøtte en længere implementering af den vedtagende Model

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Indholdsfortegnelse - Besparelsesblokke til Genopretningsplan uddannelse, børn og familie

Indholdsfortegnelse - Besparelsesblokke til Genopretningsplan uddannelse, børn og familie Indholdsfortegnelse - Besparelsesblokke til Genopretningsplan uddannelse, børn og familie Oversigt over besparelsesforslag 2018 2019 2020 2021 Blok 1: Flytning af Helhedsskolen i Flemløse -59-495 -495-495

Læs mere

Ansøgninger om ikke at få overført underskud

Ansøgninger om ikke at få overført underskud Ansøgninger om ikke at få overført underskud Nedenstående skema benyttes. Alle hvide felter udfyldes. Verninge Skole og SFO 830.000 kr. svarende til 12,7% (heraf 503.000 kr. over 5%) Skolen har haft underskud

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 31 % af Assens Kommunes samlede. Bevillingen indeholder til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt sundhedsundersøgelser

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret adfærd Rød for at budgettet

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Oversigt over overførsler fra 2015 til 2016

Oversigt over overførsler fra 2015 til 2016 Oversigt over overførsler fra 2015 til 2016 Netto 1.000 kr. Søges overført Heraf overført til anlæg Assens Kommune 17.140 781 Ansøgning om overførsel vedr. puljer -1.678 0 Ansøgning om overførsel op til

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret adfærd Rød for at budgettet

Læs mere

Korr. Budget 2010. Administrativ organisation 44.470 33.815 51.580 17.765 0

Korr. Budget 2010. Administrativ organisation 44.470 33.815 51.580 17.765 0 Samlenotat vedr. anlæg 4. budgetopfølgning 2010 1. Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen på anlæg i 2010 en afvigelse på -2.314.000 kr. På nuværende tidspunkt søges der om en tillægsbevilling

Læs mere

Bilag 6: Bemærkninger til over- og underskud, der ligger uden for decentraliseringsrammen. BFKU

Bilag 6: Bemærkninger til over- og underskud, der ligger uden for decentraliseringsrammen. BFKU 1 Bilag 6: Bemærkninger til over- og underskud, der ligger uden for decentraliseringsrammen. BFKU 1 Musikskolen -145.105-8 Underskuddet er opstået af flere årsager: Flere familier end normalt valgte at

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 27-11- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Beskrivelse af overførsel af driftsmidler fra 2010 til 2011 pr. politikområde.

Beskrivelse af overførsel af driftsmidler fra 2010 til 2011 pr. politikområde. Beskrivelse af overførsel af driftsmidler fra 2010 til 2011 pr. politikområde. Økonomiudvalget Overførsler fra 2010 til 2011 Politikområde: Politisk Organisation Regnskab 2010. Alle tal i 1.000 kr.: Område/Budgetbel

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved revision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2015

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2015 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2015 Politikområde: 11 Dagpasning DRIFT I hele 1.000 kr., i 2015-priser Udgift Indtægt Netto Hele politikområdet Korrigeret 2015 371.302-87.964 283.338 Forbrug regnskab

Læs mere

Forventet regnskab løbende priser. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December

Forventet regnskab løbende priser. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December Fokuspunkter (i 1.000 kr.) Forventet regnskab Korrigeret Oprindeligt Afvigelse til korr. Overført merforbrug fra regnskab 2018-37.796 37.796 Hjælpemidler 31.078 25.480 25.480 5.598 Visiterede timer i hjemmeplejen

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Børn Budgetrevision 3 September Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med særlige behov Dagtilbud Dagtilbud Specialiseret børne- og ungeområde Kommunale dagtilbud

Læs mere

Forventet regnskab pr. ultimo december 2016 Børne- og Skoleudvalget

Forventet regnskab pr. ultimo december 2016 Børne- og Skoleudvalget Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo december 2016 Børne- og Skoleudvalget Sagsbehandler: Sara Flachs Dato: 25. januar 2017 Til: J. nr.: 17/000898-1 Børne- og Kulturforvaltningens administration Forventet

Læs mere

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014 Økonomivurdering 3. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV3 Børn med særlige behov 76,2 69,2 68,7 65,5-10,7 Spec. soc. område -

Læs mere

Forventet regnskab pr. ultimo september 2016 Børne- og Skoleudvalget

Forventet regnskab pr. ultimo september 2016 Børne- og Skoleudvalget Notat om: Budgetopfølgning 3. kvartal 2016 Børne- og Skoleudvalget Sagsbehandler: Sara Flachs Dato: 1. november 2016 Til: J. nr.: Børne- og Kulturforvaltningens administration regnskab pr. ultimo september

Læs mere

Virksomhed Årets resultat 2015

Virksomhed Årets resultat 2015 Virksomhed Årets resultat 2015 Forbrug Pct. Korrigeret Budget Bruttobudget (Takstfinan.) HALSNÆS KOMMUNE 804.143.771 803.102.163 Økonomiudvalget 217.751.109 224.743.668 Administrationen 209.525.026 213.401.864

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012 212-11725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 212 1. Resume Drift Oprindeligt 212 med O/U 212 uden O/U 212 Forventet resultat (Ift. kor. uden O/U) Afvigelse I 1. kr. Drift i alt 386.975 392.486

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 29-08- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Herunder følger en oversigt over fag- og stabschefernes forslag til reduktion af tidligere ansøgte

Læs mere

Uddybende notat Sagsfremstilling budgetopfølgning SO 10, dagtilbud

Uddybende notat Sagsfremstilling budgetopfølgning SO 10, dagtilbud Uddybende notat Sagsfremstilling budgetopfølgning SO 10, dagtilbud Samlet for SO 10, Dagtilbud forventes et mindreforbrug på 16 mio. kr. i 2012. Mindreforbruget er fordelt med et mindreforbrug på selvforvaltningsaftaler

Læs mere

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler:

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: 1. Overførsler vedrørende Én pose penge 2. Formålsbestemte

Læs mere

Retningslinjer for overførsel 2013 frem. Drift

Retningslinjer for overførsel 2013 frem. Drift Retningslinjer for overførsel 2013 frem Drift Da byrådet traf beslutningen om overførsel af uforbrugte driftsmidler til budget 2014, blev det samtidig besluttet; at reglerne skulle evalueres. Regelgrundlaget

Læs mere

Oversigt over aktuelt driftsbudget, forventet årsforbrug, forventet afvigelse og ansøgning. Afvigelse. i pct. i kr ,8-1.

Oversigt over aktuelt driftsbudget, forventet årsforbrug, forventet afvigelse og ansøgning. Afvigelse. i pct. i kr ,8-1. Dagtilbud Børn Samlet resultat For Dagtilbud Børn forventes et mindreforbrug på 3.617.000 kr., svarende til 2,1 % af det samlede driftsbudget. Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn forventer et mindreforbrug

Læs mere

NOTAT. Sagsbeh.: aj/pz/dep Sagsnr.: 10/25165

NOTAT. Sagsbeh.: aj/pz/dep Sagsnr.: 10/25165 SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Til: Regnskab 2010 - Skolernes ØD-resultat Familie- og Uddannelsesudvalget Dato: 25. marts 2011 Sagsbeh.: aj/pz/dep Sagsnr.: 10/25165 Ved regnskabsafslutningen

Læs mere

Strategisk blok - S05

Strategisk blok - S05 Fortsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart Forsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart -500-500 -500-500 I alt netto -500-500 -500-500 På baggrund i tallene for 2017 er der

Læs mere

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Kultur, at det forventes at budgettet overholdes.

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Kultur, at det forventes at budgettet overholdes. Samlenotat for Børn & Kultur Budgetopfølgning pr. 30. september 2010 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Kultur, at det forventes at budgettet overholdes. På områder med overførselsadgang

Læs mere

Regnskabsbemærkninger

Regnskabsbemærkninger Regnskabsbemærkninger Udvalget for familie og institutioner Udvalget for familie og institutioner har i 2018 en samlet bevilling til drift på netto 660,5 mio. kr., hvortil der er givet tillægsbevillinger

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 30 % af Assens Kommunes samlede budget. Bevillingen indeholder budget til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt

Læs mere

Udvalget for familie og institutioner

Udvalget for familie og institutioner Indholdsfortegnelse Udvalget for familie og institutioner...2 11.528 Børn, Unge og Familier drift...3 11.322 Skoleområdet drift...4 11.322 Skoleområdet anlæg...4 11.525 Dagtilbud til børn og unge drift...5

Læs mere

Opgørelse af over/underskud til overførsel til næste år vedrørende året 2014: Tillægsbev/ omplac. Korr. budget Regnskab Afvigelse At overføre

Opgørelse af over/underskud til overførsel til næste år vedrørende året 2014: Tillægsbev/ omplac. Korr. budget Regnskab Afvigelse At overføre Føvling børnehave 000 Puljer m.v. 0-296 -296 0-296 -296 200 Ledelse og administration 271 19 290 231 59 59 400 Personaleudgifter 1.533 260 1.792 1.836-43 -43 500 Materiale- og aktivitetsudg. 84 15 99 71

Læs mere

Budgetområde: 513 Skoler og fritidsområdet

Budgetområde: 513 Skoler og fritidsområdet Budgetområdet indeholder til folkeskolen, skolefritidsordninger, fritidsklubber, befordring af skolebørn, kommunens specialskoler, sprogstimulering af førskolebørn, bidrag til statslige og private skoler,

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i på 52,9 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Assens Kommune's Ean.nr. Pr Byrådssekretariat Byrådssekretariatet Rådhus Allé Assens Forsikringer og Risikostyring

Assens Kommune's Ean.nr. Pr Byrådssekretariat Byrådssekretariatet Rådhus Allé Assens Forsikringer og Risikostyring Assens Kommune's Ean.nr. Pr. 01.11.2016 Adresser Byrådssekretariat Byrådssekretariatet 5798006847655 Rådhus Allé 5-5610 Assens Forsikringer og Risikostyring 5798006857296 Rådhus Allé 5-5610 Assens Ejendomsadministration

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget for Børn og Skole forventes et samlet merforbrug på 9,2 mio. kr. Det forventede merforbrug skyldes hovedsageligt bidraget

Læs mere

Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring

Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring Velfærd 30. maj 2018 Sags id: 18/8368 Oversigt over bilag Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring Notat: Underskud i forbindelse med lukning af skolerne i Dreslette

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september 2018 forventes regnskabet

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Overførsel fra 2016 til Korrigeret budget. i mio. kr.

Overførsel fra 2016 til Korrigeret budget. i mio. kr. fra 2016 til 30. sept. korrigeret Heraf forventes overført til 2018 i mio. kr. Administrativ organisation 417,102 21,277 21,781 460,160 330,749 441,836-18,324-22,087 Forvaltninger 332,990 22,284 12,684

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Politikområde Ældre i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/5 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Ældrerådet 251 0 251 0 2 Tomgangsleje 3.498

Læs mere

12. Uddannelsespolitik

12. Uddannelsespolitik 2. Uddannelsespolitik ( i kr..000) 20 202 203 204 Overslagsår 0 - fremskrevet 34.67 34.66 34.69 34.69 Tekniske ændringer allerede vedtaget af byrådet Fordeling af lederlønspulje SFO og Ungdomsskolen 23

Læs mere

Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017

Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017 Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017 Lovgrundlag Social- og Indenrigsministeriet har indgået aftale om, at kommunerne fra 2011 skal udarbejde halvårsregnskaber. Folketinget vedtog i februar måned 2011

Læs mere

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr.

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et forbrug, der er 40,4 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget.

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget regnskab Korr. budget Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud 2014 30/9 14 2014 2014

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet Rød for at budgettet ikke holder,

Læs mere

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013 Økonomivurdering 2. kvartal 2013 Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. Afvigelser i forhold til korr. budget overførelser ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 201,3-6,1-5,0 Pleje og Omsorg - Fælles 12,6-1,1-0,8

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget for Børn og Skole forventes et samlet merforbrug på 9,5 mio.kr. Det forventede merforbrug skyldes hovedsageligt Bidraget

Læs mere

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr.

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Økonomiudvalget - Oktober Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3 Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? er forventes et forbrug, der er 32,0 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Mindreforbruget kan henføres til Administration med 29,5 mio.

Læs mere

Månedsmøde Maj Opsamling til Byrådet

Månedsmøde Maj Opsamling til Byrådet Månedsmøde Maj - Opsamling til Byrådet Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2015

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 1 2 Direktørerklæring for Økonomi- og Erhvervsudvalgets område På baggrund af en opfølgning af økonomien pr. 30. september forventes der

Læs mere

Børn og Skoleudvalget

Børn og Skoleudvalget Børn og Skoleudvalget Kvartalsregnskab - pr. 30. september 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse R 13 i 14-priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3.

Læs mere

1. Budgetområdet i hovedtal

1. Budgetområdet i hovedtal Regnskab Budgetområdet indeholder til folkeskolen, skolefritidsordninger, befordring af skolebørn, kommunens specialskoler, sprogstimulering af førskolebørn, bidrag til statslige og private skoler, efterskoler,

Læs mere

NOTAT Dato

NOTAT Dato NOTAT Dato 07.04.2008 Budgetoverførsler af driftsmidler fra 2007 til 2008 2007 har været et turbulent år med hensyn til økonomi og økonomiopfølgning. I maj 2006 godkendte Sammenlægningsudvalget principperne

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016

Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016 Dato 11-08-2016 j./sagsnr. 28.00.00-Ø00-3-16 Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016 Notat udarbejdet af: Henrik Brink-Olesen Generelt om budgettildelingen på området

Læs mere

Halvårs- regnskab 2012

Halvårs- regnskab 2012 1 Halvårsregnskab 2012 Regnskabsopgørelse i 1.000 kr. Forbrug pr. 30.6.2012 regnskab Korrigeret budget Budget 2012 Det skattefinansierede område Indtægter Skatter Generelle tilskud mv. Indtægter i alt

Læs mere

Assens Kommune's Ean.nr. Pr Byrådssekretariat Byrådssekretariatet Rådhus Allé Assens Forsikringer og Risikostyring

Assens Kommune's Ean.nr. Pr Byrådssekretariat Byrådssekretariatet Rådhus Allé Assens Forsikringer og Risikostyring Assens Kommune's Ean.nr. Pr. 20.09.2017 Adresser Byrådssekretariat Byrådssekretariatet 5798006847655 Rådhus Allé 5-5610 Assens Forsikringer og Risikostyring 5798006857296 Rådhus Allé 5-5610 Assens Ejendomsadministration

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere